Új privát üzeneted érkezett!

Esztó, nem t'om hányat kell kitölteni...

Kép
Kép
zili
 
 


Szerintem csak az igénybejelentés kell. De nem bizti.

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Jó reggelt!

Hűűű, látom hogy a kérdésemből feszkó lett... :?

Tinu!
Sorry, de nekem ez igenis fontos kérdés, nem olyan mint a piros sapis példád. :roll:
A kórházban, amikor pelenkázni tanítottak....merthogy én azt is ott tanultam meg, előtte soha életemben nem csináltam...na szóval ott azt mondták, hogy mindig kell kennem.
Merthogy a pelusok azért biz. szintig átengedik a pisit, a akakiban meg konkrétan benne csücsül.
Lili naponta kb. 4szer kakil....így szerintem ha nem kenném, akkor kicsípné a kaki a popóját...bár amint érzem, hogy kaki van, rögtön peluscsere..de van olyan, hogy álmában kakil, nem jelez, alszik tovább és akkor bizony órákat van a kakiban.
A kérdésem lényege erre irányult: mi történne, ha nem kenném....a kaki kicsípné és kiütéses lenne a popó, vagy sem?
Na, minegy prevenció párti vagyok ebben. Vsz. még kenem neki pár hónapig....évig..... :roll:

Másik téma: kosz
Én ebben is felválallom, hogy az átlagostól óvatosabb vagyok. Bár szándékom, hogy lazulni fogok egy idő után. Ebben is a fokozatosság híve vagyok, sztem most még nem érett az immunrendszerük annyira, hogy egy nagyobb baci fertőzést legyűrjön. Legalábbis Lilié tutkó nem.
Így egyenlőre, kézfertőtlenítés, vasalás és 2naponta teljes gyerekszoba-gyerekcucc takarítás-fertőtlenítés bioszerekkel. (btw, a kenguruban van ilyen is...azt hiszem valaki írta, hogy nem szeretné, ha ilyen szerekkel érintkezve a baba bőre.....de ezek a bio cuccok nagyon jók, ajánlom!!!!!!)
Egyébként meg úgyis érintkezésbe kerül a bőre krémekkel...amikor hozzámbújik (én be vagyok kenve mindig...cicik kivételével), de a testemre én is bio baba kencéket használok most pont emiatt....szóval nem hiszem, hogy ez árthatna neki)

Esztó, Netti!
A rókás és a macskatanyás sztorik....íííííí....félelmetes.....para
A másik ilyen paraképem: a sok madár...pl. egy galambbal teli téren én egyszerűen NEM megyek át......össze-vissza cspdosnak, csőrük és karmaik vannak...meg fura gülü szemeik...áááá.....nem kellett volna annyi horrort néznem.... :roll:

Hanna nagyon szép....nagyon helyes kiscsaj lesz belőle! :D
Meglestem a blogban Ildi képeit is. Nagyon cuki a 2 pancsoló kiscsaj...szerintem Édua tiszta anyja! :D
Na...mit is akartam még....ja, takarítani....amíg Lili szundizik... :arrow:

Kép
mozza
 
 

 
 

Sziasztok!

Gyors írok, aztán visszaolvasás!

Tények:

1. Tegnap elugrottam apuval tankolni, ilyesmi, addig anyu vigyázott Blankira. A gyerek végig ordított (nem volt éhes), mikor visszaértem, egyből csend lett, és el is volt a szüleimmel szépen.
2. Éjjel brutál soxor kelt, cicivel (kajával) sikerült visszaaltatni.
3. Anyám szerint meg van duzzadva az ínye.

Kérdés: Milyen összefüggések lehetnek?

Tinu, kezdődhet ilyen hamar a szeparációs mizéria? Múltkor férjemmel dettó így volt, amikor elugrottam vásárolni. Ha lát, hall engem, okés minden, de ha nem vagyok, egyből ordít. Éjjel ébredhetett ezért? Vagy az más miatt volt?

Olyan rossz, h legtöbbször a válasz: "kitudja".

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Jó reggelt... Köszönjük mindenkine, aki szurkolt, hogy kikerüljünk Csani jó alvásai gerjesztette közutálatból. Jelentem, botrányos éjszakánk volt, belépek a zombi klubba! Csani 3szor kelt... Aztán hajnalban vissza se aludt. Remélem nem elromlott, hanem egyszeri alkalom volt, mert totál ki vagyok bukva...

Gyöngyi, itthon én is fekve szoptatok általában, szóval majd figyelem mi folyik a nyakába...

Réka, jó a tipp, de ugyanazt a mosószert+öblítőt használom születése óta...

Mit jelent az, hogy egészséges popsi? Mert az az igazság, hogy Csani lyuksijánál mindig piros egy picit. De lehet, hogy ez ott a normál bőrszín...? És vagy van nagyobb piros, meg van amikor néhány pötyi is... Én is általában bekenem, mert a védőnő aszonta... Most gondolkodtam el, hogy nem lenne muszáj...

Esztó, sajnálom Armand-t, és jobbulást neked, remélem nem lesz semmi vendetta...

Netti, az e-bay-es szamárvezetőt küldd e nekem is légyszi...

Tisztaságban én is aranyközépút hívő vagyok. Kéthetente takarítom ki fullosra a gyerekszobát (menet közben szükség szerint), nem szeretem, ha a gyerek koszosat nyalogat, de nem is kapok szívinfarktust, ha megnyalja a barinőm macskáját, vagy idegropit, ha otthon felejtettem a fertőtlenítő folyadékot. A cumikat hetente egyszer sterilezem. Hát ennyi.

Kutyafüle, remélem nem fogsz megsértődni azon, amit most írok. Szerintem nem véletlen, hogy sokszor "rádtámadnak". Valószínű nem azért, mert itt gonosz boszorkányok vannak, és téged kiszúrtak, hogy jól kapd meg a magadét rendszeresen. Szerintem egyszerűen nem jól kommunikálsz. A szavaidból sokszor (mint kiderül) egyáltalán nem az jön le, amit valójában gondolsz. Kicsit nem ártana fejleszteni az írásos kommunikációdon, ha ez zavar. Szerintem nem az a jó megközelítés, hogy "ezek mindig rosszat látnak bele, akármit mondok, de szerencsétlen vagyok", hanem az: "mi lehet az oka annak, hogy sokszor negatívan jön le az amit mondok, mikor nem annak szánom? Mit tehetek, hogy ez ne forduljon többet elő?". Ezt HR-esként tanultam meg: sajnos nem az számít, amit mondani akarsz, hanem az, hogy a másiknak mi jön le belőle.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Mozza: én spec. nem neked írtam a sapi-dolgot, nem is az volt a "baj", hogy megkérdezted a kenegetést, hanem az, hogy Kutyafüle kedves társunk félreérthetően fogalmazott, amiből lett egy kis félrecsúszás és mutogatás, hogy ki miért csinálja és nem csinálja, és ha nem csinálja, akkor meg ez milyen ilyen meg olyan. Szóval a kérdés rendben, csak már a végén minősítésbe csúszott át, és megint arról kezdett szólni, hogy ki a jó és ki a rossz anya, vagy ki csinálja helyesen és helytelenül.
De amúgy én most nem is értem, hogy miért kérdezted meg a dolgot, ha már úgyis eldöntötted, hogy fogod csinálni? Mi volt a cél akkor a kérdéssel?
Azt neked senki nem fogja tudni megmondani, hogy Lili feneke milyen lenne, ha nem kennéd. Azt tudjuk néhányan mondani, hogy nem kentük és nem lett semmilyen, vagy akkor kentük, mikor piros lett és elmúlt. Ha akarod kipróbálod a kenegetés elhagyását, ha nem, akkor nem. Vagyis azt már írtad, hogy úgyis kenegetni fogod, szóval ez sem dilemma.

Kép
Kép
tinu
 
 


Na sziasztok!

TEgnap este úgy fájt a fejem, hogy már 8kor ágyban voltam fél 9kor meg már szunnyadtam is!

Nem akarok belefolyni ebbe a popókenegetősdibe, de én is kenem Mancimnak minden egyes alkalommal! NYugodtabb vagyok! Főleg most, hogy jön a foga és alapból ki van neki egy picit pirosodva! Én minden reggel habfürdetős vízben mosdatom meg, és a popót meg a bojtot a zsákkal együtt így felfrissítem az éjszaka után. De ezt én csinálom így, ezt mindenki maga tudja!
Törlőben pedig vagy a Jonhsonosnak az aloe verasat, vagy a Pampersét használjuk!

Esztó-gáááázzzz ez a betegség! GYÓGYULJ!!!!! :cry: Nagyon édesek vagytok Álmival a képen! :wink:

Zsuzsi - Hanna baba nagyon édes, azok a nagy barna szemek!! Igéző!!! :wink:

Na rinya van, :arrow:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Köszi Szofi, hogy átfogóan megfogalmaztad amihez nekem már nem volt kedvem. :wink: Én nem neheztelek rád Niki egyáltalán, hisz nincs miért, csak valóban nem jól fejezed ki amit mondani akarsz.

Szofi, nyugi, tudod Am is ezt csinálta péntektől vasárnapig éjjelente, de azóta minden ok. (kopkopkop) Van ilyen, de minden rendben lesz!

Hanna nagyot nőtt; édes!

Kép

Kép
adraci
 
 


Anikó: a legjobb tudásom szerint azt kell mondanom, hogy ez még nem szeparácós szorongás. De ettől függetlenül, természetesen hiányolhat téged, vagyis azt a környezetet, aki maximálisan tudja, ismeri őt, rá van hangolódva, úgy fogja, úgy ringatja, olyan a szaga, ahogy ő megszokta, szereti stb. Talán mindegy is, hogy szakszóval mivel illethetjük, a lényeg, hogy szerintem simán ordíthat azért, mert nem te vagy vele. Viszont az éjszakai ébredés nem biztos, hogy ettől van. Lehet, nálatok is beindult a fogzás ezerrel. Végtére is már időben vagytok ti is.

Szofi: sajnálom az éjszakát, isten látja lelkem, senkinek nem kívánom a rossz éjszakákat!!! Egyre inkább hajlok afelé, hogy tényleg lehet ebben valami, hogy a fogzás zavarja meg a babák nyugalmát éjszaka. Amúgy CSongi ínye is be van duzzadva, biztosan megindultak a fogacskák, csak nem jönnek olyan tempóval, hogy kibukkanjon sitty-sutty. De ez is jöhet szakaszosan, mint Izánál. Szóval tényleg simán lehet, hogy ma meg jó lesz az éjszaka. Elég ha csak arra készülsz, hogy előfordulhatnak rossz éjszakák ezentúl. De attól még nem romlott el Csani. :wink: És szerintem egészséges popsija van Csaninak, bár már mondtam. :) Nem azt jelenti a pirosság, mint ami nála van. Na ha marad nálunk a randa segg, akkor megmutatom neked jövő héten. Bár remélem, elmúlik.
Lehet amúgy, hogy a pirosabb popó és gyakrabb kaki, ami nálunk van kb. 3 hete, még inkább arra utal, hogy fogzás van. Előtte kétnaponta kakilt Csongor, most meg napi 2-3 kaki van.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tisztaság-hát én hetente egyszer takarítok, de a konyhát azt naponta felmosom, meg kétnaponta felporszívózom, a gyerekszoba van, hogy 4 naponta sorra kerül, de ha nem az se baj, mert minden pénteken takarítás van! A gyerek cuccokat is már két naponta főzöm csak ki, már azt se naponta, ez kb. egy két hete meg így! :roll: :D

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Én is csatlakozok Zombi klubba. Kolos tegnap 3x kelt, ma igaz csak 2x, de véglegesen fél 7-kor, aztán persze 8-kor már visszaaludt 2 órára, de akkor meg már Maja kelt.

Ez a kenem nem kekem... hihetetlen.... annyiszor kitárgyaltuk már, h mindenki döntse el mit, hogy csinál :-)
Én se kenem, csak este, néha napközben.
pumuklii
 
 


Szofi.Hidd el megkérdeztem olyantól akinek adok a véleményére. Igyekszem változtatni, de én ilyen vagyok.Sosem boldogultam jól az emberekkel.De ebben a mondatban szemernyi félreérthetőség sem volt, csak annak a részére aki félre AKARTA érteni. Te ezt hogy írtad volna le egy mondatban????? Ha azt akartam volna írni,amit itt értettek,akkor így írom:Nem is értem,hogy lehet valaki olyan felelőtlen hogy nem keni? Szerintem van különbség. Nem is értem aki keni,miért nem keni. Ennél árnyaltabb nem tudok lenni. Mindegy, részemről a témát lezárom.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle: ha kihagyod az "is"-t, akkor már sokkal kevésbé félreérthető. AMúgy szerinted Ildi félre AKARTA érteni?
Na mindegy, lezárvaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, köszi. Mindenesetre várom, h menjük haza anyuékhoz és egy kicsit hozzájuk is szokjon. Egy hónapja még nem zavarta, ha lelépek kicsit. :roll:
Fogzás télleg lehet, be is szerzek cuccokat hozzá: kence, homeós. Bár nekem későn jött a fogam, szal vleg csak dolgoznak odabent. Na, meg ma megyünk oltás+mérezkedés talira, kikérdezem a dokit.

Popókenést is csinálja mindenki, ahogy jólesik. Blanki hátsóját este mindig kenjük, egyébként csak akkor, ha picit piri. Slusszpassz. Nekem/lyánynak a DMes narancssárga is bejött, de gyogyótári úgyszint jó.

Szofi, akkor lehet vmi a levegőben, h Csani is kelt soxor? Vagy szimplán mindenki fogzik?

Esztó, nem irigyellek, de muszáj helyrerakni a csúnya betegséget! És szegény cicu!

Sanyi, menj haza!

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Szóval ha azt írom Nem értem aki nem keni miért nem keni akkor az nem félreérthető, ha azt, hogy nem is értem..... akkor az igen.Hűűű, nekem ez tök ugyanúgy hangzik. akkor tényleg van még mit fejlődnöm. Mindegy, igyekszem jobban kommunikálni.Amúgy nem tom ki mit akar érteni. Ildit mondjuk pont nem olyannak ismertem meg,aki akarná. :roll:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Ne én is itt!

Én a fenti témába nem folyok bele, lévén, hogy gyakorlatilag lezártátok.
A tisztasághoz csak annyit, hogy én nem rendszeresen takarítok, hanem h látom, hogy kosz van. Persze a felmosás az azért elég sűrű, de a portörléssel elég cudarul tudok állni. Mondjuk nem csoda, mert Petya most éjjel is szó szerint fél óránként felsírt, és egész délelőtt üvöltött. Leszívtam a nóziját, bekentem a fogát, etettem, (de nem kellett neki) tisztába tettem, de ő csak sírt. Most nagy nehezen elaludt. Mindeközben meg a párom ex feleségének a hülyeségeivel kellett foglalkoznom, ami igen sok időmet elvette. :twisted:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Szofi!
És milyen az ínye?
Tényleg, milyen 1általán az íny, amikor készül áttörni?????
Lili tegnap 30 percig azzal játszott, hogy elkapta a kezem és rágta az ujjaimat...közben ezerrel folyt a nyála...hmmmm....meg éjszaka is fel-fel nyüszizett max. 5-10 mp-re.....csukott szemmel....és nagyon látszik már a foga, és eléggé érzem is a szopi közben.....az lehet már a finish????? vagy az jobban fájna neki?

Tinu!
Már nem is tudom...valaki írt a popóról és akkor tűnt fel, hogy nem mindenki keni.
Én azt hittem, hogy ez kötelező a pelusozásnál.
Igazából az érdekel, hogy aki keni mindig, annak voltak e már ilyen kiütései???? Ergo a prevenció hatásos e?
És hogy van e olyan baba, akinek sosem kenték, mégis sosem volt csúnya a popsija?????
Ergo: hajlamtól, vagy a krémtől függ e.....csupán az összefüggés izgat....nem gondoltam, hogy ebből is feszkó lesz....
Okok, Kuytafüle, néha tényleg félreérthetően fogalmaz.....de ne haragudj, azért neked is ott volt az a mondat (a piros sapis hasonlattal).
Szóval ilyen a stílusotok és kész, de ezzel nincs probléma.
A lényeg az, hogy használható infót szerezzünk és ne feszkózzunk.
Írtam, hogy próbálnék kicsit lazítani....de nem tudom miben lehet és miben nem.....
Én minden kajánál fertőtlenítem a cumikat....kifőzöm. Minden ruháját, és pelusát kivasalom mindig. Utcai ruháből mindig átöltöztetem, és 2 szer nincs rajta mosás nélkül u.az a cucc...mert én bizony néha érzem a pisiszagot a ruci lábánál....mégha nem is folyt ki....+ 2 naponta takarítás.....
Szóval ez elég sok idő....így lassacskán azért lazítanék...csak nem tudom miben lehet, érted?
Sterilizáljak ritkábban, vagy nem kell vasalni minden ruhát, vagy a pelusozást lehet krémezés nélkül gyorsabban is (anélkül, hogy kipirosodna a popója)?????
Kiváncsi vagyok hogy más hogy csinálja....de szerintem ez a lényege btw, a fórumnak.
Aztán ha elolvastam több véleményt, akkor átgondolom. Ennyi.
Ha valaki azt írná, hogy ő biza soha nem krémez, és a baba popója meseszép mindig, akkor vsz. kipróbálnám én is....... :roll:

Kép
mozza
 
 


Niki!

Mivel itt sokan vagyunk sokfélék, mindig lesz valaki akinek félreérthető amit írsz! Sztem páran jártunk már így, felesleges ezen stresszelni!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Kutyafüle:
- Aki keni, miért nem keni?
- Lányok, akik nem kenitek, ti miért nem kenitek?
Kérdőjel a végén=érdekel a válasz
Nem is értem, hogy...=számomra felfoghatatlan, hogy más miért úgy csinálja, ahogy, nem értem, hogy az miért lehetne jó
Te nem érzed a különbséget abban:
"nem értem, amit mondasz" és a "nem is értem amit mondasz között??
Nem is-eken meg kérdőjeleken kell lovagolni, ne érts félre! De írásban, amikor hangsúly, és mimika nincs, nem árt ezekkel tisztában lenni.
De felnőtt nő vagy, nem akarlak kioktatni, csak ha sikerül, és jónéven veszed, akkor rávilágítani valamire.
A mondatod nem félreérthető volt szerintem, hanem egyenesen azt tükrözte: érthetetlen miért nem keni valaki a gyereke seggét. Számomra ez egyértelmű és világos volt, amíg meg nem leptél minket azzal, hogy Te nem is azt akartad mondani...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Mozza!

A ruha vasalás oké, még szükséges sztem is, bár már sokan nem csinálják. Azonban a kinti-benti hacacáré lassan nem állja meg a helyét, hiszen több réteget adsz majd rá. Ami alul van, az maradhat a hazaérkezés után is, hiszen nem érintkezett semmivel,és a lakásban egyébként is meleg van!
Viszont a minden étkezésnél való fertőtlenítéseddel abszolút nem értek egyet! Azon sztem lazíthatsz napi egyre, később pedig ezt is lehet ritkítani.
Nem azonnal a homokot kell enni, de találkoznia kell a külvilág bacijaival, hogy kialakulhasson egy megfelelő védettség. Ellenkező esetben az immunrendszere még a legkisebb bacira is érzékenyen reagálhat. Így lehet beteges később, vagy allergiás.

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Még valami! A higiéniáról. Nézzünk megy egy magyar gyereket,aki "steril" környezeteben nevelkedik, és nézzünk meg egy falusit, vagy egy romát, aki koszban mocsokban rohangál, mindent a szájába vesz, és sosem vasaltak rá, vagy főzték ki a cumiját. Meg fognak lepődni páran, de ez utóbbiak általában egészségesek,mint a makk!!! Nincs betegség, nincs allergia, nem úgy,mint a magyar gyerekeknél! Félre értés ne essék nem azt mondom, hogy nekünk is így kell csinálni, hiszen mindenki próbálja a gyerekének e lehető legjobbat tenni, még ha ez túlféltéshez is vezet, de nem kell mindent csíramentesre fertőtleníteni.

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Értem már Szofi.Ezzel a másik mondattal érthetőbbé vált. Akkor mégegyszer és tényleg utoljára.Szóval.Nem kérdésnek szántam a mondatot. Valóban nem feltételeztem hogy ebben lehet olyan alternatíva, hogy kvázi büntetlenül nem kened. De ezt fent leírtam miért. Viszont nem olyan értelemben írtam, hogy csak én csinálhatom jól, amire a reakciók érkeztek,amin megsértődtem, hanem olyanban, hogy fogalmam sem volt, hogy lehet máshogy is.Mint írtam lásd a D vitamint. Szóval nem fogalmaztam mégsem rosszul, csak a leírt mondatot lehet felvágósan is értelmezni, ahogy történt, pedig ha picit is megismertetek már, akkor az egyértelmű, hogy a bizonytalanság inkább jellemző rám, mint a magabiztos felvágás.
The End!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Mozza, én nem látok az ínyén semmi furát... Meg akkor inkább a frontra tippelnék... De ugye sose tudjuk meg!
Szerintem, az alapján amit leírtál, már nem lehet sok hátra.
Még arról tudok beszámolni, hogy én Csani popóját mindig bekentem eddig, és mégis előfordultak pöttyök... :roll:
Ami a babát illeti, Te szerintem mindent csinálj úgy, ahogy neked jól esik! Ha Te így érzed jól magad, akkor az a legjobb! DE szerintem legyél azzal tisztában, hogy Lilinek semmi baja se lenne akkor se, ha már nem vasalnád a ruháit, és nem öltöztetnéd át valahányszor kimentek. Erre az a bizonyíték, hogy szerintem a nagytöbbség nem így csinálja, mégis szépek, egészségesek a babák. Szerintem elég heti egyszer takarítani, napi egy öltözet ruhát használni (ha nem lesz bukis kakis pisis), elég mostmár a pelusokat meg a törcsit, rongyit vasalni, a ruhákat nem. Szerintem az etetőcumik rendszeres sterilizálását tartsd meg! És szerintem krémezd a fenekét továbbra is, ha ez nálatok ilyen jól bevált. Na én így gondolom! :lol:

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


El is felejtettem, tegnap megrendeltem végre a meitai-t. A férjem is beleegyezett a színbe (fiúsat akart, mert majd...), vleg már unta, h mutogatom neki a cuccosokat. :D
Ez lesz:
http://www.mei-tai.hu/termekeink/?item=43

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Valahol azt olvastam, hogy a babák immunrendszere csak 1 éves korára erősödik meg annyira, hogy el lehessen hagyni az állandó fertőtlenítést...
Meg azt is tudom, hogy ha nem szokja meg a 'koszt', akkor az lehet hogy később érzékenyebb lesz rá....mondjuk ezt csak hallottam, nem olvastam róla....
Csak néha már kicsit soknak érzem ezt az óvatosságot (amit csinálok)....és nem tudom mikortól és mit lehetne lazábban csinálni.
Első körben talán nem öltöztetem át ennyiszer.....
(azt még nem is mondtam, hogy én a kakik utá (napi 4 ált.) letusolom a popóját +ban.....szóval Lili kb. 5ször mosakszik 1 nap.... :oops: :oops: :oops: ....bár én is vagy 3szor.......)

Kép
mozza
 
 


Mozza, ha kicsit akarsz, lazíthatsz a dolgokon, de csak ha TE akarod. Nem hiszem, h ki tudunk bújni a bőrünkből ezeknél a dolgoknál sem, + otthonról hozott/tanult életviteltől eltérni. Ezért vagyunk szép színesek! De Szofi gyönyörűen megfogalmazta mindezt.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Ohh..

mozza: en is lazabban csinalom mar,de te csak annyival amennyivel neked jobban esik :wink:

Amugy nem igazan ertem miert akadtak ki Nikin sokan,vagyis azon amit irt. Ahogy irta ra nem az a jellemzo,h felvag azzal ,h o milyen magabiztosan tudja a dolgat..
Raadasul van aki sokkal felre erthetobben fogalmaz rendszerint. Vagyis majdnem mindig :)
de ez csak az en eszrevetelem :wink:

Netti
Kép
maumau
 
 


mozza: nem vagyunk egyformák, van, aki túl óvatos, van, aki túl laza. Zsófinak sem sokáig fertőtlenítettem, Fruzsinak jó ideje nem vasalok, nyáron napon száradt a ruha, most már szerintem nagy. Többször porszívózom egy nap Zsófinak hála, de Fruzsi szobáját sem takarítom többször, mint a többit. És a szájába veheti Zsófi jáékait, és nem kapok szívbajt, ha nyalogatja a könyvet, vagy hozzáér egy kutya. De tényleg mindenki más :) Ha tudtam volna, hogy ekkora vita lesz a csúszdás képből, komolyan nem teszem fel :roll: Ne haragudjatok, hogy ezt írom, akinek nem inge, ne vegye magára, jelen vagyok pár fórumon, de ennyi élreértést és vitát nem tapasztaltam áshol :?

Netti, holnap délelőtt áll még? :)
Vendég
 


jáékait=játékait
élreértés=félreértés
áshol=máshol

megy ez nekem :)
Vendég
 


Na szép jó reggelt!Végre ide jutottam!

Reggel 9re mentünk a ringatóra!Tök jó volt,igaz volt pár dal amit nem ismertem!Izusnak is tetszett,nevetgélt meg minden!És még az elején a nő aki tartotta megkuksizta Izát,kérdezte hogy hívják stb,nagyon tetszett neki :wink: És mikor köszönt,ezt is énekelve,külön köszöntötte Izabelt!Tök jól esett! :wink: Megyünk a köv 2 hétben is,aztán majd meglátom!Visszafelé meg szépen elaludt,még a Duna partra se értem ki már bekómázott!


Ma pakolok...holnap utazunk!1 hét múlva jövök kb...vagyis legkésőbb kedden itthon vagyunk! :wink:

Szofi!
Nekünk is volt egy ilyen éjszakánk vasárnap,de másnap meg átaludta megint az éjszakát...szóval ne aggódj!

Anikó!
Blankinál is valószínű h csak hirtelen felindulás volt a dolog!Szerintem pont abba a korban értek amikor minden iránt nagyon érdeklődnek,és feltűnik ha pl anya nincs ott stb.Amúgy aludt mikor otthagytad?Lehet pl h mikor felébredt és nem talált az volt a baj neki.Én vmi ilyenre tudok gondolni!Néha Iza az apjánál sincs meg,mert van mikor neki csak anya jó,és anya csak egy van ugyebár :wink:


Én spec nem tudok tanácsot adni semmi ilyen dologban.Próbálom az arany középutat megtalálni!Na meg nem szétaggódni magamat! :lol: :lol: Bár ez nem jellemző rám!Max csak az,hogy elveszítem az eszemet ,ha Iza rám mosolyog!A többi meg mellékes!
Amúgy semmiben nem változtattam,heti 1szer takarítok,ebben benne van a portörlés is,minden nap elpakolom a csatateret.Mosok folyton,mert Iza folyton összebüfögi a ruháját,vagy a nyála folyik rajta!Vasalok is,de én előtte magunkra is vasaltam.És forró víz alatt elmosom a dolgait,néha kiforralom.És nem problémát gyártok előre,hanem ha fennáll vmi probléma akkor kezelem! :lol: :lol: :lol:


Na megyek is vasalok!


Ja és van egy durva dolog...ha lesz időm leírom a blogba.Nem gyerkőccel kapcsolatos,de csak annyit írok h sanax :roll:

annus11
 
 


Annus, nem aludt, mikor elmentem. Mindegy, hamarosan közelebbről "barátkozunk" a nagyiékkal. :D

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Panndi, persze!! hany korul jo nektek?
Nem szeretnem ha ezentul nem hoznal ilyen kepeket, nekem tetszett azert :D

Netti
Kép
maumau
 
 


Mozza!

Nálad olyan "rituálék vannak",amik nálam pl nincsenek! :lol: :lol: :lol: Eszembe se jut napjában 5ször megmosni a gyerek popsiját! 8) Én magam is 1szer fürdök,ha nagy meleg van akkor 2szer.Ez a kosz dolog...szerintem ne arra gondolj h a gyerek a kukában turkál vagy ilyesmi!Attól h 2 porszem van vhol a lakásban semmi baja nem lesz! :lol: :lol: Hiszen ő még nem mászkál!nyilván az ágy ahova leteszed tiszta stb.No para!!!Mi lesz ha majd kúszik és végig nyalja a padlót? :lol: :lol: :lol: :lol: Gondolom te se a koszos cipővel jársz odabenn,nyilván nem azt fogja felnyalni! :lol: Szerintem is csinálj mindent úgy ahogy baba előtt,1-2 dologban légy elővigyázatosabb és ennyi!És az ég világon semmi baja nem lesz Lilinek!!!!!

Leírok ide egy sztoryt!Szomszéd kisfiúra vigyáztam!Épp a mászási korszakában volt,de cumizott!És ott álltam felette egészen pontosan,amikor a nagy mászásban orra bukott.A cumi megütötte a száját és folyt belőle a vér :lol: :lol: Az anyja meg kb 1 méterre volt tőle.És ezt kivédeni ne tudtuk volna sehogy sem!Hideg vízzel megtörölgettük és kutya baja se lett,pici persze sírt!
Nem rémisztgetni akarok senkit,de ezek a dolgok még csak most jönnek!!!!Meg elesik,felhorzsolja a lábát,kezlt,arcát meg ki tudja még mit.Szerintem gyurjatok erre a korszakra paramamik :wink: :) :) :) Majd visszasírjuk ezt az időt amikor elvolt egy járókában a gyerkőc :wink:

annus11
 
 


Hahó! :)

Jaj, már megint egy kis vita... Dejódejó! :lol: Ismét mindenki a legjobb meggyőződése szerint csinálta. És vannak óvatosabban és nem óvatosabban fogalmazó kollégák... Sztem az 1 mondat a kulcs, ha szerenénk árnyaltak lenni, lehet, hogy kötül kell jobban írni a dolgokat, szóval akkor ilyan jó kis terjengős lesz minden, ahogy én szoktam írni... :lol:

Mi csak 1x kenünk, és sosem volt csúnya Dani popsija. Illetve de, egyszer, egy reggel, de mindig este kenem, szóval az egy kenés után volt... :roll: Ha csúnya bárhol a bőre, akor használok vmi különleges dolgot, pl. Sudocremet, mert így ninbcs hozzászokva eleve a szervezete, így tudok neki kívülről segíteni regenerálódni. Ha mindig ezt használnám, lehet, nem használha, ha gond lenne, bár lehet, nem lenne gond. Szóval, mindenki maga csinálja, és JÓL csinálja!!! :)

Hetente takarítunk, ha látványos kosz adódik, eltakarítjuk. Gyerekek nem betegesek, Samu talán egyszer eddig igazán, de nincs vasalás, sterilezés. Kézmosás persze igen (babának és mamának is), amikor szükséges. De nekem is van hülyém: fürdés után mehetnek csak az ágyukba, nappal szinte még a szobában sem vagyunk, ahol alszanak, csak elvétve (mert nincs rá szükség, hogy ott legyünk), nappalra van másik alvóhely. Ha kint voltak, átöltözés - persze, ha már lesz 1 réteg, amit le lehet bontani, akkor más a helyzet, de nálunk a kintlevés ált. azt jelenti, hogy mások is hozzányúlnak a gyerekekhez, meg az összes réteghet összefogdossák, szóval átöltözés, de előtte kis tisztálkodás, hogy az "otthoni" cucc ne legyen "koszos". Nnnnnnna!

De sajnos nálunk sincs rend-tisztaság, csak amennyire bírom a 2 gyerek és 2 dédi mellett...

Esztó! Gyógyuljatok meg, te és Armand! Róka: :shock: ...
Nagyon szépek vagytok!

Hanna is! :)

Áronnak boldog hófordulót!

Szofi, sajnálom az éjjelt, én nem kívántam neked ilyesmit... :roll:

Mindenkinek szép napot, rohanok etetni...

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Jaj, Panndi, sztem csúcs a kép! :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Most aludt el Gergőm, az utóbbi pár napban eléggé összevissza. DE! Legalább éjjeli kelései ritkulnak: ma pl. csak 1x kelt: Juhéj!

Hanna nagyon szép baba! És Fruzsi is cuki.

Mozza,
én is körbekérdeztem a barátnőimet (jelenleg kb vagy 8-an babázunk egyszerre :lol: 8) 8) ), hogy ki hogy csinálja a sterilizálást.
Nagyon vegyes a paletta, mint ahogy itt is írták.
Én evések végeztével a cumisüveget forró vízzel öblítem csak ki, naponta egyszer (lefekvés előtt) mosószeres szivaccsal kimosom (erre külön van szivacs), kétnaponta mikrós sterilizálom őket, lefekvés előtt.
A fejős cuccot és tejtárolókat mosószeressel forró vízben elmosom, kb 2-3 naponta kifőzöm.

Terveim szerint kb 6hós kora után én már nem fogok sterilizálni...

Mondjuk aki csak szoptat, és nem ad lefejt tejet sem (ilyen is van), ők ugye nem sterilizálnak, még jó,
h őket is megkérdeztem 8) :roll: :lol:
Egy barátnőm pedig a mosogatógépbe teszi be a cuccokat 50fokon a gőzben: szerinte okés. És akkor az is.

Nővérem (Angliában lakik, ott nem nagyon divat ez a sterilizálásos dolog) a 2.babánál szerintem már egyáltalán nem sterilizált, max az első 6 hétben...

Vasalás: én addig vasalok, amíg nem szárad meg szép kisimultan a ruha (talán forever?
:oops: ) Nem szeretem a gyűrödt ruhát. Nővérem szerint meg addig, amíg nem jön a második gyerek :wink:

Popitéma:
mivel Gergő eleinte nagyon ritkán kakilt, mi a törlőkendőt sem fogyasztjuk nagy elánnal. Kismóka után nem mindig törlöm kendővel. A kenést meg emiatt + a pelusok hihetetlen nedvszívóképessége miatt (Adraci, Netti is írták) szintén elhagytam, már legalább két hónapja csak esti fürcsi után kenem be vékonyan.
És gyönyörű, sima, pöttynélküli hibátlan csókolnivaló kis popija van!!!:wink: :lol: :lol: :lol:

Illetve most a fogzáskor piros a luk környéke, ha nagyon az, akkor sem kenem minden tisztábatételkor, és nem lett még rosszabb.

Hát én így csinálom.:D

KépKép

Kép
hase
 
 


Annus! AKkor írjad meg, mert most teljesen felizgattál! Egyáltalán, mi az a sanax????

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Esztó

Tegnap nem kicsit voltam és azóta is vagyok bosszús.

Van az oviban 1 nem odavaló ovónő. Tavaj már meggyűlt vele a bajom, akkor behívattuk az ovodavezetőhöz és a viselkedése miatt feljelentettem az önkormányzaton is. Beszéltünk vele meg minden , de úgy látszik nem adta föl, hogy b*tat folyton a kitalált dolgaival. Most a GYÁMÜGYESNEK szólt, hogy beszéljen velem , mert lukas a gyerek cipője stb. Bementem Marciért és semmi tájékoztatással felküldött XY-hoz akiről azt sem tudtam kicsoda micsoda és ott kellett szembesülnöm vele, hogy Gyámügyes és mi a problémája. Én kerek perec megmondtam, hogy nem vagyok hajlandó az új cipőt ráadni, mert ez a cipő 1 hetes és nem győzök minden héten újat venni neki. Tájékoztattam arról is, hogy nem értem mért állít be úgy engem Edit néni, mint aki nem foglalkozik a gyerekeivel , mikor volt kint nálunk kötelező környezettanulmányon és látta, hogy nem putriban lakunk és a gyerekeknek megvan mindene még több is mint kéne. Elmeséltem neki, hogy tavaj is volt már vele problémám a gyerekkel és velem szemben való viselkedése miatt. Ajánlotta, hogy avassam be az óvodavezetőt is . Mondtam neki már megtörtént és semmi változás. Kikerekedett szemekkel hallgatta, mert ő ezeket nem mesélte el neki. Akkor jött a Gyámügyes szövegével, de tájékoztattam róla, hogy ezt nekem ne mondja, mert én is átéltem pár évet az intézetbe, tisztában vagyok, hogy milyen és akkor még nem voltak jogai az államigondozottaknak, mint most, hogy böffent egyet és már keresik a hibát okozó személyt. Én helyben elbőgtem magam. Ja és azt is a gyámügyestől kell megtudnom, hogy a jogosult vagyok az étkezési támogatásra?! Ma bevittem a jó cipőt is, de külön szóltam , hogy ne azt adják rá motoozáshoz. Na kíváncsi leszek majd délután. Tuti kifizettetem vele, ha gallyra teszik az újjat. Szóval ezért voltam és vagyok kiakadva még most is.

Kép
Kép
incike
 
 


Incike!

Miért nem váltotok ovit, vagy teteted át másik csoportba????

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Incike,
jézusom, ez nagyon gáz. Sajnálom!
De azt nem tudom, hogy az ilyen minek dolgozik gyerekek között...
Probálj megnyugodni! Veled semmi gond nincs, azt a nőt meg valahogy le kell állítani!


Dóri,
a sanax egy nyugtató...volt benne részem :oops:

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Incike
Nem gondoltam, h ilyesmire ugrik egy gyámügyes. Lyukas cipőre?

Dóri
most látom, h Danó 5 hós nagyfiú már :-)
Ezt a sudocremesdit és is így gondolom. Kenem bepanthennel neki, és ha vmi esetleg majd előjön, akkor nyúlok a sudocremhez.

Én nem vasalom a gyerekruhákat, bőven elég nekem apa sok ingje.
Majánál egyértelmű, hogy van kinti gatya meg benti melegítők, de Kolost még nem öltöztettem át, majd ha kúszik-mászik.

Annus
nekem is volt ilyen "élményem", már kapaszkodva ment Maja, annyira hagytam egyedül, hogy megindítottam a vizet a kádban pancsihoz. Nagy sírásra értem vissza, és ömlött a vér a szájából. Persze egyedül voltam, Apa céges vacsin, azt se tudtam mit csináljak, össze kell-e varrni, nem láttam semmit a vértől. Aztán egyik pillanatról a másikra elállt a vérzés. Kicsit be volt dagadva neki a szája, kívül-belül seb. Ma is látszik a szája alatt, még jó, hogy ilyen csókos szája van és eltakarja :-)

Térdleverése tavaly nyáron nem is volt, idén annál több. Büszkén mesélte mindenkinek, hogy melyiket hol szerezte.
pumuklii
 
 


Elvesztettem a szaglásomat :? :) nem érzek semmi illatot, szagot. (ez mondjuk előny pelusozásnál :) )

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Panndi,
Verusék már voltak?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Inci!

Ez durva!!!!Én se adnám a vadi új cipőt,ami nem két fillér,a gyerkőcre ha motorozik...legközelebb ha nem márkás vadi új ruhát adsz rá akkor az lesz a baj???És gyámügyest hívni???Na ne már.....szerintem még ahhoz se lenne joga h neked szóljon h lyukas a cipő :evil: Nincs másik hely ahova vinni tudnád????Amúgy biztos nem nyomod pénzzel a zsebét :twisted: :roll:

Dóri!
Ez vmi nyugtató...azt hiszem vmi bruutál erős :roll:

Gergő csókolni való popsiját én is megcsókolgatnám! :lol: :lol: :lol:

Hanna baba milyen nagy már?Vagy csak úgy tűnik?Hány kiló/cm most????

annus11
 
 


Trixi
Nem megoldás, ha másik oviba vagy csoportba átkérem. Már megszokta a többi gyereket és ott vannak a barátai. Én nem adom meg azt az örömöt ennek a köcög nőnek avval, hogy a gyereket átrakatom máshova. Tisztában vagyok vele, hogy arra játszik mikor adom fel és veszem ki a gyereket, de ő abból nem eszik. Kitartóbb vagyok mint gondolná és tudhatná már, hogy a gyerekért sokmindenre képes vagyok (lásd. Önkormányzat). Beszéltem erről anyuval is és arra jutottunk, hogy ő így akar elégtételt venni rajtam a feljelentés miatt, de ez a húzása sem jött be. Amennyben sokáig folytattja még azt is elintézem, hogy a kariaerjét kettétöröm és akkor már híába bűnbánat. :evil: Velem senki ne játszadozzon, ha a gyerekeimről van szó, mert azért harapok és nem kicsit. :!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára incike 2009.10.07 12:07-kor.

Kép
Kép
incike
 
 


Incike! :?
Kérj egy időpontot az ovivezetőhöz és ülj le vele beszélni!!!! Mondj el neki mindent, indokold meg a kéréseidet...ha ezek után is baj lesz Edit nénivel, akkor jogosan mehetsz feljebb.
Szerintem haladj a megfelelő sorrendben....ne mindjárt az önkormányzathoz menj....az ovi vezetőnek érdeke, hogy az ovijából ne menjen feljebb 1-1 vita...így ő ezt meg fogja oldani, csak legyél, nyugodt-határozott és konzekvens!!!

Csilla!
Nagyon köszi, na én pont ilyet reakciót vártam!!!!
Tök jól leírtad, mit hogyan. :)
A dokinénink, akit imádok, kicsit mániákus....mondom ezt én.....na, mind1 vsz. ezért is a dokink...na, szóval ő még azt sem preferálja, hogy lefagyasszak Lilinek gyümit, vagy pépet.
Azt mondta, hogy vegyem mindig meg frissen (télen is kutassak barack után....) és frissen csináljam meg kaja előtt 30 percel max...... :?
Szóval napi 30 percet min. tökölök egy 1 almán és vm. zöldségen...
Ja a sütőtököt is mindig frissen kell csinálnom! :shock:
A fertőtlenítés-sterilizálásomra is azt mondta hogy REMEK, így kell csinálnom Lili 1 éves koráig min.!
Nem értem hogy lényeges e ez a mértékű óvatosság....
Főleg, hogy azért itt nagyon sok féle képpen csináljuk...és úgy gondolom, talán lehet hogy túlzás, amit én ügyködök (nem beszélve arról, hogy időigényes is....bár ha Ildi napi 4 órát fej, akkor nekem is bele kell hogy férjen napi 4-5 óra takarítás-fertőtlenítés-vasalás-pép kotyvasztás :oops: )
Na, mind1.....majd megpróbálok beszélni vele, hogy miben lazíthatok....max. könyörgőre fogom, de kell az áldása....anélkül para vagyok....

Kép
mozza
 
 


Esztó-az xanax, amiről te írtál az a nyugtató! Nincs jelentősége!

incike-ez übergááázzz!!! Tényleg nem tudtok ovit váltani, vagy ezt a b*szatlan p*csát eltávolítani onnan? Más gyerekbe nem kötött bele? Mert akkor lehet, hogy összetudnátok fogni a szülőkkel! :cry:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Incike!
Hogy érted, hogy lukas a cipője?
Belefolyhat a víz, ha az udvaron játszanak???
(bár ezért nem kell a gyámügyet hívni, max. szólni neked, hogy felfázhat a gyerek)

Kép
mozza
 
 


Mozza
Már túl vagyunk az óvodavezetővel való beszélgetésen is. Végigjátam már a lépcsőt, de ez a nő akkor sem nyugszik. Nem is értem mit keres a gyerekek között.
A cipője úgy lyukadt, ki, hogy a víz attól még nem folyik bele (felűl a lábfejen), de, ha olyan idő van akor ki sem mennek az udvarra.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára incike 2009.10.07 12:12-kor.

Kép
Kép
incike
 
 


Nóri,
igen, xanax :) így a helyes :lol:

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?