Sziasztok!
Red: NAGY NAGY GRATULA, A FOGACSKÁHOZ!!
Hurrá hurrá
És ő érzékel belőle valamit? Tudja, hogy ott van?
Hmm, Lettikém már nagyon tudja és hátra hajtja a fejét és büszkén nyitott szájjal vigyorogva mutogatja, ha mondom hogy: mutasd a fogacskákat és akkor dícsérem agyba-főbe milyen szép fogacskái vannak meg pusziszkoduk.
ÓÓÓ Tündi nem mond, hogy csak a front csinálta, nem szeretném ha elmúlna ez az apajóság, vagy akkor legyen állandóan jóapa-csináló front!! (persze úgy hogy a fejfájósok ne legyenek rá érzékenyek!)
Szegény betegecskék! Mielőbbi javulást kívánunk Babócának és Nórikának.
Furák ezek az ügyeletesek nálatok. Itt nem ez a tapasztalatom. Sőt mi Lilivel "piszlicsálé" dolgokkal megyünk, már bérletet vehetnénk, de inkább nézzék meg, minthogy nem viszem el, modnván, hogy kutya és nem veszek észre valamit.
Pár hónapja a szomszéd néni unokája úgy hasba bokszolta, hogy még másnap is nyekergett szegény, hogy fáj a hasa. Nem láttam az esetet, így nem tudhatom milyen erősen ütött, inkább megnézettem az ügyeleten, nehogy belső vérzés, szivárgás akármi legyen.
Tavasszal meg pl. kis butám felállt az autó peremére és rossz helyre tette a kezét, a középső válaszoszlopba kapaszkodott, de azután, hogy én már ellöktem az ajtót becsukódni Lettinél. Szóval visszafogni sem tudtam. Még jó, hogy nem lendületből, hanem óvatosan szoktam és még jó hogy pont annyi rés volt ott, hogy az ujja szinte pont befér. Szóval marhára fájt neki, de semmi baja nem volt mert csak a szele csapta meg. Igazán fel se dagadt, csak icipicit, láttam nincs nagy baj, de sírt nagyon így elvittem.. és még sorolhatnám. Soha egyetlen rossz szót nem mondtak, sőt még a doki is mondta, hogy nincs gond, de jó hogy jöttünk mert inkább feleslegesen 100-szor, mint egyszer későn.
Tényleg Nicolca. Sikerült már dűlőre jutni Babóca nevét illetően?
Sajnos Nusykáról én sem tudok semmit, pedig érdekelne hogy vannak. Sztem nem írta mennyi időre, és milyen időnként jön haza Apájuk, vagy legalábbis nekem is kimaradt ha mégis, akkor sorry.
A hideg zsíroldót én már 8 éve kiutáltam!! Ráadásul marta mindenemet, hiába a telinyitott ablak, még éjszaka is szendvedtem tőle, pedig nem vagyok allergiásfajta.
Az én eddig mesére rá se hederítő picikém oda van a Marcipán cicáért. Ismeritek? Nagyon ari.
Még Lilit vittük el kicsinek a Kölyökhajóra, ott volt élő bábelőadás és meg lehetett venni DVD-n. Házi dvd, de tök jó hogy megvettük. Lili még mindig tátott szájjal nézi, pedig nagy már.
Ja, a mosószódához akartam egy két ötletet, vagyi tapasztalatot írni aztán rohanok.
Szóval, rá van írva, hogy 1 L-hez 1 evőkanálnyit kell lemosásokhoz. Én, mivel nagyon gázosan zsíros volt a tűzhelyem, kicsit többet tettem, 1,5 kanállal.
Én mindenképp használok kesztyűt, mert hát erős sóoldat és az szárítja és marhatja a kezet, de legalább nem mérgez. (a bőröm az sajna elég érzékeny amúgy is).
No, szóval nem kell vele erősen dörzsölgetni, csak sokszor áttörölni, dörzsiszivaccsal még könyebb. Nyilván azért olyan TV-ben látható csodára nem képes, hogy törlök egyet és csili-vili. De tényleg jóval kevesebb erőlködés kell. Utána viszont sima vizes ronggyal többször át kell törölni, mert síkos marad (a só miatt).
Éppen ezért felmosáshoz pl. felezem. 6 l felmosó vízhez csak 3 kanállal teszek. Meg hogy kellemesebb illat legyen és még van így elhasználom egy fél kupaknyi Ajax illatos felmosósbizét. De azt el fogom majd hagyni, ha elfogy.
Régen egy kortynyi öblítőt tettem a vízbe, hogy illatos legyen a családi ház (mikor még ott laktunk) meg a leragasztott szőnyegpadló, mert azt is felfrissítettem a nedves felmosóval.
És felmosás után is érdemes egy sima vízzel nedves feltörlés. De az a kis víz költsége igazán eltörpül a drága vegyszerek ára mellett és az egészségünk meg aztán pláne meg is ér ennyit. Gyógyszerekre többet költenénk.
Hát ennyi. Ma jön majd a fürdőszoba, leginkább a csempe gázos meg a függöny. Kiváncsi vagyok nagyon. Jókat olvastam.
Ja, mosásnál meg a mosószer 1/3-át lehet vele helyettesíteni.
Na rohanok, eszik Letti aztán már rohanás Liliért.