Új privát üzeneted érkezett!

ja, meg törlőkendő volt benne, popsikenőcs minta, johnson tusfürdő, soducrem minta, johnsons popsikrém minta, vanish oxi intelligens folttisztító minta, borotva apának, 2 táplási napló is volt a kórházi csomiban.

Úgy látszik tényleg mindenhol miden más.

Megkaptam a 4. hóstól kiváltható felicitas kupont.
Vendég
 


[quote="benta"]
írta:
benta A dokik meg a védőnők be vannak oltva telefonálás ellen.


Képzeld, most hívott a doki, hogy hogy vagyunk. :shock: A mobilomon. :shock: Nem is emlékszem, hogy megadtam volna, de valószínű akkor... ez a doki minden betegének a számát elmenti? Még mindig lent van az állam a meglepetéstől... Most nem annyira nyügi. Még sírdogál, de ebbe bele fog aldni, nem az a fájdslmas sírás.

Kép
Kép
tabati
 
 


Váo, ez igen! Akkor becsüld meg, ritka az ilyen! Nagyon lelkiismeretes ember lehet. Legyen holnap szebb napotok! A frontok is bekavarhatnak, hihetetlen ez a változás. Meg a Hold állása, meg a napkitörés, meg a mágneses vihar, meg a ... :lol:

Kép
benta
 
 

 
 

Ja! Borostyánról akartam még írni, hogy úgy emlékszem Adél babán láttam. Használja még valaki? Benta esetleg, Ezért ajánlottad a cikket? Hol lehet ilyen karkötőket, nyakláncokat kapni? láttam a teszveszen is. Használtat érdemes venni? (csak azért kérdem, mert anno én még hegyikristályt hordtam és arra mondták, hogy annál régebbi, annál több embert gyógyított minél több zárvány (asszem így hívják azokat a "repedéseket") van benne. Szóval számít, hogy új vagy használt? És nem okozhat valami balesetet a babának? Lerágja, lenyeli túl szorosra húzza a nyakán ilyesmire gondolok. Mindig kell hordani?

No, jó sokat kérdeztem... :oops:

Kép
Kép
tabati
 
 


Benta!

:lol: :lol: :lol: És látszik amúgy, hogy imádja a kisbabákat, még vizsgálat után is föléhajolt gügyögni. :lol: Idős bácsi, páromnak is ő volt a dokija. MOndjuk aranyos, de azért a szakértelem a lényeg, hát meglátjuk. Noé kukiját a 2. hós vizsgálatnál csutkára felhúzta. :shock: Tudom, ez is megosztja a közvéleményt, de azért én fokozatosan szerettem volna. De mindegy, legalább már tuti nem lesz gond, azóta minden fürcsinél fel tudom neki húzni. :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Ja! És védőnő lemérte Noét. Képzeljétek a 3. hós mérés óta, 3 hete volt 5700 körül (most fejből nem tudom :oops: ) ma meg 6400-at mért. Ő azt mondta, hogy ez nagyon sok, de nem gáz, mert anyatejes baba a cicit meg nem vesszük el tőle, ha szeretne enni. :wink: Olyan jó volt hallani, hogy az én tejemtől így gyarapszik. Ezek szerint tényleg van tejem. :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!
Én is Niki babára tippelek!

Sajnálom a fogzási problémákat :( Zétinek is állandóan van valami a szájában és nagyon nyálzik, de nem nyűgös és nem is látok semmit a szájában (a nyelvén kívül :D )

Tabati, le a kalappal a dokitok előtt. Ez tényleg nagyon ritka.

Fütyihúzogatás: A mi doktornénink azt mondta, hogy 1 éves koráig ne nagyon húzogassuk. Azért mi minden fürdés után picit megmozgatjuk, de nem sokat enged. Doki szerint így kell lennie. Hááát, nem tudom. Tényleg nagyon megoszlanak a vélemények.

Kórházi csomag, ne is soroljátok, mert mindjárt irigykedni fogok. Én 1 csomagot kaptam. Amire emlékszem belőle: 1 db minta pelus, 1 kis doboz Sudocrem, amit popsira nem használok, mert állítólag nagyon szárít, viszont csodákat művel Zéti által kikarmolt bőrre. Ezt pl. a védőnő tanácsolta. Ja, meg volt benne valami porszerű babatea, amit szerintem soha nem adnék neki.

Borostyánon én is gondolkodtam, de nem nézne ki hülyén a fiam egy nyaklánccal? Lehet, inkább a karkötőt kellene kipróbálni? Bár úgy hallottam, minél közelebb van a szájhoz, annál jobban hat...

Noémi, hogy sikerült a vizsga? Mikor lesz a következő?

Biztos írtatok már róla, csak a figyelmem elkerülte, de: Mi a véleményetek az új influenza elleni oltásról? Nekem gyanús, hogy a háziorvosunk is és az asszisztens is noszogat, hogy oltassuk be az egész családot. Én nagyon ódzkodom tőle.

Jó éjt Nektek!

KépKép
süni76
 
 


Sziasztok!

Reggel írt sms- t a védőnő, hogy nem- e tennénk át holnapra a fülkilövést. Naná! Úgyhogy nyertem egy napot. :P

Kata: apu sem merte először megfogni Adélt, aztán láttam rajta hogy nagyon nézi, ezért a kezébe nyomtam. Onnantól fogva le sem tette. :)
Sajnálom barátnődet, remélem megoldják a problémáikat.
Gyerekek „anyja” nagyon gáz, még jó hogy vállaltad őket. Nem biztos hogy szerencsés lett volna ha a nő neveli fel őket… Fiúk nem voltak csalódottak?

Moncsy: borzasztó lehet a migrén! Én úgy, de úgy félek tőle, mamámnak volt és iszonyat mód szenvedett tőle (klimax alatt)! Besötétített szoba, hányás, stb. :(

Amadea: és most kettő lyuk van Nóri fülén? De marha a védőnő…

Noémi: sokat gondoltam rád a vizsga miatt, nagyon remélem, hogy nem megy pocsékba! :)
Megnézted utána a helyes válaszokat? Én sose szoktam, mindig felhúzom magam hogy ezt se tudtam, meg azt is elírtam…
Ok, akkor jóga- de előtte masszázs is, vagy azt kihagyjuk? Mert ha masszázs is lesz, írnom kell Katának.
Én is kettő csomagot kaptam: egy szatyrot, és egy fehér- kék csíkos dobozt (ebben volt a Rossman- os kupon).

Tabati: megszakad a szívem Noé miatt, remélem hamar kibújik az a fogacska!! Hűsítő rágóka…?
Lehet hogy az idegtől van hasmenése?
Szerintem hajt rád a doki. :P
Nekünk van borostyán nyakláncunk, de nem merjük a nyakába tenni, a csuklójára tekerem és csak napközben. A babáknak valót gömbölyűre csiszolják, nem hegyes. Eddig bevált, aztán meglátjuk, lehet, hogy humbug az egész (ötezer ft volt…) Annyit tudok, hogy a lengyel borostyán a tuti. Köves boltokban lehet kapni, talán mi a Savoya-ban vettük.
Bikatejed van, ennyi. ;)

Benta: én harisnyát adok rá, hosszú ujjú body-t, nadrágot, vékony pulcsit + vastag pulcsit, sapkát, kiscipőt, takarót. :)

Süni: azért is vagyunk nyugodtak hogy a csuklóján van a borostyán, mert állandóan a szájában a keze. Szóval elég közel van. :D
Engem nem noszogat a dokim az oltással, sőt. Mikor nagyon beteg voltam pár hete, és rákérdeztem hogy ajánlja- e, azt mondta hogy fel van fújva az egész vírus dolog. Szerintem is…
tökmag79
 
 


Csajok, én ma kiakadtam, kész. Délután, mert addig elég jó volt. Nos, 3kor jöttünk haza, azóta nyüszögés, fél 4től négyis üvöltés, bármit csináltam, semmi nem jó. Utána evett, de aztán megint hol sírás, hol nem, sírásból csak úgy átcsap vigyorba,.aztán megint bőg. Én már vele bőgtem, meg szentségeltem, teljesen kibuktam, hogy miért csinálja ezt, és én miért nem tudok vele mit kezdeni, tutira nem bírok vele, meg nem is való nekem gyerek, meg több úgyse lesz. Nem tudom, miért, de most nagyon hamar kibuktam, és még most se nyugodtam meg teljesen. István 7 körül ért haza, akkor már épp nyugi lett, mert kaja volt. De én a fürdetésnél sem voltam ott, annyira nem bírtam egy légtérben lenni a lányunkkal. Elalvás előtt persze próbált szépíteni egy-két vigyorral, úgyhogy mégiscsak megtartom ( :) ), de tényleg elég szörnyen éreztem/érzem magam...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Csillag: fel a fejjel, lehet hogy sz@r napja volt csak Borcsának, holnapra elfújják a rossz kedvét!
Ismerősöm mesélte, hogy anno őt kirakták a szülők a gangra mert annyira hisztis volt. :lol:
tökmag79
 
 


Banyoszka: tessék megmutatni a csajoknak is azt a fürcsis- vigyorgós képet Nikiről, amit én is megcsodáltam iwiw- en!! :)
tökmag79
 
 


[quote="csillagtancos"] írta:csillagtancosmiért csinálja ezt, és én miért nem tudok vele mit kezdeni, tutira nem bírok vele, meg nem is való nekem gyerek, meg több úgyse lesz


Jé, ezt akár én is írhattam volna! Már többször is, aztán nézd, nagycsaládos vagyok! JOGOD VAN KIAKADNI! Te is emberből vagy! Teljesen normális reakció, nyugodj meg, mindenkivel előfordul.

Kép
benta
 
 


jó reggelt!

látom, minél kevesebb időm van ideülni, annál többet írtok. nos, akkor ritkítom a jelenéseim :wink:

jelentem Téta is a gyógyulós klinikán :wink: , a szüleimnél. tüdeje nem húz, de sztetoszkópos sasoláskor hallani, hogy tele van trutyival a gyerek. köhögi is rendesen. dokinéni feljajdult mikor meglátott. ugyi múlt hétfőn Edina a pocival, szerdán Adria tüdőgyuszival, tegnap Téta. Gézengúzt nem szívesen venné be a sorba. De úgy érzem a holnapi, 4 hós vizsgálaton majd ő is sorra kerül. Kahics, taknyi rulez.
Tabati: még csak fogat kéne növesszen jajveszékelős stílusban a drágám, tuti felmondanék.

Csillag! Naná, hogy kiakadsz. Emberből vagy és slussz-passz. Időjárás is gondolom egy lapáttal rátett a te hangulatodra is, Borcsa megfejelte, s máris oda az álomszép anyuka státusnak. De sebaj, kisüt még az a fránya napocska.

Kata: így lenne a lottón is találatom, mint ahogy magamban "megjósoltam", hogy a nagyfiúk anyája nem megy látogatóba. Tényleg, a fiúk tudtak róla, hogy esetleg menne? Ha igen, mit mondtak, hogy mégse?

Noémi: remélem görbül ama fránya vizsgának a jegye.

na, megyek. elégedetlenséget hallani a kisfiamtól.

Kép
kissmanó
 
 


na, apát elengedem versenyre. ellenben Edinámnak kell szerváljak valami programo(ka)t, mert rettenet mód fel volt háborodva, hogy ő miért is kell hazajöjjön, maradna Mamáéknál. no de ugye, suli.....

kigondoltam, hogy van Brassóban valami sóbarlang, nemrég nyílt. elvinném oda, nézzük meg milyen, főleg mert az első látogatás ingyenes. csak nem tudom, hogy Gézengúz mehetne-e.
vélemények?

Kép
kissmanó
 
 


Mano!

Szerintem vidd nyugodtan, artani nem fog, inkabb hasznalni, foleg, ha taknyos egy kicsit. :D
Nalatok meg jo ido van? Itt szinte ki sem lehet menni a hazbol. :cry:

KépKép
lys
 
 


hát le van kicsit hűlve, meg el van borulva, de....még kimozdulható.
minnyá megyünk a sulisért.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Itt is ítélet idő! Nagyon fúj a szél! :(
Itthon Áron rövid újjú bodyban, szabadidő naciban és egy vékony pulcsiban van.
Mondjuk nálunk már fűtenek...igaz a szobákban lekapcsoltam, de a fürdőben / előszobában megy.
Ha kimegyünk szerintem overált adok rá. Nem kockáztatok...inkább legyen túlöltöztetve!

Benta! Nagyon tetszett, hogy "Jogod van kiakadni"
Én is szoktam néha - pont a napokban volt egy hasonló napunk, mint tegnap Csillagéknak. Olyan gonosznak éreztem magam...de akkor ezek szerint ez mind normális!

Sóbarlangról én azt hallottam, hogy lehet.

Képzeljétek Áron feje alatti peluson ma reggel egy csepp vér volt. Eléggé világos, nem az az élénkpiros fajta. Semmi sérülés nincs rajta, úgyhogy gondolom, hogy a foga. Talán mintha érezném is. De mivel biztos nem vagyok benne, a másik ötletem, hogy mivel a pelust is tömködi a szájába, esetleg kidörzsölte vele az ínyét...

Süni: sudocream isteni!! Egyáltalán nem szárítja ki a popsit. Áron éjszakára jó vastagon kenem be vele (lévén, hogy 12 órát lesz rajta a pelus - ennyit alszik :)) és a popsija pihe-puha. Nem is piros!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Húúú Manó! Túl vagy az 5000. hozzászóláson :shock:
Mi oltásra megyünk mindjárt, most alszik Petra, pedig etetnem kellene előtte :roll:
cosmopolita
 
 


Cosmo: hogy milyen figyelmes vagy! ezt én is észrevettem, de már ezt is külön nem akartam szóvá tenni.

Felcsigázta a fantáziám a raklett. Kinek van? Használja-e? Miket hallottatok róla?
Esetleg apának karácsonyi ajándék lehetne. nem tom.

Kép
kissmanó
 
 


Kissmanó: nekünk van raklett, sokat használjuk a teraszon is és még volt, hogy nyaralni is vittük (ismerősök nyaralójába). Kettesben és baráti/családi társaságban is tök jó. Imádok rajta sütögetni, friss a kaja és nem maradok le semmiről, mert az asztalon készítem a kaját.

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


asszem ennyi hiányzott.
köszi Cosmo!
apának meglesz az ajándék.
hehe....már csak a gyerekeknek, anyáméknak, anyóséknak, húgomnak, unokatesónak kell. :lol: :lol: :roll:

Kép
kissmanó
 
 


Csak ennyi? :lol: Az már pikk pakk meglesz 8)
Én a 10éves évfordulónkra nem tudok mit venni. Ötletem sincs.:roll: Persze még van időm...

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Én is pont tegnap kezdtem el a karácsonyi ajándékokon gondolkodni!
Anyósoméknak valami színházjegyet veszünk. Ennek tuti örülnek, és ők nem költenének rá. Szóval tökéletes ajándék! :)

Örülök, mert mindig az utolsó pillanatban jutnak az ilyenek az eszembe, és akkor már nem lehet jegyet venni!

Cosmo, én a 10. évfordulónkra egy tök szép borotvát vettem. (Douglas-ban lehet őket venni) és rátetettem egy V betűt! :)
Használni is lehet, és tényleg nagyon szép! Ha érdekel teszek róla képet!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!

Manó!
Nekünk is van, nagyon szeretjük. Pont azért, amit Cosmo is írt :wink:
Sóbarlangozás jó programnak tűnik, szerintem nyugodtan viheted Gézát is.
Grétinek is jobbulást!!!

Itt zuhog az eső és nagyon fúj a szél :( , Nóri "bundabugyiban", éjjel együtt aludtunk, de így is majd' megfagytunk...úgyhogy mától fűtünk...

Csillag!
Ezen szerintem mindenki átesik 1x-2x-sokszor!Emberből vagyunk...

Tökmag!
Nem, 1 lyuk van a fülén, majd ha teljesen begyógyul, akkor szúratom újra.

Benta!
Végül tegnap lett kaki...hosszas tornáztatás, pocakmasszázs után.
Se lázmérő, se szélcső nem segített, teát semmit nem fogad el....

KépKép
amadea
 
 


Cosmo: én elgondoltam, hogy a 10 éves évfordulóra szépen elmegyünk oda ahol összejöttünk. Tusnádfürdő. De mert a szállásfoglalásomra nem válaszoltak, gondoltam úgy is kapunk ott helyben. DE apjuk épp arra a 7végére beszervezte a disznóvágást, így elmaradt a kiruccanás. S mert mi imádjuk a keleti kajákat, így szépen elmentünk az itteni elitebb kínai vendéglőbe, jól belaktunk, addig anyukám vigyázott a lányokra.
De majd talán valami "színvonalasabb" lesz májusban, a 10 éves házassági évfordulónkon.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Manó raklett terén csatlakozom az előttem szólókhoz, mi is imádjuk,a gyerekek is élvezettel eszegetnek róla még olyat is,amit alapból nem ennének meg. Így szerették meg pl. a gombát . Meg azért is imádom, mert ha ezen sütünk, azt a férjem örömmel bevállalja, és én akkor mentesülök a vacsikészítés terhe alól!
Betegeknek jobbulást,sóbarlangot pártolom!

Csillag nyugi,velem is már volt ilyen.... És mégis 3 gyerekem van :lol: :lol: :lol: (és még szülnék, ha lenne hova :lol: )

Tökmag gondoltam,hogy felrakom ide is a fotót, de mostanában senki nem tesz fel és legutóbb is én voltam, aki rakott, nem akarok unalmassá válni. Most tegyen fel más is, én is nézegetném szívesen a többi babát! :wink:

Amadea: Nikinek is az egyik fülén kicsit hülye helyen lett a lyuk,én is gondoltam,hogy hagyom benőni és majd újra kilyukasztatjuk,de végül úgy döntöttem,nem olyan vészes...

Noémi De jó ötletet adtál ezzel a színházjeggyel!!!!!! Köszi!!! Én is azt fogok venni a családból, akinek csak lehet!!!!
Ilyenre úgysem nagyon költ senki! Viszont egy 66.pulóver is felesleges és unalmas is!

Én se nagyon akarok kimozdulni ebben a pocsék időben ,de muszáj lesz leszaladnom, de azt hiszem,én is overállt adok Nikire.
Lakásban hosszú ujjú bodyba és plüss rugiba van, de már van fűtésünk.

Na , szóltak,hogy mehetek szoptatni!:lol:

Banyoszka
banyoszka
 
 


Banyoszka: és ki szólt? Mármint hogy mehetsz szoptatni?

mi is megyünk. csak sajna dokihoz. hallgatózza meg a tököst is, nem tecc nekem ahogy előadja. :(

raklettel végképp meggyőztetek. kint a tűzhely is csiholja a lányok fantáziáját, s ez ha az asztalon van, akkor ők is beszállhatnak.
egyedüli hibatényező, hogy az asztalunk kör alakú, s 170 cm átmérőben :shock: (erről jut eszembe, kaptunk eme asztalra anyóstól terítőt: kb. 135 a terítő átmérője :roll: Meg asztalon gránit lap van, uhhó terítő sem kell rá. no comment)

Kép
kissmanó
 
 


BAnyoszka, szerintem a holnap induló játék miatt nem tesz senki sem képet...bár én is tettem: az új babaautóról benne Áronnal! :)

Egyetértek: ilyen drága programokra kevesen költenek, és emiatt nagyon jó ajándék.
Én pl. tavaly előtt egy karácsonyi koncertre vettem jegyet anyósomnak. A parlament egyik termében volt, előtte pedig körbe vezették őket. Karácsony táján még fel is van díszítve.
Előtte pedig egy kiállításra (talán Van Gogh...) Akkor még anyósom egyedül volt, így a "kisfiával" kettesben mentek a kiállításra. A jegyhez még egy "életművet" is összeállítottam a netről, mert szerintem úgy az igazi, ha tudod mit kell nézni.

A házi készítésű ajándék pedig olaj lesz. V. szerzett nagyon szép üvegeket. Ebbe csinálok majd valami extrát.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


nahh...apának mattot adtam. bár lehet sakk is :wink:
az előbb érkezett egy email, miszerint a nov. 1-i 7végén Kolozsváron triál verseny lesz. hívom, s kiderül tud róla, elviekben fel is íratkozott.
egyből beadtam a kegyelemdöfést: ha akar menni, ahhoz van egy feltételem: Gézengúzzal elenged minket a húgomhoz Bp.re. Hát nézett egy nagyot, s az volt a válasz: meg kell érdeklődjem, hogy útlevél, felhatalmazás (mert csak egyik szülővel menne a gyerek) és társai.
lehet most én kiáltok ki esetleg egy talicskát?

Kép
kissmanó
 
 


Noémi: én azért nem teszek képet, mett lusti vok letölteni a fényképezőgép kártyájáról. ha ezen túltenném magam, tuti nyomatnék párat.

Kép
kissmanó
 
 


Manó,
ha jössz, hatalmas bulit csapunk! Csak úgy dőlni fog a tej/táp/miegyéb! Ünnepélyesen felajánlom a házunkat helyszínnek! Vagy mehetünk az Ikeába! Hű, de jó lenne!

Amadea,
veled örülök a kakinak, mi is már a 4. napnál járunk.

Folyt. köv.

Benta

Kép
benta
 
 


Beni, Nóri nem ám összeszövetkezni a nem kakilunk buliban!! Tessék csak produkálni szépen minden nap! :)

De jó lenne a tali - Manóval is!

Nekem az ikea is jó, de sokan szoptattok...nem kényelmesebb egy házban?

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Manó, hát a lányom szólt,hogy éhes :lol: :lol: :lol:
De jó lenne egy olyan tali,ahol Te is ott lennél!

Noémi ,később rájöttem,hogy Te még és Benta,akik raktatok mostanság fotókat,de a többiek már rég nem tettek. Én is azt gondolom ,hogy játék miatt. De akkor is hiányoznak,régen olyan jó sok képet nézegettünk! A májusi topicba a múltkor láttam Niki Lilijéről kanalazós képet, nagyon cuki.

Amúgy a kiállításos sztorin jót mosolyogtam,mert az jutott eszembe,hogy anyósnak már az is ajándék, ha kettesben mehet a fiacskájával,nem? A kiállítás már csak hab a tortán!

Csajok , az én lányom napi 3-4 kakival nyomja... Szinte miden kajánál tesz egy adagot:D De Ő újszülöttként is rengeteget kakilt, szerintem több jött ki, mint ami bement...
Amadea Nóri is csak anyatejes,ugye?

Cosmo Évfordulóra ajándékötlet... :roll: Kösd át magad egy nagy masnival :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára banyoszka 2009.10.13 23:07-kor.

Banyoszka
banyoszka
 
 


Sziasztok!

De jó, hogy írtok ajándékötleteket! :D Jöhet még nyugodtan, bár ezekből is tuti tudok hasznosítani! :wink:

Kaki!

Noénak meg hasmenése van, úgyhogy küldhetek fénypostán szeretetcsomagokat, ha valakinek ennyire hiányzik! :lol: Na jó, viccet félretéve, ugye mi is voltunk így, hogy beragadt, és inkább a sok kaki, minthogy úgy kelljen kiimádkozni belőle. Mennek a drukkok! :wink:

Azért mei tai-os képet felrakna valaki? Nyugodtan takarjátok ki a babuk fejét a játék miatt, ha akarjátok, csak kíváncsi vagyok hogy áll rajtatok a baba... Légyszi,légyszi, légyszi!!!! :D

Mikor lesz a következő tali? Az Ikeában tényleg az a rossz, hogy ugyan van pelenkázós, szoptatós helyiség, de ennyi emberre kevés...plusz még rajtunk kívül is csomó kisgyerekes anyuka lesz tuti, mindig sokan vannak. De nekünk amúgy tényleg jó, közel is van. (és nincs kanapé,így én hogyan szoptassak fekve? 8) :lol: )

Kép
Kép
tabati
 
 


Banyoszka: hát, jó hosszú szalag és jó nagy masni kellene :lol: vagy inkább :? Szívem szerint egy (illetve kettő :) ) repülőjegyet vennék neki, de nem tudom, hogy bírná e Petra nélkülünk, vagy mi nélküle pár napig. Illetve ami még eszembe jutott ma az egy páros masszázs, majd utána egy vacsi.

Noémi: tegyél képet a borotváról, kíváncsi vagyok rá. Minden ötletet szívesen veszek.

Manó: jó lenne, ha jönnél, arra a talira próbálnék eljutni, hiszen az nem lehet, hogy Gézu és Petra ne találkozzanak, nem igaz? :wink:

Amadea: örülök én is, hogy van termés :lol:

Megvolt az oltás is, Petra egész jól viselte, csak egy ici-pici sírás volt és utána már mosolygott is és azóta is jó a kedve :D

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


A házunk nyitva áll, az IKEA-tól 10 percnyi az út, igaz, a budaörsitől :)

Kakilt :D Igaz akkor, mikor mind2-n kabátban menetre készen álltunk, és már bekötöttem a hordozóba, de sebaj, a lényeg, hogy kijött.

Új tudományunk van: oldalra fordulva játszik a fiam, és így nem kell felé lógatni a játékokat, fel tudja venni maga mellől, a földről. És ezerrel próbálja bekapni a lábacskáját, de még hiányzik 15 cm :lol:

Rájöttem, hogy nem véletlenül utálja a babakocsit: így hordozom magamon, kezdem nagyon élvezni. Ő is imád rajtam lógni, naná. Ez eszembe se jutott volna, ha babakocsizunk. És ahogy ringatózunk együtt, totál bekómál, mindig elalszik, akkor is, ha előtte ébredt. Én meg közben puszilgam a fejét, beszívom az illatát, jaj, kezdek belezúgni!

Mióta eszünk szilárdat, alig bukik, pedig csak pár kanállal kap. Rizspépet eszik, a krumpli nem jött be neki, padig isteni anyatejes krumplipürét csináltam. Máté meg is ette B. helyett. Kaptam bio banánt, abból is megkínáltam, csak a szorulás miatt nem mertem többet adni. Az kifejezetten ízlett neki. Nagyon furi, hogy egy ruhában kihúzza egy nap.

Benta

Kép
benta
 
 


Benta: asszem most inkább a szorulásra voksolnék. Ugyanis ez a fránya kórság (mindamellett, hogy köhög, taknyol, meg valószínű fáj is a torka a piros manduláival) fosingóval is jár. Ezerrel fogyasztjuk a pelenkákat, kis trutty mindig befigyel. Néha félóránként.

És megkezdtük a hozzátápit :roll:
Csak sajna antibigyós sziruppal :twisted:

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Vééééééééééégre van netem.Kezdtek elvonási tüneteim lenni.Iszonyat módon fúj a szél és nekünk ilyen falusi net van,egész eddig nem volt.Elszakadt egy kábel.De a lényeg,hogy megcsinálták.Az összesítés fele már kész.Max fél 8-kor felkerül.

Ne haragudjatok a csúszásért.

Kép
kata840725
 
 


Asszem Süni kérdezte. Nekem nem szimpi az oltás, de ím pár cikk olvasmánynak:

A Nyitott Kapu Alapítvány közleménye

H1N1: átgondolatlan, veszélyes oltás

Többször írtunk a H1N1 vírus elleni oltás körüli erőszakos kampányról. Nem érzelmi, hanem szakmai érveket soroltunk. Most az orvosok és jogászok által működtetett Nyitott Kapu Alapítvány állásfoglalását olvashatják – főként a terhes nők és a gyerekek oltásának veszélyeiről.

Veszélyes, eltúlzott, és súlyos szakmai hibákat tartalmaz az egészségügyi tárca és az ÁNTSZ H1N1 vírussal kapcsolatos fellépése. A Nyitott Kapu Közhasznú Alapítvány ezért felszólítja az illetékeseket, hogy haladéktalanul vonják vissza elhibázott oltási koncepciójukat.

A H1N1 vírus elleni hazai oltási kampány szakmailag elhibázott, jelenlegi formájában veszélyes és alkalmatlan a kívánt járványügyi cél elérésére – állítja nemzetközi kutatási adatokra hivatkozva a Nyitott Kapu Közhasznú Alapítvány. A jogászok és orvosok által működtetett szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy miközben a világ orvostársadalma erősen megosztott a rendkívül gyorsan kifejlesztett és kellően nem tesztelt vakcina alkalmazását illetően, addig Magyarországon példátlanul erőteljes és megtévesztően egyoldalú kampány indult az oltóanyag tömeges alkalmazására.

Az oltási kampány azonban aránytalanul eltúlzott és súlyos szakmai hibákat tartalmaz. A betegség lefolyása enyhébb, mint a szezonális influenzáé. Ennek ellenére a hazai oltási kampány jóval kiterjedtebb és erőteljesebb, mint ez utóbbi esetében. A magyar hatóságok figyelmen kívül hagyják és alulértékelik a vakcina alkalmazásának szakmai kérdőjeleit és veszélyeit – miközben az oltóanyag hatékonysága tudományosan egyelőre nem igazolható.

Terhes nőkön nem tesztelték, veszélyes lehet a magzatra

Alapvető és súlyos szakmai hiba a várandós nők oltása, mivel az oltóanyagot sem hazánkban, sem külföldön egyáltalán nem tesztelték terhes nőkön. Ezért a vakcina hatása bizonytalan, tudományosan nem igazolható, alkalmazása súlyos veszélyt jelenthet a fejlődésben lévő magzat egészségére. Külön kérdőjeleket vet fel ezen kívül az oltás higanytartalma, amely különösen a szintén higanytartalmú szezonális influenza oltással együtt beadva kockázatos mértékű higanyterhelésnek teszi ki a magzatot.

Alapvető szakmai hiba, a nemzetközi oltási protokoll súlyos megsértése a 3 év alatti gyermekek oltási javaslata a hazai gyártású pandémiás oltóanyaggal. Számukra kizárólag más típusú oltóanyag alkalmazása lenne csak szakmailag megengedhető. Komoly és vizsgálandó etikai és morális problémákat vet fel a gyorsan kifejlesztett oltóanyag korai tesztelése a veszprémi gyermekeken.

Mindezért:

*
Felszólítjuk az ÁNTSZ-t az oltóanyag alkalmazási stratégiájának azonnali visszavonására és megváltoztatására, az oltóanyag további tesztelésére, valamint a szakmai kérdések nyilvánosság előtti tisztázására.
*
Felszólítjuk a kormányzatot, hogy haladéktalanul fejezze be a pandémiás oltással kapcsolatos pazarló gazdálkodást: miközben az egészségügy területén az ellátást veszélyeztető megszorítások folynak, a tárca hatmilliárd forintot készül költeni egy bizonytalan szakmai hátterű, alá nem támasztott és nem kellően átgondolt oltási kampányra.
*
Felhívjuk az illetékesek figyelmét a média sokoldalú, pontos és tudományos alapokon nyugvó tájékoztatásának felelősségére, az alapvető orvosi és orvosetikai szabályok betartására és betartatására.
*
Felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy az oltás beadás előtt alaposan és sokoldalúan tájékozódjon.
*
Felhívjuk az oltóorvosok figyelmét az őket érintő szakmai szabályok betartásának felelősségére, függetlenül a szakmai hibákat tartalmazó ÁNTSZ protokoll tartalmától. Felhívjuk a figyelmet a hibákból származó szakmai és anyagi felelősség kérdéseinek tisztázására is, még az oltások beadásának megkezdése előtt.

Nyitott Kapu Közhasznú Alapítvány




A védőoltás többet árt, mint használ

Újinfluenza: oltani veszélyes?

A hongkongi egészségügyi dolgozóknak több mint a fele visszautasítja a H1N1 – az újinfluenza – elleni védőoltást, mert tartanak annak mellékhatásaitól, kételkednek a biztonságosságában és a hatásosságában. Nem egyedül ők vélekednek így – világszerte ez a helyzet.

A neves angol orvosi szaklap, a British Medical Journal múlt havi számában tanulmányt közölt a fenti tényről. A tanulmányban többek között ez áll: „Az igazság az, hogy az oltóanyagok nem hatékonyak, általában veszélyes mellékhatásokat hordoznak, és sok esetben valójában előmozdítják a pandémiát – a járvány világméretű terjedését” – jelentette ki dr. Leonard Horowitz, a Harvard Egyetem tapasztalt orvos kutatója, közegészség-tudományi szakember.

Több a kára, mint a haszna

„Tény, hogy ezzel ma már a legtöbb egészségügyi dolgozó tisztában van, és nem bíznak abban, hogy bármiféle sertésinfluenza-vakcina többre volna képes annál, mint hogy még több problémát okoz, és veszélyt hoz a páciensre, akit védeni ígér.” Dr. Horowitz szerint a vakcinák több kárt okoznak, mint hasznot, és alig jelentenek többet, mint a gyógyszeripari cégek profitszerzését – a járványokból és az oltások mellékhatásainak gyógyításából.

„A H1N1 újinfluenza-oltás inkább gyógyszernek, mint oltásnak nevezhető, mivel egész listát tartalmaz mérgező kémiai összetevőkből, amelyek súlyos mellékhatásokat okozhatnak, beleértve a Guillain-Barré szindrómát, egy halálos bénulással járó kórt, amely széles körben megjelent az 1976-os sertésinfluenza elleni oltási kampány után.”

Dr. Horowitz oktató CD-t és DVD-t is készített „Horowitz a vakcinákról” címmel, hogy felvilágosítsa az embereket az oltások kockázatáról. Édesanyja az 1976-ban kapott sertésinfluenza-oltás következtében halt meg...

A mellékhatásokról szinte semmit sem tudnak

Dr. Horowitz kutatásokat végzett az oltóanyagok történetéről és hatékonyságáról, és úgy tartja, hogy az orvosok és a szülők túl kevés információval rendelkeznek ahhoz, hogy felelős döntést hozhassanak, amikor a vakcinák kockázatát mérlegelik.

Dr. Leonard G. Horowitz nemzetközileg ismert személyiség, aki a közegészség-tudomány, a magatartástudomány, a járványtan és a természetes gyógyítás tudományágait műveli. A Harvard Egyetemen szerezte közegészség-tudományi diplomáját, egészségnevelői-tanácsadó pszichológusi diplomáját pedig a Beacon College-ban.

Sokan osztják dr. Horowitz nézeteit a szakorvosok közül is. Dr. Mercola orvos-természetgyógyász idézi dr. Blaylock neurológus figyelmeztetését az újinfluenza elleni oltásra vonatkozóan (Dr. Russel Blaylock: Vaccine may be more dangerous than swine flu): „A legtöbb ember nem tudja, még az orvosok sem, akik az oltást ajánlják, hogy a gyógyszeripari cégek klinikai kísérletei során a páciens megfigyelését csak az oltást követő egy-két héten át végzik – az idegrendszeri reakciók azonban hónapok, évek múlva jelennek meg.”

Dr. Blaylock azt írja, hogy a gyógyszercégek nagyon biztonságosnak találták a tesztelések során az oltóanyagban felhasznált szkvalént. Független intézetek kutatásai azonban mind arra mutattak rá, hogy erős az összefüggés a szkvalén, illetve a szkvalént tartalmazó MF-59 (az MF-59 olyan segédanyag, amely képes beindítani a szervezet immunválaszát – a szerk.) és az autoimmun betegségek között.






Újinfluenza, avagy kipukkan egy lufi?

A H1N1 vírus „sajnos” nem elég veszélyes

Miközben hazánkban megkezdődött az újinfluenza elleni oltóanyag gyermekeken való tesztelése is, egyre több a kérdőjel. Kiderült, hogy maga a betegség kevésbé súlyos, mint a szokásos influenza, és amerikai kutatók szerint nincs is esély egy veszélyesebb vírustörzs kialakulására.
Bár még nem pukkadt ki teljesen, egyre nagyobb rések tátongnak azon a lufin, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kezdeményezésére a kormányok és a készséges, de a jelek szerint rendesen „megvezetett” média fújt az újinfluenza és a tervezett oltások köré. Ahogy az egész járvány és az oltási hisztéria külföldről „gyűrűzött” be kis hazánkba, úgy a kételyek és a veszélyek hírei is eljutnak hozzánk – bár sajnos lényegesen kisebb sajtónyilvánosságot kapnak.

Bizalmas levélben az oltás veszélyére figyelmeztettek

Kezdődöt t az egész azzal, hogy a nagy-britanniai közegészségügyi hatóság (Health Protection Agency) bizalmas levélben figyelmeztetett 600 szakembert, a szigetország vezető neurológusait: az újinfluenza ellen tervezett, tömeges oltások után készüljenek fel egy komoly idegrendszeri betegség nagyobb számú jelentkezésére. A Guillain-Barre szindrómáról (GBS) van szó, amelynek kialakulását elősegítheti a vakcina alkalmazása. A betegség az idegeket támadja meg, bénulást okoz, még a légzőrendszert is megbéníthatja, vagyis végzetes lehet.

A kiszivárgott bizalmas levelet augusztus 15-ei számában közzétette a Daily Mail című lap. Megtoldotta persze azzal a cseppet sem szónoki kérdéssel: a hatóság miért nem tartotta szükségesnek, hogy figyelmeztesse minderre a lakosságot, még mielőtt megkezdenék több millió ember, köztük gyerekek oltását?

1976-ban nyolcszorosára nőtt a bénulásos betegségben szenvedők száma

A levél emlékeztet a sertésinfluenza elleni 1976-os oltásokra. Akkor, mint ismeretes, az USA-ban 10 hét után le kellett állítani az oltási kampányt, mert a vakcinák miatt nyolcszorosára (!) nőtt a GBS kialakulásának veszélye, és több ember halt meg ebben a bénulással járó betegségben, mint az influenza következtében. Az amerikai kormány akkor több millió dollár kártérítést volt kénytelen kifizetni az áldozatoknak és hozzátartozóiknak.

Két hét sem telt el a bizalmas levél kiszivárgása után, és valósággal fellázadtak a brit egészségügy dolgozói. Mint a The Guardian augusztus 24-ei számában megírta, a megkérdezett 216 orvos több mint fele és a minden harmadik ápolónő nem hajlandó beoltatni magát. Az oltóanyag biztonságosságának tesztelésére rendelkezésre álló időt rövidnek ítélik, és a vakcinát sem tartják elég biztonságosnak. Ráadásul magáról a vírusról is kiderült, hogy kevésbé veszélyes, mint amilyennek korábban hitték. Minden második megkérdezett orvos úgy nyilatkozott: „a betegség túl enyhe ahhoz, hogy egyáltalán szükség legyen oltásra”.

A legfrissebb hír minderre csak „rátett” egy lapáttal. Marylandi (USA) kutatók kimutatták: nincs sok esély arra, hogy az újinfluenza kórokozója valamelyik „hagyományos” vírustörzzsel egyesülve egy veszélyesebb, új vírustörzset hozzon létre. Nem valószínű, hogy a világjárványt okozó új influenzavírus szuperkórokozóvá alakuljon az őszi-téli szezonban, állítják. Pedig a szakemberek éppen a vírus mutációjától félnek leginkább. A Marylandi Egyetem kutatói görényeken kísérletezve jutottak arra a következtetésre, hogy az új vírus nem kombinálódik könnyen a szezonális influenza kórokozóival. Márpedig a genetikai rekombináció volna az a folyamat, amelynek eredményeként módosulna a vírus.
Magyarán: az őszre jósolt, pusztító világjárvány a jelek szerint „sajnos” elmarad. Ez persze nagyon jó hír az embereknek, de nem jó az oltásbizniszben érdekelteknek. Hiszen ezek után egyáltalán mi indokolhatja a tervezett tömeges – ám veszélyes „mellékes” következményekkel fenyegető – oltásokat? (Megjegyzem, az oltásoknak legfeljebb annyi „hasznuk” lehet, mint a szezonális influenza elleni vakcináknak. De erről a témáról majd egy más alkalommal – hiszen megér egy külön cikket.)

Nem várnak 60 napot a biztonságosság megítéléséhez

És mi a helyzet idehaza? Miközben a héten a veszprémi kórházban megkezdték az oltóanyag 3-18 éves „önkéntes” (?!) gyermekeken való kipróbálását, az ÁNTSZ illetékese elmondta, hogy a tesztelésben részt vevő személyeknél 21 napig várnak az ellenanyagok megjelenésére a vérben – ezzel igazolhatják majd a vakcina hatékonyságát. A biztonságosság megítélésére szerinte 60 nap szükséges. Ezt az időt azonban nem fogják megvárni, hanem az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) már előtte megadhatja a forgalomba hozatali engedélyt.

Vajon miért sietnek ezzel annyira? Miért „kell” mindenáron és minél gyorsabban megkezdeni az emberek tömeges oltását? Miért tekintenek kísérleti alanyoknak bennünket, hiszen oltani készülnek, mielőtt kiderülne, hogy biztonságos-e az oltóanyag? Pedig mint Falus Ferenc országos tiszti főorvos a Világgazdaságnak adott interjújában kijelentette, „azért nem teszik kötelezővé az új influenza elleni védőoltást, mert annak lefolyása általában nem súlyos”. Hasonlóan a szezonális influenzához, normál esetben, egy hét a gyógyulási ideje.

Az újságíró megkérdezte: mi lesz a megrendelt négymillió vakcinával, ha az emberek mégsem kérik az oltást? Falus doktor így válaszolt: akkor sem marad a nyakukon a vakcina, hiszen országok sokasága küzd azért, hogy valahonnan beszerezze azt, mert nincs gyártókapacitása.

Az országos tiszti főorvos egyébként hű maradt önmagához. Hiszen egy korábbi nyilatkozatában idézte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) állásfoglalását, amely szerint mind a 6 milliárd embert be kellene oltani a Földön. Falus Ferenc a magyarországi viszonyokról azt mondta: „az lenne a legjobb, ha a készleten tartott 6 millió vakcinára 10 millió jelentkező lenne”.

Szeptember 3-án reggel a Kossuth Rádió műsorában Falus kijelentette: „A tömeges oltási kampány október első hetében el fog kezdődni.” Ezt így is értelmezhetjük: tetszik vagy nem tetszik, mindenképpen oltani fogunk...

Hogyan tovább?

Itt tartunk most. Keszthelyi Gyula tardi háziorvos kezdeményezéséhez több mint 160 orvos csatlakozott. Aláírásgyűjtésüket azért kezdték, hogy az oltások előtt nyilatkoztathassák a betegeket arról, maguk kérték a vakcinát, magukra vállalva így a felelősséget az esetleges szövődményekért. A tiszti főorvos szerint az akciót feleslegesnek ítélte, mert – mint mondta – az oltás nem lesz kötelező, így az esetleges mellékhatásokért a gyártó felel.

Kíváncsian, egyben aggodalommal várom a fejleményeket. Mikor szólalnak meg azok a magyar orvosok, akik brit kollégáikhoz hasonlóan szakmai (nem pedig pénzügyi vagy jogi) aggályaikat hangoztatják? Vajon mikor értesülhetünk a magyar neurológusok felelős véleményéről? Mikor kap a hazai közvélemény hiteles tájékoztatást arról, hogy miért erőltetik a tömeges újinfluenza-oltásokat? Kötelez-e bennünket a WHO forgatókönyve, vagy pedig csupán ajánlásnak tekintendő? Egyáltalán: mikor jutunk el végre odáig, hogy a döntéshozók felnőttnek tekintsék a közvéleményt?

Kürti Gábor


és végül, ha még fenn van, érdemes meghallgatni:
http://www.youtube.com/watch?v=hlgMvKGBa2k

Kép
kissmanó
 
 


Kata: s métt lenne harag?
Részemről örülök, hogy elvállaltad. :wink:

Kép
kissmanó
 
 


Na akkor most még egy tippelés: Szerintetek ki nyert? Én Banyoszkára tippelek!

Benta, miért nem szeret Beni a babakocsiban lenni? Az írtad rájöttél, hogy nem véletlenül... :?: :?: :?:

Mi holnap próbáljuk ki a krumplit.
És holnap megyünk személyi igazolványt is csináltatni! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Noémi!

Hát nem ééteeeeed!! :lol: Imád anyával lenni, a babakocsi meg túl távol van anyától!!

Szerintem is Banyoszka nyert! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Én is fogadni mernék, hogy Banyoszka nyert :D
cosmopolita
 
 


Sziasztok!

Nem a legszebb lett,de a lényeg benne van. :lol:
A következő nagyon szép lesz!Mindenkinek GRATULÁLOK!
A 2.kör képei mindennap délután 4-kor kerülnek fel és másnap délután 4-ig lehet szavazni.Ha nektek is jó!

1255455243.8261.doc

Kép
kata840725
 
 


Ja és az utolsó kör babái:
11.RAFAEL,12.ZALÁN,13.NÁNDI,14.DOMINIK,15.NOÉ,16.NIKI,
17.BENJÁMIN,18.BENEDEK,19.KARCSIKA

Kép
kata840725
 
 


én tuti nem óvok, hisz asse tom mán mikor s miket tippeltem.
bár abban bíttos vótam, hogy vót egy első telitalálatom, s az ott is van a helyén :wink:

Kép
kissmanó
 
 


na, álomport valaki széthintette.
Edina alszik, Gézu most bevacsizás közben elaludt, apa ásít, nekem ragadnak le a szemeim.
jó éjt mindenkinek!

Kép
kissmanó
 
 


Banyoszkának és Cosmonak gratulálok (az az 1 pont szinte nem is lemaradás!)

Köszi Tabati... :D :D :D
Nekem tényleg nem esett le... :shock: :shock:

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


23, 22 pont, húha, gratulálok!!! Én csodálkozok, hogy 8 babát eltalálta, az utolsó körben már fogalmam sem volt, ki kicsoda (Benin kívül), csak úgy vaktában tippeltem. :lol:

Tabati: Ikeában kanapé? Ne már, van egy csomó, feküdjetek rá egy kiállítási darabra!! Pasik tutira vinnék! :lol: :lol:

Nórinak gratula kakihoz, és Beninek is!

Nekem ma megint balul indult a napom, de aztán jó kedvem lett közben. Köszönöm sok kedves szót, és megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül, szóval ma megnyugtattam Istvánt, hogy mégis lehet kistesó :lol: Borcsa ma sok dicséretet kapott a gyógytornász nénitől, pedig ő nem dícsér ok nélkül! És ma kipróbáltuk a krumplit: főzeléknek és Sinlaccal. Nagyon bejött neki, úgy örülök!! Első próba ,és vagy 30-35 ml lecsúszott!! Este pedig megnyalogatta az almámat, nagyon rácuppant, felháborodott, amikor elvettem tőle, hogy továbbegyem. :lol: Du. megint nyűgösködött az alvással, de aztán csak sikerült: egymás mellé feküdtünk a nagyágyba, és szundítottunk egy nagyot!

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Noémi: mi tavalyelőtt vettünk anyóséknak karácsonyra a Nemzetibe. Még nem voltak ott előtte. Sajnos rosszul sült el annyiban, hogy a vonaton kirabolták őket, meg a darab (III. Richárd) sem volt túl jó- a rendezés nem jött be nekünk, Kulka szuper volt. De egyébként nagyon jó ötlet a színházjegy, most isgondolkodok, hogy barátnőméknek kellene a miskolci színházba. Mi mindig úgy veszünk jegyet ajeszba, hogy mi is elmegyünk, így közös program is, és kulturális is. Tankcsapda koncerten is így voltunk...

A kórházba nekünk 2 ajeszcsomi volt, egy felicitasos, meg egy másik. Mindkettőben elég sok cuccos volt. Ez a kuponos felicitas (a kórháziban volt a kupon) elég gagyi, de ezt írtam. A mi Hippesünkben ez van: egy póló, egy műanyag kanál, egy anyatejkiegészítő tápszer minta 6 hónapos kortól, 2 tea, egy bébivíz, egy sárgabarack ital és egy banán őszibarackkal pép. Meg a köv. kupon, amit 8 hónapostól leht átvenni. Mondjuk nem értem, hogy a Hipp1 hol van, ha ez már 2 volt, és a 3hoz adják a kupont...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?