Új privát üzeneted érkezett!

Bentley, én is hasonlókat tudok írni, mint Fruzsa. Apa nálunk egész végig bennt volt illetve néha ki-be mászkált, de a kutya nem szólt hozzá, nem kérdezték tőle, hogy mit csinál/kihez járkál be a szülőszobára. :lol: Ő vágta el a köldökzsinórt és utánna ment a babóval, mert kérdezték, hogy mi legyen a neve és én nem voltam beszámítható állapotban :wink: meg a vezetéknevünket elég nehéz leírni, úgyhogy jobb volt résen lenni!!! :lol: De egyébként is mindenhova mehet a párod, kivéve ha császároznak.

A védőnő sajnos már csak ilyen! Hozzánk is jött, de már nem emlékszem hányszor. És sajna, be kell engedni. :lol:

A látogatókkal kapcsolatban is ugyanúgy jártam mint Fruzsa, én a 3 ágyas, nem fizetősben voltam és egy szobatárshoz szintén egy egész klán érkezett pont aznap mikor szültem, úgyhogy pihi nuku. És nálunk sem fértek el, főleg a kisgyerekek. Simán arrébb lökték Emmát kocsistól, de aztán a csaj észbe kapott hamar és kimentek a folyosóra.

A házasságit én is inkább kikértem, biztos ami biztos! :wink:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


baba: húú lehet novemberben nekem is ott a helyem a börzén,ha tényleg sok jó dolog van,remélem most szombaton is lesz pár jó dolgog.

bentley: neked is ajánlom a hungexpos börzét.védőnő nekem is jött egy csomót és már az agyamra ment,többet volt szülés előtt mint után,nem is értem,mondjuk nem hiányzik mert egy idióta.jópofizni kell és kész,
én is a fizetős szobát ajánlom,nekem sem volt fogadott dokis sem,szülésznőm,de a szoba megérte.én több mint egy órát vajúdtam a kádban,isteni volt,remélem te is tudod majd használni.
mindent intézz el időben,mert a terhesség végén már nem lesz erőd,sem kedved semmihez.
nem csinálsz vonalzót?

tali: szóval mi legyen,úgye én ajánlottam a kis panel lakásomat,de szerintem elférünk és ha jó idő lenne akkor marcsinál,mert csudajó nála a hatalmas kertben,de ilyen hidegben nem vonz.és valóban azért ajánlottam fel,mert nem esik ki annyira a kisbabásoknak.
újakat is szívesen látok,ha szeretnétek egy valóban jó csapatba kerülni,batyus buli lesz megint?dátum jó mindenkinek vagy tegyük máshová.marcsi mi legyen?

trinky: hát ilyen hülye időben nem sétálunk,de ahogy szélmentes lesz az idő,írok és talizhatunk.

na léptem tanulni.

puszantás

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Bentley!
Használt cuccok vannak ott.Én is most voltam először ilyenen.Azt mondták bent,hogy ha jól megy most akkor lesz novemberben is.De majd ki lesz írva biztos.Voltak játékok,ruhák,baba hordozók,baba kocsik,kiságyak...Végül is minden baba dolog.Anyukák árulják őket,mert már nincs ezekre szükségük.Szerintem jó dolog.

A házasságit nekünk nem kellett ki kérni,mert nekünk tavaly novemberben volt az esküvőnk.De én felhívtam a bajcsyt,mert az a biztos,és ők mondták,hogy 300 napnál nem lehet régebbi.(szerintem azért hívd fel őket,az a tuti)

Nekem szülés közben Apuka,anyu és a nővérem is bent volt.A kutya sem szólt ránk.Vajúdás közben és nem is voltam a szülőszobában.Kint sétálgattam a folyosón a családdal.

Én a XVII.-ben lakok,Rákoscsabán.Ha gondolod találkozhatnánk és akkor tudunk még beszélni erről.Melyik védőnőhöz jársz??

Kép
baba0727
 
 

 
 

békefiné:)már van is vonalzóm,ha minden igaz:)mindenképpen kikérem a házasságit,nem hiányzik még szülés után ugrasztani apát,mert vmi nem stimmol:(ritkán olvas olyat az ember,hogy isteni a vajúdás,de valóban sokan dícsérik a kádat...nagyon bíztató,hogy ilyen pozitívan zajlott a szülés még így is,hogy nem fogadtál meg senkit:)nagyon aranyos a picinyed:)
Baba!Én Rákoskeresztúron lakom,illetve még Rákosligeten szoktam "előfordulni",ott lakik a család nagyja:)Huh,úgy látom még egész frissek az élményeid a szüléssel kapcsolatban,a mütyűröd még tényleg nagyon picuri:)
A védőnőm a Kainné Gergye Ágnes,itt közvetlen a háztömb mellett van a rendelő.Szerencse,hogy ennyire közel.Ha Te csabai vagy,akkor gondolom nem egy rendelőbe járunk:(JTalálkozhatnánk valamikor,de ez az őrült szeles idő,gondolom Nektek sem jön a legjobban:(
Szoktatok vmerre sétizni,persze ha kellemesebb idő van??

bentley86
 
 


huh,úgy látom nem jó a baby ticker,majd finomítok rajta,de most megyek "ebédelni",rég volt már reggeli!!!
További jó fórumozást,csajok!!

bentley86
 
 


nah,most egy próbát:)lássuk,van-e vonalzó?

bentley86
 
 


nem jött össze,akkor estefelé jövök és ügyeskedem vhogy:)

bentley86
 
 


Sziasztok!
Megint csak köszi az infókat.

Tengdi, tulajdonképpen igazad van, nem kötelező fizetni a nem fogadott, éppen ügyeletes szülésznőnek. Azért ha jól teszi a dolgát, akkor majd megkérem apát, hogy csúsztasson valamennyit. :D

Bentley! A dokim honlapján is van baba-mama kelengye lista. A lap alja felé van, amit a kórházba kell/ajánl vinni: drtoldilaszlo.hu
Ezeken kívül én is beszereztem még nedves wc papírt és eldobható bugyikat, ahogy azt már fentebb is javasolták. És nagyon jó ötlet a domestosos kendő, fogok azt is venni. Ja és nekem mandulaolajat ajánlottak a gát kenegetésére, azt is vettem.
Még ilyen listák:
szülőklapja.hu
kismama.hu
(A linkek egyből a listákra ugranak, nem kell a honlapokon keresgélni.)

Eltaláltad, nem egyszerre szülünk sajnos. Én már előrébb járok. 2009.12.10-re vagyok kiírva. :)

Ma voltunk apaságit tenni. :)

Kép
Kép
csuti25
 
 


bentley!

ment privi!
fruzsa7
 
 


Képzeljétek....!

Benus ma hason fekve lábat, fejet az égnek emelve nézelődik. Teljesen kinyomja magát mellkasból, forgatja fejét jobbra balra...igaz ha megunja továbbra is sír, de már legalább nem rögtön.

Olyan büszke vagyok rá.......................


Kép
fruzsa7
 
 


Csuti!Hajaj,akkor közeleg az idő:)Nagyon klassz:)
Szerintem a "hála"pénz adásával mki úgy van,hogy tehetségének megfelelően oldja meg...igen vegyes dolgokat lehet hallani,volt olyan igazán tehetős ismerősöm,aki nem volt hajlandó egy petákot sem adni az ügyeleteseknek,Őt is megértem.Viszont volt olyan is,bizony aki napról napra élt és mégis megtámogatta a dokit és a szülésznőt is...szerintem ez mindig "speciális" helyzet,nyílván nem vagy köteles egyiknek sem adni,sokan meg inkább a szülésznőnek adják,mint a dokinak.
Érdemes azért meggondolni,legalábbis én nem vagyok az az osztogatós fajta:)
Szerintem már a védőnő is múltkor számított rá,hogy kap(én mindig lemegyek hozzá),én meg úgy gondoltam,hogy kapja a fizetését...
Ti hogy vagytok a védőnős sztorival?Szülés után illik Neki is adni,ha kijön vagy előbb vagy egyáltalán nem???

bentley86
 
 


Most hallom először, hogy a védőnőnek is szoktak adni! :shock:
Meg is kérdeztem gyorsan a nővéremet, ő sem hallott még ilyet.
Nekem sosem mondott még újdonságot vagy sosem tett a minimális dolgokon felülit a védőnő, úgyhogy nem hiszem, hogy adnék neki pénzt. Szerencsére van kitől kérdezzek a családon belül, hiszen nővérem 1,5 éve szült. :)

Azt én is kérdeztem már másoktól, hogy mit néz meg a védőnő, amikor kijön még a gyerek születése előtt, de egybehangzó választ még nem kaptam. Gondolom csak azt, hogy nem egy sátorban élünk és van víz, lehet fűteni, meg ilyenek. :D Valaki azt mondta, hogy csak leül beszélgetni és kitölt egy űrlapot.

Bentley! Kimásoltam a vonalzódból a www és jpg által határolt részt és bemásoltam a böngésző címsorába és úgy működött, behozta a vonalzót. A link többi része nem jó. Vissza kéne menned oda, ahol csináltad és kimásolni a BBCode-ot szerintem.

Kép
Kép
csuti25
 
 


Sziasztok!

Üdv az ujjaknak!

Andy
Szerintem most legyen nálatok a tali, hiszen itt a tél! Tavasztól pedig tarthatjuk nálunk, akár 2hetente is! Jövőre szeretnénk egy medencét is beszerezni, úgyhogy a nagy hőségben jöhettek hűsölni! aztán arra gondoltam, hogy esetleg egy papás-mamás-babás talit is csinálhatnánk, bográcsozással, hússütéssel! (persze majd jövőre) :wink:
Nekem az időpont megfelelő! De hánykor legyen? Esetleg valaki el tudna vinni innen a "világ végéről"? Ja, és kérlek Andy küldd el a pontos címet!
A hozzátápi jól megy! Szerencsére Bogi mindent szívesen megeszik! Sőtőőőt! Inkább az a gondom, hogy nem tudja (és egyenlőre én sem), hogy hol a határ! Hajlamos túlenni magát! Nagyon szereti a pocakját! :lol:

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Nagyon klassz, hogy így pörög a topic! Jó, hogy megint vannak kismamáink!
Olyan jó titeket olvasni, hogy legszívesebben előröl kezdeném a várandósságot!
Szép estét mindenkinek!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Jajjjj! Most nézem milyen hülyeséget írtam! :oops:
Nem ujjaknak! Hanem újaknak! :oops:

andy
Szerintem legyen megint batyus buli! (Bár én csak bolti rágcsálnivalót tudok vinni.) szerintetek?
Na tényleg léptem!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Csuti,köszönöm,próbálkozom a vonalzóval:)
Marcsi,aranyos vagy és köszönjük:)
Holnap végre 4D,igaz este,de reggeltől valószínű kimegyek nagymamimhoz,eltrécseljük a napot:)Nagyon szép estét mindenkinek,holnap este jelentkezem!!!

bentley86
 
 


Nekem is jó lesz andynál.Ha esteleg valaki eltudja vinni a marcsit akkor még mi is beleférnénk a kocsiba??
Én nem ígérem,de megpróbálok sütni valamit.Ahogy Roli engedi. :D

Olyan édes ez a fiú!1/2 5-kor evett és még mindig alszik.Pedig már pancsiznia kéne.Remélem nem lesz beteg.Tegnap is nagyon sokat aludt és nem is fürdött.Most is már fél órája pancsiznia kellett volna.
Ilyenkor fel keltsem??Vagy hagyjam,hogy magától keljen??Nálatok volt ilyen?

Tényleg nagyon jó,hogy vannak kismamik!Pedig én nemrég voltam pocis,de már hiányzik.Tegnap vissza olvastam az írásaimat meg ahogy drukkoltatok nekem.(jajj milyen fájdalmaim voltak........)
DE MEGÉRTE!!!!!
Már várom a következőt...olyan gyorsan nőnek.Már most hiányzik az amikor még újszülött volt pedig még mindig pici.
Lassan bölcsibe kell vinni?
Tényleg,ti beirattátok már a babókat bölcsibe??Van váró lista?Mennyivel kell elötte beiratni??Azt sem tudom mikortól lenne célszerű járni.Amikor már szobatiszta nem??Vagy tejci függő?

Kép
baba0727
 
 


Lányok, én egy idióta vagyok. Az őrületbe kergettem magam Lotti evésével, és ma sikerült meghányatnom.
Délben szopizott, de én egyszerűen nem hittem el, hogy olyan kis idő alatt jóllakott, ezért csináltam neki tejpépet, bár a múltkor se ette meg, hátha most. Na hadonászott, hogy nem akar belőlle enni, de én nyomtam belé, elvégre én tudom, hogy ő még éhes. Evett kb. 3 kanállal. Na mondom akkor együnk répát, úgyis az következik. Azt sem akart enni, tolta el a kezem, de akkor is megkóstoltattam vele, és a végén még egy kis banánt is nyalattam vele az ujjamról. Utána elvolt egy kicsit, lefektettem aludni, fél óra múlva felébredt, betettem az etetőszékbe, viháncolt, és hirtelen 3 sugárban jött ki egy nagy adag tej, a pép, a répa, meg ami csak volt benne.Rettenetesen megijedtem, még soha sem hányt. Kiszedtem a székből, arccal lefelé fordítottam, egy picit sírt, de utána már egyből nevetgélt. Gondolom megkönnyebbült a gyomra.
Megfogadtam, hogy mostantól hiszek neki. Ha eltolja a kezem, nem erőltetem. Nem vagyok normális, hogy azért mert ő nem egy hurkás baba, azt hiszem, hogy éhezik.
Tengdi, mostantól Máté 7 kilója lebeg a szemem előtt.....

Bentley, védőnőnek pénzt? Na ne......., akkor már a postásnak is adhatnánk. Én nem adnék neki. A munkáját végzi, nem én kérem, hogy találkozzunk, nem fordít rám plussz időt, ez a dolga.

Baba, kíváncsi vagyok mikor kel Roli. Fogalmam sincs mit kell tenni ilyenkor. Biztos ez a nyamvadt idő álmosítja.
Lottit szeptember elején irattam bölcsibe, 2011 márciusától járna. Nem biztattak túlságosan, hogy lesz hely, de mondjuk én másik kerületbe szeretném járatni. Azért remélem nem koppanunk.

KépKép
trinky
 
 


Hello,

Crissy hol is laksz? A 18-ban ugye? Egyátalán nem vészes távolság, Kispesten keresztül be tudom támadni a kerületet. :) Persze nem tudom hogy pontosan hol is laksz...
Tömeggel gondolom nem tudsz odajönni sehova, amit nem csodálok, mert ezekre a nyomorult buszokra egyszerűen nem lehet felszállni még egy könnyű kocsival sem. Már én is filóztam h pl. bemegyek Örsre az IKEA-ba Lucával, de nem merek nekiindulni, mert tuti nem birom méteres magasságba emelni a kocsit gyerekestül, arra meg nem számítok h bárki is segítene....meg nem hiszem h a buszvezető kedvesen megvárja amig fel és lekászálódunk a buszról. Szóval ezt passzoltam én is.

Szóval akkor október 26, és hány óra? és hová kéne menni? Andyhez? Én sütök sütit szívesen.

Ti mentek ebben a rettentő időben sétálni? Mi már 3 napja nem voltunk odakint, pontosabban sétálni nem voltunk, de ebben a zord időben nem akarom Lucát kivinni az utcára. Egyébként is ma vettem neki overállt, de még abban sem akarom kivinni. Nem a hideg miatt, hanem emiatt az iszonyú orkán miatt, undorító!

Védőnővel kapcs: a terhességem alatt egyszer nálam is bepróbálkozott h eljönne látogatóba, de finoman leszereltem és nem is jött. Egyébként azért szoktak kimenni h a körülményeket csekkolják. Ami azért vicces, mert ahova ki kéne menni, oda sztem nem mennek....vagy nem mernek menni....
Viszont lóvét NEHOGY adjatok neki, mire fel??? és még akkor se, ha a baba megszületik és kijár hetente majd havonta....MINEK??? Ez a dolga. Max. egy kis ajándékot tudok elképzelni, de csak ha hiper-szuper a nő, és azt is csak akkor ha a gyerek már nagyobb, ezzel megköszönve a látogatásokat.

Bajcsy látogatás: csak azt tudom mondani mint a többiek, tök jó a szülészet, minden remek, de ez a busójárás ami a szülészeten van, katasztrófa. Gyakorlatilag állandóan jönnek-mennek az emberek a szobákban, semmi nyugta nincs az embernek. Bár nekem szerencsém volt, tök normális szobatársat kaptam ki a 2 ágyas fizetősben, és sztem én is tök jó fej voltam. :lol:
Én direkt leépitettem a rokonokat, csak szülők jöttek be, meg a tesóm, a 100 tagú család többi része már itthon látogatott meg. De már abból is elegem volt, mert minden nap csak jöttek és jöttek, pihenés meg zéró.
Szóval érdemes fizetősbe menni és reménykedni egy korrekt szobatársban aki kipaterolja a nyüzsgő rokonokat a folyosóra. És sztem a látogatást minimalizálni kell, abban a 3 napban semmit nem lehet pihenni, hulla fáradtan fogtok hazamenni, legalábbis én kész voltam mikor hazajöttünk. Azt sem tudtam melyik bolygón vagyok.

Üdv,
R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Véleményt kérek babás anyukáktól: szerintetek érdemes járókát venni vagy nem? és ha igen, akkor milyet???
van aki a hálósra esküszik mert nem tudja a gyerek megütni magát, viszont arra van aki azt mondja hogy begazol a gyerek ha a hálón keresztül nézelődik. A fa járókára meg azt mondják h azért nem jó, mert veszélyes ha beleüti magát a gyerek....
Vannak azok a babakerítések is, van vkinek olyan?

Gondoltam kéne egy járóka, hogy Lucát lerakhassam a nappali közepére bandázni, oké h most még nem tud elmászni, de hamarosan igen, és talán biztonságosabb ha "kordában" van tartva ha pl. kimegyek a fürdőbe...
Crissy jól emlékszem h te vettél Emmának? És a többiek?

Brendonban horror árban vannak a járókák, de meglepődtem, mert a Vaterán is 15-25 között vannak...

köszi!
R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!!

Tegnap voltunk koponya és hasi uh-on. Minden rendben nem találtak semmit. Szóval megnyugodtunk. Mostmár egyre jobban telnek a napjaink, kevésbé nyűgös, persze az esti sírás nem maradhat el és 11 fele alszik el, pedig már napközben alig alszik, összességében olyan 3 órát azt is néha úgy kell kierőszakolni, de estére így sem dől ki. Sőt ma már inkább olyan hiszti jellegű sírása volt nem is hasfájós, komolyan olyan mintha félne elaludni, kicsit hülyén hangzik de olyan. Lecsukja a szemét olyan álmos és egy perc múlva kirobbannak a szemei és nézelődik :? És olyan mintha megijedne... na mindegy remélem ezt mostmár lassan kinövi, ezt az esti elalvósdit :?

A pocakosoknak, ami hirtelen nekem is eszembe jut:
én is nagyon ajánlom a domestosos törlőkendőt, a nedves wc papírt, tenanak a hálós bugyiját (nekem nagyon jól jött mert eléggé véreztem és kellett a nagy betét és nagyon jól megtartotta!!), én vittem hajszárítót is állítólag ha nagyon bedurran a cici jó hajszárítózni, szerencsére nem kellett, lehet szükség lehet mellbimbó védőre ha nagyon kisebesedik.
A szüléshez mindenképp a kórházi hálóinget ajánlom én is , sőt én még egy napig azthiszem abban voltam, mert hát elöntött rendesen a vér :(
A védőnőnek pénzt???? Hát erről én sem hallottam még, de eszembe se jutna adni neki....
Nálunk is apás szülés volt, bejöhet bárki, nekem a szüleim is felváltva bejöttek, mikor még jó állapotban voltam, és a szülésnél két ember volt bent nem is egy...
Én is a kétágyas fizetősben voltam, szerintem megérte márcsak a fürdő miatt... nagyon jó volt hogy nem kellett kivándorolni a wc-re stb. főleg hogy elég ramatyul voltam a vérveszteség miatt...

Olyan rossz hogy nem tudok menni a találkára... :( egyszer tarthatnánk egy hétvégi találkát is, hogy el tudjon vinni a férjem, még megpróbálom megszervezni hogy édesapám elvigyen, csak külföldön dolgozik és még nem tudni hazaér-e 26.-ára ...

Rita: én veszek Bulcsúnak járókát, mert hát elég nagy a nappali, és ráadásul köves, szóval míg kúszik-mászik ilyesmi hátha ott ellesz... bár kitudja, egy csomóan mondják hogy nem igazán vannak el benne...viszont mindenképp a fát tartom jobbnak, meg tud kapaszkodni mikor próbálkozik felállni stb. de mondjuk jobban be is veri magát az tény... Mi egy ismerőstől vesszük 12 ért, de valóban horror ára van...

Na jólvan megyek szunyálni, ki tudja mikor kell Bulcsú a csücsöri gazfickó :-)


Kép Anya ökörködött :)) Kép Na és bénán adta rám a sapkát... Kép

tücsi85
 
 
 


Huh Csajok...ennyi mindenről írni tegnap este óta, azt se tudom hol kezdjem. :D

Baba!

Beni is rettentő sokat alszik most ebben az időben már napok óta, ahogy írtam már korábban nem nyűggel reagálja le az időjárást, hanem alvással. Szinte volt olyan nap, hogy csak kajálni kelt fel. Ha nem beteg (nem lázas vagy ilyesmi) akkor szerintem csak a z idő lesz a ludas...őszintén szólva én is egész nap aludnék. Volt, hogy reggel felkeltünk, megetettem, átöltöztettem a pizsijéből, és elrohantam zuhanyozni, fel is tűnt hogy nagy a csend, mire visszaértem a szobába, csukott szemmel aludt, pedig előtte kelt fel.

Rita!

Én is szeretnék járókát, de én hálósat, azt talán könnyebb összecsukni is, nálunk a pici lakásban ez előny, de ismerem a "barikádas" megoldást is, csak ilyenkor abban a szobában ahol ezt kialakítod mindennek tuti gyerekbiztosnak kell lenni, mert ott aztán szabadjára lesz engedve. Sok puha cuccal megoldva. De ezek az ajtóra felszerelt rácsos mizériák is elég drágák, ha csak nem valami egyénileg összetákolt dolgot szerelsz fel.


És a sétáról, én tegnap előtt vittem ki Benit overallba kesztyűbe, sapiba hordozókendőbe kötve 15 percre, hogy levegőn legyen, arccal a mellkasomba...mert nagyon száraz a levegő itt bent és a nátha miatt így is köhögött, de azóta nem mert még jobban fúj a szél. Babakocsiban biztos nem vinném ki, ott még én se melegítem csak fekszik benne. De már nagyon kivagyok tőle. Esetleg bundazsákba becsomagolva a nyitott ablaknál 5-10 percre levegőztetni..mert a levegőtlenség se jó, főleg ebben a influenzás időszakban állítólag sokat kell szellőztetni.

És az evésről, bár mi 3 hósan ugye csak szopizunk, még nincs hozzátáplálás, de néha 5-10 perceket eszik csak....és ugyebár nem mérem mennyit eszik, néha én is kételkedem, főleg hogy utána 3 órát elvan, de szépen gyarapszik, és ő is utálja ha a szájába akarom erőszakolni a cicit, kitolja magát és nyöszörög, aztán ha békén hagyom vihog, röhög magyaráz....ők biztos tudják mikor elég!

Kép
fruzsa7
 
 


Sziasztok!
Nem semmi mennyi mindent írtatok! Az új kismamákat üdvözlöm és gratulálok!!!

Nekem sem volt választott orvosom, de ezt már írtam párszor. Viszont én is fizetős szobában voltam, 2 ágyasban. a fürdő miatt választottam. A fertőtlenítő kendőt én is ajánlom, jó szolgálatot tett. Tena betét alap, az mindenképp legyen. Szerintem is az eldobható bugyi szuper. A kórházi hálóing nem hátul kötős, mint a filmekben, sima pamutvászon. Szerintem abba szüljetek. (Zokni rajtam is volt, de a szülésznő nem engedte a kitolásnál, hogy rajtam maradjon, pedig mondtam, hogy majd kidobom, ha annyira koszos lesz, de végülis nem hiányzott.) Hajszárító nálam is volt, de én azért vittem, mert sok ismerősöm mondta, hogy a gátsebemet szárítsam és akkor gyorsabban gyógyul. Én szárítottam, hogy attól vagy amúgy is gyorsan rendbe jött volna, nem tudom, de semmi gondom nem volt vele. Rengeteg ásványvíz legyen nálatok, én nagyon sokat ittam, rettentő szomjas voltam! A babának ruhát nem kell vinni, csak amibe haza viszitek, de pelust vigyetek, meg popsikrémet. A látogatásról annyit, hogy nálam is szinte egész nap voltak, hiába mondtam a férjemnek, hogy mondja meg mindenkinek, hogy mikor jöjjenek, valahogy nem vették figyelembe. Egész nap népvándorlás volt nálam. Nem tudtam semmit pihenni. Pedig így utólag nem ártott volna. Ráadásul én is sok vért vesztettem, 1 napig nem bírtam egyedül felállni sem. A szülés után 5-6 órával már cseszegetnek, hogy volt-e már pisilni? Én meg nem igazán bírtam felkelni, ezért mindíg mondtam, hogy még nem, aztán már annyira idegesített, hogy anyukámat megkértem, hogy kísérjen el, még jó, hogy ott volt, mert a wc-n ülve elájultam, arra ébredtem, hogy a Palczert doki ébresztget... aranyos volt, de pisiltem!!! :lol: Mostmár nevetek rajta...
Én úgy tudom, hogy aki a kerületben házasodott, annak nem kell friss házassági anyakönyvi kivonat. De ezt kérdezzétek meg az egyik előadáson. Én is jártam, nekem hasznos volt, márcsak azért mert készültem ezzel is a szülésre. És jártam terhestornára is a Bajcsyba. Az is nagyon jó volt.
Most egyenlőre ennyi.
Amúgy az Orsira is álomkórként hat a front szerencsére. Bár nem folyamatosan, de nagyon sokat alszik... :)
Olyan jó lenne sétálni, nem szeretem ezt a vacak időt. Ha nem fújna ennyire a szél, akkor kimennénk, de így.... :?

Kép

Kép
esztke
 
 


Esztke!

Téged olvasva nekem is visszatérnek az emlékeim....én háromszor ájultam el a szülés utáni éjjel. Este 7-kor született meg Beni, úgy 10 után toltak ki tolószéken a szobámba, elég sokáig varrtak, de nagyon szépen és alaposan. Kicsit sokáig maradtam, de egy csecsemős nővér bejött hozzám még a szülőszobára hogy gratuláljon meg tett vett ott Beni körül, és mondta, hogy szarul nézek ki, maradjak még, elég fehér voltam, pedig állítólag nem olyan sok vért vesztettem. Szóval kitoltak és már az ágyamba átmászva éreztem, hogy valami nem stimmel...utána meg már csak arra, hogy kinyitom a szemem és nincs ott senki..nem tudtam, hogy most mi van, mennyi idő telt el, mintha órák lettek volna...és akkor szaladt be a férjem egy nővérrel az ajtón...a férjem szólt hozzám, de én csak néztem a semmibe és nem válaszoltam, megijedt úgyhogy kirohant segítséget kérni. ezt még megismételtem az éjjel kétszer a zuhanyzás során, de szerencsére nővér volt velem, ott is arra "ébredtem", hogy beszél hozzám, kérdéseket tesz fel:hány kiló a a baba, hány centi, fiú, vagy lány, hogy szóra bírjon, és folyamatosan vízzel locsolt...

Egy szó, mint száz, lényeg, hogy a nővérekre lehet támaszkodni, kedvesek, és fontos, hogy az ember szóljon nekik, ha gáz van, inkább ők kísérgessenek, minthogy az ember megüsse magát..nem is tudom hányszor nyomtam meg azt a hívógombot a fejem felett, hogy jöjjenek...Benit első éjjel nem is mertem kikérni, mert féltem esetleg elesek vele, ha felemelem..tényleg gáz volt. De látom nem csak én vagyok ilyen ájuldozós.


Kép
fruzsa7
 
 


Na, gyorsan írok, míg Hunor magához nem tér, hogy nem a kezemben van... még mindig csak a kezembe érzi jól magát...

A kórházi listához már nincs mit hozzátenni, mindent leírtatok. a sok víz, üdítő, tej, akármi, az tényleg kell, én napi 3 palackkal tuti megittam. Én viszont másnapra is kértem a kórházi hálóingből, mert én is véreztem rendesen, de nem kaptam :(

A védőnőnek én sem adnék pénzt. sok melójuk lehet, de attól még ez a dolguk... és van nekik egy csomó előírásuk, hogy mikor hányszor kell jönniük. szóval, nem maguktól találják ki...

Ebben az időben már én is meggondolom, h menjünk-e ki sétálni? Tegnap voltunk dokinéninél, és hát rendesen átfújt a szél. Hunort nem, mert bealudt a kendőben, és át is izzadta a ruháit...

Viszont nincs minden rendben Hunorral :cry:
A feneke kipirosodott. Gondoltam kapunk vmi speckó kenőcsöt, mert a sudokrémmel sem jött rendbe. Erre a dokinéni aszonta, h lehet gomba??? és canesten kenőccsel kell kennem :( tiszta gáz.
Aztán a széklete állítólag zöld, nem aranyszínű, mint az anyatejes babáknak lennie kell. így el kell vinnünk a székletét vizsgálatra az ántsz-be :(
A szeme meg

Kép
Kép
nikilány
 
 


szóval a bal szeme kb hét hete tök csipás. kaptunk rá szemcseppet, egy hétig kellett haszálni, de nem lett jobb. Tegnap elmentünk a szemészetre is, mert átküldött a gyerekdoki. Kaptunk még egy szemcseppet, ezt is 1 hétig kell, és óránként! adni. Azt mondta a szemész, h még a szülésnél kaphatott egy fertőzést, azért ilyen a szeme... ti hallottatok már ilyenről???

na, hát ezekkel a gondokkal küzdünk :cry:
kicsit félek, mert még csak 6 hetes!!! félek, nehogy maradjon ebből neki vmi maradandó kára.

egyébként ki jön a börzére?
Ott is tarthatnánk egy rövid talit!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Niki! Szegény kis Hunor. Ne gondolj arra, hogy valami maradandó baja lesz. Tudod, csak pozitívan!
Mi orrcseppet kaptunk, mert sárgás az orrváladéka és ha hanyattfekszik köhög, mert csurog hátra az orrváladéka. Kicsit én is tartok tőle, mert végülis ez már gyógyszer, de inkább gyorsan múljon el neki, minthogy valami szövődménye legyen. Na, megyek pihizni!
Szép napot!

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan beugrottam, rengeteget írtatok!

Két hete voltunk csípőszűrésen, mindent rendben találtak "csak" azt mondták, hogy a jobb oldala 80 %-ban kötött úgyhogy vissza kellett mennünk uh-ra. De akkor azt mondták, hogy semmi az egész, csak meg kell ultrahangozni! Én már akkor sem értettem, hogy ha semmi az egész akkor miért????? :shock: Na, ez is megtörtént és az uh-ja tök negatív lett, nagyon meg volt elégedve vele a doki és mégis azt mondta, hogy két hétig tornáztassuk és ha akkor sem múlik a kötöttsége akkor rá kell tenni azt a pavlik-kengyelt. :cry: Valakinek volt esetleg már ilyennel dolga????

Úgyhogy most nagyon magunkba vagyunk zuhanva, nem értjük az egészet, mert egyébként semmi nem látszik a babón. :cry: :cry: Tök jól mozog és ha tornáztatjuk azt is simán hagyja, még csak nem is dünnyög, hogy esetleg fájna neki a kötöttség miatt ahogy lenyomom a lábát.

És még azért is írtam meg ezt gyorsan, mert Rita nagyon-nagyon rendi vagy, hogy el szeretnél vinni és nagyon köszi de ha 26-án lesz végül a tali akkor nem tudunk menni mert aznap kell visszamennünk ehhez a dokinénihez. Hát gondolhatjátok mennyivel szívesebben mennénk hozzátok. Akár a bkv-val is megküzdenék csak ne legyen baja Emmának! :?

Na, léptem is, most nem vagyok beszámítható :(

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Elfejetettem, Nikilány, mi szeretnénk kijutni a börzére! De nem tudunk korán menni, max. 9-1/2 10 körül érnék oda, mert Emma 8-kor kel!

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Teljesen szét vagyok zuhanva! A másik amit még mindenképp meg akartam írni, hogy igen, Rita mi vettünk járókát. Itt pestimrén van egy kis babadiszkont (www.babaholmiolcson.hu) ott vettük, elég jó áron vannak.
De igazából csak azért vettük, mert nekünk a hálószobák az emeleten vannak és ott napközben nem maradt meg Emma egyedül, a mózeskosárban viszont nagyon melege volt nyáron a 40 fokban. Úgyhogy csak ezért vettük, ha közelebb lenne a kiságya akkor nem biztos, hogy vettem volna.

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Roli nem kelt föl este! :(
Én keltettem fel este 11-kor pancsizni.Cicizett aztán visszaaludt.Ma ki próbáljuk azt,hogy fél 7-7 körül fürdünk 8 helyett.
Nem tudom miért csinálja ezt 2 napja....

Nekünk van fa járókánk.Ezt kaptuk.Igaz még csak arra használom,hogy ha kint vagyok a konyhában szem elött legyen a Roli.De tele van neki játékkal.Én is jobban örültem volna egy hálósnak.De ebbe jobban bele tud majd kapaszkodni ha fel akar állni.

Mi minden nap megyünk ki sétálni babakocsival.Bele teszem a Rolit egy bunda zsákba és ráteszem a kocsira az eső védő fóliát.Így nem fúj be neki a szél.
Most is megyünk nem sokára sétálni.

Lehet,hogy fűtés nélkül maradunk.Ver minket az isten.Ős régi kazánunk van és a padláson van egy hozzá tartozó kiegyenlítő tartály ami persze,hogy ki lukadt.(elrohadt)Ázik a fürdőben a plafon és a szobánkban is.Ráadásul nem kapcsolhatjuk be a fűtést nehogy fel robbanjon ez a szar.

Nikilány!
Roli is néha szokott zöldet kakilni.Mondom mindig a védőnőnek,de nem foglalkozik vele.Ez mitől van??Mondjuk a nagy átlagban aranysárga a kakija.

26-án mikor legyen a tali??

Kép

Kép
baba0727
 
 


Baba!

Beninek általában aranysárga ritkán előfordul a zöld, vagy zöldes széklet. Én úgy tudom, és azt olvastam erről, hogy ha szopinál túl gyorsan váltasz a másik mellre, akkor ezt eredményezheti, ill. néha ha gyors a baba anyagcseréje akkor gyorsan fut végig rajta az anyag és az epefesték megszínezi, ha gyorsan fut végig ,akkor egy kicsit nyálkás is lehet. Persze betegség velejárója is lehet....de ha nem állandó a zöldes széklet ritkán előfordul, akkor nem gáz, nekünk ezt mondta dokinő. Nekünk is ha Beni össze vissza eszik megesik.


Kép
fruzsa7
 
 


Baba!
Lehet,hogy csak az én figyelmem kerülte el,de nem láttam,hogy mit válaszoltál a tegnapi levelemre...(nem priviben küldtem).
Azt hiszem azt kérdeztem,hogy merre felé szoktatok sétálni?Arra már megvan a válasz,hogy minden nap:)
Örülnék,ha találkozhatnánk!!!
Most pedig sietek készülni,mert nemsoká megjön Apa és indulunk 4D-re,már annyira várom,hogy lássam a csöppségem és kérlek drukkoljatok,hogy kiderüljön végre,hogy kisfickó vagy csajszi-e:)
Kellemes du-t mindenkinek!!

bentley86
 
 


Bentley!
Tényleg nem válaszoltam rá. :?
Az öreg csabai strandnál lakunk itt szoktunk sétálgatni.De ha neked keresztúr jobb lenne be tudunk oda menni.
Igaz ma nagy valószínűséggel el törtem a láb ujjam.Be van lilulva és dagadva.
Szorítok neked a 4d.n.Mi is voltunk annó!!Nagyon-nagy élmény volt.Sírtam alatta.A kis Rolika a nagy lába ujját szopizta,szóval mi csak születésekor tudtuk meg tutira,hogy fiúcska lesz.Lányt is mondtak,fiút is.

Fruzsa!
Köszönöm a választ!Most ez meg nyugtatott.

Roli kivételesen időben pancsizott.Már 30 perce az ágyikójában édes deden alszik!!Nagyon nyűgi volt ma!Át esett a ló másik oldalára olyan álmos volt,hogy már az álmosságtól nem tudott el aludni csak akkor ha mellé feküdtem.De így legalább én is aludtam egy pár órát. :D

Jó éjszakát mindenkinek!ű

Kép
baba0727
 
 


Sziasztok!

Akkor szeretettel várok mindenkit.10,26-án nálam.
nem nagy a lakásom,se sok jó ember.......

még időpontot egyeztessünk,kinek mikor lenne jó,délelőtt,délután vagy mint múltkor olyan 1 körül?nekem mindegy,többség dönt.

címem: lavotta u.3 6/26 kórház utcának a végén van,utolsó panel tömb,de a számom 0620/9607937 és elakadás esetén navigálok,ja és nincs kapucsengőm,szóval mindenképp.kérek egy hívást,hogy a kapukódót mondani tudjak.

húúú már nagyon várom és remélem minnél többen leszünk,és új embereket is személyesen megismerhetünk,a régiekkel pedig tuti lesz újra talizni,hisz azóta már nem pocakosak.

kinőtt ruhákat most is lehet hozni,hátha valaki talál babájának megfelelőt.

pusz

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Baba,Keresztúr nekem mindenképpen jó lenne:)Akkor egyeztetünk majd:)
Megvolt tegnap a 4D,kiscsajunk lesz:)Nagyon rendes volt a babó,még a lábát is felhúzta,úgyhogy simán be tudod kukkolni a szonográfus a lábikói közé:)
Nagyon szép napot Nektek mára is!!!
Valószínű ma már nem tudok jönni...

bentley86
 
 


bentley: gratula a kiscsajszihoz.téged is szeretettel várlak,ha van kedves gyere a talira.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziastzok!
Köszi a hozzászólásokat. Mára kicsit megnyugodtam...
Baba! még neked akartam írni, csak elfelejtődött, h nekünk is volt, h kimaradt a fürdés, de másnap pótoltuk :) Szerintem ha néhanapján elmarad, az még nem lehet nagy gond!

Köszönjünk Andy! Mi megyünk, és ha Hunor enged, akkor sütit is sütök. Ha nem, marad vmi bolti :(

Crissyn kívül ki jön még a börzére?

Kép
Kép
nikilány
 
 


sziasztok!

bentley
Gratulálok a kiscsajhoz!

Andy
Természetesen alkalmazkodunk a többséghez, de...
Bogi dél-fél1 között szokott ebédelni, így ha utána indulunk BKV-val szerintem 3-nál előbb nem érünk oda! :( Az még ok? Meddig lehet maradni? Meddig tervezitek? Szerinted? Vagy mehetünk esetleg úgy, hogy már ott ebédelünk? Na majd meglátom, hogy a többiek milyen időpontot javasolnak, aztán egyeztetünk!
Nem is dicsértem még meg Hannust!
:oops:
szóval! Gratulálok, hogy már ücsörög és négykézláb mászkál!
És természetesen a többi mamának és babának is gratulálok! Igazán minden babóca szépen fejlődik! :D
Betegeskedőknek pedig mielőbbi jobbulást kívánok!
Ja! és Boginak alul már két! foga van! :)
további szép napot!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Andy
Azt, hogy "ott ebédelünk" természetesen nem úgy gondoltam, hogy mind a ketten! :lol: Csak Bogit etetném nálad! Én nem kérek ebédet! :lol:
Nekünk is rengeteg kinőtt ruhánk van, de sajnos BKV-val nem tudom átvinni! (Pedig már alig férnek el a szekrényben :roll: )
Tessék! Már megint többesszámban írtam! Pedig csak Bogi kinőtt ruháira gondoltam! :wink:

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Bentley!
Nekem bármikor jó!De gondolom neked is hétkönap lenne a legjobb amikor apa dolgozik!Én is inkább csak akkor mozdulok ki!Mert amikor itthon van had babázzon.
Gratula a csajszihoz!A nevét tudjátok már??

Marcsi ha ti is buszoztok majd mehetnénk együtt.

Ha van valakinek fiúsabb rucija akkor én is vennék majd!Roli nő,mint a mérgezett egér aztán már lassan nem lesz rá való ruha.Most 60 cm körül lehet.2 hete 58 volt.

Andy én is gratulálok!
Én is már alig várom,hogy másszon a Roli!Mondjuk már megfordul és kinyomja magát hason!!! :D :)

Kép
baba0727
 
 


marcsi: természetesen megetetheted a bogit,gyere nyugodtan ebéd előtt,szóval szerintem 11-től bárki jöhet és tart amíg tart a buli.amíg jól érezzük magunkat.

nikilány:én is megyek börzére,de lehet már írtam,de én 8 ra már ott leszek,te mikor mész?

tengdi: talikor segítsek majd átjönni a csemetékkel?

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


hát mi kiszámíthatatlanul...
Hunor felkel és akkor, de 10ig oda akarunk érni...

Kép
Kép
nikilány
 
 


Roli olyan keservesen sír vagy inkább nyafog már 2 órája,mintha fájna valamije.Gondolom az ínye fáj,mert jön a foga.De reggel óta nagyon be van rekedve!
Ez mitől van?Mit csináljak vele??
Már engem is a sírógörcs kerülget. :(
baba0727
 
 


Baba: ha valóban a foga,akkor dentinox gél és chaomilla vulgaris c15 homeós bogyó,de ha be is van rekedve,nézesd meg dokival,lehet megfázás.
és kitartás ilyenkor fontos,hogy érezze ott vagy és segítesz neki.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


mi nem dentinoxot vettünk hanem dologélt!!a gyógyszertárban nem ajánlották a dentinoxot.
most előbb le fürdettük.már alszik.
ha hétfőig nem múlik el akkor irány a doki néni.
köszönöm a gyors választ.
baba0727
 
 


Lányok!
A Ti babáitok hogy viselkednek? Orsi már tegnap óta nagyon nyűgös, tegnap összesen aludt vagy 4 órát, aztán szinte csak kézben volt el. Éjszaka is nehezen aludt el, ma is csak 40 perceket alszik kajci után. Szerintetek? Olyan sokat sír, de most nem úgy látom, hogy a pocója miatt tenné. Meg nem látok rajta semmit, csak azt, hogy nagyon nyügi. Front van?

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!
hát, túléltük a börzét... vettünk egy csomó mindent Hunornak, de a tömeget szívesen elküldtem volna a fenébe. Ráadásul most tele volt a csarnok, és nem volt hely, ahol nyugiban lettünk volna kicsit. Amikor tavasszal voltam, akkor fele annyi árus volt... Hunort eldugtuk a kendőbe, amit kivételesen Apára kötöttem, a babakocsiját megpakoltuk a sok szajréval 8) Jól nézhettünk ki 8)
Viszont a reggeli sorbanállást is kihagytam volna...
Andy te ezt még megúsztad?
Crissy, ti hogy boldogultatok?

Esztke! Pénteken nekem is nyűgös volt délután, aztán tegnap is, miután hazajöttünk a börzéről egész estig sírt. Azt hittem a börze viselte meg (mondjuk, amit végigaludt.), de akkor ezek szerint volt vmi front... Ma reggel sokáig aludt, aztán a kezünkbe sírdogált, de most úgy nézem alszik. Remélem mára megnyugszik...

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!!

Mi is megjártuk a börzét, vettünk mi is egy csomó mindent, bébipapit stb. hát iszonyatos nagy tömeg volt, és mi babakocsival voltunk ráadásul mert Bulcsú aludt hálistennek, de kenguruban nem lett volna el, így kénytelenek voltunk babakocsival törni az utat :D Hál istennek Bulcsú végig aludta, nagyon jó fickó volt!!

Ne is mondjátok nekem szerda óta nyügős Bulcsú állandóan sír, fáradt is, annyit sírt a napokban :) Csak kézben marad meg ha lerakom egyből megy a sírás :?
Most meg elkezdett fájni a fülem, és ha sír a bébikém még sípol is :( nagyon rossz :(

tücsi85
 
 
 


Sziasztok!

Nikilány, mi is hasonlóképpen jártunk. Kb. 10 óra körül értünk oda, de azt hittem vissza is fordulok mikor megláttam a sort, de végül csak kibírtuk! Mi is babakocsival voltunk és Emma nagyon jót aluszikált egész végig. Jól bevásároltunk pedig a felét sem tudtuk körbejárni, mert rohantunk haza az etetés miatt meg a férjem háromra ment dolgozni.

Emma is rettentő nyűgös csütörtök délután óta. :? Eddig azt hittem az oltások viselték meg ennyire (hármat kapott csütörtökön :( ) de akkor ezek szerint semmi köze hozzá. Egyszerűen nem lehet vele bírni, nyűgösködik, feszíti magát, sehol se jó neki, se az ágyban se a pihenőszékben. És ráadásul rájött, hogy van hangja és használja is!!!! 8) Egész nap nyomja, sokszor már úgy vagyok vele, hogy inkább sírna, akkor legalább meg tudnám vígasztalni, de ez a macskanyávogás!!!!!!!!!! :roll: :roll: És semmi különös baja nincs, ha odamegyünk hozzá, vigyorog! :shock:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: