Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Néha olvasgatlak titeket, bár nem vagyok érintett.(lásd profilom) Két dolog jutott az eszembe.
1. attól, hogy egy teszt - vagy+ nedőlj be teljesen, nézesd meg orvossal. Nekem pl, legutóbb az első tezstem - lett, pedig jókor csináltam, a kicsit későbbi már +, és ....ikreink lettek, haén bedőlök az elsőnek?!!!
2. ez az én vesszőparipám. fontos a nyugodt pszichés háttér, meg a fizikai. Stóval fel vagytok ki kellőképp töltve: vas, folsav, vitaminok, ásv. anyagok?! Lenne egy-két tippem... Bocs, most mennem kell, írjatok emailt , ha érdekel.
claire
 
 


Stella! A PG53 szerintem is működik, de azt olvastam vhol (talán a Czeizel vmelyik könyvében), hogy érdemes a peteérés előtt pár nap szünetet tartani, mert bizonyos számú spermium termelődik 1 nap alatt (számokban nem vagyok túl jó, bocsi), és ha "bent maradnak", annyival több az esély az időzített akciónál. Mi mindkét gyereknél így "gyűjtögettünk"...Kép
A tesztekről csak annyit, hogy a fiamnál a 4. teszt(!) mutatta csak ki, hogy sikerült végre. A lányomnál már az első, de ott később is csináltam, mert úgy volt, hogy a következő menzesz után megyek laparoszkópiára megnézni, hogy átjárhatók-e egyáltalán a petevezetékek, így nemigen hittem benne, hogy összejöhetett...
Claire, már készülök e-mailt írni neked, de ezek a 24 órás napok túl rövidek, kellene már csinálni velük valamitKép!

Tünde
tünde28
 
 


Tünde!
A Czeizelt én is olvastam, de annyi rémes dolog volt benne, hogy többet elő nem veszem.
A könyv nagy része csak a veszélyekről és mindenféle olyan okról szólt, ami miatt nem jöhet össze.
Ha nem akarok teljesen hipohonderré válni, akkor nem olvasok ilyeneket.
Amióta veletek "beszélek" pszichésen is jobban vagyok, mert eddig nem is tudtam másra gondolni.
Köszi a sok segítséget és bíztatást.
Claire!
A hasznos tippjeid feltétlenül érdekelnek.
Hogy érlek el e-mailen?

Kép
stella9
 
 

 
 

Emlékszem, amikor még az elsőt terveztük, mi is sokat aggódtunk azon, hogy egyáltalán lehet-e. (A férjem barátja egyenesen azt ajánlotta, nézzük meg mikroszkóp alatt, de ennyire azért nem jutottunkKép.)
Szerintem az optimista hozzáállás sokat segíthet, bár tényleg könnyű hipochonderré válni a mindenféle, különben jó szándékkal megírt orvosi könyvektől.
Stella! Örülök, hogy kevesebbet aggódsz, ezzel mindenképpen jót teszel az "ügynek". Hajrá!

Tünde
tünde28
 
 


Sziasztok!
Régebben már írogattam ide, most újra itt vagyok. Lassan féléve próbálkozunk a kistesóval (van egy közel 2 éves fiam, aki elsőre összejöttKép), de nem sikerül összehozniKép. Eleinte még nem nagyon csináltam ügyet belőle, de most már egyre jobban foglalkoztat a kérdés, hogy vajon miért nem. Mindenképpen szerettük volna, ha a gyermekem 2 és fél éves kora előtt megszületett volna a kistesó, de ebből már nem lesz semmi. Voltam hormonszint vizsgálaton, annak augusztus elején lesz meg az eredménye. Dokim szerint valószínüleg a hosszantartó szopi miatt lehet, hogy még mindig magas a prolaktin szintem. Ráadásul amióta próbálkozunk, azóta egyre hosszabb a ciklusom 35-40 nap között. Azelőtt világéletemben szabályos 4 hetes volt.

Nyetus
Neked hatalmas gratulaKép. Emlékszem, te kb. akkoriban kapcsolódtál be a topikba, amikor én elmaradoztam. Kipróbálom a cickafarkot, de sajna már csak a köv. hónapban tudom, mert most múlt el. Csak az első 2 hétben lehet?

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Banyóci, neked is csak azt tudom mondani, hogy ne keseredj el, fél évet szinte mindenki próbálkozik! (Persze aki olyan mázlista, hogy elsőre összejön...Kép)A szopi-prolaktin öszefüggésről már írtam, nálunk is ugyanez volt a gond, mégis itt van a most már 2 és fél éves lányom! (Na, fel is ébredt, idemászott az ölembeKép)A prolaktinom most is magas, márciusban hagytuk el a szopit, készülök dokihoz. Régebben Bromocriptint kaptam rá, ami használt, csak elég ramatyul voltam tőle (lement az amúgy is alacsony vérnyomásom, székrekedést okozott, stb). Most Mastodynont szedek, talán már írtam róla ebben a topikban(vagy máshol?). Ez homeopátiás szer, mellékhatást nem érzek. 2-3 hónap alatt állítólag érezteti a hatását.
Tünde

Tünde
tünde28
 
 


Sziasztok!
Én is szeretnék csatlakozni hozzátok. Kép
Mi is a második babát szeretnénk összehozni, van egy 21 hónapos kislányom. Ő elsőre sikerült, de akkoriban minden körülmény tökéletes volt (nyaralás után, kipihenve,feltőltődve). Most 4 hónapja próbálkozunk. Én is mondom mindig magamnak, hogy ne gondoljak rá,ne görcsöljek, de amikor közeledik a vérzés ideje, minden nap többször eszembe jut, ezen rágódom. Nehéz így, hogy tudom ha nem sikerül ősszel én is mehetek vissza dolgozni, a Bogi meg bölcsibe. Kép
Egyébként még én is szoptatok, talán ez is gondot okoz.
A cickafark teát én is ki fogom próbálni hátha segít. Mennyi ideig kell inni, hogy már kifejtse a hatását? Már az első hónapban is hat?
szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!

Segítség!
Pénteken és szombaton - egészen váratlanul - megjelent nálam valamiféle barnás vérezgetés. Ezzel együtt a mellem is fájt. Aztán az egésznek vége lett. Kérdem én: ez meg mi volt? Mindez a ciklusom 22-23-ik napján. Nekem ilyen még sose volt. Most akkor ez gáz, ha babát szeretnénk?

Kérlek, ha valakinek volt már ilyesmi, szóljatok, jó?

Dió
szabotimi
 
 


Szia Dió!
A barátnőmnek volt hasonló. Nála ez attól volt, hogy a megtermékenyítés után összezárult a méhszája és ezelött kilökött valami trutymót.
Lehet, hogy nálad is ez volt, azt is figyelembe véve, hogy a 22-23-ik napon volt.
De azért ez nem 100%. Teljesen más oka is lehet, pontosat csak az orvos tudhat.
Nekem is pont ilyenem volt pénteken, de én csak a 11. napon tartok és csak 1-2 órát véreztem így.
Ne ess kétségbe, és tájékoztass a fejleményekről.

Kép
stella9
 
 


Sziasztok Lányok!

Hazajöttünk a Balcsiról. Szuper időnk volt!Kép Nem úgy, mint most.Kép

Törpepe
törpepe
 
 


Sziasztok!
A babanetes fórumok jónéhány társalgóját megjártam, mire rátok találtam :-)) nagy-nagy örömömre ! Annyira jó olvasni amiket írtok... Bár én/mi még a babaprojekt elött állunk, már készülünk rá!
Sajnos az a doki akihez járok, Pesten csak rendel, de szülészként Tatabányán dolgozik... azt hiszem nem maradok nála, mert nem szeretnék ingázni és kockáztatni se, ha vmi komplikáció adódna, akkor nem érünk le a dokimhoz... Ti mit gondoltok erről ? ? Így most doki keresésben vagyok... amig nincs meg a megfelelő orvos és kórház, addig nem akarjuk beindítani a tárgyalásokat a gólyával... Sőt be kell valljam ... a párom már régóta szeretne babát, eddig én ágáltam ellene, de azt hiszem itt az ideje, de amig nem látom át kereken a dolgot, hova megyek, hogy is lesz és ennek függvényében nem tudom mikor hagyom abba a fogamzásgátlót, addig nem akarom elrontani a páromnak az igazi meglepetést... :-))) Na, a kitérő után (bocsi, hogy hosszúúú :-))... szóval dokit keresek, egyelőre szemezgetek a Margit kórházzal - Sóvágó doktorral és a nőklapja.hun írogat egy nő nőgyógyász Radványi Krisztina, aki nagyon szimpi... Segítenétek kórházat és dokit választani... Ti kihez, melyik kórházba jártok ? Miért? Milyen ? Mi a véleményetek a női dokiról ?
Remélem nem riaszt el a sok kérdésem titeket :-)
Előre is köszi a válaszokat!!
Rizi
rizi27
 
 


Tünde28!

Engem nagyon érdekelne az asztológia szerinti teherbeesés. Tudnál ebben segíteni?
Köszi
reaand
 
 


Reeand! Sajnos én nem értek ehhez, nekem is csak a barátnőm mondta, de ha hazajön a nyaralásból, megkérdezem, ő mennyire szakértő ebben.
Rizi, szerintem igazad van abban, hogy nem akarsz nagy pocakkal ingázni. Nekem még nem volt nő-nőgyógyászom, de van egy ismerősöm, aki esküszik rájuk. Doki-ügyben semmi konkrétumot nem mondok inkább, ui. nekem egyik gyerekemet sem sikerült annál az orvosnál megszülnöm, akihez jártam: az egyik nem jött be a szülésemre éjjel, mondván, hogy reggel műtétre van kiírva, a másikról szülés előtt 3 nappal!!! derült ki, hogy elment másik kórházba (vidékre) dolgozni, és még csak nem is szólt. A lányomat az épp ügyeletben lévő orvosnál szültem, bele se gondolok, mit éreztem volna, ha ő az első gyerek, akinél az ember lánya még talán jobban fél. Most én is orvos-keresőben vagyok, de nálam az is fontos szempont, hogy hozzánk közel eső kórházban szüljek, mert nem akarom, hogy a párom a 2 gyerekkel naponta órákat utazzon majd, ha meglesz a pici.
Tünde

Tünde
tünde28
 
 


Sziasztok, szia Tünde,
Írtad, hogy kórház keresőben vagy...
Írtam több kórháznak is a társalgójába, ahol a lányok kedvesen válaszoltak is... Ami most nekem a legszimpatikusabb az a II. Női Klínika és ott az a női nődoki, akit írtam a Radványi Krisztina...
Ha a keresési szempontjaink hasonlóak szívesen megosztom Veled az eredményeket... Mi Csepelen lakunk... Te merre keresgélsz ? ? Hol laktok ? ?
Üdv, Rizi
rizi27
 
 


Stella!

Köszönöm az érdeklődést. Hát, rá három napra meg is jött. Ráadásul 26 napra, ilyen még sosem volt. Továbbra sem tudom, mi van, szerintem meglátogatom a dokit, mondjon rá valamit.

Dió
szabotimi
 
 


Sziasztok!
Rizi, kicsi a világKép! Mi a szomszédban, Erzsébeten lakunk, és a lányom 2,5 éve Csepelen született. Sajnos bezárt azóta a kórház, pedig szívem szerint oda mennék vissza! A II. Klinika a Baross utcai, ugye? Tiszta ciki, hogy keverem az I. és a II.-t, mert a fiam a Barossban született 9 évvel ezelőtt. Nekem sajnos nem voltak jó tapasztalataim, bár tudom, hogy azóta vezetőváltás is volt, és sok minden megváltozott. A sógornőm 5 hónapja ott szült, és sokáig úgy volt, hogy én is az ő orvosát választom, már a tel. számát is elkértem. De amikor bementem hozzá látogatni, elfogott egy olyan ellenérzés, hogy eldöntöttem, nem megyek oda. A hely szelleme?... Nem vagyok egyszerű eset!Kép
Most a Dél-Pesti Kórházzal (Jahn Ferenc Kórház) kacérkodom, az itt van Erzsébeten, és többen is ajánlottak ott egy orvost. A fő szempont nálam az, hogy ragaszkodom a 24 órás rooming-inhez, az én babámat ne vigyék el mellőlem semmilyen indokkal! Csepelen a PKU-hoz a vérvételnél is a lányom mellett állhattam, a 2 órás megfigyelési időszakot is együtt tölthettük szülés után, mellettem aludt, stb.
Nálad mik a fő szempontok? Ha találsz valamit, írd meg, én is azt teszem!
Tünde

Tünde
tünde28
 
 


Sziasztok,
Szia Tünde!
A II. Női Klínika az az Üllői úton van a múzeumnál.
Ide másolok egy levelet, amit a nőklapjás forumom feltett kérdésemre kaptam:
"Én novemberben fogok szülni a II. Klinikán. Dr. Valent Sándor a dokim. A 17. héten váltottam, mert az SZTK-s dokimmal nem voltam megelégedve. Ezzel a dokival viszont nagyon. Bármikor lehet hívni, nagyon figyelmes és nagyon korrekt, már ami a pénzügyeket illeti. Szóval nem pénzéhes. Már első alkalommal megkérdeztem tőle, hogy miként vannak ezek a borítékos dolgok a szülés után (jobb túlleni ezen a kérdésen, aztán legalább nem izgulsz emiatt egész végig) és nem volt határozott "elképzelése". Mindenki annyit ad, amennyit érez és amennyire megteheti. Pedig viszonylag fiatal doki, nincs még 40 éves. Mindig indul a II. Klinikán szülésre felkészítő tanfolyam is és kismama torna (mindkettő ingyenes és az apuka is mehet a tanfolyamra - nem lesz egyedül, mert több apuka is volt). Mi már megnéztük a szülőszobát is. Hát csak és kizárólag pozitív dolgokat tudok mondani róla. Különösen azok után, hogy egy rokonunk múlt héten szült a Péterfyben és össze tudom hasonlítani az ottani körülményekkel. Szóval a II. Klinika nemrég lett felújítva. Apartman jellegű szülőszobák vannak (nem fizetős), olyan, mint egy kis lakás: tiszta fürdőszoba, gardrób, kis konyha, pihenőfotel apukának is, ha netán elájulna, szupermodern szülőágy, mellette mindenféle ketyere. Azt a zenét teszik be hallgatni kizárólag a Te szobádban, amit viszel magaddal és a ctg (fájás és szívhang vizsgáló) kijelzője kint egy számítógépen látszik a nővéreknek, így látják, ha szaladni kell vagy valami bajod van. Csengő is van a fürdőben is, ha ott jön rád a szülhetnék. A csecsemős doki kicsit pöszés és sejpítve tartotta az előadást, mondta, hogy nem tud leszokni róla, mert már 20 éve törpikék között él. Kép Egyszóval nagyon felkészült a II. Klinika, ja és persze náluk van újszülött intenzív osztály, ha arra van szükség és az eleve problémás kismamák ellátására is elve be vannak rendezkedve (tehát ha cukorbeteg-ami terhesség alatt is kialakulhat, magas a vérnyomása, mozgássérült vagy bármi). A baba-mama szoba egy egész picit már kórházasabb jellegű, de nem éreztem azt a rossz kórház szagot és a Péterfy legszuperebb helyénél még így is jobb volt. Ha érdekel még valami, akkor kérdezz nyugodtan vagy a doki asszisztensének a számát is szívesen megadom."
ezen kívül még Radványi doktornőről hallottam nagyon jókat és Gimes Gáborról is, és még van legalább 2-3 doki, akikről szintén.... Lassan a II. Klínika összes szülésorvosának tudom a nevét, mint jó orvosét, mert a lányok csak áradoznak róluk és a kórházról... Nem tudok választani... a bőség zavara :-))) Ez az, amit én találtam... :-)))
Remélem segített Neked is és másoknak is! ! !
Sziasztok, Rizi
rizi27
 
 


Köszi az információkat, ez valóban jól hangzik! Szerencsére egyre több helyen rájönnek, hogy változtatni kell a régi szemléleten, ha azt akarják, hogy legyen elég páciensük, így végső soron mi járunk jólKép.
Mi is még csak a tervezési szakaszban vagyunk(nem "tárgyaltunk még a gólyával", ahogy te írtadKép), nem kell most döntenünk. Te sem választottál még orvost, ahogy látom. Írd meg majd, ki mellett döntöttél, és hogy mik a tapasztalataid.
Tünde

Tünde
tünde28
 
 


Sziasztok!
Mi is még csak tervezzük a babát, de sajnos az anyagi vonzatai minket is érintenek. Tudna nekem vki abban segíteni, h bruttó 120 ezerre mennyit kapok és mikortól valamint, h meddig fizet a cég és meddig az állambácsi. Előre is köszi
évi79
 


Dió!
Mit mondott a dokid?
Sajnálom, hogy ebben a hónapban nem jött össze, tudom, hogy ez mennyire rossz érzés!
Nekünk ez még csak a 6. hónapunk, amikor próbálkozunk, de rettentesen ki
szoktam borulni, mikor megjön. Főleg úgy, hogy az utóbbi két hónapban 6-6 napot késett! Most úgy veszem, hogy 34 naposak a ciklusaim (csak, hogy többet kelljen várni, ami amúgy is nehéz!).
Drukkolok minenkinek a mielőbbi babákért!
Stella

Kép
stella9
 
 


Sziasztok

Megjött az eredményem, tegnap beszéltem a dokival. Alacsony a progeszteron szintemKép, nincs peteérésem. Nem vagyok nagyon otthon a témában. Ez mitől lehet? Jövő héten megyek hozzá, ad valami gyógyszert. De milyet? Ti tudtok erről valamit?
Én is drukkolok továbbra isKép.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Sziasztok!

Szia BanyóciKép

Látom,beindultatok!KépÉs olvasom,hogy mi a helyzet...Az egyik ismerősöméknél is ez volt helyzet,de ő többször elvetélt,mire rájöttek.Szt menj át a "megint megjött..."-be,ott felvilágosítanak a lányok.Asszem a lényeg az,hogy még mielőtt megfogannál,kapsz progit,így semmi baj nem lesz!Ha nemkapsz előtte,csak mikor már teherbe estél,akkor elmehet a baba.De azért kérdezd meg a szakavatottakat!
Én nagyon drukkolok!!!!

Puszi,Anyapoc

anyapoc
 
 


Banyóci!
Bocs hogy írok,így ismeretlenül.
Velem is ez volt a helyzet: nem volt peteérésem erre kaptam a clostilbegytet,ami segített,mostmár van érés de vékony volt a méhnyálkahártyám,mert alacsony volt a progim(igaz nem sokkal,de elég)erre kaptam az utrogestant amit a ciklus 14-28 napja között kell szednem,Nos ettől szépen megnőtt a mellem és szebbek a tüszőim is és úgy néz ki a méhnyálkahártyám is.
Remélem nem zavartalak.KépKép
Viki
Vendég
 


Sziasztok!

AnyapocKép
Köszönöm a drukkot, a tanácsot, és hogy figyelsz ránkKép. Nagyon aranyos vagyKép. Veletek mi újság van? Jól vagytok? Bulcsú? Urad? Kistesó?

VikiKép
Dehogy zavarszKép, örülök, hogy irtál. Tudod,én kevésbé vagyok jártas e témában, eddig nem volt ilyen problémám. Van már egy kisfiam, aki minden próbálkozás nélkül mondhatni becsúszottKép. Köszi, hogy leirtad, hogy te miket kaptál, igy legalább már tudom, hogy minek nézzek utána. Ti első babón ügyködtök? Orvosod mivel biztat?

Puszik
Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Banyóci!
Igen mi az első babán "dolgozunk"Kép,ebben a hónapban volt egy szép domináns tüszőm,ami meg is repedt,de semmi jel nem utal rá,hogy sikerült volna ez a hónap.A hőm 36.6,minden nap,és állítólag 37 körülinek kell lennie.Kép
A doki nagyon aranyos,normálisan kezeli a helyzetet semmi akadályt nem lát.Ezért is csinálja meg aug.-ban a laparoszkópiai vizsgálatot hogy a petevezető-elzáródást kizárjuk a dologból,és ha esetleg el lenne záródva segítsen rajta.Kicsit félek ettől az egésztől,de megéri,ha a célt nézzük.Kép
Nálad hogy lehet,hogy most gyógyszeres beavatkozás kell,az első sikeres baba után?Szedtél fog.gátlót?Nekem a fog.gátló miatt nem volt 1 évig és 4 hónapig peteérésem.KépKép
Pá!Kép
Viki
Vendég
 


Viki Kép
milyen fogamzásgátlót szedtél, aminek ilyen utóhatása volt?
Lehet, hogy buta kérdés, de az alatt az 1 év és 4 hónap alatt vérzésed volt, vagy az sem?
Nem értek hozzá, csak érdekel.
Remélem az LSC-n minden rendben lesz!
Stella

Kép
stella9
 
 


Szia Viki!

Mióta dolgoztok a babán? Jó, hogy ilyen normális a dokid, szerencsére az enyém is azKép. Mielőtt meg lett volna az eredményem, azelőtt arra gondolt, hogy a prolaktinom lehet magas a hosszantartó szopi miatt. Hát nem igy lett. Viszont még csak telefonon beszéltünk erről, igy az szóba sem került, hogy mitől lehet alacsony a progim. Te erről tudsz valamit hogy milyen okai lehetnek? Drukkolok az átjárhatóságihozKép!!!
Fog.gátlót szedtem egy darabig, de csak azt amit a szopi ideje alatt lehet szedni (nem jut eszembe a neve), de azt is már lassan 1 éve abbahagytam. Tényleges próbálkozásunk fél éve tart.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Kedves leendő és már gyakorlott Anyucik!

Mi még a babaprojekt előtt állunk a párommal, de sűrűn beszélünk arról, hogy "mi lenne, ha". Ezért sokat olvasok a témában (szülés, fogantatás, lehetőségek, folyamatok)és szeretném magamat teljes mértékben erre felkészíteni, ebben kérném, hogy segísetek tanácsokkal esetleg könyvekkel. Sok helyen olvasom, hogy "illik" babavárás előtt "kitakarítani" a szervezetet, ezért kapásból van mit kérdeznem. Mivel és hogyan méregtelenítsek -ha kell ilyesmit csinálni egyáltalán- érdemes-e lefogynom előtte (10kg.), milyen vitaminokat szedjek, mit egyek/igyak? Kislányt szeretnénk, ezért az tényleg igaz, hogy át kell térnem a fehér hús táplálkozásra? Fogamzásgátló elhagyása után 3 vagy 6 hónapot "érdemes" várni? Már most elkezdjem az intimtorna gyakorlását és a hosszú sétákat, hogy edződjek? Válaszaitokat nagyon köszönöm!
inci
 
 


Sziasztok!

Én is becsatlakoznék hozzátok, ha nem baj!Kép
Banyóci, nem a Continuin volt az? Én úgy tudom, azt szokták szopiztatás alatt javasolni.
Egyébként Vikihez hasonlóan én is úgy jártam, hogy 6 év fogigátló (Femoden, majd Meliane) után hónapokig nem volt peteérésem és kb. 50-60 naponta jött meg. Majd 8 hónap múltán besokalltam, elmentem dokihoz, aki nekem is Closty-t írt fel és a 3.hónap sikerrel járt, az "eredmény" már 13 hetesKépKépKép

Inci
szerintem, ha jelentős súlyfelesleged van, mindenképp ajánlott lefogynod.
Vitaminként az Elevitet vagy egyéb magzatvédő vitamint javasolnak, már a tervezett fogamzás előtt 3 hónappal. Én is ezt szedtem és szedem a mai napig.
Mit egyél és igyál? Szerintem erre nincs megkötés. Legyen változatos, tartalmas az étrended, sok zöldség, gyümölcs, és minden egyéb, ami az egészséges táplálkozásba belefér. Én mondjuk sose kávéztam, de szerintem nem árt, ha azt is megpróbálod lecsökkenteni, továbbá szerintem nem nagyon ajánlott az alkohol, dohányzás, én pl. fekete teát se szívesen ittam. (persze már amelyik érint téged!)
A fogigátló után elvileg 3 hónapot javasolnak várni.
Kislány ügyben pedig? Én nem igazán hiszek az ilyen babonákban. Hiszen bármit is ehet a nő, akkor is a férfin múlik a gyerek neme. Neked csak két X kromószómád van, tehát ha tőled függne, csak lányod lenne, viszont ez az egész attól függ, hogy a párod az egy X és egy Y kromoszómájából melyiket adja neked, ha az X-et, lányotok lesz, ha az Y-t, fiatok lesz. Tehát pont 50-50%. Én egyetlen dologban hiszek csak. Ha pontosan a tüszőrepi idején vagytok együtt, akkor valószínűbb, hogy fiú lesz, mert a fiú ivarsejtek gyorsabbak és ilyenkor gyorsan "beszaladnak", ha viszont tüszőrepi előtt 1-2 nappal vagytok együtt, akkor valószínüleg lányotok lesz, mert a lánysejtek lassabbak ugyan, de erősebbek és mikorra tüszőrepi idejére odaérnak a petesejthez, könnyedén félrelökik a gyorsabb, ámde gyengébb fiúsejteket. Ez számomra tudományosabb magyarázat, persze erre sincs garancia.
Az intimtornáról nem igazán tudok sokat, én nem csináltam ilyet.

Remélem segítettem és bocsi, ha hosszú lettem, meg ha egy kicsit meseszerűen fogalmaztam meg a fiú-lány témát, de így sikeredett.

Móni
Monik
 


Inci
az még kimaradt a kisregényemből, hogy a bébiprojekt előtt szerintem nem árt még egy nőgyógyászati vizsgálat se, hogy az esetleges hüvelyi fertőzéseket időben kikezeljétek. Meg persze, ha egyéb belgyógyászati vagy egyéb betegséged van, akkor azt kivizsgáltatni és kikúrálódni belőle.
Ha még ezeknél is óvatosabb szeretnél lenni, és pl. még nem voltál rózsahimlős, ajánlott a rubeola-ellenanyag szűrés, ha pedig pl. van macskád, akkor a toxoplazma-ellenanyag vizsgálata.
A méregtelenítéshez pedig nálam még az tartozott hozzá, hogy már hónapokkal előtte semmilyen gyógyszert nem vettem be, csak az Elevitet, és nem ajánlanak még a fogamzást megelőző kb.6 hónapban röntgenvizsgálatot, pl. tüdőszűrést. Ezek persze csak túlzott óvatosságra intenek, de én batartottam.

Móni
Monik
 


Kedves Móni!

Nagyon köszönöm a válaszodat,és a tanácsaidat, a vitamint feltétlen kipróbálom. Nem vagyok elhízva, de azért lenne mit leadnom (poci, csípő) és ezért kérdeztem, hogy érdemes-e lefogyni előtte, hiszen hízni nem hogy szükséges, hanem törvény szerű az áldott állapot alatt. Kislány ügyben a kromoszóma dolgot ismerem, sőt azt is olvastam már, hogy az együttlét alkalmával a női orgazmus is befolyásolhatja azt, de persze az ember mindig az egyszerűbb megoldás felől közelít meg mindent elsőnek, így a fehérhús táplálkozás jutott eszembe, hátha ez tényleg hatásos módszer, de ha nem hát nem, a tudományos mégis csak "megbízhatóbbnak" bizonyul Kép
inci
 
 


Móni!

Most olvastam csak, amit másodjára írtál, ezeket a vizsgálatokat feltétlenül elvégeztetem, nagyon köszi!
inci
 
 


Móni!

Ismét elkaplak, bocsi Kép
Mesélj nekem egy kicsit még erről toxoplazma-ellenanyag vizsgálatról, mivel van macskám én takarítom, ezért nagy esélye van még arra is, hogy már "lefutott" rajtam ez a "betegség.?" Ha jól tudom ez egy vírus, ami tünetmentes, igaz?
inci
 
 


Inci

Ez egy egyszerű vérvétel, amely kimutatja, hogy átestél-e már a toxoplazma fertőzésen. Nagyon sok ember már átesett ezen a fertőzésen teljesen tünetmentesen, állítólag csak nagyon enyhe megfázásos tünetei vannak. Ha meg van macskád, pláne nagy eséllyel átestél rajta. Mindenesetre, a vérvétel a biztos. Ha már átestél rajta, akkor egy életre védett vagy ellene, többé nem kaphatod el, ha viszont nem, vigyáznod kell, mást nem tudsz tenni. A macsektakarítást pl. rábízod a párodra. Egyébként nem csak macska által terjed, nyers, vagy nem teljesen átsült húsoktól, mosatlan, földdel szennyezett zölségektől, gyümölcsöktől is el lehet kapni.

Móni
Monik
 


Sziasztok!

Már egy ideje próbálkozunk a férjemmel, de sikertelenül. A dokim azt mondta, hogy semmi gond, de ezt nem hittem el és elmentem egy másik orvoshoz, aki végre megnézett uh-val. És kiderült, hogy mindkét petefészkem tele van apró cisztákkal.
Az lenne a kérdésem, hogy volt-e valakinek hasonló problémája és azt hogyan és mennyi idő alatt oldották meg?

Móni

Kép
móni23
 
 


Sziasztok

Inci
Móni már mindent leírt, ehhez nem nagyon van mit hozzátenniKép. HajráKép!

Móni
Először is gratulálok a 13 hetes eredményhezKépKépKép.
De az volt, de ha agyoncsaptak volna se jutott volna magamtól eszembeKép. Szerinted a Continuin is okozhat ilyen problémát? És te is kaptad ezt az utrogestant is?

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Helló Lányok!

Móni23!
Velem is történt ilyen. Mármint, hogy egy "kedves" doktor úr megnézett UH-al és bejelentette, hogy gáz, van tele van mindkét petefészkem cisztával. Gondolhatod, hogy kétségbe estem, akkor még halvány fogalmam sem volt ezekrő a dolgokról! Sírva mentem hazáig. Két nap múlva felkerestem a család egyik ismerősét (II. női klinikán orvos), hogy nézzen már meg! Megnézett! Ciszta sehol. Azóta sincs, pedig gyakran ellenőrzik. Nálam két (három) eset lehet: - a ciszták felszívódtak (mert általában felszívódnak) - érett tüszőt nézett cisztának (- csak vissza akart rendelni magáhozKép) Azóta több ismerősömről is kiderült, hogy ehhez az orvoshoz mentek el, és UGYANEZT állapította meg náluk!!

Szóval szerintem nem kell rögtön betoj ...
Hormonjaidat nézte?
Ugyanis abból következtetni lehet, hogy hajlamos vagy-e PCO-ra. (cisztikus petefészkek)

Szia

Törpepe
törpepe
 
 


Banyóci

Köszönöm a gratulációt a babóm nevében is!!!Kép

Nem tudom, hogy a Continuinnál is előfordulhat-e ilyen. Ez igazából abban különbözik a többi fogigátlótól, hogy míg azok ösztrogént és progeszteront is tartalmaznak, addig ez csak progeszteront. A gyógyszertan könyvemben azt írják róla, hogy hatása leginkább az, hogy a méhnyaknyák összetételét, illetve a petevezető motilitását változtatja meg, ezzel gátolva a fogamzást, magát a peteérést csak az esetek 1/4-ében gátolja. Tartós szedése esetén viszont gyakori, hogy a menstruáció rendszertelenné válik.

Én egyébként nem kaptam soha utrogestant. A laborjaim szerint jó volt a progeszteronszintem, és a Closty önmagában is emeli a progiszintet.
Monik
 


Sziasztok!

Banyóci

Köszönjük,mi jól vagyunk,Bulcsú nődögél,hamarosan bölcsis lesz.Beszél is(szerencsére),úgyhogy már nem unatkozom.Párom még a hajón,szinte minden héten taláálkoztunk eddig,de 2 hét múlva mennek fel a Rajnára és akkor 12 hétig nem látjuk,utána meg jön haza.Aztán még 1-2 szezon és jöhet a tesó.KépSzívem szt már most jöhetne,de az eszemmel tudom,hogy nem lehetKép.De előbb-utóbb utolérlek benneteket!
Én is próbáltam a Continuint,de apadt tőle a tejem,ezért abbahagytam.KépNem hiszem,hogyez okozná a progihiányt.Az én megfigyelésem szt ez járhat a korral is...Kép!
Most mi a lépés nálatok?Nagyfiatokat meglestem ám a képen!KépNagyon édes!Ésmár elkél neki egy tesóKép!
Ja,és persze ,hogy figyelek Rátok!Háthamegint lesz kire irigykednemKép!

Inci

SziaKép.Én azt is hozzátenném a sok-sok mindenhez,amit ilyenkor ajánlanak,hogy nyugodt légy.Sokszor azért nem jön a gyermekáldás,mert annyira görcsösen akarja vki a babát.
Egyébként a mi kisfiúnk 1 hónappal a fogamzásgátló szedésének abbahagyása után,nagy munka közepette jött összeKép(csak hogy legyen kivétel isKép).
A lány spermiunok valóban lassabbak,ahogy Móni is írta és tényleg az a legjobb recept,ha tüszőrepedés előtt vagytok együtt pár nappal.Ld. így készültem én isKép!Ezért is születik egyébként több fiúcsecsemő,mert a fiúk gyorsabbakKép
Sok sikert!

Móni

GratulaKép!

Puszi,Anyapoc

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Stella!Kép
Én 4.5 évig szedtem fog gátlót tri regorral kezdtem attól híztam, így áttértem egy gyengébbre mercilonra.Közben igaz abbhagytam fél évre de újból szedtem 5 hónapig és utána álltam le vele immár 1 éve és 8 hónapja.Menszeszem volt minden hónapban 28 napra percre pontosan érkezett.....sajnos.A dokit áprilisban kerestem fel ahol kiderült nincs peteérésem.Talán ennyi,azóta próbálkozunk igazán gyerek-célirányosan.

Banyóci!Kép
Ahogy írtam Stellának április óta komolyabban,doki felügyeletével,de előtte 2003 szeptemberében kezdtünk el foglalkozni a baba érkezésének lehetőségével.Mivel nem akart jönni,dokihoz mentem áprilisban.Sajnos azóta sincs semmi.űA progit nem tudom mitől lehet alacsonyabb.

Inci!Kép
Móni már mindent leírt neked.Én csak annyival egészíteném ki,hogy én is fogyni akartam,kikértem a dokim véleményét és ő egyből ellenezte,mondván a fogyás következtében csökken az inzulinszint ami egy hormon termelődésében játszik szerepet ami pedig a normális termékenységhez kell.Sajnos a hormon nevét nem tudom.Ennyit tudtam neked írni.
Magamról is úgy gondolom,hogy fogyhatnék,de majd egyszer ha összejön a baba utána ráérek leadni a plussz kg-kat.

Móni23!Kép
Nekem szerencsére még nem volt cisztám,de hallottam róla,hogy a laparoszkópia űtét/viszgálat során szépen kitudják tisztítani a méhet,ha addig nem szívódnak fel.
Rám aug.ban vár laparoszkópia átjárhatóság miatt.Kép


Sziasztok!Viki
Vendég
 


Lányok!
Lehet hülyeséget kérdezek,de ez most nagyon foglalkoztat:ha esetleg orvosilag nem megoldható a petevezető átjárhatóságának "javítása",akkor attól még tudnak petesejteket leszívni lombikhoz???
Igaz lehet nincs is elzáródva nekem,de mi van ha igen?????????????!!!!!!!!!!!!!!
Vendég
 


Jó reggelt!

Vikimi!
Sokszor azért kerül sor lombikra, mert a petevezetők átjárhatatlanok, vagy nincsenek is!

Törpepe
törpepe
 
 


VikiKép
először is köszi a választ.
Csak csatlakozni tudok Törpepéhez. De szerintem ne gondolj semmi rosszra, pozitív hozzáállás és sok-sok kitartás! Minden rendben lesz!
Egyszer itt írta valaki azt, hogy akinek méhe van, annak lehet gyereke! Nem szabad kétségbe esni (bagoly, mondja verébnekKép)
Van már pontos időpontod?
Üdv: Stella

Kép
stella9
 
 


Sziasztok!

Móni
én is szeretnék gratulálni a babához a pocidban! Kép

Banyóci
köszi a bíztatást Kép

Anyapoc
igyekszem nyugodt lenni, de olyan izgatott vagyok, néha kételyek is gyötörnek, de azokat igyekszem elhesegetni, tudom, hogy a természet jelezni fogja nekem, hogy mikor van itt az idő Kép

Viki
akkor ezek szerint próbálkozás előtti időszakban sem tanácsos fogyózni? De ha mindent pótolók és a hormonok is magukhoz térnek? És mi újság azzal a sok méreganyaggal, ami ilyenkor felhalmozódik a szervezetben? Azokat mégis csak tanácsos kiizzadni tornával. Mi a véleményed?

Lányok, ti hány orvoshoz mentetek el, mielőtt döntöttetek volna egy mellett?

Inci
inci
 
 


MóniKép
Most látom csak, hogy diplomás ápolónővel van dolgomKép. Köszi a kimerítő választ Continuin ügyben. Nem értem, hogy nálam mi lehet a probléma oka. Én kb. 10 hónapig szedtem ezt a gyógyszert (ez tartósnak számít?). Terhesség előtt, után, és Continuin befejezése után is mindig szabályos 4 hetes ciklusaim voltak. Rendszertelenné egész pontosan akkor vált, amikor ténylegesen belevágtunk a babaprojectbeKép. Ki érti ezt? A Closty egyébként jár valamilyen mellékhatással? Nemrég hallottam egy gyógyszerről, ami peteérés serkentő (nem tudom, hogy ez volt e vagy más), és ami állítólag gyakran ikerterhességet idéz elő.

AnyapocKép
Nagyon édi a kép a profilodbanKép. Örülök, hogy minden rendben veletek, bár ez hajós dolog nem lehet egyszerű. Én biztos nem birnám ki. Bulcsúnak nem hiányzik nagyon az apja??? Már rendesen folyamatosan beszél mondatokban? Gyurcinak is egész nap be nem áll a szájaKép. Ő mondatokba még nem szedi a mondanivalóját, de amúgy mond mindent.
Progihiány a korral járKép? Vajon én nagyon benne vagyok már a korban a magam 25 évévelKép?
Hogy mi a lépés? 1-2 héten belül megyek a dokimhoz, és majd ő kitalálja, hogy mi legyen. Kiváncsi vagyok mit fog mondani. Én is szoktalak olvasgatni ha időm engediKép.

VikiKép
Mikor lesz a vizsgálat? Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyenKép!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Törpepe!

Sajnos nálam nem nézte el a doki, mert én is láttam és ki is nyomtatta a képet. Különben nekem volt már cisztám, csak akkor nem a petefészekben és azt laparoszkópiával vették ki, de az csak egy nagyobb volt. Most viszont tele van apró cisztákkal mind két petefészkem.

Móni

Kép
móni23
 
 


Inci
Én a 2. doki mellett ragadtam leKép.

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci
 
 


Móni23!
Hormonjaidat nézték? Azok az apró ciszták simán felszívódhatnak. A doki mit mondott?
Törpepe
törpepe
 
 


Törpepe!
Mivel most két hétre elutazunk, ezért azt mondta, hogy addig nem csináljunk semmi, majd utána megnézi a hormonokat, de azt ő sem tudta megmondani, hogy mitól lehet. Különben amióta abbahagytam a fogigátlót (Meliane), azóta csak pecsételő vérzéseim vannak és azok is csak úgy össze-vissza hol 20, hol 80 napra.
Móni

Kép
móni23
 
 


Inci

Én most tartok a 3.dokinál, nála fogok szülni is.Kép

Banyóci
az vagyok bizony, csak nem akartam nagyon fitogtatni a dolgot. Remélem azért ragadt rám valami a fősulin, meghát a szakdolgozatomat is e témában írtam, újszülött (intenzív) osztályon dolgoztam, valamit azért illik tudnom.Kép
A Continuinról többet én se tudok, de szerintem a 10 hónap nem mondható tartósnak.
Több peteérést segítő gyógyszer is van, leggyakrabban a Clostylbegytet és a Serophene-t alkalmazzák, de főleg az elsőt. Mellékhatása van bőven, legalábbis nálam volt. Lett tőle petefészekcisztám (ezért kell mindenképp az UH ellenőrzés!), voltak hőhullámaim, látászavar is volt rendesen, híztam is egy picit. Nekem speciel mindig csak egy tüszőm ért meg tőle, de előfordul, hogy valakinek 2, sőt 3 tüsző is érik, ezért is (relatív)gyakoribb az ikerterhesség. De szerintem ez egyáltalán nem mondható gyakorinak, sokaknak még sajnos 1 baba sem jön össze tőle, nemhogy ikrek. Úgyhogy ettől szerintem ne tarts! Mindenképpen hasznos gyógyszer, lásd az én példámat!!!Kép

Holnapra légyszi mindenkitől hatalmas drukkot kérek, mert 10 órára megyünk a Praxisba 4D UH-ra és rettentően izgulok, hogy minden rendben legyen! Néha már rémképek gyötörnek, mi lesz, ha valami történt vele? 2 hete ugyan még minden oké volt, de 2 hét nagy idő, az idő alatt sok minden történhetett. Nagyon drukkoljatok!!!!

Móni
Monik
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?