Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Ma voltunk mérlegelésen! Hunor 4100 g! Azt mondta a védőnő, h nem is kéne már hetente mennünk, ha ennyit hízik, elég ha legközelebb 2 hónaposan megyünk.
A jobb szeme viszont csipás, egész nap csipásodik, összeragad, rászárad. Félszemű kalóznak hívom :) Kaptunk rá szemcseppet, remélem segít...

GAbi! Nóra szenzációs csajszi! tök jók a képek!

Esztke! nekünk sincs még napirendünk :? napközben többet van fent és kevesebbet alszik, de az határozza meg, hogy mennyire nyűgös. Ha front van, akkor ordít, már kézben se jó, aztán bealszik előbb-utóbb. Viszont ez felborítja az alvókáját.. van hogy 3-4 órát alszik ezután, vagy csak fél órát. ez főleg napközben van így.
Orsi mennyire érzékeny a frontokra?

Dia! értem, és továbbra is kitartást!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Trinky, köszi a tanácsokat, mi is játszottunk mindig ilyeneket a pelenkázón, de mostmár "komolyabb" tornázás lesz! :lol:

Igen, légyszi küldd el az infokat a hozzátáplálásról, előre is köszi.

Ettől tartottam a gyeddel kapcsolatban, sajna, azt hiszem én is így fogok járni. Hát nagy érvágás lesz az bizti, mert a tgyás nagyon jó. :(

Nem kötelező felvenni a karúszókat, csak megpróbálta a nőci ráadni (majd teszek fel róla képet, akkora volt egy mint az egész gyerek :lol: ) de én azt gondoltam, hogy még korai ráadni, még csak kétszer volt usziban, meg még nagyon kicsi ehhez. De nem problémáznak, nagyon kedvesek és semmit se erőltetnek. Igazából azt csinálsz a vízben amit akarsz. Pl. Emma jobb szeret csak himbálódzni a vizen, ő még kicsike, nem szereti a gyakorlatokat csinálni, amit tökre nem is baj!

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Kép
baba0727
 
 

 
 

Sziasztok

Crissy tegnap Lili se volt toppon :wink:

A hozzátálálásró jó cikk van a Babapatika újságban...menj be egy patikába s kérj egyet..ingyenes és nagyon jó.Én minden hónapban megyek és kérek :wink:

Esztke drukkolok a tejcsinek...++++
Nekünk is 2-3 hónapos korára alakult valami napirend féle..de az éjszakát 5 hetes kora után átaludta Lili is :wink:
A szopit mi is most hagytuk abba..sajne elapadt a tejem...de már 6 hónapos,ugyhogy nem vagyok nagyon elkeserdve..most már fini gyümölcsöket és főzeléket eszika drágám :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Máté totál visszaesett magas lázzal, tegnap apa elvitte, gennyes az egyik mandulája. Se éjjelünk se nappalunk nem volt az elmúlt 3 napban ( sem ) Ábel is gondolom érezte, és a tejem is visítva volt elég, ehetek ihatok, ha pihenés nincs tej is cskken. persze erre antibiotikumot kapott, ettől legalább biztos meggyógyul, ennél a pontnál már sajnos ez jön.
10 napja beteg és romlott, na de mostmár vége lesz biztos vagyok benne, lábam is jobb valamivel, azt hiszem a jövő hetünk már üdülés lesz az eddigiekhez képest....

most reagálni nincs időm, csak "helyzetjelentettem" m,ajd jövök, ha alszanak...s én meg nem.

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok

Tengdi gyors gyógyulást nektek. Sok gyógypuszi Máténak.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Tengdi ha alszanak a gyerekek feküdj le te is..most ne foglalkozz mással....vigyázzatok magatokra!!! :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Köszi a napirendhez a hozzászólásokat. Akkor még van iddőnk ahhoz, hogy kialakuljon...
Képzeljétek Orsi már 2 napja nem kap tápszert!!!!! :D :D Előtte 3 napig csak egyszer kapott naponta. Annyira örülök, teljesen lenyugodtam. Szopinként változó, de kb. 90-120 g-ot eszik 3-4 óránként. Nagyon szeret sétálni, általában délelőtt 11 körül elmegyünk itt a telepen a tóhoz és ott megyünk egy kört.
Persze van amikor nem hajlandó aludni, akkor sokat nyöszörög, meg sír. Most is kajci után vagyunk és Apával "beszélgetnek". De mindíg azt mondom, inkább ilyenkor ne aludjon és akkor az éjjel valószínüleg fog. A pukikkal sokat küzdünk, főleg akkor, amikor beveszem a vas tablettát. Elvileg napi 2-t kellene, de akkor nagyon kilenne szegény. Így 3 naponta beveszek 1-et.

Dia: Hogy vagytok? Remélem az antibiotikum segített Mátén.

Többiek? Minden ok?

Kép

Kép
esztke
 
 


na Esztke, ezt megfigyelem én is, eszembe sem jutot volna, hogy a vas és a hasfájás ( Ábelnek a szelek miatt fáj a hasa, csak ha az bántja akkor van gond, ha nincs levegő odabent, akkor végtelenül nyugodt ) összefüggnek...de megfigyelem.

Máté tiszta kiütés lett, még a haja altt is...s délután már hányt, hát egyértelműen penicillinérzékeny....nem adom neki tovább a gyógyszert, majd hétfőn kiderül elég volt-e vagy valami más kell.

Köszönjük a sok drukkot a gyógyuláshoz...már léztalan és amúgy jó a közérzete, kiv ugye a hányás miatti részt.

Csak nézek, ahogy a babáitok 3-4 óránként esznek, Ábel cirka másfél napközben, bár van mindig hosszabb alavás is. Mint az apja, gyakran keveset. De ezzel nem tudok mit tenni teljesen ő diktálja, ha éhes, akkor bizony kiköveteli, ha meg nem akar, próbálkozhatok ( megpróbáltam párszor ) még adni neki, hátha kicsivel több tejcsitől később kel, de nem fogadja el, kiköpi a cicim. Vagy cumizik rajta.

Nagyon dögös Nóra ebbena csíkos szerkóban! Nekem a csíkos a mindenem ruhában. És nagyon hasonlít továbbra is Norbira.

Kép
Kép
tengdi
 
 


háát Gabi nem lehet könnyű!!!! Sem 4 gyerek különböző iskola, ovi..pici baba..értük menni, külön óra...ezeket összehagolni, sem amit Norbiról írtál. Ha nincs ellenérzésed, akkor kineziológushoz vidd el Norbit, én inkább ezt tenném, mint pszichomókushoz. Múltkor nem tudtam ablogodban válazsolni, most meg kilépett mire visszajöttem, s már nem lépek be újra, mert megyek lefeküdni.

Kép
Kép
tengdi
 
 


Húú, de eltűnt mindenki! :) Remélem jó dolgotok van!

Kép

Kép
esztke
 
 


Hali!

Én vagyok,csak kicsit elvoltam havazva és megfáztam én is.
Suliba voltam hétvégn és mára értem magam utól.
tegnap voltunk mércén.6940 nyom a drága.

eszik rendesen minden félét és már a húsit is elkezdtem,megette.

jövő héten én kilépek hannával a börzére lesz valaki reggel kint,mert akkor talizhatunk,utána egézségnap lesz a patakyba oda is ki akarok nézni.

apa dolgozik,kocsit itt hagyja nekem.szóval mehet a börzézés.

azon gondolkodtam,hogy nálam is lehetne tali,így a pici babásoknak is közelebb lenne,szerintem a napalimban elférünk.
vélemény?

hogy vannak a picurkák?

tengdi: betegségen túl vagytok már?

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok!!

Hát szombaton átestünk a keresztelőn, sajnos sírással telt az egész :( Kifogtunk egy jó kis hasfájós napot... Nagyon keményen ordított Bulcsú egész nap, nagyon rossz volt... Pedig olyan szép szertartás volt de hát nem nagyon tudtunk koncentrálni mert szegény úgy üvöltött, nagyon durva volt... De pap bácsint nagyon megértő volt :-)

És most már kezdek nagyon szomorú lenni mert komolyan minden nap olyan keservessen sír szegénykém hoyg már annyira sajnálom és már komolyan nem tudom hogy egyáltalán a hasa-e. Igaz ugye most vagyunk 3 hósak és lehet a fejlődési ugrás is, de ez nagyon szörnyűséges :( Az ismerősi körünkben mindenki volt koponya és hasi uh-on 6 hetesen, minket viszont nem küldött a doki bácsi, pedig kéne menni nem? ez egy általános szürés ugye? én már nagyon szeretnék elmenni már csak azért is mert ugye ennyire hasfájós és örülnék ha megnéznék a pociját... Most csütörtökön megyünk szurira, úgyhogy megpróbálok megint beszélni a dokival, hogy normális e hogy ennyire sír minden nap...
A másik próblémás dolgunk még az esti altatás nem nagyon megy....egyszerűen úgy felkel hoyg 11-éjfél mire elalszik, pedig 5 után már nem is hagyom aludni...
Pedig rendesen mindig egy időben fürdetem 8 kor, kajci közben mese olvasás, sötét van, csend ... mindent bevetettem már és egyszerűen nem megy, ja és hát persze ekkor is sír... :(

Na jólvan nem panaszkodok többet :)
Pár kép a keresztelőről...
Kép Kép Kép Kép Dupla keresztelő volt, az én kezemben a keresztlányom :-)

tücsi85
 
 
 


Andy,

Jesszus, milyen durva külömbségek vannak a babák közt....
Bulcsú 3 hós ugye és már 6 és fél kg. !!! Persze fiú, Hanna meg lány, de azért milyen duva ez a súlybeli külömbség :D

tücsi85
 
 
 


Sziasztok!

Marcsi, nekem is jó az okt. 26 hétfő! Szívesen megyek!
Gabi, a kis Nóra nagyon cukiiiiii!!! És az a piros szerkó, az nagyon menő!
TENGDI: hát semmi okosat nem tudok mondani, marha nehéz lehet, vhogy túl kell élni ezt a beteges időszakot...minden elismerésem hogy ennyire jól bírod, persze nincs más választásod!
Gyógyulást kívánok Máténak és a legjobbakat!!! És amúgy te már jobban vagy?

Én szép csendesen meghúzom magamat, és nem osztom az észt senkinek, mert nekem annyira jó dolgom van Luca mellett, hogy az már szinte kínos, mikor ismerős anyukáknak mesélem! :)
Akárcsak Crissyéknél Emma, Luca is alszik este f10-10-től reggel 7-ig, de van hogy f8-kor tér magához. Max. 1-szer "ébred fel", úgy reggel f6-6 között, forgolódik, nyöszörög, de a szemét nem nyitja ki, cumi befigyel a szájába és 3 másodperc múlva alszik megint.

Aztán a reggeli kaja után játszunk, és úgy 9-f10-től megint alszik 11-f12-ig. Délután már csak 20 perceket alszik, abból egy alvás séta közben van a kocsiban.

Tegnap mértük le: már 5,46 kiló, a múlt héten 19 dekát hízott, ismét magára talált, és tisztességesen nyomja magába a kaját. Napi 4-szer 180-200 milit simán betolja. Próbáltam rászoktatni h inkább 5ször egyen kevesebbet, de nem igényli, neki ez a rendszer jön be.

Esztkének üzenem, hogy napirend 4 hetes korban nálunk sem volt, úgy 6 hetesen alakult ki, és Luca saját maga alakította ki a dolgokat, én alkalmazkodtam hozzá. De számítok rá, hogy ez a mostani napirend is bármikor felborulhat, ki tudja mi lesz pár hét múlva...

Viszont vettem én is Infacolt, mert vasárnap lepasszoltuk Lucát szüleimhez, mi kimentünk Budaörsre az outletbe. Hív apám, hogy ordit a gyerek, mert valszeg fáj a hasa, de úgy ordított szegény mint még soha, vagy 6an ugráltak körülötte de hiába....na mi meg rohantunk haza, mert tök ideg lettem, persze mire odaértünk, már röhögcsélt. Na ez volt élete első hasfájása, gyorsan elugrottunk a westendbe, és a DM-ben vettem Infacolt, azóta minden esetés előtt adom neki. Hasfájásnak nyoma sincs!!!!!
Az útmutatóban az van irva, hogy 3-4 napon keresztül kell adni minden étkezés előtt, de sztem felesleges....TI HOGY CSINÁLJÁTOK???
Bár ma még adom neki, de holnaptól nem akarom.

Az ökle folyamatosan a szájában van, kajálás közben is próbálkozik, de leszerelem....kicsit korai lenne 3.5 hónaposan fogzani! De lassan felszerelkezek én is homeós bogyókkal.

Még vmi: sztetek a borostyán lánc használ? Megmondom a frankót, h én hülyét kapok attól ha egy babának ez a lánc ott figyel a nyakában, nagyon nem tetszik és idegesít hogy beleakad, megfullad, stb....de sokan mondják h segít és enyhíti a fájdalmakat.

ja és sajnos Luca már végleg abbahagyta a szopizást kb. 5 napja. Egy kínszenvedés volt neki is, és nekem is, alig jött vmi, alig 10-20 mili, hiába szedtem a More Milk-et, így úgy döntöttem hogy vége. A szívem megszakadt, de hát ez van..... :cry:
Remélem a köv. gyereknél nagyobb szerencsém lesz az anyatejjel....

na most megyek, mert felkelt a kisasszony

Üdv,
Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!

Gyógyuljon meg mindenki minél hamarabb.

Andy, mondta én, hogy Hanna nem kövér. A védőnőd kissé gáz....
Te adtál Hannának sütőtökpürét? Most kezdtük volna el, de megnéztem és ami itthon van Kecskeméti, abban van cukor. :roll: Egyszerűen nem tudom felfogni miért tsznek bele cukrot, de legközelebb jól megnézem mielőtt megveszem.

Tücsi, szerintem front is nehezíti a dolgotokat, Lotti is egész nyűgös, pedig amúgy nyugis, mosolygós baba. Lehet fejlődési ugrása Bulcsúnak. Többet eszik?
Koponya és hasi uh-ra meg mindenképpen kérj beutalót. Furcsa, de a mi dokink sem mondta, ha én nem kérem, akkor lehet, hogy mi sem megyünk. Budán voltunk a Gerincgyógyászati Központban. Nagyon kulturált volt, rendes volt a dokinéni, meg lehet szoptatni is.
Az alvások meg most már be fognak állni, ne izgulj. Én a helyedben hagynám aludni öt után, mert utána meg lehet, hogy azért nem alszik, mert annyira fáradt, hogy nem tud. Lotti is van, hogy este 8-kor kel fel, de utána 10 órakor max alszik. Persz este 8-kor csak egy fél órás alvás után ébred. Így viszont nem nyűgösködik annyira. Én is féltem, hogy nem fog ezért aludni, de úgy látszik annyira elfárad napközben, hogy kell a hosszú éjszakai pihi.
Esti kaja közben mi már nem beszélgetünk, hadd álmosodjon csak az evéstől.

Nagyon édes Bulcsú a képeken, igaz nagyfiú már. Az a mellény nagyon férfias rajta :D

KépKép
trinky
 
 


Rita, nem használt a more milk? Akkor nem ruházok be rá. Most akkor tápszert kap a kisasszony?
Azért lehet, hogy Lucának jön a foga. Manapság minden előfordulhat. :D
Láncot nem veszek, de én is gondolkoztam rajta. Nem tetszik túlzottan, és nem is hiszek benne.

Esztke, ügyes vagy a tejcsivel.

KépKép
trinky
 
 


hát igen eléggé lelassultunk a topikon, na de picurka mellett jóval kevesebb az idő ugye, márpedig mindegyikünk megszült. Meg annak is, aki suli, munka, mint Andy...plusz picike és háztartás...nem sok Andy? Meg aki, mint Tücsi ki van a fáradtságtól, mert szerintem nagyon lefárasztó a kisbaba sok sírása, és nemcsak fizikailag.

Nekem tökéletes Andynál is a tali! Elvégre 2 perc tőlünk... :D Na talán talán már meggyógyult Máté. Az én csípőm még mindig nem oké, javul-javul, de 4 lépés előre 3 hátra, kb ilyen tempóban. De azért javul.

Máté egy évesen volt alig több, mint 7 kg!!!!!!! Most is talán 11-12, már nem is igazán foglalkozom vele, ő ilyen alkat, amenniyt eszik, attól több nem is tudom hogy lehetne??? S végülis egészséges, mert ez a megfázás, mandulagyulladás persze nem a súlyától van...ez lesz mindegyiküknél...át kell esni ezeken a légúti vackokon, hogy erősödjön az immunrendszerük. Nem jó, de ez van. Az azért felmerült már bennem, vajn hol nem fognak majd foglalkozni azzal, hogy két pici gyerekem van, így valszeg sokat leszek majd táppénzen???? már, ha majd munkát kell keresnem.

A bölcsiről mit tudtok? Andy főleg te, mert gondolom ugyanabba járnak majd a gyerekek. Hannát mikortól akarod, vagy inkább mikortól kell? Mikor mész vissza dolgozni? És hogy jelezzem előre a bölcsit, ha még én sem tudom, hiszen teljesen attól függ, hogy anyagilag hogy fogunk állni. Én Ábelt is szeretném itthon tudni 3 éves koráig, de ez jelen helyzet alapján kizártnak tűnik. Még imát mondhatok, ha 2 éves koráig sikerül.

Tücsi
Én is hagynám aludni Bulcsút, tökéletesen egyet értek Trinkyvel, ez Máténál is bejött, ha nem hagytam, merthogy akkor majd olyan mélyen alszik, hogy nem ébred fel...vagy hamarabb vagy könnyebben sikerül elaudnia, és épp az ellnekőzéjét értem el.

mennem kell

Kép
Kép
tengdi
 
 


tengdi: nehezen bírom a sulit,meg a család,gyerek dlgot együtt,de hát meg kell oldani.tanulgatok folyamatosan,hogy ne legyen sok a vizsgaidőszakra.

bölcsi: védőnőm szerint májusban lehet beiratkozni és akkor beíratom,következő évre.ethát elmúlljon két éves.és nem szívesen de visszakell menni dolgozni,gyesből nem lehet megélni.de szerintem te más körzetbe tartozol,mert nekem a mádin lesz a bölcsi,neked meg szerintem az újhegyin,védőnödet kérdezd meg.

még a naci nálam van,majd ha már sétálgattok elviszem neked.

borostyánlánc: már annyira sokan dicsérik,hogy én is fogok venni a hannának.

holnap ismét elutazom hannával,de most kocsival megyünk ketten anyumékhoz,vasárnap jövünk vissza.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Trinky: használt a More Milk, de csak az első 3 hétben. Utána hiába szedtem, szép lassan kezdett apadni a tejem, és a múlt hétre már végleg elfogyott. Próbálkoztam még szopiztatni, de tényleg szenvedés volt, főleg Lucának, mert hosszú percekig semmi nem jött neki, aztán meg nagy nehezen 10-20 miliket tudott kiszívni 15 p alatt, ennek meg nem volt semmi értelme. És bevallom: már semmi kedvem nem volt újabb 6ezret kiadni, és szenvedni ezzel az egész szoptatás mizériával.
Pedig nagyon szerettem volna, ha min. 5-6 hós koráig szopik, de nem jött össze. Biztos én is elbénáztam vmit, Luca sem erőltette magát az első hónapban, és mindezek összessége okozta a jelen helyzetet.

Most már csak tápszert eszik, Humana-t, a dokinéni azt mondta a múlt héten, hogy ezt a nullás tápot 6 hós koráig eheti, utána kap másikat, illetve én betöltött 5 hós korától, azaz dec. elejétől már elkezdeném a hozzátáplálást. Gondoltam kezdek a klasszikus almával, krumplival, sütőtökkel, aztán majd 6 hós korától megpróbálkozunk a különböző tejpépekkel is. Már várom, mert sajnálom szegényt hogy csak tápot kap, bár ő eszi ezerrel, ízlik neki.
Ez az egész szoptatás dolog - és most ne akadjatok ki, és ne dobáljatok meg fél téglával ha találkozunk - sztem annak gondtalan és egyszerű, akinek ömlik a teje, és nem kell szarakodnia állandóan a fejéssel, és nem kell azon agyalnia állandóan hogy csinálhatna még több tejet...ráadásul én nem tartozom az agyonparázós anyukák közé, persze aggódtam h mi lesz ezzel a szoptatással, de nem bőgtem napokon át a táp miatt, nem voltam depis.
Na de téma lezárva, majd a kistesónál biztos jobban összejön a dolog!

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!
Andy!
Jó utat nektek!
Csajok!
Én szívesen látlak titeket! De ha a pici babásoknak könnyebb Andy-hoz eljutni, akkor legyen ott a tali! Szerintetek???? Nálunk igazán az a jó, hogy jó nagy a kert! De ezt csak jó idő esetén tudjuk kihasználni! Szóval nekem mindegy hol találkozunk, csak találkozzunk!
Rita
Nem is kell ostoroznod magad amiatt, hogy Luca tápszert kap! Sajnos nem mindenkinek sikerül a gyermekét szoptatni! Ezen a fórumon egyszer már megbeszéltük, hogy nem ettől jó vagy rossz anya valaki!!!!!!!!!!!!!!
További szép napot mindenkinek!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 



Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk! :lol:

Hétvégén lezajlott nálunk is a keresztelő. Nagyon aranyosak voltak a babák (többet is kereszteltek egyszerre) nem sírtak pedig azt hittük lesz ordítás!!!! :lol: Egyedül anyósom bírt keresztbe tenni azzal, hogy hivatlan vendégeket hozott magával! :roll: Ettől eltekintve jó kis buli volt!

Teszek fel képet, meg babauszis képeket is teszek fel, még a múltkor ígértem Trinkynek.

Emma egyébként jól van. Most egy kicsit meg vagyok ijedve, elképzelhető, hogy fogy a kisasszony????? :shock:
Minden vasárnap meg szoktam mérni, csak úgy kiváncsiságból, és most már kéthete össze-vissza vagyunk. Ha kaja előtt mérem, akkor kb. 10 dkg-val kevesebbet mutat, ha két etetés között akkor kb. ugyanannyit mint előző héten ha meg kaja után mérem akkor meg nagyon sokkal többet (egyértelmű, hiszen benne van a 170 ml amit betermelt! ) :shock: Amíg nem jött ez a kavar addig mindig vasárnap reggel mértem, még mielőtt először evett volna és mindig hízott 10-15 dkg-ot. De ha így mérem akkor ezek szerint folyamatosan fogy????? Akik szoktátok mérni néha a babót, segítsetek!!!!!! Most akkor hogyan mérjem, vagy ijedjek meg????

Egyébként nagyon mozgékony a kisasszony. Megtanulta a múlthéten, hogy hátról hasra fordul és vissza, na, azóta nem bírunk vele! Egyszerűen imád forogni, de hason lenni már nem annyira és ha nincs kedve hátra fordulni akkor nyöszötkél és persze anya vagy apa megy és átfordítja és ez így megy tovább!!! :lol: :lol: Nem is baj, csak szegénykém annyira bukós, hogy a nagy tornázás közepette kijön egy csomó kaja, hogy a nyálról már ne is beszéljünk! :lol:

Rita, sajnálom a tejcsit, meg, hogy eddig is ennyit kellett küzdened vele, de örülök, hogy ilyen jól fogod fel! Azért büszke lehetsz magadra, derekasan álltad a sarat a tejért vívott küzdelemben!!! :wink:

Nekem mindegy kinél lesz a tali, csak a férjem át tudjon vinni! Sajna, muszáj a kocsi mert elég messze lakom mindenkitől a babakocsival meg nem tudok felszállni semmire akkora!!! :?


Kép Kép Kép Kép Kép

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok!
Szépek a babák!

Ma elmentünk Anyumékhoz ebben a jó időben, és Hunor 15.30 óta alszik. Még most is. Nem tudom mi lesz éjszaka... :roll:

Nekem is jó a 26-a, és mindegy kihez megyünk, de ha szerencsénk lesz és jó idő lesz, akkor kertben tényleg kényelmesebb... bár vmi parkot is kinézhetnénk.
Andy! mi megyünk a bababörzére! és én is reggel fele terveztem.

Kép
Kép
nikilány
 
 


Rita,
az a lényeg, hogy mindketten jól érezzétek magatokat a többi nem számít. A szoptatással kapcsolatban igazad van, de ezt már tényleg megbeszéltük a múltkor. :)

Andy, nekem is jó ha nálatok találkozunk. Mikor jöttök a Kada másik oldalára?
Tengdi, te kb. mikor tervezed az első sétát? Jöhetnétek együtt a parkba.

Crissy, tündéri Emma. Nagyon édes a hajzuhatagával. Most szombaton jöttök úszásra? Merre laktok?
A mérleget rakd el, a nyugalmad érdekében. A legtöbb mérleg nem pontos, főleg ha kétszer egymás után mérsz vele. Nem hinném, hogy fogyna Emma. A képek alapján szerintem nincs okod ijedelemre :lol:

KépKép
trinky
 
 


Trinky, köszi, én sem úgy látom Emmán, hogy gondja lenne, :lol: csak kicsit meglepődtem, hogy -10dkg-t mutat a mérleg!!!

Én régen kőbányán laktam, a Szent László gimi utcájában, igazából a bejelentett lakcímem még mindig az, anyukámék ott laknak, de a férjemmel a 18. ker-ben, pestszentimrén élünk (igazából már majdnem Gyál, össze vannak épülve) és sajnos olyan rossz a közlekedés itt felénk, hogy csak kocsival merek elindulni a babával, de nekem nincs jogsim, úgyhogy a kocsihoz még kell a férjem is :wink: . Ha lenne jó buszközlekedés, és nem kéne átszállni akkor nem érdekelne semmi, de nem bírom fel-le rakosgatni a babakocsit mert olyan mint egy tank :lol: :lol:

Nem tudunk most menni, sajna, férjemnek dolgozni kell menni és még előtte át akarunk ugrani Csepelre, lesz bababörze. Holnap sem megyünk most, mert ma is dolgozik egész éjszaka, reggel meg megy a tesómnak segíteni gipszkartonozni, biztos ki lesz már holnap estére. :? Következő szombaton meg az expon lesz a börze, oda is szeretnék eljutni, lehet, hogy majd az előtt beugrunk uszizni egyet. Jól betábláztam magunkat, mi? Ehhez apának is lesz egy-két szava biztos! :wink:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sajnos én sem tudok menni a talira mert ugyanazon a vonalon lakok mint Crissy csak én még kicsit kiljebb Felsőpakonyon, Gyál után. És sajnos én is csak kocsival tudok közlekedni, és mivel hétköznapra rakjátok a talit így sajnos nem tudok menni mert a férjem aki elvinne ugye dolgozik :(

Crissy mi nem is lakunk egymástól messze!!! :lol: Végre valaki :)

tücsi85
 
 
 


Jah és egyébként én is Kőbányán laktam régen, az újhegyi lakótelepen, a dombtető utcában, anyukám még mindig ott lakik :)

tücsi85
 
 
 


Sziasztok

Rita sajnálom a tejcsit, de ne gyötörd magad. Tényleg megtettél mindent.

Én is elvileg 5 hónaposan kezdem a hozzátáplálást. Én csak azt ne értem ebben a tejtermelésben, hogy hogy lehet az, hogy egyik héten még van rendesen tejem egész héten, elég egy ciciből ennie, szinte 4 óránként eszik majd szombatra mintha elvágták volna, újra összevissza, két óránként. És éjszaka is ébredt 2x, és azóta már csak két ciciből eszik. Nekem is van itthon tápszer, hogy ha még is kellene akkor legyen, tegnap este nem is kellett neki, de hétfőn este két ciciből evett, majd utána még megvett 60-at. Most már végre elfogadja az üveget. De csak is kizárólag a nuk-os üveget. Ennyit a híres drága aventről. Öklendezik tőle.

Másik gondunk a széklet, rászokott a 3 napos kakilásra, ami ugye anyatejes babánál nem is lenne gond, de nagyon nehezen indul meg, és a 3. napra már baromi nyűgös. Kétszer adtam már neki kúpot de hát örökké nem lehet. Mert akkor hozzászokik és akkor csak kúpra fog kakilni. Erre tegnap adtam baracklét hipp-et kb 10 ml-t. És rá 1,5 órára már kakilt is.


tengdi kineziológus: hát ami azt illeti nem nagyon hiszek benne, főleg azóta, amióta anyu volt nála egy jó pár éve, és közölte hogy az anyukája egy alkoholista volt, meg egy csomó betegséget felsorolt neki. Közben a mama soha egy korty alkoholt nem ivott, és csak magsavérnyomásban halt meg. Szóval azóta én nem hiszek benne.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!
Mikor lesz a börze??Mi is ki mennénk,csak az a baj,hogy ilyen hosszú útra nem igazán merek még el menni Rolival,mert 3-4 óránként eszik még....
A tali nekem is mindegy kinél lesz!

Holnap jön hozzánk a védőnő.Megnézi az ínyét,mert valszeg jön a foga.Nyáladzik,mindent rág,húzza a fülét,dörzsöli az ínyét...Szóval mi pont bele esünk abba a kevésbe akiknek már ilyen hamar jön a foguk.Vettem ma neki DOLOGÉL-t,majd kiderül mennyire használ.Én nem hiszek ezekben a mende-mondákban,hogy egy nyaklánc csökkenti a fájdalmat.
baba0727
 
 


Sziasztok!

Ma megkaptuk a 3 hós oltásunkat+rota második adagját.
Mérlegelés: 6540 gr. és 64 cm.
Kaptunk egy homeos kúpot hátha segít hogy ne legyen ennyire sírós, nyugtalan, Vibrucol kúp, valaki használta esetleg??
Ezt állítólag fogzás idején szokták használni, kipróbáljuk hátha valamit segít. Tegnap is nagyon fájt a hasa Bulcsúnak, nagyon durván üvöltött úgy voltunk vele hogy ha nem hadja abban 15 percben belül megyünk az ügyeletre, már szinte levetkőztettük mert ömlött róla a víz úgy sírt :( Na és akkor ma mondja a védőnéni hogy a fiúknál eltarthat a hasfájás olyan 5-6 hónapig.... :shock: hát meg kell mondjam elszomorodtam.
Nagyon rossz végig nézni ahogy szenved, komolyan nem is tudom leírni mit érzek, annyira rossz....nem tudunk boldogan együtt lenni mert tönkre teszi ez a rohadt hasfájás :cry:
Jah de megyünk hasi és koponya uh-ra!
Remélem ma jobb napunk lesz valamelyest...

tücsi85
 
 
 



Sziasztok!

tücsi
Gratulálok! Bulcsú igazán szépen fejlődik! :) Sajnállak titeket és őt is, de lassacskán majd csak kinövi a hasfájósságot! :roll:
Emlékszem az én fiam is rengeteget sírt pici korában és néha már én is, mert nem bírtam nézni a szenvedését! Az a legrosszabb, hogy nem tud segíteni rajtuk az ember! (kimondottan a hasfájós babákra gondolok!) Bár ma már a homeos bogyókkal talán picit könnyíteni lehet a dolgon! :roll: (A kúpot nem ismerem)

Mi is voltunk ma mérlegelésen. Boglárka 6550gr és 64cm! :D

További szép napot mindenkinek!

ui: Csajok! Most akkor hol legyen a tali? (nekem mindegy) Csak a szervezés miatt kérdezem!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


baba!
Okt.16.-án pénteken a Rákoskerti műv.házban is lesz börze!!!!!!!!!
(ez azért közelebb van)

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Köszönöm Marcsi!
Ma kaptunk egy szórólapt, Okt.14.-én a Rákoscsabai Műv.Házban(Csigaház) is lesz börze.9-13ig.
Kép
baba0727
 
 


Jó reggelt!

Köszönöm Dóri! Ezt meg én nem tudtam! Szuper!!!!!!!!!!! Ez van a legközelebb!!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Jó reggelt! :)
Hallllóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!! :o

Sehol-senki?????? :roll:

Kezd "kihalni" a topic????!!!!! :cry:

Remélem semmi gond, csak mindenki elmélyülten babázik?!?!
Bár elég vacak idő van, de mindenkinek szép napot és és hétvégét kívánok!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!

Reméljük nem kezd kihalni a topic... Egyszerűen biztos mindenki babázik.
Orsi is annyira lefoglal. Nagyon sokat szenvedünk a pukikkal. Annyira nehezen jön ki belőle néha. Se az infacol, se az espumisan nem segít. Valaki ismeri a grippe watert? Milyen tapasztalaitok vannak?
Ma már 1 hónaposak vagyunk! :D Tegnap voltunk a védő néninél, aki megmérte, az eredmény: 3930 g és 54 cm. Közel 1 kg-ot hízott 1 hónap alatt. És már másfél hete csak tejcit eszik. Tegnapelőttig felváltott ciciből, de akkor sajnos nagyon becsomósodott az egyik mellem és nem tudta leszívni, egyedül voltam otthon és nem volt hajlandó aludni, ezért lefejni is csak sokkal később tudtam. Pont aznap hagytam abba a tejserkentő teát, ert azt mondták, hogy lehet, hogy attól nyugtalan. Azóta viszont 2 ciciből eszünk megint. :( De úgy vagyok vele, hogy inkább egyen kettőből és akkor tejet kap. Remélem visszaállunk.
Na, mennem kell, mert felébredt!

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!
ja, babázunk... Hunor két napja nappal fent van és ha nem tudom vmi újjal lekötni a figyelmét, akkor ordít. Hidegfront van. Már alig várom, hogy jöjjön a zuhi, és megnyugodjon. Kinek érzékeny még ennyire a pici gyermeke?
Az a baj, hogy annyira sajnálom ilyenkor, mert látom rajta, h mennyire fáradt. Be-bealszik fél órákra, de sírva kel fel :cry:
Persze én sem bírom elviselni...

Esztke! az anyukám nagy mondása közé tartozik, h a szél miatt hasfájósak lehetnek, és több pukikat eresztenek... hát nem tudom, de lehet igaza van. Az viszont egyáltalán nem baj, h két ciciből etetsz, én is ezt teszem. Mindkettő termelődik, de egy nem lenne neki elég...
A teára viszont én azt hallottam, asszem Gabitól, hogy rá tud szokni a szervezeted, úgyhogy én kétnaponta szoktam inni pár bögrével.
A kilóhoz gratulálok!!!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!

Hát igen mi is nagyon nyügősek vagyunk, mondjuk mi amúgy is, sajnos :-) Úgyhoyg Nikilány kitartás, együtt érzek Veled! :D

Esztke: mi használtuk a gripe watert, sajnos nem igazán hatott, mi azok közé tartozunk akiknek egyik sem válik be, viszont nagyon sok jót hallottam róla, családban, ismerősök használják, és nagyon jó állítólag, próbáld ki mindenképp!! Nekünk a három közül egyik sem jött be :(

Egyébként mi is két ciciből szopizunk, sőt van hogy egyből, szóval össze-vissza ahogy épp jólesik :-)

tücsi85
 
 
 


Esztke, a teától is fájogathat Orsi pocija, én ezért hagytam abba. Amúgy a hasi uh-n mondott egy trükköt a doki néni a pukihajtáshoz :lol: Szóval: megfogod a hóna alatt, úgy, hogy kifelé nézzen. A másik kezeddel meg paskolod a popsiját, mint egy szódásüveget. Azt mondta a dokinéni, hogy így kijön a szél büfi formájában. Meg állítólag az is jó, ha az alkerodra fekteted hassal. A Gripe water mi is kipróbáltuk, de nem segített. Ez nem azt jelenti, hogy nektek sem fog.

Niki, Lotti is érzi a frontot, nem akar aludni napközben. Veri a rácsot a lábával, mindig dübög. Elég vicces, de mivel utána nyűgös, szigorúnak kell lennem és muszáj aludnia. Addig nem jöhet ki a szobájából :lol:

KépKép
trinky
 
 


Üdvözlök Mindenkit! :)

Csuti (Judit) vagyok, 31 éves és pontosan 2 (naptári) hónapunk van vissza a szülés várható időpontjáig.

A Bajcsyban fogok szülni, az orvosom Dr. Toldi László (aki viccvuccnak is). Fiatal, kedves, lelkiismeretes és nyugodt doki, nekem nagyon szimpatikus. Igaz, hogy nem lakunk közel a Bajcsyhoz, de ismerősünk Dr. Toldit ajánlotta nekem és nem bántam meg, hogy őt választottam. Illetve még az is mellette szólt, hogy nyár óta Gödöllőn is van magánrendelése, ami nekünk nagyon közel van.

Éppen most jöttünk haza a szokásos orvosi vizsgálatról. Minden rendben van és végre valamennyire látszott a neme. Eddig a dokinál meg a kötelező uh-kon mindig takarta valamivel (lábbal, köldökzsinórral). Először a 25. héten, a babamozin tűnt úgy, hogy lány lesz és most a doki is úgy látta. :)
Tök jó, mert majd NST-re sem kell bemennem a kórházba, megcsinálja a magánrendelésen. Ezt most tudtam meg és örültem neki. Bár azt azért remélem, hogy olyankor nem kell kifizetni egy teljes terhesgondozás árát... Ezt elfelejtettem megkérdezni. Van valakinek sejtése erről esetleg?

Fogadott szülésznőm nincs, de remélem, hogy az éppen ügyeletes is kedves lesz. Mennyit illik nekik adni ilyen esetben? Úgy hallottam fogadottnál fele annyit, mint a dokinak. És nem fogadottnál?

Mindenkinek jó babázást és boldog babavárást kívánok ezekre a gyönyörű őszi napokra! :)
csuti25
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, babázunk! Azt hiszem, az időváltozás lehet az oka, mert nálunk is napok óta nyűgi van. Nem alszik szinte semmit napközben de szerencsére elfoglalja magát és "csak" estére jut a hisztiből. (jobb napokon :D )

Csuti, üdvözöllek! Gratulálok a pocaklakóhoz! Nyugodt lehetsz, mindegyik szülésznő nagyon kedves. Igaz, voltak akik pont rossz napokat fogtak ki náluk és pont akkor voltak bennt szülni, de alapvetően mindegyik nagyon jó és aranyos. A csecsemős nővérektől viszont kérdezni kell, másképp nem foglalkoznak veled, de bármit kérdezel, nagyon kedvesen válaszolnak, nem pattintanak le! Szerintem ne görcsölj azon, hogy mennyi pénzt adj, amennyi belefér a ti költségvetésetekbe, most inkább a babára költsél, szerintem! Lesz mit! :wink:

Esztke, nekem javasolták még a kamillateát, éhgyomorra 50 ml és kb. félóra alatt megvan az "eredmény". :lol: Csak sajna, Emma semmit nem hajlandó meginni a tápszeren kívül, úgyhogy nem tudom, hogy mennyire válna be. Van akinél bevált. Vagy nem tudom mennyire szereted a homeós bogyókat, nálunk az tette rendbe Emmát, nux vomica napi 1-2-szer, kiskanálban vízben feloldod és kaja előtt kb. 20 perccel beadod neki. Nálunk azóta napi rendszerességgel kakil Emma és ez nálunk már nagy szó! :lol: Gratulálok az 1 hónaphoz!!! Emma holnap tölti be a 4 hónapot! El se hiszem!!! :lol:

Nikilány, tudom, hogy nem vígasztallak, de Emma is ilyen volt. :? De hátha Hunor hasonlít rá egy kicsit és akkor a 6. hét után egy angyalka lesz, azóta elmúltak ezek az egésznapos nyűgik.

Trinky, nagyon szigorú vagy!!!! :lol: :lol: Elolvastam amit küldtél, tök jókat írt! Nagyon nagy hasznát fogom venni, köszi!!!! :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok! December elején fogok szülni a Bajcsyban, terhesgondozásra az Egészségházba jártam az ügyeletre, Varga-Horgosi Ágneshez, de a szülésre fogadott orvosom nem lesz. Viszont szülésznőt szeretnék fogadni. Van valami infótok, pozitív-negatív tapasztalatotok Garáné Paár Magdiról vagy Tóthné Varga Ildikóról? Minden segítséget köszönök!
amélie
 
 


Szia Amélie!
Én úgy tusom, hogy csak akkor fogadhatsz szülésznőt, ha van választott orvosod. Járj utána...

Kép

Kép
esztke
 
 


Szia Crissy, köszi! És az infókat is. Nem görcsölök azon, hogy mennyit adjunk a szülésznőnek, csak nem vagyok ezzel tisztában és gondoltam itt hátha mond valaki egy kb. összeget. :)

Szia Amélie! Egy ismerősöm a 3. babájánál csak szülésznőt fogadott, orvost nem. Igaz, ez a konkrét eset nem a Bajcsyban volt.

Kép
Kép
csuti25
 
 


Csuti és Amélie!
Legyetek üdvözölve!
csuti
pü. ment!
Amélie
Én úgy tudom, hogy itt a Bajcsyban csak akkor fogadhatsz szülésznőt, ha van fogadott orvosod!

Na ugye! Tudtam én, hogy nincs baj, csak el vagytok foglalva! De most legalább bejelentkeztetek néhányan! :wink:

Crissy
Boldog hófordulót nektek! :) (Bogi holnap az 5. hónapot tölti be)

Jó éjszakát, és további szép hétvégét mindenkinek!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Marcsi, esztke, köszönöm az infót :) orvost nem tudok most fogadni, úgyhogy akkor marad majd az épp ügyeletes orvos és szülésznő. nem nagyon hallottam rosszat róluk, remélem nem én futok bele az egyetlen hentesbe....
amélie
 
 


Üdv, Amélie! Neked is gratulálok a pocaklakóhoz! :lol:

Csuti, bocsi, nem úgy értettem a görcsölést! :lol: Pü-t küldtem!

Marcsi, köszi! :lol: Nektek is boldog hófordulót!!!!! :lol: :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Kedves Marcsi és Crissy! Köszi a magánüziket. :)

Még kérdeznék itt, ha nem baj. Időnként eszembejut valami.
Mindenkinek adtak beöntést a szülés előtt? Megkérdezték esetleg, hogy akarjátok-e? Gondolom azért kibírható, csak nem kellemes, ugye?
Biztos hülye kérdés, ki emlékszik már a szülés után a beöntésre!? :D

Másik: Az NST-re kell időpontot kérni vagy csak úgy odamegy az ember, mint a vérvételre? Arra is korán reggel kell menni?
(Nekem szinte soha semmire nem adott beutalót a doki, csak ha külön kértem, de szerencsére úgy is elvégeztek mindig mindent.)

Kép
Kép
csuti25
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: