Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok! IRIGY IRIGY IRIGY vagyok a holnapi tali miatt :( én is szívesen elmennék de nekem nagyon messze van.... :roll:

Érezzétek jól magatokat és csináljatok fotót!!!

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok,

milyen volt a tali?

zita:nagyon jók a képek :) húha,te már háton viszed Julcsit? :)

mi:Lili most fogja kapni a héten a 4hós oltást,utána jövő héten elmegyünk kipróbáljuk a babaúszást a mom parkban,már nagyon kiváncsi vagyok:) a lábam már szépen javulgat,szóval remélem ezzel sem lesz gond :)
mulan

Mulan, igen, háton sokkal könnyebb vinni, de csak segítséggel tudom felkötni Julcsit. Jó hír, hogy jobban vagy már!

Mindjárt indulunk a talira. Kriszta írt, hogy nem tudnak jönni, valami gond van Bogival, kórházban vannak :( Remélem nem komoly :?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok,

Újra itt. Még döcögősen, sok minden van, elmaradások is, nem győzőm a kis örökmozgó mellett.

Szilvi,
Ti mikor érnétek rá egy talira ?
Nem semmi a tempótok ahogy a fogak bújnak elő.
Megnéztem a videót, a kis focista, ééééédes nagyon.

Mulan,
Helyzet az hogy kicsi fiacskám most változóban van, persze nincs okom panaszra, általában 6 körül kel, picit játszunk és már alszik is tovább 10-11-ig. Délután pedig 2-3 órát újra alszik. Persze ezt még csak egy hete csinálja, ki tudja mi lesz a vége.
Szegényke a lábaddal, jól megjártad.
Lili tüneményes, aham és ahogy beint… Hát gyönyörű, erre tanítjátok a gyereket ?

Zita,
Milyen nagy már Julcsi.

Szonce,
Ádi nagyon helyes amikor a tükörbe néz.
Te lyány vigyázz Magadra.

Jaspis,
Voltatok múlt héten a babakoncerten, mi voltunk apával hármasban.

Kriszta,
Na milyen volt a sulis napod ? Bogi hogy bírta anyóst ?
Édes a kislányod.
Általában Lenort használok, de sokszor inkább semmit. Nem tudom mitől és miért de olyan kellemes illatúak a ruhái, sokszor csak kinyitom a szekrényét és szippantok egy nagy adag Marci illatot.

Millye,
Andris nagyon ügyesen áll már.
Szegény maci :D

Rencsi,
Üdv közöttünk. Dévai a dokid egyébként ? Varga Antalt nem ismerem.
Dec 23-án szültem, nem volt fogadott szülésznőm, maximálisan meg voltam elégedve aki bent volt nálam. Felkészítőre nem jártam, elolvastam az anyagot.
Szerintem a kórház, a körülmények nagyon oké. Orvosok, szülésznők, nővérek maximálisan meg voltam velük elégedve.
A csecsemősöktől pedig kérdezni kérdezni.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Basszus most olvasom

Kriszta jelentkezz ahogy tudsz h mi van veletek.

kubuspace

Velünk minden oké, Marci pörög, tüneményes, nincs mellette megállás. Persze most amikor időre mentem volna valahova (4-re) ő még mindig alszik. ÁÁÁÁÁÁ
Suli, tanulás, ZH-k, a kedvem szerencsére jó és nem érzem annyira vészesnek MÉG ezt a rengeteg mindent.
Persze jön a tél, a sötétség és én is magamba fogok zuhanni :shock:
Hiányoztatok, ne haragudjatok h eddig nem jelentkeztem, tudom trehány vagyok, de még így is rengeteg az elmaradásom mindenben.
Pussz megyek csörögni a folyosón hátha felébred 3 óra alvás után !

kubuspace

Mulan gyógypuszit küldök előre is az oltásra!!!! :roll:

Kubuspace ne is mondd... amióta felállt meg mászik nincs egy perc nyugtom sem.... :roll: és ez még rosszabb lesz ha elindul.... emlékszem még mi volt a lányomnál.... :shock: :D Örülök, hogy ti jól vagytok! Amint olvasom Marci is pörög ezerrel... szóval neked sem könnyű az életed... tél? sötétség? JAj tudom miről beszélsz... egyedül Karácsony miatt szeretem egyébként nem.... :?

Kép

Kép

Kép
millye

-----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:20-kor.
szonce82

Szonce82 nagyon édesek lettek a képek! Köszi, hogy megosztottad velünk! Én is szívesen taliznék veletek csak nekem nagyon kiesik :( Látom Ádám is szépen ül már!

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
picit azért várom ezt a borongós csúnya időt is, mert itthon összebújunk, a melegben, jókat játszunk stb.
Előveszem lassan magunknak a vastag paplant (szülés óta hőháztim úgy megváltozott, én a soha nem fázós, mindig mindenhol klímát használó 1-2 napja hajnalban vacogok) és jókat fogunk mindent együtt csinálni.
Na ezt jól megmondtam.

Köszönjük a képeket, édesek a bébik. Boti milyen nagy már.
Legközelebbi tali legyen akkor Pátyon.
Kati merre vagytok ?

kubuspace

Sziasztok.

Nagyon jó volt a tali. Többször kéne ilyet csinálni, szerintem nekünk is jól tesz egy kis kiszakadás otthonról.
Boti a végefele kicsit elveszítette már az önkontrollt és hisztizett, de ő már csak ilyen...:-) Szegény Julcsi pedig küzdött a fáradtság és a kifele bújó fogacskák ellen, szegény Zita is lefáradt szerintem...de hát anyáklettünk ez a sorsunk! :-)

Nekem is vannak képeim, bár nem sok és kissé hasonlít is Szonce képeire... :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
silverlion

Kubu:
Látod megmondtam én anno, hogy semmi időd nem lesz, ha már kúszik-mászik és feláll a bébi. Egyszerűen annyira résen kell lenni, hogy teljesen elúszol a saját dolgaiddal.
Nekünk a jövő héten bármikor jó, amikor ti ráértek. Szerintem jól ellennének a babák. Döntsd el te, mert ahogy olvasom te vagy elfoglaltabb!

millye:
Úgy sajnálom, hogy nem tudsz jönni a távolabbi programokra, de jó ötlet, hogy találkozzunk olyan helyen, ahol neked is még jó!

Kriszta:
Ha tudsz írj majd valamit a picurkáról légyszi, nagyon aggódunk érte, hogy mi baja lehet.
Remélem semmi komoly...jelezz majd.

Na most megyek, elmegyünk a dédihez, mert főzött nekünk finom ebédet és elhozzuk. Majd jövök.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Kubuspace persze azért előnye is van annak ha rossz az idő... az ember bentről a melegből nézi a hóesést és játszik a gyerekével ez nagyon jó.... az összebújás nálunk minden reggel ez a téma... ha felkel a fiatalember hajnalban enni akkor beviszem az ágyba és cicin visszaalszik :D mindennap fél tíz tízig alszik... sőt 2v napja fél tizenegykor kelt fel :shock: de nem bánom... a tali Pátyon jó ötlet!!! :D

Silverlion édes babák csini anyukák! Csak te hiányzol a képről... tudom te fotóztál, de azért kéne rólad és Botiról is egy kép!!! Jó lenne ha közelebb lenne program!!! :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

-------------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 16:30-kor.
szonce82

Viki, Szilvi, köszi a tegnapi sétát és a fotókat. Én most nem fotóztam. Jó volt a tegnapi séta, csak Julcsi kissé lefárasztott. De képzeld, Szilvi, ahogy elköszöntünk tőletek, egy perc múlva már aludt a babakocsiban. Szerintem csak azért nem aludt el korábban, mert félt, hogy lemarad valamiről :? Úgyhogy mentem még pár extrakört, hogy aludjon még egy kicsit. Este meg először történt, hogy egyedül kellett fürdetnem, mert párom dokihoz ment, és hát nem volt sikersztori, üvöltött elejétől a végéig, pedig sosem szokott ilyet. Mintha apját követelte volna :?
És ma is kiakasztott, háromnegyedhatkort kelt, délelőtt 15 percet aludt, most dőlt ki végre, persze csak cicin és persze a nagyágyban. :twisted:

Na, bocs hogy csak panaszkodtam.

Krisztáékkal mi lehet, lehet írok sms-t neki, csak nem akarom zavarni :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok Lányok!

Elnézést, hoyg így bepofátlankodom, előszöris gratulálok a szép kibabáitokhoz!!!

Én is a János kórházban fogokk szülni, első gyermekemet is ott szültem 2,5 éve.
Az lenne akérdésem hozzátok, hogy igaz a "pletyka", hogy fel vannak újítva a szobák is? Vagy nem?

Köszönöm és elnézést!

Kép
buborka.

buborka:
Szia. Üdv itt.
Tök jó, hogy az egyik gyerkőc 27 hónapos a másik a pocakban meg 27 hetes... :lol:
A szobákról sajna én nem tudok semmit, mert 16 hónapja, mikor szültem még nem volt felújítva.
Nekem már az is megnyugtató lenne, ha a közös fürdőt felújítanák!!!
:oops:

Zita:
Szerintem dobj egy sms-t neki, mert nagyon nem jelentkezik. Azzal szerintem nem zavarjuk őket, biztos jól esik, hogy aggódunk értük!
Nagyon érdeklődő volt Julcsi azért tegnap, így lehet, hogy az izgalom nem hagyta elaludni vagy nagyon bejött neki Boti és nem akart előtte szunyálni! :-)

millye:
nem lett volna gond, ha én tényleg lemaradok a képekről, nem voltam éppen a brilliáns formámban...:-)
...de Szonce ügyelt és visszaadta, hogy én feltettem őket... :lol:
Szerintem élvezd ki ezeket az alvásokat még amíg lehet!!!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szonce82 köszi! Aranyos vagy!!! :D Így teljesek a képek ha mindenki rajta van! csinik vagytok csajok!

Buborka Üdv köztünk! gratulálok a babához! Amikor én szültem akkor adták át a 0-ás szobát... az teljesen fel lett újítva... nem tudom, hogy azóta mi a helyzet...

Silverlion nagyon csini vagy! Szerintem jó lett a kép!!! Én is lustizok vele egy picikét reggelente.... aztán kezdődik a nap :D ma délután varrtam a fiamnak 3 nadrágot... holnap pedig varrom az új rácsvédőt a kiságyba. :D

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, te nem is kifiút szültél, hanem kisangyalt! Ha én egyszer 10-ig alhatnék! Ma este 9-kor feküdt csak le Julcsi, kíváncsi vagyok így reggel tovább alszik-e.

Kriszta válaszolt, Bogi jól van, már otthon vannak, holnap jelentkezik.

Jóccakát mindenkinek, megyek én is aludni!

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok,

igen, itthon vagyunk, köszönjük, hogy gondoltatok ránk.

Ami történt:
Bogi néhány napja nem evett rendesen, se szopizni nem akart és péntek óta a tápszert sem akarta elfogadni. Persze erőltettem, így azért csak evett, de nem eleget. Hétvégén vidéken voltunk, oda nem vittük a mérleget, nem tudtam mérni, de nem nagy kedvvel fogyasztotta a tápszert sem… szopizott ugyan, de ezekek szerint nem eleget. Hétfőn pontosan méricskéltem és kiderült, hogy csak 400 mili körül evett egész nap… én nagyon próbálkoztam, de aluszékonnyá vált, 20 milik után bealudt… már hétfőn az első szopi után hívtam a házi orvost, de nem tudtam vele beszélni, mert sokan voltak a rendelőben és már a mobilját is az asszisztens vette fel, aki lerázott a problémámmal együtt…

Gondoltam, akkor másnap kihívom a doktornőt… de nem tudtuk megvárni, mert este Bogi rosszul lett. Apukája próbálta etetni – sajnos nem nagy sikerrel -, majd altatni és egyszer csak elkezdett kapálózni… de iszonyú hevesen, majd megnyugodott. Aztán újra kezdte, akkor kiabált a férjem, hogy nézzem meg, vmi nem stimmel Bogival… ekkorra már abbahagyta a kapálózást, helyette erőtlenül feküdt, felkaptam a vállara, de érezte, hogy olyan gyengécske… nem tartja magát, pedig ébren volt… kivittem a fényre és láttam, hogy rettenetesen sápadt. Közben nézett rám, de látszott a tekintetén is, hogy vmi nincs rendben. Szerencsére levegőt vett… nem fuldoklott… mégis nagyon megijedtem, hívtam az ügyeletet, közben öltöztettem Bogit és akkor elkezdett sírni… és visszajött a színe, teljesen magához tért, pedig már a mentőt akartuk hívni, hogy az ügyeleten összeszedjen minket.

Az ügyeletes megvizsgálta, mindent rendben talált, végül csak elküldött a Jánosba, hogy nézzék meg, mert ő nem gyerek orvos… a papírunkra epilepsziaszerű rohamot írt… ismét megijedtünk. Felvették az osztályra, de inkább a táplálási probléma miatt. Szerencsére nem volt kiszáradva, a kutacsot én is figyeltem folyamatosan, mértem lázát, stb… minden rendben volt.

Kérdeztem, hogy nem lehet, hogy a tápszer a baj, mert már az előző sem tetszett neki. Mondták, hogy nem valószínű, de próbáljuk ki,. Csodák-csodája a másik félét megette Bogi, az jóval édesebb, mint azok a hipoallegrének, amiket eddig ettünk.

Szerencsére a vizsgálatok semmit nem mutattak ki, csak egy kis vérszegénységet, de ezt a rohamos növekedéssel magyarázták. Állítólag, ha másfél kilóval több, mint ami az átlag… ezért lusta is. Megnézte a neurológus, ő is mindent rendben talált, szerinte nem lehetett roham… inkább félrenyelt és fuldoklott… háááát… én a kapálózást nem láttam, de a férjem szerint nem az általános „keze-lába jár a babának” volt, hanem olyasmi, csak felgyorsítva… a doki néni szerint felpörgött a fürcsi közben és az attól volt, vagy fájt a pocija… és közben félrenyelte a nyálát… lehet, de egyáltalán nem fuldoklott… végülis, legyen nekik igazuk és ne legyen semmi baja az én kicsikémnek.

Ami jó: megmutattak nekünk néhány tornagyakorlatot, nagyon élvezi Bogi és segíti majd a felülésben, forgásban.

Ami nem annyira: azt a tápszert, amit ott elfogadott, nem lehet kapni… az 5. gyógyszertárban találtuk meg. Ez még nem is lenne gond, de Bogi ma reggel nem nagyon akarta megenni csak az üvegeset, amit még a kórházból hoztunk el… felhívtam az ügyfélszolgálatot és kiderült, hogy az új dobozos Milumil 1 Optima már az EU szabályoknak megfelelően készült, míg a mi üvegesünk korábbi, ezért abban több a szénhidrát, laktóz, glükóz… édesebb és a színe is más… szóval izgalmas, most megpróbálom az üvegeset és a por alakút összekeverni, és aztán szépen fokozatosan egyre kevesebbet kap az üvegesből…

És a plusz, hogy lehet, hogy ezt is majd csak 2 hétig eszi, mint az előzőeket. Állítólag van baba, aki körfogóban eszik… ezzel az a baj, hogy ezután a fincsi édes tápszer után, nem foga Bogi az íztelen hipoallergéneket megenni. Szerintem.

És elkezdtünk teázni is, mert a vizet sem akarta inni, a benti teát pedig igen… egy a baj, az iszonyú cukros. Most főztem neki itthon minimális cukorral… ennek semmi íze a másikhoz képest, kíváncsi leszek hogyan fogadja…

Ja és még vmi: bejelentkezünk a Budai allergiacentrumba, mert ez egész lehet attól is, hogy Bogi azontúl, hogy valószínű lisztérzékeny, még más összetevőre is allergiás lehet, ezért van ez az egész…
krisztacsillag

Bocsánat, hogy hosszú voltam, erősen élnek még bennem az emlékek...

Sajnálom, hogy nem tudtunk sétálni menni, remélem legközelebb már mi is ott leszünk veletek.
Nagyon jók a képek, szépek a babák és az anyukák is. :)

Buborka,
Kb 6 hónapja újítgatták a szobákat, én volt hogy vártam a dokimra a folyóson és akkor munkásokat láttam a kórtermekben, akik épp a járólapokat rakták le... és én pont abba a felújított 2 ágyasba kerültem, amit akkor csináltak :)

Reggelente mi is szoktunk csendeskézni a nagyágyban. 2-3 körül megetetem, akkor visszaalszik, és amikor 5 körül újraébred, akkor átviszem magunkhoz a nagyágyba és még alszunk 7-ig. :)

Lassan ébred Bogi, előre félek az etetéstől..

Puszi nektek
krisztacsillag

Sziasztok!
Nagyon köszönöm a válaszokat, akkor remélem már szépen fel van újítva az összes szoba, vagy legalábbis az legyen, amibe én kerülök majd :oops: :lol:

Kriszta,
Elolvastam mi örtént a kislányoddal, remélem semi probléma nem lezs ezután, csak annyi van, h jó az ízlése! :)

Kép
buborka.

Zita978 ez igaz.. aludni nagyon szeret a kis bestia! Már le sem merem írni, hogy ma 11 után kelt fel :shock: na ilyen még nem volt :D de ez már túlzás.... én szeretném ha este 9 órakor aludna és reggel 8-9 körül kelne az lenne az ideális :D de a fiatalember 10 órakor alszik el.... :roll: Írd majd meg, hogy meddig aludt a leányzó! 8)

Kép

Kép

Kép
millye

Krisztacsillag

Örülök, hogy rendben vagytok! :) Szurkolok, hogy megoldódjon az evési probléma, majd referálj kérlek.
jaspis

Krisztacsillag jaj most olvasom! Szegény Bogi szegény te... de a lényeg, hogy otthon vagytok és nincs semmi nagyobb baj! Tejed nagyon kevés van? Azt szívesen eszi Bogi? Azt ugyan olvasom, hogy a cicit sem akarta elfogadni, de lefejve sem ette? Úgy hallottam, hogy állítólag némelyik tápszer keserű és azt nem szeretik annyira a babák... jó lenne ha megtalálnád neki azt amelyiket megeszi...illetve ha a kórháziból kapnál a patikában.... Szólj ha tudunk valamiben segíteni neked!!! :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Kriszta:
Nagyon együtt érzek veled, gondolom mit érezhettél, mikor Bogi rosszul volt. Azt sem tudja az ember hova kapjon.
Szerintem bármi ilyen gond előjön még1x, azonnal a mentőket hívd, mert ők szakképzett gyerekmentőt tud küldeni!!!
Nekem elég összevisszának tűnik amit a dokik összehordtak, olyan mintha pont fogalmuk sem lenne, hogy mi baja lehetett.
Reméljük nem lesz vele semmi gond.
Boginak a lisztérzékenység miatt kell hipoallergén tápszert ennie?
Miért nem adhatsz neki rendes tápszert???
A kórházi tea kiborító, ennyit az egészséges táplálásról nyomjuk tele cukorral a teát. A Madarászban is ilyen volt, én ittam meg apa, nagyon bírtuk, de Botinak nem adtam inkább, pont azért mert tuti rákapott volna. :-)
Ráadásul Bogi még pici és mézet sem kaphat, ami azért még mindig egészségesebb...
Nem adhatsz még neki granulátumos babateát? Inkább azt kéne, mint rendes teát nem??? Azt legalább annyira higítod, hogy elfogadja az ízét.

Zita:
Sajnálom, hogy az utolsóra értetek csak oda, de annak örülök, hogy Julcsival szunyáltatok. Milyen volt? Élvezte?
Most, hogy voltam a hétfőin is Budakalászon, hát ég és föld az Ili javára. A másik, amin Szoncéval voltunk az messze nem ilyen életteli és az anyukák is kicsit merevek.
Bocsi, hogy nem igazán tudtam szót váltani veletek, de Boti mint láttad megint önállósította magát és nem fogadott szót, kellett terrorizálnom.
Aztán még kint is csinálta a feszkót, mert nem akart elindulni...:-)

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Kriszta, örülök, hogy nincs komoly gond Bogival. Szegénykéim eléggé megszenvedtek ezzel a kaja témával. Még jó, hogy Bogi súlya miatt nem kell aggódni, mert szépen gyarapszik!

Millye, Julcsi ma negyed 7-kor kelt végleg, éjjel kétszer meg hajnali 5-kor. Szóval nem sokat számít, hogy később feküdt. Viszont jó volt ma, mert fél9 után sikerült együtt visszaaludni a nagyágyban, és majdnem fél11-ig aludtunk, nagyon jól esett.

Aztán rohantunk ringatóra, összefutottunk Szilviékkel, Boti nagyon jókedvű volt, még repetázott volna, alig bírta Szilvi összeszedni. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Szilvi, nagyon jó volt a ringató. Tényleg az Ili fantasztikus nő, hát nincs könnyű dolga a tanítványainak, az biztos. Mi Ürömön voltunk egyszer, ott egy fiatal lány tartja, ő is jó volt, de az Ili valóban utolérhetetlen. Ezért megyünk inkább mi is Kápmegyerre, ha tudunk. Csak basszus annyira meleg az a terem! Én is izzadtam, Julcsit meg egy szál rövidujjú bodyra vetkőztettem, de még úgy is melege volt. Mindenki minket bámult, egyrészt Julcsi hurkáin hüledeztek, meg gondolom jó hülyének néztek engem, hogy így levetkőztettem szegény gyereket :oops: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978 én is szeretem ezeket az összebújós közös alvásokat! Örülök, hogy jó volt a ringató!!! Olyan njó nektek, hogy közel vagytok egymáshoz! :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok,

Kriszta: Szegény Bogi...és persze Ti is..szörnyü lehetett...
de remélem mostmár minden rendben lesz! és a finomabb kaja már jobb lesz és nem lesz több gond :)

Lányok! szuperek a talis képek!

Rencsi,Buborka: üdv itt :)

Millye:köszönjük a gyógypuszit,még várjuk az oltást. remélem minden rendben lesz:)

most szombaton megyünk majd anyósomékhoz szülinapzni, kiváncsi vagyok majd mi lesz..
mulan

------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:20-kor.
szonce82

Sziasztok!

Most épp ott tartunk, hogy 2 verzió van, hogy miért nem eszik Bogi.

Az első, hogy valami enyhe lefolyású víruskát szedtünk össze… ettől étvágytalan. Ez persze kimutathatatlan.
A második, hogy a több mint 6 és fél kiló az olyan sok egy ekkora babának, hogy lehet, hogy most kevesebben fog enni, hogy behozza magát…mondjuk a barátnőm kislánya épp ekkora volt ennyi idősen.

Szóval még mindig sötétben tapogatózunk… azt mondták, hogy figyeljem a kutacsot és a bőre turgoráját és csak akkor kezdjek el plusz folyadékot adni… na de könyörgöm 600 mili nagyon kevés egy ekkora gyerkőcnek. Már a kórházból is csak úgy engedtek haza, ha minimum 700 fölött eszik.

Tegnap pl. csak 5 óránként evett, akkor sem túl sokat…
21-án megyünk a gasztroenterológushoz, bízom benne, hogy ő tud majd vmit mondani…

Millye,
igen kevés a tejem… most olyan 30 és 80 mili között tudok adni, pedig mindkét cicivel megkínálom a kisasszonyt. Lefejve megette, de most már lassan nincs mit fejni. Amit most adok tápszer, az édeskésebb, mert nem hipoallergén, de ezzel is küzdünk…

Szilvi,
mire telefonáltam, már szerencsére jól volt Bogi, ezért nem hívtuk a mentőket… de legközelebb – bár remélem nem lesz soha többet ilyesmi – biztosan a mentőket hívom!!!! Csak ne a Jánosba vigyeneke, hanem a Madarászban.
A hipoallergén tápszert a nagyon picibabáknak szokták adni, mert könnyebb megemészteni. Glutén egyik kezdő tápszerben sincs. Most az 1 tápszert adom, az nem hipoallergén. A granulátomos teát majd csak állítólag a 4. hónap után adhatok… egyébként meg a sima teát sem javasolt a doktornő… ma viszont volt itt a védőnő, aki azt mondta, hogy legvégső esetben mégis adhatok neki… áááááááá
Viszont megkérdeztem a laktózérzékenységet, heves hasfájással és hasmenéssel jár.

Szonce,
igen a Bebát már próbáltuk, azzal kezdtük a sort. Állítólag van egy fincsi banános a Humanának, de mivel Bogi mióta tápszert eszik, küzd a kakival, ezért azt nem írja fel neki a doktor néni mert az állítólag még nagyobb bajt okozna…

Most alszik… ha felébred újra próbálkozunk.

Remélem tényleg csak vagy túlságosan jól fejlett vagy az ízlése ennyire kifinomult…
Mondjuk az, hogy nagyokat kacarászik nagyon megnyugtató.

Ezek tegnap készültek a torna után:

Kép

Kép

Kép
krisztacsillag

Mulan mikor viszed oltásra? Biztos minden rendben lesz!!! :wink:

Krisztacsillag az valóban kevés.... :( sajnálom, hogy nincs elég tejcsid! Viszont Bogi valóban jó súlyban van!!! :D nagyon édesek a képek Bogiról! szép kék szeme van, igazi nagylány már!

kész van a rácsvédő is... és jöjjenek a képek a nacikról és a rácsvédőről... a nadrágok ugyanabból az anyagból készültek :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
hihetetlenül ügyes vagy! András pedig igazán tehetséges modell.
krisztacsillag

Krisztacsillag köszi! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Hát jó rég voltam, olvasgattalak ugyan benneteket, de nem hiszem hogy mindenre tudok reagálni!
Ha előbb olvasok, és látom, hogy Kalászon taliztok, mi is tudtunk volna menni :-(((((
Kriszta! Te jó ég! Sajnálom ami történt! És reméljük, hogy tényleg hamar rendbe jöttök.

A szemgyulladásunk elmúlt, most nagyon folyik az orrunk. Egész éjjel a porszívóval zörögtem, és persze üvöltött szegénykém... :-( Lányok! Hol van az a pont, hogy orvoshoz kell menni? Ugye egy nátha miatt nem fontos? (valószinű azt mondaná a doki, amit csinálunk:orrszi-porszi, orrcsepp...)

Az ház-dolog megint nem jött össze... úgy el vgyok keseredve! Úgy érzem meg vagyunk átkozva:-((( Mit rontottam el?? Képzeljétek! Egy olyan házért, amiben sem gáz, víz is csak egy helységben a fürdőben van, 9 millát kért volna a csaj, ráadásul mivel megvettünk majdnem mindent a felújításhoz, abban a hitben, hogy megvesszük, közölte velünk, az albiba vétel működhetne, ha felújítanánk, de eladni nem szeretné, mert a kislányának jó lesz! Persze! Miután én pénzt öltem bele, és felújítottam. A szerződés már készülőben volt, de még jó, hogy semmit nem írtam alá előre... Időben tudtunk dobbantani! 9 milláért lakótelepi lakást is tudnánk venni. Nem ezt a házat! (hisz rengeteg pénzt még pluszban rá kellett volna költeni)
Lányok!
Hallottatok a börzéről? Okt. 17én lesz ha jól tudom...

Reni?? Ti merre vagytok?

Pusz!

Kati

Kép
tatyi1983

Ja! És még valami!

Hogyan megy ez a Ringató? Apukák is jöhetnek? És mindenki énekel, meg minden? Vagy mégis milyen? Meséljetek! Nagyon érdekelne!
Bár a védőnő azt mondta, ne menjünk közösségbe a H1N1 miatt...

Kép
tatyi1983

Tatyi1983 jobbulást nektek! Sajnálom, hogy nem jött össze a ház. :?

Kép

Kép

Kép
millye

Kati, máskor is csinálhatunk kalászi talit, és akkor csatlakozhattok. Talán lesz még jóidő valamikor, jövő hétre nem igazán mondanak azt :?
A ringatóra mehetnek apukák is. Szentendrén is van, talán nektek az a legközelebbi. De a kápmegyeri a legjobb :) Anyukák énekelnek, a gyerekek ugye még nem nagyon, mert kicsik még többségében. Széken és szőnyegen is lehet ülni, meg van sétálgatós éneklés is. Meg hangszeres kíséret is olykor. Persze én csomó éneket nem tudok, olyankor nem éneklek, de amúgy meg az is a cél, hogy új énekeket tanuljunk ott. Csak az a baj, hogy itthon már sosem emlékszem rá, miket énekeltünk :) Amúgy a honlapon vannak képek a foglalkozásokról asszem.

Millye, nagyon ügyes vagy, az a rácsvédő de jó! És a gatyók sem semmi, meg a tulajdonosuk is csodahelyes kispasi! :D

Kriszta, hááát, én erre már semmi okosat nem tudok mondani. De remélem, hogy rendbejöttök hamarosan!

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Kati,
olvasom én is a fórumot, csak Beni elkezdett kúszni, meg mostanában jövünk-megyünk mindenfelé és írni nem igazán volt időm.
Sajnálom a házat és nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb találjatok egy jót.
Náthával kapcsolatban nekem azt mondta a dokinő, hogy csak akkor kell orvoshoz menni, ha az orrfolyáshoz láz is társul és ha a váladék zöldes, sárgás. Addig meg tengervizes orrspray, orrszívás, meg esetleg nyákoldó (a Sinupret nekünk nagyon bejött).

Kriszta,
nagyon sajnálom, ami történt. A lényeg, hogy Bogi most jól van.
Nálunk felmerült a tejallergia, ezért nekem mellőznöm kellett minden tej és tojástartalmú ételt egy időre (még rántott húst sem ehettem, mert a panírban van tojás). Valamint szoptatás mellett egyáltalán nem ihatok tejet és továbbra is oda kell figyelnem, hogy mit eszem.
Nekünk is felírtak tápszert, amikor kevesebb volt a tejem. Milupa Pregomint, ezt olyan gyerekeknek adják, akik allergiára, ételintoleranciára hajlamosak. Ennek nagyon rossz az íze, vagyis inkább semmi íze sincs. A dokinő azt mondta lehet ízesíteni fahéjjal (ez jó a hasfájásra is), gyömbérrel, vaníliával. Esetleg próbáld meg Te is az ízesítést (nálunk ez nem működött), és a tejmentes diétát, vagy kérdezd meg ezt a tápszert a gyerekorvosodtól, hátha segít Boginál.
A képek nagyon helyesek. Makk egészségesnek tűnik rajtuk :)

Sajnálom, hogy a találkozóra nem tudtunk menni, csak Beni pont náthás, de legközelebb szívesen csatlakozunk. A képek nagyon jók!
Képzeljétek Beninek kijött az első két foga, egyszerre. Azóta az éjszakák sokkal jobbak. És megy a kúszás ezerrel, bár még csak féloldalasan.

Ti beadatjátok a H1N1 elleni oltást? Nektek mit mondott a gyerekorvos? A miénk azt, hogy be kellene, amin nagyon meglepődtem. Állítólag lesz egy módosított verzió, nem ez a teljes sejtes, és az jó lesz a 6 hónaposnál idősebb gyerekeknek. Én viszont nagyon bizonytalan vagyok.

Reni

Kép

Kép
b.reni

Zita978 köszi, aranyos vagy! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Először is nagyon édesek a mini tali képei.

Szilvi,
Nagyon úgy tűnik h nem jön össze a jövő hét, részben a suli és két beadandó házi dolgozatom miatt, amin most nagyon dolgozom, főleg úgy h holnap is suliban leszek egész nap.
Illetve egy nap most azért is kiesik mert Marci popóján találtam egy csomót, nem piros, nem növekszik, nem fáj de mégis aggódom úgyhogy lesz egy plusz utam is a dokihoz, reméljük semmi komoly.
Úgyhogy szeretném egy hetet csúsztatni a talit.

Buborka,
Üdv közöttünk.

Kriszta,
Szegénykém, borzasztó lehetett ezt az egészet átélni.
Reméljük soha többé nem lesz hasonlóban részetek.
Képek nagyon tündériek.

Millye,
Nagyon ügyes vagy.

Kati,
Nagyon sajnálom h nem jött össze a ház. És most mi lesz azokkal a dolgokkal amiket már megvettetek ?
Mi MÜPA-ba járunk, de jövő héttől végre elkezdjük a Ringatót is. Addig én nem tudok érdemben semmit sem mondani.

Reni,
Éljen a két fog.
H1N1 mi még ugyan nem kérdeztük a gyermekorvost, de nem fogom beadatni, túl rövid idő volt a tesztelésre, nincsenek kézzel fogható eredmények, nem oltatunk.

kubuspace

pár képpel is jönnék, a cumis kép azért különleges mert barátnő kislányának cumiját használta éppen tökmagom, ja és leszerelte a hűtőrácsot :shock:
Szilvi igazad van, nincs megállás

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

kubuspace

Kubuspace nagyon édesek a Marci fotók! Milyen nagy legény már! :D Ablakban állós nagyon aranyos! :D

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok!

Jó hír, hogy úgy tűnik, Boginak kezd megjönni az étvágya. Egyre többet eszik, kezdünk megint visszaállni a rendszeres 130-170 milis evésre… Igaz a heti hízásunk csekély, de legalább nem fogyott, és én már ennek is nagyon örülök.
Ma elkezdtünk vasat is enni a vérszegénység miatt, állítólag fájhat tőle a pocika…

Kati,
sajnálom a ház dolgot, megértem, hogy el vagy keseredve…
Gyógyulást nektek!
Ürömön a Bukfenc kuckóba járunk, most ott is kevés a picur az influenza miatt… egyébként nekünk védőnő tartja az órákat, és nem riogat, hogy elkapnak vmit a picik. Mi járunk, végülis nekünk jó így, mert Bogin kívül eddig max. 1 vagy 2 baba volt.

Reni,
köszi az ötletet. Egyelőre most eszi ezt a tápszert, persze az előzőeket is ette egy-két hétig. Próbálok optimistán hozzáállni, és bízom benne, hogy ez már hosszabb távon ízleni fog neki… ha nem kipróbáljuk a fahéj, vanília és gyömbér ízesítést. :)
Remélem az allergológus doki néni tud majd vmi okosat mondani nekünk is.

Nagyon változó az influenza oltásos hozzáállása a dokiknak. Mi csak a szoptatás miatt kérdeztük, nem javasolják… gondoltuk, hogy azért a férjemet be kellene oltatni. Bogi meg ugye még pici hozzá, de ha elmúlt volna féléves, akkor sem biztos, hogy beadatnám neki…

Kubu,
Nagyon édes Marci, igazi huncut, nagy fiú. Majd írd meg mi volt a dokinál, remélem semmi komoly.
Mi is készülünk a MÜPÁ-ba, lesz november végén ott is egy Ringató. Akkor már Bogi 4 hónapos lesz, meglátjuk, mit szól majd hozzá. Nem jöttök?? És a többiek?

Zita,
a Bukfenc kuckóban is vannak érdekes foglalkozások, leginkább tornák, és nem csak ilyen picuroknak. http://bukfenckucko.uw.hu/kucko.php
krisztacsillag

Millye,
megvettem a homeós könyvet.
Dr. Andrew Lockie - A HOMEOPÁTIA ENCIKLOPÉDIÁJA
Tetszik, köszönöm az segítséget.
krisztacsillag

Kriszta:
Nem tudom mondták-e neked, de a vas feketítheti a székletet és okozhat emésztési problémákat (székrekedés vagy hasmenés).
Csak azért, hogy ne ijedj meg esetleg ezektől a tünetektől.
Lehet, hogy Bogin csak valami vírus futott át, nem tudni...reméljük nem ismétlődik meg többet!

Kubu:
Nekünk is elég sűrű lett a jövő hét, nincs gond, csúsztassuk!!! :-)
Azt a cumit hol lehet kapni, amit Marci "kölcsönzött" ? Egyszer már láttam ilyet egy kislánynál, de sehol üzletben!!!!!!???????

H1N1: én nem oltatok az tuti, nem győztek meg róla egyáltalán, hogy biztonságos, meg nem vagyok annyira sok oltás párti.
Mindenki maga döntse el a dolgot én azt mondom, nem kell hallgatni senkire...nehogy később megbánja...

Kati:
Sajnálom a házat, nem vagy elátkozva, csak a mai világban mi az ami könnyen megy??? :-(
Szinte mindennek szívni kell egy sort mire összejön, tisztelet a kivételnek.

millye:
nagyon tudsz te varrni. Nagyon tetszik nekem ez a fejvédő, édes az anyaga nagyon. Miért nem varrsz rendelésre, nekem tuti kéne ilyen fejvédő!!!!!!!!

Milyen hülyeség, hogy nem menjen az ember társaságba...mit csináljunk mégis egy picurral? Otthon üljünk egész télen?
Egy védőnő hogy mondhat ilyen butaságot? Ezzel megy a paráztatás, féljen mindenki és rettegjünk! Ki vagyok már ettől!

Puszi nektek.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

sziasztok,

Kriszta: jaj Bogi nagyon helyes kis csaj:) ezek a nagy szemek :) nagyon remélem hogy mostmár rendben lesztek.nagyon drukkolok! vasat amúgy mi is szedünk(maltofer cseppeket kapott Lili) ,és olyan zöldes színü a kaki azóta és sürübb is valahogy..szóval ahogy silverion is mondta számíts ilyenekre(én kicsit meglepődtem elsőre... :oops: najó..nem kicsit...)amúgy mi is étvágytalanak voltunk eléggé...és nekünk mondta a doki h vegyünk vitakolan szirupot, ez ilyen vitamin szirup,ami narancs izzü és nálunk bevált étvágy javításra,azóta kicsit javult Lili étvágya szerencsére :)
mi most mildibé ha2-tápot kaptunk,úgytünik hogy jobban szereti mint a beba ha-t..

millye:András milyen nagyon nagy fiú már :),ezen az autós képen olyan nagynak tünik :) nagyon heyles! és a rácsvédő is szuper!! nagyon ügyes vagy!!!!!! mi holnap kapjuk az oltást,remélem nem lesz semmi utána és csüt-ön eltudunk menni Lilivel az első baba úszásra a mom parkba.
ezt a rendelés dolgot már én is akartam kérdezni amit Szilvi :)

Kubu: ezek a cumis képek :) zabálni való ez a kis legény :)

b.reni: mi úgy tünik beadatjuk a a h1n1 oltást,eddig azt mondta a gyerekdoki h ne , de most azt h mégis jó lenne mert lesz vmi másik változat (ha jól értettem) és nagyon terjed mégis és van h elég rossz a lefolyása a betegségnek,amit nem jó megkockáztatni (nem részletezte h mit ért ez alatt,de nagyon komolyan nézett közben :) ) szóval úgytünik hogy mi beadatjuk...kicsit azért félek tőle...

tatyi: remélem már jobban vagytok! sajnálom nagyon a ház dolgot... :( most akkor megint keresgéltek? merre felé szeretnétek menni? JObbulást!!
mulan

Krisztacsillag nagyon örülök, hogy tetszik a könyv! Remélem jó hasznát tudod majd venni! :D

Silverlion köszi aranyos vagy!!! :D Jó ötlet a bérvarrás.... Épp azon gondolkodtam, hogy akár majd a bölcsibe vagy oviba is lehet matracot meg vékony takarót varrni neki olyan egyedi lenne... sajnálom, hogy hamarabb nem kezdtem el pedig sok pénz meg lehet spórolni vele... le sem merem írni, hogy a baldachint meg a rácsvédőt mennyiért vettem annó.... :shock: NA de ha mégis lesz kistesó akkor már lesz rutin :D

Kép

Kép

Kép
millye

Mulan de aranyos vagy! köszi :D Az az igazság, hogy a varrással elterelem a gondolataimat kikapcsol és van az embernek sikerélménye is :D Olyan rég tettél fel képet Liliről. Biztos már nagylány! Vasárnap kapja meg az oltást? Szegényke! Biztos minden rendben lesz! Küldök sok+++++++-t hogy e lázasodjon be!

Kép

Kép

Kép
millye

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?