Új privát üzeneted érkezett!

Szabccsi!

Jobbulást, ne aggódj, nem lesz semmi gond, nekem nyáron lázam is volt, én is aggódtam...de minden rendben lesz :wink:
danyuci
 
 


Mamacka, nekem is átküldenéd? Küldöm az emailem: Danyu
danyuci
 
 


Sziasztok!

Hát, volt egy kis meglepetés az UH-n. Most úgy tűnik, hogy mégis kislány lesz a tesó, semmi kukira utaló jel nem látszott. A dokim mondta, hogy az ő gépének nem ilyen jó a felbontása, és lehet, hogy a tegnapi kuki a köldökzsinór volt. Majd pénteken a MDK-ban kiderül (talán), vagy legalább valamelyik nem két pontos lesz (még jó, hogy nincs harmadik eset).
Egyébként minden rendben a babával, de az UH-ra nem tudtam odafigyelni, csak fél szemmel, mert Alexa nem látott (a babakocsi nem fért el mellettem) és ordított nagyon.

Én 4,5 óra alatt szültem meg Alexát a 0 fájásoktól (a CTG még nem mutatott semmit, de a dokim már nem engedett el) a gyerek a kezemben van pillanatig. Az orvos szerint a következő még gyorsabb lesz, de a fájás is intenzívebb, pedig most is volt olyan érzésem, hogy nem élem túl. Én EDA-t nem kérek, mert nem tudom elviselni, hogy a hátamon matassanak, még egy ragtapaszt sem hagyok oda feltenni. Inkább a fájdalom. A dokim ezen jót vigyorgott, de azt mondta, hogy neki jobb így, mert lassíthatja a szülést, és sokszor tényleg nem megy ki addig, amikor már tolni kell, és akkor kívülről kell kitolni, nyomni a babát a pocakból. Szóval, fájt, de nem kell az EDA.

Kép
Kép
detty74
 
 

 
 

Sziasztok Lányok!

Csak egy gyors bekukk, hogy jelezzem, megvagyok, megvagyunk.
Sőt: genetiakia UH-n múlt pénteken megtekintettem a kis virgoncot, tényleg nem nyugodott, dokibácsi úgy loholt utána, hogy megfelelő képeket kapjon a vizsgálathoz. Végül azért minden megtekintésre került és megállapította, hogy rendben vannak a látható dolgai. Most is 1 héttel idősebbre, 19 hetesre számolta az értékek alapján. Nagyon örültem, így már csak az amnio eredményeit kell megvárni, hogy teljes legyen a megnyugvás.

Mozgást most már egyre erőteljesebbeket produkálja Tücsök, vasárnap óta már az apja is érzi... akkor volt, hogy először megsimogatta őt! Belém meg jó nagyokat rugott. Remélem ez nem jelent semmit a jövőre nézve... :lol: :lol: :lol:

Mamacka, szuper linkeket raktár fel a babafényképezésre, az utolsónál el is érzékenyültem... jó tudni, hogy ilyen lehetőségek is vannak!

A munkám és a vizsgák miatt sajnos nem tudok annyit írni, pedig szeretnék (már ha tudok) hozzászólni, de a témák is sokszor a tapasztalatokról szólnak, ami nekem nincs sok a gyerekek terén... :roll: Viszont nagyon tanulságos olvasni ezeket, úgyhogy köszönet értük!!! :)

Nem baj, október végére lecsengenek a nagy tennivalók és akkor már elég aktívan részt tudok venni a fórumban. Addigis drukk mindenkinek, akik UH-ra mennek és még nem tudják a gyermek nemét, és azoknak is akik vizsgálati eredményekre várnak vagy csak élvezik a mindennapokat a pocaklakóval együtt!

KépKép
stike
 
 


Danyuci, a táblázatban Vivinek kék a csíkja. :) Csak Biribonnál van rózsaszín. Ezen kívül jelezte még valaki, hogy kislány lesz, aki nincs benne a táblában?
Szabccsi! Jobbulást kívánok Neked, biztosan nem lesz baja a babának, főleg hogy lázas sem vagy. Ma én is nagyon eláztam minden óvintézkedés ellenére, meg még valószínűleg el is fogok mégegyszer, remélem nem fáztam meg.
Detty! Lehet hogy még is lány? Van mégegy rózsaszín csíkunk? :wink:

Kép
aniko20
 
 


Detty,
egyre izgibb :lol:
danyuci
 
 


Aniko,
akkor lehet Biribonra emlékesztem...na de lesznek még fiúkból lányok úgy látom :wink:
danyuci
 
 


visszakerestem a táblát, tényleg csak 1 rózsaszín csík virít :lol:
danyuci
 
 


Detty: Hát az igen, hogy mégis lehet hogy lány! :lol: Izgi!

Sokan kérdezik hogy melyiket szeretnék jobban, fiút vagy lányt és azt szoktam válaszolni (ami igaz is) hogy teljesen mindegy csak valamelyik legyen :lol: . Tényleg mindegy, de én is már nagyon türelmetlen vagyok, holnap uh - annyira jó lenne ha kiderülne ott... :P

Fogakról:
Én voltam fogorvosnál, és két régi tömésemet kicserélte illetve egy új tömés is lett...És mondta hogy most rendben vannak a fogaim...Remélem nem romlanak még a következö néhány hónap alatt. Próbálok odafigyelni.

Kép
anicca
 
 


A férjem azt mondta, hogy most mindegy mi lesz, a gyerek majd később eldönti. :)

Azért most már kíváncsi vagyok, eddig nem izgatott annyira. Vicces, hogy már van egy UH képem a négyesikrekről, egy kép a kukiról és a végén születik 1 db kislány.

Kép
Kép
detty74
 
 


Anicca!

Írjál holnap! :wink:
Én is majd délután uh után.
Vajon megtudjuk a nemét???REMÉLEM!!!

Csajok én még nem voltam fogászaton mert MÉG MA REGGEL IS HÁNYTAM !!!!!!! Jelzem hogy már a 18.hétben járok!!!!! Ez hihetetlen.... :cry:
4 azaz NÉGYSZER HÁNYTAM! Azt hiszem csajok ebben én viszem a pálmát..... :?

Sajna a fogorvos így nálam majd szülés utánra, vagy az utolsó 1-2 hónapra marad... :)
csézjang
 
 


Ja az ultrahangokról annyit hogy azért nem élem bele majd magam holnap a nemébe ha megmondja a doki, mert sógornőmnek/ aki most szült 1 hónapja/ a 8. hónapig mondtak kislányt amikor a doki a 8. hónapban egyszercsak azt mondta hogy sorry, ott a kuki úgyhogy KISFIÚ! Na ledurrantak mert ugye az már majdnem szüléskor derült ki de persze így is nagyon örültek. Na ezért nem élem majd bele magam.... :roll: :lol:
csézjang
 
 


Sziasztok!

Talán sikerül végre elküldenem ezt a hsz-t, nálunk nagyon pocsék idő van, és a net mint a mesében... Hol volt, hol nem... :evil:

Hétvégén nem voltunk itthon, mostanra győztem visszaolvasni, zsong is a fejem rendesen :wink:

Szabbcsi!
Jobbulást neked, de ne félj, nem lesz semmi baj!!!

Már megint nem tudtam megjegyezni, hogy ki volt UH-n, stb. de gratula a jó eredményekhez mindenkinek!!! :D

Nekem is meglett az AFP-m, 1,28, a korrigált 1,18 MOM, afonta a dokim, hogy jó. És voltunk tegnap UH-n, minden rendben, tök nyugis volt a babó, a végén fel is kellett kelteni, de legalább jól meg tudta mérni a dokibácsi :wink: És úgy néz ki, hogy kisfiú :D Én nem lepődtem meg túlzottan, mert valahogy erre számítottam, mivel ez a terhesség totál más, mint anno a lányommal. :wink: Apánk meg szokja a gondolatot, mert ő megint lányt várt (volna) :mrgreen: Nagylány meg nem tudja eldönteni, melyiknek örülne jobban, mondtam neki, hogy annak örüljünk, ami lesz, mert így is úgy is az Ő tesója lesz, erre vigyorgott egy nagyot :D Különben is sokszor kisajátítja, a múltkor azt mondta, a kisbaba nem a mi gyerekünk, hanem az ő tesója :mrgreen:

Minyu!
Bekékítenél majd a táblázatban, légyszi? És a név is megvan, Ákos. :D (Ha később kiderül, hogy mégse fütyis, nagy bajban leszünk, mert lánynevünk nincs :wink: )

Holnap kell mennem a háziorvosomhoz a szokásos havi ellenőrzésre.

Tegnap eljutottam egy turiba is, és sikerült szereznem egy nagyon tuti H&M kismamanadrágot meg egy melegítőt itthonra mert ami volt, már nagyon szorított mindenhol...

Reménykedem, hogy nálam is a bejön a második/többedik hamarabb megszületik-elmélet... Nagylánnyal nagyon hosszú volt a vajúdás, akkor nem tudtam, mivel gyorsíthatnám (meleg víz), viszont a burokrepesztéstől felgyorsultak az események, és 1,5 óra múlva megszületett :D De maga a vajúdás kb. 26 órát tartott :? Ezt szívesen megrövidíteném majd :wink: És utólag azt hiszem, azért is tartott olyan sokáig, mert nem voltam kész arra, hogy elengedjem... :roll: Pedig 40+3-ra született, mégis, nem voltam felkészülve rá, hogy megszülessen azt hiszem, túl jól éreztem magam vele :) Most majd igyekszem megnevelni magam, ha itt lesz az ideje :wink:

Ruhák: az elején nekünk se kell sokminden, mert én főleg unisex dolgokat vásároltam a lányomnak kb. kétéves koráig. Azért becsúszott egy-egy rózsaszín, nagyon csajos darab is, de nem ez volt a jellemző, inkább a kapott rucik között voltak a csajosak :D Aztán szép lassan rájöttem, hogy nem olyan rossz dolog a rózsaszín (sokáig én is berzenkedtem ellene :wink: ), és megbarátkoztam vele. :D

Hoppá, felkelt a jány, mennem kell...

Legyen szép hetetek! :D

Kép
Kép
barackvirag
 
 


Jaj, Detty! Te voltál az, akinek az elején négy babát láttak?!
Mert én ugye később kapcsolódtam be, de a legelső tizenegynéhány oldalt elolvastam, csak a "közepét" nem, és erre emlékszem! Akkor nálatok tényleg nincs hiány a meglepetésekből!
Fogorvos: Én augusztus közepén voltam, most mennem kellene újra. Akkor még nem, de mostanában velem is előfordul, hogy nem tudom rendesen hátranyomni a fogkefét, mert öklendezem. De azért visszamegyek, eddig is rendesen jártam.
Én is nagyon várom már a csütörtöki uh-t, és kíváncsi leszek a holnapi hírekre, amit hoztok!

Kép
aniko20
 
 


Hopp, mégegy fiú! Gratulálok Barackvirág :D !

Kép
aniko20
 
 


Anikó!

Igen, én voltam. :) Ez egy ilyen meglepetéses terhesség... Az lenne csak a nagy meglepi, ha a végén mégis ikrek lennének.
A fogmosáskor én is öklendezem, és Alexával ez végig megvolt. De anno a fogorvos be tudta tömni az egyik fogamat (a 7-8. hónapban voltam) , csak nagyon kellett koncentrálnom, és amikor jeleztem neki, kikapta a kezét a számból. Jó nagy röhögés volt.

Barackvirág: gratula a kisfiúhoz!!! Az Ákos nagyon szép név. Ha netán mégis fiú lenne a baba, akkor az Ákos és az Áron között fogunk dönteni.

Kép
Kép
detty74
 
 


Barackvirág: Gratula a fiúhoz! :D

Csézjáng: azért durva tényleg hogy te mennyit hánysz...Szegény. Remélem azért lassan elmúlik. :?

Tudom én is ilyen sztorikat hogy az orvos fiút mondta, de lány lett vagy fordítva. Szóval ja, jobb nem beleélni magam :lol: . Finnországban különben nagyon gyakori hogy a szülök nem is akarják megtudni a baba nemét, ott úgyis nagyon kevés uh-ra járnak (két-háromszor egész terhesség alatt), szóval nincs is sok alkalom belekukkanti, hogy melyik lehet. És ha akkor éppen nem akarja megmutatni magát, akkor nem... Mondjuk ott az is szokás, hogy babának a nevét csak születése után eldöntik (akár 1-2 hónappal), szóval azért sem gond ha nem tudják melyik...Én azért is szeretném tudni, hogy fiú/lánynevekben belemélyedhetnék utána...Nekem egyre jobban tetszik az Ábel -név - nem tudom mi lesz abból, hogy mindenképpen finn neve legyen :wink: Lánynál meg Alma, Emilia, Hilma - ezek már inkább finn nevek. Majd meglátjuk.

Kép
anicca
 
 


dizzy,
nekem nem romlott a fogam terhesség se szoptatás alatt. Még az első trimeszterben voltam fogdokinál

detty,
az a lényeg , hogy gyerek legyen!!! :lol: :lol: Amúgy tényleg nagyon mókás ez az egész. Ezzel az erővel akár lottózhatnának is az uh dokik. :lol:

szopi téma: most lehet sok "ősanya" szemében nem leszek szimpi... De szerintem nem kell minden áron a szoptatáshoz ragaszkodni. Persze érdemes nagyon kitartónak lenni, minden praktikát kipróbálni, erőn felül egész nap fejegetni szopi után.... de alapvetően nagyon sok anyának okoz ez komoly stresszt és lelkifurdit! Holott a szoptatás célja nem az, hogy az ember lánya folyamatosan "szar anyának" érezze magát mert esetleg nem dől belőle a tej. Az hogy az anyuka higgadt, stresszmentes és boldog legyen a babával legalább ilyen fontos.
Számtalan ismerősöm van, aki 6-8 hét után egyszerűen nem tudott tovább szoptatni, mert hiába nőtt össze a gyerekkel, nem lett több a teje. Egyszerűen alkati adottság és kész! Bele kellett törődni!!!
Viszont hozzá kell tennem, hogy ezek a gyerekek semmivel nem betegesebbek, alultápláltabbak, "felfújtabbak" mint az anyatejes babák. Viszont sokszor sokkal kiegyensúlyozottabb, mosolygósabb anyuka van mellettük.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honey,
szerintem meg agyban dől el minden...
danyuci
 
 


danyuci,
bár így lenne! :wink:
Én csak annyira voltam biztos abban, hogy tejcsárda leszek, hogy bevásároltam 5 doboz melltartó betétet, csomó tejgyüjtő zacsit és üveget.... aztán el is kellett ajándékoznom őket.
Persze sok múlik a hozzáálláson, de azért nem lehet figyelmen kívül hagyni a testi adottságokat! ( és itt természetesen nem a mellméretre gondolok, mert tudom, azzal nincs összefüggésben )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


én úgy gondolom, h szuper dolog a szoptatás (mindkét fiamat 1-1- évig szoptattam), de nem kell belehalni. ha megy, ha műkszik, ha jó az anyának-babának akkor szuper. ha nem, akkor sincs itt a világvége.
van olyan ismerősöm, akinek a férje mereven elutasította a tápszert és a gyerek majdnem kiszáradt, mire abbahagyták a meddő próbálkozást és tápszerre álltak rá.
van olyan ismerősöm is, akinek a gyerekét már kórházba infúzióra kellett tenni, mert kiszáradt. na ez akkora hülyeség.
semmit sem szabad túlzásba vinni.
én is meg leszek most kövezve, de én pl nem hiszek az igény szerinti szoptatásban. sztem igenis el kell telnie biz. időnek két szoptatás között, h az anyai szervezet pihenjen és a baba megint éhes legyen. nekem nem jött be az h napi 100x a mellemen lógjon samu, mindketten csak idegesek és hisztisek lettünk, ő sosem lakott jól én meg kiborultam az állandó szoptatástól. nekünk ez így nem ment.

sztem az a legjobb, ha MINDENKI a saját egyéniségének és a baba igényeinek legjobbat találja meg. sok út van, fontos, h a sajátodra rátalálj!

KépKépKép
dongó
 
 


Sziasztok! Üdv a bodeni tó partjáról, na ne gondoljátok, hogy nyaralok, dolgozni jöttem :-( Egy kiállításra. Ráadásul a repülő elég rázós volt, nagyon fújt a szél és dobálta a gépet, kicsit féltem, na jü nagyon. Ma délután nem nagyon volt mozgás, úgyhogy jelentem végigolvastam MINDENT! :-)

mamacka nagyon szép fiaid vannak!!!!
A fotó és sztorilopó csaj nagyon kemény, miért csinál valaki ilyet? Értem én, hogy beteg meg minden de mégis...

Heni: az előtej nem semmi!!!

a pocakom nekem is szőrösödik, szerencsére szőke. :?

Nálunk még sajna nincs mocorgás. :-(

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Viggi: Én is csak 17. hétben kezdtem érezni hogy mozog. De most sem érzem minden nap. Szóval türelem, biztos mindjárt te is kezdted érezni :D

Kép
anicca
 
 


Mamacka!
Köszi szépen! Elküldtem a címem priviben!

Honey!
Köszi az infót!

Nem semmi, hogy alakul itt napról napra a "nemek harca" :lol: :lol: :lol:
Remélem hétfőn már mi is okosabbak leszünk! Már nagyon izgatja a fantáziámat, bár én is úgy vagyok vele, hogy mindegy, csak baba legyen és egészséges!

Végre kicsit sütöget a napocska! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


dongo,
UFF jól beszéltél!! :)
Én csak azért írtam le ilyen körülményesen, mert ez a "szopi - nem szopi" nagyon érzékeny téma mostanság.
Egyfelöl nagyon jó, hogy a mostani világ ennyivel szopipártibb mint régen, viszont másfelöl meg borzalmas, mert folyamatosan azt sulykolják, hogy " aki jót akar a gyerekének, az szoptat!"
És ezzel hihetetlen sok - amúgy jó anyának - okoznak kínzó lelkifurdit és folyamatos önmarcangolást. Van egy szint a küzdelemben, ahol el kell fogadni, hogy nem megy tovább!
Én 8,5 hónapig szoptattam Flórát ( ahogy terhes lettem nem kellett neki ) De komolyan mondom állandó aggodalom volt, hogy lesz e elég tejem.
Viszont a környezetemben azt látom, hogy a táps babák is ugyan olyan mértékben betegesek / egészségesek, mint az anyatejes babák.

Az igény szerint szopi nálunk sem jött be. Így valahogy mindíg csak elverte a nagy éhségét a tej "vizes" részével...aztán meg kb 1 óra múlva éhes volt újra. Neki sem volt jó és nekem sem.
Az igény szerint szopit én most is csak az első pár napban akarom, amíg tutira beáll a tejci, utánna megpróbálok rendszert vinni bele.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


dizzy,
szerintem most azért a következő genetikai uh-kkal sokminden eldől. Mármint nemek tekintetében! :D Több lesz ám a rózsaszín!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Tündér nyuszkóm 2,5 órája alszik! :D De a pocaklakó is belassult nagyon ettől a szar időtöl. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!
Szoptatás!
1. baba-15 hó
2. baba-13 hó
3. baba 7-8 hó
Egyiket sem azért hagytuk abba, mert elfogyott a tej.
Igény szerinti szoptatás nálam azt jelentette, hogy a 2 órát azért minimum kivártam, de ha 4 órája aludt, nem biztos, hogy felébresztettem, csak mikor már kezdett a mellem kővé válni.
Ja és szerintem is BAROMSÁG, hogy az anyatejes babák nem lesznek betegesek, ugyanolyan náthás stb lett az 1 éves elmúlt gyerekem, mint másé, aki már nem szopott.
Viszont! Sajnos és ez nem hülyeség, csomó anyuka azért nem szoptat, mert azt hiszi, hogy nem megy, közbe meg nem kapott normális felvilágosítást! És azt hiszi, hogy neki nem megy és leáll. Igen vannak anatómiai magyarázatok is, de az csak pár %!
Saját példám, nekem az elsőt sikerült legtovább (pl. nála azért hagytam abba 15 hósan, mert a fogamról olyan csonthártya gyulladást kaptam, hogy a fél arcom bedagadt és erős antibiotikumot kellett szednem), mégis az első hónapokban annyira ki voltak készülve és annyira féltem, hogy nem tudok fejni, hogy ha azt mondta volna a védőnő, hagyjam a fenébe, boldogan nyúltam volna a tápért!!!
Szerintem még a fejés az, amivel az őrületbe tudják a védőnők kergetni a kismamákat! Szerintem csak az fejjen, aki akar leadni tejet, vagy akiből olyan szinten ömlik, hogy nem győz a gyerek szopni. Én sose tudtam fejni, csak max 30 miliket, mégis a gyerek gyönyörűen kerekedett. Szoval tök elég volt neki, 4 db hurka volt a lábán, szoval akkor minek is fejtem volna??? És nem fog érdekelni senki tanácsa, se az orvosé se a védőnőé, NEM FOGOK FEJNI. Mert nálam nincs értelme.
Visszatérve a normális szoptatási tanács hiányára, a kh-ban valszleg nem fognak tudni kellően felvilágosítani és a védőnő sem!
Ismét ajánlom:
http://www.libri.hu/konyv/szoptatas.html
Ettől nincs jobb tanácsadás! Iszonyú részletes és szájbarágós, nagyon-nagyon jó könyv! MINDENRE KITÉR!
Vendég
 


Honey, láttam azt a fajátszót, arra járunk keddenként a Nevelési Tanácsadóba! Jól néz ki!
Vendég
 


Az előbb mértem a lázam és hőemelkedésem lett 37,1 szerintetek vegyek be Algopyrint?
Anyukám szerint jobb inkább megelőzni a lázat. Pont abban az időben vagyok (II. trimeszter), amikor lehet szedni.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


FÉLIDŐŐŐŐŐŐ!
(a vonalzó csal)

detty, barackvirág gratula
újabb fiúk

dongó
a hátam nekem is beragyásodott
már az elejétől :(
de egész jól karbantartom teafás szappannal meg körömvirágos krémmel

mamacka
ezek a nagy gyümilevek tényleg nagyon jók
én ősziset fogok hozni a barátnőméktől
olyan sűrűűűűűűű
én is kérem szépen azokat a doksikat!!

a ruhavásár is jó ötlet!!
jajj én kivagyok ettől a kék-rózsaszín dologtól
én fiúra pirosat, kéket meg zöldet, sárgát, barnát, szürkét... adnék
lányra lilát, zöldet, türkizt, sárgát, barnát, szürkét...

Kép
yilonne
 
 


szabccsi :)
37,1 még nem hőemelkedés! ( 37,5-38 hőemelkedés, efölött láz)
Nézd folyamatosan, de inkább először hűtőfürdőzz, vagy borogasd magad.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


fáááázom
most akkor tényleg kapcsoljak fűtést?!

szabcsi
ilyen hőmérsékletre szerintem ne vegyél be semmit
yilonne
 
 


Honey
Ha figyelmesen olvastad amit a szoptatásról írtam abban pont azt próbáltam megfogalmazni, hogy mindent meg kell tenni, de valóban vannak olyanok akiknek nem megy bármit tesznek de ez nagyon kicsi százalék. Viszont fontos, hogy mindent megtegyünk és fontos tudni, hogy mik azok a dolgok amik bezavarhatnak! Például sokan elbizonytalanodnak, hogy van-e elég tejük amikor a baba sűrűbben kér, pedig csak növekedési ugrás van. Ha ilyenkor elkezdik pótolni akkor ártanak a tejtermelésnek, hiszen a jóllakot baba már nem fog úgy szopni. Ebben az időszakban a babák azért kéredzkednek sűrűbben a mellre mert fel akarják turbózni a tejtermelést ha evett tápszert nem fogja serkenteni a tejtermelést.


Ha nyolc és fél hónapig tudtad szoptatni az már nagyon jó! De te biztos vagyok benne, hogy ezért sokat is tettél! Viszont olyan anyáknak akik előtte állnak fontos tudni, hogy mi az amit meg kell tenniük, hogy minden működjön, mi az amivel ártanak stb. Ha ezekre odafigyelnek és a tej mégis elapad (ritka de pl van olyan, hogy kevés a tejmirigy) akkor nyugodtak lehetnek hogy ők mindent megtettek.
De ne az első nyűgnél legyintsenek egyet, hogy "á ez nekem nem megy'" Sajnos sokan vannak akik különféle okokból nem is akarnak szoptatni. Ennek lehet oka hiúság vagy ismeret hiánya... ezért fontos az ismeretterjesztés.

Igény szerinti szoptatással én is úgy voltam, hogy az elején amikor kért majd ha az ember figyeli a baba maga kialakít egy rendet. (nálunk nagyjából magától beállt a három óránkénti rend) Arra én is próbáltam figyelni, hogy lehetőleg két óránál sűrűbben ne tegyem mellre. Ehhez az is kellett, hogy szoptatáskor rendesen unszoltam, nem engedtem bealudni. Jól megtömtem! :) Illetve ha korán felsírt vagy nyűgös volt előbb kiszűrtem minden egyebet (kaki, pisi, büfi, hideg-meleg...) és nem egyből a cicit dugtam a szájába. Sírni nem szerettem hagyni de ha nyöszörgött nem kaptam ki rögtön az ágyából.

Én az igény szerinti babázást úgy fogalmaztam meg, hogy igény szerint de a saját igényeimet sem elhanyagolva.

Vivi hozzáállása áll hozzám legközelebb, talán ő világosabban fogalmazta meg ugyanezt.




Az anyagot majd küldöm mindenkinek aki kérte csak a másik gépen van! :)



Már megint megfáztam tiszta takony vagyok... :(
Durva, hogy pár napja 30 fok volt ma meg 10 se! :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.10.13 21:12-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Szabcsi
Én sem venném be! A lázat nem jó megelőzni sőt egy kicsit nem árt hagyni a szervezetet dolgozni.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


mamacka,
a szopis hozzászólásomat abszolut nem neked szántam. Ha igazán őszinte akarok lenni, már el is felejtettem, hogy te mit írtál.
Én most nagyon önző módon magamra gondoltam és magamból indultam ki. :)
Én tudom, hogy ez a "mindeáron szoptatni akarok" kérdés, meg az, hogy a lányom még az anyatejet sem fogadta el üvegből (tehát opcióm sem volt nem szoptatni ) egyszerűen engem annyira kikészített, hogy ezt még 1x nem akarom. Ez tette szó szerint tönkre az első hónapjaimat a babával. A folyamatos csalódottságom egy idő után dühbe csapott át. Ezért éreztem állandó nyűgnek és harcnak az anyaságot.

Most másképp lesz, ezt előre eldöntöttem!
Sajnos nem én vagyok az egyetlen, aki így érzett. Én pusztán arra akartam felhívni a figyelmet, lehetőleg soha senki ne érezzen lelkifurdit és csalódottságot ha a szoptatás minden elképzelése ellenére sem úgy jön össze.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Jó estét!

(mindjárt éccaka van), csak most jutottam géphez, éccakai ügyelet, hamarosan fekszem is.
ma reggel jó korán elmentem vérvételre, miután kiálltam egy kisebb sort, láttam kiírva, hogy kismamáknak előre lehet menni...de valahogy nekem nincs ehhez "pofám"...meg a sor sem volt nagy, mondjuk, ha rosszul éreztem volna magam, akkor előre mentem volna.
Érdekes, én még a vércsoportomat sem tudom, meg toxoplazma szűrés sem volt, de most nem kérte a doki a papíron, ezért majd újat kell kérnem.....fogászatra még nem jutottam el, de mindenképp el fogok menni, sok tömésem van, de jó, porcelán tömések, remélem, nincs más gond....

Pattanásaim nekem is voltak, inkább az államon, oldalt, most már elmúlt többnyire..én arra gyanakszom, hogy valami olyat etem, mert egyszerre több is lett...de lehet, hogy a hormonok...

Detty, Barackvirág, gratula a kisfiúkhoz!

Mamacka, nagyon tetszenek a hozzászólásaid, meg is jegyzem őket,és kérnélek szépen, nekem is küldd el a word doksit! Priviben megy az emailcímem.

A babaruhás topiknak örülnék, szívesen vennék tőletek használt ruhákat (bizalom!!!) :) Valószínű, fiúruhák kellenének, de ugye még nem biztos ;)
Ismerősöm most szült, 3-szor kislányt uhuztak, majd születéskor egy kisfiú jött a világra!

Anicca! Az Ábel nálunk is első helyen :D

Kép

Kép
ktouch
 
 


Sziasztok!

Én ma is (már tegnap) voltam UH-on az Istehegyin, Bátorfi doki nagyon-nagyon kedves, beszédes és alapos. Csak ajánlani tudom. Kistesóval minden rendben, egészséges, korának megfelelő, negyed kilós babácska. És megint egyértelműen lánynak mondták. Most már harmadszor... Persze még járhatok úgy, mint Ktouch ismerőse. :D

Gratula az új fiúkhoz meg az úgy lányjelölthöz. :)

Mocorgást már én is egy ideje egyértelműen jól érzem. De olyanok azért nincsenek, hogy majd kinyomja a hasamat... Valaki kérdezte, hogy baj-e hogy még nem érzi, szerintem nem. Ez eléggé változó. Lucát úgy emlékszem, én is elég későn 20. hét után éreztem.

Én eléggé megszoktama rózsaszínt és nagyon jól áll Lucának. Sőt van ciklámen ruhája is. Mondjuk az egyiket a nagypapától kapta Luca és az már nekem is sok, hullámos bő szoknyájú, erős ciklámen ruhácska. Nekem amik nagyon nem tetszenek a csili-vili, rózsaszín hercegnős, királylányos, barbis mintás dolgok.
A színekkel nincs semmi gondom. :) Mostanában pl. rákaptunk a rózsaszín-lila párosra, egész jó (mondjuk mindkettő inkább fáradt, halvány rózsaszín és lila), de a rózsaszín-szürke is tetszik. De nekem is tetszenek a narancs, sárga, krémszín, piros, zöld, stb. színek is.

Szoptatás: hát, én 9,5 hónapig fejtem. Elég stresszes és kimerítő volt. 2 gyerek mellett már nem fogom csinálni az biztos... :( Így csak nagyon reménykedem, hogy most fog menni a szoptatás. Én is mindenképp azt akartam, hogy minél tovább anyatejes legyen a kicsi. 9 hónapig kizárólag azt kapott és 9 hónapig pótolni sem kellett táppal, mert megvolt a napi 3/4-1 liter tej. És nekem sem volt terheség alatt előtej.

Ezeket a gyümölcsleveket hol lehet kapni? Én csak az almát ismerem, azt szoktunk venni.

Én is csak 38 felett vennék lázcsillapítót. Addig nem ajánlják a lázcsillapítást. Kivéve, ha pl. felfelé megy a láz és épp elaludnánk, akkor lehet, mert alvás közben gyakran felkúszik a láz.

Jó éjt!

biribon
 
 


Biribon itt lehet rendelni. Maga a gyümölcslé itt olcsóbb mint pl a metróban.:
Lhet egyéni árajánlatot kérni, kiszállításra.

http://www.biojuice.hu/

A Biojuice Tökölön, a lakihegyi M0-ás leágazástól 15 percre található. 2005-ben alakult, fő profilja a valódi gyümölcslevek forgalmazása, mely a gyümölcsökön kívül nem tartalmaz más hozzáadott anyagot.
A natúr gyümölcslevek kizárólag magyar gyümölcsből készülnek.

Jelenleg 5 literes (bag in box) kiszerelésű, természetes natúr gyümölcslevet forgalmazunk.

Bárhol is laksz, a rugalmas kiszállítással egész Magyarországon hozzájuthatsz a termékekhez!
3 lehetőség közül tudsz választani:

1. Gyere el a tököli raktárba, ahol meg tudod kóstolni az összes gyümölcslevet. Így egy kis kedvezményt is kapsz, és annyit viszel, amennyit szeretnél, nincs szabott mennyiség.
Ha ezt a lehetőséget választod, az időpont miatt egyeztessünk előre telefonon! (06-20/490-64-16)


2. Ha Tökölig az útiköltséged nincs meg 2500 Ft-ból, akkor a postai szállítást ajánlom. (kivéve persze, ha többet szeretnél, mint 5 db)

1 db és 5 db között fér el egy postai csomagban, 2500 Ft-ért a postás házhoz viszi kétszeri próbálkozással. Egyedileg kezelik, így sérülés nélkül megérkezik hozzád.
Ilyenkor előre rendezzük az anyagiakat, átutalással (utalástól számított 4 napon belül megkapod a csomagod) vagy csekken (kb. 1-2 hét az átfutási ideje), mert sajnos a posta még nem tudott jobb megoldást biztosítani!


3. Kiszállítjuk arra a címre, amit megadsz.
(pl.: ha Te nem vagy otthon napközben, de a szomszéd igen akkor átadhatjuk Neki is).
A szállítás napját előre megbeszéljük.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.10.14 07:46-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


kapcsoltam fűtést ááááááááááá

Kép
yilonne
 
 


barátnőmék 5literes ősziléje 1200ft, meg lesz szőlő
csak ahhoz ki kell menjek érdre
yilonne
 
 


Yilonne
Ők forgalmazzák vagy csak házi használatra ill. ismerősöknek?

Az őszilé nagyon jó tejserkentő! Nekem ha megittam egy pohárral éreztem, hogy belövel a tejem! :)



Ktouch
:wink:
Ma megpróbálom mindenkinek elküldeni! A másik gépen van amit össze kell rakni! De így legalább mindenkinek egyszerre tudom küldeni! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.10.14 07:54-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Biribon!
Én is hasonlóan éltem meg a fejést, de én "csak" 7,5 hónapig csináltam. És én is biztos vagyok abban, hogy kistesóval másképp lesz, mert 2 gyerek mellett fejni napi több órát lehetetlen.
Nekem sajnos nincs jó tapasztalatom az István szoptatási ambulanciájáról. Mi jártunk ott, de semmi olyant nem tudtak mutatni, amit ne tudtam volna, és a problémánkat egy napra sem oldotta meg.

És ahogy Honey is írta, nekem is küzdelemnek tűnt az egész, és nem hogy boldog nem voltam a gyerekkel, de még életemben nem éreztem magam ilyen szörnyen. Rossz anyának éreztem magam, mert nem jön össze a szoptatás, pedig valószínűleg Alexa nem tudott ráérezni arra, hogy dolgozni kell a tejért. Csak addig szopizott, amíg ömlött a tej, utána viszont megfeszítette magát és ordított, én meg nem tudtam, mit csináljak. Rémálom volt. És mindehhez annyira rángatta a mellbimbóm, hogy sokszor már percekkel a szopi előtt sírtam, mert tudtam, hogy fájni fog. És ahogy átálltunk a cumisüvegre, és így kapta a lefejt tejet, minden megoldódott. Én is megnyugodtam, csak hulla fáradt voltam, mert volt, hogy egy nap 6 órán át ültem (persze, nem egyhuzamban) a fejőgéppel.

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, de én is úgy éreztem anno, hogy ezt a mindenáron szoptatást sulykolják a kismamákba, ami sokszor olyan feszültséget kelt, hogy utána semmi nem jön össze. Most már nem ez fog érdekelni, hanem hogy a gyerekem nyugis anyukát lásson, akár cicit kap, akár tápszert.

Ja! Tegnap beszéltem az unokahugommal, akinek a fia most volt egy éves, tápszert életében nem látott, a mai napig szopik, és már ki tudja hanyadszor kap el mindenféle betegséget. Alexa - eltekintve a bélbaktériumától - még nem volt beteg, az orrát is csak egyszer kellett leszívni, pedig elég korán kapott már tápszert pótlásnak (egy rövid ideig) és utána 7,5 hónaposan totál tápszeres lett. Szóval az sem igaz, hogy az anyatejes babák nem lesznek betegek.

Kép
Kép
detty74
 
 


de látom h ehhez is érdemesebb elmenni tökölre
húhh de nagyon jó kis összeállításaik vannak
az alma-meggy
alma-körte
áfonya, ribizli áááááá
köszi mamacka
yilonne
 
 


Szerintem ma mi is bekapcsoljuk a fűtést, tegnap reggel még 20 fok volt bent, estére lement 18,5 fokra, az a fránya szél.
Este már én is vacogtam. :(
37,5, sőt inkább 38 alatt szerintem sem szabad gyógyszert bevenni. Hőemelkedés csak 37,5 felett van.
Lányok, én első babásként még tapasztalatlan vagyok, eddig azt hittem, hogy azért kell fejni, ha túl sok a tej, hogy ne gyulladjon be a mell. Ezek szerint nem így van? Ha nem fejsz, egyszerűen megáll a tejtermelés, és kész?

Kép
aniko20
 
 


mamacka
hát inkább ismeretség útján megy
meg szájhagyomány
de ha érdekel és odamennél akkor tudok szólni nekik
yilonne
 
 


Anikó!

Nem, nem áll le, ha a baba szopik. Akkor az ő kereslete fogja szabályozni, hogy mennyit termeljen a mell. De mivel Alexa 3 hetesen már nem volt hajlandó szopizni, illetve olyan rövid ideig, hogy estére már nem is volt tejem (mivel kicsi volt a kereslet, nem termelődött elég), ezért kezdtem fejni, és üvegből adni, különben leállt volna. Amíg nem állt vissza a megfelelő mennyiség, addig kellett esténként a tápszer (este amúgy is kevesebb tej termelődik, de zsírosabb). A fejéssel viszont én is tudtam növelni a mennyiséget (ugyanúgy, mint ahogy a babát többször kell cicire tenni, ha több tej kell, fejni is sűrűbben kell, és akkor beindul a termelés), és pár nap után elhagyhattuk a tápszert.

Ha a baba rendesen szopik, akkor tényleg csak addig kell fejni, amíg be nem áll a kereslet-kínálat, és utána - eméletileg - nem lesz olyan sok felesleg a ciciben szopi után, hogy begyulladjon a mell (bár erre is volt már példa, de legyünk pozitívak!).

Kép
Kép
detty74
 
 


Lányok, én első babásként még tapasztalatlan vagyok, eddig azt hittem, hogy azért kell fejni, ha túl sok a tej, hogy ne gyulladjon be a mell. Ezek szerint nem így van? Ha nem fejsz, egyszerűen megáll a tejtermelés, és kész?



Nem dehogyis.
A tejtermelés legjobb fokozója a baba.
Én nem fejtem csak az elején és csak annyit, hogy ne pangjon a tej, ne gyulladjon be.


Detty

Biztos kemény amin átmentetek de az, hogy a baba fél éves koráig lehetőség szerint csak anyatejet kapjon nagyon fontos. És emiatt nemhogy rossz anyának kellene érezni magad-magatokat, hanem pont nagyon is jónak, hogy ennyit megtettél ezért!
Ha fél éves koráig csak anyatejet kap akkor már az nagyon jó. Ha valakinek abszolút nem megy, nincs pl tejmirigy akkor is szerezzen anyatejet legalább ebben az időszakban.
Nekem egyik ismerősömnek tejmirigy problémái vannak. Mindhárom gyerekét szoptatta. Vett szoptanít készüléket és a pótlást (más anyák tejét) is szopva kapta meg a kicsi.
Biztos, hogy önfeláldozás, de az egész anyaság az.
A legnagyobb probléma a lelkiismeretfurdalás amit éreztetek. Biztos volt valami alapja, hülye beszólás vagy bármi! De nektek nemhogy lelkiismeretfurdalni kell, hogy ilyen küzdelmes a szopi, hanem pont nagyon is büszkének lenni magatokra, hogy ennek ellenére a gyerek egészségét magatok előtt tartva kitartottatok! Ha így álltok hozzá akkor biztos nem lesz olyan stresszes ez az időszak.

Kép



Az, hogy milyen hatással van a gyerek egészségi állapotára a tápszer nem abban nyilvánul meg, hogy hányszor taknyos. Nekem mindkét gyerekem sokáig szopott-szopik, de az egyik betegesebb. Azért ez nem ennyire fekete-fehér, hogyha szopik akkor nem lesz beteg, ha nem szopik akkor beteg lesz. De az biztos, hogy az allergiára hajlamosabbak a tápszeres babák, hiszen idegen fehérjét kapnak életük első érzékeny szakaszában. Az, hogy mennyire lesz allergiás az nem az első évben derül ki hanem sokkal később. Illetve a bélflórájuk sincs teljesen rendben.

Ilyen problémát amúgy az okozhat ha már próbálta a cumisüveget és rájött, hogy abból dől a tej, a ciciért meg meg kell dolgozni! Ezért fontos az anatómiailag megfelelő és szűk lyukú cumi.


A nyugtató cumi használata pedig rossz szopási technikához vezethet.




A kolosztrum az első órákban napban szintén nagyon fontos! Egyből mellre tenni a babát akkor is ha úgy tűnik nincs tej. Az a pár csepp ragacsos massza pótolhatatlan!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.10.14 08:20-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


A mellgyulladás is típusfüggő. Nekem sose gyulladt be, de a gyerekek számával is megnő rá a az esély, ugyanis a tejcsatornák tágulnak.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Az biztos, hogy az allergiák megelőzésére a legjobb az anyatej, de pl. én csak 2-3 hétig szoptam, mert anyunak tényleg nem volt teje (négyen vagyunk testvérek, és egyikünket sem tudta tovább szoptatni), tápszert kaptam, és az ég világon semmire nem vagyok allergiás. Nekem inkább az immunerősítés miatt volt fontos, hogy Alexa legalább fél éves koráig kapja az anyatejet, főleg, mivel október végén született, és mentünk bele a télbe, az influenzás időszakba. Most talán jobb lesz, hogy a tavasz és a nyár fog jönni.

Kép
Kép
detty74
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: