Új privát üzeneted érkezett!

Ja igen...

Én pocakomban focimeccsek és házibulik zajlanak...
Tejcifolyás kb. 2 hete kezdte...tavaly egész nyáron volt...most sem számítottam jobbra, de aztán volt annyi tej, hogy ihaj :lol:
danyuci
 
 


Heni:Kíméled magad?
Mikor kel visszamenned dokihoz?Vagy nem kell visszamenned kontrollra(az ujjnyi tágulás miatt kérdem).
Előtejem a fiamnál nem volt,most kíváncsi leszek lesz e.

Ti mit szedtetek,ettetek hogy több tejcsi legyen??????

Én ma talán egyszer éreztem a kis krapekunkat még.Pedig általában bulizik.

Nálunk is nagyon rossz idő van.
Ha hűvös van azt nem bánom,azért már csak október közepe lesz lassan.De ha esik az eső azt utálom. :evil:

További szép napot

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Szilvi,
én semmit nem szedtem, de Apát az asztal alá tudtam enni :lol: :oops:
danyuci
 
 

 
 

szilvi :)
szoptatáskor nagyon sok ásványviz (én amúgy is pityizálós vagyok...), néha Karamalz (malátaüditő). Az 5. hónaptól nagyon megcsappant a tejcsi mennyisége, akkor vettem Moremilk kapszulát, az nagyon bejöt, 1 nap alatt látványosan több lett a tejcsi.
De szülés előtt sztem semmit nem szabad szedni, enni, inni, Moremilket tuti nem. Nekem nem volt előtejem terhesség alatt, az első 4-5 hónapban mégis nagyon sok tejem volt. Fagyóztam, Nádinál pedig tejleadó is voltam.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Minyu:Előtte nem akarom semmit szedni persze,csak kérdeztem hátha hallok valami új dolgot.
Én elkezdtem inni a laktoherbet de a Levinek fájt tőle a hasa,szedtem homeós bogyót.
Moremilk kapszuláról még nem hallottam.
Gyógyszertárban megszerezhető?
Én a Levit 5hónapos koráig tudtam szoptatni,rengeteg tejem volt,de sajnos sokat idegeskedtem a műtéte miatt.Most remélem nem lesz semmi baj,és sokáig tudom szoptatni a tesót.
A szoptatás nálunk nagyon nehezen indult.
A kórházba nem segítettek,az akkori védőnőnk gáz volt nagyon.
Anyum fodrász,és egyszer bement hozzá a Sződy Judit szoptatási tanácsadó,ő jött hozzánk.Ő segített nekünk,pár perc kellett és belejöttünk.Azóta is tartjuk a kapcsolatot.

Danyuci:Nekem nem volt étvágyam amikor a Levi újszülött volt.De ez biztos azért volt mert "muszájból" kellett ennem.Természetesen ettem de undorral.Remélem ez most másként lesz.

Kép

Kép
szilvi17
 
 


A keresztnevem Heni benne is van a táblázatba is :D
Nem kímélem annyira magam ugyan úgy van minden ahogy volt genetikai ultrahangkor megnézte nincs semmi problémám.
Én szoptatáskor nagyon sok madártejet ettem azt mondják az nagyon jó meg a rántott leves de azt nem szeretem. :D

Kép
Kép
20100310
 
 


Sziaszotk!

Jó sokat irtatok mig nem voltam. Most nincs időm elolvasni, de igérem bepotolom.
Csak gyorsan mesélek, hogy mi volt a hétvégén. Nagy változás!!
A babócánk rájött, hogy ő bizony tud helyezkedni a hasamban. és hol itt van, hol ott. Nem egyszer észrevettem, hogy ferdén áll a hasam. De látványosan. Pl.apa rárakta a kezét a hasamra. Azt vettük észre pár perc múlva, hogy elment onnan a baba. Lehet nehéz volt neki a férjem keze. :lol: :lol: :lol:
olyan jó volt látni a ferde hasam.

Meg olyan is volt, hogy sztetoszkoppal hallgatozott, és ahogy odarakta a hasamra hideg volt nagyon, meg egy kicsit rá is nyomta, szerintem odarugott a baba. Mert belülről éreztem egy kirtelen kis tompa fájdalmat. egy pillanat volt, de pont ott.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Minyu
Mi az a pityuzálós? :shock: :oops: :lol: :lol: :lol:

Tejserkentő még a
Maláta pl macikávé vagy egyéb pótkávé is.

Szilvi
Ne aggódj másodjára biztos könnyebben megy majd a szopi!
Vannak szoptatási ambulanciák is. Pl az Istvánban van ilyen. Ott is szívesen segítenek illetve a Liga oldalán ( http://www.lll.hu/ ) lehet hasznos tanácsokat olvasni. A cumit, cumisüveget jobb kerülni, mert cumizavaros lehet a baba. Vagy ha mégis akkor olyat kell keresni ami ergonómiailag legjobban hasonlít a mellre. Ilyen az Avent illetve a Tomi tipie (ennek az egész fejrésze szilikon pont olyan mint a cici! de lehet nem így kell írni... :)
A legjobb módszer a szoptatás akkor is ha az ember azt érzi nincs semmi. 7 5 3 1 szaporító fejés.

Heni
Így már mindjárt más csak az a baj, hogy nagyon rövid az agyam... lehet legközelebbre elfelejtem... a vonalzók alá már nem fér el?

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka,
szerintem is ez a legjobb TOMMEE TIPPEE !!!
Bár én 1 éves koráig szoptattam Gabust, csak utána kezdtük el használni, első alkalommal jót játszott vele, nem tudta mire való...cumija sosem volt.
Én sem ettem semmi extrát, csak SOKAT :oops:

Szoptatás nehezen ment, de kedvesek voltak a csecsemősök és jöttek minden nap segíteni...akár többször is...sőt a csecsemős főorvos is megnézett mindenkit egyenként...akinek nem ment segített...nekem rengeteg tejem volt fél év után majdnem 10 litert dobtam ki...de hátha szükség lesz rá...már a kórházban minden reggel jött a nővérke áthuzatolni az ágyamat, a betét semmit nem ért...ráadásul egész éjjel fejtem, mert azt hittem szétdurrannak...na az nem volt kellemes, mikor megmutatták, hogy kell és eleinte ők csinálták :oops: a csillagok megvoltak :wink:
danyuci
 
 


rizsfőzés:
a rizst párolni érdemes
én vékonyabbaknak a jázmin rizst ajánlom, az illatosabb
aki hízásra hajalmos és félti a vonalait annak basmati rizs (nekem szebben is párolódik a jazmin, finomabb is, de kicsit több benne a tápanyag)
sokszor kell átmosni hideg vízzel, majd másfélszeres vízben, fedő alatt, a lehető legkisebb és még annál is kisebb lángon párolni, amíg el nem megy róla a víz (ha még nem elég puha, akkor picit utána lehet tölteni) kevergetni nem kell, minél kevesebb szer szeded le a fedőt, annál jobban párolódik
ha így csinálod, akkor nem kell olaj meg semmi
olyan lesz mint egy jobb kínai, japán, v indiai étteremben
(nekem kellett 3-4 alkalom h kikísérletezzem pontosan, de hajrá)

ktouch
elvileg a vérvételen előre engedik a kismamákat!!

hosszú napom volt, a holnap még hosszabb lesz, ha az lehetséges
végigolvastam
durva h jönnek a tejcik
nekem még semmi
bugi megy a hasamban, bőven látható kívülről

pusz

Kép
yilonne
 
 


yilonne
Hű már csak két nap és nálad kezdődik a visszaszámlálás! :shock: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


hát mi még babamozgásilag nem tartunk ott. remélem azért minden rendben van odabent.
emlékszem jónással 20 hetesen már brutál módon látni lehetett ahogy hömpölyög a hasam. remélem most is így lesz!
1 hét és uh!!! olyan jó lenne tudni a nemét!!!

bizakodjunk mamcka (minyu te mit gondolsz?) h a lányosok táborát fogjuk erősíteni??!!

tej: én 12 hós korában hagytam abba jónás szoptatását, 15 hónapos volt, amikor teherbe estem és már akkor néha megint átütött a pólómon. ez pár nap volt (ebből vmiért sejteni kezdtem h baba van a pocakomban) azóta semmi. viszont nagy és súlyos lett a mellem.
tej serkentésre samunál a laktoherbet ittam, jónással semmit, nem volt rá szükség. amúgy a jó, tartalmas levesek, a pihenés segít.
meg a stresszmentesség.


lányok, tele vagyok ragyával! már a dekoltázsomon is kezdődik! szörnyű! volt/van valakinek hasonló? nekem a fiúkkal SEMMIsem volt! olyan bőröm volt, mint az álom!
és még mindig sokszor émelygek!
és fáj a fejem 2 napja grrrrrrrrrrr

KépKépKép
dongó
 
 


Sziasztok!

Huh, alig bírtam visszaolvasni, a férjem már morog. Úgyhogy gyorsan csak annyit, hogy ma voltam dokinál, és szinte biztos, hogy öcsi lesz a kistesó (Murphy persze beleszólt az elképzeléseinkbe: azért szerettünk volna kislányt, mert Alexának iszonyú sok ruhája van, így legalább még valaki hordhatta volna - harmadik babát nem tervezünk). Így is örülünk, csak még fura a gondolat. Azért holnap, a genetikai UH-n még megerősíti a doki, de elég egyértelműen látszott. És pont felénk fordította a fejét! Ha 4D lett volna, tökéletesen lehetett volna látni a pofiját. Nem baj, hátha pénteken is ilyen jófej lesz, akkor megyünk 4D-re (is).

Kép
Kép
detty74
 
 


DETTY: GRATULA A KISPASIHOZ!!

KépKépKép
dongó
 
 


most írt a bnőm, h voltak dokinál, és megint kisfia lesz! elképesztő fiú bummm! nem ismerek kb lány pocakost! itt a fórumon is még csak 1 van, igaz?

KépKépKép
dongó
 
 


Sziasztok!

De jó lesz a 2010-es tavaszi csajoknak!! Mindenkinek 5 pasi jut az ujjára! :lol: :lol: :lol:

Húúú de irigykedve olvastam ezeket a tejcsárdás történeteket!!! :shock: Meg hogy már ilyenkor legyen előtej, hihetetlen!!! :shock:
Én 8,5 hónapig szoptattam, de életem legnagyobb stressze volt - a mennyiség miatt.

mamacka,
nagyon kemény ez a fénykép és történetlopós sztori!! Én már azon is hüledezni szoktam, hogy valaki olvasgatja más topicját. Az ilyen emberek mélységesen unhatják az életüket, hogy nincs jobb dolguk.

szilvi,
szerintem a mocorgás miatt ne aggódj. Lehet csak ez az idő álmosítja. :wink:
Nálam Flóra, és most úgy tűnik Ketteske is hidegfront érzékeny. Alig mocorog valamit 2 napja. Pedig előtte már azt hittem az oldalamon jön ki.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Képzeljétek szombaton megszúűlt az egyik barátnőm - 1,5 óra alatt!! Pedig az elsővel 9 órát vajúdott.
Most meg úgy kellett rohanni a dokiért, mert torpedóként jött a gyerek! :D
Mondjuk tén, hogy pont 1 év korkülönbség van köztük...
:D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Az unokahúgom tavaly 5 (!) perc alatt szült meg, onnantól, hogy bementek a kórházba, pedig még normális sűrűségű fájásokkal mentek be. Azonnal tolták a szülőszobára, ott a szülésznő már csak az egyik kesztyűjét tudta felvenni, a doki meg már meg sem érkezett (még az ügyeletes sem ért be a szobába), és már kint volt a gyerek. Se gátmetszésre, se semmilyen beavatkozásra nem volt idő. Az is igaz, hogy már a negyedik babája volt.

Mamacka, Honey!
Tegnap voltam a fül-orr-gégészeten is, és hát nem mondtak semmi bíztatót. Az orrdugulásra nem tudnak semmit adni, viszont ott is azt mondta a doktornő, hogy napi 1-2-szer mehet az orrcsepp. Azért annyit segítettek, hogy két kis vattacsomót beorrcseppeztek, és befújták Lidocainnal, úgy nyomták fel az orromba és ültettek infralámpa elé. Egész estig kitartott a dolog, de aztán megint bedugult. Szóval hatékony volt, de nagyon fájt, még a könnyeim is kicsordultak, annyira. És elég érzékeny lett az orrom belül, mert az esti orrcsepp is csípett.

Ma megyek 11-re a klinikára, de kicsit ideges vagyok, mert egy anyuka a játszóról megígérte, hogy vigyáz Alexára. Tegnap küldtem neki sms-t, hogy hányra vihetem a csajt, amire visszaírt, hogy neki mégsem jó. Ha nem írok, nem is szólt volna (már 9 óra is elmúlt, amikor írtam az sms-t)? Persze, bárkinek közbejöhet valami, de ha szól, még tudtam volna megoldást keresni, most meg már nem, így vihetem Alexát magammal ebben a szörnyű időben. Ráadásul ott elég nehéz 11 felé parkolót találni, nem tudom, mi lesz. El fog minket fújni a szél! Drukkoljatok, hogy sikeresen megjárjuk az utat! Még arra is gondoltam, hogy lemondom az UH-t. :(

Kép
Kép
detty74
 
 


mocorgás: még én sem érzek magzatmozgást, igaz, még csak 16+2-n járunk, de Csongival ilyenkor már éreztem a kapargászást.

yilonne :)
nekem egyik terhességnél sem volt előtejci, mégis sok volt a tejem szopinál, szóval nem biztos, hogy lesz neked is terhesség alatt.

mamacka :)
pityizálás: állandóan iszok, skszor kicsiket. Minden reggel megcsinálok másfél liter teát, ezt koradélutánig megiszom. +vizet, narancslét, tejcsit stb.

detty :)
gratula a kukishoz :)

dongó :)
nekem első terhességnél volt ragyás a hátam, de valami elképesztő módon. Nagyon csúnya volt, és a bőrgyógyász is csak helyi kezelés tudott adni, ami csak a viszketést enyhitette. Hormonális okai vannak, szülés után elmúlik.
baba neme: eddig mindenki lányt jósolt, de sztem csak azért, mert 2 fiam van :) Illetve nagyon kedves boszi barátném lányt álmodott (eddig bejött amit ő álmodott) És gyűrűztünk is, ami kislányt mutatott, dehát ugye ez a gyűrű dolog is csak vicces babona (anno Csabi unokahúgának 2 lányt jósoltunk gyűrűvel és 2 fia lett :) )

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Nekem első baba, mellső falon van a méhlepény, és 17 hét 2 naposan éreztem biztosan a mozgását, de kívülről még nem látszik semmi, csak érintésre.
Csütörtökön Uh! Már én is nagyon várom.
Detty! Gratula a kisfiúhoz, akkor ha jól számolom eddig 11-ből 10 fiú!!!
Nagyon kellemetlen lehet az orrdugulás, engem egyelőre elkerül, pedig hajlamos vagyok rá én is. Csak az a hajnali vádligörcs ne lenne.. A fejfájás pedig nálam mintha elvágták volna.
Nekem alapvetően kamaszkorom óta mindig van több-kevesebb pattanásom, de mióta terhes vagyok, szerintem szebb a bőröm.
Jó hallani ezekről a könnyű szülésekről, nekem is van egy ismerősöm, aki mindkét babáját nagyon gyorsan szülte. Most úgy gondolom, nekem biztos nem lesz ilyen mázlim.

Kép
aniko20
 
 


Dongó
Ti lányra gyúrtok? Bár már mindegy! :)
lányok, tele vagyok ragyával! már a dekoltázsomon is kezdődik! szörnyű! volt/van valakinek hasonló? nekem a fiúkkal SEMMIsem volt! olyan bőröm volt, mint az álom!
és még mindig sokszor émelygek!


Ha megnyugtat népi babona szerint a lány baba elveszi az anya szépségét! Ragyás mamának lányt szoktak jósolni!

De, hogy kiábrándítsalak én az első fiammal ragyásodtam, igaz nem olyan vészesen.

Én őszintén mondom, hogy mindegy! És ez így olyan jó! Két ilyen gyönyörű fiú után akikbe fülig szerelmes vagyok el sem tudok képzelni egy kislányt. De ha mégis lány lesz akkor nagyon fogok örülni az újdonság varázsának és elkezdek mindent kihímezni rózsákkal! (most tanultam anyumtól, ő is így hímezte a ruhácskáimat)

Detty
Gratulálok a kistököshöz!
Szerintem akár egymás között cserélgethetnénk is ruhákat vagy eladhatnánk? Mit szóltok hozzá? Így mindenki jól járna! Már ha valakinek lesz lánya is! :) :lol: :lol: :lol: :lol:

Minyu
Értem a pityuzást! :) :) :)
Én azt szoktam az elején, hogy baracklevet (tényleg nekem ez beindítja a tejet rendesen!) Vízzel keverek és azt iszom. A kórházba csapos 5 literes 100%-os gyümölcslevet szokott apa behozni. Ezt nem kell hűtőbe tenni, egyszerű kezelni és egészséges.
Az egyik márka Alföld Aranya
http://www.biojuice.hu/
Most ilyen meggyeset vettünk és isteni finom!
Kép

Drágának tűnik, de ez valóban 100% bőven lehet hígítani!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Orrdugulás!
Valaki (lehet, hogy innen???) ajánlotta az horkolás elleni tapaszt!
Ez elemeli az orrcimpákat így segíti a légzést! Egy próbát megér.
Nekem most sokkal jobb. Lehet tényleg meg voltam fázva??? De olyan eddig még sosem volt hogy szinte takony nélkül dugultam, vagy ennyire hatásos rá a kalcium???

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Én ismerős körömben fele-fele a lány fiú arány!
Az egyik barátnőm most két fiú után lánykát szült, a másik egy lány két fiú után megint fiúcskát vár!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.10.13 08:19-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


A kalcium csökkenti a nyálkahártya duzzanatot, ami az orrdugulást is okozza.

Kép
aniko20
 
 


A ruhacserében, eladás/vásárlásban benne vagyok! Sajna, elég szarul állunk anyagilag, nem szeretnék egy csomó pénz költeni megint ruhákra. Amiket eddig kaptunk a barátnőimtől, azok mind lányosak. Csak én vettem unisexet, mivel benne volt a pakliban a kisöcsi.

Az pedig, hogy a baba neme befolyásolná a terhesség érzését, nálam nem jött be. Egyikkel sem hánytam, nem volt igazán hányingerem, nem lettem pattanásos, viszont mindkettővel el volt (van) dugilva az orrom, és iszonyú migrénjeim voltak (vannak). Szóval, totál egyforma mindkettő. Még azt sem mondom, hogy más kajákat kívánok, vagy kívánósabb vagyok, mint voltam.

Nálatok van már fűtés? Itt nincs, és mindjárt megfagyok! Pedig még a macska is az ölembe feküdt, ő is fázik. :)

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty
Anyagilag mi is nagyon gyatrán állunk. És gondolom a csapatból még sokan vannak így!
Hogy legyen szerinted?
Lehet kellene nyitni egy adok veszek 2010-es tavaszi babák topikot? Egymástól lehet szívesebben is vásárolnánk! Oda feltöltenénk a fotókat, lehet foglalni. Ami elkelt azt a bejegyzést módosítanánk nagy piros ELKELT felirattal!
Nekem tetszik az ötlet. Rengeteg bébi ruhánk van de lehet egy -kettő lecserélnék valami lányosra ha netán lánykánk lesz. Ha fiúcskát várunk akkor nem hiszem, hogy vásárolok, esetleg nagyfiúk kinőtt ruháiból.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


nem lányra gyúrunk, sztem itt bármi jó lehet. ha a 3. fiú az szuper, mert imádni fognak együtt haverkodni!
ha lány, az meg külön bónusz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) :lol:
szóval nem.

KépKépKép
dongó
 
 


Mamacka! Igen, ez a topic jó ötlet! Ki kellene találni, hogy kb. mit milyen áron adjunk, ha valaki nem cserélni akar, meg ilyesmi, de nem rossz az ötlet!

Kép
Kép
detty74
 
 


Mamacka,
nagyon jó az ötlet, bár mi inkább unisex ruhákat vásároltunk és amúgy is 3 gyereket tervezünk...ráadásul szerintem az sem gond, ha itthon kék body van egy kislányon...

Ha jól számoltam eddig két kislány...hát, Honeynak igaza van, válogathatnak majd kedvükre :lol:
danyuci
 
 


Detty,
remélem sikerül eljutnod UH-ra! Drukkolok ++++++
danyuci
 
 


A kék body egy kislányon nem gáz, de a rózsaszín egy kisfiún szerintem igen.

Kép
Kép
detty74
 
 


No igen ha valakinek eddig lánya volt és minden rózsaszín annak kellemetlenebb a dolog!
Bár a fiaimnak is van rózsaszín bodyjuk meg harisnyájuk is. Az volt épp akciós. De nem az a brutál szín, egész halvány piszkosrózsaszín és engem nem zavar rajtuk! Ez a divat! :) :lol: :lol: :lol: :lol:

Kislányra kék holmi bármikor! Mondjuk én nem vagyok egy rózsaszín megszállott. Ha rózsaszín akkor szép halvány piszkos rózsaszín mondjuk barnával. Nem is a színek miatt érdekelne hanem azért egy két szoknyácska nem ártana ha lány!

Én szeretem a föld színeket és a gyönyörű élénk színeket fiúkon lányokon egyaránt. Sárgákat narancsot(ez a fiaimnak nagyon jól áll) kékes-zöldes színeket...

Ha lányom lesz tuti nem fogom talpig rózsaszínben járatni! A ciklámentől hidegrázásom van. :)


Lánykás anyukáknak ajánlom. Van egy nagymama aki rendelésre csodásnál csodásabb ruhácskákat, sapkákat, takarókat horgol. Fiúknak is vannak szépek de több a lányka holmi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.10.13 09:08-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Danyuci! Kié a második kislány biribon mellett? Én csak az övére emlékszem.

Kép
aniko20
 
 


Ki kellene találni, hogy kb. mit milyen áron adjunk, ha valaki nem cserélni akar, meg ilyesmi, de nem rossz az ötlet!


Ez gondolom függ az állapotától is, illetve, hogy milyen típusú ruhácska. Majd meglátjuk...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Ja és a tescoban most gyönyörűséges kislányruhákat lehet kapni!
Barátnőm lánykájának vettem egy gyönyörű kis kardigánt (akciós volt, 600 Ft) amit kihímeztem, hozzá egy kis virágos bodyt.

Kép

Ezeket a rózsákat tanultam anyutól! :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Én nagyon szeretem a cherokee ruhákat. Jó a minőségük és az áruk sem horror.
Kép

A kabátkára most van 30% kedvezmény.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Detty,
ez meg sem fordult a fejemben, mert ugyebár nálunk fiú az adott és Maszatka még meglepi...
danyuci
 
 


Jó reggelt csajok!

Holnap megyek uh-ra, iszonyúan várom!!!!

A fenti témákhoz szólnék hozzá:

Nekünk az első babánk mivel nagyon sírós nyűgös volt ezért már 2 hetes korától kapott cumit mert csak az nyugtatta meg, de ugyanolyan ügyesen szopott is mellette, sohasem volt semmi gond, úgyhogy én ebben a cumizavarban nem hiszek, pedig én is olvastam hogy van ilyen, vagy hülyeség az egész, vagy csak nekünk volt nagy szerencsénk a babánkkal mert ő nagyon ügyesen cicizett és cumizott is és sohasem zavarta össze a kettő, simán külön tudta választani a dolgot már egészen pici kora óta.

A szopiról:

Én is madártejet ittam szülés után, anyukám hozott be egy csomót a kórházba meg husilevest, hogy jobban beinduljon a tejcsi.
Nekem amúgy a szülés utáni napokban totál nem volt étvágyam, volt kis hányingerem is, úgyhogy szegény anyukám hiába főzte a finomabbnál finomabb kajákat, alig tudtam pár falatot enni... :?
csézjang
 
 


Aniko, a táblában már valaki rózsaszín volt...talán Vivi...vagy rosszul emlékszem :oops:
danyuci
 
 


Képzeljétek szombaton megszűlt az egyik barátnőm - 1,5 óra alatt!!


Hihetetlen módon be tud gyorsulni a többedik gyereknél. Nekem egyik ismerősöm a második, másik a harmadik gyerekét szülte így otthon. Azt mondták, hogy előtte el nem tudták volna képzelni, hogy ez ennyire felgyorsulhat. Képzeljétek tök jó fej volt a szülésznő mert kiment hozzá házhoz, ugyanis nagyon közel lakott. A másiknak meg a férje vezette le a szülést.

Az első babavárós csapatomból az egyik anyuka a harmadikat a kocsi hátsó ülésén szülte! Kicsit tartok tőle nehogy ez várjon ránk is! :)
Nekem első szülésem az oxitocin beadásától számítva 5 óra volt (11 órát vártak, hogy a víz elfolyása után beinduljanak a fájások), második burokrepesztéstől számítva 2.
Most viszont elég messze költöztünk a kórháztól. Balatonfüredről kicsit lassabban érünk fel. Azt tervezem, hogy szülés előtt felköltözök anyuhoz. Veszprémi kórház kizárva. :(

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Nekünk az első babánk mivel nagyon sírós nyűgös volt ezért már 2 hetes korától kapott cumit mert csak az nyugtatta meg, de ugyanolyan ügyesen szopott is mellette, sohasem volt semmi gond, úgyhogy én ebben a cumizavarban nem hiszek, pedig én is olvastam hogy van ilyen, vagy hülyeség az egész, vagy csak nekünk volt nagy szerencsénk a babánkkal mert ő nagyon ügyesen cicizett és cumizott is és sohasem zavarta össze a kettő, simán külön tudta választani a dolgot már egészen pici kora óta.



Cumizavar
Nem hülyeség! Szerintem fontos ezzel számolni!
De való igaz nem mindegyik babát zavarja össze. Szopni sem egyformán szopnak. Az én első fiam cicifüggő volt, őt semmi sem zavarta az sem amikor már szinte nem is volt benne semmi. A második nem ragaszkodott ennyire a cicihez. Evett és kész. Vannak lusta babák akik ha felfedezik, hogy a cumisüvegből jobban dől a lé, nem hajlandók többet küzdeni. Ezért fontos, hogy ha cumisüveg akkor olyan legyen ami újszülöttnek való! Cicire formázott (hogy a technika is hasonló maradhasson) illetve szűk lukú, hogy meg kelljen szenvednie.

Vannak olyan anyák akik rengeteget szenvedtem amiatt, hogy a kórházban megcumiztatták a gyereküket! És sajnos sok esetben feladják! :( Pedig a babának a legfontosabb az anyatej az első időszakban. Sokkal többen képesek szoptatni mint ahányan elhiszik magukról. Ezért van szükség a támogató, segítő, bátorító háttérre. Szoptatási ambulanciákra.


A nyugtató cumi szerintem nem zavar be ennyire, ott a technika módosulhat ami miatt elkezd rosszul szopni és kisebesítheti a cicit.

Nyugtató cumit a tizedik átordított éjszaka után mi is próbáltunk a szájába gyömni, de csak addig volt benn amíg bent tartottuk. Úgy hívtuk magunk közt, hogy ledugóztuk a gyereket... néha a túlélési ösztön erősebb mindennél! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szerintem fontos, hogy legyenek a gyerekvárás alatt elképzeléseink, terveink, elhatározásaink, hogy mikor mit, hogyan szeretnénk, persze az élet alakítja a dolgokat, nem szabad nagyon ragaszkodni, de érdemes megpróbálni mindazt amit a baba érdekében a legfontosabbnak tartunk. Ez érvényes a szüléstervre és a babával kapcsolatos dolgokra is.
Aztán amikor az élet úgy hozza rugalmasnak kell lenni és esetleg elengedni, átgondolni az addigi célkitűzéseinket.

Az Istvánkórházban száműzve van mindenféle cumi! A kismamacsomagból is kivették!


Nekem sok minden fontos dolog össze van szedve a gépen Word dokumentumban. Szoptatásról kórházi csomagról, egyebekről. Ha valakit érdekel elküldöm.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka!

A cherokee ruhákat én is imádom, gyönyörűszépek és nem drágák!!! Meséljetek hogy mennyi idő az első szülés és mennyi a többedik? Tényleg gyorsabb a többi általában?
Nekem az első 12 óra volt tömény fájdalommal és pár óra EDA-val, ami szuper volt de rövid ideig kértem csak sajna, így akkor jött csak a neheze utána... :?
Számíthatok rá hogy a második már mondjuk feleannyi idő alatt meglesz?

Többedszer szülő csajok írjatok ti is!
Azt sem tudom kérjek-e újra EDÁ-t vagy most próbáljam meg anélkül? Nekem az EDA nagyon sokat segített, de most megpróbálnám nélküle...Fogalmam sincs.

Esetleg tudja valaki hogy az anesztes dolog/ EDA, SPINÁLl/ hogy megy a János kórházban? Előre kell szólni hogy majd kérsz, vagy 24 órás anesztes van és szülés közben is ráérsz szólni ha úgy érzed mégsem bírod??? :roll: :roll: :roll:
csézjang
 
 


csézjang :)
Én az elsővel 20 órát vajúdtam, mire kiderült, hogy arctartásos (addigra ment le annyira a baba, hogy érezték, addig nagyon fenn volt) és csaszi lett a vége. A 2. hát nehéz eldönteni, mikortól voltak fájásaim, de a kh-ba érkezés után 4 órával megszületett, de akkor még nem voltak annyira durva fájások, 3 percenként jöttek, de azon kivül, hogy kicsit megálltam, vagy letérdeltem, még egész elviselhetőek volt. A nagyon durva másfél óra volt, burokrepedéstől születésig. Szóval zongorázni lehetett a különbséget.
EDA témában nem tudok hozzászólni, nem volt, és a korábbi csaszi miatt valszeg most sem lehet.

mamacka :)
azért a hátsó ülést és az itthoni szülést én kihagynám. Nagyon nem szeretném, nem érezném magam biztonságban, apa tuti bepánikolna és nem is tudom, hova tenném a gyerekeket.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Közérdekű:

10. Babymarkt Babaruhabörze és Gyerekexpo
2009. október 17. szombat 8-16
Hungexpo A pavilon III. kapu

Itt mindent egy helyen megtalálsz, amire a babavárás, szülés és gyermeknevelés során szükséges lesz!
A kinõtt babaruhát, feleslegessé vált játékokat, baba felszerelési tárgyakat eladhatod, cserélheted…

Részletes információ a következõ linken: www.babaruhaborze.hu

Kiállító, vásározó partnerek jelentkezését is várjuk!
www.babaexpo.hu

Program ízelítõ:
A helyszínen több ingyenes játszóház várja a gyerekeket, koncert, 4D Babamozi

Pelenkázó és etetõ helység várja a látogatókat!

Megközelítés: Sûrített Expo járat az Örs Vezér térrõl.

A belépõjegy ára: 980.- Ft
Gyerekeknek 14 éves korig a belépés ingyenes!

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Csézjang
Én a helyedben megpróbálnám nélküle. Sok esetben okozhat gondot az Eda. Nehezítheti is a szülést csak erről nem szoktak beszélni. Pl gyakran az edás szüléseknek fogó, vagy vákum a vége. (beindulhat annyira a dolog, hogy még a fájdalomcsillapító nem megy ki így az anya nem érzi mikor kell nyomnia, elveszti az uralmat az irányítást) Az én dokim tartotta az Istvánban a fájdalomcsillapításról az előadást. Szerintem akkor ott sok anya döntött a természetes szülés mellett. Én sokkal fontosabbnak tartom a lelki felkészülést. A fájdalomtól való félelem erősíti a fájdalomérzetet. Én igyekeztem nyitottan várni a fájdalmat. Úgy fogadtam mint egy jó barátot, segítőmet a szülésben.

A meleg víz, akár a zuhanyzás is remek fájdalom csillapító!
Én a minél kevesebb beavatkozás híve vagyok. Ha már beleavatkoznak, gyorsítanak ott félő, hogy az anya elveszíti az uralmat a teste felett, márpedig szerintem ez a legfontosabb.

Nekem gyorsabb volt a második szülésem. Ebben a víznek is nagy szerepe volt.

Ha nincs komplikáció, faros baba, rossz fejtartás, akármi akkor általában a második, többedik szülés rövidebb. Sok esetben arról számolnak be az anyák, hogy bár rövidebb de sokkal intenzívebb a fájdalom. Nálam ez nem így volt, de lehet csak a víz miatt éreztem kevésbé a fájdalmat, elsőre meg az oxitocin miatt erősebbnek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mamacka 2009.10.13 10:52-kor.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Én szívesen vásárolnék használt babaruhákat töletek, ha nyitunk ilyen topic-ot :D Pláne ha fiú lesz, mert körülöttünk mindenkinek csak lányai vannak, szóval lányos ruhából kapunk böven....

Mamacka: Én sem szeretem annyira a rózsaszínt, inkább élénk szineket mind fiún mind lányon (piros, narancssárga, zöld). Csak valahogy ahogy körülnéztem, sok helyen nagyon csak rózsaszín-világos kék ruhák vannak......Mondjuk ezek a Cherokee-ruhák tetszenek! :D

Holnap uh - izgi!!!

Kép
anicca
 
 


Sziasztok lányok!

Sajnos nem úsztam meg a betegséget, úgyhogy már második napja az ágyat nyomom. A doki írt valami gyógynövényes cuccot, mert azt mondta, hogy antibiotikumot nem ad, meg egy orrspray-t, de azt is csak max. 2 -szer használhatom (Nasivin), szóval azt inkább nem is használom.
Annak viszont örülök, hogy legalább nem vagyok lázas. Igaz az izületeim fájnak.
Nagyon félek attól, hogy baja lesz a babának, bár a dokim szerint ez rá nem veszélyes.
Én még nem érzem a mozgását a babának! Kellene már?
Jövő héten megyek én is most maszek 4D genetikai UH-ra már nagyon várom, a kötelező kórházi még csak 2 hét múlva lenne. A 12. hetesen annyira kapkodtak, hogy inkább fizetek érte.
Bár nem állunk mi sem túl jól anyagilag, de ha gond van az még most derüljön inkább ki.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


mamacka Smile
azért a hátsó ülést és az itthoni szülést én kihagynám. Nagyon nem szeretném, nem érezném magam biztonságban, apa tuti bepánikolna és nem is tudom, hova tenném a gyerekeket.


Gondolhatod, hogy ők is betojtak! Pedig apika orvos! :)

Azért írtam mert azért többediknél hamarabb kell indulni! Főleg ha a víz megy el! Ha fájásokkal indul akkor elvileg több idő van, de akkor is bármikor elmehet a víz és onnan nagyon beindul a dolog.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Minyu
Én készülök menni!
Hátha kifogunk valami jó ülést!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok! Köszi a sok jó infót, tanácsot, tapasztalatmegosztást mindenkinek!

Detty!
Gratulálok a fiúcskához! És drukkolok az UH-ra! +++++++++++++

Szabccsi!
Jobbulást és mielőbbi gyógyulást Neked!

Mamacka!
Az Alföld Aranya nekem is nagyon ízlik, én eddig almalében ittam, nagyon fincsi. Általában a Metróban olcsóbban lehet kapni. Bár nem tudom, Felétek van-e...
Az a Word dokumentum engem érdekelne az összeírt dolgokról. Milyen formában tudnád eljuttani? Megköszönném!
A rózsaszín rucikért én sem nagyon vagyok oda, néha ki tud rázni a hideg, amikor a plázacicás stílusú anyukák talpig rózsaszínbe öltöztetik a kislányukat, és szegény gyereknek nincs is más színű ruhája, mintha csak ezt a színt lehetne ráadni. Brrr... Remélem nem bántottam meg ezzel senkit! Nem volt szándékomban!

Ez a babaruhás topic szerintem is tök jó ötlet, szerintem én is vennék Tőletek, mert mástól nemigen számíthatunk ruhákra. Nálunk az ismerősök között a lányok vannak többségben, mi meg eddig fiúról tudunk...

Az orrdugulás szerencsére nekem teljesen elviselhető. Általában éjjel és reggel szokott kicsit bedugulni az orrom, de napközben semmi bajom vele.

A bőröm állapota eddig nekem nem romlott. Ezen a téren szerencsés vagyok, mivel amolyan "bababőröm" van, soha nem volt egy pattanás sem az arcomon, máshol se nagyon, max bőrszínű zsírmirigy. Remélem ez így is marad.
Egyedül az zavar picit, hogy szinte mindenhol kipelyhesedtem: arc, has, derék, popsi. Vékony kis szőke pelyhek, de néha eléggé zavar, főleg ha rásüt a nap, és csillog... :shock: Férjem szokott is viccelődni, hogy bajszos meg szakállas lettem, lassan kezdhetek borotválkozni. :lol: Állítólag szülés után eltűnik, hát reménykedem benne!

Fogakkal hogy álltok? Van valaki, akinek romlott terhesség óta a foga? Szerencsére nekem eddig nem, és remélem így is marad! Ebben is mákom van, nincs még 1 tömött fogam se! :) Próbálok sok kalcium tartalmú kaját enni, inni, nehogy a babóka tőlem szedje el. Hallottam róla, hogy terhesség alatt sokaknak megromlanak a fogaik.

Na megyek, főzök valami finomat, aztán majd visszanézek!

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


dizzy
Emailben tudom elküldeni!
Küld el priviben a címed!

Szőrösödés is tünet! Barátnőmnek a hasa lett tök szőrös egy csíkban! :)

Mi is a Metróban vettük de most néztem, hogy a belinkelt oldalon olcsóbb!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: