Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Lányok!

Megint bejelentkezem, szerencsére két héten belül otthon is lesz internet és akkor megint aktívabban írhatok kedvemre Kép

Most volt időm leírni, hogyan is született Miléna és milyen volt a műtét:
Szóval csütörtökön reggel nyolcra tűzte ki a dokim a műtét időpontját. Lehetett választani, hogy kérek-e
beöntést és borotválást. A borotválás csak felül egy-két cm-t jelentett, a beöntést pedig ki lehet bírni, fájni egyáltalán nem
fáj. A WC-n ülve írtó muris volt, ahogy "távozott" (bocsi, de biztos érdekel vkit ez a része isKép. Utána 8-kor mentem a férjemmel a műtő "előszobájába", ahol megcsinálta egy nagyon kedves szülésznő - Adrienn - az infúziót, beszélgettünk. Utána jött az altatóorvos, elmagyarázta az epidurál lényegét. Össze kellett kicsit az ágyon gömbölyödni és úgy adta be - persze először a helyi érzéstelenítőt. A gömbölyödéshez még segítséget is nyújtott, mert elég nehéz nagy pocakkal...Kép) Semmit sem éreztem még magát a szúrást sem, pedig ettől tartottam a leginkább. De semmi sem volt.
Elkezdett zsibbadni a jobb lábam, ezután kaptam meg a maradék érzéstelenítőt. Ezután toltak be a műtőbe. A férjem is beöltözött, ülhetett a fejemnél. Teljesen magamnál voltam végig, talán egy picit éreztem magam csak kábának. Csak a kisbabára tudtam gondolni, hogy minden rendben legyen. Nem éreztem semmit!! Egyszer csak hallottam, hogy mondja a dokim, hogy mindjárt itt a baba, a férjem felugrott és akkor hallottam meg először a sírását. Olyan nagyon jó érzés volt!!!! Kérdeztem meg van-e mindene, de a férjem csak azt tudta mondani, hogy "úristen mekkora haja van, Szivi!"Kép Utána persze megnyugtattak, hogy minden OK. A lánykát bebugyolálták és odahozta a férjem megmutatni még magzatmázasan. Ő utána elment a babával (rendberakták, kitisztították a légutakat stb.) Engem addig összevarrtak, a dokim még a végén megkérdezte a férjemet, hogy "Apuka, jó lesz így a varrat?".Kép Műtét után már aznap délután sétáltam a folyosón. Műtét szempontjából a második nap a legnehezebb szerintem (a baba már egész nap veled van és a seb is akkor fáj jobban, de nem vészes és utána hipp-hopp meggyógyulsz.Kép

Az alapítványi szobák nagyok tutik, aki teheti, mindenképpen javaslom. A férjem kétszer is bent aludt.

Ha olvassák a Péterfysek a topicot, mindenképpen szeretném, ha tudnák, hogy nagyon jó élményem van a kórházi napokról és őszintén fogom mindenkinek a kórházat ajánlani. A nővérek kedvesek, segítőkészek voltak és általában mindenki, akivel kapcsolatom volt. Nagyon köszönöm!!!

Miléna most 3300 gr (2450-nel hoztuk haza), holnap lesz 1 hónapos, el sem hiszem. Tündéri baba, akkor sír csak, ha éhes. Na jó, meg talán még este, amikor egy picit nyűgi.

Ivett, a kisfiad nekem is tetszik, majd "összehozzuk őket" Kép

Puszilok mindenkit és drukkolok a kismamiknak!!
Tmami
tmami
 
 


Szia Otili!

úgy nézem egy cipőben járunk, én aug.16- ra vagyok kiirva, és nagyon nem örülök, hogy pont aug. első hetében megy a dokink szabira.. Sőt, én el vagyok kenődve, mert csak miatta döntöttem a Péterffy mellett, nekem nincs közel se, sőt..
szóval elbizonytalanodtam, mi van, ha babuci úgy dönt, akkor jön. Akkor ismeretlen még az orvos is.(aki neked is) Szeretném megkérdezni, bemutatott már neki, ha igen, mi a véleményed? Gondolkodom azon, hogy arra az 1 hétre bebiztositom magam másik kórházban, másik dokinál, de ez se túl jó dolog..
szóval érdekelne, mi a véleményed, én csak jövő héten megyek be, ill. talán akkor mutat be a másik dokinak. Amúgy ki a szülésznőd? van már? hogy választod? ez a kérdés mindenkihez szól. Menjek oda hozzá (akit ugye nem is ismerek, csak a doki ajánlott kettőt) és mondjam azt hogy hello, téged választalak? de előbb megnézem magamnak a másikat.. hmmm.. hát ez elég idétlen lenne. Van vélemény, vagy tapasztalat a szülésznőkről? nekem Cser Katit vagy Erős Gabit ajánlották, de végül is senkit sem ismerek ott..

na jó éjt nektek, azt hiszem csak én nem tudok aludni..

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


Sziasztok!
Szia Sylva!
nem csodálom, hogy idősebbnek nézed. most, hogy újra látom a képet, elég mazsolás az arca, mint egy kivénhedt szatír!
No azért annyira nem vészes, inkább vicces.
Töredelmesen bevallom, foggalmam sincs a privizés lényegéről, tehát fel kellene világosítanod előtte, bár ahogy sejtem nem lesz valami szörnyű bonyolult, csak még nem csináltam.
Szia!
Mindenkinek ajánlom a kórházat!
A csecsemősök is nagyon kedvesek, ha meg éppen morc az egyik, hát... Mindenkinek lehet rosszabb napja!
Épp a héten jártam bent újra, persze nem csak úgy.
Megtapasztaltam milyen is egy tejláz! Nekem izületig hatoló volt. Éjszaka az etetés után úgy fáztam mint télen, egy takaróval! Reggel sem javult. Du-ra már 37,8 foknál tartottam, de nem értem el a védőnőmet. Úgy emlékeztem nem baj, ha eszik a kicsi az extra meleg tejciből, de biztos ami ziher. Maradt a kórház, ahol az újszülött osztályt kapcsolták, mivel ezzel a problémával ők találkoznak gyakrabban. Azt tanácsolták menjek be.
Így is tettem. Csemeteét összecsomagol, és indul. Épp váltás volt, és ahhoz a nővérhez kerültem, akit annak idején Olivér jól megdolgoztatott. Lehányta a ruciját fürdetés után, és újra kellett öltöztetnie, így kicsit izgultam, nehogy élénk emlék legyek. e nem. Nagyon kedves volt. A tejkonyhába mentünk, mivel az újszülöttek közé már nem mehettünk be. Megnézte mi a helyzet.
A mell külső fele fájt, és be is volt pirosodva a bőrfelszín is. Megmutatta, hogyan kell kézzel fejni, és elmagyarázta, hogy a fejőketyerék azért nem feltétlenül hatékonyak, mert csak a bimbót húzzák, és a bimbóudvar szélénél levő záróizmokat nem stimulálja, tehát nem is ürít rendesen. Így ez gyakori problémát okoz az anyukáknak.
Eztért is fontos, hogy a csemeték azt a részt is bekapják. Már akinek tudják.
Tehát minden anyukának és leendő anyukának HAJRÁ ELŐRE!
Sziasztok!
Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 

 
 

Szia Ironram!
Én nem láttam a 'mazsolákat'? Kép Rájöttem közbe, hogy az idősebb szó helyett ebbe a korban találóbb a fejlettebb Kép szóval helyesbítek, nem öregfiúzom még le Olivért Kép
A privi alatt azt értettem, hogy magánba email–ezném meg a konkrétabb kérdéseimet. Ha rákattintasz a nevemre, megnyílik a bemutatkozó oldalam, és ott van az én email címem, a tied viszont nem volt megadva, ha megadod, akkor tudok írni Kép
Üdv: sylva
sylva
 
 


Szia Ironram!
Én nem láttam a 'mazsolákat'? Kép Rájöttem közbe, hogy az idősebb szó helyett ebbe a korban találóbb a fejlettebb Kép szóval helyesbítek, nem öregfiúzom még le Olivért Kép
A privi alatt azt értettem, hogy magánba email- ezném meg a konkrétabb kérdéseimet. Ha rákattintasz a nevemre, megnyílik a bemutatkozó oldalam, és ott van az én email címem, a tied viszont nem volt megadva, ha megadod, akkor tudok írni Kép
Üdv: sylva
sylva
 
 


Szia Meske!
Én julius végén megyek be a korházba ,hogy meg ismerjem a másik dokit.Állitólag nagyon rendes,én ezt halottam amikor uh ra mentem be és beszélgettem másik anyukával. Szűlésznőt nem választottam,mert végül is egyiket sem ismerem de mindegyikről csak jót halottam. Az hogy másik korházat válassz szerintem nem túl jó ötlet,de ezt te döntöd el. Ez is ismeretlen lesz ez a doki ha mégis korában szűlsz,és semmi biztositék nincs arra , hogy másik korházba jobb lesz.Azért itt Serfőző elmond mindent a kismamáról és többet tudnak akkor rólad.Nekem ez a vélemyényem.Én remélem hogy kihúzom aug.14 ig.Tudod ,hogy fiu vagy lány lesz? Lehet , hogy a korházba találkozzunk.
Ha van még kérdésed vagy szeretnél beszélgetni nyugodtan irj, akár az email cimemre is.
Szia!!!! Otil
otili
 
 


Szia Otili!
a munkahelyi cimemen regisztráltam be magam, de ez ugye már nem működik (ill. nem nézem). Talán már megvan az új cimem, mindjárt le is csekkolom, akkor majd onnan irok. Csak nem 27- én de. 11 a randi, mert ma tudtam meg, hogy nekem az?! (és úgy néz ki másoknak is)te is akkor jössz?!
Fiú lesz, már rég megmutatta a magáét :-) Neked?
Tudom hogy borzasztó az ötlet, főleg hogy tegnap kiderült, akit ajánlottak a másik helyen aug. első 20 napjában szabin lesz.. na tessék, ez az én formám. Azért ott már jártam (Szt Imre) és láttam a szobákat, ill. a szülőszobát, hát gyönyörűek! ja, és ingyé.. azért ez egy aprócska kis különbség élből.
Na de megmondtam babucinak vagy bennt marad, vagy kijön, de még aug. előtt, nincs apelláta!
nem vitatkozunk, csak az a baj, ő is oroszlán lesz, mint az anyja, szóvaql nem biztos hogy szót fogad :-))
Ismered (ismeri v.ki) Erős Gabit? a másik sz.nő szabin lesz, ezt is sikerült tegnap megtudnom. Arra gondoltam, legalább v.kit ismerjek, ha már helyettes dokinál szülök. Vagy más v.ki tipp?

szia/sztok
Mes

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


Szia Meske!Nálunk is fiu lesz. Én is 27 én megyek be a korházba. A szt Imréről csak annyit hogy jót nem halottam róla. Tudom hogy nagyon szép de ennyi. Nem halottam semmi biztatót róla. Ugy hogy én biztos hogy nem cserélek korházat, remélem picur is bent marad még aug.14 ig.Szia Otil
otili
 
 


Szia Otili!

Megakadt a szemem az egyik üziden, miszerint dr. Abkarovicsnál fogsz szülni. Velem is ez volt a szitu, én is Serfőzőhöz jártam, de pont elutazott, mikor szültem, így dr. Abkarovics vett át. Én maximálisan meg voltam vele elégedve, kezdettől fogva bíztam benne, mert tudtam, hogy Serfőző doki nagyon alapos és ha őt választotta, annak biztos oka van.
Én azóta is hozzá járok és a második babámat is nála fogom szülni.

Hisztike
hisztike
 
 


Szia Hisztike!

Nagyon szépen köszönöm , hogy irtál legalább egy kicsit megnyugodtam igy ,hogy valaki tud mondani jót erről a dokiról. Azt még megszeretném kérdezni , hogy ilyenkor mennyit illik adni a dokinak? Ugyan annyit mint a sajátdokinak? Van email cimem ha gondolod ott is válaszolhatsz. Nagyon szépen köszönöm. Szia Otil
otili
 
 


Hisztike,
tudnál nekem mélben bővebben írni az Abkarovics dokiról? Az én dokim tanulmányi útra megy, és őt javasolta - amúgy meg egy magánrendelőben rendeln(t)ek.
Köszi,
Szila
szila
 
 


Otili! Hisztike!

A Szt Imréről én hallottam jókat, ismerős is ott szült, oda jártam kismamatornára, voltam szülőszoba látogatáson is.. na erről ennyit.
Én is csak remélem hogy nem akkor akar megszületni :-) tényleg lehet hogy összefutunk bennt, de akkor stipi- stopi 1 ágyas alapitványi, különben sirógörcsöt fogok kapni. szóval akkor össznépi randi jövő kedden, kiváncsi vagyok hányan leszünk..
Hiszike! Kösz az infót, de ez most annyit is jelent hogy otthagytad miatta a saját, bevált dokidat.. hmm.. ez most akkor kétértelmű.

Otili kérdésére válaszolva szerintem ua. illik adni, mert a meló is ugyanannyi :-)
Ja találtam az archivumokban a pótdokiról is némi irást, de már nem tudom melikben, de ajánlom böngészésre..
sziasztok

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


Szila!

Mél ment!

Meske!
Igen, valóban otthagytam miatta a dokim, mert nem éreztem korrektnek a részéről, hogy a 38. héten szólt, hogy ő szabin lesz a szülésem várható idején. Ez nekem rosszul esett, valamint egyéb kellemetlen élményem is volt vele a stílusából adódóan, már félidősen is felötlött bennem a dokiváltás gondolata. Ami marasztalt, hogy remek szakember. De végül a sors úgy akarta, hogy mégse nála szüljek. Aztán a hathetes kontrollra dr. Abkarovicshoz mentem és azóta is hozzá járok.

Szt. Imréről: több barátnőm szült ott, a szülőszoba álomszép, jól felszerelt, a kórházat most újították fel, DE: küzdeni kell, hogy ne nyomják a baba szájába a cumit és a tápszert. Ennyire bababarát a kórház. Ja, és nincs látogatás.

Hisztike
hisztike
 
 


Otili!

Írtam mélt!

Hisztike
hisztike
 
 


Hisztike,
nem jött mélKép.
Szila
szila
 
 


Hisztike!

A Szt Imréről nem is hallottam ilyet, pedig nekem is szült ismerősöm ott. Ami viszont tetszett, az az hogy a babát csak üvegen keresztül (kivéve persze mami) lehet nézni, szerintem ez jó is, mert legalább védve van (bár a barátnőm 3 hónapja szült a MÁV kórházban, ahol szintén az üvegen keresztül látam a babáját, mégis alighogy hazavitte, azonnal elkapta a takonykórt- apától persze) nekem egy kicsit furi, hogy itt meg a folyosókon bárki mászkálhat (mint mi is körbenéztünk) és oda tolják ki a babát a rokonoknak. Én nem szeretném ha agyontapiznák a rokonok, de még a nagyik sem- max. az apja, a 2 ágyasok meg annyira kicsik, hogy ha oda bejönnek, vagy épp nem hozzám, hanem máshoz.. akkor annyira szűkös lesz. Ezt hogy lehet kivédeni? Ezért szeretnék egyágyasat..

Kicsit megnyugtattál a dokiddal kapcsolatosan, bár nekem is rosszul esik, hogy nem tudtam meg még a nyár elején. az ember felkészülhetne rá, döntési lehetőségem is lett volna.. igy már nem kapkodok, eldöntöttem hogy maradok, és rábeszélem a bébit, vagy előbb jön, vagy később :-) hátha belemegy.

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


Hali!
Infót szeretnék, NST- re megyek holnap de.
Mennyi ideig tart? mire számithatok? ua. mint a CTG?! mit néznek, szivhang és?

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


Szia Meske!

Egyetértek veled abban, hogy nem túl jó, hogy a látogatók bármikor jöhetnek-mehetnek. Én emiatt nem tudtam kipihenni magam a kórházban. Vagy az én ágyam körül tömörültek, (hiába kértem, hogy ne tegyék) vagy ha engem épp hagytak, akkor a szobatársnőmet szállták meg. Sokkal jobb lenne, ha lenne kijelölt időpont. Vagy valami.
AZ NST ua., mint a CTG és kb. 10 perc az egész. Méhösszehúzodásokat mérnek és azt, hogy az összehúzódások alatt változik-e a baba szívhangja. Nekem a szülés vége felé már minden fájásnál nagyon lelassult Luca szívhangja, így arra bíztattak, gyorsan toljam ki, mert a nyakán lehet a köldökzsinór. És tényleg, kétszer magára tekerte. De nem volt semmi gond, hála Istennek!

Meske, te kinél szülsz?

Hisztike
hisztike
 
 


Sziasztok! Tudja valaki , hogy mennyibe kerülnek az alapitvány szobák???
Köszi Otil
otili
 
 


Hisztike!

Serfőző dokinál- vagy a helyettesénél Abkarovicsnál. ki tudja?! nekem hanyatt fekve UH alatt tök lassú volt a szívverése, de ez ugye azért van azt mondta, mert hanyatt feküdtem. szóval ezt se szabad már :-) de ez még csak az első alkalom volt, és fájások nincsenek sehol..

Otili!
2 ágyas 4000/ éj, 1 ágyas 6000/éj. Ha minden okés 4 éjszakát, azaz 5 napot kell bennt tölteni.

na hali, mennem kell a Daubnerba fagyizni :-)(szegény én)
Mese

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


Hali!

sehol senki..
ha érdekel v.kit, utánanéztem mennyi a babamérleg bérlés,hát havi 2000, plusz kaukció 18000, amit visszakapsz a végén. mivel 3 hónapig ajánlják, meg érdemes, így 6000-re jössz ki. Viszont Madrinában találtam egy szimpla babamérleget eladót, 5500 Ft- ért, amit meg is vettünk. (v.színűleg máshol olcsóbban is van) Jó, nem olyan szép, mint a Tefal, de nem is fontos. amúgy leszedhető a babarésze, és akkor szimpla mérleg. Mig a drága típussal később nem tudsz mit kezdeni. (egyébként aki ilyet szeretne, nehogy bababoltban vegye meg, Media Markt, Electro W. sokkal olcsóbb, több ezerrel..
A légzésfigyelő bérlése meg 3000/hó, 6 hónapig érdemes, +kaukció, újonnan meg 24- ért van az angelcare. Hát ezt sem érdemes.. Ha v.ki tud jobbat, lszi szóljon, azt hittem a bérlet nem ilyen drága- nem tudom kinek jó üzlet ez.. van aki ennyiért képes bérelni?!
Tanácsot elfogadnék..
Jó éjt

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


Na hali!

sehol senki..

Ha érdekel v.kit, megnéztem mennyi a babamérleg bérlés, 2000/hó, 3 hónapig érdemes +18000 kaukció, amit a végén visszaadnak, de a Mardinában (máshol bizti olcsóbb néhány százassal) 5500- ért találtunk eladót, és meg is vettük.Nem olyan szép, mint a Tefal, dehát nem is kell.. amúgy a Tefal Media Markt, Electro W.ban sokkal olcsóbb mint a bababoltokban! Amit vettünk, később is lehet használni, mert leszedhető a baba része, onnantól konyhai.
A légzésfigyelő 3000/hó, min. 6 hónapig ajánlják, +kaukció kb. 20- as, újonnan meg 24-ért van az Angelcare. Nem értem miért ilyen drága a bérlet, ki az aki ennyiért képes bérelni.. szerettem volna, de így nem.
akinek van olcsóbb ötlete, vagy tippje, várom.
Jó tudom használtan, de ezen kívül?

na jó éjt

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


ezt nem értem.
írtam, meg is jelent, most meg hogy kiléptem, eltűnt. Babamérlegről meg légzésfigyelőről.
na én nem írom újra, lássuk, mit rontottam el..

jó éjt

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


úgy látszik lehalt a rendszer, de csak megjelent végül. brr..
bocsi
mégegyszer jóccakát
Mese

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


Sziasztok!

Nyaraltunk, igy nem voltam.
Rengeteget irtatok, alig győztem olvasni....

Tmami! Örülök, hogy jól vagytok, és szépen fejlődik a Picur. Képzeld, mi már 1 évesek lettünk. Hihetetlen, hogy szalad az idő.
A fogakkal változatlanul szenvedünk, nem kivánom senkinek.... De Lackó nagyon szépen fejlődik, és egy csoda látni, hogy nyilik a kis értelme napról-napra.

Most gyorsan ennyit.
Üdv. Mindenkinek
Ivett
staff
 
 


Szia Meske! Voltál bent 27-én? Mi volt? Én sajnos nem tudtam bemenni !
Hello Otili
otili
 
 


Otili!

Gondoltam rád kedden, vajon ki lehetsz..
beszélgettem egy lánnyal, aki aznapra volt kiirva, 10 perces fájásai voltak, 2. baba, képzeld másnap tudtam meg a dokitól, meg is lett a baba még aznap, haza se ment már :-) mázlista, neki már nem gond a szabi..
Amúgy voltunk egy páran, vagy 40 percet kellett várni, aztán már gyorsan ment, mindenkivel elbeszélgetett, külön- külön, kiskönyv átnézése, ez meg az, szimpi volt a doki. mobilszámát megadta, stb. megadjam, vagy tudod?

kb. ennyi történt
fogsz vele külön talizni? vagy?

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


Szia Otili!
Olvastam a "segélykérő" leveledet, melyben dr. Abkarovics után érdeklődtél. Nem mondom nem lehet jó érzés két héttel a szülés előtt azzal szembesülni, hogy az orvos akihez jártál, és akiben megbíztál nem lesz jelen a szülésnél. Csak azért ragadtam klaviatúrát, hogy maximálisan megnyugtassalak. Abkarovics doki kedves, figyelmes, udvarias és igazán mindent megtett, hogy életem legnagyobb eseménye a lehetőségekhez képest a legkellemesebben történjen meg velem. Például a párom ódzkodott az apás szüléstől és a doki a maga magnyugtató de azért határozott módján "rábeszélte" őt arra, hogy bejöjjön, és de jól tette, azóta is hálásak vagyunk neki. Biztos, hogy a következő babámat is nála szülöm, annál is inkább, mert nála nem ért véget a "kapcsolattartás" azzal, hogy megszültem, fizettünk és jó napot, kisbabám egy éves születés napjára meghívót kaptunk egy baba-mama partyra, ahol a velünk egy hónapban született babák és mamák is jelen voltak. (erről az archívumban is olvastam). Szóval szerintem ne szorongj most a miatt, hogy kinél fogsz szülni, Abkarovics dokival biztosan meg leszel elégedve. Egyébként Serfőzőnél voltam én is UH-n, hát nem tudom, nekem nem jön be a stílusa, Abkarovics nekem sokkal szimpatikusabb. Egyszóval ne aggódj, ha valamire kíváncsi vagy még, írj!

Üdv. Szaszi
szaszi
 
 


Sziasztok,

nekem is most jött el az idő, hogy szülészorvos után nézzek, mivel a nőgyógyászom nem vezet szülést, és már a 22. hétbe léptem.
A Péterfy kórház viszonylag közel van, így erre esett a választásom. Szeretném megtudni, hogy tudtok-e ajánlani nekem is egy kedves, jó fej orvost (elérhetőséggel), aki jó szakember, van magánrendelője, ahol UH is található (szimpi a leírásokból Abkarovics doki, de ezeket az infókat nem találom Róla). Sajna a munkahelyem elég érdekesen áll a kismama témához : ha késel, akkor az a nap már a szabid terhére megy. Szóval nem igazán tudok órákat várni a kórházban , akár vizsgálatra, akár UH-ra, azért fontos, hogy a magánrendelőben UH is legyen.
Előre is köszi a segítséget
tonana
 
 


Szia, Tonana, légy üdvözölve a fórumon!
Hát izgalmas időszakot választottál a szülésorvos keresésre, nem mondom. (A szabadságolásokra gondolok.) De mivel én Abkarovics doki mellett kampányolok, nem vagy nehéz helyzetben, mert ő biztosan magánrendel, legalábbis én a múlt héten voltam nála, akkor "alaposan" kikérdeztem, állítása szerint szünet nélkül rendel a nyáron.
Szóval ha orvos nélkül maradtál és egy abszolút becsületes, kedves, udvarias, kellemes dokit keresel, akkor ő a Te embered! Persze az, hogy ki kinek szimpatikus, az nagyon szubjektív, de mivel már jártam a Péterffyben, hozzá szoktam ahhoz is, hogy a kórházban nem csak a saját orvosom vizsgált meg - bár gondolom ez máshol is így van - és hát az így szerzett tapasztalataim alapján kijelenthetem, hogy nekem Abkarovics magasan a legszimpibb! És a fentieken kívül számomra van még egy döntő érv ami melette szól: méghozzá a kora. Kb. 35 éves lehet, tehát már nem kezdő, nyilván kellő szakmai tapasztalattal rendelkezik - nekem eddig bármi bajom volt, eredményesen tudott segíteni. Szóval az életkor szerintem a következők miatt fontos. Őszintén szólva nem értem azokat a csajokat, akik azt hiszik, hogy csak a főorvosoknál lehet szülni. Amennyire értek a dologhoz, a nőgyógyászatban a szülés mégiscsak egy természetes folyamat, ami sokszor az orvos nélkül is lezajlik. Viszont amikor nekünk, 20-30 közötti nőknek igazán szükségünk lesz orvosra, gondolok itt a klimax cseppet sem zökkenőmentes időszakára, akkor hol lesznek már a mai főorvosok? És azok a lányok akik most hozzájuk járnak öreg fejjel rohanhatnak majd másik orvoshoz. Szóval - a jó tulajdonságai mellet - én emiatt ragaszkodom Abkarovics dokihoz, mert "vele együtt öregszem" és amikor már idős leszek, akkor is szeretettel fogad majd és nem csak az öregasszonyt látja majd bennem, mert akkor már évtizedek óta hozzá fogok járni.
Kicsit bő lére eresztettem a mondandóm, ne haragudj. A kérdéseidre válaszolva, Abkarovics dokinál van a magánrendelésen UH, és a II. kerületben rendel, Horvát u. 28. A 4-6-os villamos vomalán, a Margit híd budai hídfő és a Mechwart tér között. Szerdánként rendel, az asszisztensnőjénél, Györgyikénél kell bejelentkezni a 06-20-9476554
Szerintem hívd fel bátran!
Szaszi
szaszi
 
 


Szia, Szasza

köszönöm az infókat, nagyon szimpatikussá vált a doki azok alapján, amit leírtál. Egyébként Krasznai Péterről is hallottam jókat, de pl. azt nem tudom, hogy Ő hány éves lehet.
Azt megtudhatom, hogy miért döntöttél a Péterfy mellett? Be kell valljam, hogy én a 2-es nőin is töröm a fejemet, de nem tudok dönteni. Állítólag az szebb, jobb, meg felszereltebb, de miután még egyiket sem láttam, ezért tanácstalan vagyok.

Nóri
tonana
 
 


Ja, és esetleg tudsz infót az anyagiakról is ? Priviben ?
tonana
 
 


Szia Tonana! Krasznai Péter a Péterffyben az osztályvezető főorvos, csak jókat mondanak róla is, de mérlegelned kell, hisz ő a szüleink korosztálya - tehát kb. 60-65 lehet - gondolom a kora és a tapasztalata, illetve beosztása miatt az árai is "borsosak" lehetnek és mindig el van foglalva. Állítólag pár éven belül nyugdíjba is megy. De ezt igazán Neked kell eldöntened. Én személy szerint fiatal doki párti vagyok a már kifejtettek miatt. Én a Péterffy mellett az orvosom miatt döntöttem, szerintem ez az elsődleges. Nekem mindegy volt hol szülök, a lényeg az volt, hogy nála. Persze időben megnéztem a kórházat is, kívülről gyagyi, de a szülészettel minden OK, több kórterem klímás és egy vagy két ágyas. Vannak fizetős kórtermek is, én ilyenben feküdtem (4000 FT./éjszaka). Ezek tényleg szuperek és választhatsz rooming in rendszert is.De a dokim a Telkiben is vállal szülést, ott is voltunk, de a Péterffy egyáltalán nem gáz, úgy gondoltuk, hogy a Telki a hatszászezer forintos árért nem sokkal jobb,mint a Péterffy. A II-es nőiről sok jót nem hallottam, állítólag EDA-t (epidurál érzéstelenítés) sem alkalmaznak. És a PÉreffyben új császárt is csinálnak. Szóval szerintem nézd meg magadnak ezt a dokit, én a múlt héten rákszűrésen voltam nála 7000,- ért. Ha a szülés árára is kíváncsi vagy, nyugodtan írj a saját email címemre.
Szaszi
szaszi
 
 


Szaszi,
Krasznai doktor árairól kaptam infókat, valóban "borsosak" . Miután nem nagyon tudnék dönteni a két jó orvos között, valószínűleg az anyagiak segítenenk a választásban. Örülnék, ha tudnál infót adni, mennyibe kerül a szülés Abkarovics dokinál, de sajna nem tudom kinyerni ebből a fránya gépből az emilke címedet ;-)
Segítesz, hogyan tudom meg ?

Köszi : Nóri
tonana
 
 


Szia Nóri, most már én sem tudom,pedig esküszöm, hogy láttam valakinek az emil címét, de már nem tudom, hogy hogy jutottam el oda. Akkor légyszi írj a kajtarszabina@freemail.hu-ra és majd válaszolok Neked. Most el kell szaladnom otthonról, délután tudok csak írni.
Szia:

Szaszi
szaszi
 
 


Sziasztok!
Végre bekötötték a netet itthonra is, így már "nem vagyok elvágva a külvilágtól" Kép

Ki hogy van???

Ivett utólag is nagyon boldog szülinapot Lackónak!KépNem irigyellek a fogzás miatt, gondolom, elég nehéz lehet!
A Miléna is napról napra ügyesebb - már forgolódik is, pedig tegnap volt "csak" hét hetes. Ma fordult először a hasáról a hátára, eddig csak keresztbe forgott és előre-hátra tolta magát. Olyan kis ügyes - én meg elfogultKép
Már 4100 gramm, pedig nem tömjükKép A szopizás csak napi két alkalom és nem is nagyon tudom többször, mert nem akarja elfogadni, ezért nincs is csak kevés tejem. Mindig ordít, hogy nem jön belőle úgy, mint a cumisüvegből. Most volt egy pár rázósabb napunk (nem akart aludni, ill. nehezen),kicsi hiszti stb. De kezdem teljesen kiismerni és ez segít a bajok megoldásában.Meg hát kárpótol a kis huncut az új hangjaival, mozdulataival és a mosolyávalKép

Üdv.mindenkinek,
Tmami
tmami
 
 


Szia Meske!
Bocsi nem válaszoltam a leveledre de képzeld egy hete megszültem!
3310 és 53 cm a kisfiam!!!!
Éppen ma lesz egy hetes. Minden nagyon jo volt. Te hogy vagy?
otili
 
 


Szia Otili!

Hát amennyire aggódtunk a dokink szabija miatt, annyira vicces, hogy meg is szültünk egy napon! jó hogy dicsérik a helyettes dokit, de azért mégis más, ő csak átfutotta a kiskönyvünket, de mégsem volt velünk 9 izé 8 hónapon át, nem ismeri a bajainkat. Nagyon örülök hogy nem helyettes dokinál szültem! Amúgy tökéletes volt a szülésem, a doki és szülésznő (Erős Gabi, mindenkinek ajánlom őt, ha szeretne választani, nagyon kedves, szimpatikus volt első látásra is, többször megnézett minket, mig bennt voltunk) olyan összhangban dolgoztak, hogy csak na. A párom véleménye is az volt, hogy jó volt látni őket, néha elég volt egy biccentés is, amit ugye én nem is láttam..
Amúgy beöntésről, borotválásról szó sem esett, a beöntéstől féltem kicsit- lehet hogy túl gyorsan zajlottak az események?! fél 1- re mentünk be, 3- kor kezdődtek az 5-8 perces fájások, 5- körül EDA (nem vész, nem kell tőle félni) 7- től fél 8-ig na az meredek volt.. brr..
De a végeredmény: Gyönyörű kis Levente baba, 2500 gr, 51 cm, nagy fekete hajjal, és elöl egy kis forgóval :-)
A gátmetszést nem tudtam megúszni, ezt neked málnalevél tea!- amúgy más bajom nincs is, Levibaba imád aludni, enni, tegnap ünnepeltük meg hogy 1 hetesek lettünk- mi is..
Otili, felteszel képet a babádról?! majd én is küldök, de most menni kell, mert tátogunk a kajci után..
szia/sztok

Meske

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


Sziasztok!
Gratulálok az új BABÁKNALK!
Tmami!
Nálatok mi a helyzet? miért csak kétszer szopizik?
Így alakult, vagy szándékos? Mit kap mellé?
Tonana!
Én Dr. Bokornál születem, és a rendelője szintén a Horvát utcában van, minden hétfőn du. rendel. Farkas Adrienn az aszisztense, és bár nem fogadtam fel, de ő volt ott a szülésnél is. Mivel beszorultam szülésnél Eda is kellett, és valóban zökkenőmentesen adta be a doki! Én elégedett voltam vele teljesen. Szintén fiatal doki!
Sziasztok!
Ironram

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram
 
 


Otili, Meske,
gratula a babákhoz! Kép

Ma megyünk az új dokihoz Kép, kíváncsi vagyok, meg arra is, hogy végre meg tudják-e mondani a nemét Kép.

Sz.
szila
 
 


Sziasztok!
Mi még nem várunk babát, de remélem hamarosan... :-)) most dokit keresek. Hallottam, hogy a Péterfyben van egy nagyon jó doktornő Móricz Katalinnak hívják. Róla és a kórházról szeretnék megtudni egy-két dolgot, ill. minél többet :-))Ha jól tudom ebben a kórházban nagyon kevés a császár és igyekeznek mindent a legtermészetesebben intézni, viszont a higiéniás dolgokról rosszakat tudok... Kérlek igazoljátok az infóimat, vagy cáfoljátok ! Várom válaszaitokat !
Üdv, Rizi
rizi27
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulációkat, mi itthon is angyalok vagyunk, eszünk, alszunk, napközben egyszer, de ma kétszer is kihagytuk az alvási periódust. Van erről v.kinek tapasztalata? hogy változik a korral? Most ugye 2 hetesek leszünk pénteken.
Otili, mi a helyzet, hogy bírjátok odahaza?

Szila, tudod már? kisfiú vagy kislány?

Rizi! Nekem nem mondd semmit a név, de ez nem jelent semmit, csak épp nem találkoztam vele odabennt.
A higiénáról: emiatt én is tartottam tőle, mint a topikban feljebb valahol olvashatod is, persze én a Szt. Imrével hasonlítottam, amit teljesen fel van újítva.. de a tapasztalatom: UH- n voltam, bementem a wc- be, na akkor elhatároztam, hogy csak alapítványiba megyek. Ha bemész, a szülésznők segítenek, nekem is megmutatták, hogy néz ki a szülőszoba, ill. milyen szobák vannak. Először 2 ágyas alapítványiba tudtam csak menni, de megkértem a nővérkéket, ha szabadul 1 ágyas, feltétlen át szeretnék menni. A 2 ágyas 4000/éj, légkondis, tiszta fürdőszoba, wc, mikro, TV, hűtő, stb. Szóval teljesen jó. Én az 1 ágyasat azért akartam, (6500 Ft/éj) mert a 2. éjjel a 2 ágyasban egyedül lettem, és rájöttem mennyire jól el vagyunk babucival, az apja is ott lehetett akár egész nap. Volt hogy a fürdetés végét is megvárta, csak utána ment el, de még babázott egykicsit. Én meg nyugodtan lezuhanyozhattam ezalatt..
Ami utólag jó hír, mivel alapítványi, ezért az adóból visszaigényelhető, azaz nem is kerül annyiba!!! szóval nekünk kb. 3000- re jön ki per éj. Szerintem ez már nem vész..
Egyszóval nagyon meg voltam elégedve!!!!

na sziasztok, bekapcsolt a bébiörzőm, mennem kell

Meske

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


Szia Rizi, és a Többiek!

Én több mint egy éve szültem a Péterfyben Orbán dr-nál, és Cser Katinál.
Szerintem a szülészet része nagyon jó a kórháznak, nagyon meg voltam vele elégedve.
Úgy tűnik, hogy a beöntés és borotválás nem sűrűn téma, mert nálunk sem volt az, pedig 21.00 és másnap fél 3 közt lehetett volna.
A csecsemős nővérekről nekem nem volt jó véleményem, sajna általánosságban mondva, még szerencse, hogy van elég tapasztalt családtagom, aki tudott segíteni. Viszont, ha baj lenne ne adj Isten a babával, akkor a csecsemőosztály egy emelettel alattunk van, és nagyon kedves, jó szakemberek vannak ott.
A higiénia? Szerintem sokat javult a 2-3 évvel ezelőtti helyzethez képest, amikor a sógornőm szült ott. Úgyhogy javulóban. Főleg ha az ember lánya alapítvány szobába jut. De most újították fel a közös fürit is, ahova a látogatók nem mehetnek be.

Panni
uran
 
 


Sziasztok!

Már nagyon régen jártam itt, legalább 6 hónapja. Én Augusztus 20-án szülök a Péterfyben Dr. Boros Juditnál. A higiéniáról nekem jó tapasztalataim vannak. Kedden voltam NST-n, bementem a szülészetre és végigmentem a folyosón, ott volt egy wc, és az szép tiszta volt. Bár nem biztos, hogy ugyanarról a wc-ről beszélünk. Én nem fogadtam és nem is szándékozom szülésznőt fogadni. Aki ügyeletben lesz, az lesz a szülésznőm. (Nem a pénz miatt, csak szerintem felesleges.) Ott lesz velem az orvosom, és a férjem, ráadásul úgyis lesz ügyeletes szülésznő. Az NST-t Cser Kati csinálta, nagyon kedves volt, még akkor is, ha a baba végigszundizta az egészet. Nem tudtuk felébreszteni, és a Cser Kati nem haragudott, inkább jót nevetett rajta, hogy milyen alvós manónk van, nem akar közreműködni!
Már nagyon várom a szülést. Az éjjel már nagyon fájt a pocim és azt hittem mehetünk szülni, de reggelre elmúlt. Légyszi szorítsatok nekünk! Köszi! Mézescsupor és Pocilakója
mézescsupor
 
 


Sziasztok!

Meske,
kisfiú! Kép De irtó fura a gondolat ám, pláne az irtóra nőcis lánykám miatt...Kép. Sőt még azt is mondta a doki, hogy nem is 28,5 hetesnek, hanem kb. 30 hetesnek felel meg a kis tökis, és már 1454 grammKép.

Aki az Abkarovics dokinál szült: melyik szülésznővel szeret a doki együtt szülni, dolgozni?

Rizi,
Móricz doktornőről én sajna semmit nem tudok.

Szila

Szila
szila
 
 


Sziasztok !
Köszönöm a válaszokat !
Móricz doktornőről még mindig nem tudok sokat, de megpróbálom más fórumon is ... és majd megosztom veletek. :o)
Alapítványi szobába hogy lehet bekerülni ? Milyen ez a szoba ?
Üdv, Rizi
rizi27
 
 


Szila!

Mi lányt vártunk az elején (azaz az apja), de persze fiú lett, és azóta hogy tudjuk nem is tudom milyen lehetne egy kislány.. Annyira kis pasi hogy csak na, de azért még bizakodunk hugicában :-) Az apja meg oda van érte, és nagyon büszke rá, hogy fia van!!
amúgy nekem is azt mondták, kb. 3 kilós lesz (lehet ha időre jött volna), de olyan picike (2500gr) és nekem annyira tetszik hogy ilyen iciri- piciri. Majd megnő idekinnt :-) azért ay a másfél hét nem nagy különbség ám, ki tudja..

Rizi!
Egyszerűen szólni kell, ha már bennt vagy, hogy oda szeretnél menni, a végén csekken fizetsz. Ha gondolod, vannak képeim, küldjek?
Meske

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


Sziasztok!

Megint régen jártam erre, most hogy már két hónapos a Miléna még több időt töltök vele, már nemcsak alszik-eszik, olyan sokat van fent! Nézelődik, gagyog, nagyon édes.
Itt egy kép róla, ez tegnap készült:
Kép

Ivett, jól vagytok? Kisfiad már pancsolhat a nyáron igaz?

Ironram, sajnos elég béna voltam a szoptatással az elején, begyulladt a mellem, nem akart szopni. Tápszert adtunk neki, mert nem akartam éheztetni, míg visszajön a tejem (2400g-mal hoztuk haza). Sajnos nem jött vissza, ezt a napi két alkalmat is nagy nehezen tartottuk fent eddig. Miléna nem is akart szopni, mindig csak cirkusszal, jól felhergelte magát, mert ugye nem jött úgy mint a cumiból...Úgyhogy most már csak tápot eszik. De olyan szépen fejlődik, egészséges. Remélem, majd a következővel ügyesebb leszekKép

Rizi! A Móricz doktornő idősebb, ugye? Ha igen, akkor amikor én szültem a szobatársamnak volt az orvosa.

Mézescsupor, szorítok neked, biztos minden rendben lesz a szülésenKépNemsokára már babázhatsz!

Puszi mindenkinek, igyekszem többször jönni. Most mennem kell, mert most reggel járunk sétálni.Sziasztok!
tmami
 
 


Tmami,
cuki nagyon MilénaKép és hogy mosolyog Kép. NÁlad nem az Adrienn nevű szülésznő volt bent véletlenül? Ha igen, tudnál írni róla? Akár mélben isKép.
Szila
szila
 
 


Sziasztok!

Szila, köszi a bókokatKépNézegettem a lánykád honlapját, nagyon jó képek készültek rólaKép

Én nem választottam szülésznőt, mert bíztam a dokimban, ő mondta, hogy mindegyik nagyon kedves + úgy gondoltam, igazából szerepük rendes szülésnél van igazán. Az előkészítést más csinálta, az a szülésznő (sajnos a nevére nem emlékszem) is kedves volt. Az Adriennről is csak jót tudok mondani, közvetlenül a műtét előtt az infúziót kötötte be, katétert tette fel, stb. Még rágóval is megkínált, mert a műtét előtt rossz ízű löttyöt kellett meginnom. A műtét közben nem láttam, nem a fejemnél tevékenykedett. Viszont még aznap műtét után bejött a szobámba gratulálni, beszélgetni egy kicsit. Szerintem jól választanál, ha őt kérnéd fel a szülésedhez, nekem megnyugtató volt a jelenléte a műtétre várva, megtett mindent, hogy oldja a feszültséget.
tmami
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?