Új privát üzeneted érkezett!

Icsilya

Köszönöm a segítséget mindennek örülök mert egyelőre teljesen el vagyok vesze ebbe az egészbe

a spermakép ami a legjobb az eddigi 5 közül az a következő mennyiség 2 ml ph 7,2 40% élénken mozgó
20 % mérsékelten mozgó 40 % alig haladó, mozdulatnak spermaszám 12 millió/ml 8 milió kereksejt/ml és ebből 40 % kóros alaku. Hát ez van. ez volt 04.28-án azóta szedett antibiotikumot mert tele volt gyulladással is és most szerdán megyünk vissza labor szerint már nincs gyulladás.

Ezért gondoltam arra, hogy megbeszéljük, hogy a dokival, hogy mit tud ajánlani, mert nem állapot ez a sok kezelés és még egyszer nem lett sokkal jobb az eredmény.

Neked már mekkora a pocaklakód? Végül nektek ez lombikkal jött össze? Hányadikra? Vigyázz magadra és jó növekedést kívánok.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok Csajok!
Kriszta71! A lombikbébiprogramunk nem kezdődött el azonnal, mert az első konzultáció és az azt követő vizsgálatok után a férjemnek herevisszérsérve lett, amit műteni kellett. Ezzel elment pár hónap. A programunk végülis 1999 nyarán indult a stimulációval, és augusztus végén az IVF-ET-vel zárult. Utána jött 2000. február, május, szeptember, majd 2001. február, amikor a mi kis tündérkénk megfogant végre.
Húzós volt néha, de mindig azt mondom: a végeredmény magáért beszél (szó szerint)!
Egyébként mi duplán nehéz esetek vagyunk, mert a férjem spermaszáma kevés, lassan mozognak a fiúk, ráadásul én is nehezen stimulálódom. 3 ampulla kell abból, amiből másnak 2 is elég... És így sem lesz valami sok tüszőm. Általában 7-9 tüsző és abból 5-6 az érett petesejt. Márpedig ICSI-nél jobb, ha 10 körül van a számuk, hogyha sérülnek, legyen utánpótlás.
Remélem, tovább növeltem az optimizmusodat. Meglátod, egyszer sikerül, csak ne adjátok fel!!! Én szorítok!
Kármen! Te vagy itt a legrégebbi ismerősöm, bár sosem írtam még, csak olvastam a hozzászólásaitokat. De a te felfogásod és a sorsod alakulása, az egyszerűen... Még meg is könnyeztem, amikor tudomásomra jutott, hogy jön a baba... És mennyi idő eltelt azóta, te mégis milyen hűen tartod itt MINDENKIBEN a lelket. Büszke lehetsz magadra.
Szeretnétek még kisbabát?
Kardalus Dóri
kardalus
 
 


Zseboroszlán Kép
2 pocaklakónk van, 2 kisfiú. 21. hétben vagyunk. Ők lombik babák, az első lombikunk sikerült szerencsére. Nálunk ICSI is volt. A párom sejtszáma 3-9Mió/ml körül mozgott. Elvileg 10 Mió/ml felett javasolják az inszemet, de mi nem mentünk bele, mert feleslegesnek tartottuk. Nálatok is vannak minőségi gondok is, így én nem érzem indokoltnak az inszemes időhúzást.
Kívácsi vagyok, hogy milyen hatása volt az antibiotikumoknak. Várom, hogy mi volt!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

 
 

Sziasztok!

Nem tudtok valami Saciról?
Lassan már szül! Úgy tudom!

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Kriszta!

Így már tiszta a kép! Mikor lesznek a beavatkozások?

Törpepe
törpepe
 
 


Zseboroszlán! Orsi 6 hónapos lesz. Nálunk 1-2 millió volt a spermaszám, inszem nálunk igy fel sem merült (én ennek örültem). Ahogy Orsi is irta, van akinek sikerül lsd. most Brigit, de a lombikal nagyobb az esély és hasonló ára volt az ismeröseimnél. Én igy gondolom, persze a törvény elöirja hogy inszem is kell ha nincs bizonyos feltétel (mint nálunk is)

Dóri! Majd szeretnénk, még nem tudni lombikkal v. összejön magától (azért én a 2. csodát már nem merem várni).

Orsi! Benézek most már oda is gyakrabban hogy tudom ott vagytok. Csak nem tudtam sajna hamarabb. SOkszor csak olvasok, nem irok, de figyelem kivel mi van.

Sac-ról sajna én sem tudok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!
Sac jól van. 36. hétben van, sokat kell feküdnie.
Kardalus - remélem az ötödik próbálkozásra nekem is sikerül már.
Adrienn
audrey
 
 


Kardalus
Nagyon köszönöm a biztatást, en igazán kitartok, csak sajnos kicsit kesőn indulunk neki, jövő hónapban 33 éves leszek, és jó lenne még a 35-ön belül szülni.
Törpepe, ugy tünik, hogy legkorabban augusztus elejen mehetek laporoszkopiara. Az én dokim egesz augusztusban szabin lesz, előtte mar minden napra jut neki egy ilyen műtét, így egy kollégáját adta meg, hogy nala jelentkezzek be jövő héten. Irok is a Janos korhazas topikba, hogy ismeri-e valaki dr Balogh Imret...
A jó hír-talán- hogy a dokim nem nagyon hisz ennek a HSG vizsgalat eredmenynek, szerinte minden 10 rossz eredmenybol 9-nek nincs is elzarodasa. Hat lehet hogy csak lelket akart önteni belém, igy most kicsit megis remenykedek.Legalábbis a következő vérzésig...
Addig is mindenkinek szorítok !
Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Icsilya!

Ma voltunk a dokinál és a gyulladás elmúlt szerencsére. Két hét múlva vesz mintát és megnézi a számukat ami valószínű, hogy nem lesz sokkal több mint eddig, de legalább már nincs gyulladás. Azért csak két hét múlva, mert addig a doki szerint teljesen kiürül a szervezettből az antibiotikum és akkor tisztán látja hogy megszabadultunk e ettől az akudt gyulladástól. És azt mondta után nem kísérletezik velünk tovább irány a meddőségi központ és ő elsősorban inszemet javasol. Igazából nem szeretnék inszeminációt. Az egyik kollégámék is mint kiderült a napokban a Kaáliba járnak és ők mondták, hogy ott már nem is csinálnak, hát nem tudom. Mitől függ amúgy, hogy inszemet csinál-e ott a doki?

Tényleg szerencséd van, hogy elsőre sikerült. Vigyázz magadra és a babákra. Vannak már neveik?

Tényleg még azt szerettem volna kérdezni, hogy hányat ültetnek vissza? És itt általában ikrek lesznek úgye?

A Krizsa dokit ajánlották tud valaki valami bővebbet mondani róla?

Sziasztok

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zseboroszlán Kép
Az inszem elvileg kötelező, ha nincs olyan ok, amire a meddőség visszavezethető. Tehát elvileg mindenki csinálja. Persze a dokik közül sem mindenki hisz benne, így sokan leigazolják az inszemeket és így lehet lombikra menni azonnal. Vagy szerezni kell egy andrológusi igazolást, hogy a párodnak csak lombikkal lehet gyereke, és akkor mehez azonnal. Mi a második variációt csináltuk.

Vannak neveink. Levente és Máté Kép

Hivatalosan maximimum 3-t ültethetnek vissza, a kaáliban ezt be is szokták tartani. Az ikrek arány kb. 10%, tehát nem olyan gyakori azért ez sem, és ugye hivatalosan a sikerarány 30% körül mozog.

Krizsa dokinál voltunk mi is. Én nagyon megszerettem, mert egyezett a stlusunk. Nyíltan elmond mindent, racionális és nem ringat álmokban. Nagyon emberi, és bármikor fogható, ha bármi problémád, kérdésed lenne. Én nyugodt szívvel tudom ajánlani.

Ha bármi kérdésed van, mondd nyugodtan.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok lányok! Én még új vagyok itt, viszont rengeteg tapasztalatom van (4 lombik)! Van egy 1 éves kisfiam. Az olvasottakkal kapcsolatban: a punkciót én biztos, hogy nem engedtem volna altatás nélkül! Az utolsó alkalommal sikerült lefagyasztani 5 megtermékenyült petesejtet, ezzel kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata, mennyire életképesek ezek az embriók, érdemes visszaültetni őket, nem károsodnak-e a fagyasztás során? Lehet ezekből egészséges emberke? Valóban hivatalosan 3 embriót ültetnek vissza, de nekem 9 megtermékenyült, ebből 4-et beültettek, 5 pedig zsupsz a fagyasztóba. Kicsit félek ezektől a "fagyottaktól". Ez a "fagyasztott-felengedett" beültetés is beleszámít az OEP által finanszírozott 5 alkalomba? Drukkolok minden babavárónak, és a reménykedőknek! Egyébként egy Kaáliba járó ismerősöm az 5. alkalom után abbahagyott mindent, elmentek nyaralni, és spontán terhes lett. Vannak még csodák...

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya Kép
Az eszkimókaakció, akkor számít bele az OEP által támogatott 5be, ha nem fizetitek ki a felengedést. Ez most 35e Ft körül van. Ha ezt Ti fizetitek ki, akkor nem számít bele.
Én több olyan esetet tudok, amikor sikeres volt, de felengedés után a biológus úgyis nyilatkozik azzal kapcsolatban, hogy milyen minőségűek az embriók.
Nekünk is van 6 fagyibabánk, majd meglátjuk, mi lesz velük, ha megszülettek a fiúk.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Icsilya
Köszi az infót, ezt én sem tudtam, hogy kell (lehet) fizetni a felengedésért. Egy kicsit azért is félek, mert a kisfiam fejlődési rendellenességgel született.

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya Kép
Sajnos arról nekem sincs semmi infóm, hogy jelent-e ez valamilyen plusz kockázatot, de a Kaáliban egészen biztosan tudnak erről pontos felvilágosítást adni.
Ilyen családi hátérrel én javasolnám a chorionbiopsziát/amniocentézist a következő terhességnél, persze mindeképp gondoljátok át a kockázatát.
Drukkolok, hogy semmi baj ne legyen!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Icsilya
Ezekre a vizsgálatokra gondoltam én is, persze nem tudom, hogy nincs-e nagyobb kára, mint haszna. Mi van, ha egy egészséges babát vesztek el pont a vizsgálat miatt? Nehéz ügy! Nehezen jön össze, ha esetleg összejön, nehogy elveszítsem egy vizsgálat miatt. Hab a tortán: gyermekápolónő vagyok...

Kép
petyaanya
 
 


Sziasztok lanyok,
Ugy latszik mindenki nyaral, vagy az öszi esemenyekre vár ? En is csak varok,ma talalkoztam Balogh doktorral a Janosban, aug. 4-en megyek a laporoszkopiara. Ö is biztatott, hogy ha csak kicsi elzarodas van, tudnak segiteni, es/vagy a következö honapban hiszteroszkopia is lesz meg.
Attol felek, ha lombik lesz a vege, az első is meg minimum 3 honapra van.... A megint megjött topicban pedig hetente babasodik valaki. Nehez nem elkeseredni.
Mindenkinek jo nyarat es sikeres beavatkozasokat, kismamaknak pedig kitartast a hőségben!
Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta71!
Megadnád a "Megint megjött" topic pontos címét? Ott is körülnéznék, de sajnos nem tudom, hol keressem.
Tudod, nekünk is csak az 5. beavatkozás sikerült, ezért szeretnék minden aggódó reménybeli kismamának erőt adni. És mostanában (a szeptemberi hiszteroszkópiás műtétem után) megyünk majd megint a Kaáliba, hogy megpróbáljunk még egy kisbabát idecsalogatni Lilla mellé. Persze fel vagyok készülve, hogy megint nehéz menet lesz. Azért ez más. Ha már megvan az az egyetlen gyönyörű és várva várt babád, nem tudsz úgy neki keseredni, ha nem sikerül, mint amikor még nincs gyermeked. Előttetek még ott áll a lombikbébiprogram teljes egészében!!! 5 alkalom sok mindenre elég. Nagyon szorítok neked, és megígérem, végigkövetem a veled kapcsolatos eseményeket, egészen a babácskád születéséig!!! Aug.4-én drukkolok!!! (A barátnőmnek aug.3-án lesz laparoszkópiája, mert mindkét petefészkén kívülről fibróma-szerű elváltozást találtak. Neki már van egy kisfia, aki szintén a Kaáli Intézet segítségével fogant, a 4. inszemináció után. Ha meglesz a laparo, ők is újra belevágnak.)
Érdekel a történetetek. Leírnád, hogy jutottak a Kaáliba? Évekig próbálkozás, hőmérőzés, stb. után? Kinél találtak eltérést? A férjed is könnyen beadta a derekát?
Kardalus Dóri
kardalus
 
 


Kardalus Kép
A "ma megint megjött..."
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7484/408.html
Csodállak, hogy 5 lombik után is ilyen felszabadult vagy. Egészen biztosan nem volt egyszerű a dolog. Mi nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy elsőre sikerült. Ti kihez jártok a Kaáliba?

Petyaanya Kép
Átérzem a döntés súlyát. Nálunk a közeli családban volt születési rendellenesség, így mi is gondolkoztunk rajta, hogy valamelyik vizsgálatot elvégeztetjük. De mivel semmi sem indokolta, így nem vállaltuk ezt a kockázatot. Nem beszélve arról, hogy ikrek miatt még sokkal magasabb lett volna a vetélés kockázata... Erre a 2 kismaczkóra pedig már nagyon vártunk.

Kriszta Kép
Azt hiszem, itt mindenki átérzi, amit Te is érzel. Rossz, ha körülötted mindenki babás lesz, csak Te nem... de nem feladni! Vannak rosszabb és jobb periódusok, ezt a párjainkkal kell átvészelni. Ha lombikra kerülne sor, akkor ez előkészületekkel úgy szalad ez idő, hogy észre sem fogod venni és pikk-pakk eltelik az a pár hónap. A végén pedig azon kapod magad, hogy valaki vagy valakik már megint szétrúja(szértógják) az oldalad.

Bíztatásként Kép a profilomban új képek a kicsikről. A baloldali Levente, és mellette Máté.

Orsi + 2 Kismaczkó

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Icsilya!
Azért vagyok ilyen felszabadult, mert végülis csak sikerült. De ha láttál volna az 5. lombik után 2 héttel, amikor negatív lett a teszt, és másfél óráig abban a hitben voltunk Gáborral, hogy megint NEM.
Aztán ő még egyszer megnézte, mielőtt kidobtuk volna, és ott volt egy derengő, szelíd vonalacska...
A Kulin doktor úrhoz járunk, és régen is hozzá jártunk, bár amíg én babácskát neveletem, ő pár évet (azt hiszem, kettőt) Olaszországban töltött. Nagyon szeretem. Olyan sok emlék és élményünk van közös, hogy az csoda!
Te kihez jártál, és hogy voltál megelégedve?
Dóri
kardalus
 
 


Dóri Kép
Mi Krizsa drhoz jártunk, és maximálisan meg voltunk elégedve vele. Nagyon egyezik a stílusunk, így néha már úgy éreztem, hogy a gondolataim között olvas.
Szerencsére az én tesztem már a transzfer utáni 9. napon pozitív lett, így 2 napig csak az volt a kérdés, hogy hány baba van Kép Aztán a vérvétel alapján 2re gondoltunk, és be is igazolódott.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Most néztem körül a "Már megint megjött" topicban! Kicsit idegennek éreztem ott magam, mint eleinte itt is, de majd átolvasgatom és aztán írok is. Köszi az infót!
Egyébként mekkorák a babák? Mikor születtek és mikor fogantak? Vissza szeretném olvasni az akkori hozzászólásaidat ebben a topicban. A Kármenét is így néztem vissza hónapról hónapra, és nagyon nagy élmény volt!!! Te is olyan ősrégi felhasználó vagy, mint ő. Klassz dolog ez. Én is sokáig szeretnék itt maradni veletek, hogy nyomon tudjam követni mindenki sorsát, és a sajátommal is talán segíthetek majd néhányotoknak.
Szóval érdekel, mikor volt az IVF-ET, és mikor születtek a Kincsek!
Dóri
kardalus
 
 


Kardalus,
Nagyon köszönöm a biztatást, most egesz jol vagyok, legalabb van mire varni, történnek az események. Eddig a történetünk nem tul izgalamas. Majusban lesz egy éve, hogy próbálkozunk, és én csak január óta kezdtem el aggódni hogy mi van ha mégse...Marciusban mentem dokihoz, a hormonjaim nagyon jók voltak, ő esküdött, hogy nalam minden renden. Aztan a parom spermaeredményei nem lettek tökéletesek, 50 millió katonából csak 20% jól mozgó, és ekkor javasolta a doki, hogy keressünk fel egy meddőségit. Sajnos a spermavizsgálatot még a Jánosban csináltattuk, és kb 2,5 hónap alatt sikerült, a párom nem akart oda visszamenni, és időközben elkezdtük az internetet böngészni a témában. A párom, ha lehet még nálam is jobban szeretne gyereket, neki már volt egy kislánya az előző házasságából ,de ő sajnos meghalt másfél évesen, igy mindenre hajlandó egy kisbébiért. (Például már szedi a maca vibe-t is, hogy a katonák jobban virgonskodjanak) Hát igy indult, és közben megtaláltam ezt a fórumot, ahol mindenki szépet és jót irt a Kaáliról. Kovács doktornőhöz kerültem, nekem szimpatikus, de még csak az átjárhatósági vizsgálat a 'közös élményünk'. Remélem hamarosan készülhetek a lombikra, bár még reménykedem, hogy a laparral minden rendbe jön ))) reménykedni ugye muszáj...
Látom Icsilya leirta a megint megjött elérhetőségét, én ott csak olvasgatni szoktam, irni még nem.
Icsilya
Köszönöm a biztatást, jó lenne ha rugdosna már valaki ))Az 'előkészületek' nálatok mennyi ideig tartottak ? Én azt gondoltam hogy az max egy hónap. Valahogy októberre már beterveztem magamnak- lehet hogy korai volt? Persze a lapar után lehet hogy még egy hiszteroszkópia is kell, attól függ milyen lesz a lapar eredménye.
Kardalus, ugy latom te is most mész hiszteroszkópiára, neked mért kell ? Hol fogják csinálni ?
Ma kicsit hosszúra nyúltam, bocsanat.
Mindenkinek szép estét.
Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Icsilya,
majd elfelejtettem, a bébik gyönyörűek, a párom is teljesen el volt olvadva. Ezt mar nem a Kaaliban csinaltak, ugye? Melyik kórházban van ilyen három dimenziós uh ? Én is nagyon szeretnék ikreket, akkor mindjart ket babank lenne, azzal már nagyon boldog lennék !Persze egynek is nagyon tudnék örülni. Hogy bírod ezt a meleg időt, biztos nagy már a pocid ekkora bajnokokkal megtöltve.

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Dóri Kép
A picik még a pocimban vannak Kép 22+4 hetesek vagyunk. Az UH alapján 480 és 500 gr nagyok Kép ami szuperül megfelel a koruknak, sőt egy picit nagyobbak is, mint amekkorának lenniük kellene Kép
A lombik febr.20án kezdődött, a punkció március 3án volt, a transzfer március 6án. Az első két csík Kép március 15 Kép. BetaHCG vérvétel március 17, eredmény 285 Kép
A kíírás napja: november 24. Kép remélem, november előtt nem bújnak elő.

Kriszta Kép
Az előkészületek kb. 1 hónap, hosszabb idő tényleg nem kell, de az előtt a hónap előtt, már tervezgeti az ember, hogy mikor milyen vizsgálatra megy, és ezzel is jól megy az idő Kép Október szerintem lehetséges időpont Kép
A Kaáliba a 12. hétig lehet menni, utána már ahhoz a nőgyógyászhoz jársz, akinél szülni fogsz. Az UH 4D UH, és a Praxis rendelőben csináltattuk, de Bpen több helyen is lehet ilyet csináltatni.
A meleg időt nagyon rosszul viselem, alapvetően is rosszul viselem, így csak még rosszabb.
Azért sok aggódással jár ez az ikerterhesség, szerintem jobb eggyel kezdeni. Persze nagyon örülünk a két babának, csak nagyon aggódom az egészségük miatt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Lányok!
Már régen nem jártam erre . Nem volt mit írnom és újabb kérdés sem jutott eszembe. Most hogy túl vagyok a sótöltésen örülök hogy informálódtam róla hogy mégis milyen. Hát nem egy nászmenet,de túl lehet élni.Szerencsére a lehető legjobb eredménnyel zárult úgyhogy következő ciklusban kezdődik a fogigátló szedés. Augusztus amúgy a pihenésé nem kell menni a Kaáliba,majd csak a hónap végén. Azt hiszem ami eddig volt az csak játék volt ami most jön az már komoly. Azt szeretném megkérdezni.,hogy az AIDS,és a hepatitis-teszt mennyi idő alatt készül el?,mert ugye ilyenek is kellenek,arról a sor kérdésről már nem is beszélve ami azon a paksamétán van amit a doktornő a kezünkbe nyomott. Hát egy hónapunk van rá hogy átrágjuk magunkat rajta . Ha van valaki akinek nem altatásban volt a punkció kérem írja meg a tapasztalatait!!!
Kriszta!
Drukkolok neked,hogy a laparaszkópián minden rendben legyen ! Augusztus 4.-e már nincs messze és reméljük a többi idő is hamar elmegy majd!
A hiszteroszkópia milyen vizsgálat? Erről még nem hallottam.
Kardalus!
Becsülöm a kitartásodat és azt hogy újra odajártok. Neked már volt 5 lombikod akkor ami ezután lesz már önkölcséges vagy újra indul az elejétől? Hogy van ez?
Jók legyetek és kitartóak! Én magunknak is ezt kívánom!Mert erre nagyon nagy szüksége van mindannyiunknak!
fodrász
 
 


Fodrász Kép
Nem tudom, Kovács drnő mennyira ragaszkodik a szabályokhoz, de Krizsa doki nem is kérte a HIV és Hepatitis szűréses papírt. Elvileg olyan 2 hét alatt jön meg az eredmény, így ahhot vetessétek le a vért mihamarabb.
Örülök, hogy túl vagy a feltötésen és minden OK. Most már olyan gyorsan fognak telni a napok a transzferig, hogy ihaj Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Fodrász!
Az AIDS, és a Hepatitisz-eredmények 1 héten belül meg szoktak lenni. Az altatásos dologról annyit tudok neked mondani, hogy van néhány ismerősöm, akinek helyi érzéstelenítésben csinálták. Akinek csak 1-2 tüszőt szívtak le (ami köztudottan kevés) ő is iszonyúan szenvedett, hogy fejezzék már be. Akinek 8-10 tüszője volt, ennél csak jobban szenvedett, és a végén már sírt, hogy inkább ne szívják le, de azonnal hagyják abba. Ezzel nem szeretnélek elrémiszteni, mert tudom, így is van, aki vállalja és egy szót sem szól, de a tapasztalatom - mások elmondása alapján - ez. A saját véleményem pedig: jobb, ha békésen, nyugiban szusszansz egyet, amíg az orvosod feszülten dolgozik és milliméterről milliméterre követi a tüszőcskéidet, és céloz, és koncentrál. Ilyenkor egy ébren lévő, rettegő, remegő, görcsösen izguló páciens csak nehezítené a munkáját, már pedig a munkája eredménye, a te egészséges, épségben leszívott petesejted. És egy utolsó gondolat: nincs károsabb, rombolóbb egy reménybeli kismama számára, mint a stressz, az izgalom. Így tehát az altatással értek egyet.
A másik kérdésedre válaszolva: igen, 5 lombikbébiprogramunk volt, de ebből csak 4-szer jutottunk el a transzferig. Márpedig, ha nincs transzfer, nem számít teljes kezelési ciklusnak a beavatkozás, így még maradt 1 támogatott lehetőségünk. Sajnos, a legtöbb helyen csak azt hangsúlyozzák, hogy már az első megszületett gyermek után is támogatják a lombikbébiprogramot. Pedig ez igazából csak úgy igaz, hogy annak van lehetősége a támogatást igénybe venni, akinek az első 5 próbálkozásból még maradt felhasználatlan lehetősége. Vagyis, ha mindig összejön elsőre, akár 5 babát is szülhetsz támogatás mellett, ha viszont 5.-re jön össze az első babó, nincs több államilag finanszírozott kezelési ciklusod.
Szóval próbálkozunk, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Támogatás nélkül 500 Ft körül mozog a program...
Hiszteroszkópia: méhtükrözés. Vénás narkózisban végzik - a Kaáliban is -, így olyan lesz, mint egy petesejtleszívás. Elbódítanak, hüvelyen, majd a méhszájon keresztül a méhüregbe juttatnak egy vékony csövecske formájú műszert, ami képes feltárni a benti állapotokat, és apróbb műtéteket is el tudnak vele végezni. Az esetemben egy méhpolipot fog vele Kulin doktor úr eltávolítani. (Ez a méhnyálkahártya egy "nyúlványa".)
Orsi!
Bocsi, a figyelmetlenségemért. Később rájöttem, hogy Levente és Máté még csak pocaklakók. Tényleg jó súlyban vannak. Csak így tovább! Ha 34-36. hétig eljutsz, már nagyon fejlettek lesznek. De van ismerősöm, aki a 39. hétig húzta, és 3100-3300 grammos 2 kislányt szült. A barátnőm pedig 35. héten (szintén Kaális-történet) 2200-2300 grammos kislányt és kisfiút. Képzeld, a kislányom Lilla november 19-én született. Lehet, hogy a srácokkal majd egyszerre ünnepel?
Kriszta71!
A kérdésedre a Fodrásznak írt válaszom egyben a neked írt válaszom is. ( A hiszteroval kapcsolatban.) Még annyit fűznék hozzá, hogy az orvosom szerint ez a beavatkozás a petesejtleszívásnál komolyabb, a laparoszkópiánál viszont "gyengédebb". Majd kitaglaljuk, ha túl vagyunk rajta, rendben? Persze előbb legyen meg a laparod, aztán mehetünk kb. egy időben a hiszterora. Köszönöm, a történeteteket. Kovács doktornő közreműködésével születtek meg a barátnőm ikrei 1,5. próbálkozásra. Ez jó omen, igaz?
Lányok, tudtok valamit Audreyról/Adriennről? Ha jól tudom, ő is most fut neki ötödjére. Szorítsunk neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Van itt még valaki, aki utolsó támogatott ciklusa előtt áll? Csak azért, mert akkor neki is nagyon-nagyon szeretnék szorítani.
Kardalus Dóri
kardalus
 
 


Petyaanya! én 34 évesen szültem, vivodtam is menjek-e genetikai vizsgálatra, végül a 4 hónap nyugalom miatt vállaltam. Elötte többekkkel beszéltem és szerencsére senkinél se volt gond utána.

Fodrász! a hiszteroszkopia (méhtükrözés ha jol tudom) egy egyszerü dolog, hüvelyen keresztül megnézik a méhedet belülröl. Nekem nem fájt utána, pici vérzésem volt. Sajna csak 5 lehetöséget fizet a tb nincs olyan hogy baba születése után ujraindul. Ezért jo annak akinek volt mit lefagyasztani.

Fagyibabák. ugy tudom felengedés után 60-80% használható.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Icsilya, Kardalus,
Köszönöm az infokat, a hiszteroszkópiáról és az előkészületekről. Most amolyan reményteli várakozás van rajtam, remélem a végén minden jól fog sikerülni, nem bánnám, ha a hiszteroszkópia kimaradna, de ha nem, azt is tulelem. Nem tudtam, hogy azt a Kaaliban is csinaljak, en mostmar a Janosban azt is egyeztettem. Vegül is ott az orvosoknak meg a nővéreknek adott halapenz is kitesz majd annyit, amennyit az intézetben fizetni kellene. Na mindegy, a cél érdekében mindent. Előre a Kovács doktornő féle ikrekért !
Fodrász,
Örülök hogy nálad minden jól ment és lehet hogy szeptemberben találkozunk a Kaáliban!
Addig is mindenkinek jó pihenést és felkészülést, kismamiknak pedig itt az enyhülés(bár én jobb szeretem a meleget))
Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Sziasztok!


Lakásfelújítunk így nem tudtam írni, de jó sok hozzászólás volt mostanában.

Icsilya hogy vagytok? Hol lehet megnézni a babákról a képeket amikről jóval fentebb írsz.

Mi most szerdán vagyis holnap megyünk vissza az andrológushoz ha minden igaz utoljára, bár még néz egy spermaképet, de szerintem ez sem lesz jobb mint eddig. Igazából a gyulladást nézi meg, hogy nem e jött vissza és utána kérek egy időpontot a Kaáliba. Krizsa doktorhoz szeretnénk menni, hát nem tudom mikorra fogunk időpontot kapni. Igazából ő inszeminációt javasol, de nem túl sok jót hallottam erről a dologról, hát majd meglátom mit mondanak a Kaáliban.

A testvérem a múlt héten mondta meg hogy babát vár. Örülök neki, legalább őneki jöjjön össze eslsőre ha már nekem nem. Március 19-re van kiírva.

Vigyázzatok magatokra aki előtt vizsgálatok vannak annak drukkolok, akinek van pocaklakója annak meg jó növekedést kívánok.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok Lányok!
Icsilya, gyönyörűek a babusok! Az amniocentézisre visszatérve: nálunk nincs a családban fejlődési rendellenesség, a terhesség alatt is többször készült UH, az AFP eredmény is jó volt, mindig minden szép és jó, a végén pedig a hidegzuhany!
Karmen
Sajnos nálunk már annyi minden összejött (csupa neg. dolog), hogy én már egy vérvételtől is félek. Lehet, hogy kezdek pszichiátriai esetté válni?! Nagyon sok mindenen keresztül mentünk az utóbbi kb. másfél évben, ezért félek már minden beavatkozástól. Tudom, hogy nem szabad így hozzáállni, de "megviselt az élet".
Fodrász
Szeretnélek "rábeszélni" az altatásos tüszőpunkcióra. Nem kell félni az altatástól, régen még olyan szereket használtak, amitől az ember ébredés után szédelgett, hányingere volt, de amit mostanság használnak, már nem csinálnak ilyen ronda dolgokat. Én határozottan jól éreztem magam ébredés után.
Az én férjem is szedte a maca vibét, nem sok sikerrel. A terhességi tesztnél a halovány vonal is vonal!!!
Én még kezdő netező vagyok, de nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a topikra!

Kép
petyaanya
 
 


Zseboroszlán Kép
Ha a hozzászólásom mellett a nevemre kattintasz, akkor felugrik a profilom. Ott látható Levente és Máté Kép
Krizsa doki úgy tudom ehéttől van a Kaáliban (1 hónap szabin volt), és lehet, hogy sokára adnak időpontot, de szerintem megéri megvárni Kép

Petyaanya Kép
Köszönjük a bókot... ilyenkor hízik egy kicsit a májam Kép
Azt hiszem minden kismama legrosszabb álmaiban jön elő, amit Ti átéltetek, ha minden negatív, és utána mégis probléma van... nem tudok okosat mondani Kép
Talán csak egy dolog. A kisfiad problémája genetikai eredetű vagy nem? Mert nekünk azt mondták, hogy genetikai probléma esetén javasolt a terhességnél az alaposabb szűrés, ha más a gond, akkor kisebb az esély, hogy még egyszer előforduljon.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Petyaanya! Igen, az amniocentézis csak kromoszóma vizsgálat, nekem azt mondta a genetikus hogy a génhibákat ezzel nem lehet kimutatni. Viszont mivel minden kromoszómát megnéznek (nem csak a rettegett 21-et) én azért vállaltam. De tényleg ez a legszörnyübb hogy nektek végig azt mondták minden rendben van a babával! És megértem hogy a köv. terhességnél csak akkor leszel nyugodt ha tudod egészségesen született. Megvallom én is féltem igy is, mert azért a vizsgálaton is mondták csak 99,5% pontos.
Sokakat ismerek a köv. baba egészséges volt, remélem nálatok is igy lesz!

Zseboroszlán! grat. a tesodéknak. Én is igy voltam, örültem a hugomék örömének de azért megvallom kicsit fájt is a szivem. Nem volt könnyü látni a nagy örömét. Remélem hamarosan ti is örülhettek!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Orsi!!!
Én is megnéztem a pocakodban lapuló 2 kis pasit! Hát nem gyönyörűek???!!! Istenem, teljesen odavagyok...
Pénteken megyek Kulin doktor úrhoz, és akkor derül ki, mikor megyek a hiszterora a Kaáliba. Ezt neked is írom, Kriszta71! Egyelőre nem izgulok, csak szervezem az életem, hogy mindenhová eljussak mire kell. (Vérvétel, stb.)
kardalus
 
 


Szia Kardulus!
Végre valaki ,akivel egy az orvosunk!Hát ez szuper!
Én is pénteken megyek hozzá,11-körül.Nekem a soros és kritikus 7 hetes UH-om lesz.Nagyon félek legszivesebben el se mennék,majd csak 2-3 hét mulva.Nem akarok megint csalodni.
Én kb 1,5 éve járok hozzá,elég problémás eset vagyok,sok mindenen mentem már keresztül,de remélem most sikerrel járok.
Szia Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Brigi! Nem lesz semmi gond, erre nem is gondolj!!! Péntekre drukkolok.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Brigi!
Az előbb írtam kb. 20 sornyit neked, de véletlenül kitöröltem a nagy sietségben. Nem tudom már úgy megfogalmazni, mint az előbb, de a lényeg:
A mi "történetünket" pár héttel előrébb júl.közepén írtam meg itt. Olvasd el, ha érdekel. A lényege annyi, hogy 1998-2001 között jártunk a Kaáliba, és Kulin doktor volt az orvosunk. Nagyon szerettük. 2001. november 19-én született meg a kislányunk, az 5.beavatkozás után. Most a második babával próbálkozunk, pontosabban fogunk próbálkozni, ha elvégezték nálam a hiszteroszkópiát.
Én a doktor úr magánrendelőjébe járok. Te a Kaáliba? Most hogy működnek ezek a dolgok? Ebben nincs tapasztalatom. Ha jól tudom, Kulin doktor most "külsős" a Kaáliban. Ez mit jelent?
Érdekelne a ti "történetetek". Ha nem tép fel fájó sbeket, leírnád? Péntekre drukkolok. Remélem látsz egy egészséges parányi babócit a pocakodban!!!
Dóri
kardalus
 
 


Sziasztok!

Icsilya megnéztem a babákat nagyon aranyosak.

Ma voltunk a dokinál és ICSI-t javasolt a papírunkra, igazából nem tudom mi ez konkrétan vagy ez maga a lombik?

Ő a Nyírő Gyula Kórház Meddőségi részlegén dolgozik és oda ajánlott be minket egy dokihoz, de azt mondta, ha mi a Kaálit szeretnénk szívünk joga. Nem ismerem ezt a Nyírőt és igazából a neten sem találok róla konkrétumoktat.

A babaneten belül hiába néztem be a nyírősökhöz ott csak a normál szülésről beszélgetnek.

Ha valaki tudna segíteni akkor megköszönném. Ti mit csinálnátok a helyemben? Hova mennétek tanácstalan vagyok!

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zseboroszlán Kép
az ICSI az az eljárás, amikor a megtermékenyítés úgy történik, hogy kiválaszt a biológus 1 spermiumot, és azt befecskendezi a petesejtbe. Így nagyobb a megtermékenyülés valószínűsége, mint ha csak összeengednék őket.
A lombik eljárás az IVF.

A Nyírőről sajnos én sem tudok sokat, és hirtelen helyet sem, ahol utána tudnál nézni.
Nem akarlak egyik intézetre sem rábeszélni, vagy a másikról lebeszélni. Azt tudnod kell, hogy a sikerarányban szignifikánsan nincs különbség, és a szakmai tudás is ugyanolyan. Emberileg mások az intézetek.

Orsi + 2 Kismaczkó

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szia Icsilya!

Akkor tulajdonképpen ahoz nem is szívnak le petesejtet, mert azt bent csinálják a pocakomban (ICSI)?

Hogy vagy remélem jól? Amúgy te ilyen rosszullétes kimama vagy vagy voltál?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kardulus!
Én is a magánrendelőjébe járok.Eddi egy méhtükrözésen voltam a Kaáliban.És most az inszeminácio végett .Az hogy külsüs azt jelenti,hogy majdnem minden vizsgálatot ott a rendelőjében végez,de ha valamiért a Kaáliba kell menni,akkor valamivel többet fizetsz érte,mert ő már nem dolgozik ott,csak bejár.Igy neki is minden komolyabb beavatkozásnál fizetnie kell,ha pl.a műtőt kibérli.Ezért kell nekünk többet fizetni.Az én történetem röviden:most éppen a 8.terheséggel probálkozom.Eddigi 7 terhességemből 6x elhalt a baba a 6-10 hét között.Nekem mellette van nőgyogyászaom,akivel mindent megbeszéltem,azért mentem el Kulin dr.-hoz,mert tb.alapon egy kivizsgálás honapokig is eltarthat.
Nála pedig egy-egy hormonvérvétel 1 nap alatt megvan az eredmény.
Reménykedem hogy most minden rendben lezs,pénteken majd jelentkezem.
Neked is sok sikert Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Zseboroszlán Kép
Az ICSIhez ugyanúgy leszívják a tüszőket, mert abban van a petesejt. Tehát a leszíváskor nem a petesejtet szívják le direktben, hanem a tüszőt, amiben a sejt van.

Mi jól vagyunk. Nagyon élvezzük, hogy ennyire jó az idő Kép Nekem ez a legjobb.
Egyszer sem volt rosszullétem a terhesség elején, semmi olyan tünetem nem volt, amit a Nagy Könyvben leírnak. A 7. héttől álomkóros lettem Kép de a 13. hét környékén ez is megszűnt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Brigi!
Köszönöm a felvilágosítást. Én nagyon ragaszkodom Kulin doktorhoz. Tudom, hogy így többe fog kerülni - bár nincsenek számadataim, hogy mennyivel többe -, mégis úgy érzem, nekünk ő tud segíteni. hiszen régóta ismeri a szervezetem, meg a jó kis vaskos kartonunkat is...
Amikor csinálta nálad a hiszterot(méhtükrözést), hogy ment? Mármint a fájdalomra gondolok, nem a műveletre, mert annak már utána érdeklődtem. Véreztél utána sokáig? Görcseid voltak? Mennyi ideig voltál a műtőben? És mi lett az eredménye? Eltávolított valamit (pl.méhpolipot, mint nálam) vagy csak körülnézett?
Szörnyen sajnálom - persze ezek ilyenkor olyan elcsépelt szavak - a sorozatos tragédiákat, ami a várandósságaidat súlytotta. Erős lehetsz, hogy mész, mész és nem adod fel... A babáért mindent, igaz? Hát, van bennünk valami közös. Pénteken külön drukkolok.
Zseboroszlán!
Az IVF egy rövidítés: In Vitro Fertilizáció, magyarul méhen kívüli(in vitro) megtermékenyítés. Az IVF-ET: In Vitro Fertilizáció és Embrió Transzfer, magyarul méhen kívüli megtermékenyítés és embrió visszaültetés az anyaméhbe.
Az IVF-ET klasszikus formája az összeeresztés, ahogy Orsi írta. A súlyosabb eseteknél alkalmazott pedig az ICSI, azaz Intra Citoplazmatikus Spermium Injektálás, magyarul a spermium közvetlen befecskendezése a petesejtbe. Ez az esetek nagyobb részében használt művelet. Nagyon korszerű, de a beavatkozások számát tekintve némileg (nem sokkal!!!) veszélyesebb, mint a klasszikus IVF. Itt vegyi anyagokat használnak, hogy meg tudják fogni azt az egyetlen spermiumot. A petesejtet körülvevő felhőt is leszedik egy szintén kémiai anyaggal, hogy jól meg tudják szúrni. Szóval sérülhetnek a peték, és éppen ezért jó, ha több van belőlük. Klasszikus IVF-nél elég az 5-6 is, ICSI-nél jó, ha van 8-10, vagy még több. Mint Orsinál. De ezek a száraz tények ne riasszanak el! Én is nehezen stimulálódtam, mert 5-6 petesejt fölé csak egyszer mentünk. Az utolsó (5.) lombiknál lett 7 és azokat ICSI-zték. Ebből 5 termékenyült meg, de igazán csak 3 volt a szép, és nagyon jól fejlődő embrió. Őket ültették vissza, és abból lett a kislányunk.
Orsi!
Örülsz az esőnek? Én is imádnám. De Lilu folyton pancsolni szeretne, a nudiról nem is beszélve... Itt 18 fok van, nem túl szerencsés meztelenül ülni a hideg vízű medencében. Tennék fel róla képet, hogy ti is lássátok, de fogalmam sincs, hogyan kezdjek hozzá. Abszolút amatőr vagyok számítástechnikai dolgokhoz. Leírnád, ha nem bonyolult?
Kardalus Dóri
kardalus
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a részletes leírást nagyon sokat segítettél. Én valahogy olyan elveszetnek érzem magam ebben az egészben. És igazából magától az egész dologtól féle. Eddig úgy voltam vele inkább lombik csak legyen már valami, de most, hogy itt a lehetőség, hogy csináljuk már annyira nem vonz inkább megrémiszt.

Kardus hány éves a kislányod? Biztos teljesen ki lennék akadva ha négy alkalom nem sikerülne és már csak egy lehetőség lenne a kezemben. Hú kemény.

Icsilya

Mázlid volt, hogy nem voltál rosszúl. Császározni fognak, vagy majd meglátják az orvosok, hogy hogy alakul?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kardulus!
A méhtükrözésnél egy kis összenövést talált,meg is oldotta.Ébredés után szinte semmit nem véreztem egy nagyon kicsi görcs volt,de kérhetsz fájdalomcsillapitot,ha ugy érzed.Mi délre mentünk és olyan 2 körül már hazafelé mentünk.
Én is meg vagyok elégedve,nekem is 1 év alatt elég vastag aktám lett nála.Sok sikert Brigi

Brigi
pbriguci
 
 


Dóri! Nekem nem volt fájdalom a méhtükrözés után, csak enyhe vérzés pár napig. Másnap hazamehettem, igaz nekem lapar is volt akkor, lehet amugy hamarabb kitettek volna.
Képet ugy kell feltenni hogy a küldés mellett van egy melléklet feltöltés. Ott megadod mi legyen a kép neve majd tallozással meg kell keresned a gépen hol van a kép amit fel akarsz tenni. Aztán feltöltés. Ha megvan akkor visszatér az üzenet ablakba és akkor a küldésre kattintasz. Lehet hogy kiirja a kép tul nagy, csökkenteni kell majd a méretét. (én 640*480 van gy kisebbet szoktam)

Brigi! Holnap siess a jó hirekkel!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Dóri Kép
Imádom, hogy 20 fok alatt van az idő. Végre tudok tenni-venni és nem ömlik rólam a víz azonnal.
Képek. Ha az oldal tetejére mész, akkor ott a bal oldalon látsz egy olyan linket, hogy PROFIL. Ide be kelle lépned, és itt valahol az oldal közepén (belépés után) van egy olyan, hogy kép feltöltése a profilba.. vagy valami hasonló. Ide tudod a saját gépedről feltenni a képet.
Arra figyelj, hogy ne legyen túl nagy, mert akkor nagyon lassan töltődik le.

Zseboroszlán Kép
A mamám sem volt rosszul egyikőnkkel sem, így szerintem ez alakati dolog. Én is örülök neki, hogy nem ölelgettem reggelente a wckagylót. Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi! na az egész terhességben csak ez az egy gondunk nem volt nekünk sem.
Szerinted ettöl lehet hogy a köv-nél mégis lesznek rosszullétek?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Zseboroszlán!
Tudom, az elején ijesztőnek tűnhet a lombikbébiprogram. Azt is tudom, hogy ilyenkor sokaknak eszébe jut, belekezdjen-e egyáltalán. De aztán a legtöbben rábólintanak és pár hónap múlva - ritkábban pár év múlva - már otthon játszadozhatnak a babájukkal. És akkor már fényévnyinek tűnik az IVF-ET, meg az egész megpróbáltatás. Hidd el, megéri belevágni. Ha nem teszed meg, később esetleg szemrehányást teszel magadnak, hogy miért nem próbáltad meg. És talán akkorra késő lesz. Persze, nem akarlak rábeszélni valamire, amit nem szeretnél teljes meggyőződéssel, mert ezt csak így lehet. De azért mondom, amit mondok, mert az én kislányom most csak egy terv, egy álomkép lenne, ha nem csináltuk volna végig a prpgramot. Egyébként az egyik beültetés elmaradt, mert a leszívott 6 petesejtből csak 2 termékenyült meg, és azok sem kezdtek el osztódni. Ennek ma már örülünk, mert így - miután nem számít befejezett kezelési ciklusnak, ha nincs ET - csak 4-szer volt teljes programunk. Ezért maradt 1 támogatott lehetőségünk a második babára. A kislányom 2001. november 19-én született. Most 2,5 éves és gyönyörű és okos, és mindig azt mondom, hogy "magáért beszél", mert ez szó szerint igaz. Nagyon cserfes.
Még egyszer mondom: MEGÉRTE!!! Ne félj, mi itt leszünk, és segítünk neked, ha bajban leszel a program közben vagy végén. Majd támogatunk, meg bíztatunk és biztosan így tesznek majd a beavatott családtagjaid is. És, ha sikerül, annyira boldog leszel, hogy azt el se lehet mondani. Tudod, miről beszélek... szóval én bíztatlak, és ahogy Karment, Orsit és a többieket ismerem, ők is így tesznek majd. Ne add fel!!!
Brigi!
Köszönöm a felvilágosítást. Már kíváncsian várom mi lesz. Utoljára 2001. február 27-én feküdtem a Kaáli műtőjében, amikor végülis Lilu a hasamba került... Rég volt.
holnap én is dél körül már itt ülök majd a gép előtt, hogy mi lett veled!!! Írj!!!
Karmen és Orsi!
Köszönöm a képekről írt részletes tanácsadást. Mindjárt megpróbálom, hátha sikerül. Ja, és Karmen Orsiját is láttam a neten, édes, ahogy ott kacarászik! Most hány hónapos? Jól alszik?
Kardalus Dóri
kardalus
 
 


Zseboroszlán!

Tudom mit érzel! De ne izgulj! Az első találkozásnál ez a félelem elmúlik és izgalommá válik. Izgatott leszel és felpörögnek körülötted az események(végre!). Ez nekem azért is volt jó mert már beleőrültem a várakozásba. És akkor kezdtem el érezni hogy valamit végre teszünk is a babánkért. Én már alig várom a következőt.
Csak ennyit akartam írni hátha megnyugszol tőle!Kép

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?