Új privát üzeneted érkezett!

Szuper,Bumi!Csak így tovább!

Tapi,
igazad van,és olyan jó,hogy ennyire derűlátó vagy!

Mi csütörtökön tudjuk meg,mi a helyzet,mit tehetünk.Izgulok nagyon.Ráadásul ez a prof.rettentő morcos egy ember!Hajjj,kár,hogy Tapolca messze van,tuti a Törökhöz járnék,ő komoly is meg barátságos is,nem igaz,Bea?
Ugye jobban vagy már?
Vendég
 


Bea, nagyon gondolok Rád. Szívből kívánom, hogy ezután csak jó dolgok történjenek Veletek, és hogy 3 hónap múlva ilyenkor már a fagyibabák megtapadásának örüljetek. Hiszem, hogy így lesz!
ilyenisvagyok
 
 


Bea,
remélem hamar túl leszel a lelki gyötrelmeken. Ne keseregj, próbálj túllépni mielőbb. Te még nagyon fiatal vagy ha jól emlékszem...én holnap leszek 36 éves :lol: Bár nem is érzem és sokan azzal bíztatnak, hogy 10-zel kevesebbnek látszom. Nagyon sok év és lehetőség áll még előtted...ráadásul várnak a fagyi babucik.

Bumi, ez szuper hír!!! :D M inden ciszta monnyon le!

Zsó,
nyugi! Nagyon drukkolok holnapra, de hátha most minden végre úgy alakul ahogyan szeretnéd! Szívből kívánom, hogy így legyen! Remélem megkapjátok a zöld jelzést és hajrááá! :wink:

Ilyenis,
Te mikor tudod meg az eredményét annak, hogy a férjed szemébe néztél? :D Lassacskán tesztidő van, ugye? :wink:

Vayacon,
az új melóhely jobb már valamivel? Kezdesz belerázódni?
tapedli
 
 

 
 

Sziasztok,

Beus nagyon nagyon sajnálom szomorú vagyok hogy nem sikerült nektek pedig annyira megérdemelnéd már. :cry: Nagyon nehéz lehet, de majd enyhül a fájdalmatok és újult erővel tudtok nekilátni.

Tapi sajnálom a mensit örülök hogy ilyen pozitív vagy. Nemsoká kezdhettek az inszemmel, tök jó.

Bumi szuper hogy ilyen jó híreket kaptatok.

Zsó drukk neked.

Nekem már kicsit jobb a munka de elég nehéz sok idő lesz mire igazán belejövök. Sokat gondolok rá hogy már jó lenne ha a lombiknál tartanánk de próbálok türelmes lenni. Egyszer eljön annak az ideje is.
vayacon
 
 


Sziasztok,
tagnap már beteg is lettem.

Tapedli!
BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :)

Bumi!
Remélem mielőbb eltűnik végleg az a fránya ciszta!Jó uton haladsz!Hajrá!

Zsó!
Mi ujság?

Vayacon!
Mi az az ir amit írtál hogy jó lenne megcsináltatni?Az mire jó vagy mi az?És hol lehet?
horváth beáta
 
 


Bea,
köszi szépen! :D
Sajnálom a mensit :(

...az IR amiről Vayacon írt, az Insulin Resistance rösvídítés. Inzulinrezisztancia magyarul. AZt jelenti, hogy a szervezet nem tudja feldolgozni a bevitt cukrokat megfelelő módon, ezért túlzott inzulin termeléssel válaszol rá. Cukorterheléses vizsgálattal lehet kimutatni úgy, hogy éhgyomorra nem csak cukrot, de inzulin szintet is nméznek a vérből és 120 perc múlva ismét mindkettőt. Ha egyébként magas a terhelés után, az többnyire PCOS-ra is utal.
Az egész témáról itt olvashatsz többet: http://www.pco-szindroma.hu/index2.html

Az a lényeg, hogy ha ez valakinél nem jó, az meddőséghez vezethet. Szóval érdemes megnézetni. Egyébként diétával és sok-sok mozgással nagyon jól kezelhető, de van amikor gyógyszer is kell. Remélem segítettem :?
tapedli
 
 


sziasztok!

Megjöttem a klinikáról,a jó hír,hogy inszeminációval próbálkozhatunk.
A rossz hír,hogy bejött,amitől féltem,ez a papír nem elég a profnak.Le fogja írni,hogy mit szeretne látni az onkológus papírján.De én félek,hogy erre nem tudom majd rávenni az onkológusomat.
Nem tudom,mi lesz,megőrülök ettől a bizonytalanságtól.
Vendég
 


Zsó, szerintem ez tök egyértelmű: Nektek nem lesz szükségetek erre a papírra!!! Szerintem örüljünk most az inszemnek, a lombik úgyis gondolom legkorábban 2-3 inszem után kezdődne, az meg még minimum fél év. A bizonytalanságon pedig szerintem muszáj megtanulnunk úrrá lenni, mert az, ha nem ebből a papírból, hát valami másból, de úgyis lesz:(

Bumi, szuper, örülök neki, zsugorodjon is az a nyamvadék ciszta!!!

Tapi, köszi az érdeklődést. A pé kicsit később volt (ha volt), mint gondoltam, ezért a tesztelés jövő péntekig sajnos szerintem értelmetlen...
ilyenisvagyok
 
 


Sziasztok!
tegnap volt a Drágám szülcsinapja. Főztem neki fini vacsit, meg ittunk pezsgőt, meg ettünk tortát. :)
Na meg össze is bújtunk. :)

Ma meg megint rengeteg melóm van/volt.

Zsó!
Örülök, hogy mehet az inszem! Egyébként simán lehetne minimális stimuval, vagy a kár spontán ciklusban is.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Ilyenis,
az inszemhez is kell az a papír.
Bumi,
erre a spontánra én is gondoltam,de ez a lehetőség nem merült fel a profnál.Annyit tudok,hogy a stimulált inszemnél kb.15-20% az esély,a spontánnál meg 10%.Ez irtó kevés,talán ezért nem szokás így csinálni.

Most úgy döntöttem,amíg nem beszéltem a doktornőmmel és nem mondott nem-et,addig ezt a problémát elteszem magamban egy hátsó polcra és végzem a dolgom.
Bumi,
Isten éltesse a párod!Az enyémé hétfőn lesz,én is vacsival készülök a nagy ünnepségre,szombaton meg a szüleinél ünnepelünk.

Ja,még annyit mondott a prof,hogy működik a petefészkem,picit lassabban a kelleténél(FSH emelkedett picit),de örüljek neki,hogy működik,sok nőnek kemoterápia után nem működik :shock:
Vendég
 


Zsó, ne haragudj, akkor félreértettem. A fene egye meg, nem gondoltam volna, hogy a lombikon kívül bármi máshoz is kérhetik:(
ilyenisvagyok
 
 


Bea, Tapi már leírta az IR-t. Sokan a Mensmentisbe mennek, de valaki azt írta itt hogy az nem jó. Másik fórumon a Bálint Analitikát ajánlották, keress rá a neten az olcsóbb is.

Egyébént az is érdekes amit Fülöp doki mondott hogy pár sikertelen lombik után érdemes lapart csináltatni hogy szétnézzenek odabent. Lehetnek ugyanis olyan elváltozások, amit uh-n nem látni. Állítólag nyugaton már minden esetben megcsinálják lombik előtt. De én azt is megértem aki nem vállalkozik rá, hiszen kisműtét.

Zsó sajnálom ezt a papír mizériát remélem megoldódik.

Isten éltesse a szülinaposokat! :wink:

Lányok segítsetek. Elkezdtem gondolkodni azon, hogy hátha év vége felé bele tudnánk kezdeni a lombikba (ha Api eredménye nem javul addig). Hogy lehet azt megoldani a munkahelyen? Kb. hány szabadnapot kell kivenni hány napot vesznek igénybe az ellenőrzések leszívás stb? A beültetés után el tudok menni táppénzre?
vayacon
 
 


Sziasztok!!

Bocsi, hogy bepofátlankodok, de szeretném a véleményeteket kikérni!
Mi is már elég régóta próbálkozunk, sajnos eddig sikertelenül....Már voltunk kivizsgáláson, nálam nagyjából minden rendben, kissé emelkedett a férfihormon szintem, de más minden okés...Viszont a páromnál kiskatona ügyileg gázok vannak :? ....Az eredményei a következők:
Össz.sperma szám : 10,5 M/ml
Motilitás:
gyors: 3%
lassú: 3%
helyi mozgású:11%
nem mozgó:83%
alakilag ideális: 13%

Kicsit elvagyok keseredve, mert szerintem ez baromi szar eredmény :( ....Párom most szed gyógyszereket, illetve megyünk pajzsmirigy kivizsgálásra novemberben...Kérdésem, hogy szerintetek ezen az eredményen lehet gyógyszerekkel segíteni??Volt itt olyan akinek hasonló volt és javult a gyógyszerek hatására?...Szerintetek spontánra van egyáltalán esélyünk??Mert nagyon félek, hogy csak az időnket vesztegetjük megint....Ez szerintetek lombik-ra javasolt eredmény vagy inszem is szóba jöhet???....Kérlek segítsetek, hogy mik a határértékek inszem és lombik esetén?....Sajnos nehezíti a helyzetünket, hogy külföldön élünk, így nem tudom, hogy otthon elvégeznék-e ha arra kerülne a sor, azt sem tudom mibe kerülne, de az biztos, hogy jobban jönnénk ki, mint itt kint, mert itt horror az ár :?
Nagyon köszönöm előre is!!

Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Sziasztok!

Vayacon!
Hogy mennyi idő egy lombik, az attól is függ, hogy hogy haladsz a stimuval. Átlag 3 naponta kell menni vv-re, és uhura. Ilyenkor a munkahelyről el kell engedjenek, viszont nem jár érte fizu (így emlékszem, de engem ez soha nem érintett, így nem is foglalkoztam vele igazán). A leszíváskor nem tudsz menni dolgozni, kérj róla igazolást. A beültitől meg TP. Ha van elég szabid, akkor inkább szabival old meg a leszívást is, meg a beülti utáni 3-4 napot is. Utána megakár dolgozhatsz is, ha nem nehéz fizikai munkát végzel, és vigyázol is magadra.

Gyancsi!
Sajnos ez tényleg rossz eredmény. DE! Egy eredmény nem eredmény! Mindenképp csináltassatok még egy spermiogramot, plusz fizikális vizsgálatot is, mert pl egy visszér-tágulat okozhat rossz spermaképet. Ez a mostani eredményetek csak és kizárólag lombikra jó.
Merre vagytok külföldön?

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Szia Bumi!!

Köszi a gyors választ!!Én is így gondoltam, hogy ez csak lombikra jó....De ahogy te is írtad, megvárjuk a következő spermiogramot, csak sajnos januárban kell vissza menni az urológushoz, és ő tud beutalót adni....De muszáj lesz kivárni :wink: ...Én is abban bízom, hogy talán pont rossz napon rosszkor vették le, hisz annyi minden befolyásolhatja a spermaképet, hátha a legközelebbi időpontra javulna, nagyon örülnénk neki :)
Mi Ausztriában élünk, szóval nem is vagyunk messze, ha arról lesz szó,hogy lombik , én tuti, hogy otthon szeretném csináltatni, csak nem tudom mennyire megoldható, hogy mindig hazamenni....Vagy esetleg az itteni dokimmal is meglehetne beszélni,hogy nézzen ő a beültiig, aztán utána irány haza....De ne szaladjunk ennyire előre!! :wink: ....Akkor szerinted spontánra nem sok esélyünk van???Az a baj, hogy az össz szám még nem is annyira vészes, de hogy csak 3% gyors.....Na ez a gáz szerintem! :?
Ti hogy álltok, hol tartotok most?

KépKép
gyancsi
 
 


Ja azt elfelejtettem, hogy mikor voltunk az urológusnál végig nézett mindent uh-val is a páromnál, gondolom ott kiderült volna ha van valami fizikális elváltozás, de nem mondott semmit!

KépKép
gyancsi
 
 


Gyancsi!
A mennyiség sem jó, mert a normál tartomány alsó határa 20M/ml. A mozgékonyságnál az kellene, hogy a progresszív gyors 25% felett lenne, a morfológia meg 50% felett kéne lenne.
Nem volt a párod lázas mostanában? Nem fürdik meleg vízben? Szauna?
Ezek mind rontanak a spermaképen.
Egyébként van egy lány, Bridget (beültetéses topicban megtalálod) , ő szintén külföldön él, és most fogja a lombikot kezdeni itthon. Tőle megkérdezheted, hogy hogy s mint megy a dolog.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Nem, nem fürdik meleg vízben, amióta babát szeretnénk leginkább zuhanyozik, szaunázni nem járunk....Nem tudom mi lehet a baj....A párom egyébként focista, arra is gondoltam, hogy lehet egyszer-kétszer eltalálták labdával ott és emiatt, bár nem tudom ez lehet-e ok a rossz spermaképre!
Akkor megyek meginterjúvolom Bridget-et :lol:
Nagyon aranyos vagy Bumi, hogy segítettél, köszi szépen mindent!
Sok sikert neked!

Szeretettel:
Ancsa

KépKép
gyancsi
 
 


Sziasztok,
En meg uj vagyok itt... Csak ma derult ki, hogy hasonlo a problemank, mint Ancsa, Nalatok. Ill. abban mas, hogy nalunk a sperma morfologia katasztrofalis... Mar ket sperma vizsgalat is megvolt, es mindkettonel 95-100% kozott volt az abnormalis spermiumok szama...
Nagyon elkeseredtunk. :( Vajon ilyen helyzetben lehet-e babank egyaltalan? Mar 2 eve probalkozunk, es tavaly egyszer osszejott a baba , de 6 hetesen el is ment... valoszinu emiatt ezek szerint?
Nem akarjuk feladni, de megijedtunk, hogy vajon mi var rank. Van valakinek hasonlo tapasztalata?
Doringo
doringo
 
 


Szia,Doringo!

Üdv.itt!
Ne keseredj el,biztosan lehet segíteni!jelentkezzetek egy meddőségi központban és valószínű lombikbébitek lehet.De majd ők megmondják.
Mi nemrég jelentkeztünk a SOTE I.Női Klinikán,ők elküldtek minket andrológushoz,mi is pont ilyen eredményt kaptunk,mint ti.Aztán a klinikán még 2 vizsgálat volt és végül most inszeminációt javasoltak nekünk.
Vendég
 


Szia Zso,

Koszi a valaszt! :) Ezek szerint ilyen eredmenynel is tudnak az inszeminaciohoz spermiumot talalni?

Nem tudod, lehet-e a morfologiat barmilyen modon javitani, pl. vitaminok, dieta, stb?

Igen, most mi is idopontot kaptunk egy meddosegi klinikan. Sajnos kulfoldon elunk, es ezert itt kell vegigmennunk a dolgokon. Gondolom itt masok egy picit az orvosok modszerei, ezert tartok egy kicsit a dologtol, meg a koltsegektol.

Mikor lesz az inszeminaciod?
doringo
 
 


Szia,Doringo!

Hát,hogy őszinte legyek,nem is nagyon értem,ami velünk történt.Az andrológus azt mondta,csakis ICSI lombik lehet és biztos benne,hogy a klinikán is ezt fogják mondani.Erre a klinikán más eredmény jött ki ezért megismételték a vizsgálatot és ekkor döntöttek az inszem mellett.
Nem tudom,lesz-e inszemem,és mikor,épp arra készülök,hogy vidékre utazzak az onkológusomhoz,egy korábbi mellrák miatt engedélyt kel tőle kérnem a hormonkezelésekhez,írásban.Nehéz lesz,lehet,hogy nem is sikerül.

Nem tudok semmit,hogy mit lehet csinálni a morfológiával.Sajnos.

Szerintem külföldön hasonlóak a módszerek,hát a költségeket nem tudom.Ha biztosítva vagytok,talán van valamennyi támogatás...
Sok sikert!

Többiek???
Vendég
 


Sziasztok!

Remélem nem baj, hogy így ismeretlenül segítséget kérek! :roll:

Apának múlt hét csütörtökön volt endoszkópos hereviszér-műtétje. Ma volt a varratszedés, és megkérdezte a dokit, hogy gáz-e, ha fájnak a heréi. Erre a doki azt mondta, hogy ha csak az fájna, amelyikhez hozzányúltak, az oké lenne, de hogy mindkettő fáj, az gáz. :(
De ennél többet nem mondott, most annyiban maradtak, hogy 2 hét múlva újra megy.

Van valakinek hasonló tapasztalata, vagy esetleg tud valamit erről?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Lucuzs,
sajnos nem tudom. Nem ismerek senkit, akivel hasonló történt volna, de azt gondolom, ha nagy és helyrehozhatatlan gond lenne, akkor azt már mondta volna a doki. Reménykedjünk, hogy a szervezet képes az öngyógyulásra.

Gyancsi, Doringo,
ne csüggedjetek. Mindannyiunk példáján az látszik, hogy lehetnek még ennél ötször jobbak is az eredményeitek! Ki tudja, a következő vizsgálat mit hoz majd.

Zsó,
még az jutott eszembe, hogy ha az onkológusod az általad kérteket nem adja írásba, akkor nem csinálhatod-e azt, hogy leíratod vele, hogy ez rizikós (ezt, ha jól emlékszem, amúgy is leírta már), majd Te nyilatkozol szintén írásban, hogy mindezt megértetted és tudomásul vetted, és SAJÁT FELELŐSSÉGEDRE vállalod, sőt kéred a beavatkozást. Ezt nem lehet megcsinálni? Illetve ha ez mégsem megy, és ez a prof ezt nem akarja, akkor nem lehet-e, hogy van olyan doki, aki megcsinálná?

Csajok,
gondolkodtam, hogy elmondjam-e, de végül is úgy döntöttem, hogy miért ne: voltam a napokban kontrollon a mell-csomókkal kapcsolatban, és úgy tűnik, van egy új... Bal mellben, 2 cm átmérőjű. Ennél többet egyelőre nem tudok róla, most van folyamatban az MRI-időpontkérés. Én bízom benne, hogy jóindulatú, ahogy az eddigiek, de azért nem vagyok teljesen nyugodt...

Úgyhogy ha most nem jártunk sikerrel, nem biztos, hogy még egy Clostis kört elkezdek. Persze, valószínűleg semmi kapcsolat nincs köztük. De ha lehet, most mégsem akarok semmi hormontartalmút szedni...

Hát ennyi. Úgyhogy gondoljatok légyszí picit ránk, mert közben a családon belül is van még valaki, akiért hasonló (vagyis inkább komolyabbnak tűnő okból) szorítani kell... Remélem, hogy mind a ketten megkönnyebbülünk az MRI (ill. neki CT) után...

Emellett persze egy csomó nagyon jó és rég várt dolog is történik velünk, csak persze azokról hajlamos vagyok megfeledkezni:) De nem lenne szabad, mert a fentiek ellenére is pozitív az összkép, és hálás vagyok egy csomó mindenért:)
ilyenisvagyok
 
 


Lucuzs,
a férjem nek is fájt anno.Már nem emlékszik,hogy csak egyik vagy mindkettő,de szerintem ilyenkor normális,hogy nem tudja szétválasztani a 2 oldalt az ember.Szerintem ne aggódjatok.

Ilyenis,
szurkolok neked és minél előbb gyere a fejleményekkel.Amúgy miért szedsz clostit,mikor a férjeddel van probléma?Most nem emlékszem pontosan,hogy ti jártok meddőségi központba,inszemeztek?Bocs memóriazavarért :oops:

Az ötleted nekem is eszembe jutott,és rögtön mondtam is a profnak,hogy bármit aláírok,de azt mondta,ez olyan horderejű dolog,amiben én nem dönthetek.Kissé sarkos,de értsd így:nem kérhetem meg még saját felelőségre sem őt,hogy mellrákot okozzon nekem.Nem erre szól az esküje,hogy bajt csináljon,ez az életemről szólhat.Tehát marad az egyezkedés az onkológussal.Úgy döntöttem,amit ő mond majd,az számomra isteni akarat,nem vitatkozom vele.Meglátjuk.
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Elsőként üdv. az újaknak. Sajnálom a rossz eredményeket, de tényleg ne csüggedjetek! Nagyon változó lehet a spermaszám és még a nagyon rosszból is lehet szuper eredmény.

Zsó,
szorítok, hogy mehessen az inszem és mielőbb! :wink:

Ilyenis,
nagyon drukkolok, hogy mindent rendben mutasson az MRI! De így lesz, meglátod. Csak egy kis ciszta van ott és magától fel is szívódik majd. Ne idegeskedj. Az anyósom azt szokta mondani, elég akkor félni ha tényleg baj van....de az meg nem lesz!

Vayacon,
amikor nekünk volt a lombikunk még úgy volt, hogy már a stimu kezdetétől el lehetett menni táppénzre a törvény szerint. Sajnos én se tudtam ezt, így csak a beültetés utántól voltam otthon. Nem tudom most lehet-e az elejétől is akár. Ha stressz van és idegesség a munkahelyen, szerintem érdemes.

Engem ma felhívtak az Állami Egészségközpontból, hogy nem tud fogadni a doki a vérvizsgálatok eredményével 19-én csak 26-án. Na jól ki is akadtam, mert ha elcsúsznánk egy héttel, a novemberi inszem is kérdéses lenne. Szóval kisírtam az asszisztensnőnél a 21-ét. Nagyon bízom benne, hogy minden ok, akkor meg nagy kár lenne még egy hónapot várni.

Na én megint dolgozom még ma, szóval mindenkinek szép estét! :?
tapedli
 
 


Lányok! Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok! Remélem tényleg nincs baj, főleg, hogy így tél közeledtével a páromnak mindig sokkal érzékenyebbek a heréi a hideg miatt.

Most kaptuk vissza a leleteket, bemásolnám a spermatogram meg a hormoneredményeit, érdekelne ti mit mondtok rá (nálunk velem is gáz van, keményen PCOS vagyok, ezzel már eléggé képben vagyok, de apagondokkal még nagyon nem :oops: ):
- conc: 44 M/ml
- motility: 39%
- norm. morph: 25%

tesztoszteron totál: 11,5 nmol/L (9,9-27,8)

Nem tudom ezek mennyire gáz értékek, de eddig 4 doki látta (csak 2 andrológus) és mind mást állított. :?

Köszönöm a segítséget!

ui.: igyekszem visszaolvasni Titeket, és képbekerülni, ki hol tart! :wink: Addig is drukk mindenkinek! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Lucuzs,
a motilitásról csak ennyit írtak,hogy 39%?Összesen ennyi?Mert részletezni szokták,hogy hány % progresszív gyors,lassú,mozdulatlan,stb.

A helyetekben a titeket kezelő meddőségi központhoz fordulnék és nekik hinnék.
Vendég
 


Zsó! Hát sajnos csak ennyit! :shock: :? Én is keveseltem.
Egyenlőre még nem fordultunk egyik meddőségi központhoz sem, mert úgy tudtuk "csak" velem van gáz, azt meg elkezdtük kezelni, és szépen haladunk.
Szerinted megérett az idő, hogy profikat keressünk?
Én olyan tanácstalan vagyok. :oops: :? Egy hete megvolt a viszérműtét, már egy hónapja Fer14-et szed, nem tudom érdemes-e várni a januári kontrollig, vagy már most keressünk meddőségi központot...?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Zsó,
nagyon-nagyon szupernek tartom azt az álláspontot, amit kialakítottál, és nagyon örülök, hogy így döntöttél. Én egyszerűen a matematikai esélyek növelése miatt szed(t)em a Clostit: ha több petesejt érik, nagyobb a hímivarsejtek esélye, még ha kicsit kevesen vannak is:) Inszemnél még nem tartunk, de szerintem hamarosan az jönne.

Lucuzs,
szerintem ez egyáltalán nem rossz eredmény. A mennyiség 20 millió/ml-től, a motilitás 50%-tól normális. Azaz mennyiségben kétszer olyan jók vagytok, mint az elvárt, motilitásban picit alatta. A morfológiához nem értek. Ha jól emlékszem (de ez sajnos nem biztos, már keverem a számokat), nekünk anno azt mondta a doki, hogy ha lenne egy 15-20 milliós sejtszám, amiből 40% a motilitás és ebből 20 % gyors progresszív, akkor otthoni próbálkozást javasolna. Na, ez az arány Nektek lehet, hogy megvan (ugye csak a gyors progresszívet nem tudjátok), úgyhogy ne aggódj!!! Ennek ellenére én is azt mondanám, hogy fontos lenne egy valóban hozzáértő orvos, aki egyszerre figyel mind a kettőtökre.

Én meg amúgy ma reggel teszteltem egyet: semmi. Olyan nagy vakító fehérség volt a második csík helyén, hogy csak na...
ilyenisvagyok
 
 


Ilyenis,
köszi szépen,hogy biztatsz és aggódsz értem,jólesik!
most beszéltem a klinikával,du.2-re kel mennem,meglesz a papír,amit az onkológusnak írnak.
Felhívtam az onkológust,aki Pécsett van(pécsiek vagyunk,így anno ott kezeltek a szüleim szárnyai alatt),szóval jövő csütörtökön megyek hozzá.Olyan aranyos volt,azt hitte,Pécsett vagyok éppen,és azonnal fogadott volna.

Lucuzs,
igen,szerintem menjetek mielőbb meddőségi központba.Nem tudom,melyik lenne közelebb vagy jobb, a győri Kaáli,vagy a tapolcai Pannon.Ott egyben látják a dolgaitokat.
Vendég
 


Sziasztok!
Még élek, de időm nincs.


Üdv az újaknak!


WHO-s normál spermiogram:
A spermiumok
száma > = 20 millió/ml
mozgékonysága >= 50% az összes mozgó spermium aránya
quali. mozgékonyság >= 25% nagyon jó mozgékonyság
quali. mozgékonyság 25% mérsékelten jó mozgékonyság
quali. mozgékonyság < 50% mozdulatlan
alakilag > = 30% a normál morphologiájúak aránya

Az ondó
mennyisége 2-8 ml
pH-ja 7-7,8
kezdeti fruktóztart. 1,2 mg/ml
elfolyósodás ideje < 30 perc

Lucuzs!
A párod eredménye igen közel van a teljesen jóhoz, szóval akár spontán babátok is lehet!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak! Én is ritkán tudok most jönni a sok munka miatt.

Zsó, nehéz lehet neked, hogy még a papírral is gond van. Egyébként ti nem gondolkodtatok az örökbefogadáson? Remélem nem sértődsz meg a kérdésen, de a helyedben én lehet, hogy azt választanám, nehogy kiújuljon a betegség. Persze tudom, hogy nehezen mond le a saját gyermekről az ember.

Köztünk egyre többször szóba kerül ez a dolog, és úgy érzem a párom is kezdi elfogadni, ha esetleg a lombik nem sikerülne, mert bízni kell benne, de azért ki tudja így előre. Nekem valahogy könnyebb lesz így belevágni, hogy tudom, ott lesz ez a megoldás is.

Lucuzs szerintem sem gáz hogy fáj neki, szerintem simán átsugározhat egyik oldalról a másikra. Nekem endometriozis műtétem volt nemrég és utána ott alul mindenem fájt, de nem volt semmi gond.

Doringo a férfiak spermiogramja nagyon eltérő lehet, nálunk 3-23 millió között minden volt már. Semmiképp ne keseredjetek el, ha van már egy spermium lehetséges a lombik.

Nálunk semmi különös, egyelőre parkolópályán. Év vége felé csináltatunk újabb spermiogramot, aztán belekezdünk a lombikba vagy az inszembe ha javul az eredmény.
vayacon
 
 


Vayacon,
nálunk az örökbefogadás végső megoldás,előbb megpróbáljuk lefutni a köröket,hogy saját babánk lehessen.
Két doktor van az osztályon,a prof.nem fogadta el az onkológusom véleményét,de véletlenül kapcsolatba kerültem a másik dokival és úgy tűnik,ő teljesen korrektnek tartja,úgy értékeli,ahogy a gyógyszerekre is ráírják a lehetséges kockázatokat.Valami olyasmit mondott,hogy a prof.már többször eljátszotta,hogy ki akart erőltetni az onkológusból ilyen esetekben egy olyan nyilatkozatot,ami őt 1000%-ra levédi,de ez nem szokott sikerülni.Ha jól értettem,telefonon beszéltünk.Most úgy áll a dolog,hogy tegnap megjött,hétfőn megyek 3.napi vérvételre és ha minden jól megy,beszélek személyesen ezzel a doktorral.Aztán meglátjuk.
Ne féltsetek,az onkológusommal is kitárgyaltem részletesen a dolgot,beleegyezett,de írásban muszáj volt megem,lítenie a kockázatot,így korrekt.

Szép hétvégét Mindenkinek!
Vendég
 


Zsó,

azt látom/gondolom/érzem, hogy olyan elszántan és teljes erőbedobással koncentrálsz a lombikra, hogy semmi baj nem érhet. Nagyon tetszik, hogy így elszántad magad :D Hajrá előre!!! :wink:

...ma én nézek erősen a férjem szemébe :wink:

Szép hétvégét csajok! :D
T
tapedli
 
 


Tapedli,
szép éjszakát! :wink:

Köszi,hogy biztatsz!Egy apró helyesbítés:egyelőre inszemről beszélünk hál'Istennek! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!
Nekem még mindig nincs időm. De semmire. Cisztám nem tudom hogy áll, de most nem is fontos. Egyelőre lombikhoz sincs energiám, sem időm. Esetleg jövő hónapban elmegyek majd eg yuhura. És ha ott minden okés, akkor talán....
Nagyon drukk mindenkinek!
Pusz!!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Bumi, ma reggel voltam vérvételen és délben megyek a dokihoz,kíváncsi vagyok,végül elkezd-e kezelni,vagy mi lesz.

Szegénykém,biztos mindig fáradt is vagy,de talán picit jót fog tenni neked egy kis kikapcsolódás ebből a témából.Aztán újra hajrázhatsz!
Vendég
 


Sziasztok,

bocsi az eltűnésért. Természetesen megjött - gondolom, ez itt senkit nem lep meg:(

Ezúttal a párom viselte nagyon szarul a dolgot, szenvedett amiatt, hogy "miatta" jött meg újra. Én meg azt éreztem, hogy nem vezet sehova, ha belenyúlunk az amúgy jól működő ciklusomba, és nem akarok több Clostit. Sokat beszélgettünk a dologról, ami nagyon jólesett, és kicsit megnyugtatott.

Most azt gondolom, még egy spermiogram eredményt megvárhatunk, és ha lehetséges, egy inszemet kipróbálhatnánk, de utána inkább irány az örökbefogadás.

Eddig attól féltem, hogy a kudarckerülés, a könnyebb út választása miatt (is) vonz engem az örökbefogadás, ezért meg akartam várni, amíg tényleg átéljük annak a fájdalmát, hogy nem lehet vér szerinti gyermekünk. Meg akartam várni, hogy elsiratjuk és meggyászoljuk őt, hogy valóban közel engedjük magunkhoz azt a gondolatot, hogy soha nem lesz saját gyermekünk. A hétvégi sírásokban, úgy érzem, ez a folyamat elkezdődött. Így azt gondolom, az eredetileg tervezett januári időszakban talán már tényleg jelentkezhetünk a TEGYESZ-nél.

A most jelen lévő fájdalom mellett is fontos nekem az a tudat, hogy jó dolog valamilyen szempontból "nem tökéletesnek" lenni. Eddig talán minden túl simán ment az életünkben: gyorsan egymásra találtunk (sokan szenvednek még most is a párkereséssel), sikeresek voltunk az egyetemen, ösztöndíjakat nyertünk, voltunk külföldön, lett munkánk, lakásunk. Fontos látni, hogy nem mindenki él ebben a rózsaszín álomvilágban. Van, aki beteg, mozgássérült, halálos diagnózistól retteg, fogyatékos gyermeket nevel, folyamatosan elvetél, a gyermeke őssejtbeültetésére gyűjt, gyászol, munkanélküli, mélyszegénységben él, ezer betegségtől és fájdalomtól szenved stb. Ők mind SZENVEDNEK, és mi, "egészségesek" (vagy legalábbis én ), hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni. Örülök, hogy bármennyire fáj is most a "gyermekre hiába várók" csoprtjához tartozni, nő bennem az együttérzés más csoportok iránt. Előbb-utóbb mindannyian, legalább egy időre a szenvedők valamelyik csoportjába fogunk tartozni, ezt valószínű egyetlen ember sem kerülheti el. És azt, hogy én most a "gyermekáldás elmaradása" miatt szenvedők közé tartozom, egyik másik csoportra sem cserélném el - mert azt gondolom, hogy ennél mind fájdalmasabb...

Bocsi a sok dumáért. Csak most ezek nagyon bennem vannak.
ilyenisvagyok
 
 


Ilyenis!
Én örülök, hogy leírod a gondolataid. Viszont azt is gondolom, hogy még nem kéne feladni a saját baba gondolatát. Hisz még előttetek az inszem és a lombik is! És a lombikot is lehet nagyon lightosan, sőt stimu nélkül is csinálni! És persze ettől függetlenül mehet az öribaba project is, hisz az sem 1-2 hónap.
Én biztos "megbánnám", ha nem tennék meg mindent a saját babáért, addig, amíg ki nem futok az időből. Persze tudom, hogy mások vagyunk, és titeket ez soha nem zavarna.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Ilyenis én biztos vagyok benne, hogy öribefogadott babával is ugyanolyan boldogok lehettek, és ha úgy érzed, hogy ez az utatok, akkor induljatok el rajta. Egyébként én is úgy tervezem, hogy nem várom meg az öt lombikot, ha esetleg nem sikerül, hanem 2-3 próbálkozás után elindítjuk, mert szeretnék legkésőbb 35 éves koromra anya lenni, vagy így, vagy úgy.

Sok sikert Nektek, hidd el, nem döntötök rosszul.
vayacon
 
 


Ilyenis,

teljesen átérzem és megértem amiről írsz. Ha azt érzed, hogy akár a kapcsolatotok, akár Te magad túlságosan megsérülnél többszöri póbálkozás közben, akkor tényleg másik utat kell keresni. Az örökbefogadás szerintem sokkal több annál, mint "szimplán" szülővé lenni. Hiszen annak a kis picikének Ti /Mi vagyunk az egyetlen esély! Nekik az élet eleve szenvedéssel kezdődik, mert eltaszítottak. Mindenki, aki örökbefogad egy gyermeket (akár van sajátja akár nincs) végtlen szeretetre képes. Ebben a megközelítésben, semmi esetre sem nevezném "nem tökéletesnek" azokat akik megteszik ezt a lépést. Egy gyermek, mindig áldás.

Én elmúltam 36 éves most és pár hete azon tűnődöm, talán nem is újszülött örökbefogadását kellene elindítanunk ha belevágnánk. Mert így nem lennénk idős szülők annyira. :) Igaz, hogy ez is olyan relatív dolog. Sokan el se kezdik törni a fejüket 35 éves koruk előtt a szülésen.... Az én párom sajnos még nem elég elszánt az örökbefogadásra. Holnap viszont végre meglesznek a véreredmények, melyből nagy valószínűséggel megállapítható, lehet-e egyáltalán közös kisbabánk. Sorsdöntő nap előtt állunk..szorítsatok nekünk! :?

T
tapedli
 
 


Tapedli,
nagyon szorítok!

Ilyenis,
neked is,hogy jó döntéseket hozzatok!Tényleg csodálatos dolog az örökbefogadás.A munkahelyemen van egy házaspár,most fognak babát kapni valószínűleg nemsokára.(3 éve várják).

nálunk tegnap elindult az inszemes kezelés,szedek gyógyszereket,menni kell majd UH-ra jövő hétfőn és szerdán,vszínű pénteken lesz inszem.hát ez izgalmas.holnap megyek Pécsre az onkológusomhoz,mert ha lombikra kerül a sor,a prof nem áll velem szóba papír nélkül.
Vendég
 


Tapi, Vayacon, Bumi, Zsó,
köszi, hogy leírtátok, mit gondoltok a dologról.

Tapi, azt gondolom, hogy nem újszülött babát örökbefogadni - azon túl, hogy Nektek tényleg praktikus is lehet - nagyon-nagyon önzetlen dolog. Általában a három vagy pláne hatévesnél nagyobb gyerekek sorsa megpecsételődött, mert már senkinek sem kellenek. Ha egy ilyen gyermek kerül hozzátok, a biztos rossztól mentitek meg, hisz állami gondoskodásban (nevelőszülőnél vagy lakásotthonban) nőne fel. Egy a gyermekvédelemben dolgozó barátom azt mondja, hogy a nevelőszülők is sokszor csak a pénzért csinálják a dolgot, és a gyerekkel nem törődnek... Szóval szorítok, hogy ha erre kerülne sor, jól egymásra találjatok egy ilyen kisgyerekkel:)

Zsó,
rettenetesen jó, hogy indul az inszem!!! Szorítok, hogy péntekhez 2 hétre jó híreket láss a teszten!!

Bumi,
igazad van, hogy még előttünk áll az inszem, és nem kéne feladni a dolgot. Nem is feladni szeretnék semmit, csak nyitottá válni más lehetőségekre, és emellett nem vállalni számomra nem vállalható dolgokat. És hát kezdem érezni azt is, hogy soha, egy orvos sem fogja kerek-perec kimondani, hogy "maguknak nem lehet gyerekük", ezért a mi döntésünk, a mi felelősségünk, hogy a kicsi esélyekben meddig hiszünk. (Nyilván, aki lombikozik, annak jóval nagyobb az esélye. De én, most legalábbis ezt gondolom, ezt nem szeretném.) Tényleg lehet, hogy később vádolni fogom magamat azért, hogy nem vállaltam a lombikot, de ha esetleg utána újabb csomóim lennének, akkor meg azért vádolnám magam. Hiszem, hogy lombik nélkül is lehetünk szülők.

Ennek ellenére, ha a párom holnapi eredménye lehetővé teszi, és a nőgyógyászom az új csomó mellett is javasolja, akkor egy inszemet még megpróbálunk. Én januárig adtam magunknak időt, aztán majd meglátjuk.
ilyenisvagyok
 
 


Sziasztok Lányok!

Megjöttem az eredményekkel! Nem találtak összeférhetetlenségre utaló jelet :lol: Minden eredmény negatív lett!! Szóval nagy boldogság van most nálunk :D Beszélgettem a doktornővel, aki nagyon kedves volt és kérdezte miért lesz inszem. Mondtam, hogy elsősorban a korom miatt, mert siettetnénk már a szülővé válást. Erre azt mondta, hogy a korom egyáltalán nem sok és úgy siettessük a dolgot, hogy egy kolléganője is amiatt vállalta az inszemet. Elsőre 3-as ikreket szült (pedig spontán már több éve nem sikerült), majd ezután megfogadták, akárhány sikerül mind megtartják. Most van nekik 7! :lol: :lol:

Zsó,
nagyon szorítok Nektek! +++++ Érzel mellékhatást a gyógyszertől?

Ilyenis,
ha előre nézel, bárhogy is alakul, nem fogsz majd "kihagyott" vagy "elmulasztott" lehetőségeken bánkódni. Egyébként én hiszek az elme és a lélek erejében...már sokszor leírtam. A mellben lévő csomók a tudatodban rögzült túldédelgetése valaminek...legalábbis egyes állítások szerint. Próbáld megkeresni magadban, mi az amit vagy akit túldédelgetsz, ami fölött "bábáskodsz". Engedd el és talán azzal minden problémát is elengedsz. Nem szorongsz/gondolkodsz azon, a jövőben miért fogsz neheztelni magadra. Ha most ezt érzed a legjobb döntésnek, órülj, hogy van egy tökéletes megoldás. :wink:

A dokinőt megkérdeztem a H1N1 elleni vakcináról is. Azt mondta, a média fújta fel csak az egészet. Ugyanolyan mint bármely más oltás. Terhességet tervezőknek nagyon ajánlatos beadni. :roll: Hát még nem vagyok teljesen meggyőzva...de majd Fülöp doki megmondja a tutit :)

Többiek? Merre vagytok? Bumi igazoltan van távol a sok munka miatt...

T
tapedli
 
 


Tapedli! Örülök, hogy jó híreket kaptatok! Direkt miattad jöttem, hogy megkukkantsam, mi lett. :lol:

Zsó! Drukk az inszemhez!:lol:

Bár sokat nem jövök, de mindenkinek szorítok! :D :D :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 


Tapedli,
nagyon örülök!
És a kiskatonákkal mi a helyzet?Nem azért akarsz inszemet?
Egyelőre semmit nem érzek a gyógyszerekből.

Lucuzs,
köszi! :wink:
Vendég
 


Zsó!
Drukk az inszemhez!!! :)Szorítok nagyon!
horváth beáta
 
 


Lucus,

nagyon ari vagy :) köszi, hogy gondoltál rám! Mikor is mentek kontrollra a pároddal?

Zsó,
Szuper, hogy semmi mellékhatás, gondolom akkor nem is lesz később sem. Drukk tovább, érleld a petikéidet :D

A kiskatonákról nem tudjuk hogy vannak, de ahogy írtam is "úgy döntöttünk" jól :D Lehet, hogy az inszem megkezdése előtt egyébként még lesz egy népszámlálás. Az utolsó mérésünk szerint összesen 205 millióan vannak :D , a koncentráció 25 millió, 90% mozgó és a normál morfológia 40%. A meddőségi klinikán azt mondta az andrológus, hogy ez spontán nemzésre alkalmas. :D
Tudod, ez az eredmény, a természetgyógyász kezelései után lett ilyen jó. Múlt hónapban ismét volt nála a férjem és most is azt mondta a doki, hogy úgy gondolja minden rendben. Egyébként előre megmondta, hogy nem lesz köztünk összeférhetetlenségi probléma sem :? Illetve azt is, amikor gond volt a katonákkal.
Na majd meglátjuk :D Ma hívom a klinikát az időpont miatt.

T
tapedli
 
 


Tapedli!

Nálunk 29-én lesz újra kontroll vizsgálat, de új spermatogram csak januárra van előjegyezve. Ezt szeretnénk előbb megcsináltatni, ha lehet. :roll:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: