Új privát üzeneted érkezett!

Köszi, Lányok! Akkor a 26. hét az úgy kb. jó is ezek szerint. Nekem egyszer is elég, nem akarom nagyon zargatni a kis tököst, meg egy kicsit drága is ahhoz.

Olyan rossz, hogy még nem találtuk meg a tuti nevet a kisfiúnknak... Pár perce hívott férjem, és ő is mondta, hogy találjuk már ki végre, mert ő is szeretné már a leendő nevén szólítgatni. :) Mondta, hogy vegyünk egy utónév könyvet, de szerintem felesleges, majd estére kinyomtatok egy listát a netről. Persze próbálok valami értelmeset keresni, mert eddig csak nagyon meredek neveket találtam...

Kép
erusverus

Szombaton a Csillagok háborúja ment a TV-ben, épp' akkor kérdeztem a gyerekeket, hogy mi legyen a neve a tesónak, ha fiú lesz. A válasz: Obivan :D :D :D
lara

erusverus!

mi ide megyünk 19-én: http://www.csodabent.hu/

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Obivan! :D Ez nagyon aranyos!

Kati, köszi a linket, olyan jó volt végignézni a képeket! Bár Szegedről valószínű, hogy nem utazunk fel Pestre...
De még egyszer köszi, mert hasznos infókat ad!

Kép
erusverus

Vicky, a mávosra is fogunk tudni járni még :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Tudja valamelyikotok tapasztalatbol, hogy mi van akkor, ha terhesseg alatt kapjuk el a himlot? Hogy melyiket, azt nem tudom pontosan...
Meg nagyon nem biztos, de lehet, hogy nekem sikerul. Kb 2 napja kiuteseim vannak, egyre tobb, viszketnek, olyanok mint egy nagyobb szunyogcsipes. Igazabol nem is foglalkoztam vele egeszen tegnapig, amig nem mondta Feri, hogy neki is vannak, de neki csak egy napja. Fasa.
Semmi gond. Elfelejt.
Ma fel ora munka utan elkezdett gorcsolni a babapocim, turtem egy ideig, nem volt jobb, a fejem is fajt, szedultem is, a pocim meg jobban fajt, ugyhogy fel 11 utan szoltam, hogy megyek haza. Erre kerdezi a fonok, hogy "Ugye nem himlo? Kiuteseid vannak?" Ekkor leesett, hogy vannak...
Elmondta, hogy epp most hivta ot az egyik kozvetlen munkatarsam, aki ket napja nem dolgozik, hogy meg nem is jon egy jo ideig, mert himloje van. Mutattam az enyemeket es a tobbiek azt mondtak, hogy ez annak nez ki.
Felhivtam anyukamat, szegeny teljesen ketsegbe esett, meg osszezavarodott, de vegul azt mondta, hogy ugy hiszi, hogy nekem nem volt semmilyen himlom. Ferinek volt, de csak barany. Kristof meg teljesen szuz. Mire hazaertem mondja anyosom, hogy Kristofon is vannak pottyok. :cry: :cry:
Szoval delutan megyunk dokihoz.

Autosules: Kristof nagyon hamar kinotte a hordozot. Ot honapos volt, amikor visszajottunk nyar elejen Magyarorszagrol es addig mertuk belerakni. Nem a szelesseggel volt a gond (bar mar nem volt neki tagas), hanem kilogott a laba es a feje is, szoval total rovid volt. Ugyhogy mi akkor valtottunk 0-18 kg-ig hasznalhato autosulesre, igyekeztunk normalisat venni, amiert nem is kernek tobbet, mint amennyit er. Meglepodtem, hogy szidjatok ezt a kategoriat, mert nekunk ekkora gyerekhez teljesen bejott, semmi kivetni valot nem talaltam eddig benne, minden maximalisan jo rajta, aminek lennie kell. Az sem volt utolso szempont, hogy felfekvo helyzetbe csusztathato. Persze ez nem egy 1-2 oras utnal lenyeg, de nekunk a 24 oras London-Budapest es vissza tavolsagnal nagyon hasznos volt.

Babaruha es meret: en 56-ost sem vettem, nem is veszek. Egyet kaptunk Kristof szuletese elott, a korhazbol abban hoztam ki, de megbantam, hogy elkezdtem raadni, mert mar akkor rovid volt. Body volt rugival es pulcsival, sapkaval. A 62-est is lecsereltuk, mire egy honapos lett. Ha Erik baba kisebb lesz, akkor majd veszek 56-ost, de elore nem.
Vendég

erusverus: mi a 4dgenesisben voltunk mindket babaval, asszem 10-11 korul van, mi ismerjuk oket, igy kicsit olcsobb volt. www.4dgenesis.hu
Maximalis elegedettseg, meg minden megvolt, ami kell. Es ezt nem az ismerettseg miatt mondom, mert nem annyira kozeli, hogy nyaljunk egymasnak. :lol: :lol:
Kb egy orat voltam ott mindketszer, tokeletes genetikai vizsgalat, tok jo mozizas, mindent kihoztak belolunk, amit ki lehetett szerintem. Turelmesek is voltak, aranyosak is. Egy 40 perc koruli dvd-t kaptunk, egy cd-t tele kepekkel es egy nyomtatott szines kep.
Kristoffal en harminc hetesen voltam, meretek szerint 32 hetes volt.
En akkor mar nem mennek, ha csak egyszer akarnek. Hatalmas volt a gyerek, jol lehetett merni, viszont az arcan kivul semmi sem fert mar bele a kepbe egyszerre, ha be lett volna mar fordulva, akkor meg kevesbe lett volna elvezetes.
Az en tapasztalatom alapjan 25. het korul az idealis.
Vendég

Kép

Itt van Léni, végre kivágtam róla ezt a kis fotót :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Minden betegeskedőnek mielőbbi gyógyulást!

Kép
erusverus

Ananácska, jóisten! Én úgy hallottam, hogy az első harmadban van gáz, ha elkapja a kismama a himlőt. De hogy most mi van, a fene tudja, biztos ilyenkor már kevésbé veszélyes. Úgyis kiderül, ha elmész a dokihoz. Majd írj, hogy mit mondott!!

Ildi, de kis aranyos a Léna baba, igy 3D-ben mennyire más egy baba, mint a rendes UH-n. Amit én kaptam képet, olyan mintha szellem lenne rajta, ráadásul még ásit is és igy méginkább olyan, mint egy szellem, amikor ijesztget. Emléxem a kisfiam 3D-s képére, én úgy hivtam, hogy Freddi, mert olyan volt, mint a pasi a Rémálom az Elm utcában :D Tök jó, hogy nekem szellemes meg horrofilmes képeket adnak mindig 8)
lara

Ananácska Nem tudom, hogy nálatok milyen a gyerekoltási rendszer, de nálunk oltanak rubeola ellen, tehát elvileg rózsahimlő nem lehetne Kristófon. De ha meg párod már volt bárányhimlős...?
pammut

Bea, szerintem nem mindegy, hogy milyen himlő :shock: bár már a középső harmadban talán kevésbé veszélyesek :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi nagyon édi a Léni!
Ő is integet, mint Berci a 4D-n :)

Bea: ez a himlő nagyon durván hangzik, kíváncsi vagyok, mint mond az orvos. Én is úgy hallottam, hogy a baba fejlődését ilyenkor már nem befolyásolja, de azért vigyázz vele, ne legyél túl lázas, vagy ilyesmi, pláne, ha Kristóf is beteg.

boruska

Na lányok!

Este leszek, megyünk meccsre! Nem lehet elég korán kezdeni a sportra nevelést! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bea! Remélem nem himlő, de jó, hogy mentek dokihoz.

Itt találtam sok infót rubeola és más fertőzésekre terhesség alatt.

http://www.vitalitas.hu/ismerettar/genetika/gen11-3.htm

Kép
Kép
molmar

Bea! Még csak annyit akarok hozzáfűzni, hogy vérből meg lehet állapítani, hogy voltál- e már rubeolás és bárányhimlős (mert az sem jó) vagy friss a fertőzés. De nagyon drukkolok, hogy ne legyen ebből gond! Még inkább, hogy ne himlő legyen!

Kép
Kép
molmar

Reni, én is boldog névnapot utólag!

Ildi, nálunk is esélyes lett volna a Léna ha puncisunk lesz. És ha a nagyfiam lány lett volna, akkor Lilla lett volna. :lol:

Lara, azon túl hogy ilyen képeket kapsz, elég jól ismered a horrorfigurákat is. :) Én régen imádtam Freddyt, ma már nem bírnám végignézni.
Obivan? Nálunk Leia, vagy Luke jutott eszébe a fiúknak első körben. Vagy esetleg szóba jöhetne még Marty McFly, vagy Al Bundy. Ezek az elsőszámú kedvencek.

Bea, várjuk a híreket.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri: jobbulást!
Bea: szorítok hogy ne legyen semmi baj!

A Léna nekem is tetszik.

Ma voltunk dokinál. Tök jó volt, mert anya is el tudott jönni és látta az unokáját élőben. :) Szabi meg csak vigyorgott mint a tejbe-tök, nagyon édes volt :) A BPD és a femur hossz alapján már 21 hetes :D Mindene rendben van és láttuk a pöcörőt is :lol:

Itt kisütött a nap délutánra, egy csomót mászkáltam, szörnyen elfáradtam.
zuzmooo

Csajok! Mindenkinek köszönöm... Nagyon jól esett...

A betegeskedőknek jobbulást. Remélem mindenki hamarosan jobban lesz.

Gyerekülés témában totál tudatlan vagyok, úgyhogy én nem tudok mit hozzáfűzni a dolgokhoz...

Babamozizni mi is szeretnénk majd. Kíváncsi leszek, hogy jövőhéten milyen árat mondd rá a dokim. Van egy hely itt Egerben ahol 10.000 Ft. Lehet, hogy oda megyünk, ha a dokim nagyon elszáll az árakkal....

Képzeljétek. Ma elpityeredtem magam az irodában. Kiabált velem a főnök és az első reakcióm, hogy lekonyult a szám majd elkezdtek hullani a korkodil könnyeim... Erre mondja a főnök, hogy most ezen nem kell sírni... Nem akartam mondani neki, hogy mondd ezt egy hormonoktól túltengő kismamának... :evil: Utána olyan rodeót levágott Zsubika a hasamban, hogy ihajjj. Biztos érezte, hogy kicsit felizgattam magam és azért...

További szép estét mindenkinek...

bellerreni
Eger

Sziasztok!!!
Ma voltam védőnőnél, meg a helyi nődokinál.. tiszta jó volt, egy csomót fecsegtem más kismamákkal..Végülis ez tök jó, mert elvileg majd az oviba meg a suliba is együtt fognak a legtöbbünk gyerekei járni...Á, nem mentem kicsit se előre.. :lol: :lol:
Jövőhétre bejelentkezek én is 4D-re..
Ananácska!!! Megy a drukk, hogy minden rendben legyen!!!
Ildi!!! Nagyon tutti nevet választottatok!!! Léna: tiszta szép..annyira rémlik róla egy film és nem tudom melyik!!! Pedig borzasztóan itt van a tudatomban.. talán az, mikor meghalt a kiscsaj anyja, ő meg a halottasházas apukájával lakott??? Abban volt Léna a kislány??? Nem tudom.. De szép.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Ma megléptem arról a dög előadásról. Ki tudok akadni mikor nem hiszik el az előadók, hogy 30-50 éves nők tudnak olvasni. Kivetítette a pps-t, amit megkaptunk kézbe, és felolvasta. Illetve csak próbálta, mert kiderült, hogy hangosan olvasni se tud. Így berágtam és az első szünetben otthagytam. Az ilyenen úgy ki tudok akadni, és még ezért pénzt is vesz fel. Uhhh. Szal inkább hazajöttem, :D kedvesem főzött rám fini ebédet, cserébe délután berángattam a városba a cégalapítás dolgait elrendezni. A többieknek az előadáson meg azt adtam be, hogy ma jön a védőnő és mint rendes anyuka sietek haza takarítani. Ha, ha. Be is vették. Közben megírtam pár szerződést, elindítottuk a cégünket rögös útján.

Ildi, a Léna nálunk is a második helyen végzett a Luca mögött. Elolvadok tőle. Nagyon szép és rejtélyes név.

Babakocsi: nem értek hozzá, de van egy nagyon finnyás barátnőm, na ő odaadja az övékét a Bulcsinak, tehát nem is aggódom rajta, mert tuti, hogy ő nagyon körbejárta a témát, és nagyon jó lesz. Ez az egyetlen, amit kapok. Na meg a cup-cup mellszívó.

Vicky: tényleg nagyon jól állsz.

Szülésfelkészítő: hát én nem tartottam ésszerűnek, de voltam Pécsen egy szülész csajnál, és hát izé meggyőzött. Megyünk a Zsoltival. Ő még ájuldozik… Ja és mindenféle nagy és kemény pasi azzal riasztogatja, hogy majd úgyis elájul szülés közben. Ő is ettől parázik. Én meg mondtam, hogy azért nekem be ne jöjjön, mert úgy leordítom a fejét, hogy még a halálból is visszatér, nemhogy az ájulásból.

Szerintem meg az autó biztonsága attól függ, hogy honnan jönnek beléd: oldalról, elölről vagy hátulról. Mindenhol 25% esélyed van. Igaz elölről hozzáadódik a te sebességed is, de nem mindegy hogy 50-nel vagy 100-zal ütközöl? Akkora sebességnél már mindegy. És mi van ha kikapcsolod a légzsákot, de az ütközés ereje mégis kirobbantja? Egy baleset arról szól, hogy nem várt dolgok is előfordulhatnak a kocsin.

Kösz a tippeket, ilyen naiv vagyok. Ráhajtottam a 62-es rucikra.

Nóri! Ah, neee, gyűlölöm az orr-fül-gégészetet. Inkább hat fogászat. Szorítok neked. Arcüreggyulladásra nálunk nagyon pitiáner eszköz van, de nagyon hatásos. Szal arra száraz meleg levegő kell, hogy feloldódjon a piszok. Mi csibekeltető lámpát alakítottuk át házi használatra, és azzal napozunk. De szerintem a száraz meleg levegőt elérheted ha egy vászonkendőbe kötött sót, mikróban felmelegítesz és azt teszed az arcodra.

Bea, hát én csak arra emlékszem, hogy gyerekkoromban anyukám mindent elkövetett hogy megkapjam a himlőket, mert hogy akkor várandóság alatt védett vagy. Hát természetesen hiába játszottam az összes himlős gyerekkel, semmit se bírtam elkapni. Szal csak ennyi emlékem van, hogy anyáink is azt akarták, hogy legalább essünk át rajta, ne a várandóság alatt, de hogy mi lehet a következménye azt nem tom.

zarja

Újra és újra rácsodálkozok, hogy mennyi hülyeséget képesek legyártani és eladni, illetve hogy van aki ezt meg is veszi. :shock:
Babakocsi keresés közben találtam a vaterán:

Kép
"Robopax típusú babaringató, mely alkalmas babakocsi, mózeskosár, pihenőszék, babahordozó ringatására. Egyedi tulajdonsága, hogy az anyai szív ritmusával ringatja a kicsit. Működtetése: hálózati áramról, egy tartozék adapter segítségével."
:shock: :shock: :shock:
zuzmooo

Nóri! A páromnak is volt már egypárszor arcüreggyulladása. Fel is szúrták neki. De a végén rájöttünk mi is a meleg só trükkre. Ajánlom még a hajszárítóval ráfújni a meleg levegőt az arcra. De csak amíg jólesik. A párom azóta, ha úgy érzi, hogy telítődik az arcürege, elkezd fájni, nem tud kifújni az orrából semmit, akkor megy a hajszárítóért. :)

Bea! Mit mondott a doki?

Zuzmoo! De jó, akkor minden rendben! Képet nem kaptál? Felrakhatnád ide megcsodálni a manót!

Kép
Kép
molmar

Molmar: Képet papíron kaptunk és itthon nem tudok scannelni, de sajnos nem is igazán jó minőségű.
zuzmooo

Sziasztok,
a hetem igen zűrzavaros, a kolléganőm, akit épp betanítok... hááááááát kezdem feladni, elég reménytelennek tűnik. Amikor 85-ödször kérdezi meg azt, ami le van írva... hát kezdem elveszíteni a türelmemet... Ráadásul az éjszakáim is zavarosak, mert párom a héten 2-3 között kel (hordja az influenza elleni vakcinákat az ANTSZ-ekbe vidékre), és felébredek rá, hogy szötyög... akkor felébred a kölök is, és elkezd nagyokat bulizni odabent, úgyhogy akkor meg attól nem tudok visszaaludni, úgyhogy szokom a szülés utáni állapotot... hát nem lesz egyszerű.
Ma csináltam káposztástésztát... annyit emlegettétek a múlthéten és a héten, hogy nem bírtam tovább... muszály volt megcsinálni.
Nóri métereskalácsa is jól néz ki, de arra még nem szántam el magam igazán...
Hétfőn megyek dokihoz, lesz UH is, és nagyon remélem, hogy mostmár tényleg megmutatja a lábaközét... bár az Istenhegyin azt mondták, hogy lány, de én nem láttam a punsziját... addig nem hiszem el... már úgy vennék neki valami csajosat, de így nem merek.
Gyerekülés, én is a 0-18-as ülést néztem ki magamnak, mert hordozóellenes vagyok... nem fogom a gyerken kívül még azt a 3-5 kilót is cipelni, ráadásul lógó karral... hát tudod ki... a babakocsi lent lesz a földszinten a tárolóba, addig meg leviszem a gyereket kézben (elsőn lakunk), meg fel is viszem...

Bea, remélem minden ok a kiütésekkel, és nem himlő. Az semmiképp sem jó.

Nóri... arcüreg gyulladás... ugyan még nem éltem át, de nem is szeretném. Nekem fülem volt többször begyulladva, és mi is meleg sót használtunk... nekünk is bejött.

Most viszont megyek, mert hajat kell még mosni és elteszem magam holnapra...

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Nóri! Gondolkoztam, Infralámpa, arcszolárium? Szerintem ezek is jók, a hajszárító nem jutott eszembe :shock:

zarja

Megjottunk a dokitol. Koszonom szepen a szurkolast, meg szuksegem van ra a tovabbiakban is...
Ugyanis sokkal okosabb nem lettem. A sajat haziorvosomhoz nem kaptam idopontot, ugyhogy egy surgossegihez hasonlo rendelobe mentunk el. Megneztek engem is es Ferit is, az mar tuti, hogy nem ugyanolyan kiuteseink vannak. Az enyemek baranyhimlonek neznek ki, a Ferie nem az tutira. Kristofra nem is mondott semmit, azt mondta, hogy nekem kell megis bejutnom a haziorvoshoz es vert vetetni, abbol majd meglatjak, hogy volt-e mar, vagy most van, ha most van, akkor addigra Kristofon is tobb minden fog latszani, marmint ha elkapta (mert neki meg csak harom pottyocskeje van).
Rubeola mar tuti volt, ezt egy korabbi verveteli eredmenyeimben megtalaltam. De a dokino szerint ettol meg baranyhimlo lehet.
Kozben anyukam is telefonalt a gyermekorvosomnak, az en oreg aktam persze meg nincs bent a rendszerben, de mar meg sincsenek, szoval nem lehet megnezni, hogy anno anyu vitt-e engem baranyhimlovel, mert ha volt, akkor biztosan latott orvos.
Nah, jegelem a temat, nem idegesitem magam, mert elorebb nem leszunk. Megvarom a haziorvost, meg a vervetelt.
Vendég

Lefekvés előtt gyorsan csináltam új vonalzót... a dokim mindig más időpontot mond a szülésre, és persze egyre tolja ki. Február 12 helyett már febr. 26-nál tartunk, úgyhogy az első UH-ra hallgatok, meg a hőgörbémre, ami megmondja a frankót... úgyhogy kicsit kisebb a bébi, de már ilyen öreg... :)

Bea,
tényleg ne aggódj, attól jobb sajna nem lesz, viszont arra vigyázz, hogy ha viszket, akkor ne vakarjátok el... Kristófra adj egy kesztyűt éjszakára, hátha az segít.
Mostmár tényleg jó éjt...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!

Megvolt a doki vizit. Nagyon meglepett, mert semmit nem dugott a nyílásaimba! :lol: :lol: :lol: :lol:
UH-gal nézte meg az arcüregem, ami szte rendben van. Kicsi gyulladás az egyik oldalon, de nem vészes. A fülembe belepittyegett, oszt megmondta, hogy jól hallok, nincs gyulladás, de orrsövény ferdülésem van! :shock:
Lucát is megvizsgálta. Baromi rendes volt, kedves és figyelmes a gyerekkel is. Kezébe adta a bazi drága műszert, így meg sem moccant vizsgálat közben. Bezzeg az SZTK! :oops:
Fejenként 4500Ft volt. Írt bazisok orrcseppet, amit csak egy helyen készítenek Pesten. Vagy 10-et felírt, hogy ne kelljen ezért visszamenni! :roll: Lucának valószínű orrmandula műtét kell, de csak nyáron. Majd valahogy csak megoldjuk. Legfeljebb kérek ajánlatot magán intézményben. Az egynapos sebészetet nagyon támogatja a TB, így sok magánkórházban csak az ellátást kell kifizetni. Nekem az a 20-30eFt lehet megéri, csak ne egy horrorként élje meg szegény tücsök! Én szülést kivéve nem volta kórházban, így hajlamos vagyok ilyenért extrán sajnálni!!! :D

Köszönöm a sok trükköt. Egyelőre nem tudni, mi okozza a köhögést. Maradunk a sok folyadék+köptetőnél. Remélem elmúlik, mert olyan hasizmom lesz a sok feszítéstől!

Két tökjó dolog történt ma velem:
mindig egy tuti zöldségeshez járok. Valamivel drágább az átlagnál, de elképesztő áruja van. Ma kaptam tőle ajándékba 0,5kg Maroni gesztenyét, aminek 2500Ft kilója. Csak mert megkívántam! :lol:

A másik, hogy a cég, akinek a statisztikáit csinálom, most adta oda az anyagot az elmúlt negyedévre. Megbeszéltük, hogy az évet még megcsinálom. Plusz február elején a zárást. Aztán majd meglátjuk. Ők meg mondták, hogy annyira elégedettek, hogy az évzáráskor fél éves prémiumot kapok. Ehhez ragaszkodnak! :D :D :D (ebben az évben 47MFt-ot szedtem vissza nekik, részben behajthatatlannak hitt követelést és egy csomó rossz számlát)
Vendég

Bea!

Beszéltem a gyerekorvossal. A legrosszabb, ami történhet a baba és gyerekkori övsömör. De az elmúlik!!!!
Ha az, akkor a lehető legjobbkor kaptad el, a legrosszabb szülés előtt 2nappal, mert akkor még az anyai vér nem termel ellenanyagot és a baba olyan súlyos fertőzéssel születik, hogy bele is halhat. A másik kockázat a 12. hétig van. De addig levegőt venni is kockázatos! Szerinte annyira csekély a károsodás esélye, hogy a stressz ami a himlő miatt van benned, több kárt tud okozni.
Magaddal foglalkozz, mert nagyobb a tüdő szövődmény esélye Nálad, mint az átlag.
Kristóf meg még pici, rajta enyhébb változatban lesz csak jelen, mint egy ovis korú gyereken.
Vendég

Nóri, micsoda rendes munkaadód van. :)

Kollégám ma említette, hogy a főnök a múlt héten kérdezte, ezen a héten hétfőn megyek-e már dolgozni, de aztán azon nyomban meg is válaszolta a kérdést saját magának. Hát persze hogy megyek, ha csütörtökön tudok iskolába menni, akkor dolgozni is hétfőn. Tán legyen lelkiismeretfurdalásom mert terhesen, betegen itthon mertem maradni 3 napot, amikor hivatalosan amúgy is táppénzen vagyok? :evil:

A másik kalandom anyukámmal volt. Már hetek óta csak kötözködik velem, mindenre megjegyzést tesz. A festésre, a takarításra, a pincénkben nem létező rendre, arra hogy még bejárok dolgozni és úgy általában amire csak lehet. (Megjegyzem mindig ilyen volt.) Kritizálja a páromat, a nagyfiam nevelését ésmég sorolhatnám. De a koronát a mai beszólása tette fel a történetre. Kijelentette, hogy ő nem tud éjjel visszaaludni ha eszébe jutnak a kutyáink -akik ugye néhány nappal vannak a házból való kiköltözés előtt-, meg a harmadik kutya miatt aki beteg és már régen el kellett volna altatnunk. Merthogy félt, hogy nekem valami bajom lesz a bébivel együtt. Az nem zavarja, hogy a nagyfiammal végig macskáztam.
Oké, a kiköltözés mellett én is lobbizok, de ha fejreálltam volna sem tudjuk gyorsabban végrehajtani, mert a mesterek nem csettintésre teremnek az embernél. Az öreg kutya meg... Hát sajnáljuk na. De ezt hiába magyaráznám egy olyan embernek, aki világ életében színlelte csupán az állatok szeretetét.
Szóval jól felhúztam magam. És ugye ő papucsban át tud jönni...

Kakti, Téged nem szoktak a szülők b@sztatni a kutyáid miatt?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

zarja: Ma voltam pont fogorvosnál, de én se tudnám eldönteni, hogy fülészet vagy fogászat. De most már muszáj voltam elmenni, mert még a kiskönyvemből hiányzott a dokinéni aláírása és a bölcsességfogamat is be kell tömetni. Jövő héten csütörtökön kell mennem 11-re. Brááá...úúúútálom.

zuzmoo: Ezt a ringatót én is láttam. Marha jó. Sosem vennék ilyet.

Himlő: Nekem "szerencsére" mind a két himlőm volt. Most nem kell aggódnom. Bárányhimlős 15 évesen voltam, elég jól emlékszem sajnos.
vicky79
Budapest III. kerület

Csuppancs Sajnállak Anyukád miatt. Külön szerencsétlenség, hogy hárpia kedvét akkor éli ki rajtad, amikor akarja. Az anyukák sosem hiszik el, hogy ennyi idős fejjel már megy az önálló élet, ahogy nekünk megfelel :evil: . Mi jobbak leszünk!??

Egyébként kutyutól kevesebb dolgot lehet elkapni, mint cicától. A mi öreg kutyánk tavasszal pusztult el :( . Hiányzik. De van 3 macskánk :D .
pammut

Ja, veszem észre! Sereghajtók!! Nekünk is kettessel kezdődik a betöltött hetek száma! :D :D
pammut

Bea,
megkérdeztem én is Neked egyik barátnőm, aki tavaly babavárás alatt végigcsinálta ezt a bárányhimlő cirkuszt. Itt végül az anyuka nem kapta el, de
háziorvos-gyeremekorvos-belgyógyász-nőgyógyász konzilium itt arra jutott, hogy a bárnyhimlő a 12. hét előtt és a 36. hét után veszélyes. Ez kicsit több, de arányaiban ugyanaz, amit Nórinak is mondtak. Szóval ne félj. Hátha a vérvétel és a háziorvos jobban látja és kiderül, hogy nem is az.
Ill. múlt héten Apa megkérdezte az egyik gyógyszerészüket és ő mondta, hogy ebben a terhességi korban amiben mi vagyunk orvosi ellenőrzés mellett szinte minden (vagyis csak nagyon kevés nem) gyógyszer szedhető.

KépKép

KépKép
beneildi

Jo reggelt!
Nori, Ildi: nagyon halas vagyok es koszonom, hogy kerdezoskodtetek. Nekem egy ismerosom sincs, akirol tudok, hogy kozelebbrol tudna valamit a terhesseg alatti baranyhimlorol, vagyis talan a sogornom tudna meselni, aki szuleszno. De ot meg nem szivesen kerdezem meg, tegnap Anyat is megkertem, hogy ne szoljon neki, mert o igen panikolos teremtes, eddig is ugy vettem eszre, hogy altalaban csak a leheto legrosszabb megoldast mondja el, erre meg most nincs szuksegem. (Peldaul amikor Kristoffal 15 kg-os hizasnal tartottam, akkor fel oran at hallgattam, hogy tutira toxemias leszek, tonkre meg a vesem, megszulok a 30. heten, meghal a baba, stb. Mar bantam, hogy egyaltalan valaszoltam a "Mennyit hiztal?" kerdesre, mert utana kb ket napig bogtem miatta. Nem rosszat akar o ezzel, csak igy reagal.)
Vegulis tegnap a doki is azt mondta, hogy az elso harom honapban a legveszelyesebb, nekem kozepidoben nem olyan nagy gaz, ha tenyleg baranyhimlo. Csak a doki bizonytalansaga nem volt tul megnyugtato. Ez alatt azt ertem, hogy egyik percben nyugtatott, hogy nem lesz baj, lehet, hogy baranyhimlo, lehet, hogy nem is, kovetkezoben meg megeskudtetett, hogy tovabb megyek a sajat orvosomhoz, meg a rendelo elhagyasa utan is utanam kiabalt, hogy mindenkeppen keressem fel a haziorvost. Szoval nem volt tul hatarozottan nyugtato.
Nah, kilenckor nyit a rendelo, kerek egy idopontot, bizom benne, hogy mara kapok is. Nem akarok tul sokaig varni sem a hazidoki velemenyere, meg az is idegesit kicsit, hogy harom hete sincs, hogy elkezdtem dolgozni, de mar kihagytam egy napot az elejen Kristof megfazasa miatt, most meg egy olyan dolog miatt, ami vagy van, vagy nincs. :roll: :roll:

Mar arra is gondoltam, hogy etelallergia. Alapban nincs semmilyen allergiam, de tudom, hogy terhesen barmi kijohet. Marpedig a melohelyemen a jelenlegi menunek koszonhetoen en a napi nyolc oras munkaidobol hetet tengeri herkentyuk kozott toltok. Nem eszem oket, mert nem szeretem, de egesz nap rakot, kagylot, homart es egyeb vizbol kiszedett allatokat fogdosok, vagok, pakolok. Mindezt maximalisan beoltozve, kesztyuben, de igy is boven van alkalmuk erintkezni a borommel, meg szivom a szagukat hosszu tavon.
Ez sem tul jo dolog, tekintve, hogy a kovetkezo bo ot hetben meg ezt kell csinalnom, de max vegigvakarodzom ezt az idoszakot, meg mindig jobb, mint a himlo.
Vendég

Jó reggelt!

Örülök, hogy a betegeskedők jobban vannak. Bea! Nem lesz semmi gond. Nyugodj meg, mert ahogy valaki is írta, lehet hogy többet ártasz a stresszel, mint a betegség.

Képzeljétek! Azt hallottam itt a városban, hogy a háziorvosok LE beszélik a pácienseket az oltásról, akik be akarják magukat oltatni. Tiszta vicc...

Holnap nem lesz a főnök úgyhogy csak a mai napot kell kibírni érdemi munkával, bár nem ébredtem túl jól... :?

Szép napot!

bellerreni
Eger

Reni! Csak nehogy az egri dokikat is beperelje az egészségügyi miniszter :lol: ! Futnak a pénzük után, gondolom nem két fillért ölt bele állam bácsi az előállításba. S ha senki nem veszi-viszi... :?

Más. Tegnap emberemnek szemet szúrt a gyermekétkeztetési támogatás összege. 65 ezerFt. Havonta? Mert akkor napi szinten az 3000 Ft körül van. Plusz amit szülő fizet. Ebből akár étteremben ehetne a gyermek. Kislányom meg jön haza délután, hogy az uzsonna volt 1db Túró Rudi/ 1 db banán / 1 kis joghurt stb. És mégcsak nem is valami reform ebédeket esznek :?
pammut

Jó reggelt!

Nekem azt tanította anno a fül-orr-gégészünk (aki egészen haláláig nemzetközi szaktekintélynek számított), hogy a só, meg a melegítés nem a legjobb módszer - legalábbis a fülnél (homloküreggyuszinál). Méghozzá azért, mert a melegtől ugyan kiürül, de sokkal nagyobb felületen sérül a dobhártya, mint amikor felszúrják, és így sokkal nagyobb felületen hegesedik is, ami rontja a hallásminőséget. Nővéremnek anno kb. 20x szúrták fel a fülét, és meg is lett az eredménye: a jobb fülére alig hall. :?

Kutyák:
nálunk ebből nincs gond. Annyi biztos, hogy a töpörtyű szobájába nem mehetnek majd be, de alapvetően lakásban tartott kutyák, és olyanok, mint a gyerekeim. Senki kedvéért nem válok meg tőlük. Ha véletlenül a manónak vmi allergiája lesz miattuk, akkor esetleg anyámhoz költöznek - igaz, ebbe is belehalnék -, de családban maradnak.

Aggódom!
Napok óta úgy érzem, hogy fel vagyok puffadva, és nem tudok rájönni, hogy a Kismajmot érzem-e mocorogni, vagy csak a szelek bántanak. És ez nem jó. És nem tudom, mit tegyek! :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bori!

A 65eFt nem havi, hanem éves pénz!!!!! :shock: :shock: :shock:

sül a sütőtökös muffin. Nyami!
Vendég

Eszter! 25. hét!!! Elképesztő! Az már majdnem fél év! :lol:
Vendég

Kutya téma:
Nekünk Bolognese-ünk van. Vagyis volt. Már 8éves volt, amikor Luca született. Előtte az ágyunkban aludt sokszor. Amikor Luca megszületett és a mi ágyunkban szoptattam éjjel, ki kellett tiltani az ágyból. Majd a játszószőnyegről. A kocsiban a komplett hátsó ülés birtokbavételéről. A játszótérre kutyát nem lehet vinni, így délután kuksolt a lakásban egyedül. Idén a nyaralás alkalmával a Laci exe vigyázott rá. Neki van egy ugyanilyen kutyusa. Nincs gyereke és éjjel-nappal tutujgatja a kutyát. Ami végül is jár neki!
Lucának csak előnye származott abból, hogy van kutyánk. Nem fél egy kakuázusitól sem (én igen). Imádja az állatokat. Egyedül a kutya sínylette meg a dolgot. Végül a gyerek miatt került el tőlünk, de nem a gyerek érdekei, hanem a kutyáé miatt.
Ha kiköltözünk sógorhoz, úgysem nagyon maradhatott volna a kutyafalka mellett. Mind nagy testű, kinti kutyák.
Vendég

Nóri Köszi. Hm. Gyanítottam én is, hogy ENNYIT nem adnak a gyerekek étkeztetéséhez, ezért nem is nagyon támogattam párom mérgelődését (a híradóban ezt elfelejtették mondani). De akkor is nagyon kiakadtam, hogy éppen ezen akarnak spórolni. Nálunk is van szegény család, akinek gyerekei csak az intézményben kapnak rendes ennivalót. Ha 3x annyit kell befizetni, akkor inkább nem kér ebédet és tengődhet a gyerek (jobbik esetben) zsíros kenyéren.

Kakti ilyen gondjaim nekem is voltak. Ha már nagyon aggasztott, elfeküdtem és behatároltam hol is érzem azt a mocorgást. Ha kb. középen köldök alatt, az a manó, ha ekörül, az a "szél".
pammut

Sziasztok!

Tegnap erkeztunk vissza Skotfoldre :-(. Naggggyon jo volt otthon, ha tehetnem maris mennek vissza.....

A nagy hir,ugy tunik mi is LANYT varunk :-)))

Meg nem olvastam vissza a majd` 2 hetes hszokat, ugy is tegnap este 7 kor ledoltunk kicsit pihenni, es reggel 7kor sikerult is felkelnunk a kis pihenobol :-).

Kép

Kép
editmk

Zuzmoo, ez a ringató kemény volt…nem hiszem, hogy rekordot döntött az eladása :D

Bea, milyen jó, hogy a terhesség középidejében nem annyira veszélyes mint az elején és a végén!
lara

Editmk! Üdv újra közöttünk.

Csajoooook! holnapra szabadnapot kaptam.... Hááááá. De jó... most nagyon örülök. már nagyon rámfér :lol: :lol: :lol:

Mindenkinek további szép napot :lol:

bellerreni
Eger

Látod, Reni!

Nem is olyan zord az a főnök! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti! Nem mondtam, hogy zord csak egy állapotos nőre nem illik rákiabálni, mert esetleg elsírja magát... :lol: Ezt ő nem tudta. De most már tudja... :lol: :lol: :lol:

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Reggel megvolt a cukorterheléses vérvétel....hát élmény volt mit ne mondjak. A kölöknek nem tetszett a cukros szirup, folyamatosan vissza akarta küldeni, nem győztem nagyokat nyelni, és imádkoztam,csak ne rókázzam el magam két óra hosszáig, mert én ugyan vissza nem jövök még egyszer.... Akkorákat rúgott, pörgött, forgott, hullámzott a pocakom, hogy a velem szemben ülő bácsi, megjegyezte, hogy hölgyem, van ott valami... :shock: :shock: Mondom igen csókolom, és gyereknek hívják :shock: :shock: :shock:
De a lényeg, hogy a második vérvétel megvolt a nagy könnyülés felülről :oops: :oops: :oops:

Edit

Kép
ézsóné

Gyerek-Kutya témához nem tudok hozzászólni, mert nekünk nincs kutyánk, lakásba nem nagyon akarok, mert hát nálunk a kutya a németjuhász méretűnél kezdődik. A picik is aranyosak, (volt egy spánielünk... imádta mindenki), de vidéken a kutya házörző. Szóval én nagytestű kutya párti vagyok. Már harapott meg 2x kutya, és még mindig odamegyek az idegen kutyákhoz is megsimizni őket... Valamiért nem félek tőlük. Szeretném, ha a gyerek sem félne tőlük... úgyhogy majd sokat lesz a nagyinál (anyuénál), mert ott van két jámbor németjuhászuk... majd nyúzza azokat.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?