Új privát üzeneted érkezett!

Esztó-nem akartam kötekedni.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Mozza: tisztában vagyok vele, hogy nekem is van némi kívánnivaló egyes hsz-eim stílusában, főleg, ha úgy írok, hogy még nem nyugodtam le.
A többiek már leírták szerintem, amire kíváncsi vagy, úgyhogy én nem ragozom. Szerintem a cumifertőtlenítés minden használat előtt nem gáz, én is csinálnám, ha kéne. Vasalni is szoktam a gyerekruhákat, mert szerintem rondák gyűrödten. Minden másban a laza véglet vagyok. :P

Pandi: szerintem azért ilyen a topik, mert feltűnően sokan vagyunk és nagy számok törvénye szerint emiatt sokfélék is. Szerintem ne bánd, hogy felraktad a képet, nem miattad volt a feszkó, vagy a kép miatt. Ahogy írtam, meggyőződésem, hogy a piros sapka esete volt, szóval AKÁRMIN kibukhat ilyesmi, nem a téma volt a lényeg, hanem a topik "személyi összetétele". :lol:

Netti: imádom ezeket a megjegyzéseidet
"Raadasul van aki sokkal felre erthetobben fogalmaz rendszerint. Vagyis majdnem mindig
de ez csak az en eszrevetelem "
:roll: Ha ez "csak a te észrevételed", akkor akár nyugodtan ki is fejtheted, hogy kivel mi a bajod... Semmivel sem okozol kevésbé feszkót a kifejtéssel, mint azzal, hogy ilyen megjegyzéseket teszel.

Tudom, én meg hülye vagyok, hogy mindenre ugrom. Na mindegy, kell egy arrogáns bunkó is egy topikban, hogy teljes legyen a kép. :?

Kép
Kép
tinu
 
 


az istenit már neki! már megint fúrnak, épp hogy elaludt ez a kis nyöszögim!!! ááááááááááááááá, CSENDET!!!!!

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 

 
 

MOzza: és nem lehet, hogy a dokid csak veled ilyen? Hogy látja, hogy téged az nyugtat meg a parák ellen, ha ennyire alapos vagy?

Kép
Kép
tinu
 
 


Nóri,
nem vettem annak , ne viccelj :) furcsa is volt ahogy leírtam :)

Namostmáraztán nyugodjon le mindenki :)

Tinu,
nem vagy arrogáns bunkó!

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Ja xanaxra gondoltam én is,na megyek írok a topikba!

Mozza!
Tudod vannak azok a műanyag kis motorok,amiket lábbal kell hajtani!Lányok is imádják amúgy...szóval ott minden cipő orra kikopik!!!!Hiába veszel új cipőt,1 hét múlva ugyan olyan!

annus11
 
 


Tinu, nem kell mindenre ugrani, lassan mar minden mondatomat legszivesebben ugy kezdenem, h " nem azert irom mert" "ne vegye sertesnek senki,de" es sorolhatnam.
Tul sok a feszko mindig mindenen..

na :arrow:

Netti
Kép
maumau
 
 


Incike, neked akartam még írni, hogy mennyire sajnálom ezt a gyámügyes dolgot. Az a baj a hivatalokkal, hogy szerintem szörnyen rossz hatásfokkal működnek, és emiatt elég sok a melléfogás. Főleg ha személyi sérelem is van a háttérben.

Kép
Kép
tinu
 
 


Annus
Jól mondod. Annyit javítok rajta, hogy nem kell 1 hét ahhoz, hogy a cipő K.O. legyen, elég 2-3 nap.

Kép
Kép
incike
 
 


Netti: és lesz belőle olyan szép körmondat, mint amiket Dóri szokott írni. :lol: Hát ez az igazi diplomácia. Nekem tuti erre nincs energiám, úgyhogy marad a hsz-ek előtt a 10-ig, nem, a 100-ig számolás. Az a baj, hogy ha meg túl sokat agyalok rajta, akkor csak tovább megy és még hosszabban írok arról a dologról.
Na mindegy, selejtes vagyok ebben, ez van.
Már azon gondolkodom, hogy összefüggésben lehet ez azzal, hogy elsőszülött vagyok és az öcsémmel mennyit harcoltunk egymással. Vagyis főleg én harcoltam, ő meg elszenvedte. :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Jézusom, fogtam két darazsat a lakásban!!! :shock: :shock: :shock: Én nagyon, de nagyon félek tőlük! Allergiás vagyok rájuk!
Jut eszembe hallottátok, hogy mi történt Kautzky Armanddal? Az is élet-haál között volt egy rohadt darázs csípés miatt! :shock:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Utolsó egy ideig, ígérem, csak Tüci Kisvakondot néz még, aztán megyünk tentézni.
Mozza: ma csinálom a sajttortát, majd beszámolok róla, hogy sikerült. De akkor tényleg csak holnap lehet megkóstolni? :cry:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu
A rosszat eltudják mondani, de arra már ne emlékszik, hogy mikor szóltak, hogy segítségetkérnek az óvodai festéshez akkor 3-man voltunkott hétvégén és csináltuk, abból az 1-ik a férjem volt és 1 másik apuka + én a nagy utolsó hónapos hasammal.

Kép
Kép
incike
 
 


Igen, a sterilizálást, a vasalást és az átöltöztetést tartom valóban léynegesnek...a többiről mejd megpróbálok egyezkedni a dokival, hátha abban lazulhatok kicsit...végülis Lili mindjárt 5 hónapos! :D

Incike!
ÍÍÍÍ...ez így gáz.... Szerintem próbálj meg kicsit nyomatélosabb stílusban beszélni még1szer a vezetővel!
Edit nénit szereti egyébként Marci? Úgy értem csak veled, vagy a gyerekkel is problémája van?????
Ha az utóbbi, akkor talán mégis lehet hogy csoportot kellene váltani.....hosszabb távon lehet hogy a gyerek szívná meg...ugye érted? :?

Tinu!
Szerintem Netti a piros sapis kijelentésedre célzott, csak nem nevesítette.
DE!!!!!
Most szépen mindenki vegye elő a gyerek rágókáját és nyugigumizzon!!!!!!!! Úgy tűnik a hormonok dolgoznak ezerrel!!!!! No feszkó! Van épp elég más ami miatt kiakadunk!
:roll:

Kép
mozza
 
 


Nóri,
tényleg? :shock: nem is hallottam (úgy hívják a macskámat is :) )

Tinu,
kiváncsi vagyok a sajttortára.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Csajok, nem lehet, hogy itt az őszi fáradtság, illetve a tél előtti? ..és ezért feszültebb mindenki??? Szerintem minenki leírhatja a véleményét olyan hangnemben ahogy szeretné, és mindenki úgy olvassa, ahogy a saját szája ízének megfelel! Szerintem senki nincs közöttünk aki rosszat akana, vagy bunkó lenne, de még csak olyan sincs aki magabiztos lehetne! Lehet akár 1-2, vagy akár 5 gyereke is egy embernek, akkor sem lehet magabiztos, mivel minden gyerek más! Na de befejeztem!

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


honnan vaj a sajttorta recept?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó: NE HARAGUDJ, most jutott eszembe a körte. Na szóval szerintem ha Álmi evett már banánt, akkor kipróbálhatjátok a körtét is. Persze először csak picikét, hogy nem okoz-e gondot. Nálunk nem volt gond a körtével, dehát Tüci tényeg már 7 hós volt, mikor kóstolta.

Mozza: én tegnap kivágtam a kukába a gyerek cumiját, mert TÜci folyton a saját szájából tette Csongoréba, aki persze joviális fejjel nézett egyet, aztán kiköpte. Szóval nem tudok min nyugigumizni. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Mozza
A gyerekkel szemben már nem ilyen mióta(apa befenyítette az óvodavezető előtt) volt a beszélgetés csak engem tisztel meg a gerinctelen stílusával.

Kép
Kép
incike
 
 


Esztó-első körben onnan jutott az eszembe, /mármint a cicádról!/ másodkörben meg a rohadt darazsakról amik bejöttek! :lol:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Esztó: Mozza rakta fel, 633. oldal!

Kép
Kép
tinu
 
 


Esztó, igen, már voltak itt :) Bálint nagyon édes, de Zsófi nagyon fél tőle (mint mindeg gyerektől...)
Vendég
 


Sajttortát én is lementettem, csak pont azon a héten sütöttem egyet, más recept szerint. De ezt is kipróbálom majd.
pumuklii
 
 


Tinu!
Dehogy....férjem már 2 óra múltán rámegy....ő nem tud várni semmit....Aztán meg nyekereg, hogy fáj a hasa pl. a meleg piskótától, amiből bevágott egy fél tepsit.... :roll:
Szóval csak addig várj, ameddig simán ki lehet szedni úgy hogy nem esik szét!
Még jövök 2 recivel (répa, sütőtök) csak be kell gépelnem, vagy meg kell keresnem honnan szedtem le....de nem felejtettem el!!!!!

Dokink: az én dokim is ő volt btw, és általában ilyen....mindig meséli, hogy van pár anyuka, aki össze-vissza csinálja és nem ad a véleményére....rám meg rémbüszke, hogy végre valaki pont úgy csinálja, ahogy kéri....
(pl. azt sem engedi, hogy Lili fülét víz érje....no mind1....ezt megértem, mert én nagy fülfájós voltam...ennek ellenére nem szúrták fel soha, a mandulámat sem engedte kivetetni anno...pedig mindig mandulagyuszim volt.....de igaza is volt, mert kinőttem, ritkán vagyok beteg-koppkopp)
Szóval az ő érvelése: a gyerek elég szeparált környezetben él, nincs tesó, nem jár közösségbe,anyja tisztaságmániás, ergo az immunrendszere kicsit lassabban fog megerősödni, ezért hagyjunk neki időt....addig meg óvjam még a széltől is.....igazából 1et is értek vele....csak tényleg nagyon sok időt fordítok ezekre....és néha úgy érzem inkább játszanom kellene Lilivel a vasalás helyett...érted??????)
Na, szóval ezért dilemmázom ezen (is).
Van bennem egy érzés, hogy minden a lehető legjobban szeretnék csinálni....csak néha elgondolkozom azon hogy mi a lehető legjobb.....mert igenis a cigánygyerekes példa igaz.....
Bár másban is ilyen vagyok, pl. munka, vagy edzés.....nem tudom féligmeddig megcsinálni...vagy a legtutibban, vagy sehogy.....csak a gyereknevelés nem ennyire kocka, ill. egyértelmű...ezért sok kérdés jön elő ahogy fejlődik Lili....

Cipő: ja, hogy úúúúúgy lukas...értem....erre nem is gondoltam....
De 3 nap alatt leamortizálják????? Ez gyerekcipőnél sztem a rendeltetésszerű hazsnálat...ergó nem lehet visszacserélni?????????? :roll:
Azért minden héten új cipő elég dúrva lenne!!!!! :shock: :?

Kép
mozza
 
 


Hááát a gyámügyi túlkapásokról tudnék mit mesélni!!! :(

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Na írtam a blogba...remélem nem túl hosszú! :oops: És bocs az elgépelésekért!

A blogban van hozzátáplálás címke!És ott van Tinu táblázata,csak nem táblázatot kell keresni,hanem havi leosztásban leírta! :wink:

annus11
 
 


Egyébként láttam olyan kis okosságot, amit a cipő orrára kell tenni, így nem lyukad ki a csuka a motorozástól! Brendonban kapható!!!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Mozza
Minek után ez nem a rendeltetésszerű használat miatt megy tönkre így cseréről szó sem lehet.

Kép
Kép
incike
 
 


Sziasztok! Látom, komoly témák vannak... :)

Sosem sterilizáltam semmit; vasalni csak azt vasalom, amit kell (pl.: ffi ingek, és ha nagyon gyűrött v.mi), a kórházból hazajövet kiváltott gy.tári popsikrém még mindig megvan (ha piros a popsi, csak akkor kenek rá icipicit, és csak oda, ahová kell), eddig 1csomag(!) popsitörlőt használtunk el –otthon csap alá dugom a popóját ha kell-, azt is akkor, mikor utaztunk v.hová; ha nem koszos (pisi, kajás, stb.) a rugi, naci,másnap is ráadom. Röviden ennyi.
4 gyerek+meló mellett másképp nem menne. Nincs bejárónőm…
Ja, és –kop-kop- évente1 –2x van v.mi 1-2 napos nyavalya a nagyoknál. Bogyónál még nem tudom, még semmi nem volt –szerencsére…
Csak a kötelező oltásokat kapta meg Bogyó, az elfelejtettemanevét majd egy éves kora után, 1x (azt, amit 1 éves kor alatt 3 alkalommal adnak be) kapja.
Na mi volt még?

Mozza!
A következőnél már sokkal lazzább leszel,hidd el! :)

Inci! Én nem vittem volna be az új cipőt... Vagy vesznek helyette másikat a Fiadnak?... Szerintem nagyon durva a sztori. Mozzával egyetértek teljesen. Arra nagyon vigyázz, nehogy a gyereket szivassák meg! Sajnos, érdekes dolgok vannak. Csak a kis barátai miatt ne hagyd ebben az oviban. A gyerekek többsége nagyon rugalmas. Lesznek majd új barátai... Mi akkor vittük el egyik fiúnkat a katolikus(!) óvodából, mikor már a szemembe hazudtak úgy, hogy pontosan tudtuk, mi volt az igazság. Na de ez nem ide tartozik, ha érdekel v.kit, majd priviben...

Mi macskánk meg átszokott a szomszédba. Ja, és rém finnyás lett! Csak a dbzos kaját akarja megenni. Na ne má'! :evil:

Kép
szkitty
 
 


Sajttorta:
trükk: a legjobb ha mascarpone sajtból csinálod. és habverővel dolgozol végig!!!!!
Ha raksz igazi vanília rudat a krémbe mégjobb!
A tészta: Sparban lehet kapni nagy karika vajas kekszet...saját spáros márka...olcsó is....azzal a legtutibb és kézzel is össze lehet törni, nem kell darálni. Én a kérget (tészta) ált. msáfél, vagy 2 csomag kekszből gyártom, úgy jobb az arány!!!!
A legjobb forró meggyel (mellé, nem a tetejére, mert elázik).

Esztó!Dokkernéni nekünk már engedi a körtét, de csak keveset!!!!
Ha ő leokézta, akkor nyugodtan adhatod. Szerintem ő a legszigorúbb dokinéni itt.... :roll:

Kép
mozza
 
 



Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Kitty, az en Sanyim csak a shebat eszi.. es macska vizet iszik :lol: most h eltunt,nemtudom mit eszik :shock: :shock: :shock:

Netti
Kép
maumau
 
 


Kitty!

Nekem elküldheted, ha van időd, és kedved leírni!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Kitty
Én is kíváncsi lennék arra a storyra.

Kép
Kép
incike
 
 


mozza, mindig újságold el, hogy mit enged a dokkernéni, mert már lassan én is beparázódok! :lol: ......de a körtének örülök, mert azt eddig nem mertem, pedig itt amiket lehet kapni kajákat alig van olyan amiben nincs körte 4 hónapos kortól! :?

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Nemár! A gyerekcipőknek azért strapabíróbbnak kellene lenniük nem? Gyereknél a játszás a normális használat egy sportcipőnél, vagy egy játszócipőnél. (nem lakkcsukában motorozott gondolom...az oks, hogy nem bírná....)

Kitty!
Remélem igazad lesz! :roll:
Vagy megkattanok 2 gyerek, meló stb. mellett majd..... :roll:
Férjem fel akar venni egy vasaló csajt :oops: .....merthogy ő nem segít, így csak ezzel tudna kicsit tehermentesíteni...de valahogy óckodom attól, hogy más vasalja a cuccainkat....ameddig bírom, addig csinálom....

Kép
mozza
 
 


Kitti, sőt még én isd kíváncsi vagyok arra a sztorira!

Netti-szerintem hamarosan hazamegy már Sanyi, ennyi jót máshol nem kap! :wink:

trixi-én anno Zalcsival néztem ezt a cipővédőt, de attól féltem, hogy a nagy motorozás közben lerúgja, alá megy a motornak és felborul! :roll:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


mozza-csak arra vigyázz, hogy legalább 60 éves legyen!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Mozza
Pedig bizonyos játékoknál mint pl. motorozás a gyerekcipők hamar feladják a sok hajtásnál és a fékezésnél. Jobb, ha már most begyüjtőkörútra mentek cipők után.

Kép
Kép
incike
 
 


És a térdnél kilyukadt gatyáról ne is beszéljünk :lol: :lol: :lol:

Na lányom felébredt!
Niki meg nem hívott még...lehet h akkor nem tudunk talizni :( Nekema késő délután már nem igen jó....

annus11
 
 


Tinu,
nem evett még banánt se :)

Na, nézem is a sajttorta receptet :)
meg a blogot

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Ma gondoltam kényelmesen beleolvasok az elmaradt oldalakba (rengeteg van),de sajnálom,hogy ilyen nézeteltérésre jöttem. :(
Én,mint "zugolvasó" kicsit kívülről látom a dolgokat és néhány észrevételem lenne.A stílus nagyon fontos és az egy adottság,hogy ki milyen árnyaltan tud véleményt formálni,de néha igazságtalan a feddés,mert valahogy úgy alakul,hogy mindig csak egy-egy személyre van kiélezve itt a dolog.Engem,ha elfogadjátok a véleményemet,piszkosul provokált,amikor Anita éppen arról írt szomorúan,hogy az utolsó 10000 Ftjuk ment el és fogalmuk sincs,hogy hogyan tovább és az ezt követő hozzászólások a legkisebb őszinte empátiát sem tükrözték. Ez csak egy példa volt...
Szerintem,ez egy szuper csapat és harmadik gyereknél is rengeteget tanulok Tőletek,de jobban figyeljünk egymásra,az eltérő szociális helyzetünkre!(hú,de hivatalos voltam!!!!)és inkább egymást segítve,humorosan (és bocsi,de magyarosan,ne idegen szavakkal :oops: )fogalmazzuk meg a véleményünket.
Egyébként én az első lányomnál minden alkalommal kentem a popsit,másodiknál néha,Lócinál pedig csak pirosodáskor.
A sterilizálás ugyanígy,a legnagyobbnál szinte az ajtókilincset is kifőztük,most pedig lemossuk a cumit,ha leejti....
Kérdés. A kötelező és az adható rota elleni oltás mellett még van más ajánlott is?

Kép
f.ancsi
 
 


Nóri!
A takinőnk is 29 éves, szőke, hosszúhajú, kék szemű erdélyi lány.... :oops:
Még mielőtt ö.jöttünk a férjemmel, már itt dolgozott...örököltem :lol:
Tökre bírom! Együtt nyomjuk, ha itt van, ő takarít én vasalok, köben meg dumálunk, meg kávézunk. :roll:
Ált. 1 napot van itt, hetente-2 hetente.
Lili is nagyon bírja, rötyög neki, meg ajit is kap Lili tőle...mindig hoz valami kis bigyót.
:)

Kép
mozza
 
 


Igen, ráadásul a cipővel az a gond, hogy azt még én, a übersecondhandlady se veszek majd használtan. A piciknél még fontosnak tartom, hogy a cipő a saját kis lábukhoz idomuljon és ne egy már betört cipőt adjak rá. Vagy ez hülyeség? Elhiszem, hogy a motorozás képes napok alatt leamortizálni egy cipőt. Mégse acélbetkós bakancsban nyomják a kölkek :lol:

Annus, írtam a blogba, kemény szitu... :shock:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


ok., leírom, ha lesz időm, de most mennem kell. Vasalni :lol: Sajnos. (Utálommmmmm!!!)

Még mindig pogány a gyerekünk. :oops: Egyszerűen nem tudjuk összehozni a családot. Mindig van v.ki, akinek nem jó. Most elegem lett. A keresztszülőnek jó legyen az időpont, a többiek meg jönnek, ha ráérnek...

Inci! Nálunk anno, a bölcsiben/oviban volt egy "benti", motorozós/játszós cipő, és azt adták rá, ha kimentek. Leárazva tök jó kis bőrcipőket lehet kapni. (Majd 30-as méret felett nem lesz olyan egyszerű...)

Na, eszembe jutott Böbi. Irigykedem ám rendesen!!!!!!!!!!!!!!..........

Kép
szkitty
 
 


mozza-akkor nem szóltam! :lol: :lol: :lol:
Lehet egy indiszkrét kérdésem? nem fontos válaszolj! Most mennyiért takarítanak? Mennyi az órabér? Mert aki nálam csinálja otthon, az 500/óra!

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Kitti
Ami a legfurcsább, hogy van direkt benti használatra nekik cipő és mégis a hazamenőset edják rá és nem ő az egyetlen gyerek akire azt adják amit hazamenősként kéne, hogy felvegyen. Már más szülő is szólt emiatt, de semmi hatása.

Kép
Kép
incike
 
 


Gyöngyi! CIPŐ: totál 1 hullámhosszon vagyunk! :)
Ez az egy dolog, amit használtan SOSEM! Műbőr SEM. Műag.belső béléssel SEM. Csak kívül-belül bőr!!! Ha most sz*rt vesz az ember, tönkremegy a kis lába, visszacsinálni meg nem lehet.
Szóval -ismétlem magam- van 1-2 kedvenc hely-sajna, nagyméretben már nem jön be-, és ott vadászok/vadásztam mindig. 8-10ezer helyett 3-4ezerért megkapom a "tavalyi modelleket". 8) (Ha nem zavar a tény, hogy nem trendi :lol: )

Kép
szkitty
 
 


Ó és nemcsak Böbi, de a csepeli szekció (Novygirl, Emese) is valahol héderezik. Talán Sopron? :oops: Remélem jól érzik magukat :-)

Zsüci vajon merre van?

Ancsi, mi a prevenart adattuk be, Rotát nem. Bárányhimlőn gondolkodom még. De egyelőre örülök, hogy most két hónapra békén hagyja a gyerekemet a szőrös lábú dokinéni.

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Incike
Marci akkor jól nyomhatja, Maja még nem lyukasztott ki egy cipőt sem. :-)

Mozza
Nyugodtan bízd másra a vasalást. Nekünk volt Ági néni, aki jött heti 1x, mi meg akkor randiztunk apával, és kivasalt, amíg távol voltunk. Hozta az 50e ft-os gigagőzös vasalóját. Nagyon szépek voltak mindig férjem ingjei. Nálam ezerszer szebben kivasalt.
pumuklii
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?