Új privát üzeneted érkezett!

dg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 21:58-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Az én férjem sosem lépne le szó nélkül! :roll: Fingja nincs, hol vannak a ruhái és sporttáska. Meg azt sem tudja, hogy mit vigyen magával. :shock:
És azt sem tudja, hogy a narancsnak héja van és, hogy a dinnye nem kockára vágva terem a hűtőben... :oops: Elkényeztetett kis háziállatka! :lol:
Vendég

zuzmoo: Szerintem az sem gond, ha néha jól leteremti az ember őket. Ha mindig csak nyelsz és magadban sírdogálsz otthon, akkor ő azt hiszi, hogy minden rendben. A mi kapcsolatunk erre majdnem ráment. Azóta mindig szólunk, ha valami bajunk van, mondjuk ha apróbb dolog van, akkor megpróbáljuk nem felfújni. De azt is el kell mondani, mert kicsikből gyűlik össze a nagy. Vagy megteheted, hogy egyáltalán nem szólsz hozzá (ahogy a párom szokta néha) és akkor majd pitizik, hogy mi bajod lehet. Csak ezt nem minden pasi teszi meg (én meg szoktam, mert utálom amikor hallgat :roll: ).
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri: Ez nagyon jó volt :D Folyik a könny a szememből, úgy röhögtem.
vicky79
Budapest III. kerület

Hello Csajok!

Hát elég sűrű napom volt, ami azt illeti... Délelőtt elmentünk babkocsi nézőbe... Hát... Nem sok semmit találtunk. De! Utána arra mentünk Zsolti egyik ismerőséék felé és megkaptuk tőlük a "régi" babakocsijukat. Egy narancssárga szürke Greco babakocsi, nem is rossz állapotban. Csak hordozót és mózest kell hozzá venni, de mindjárt nem 70.000 Ft lesz amibe kerül... :lol: Utána mostam, az összes virágot átültettem és kisúroltam a babakocsit. Délután egy jót ordítoztunk az embőccel. Ennyi volt a mai nap, de elfáradtam rendesen... Úgyhogy bontok is egy narancsot és bevackolom magam a Tv elé.

Holnap megyünk anyucikámékhoz névnapi ebédre, de utána próbálok jönni hozzátok.

Zuzmoo. Egyet értek Vikivel. Néha nem árt nekik egy kis fejmosás... :lol: De azért tényleg jobb, ha megbeszélitek, ha kicsit lenyugodtál.

Nóri! Nagyon jól sikerült a süti. Nyami... Kübüki küldj fény post... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szép estét mindenkinek..

bellerreni
Eger

Köszi mindenkinek a véleményeket a névről!!!

Nóri, nem, még nem tudjuk a nemét, ám hétfőn megyek és remélem nem fogom kiszúrni, mert akkor oda a meglepetés 8) Amúgy igaz, egy Margit vagy Józsika butának tűnne a másik két nem túl gyakori nevű tesója mellett..
Király a süti! Hány méter lett?

Zarja, a kérdés az, hogy mit számítunk magyar névnek. Amit az utónévkönyv magyarnak jelöl? Egy Gabriella (héber eredetű) vagy egy Sándor (görög) az magyar név vagy sem?
Megnéztem az echte magyar nevek gyűjteményét és szerintem 5%-a használható…
http://tisztamagyar.gportal.hu/gindex.php?pg=17553638
Ettől függetlenül köszi a véleményt és a Bulcsú nekem is teccik!

Kattkat, tényleg ezen a weblapon az van, hogy orosz eredetű…a másikon meg hogy francia…hát legyen okos az ember :roll:
Brúnó nagyon jó!!!

Zuzmoo, tényleg jobb addig várni, amíg tudtok higgadtan beszélgetni, ez nagyon fontos!
lara

Magyar: Edömér és Szörényke!!! Remek! :lol: :lol:
Nekem a Viola nagyon tetszik. Kár, hogy apának nem. Nekem az volt a favorit sokáig.
Vendég

Zarja: egyrészt anyámnak kinyitható sarokgarnitúrája van, azon alszik. Így az elég komplikált. Nagymaminál meg szintén kanapéból nyitható egy személyes ágy van. Szóval náluk ez az ágyonalvás nem megoldható. Anyóséknál lesz kiságy, és ha máshová megyünk, ott nyilván megoldható, hogy a háziak ágyán aludjon, de ha mégsincs ilyen lehetőség, akkor jó volna egy ilyen lehetőség!

Ami a neveket illeti (már nem tudom, melyiket ki hozta fel):
- Robin: nekem nem igazán köthető nemekhez. De alapvetően aranyos. Kicsit idegen hangzású.
- Nadin: kissé franciásnak hallom, de kifejezetten tetszik.
- Brúnó: ezt a nevet imádom. Talán azért, mert volt egy ovisom, aki Brúnó volt. Vörös hajú, igazi eleven kiskölök, és olyan hangja volt, mint senki másnak. Rekedtes és mély. Mindez 5 évesen! Nagyon vicces volt! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok Csajok!
Bergon babakocsiról valakinek van véleménye/tapasztalata?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Többnyire jó minőségű, középkategóriás babakocsi. Tudásban a legjobbak között van. Esetleg kinézetben nem annyira fullos. De ár/érték arányban messze veri a drága kocsikat. Melyik típus, mennyiért? Mi van az árban?
(sajnos nem egyszer láttam, hogy középkategóriás babakocsik a végén jó sokban voltak, mert mindent külön kellett megvenni - esővédő, lábzsák, pelenkázótáska...)

Amúgy bizonyos alap dolgoktól eltekintve az ember magának veszi a babakocsit, nem a gyereknek.
Mondjuk alap, hogy pl. Auchanos, vagy Nania gyerekülést nem veszek, mert meghal benne a gyerek. (bár itt is több szempontot kell figyelembe venni. Sosem értettem, miért vesz rohadt drága, isofix ülést a barátnőm, mikor kispókja van. Mégis mit gondol, mi lesz egy ütközésnél????? :shock: )

De a többi, hogy rápattintható-e a hordozó a kocsira, kiszedhető-e a kereke, van-e mózese, mind a saját kényelmünket szolgálja. Így funkcionálisan megvan a plafon monjuk egy 70-80eFt-os kocsinál. Onnan fölfele a márka, a design és egyéb, luxus kényelmi cuccok vernek rá az árra sok tízezer Ft-ot. És mindenkinek a saját pénztárcája szab csak határt. Én mondjuk 150eFt-ig vagyok limitálva agyban. Abban az összes komfortot tartalmazó, luxus minőségű cuccnak is benne kell lenni! A 300 és afölötti kategóriát meg nem értem.
Vendég

Nincs konkrét típus még, csak nézelődöm. De asszem most szembesültem vele, hogy Papi babonás. Még nem enged ruhát venni... :roll: Pedig csak bundazsákot kerestem.
Néztem még a Piccolinot és a Kunert Vip-et is, na persze az élő mustra lenne végre az igazi. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ja, és nem engedi hogy használjam a szopipárnát. :oops: :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

xrf
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 22:02-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Egyedül vagyok itthon este, Zsolti nappal dolgozott, most meg elment koncertre. Nem bánom, most babóval úgyse mentem volna vele. Azért nem biztonságos, meg az a nagy zaj, meg füst se kell most nekünk. Bár egy jó kis Ossian koncertre szívesen elmennénk. Majd jövőre...

Nézem a Zorro álarcát, és könnyezem. Istenem, szeretném, ha a Bulcsúnak is jó apja lenne a Zsolti. Aki nem csak dolgozik, meg otthon döglik, hanem foglalkozik is a gyermekével. Esténként mesél neki (úgyis olyan szép megnyugtató hangja van) játszik vele. De erre úgysincs komoly ráhatásom, hiszen belülről kell ennek jönnie, egyébként meg meg lehet...

zarja

Úgy látszik ezen a hétvégén a fiúk nem bírnak magukkal. Zsolti is elment koncertre. Bár előre szólt, mert kb 2 hete remeg az izgalomtól, hogy jön a Pitbull, és neki mennie kell. Hát menjen!

Csuppancs, mi a baj a szopipárnával? Miért nem használhatod?

zarja

Eszter!

Az én férjem pont ilyen. Minden este fürdet születése óta (na jó, én öltöztetek...) De ő mesél és éjjel is ő kel kb mióta visszamentem dolgozni. (meg mióta beszél és azt kiabálja, hogy APUCIKA :lol: )
Sőt, ha itthon van, ő eteti, ő készít neki vacsorát, ha nincs főtt étel. Gyönyörű szendvicseket gyárt. Játszik vele. Imádja. Tökéletes APA.
Én a kiszolgáló személyzet vagyok. Öltöztetek, mosogatok, elpakolok, vasalok. Ennyi. De jó, hogy jön a második, akinek legalább az első fél évben szüksége lesz anyára! :lol: :lol:
Vendég

fg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 22:03-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Zuzmoo, az én férjemmel is csak ritkán lehet beszélni, de amikor érzem, hogy jó az időpont, kiderül, mennyire érzékeny ember. Ilyenkor mindig újra belészeretek. Hihetetlenül ragaszkodik hozzánk. És azt is imádom, amikor a nélkülem eltöltött 30 évéről mesél. Igazi székelyes anekdotásan. Érdemes lenne egyszer papírra vetni, jó kis könyv lenne belőle. :D Szóval én is csak biztatni tudlak, hogy amikor jónak érzed az időpontot, beszélgessetek!

Bocsi, babakocsi témához nem nagyon tudok hozzászólni, nekünk nagyon jó az, ami van, amit mutattam. Pedig nem mózeses, az autósülést sem lehet bele tenni (az másik márka), nehéz is, s bizony a felfújható kerekének hátránya is van. Viszont most már emlékek sora fűz hozzá...

Kattkat, nekem is keveset mocorog az utóbbi napokban Emő, lehet, érzi rajtam a feszültséget. Megint vannak anyagi természetű problémáim, s ráadásul holnap jönnek a szüleim és a bátyámék (húsvét óta nem voltak), de már előre leszögezte anyu, hogy nem maradnak sokat, ez max. 2 órát jelent. Na, ezért érdemes kétszer 180km-t utazni... Amire Bori kicsit feloldódna, már mennek is. De hát ők ilyenek, évente kétszer elviselem, hogy látom a szenvedésüket.
ktc

Most olvastam (pedig már tegnap kaptam a hírlevelet), mindenkinek ajánlom, akinek gondja akadt a férjével:

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/bab ... c.+k%F6nyv
ktc

Éljenek a Kevinek és a Brendonok! :shock:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Keresztnev ... 3%A9vekben
Vendég

Panaszkodni jöttem. Én akartam, hogy végre érezzem a gyereket, de 5 órától fent van! Nem tudom mi lehet vele, mert tegnap alig mocorgott, most viszont hajnaltól nem hagyott aludni. Teljesen fel volt pörögve. Még most kezd el pilledni egy kicsit. Hogy nekem semmi sem jó!!! Ja és nem is mondtam, hogy tegnap vettem dm-es csíkok elleni olajat. Egész jónak tűnik és most akciós volt. Nincs 1000 Ft. Már nagyon sok csíkom van, nem fogom ezeket megúszni, kicsit későn reagáltam, de remélem azért még segíthet.

bellerreni: Jól jártatok akkor a kocsival, így azért már könnyebb lesz. Úgy látszik ez a narancs-szürke favorit színek, mert ugye a miénk is ilyen. Ez elég unisex.

kattkat: Sajnálom, hogy veled is így kibabrált, nálam a lépcsőházban aludna a lépcsőn reggelig. Könnyen beszélek, mert az én drágám egyáltalán nem iszik és ilyen kiruccanásai is csak velem együtt vannak.

zarja: Koncertekkel kapcsolatban az a fóbiám, hogy az egyik kedvencem a Rammstein akkor jön majd magyarországra, mikor nem fogok tudni a babától menni. A többi kedvencemet már láttam, bár van amelyikre megint elmennék. Az ACDC pl. nagyon jó volt. Az egész család jött. Sógorom, anyósom és apósom is! Ezért feljöttek vidékről. Az Ossiánt is szeretem.

ktc: Legutóbb én is mérges voltam anyósékra, mert ők is 200-200km-t utazgattak és 4 órát voltak itt. Mert a kiskutyának pihennie kell! Jelzem a kutya imádta a sétát, minden érdekelte, mondjuk egy kicsit hiperaktív és nem akart aludni. De mit várunk tőle, még csak 1/2 éves.
vicky79
Budapest III. kerület

Eszter, azért nem használhatom, mert nem az ENYÉM. Az a gyereké. :lol:
Mondtam neki hogy de hát ez direkt jó nekem aludni meg bla-bla, de nem hatotta meg. Na jó, ez nem véresen komoly, egyelőre még tudok kényelmesen aludni nélküle, amikor már majd nem, akkor meg úgyis befogom, ő meg majd a száját.

Tegnap vettem a Cora-ban egy melegítőt magamnak, 1.800,- Ft volt ugyan, de nem gumis, hanem kötős és jó tágulós. Egyetlenegy darab L-es volt belőle, hatalmas mákom hogy jó is a pocira. Ugyan még le kell vágnom belőle mert qrva hosszú, de nagyon kényelmes. Ráadásul olyan, hogy még bandázst is tudok rá varratni a későbbiekre. És egy üdítő újdonság, amit csak itthon vettem észre, made in germany. :lol:
Persze elfáradtam mint a liba mire hazaértünk -Diego-ban is voltunk-, délelőtt meg még sulim volt, de aztán jólesett itthon ejtőzni.

Viki, tényleg jön a Rammstein? Tök érdekes, mert amikor a fiam hallgatta őket, először nem tetszett, aztán jónéhány számukba beleszerettem, ráadásul ugye valamennyire értem is és bőven van mondanivalójuk. A Rosenrot a kedvencem. Mi anno a Depeche Mode-dal jártunk úgy, hogy 8 hónapos terhes voltam amikor itt koncerteztek, az ideire megint nem jutottunk el és 8 hónapos terhes leszek januárban amikor megint jönnek. :)

Én is narancssárga betétes babakocsit tervezek, de nekem nem fontos hogy az autósülés vele járjon. De persze ha úgy jön ki jobban árban, vagy jobban tetszik, akkor meggyőzhető vagyok.
Bár a suliban az egyik csoporttársamat látva, nem vagyok meggyőződve róla hogy az a legpraktikusabb. Nem tudta hogy a babakocsi sátrát vagy mijét huzigassa, vagy a hordozó karját. Összevissza kattogtatta amikor kivette a gyereket. Viszont meggyőződtem róla, hogy egyre jobban várom a februárt és hogy a karomban tarthassam a kis szarosunkat.

Az én párom szerencsére szinte absztinens, aminek baromira örülök. Gyerekkoromban sajnos elég sok kellemetlen élményem volt az alkohollal a szüleim kapcsán. Nálunk a foci az ütközéspont, de erről már sokszor írtam. Viszont szó nélkül nem menne el soha.
Olyan aranyos volt tegnap reggel, még félig aludtam, ő meg már nem tudom hányadszor simogatta meg a pocit. Azt hiszem mostanra érettebbé vált az apaságra. Persze teljesen felnőni sosem fog. :)

Most sül a kacsa (Boruska bocsi), meg fő a husileves. Még főzök hozzá héjában krumplit, meg éppen a sütiről folyik az egyeztetés.

Most jó hosszú lettem, bocsi. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs: Nem tudom hogy jönnek-e, de amilyen szerencsém van biztos. Nekem a Du hast mich a kedvencem. :D Jól hangzik az ebéd, nálunk kolbász lesz meg májas hurka. Isteni illata van.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
En szerencsere nem tudom elkepzelni, milyen az, ha az ember szo nelkul megy el itthonrol. Szerintem eszebe sem jutna. Mint mondtam, mi szinte 24 orat vagyunk naponta egyutt, minden nap, ugyhogy Joco, amikor elmegy a 300 m-re levo boltba- persze oda is autoval- megkerdezi, hogy nem megyek vele. Mi eleg korosan fuggoek vagyunk egymastol, pedig mar 9 eve hazasok vagyunk. De novembertol elmegy dolgozni mashova, es hajnaltol ejszakaig nem lesz itthon. Arra kivancsi leszek, ilyen "hormonalis" allapotban ezt hogy fogom viselni... :cry: De a penz nagy ur....
Viki: vegre olvasom, hogy mas babaja is tud beporogni. Mar azt hittem, valami baj van az enyemmel. Nalam vannak napok, amikor egesz nap vadul kalimpal- mint peldaul ma. Nem tudom, hogy a tonhalas kosarka vagy a meggyes-csoki pudingos suti jott be neki, de miota csak elkezdtem fozni, nem pihent egyaltalan. Olyan fura, de amiota "tobben" vagyunk, kedvem van a konyhaban surogni, eddig csak akkor mentem be, ha nagyon muszaly volt. Tegnap ejfelig bongesztem az internetet, hogy mit fozzek ma, ma nagy lelkesen megcsinalom, errefel a tonhalas kosarkambol nem evett Joco, mert van benne paradicsom, es rajott, hogy attol eg a gyomra, a sutibol meg nem kert, mert anyu csinalt neki ozgerincet, es o arra vagyott... Meg szerencse, hogy jott segiteni gipszkartonozni a konyhaba-az uj hazba- az egyik baratunk, es o mind a kettot betermelte. Nori, tenyleg rossz erzes, ha nem eszik meg a foztunket, meg akkor is, ha teljesen ertheto okokbol teszik. De azert engem megmentett valaki, habar amugy se dobtam volna ki, csak a kovetkezo heten lett volna mit egyek. :roll:
geri79

Na, már bejelentkezett a kis csellengő, hogy melyik vonattal jönnek haza. Én meg délelőtt szépen kiatakrítottam, elmosogattam (ezt ő szokta csinálni) és főzöm az ebédet (káposztás kocka)... hátha legalább a lelkiismeretfurdalás marni fogja. Mindenesetre eldöntöttem, hogy én nem hozom szóba a dolgot. Ha bántja, amit csinált, úgyis bocsánatkéréssel fogka kezdeni, ha meg nem, akkor jobb ha csak később beszélek vele.

Csilla: én is Bergont néztem ki, mert nagyon jó árban van ahhoz képest amit tud. Nekem fontos hogy átfordítható legyen a tolókar és bolygósítható az első kerék, és szeretnék bele egy külön mózest hogy ha elalszik a kölyök, azzal együtt lehessen felcipelni vagy bevinni a rokonokhoz, ne kelljen kivenni a kocsiból és felkelteni. Hordozó pedig nem kell, mert azt kaptunk.

Na, megyek mert már kétszer majdnem odaégett a kaja, amíg titeket olvastalak. :)
zuzmooo

geri: Ez a konyhai tevékenykedés nálam is furcsa. Én szeretek főzni, de nem nagyon csináltam, mert nem volt időm. de a múlt héten sütit is sütöttem és már kigondoltam a következőt is, hogy lehetne szénhidrát-szegénnyé tenni.
vicky79
Budapest III. kerület

Valoban az a legerdekesebb egy receptben, hogy mit tudsz te butykolni rajta, hogy a sajat szajad izere alakitsd. Persze, mivel nincs sok tapasztalatom, nem mindig jon ossze, de a lelkesedesem toretlen! :lol: A te eseted mas, te kenyszerusegbol kell alakitsd, de akar meg erdekesse is teheti a dolgot. :wink:
geri79

Sziasztok

mizu veletek?
Sajnálom hogy rég jelentkeztem,de behalt a gép.
Örömmel tudatom hogy kislányunk lessz.
A neve már biztosan Georgina Viktoria.
Az afp nagyon jo lett.és 19 hetesen 23 cm-es volt a baba.
remélem ti is jol vagytok,már nagyon vágyom vissza hozzátok.

Nálunk a mai menü-paradicsom leves
-tejfölös pulykaragu
-Brassoi
-desszertnek pedig csoki puding babapiskotával

Kép
magdimokuci

Sziasztok

Tegnap a kerti partin kissé megfáztunk, hiába húztam magamra három réteg ruhát :( Taknyos vagyok, meg kissé pilledt...
Akkora már a 4-5 hónapos unokahúg, mint egy sós-zsák, alig bírtam cipelni, amikor megfogtam.
De a legjobb fej a nagyobbik unokahúgom volt, az 5 éves. Mondta az anyja, hogy ne emeljem a gyereket, erre beszólt, hogy mi van, máris terhes vagy? :) 5 éves! :) Aztán már nagyon profi, mert ugye most született a huga, és kérdezte, hogy mióta van már a pociban, és ő mekkora lesz, amikor Berci megszületik. Mindig odajött megsimogatni, meg ordibálni a fülébe, meg puszikat adott rá, nagyon édes volt :)

A kismama jóga egyetlen folyománya, hogy rendesen érzem a hátamat, mert ugye végig egyensen kellett tartani - ebből látszik, hogy vszeg rosszul tartom magam.

Anyuéknál voltunk ma ebédelni, klasszikus húsleves - rántott husi kombo volt, desszertnek meg madártej! Nagyon fincsi volt, most csak görögni tudok, mint egy bálna :)

Sajnos kell most egy kicsit dolgoznom, mert sok írnivalóm van jövő hétre.

A tékozló apák: úgy látszik, most többük is haszontalankodik, de az enyém a múlt hétvégén kibalhézta magát, most kenyére lehet kenni :)

boruska

Ja, és van új pocakfotó - nagyot nőtt egy hónap alatt!
Kép

boruska

Milyen pangas van ma...
Nektek is ki van borzasztoan szaradva a borotok? Nekem olyan, mintha pikkelyes lenne, pedig Apa szorgalmasan kenegeti. Cserebe az arcomon is teljesen szaraz a borom, viszont mindig van 2-3 vagy esetleg 10 pattanasom. :cry: Ugye szules utan visszaall az eredeti rend?
geri79

geri, nekem most már kezd helyreállni, ill. a normálisan száraz bőröm újra megjelenni. Eddig nagyon pattanásos voltam, arcomon, nyakamon, hátamon, mellkasomon, de ezt most szépen múlik. Sztem lassan beáll a hormonegyensúly, de szülés után vszeg jobb lesz. Remélem :)

boruska

Boruska- nagyon szepen gombolyodik a pocid. Es hat igen, a remeny hal meg utoljara... :wink: En is remelem, hogy olyan lesz a borom, a sulyom, mint azelott, de ha nem, lesz egy szep boru, csinos babocam.
geri79

Sziasztok!!!

Nekem is megjelenik időről-időre 2-3patti az államon.. szomorú.. :( Kicsi Hangám ma elég aktív, nem sokat aludt, vagy csak szokatlanul sokat van ébren. Én még nem néztem babakocsit, de csak azért mert igencsak megöröklöm bátyámék fél éves chiccoját...Aztán meg az esernyőkocsi is chicco lesz, ugyancsak tőlük.. lais. nem bánom, ha tényleg így lesz, mert szívesen megtakarítanám az árukat...
Amúgy tényleg nagy pangás van ma itt... :lol:

Kép
Kép
ronci

én igyekeztem :(

boruska

geri: Nekem csak a csíkjaim jönnek egyre ki. Most már kenem az olajjal, de már lehet hogy késő. Remélem több már nem lesz, bár legalább ez nem annyira látszik mert fehér. Pattanásom a terhességem óta nincs, mondjuk nem is hiányzik.

ronci: Nem tudom mi van ma ezekkel a porontyokkal. Az enyém hajnal óta nem alszik, délután egy kicsit elcsendesült, de most megint kezdi a hólyagomon való táncolást.
vicky79
Budapest III. kerület

látom mindenkinél nagy a baba-aktivitás - nekem abszolút nem bulizik...
biztos mert kisebb és nem érzem?

boruska

boruska: A 19. héten még csak egyszer-egyszer éreztem a babát én is. A héten kezdett igazából aktívkodni, már apa is érzi kintről kézzel.
vicky79
Budapest III. kerület

Igazi Alien érzésem volt ma. A változatosság kedvéért mi is csatlakoztunk a csapathoz, ma rendesen összevesztünk. Annyira hogy egész nap nem is szóltunk egymáshoz. Na elmentem fürdeni a kádban, heverészek, álmodozom, egyszer csak látom, hogy a nagy teknősbékahát pocakom hirtelen kidudorodik, majd vissza. Aztán össze vissza, mintha belülről egy labdán pattogtattak volna. Uh, nagyon megrémültem, no nem a féltés miatt, hanem olyan olyan furi volt, nem voltam ura a testemnek, hiszen TUDTAM hogy az nem én vagyok. Ááááh, soha többet szörnykibújós horror. A valóság még arra is rá tud cáfolni. Uh, és ez még csak a kezdet...

zarja

Nekem kifejezett kedvencem amikor az egyik valamijét betámasztja a méhszájhoz, a másikat meg a gyomromba és tol. Az überf@sza érzés ám. Alig várom, hogy pár hét múlva elkezdődjön.
És amúgy nem árt mellőzni a 24. héttől a horrorfilmeket. Nekem brutál módon menekült előle Lujzi. Szegény. Én meg 4 nappal kiírás előtt beültem a Hannibál ébredésére a moziba. A közepén 5perces fájásokkal jöttem ki. Az elejétől mértem a keményedéseket stopperrel. Amikor indultunk, megkérdezték, hogy csaknem szülni megyünk? Mondom DE! Az egész mozi tapsolt! :lol: :lol:
Aztán otthon megnyugodott! Lehet túlhordás esetén még bejátszik a 8. utas a halál!!! :twisted: :twisted:
Vendég

Nem tudtok esetleg valamit a köhögés ellen, amit lehet szedni?
Amit próbáltam: tea (hársfa is) mézzel, méz, kakukkfű, zsíros borogatás, paracetamol, stodal, lándzsás utifű, homeogene, oscillococcinum, hagymatea, C-Vitamin, Aspirin C :oops:

Egy hete tart, lázas nem vagyok, de két napja ugatva fulladok, ami remek, mert az egész hasam bekeményedik tőle. Holnap délutános rendelés van a dokinál, ami azt jelenti, hogy 1000 ember van! :shock:
Ha valaki azt mondaná, hogy békasegget kell csókolgatnom, már azt is megtenném! Megpusztulok! Ettől még a hangulatom is rossz!
Vendég

Nóri, én is köhögök, még a megfázás óta, de én már nem annyira, mint akkor.. amúgy a hagymateát javasltam volna, de látom már túl vagy rajta...Ugyhogy passzolom a dolgot..Kitartás!!! Ha a rendelés vége felé mész, akkor elvileg már kevesebben vannak, nem?
Boruska! Nagyon szép a pocid!!!!
Holnap reggel megyek védőnőhöz..már megint. csak meg ne kérdezze valaki, hogy minek..most még eredményem sincs amit beírhatna a kiskönyvembe... :( Bár lehet, hogy megérkezett a tuxoplasma eredményem és azt majd beírja.. :lol: Meg megbeszéljük, hogy szerdán hányra kell mennem helyben a nődokihoz. Azt se bánnám, ha valaki megmondaná, hogy miért nem jó, ha az én magándokim belepecsétel a kiskönyvembe, miért kell egy olyanhoz is elmenni akit kijelöltek erre a szerepre..és ha elmész hozzá annyit kérdez, hogy hogy van, minden rendben??? És már készen is vagy..Értelme????????

Kép
Kép
ronci

Amúgy néztétek a híradókban, hogy el vitatkoznak rajtunk, hogy oltsanak vagy sem, meg hogy mivel oltsanak??? Tisztára bizalom gerjesztő az egész! kivi vagyok ezek után melyik kismama oltatja be magát!

Kép
Kép
ronci

ronci: Nekem eddig nem mondta a védőnő, hogy más nőgyógyászhoz is kellene mennem. Elfogadta a magán nőgyógyászom bélyegzőit. Többiek? Nektek is kell másik dokihoz is menni?
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, az összes javaslatomat kipróbáltad a köhögésre. Talán ha lépes mézet rágcsálnál.

Csajok, izé :oops: már vagy július óta küzdök vele, de ma telt be a pohár. Egyrészt össze vissza tüsszögök, de úgy, hogy a tüsszentés ereje hátralök. Naponta kb 40szer. És hát ha nem épp a tüsszentés előtt voltam wc-n, akkor a bokámat is lepisilom. Csinálom esténként a Kegel gyakorlatokat, de semmi változás :oops: . Tud valaki valamit mondani, akár a tüsszentésre; akár a mellékhatásához? :oops: Bocsi, de már nem bírom tovább...

zarja

Oltás: tele a hócipőm ezzel, hogy még mindig az oltáson rágódnak. Szerintem a kismamák eleve parások, tehát addig a nagy többség nem fogja oltatni magát, amíg legalább 100%-osan és egyöntetűen azt nem mondja az összes orvosi kamara, hogy nem lesz káros mellékhatása sem rövid sem hosszú távon. De amíg ők is marakodnak és bizonytalanok kétlem, hogy valaki rábízná magát az oltásra.

Nem jut eszembe a gyógyszer neve (Contegron, Contegor, valami ilyesmi) , de a 40-es években szedték a kismamák görcsölés ellen. Akkor még azt mondták, hogy nincsen mellékhatása. Kb 200.000 ember él ma az Egyesült Államokban, akik e gyógyszer mellékhatása miatt végtaghiányosan született, és azóta is a szüleikre vannak szorulva. És a gyógyszergyártó azóta is havi kártérítést fizet ezeknek az embereknek. Kártérítés ide vagy oda, nem vagyok hajlandó egész életem végéig nap mint nap szembesülni a saját lelkiismeretemmel. Őrjítő lehet az anyának ellátni a felnőtt gyermekét tudván, ha ő akkor nem szedi be, akkor ez nincs.

Nem vagyok hajlandó, ezt akár kockáztatni sem. Pláne egy ilyen sebtében összedobott cucc miatt.

zarja

Köszi csajok! :oops:

Eszter!
A tüsszentést mi váltja ki? Akár erős fény, vagy valami erős íz. Pl mentol? Pont ma olvastam, hogy valamit:

Vannak, akik tüsszögnek, ha a napba néznek, ám erős fény is kiválthatja a tüsszögés sorozatot. Ez az úgynevezett tüsszögési reflex. Általában egymás utáni több, sorozatos tüsszögéssel jár, a tüsszögések közötti 2-3 másodperces szünettel.
A jelenség a lakosság mintegy negyedét érinti. Hátterében a feltételezések szerint a háromosztatú ideg rendellenes működése áll, ez a felelős a tüsszögésért.
Kutatások szerint összefüggés van eme ideg és a vizuális impulzusokat az agyba szállító idegek működése között.
A látóideg túlstimulálása működésbe hozza a háromosztatú ideget, amely beindítja a tüsszögési folyamatot. Nemcsak a hirtelen fényhatás váltja ki a tüsszögési reflexet, hanem a hideg levegő hirtelen belélegzése és a túlságosan intenzív ízek (pl. túl mentolos rágógumi) is.
A reflex dominánsan genetikus, azaz ha az egyik szülő is „nap-tüsszögő”, akkor 50 százalék az esély rá, hogy gyermekük is az lesz.
Miért lehet veszélyes a tüsszögési reflex?
A fényre vagy Napra tüsszentés, a photic sneezing, veszélyes lehet a közlekedésben. Autós vagy kerékpáros egyaránt kaphat hirtelen ilyen ingert, amitől elránthatja a kormányt, balesetet okozva és szenvedve. Különösen veszélyes, amikor sötétből, például egy alagútból vagy aluljáróból hajtunk ki az erős külső fényre.
Mivel a jelenségről még nem sokat tudnak, jelenleg antihisztaminokkal kezelik a súlyos naptüsszögést.
Vendég

Eszter!

Contergan. Thalidomid tartalmú cucc. Lepragyógyításra is használják. Láttam egy műsort a sráccal, aki felnőttként ment és járt olyan országokban, akiknél életet ment a cucc. Szegény! Nagyon megviselte, hogy az ő élete megkeserítője egy olyan gyógyszer, ami másnak életet ment. Szigorú fogamzásgátlás mellett!!!
Vendég

Néhol kicsit zavaros, de nekem elég értelmes (nem összeesküvés elméletes) részt tartalmaz, miért NE oltassunk!

Egy gyermekorvos véleménye a H1N1-ről és a védőoltásról:

A teljes vírust tartalmazó vakcina használata tilos volt eddig, műhibának számított a csecsemőkorúaknál. Hogy ez a (teljes vírust tartalmazó) új oltóanyag mit tesz majd a csecsemők immunrendszerével, milyen káros vagy súlyos mellékhatásai lesznek, az elválik az idők folyamán (ha lesznek olyan bátrak, akik kísérleti alanynak dobják oda a babájukat), mivel az új oltóanyagot a 3 éven aluliaknál nem is próbálták ki. Még a 9 évesnek sem adnék teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát, csak hasított (split) vakcinát.

Miért ellenzem?

Miért e nagy ellenkezésem az új, úgynevezett pandémiás influenzaoltással szemben?

* Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a tömeges vakcinációt!
* Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak. Talán Afrikában még használható. . .
* Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze 40 (negyven!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.
* Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.
* Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma – hamis.

Ki vállalja a felelősséget?

Mit látok ebből házi gyermekorvosként? Valóban nagyobb a betegforgalom, mint a korábbi évek azonos időszakában, de ennek a megnövekedett betegforgalomnak a 80%-át az iskolából kitiltott, hazaküldött gyermekek teszik ki, akiket valamilyen apró, őszi hurutos tünet miatt hazaküldtek a pedagógusok az ÁNTSZ-től kapott körlevél és a sajtó okozta hecckampány miatti félelmükben.

Nem javaslom az új oltást, mert eddig mindenütt azt oktatták, hogy 3 éven aluli gyermeknek nem szabad teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott. Kipróbálatlanul? Vagy majd most kipróbáljuk? Hát az én unokámon biztosan nem.
És a terhesek?

Veszélyeztetett és az elsőként oltandó csoportba tartoznak a terhesek. Teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinával nincsenek vizsgálatok, mi több, eddig tilos volt így oltani. „Nem lesz olyan gyártó cég, amely leírja, hogy terheseknek ajánlja, hiszen nem áll rendelkezésre elegendő információ, ugyanakkor tudjuk, hogy az influenzával járó lázas állapot megnöveli a szövődmények kockázatát” – mondta Falus Ferenc országos tisztifőorvos. Ennek ellenére az első ütemben oltandók közé sorolták a várandósokat, méghozzá az ingyenes oltással (teljes sejtes vírus!).

Most akkor olthatók? Vagy kinek a felelősségére olthatók a várandósok? Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?

Nem javaslom

Nem javaslom az oltást, mert az ingyenes oltás mögött komoly anyagi érdekeltségek vannak, aminek a jelei már kiszivárogtak.

Nem javaslom az oltást, mert nem véletlen, hogy hiányoznak a hiteles szakmai vélemények. Sem az infektológiai szakmai kollégium, sem az oltási tanácsadó részéről, sem a László Kórház infektológusaitól nem lehet állásfoglalást olvasni, hallani sem a szakmai lapokban, sem a médiában.

Köztudomású, hogy az influenza elleni oltottságban az egészségügyi dolgozók, köztük az orvosok a sor végén járnak, azaz nem oltatják magukat. Ez az adat megállja a helyét egész Európában. Ugye, senki nem gondolja, hogy valamennyien felelőtlenül gondolkodó, tudatlan emberek?

Talán azt tudnám tanácsolni a bizonytalan laikusoknak, kérdezzék meg háziorvosukat, de ne arról, hogy ajánlja-e az oltást. Hanem kérdezzék ezt: „Doktornő, doktor úr, Ön beoltatja magát? És a gyermekeit, az unokáit?”

Egy másik gyerekorvosi vélemény
„Igazság nincs, csak valóság.

Az pedig, mivel gyorsan pörög a betegség és gyorsan pörögnek a reakciók, eléggé változékony.

A jelenlegi, általam ismert komoly ajánlások mondják is, hogy nem örök érvényűek ezek, van úgy, hogy hetente változnak.

Ami fix.

A vakcina valóban elölt, teljes vírust tartalmazó készítmény, aminek több a mellékhatása, mint a split készítményeknek (ebben vírus darabok vannak csak).

A magyar vakcina ilyen csak, a nyugatiak nem. Ezt egyébként az Omninvest cégvezetője úgy tálalta, hogy az ő oltóanyaguk egyedülálló a világon, mert jobb védettséget ad - ez amúgy valószínűleg igaz - ezért nem kell újraoltani senkit.

3 év alatt a vakcinát nem próbálták ki, tehát ilyen kicsiket csak különösen indokolt esetben fognak oltani, pl. immunbetegségek esetében.

A vakcina vizsgálati ideje nagyon rövid volt, ezért mindenre nem biztos, hogy fény derült. Persze ez objektív, sietni kellett, hiszen most jön a szezon és bármikor robbanhat a járvány. Tehát nem rosszindulatból lett így, hanem most ezt dobta az evolúció.

Terheseket nem szabad oltani, punktum.

Szerintem a következő a valószínű.

Beoltják a veszélyeztetetteket (egészségügy, immunkárosodottak stb.) és nyilván azokat, akik paráznak és már ott állnak sorban a rendelő előtt. Aztán a járványhelyzet függvényében egyre többen oltatják be magukat. Szerintem a gyerekeket nem nagyon, pont a fentebb említettek miatt (amúgy Sebő Zsuzsival, aki a választ írta, sok mindenben egyet értek). Aztán előbb-utóbb kiderül, hogy mi van ezzel a védőoltással. Ha nem lesz jó gyerekeknél, és muszáj lesz oltani, akkor gondolom hoznak majd külföldi oltóanyagot, de ez már nehezen belátható. Én mindenesetre az egészséges gyerekeknek nem nagyon javaslom ezt az oltást. Ugyanis akikre ez a betegség igazából veszélyes, azok a csecsemők, ők pedig nem olthatók. Az mondjuk egy helyzet, ha van egy csecsemőd és nagyobb gyerekeid, hogy oltsd-e a nagyokat a kicsik védelmében.

Az idősek pedig úgy néz ki lehetnek jobb helyzetben. Mert, hogy 1957-ben volt egy H1N1 járvány és aki akkor megkapta a kórt, most védett.

A H1N1 alapvetően nem veszélyesebb mint a szokvány influenza. De nagyon ragadós. Szóval, ha nem is öl meg arányaiban annyi embert, az abszolút szám lehet magas. Még az is lehet, hogy gyengül a kis dög, mint Dart Vader. Mindenesetre azt komolyan kell venni, hogy a WHO a legmagasabb fokozatú riasztást rendelte el.” dr Krivácsy

dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos véleménye a H1N1 oltásról

Miért ellenzem?

- Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a vakcinációt!

- Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak! Talán még Afrikában…

- Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze negyven (40!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.

- Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.

- Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma – hamis.

- Eddig mindenhol azt tanították, hogy 3 éves kor alatt nem szabad teljes sejtes vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott.

- Eddig teljes sejtes vakcinával tilos volt oltani a terhes nőket, ezért nincsenek is ilyen tárgyú vizsgálatok. Ennek ellenére most az első körben oltandók közé sorolták őket. Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?

- Az oltás mögött komoly anyagi érdekek vannak
Vendég

Pénteken a dokibácsim azt mondta: én ne oltassam be magam, de esetleg a velem egy háztartásban élők megelőzés céljából beoltathatja magát - hogy ne hozza haza nekem a vírust. De persze a BKV-n bárhol összeszedhetem... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?