Új privát üzeneted érkezett!

Igen, igen, azt értem, hogy a baba a tejtermelés legjobb fokozója, és az ő "kereslete" szabályozza a tejtermelődést. Csak az érdekelne, hogy ha valamiért nem szopik tovább a baba, akkor a tej termelődik tovább és muszáj fejni különben begyullad; vagy a tejtermelődés egyszerűen leáll.
Nemtom, értitek-e, mire gondolok. :roll:

Kép
aniko20
 
 


Csak azért kérdezem, mert olyan ilyesztően hangzik az, hogy valaki több hónapon keresztül fej. Azért teszi, hogy ne gyulladjon be, vagy azért, hogy a babának így is legyen anyatej?
Mamacka a te verziódat el tudom képzelni, hogy csak az elején, meg néha, de azt, hogy 6-8 hónapon keresztül...

Kép
aniko20
 
 


Ha az ember rááll a fejésre azt a szervezet úgy érzékeli, hogy baba többet szopik. Ez te tudod szabályozni csak nem szabad hirtelen abbahagyni. Fokozatosan csökkentve csökken a mennyiség és akkor nem gyullad be. A lányok azért fejtek mert a baba a mellből nem fogadta el a tejet, cumisüvegből adták oda a lefejt tejet.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

 
 

Értem! Köszi! :D

Kép
aniko20
 
 


Vannak akik a lefejt tejet a fagyasztóban gyűjtik és ha kell más is oda tudja adni a babának, vagy a hozzátáplálásnál azzal hígítják a főzelékeket. Erre az esetre érdemes jégkockatartóba gyűjteni mert így kisebb porciókban lehet adagolni.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!
Hát igen, ez a szoptatás-téma örökös kérdőjel.
Ezt a lelkiismeret-furit ismerem. Nekem a harmadikkal pszichés okok miatt álltunk le. De az az én hibámból volt. Nem voltunk rendben apával és már minden idegelt.
Detty, hát igen, ilyenkor tényleg KELL fejni, mint amilyen a Te eseted volt.
Mamackával nagyon egyetértek, én is hallottam a szoptanítról! És képzeljétek, még olyan is van, ha valaki örökbe fogad egy csecsemőt, képes beindulni a tejtermelés, hihetetlen, nem?
Egyébként tényleg lehet benne valami, hogy a cumi, mármint az alvós cumi vagy minek hívják, bezavarhat a szopi reflexbe, viszont ha jól szopik a baba, akkor nem. Szerintem ha egy baba nem szopizik jól, akkor van gáz, ha cumit adnak a szájába. Ezt azért mondom, mert nekem az összes gyerekem kapott nyugtató cumit, már újszülött korától és mégis tök jól szoptak. Próbálok képet mutatni, milyen hurkák voltak.
Vendég
 


Kép
Az 5 hós, csak anyatejes sonkatekercs lányom.
Vendég
 


Kép
A kb ennyi idős fiam....
Vendég
 


Uhh
Jó súlyban vannak!

Nekem mindkét fiam szopós volt a nagyobbik mégis sokkal hurkásabb volt mint a kicsi.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


És a szintén itt 5 hós hurka-legkisebbem... Kép
Vendég
 


Ne értsetek félre, azért mutatom, hogy lássátok, én ezért nem fejtem... mindig viccelt a doki, mikor vittem őket kontrollra, hogy
"de sovány ez a gyerek" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


És a már egyik sem dagi-szerintem. Jó a 2 év 4 hós még babásan hurkás, de az is eltűnik 3 éves kora után, mint a tesóinak. Kép
Vendég
 


Erről jut eszembe, hogy a másik probléma a tápszeres babáknál az az elhízás lehet. Anyatejjel nem lehet elhízlalni bármennyit eszik, de ha falánk és tápszeres, akkor elhízhat.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Amikor anyukám engem szoptatott (több mint egy évig) akkor a gyerekorvos szólt neki, hogy fogyókúráztasson mert nagyon kövér vagyok! :)
Szerencsére anyukám nem foglalkozott a hülyeséggel.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Nézzétek mit alkottam! (Remélem sikerül feltölteni.)
Ilyen volt 11 és fél hetesen.

Kép

Kép
aniko20
 
 


Az lett a vége, hogy bevettem az Algopyrin-t, és már jobban vagyok.
Néha úgy érzem, mintha akkorát verne a szívem, nagyon rossz érzés.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Vivi! Tényleg kis aranyos gombócok voltak babának, és a másik képen már egy hurka sincs egyiken sem. Egyébként én korábban születtem úgy 3 héttel, még 3 kiló sem voltam, de azután úgy behoztam a lemaradásomat, hogy pufi baba lettem, aztán kamasznak meg szúnyogorja (apukám hívott így). :lol:

Kép
aniko20
 
 


Sziasztok!

Luca is nagyon husi volt az anyatejtől. :) Vivi azért nem semmi gombócok voltak a gyerekeid. :)
Itt van Lucáról kép 5 hónapos korából:

Kép
Kép
Kép
Kép

Itt az általam ajánlott popolini takaró. :)

Na, itt a rózsaszín, ciklámen (vagy ez nem is ciklámen?), lila cipőcskéje. Szerintem nem túlzás:
Kép
Apa azt mondja,hogy Luca előtt azt mondtuk, hogy nem nagyon fogjuk rózsaszínbe öltöztetni. Na, erről megfelejtkeztünk. :D

Nálunk Luca elfogadta volna mellből a tejet, csak annyira szétment a mellem, hogy nem tudtam folytatni a szoptatást. Bármivel próbálkoztam, nem javult, nekem meg maga volt a pokol a szoptatás és már fizikailag is nehezen ment a cm vastag sebtől. A mai napig sebhelyes maradt a mellbimbó.

Szóval Anikó! Mi azért fejtünk, hogy a problémák ellenére is kaphassanak a kicsik anyatejet.

Hű, jó ez a tököli italos. Itt van közel hozzánk! Mindenképp elmegyünk majd oda.:)

biribon
 
 


Mamacka! Igen, én is kérdeztem az elsőnél a dokit, hogy doktorúr, nem túlzás ez? Annyira dundi... erre azt mondta, hogy anyatejes baba azt csinál, amit akar. Ha táposok lettek volna és úgy néztek volna ki így, az más. És tényleg lement minden, a fiam inkább sovány is mára 7 évesen... azért nem gebe, de egy szál hurka nincs rajta. De én nem bánom!
Biribon, annyira édes kis hurkakoma volt a lányod is!!! Micsoda fodros karok!!! :D:D:D
Ja és a cipi tök cuki! Én nem vagyok ugyan rózsaszín-mániás, de sok rózsaszín cuccuk van. Viszont van narancssárga, lila, világoskék, sőt még szürke-fekete csíkos garbó meg sötétkék kabát is... viszont ezeket mind kapjuk, szoval ha már kaptam, nem dobom ki, csak mert rózsaszín!
A fiamnak meg beszólt egy kislány az oviban, hogy a piros az lány szín, azóta nem veszi fel a piros baseball sapkáját... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


Biribon
Nyugtatócumit kapott?
Mert attól lehet egy rossz szopástechnika ami miatt sebesedik a mell.
De ez egyáltalán nem biztos, hogy ismétlődik!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Vivi
Pedig én nagyon szeretem a pirosat a kis szöszijeimen! :)


Nagyon jó, hogy ilyen dokit fogtál ki!

Már olyan tanácsot is hallottam, hogy hagyja abba a szoptatást mert kövér a gyerek inkább adjon neki tápszert! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Nagyon kis nyanvadt a kisebbikem!

Nem eszik, nem iszik, furcsa szürke színű a kakija. Arra gondolok, hogy a hurut a gyomrán át (ezért hányt) átment a belekre. Délután elviszem orvoshoz.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Szabcsi, én is már bevettem a középső harmadban legalább 4-5 algopyrint, mert iszonyat fájt a fejem. Szoval ne aggódj! Jobbulást...
Nővéremék Tökölön laknak!!! Szoval ha kipróbálják és jó, akkor még el is juttatják nekünk is!
Egyébként! Szoptatással kapcs. Ez a sebesedés... elején nekem mindig volt, de később nektek nem volt olyan, hogy volt egy alig látható seb, ami embertelenül viszketett??? Na ez volt az, amivel én sose tudtam mit kezdeni! Ugyanis nem találtam még olyan kenőcsöt, ami ez ellen tett volna bármit is!
Vendég
 


És mégvalami, a nővérem is szoptatja a mai napig a lányát, márciusban lesz 2 éves. És mégis olyan vékonyka a drágám, mármint a gyerek (is), szoval alkati dolog is, vagy nem tudom. Rengeteget eszik, kétszer annyit, mint a pufi 2 év 4 hós lányom! Annyira gyors az emésztése, hogy egyszerűen ilyen vékony. 9 kiló! És 19 hónapos. Zabál és még szopik is! Szoval nem vagyunk egyformák.
Vendég
 


Mamacka! Miután folyton sírt Luca és már nem tudtam a mellemre tenni, mert már olyan iszonyatosan fájt, nem tudtam semmi ruhát sem elviselni magamon, igen, kapott nyugtatócumit. De már előtte kezdett a mellem nagyon tönkremenni.

Itt a kicsi vámpírkámnak már a vértől maszatos a szája 5 naposan...

Kép

biribon
 
 


Szoptatás,
örökös vita...mindenki mást gondol, másképp érez...

Én csak a saját esetemet tudom leírni, mert azt végigcsináltam...

Szerdán délután szültem, de, mint írtam előtte szinte egész nyáron volt már előtejem...folyt rendesen.
Csütörtökön reggel már próbálkoztunk és nem nagyon ment, Gabus kis ügyetlen volt...fekve tanítottak minket, hogy a gátsebünket kíméljük...és egy kézzel nem boldogultam...ilyenkor mindig elcsattogtam a csecsemős nővérért, hogy segítsen...nameg ugyebár szülés után 6 hétig jobb minél többet vízszintben tartózkodni, hogy a megnyúlt méhtartó szalagok visszarendeződjenek a helyükre és ne nyúljanak meg, mert az később gondot okozhat...
Péntekre úgy bedurrantak a ciciim, hogy csak na...egy dolog, hogy örületesen fájt, de akkorák lettek, hogy Gabus nem bírta bekapni sem őket, nemhogy szívni, mert ugyebár akkor helyes, ha a barna rész teljesen a szájában van, a baba az oldalán fekszik...
Péntek este nem bírtam tovább, összeszedve minden bátorságomat elmentem a csecsemős nővérért, hogy mutassa meg, hogy kell fejni, mert baj lesz...hát kb. 2,5 órán keresztül csinálta, közben elküldött 2x zuhanyozni, hogy meleg vízzel masszíroztassam át őket, hogy a tejutek kinyíljanak...és csak csinálta, hát nem mondom hogy nem folytak a könnyeim, de megkönnyebültem...aztán langyosvizes borogatást raktam rá, így fektetett 8-as alakban, mert ugyebár a bimbók nem ázhatnak fel, mert akkor megint borzalmas lesz a szoptatás...a levegőzés jó volt nekik...ebből a szempontból nagyon jó, hogy Zalaegerszegen nem jöhetnek látogatók a szobába, sőt a folyosóra sem...SENKI, még Apukák sem...valamit valamiért, nekem ez nagyon jó volt így, bár Apa nehezen viselte, hogy 3 napig csak monitoron nézhete a saját gyermekét...
Aztán egész éjjel fejtem és borogattam, nem aludta egy percet sem...az ágyamat 2x áthúzták éjjel, mert minden tiszta tej volt...ragadtam...
Reggelre viszont jobb volt minden...ja és csak kézzel lehet fejni, a gépet nem szeretik, ha beviszik, mert az csak akkor jó már, ha a tejutak teljesen kinyíltak...és a főorvos asszony szerint, aki nem tud kézzel fejni, az géppel ne is próbálja...
Szombaton a 2 csecsemős szinkronban csinálta...kész voltam, 2-3 deci tejeket öntöttem ki, mert bevizsgálás nélkül nem kaphatják meg az osztályon más gyerekek, a császsáros anyukák gyerekei pedig azért nem , mert nekik csak napokkal később indul minden...
Sokan voltak úgy, mint én...de könnyebb volt kimenni cigizni, látták, hogy mennyire szenvedek, inkább ők nem szólnak és volt akinek esélye sem volt a szoptatásra a befelé forduló mellbimbók miatt, neki is beindult a teje, de nem bírta a fájdalmat...pláne magát megfejni, hisz normális ember nem okoz fájdalmat magának...ő a sebészeten kötött ki és fenyitották neki...

Szóval én úgy gondolom, hogy anatómiai adottságokból a nők 1-5 %-a képtelen a szoptatásra...a többi agyban dől el, nem az, hogy szeretnék vagy sem, az csak az alap...csakhogy megbírkózom e a feladattal, ki tudom e zárni a zavaró körülményeket pl. környezet, szobatársak, fájdalom, fájdalomtól való félelem, stressz és tudok e csak befelé, magammal foglalkozni, ilyenkor semmi más nem fontos...aki ezeket a meccseket fejben le tudja játszani...elindult a szoptatás utján...

Nekem fél évig fejnem kellett, különben Gabus nem boldogult volna vele, lefagyasztottam, de nem volt rá szükség, egy éves koráig szoptattam a kistesó miatt hagytuk abba...mert kicsit görcsöltem, hánytam és így, hogy ő is szopott nekem már kellemetlen volt...

Ez az én történetem :oops:
danyuci
 
 


Mamacka, ugye ezt a tanácsot nem egy orvos mondta?!? Te jó ég! Ha igen, akkor biztos valami őskori lelet lehet! Akkor nem tászerre kell váltani, hanem másik orvosra...
Ja, anyukám mesélte, hogy mikor nővérem 6 hós volt, és 6 (!) kiló, akkor az orvos leordította, hogy lehet így ELHÍZLALNI egy gyereket!!!
És nem volt anyatejes, az igaz. Na anyukám az, akinek valami anatómiai gondja volt, paráztatott is rendesen, hogy JAJ CSAK NEHOGY ÉN IS így járjak. Neki egyszerűen nem jött ki a melléből a tej! De ez komoly! Már bedagadt a hónalja felé a melle, és az egész melle rák vörös-lilás volt! Mikor meglátta a csecsemős, aki géppel fejte a kismamákat, akiknek durván beindult a tej, azt mondta, ő ehhez hozzá nem mer nyúlni. Senki nem értette, az orvos sem. Na mindegy, én nem így jártam hálisten. Azóta se hallottam ilyet, úgyhogy.... nyugi.
Jaj ez nem jól hangzik ez a széklet. Egyébként nálunk szokott az lenni a középsővel, hogy ha beteg akkor utána csomószor hasmenése van, mert már rájöttem, hogy ha betegség miatt legyengül, érzékenyek a belei és olyankor nem szabad adni neki tejet, mert az meg rothaszt-puffaszt (egyáltalán a mai tej még egészséges?!?), és hasmenést okoz nála. Szoval lehet, nálatok meg így jön ki. Te hanyagolod ilyenkor a tejet? Bakteriális volt a betegsége?
Vendég
 


Iszonyú hasfájós is volt. Volt, hogy pár nap fejés után, amikor kezdett kicsit javulni a mellem, újra cicire tettem, akkor is épp nagyon nyűgös volt és ott lenyugodott. Órákig csüngött rajtam, megint iszonyúan romlott a mellem állapota. Megint abbahagytuk a szopit. Utána még próbálkoztam,aztán egy idő után már nem is fogadta el többet a cicit.
Sokan mondták és erre voltam felkészülve, hogy az elején fáj, kirepedhet, vérezhet, de attól még folytatni kell a szoptatást, helyre jön és figyelni kell a helyes mellre rakásra. Na, utólag már azt mondom, hogy nem kellett volna ennyi ideig sem várni. Nem lett volna szabad hagyni, hogy ennyire tönkre menjen a mellem. Nálam más volt a helyzet, mint általában szokott lenni.

biribon
 
 


Nem bakteriális volt. Igen szeretem ilyenkor hanyagolni a tejet, meg amúgy is próbálok keveset adni.

Tegnap anyukám reggelire megitatta egy pohár kakaóval. Örültünk, hogy legalább annyi kaja volt benne.

Sajnos vannak ilyen hülye orvosok! :(


Biribon

Gyönyörű a vámpírod! :)

Állítólag a lenőtt nyelv is tud ilyen problémát okozni.
Ezt nézték nála?

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Van olyan is, hogy tejkő! :shock:
Egyik kismamatársnak ilyen volt. Kis fehér kemény valami és fájt tőle a melle...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Igen, nézték azt is. Nem volt vele probléma. Jó sok helyen jártam, sok embert kérdeztem a problémával kapcsolatban. Elméletben mindent tudtam már a helyes szoptatásról, még a szopó technikáját is nézték, az is jó volt. Mégsem ment vmiért. :(

biribon
 
 


Biribon, én is most gondoltam rátok, meg Mártára, hogy nekten innen Szszmiklósról nincs messze. Egyébként én meg Tökölre járok úszni, nagyon rendben van a kis városi uszodájuk. Ráadásul fél 7-re, mire reggel ideérek, lemegy a 6 órás csúcs és kényelmesen lehet tempózni... :lol:

Szóval lehet, hogy én is benézek valamikor és feltankolok egy keveset a gyümilevekből...

Nagyon édesek a babák, jaj, már alig várom, hogy nekem is legyen ilyen!!!! Még van egy kis idő és sok tennivaló addig, de nagyon várom! :oops:

Már bent is mindenki tudja. Én itt dolgozom az Áti Sziget Ipari parkban, Szigethalom határában, biztos tudjátok. Aranyosak, ahogy jönnek és érdeklődnek a kollégák... :wink: Egyébként úgy tűnik a nyárnak megvan a hatása, mert már többen várandósak! Lehet, hogy ragályos? :lol: :roll:

KépKép
stike
 
 


A kórházban nekem is segítettek fejni, mert a 3. nap úgy bedurrantak a melleim, hogy 5 perccel előttem értek ki a látogatókhoz. Sőt, az utolsó éjjel még fejőgépre is tettek, és az időspórolás kedvéért (hajnali 1 volt) egyszerre mindkét cicire rákötötték a gépet. Úgy éreztem magam, mint egy tehén az istállóban fejéskor: ott ültem, mindkét mellemről lóg egy izé és ütemesen szívja a tejet. Borzasztó volt.

Biribon! A bimbóvédőt kipróbáltad? Nekem javasolták, amikor annyira fájt, de végül nem próbáltam ki.

Vivi! Kicsit megnyugodtam, hogy a gyerkőceid milyen vékonyak most. Alexa majdnem egy évesen 11 kg, és hát vannak rajta hurkák. Kicsit kezdtem aggódni, hogy ezek most már megmaradnak. De jó látni, hogy nem! Nagyon aranyosak voltak, és most is azok!
A rózsaszín cuccokat mi is kaptuk, de rájöttem, hogy Alexának jól áll, és azóta én is vettem neki párat.
Nekem is volt olyan láthatatlan viszketés, és én találtam egy krémet, ami segített, de most nem emlékszem a nevére, és nem tudom megnézni, mert nem otthon vagyok. Szólj rám valamikor, hogy írjam meg!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Hú Danyuci! Nem semmi a történeted! Na nekem ennyire sose ömlött! Tudok olyat, akinek szintén olyan szinten ömlik, hogy MUSZÁJ fejnie!
Van egy barátnőm, aki (szerintem már túlzásba vitte) adott le tejet. Irtó jó pénzeket lehet vele kaszálni, nem tudom most mennyi a tej literje, de már évekkel ezelőtt is 1000 Ft felett volt!
Ez a barátnőm képes volt napi 8 (!!!) litert inni, hogy tudjon sok tejet leadni! Na szoval szerintem én ezt nem csinálnám.
Egyébként az tuti, hogy ha olyan kh-ban szülnék, ahol fű-fa-virág bejöhetne a kórterembe, tuti stresszelném magam a szoptatások alatt. Sajna én nem tudok kikapcsolni, és figyelmen kívül hagyni az idegen férfiakat, akik a szobában kukkolnak, úgyhogy hálát adok, hogy a Szt Imrébe se jöhet be SENKI!!!
Rakott zöldbabot csinálok, nagyon guszta!
Anyukám és öcsém jönnek egy pár napra látogatóba, olyan jóóó:)
Vendég
 


Biribon, de szép volt már újszülöttnek is!
Vendég
 


Sőt, az utolsó éjjel még fejőgépre is tettek, és az időspórolás kedvéért (hajnali 1 volt) egyszerre mindkét cicire rákötötték a gépet. Úgy éreztem magam, mint egy tehén az istállóban fejéskor: ott ültem, mindkét mellemről lóg egy izé és ütemesen szívja a tejet. Borzasztó volt.


Szegény! Ez olyan durva... állítólag a fejőgép nem is jó mert nagyon intenzíven szív! Túlzott tejtermelésre serkent, amit nem győzöl fejni és és így csak még jobban begyullad.

Nekem egy nagyon egyszerű vákuumos kézi szívóm volt.
Nemek a nyomókaros nem jó mert hajlamos vagyok az ínhüvelygyulladásra.

Ilyesmi.
Kép

Kép

Nem pont ezek a fajták.
A sotén lehet venni kb 2-3000 ft
Szerintem ez tökéletesen elég arra, hogy a felesleget leszívjuk.

Amúgy az első babánál én is fejtem a kórházban mert beparáztattak, hogy nincs elég tejem mert az nem lehet, hogy a baba 5 perc szopást igényeljen. Aztán lefejtem nekik egy csomót és rájöttek, hogy mégis van tejem. Viszont a fejéstől nagyon bedurrant és beödémásodott. Hetekig alig tudtam aludni, minden csupa tej lett, óriási melleim nőttek, nem fértem el tőlük az ágyban. Második szülés után nem volt semmi gond mert a nagy még szopott és karban voltak tartva, meg nem is idegeskedtem, hogy nincs tej. Nem is fejtem.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Detty! Mindenképp rádszólok, mert ez mind a háromnál előjött! És iszonyatosan viszketett!!!
Egyébként én mikor eleinte sebesedett a mellem, használtam bimbóvédőt, de tényleg csak annak ajánlom, akinek a babája nagyon jól szopik! Nálunk nem zavart be, de veszélyes lehet, ha még nem jó a szopás-technikájuk!
Vendég
 


Sziasztok!
Nagyon-nagyon cukik a kis hurkások! :) :) Dani is folyton cicizett, de ő nem lett hurkás. Monjduk nagyon vékonynak is született, a lába csak csont és bőr volt.
Szopizásban szerencsések voltunk: már a szülőszobán cicire cuppant, tök ügyesen. A melleim nekem is bedurrantak 2 nap múlva, én géppel fejtem, 2 napig, és én is kiöntöttem 2-3 decit, mert nem tudtam odaadni a szobatársaknak (okok ugyanazok), Dani meg nem tudott ennyit meginni. Egyébként már 3-4 naposan volt nyugtató cumija, de egy icipicit sem zavarta meg a szopizásban. Nem akartam cumit, de olyan hiper hasfájós volt (4 hónapos koráig), hogy adtam.. Aztán szépen leszoktattam róla, csak alváshoz kapott.

Kép

Kép
monccs
 
 


Egy évesen ilyenek voltak:
Kép
itt még nem volt digitális gépünk...
Vendég
 


Enyém Áron gyerek újszülöttnek és nagyobbnak... Így alakultunk hízásilag. Végülis annyira nem volt duncus.

Mikor hasamra tették
Kép

Egy naposan

Kép

Nyolc napos

Kép


Az első hetek...
Kép

Kép

Kép


Itt olyan négy-öt hónapos lehet...
Kép


Fél évesen az első alma kóstolás...
Kép

Nyolc hónaposan
Kép


Egy évesen
Kép

Második karácsony
Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.10.14 14:00-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Én a szülőszobán lefejt tejet tejgyüjtő zacskóba tettem, lehűtöttem és hazavittem-vitettem!

Másik kórházban nincs erre lehetőség?

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


A hazavivős ruhát kicsit elméreteztem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Kép
Kira
Vendég
 


Na, ha már szopitéma:
a Schöpf-Méreit anno sokan bírálták, hogy mennyire konzervatív, nekem mégis ott segítettek többet szopitémában. 3. napra totál bedurrantak a cicijeim, lementem a "fejőbe" (ot volt külön helyiség, ahol 2 ápolónő csak ezzel foglalkozott.) szakszerűen sterilizálták a cicit, megmutatták, hogy kell kézzel fejni, de végül géppel fejtek, viszont soha nem fejtük ki teljesen, mindig csak annyira, hogy kicsit fellazuljon. Tényleg morbid kinézete van, de hihetetlen megkönnyebbülés volt. Ott ugye azért is kellett ilyen "szoba", mert volt pic, és a koraszülöttes mamák oda járhattak fejni, ha a picit még nem lehetett szopiztatni.
Nekem fekve nem volt kényelmes a szoptatás egyik gyereknél se, a csaszi és a rendes szülés után is ülve szoptattam, nekem jobban kézreesett :)

Ésésésés kaptam időpontot genetikai UH-ra. 28-a délután 17.45. Már nagyon várom :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Petráról nem találok egy évest... na mindegy.
Vendég
 


Na, szopitémára nem tudok hozzászólni, de szívesen olvasok a tapasztalt anyukáktól, hogy mik vannak/lehetnek...

Aztán következnek uh-s híreim :D :
Minden rendben van a picivel, megvan mindene, teljesen egészségesnek tünik. :)
És bejelentem, hogy megerösíteném a lányvonalot! Jól lehetett látni a lábai közé, az uh-s doki többször meg tudta nézni és azt mondta, hogy elég egyertelmüen lány! Hát nem is tudom: mindenki fiút jósolt nekünk, nekem teljesen mindegy volt melyik lesz - mégis valahogy annyira csodálatos érzés belegondolni hogy lányunk lesz. (Persze ugyanaz lett volna fiúval is). Csak valahogy konkrétabban lehet elképzelni a picit. Teljesen meghatódtam.

AFP eredményemet is megkaptam: jó lett, MOM érték 1,01

Szóval minden a legnagyobb rendben, boldogabb már nem is lehetnék! :D :D

Kép
anicca
 
 


Anicca
Gratulálunk!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Anicca:Ezek csodálatos hírek,gratulálok!

Nálunk 2 napja minden a feje tetejére állt.
Nem tudom mi van a fiammal,éjjel nem alszik,ma már nappal sem volt hajlandó aludni.
3 hónapos kora óta nem volt az ágyunkba,ma éjjel már ott durmolt.Persze én nem tudtam aludni mert alig volt helyem mert mind a két fiú keresztbe fekszik.
Szóval nagyon fitt vagyok.

Szeretném tőletek megkérdezni,hogy ismeritek a Hipp Natal vitamint?
Fogyasztottok már ilyet?

Előre is köszi

Üdv,
Szilvi

Kép

Kép
szilvi17
 
 


anicca,
HURRÁÁ!!! Mégg 1 lány és makk egészséges!! :D :D

mamacka,
hatalmasat röhögtem a hazavivős cuccon!! :D :D Kb Flóra is így nézett ki!
Mókás ám, ahogy a kórházban mérik a gyerekeket szüléskor.
Az 58 cm-es lányomra még vagy 1 hónapig bőven jó volt az 56-os ruci! :D

Ezt nem is tudtam, hogy már a kórházban is lehet / érdemes fejni.
Nekem amúgy az alapvető bajom az volt, hogy hiába tettem sűrűbben mellre Flórát, egyszerűen 100-150 milinél soha nem tudtam többet kicsiholni belőle, stagnált és kész. Ez a mennyiség ugye meg már 6-8 hónaposan kevés volt neki.

Ami még egy jó tanács, akinek első bab lesz. Nagyon kell figyelni a kajára, de főleg az IVÁSRA!!! (persze ez alól is vannak kivételes adottságú nők )
Ahhoz, hogy elegendő tejcsi legyen nem szabad elhanyagolni a napi folyadékbevitelt és a minimum 1x meleg ételt sem.
Nekem a kórházban már a 2. napon brutál beindult a tejem. De a 4. napon apa csak este tudott értünk jönni.
Mivel akkor én már nem voltam a kórház "hivatalos lakója" egész nap nem adtak se enni se inni.
Meg is lett az eredménye, mert estére szinte el is apadt a tejem. :(

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


anicca éljenéljen!!!!!!!! KISLÁNY!!! valahogy én neked azt mondtam volna! alma lesz? az sztem iszonyú jó név!

lányok, édesek a babák! mind cuki hurkások!!
amúgy sztem is ez alkati kérdés, az én fiaim iszonyatos tempóban híztak kb fél éves korukig, aztán meg is álltak, a barátnőm 14 hós korukig szoptatta a két babóját, mind a kettő kifejezetten vékony gyerek. szóval ez alkati. az tuti, h anyatejtől elhízni nem lehet.

én jónással már fejtem a kórházi fejőgépeken, mert annyi sok tejem volt, h fájt nagyon. néztek is a csecsemősök, h a császár másnapján 200ml simán beadtam, h fagyasszák le és jónás is bucira volt tömve. :)

annyira örülök, kaptam egy maclaren techno xt babakocsit. megvan az igazim!!! :) 8)

hétfőn uh. már számoljuk vissza a napokat!

KépKépKép
dongó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: