Új privát üzeneted érkezett!

Bogi, köszi, kipróbálom! :wink:

Millye, remélem Andris hamarosan újra rendesen fog cicizni! Őt is megviseli a fogzás! :(
Aktil Duo a gyógyszer neve, 2*1-et kell szednem!

Nila, köszi, igyekszem! Szerencsére dél körül jön haza Apa, aztán még megy kettőt, és utána itthon lesz 9 napot! Csak most olyan jó lenne, ha itthon lenne, mert nagyon nehéz így, Bebe után folyamatosan ugrálni kell, ami nem tesz jót a torkomnak! A járókába jó ha 5 percet elvan Bebe! :?
zsu83
 
 


Zsu83 remélem hamar kibújik most már a fogacskánk... de jó neked, hogy apa 9 napot otthon lesz :roll: Akkor már csak 2 napot kell kibírni!!! :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Millye, igen már csak 2 nap! :D Olyan jó lenne elmenni az állatkertbe, ha már jól lennék, csütörtökre is jó időt mondanak nagyon!
zsu83
 
 

 
 

millye:gyorsan szokjon Andris vissza a cicire!!!! Én korán le akartam feküdni és mire elpilledtem 23 körül akkor sírt fel először, aztán szerencsére csak reggel.

nilababa: idáig aludt cumi nélkül....éjjel meg nem akarom hogy apát felverje ezért is kap cumit, lehet hogy várni kéne pár percet hogy abbahagyja-e vagy sem, de akkor apa is felkel :cry: :oops: szóval ezért adok cumit, aztán kiköpi. Mi céklázunk, dehogy ezt milyen sokáig kell főzni...

zsu: remélem használ. :wink:

Kép
budabo
 
 


bogi:még céklát nem adtam Bazsinak,ma sem vettem,mindig elfelejtem!szereti Füge a céklát?Bazsi már beebédelt,szép adagot megevett,én is megkóstoltam nagyon fini lett ez a májas,krumplis,sütőtökös cucc!

Kép
nilabali
 
 


nilababa:egyik sétatárstól kaptam a céklát,mi is ma fogunk először enni. Kicsit maszatos...de finom. Kíváncsi vagyok milyen lesz. Nekünk is van itthon sütőtök, majd fogok neki sütni-főzni. A májat hogy csináltad? Ma ettünk banánosrizspépet, nagyon bejött neki. :D

Kép
budabo
 
 


Kép

Kép
budabo
 
 


bogi:májat kicsi vízben megfőztem,a sütőtököt megsütöttem,és kicsi krumplit főztem még,az egészet összeturmixoltam,fini volt!
olyan jók a képek Fügéről!olyan nagylány már!az almába harapós a kedvencem,tuti a pántja!

Kép
nilabali
 
 


nilababa:köszi az infót :wink: a pánt a keresztlányoké.. :D

Kép
budabo
 
 


Zsu83 állatkertbe én is szívesen elmennék.... annyira jó még az idő ki kellene használni... Egerbe szeretnénk még elmenni ... jó lenne ha összejönne...

Budabo igen jó lenne ha visszaszokna rá... mert csak a bal cici kell neki... :shock: remélem nem lesz ebből gond... :? Hogy telt a mai napod tudtatok pihenni? Fügéről az utolsó kép a legjobb... micsoda arcokat tud vágni.. nem semmi!!! Édes cukorfalat!!!

Nilabali milyen fincsi kajákat főzöl Bazsinak!!! Ügyi vagy! Hallgattam rád és vettem magamnak 2 kertésznadrágot meg egy tunikaszerű cuccot nadrág fölé.. ápol és eltakar :D

Kép

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Ma egész délután pihentem, teáztam, gőzőltem!

Bogi, hogy ízlett Fügének a cékla?
Nagyon jók a képek! :lol:

Millye, Eger is nagyon szép, én is elszeretnék valamikor menni, de attól tartok ez már tavaszra csúszik!
Nagyon jó a fotóösszeállítás, nekem most a kosaras a kedvenc! :D
zsu83
 
 


millye:csacsi vagy és csinos!!!! jó votl a mai nap, Füge jó kedvű aludt is, orrát szívtuk kétszer mert kicsit folyik. Enni is jobban eszik.

Délután ismerkedés a céklával..hoztam képet és a videót is érdemes megnézni...keresztlányom etette, és sírtunk a nevetéstől ezért is remeg a felvétel...Tudtam hogy egyszer el fog jönni egy ilyen nap, csak nem gondoltam hogy a cékla hozza ki..a szőnyeg, az ülő, a széke, a ruhám, az arcom, keresztlányom arca, ruhája, Füge szemöldöke, haja..mindmind cékla
Kép
Kép

Kép
budabo
 
 


ááááááááááá béna
Kép

millye: nekem is a lasztis a kedvenc

zsu:ízlett..jobban vagy?

Kép
budabo
 
 



Kép
budabo
 
 


Bogi Nagyon aranyos füge..olyan jót mosolyogtam én is ... :D :lol: A képek is nagyon jók...

Millye megfogadtam a tanácsodat és ma elmentünk a müllerbe...vettem teát is és a kedvenc babafürdetőm a bübchen is van naaagy kiszerelésben...(már most szeretem ezt a helyet)...kösziiiii,remélem látszott,hogy integettünk...
(kicsit morogtam,hogy ki dudál mi a baja de Zoli mondta ,hogy Ti vagytok :shock: ha megbeszéltük volna sem tudtuk volna jobban összehozni...)Zoli kérdezni akart vmit a párodtól de mivel nem a viadukt felé jöttetek így kimaradt..

Egerbe én is szeretnék menni..évek óta nyúzom vele a családot de a nagyok nem akarnak jönni mert már 1000* voltak párom meg hááát nincs most kedvem... meg most kicsi a muki maajd jövőre mikor élvezheti Ő is...naa persze...majd ha járókeretem lesz eljutok...
:roll:

Zsu gyógyulj már meg!!
Ja az állatkert is uncsi...majd csak én megyek jövőre a két "kicsivel"...Egész nap eltudnék lenni ott is...

Kép
zümis
 
 


Sziasztok!

Állati, ahogy Füge eszi a céklát:) Nahát mi is szoktunk így szenvedni:)))

Ma már nem volt Mesi lázas:) hurrá! viszonte tele van pöttyel a homlok, a fülei mögött, a hasa, a feneke fölött picivel....ez a vírus miatt lehet, hogy más??? ha holnapra nem múlik irány vissza a dokihoz...
Éjjel megint sokat volt fent...kezdek kifáradni...

jÓ éjt, Andabella

Kép
Kép
andabella
 
 


Zsu83 akkor holnapra biztos meggyógyulsz... illetve jobban leszel!!! Köszi! VAn egy csomó új kép majd csinálok összeállítást.... a fiam lépcsőzik 3 napja :shock: úgyhogy jaj nekem... Eger... imádom én is!!!

Budabo köszi, de nem vagyok a régi... de nem adom fel... :D Nagyon jó a céklás videó és kép is Füge olyan jóízűen kacag, hogy én is nevettem rajta! :lol: Nekem is a ladás képek a kedvencek!!! :D

Kép

Kép

Zümis helyes, hogy vége elmentetek a MÜllerbe! Remélem nem csalódtál! A Hipp tea jelentősen olcsóbb mint pl. a Cora Patikájában néztem, hogy a kis dobozos 1200,Ft :shock: :shock: :shock: Látszott, hogy integettetek! Mi is integettünk :D GYere el velünk amikor mi megyünk Egerbe :D vagy gyertek el... hátha a családnak akkor nagyobb kedve lenne jönni ...

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Andabella, szegény Mesi, sajnálom. Millye írta, hogy a láz után várhatóan a pöttyök fognak következni...(a kis boszi...)

Zsu, gyógyulj hamar meg!!!!!!!!!!!!!!!! így mikor menjünk, tessék azonnal jobban lenni(csúnya torokbacinak üzentem ezt!)

Vera, Oli videó olyan édes, a közepén van egy pont, azt hittem elalszik élő egyenesben!

Stelly, mi volt a meccsen, megúszta Tomi a fesztivált ugye?

Julcsi, mi volt anyóséknál? Tetszik neki Bogyesz új mászótudománya mi?
Holnap mi is teszünk egy baráti látogatást anyósnál, de olyan jól szokott sikerülni, hogy szinte már várom! Na ezt sem gondoltam volna! :shock:

Helga, olyan nagyon édes Barbid, nekem nagyon tetszik! A fogai meg így édesek, ahogy vannak!

Bogi, Füge terepszínű gatyója csudaédes! Ilyen nekem is(Lénának...)kell! Honnan? A céklaevős videón annyit nevettem! Nagyon jól sikerült!

Millye, olvasom, hogy Andrisnak talán jobban bejön a darabos étel önálló kóstolgatása, mint a kanállal adott pépes. Ehhez van kis anyag, ide linkelem, olvasd el, hátha segít. Én is e szerint kezdtem a dolgot, csak akkor még korai volt nekünk, mostanra viszont megérett rá, úgyhogy igyekszem így etetni. Jó kezdő kaják a darabos étkeztetéshez: Puhára főtt egészben hagyott répa, nagyobb darabos krumpli, brokkoli rózsák, vagy ugyanezek alufóliában sütőben megsütve, így lehet akár édesburgonyát is, gyümik közül a puha körte egészben vagy negyedelve, a puha barack darabolva, szilva hámozva felezve, a keményebb bari és az alma párolva cikkekre vágva, banán...most ennyi jut eszembe hirtelen...de van itt egy táblázat is ékes inglis nyelven!
http://www.borstvoeding.com/voedseli...ma/engels.html
http://www.mamami.hu/cikkek/szoptatas/2 ... ranyelvek/

A kosaras kép nagyon tuti!!!!!!!!!!!!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Na a helyzet nálunk: Takony változetlen, az orrszívó alapfelszerelés. De olvasom itt döbbenten, hogy a fog miatt is lehet az orrfolyás? Én ezt nem is tudtam! :shock: Mert akkor lehet, a mienk nem is nátha! Merthogy szombat reggelre kibújt a felső jobb és a bal 2-es is!

Lagzi? Aaaaakkkkkkkkooooooraa buli volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) Holnap hozok képeket, csak már nincs erőm átméretezni őket. De azért mesélek kicsit. A templomban a szentmisét végig alukálta, az agapén evett, játszott, a bulin a vacsora elején elaludt, a végén felébredt, és fent volt 11-ig, amíg haza nem indultunk. De csajok! Én olyan jót táncoltam a hátamon a gyerekkel, hogy ihaj! Ittam jégert is, meg borocskát, olyan nagyon hiányoztak már ezek a dolgok! A kajálások kivételével végig a hátamon volt, vagy előre kötve, tehát fél 3-tól este 11-ig, ami nem kevés idő, közben roptam is rettenetesen, és hálahála kösziköszi az új kendőmnek, totál jól bírtam, nem fájdult meg a hátam, semmim! A zene tuti volt, aki ismeri a Técsői bandát, meg a Tatros zenekart, na ők voltak! :lol: Kaja isteni, rengeteget ettem! Negyed egyre értünk haza, Léna egyre aludt el, őrület! Szóval éljen az ifjú (már nem azok, de sebaj... :roll: ) pár, éljen a kendő, és éljek én is!!!!!!!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Boldog Karácsonyt mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Sziasztok

Bocsi, nem tudok visszaolvasni, csak ebbe az oldalba belestem...

Andabella, a pöttyök a vírustól vannak, el fog múlni. A szomszéd kislánynak volt nemrég ugyanez, lázas volt, aztán telistele lett apró piros pöttyökkel.
Semmit nem kellett tenniük, azt mondta a doktornéni, hogy valami 3 napos láz a betegség neve, és ez egy bababetegség, valami vírus, kicsik szokták elkapni, és csodálkozott, hogy a Debi beteg, mert ő már 4 éves.

Nekünk is kibújt a két felső, így megszüntek az éjszakai keserves ordítások. Persze így is felkel párszor, de nem annyira vészes.
És tegnap egész este a fogát csikorgatta.... jajjjj

Ma voltunk csavarogni, apának szülinapja volt, majd hozok pár fotót.

Megyek, mert nagyon fáradt vagyok.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


zümis:köszi..a cékla legalább kijön..Eger nagyon szép!!!

andabella
:Füge nemszokott ilyet, csak szórakozott, most a keretszlányommal, hmm kicsit maszatosra sikerült.Örülök hogy Mesi jobban van.

millye:kinagyítva még jobb a kép!!!!örülök hogy kacagást hoztam estére:) Mára cicid?

zsu:jobban vagy?

gerendai zsu: köszi. A sógórnőm varrónő és nagyobbik keresztlányomnak hosszú volt a terepesnacija és abból lett fügének mini naci. Az orrfolyást én is mondtam hogy lehet a fogtól, nekem legalábbis anyukatárs mondta.Lagziról képek??

Kép
budabo
 
 


Sziasztok!

Még fáj a torkom, de talán picit jobb, a hangom még nagyon rekedt! :?

Bogi, nagyon jó a céklás kép! :lol:
Nagyon jó a videó! :lol: Nem semmi Füge! :lol:
Köszi, picit jobban vagyok, olyan rekedtfazék hangom van, hogy ma biztos nem fogok énekelni Bebének :D

Zümis, igyekszem! :wink:

Andabella, örülök, hogy már nem volt láza Mesinek!

Millye, lépcsőzés :shock: , na akkor vége a nyugalomnak!
Nagyon jók a labdás képek, Andrisnak annyira gyönyörű nézése van, mindig megfog vele! :D

Gerendai Zsu, átadtam a torokbaciknak az üzit, remélem hallgatnak Rád! :wink:
Szerintem nálatok is a fogak miatt van az orrfolyás, nekünk a két felső 1-es a ludas! :)
Örülök, hogy jól éreztétek Magatokat a lagziba! :lol:

Andus, gratulálunk a fogacskákhoz!
zsu83
 
 


jó reggelt!

zsancy:boldog szülinapot!

bogi:annyira jól indult a reggel,megnéztem füge videóját!nagyon édesen kacag és tudja ő,hogy céklával érdemes szórakozni,mert az igen látványos!

millye:András annyira gyönyörű,nagyon összeraktátok a fiút!ha egyszer találkozunk,biztosan halálra puszilgatom a fiad!cicizik már rendesen?

zsu:próbálj csak meg énekelni Bebének,lehet,hogy jól kikacagna!gyógyulgass gyorsan!

andus:várjuk a képeket!

zsuzsi:lelki szemeim előtt látom,hogyan Lénával a hátadon ropod...!olyan jó lehetett,hogy jól szórakoztatok és Léna pedig jól bírta!gratula a fogacskákhoz!képet!

julcsi:milyen volt anyósnál?

stelly:mi a helyzet felétek?minden rendben volta meccsen?

ladmon:apa elzárta a gépet?

lkverus:Vinyó már nem tart tápi sztrájkot ugye?

zetibebi:olvasott mörfi?remélem rendben volt az éjszaka!

nálunk éccaka okés volt,gyermek nem szégyell majdnem 12órát aludni....és reggel apa indult dolgozni és Bazsi mondta neki,hogy pápá és intett is!
én szörnyű fejfájással feküdtem le és ugyanúgy ébredtem,tegnap úgy éreztem magam,mint aki agyonvertek...fogalmam sincs mi a bajom,fájt a hasam,a fejem,derekam,kicsit náthás is vagyok,remélem nem leszek beteg!

jön kávézni valaki?

Kép
nilabali
 
 


Én jövök is! (Amíg Eszterem a CD-ket pakolja!) :D

Zsaniiiiiiiii!!!! Heppibörszdéééj túúúúú júúúúú!!!!

Apám, Fügén olyan jót mosolyogtam! Na jó... röhögtem! Állati videó!!
Ahogy szintén az volt Andris a kosárban...
Na, meg Barbi fogai... Az az igazi kiráááály!!! 8)
A többiek is édesek persze, csak kihagyásveszély miatt nem sorolok!

Zsuzsi: Na, de jó, hogy elmesélted! Pont azon gondolkodtam, hogy vajon hova lehet tenni egy ekkora babát egy esküvőn... Mert az tiszta sor, hogy kézben már nem marad el! De éljenéljen a kendő! :D (És nektek is boldog karácsonyat!)

Nila, nehogy már te is kidőlj!! Gyógyulni, gyógyulni!

Ahogyan neked is Zsu!

Stelly:
apa kijött már a sittről? :lol:

ladmon
 
 


Egy gyermekorvos véleménye a H1N1-ről és a védőoltásról:

A teljes vírust tartalmazó vakcina használata tilos volt eddig, műhibának számított a csecsemőkorúaknál. Hogy ez a (teljes vírust tartalmazó) új oltóanyag mit tesz majd a csecsemők immunrendszerével, milyen káros vagy súlyos mellékhatásai lesznek, az elválik az idők folyamán (ha lesznek olyan bátrak, akik kísérleti alanynak dobják oda a babájukat), mivel az új oltóanyagot a 3 éven aluliaknál nem is próbálták ki. Még a 9 évesnek sem adnék teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát, csak hasított (split) vakcinát.

Miért ellenzem?

Miért e nagy ellenkezésem az új, úgynevezett pandémiás influenzaoltással szemben?

* Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a tömeges vakcinációt!
* Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak. Talán Afrikában még használható. . .
* Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze 40 (negyven!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.
* Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.
* Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma – hamis.

Ki vállalja a felelősséget?

Mit látok ebből házi gyermekorvosként? Valóban nagyobb a betegforgalom, mint a korábbi évek azonos időszakában, de ennek a megnövekedett betegforgalomnak a 80%-át az iskolából kitiltott, hazaküldött gyermekek teszik ki, akiket valamilyen apró, őszi hurutos tünet miatt hazaküldtek a pedagógusok az ÁNTSZ-től kapott körlevél és a sajtó okozta hecckampány miatti félelmükben.

Nem javaslom az új oltást, mert eddig mindenütt azt oktatták, hogy 3 éven aluli gyermeknek nem szabad teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott. Kipróbálatlanul? Vagy majd most kipróbáljuk? Hát az én unokámon biztosan nem.
És a terhesek?

Veszélyeztetett és az elsőként oltandó csoportba tartoznak a terhesek. Teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinával nincsenek vizsgálatok, mi több, eddig tilos volt így oltani. „Nem lesz olyan gyártó cég, amely leírja, hogy terheseknek ajánlja, hiszen nem áll rendelkezésre elegendő információ, ugyanakkor tudjuk, hogy az influenzával járó lázas állapot megnöveli a szövődmények kockázatát” – mondta Falus Ferenc országos tisztifőorvos. Ennek ellenére az első ütemben oltandók közé sorolták a várandósokat, méghozzá az ingyenes oltással (teljes sejtes vírus!).

Most akkor olthatók? Vagy kinek a felelősségére olthatók a várandósok? Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?

Nem javaslom

Nem javaslom az oltást, mert az ingyenes oltás mögött komoly anyagi érdekeltségek vannak, aminek a jelei már kiszivárogtak.

Nem javaslom az oltást, mert nem véletlen, hogy hiányoznak a hiteles szakmai vélemények. Sem az infektológiai szakmai kollégium, sem az oltási tanácsadó részéről, sem a László Kórház infektológusaitól nem lehet állásfoglalást olvasni, hallani sem a szakmai lapokban, sem a médiában.

Köztudomású, hogy az influenza elleni oltottságban az egészségügyi dolgozók, köztük az orvosok a sor végén járnak, azaz nem oltatják magukat. Ez az adat megállja a helyét egész Európában. Ugye, senki nem gondolja, hogy valamennyien felelőtlenül gondolkodó, tudatlan emberek?

Talán azt tudnám tanácsolni a bizonytalan laikusoknak, kérdezzék meg háziorvosukat, de ne arról, hogy ajánlja-e az oltást. Hanem kérdezzék ezt: „Doktornő, doktor úr, Ön beoltatja magát? És a gyermekeit, az unokáit?”

Egy másik gyerekorvosi vélemény
„Igazság nincs, csak valóság.

Az pedig, mivel gyorsan pörög a betegség és gyorsan pörögnek a reakciók, eléggé változékony.

A jelenlegi, általam ismert komoly ajánlások mondják is, hogy nem örök érvényűek ezek, van úgy, hogy hetente változnak.



Ami fix.



A vakcina valóban elölt, teljes vírust tartalmazó készítmény, aminek több a mellékhatása, mint a split készítményeknek (ebben vírus darabok vannak csak).

A magyar vakcina ilyen csak, a nyugatiak nem. Ezt egyébként az Omninvest cégvezetője úgy tálalta, hogy az ő oltóanyaguk egyedülálló a világon, mert jobb védettséget ad - ez amúgy valószínűleg igaz - ezért nem kell újraoltani senkit.



3 év alatt a vakcinát nem próbálták ki, tehát ilyen kicsiket csak különösen indokolt esetben fognak oltani, pl. immunbetegségek esetében.



A vakcina vizsgálati ideje nagyon rövid volt, ezért mindenre nem biztos, hogy fény derült. Persze ez objektív, sietni kellett, hiszen most jön a szezon és bármikor robbanhat a járvány. Tehát nem rosszindulatból lett így, hanem most ezt dobta az evolúció.



Terheseket nem szabad oltani, punktum.



Szerintem a következő a valószínű.

Beoltják a veszélyeztetetteket (egészségügy, immunkárosodottak stb.) és nyilván azokat, akik paráznak és már ott állnak sorban a rendelő előtt. Aztán a járványhelyzet függvényében egyre többen oltatják be magukat. Szerintem a gyerekeket nem nagyon, pont a fentebb említettek miatt (amúgy Sebő Zsuzsival, aki a választ írta, sok mindenben egyet értek). Aztán előbb-utóbb kiderül, hogy mi van ezzel a védőoltással. Ha nem lesz jó gyerekeknél, és muszáj lesz oltani, akkor gondolom hoznak majd külföldi oltóanyagot, de ez már nehezen belátható. Én mindenesetre az egészséges gyerekeknek nem nagyon javaslom ezt az oltást. Ugyanis akikre ez a betegség igazából veszélyes, azok a csecsemők, ők pedig nem olthatók. Az mondjuk egy helyzet, ha van egy csecsemőd és nagyobb gyerekeid, hogy oltsd-e a nagyokat a kicsik védelmében.



Az idősek pedig úgy néz ki lehetnek jobb helyzetben. Mert, hogy 1957-ben volt egy H1N1 járvány és aki akkor megkapta a kórt, most védett.



A H1N1 alapvetően nem veszélyesebb mint a szokvány influenza. De nagyon ragadós. Szóval, ha nem is öl meg arányaiban annyi embert, az abszolút szám lehet magas. Még az is lehet, hogy gyengül a kis dög, mint Dart Vader. Mindenesetre azt komolyan kell venni, hogy a WHO a legmagasabb fokozatú riasztást rendelte el.” dr Krivácsy


dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos véleménye a H1N1 oltásról

Miért ellenzem?

- Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a vakcinációt!

- Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak! Talán még Afrikában…

- Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze negyven (40!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.

- Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.

- Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma – hamis.

- Eddig mindenhol azt tanították, hogy 3 éves kor alatt nem szabad teljes sejtes vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott.

- Eddig teljes sejtes vakcinával tilos volt oltani a terhes nőket, ezért nincsenek is ilyen tárgyú vizsgálatok. Ennek ellenére most az első körben oltandók közé sorolták őket. Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?

- Az oltás mögött komoly anyagi érdekek vannak

Kép
nilabali
 
 


hát ez jó hosszú,de érdemes elolvasni!

ladmon:szóval megvagy!mit csináltatok szerda óta?Esztike megint CD-ket pakol?apa nem fog örülni!

Kép
nilabali
 
 


Ja, a kölyköm felállt a hétvégén.
Nem, nem kérem a gratulációkat, mert ölég carul néz ki.
Olyan, mintha a kezével tartanám magát és nem a lábára nehezedne a súlya. Arról nem is beszélve, hogy nem mászik és nem ül... Na nem is cifrázom tovább!

És megtörtént, amit én sem hittem, hogy meg fog. Gyerek sír-sír-sír éjszaka, és én nem ébredtem fel rá.... (Az első ébredés után már a kanapéra szoktam kiköltözni, mert ha Laci horkol, nem tudok visszaaludni) Szóval elég régóta mehetett a műsor, ha Laci kikelt az ágyból és átjött felébreszteni... :(

Vazz', de utálom a gyerek szétfeszített szájából a szájpadlásra ragadt CDborítókat kikaparni!!!! :twisted:

ladmon
 
 


Szerda óta? Szerintem csak hétvégén nem voltam... Vagy már magam sem tudom... :)
Viszont szombaton anyuméknál voltunk Pesten. Jól ki is döglöttünk...

ladmon
 
 


ladmon:gondolom Esztike is utálja :lol: !azért az álló Esztikéhez én mégiscsak gartulálnék!Bazsi sem ül még fel,ha ez vigasztal,de mászik és kúszik ezerrel....viszont ő inkább térdel és úgy játszik,elég mókás!
lehet,hogy voltál szerda óta,de nem tudom már követni a napokat-apa szerint ez GYESbetegség!

szerintetek normális dolog aranygaluskát reggelizni?
mostanság minden kaját nyálcsorgatva kunyizik tőlünk Bazsi,nagyon édi,úgy néz ki a csávó,mintha ezer éve nem evett volna...

Kép
nilabali
 
 


Sziasztok!

Nálunk is nagy hír van ám! Natasám felállt!!! Pár napja már ügyesen akciózik, de ma reggel apa állva találta a kiságyban! Egyébként szépen mászik, és egyre stabilabban ül! Tudom, nem világszám a dolog, de mi nagyon büszkék vagyunk (minden egyes produkciónál vigyorogva keresi a közönség tekintetét a büszke művésznő :lol: ).

Ja, és útban az első két fogacska! De nem alul, ahol én hetek óta keresem, hanem felül...

Nilabali, oltásos írásokkal egyetértek.

Zsu, jobbulást!

Andabella, igen, ez a klasszikus 3 napos láz, legalább hamar túlestetek rajta.

Bocsánat, csak ezt az oldalt tudtam átfutni, olyan régen nem tudtam jönni, hogy esélyem sincs többre. Remélem, mindenki jól van!

Kép
mist
 
 


Ha valakit érdekel: Bookline-on akciósak a Hipp és a Milupa termékek!

Kép
mist
 
 


Zsancy, nagyon Boldog Születésnapot kívánunk Neked Bebével! :lol:

Nila, elkezdtem énekelni Bebének, de nagyon furán nézett rám, inkább abbahagytam! :oops: :D Pedig pelusozás alatt mindig énekelni szoktam neki! :)
Jobbulást Neked, nehogy Te is lebetegedj! :?
Nagyon érdekes amit az oltásról hoztál, én biztos nem fogom beadatni Bebének!

Ladmon, azért én is gratulálnék Esztike felállásához! :D

Mist, Natasának is gratulálok, nagyon ügyes! :D
zsu83
 
 


Megint jó sokat írtatok hétvégén, de azért a képeket és videókat sikerült visszanéznem és hát elképesztően aranyos minden kisbaba! :lol:

Én szerencsére túl vagyok a megfázáson, nem lett belőle komolyabb. Csak egy kis nátha meg köhögés.... De mára már alig érezhető...

Szombaton Plzenbe mentünk kirándulni, de annyira nem volt jó ötlet, mert elég hűvös volt és nekem a város sem jött be annyira. És mivel itt szombaton ünnep volt, ezért tegnap nyitva volt minden (ami itt ritka, vasárnap mindig minden zárva van) és nagy akciók voltak, úgyhogy féláron megvettem egy olyan ruhát, amit még a nyár elején néztem ki, de akkor még nagyon soknak találtam. Kötött anyagból van, úgyhogy télen is lehet hordani tunikának... :lol:

Az oltást mi sem fogjuk beadatni, legalábbis Hannának semmiképpen. Magunknak meg szerintem csak akkor, ha nagyon terjedni fog a betegség.... :roll:

Valami ebédötlet? Ami egyszerű... most nincs kedvem nagy főzőcskéhez... :roll:

Panna
pandusika
 
 


Zsancy! Nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!

Panna
pandusika
 
 


Jó reggelt!

Úgy tűnik, ez most felállós hétvége, mert szombaton Marcink is megörvendeztette a tágabb családot azzal, hogy FELÁLLT!!! :D Azóta tegnap még kétszer sikerült, egyszer ülés lett belőle, és asszem már háromszor fejreesés... :roll: Ezt még szoknom kell, de ezt is meg kell tanulnia. (Szóval Zsufim, igazad volt... Én azt hittem, még hosszabb idő lesz, de nem. :wink: )
Amit pedig nagyon élvezek, hogy pár napja folyamatosan babanyelven gagyog, magyaráz. Annyira édes, ahogy derüsen beszél a játékaihoz, és elmeséli, mi történik. Próbálom majd levideózni. :)
Anyóséknál ok volt. Nagyon intenzívek, Marci alig játszhatott a földön egyedül, mert mindig valamelyik nagyszülő hordozta (pedig próbáltam finoman rájuk szólni), és örökké féltegetik (23 fokban füles sapka, ujjé :? ), de nagyon szeretik őt, és ez a lényeg.
A Fiúnk amúgy rosszabbul aludt sokkal ott (asszem 4x kelt éjjel), és napközben már általánosnak tűnik, hogy beéri másfél, két órával összesen. (A két hosszabb alvás múlt héten, no az volt a kivétel.) Szóval hirtelen lecsökkkent az alvásigénye, nekem pedig ehhez kell alkalmazkodnom. :roll: Cserébe viszont remekül eljátszik egyedül, de mellette kell lennem, amíg ilyen önveszélyes.
Továbbra is mászik egyébként, és egyre gyorsabb. :wink:

Natasának és Esztikének gratula a mászáshoz, egyénként majd visszaolvasok még és reakciózom. Fügés célkás nagyon édes (akkora nagy lett ez a Lány!!!), és a montázs is, no az persze gyönyörű Andriskáról is! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


zsu:örülök hogy picit jobban vagy. Bebe nem kapta el?

nilababa:de jó éjszakátok volt!!! nálunk volt kelés, de apára haragudtam este,
és megmondtam ha kelés van ő megy, mázlista egyetlen egyszer kellett.

ladmon: hehe én is!Gratula!!!!!!!!

mist:gratula!!!!!!!

zsancy:boldog szülinapot!!!


millye:éjszaka?

julcsi,stelly
:???

Na én elköszönök, ha tudok jövök!

Kép
budabo
 
 


Pandus: Tejszínes-padlizsános csirke? Felraktam a receptesbe asszem. Nagyon finom! (Csak zárójelben: ruháról kép?)

Megyek dolgomra, amíg alszik, még jövök.

Zsancy, bolodog szülinapot!!!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Panna, örülök, hogy nem lettél nagyon beteg!
Nálam Ladmon féle tojáspöri lesz a menü! :D

Julcsi, gratulálunk az álldogáláshoz! :D
De édes lehet Marci, ahogy magyaráz a játékoknak :lol: , várom a videót!

Bogi, Bebe szerencsére jól van, remélem így is marad, elméletileg kapja az anyatejjel az ellenanyagokat! :roll: Orrát se kell már szívni, mert áttört mindkét fog felül! :D
Mentek valahova?
zsu83
 
 


mist:gratulálun Natasának!képet is kaphatunk?

julcsi:Marcibogyesz rákapcsolt nagyon,gratulálunk neki is!a babanyelv nagyon édi,mi is imádjuk hallgatni,ahogy Bazsi nyomja a dumát!próbáld felvenni,nagyon megnézném!

zsu:megnéztem volna Bebe arcát amikor énekeltél!

panna:örülök,hogy jobban vagy!Hanna halad már az evéssel?

bogi:mákja volt a férjednek éjjel!mit csinálsz ma?

én rájöttem,hogy hogyan tudom elintézni a porszívózást,hogy a Bazsika ne ordítson:akkor állok neki,amikor már álmosodik,beteszem az ágyába és akkor elalszik mire kiporszívózok....remélem nem kiabáltam el....

Kép
nilabali
 
 


sziasztok!
marha szarul vagyok :( asszem ez már influenza vagy mi...torok-köhögés-hidegrázás, nincs láz, mindenem nehéz, most épp még tart a gyógyszer hatás, de az éjszaka borzasztó volt...szétduran a afejem, úgy fáááááj.:( Vinci megin totál nátha, kijött a 4. fogacska is lenn a meglévő 2 melett... minden éjjel buli, sőt szombat etse hajnal 1ig ordítás, végül kikötött a járókában, és nagy megelégedbóve játszott, mi meg hullán melette gubbazstottunk apábval...aszszem a gyerekemmel megfordult a világ.....tápszerügy: kptam szomszédtól megmardat DMes 8 hós kortól való tápszert, kipróbáltam egyből beszlopálta :) vagyis milupa undora van.....gondoltam én ma reggelig...mert most megin kiverte a kezemből az üveget....álometetés bejött, egy fél adagnyit bele lehet így gyömöszölni a gyerkebe, úgyhogy nagyjából 100-120 ml tápszert így tuti megiszik, emlett minden nap 2x kap tejpépet...egy ideig jó lesz...
hú, visszaolvasni se tok, nagyon kezdek megin a vizszintre vágyni....Vinci is mingyá felkel, ebédután menni kell a nagyokért, nem si tom hogy lesz erőm...még 2 neocitran !!!

nila, nálunk nem jön be így az orrszívás :( mindig ordítás van

azok után, hogy lasssan minden áátesünk az influenza valamilyen változatán, én nem oltatom be magunkat....kell ennyi immunitás!

kávé most nem megy le...majd délután, vagy holnap...megyek pihizek...pedig ma ablakot akartam pucolni!!!!!!!!! :(:(

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


lkverus:szegénykém!jobbulást+++++++++++++++!

Kép
nilabali
 
 


Julcsi: köszi az ötletet, a padlizsánt nagyon szeretem! :D Bemásolok egy linket a ruháról. Ugyanilyen, csak az enyém szürke-zöld színű és ennél jóval olcsóbban tudtam megvenni... :D
http://www.esprit.de/?LKZ=DE&camp=DE_IC_GG_SK_40_001

Nila: az elmúlt pár napban szerencsére elég jól evett, tegnap és tegnapelőtt is sikerült kiváltani a tízórait és az ebédet is. :lol: A délutánit még nemnagyon sikerül, de nálunk már ez is nagy előrelépés. Bár sokat továbbra sem eszik, 100 g-okat általában, de úgy tűnik, hogy ez neki elég.... :roll: és ami még szintén nagyon jó, hogy már nem válogat és szinte mindent megeszik.... :D Kap reggel tápszert, tízóraira gyümölcsöt és sinlacot, ebédre főzit, délután gyümölcsöt és tápit és este még egy tápit.... Így megvan a 3 tápi is...

Panna
pandusika
 
 


Sziasztok!!
Itt vagyok én is, sikerült tegnap kipihenni a szombat éjjel fáradalmait... :lol: :lol: 8) ,eszméletlen jól éreztük magunkat, nagyonnnn jó vol minden, szanaszét röhögtük az éjjelt, régi régi emlékek kapcsán......... :D :D . Hajnal 3/4 2 kor mentem haza, aztán nehezen tudtam elaludni, a túlpörgés miatt. De megpróbáltam 2x is aludni tegnap, összehoztam 2 xmásfél órát!

Zsu: még mindig ilyen szar a helyzet a torkoddal?! Nekem kb 2-3 nap alatt elmúlt, tul.képpen csak kisebb nátha volt azért, még egy kicsit orrhangon nyomom,de ennyi.

Akartam kérdezni,h G. Zsuszi, Te már nem szoptatsz? Lehet,h lemaradtam róla mikor írtad, csak a jéger és a bor kapcsán jutott eszembe....... :shock: vagy csak aznap nem? :lol: :lol: :lol:
Én is ittam szombaton olyan másfél deci vöriborit, de ennyi volt össz.

mit is akartam még...........elfelejtettem..

ja : gratula az álló babáknak!!!! + Füge cékla evészete nem semmi!! :lol: :lol: :lol:

nálunk megvolt a rekord rossz éjszakából, tömören ennyi, a többit kitalálhatjátok.... :cry: :cry: :cry:

Zsancy: nehogy lemaradjak:BOLDOG SZÜLINAPOT!!

Kép
kaandi
 
 


Na, úgy tűnik, nem azt adta be, amit akartam... :evil: Akkor majd lefotózom és megmutatom úgy...

Panna
pandusika
 
 


Julcsi, mist: na, akkor ez tényleg felállós hétvége! :)
Te Nóri, de ha nem tud ülni, akkor hogyan jön le állásból? Mert enyémgyerkőc sem ül, de nem is tud lejönni, csak kiabál, hogy szedjük le... :?

Verus, Áááá, már megint valaki kidőlt!! :( Jobbulást! Na, akkor van remény tápi ügyben!
És ne pucojjjá ablakot!!!!!

kaandi: ne legyél már amatőr! Léna kapott egy kis jégert (jééé, nincs umlaut a gépen), aztán bugizott a kendőben egész éjjel, tiszta sor! :lol:
Akkor csak találtál rucit az osztálytalálkozóra! :)

Nila: én is porszívóztam... Marha egyszerű úgy, hogy apró kis kezecskéket kell kerülgetnem, mert Esztike meg kergeti a gépet... Hát szép piros, na! :D

Ja, és help! Julcsi, miért jobb a gabonapép, mint a tejpép? Elfogyott a Sinlacom, és én már nem is akarok azt venni. Szerintem nem baj, ha már kicsit edződik, nem akarok mindenmentessel szórakozni. Estére viszont mindenhol tejpépet javasolnak, de tudom, hogy többen gabonapépben nyomultok. Melyik a jobb? Vagy tök mindegy?

ladmon
 
 


Horrormanó beköltözött hozzánk a hétvégére, ma meg tegnap éjjel is szinte egyáltalán nem aludtunk :( és még mindig nem tört át az a szenya fogacska, de totál fehér, meg piros neki, nem szép. Jó lenne, ha napközben végre áttörne, és éjjel tudnánk aludni, mert zombi vagyok.
Tomi egészben és boldogan jött haza a meccsről :D
Adri annyira szereti a kölespépet, hogy már kétszer is bejött, hogy mikor nem evett meg egy kaját, összekevertem kölespéppel, úgy meg falta kétpofára :lol:
Kezd barátkozni az idegenekkel (vagy kezdi tudni megjegyezni, hogy kikkel találkozott már), tegnap barátnőm kezében simán elvolt tök sokáig, még oda is bújt hozzá!!! Kis édes :)

ZVera, örülök, hogy dologél bejött! Nálunk is általában működik, de sajna csak rövid ideig, és pl a hétvégén éjszaka még a panadol se segített :(

Julcsi, tegnap összefutottam tesódékkal a hajógyári szigeten :) vicces volt, mert először Adélt láttam meg, és egyből felismertem :D ott volt anyukátok is, így nem volt gáz rájuk köszönni, mert vele már élőben is találkoztam 8)
Gratulálok Marcinak az ácsorgáshoz! :D
Dumálás-videót kérekkérekkérek!!! (Adri tényleg csak a tornázással van elfoglalva, azóta már a gagát se mondja :() örülök, hogy anyósodéknál nagyjából OK volt, gondoltam rád, hogy nyugi legyen :)

Millye, amúgy a zöld majmozást főleg azokra értem, akik tényleg majmok, és direkt verekedni mennek oda. Szóval nehogy magadra vedd :) egyik kedves haverom is fradista, de nagyon jól megvannak Tomival is :)

Boti csudicukor, főleg a tesós képek tetszenek, látszik, hogy Erik hogy szereti az öcsikéjét :)
Muki is édes kis vigyori, hogy örül neki, hogy a vödörben tapicskolhat :)
Millye, elég szuper boltba jársz, ha ilyen tündéri vásárfiát találtál :D jó lett nagyon az ilyen volt - ilyen lett összeállítás Andrásról!
Füge szépséges, ahogy elgondolkozva nézelődik :) és nagyon vagány, ahogy almázik :)

Bogi, nocsaknocsak, akkor még lassan azzal a vaterázással :wink: hátha még jobban megjön a kedved :)

Mesi, remélem, már meggyógyult!

Zsuzsi, ahogy írod, kedvem kerekedett táncolni, komolyan :lol: süt belőle, hogy milyen jól érezted magad, ez szuper! Képet ne feledd :wink:

Zsani, boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!

Ladmon, nyehh nem tűnsz valami vidámnak most! :( nem-felébredés miatt szerintem ne legyen lelkifurdalásod, biztosan nagyon kimerült voltál, és azért néhány perc sírdogálás szerintem ilyen korban már belefér. Ácsorgás meg - tedd a szoba közepére, hogy legyen motiváció mászni a kapaszkodóig :wink: sokszor áll fel egyébként?

Mist, gratula Natasának az üléshez/álláshoz, ez igenis nagy dolog, nagyon ügyes a kisasszony! :D

namegint hosszú, ez van, ha nem jövök két napig

KépKép

KépKép
stelly
 
 


na ez a gabonapép-tejpép nekem is kérdés lett volna nemsokára :D mert a kölespépet szereti Adri, de megpróbálnék valami ízesítettet is majd :) (nálunk nincs a családban tejcukor-vagy laktózérzékeny, úgyhogy szerintem bátor leszek jövő héten)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stelly 2009.10.05 10:24-kor.

KépKép

KépKép
stelly
 
 


ladmon:igaz,hogy nem ül fel magától a gyerek,de szépen ül....ha feláll és elfárad,általában ő is nyervákol,de már többször sikerül neki térde rogyni és onnan már simán megy hasrafekvés,vagy rugódzik egyet és seggrecsücs és onnan már intézi a továbbiakat!
az én porszívóm is piros,de Bazsi utálja,főleg a hangját,egy héttel ezelőtt,ha bekapcsoltam éktelen ordításba kezdett,aztán amíg apa itthon volt kipróbáltuk,hogy elviseli-e hangját,mert nem lehet állandóan akkor takarítani amikor apa is itthon van és akkor szépen bealudt a porszívózásba,ma is,de már ébren van 20perce...de legalább befejeztem és felmostam,és bepakoltam a gépbe,most konyha jön-ne utálj érte-de egy kicsit kompozik a gyerek amíg elmosogatok és előkészítem az ebédet.
legközelebb kipróbálom én is,hátha Bazsi is mászna a porszívó után.

panna:ez már elég szép rendszer az evésben,ügyes Hanna!te főzöl neki?

kaandi:gondoltam én,hogy azért nem jelentkezel mert szétbuliztad magad!éjszakátokat sajnálom(azt hiszem tényleg irtó mákom van a fiammal,hogy ilyen jó az alvókája!)!

Kép
nilabali
 
 


Nila: egyelőre nem főzök, mert a múlt heti kísérlet csúfos kudarcba fulladt... :( Majd ha már ő is fog olyan ügyesen enni, mint Bazsi, akkor majd megpróbálom, hogy én főzök neki... de lehet hogy amire rendesen fog enni, elérjük azt a kort, hogy eheti a felnőtt kosztot is és akkor már velünk együtt fog enni... :) Bár fogunk még mindig nincs, úgyhogy nem tudom mikor fog rágni....
Most már kezdek parázni, hogy ne az utazás alatt kezdődjön a fogzás, mert akkor elég fárasztó lesz, ha éjszaka emiatt nem fogunk tudni aludni... :roll:

Panna
pandusika
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?