Új privát üzeneted érkezett!

Az enyém 8000 volt, 5 évig működik. (Mondjuk ha lesz harmadik, azt hamarabb szeretném.) De van nagyon sok féle.

Kép
Kép
Kép
oui

mimi :lol: nekünk is volt ilyen az elején, a doki és a védőnő isazt mondta, hogy ne aggódjak, valamilyen szövet tisztul így. Csak ne tartson huzamos ideig. Egy-egy kakiban oké. Hogy hány hetes korig tisztulhat, nem tudom, nekünk már elmúlt.

Hát, Zsigi a ma reggeli puculásnál szépen beterítette a szobát meg engem is az éjjeli adaggal!!! most vanisheztem fel a szép szőnyeget. csak vigyorgott utána a megkönnyebbüléstől... :wink: :lol:

kamaszkor :lol: nekem is jó régen volt, de elég élesen játszottam a tűzzel anno... A szülők aggódtak, volt is miért, de azt mindig éreztették, hogy haza lehet menni, ők mindig szeretnek, bármilyen is vagyok, bármit is csinálok. És asszem ez a legfontosabb, amit egy szülő tehet, én is szeretnék hasonlóan viselkedni majd: engedni, de szeretni. nehéz lehet :roll: és én sem kallódtam el...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

Anna,köszi neked is :) Nekünk még kanyarban sincs az új hajacskánk.

Bori,10év gratulálok :)

Mimi,reméljük nem allergia.

Lina,de jó,hogy pozitív élménye volt Lilinek az angollal kapcsolatban az oviban.Huu én összekaksilnám magam ha tudnám,hogy vki itt ólálkodik...nagyon félős vok :(
Holnap apánk megint nem lesz itton,így írány a mama,vagy ő jön majd :)

Oui:mesélnél erről a spirálról egy kicsit?...akkor ezt ezek szerint szopi alatt is lehet használni...Fájt,mekkora?és 5évre volt 8000? :roll: gyorsan feltették?én annyira nem ismerem ezt :oops:

Lehet hogy nekem sem menszin volt/van. :?: :!: Tegnap délután óta semmi :roll:

Kép
Kép
tundi24

húú, csajok! Itt beszéltek a spirálról, én meg már most a kistesón agyalok... :wink: :wink: :wink: :shock: :shock: :shock:

madaran

Anna,agyalj csak nyugodtan :) De mi már nem szeretnénk kistesót.

Kép
Kép
tundi24

Igen, a spirál 5 évre 8000 ft volt, persze ha kilökődik vagy valami mások miatt le kell venni, akkor újat kell venni helyette. A felhelyezés elég kellemetlen volt (mondjuk én a rákszűrést is baromi kellemetlennek találom, szóval lehet hogy van aki meg sem érzi), és tegnap este rengetegszer kellett pisilnem... nem tudom ettől-e. Remélem hosszú távon nem érezhető. Sokáig idegenkedtem tőle. Az első gyerkőc után is ezt ajánlotta a prof, de nem mertem feltetetni. Viszont az óvszer annyira elveszi a kedvem az egésztől, a cerazette-től híztam, szóval maradt ez. Gondoltam kipróbálom. Mi is szeretnénk még harmadikat, de nem most, az orvos szerint egy évet pihenni kell a szervezetemnek, és én érzem is, hogy a hasizmom elég tropára van most menve. Anyukámnak is spirálja volt mindíg, 2 tesóm van, az öcsém megfoganása előtt csak levetette, és sikerült is rögtön a baba. Aztán újra feltetetett egyet. Semmi problémája nem volt vele.
Én még barátkozom azzal a gondolattal, hogy bennem van, remélem pár nap után megszokom.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok lányok!

Mi is megvagyunk, szegény Emmusom az utóbbi napokban eléggé nyűgös esténként, mert egész nap nincs kaksi, így már kétszer nekem is a hőmérőzéshez kellett folyamodnom. Nem tudom, miért változott így meg, eddig naponta többször is volt kakis pelusa.

Most mennem kell, felébredt babszi.

Kép
angelita

Sziasztok lányok!

Mi is megvagyunk, szegény Emmusom az utóbbi napokban eléggé nyűgös esténként, mert egész nap nincs kaksi, így már kétszer nekem is a hőmérőzéshez kellett folyamodnom. Nem tudom, miért változott így meg, eddig naponta többször is volt kakis pelusa.

Most mennem kell, felébredt babszi.

Kép
angelita

Sziasztok!

Linácska: még jó, hogy így megvannak a biztonsági elemek a házban :lol: :lol:

Nekem a spirált nem ajánlotta az orvos, azt mondta, hogy azzal könnyebb fertőzéseket összeszedni. Én meg arra amúgy is hajlamos vagyok :cry:

Nekünk még a születéskori hajunk van meg, nem látom, hogy fogyna :lol: :lol:

Mi szeretnénk majd még egy babát, de én is mondtam a páromnak, hogy kicsit hadd szedjem magam össze. Most, hogy már csinálgatok mindent érzem, hogy a hasizmom szinte alig van :shock:

Madaran: a puculás a peluscsere?? :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

A vegen lehet, hogy megis a spiral mellett dontok... Az ovszertol en is viszolygok, szerintem az egyik legjobb vagyolo amit kitalaltak. A gyogyszerektol meg mindig hizni kezdek meg a ereim is fajnak neha, ugyhogy azt koszi nem, plusz nekem megoli a libidomat is.

Szoval a zold kakirol nem tud senki semmit? :?

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Orew: én egyszer már írtam, hogy nekünk a védőnéni azt mondta, hogy akkor zöld, ha túleszi magát a baba. Aztán ki tudja :lol:

Kép

Kép
dbea

Orew.én is ezt tudom a zöld kakiról,túleszik magukat :)

Angelita,először nekünk is naponta többször volt kaksink,aztán vmiért változott a helyzet és alig lehetett belőlle kikönyörögni.aztán kb egy hete 2naponta van kaksi.remélem beáll már neki.

Oui,köszike az infókat.Jöv péntekig van időm átgondolni a dolgokat.Neten kicsit olvasgattam róla,és írják,hogy az együttlétek alatt lehet érezni hogy fent van? :roll:

Kép
Kép
tundi24

Mostanában csavargunk napközben, Levi csak babakocsiban hajlandó aludni rendesen. Vagyis autóban vagy mozgó babakocsiban. Itthon öt-tíz percekre ájul be, esetleg néha 40-re is. De babakocsiban is felébred, ahogy megállunk, úgyhogy anya köröz rendesen.

Mi a fogamzásgátláson nem gondolkodunk, nálunk a fogamzás gond, nem a gátlás :lol: Jövő héten lesz 6 éve, hogy együtt vagyunk, az első 3 hónapban szedtem gyógyszert, utána nem védekeztünk. Lilit egy év alatt hoztuk össze, az angyalkababa mondjuk a 2. hónapban megfogant, Levinek 17 hónap és némi orvosi segítség kellett. Mi úgy vagyunk vele, hogy ha lesz 3. gyerekünk, annak nagyon örülnénk, tehát ellene nem teszünk, de már érte sem, úgy értem, nem fogunk orvosi segítséget kérni, akkor megelégszünk kettővel, ha nem jön magától.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Gyors bekukk....

Képeket megnéztem. Gyönyörűek a gyerekek :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Szerintetek lehetseges, hogy mar ket napja folyamatosan tul eszi magat Zara? Csak mert ket napja ilyen szinu mar a kakija es a szaga is masabb mint a sarganak volt... Meg ugy latom, hogy ezzel jobban kinlodik, hogy kinyomja mint a sargaval kellett neki.
Na, holnap szerintem azert megmutatom a dokinak biztos ami biztos... Foallasu aggodo lettem az utobbi idoben... :(

Udv,

Orew

orew

Ezt lattatok/hallottatok mar:

"Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos véleménye a H1N1 oltásról:

Miért ellenzem?
- Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a vakcinációt!
- Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak! Talán még Afrikában…
- Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze negyven (40!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.
- Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.
- Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma – hamis.
- Eddig mindenhol azt tanították, hogy 3 éves kor alatt nem szabad teljes sejtes vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott.
- Eddig teljes sejtes vakcinával tilos volt oltani a terhes nőket, ezért nincsenek is ilyen tárgyú vizsgálatok. Ennek ellenére most az első körben oltandók közé sorolták őket. Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?

- Az oltás mögött komoly ANYAGI érdekek vannak. "

Elgondolkodtato...

Orew

orew

Orew :lol: még néhány ok, amiért nem adatjuk be.

Bea :lol: Puculás: Igen, pelenkacsere... Van, hogy a cimbicombit is le kell törölni, mindent beterítő mennyiségek...

Kata :lol: Nehogy má, csak a gyerekek gyönyörűek??? Magatokról semmit nem írsz már naggggyon régóta!!!! Tessék nekünk részletesebben beszámolni az argentín tavaszróóóóól!!!! :roll: :wink: 8) 8)

Mi lehet, hgoy a hétvégén lehúzunk a Balcsira (megint Szemes), nem bírom a négyfalközöttet :? :?

Ja, és maa: 7 órát is aludtunk zsinórban!!!

madaran

Képek!

[url]http://www.flickr.com/photos/49733307@N00/3987229084/sizes/m/[url]

[/url]http://www.flickr.com/photos/49733307@N00/3987040838/[url]

[/url]http://www.flickr.com/photos/49733307@N00/3987018052/[url][/url]

Kép
Kép
Kép
oui

Ezt a pangást!!!!!!!!!!!!!
Remélem, mindenki a strandon babázik :wink: :roll: 8) 8)

oui :lol: a képekre nem lehet ráklikkelni :shock:

Kérdés: Jár valaki kocogni, futni? én lassan merészkednék, csak hát a melleim???? valamivel fel kellene kötni, hgoy ne lengjenek mázsás súlyként :shock: na, de mivel??

madaran

Betti 2,5 hónapos

Kép

Kép

Kép
hmbori

És itt is egy anyag:

Tájékoztató a H1N1 influenzáról, influenza elleni védőoltásokról
Tisztelt Paciensek!

Az alábbi tájékoztató azt a célt szolgálja, hogy mindenki eldönthesse, kéri vagy nem kéri az influenza védőoltásokat. Telefonos megkeresésre sem tudunk több információt adni.

Jelenlegi állapot szerint az új influenza (H1N1), nem veszélyesebb, mint a „hagyományos”, szezonális influenza. Sem a fertőzések számát, sem a halálozási arányt tekintve nem éri el a minden évben jelentkező influenza-járvány szintjét. Ettől függetlenül nem szabad a jelentőségét lebecsülni, hiszen bármikor kialakulhat egy olyan mutáció, amely már képes pandémia-katasztrófa előidézésére.

Megbetegedési arány (a teljes lakosságra vetítve):
Szezonális influenza:5%, Új influenza:<0,1%
Halálozási arány (a fertőzöttek számához viszonyítva):
Szezonális influenza:0,1%, Új influenza: 0,007%-0,045%

Az új influenzás megbetegedés megelőzésére elkészült az oltóanyag. Ebből 4 millió darabot az állam a veszélyeztetet lakosság rendelkezésére bocsájt (ingyen).

A veszélyeztettek köre:
1. kör: légzőszervi, szív- és érrendszeri- betegségben szenvedők; immunhiányos állapotban szenvedők; krónikus máj- és vese- betegek; anyagcsere betegségben szenvedők (diabetes); Várandós nők; egészségügyi dolgozók és az ápoltak. Illetve a lakosság biztonságát, ellátását biztosító személyek
2. kör: Egészséges gyerekek védőoltása
3. kör: 6 hónapos, vagy annál fiatalabb csecsemőkkel egy háztartásban élők.

A fentieken felül további 2 millió darab oltóanyag fog a térítés ellenében a lakosság rendelkezésére állni, melyet bárki megvásárolhat. Az oltás ára, előreláthatólag 2000 HUF alatt lesz.
Amennyiben valaki mégis megbetegszik, rendelkezésre állnak olyan gyógyszerek, melyek segítenek a mihamarabbi gyógyulásban. Erről a háziorvosok adnak bővebb felvilágosítást.
Összességében nagyon fontos kiemelni, hogy a H1N1 influenza jelenlegi állapotával kapcsolatban semmi okunk a pánikra, hiszen nem fenyeget tömeg-járvánnyal, és nem egy kifejezetten „halálos-vírus”. Ennek ellenére nem szabad lebecsülni sem, így nagyon fontos, hogy betartsuk az alapvető higiéniás szabályokat.
A védekezéssel kapcsolatban hasznos információk találhatóak a www.antsz.hu a www.pandemia.hu , www.eum.hu , www.oek.hu internetes oldalakon.

Fluval AB szuszpenziós injekció
A/Brisbane/59/2007 (H1N1)-szerű IVR-148 reassz. törzs
A/Uruguay/716/2007 (H3N2)-szerű NYMC X-175 C reassz. törzs
B/Brisbane/60/2008 törzs
Fluval P szuszpenziós injekció
A/California/7/2009 (H1N1)-szerű NYMC X-179 A rassz. törzs
Fluarix injekció
A/Brisbane/59/2007 (H1N1)-szerű rassz. törzs [A/Brisbane/59/2007 (IVR-148)]
A/Brisbane/10/2007 (H3N2)-szerű rassz. törzs [A/Uruguay/716/2007 (NYMC X-175C)]
B/Brisbane/60/2008-szerű rassz. törzs (B/Brisbane/60/2008)
Begrivac injekció
B/Brisbane/60/2008-szerű rassz. törzs (B/Brisbane/60/2008)
Ára: 940Ft (25%-os OEP támogatással)
Vaxigrip injekció
B/Brisbane/60/2008-szerű rassz. törzs (B/Brisbane/60/2008).

A Vaxigrip injedkció 2000Ft (Már kapható a patikákban, 2009.10.02.)
Nem alkalmazható:

allergia (védőoltás hatóanyaga, tojás-, csirkefehérje, neomycin, formaldehid elleni)
magas lázzal járó betegség vagy heveny fertőzés esetén
H1N1 védőoltással kapcsolatos vélemények:

http://www.medicalonline.hu/cikk.php?id=11293
http://www.mno.hu/portal/667297
http://www.webbeteg.hu/index.php?page=n ... 1-oltastol?
http://atv.hu/hircentrum/091004_miert_a ... iatt_.html
http://echotv.hu/20091002_ejjeli_menedek_.html
http://www.webdoki.hu/cikk.php?cid=55034

(Forrás: www.citymed.hu)

Kép

Kép
hmbori

Hmbori,
gyönyörű lányod van :lol:

Madaran,
akkor mi nyertünk, Levi este 9-től reggel 5-ig aludt, akkor is inkább csak nyűglődött, de én már kivettem, mert nagyon szopiztatni kellett már. Aztán még reggel fél 9-kor úgy keltettem, mert vissza kellett mennem vérvételre. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Fogamzásgátlás
Én úgy vagyok vele, ha kistesó akar jönni, akkor jöjjön :wink:

Madaran
Tavasz... gyönyörű... napocskás... olyan 20-25 fok van napközben... :lol: :lol: :lol: :lol:
Futáshoz sok sikert! Valami jó sport-melltartó? :wink:

Bori
Betti nagyon szép!

Influenza
Itt a higiénés szabályok betartását hangoztatják folyamatosan! Pedig Mexico közelebb van :lol: :wink:

Mili még szopizik éjszaka 1-2-szer...
Vendég

Sziasztok!

Linacska: Zara is szokott ilyen sokat aludni. :)

Ma nagyon nyugos volt... Nem tudom, hogy emiatt a meleg miatt, vagy azert mert jon a hidegfront. Vagy mosolygott es nyugiban volt, uvoltve sirt.
Mostanaban nagyon surun ker enni napkozben. Pedig van tejem, de megis mindig ugy eszik mint aki napok ota nem evett. :)

Ma volt eloszor az, hogy "jatszottunk". En raztam neki a csorgoket, meg dobalgattam a kis csorgo puha labdajat o meg nagyon figyelt aztan mosolygott. Az a legedesebb amikor hangokat is ad a mosolygas kozben. Szinte mar olyan mintha oromeben sinkongatna. :)

Madaran: En imadok futni/kocogni. Nagyon ki tud kapcsolni. Csak itt Pesten nem igazan jo a betonon, mert nem jok a terdizuleteim mar 13 eves korom ota porckopasom van... Szoval, ha talalok egy helyet ahol van rendes futopalya szivesen megyek.
Meg uszni is nagyon szeretnek mar, ja es szaunazni is. Csak azt olvastam sok helyen, hogy a hideg uszodaviz nem jo a tejtermelesnek. Ugyhogy azt hiszem amig szoptatok (ami remelhetoleg 6 honapig csak igy lesz) addig nem megyek. :(

Udv,

Orew

orew

Jajjj de buta vagyok... En tenyleg baromi szetszort lettem miota megszultem. Mintha neha nem ezen a bolygon lennek. Akartam meg irni Borinak, hogy Betti nagyon szep kislany. :)

Orew

orew

Amugy tenyleg nagyon nagy a pangas... Noki, Rilla, Irdab, Goldplast - es bocsanat ha vkit kihagytam - merre vagytok?

Orew

orew

Sziasztok!

Nagyon sokat voltunk kint a héten. Volt, hogy 1 töl 6-7ig is. Vagy anyumnál az irodában, vagy egy eldugott padon szoptattam a tóparton, kihasználtuk a szuper időt. Ma néztem az időképet elég lehangoló, nah meg ez a sok front....remélem nem fordulok be a télen....
Zora a frontokra nagyon érzékeny, tök mindegy, hogy meleg vagy hideg.
És egész nap szinte alig alszik a héten, csak a babakocsiban, úgyhogy nem is tudom mi lesz ha pl az eső miatt nem tudunk kimenni...
Alvás is a héten csak úgy hogy melléfeküdtem a nagy ágyon és akkor is fogta az újam, és ha pl kisunyogtam pisilni már fennt is volt.
Mondjuk az éjszakára egy szavam nem lehet tegnap fél 10 kor aludt el magátol 9kor evett, és 7kor keltettem, hogy egyen mert hallottam h bemakkázott és nyüszögve aludt, és most újra alszik.
Már takarítani is tudtam mellette :lol:
Gyerek orvos váltás is megtörtént. Voltunk szív uh is minden ok.
Amúgy minden nap produkál valami újat, imádom, és olvadozok töle, tegnap felvettem, és mintha megölelte volna a nyakam.

Betti nagyon édes :lol:
oui: nem látom a képet
Mimi: apa munkája :cry: ,mi is keresgélünk apának, van melója de jutalékban vannak szóval nagy semmit sem kap.
orew: zöld kaki én is úgy tudom a túlevés jele, de ha hosszú távon van értekezni kell a gyerekorvossal.
Anna futás: hát én nem merek semmit nagyon sportolni, nehogy izomlázam legyen és ne kelljen a tejcsi, de a sétáktól, meg a negyedikre fel-le gyerekkel és pakkal kezd megedzeni.
Linácska: hogy vagy a rosszullét óta? Betörők :roll: Talinak én is nagyon örülnék, szeretnék veletek találkozni.És nekünk is a szombat lenne jó apástól. És szuper lenne ha a tesók is jönnének.

Császárosok nektek lement a pocakotok. Nekem nagyon megindult aztán egy jó ideje áll, és elég nagy pocakocska maradt, ahoz képest, h a velem egyidőben szült nem császárosoknak semmi pocakjuk nincs már?!
Vagy csak az én alakom ilyen car?!

Adri

Kép

Kép
irdab

Csajok,
ha így sokan benne vagyunk a taliban, megkérdezzem a munkahelyemen, hogy egyátalán lehetne-e ott, és milyen feltételekkel??? Mivel minden évben csinálnak gyereknapot, van saját ugrálóvár meg minden, ha jönnek a nagyobbak, ők is jól el tudnának szórakozni. Persze csak ha mindezt baráti áron el tudom intézni, lehetőleg két szép mosolyért. :lol: Kedden Heim Pál előtt be tudok szaladni.

Irdab,
nálunk is így telnek a napok, napközben szinte semmit nem alszik Levi, örülök, ha 20-30 percekre sikerül, de akkor is látom, hogy nyugtalan. Viszont most este fél 8-kor evett kemény 90ml tápit (azért azt, mert előtte nem sokkal szopizott is, és tej még nem volt, én hülye már mindennel próbálkoztam, hogy ne sírjon, közben nem vettem észre, hogy bekakilt. Délelőtt már volt, úgy négy napig nem számítottam rá :oops: ). Na szóval utána fél 10-kor pár percig még szopizott, csak hogy elaludjon, én is lefeküdtem, és most végleg fél 9-kor keltem ki az ágyból. Ok, közben fél 2-kor pisiltem, meg 6-kor megetettem Levit (szegény még aludt, de csak nyösszent egyet, és ki is vettem, mert már szétdurrantam). Levi még nyomatja, bár mintha azt hallottam volna, hogy újra bekakilt, de szag alapján nem vagyok biztos, úgyhogy hagyom aludni.

Tényleg, szerintetek mit csináljak? Lili is beteg egy kicsit, orrhangon beszél, néha köhög, de igazából semmi komoly, még fújni sem kell az orrát. Levi detto, de még annyira sem. Neki tegnap reggel kiszívtam, de alig jött valami, viszont néha ő is köhint egyet, és este már zöld volt a kaki. Én úgy gondolom, hogy ezzel nem nagyon kellene még orvoshoz rohangálni, meg gyógyszert szedni, nem???
Csak Levinek meg keddig jó lenne teljesen egészségesnek lenni, mert nem tudom, hogy így megcsinálják-e az alvásvizsgálatot.

Ildi,
még mindig este 8-kor rakják rájuk a cuccost, és hajnal 4-kor szedik le? Csak azért kérdezem, mert Levi ezt már símán végigalussza, nem lesz közben szopi, ami nekünk a lényeg lenne. És olyan jó lenne, ha a végig aludt éjszakába nem kavarna be a dolog, mert már egy hete nem igazán eszik éjszaka. Nem emlékszem, de fog tudni hason aludni, vagy az esélytelen?

És egy kép a ma két hónapos Leviről :lol:
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Látom nem csak nálunk van gond az alvással. Marci is 20 perceket alszik napközben, és hosszabb szundi csak a babakocsiban vagy autóban várható, de ott is megelőzi egy jó félórás nézelődés. Beszéltem a védőnővel, azt mondta, hogy jó lenne ha napközben valahogy el tudnánk altatni mert neki az kell. Úgyhogy tegnap 3/4 órás küzdelmem volt, és aludtunk együtt egy órát :lol: :lol: Persze ahogy kimentem pisilni rögtön felébredt :roll: De szerencsére az éjszakákra nem lehet panaszom. Este 9kor tesszük le aludni, és már több egymást követő éjszaka csak hajnalban keltünk egyszer :lol: :lol: Mennyei dolog egyszerre 6-7 órát aludni!!!

Ma délután megyünk dokinénihez, mert Marci pofija nagyon ekcémásnak néz ki, kell íratnunk rá valami kencét.

Holnap elkirándulunk Egerbe, megnézzük a szilveszteri szállásunkat, hogy jó lesz-e, meg ha ott vagyunk, akkor sétálunk egy nagyot.

Vasárnap pedig a szüleimhez megyünk ebédre, az is egésznapos program lesz.

De jó, hogy lehet, hogy lesz tali!!! :lol: :lol: Ha lehet kérni akkor három hét múlva legyen legkorábban, mert jövőhéten esküvőre megyünk, utána meg elutazunk egy hétre és mindenképpen szeretnénk ott lenni :lol: :lol: :lol:

A babák nagyon szépek!!!!

Madaran: én is nagyon szeretnék már futni menni, csak nekem is lobognának a melleim :lol: , ami nem túl fini még, és félek, hogy nehogy elmenjen a tejem... :oops:

Adri: bár én nem vagyok császáros, de az én pocim is megállt egy szinten és nem akar lejjebb menni. Jó lenne már valamit tornázni, mozogni.

Szerintetek szoptatás mellett lehet valamit sportolni??? Mondjuk mindennap sétálunk másfél órát, kiindulásnak szerintem jó.

Linácska: sajnos nem tudok megalapozott tanácsot adni, de én még nem mennék orvoshoz.

Bea

Kép

Kép
dbea

Felhívtam a rendelőt, azt mondták, ha marad a hasmenés, próbáljuk a smectát, ha az sem segít, akkor menjünk csak. Amúgy azóta nem volt kaki, szóval mennyiségileg biztos nem hasmenés, max. minőségileg.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: a zöld kaki miatt hívtad a rendelőt? Vagy félreértettem valamit?

Kép

Kép
dbea

Linácska mi az a smecta?
Nekem Normaflort kellett adnom a hasmenésre és rendbe is hozta.
Most elaludt, de kb 10 percenként élesen felsír álmában és atán visszaalszik :shock: :roll:
Nem tudom mi lehet ez?!

Adri

Kép

Kép
irdab

Ja és a cicijéről nem is írtam. 3 doki mind három mást mond.(1. nem tudja mi az, 2. izadságmirigy (szerintem ez a legnagyobb hülyeség) 3. rovarcsípés (erre gondoltam én is, mivel a babakocsi babakocsi tárolóban van és arra hasonlított szerintem is a legjobban) Egyenlőre elmúlt, és remélem soha többet nem jön elő.
De ha még is elő jönne szerintetek hova forduljak vele?

Nekem Zora a Mei Taiban nincs el :cry:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
a smecta egy por, amit vízben fel kell oldani, és megitatni a babával, és az fogja a hasát. Olyan, mint a fűrészpor...ízre is :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Már én is rég jelentkeztem.
Hétfőn voltunkmegint kontrollon most jó lett a hemoglobinja de a doki azt mondta még adjam neki a vasat.
Majd 1 hónap múlva újból kontroll.
Ati fdélelőtt alszik többet mindig jelzni,hogy fáradt olyankor beteszem az ágyába és magától elalszik :D
Kb másfél 2 órákat van fenn majd jönegy pici játék +evés majd újból alvás.
Éjszaka: 2-3 napja 8-9 között elalszik és 1/2 5 körül kel egy szavam sem lehet rá.

Gyerekek nagyon szépek!!!

Ati babazsáot is jól viseli hétfőn abba vittem a dokihoz és aludt benne.
Vendég

Sziasztok!
Lina!Miért kell alvás vizsgálatra mennetek,ha alszik Levi??Lehet valamiről lemaradtam??
Én nem szoktam dokihoz rohanni,ha köhint a gyerek.A Regi is volt taknyos.
Viszont kb a taknyosság után jött a véres kaka.Még néha van most is,küldtünk mintát,kb 1hét mire lesz eredmény.
Viszont sajni az is lehet,hogy az általam elfogyasztott tej tejtermék a ludas.No majd 1hét múlva okosabbak leszünk.
Lina!Ne haragudj meg,nem bántásként írom....
De szerintem kicsit túl parázod ezt a kajáltatás dolgot.
Tudod,ha megszoptatod a Levit és 1óra múlva újra éhes lesz ,nem kell rögtön a tápihoz nyúlni.Ha Levi nem hízna rendesen akkor okés lenne a dolog.De Levi hízik kb 1kilót havonta ami az ő születési súlyához k..va sok.Vagyis szerintem néha erősen túleteted és simán lehet,hogy pl emiatt is bukik.
Próbáld ki 1x hogy ha sír nem rögtön kajával kínálod.Tudod!!! Ha fáj a a hasuk akkor is esznek,mert ők nem tudnak különbséget tenni éhség és hasfájás közt.

Irdab! A mei-tai úgy isten igazán kb 3-4hós kortól ajánlott.De ne csüggedj!!Idő kell a babának.Szerintem ebben is ha elindúltok a levegőre akkor el fog aludni.
Meglátod később mikor hátadra lehet kötni,isteni nagy segítség lesz!!
Na mentem mert kaka van :lol:

mimi12

Kép
Zorámmal

Anna nekünk is nő az új hajunk. A hosszú a veleszületett, a picike az új. Kép

Mimi remélem tudom majd idővel használni ha már megvettem :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

sziasztok

nagyon szépek a babák

mi jol vagyunk habár Boti egyre kevesebbet alszik van h egésznap összesen 1,5 orát :shock: és ráadásul 2 napja zöldet kakil :roll:
kedden voltunk csipőszürésen kötött a csipője és terpesz pelust javasoltak de még nem vettem
szerdán voltam trombophylia vérvételen kedden lesz meg az eredmény és remélem nem kell tovább kapnom a szurit
na magyek fürdetni :wink:

Margit
Vendég

Mimi,
erősen túletetem???????? :shock: Konkrétan naponta kb. 2 decivel eszik kevesebbet, mint amit a súlya jelenleg indokolna, de mint írtam is, mivel fejlődik, ezzel se én, se az orvos nem foglalkozunk.
Viszont ami visszajön az nem kevés, még szopi közben jön, és emésztetlen. Lehet, hogy le sem jut a gyomrába. Ez viszont nem jó.
A hasa nem szokott fájni, de mikor 4 órája nem evett, szopizik, és a fele visszajön, hát akkor elhiszem, hogy éhes marad. Persze, ha dőlne a tejem, akkor megszoptatnám újra, de nem dől. Örülök, hogy legalább 95%-ban anyatejes Levi.
Alvásvizsgálat meg csak egy elnevezés, SIDS szűrés hivatalosan, amelynek egyik eleme egy éjszakai 8 órás megfigyelés.

Irdab,
nagyon szépek vagytok!

Lilivel voltunk fülészeten, összeforrt a tubus helye, úgyhogy annyi a füldugónak :lol: Doktornéni tiszta szomorú volt, hogy most már nem fogunk járni hozzá, de mondtuk, hogy majd meglátogatjuk.
Viszont Levit majd kicsi figyelni kell, mert egyenlőre nem igazán reagál az erősebb hangokra. Szerintem amúgy hallja, csak baromira nem érdekli. Próbált neki a doktornő is tapsolgatni, de csak vigyorgott összerezzenés helyett.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina!
De jó,hogy Lili füle rendben van.

Figyi...a Szabi sosem evett 200gr-ot.A kórházból 100-gr szopival hoztuk ki és kb 4hósan amit legtöbbet mértem neki az 190-volt.
Szerintem tedd el az a mérleget mert szerintem nem jó ez így.
Nem az első gyereked Levi,olvasod a netet informálódsz.Nagyon jól tudod,hogy van aki rá néz a kajára és hízik csak a gondolattól,van aki meg degeszre eszi magát és nem hízik,ha kellene akkor sem.
Levi a jól hasznosítók közé tartozik,ezért is van az,hogy nincs minden nap széklete,ugyanis valószínű megemészt majdnem mindent amit eszik.
Az,hogy jön vissza tejcsi kaja közben....Hidd el az én 3 gyerekem közül mindnek jött vissza.Sőt a Regi tud úgy büfizni,hogy a cici a szájában van és tejet is büfög vissza.Akkor most kezdjek aggódni??? :lol:
Esetleg próbáld meg 5percenként büfiztetni,ha kell akkor akár 3 percenként,mert lehet sok levegőt nyel és emiatt jön vissza tejcsi.
De mondom,tök normális,hogy vissza folyik a tej.

mimi12

Hú, arra nem is gondoltam, hogy a kocogástól elmehet a tej?? és hogy a hidegvíz is elviszi??? 3hós korától akartunk járni uszizni, akkor most ne menjünk??? :cry:

Adri :lol: Mi ez, hogy az izomláztól nincs tej? ezt most hallom először!
Simán megszoptatsz a tóparton?? én még autóban is nehezen. Valahogy a szopipárna nélkül tök béna vagyok. Utazáshoz egy ikeás krokodil helyettesíti nálam a sz.párnát, de nem az igazi.
nagyon édes Zora, és igen, tökre így jön a haj nálunk is!!! A feje búbján jön az új, hátul meg a régi hosszan

Linácska :lol: de jó, hogy Lilivel már nem kell menni fülészetre! Na, az alvásvizsgálatot így már értjük... De mi indokolja, hogy mennetek kell?

Mi tegnap lementünk Bszemesre, tök jó volt, senki a parton, sétáltunk egy csomót. Zsigi a babakocsiban aludt, de estére hazajöttünk, mert a házban k.va hideg volt..

Kata :lol: végre kicsit bővebben írtál, de még mindig nem az igazi Kata! SZüleid még ott vannak??? SIkerült intézni a letelepedésit?

Tünde :lol: Kata :lol: Képzeljétek, most a másik tesómék is ki akarnak menni Új-Zélandra... Mi maradunk itthon egyedül... Két nővérem Békésben...ÁÁÁÁÁ!

Pelenka: Nálunk végül a Libero vált be, már a 3-as számút használjuk, kinőttük a 2-est is :roll:

Bori :lol: Betti nagyon édes!

madaran

Sziasztok!

Anna,mehettek nyugodtan úszásra! :) Ugyanis nem hideg vízben vagytok :) Hanem jó langyosban,30akárhány fokos :) Mi már jöv héten szombaton végre kezdjük Lucával,(legalábbis ezt igértek)és utána még 1 hónap és Zsombi is beszáll a dologba :wink: Úgyhogy ne vesd el az úszás ötletét! :)
Lehet a tesóid döntenek jól,hogy kimennek...

Adri,nagyon édes Zora! :) Én meg mindig ledöbbenek,hogy te mennyire lefogytál!!!!Nekem lement már a hasam nagyjából,de a háj az igen sok rajta :roll:

Lina,örülök,hogy remdben Lili fülecskéje! :) Levi bukási miatt meg sztem se aggódj.Nekem Luca rengeteget bukott,sosem mértem,hogy mennyit eszik,és nem is küldtek vele sehova.Ő degeszre ette magát mindig,ez a hízásán is látszódott :wink:
Nagyon édik a tesók :)

Margit,minden peluscserénél torna :!: szépen helyre fog jönni! :) Remélem nem kell több szurit kapnod!

Sissi,ez jó hír:) Hátha jöv hónaptól már a vas sem kell :)

Kata,de jó,hogy most nálatok tavasz van :) Anyukádék kint vannak még?Tegyél már képecskéket,kirándulós is lehet :)

Bori,gyönyörűséges Bettid van! :)

Mi tegnap voltunk hasi+kutacs uh-n,minden rendben van :) Megkaptuk a recpetet a rotás oltáshoz,19én kapja a 2 hós szurival :)
Doki néni azt mondta Zsombi növeszti a zsírpárnáit télire :) :P :D

Kép
Kép
tundi24

Madaran,
igazából semmi nem indokolja, hogy vigyük Levit alvásvizsgálatra, vagyis SIDS szűrésre, de indok nélkül is lehet vinni, ha a szülő kéri. Lilinél volt indok, őt küldték, volt is hétszer légzéskimaradása, és nagyon meg voltam elégedve azzal, ahogy tövéről-hegyére átnézték a gyereket.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na folytatom, csak közben idejött Lili játszani.
Na a lényeg, hogy az orvos mondta, hogy ha meg tudjuk oldani, akkor vigyük el erre a szűrésre, hátha van valami oka a bukásának. Vagyis az emésztetlen bukásának, mert nem is az a baj, hogy bukik, azt szoktak a gyerekek, csak illene legalább némileg megemésztett tejcsit visszabukni. Legfeljebb azt mondják, hogy minden ok.
Apukám mondta, hogy visszük Levit két hónapos generálra :lol:

Amúgy a délelőttöt az ügyeleten töltöttük, mert Lili már annyira köhögött, hogy kihányta a reggelit, Levi meg annyira hasmenéses, hogy szopi közben már hallom a bélhangokat, és utána cserélhetjük a pelust. Lilinek kemény egy db tüsző van a manduláján, úgyhogy ugyan kapott antibigyót, de csak arra az esetre, ha belázasodna, amúgy torokfertőtlenítő, köptető, főleg, hogy most forrt be a lyuk a dobhártyáján, nehogy rámenjen a fülére.
Pöttynek meg két étkezést helyettesíteni kell hasfogó tápival, meg smecta, normaflor, hogy keddig meggyógyuljon. Lehet, hogy nekem is lesz lefejt tejem a fagyasztóban??? :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Anna félreérthető voltam :oops: . Mozogni lehet, de ha izomlázad lesz akkor lesz tejsavó a szervezetben és attól a tej íze megváltozik, nah és ezt nem biztos h elfogadja a baba.
Remélem elég szakszerűen írtam le :roll: :oops: Amúgy ezektől a 6órás sétáktól rendesen érzem a kofferemet, de még is kell neki a cicim :lol:
Szoptatás: én is csak szopipárnával tudtam szoptatni, de Zora kinőtte, ha rárakom az ölembe nem ér fel a szájáig a mellem :lol:
Így átváltottam egy díszpárnára, ami belefér a táskába és azt is viszem sétálni :roll: , nah meg a 2x1,5 l ásványvízet. És persze letakarom a mellem nem pakolom ki látványosan :roll: .Szóval én sem vagyok olyan ügyes csak párnával megy a szopi, egyszerüen nem bírom tartani :oops: .(Múlt hét vasárnap volt 5500 g. Kiváncsi leszek holnap mit mérünk.)
De ennek vége itt a car idő.....vastag gatyát, és hosszú kabátot kell beszereznem a téli sétákra....
Babaúszásra mi is megyünk nemsokára. Csak kell szereznem valami egyberészes fürdőrucit...

De jó lehetett a balcsin, irigy érte....

Akartam is kérdezni, h Ti a lakásban mindig egy megszokott helyen szoptattok? pl egy fotelban. És ülve vagy fekve inkább?

Tündi Te annyira kedves vagy :lol: , de a koffer és a pocak megvan ám, csak a fejem lett a fele. Majd rakok fel képet amin az is látszik. De a topsúlyomhoz még kellene kb egy 13-15 kg fogynom :roll:De nézegettem a pocakképeimet, most így utólag nagyon brutál volt az a 136 cm körfogat.

Margit remélem már nem kell napi 2x szurit kapnod, én azt hittem, hogy a szüléssel ezt elhagyhatad :shock:
Tornáztasd a picikédet minnél többet.

Linácska vidd el Levit ha megnyugtat, de szerintem se mérd őt minden alkalommal. Úgy is látni fogod ha éhes, cicire rakod, ha kevés neki adsz neki tápit, úgy is tudod kb mennyit eszik meg abból is már van tapasztalatod. Hidd el nem fogod ezen stresszelni magad :arrow: nyugodtabb leszel :arrow: több lesz a tejci. Így is milyen ügyes voltál cici=tej témában.
Én is mértem az első 3 hétben Zorát, én kikészítettem magamat rajta, de ez csak az én tapasztalatom. :roll:
Akartam kérdezni ha összejönne a babatali, hol tudnánk ott parkolni?

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
van a helynek saját parkolója, akkor majd kérek rendszámokat, és engedélyeztetem. Amúgy pont a bejárattal szemben a túloldalon van egy kis utca, abban is lehet, meg az út szélén, szombaton úgysem kell fizetni.

Amúgy miért gondoljátok, hogy minden alkalommal mérem Levit??? Este általában szoktam, mert addigra nem mindig elég a tej, és tudjam, hogy mennyire nem volt elég. Azért gondolom, hogy nem eszik 900-at naponta, mert csak ötször eszik, és tuti nem 180-akat, olyan 130-140 között megáll.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Azt hittem méred minden alkalomma, h írtad, h ennyit meg annyit eszik :oops: .Akkor félreértettem bocsánat :oops: :oops: :oops:
Lilinek jobbulást.

Du megyünk vendégségbe, ott a baba két héttel fiatalabb mint Zora :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok lányok!

Betti és Zora baba is nagyon szép :)!

Anna, már mi is 3-as pelust használunk, igaz, mi Pamperst és ruhákból is már 68-asok kellenek -bodyból még oké a 62-es is, a lábai hosszúak Emmusnak.

Akit esetleg érdekel: a Metróban nagyon jó áron van a Pampers, plusz akció is van, minden csomaghoz (Sleep&Play) adnak egy 72db-os törlőkendőt ajándékba.

Margit, a zöld kaki miatt ne aggódj, nekünk is volt már 1-2 alkalommal, de aztán helyreállt a rend.

Tündi, nálunk még mindig nem rendeződött a kaksi téma, van, hogy kimarad 1 nap, de most már nem hőmérőzök, mert nem zavarja babát. Úgy gondoljuk, hogy az anyatej volt a hasfájás, sírás oka, most kipróbáljuk, hogy csak tápszert kap. Remélem, nálunk is helyreáll majd a rend.

A tali biztosan jó lesz, sajnos mi nagyon messze vagyunk Bp-től.

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
angelita

Linácska
[/quote]
Amúgy miért gondoljátok, hogy minden alkalommal mérem Levit??? Este általában szoktam, mert addigra nem mindig elég a tej, és tudjam, hogy mennyire nem volt elég. Azért gondolom, hogy nem eszik 900-at naponta, mert csak ötször eszik, és tuti nem 180-akat, olyan 130-140 között megáll.[/quote]
Lina!
Szerintem felejtsd már el az a nyavalyás 900-at..
Meg amúgy is ha nem méred akkor miért gondolod,hogy nem eszik eleget??
És csak úgy mellékesen..A lányom 2hetesen evett 150gr-ot,1hósan simán benyomta a 200-at,később gondolom még többet evet.
Szóval nem értem????Te hasra ütés szerűen ránézésre megmondod mennyit eszik a gyerek naponta???
Én a 3. gyerekemet szoptatom,és hidd el nem érzem mennyit eszik a Regi,csak azt látom pisil kakil,jól érzi magát.Ennél több nem is kell!

mimi12

Sziasztok!

Nekunk ma volt az egy eves evfordulonk Daviddel. :)
Plusz este ocsem szulinapi bulijaba is hivatalosak voltunk. Nem maradtunk sokaig Zara miatt sem, meg o kesobb amugy neki kezdtek az ivaszatnak meg a zenelesnek ami nem egy pici babanak valo.

Zaranak sajnos kotohartyagyulladasa lett... Csutortokon este sem volt mar rendben a bal szemecskeje, pentek reggelre viszont teljesen csipas meg voros lett mind a ketto. Ugyhogy lementunk a dokinenihez, aki szemcseppet irt fel neki. Azt is mondta, hogy lehet, hogy van egy enyhe kis virusa is Zaranak es azert zold a kakija meg mindig es, hogy ha hetfon is olyan lesz meg akkor vigyek neki egy zold kakis pelust, hogy megnezze az allagat.

Nem tudom mennyit hizott, de az biztos, hogy hosszban megint sokat nott. Most mar kezdunk atterni a 62es ruhakra. :) Rugdalozokbol mindenkeppen az kell, mert a hosszu labacskak meg a "nagy" labfeje nem fernek mar el az 56os ruhakban. Viszont mivel meg mindig vekony a kisasszony ezert minden ruha bo ra. Szerintem o lehet, hogy soha nem is lesz vasgyuro alkat, mert kicsinek en is nagyon vekony voltam es David is nagyon vekony alkat meg most is.

En is nagyon szeretnem vinni babauszasra Zarat, mert furdeni is imad. :) Lassan el is kezdek utanajarni, hogy merre van a kornyekunkon ilyen. :)

Irdab, Tundi: En nem fogytam... A hasam visszament valamennyire, de erzem, hogy az izmok meg nem alltak a helyukre, pedig en nem is csaszarral szultem. Nekem raadasul a szoptatas miatt az etvagyam is nagyon nagy lett... :( Alig varom, hogy tenyleg elkezhessek sportolni ahogy regen.

Tundi: Zara is 19-en kapja meg az oltasait. :)

Linacska: Szerintem nagyon jo lenne, ha sikerulne a munkahelyeden megbeszelni ezt a talalkozot. :) Drukkolok! :)
Remelem kiderul, hogy nincs semmi gond Levivel. :) Ami azt illeti nekem nagyon vidam, szepen fejlodo kis fiucskanak tunik. Nagyon drukkolok, hogy a vizsgalatok kideritsek, hogy aggodalomra semmi ok es tenyleg minden rendben vele. :)

Udv,

Orew

orew

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?