Új privát üzeneted érkezett!

Üdv itt, Csuti és Amélie (a nevedről egy jó film jut eszembe :D )

Gratulálok a babákhoz. :D

Amélie, nekem Magdika volt a szülésznőm, és nagyon meg voltam elégedve. Így utólag azt sajnálom, hogy nem mondtam, hogy nem szeretnék feküdni (nem tudtam, hogy nem muszáj) és így rosszabb volt. Ám Magdika végig nagyon vicces volt, bátorított, olyan mintha az anyám lett volna mellettem. Azért kérdezz rá nyugodtan, hogy lehet-e orvos nélkül szülésznőd.
Amúgy szerintem is jól jársz bármelyikkel.


Csuti, a beöntés egyáltalán nem gáz. Nagyon féltem tőle, talán jobban mint a szüléstől, de semmi. Annyit mondtam, hogy nem kérem az egész flakon vizet, azt mondta a szülésznő, hogy oké. Felgyorsítja egy kicsit a fájásokat, így jól is jön, meg persze az sem elhanyagolható, hogy amikor tolod ki a babát, csak a gyerkőc jön ki :oops: Bár Lotti végül császárral született, úgyhogy a kitolásról inkább nem mondok semmit.

Esetleg annyi, hogy jó ha van nálad domestosos kendő, mert az a WC nem valami steril, de lehet, hogy nem jól emlékszem.

Crissy, örülök, hogy jó a hozzátápis cucc. Mi aszerint haladunk, majd mondom ha esetleg lesz valami bökkenő benne.

KépKép
trinky
 
 


Csuti!
Akinél van idő, annál adnak beöntést, de ne félj tőle, kicsit kellemetlen, de egyátalán nem fáj és a tolófájásoknál nem fog feszélyezni a dolog. Így is azt fogod érezni, hogy bakakilsz (bocsánat), de mivel tudod, hogy kimostak belőled mindent ezért tudod, hogy nyugodtan nyomhatsz.
Az NST-re kell kérni időpontot, a nővérkék adnak. Oda nem biztos, hogy kora reggel kell menni, én dél körül voltam.
Amúgy nekem sem volt választott dokim, én is csak szülésznőt szerettem volna, de megmondták, hogy csak akkor lehet szülésznő, ha dokit is választok. De én nem bántam meg, sőt nagyon örülök, mert a sors úgy intézte, hogy egy tündéri szülésznőt és doktornőt kaptam. (Fülöp Ilona és Dr. Varga Horgosi Ágnes)

Kép

Kép
esztke
 
 


Csuti, nekem nem volt beöntésem, mert egész nap a jóslófájásoknál a wc-n ültem otthon. :oops: Úgyhogy mikor a szülésznő akart beöntést adni, ezt elmondtam és megkérdeztem, hogy ezek után még muszáj-e és azt mondta, hogy rajtam múlik, ha én nem szeretném akkor nincs. Nagyon rugalmasak! És szerencsére, nem is történt baleset! :wink:

Az nst-re bármikor mehetsz, legalábbis nekem a szülésznőm össze-vissza adta az időpontot, voltam reggel is este is!

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 

 
 

Sziasztok!

Látom mindenki nagyon elfoglalt mostanság, ....én is ritkán tudok jelentkezni, mire utolérem magam a dolgokkal. Sajnos már lassan két hete, hogy megfáztunk, köhögés, orrfújás, rekedtség, ilyesmi. De lázunk nincs, nem influenza. Benivel dokinéninél is voltam mert ő is elkapta kicsit. Állandóan szívogatom le az orrát. De semmit nem kaptunk rá, dokinő szerint az anyatej elég, mert a betegségem ellen termeli a szervezetem az ellenanyagot, és ebből Beni is kap. Nem komoly a dolog nálunk szerinte. Viszont már egy hete nem nagyon változik a helyzet....nem írt fel még orrcseppet sem. Ti tudtok vmi jó orrcseppet vény nélkül, amit 2-3 hósan is lehet használni, beválik, nem pénzkidobás??? Talán könnyebb lenne babónak is tőle.

Marcsi!

Nekem is mindegy hol lesz a tali, mert bkv-val nem igen tudok menni, de lehet Nikilánnyal együtt megyünk kocsival, és így bárhová el tudok menni. (Nikilány előre is köszi a felajánlást!)


Csuti!

nekem nem adtak beöntést, mert már nem volt rá idő, egy órát töltöttem tágulással utána már tolófájások jöttek, szerintem látták milyen gyors nálam a folyamat és már nem mertek adni, nehogy a wc-n szüljek meg, szóval erről nem tudok élménybeszámolót adni, de azt hiszem előtte megkérdeznek téged ill. neked kell esetleg szólni ha nem nagyon szeretnél. Én úgy voltam vele, jöhet a borotválással együtt, nem zavart, ha kell de mégse kellett.

Nem tudom már ki érdeklődőt Ildikó szülésznő iránt...én nála szültem, nem fogadottként. Nagyon kedves volt velem, és segítőkész, a szülés utáni napokon is benézett hozzám.


Mindenkinek szép napokat!

Kép
fruzsa7
 
 


Csuti!
Én kaptam beöntést a Bajcsyba!Ahhoz képest,hogy mennyire féltem tőle,egyáltalán nem volt vészes.Sőt még jól is esett... :D
Tőlem nem kérdezték.De szerintem én az őrületbe kergettem a dokit,mert mindenre kérdeztem,hogy ugye nem fog fájni,muszály ezt...??!!
De aztán ki bírtam mindent.A szülés is számomra egy jó élmény.Csak a vajúdás volt gáz és egy kicsit hosszú..
DE MEGÉRTE!!!

Kép
baba0727
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a sok választ! Akkor ezek szerint rugalmasak. Ez jó. :)
Elvileg ugye vajúdás kezdetén lehet hasmenés, a természet is megpróbálja úgy intézni, hogy szüléskor már üres legyen a bélrendszer.

Kép
Kép
csuti25
 
 


Sziasztok!
Üdv az újaknak és gratula a babákhoz!
Csuti! én is a Toldihoz jártam és nála szültem. Tényleg nagyon rendes és kedves. A barátnőmet is hozzá küldtem! :)
Nekem volt rendhagyó tapasztalatom a szülésznőkkel... Az elsőnek nem is emlékszem rendesen a nevére (vmi Bibi, vagy Babi...) Vele nem lehetett egyezkedni. Rám rámjött a hasmenés szerű dolog és többször voltam wc-n, ezt mondtam is neki, h magamtól fogok még menni, de baromira nem érdekelte semmi, és beadta a beöntést, de még azután is voltam magamtól, szóval szerintem értelme nem sok volt... Aztán kikötött az nst-re, és nem mozoghattam. Tiszta gáz!
Ha van pénzed, akkor doki mellett szülésznőt is fogadj, mert lehet te is megszívod... Az Ildikó rendes volt, nagyon gyakorlott. Őt ajánlom, bár nem tudom, ha lesznek külön kívánságaid, akkor mennyire tolerálja azokat...

Fruzsa! Én vmelyik ajándékcsomagba kaptam Otrivin orrcseppet. Én azt használom néhanapján, mert Hunornak néha elég taknyos az orra. Belenyomsz pár cseppnyit, aztán "megbüfögtetem", és ettől hapcizik, és eltünik a takony. Nekem bevállt.
A fuvart szívesen! :wink:

Megyek, mert megint ordítós kedvében van... :?
Köszi az infókat, azért jól esik, h nem csak az én babámnál veri ki a biztosítékot az időjárás. Jobbak, mint a békák? :lol:

Kép
Kép
nikilány
 
 


Orsi is elég furin viselkedik, biztos csak az időjárás. De már úgy gondolom néha, hogy velem van valami baj. Úgy el tudok keseredni, hogy nem alszik el vagy nem tudom megvígasztalni. Nagyon sokszor azt csinálja, hogy elalszik a szopi végén és amikor beteszem a kiságyba, akkor kipattan a szeme és vége mindennek. Van, hogy tukmálom neki még a cicit, de nem kell neki. Tegnap is 2 órán keresztűl altattam... Már nagyon ki voltam. Ráadásul köhög is szegénykém, meg kicsit folyik az orra. A doktornéni írt fel neki orrcseppet, meg valami görcsoldó-nyugtató valamit, a sok szenvedős puki miatt. Nagyon önbizalomhiányos vagyok sajnos, remélem nem tart sokáig.... Csak hát fut a lakás, ez is idegesít, de a tejci miatt pihenni kell.... Esetleg járt valaki ilyen cipőben? Mit tett? Hogyan erősödjek meg? Bocsi, hogy ilyeneket írok, csak kicsit ki vagyok....

Kép

Kép
esztke
 
 


Esztke!!

Tudom mit élsz át, nekem Bulcsú ugye nagyon szenvedős, sírós, hasfájós! Sajnos nagyon nem tudsz rajtuk segíteni. Azt próbáld ki, hogy mikor altatni akarod vagy esetleg nagyon sír nyísd ki a csapot teljesen, nekünk Bulcsú egyből elhallgat és elalszik perceken belül, ha van elszívótok azzal is próbálkozhatsz ! A hangos zaj hatásos :D Nálunk is akár hányszor elalszik a kezünkben és megpróbálom lerakni egyből felkel, ugyanez van cici közben is büfinél... Sajnos már oda jutottunk kb. hogy minden este a csapra alszik el :? de legalább 1-2 óra után elalszik, persze nem addig megy a csap csak míg elszenderedik, meg kell várnunk míg teljesen mélyen alszik, hogy le tudjuk rakni...
Tarts ki, sajnos ezen csak tényleg az idő segít!! volt hogy kb. majdnem én is elbőgtem magam mikor a védőnő és a doki se tudott semmi biztatót mondani, csak azt hogy majd idő elteltével javulni fog a helyzet :( Vannak jobb napok, vannak rosszabbak, de már megszoktam, mikor kipihent vagyok jobb, mikor fáradt nagyon nem bírom, hidd el 1-2 hét és jobban fogod bírni és edzettebb leszel, hiszem Orsi még csak 4 hetes te sem pihented ki magad!!
A csapos megoldást próbáld ki hátha nálatok is hat :-)

Üdv. az újaknak!!
Én is kaptam beöntést, és egyáltalán nem volt vészes, semmi extra, ez legyen a legkisebb gondotok!! :-) Ja és tőlem is megkérdezték hogy akarom, gondolom szülésznő kérdése is, mondjuk hozzá kell tenni hogy fogadott volt ...

tücsi85
 
 
 


Drága Esztke,

szerintem mindannyian voltunk/vagyunk hasonló cipőben. Ne legyél elkeseredve, hiszen nagyon jó anya vagy. A tej álmosít, ezért alszik el Orsi szopi közben, de mivel annyira nem volt álmos, ezért hamar felébred. Nyugi. Az, hogy nem mindig tudod megnyugtatni természetes. Még most jött ki a pocidból, és talán most van az első igazán rossz idő az életében. Nyűgösebbek ilyenkor a picik, meg a nagyok is. Mondtam is ma Lottinak, hogy mindketten nyűgösek vagyunk, de szép napunk lesz :D
A lakás meg most ne érdekeljen. Nekem is nagyon nehéz volt elfogadni, hogy nincs rend, de mostanában az a jelmondatom, hogy "hagyom a dagadt ruhát másra" (Persze magamra, csak amikor alszik Lotti. :D ) Amikor ébren van vele vagyok, énekelek neki, játszunk, elmondom neki az aktuális híreket stb.
Tudom, hogy nehéz most neked, főleg, hogy hasfájós is szegénykém, de hidd el napról napra könnyebb lesz, bele fogsz rázódni.
Van valaki aki tud segíteni neked? A férjed mikor megy haza? Mondjad neki, hogy támogassanak most téged.

Amúgy csak halkan jegyezm meg, hogy amikor ilyen pici volt Lotti, én bebeszéltem magamnak, hogy nem szeret, mivel szopi közben sírt, sőt akkor is sírt amikor meglátott. Teljesen magam alatt voltam.....

Tücsi jó ötlet a csap, úgy látszik a szülői kreativitás végtelen. Nálunk porszívóra aludt el Lotti. A végén felvettem magnóra a zajt, mert féltem, hogy tönkremegy a porszívó. Esztke szerintem próbálj ki valamit te is: hajszárító, porszívó, csap.

Na egy szó mint száz, szuper anya vagy, nyugodj meg, és ha alszik Orsi, próbálj meg pihenni és nehogy takaríts!!

KépKép
trinky
 
 


Köszönöm a bíztató szavakat. Nálunk a hajszárító és a hősugárzó jött be eddig. :) Olyan jól esik olvasni az írásaitokat. Mert erről nem igazán beszél senki. Én meg szeretem, ha mindennek megvan a megoldása. Ezt meg csak az idő tudja megoldani... De erős vagyok és hát ez a kis Tündérke az életemben a legnagyobb ajándék!!! Most lefekszem egy kicsit.

Kép

Kép
esztke
 
 


Esztke!

Sajnos én se tudok neked újat mondani, mint az előttem szólok. nekem volt olyan nap, hogy Beni reggel 6 órakor felkelt, és még délután 3-kor se akart elaludni, mert ahogy letettem, rögtön észrevette és üvöltött, az egész napom altatásból állt...csak egy fél órát akartam tőle, hogy legalább kicsit egyek. Volt, hogy a mécses is eltörött, ...ez egy ilyen időszak, de nem vagy egyedül, amint látod sokan átestünk ezen. Bár legalább mi hasfájósak nem voltunk. De már változott a helyzet, most is alszik a kiságyába, és úgy hogy letettem, jó alvást kívántam neki, cumi a szájba, ami bealvásnál kiesik, és alszik magától. Igaz ez a cumi dolog kell neki, de csak alváshoz használjuk, így könnyebben elalszik. Ja és a zajok...azok valóban bejönnek. Nálunk az elszívó és a porszívó, 10 másodperc alatt bekomál tőlük. Tényleg próbáld ki. Ha valami nagyon fontosat kell rögtön megcsinálnom otthon és nem marad el, mert sír, akkor beteszem a hordozóba arra a negyed órára, mert abban nem vízszintesen van, lát engem, sőt magyaráz nekem, míg én végzem a dolgom. De szeretnék neki egy pihenőszéket venni, mert az mégis csak jobb. Lehet Orsi is már kíváncsi a világra, kicsit unalmas egész nap a plafont bámulni, nekünk pl. van játszószőnyege, és már ügyesen eltalálja a lábával a lelógó játékokat, emeli a popsiját fel az ég felé.

Kitartást, lesz ez jobb is, és próbáld ki a tanácsokat, amiket eddig kaptál, hátha valamelyik bejön, de ha nem, akkor se keseredj el, nem minden bébi egyforma.

Éjjel Beni 2-től köztünk aludt, szegénykém alig kapott levegőt, úgy szörcsögött, hiába szívtuk vagy 10-szer neki az orrát..ma apával hozatok orrcseppet, ebben az időben én nem megyek ki. Ráadásul Beni ezt a hidegfrontot nem nyűggel reagálja le, mint ahogy írjátok sokan hanem egész nap alszik..ma is fél 10-ig aludtunk reggel mindketten, bár tény nem volt valami pihentető éjjelünk. Bár gondolom ez jobb, mint ha ordítana, csak ilyenkor nem eszik rendesen......


Legyen mindenkinek további szép napja ebben a ronda időben is..!

Kép
fruzsa7
 
 


Ja, és jövők néhány képpel, remélem sikerül.................


Kép

Kép


Kép
fruzsa7
 
 


Sziasztok!
hát nem vagytok semmik ezekkel a zajkeltőkkel! :lol: :lol: :lol:
Nekem ez még nem jutott eszembe...
Én a rockzenével próbálkozom. A rádióban van nyálas zene is, azt én cenzúrázom, de a kemény rockzene be szokott jönni. Főleg a magyarokat hallgatjuk, mert azt megtanulom és tudom neki énekelni! A hosszú hajával még pogózni is tudunk! :mrgreen:

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok Lányok!
Régen irtam de mindennap olvaslak Titeket.
Esztke: mi is átestünk azon amit írtál, Ricsi nekem is a cicin aluldt el kb 6 hetes koráig. Ha letettem ő is felsírt. Igy azt választottam Veleünk alszik a nagy ágyban fekve etettem és ugy amikor bealudt le is ájult rólam:)
Kicsit féltem hogy ezzel elrontom, de szerencsére 6 hetes kora óta a saját ágyában alszik ami másik szobában van Tőlünk és ahogy lerakom már alszik is. Nálunk csak az a probléma hogy már este 7kor alszik. Jobb lene egy kicsit később.
Lányok Nektek is többet ébred fel éjjel a bébi most hogy itt a hideg front? Nekem tegnap éjjel 3x is kellt, pedig már csak 1x szokott. Remélem ma jobb lesz.
Jön valaki szombaton a bababörzére? esetleg cseélhetünk számot, mert én még snkivel nem találkoztam személyesen és szivesen megejteném. (Kivéve Dórival.:))
Nagyon édes minden baba és is teszek fel nemsokára képet Ricsiről.
Jó éjt mindenkinek:)

Niki
nikike75
 
 


Jó reggelt Mindenkinek ezen a "szép napon"! :lol:

Esztke, nagyon átérzem a problémádat, Emma ugyanilyen volt kb. 6 hetes koráig! És azt hiszem, nekünk nagyon hasonló a természetünk, mert én is szeretem ha mindenre van megoldás. :lol: De egyszerűen nem tudtam felfogni, hogy miért sír és én is úgy gondoltam, hogy velem van a baj. Nekem nagyon sokat segített a férjem, párod hogy áll a kérdéshez?? Nagyon lelkis vagyok egyébként minden dologban, nem csak ebben. Ha sírt én is sírtam (sokszor még most is). :wink: A terhességet is végigbőgtem.
De ahogy nézem meg visszaolvasgatok régebbre, mindenki így volt vele!!! :D
Az pedig eszedbe se jusson, hogy nem vagy jó anya!!!!!! A lakás se érdekeljen, az a legkevesebb, majd rend lesz! Amikor csak tudj pihenj, kell a tejcsi miatt!!!!

Fruzsa, Beni nagyon édes!!! :lol:

Nikike, nálunk kb. 2 hónapos korától átaludta Emma az éjszakákat, de mióta egyre jobban hűl az idő minden éjszaka nyűgösködik egy kicsit! Mondjuk, ő születésétől kezdve nem tolerálta az esőt! :lol: De bizti, hogy megviseli őket (engem is! :wink: )

Elég sokan el vagyunk tűnve! Merre vagytok lányok????

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Fruzsa, Crissy: Köszönöm Nektek is a bíztatást. A Férjem szerencsére egy angyal. Nagyon sokat segít, mindíg bíztat, egész nap dolgozik, de este hazajön és főz, takarít. Ha Ő nem lenne biztos már pszichológusnál lennék. De szerencsére anyukám is segít lelkileg is. Csak sajnos most beteg, ezért nem tud jönni.
Azért jó, hogy nem vagyok egyedül, csak erről nem igazán beszél senki. Gondolom gyorsan el lehet felejteni...
Szép napot!!!

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!

Olvasni olvasgatom a topikot időnként, de írni nem igazán fér bele.

Esztke, ha nem lesz ilyen nyálkás idő, s gyermekeim kijönnek a takonykórból - Máté ismét benne van, egy hét telt el a gyógyulása óta :twisted: :( :evil: és kicsit Ábel is náthás, akkor találkozhatnánk egy sétára tényleg, majd megbeszéljük Andyval is.
Én idegroncs vagyok időnként, nehogy azt hidd, hogy egyedül vagy a problémáddal!!! Csak én nem sírok, én ütöm a falat! :oops: Mondjuk még mindig jobb, mintha agyerekeimet ütném. :D

Ábel este ötig nem alszik fél óránál többet mostanában, de nincs el egyedül még öt percet sem. Merthogy álmos lenne, de úgy fél Mátétól, hogy ha máshol, más helyiségben meghallja a hangját akkor sem tud elaludni, illetve ha mindez megtörtént, kkor visszaébred. Ettől a sok visszaébredéstől s hogy külső ok miatt nem tud elaludni emiatt meg idővel olyan fáradt lesz, hogy akkor meg már attól nem képes rá.
Pedig Máté imádja, de hát még ő is kicsi, 1 centiről behajol az arcába, beleliheg, beleröhög, mert ez nem nevetés, a fülébe kurjant, visong....és még sorolhatnám. Nem lehet mindent kivédeni, és nem is tehetem meg, hhogy elküldöm mindig Ábel mellől. Hiszen szereti. Simogatja, puszilja. Csak van benne ilyen is.
És mostmár ha Ábel más helyiségben hallja meg a hangját, akkor is ez van.
Ja hát a legszarabb, hogy szoptatás közben nem tudok mit csinálni, hiszen hárman vagyunk itthon egész nap, és ezek zöme akkor zajlik.

És akkor még ezekhez jön a hiszti. Hát abból adagol Máté rendesen. Ennek egy része orrporszívó, gyógyszerbeadás, orrspray....na nem töltöm az időt, mik ezek, a lényeg, hogy irgalmatlan üvöltés, visítás kíséri. És a nemrég még áldott jó, csöndes kicsi fiam bizony ahogy nő kezd változni elevenedni...mikor máskor!!!!
Van, hogy csak játszik de hangosan, leesik az autó, vagy tornyot épít, az eldől...erre dühös lesz, és amellé a zaj mellé jön a kiabálása, na akkor Ábel ismét kel...

Borzalmas komolyan.
Ábel amúgy is éber alvó, és hát ez jön ki belőle.

Na aztán mikor Máté torka szakadtából ordítani és hisztizni kezd amikor Ábel alszik vagy elalvó félben van ( bár már ébren is sírva fakad ha Máté sír ) olyan miatt, mert mondjuk fel kell venni a pulóvert, vagy nézett a tévében egy mesét és annak vége és újra akarja nézni...és Ábel a hiszije miatt aznap mondjuk hatodszor ébred vissza és van délután egy és még evésen kívül másra nem tudtam időt szakítani...na olyankor ütök a falba és káromkodom. ÉÉÉÉNNNNN aki nemrég még a nyugalom megtestesült szobra voltam. Bő két éve tartó éjjeli kelések, kialavtlanság mellett sem, semmi nem igazán hozott ki a sodromból. Na most nem így van.

Most külön szobába költöztetjük őket, megpróbáljuk ezt amegoldást, Máté apával Ábel velem, - mert éjjel is keltik egymást, akkor van, hogy Ábel Mátét - aztán így napközben is messzebb esik az a hol Ábel alszik, most pl épp ott van,de nem akarok semmit elkiabálni.....

mindjárt jövök ha még tudok

Kép
Kép
tengdi
 
 


s a csúcs a dologban, ha anyu elviszi mátét, hétvégén egyik nap el szokta napközben, akkor ábel mintababa. csönd van és nyugi. de a 3 gyerekemből ilyen kis korában ábel igényli legjobban a közelségem. csak akkor érzi magát biztonságban ha a karomban van vagy mellette fekszem. persze anyutól jön a megjegyzés, hogy na majd jól elkapatod....én ebben nem hiszek. különben meg inkább elkapatom, mint rideg legyek, egy évesen már úgyse az ölemben akar lenni....


míg a picik kutacsa nem nő be, addig többségük nagyon érzékenyen reagál a frontokra. ez ritkábban aluszékonyság, többnyire nyűgösség.

alvás
mikor elalszanak a cicin vagy kézben, akkor kell nekik 15-20 perc, hogy a mély alvás fázisába jussanak, s ha ezen az időn belül le akarjuk tenni őket, akkor a mozdulatra azonnal visszaébrednek és kezdődik a 15-20 perc eölről. Próbáld ki Esztke, hogy kivárod ezt az időt, s akkor teszed le Orsit, mikor ernyedten lóg keze lába - már fél kézzel írok, mert picikém itt van a másik kezemben - . s telepakolta a pelust úh megyek is

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk,és még mindig jó időt fogtunk ki,szóval hanna még sokat volt a szabadban,de a héten már jön a tél,ma is milyen hülye idő van,és még nincs fűtés,így elég hideg van lehet klímával kell fűtenem.

Jelentem Hanna négykézlábra tud állni és egyedül ül már.napról napra mutat valami újjat,

marcsi: hogy megy a hozzátápi?

tengdi: meggyógyultatok?

szerdán megyünk babaúszásra,jön még valaki?

mivel nem kaptam képeket,így a meglepinek annyi.

akkor hol legyen a tali légyszi szavazzatok?

majd jövök még

üdv az új fórumozóknak.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Üdv mindenkinek!

Iszonyú idő van odakint, lassan a télikabátot is elő kell venni.............már megint nincs átállás. Pedig úgy szerettem régen a szimpla pulcsis időket, most meg rövid ujjúról váltunk téli kabátra.

Vettünk Beninek tengeri sós orrspray-t vagy mit, Aqua Maris a neve, ismeri valaki? De nagyon nehéz befújni neki, mert kapálózik ezerrel és nem akarom a szemébe fújni. Éjjel megint velünk aludt, de most is alszik, reggel óta talán harmadszor már.

Van valami ötletetek, hogy hogyan szerettessem meg Benivel a hason helyezkedést? Ha a karomba fogom nagyon szépen kiemeli magát és tartja a fejét, kinyomja magát a kezével, de ha hasra teszem (doki mondta hogy rakjam többet, hogy erősödjön jobban a hátizma) akkor üvölt, alig hajlandó felemelni a fejét, beletemetkezik a textilpelusba alatta, és vörösödik, teljesen leizzad, a lábával viszont ilyenkor emeli magát meg a popsit is, szinte oldalra billen, de a fejét nem hajlandó, tényleg nagyon sír, 5 perc a max. amit elvisel. Aludni meg aztán pláne nem szeret hason.



Kép
fruzsa7
 
 


Sziasztok!

Tengdi: Hát nem semmi, nem tudom, mit csinálnék a helyedben. Valószínüleg mi várunk a kistesóval pár évet.... A séta jó ötlet...

A taliról én is akartam kérdezni, mert ha itt lesz a közelben(újhegyi ltp) és nem jön közbe más akkor mi is szívesen elmennénk.

Ki használ kengurut? Milyen márkájúra szavaztok? Én kinéztem egy Graco kyo-t, csak nem tudom, hogy abba Orsit bele tudom-e már rakni. A babybjörn tetszik a legjobban, de baromi drága, annyit nem tudok rászánni. Köszi a válaszokat...

Kép

Kép
esztke
 
 


Esztke!

Én most tervezem , hogy használni fogok kengurut, bár jön a kabátos időszak, de azért talán a közértbe így is le tudok majd menni vele, vastagon öltözve. Én eddig hordozókendőt haználtam, de mást nem is mertem, megy úgy tudom hogy 3 hós korig nem ajánlott a kenguru használata csak utána a fej és testtartás miatt. abban nem tud olyan szorosan lenni a bébi, és ők még az elején nem tartják magukat olyan jól, a hordozókendő pont azért jobb ilyenkor mert az nagyon szorosan tartja őket, a tartása jobb, de kb. 3 hó után már használható a kenguru. Én így tudom, dokinéni is mondta, de szóljatok ha nem így van.

Kép
fruzsa7
 
 


Tengdi, durva lehet most a helyzet nálatok, de lehet, hogyha meggyógyul Máté, akkor picit rendeződek a dolgok. A nagyinál hogy viselkedik Máté? Erre is jöhetnétek sétálni, mert még itt vannak az állatok, (Máténak biztosan tetszene), de hamarosan elviszik őket :(

Esztke, nekünk Chicco van, de csak öt hónaposan tettem bele Lottit. Előtte hordozókendőztünk, meg nagyon meleg is volt, meg nem is lehetett kifelé fordítani. Én a vaterán vettem, tök jó állapotú, és fele annyiba került.

http://www.vatera.hu/chicco_marsupio_so ... 83642.html

Fruzsa, én is utálom ezt az időt, olyan mintha a lakásban is fújna a szél. Lotti egész nap nyűgös. Én is szeretem volna ha van egy kis őszünk, de úgy látszik itt a tél......
Én is frászban voltam, hogy a lánykám nem bírta a hason fekvést, még öt percet sem. Nyugalom jó hírem van, meg fog változni a dolog. Pár hét és rájön, hogy úgy jobban elér dolgokat, több mindent lát, és akkor már nem lesz gond. Bár Lotti sosem alszik hason, ott még nem tartunk.

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok Kismamák!:)
Én a 24. hetében járó "majdnem" anyuka vagyok:)Nagyon klassz olvasni az írásaitokat,főleg hogy nagyon sok szó esik a Bajcsyról.Persze mindenkinek más és más időszak köszönt be az életébe,más és más kérdései akadnak.

Én is a Bajcsyban fogok szülni,dr.Palczerthez járok gondozásra,de nincs választott orvosom és ahogy olvasom szülésznőm sem lehet:(Viszont nagyon bíztató,hogy mki csak dícséri őket.
Nem tudom van-e köztetek olyan,aki kompetens a kérdésben,de természetesen nekem is akad pár:)
Tudtok vmit a 2 ágyas szobákról?Érdemes rá költeni?
Ha nem két ágyasban vagyok,akkor is vajúdhatok kádban?
Létezik még olyan,hogy 3. napra varratszedés vagy már abszolút felszívódó cérnával öltenek(ha szükséges)?
Adnak konkrét listát,hogy mit érdemes (kell) bevinni szülés utánra,vagy itt jobb mások tapasztalatára hagyatkozni?
Mennyire lehet gáz az,ha vkinek nincs választott orvosa?Nagy olyankor a kivételezés,már ha van?-erre nyílvan olyan tud válaszolni,aki tapasztalta....
Nagyon köszönöm előre is,hogy fáradtok a válaszokkal.
A börzével kapcsolatban nagyon köszönöm az ötletet,még sosem voltam,azt hiszem megnézem a honlapjukon,és itt az ideje:) :D

Nagyon kellemes délutánt mindenkinek!!!!
bentley86
 
 


Tengdi, hatalmas kitartást kívánok Neked!!!!! Én csak csodállak, hogy ezt, hogy bírod így! :shock: És most el is szégyelltem magam, hogy én már Emma kisebb (a tietekhez képest kisebb :lol: ) kirohanásaitól is kész vagyok! :oops:

Andy, mi sajna, nem tudunk menni a héten. Pedig már nagyon-nagyon szeretnék!!!! A férjem dolgozik holnap déltől éjfélig, szombaton meg 3-ra megy, úgyhogy ha még börzézni is akarunk akkor nem fér bele. Sajnálom a meglepit, kiváncsi lettem volna, hogy mi az! :wink:
A tali nekem úgy néz ki, hogy mégse jön össze. :cry: Apának dolgoznia kell, nem tud átvinni.

Fruzsa, orrspray-t nem ismerem. A hasonfekvés problémáját viszont igen, ne aggódj, tényleg változni fog!!! Emma kb. kéthetes korától utált hason feküdni, aztán kb. mikor két és fél hónapos lett egyszer hasra fordult véletlenül és utánna fokozatosan szoktattuk hozzá a hasonfekvéshez. Egyszeri alkalommal kb. 5 percet bírt, utánna át kellett fordítanunk. De mostanra már ott tartunk, hogy forog minden irányba és imádja hason nézegetni a játékait és egyszer-egyszer még el is alszik hason. :lol:

Esztke, nekem bébé comfort kengurum van, de Emma egyenlőre utálja. :lol: Ha megyünk vele akkor nincs semmi baj, de amint egy másodpercre megállunk, vége, kezdi a mocorgást, nyűgösködést! Úgyhogy nem nagyon használom, abban bízom, hogy ha nagyobb lesz jobban fogja élvezni!

Bentley, üdv itt! Gratulálok a pocaklakóhoz! Én is Palczerthez jártam, nála is szültem! Én nem fizetős szobában voltam, hanem a háromágyasban, de arra a három napra tökéletes volt! Pedig először nagyon fizetősbe akartam menni, de nem volt hely, most meg már áldom, hogy nem kellett erre is pénzt kiadni. Nekem nem volt varratszedésem, de ha akartam volna akkor egy hét után kiszedi a doki.
Nekem amit mondott a szülésznőm, hogy "kell" bevinnem az a tena lady 4 csillagos betét volt, cumisüveg, hálóing, szénsavmentes víz, töltetlen csoki, szőlőcukor, textil és rendes pelus a babának és jó ha popsikrémet is viszel, mert Emmának csupa piros lett a popsija, nem kenték a csecsemősök semmivel! :? most egyenlőre ennyi jut eszembe. Kihagy már az agyam! :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Szia Bentley!
Végre még egy várandós. :)

A szülőszobák és vajúdó használata szerintem független attól, hogy fizetős szobába mész-e a szülés után. Amikor mi voltunk szülőszobalátogatáson, akkor a rózsaszínű szobára, ahol a franciaágy és a kád is van, arra mondta a szülésznő, hogy többnyire csak vajúdásra használják, mert csak 2 doki használja szülni is a franciaágyat, a többi nem szereti és abban a szobában hagyományos szülőágy nincs. Szóval, ha szabad az a szoba, akkor szerintem vajúdhatsz kádban. Azon kívül még zuhanyzó van, az is hasznos lehet. Legalábbis nekem ez jött le a szülésznő elmondásából, majd megcáfol valaki tapasztaltabb, ha nem így van. :)

Ugyanekkor bekukkantottunk a fizetős/alapítványi szobákba is és őszintén szólva nekem nagyon kicsinek tűntek, mint egy zárka. :( Úgyhogy én nem választom azokat. A nemfizetős szobák is 2 max. 3 fősek, úgyhogy azokban sincs nagy tumultus gondolom/remélem. :)

Ajánlom figyelmedbe a http://bajcsyszul.hu -t, ha még nem ismered. Vannak képek is a szülőszobákról, meg még sok infó. Valamint minden 2. hétfőn van szüléselőkészítő tanfolyam náluk, aminek a végén be lehet menni szülőszobát látogatni. A program: http://bajcsyszul.hu/elerh.htm Októberit sajnos nem találtam.

Az alapítványi szobák árai (aug. közepén legalábbis ennyi volt): a 2 ágyasok 4500 Ft/nap, az 1 ágyas 9000 Ft/nap.

Esztkének és Tengdinek sok kitartást kívánok! Persze a többieknek is, de nekik most különösen. :) Legalább tudom, mire számíthatok pár hónap múlva. :shock: :roll:

Kép
Kép
csuti25
 
 


Szia Bentley, üdv itt köztünk!

Nekem fogadott orvosom volt, de a szülésznő nem. A sárga szinű szülőszobában szültem, de mindegyik nagyon szép, szokott lenni szülőszoba látogatás is, a honlapjukon fenn van, hogy mikor, de ha bemész lehet úgy is megmutatják neked.
Én fizetősben voltam 4 napot, de félidősen terhesen feküdtem "simába" is. Mindegyik jó, bár azért az alapítványi sokkal szebb, meg nem annyi emberrel osztozol a fürdőd.

Én is úgy tudom, hogy 4-5 textilpelus, sima pelus, popsitörlő esetleg popsikrém, Tena betétek, kis kesztyű babának karmolás ellen. Ruhát csak hazavitelkor kell vinni, de vihetsz sajátot is, elvileg nem keverik el, bár nekünk a kesztyűnk eltűnt. Én vinnék még a helyedben Domestos törlőkendőt, az nekem bejött.
A szülésnél mentes víz, szőlőcukor és töltetlen csoki , ez engedélyezett. Enni, inni. Hálóinget a szülésre kapsz, és szerintem azt használd! Illetve én vittem szívószálat, ah esetleg császár lenne a vége, utána könnyebb avval inni, főleg ha még ugye feküdni kell, de szerencsére nem kellett, mert hüvelyi úton szültem, és legfeljebb a gátseb okozott fájdalmat, de mozoghattam utána rendesen. És az eldobható hálós bugyi nagyon bejött, abból vehetsz két csomaggal is, az 10 darab, nekem sajnos egy nap több is elment, annyira véreztem. Marcsinak van egy jó listája, még emlékszem rá, valahol megvan, de tőle is elkérheted itt a fórumon, de küldőm ha megtalálom.

Köszi lányok, asszonyok a válaszokat, én is remélem hogy változik helyzet, mert a védőnő is mindig evvel macerál, hogy hason kéne fektetni, próbálkozunk, de azért szekálni nem akarom.

Kép
fruzsa7
 
 


Sziasztok Csajok!
Ez a méreg,nem a cián:(Megírtam egy regényt Nektek,alaposan szemezgetve,hogy ki mit írt,erre nem elnyomtam valamit:(
Szóval,akkor még1x:(
Nagyon köszönöm az üdvözlést és a gyors választ;crissy,fruzsa,csuti!:)
Kijegyzetelgettem a sok okosságot,amit írtatok,nem mondom,tényleg hatalmas segítség vagytok!!
Crissy!Nagyon érdekelne a tapasztalatod a dokival kapcsolatban...nem tudom,hogy mennyire publikus,esetleg priviben,ha itt nem,hogy mennyiért vállalta a szülést és hanyadik héten beszéltétek meg,hogy elvállal...meg voltál elégedve vele,mármint,hogy mennyire volt kíméletes és türelmes...bár azt mondják,hogy a legtöbb a szülésznőn múlik,ő van ott veled az 1. perctől...az igaz,hogy a beöntést,meg az előkészítést is Ő végzi?
Szó,ami szó,tényleg nagyon érdekelne,hogy hogy zajlottak a dolgok Veletek!A listád kiirogattam,köszönöm a tanácsokat Neked is!
Csuti,mikorra vagytok kiírva?Amilyen szerencsém van,gondolom,hogy nem éppen egy időben fogunk szülni:(Látom már a látogatáson Ti túl vagytok:)Hány alakalommal voltatok?Én 1-2-t tervezek,attól függ,hogy mit tapasztalok...egyébként ismerem a honlapot,köszönöm,hogy gondoltál rá,de ahogy írtad,még nincs okt-i "menetrend":)
A fizetős szülőszobát akkor nagyon átgondolom,már csak amiatt is,amit fruzsa írt...bár úgy gondoltam,hogy nem fogadtam dokit,meg ahogy kiderült így szülésznőt sem lehet,gondoltam,legalább ennyi "luxusban" legyen részem...de úgy néz ki,hogy erre meg nincs szükség.Bár a kádas vajúdáshoz nagyon ragaszkodnék,nagyon-nagyon ajánlják...ki tudja lenne-e olyan mázlim,hogy pont akkor más szül a kádas szobában:(Bár,lehet,hogy időm se lenne belecsüccsenni,gondolkodjon pozitívan az ember:)
Fruzsa,miért gondolod,hogy jobb a kh-i ruhában szülni,vagy csupán praktika?Az az a fajta,ami hátul megkötős,mint a filmekben?:)
Az eldobható bugyit én piacossal helyettesítem,első felindulásomban kimentem a maglódira és vettem 10 db-ot,kifejezetten erre az alkalomra,mert mki szidta az eldobhatós bugyikat.Gondoltam majd én azt hajítom el:()
Az nagyon klassz,hogy hüvelyi úton szültél,ahogy hallottam császár után 12 órát kell feküdni...??Nem tudom,aki okosabb tőlem,javítson ki!!!!
Köszönöm mégegyszer az 5leteket és gondolom még nem lehetek elég hálás..:)
Néztem a "nagy" Dózsa honlapját,nincs bababörze kiírva...a nagy kifeszített "vásznon" van feltüntetve,hogy most lesz????
Kellemes estét mindenkinek!!!
bentley86
 
 


Bentley!

Azért írtam, hogy kórházi hálóingbe szülj (igen hasonló, mint a filmekben :D ), mert hogy csúnyán fejezzem ki magam, elég dzsuvás lesz a végén. Bár nem mindenkinek, itt is olvastam olyanról, aki megúszta a dolgot, de nekem még a zoknim is véres lett...igen igen, én zokniban vajúdtam, tudom fura, de ha izgulok, nagyon fázik a lábam, és ilyenkor jég hideg, mondtam szülésznőnek, hogy az marad. Szóval a sajátot inkább a gyerekágyas részlegre tartogasd, bár nekem ott is koszos lett a saját, főleg amikor megindult a tejcsi, ezért szerintem mindenképpen vigyél ilyen melltartóbetétet, inkább eldobhatót, ott úgysem fogod mosogatni őket.
a fizetős szobával azért jártam jól, mert 2 ágyasba voltam, de 2-3 nap senki nem volt mellettem, mert kevesen szültek és azok is simába mentek...szóval el voltam én ott egyedül babóval 4500 ft-ért naponta. Végül is egyágyasba.... :D

Ha gondolod priviben elküldőm a részletes szülésélményemet, bár ide is leírtam már, de azért nem olyan részletesen. Csak hogy ne untassam a többieket itt a hosszú sztorijaimmal!

A szülésfelkészítők nagyon jók, és hasznosak. menj el minél többre!

Egyébként az eldobhatós bugyik jó minőségűek, és nem olyan szorosak, ez főleg császárosoknak fontos, hogy ne nyomja a hasukat. De a Tenának is van hálós bugyija.

Ha van konkrét kérdésed, akkor írjál majd még! Nekem rengeteg minden van a fejemben nem tudom mi érdekel pontosan.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
fruzsa7
 
 


Jön valaki holnap a csigaházas baba börzére???
baba0727
 
 


Bentley, privi ment. Szerintem is a kórházi hálóingbe szülj, ki lehet benne bírni és úgysem azzal fogsz foglalkozni! :wink: Én úgy tudom, hogy csak 6 órát kell feküdni császár után, de majd kijavítanak a császárosok, ebben nincs tapasztalatom csak rémlik, mintha mondták volna az előkészítő tanfolyamon.
Én is vittem eldobhatós bugyit, nagyon megérte!!! És kamillás nedves wc papírt is, sokkal jobb a gátmetszés után mint a papír (legalábbis nekem jobb volt). És nem árt ha viszel fertőtlenítő törlőkendőt is valamilyet, mert azért a mosdók tisztasága nem az igazi! :roll:

Baba, én bizti nem megyek. Nagyon messze van, sajna. :?

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Szia Bentley,

Lotti 12 órás vajúdás után szültett császárral, de semmi rossz emlékem nincsen. Biztos mázlista is vagyok, de pár nap után már törökülésben tudtam ülni. Persze van amikor érzem a sebet, de ez gondolom így van a gátmetszésnél is. Szóval 6 órát kell feküdni, homokzsákkal a hasadon, utána fel kell kelni. Az a legrosszabb, meg még egy pár óra de utána egyre jobb a helyzet.
A kádas vajúdáshoz, ha ennyire szeretnéd akkor ragaszkodj keményen. Én is szerettem volna, de éppen egy nővér aludt abban a szobában, így sajnos nem mehettem be :shock: Furcsa volt egy kissé, de ez volt az egyetlen negatívum az egészben. A külön szoba meg szerintem csak a fürdő miatt érné meg, az a 3 napot ki lehet bírni. Arra készülj fel, hogy boldog boldogtalan mehet látogatni, így sok múlik a szobatársakon, hogy kimegy-e a rokonsággal, vagy végignézik, ahogy szoptatsz.
Amúgy van egy papír amire rá van írva mit kell vinni, majd kérjél ha legközelebb a kórházban jársz.

KépKép
trinky
 
 


Hello!

Már megint egy halom bejegyzésen rágtam át magam, de sajna nem tudok minden nap gép elé ülni. Luca babával egyre többet játszom napközben, ha meg van szabad 1 órám, teszek-veszek a lakásban.

Jelentem Luca 5,57 kiló, és 10 nap múlva 4 hós lesz!!! Rohan az idő!!! van egy rakás friss fotóm, próbálok pár napon belül felrakni egy párat.
Egyébként remekül vagyunk, még ebben a téli időjárásban is, egyelőre még nem viselte meg Lucát ez a hirtelen beköszöntött hideg. Éjjel még mindig mormotát játszik, ajánlom is neki! :)
És ma este bezabált egy 250 milis adagot, a pocija óriásira dagadt, de szemmel láthatólag elégedetten pislogott vacsi után. Napi 720-800 közöttieket eszik, épp milyen kedve van.
Az etetés nem mindig egyszerű, mert ha épp olyanja van, össze-vissza rángatózik kaja közben, ő akarja irányitani az üveget meg a kezemet, ficánkol, nézelődik, elfordul....elég macerás, de megküzdök vele, mindig mondom neki h sajna anya az erősebb! :lol:

Tegnap elővettem egy újabb játékot: egy zörgős textil babakönyvet, most az a favorit, morzsolgatja az újjaival, gyömöszöli a szájába, tök édi! és közben magyaráz, mondja a magáét!

Ahogy olvastam vissza a fórumot, vki, egy új belépő (talán Csuti???) kérdezősködött a beöntésről, és hogy tart tőle....na hadd jegyezzek meg annyit, hogy ez legyen az ember legnagyobb baja, a 10-es skálán ez egy nulla, és legalább jól kiürül az ember....nem lesz kellemetlenség szülés közben. vagy ha mégis, nem annyi mintha nem kapna az ember beöntést.
Szóval ettől egyátalán ne tartsál, amúgy meg semmitől sem, minden simán fog zajlani. Talán még korábban az EDA-t is kérdezte vki, annak a beadása sem nagy cucc, egy kis szúrást érez az ember, oszt jószerencsét, én akkor kértem amikor 4 perces fájásaim voltak, és azok már eléggé fájtak, szóval pont nem érdekelt h az EDA beadása esetleg fájhat, csak azt vártam h jöjjön már a doki és adja be. Tehát fenti dolgoktól egyátalán nem kell tartani, abszolút ártalmatlan beavatkozások. Nekem a varrás sem fájt, nem tudom Kardos doki hogy csinálta, de szó szerint SEMMIT nem éreztem.

Ha lesz tali én mindenképp mennék! lehet tudni h hova kell menni?
Crissy, ha tudlak én elviszlek! Egyeztessünk ha tudjuk a pontos címet és a dátumot!

Jó éjt mindenkinek!
Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Ja, és Beni nagyon cuki! Ezt elfelejtettem megirni az előbb Fruzsának.

Kép
szolnoki rita
 
 


Roli 3/4 7-kor evett este,most ennyi az idő és még nem kelt fel...
Pedig 8-kor fürödni szoktunk,de ahogy el nézem most még az is el marad.3/4 8-kor el mentem fürdeni és mire visszajöttem Roli úgy aludt,mint a bunda.Úgy voltam vele úgy is mindjárt föl kel,de még sem.
Veletek volt olyan,hogy nem fürdettétek le a picit??

Én is a kórházas hálóingben szültem.Semmi gond nem volt vele.
Bentley!
Nem a Dózsában lesz,hanem a Rákoscsabai Művelődési Házban.(csigaház) Holnap 9-13-ig.
baba0727
 
 


próbálok reagálni 1-2 dologra

Gabi
nem igazán értem amit írtál a kineziológussal kapcsolatban. Mármint értem, csak szerintem vagy nem egyről beszélünk, vagy az illető nem kineziológus volt, még ha annak adta is ki magát. A kinezben nincs ilyen jósolgatás, az egy stresszoldó módszer, teljesen összeférhetetlen vele, amit írtál. :roll:

Börzére én biztos nem tudok menni.

tali
nekem mindenképpen előnyösebb Andyéknál, hiszen fogalmam sincs meddig bírná/bírja a 2 csemete, ( ha egyáltalán tudunk menni, mert teljesen rendben lesznek ) illetve inkább Ábel. S ha mégsem bírja jól, innen mi 2 perc alatt itthon vagyunk, úgyhogy én önző szempontjaim alapján most erre szavazok. Nyáron meg kint ülős időben meg tuttira Marcsiék kertjére. Olyan jó volt!

sztem nem hal ki atopik, látjátok jött is a következő generáció :D , csak picik mellett sokkal nehezebb. Most nekem is házimunkázni kéne :oops: kihasználva míg Ábel alszik, s nincs karban.
Esztke amiatt is írtam asétát, mert ott jobban ki lehet vesézni ezt a témát, hogy ki vagyunk bukva időnként.
Nagyon kevesen ússzák meg szerintem, van néhány szerencsés, de van aki csak nem meri felvállalni, mert azt hiszi rossz anya. Pedig ettől senki nem az, emberek vagyunk, nem gépek, és ez egy non-stop 24 órás szolgálat minden öröme mellett, ami az elején olyan mértékű kialavatlansággal jár, hogy amellett bármit tesz az ember, csak ideig óráig használ, vagy addig sem. Én tudok - épp a kinezből is - stresszoldó módszereket, de ha az az alapvető emberi szükséglet nem teljesül, hogy nyugodt és elegndő alavás, akkor hiába. Ez egy ilyen időszak, még lehet majd vissza is fogjuk sírni, bármilyen furcsa.
Engem valójában az zavar, hogy ilyen szarságokra iszonyú sok idő és energia megy el, ami a gyógyítással jár, s küzdelem Mátéval, orrporszívó, gyógyszer beadás, orovshoz vitel....s minden ami ennek járuléka. Meg ami a csípőmmel volt, már szinte teljesen rendben van!!!! :lol:
Tehát ha időben és energiában összeadom, amibe ezek kerültek, akkor az nagyon sok idő, és igazságtalannak érzem, mert mindezt mennyivel jobb lett volna mesélésre, sétára, pihenésre, közös játékra stb fordítani. Mert ezektől vette/veszi el az időt. Nem tudom mennyire volt érthető.

Kép
Kép
tengdi
 
 


Üdvözletem az új kismamiknak!
Ne ijesszen el titeket, amiket írtunk, legyetek ügyesebbek, ( én még erre gondoltam is ) csináljátok meg a nagytakarítást, míg bírjátok, s vegyetek igénybe segítséget, legyen egy rakat kaja lefagyasztva a fagyasztóban....meg ilyesmik. Én tudtam ezt, de nem csináltam, illetve félig meddig, most pedig de jól jönne!!!

Csuti, ha nem fogadott szülésznőnél szülsz, akkor semmiféle indok nincs rá, hogy adj neki pénzt, úgy értem, ha nagyon de nagyon szuper és megengedheted magadnak, akkor tedd, de ha közepes vagy netán nem oké, akkor miért adnál?????

Amélie
nem volt személyes tapasztalatom vele, csak meséltek róla és láttam ahogy mással viselkedik, de én Magdi szülésznőt biztos szívesen fogadtam volna meg. Nagyon szupernek tűnt. Meg egy fekete hajú fiatal kis nő még aki szintén olyan, hogy meg mertem volna a viselkedése alapján is fogadni, talán ő lehet a Móni? Különben merj az ügyeletesnél szülni, nincs hentes a bajcsyban ( most ) :D , nekem sem sok híja volt, hogy így alakult. Mertem volna, csak féltem tőle, hogy ha a túl sok speciális ( szerintem ugyan nem az ) kérdésem, kérésem óhajom nem kerül kielégítésre akkor szülés közben az problémát okoz, netán össze is veszem valakivel. Így nekem ez jobb volt így, így sem kerültem el a "harcot" csak szerencsére nem a dokival, vele minden a legteljesebb mértékben oké volt.

Kép
Kép
tengdi
 
 


fruzsa beni gyönyörű kis formás fickó! kisbetűzöm, mert ábel a másik kezemben van.
ha nem akar hason feküdni, akkor annak oka van. védőnéni is úgy alszik és fekszik ahogy neki kényelmes, nem ahogy valaki megszabja neki. majd megerősödik később a gerince majd emelgeti hason fekve a fejét beni egy hónap múlva...nála ez később jön el, majd mást meg hamarabb fog.



néha azt érzem állandóan okoskodom, szóljatok, ha így érzitek, akkor visszafogom magam.

kenguru
míg magától nem ül a pici, addig megterheli a gerincet, nem elég, ha a fejét tartja. ebben még az orvossal is szembeszállok, aki azt mondja lehet hamarabb. lényegében ül a kenguruban s összecsuklik, összecsúszik a gerinccsigolyája, nem elég erős m,ég, hiszen ülni is ezért nem tud....

trinky
rendszeresen sétálunk az állatkert felé..lehet már találkoztunk is. na akkor egy négyes séta már össze is jöhetne...mondjuk a héten nem, alaposan ki akarom kúrálni őket, nem megyünk ki ilyen szélben.
máté igazán engem tüntet ki a hisztivel, különféle raplijaival, ez már így van egy éves kora óta. én pattanok, pattantam neki első szóra, más nem. ha éjjel 3szor ugrasztoztt kakaóért másfél évesen, akkor én pattantam ennyiszer, max morogtam kicsit. apja vagy anyu ezeket nem tűrik, náluk nem is próbálja. na és ugye ábel születésével ezt nem tudom megtenni, s persze kell idő., míg megszokja. na és azért az életkorából adódó hisztik persze pluszban vannak. majd lesz az itt mindenkinél. :D




esztke
nekem igazán a betegségek tettek be, azok miatt buktam ki teljesen. a többi olyan, ami bosszantó, de ez okozott rengeteg plusz negatívumot. nehogy miattunk ne vállalj két éven belül második babát!!!!!!!!!!! :shock: én hiszem, hogy az első félév, év lesz nehezebb, de utána épp fordítva. most a mélyvízben vergődve is azt mondom, nem csinálnám máskéánt.

bentley
sztem 2 ágyas és kád nem függ össze. ott is kifoghatsz rossz szobatársat ez szerencsefüggő.
én felszívódó varratot kaptam, s picit, mert nem vágtak, csak 1 centit repedtem, de egy hét múlva kiszedik, ami addig nem szívódik fel. de a varratszedés már nem fáj, még ha hihetetlen is, ha felszívódó, ha nem, csak ha gyulladt.
ha tudsz visszaolvasni még szülésig, többször le volt már írva mit jó bevinni, s más hasznos infokat is megtudsz. én is ezzel töltöttem az időm, már a 6. héttől kezdve végigolvastam a bajcsys topikokat.
zoknit tényleg vigyél szüléshez, ahogy írta fruzsa, mert akármilyen meleg van, a láb szinte biztos fázik. és az szörnyű ilyenkor.



crissy!
nehogy már szégyelled magad, én is ki tudtam bukni az első gyereknél is a másodiknál is, és most is. Imádjuk őket, millió öröm van velük, sokkal több, mint gond, de nekünk is vannak és lesznek is nehéz napjaink. És ez így lesz később is, csak akkor más miatt bukunk majd majd ki. Mint írtam már emberek vagyunk.
Tali 26 hétfőre lett mondva ha jól tudom, nem a hétre!!! úgyhogy csak gyere, mert szeretnélek/szeretnénk személyesen megismerni titeket is!!! :D

a meglepetés elmaradásban én is ludas vagyok, Andy nem küldtem képeket :oops: :oops: :oops:


új kismamik ki mikorra van kiírva?
én imádtam az egy ágyas alapítványit, akkor jöttek hozzám, mikor akartak vagy nekem jó volt, senkit nem zavartunk, máté volt, hogy elaludt az ágyon mellettem...mondtam, ha nem fájt volna az aranyerem, akkor wellnessbewn éreztem volna magam :lol: de van aki kifejezetten szeret beszélgetni, s igényli, hogy ne egyedül legyen. Mondjuk én is ismerkedtem, én ábel miatt kértem az egy ágyast. mert csak ott tudtunk ketten lenni, s fontosnak tartottam, hogy megkapja ezt tőlem, és jobban egymásra is tudtunk hangolódni.


na közben volt szoptatás meg minden, jó rég kezdtem a hozzászólást.

most egy hétig nem jövök, mert vagy máté rovására, vagy házimunka rovására tudok netezni, vagy úgy hogy ábel a kezemben van, és akkor viszont nem rá figyelek. Meg nem Mátéra. Meg nem haladok. Úgyhogy most megvonom magamtól egy hétig a netdrogot. Mert a gyerkőcök az elsők, a kötelesség házimunka amásodik, és ha belefér akkor jöhet a net. De mot nem fér bele.

mindenkinek addig jó egészséget, nyugis éjjelt átalvó babákat!! :lol:

Kép
Kép
tengdi
 
 


Tengdi, köszi a bíztatást, nagyon rendi vagy, hogy még erre is gondoltál, jólesett! :lol:

Rita, nagyon ari vagy, hogy felajánlod, hogy elviszel, de én nagyon messze lakom ám tőled!!! :lol: De még kigondolom, hogy hogyan és hova tudnék eljutni a babóval és esetleg egy köztes helyen taliznánk, hogy neked se meg nekem se legyen sok az út! De nagyon köszi, hogy felajánlottad!

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Voltam a börzén,nagyon jó dolgok voltak iszonyatos jó áron.Vettünk egy csomó játékot a Rolinak!!Ha minden igaz November 18-án lesz a következő.
Roli hajnali 1-kor kelt fel enni.Így aztán le sem fürdettük.
baba0727
 
 


Crissy,köszönöm a privit,ezzel is sokat segítettél,egyelőre nem jut semmi eszembe,de biztos lesz még kérdésem:)
Tengdi,én 2010.02.09-re vagyok,persze csak hivatalosan,nem hivatalosan meg nem jól írták be az uccsó mensim idejét,úgyhogy megérzéseim szerint jan. végi babucink lesz:)
A többiek még nem nyilatkoztak,de izgatottan várom:)Egyébként köszöm az ötletet,Tengdi,én még 2006-tól elkezdtem,de az 5.oldalig jutottam:)végülis lesz időm informálódni és nem akarok senkit terhelni a kérdéseimmel,de hátha olyan ritmusban kapok el valakit,akinek éppen van kedve válaszolgatni:)
A válaszról jut eszembe,véleményetek szerint,mi a fenének akar kijönni a védőnő,egy 6 hónapos kismamához?Azt mondja,hogy erre jár,amiben nincs logika,mert 2 percre van a rendelő...ez amolyan környezettanulmány,vagy mifene?Muszály ilyenkor fogadni őt?
Trinky,a az alvós sztori valóban kissé meglepő 8) ,azért nem semmi,hogy ilyenek vannak!!!Viszont bíztató,hogy 6 órát kell feküdni,bár tudod,sokmindenki már csak merő jóindulatból is riogatja a másikat,már az epidurállal is,hogy az mennyire borzasztó :twisted:
A listával kapcsolatban,meglesz,kérni fogok mindenképpen.Legközelebb úgyis a cukorterhelés következik :lol:
A látogatókat úgy érted,hogy a 2-3 ágyas szobákba bejöhetnek a rokonok?Tényleg,mennyire szigorú ez a rend?Mármint mi apás szülést szeretnénk,ha nincs császározás,akkor apa kint várhat,amíg a picit rendbe teszik?Mennyi idő múlva jöhetnek be a rokonok?-ezek szerint a kórterembe is :?
bentley86
 
 


fruzsa,mindenképpen minden érdekel:)a zokni nem is olyan rossz ötlet,főleg februárban,nem tudom hogy éppen megfagyni akar az ember,vagy épp ellenkezőleg,szakad róla a víz:)A hálórucis dolgot is mindenképpen felírtam az okosságok közé,hagy mossanak csak ők:)jobban rá fognak érni,mint én:)Egyébként és nem mellesleg,szerettem volna írni,hogy gyönyörű a babócád,igazi kis vagány,és csintalan a mosolya:)Nem is igen kellett arra a pár napra jobb szobatárs:)
bentley86
 
 


baba07!Milyen dolgok kaphatók ilyenkor a börzén?Pl. ruhák,bútorok...stb.?Ezek is amolyan használt,de szép állapotú dolgok vagy abszolút újak?
Ne haragudj,hogy tudatlankodom,de még sosem voltam ilyenen...
Egyébként már emlékszem,hogy ki volt írva a börze,még múlthéten láttam,de el is felejtettem :wink:
A novemberi dátum vajon mennyire tuti???
Szép napot Nektek,már biztos az lesz,ha Roli megkaparintja a sok klassz játékot:)
bentley86
 
 


bentley!

Hát feltettél egy pár kérdést... :D !

nekünk apás szülés volt, a férjem végig bent volt, a köldökzsinórt nem ő vágta el, mert Beni már belekakilt a vízbe, és gyorsan leszívták neki a cuccot, és vitték is ki a gyerekdokinak, de a férjem ment k a fényképezőgéppel, és mindent lefényképezett, ahogy tisztítják a babát, és ö hozta vissza nekem a szülőszobára már felöltöztetve, a kezébe nyomták.

A kórtermekről annyit, hogy mind a fizetősbe, mind a simába bejöhetnek, és a mikor én feküdtem mind a kettőben bent is voltak. Sajnos a szülés után a fizetősbe olyan szomszédot fogtam ki, akihez egy egész klán jött, még kis gyerekek is..direkt megszámoltam rajtam kívül 8-an voltak bent a teremben, a gyerekek Beni kiskocsiját rugdosták, és hát persze éhes volt..de még csak meg se kérdezték, hogy zavarnak-e. Elfordultam és úgy szoptattam. Ja és két férfi is volt bent. Sajnos nincs túl nagy szám, pedig néha kéne hogy legyen.....
Szóval a Bajcsyban csak ez a hátrány, a kötetlen látogatási idő-amim részben jó is, és az hogy bárki bármikor kóricálhat szinte bárhol.

A védőnőről meg annyit, hogy elvileg havonta kell, hogy lásson, én 2-3 szor voltam nála, általában ő jött ki hozzám, és minden hónapban vizeletet nézet, a vizsgálatokról konzultáltam vele. stb


Kép
fruzsa7
 
 


Pedig reménykedtem benne, hogy végig egyedül leszek, de az utolsó másfél napra társat kaptam, sajnos nem a legjobbat.........
fruzsa7
 
 


Ja és a védőnővel kapcsolatban még azt akartam írni, hogy az új rendelet szerint 3-szor kell lakásra jönnie hozzád, mármint az otthonodba, és gondolom ő az egyiket most akarta beiktatni, nálam 4-szer volt kint..............

Kép
fruzsa7
 
 


Nos igen,éljen a kötetlen látogatási idő:)Azt hiszem legközelebb ha megyek a kh-ba akkor ha lesz lehetőség szétnézek "azon a bizonyos ajtón" túl is:)Végülis nyugalom szempontjából akkor tök mindegy hogy hol fekszik az ember:()Viszont a szülés utáni élményed nagyon pozitív volt,mármint,hogy apát nem hajtották el...azt hallottam,hogy sok helyen a kezükbe nyomják a pindúrokat:)

Már nem akarlak Téged fárasztani,de újabb felvetés,ami tuti,hogy fontos lehet a még várandós kismamiknak...olvastam egy papírkát a labornál,hogy ha házasságon belül születik a gyerek,akkor 300 napnál nem lehet régebbi a házassági ak.kivonat,amit az ember bemutat.Erről érdeklődött már vki konkrétabban?Mármint,hogy megkaphassam a születésijét a picúrnak,komolyan ki kell újra kérni a házasságit?-mert akkor azt még most elintézném,amíg mozgásképes vagyok:)
Fruzsa,Ti nem a XVII.-ben laktok véletlenül??
bentley86
 
 


Nos igen,éljen a kötetlen látogatási idő:)Azt hiszem legközelebb ha megyek a kh-ba akkor ha lesz lehetőség szétnézek "azon a bizonyos ajtón" túl is:)Végülis nyugalom szempontjából akkor tök mindegy hogy hol fekszik az ember:()Viszont a szülés utáni élményed nagyon pozitív volt,mármint,hogy apát nem hajtották el...azt hallottam,hogy sok helyen a kezükbe nyomják a pindúrokat:)

Már nem akarlak Téged fárasztani,de újabb felvetés,ami tuti,hogy fontos lehet a még várandós kismamiknak...olvastam egy papírkát a labornál,hogy ha házasságon belül születik a gyerek,akkor 300 napnál nem lehet régebbi a házassági ak.kivonat,amit az ember bemutat.Erről érdeklődött már vki konkrétabban?Mármint,hogy megkaphassam a születésijét a picúrnak,komolyan ki kell újra kérni a házasságit?-mert akkor azt még most elintézném,amíg mozgásképes vagyok:)
Fruzsa,Ti nem a XVII.-ben laktok véletlenül??
bentley86
 
 


bentley!

16.kerületben lakunk.

A házasságiról annyit, hogy elvileg kell róla a papír, nekünk 3 éve volt az esküvőnk, kikértem tavasszal új dátummal. De "állítólag" az eredetit is elfogadják, legalábbis Gabi írta, ha jól emlékszem, hogy ő eredetit vitt. De én inkább nem kísérleteztem a 7. hónapban elintéztem, az a biztos.

Kép
fruzsa7
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: