Új privát üzeneted érkezett!

remény: Az hagyján. Képzeld ma milyen hülye voltam. A 8-as cukrom után 2 órával szépen megcsináltam a vacsorámat, jól bekajáltam és már majdnem letelt az 1 óra és akkor jutott eszembe, hogy nem adtam be az inzulint. Megmértem a cukrom és 6,8 lett, úgyhogy már a gyors felszívódásút nem adtam be. Olyan felelőtlennek éreztem magam, nem is értem hogy lehet, mikor már 1 hónapja csinálom. Bevettem a vitaminomat és az augmentint és az inzulin kimaradt valahogy. Egyszerűen nem értem magam.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky, akkor add be utólag a pótvacsinál, az nem jó? Nem mentél 7 fölé, így csak nem csináltál rosszat vele...
Én múltkor az éjszakait 10 helyett fél 11-kor adtam be, mert elfelejtettem.

remény73
 
 


remény: Most abban maradtunk a párommal, hogy eléggé bekajáltam és így már nem lesz utóvacsi és kimarad az esti inzulin. Megpróbálok még egyszer nem ilyen szétszórt lenni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 

 
 

Trix!
Nagyon szorítok, hogy ne kelljen bennt maradnotok a kórházban. De ha bármi is van, akkor mindenképpen jelezd valahogy, hogy ne izguljunk feleslegesen...

Brigi!
Engem természetesen érdekel majd Rólad is a hír, ugyanúgy, mint mindenki másról :lol:
Én még akkor bőven itthon leszek, de már nem dolgozom majd, tehát lesz bőven időm a fórumot olvasgatni!
Az én tapasztalatom szerint (szinte az összes ismimnél) a második babák a 38. és 39+3 nap között megérkeznek. Ha Nálad is beválik, akkor Szenteste már bőven otthon lesztek :lol:
Csak egy útvonal van, amin be tudtok jutni Pestre? Lehet, hogy fel kéne fedeznetek még vagy 2 útvonalat, hogyha az egyiken dugó van, akkor is tudjatok haladni!

Kép
akire79
 
 


Jó reggelt!!!!

brigi33 azt mondta a doktorbácsi,hogy nem valószinü,hogy megvárjuk a 12.13 időpontot mert nagyon feszül a hasam és nagy bent az aktivitás. (jó szöveg) Tuti,hogy már te is itthon leszel karácsonyra. Végre lesz egy igazán szép karácsonyom ami nagyon régen volt. Mindig a rohangálásról+vásárlásról szolt és nem a szeretetről amiről úgye szolnia kéne,de most én ezt meguszom mert én most nem fogok semmiért sem stresszelni hanem itthon fogok babázni!! :D :wink: :D :wink: De még nem mondtam le róla,hogy szobatársak legyünk
Csajszik nem csinálunk iwiw-en saját oldalt vagy mit is?? Jó lenne ott is összegyülni. Nekem csak trix van ismeröseim között.

Puszi

Kép
Kép
colin
 
 


COLIN
Nekünk az inszemesekkel van egy iwiw-es oldalunk.
Kábelbarátnőknek neveztem el mert ugyebár az interneten ismerkedtünk össze! :lol: Találtam a neten egy tök jó képet is a profilhoz. Ha gondoljátok csatlakozhattok oda és akkor nem kell újat gyártani.

BRIGI
Engem is érdekel mindenkiről a hír. Remélem a három egy időben szült mamink is mihamarabb eljut arra a pontra hogy néha-néha tudjanak jönni közénk hogy telnek a napjaik, na és a fényképekkel.

VICKY, REMÉNY
Én nem szedek sok gyógyszert de még ezekkel is hadilábon állok hogy beszedtem-e vagy sem. De amikor az injekciózás volt annyira be volt rá állva az agyam hogy pontosan adjam be. Az is napi 3x kellett és sosem csúsztam ki az időből, de most már biztos hogy én is úgy járnék mint ti az inzulinnal. Még jó hogy nekem nem kell.

Na én megyek főzni előre 4 napra mert holnap megyek fel pestre és úgy tervezem hogy csak vasárnap jövök haza anyuékkal délelőtt.

Majd ha végeztem még felnézek, addig meg jók legyetek. Pusz.

dita75
 
 


Sziasztok :lol:

bocs hogy csak így átpofátlankodok :oops: :oops:

Trix:annyit szeretnék csak irni hogy SEMMI GOND NEM LESZ!!!!!
az orvosok tudják mit csinálnak és hamarosan te már babázhatsz!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


mindenkinek kívánok "könnyű"szülést :lol: :lol: :lol:
és képeket minél többet tegyetek fel hogy nekünk akik még nem vagyunk babásak legyen miből erőt meríteni!

mindenkit puszilok remélem én is hamarosan csatlakozhatom hozzátok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sting1982
 
 


Sziasztok!

Vicky!
Nem értem a receptedet. Azt írtad, hogy élesztő ( szárított ), de azt nem kell felfuttatni? És utána meg minek akkor még bele SÜTŐPORos liszt?? :roll: :shock:

Köszi

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


heni: Bocsi, csak szárított élesztő kell bele. Azt nem kell felfuttatni, csak beleszórni a lisztbe. Kijavítottam az eredetiben is.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Lányok! Valaki profi fánk készítésben? Életem első fánkja kissé még tanácsokra szorul, így ha valaki tud segíteni...

Sting, dehogy baj, gyere máskor is...

remény73
 
 


Köszi Vicky, hétvégén kipróbálom. Csak nem értettem, hogy élesztő is és sütőpor is kell e bele, vagy csak élesztő, vagy csak sütőpor, és elírtad .....szóval érted.....mert én már igen :lol: :lol: :lol:

Ja igen, és ebből kb mennyi a CH készen 100 g ra nézve??

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


heni: Nem nagyon számoltam ki. A teljes kiőrlésű lisztben van valamennyi és a vaníliás cukorban, ha teszel bele. Meg a gyümölcsben, de az attól függ milyet raksz bele.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky!

Mennyi CH van 100 g teljes kiőrlésű lisztben? Igazából erre lennék kíváncsi, a többit kitudom számolni értelemszerűen!! De a lisztet sehol nem találtam.
Ha esetleg valaki tud segíteni..........

Köszi

Trixikém!
Remélem minden rendben veletek!!!!!

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Jó reggelt Lányok! :)

Köszi Mindenkinek a drukkokat, bejött!!!

Még mindig szabadlábon szerencsére! :wink:

Bár a laborértékeim mérsékelten tovább romlottak, a doki hétfőre hívott vissza kontrollra.

BABÁKKAL MINDEN RENDBEN!!! :D :D

Talán még kihúzom egy darabig, jó lenne tényleg legalább a 35-36. hétig. Addig is jövök még :wink: :lol:

pussz

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Heni, a sima liszt 75g CH, míg az én graham lisztemen 60,2 g CH szerepel 100 g-ban. Vannak, amin rajta vannak, de nem minden liszten.

Én tegnap fánkot ettem, negyed kg lisztből, és szerencsémre sikerült mindig 7 alatt maradnom déltől, pedig folyamatosan minden étkezésbe becsempésztem. :)

Trix, örülök, hogy még megvagytok. Húzzátok ki velem még pár hétig... Én kedden megyek ctg-re, és rá köv. héten a dokihoz, és akkor kiderül mikor lesz a császár. Jó lenne együtt szülni, de majd kiderül...

Ma hajnalban nem sokat aludtam, párom hajnalban felébresztett nagyon fáj a mellkasa, nem bír feküdni. Addig-addig mondta, míg a neten megkerestem az ügyelet számát, és hívtuk a dokit, de azt mondta reggel menjen a háziorvosához. Na reggel bejelentettem menne, s várom hívjon, hogy mit mondtak neki. Tudjátok olyan sok probléma jött össze mostanság, nem hiányzik újabb...
Apukámat is jövő hét második felében műtik, így utána nem nagyon fognak látogatni, ha szülök, max. egyszer szerintem eljönnek megnézni az unokát az elején. Kicsit félek, hiszen anyósom is kórházban, és nem lesz a páromon kívül senki aki segítsen, s mindketten nagyon tapasztalatlanok vagyunk baba téren. Tesóméknál otthon van a baba 2 napja, fejik a tejet, mert így látják mennyit eszik, és a lánynak volt már dolga babával néhány éve a rokonság miatt, de mégis segítségre szorul, akkor én hogyan fogom megoldani? Kezdek beparázni kicsit ettől...
Remélem párommal minden ok lesz, s ketten valahogy megoldjuk...

Bocsánat, hogy kifakadtam, de bennem van a félsz...szerencse nem ikrek lesznek, mert akkor nagyon félnék a helyzettől.

remény73
 
 


Remény: sajnálom, hogy ilyen kilátástalannak látod a helyzeteteket, de nagyon ügyesek vagytok és hidd el mindennel meg fogtok tudni bírkózni.
Sajnálom a Párod, Apukád és Anyósod is, jobbulást kívánok nekik!!!

Tényleg jó lenne együtt szülni :) , de olyan érzésem van, hogy mi nem fogjuk addig húzni, mint Ti.
Most kaptam még pár nap haladékot, de ha valami elindult a lejtőn onnan nincs visszaút. Talán van még egy-két hetünk, de szerintem több nincs. A lényeg, hogy a Babák addig amíg jól vannak idebent, tovább fejlődjenek.
(Ez a dolog egyébként a májfunkciókkal rám nincs veszéllyel, hanem csak a Babákra. Ha tovább romlik kórház és császár :? )

Kíváncsi vagyok a CTG-dre ill. az utána következő UH-ra!

Ameddig tudok, jövök és drukkolok mindenkinek!!!

pusszantás

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Trix, ha a doki 37. héten úgy látja, hogy nem fordult be, akár a 38. héten programozott császár. Az még 2,5 hét. Jó lenne ha együtt kihúznánk ezt az időt.

Kíváncsi vagyok én is a ctg-re, meg a laborra is. Igaz a cukros labornál sok dolgot néznek, de nem tudom ez mennyivel lesz több majd. Az uh-ra meg pláne kíváncsi vagyok, mert tudni szeretném minden ok-e odabent, mennyit fejlődött, és rendben fejlődik-e. Tudod nem tudom a kajálásommal mikor teszek neki jót, vagy rosszat. Az utóbbi hetekben többször bűnöztem, hiszen ha a mért érték jó volt ettem egy kis nasit, s így a 2,5-3 órás étkezések helyett sokszor 1-1,5 óra volt csak, mert mellette ettem...
Ma reggel tej nélkül ettem Norbis croassant, 6 alatt mértem, igaz 30 CH helyett 25 CH volt csak, így most eszek egy kekszet nehogy most meg leesen a cukrom. Igaz emeltem is inzulint, de ilyen alacsony nem volt mostanság reggel...

remény73
 
 


heni: 100 gr-ban 66,8 gr szénhidrát van. Akkor ebben a tepsiben van 100 gr a lisztből és a gyümölcsökből is legalább annyi. És lett kb. 20-25 kocka belőle, tehát 1 kocka olyan 8-10 gr szénhidrát lehet, ha jól számolom. A margarinban nincs, a tojásban sincs és az édesítőben sincs.

remény: Sajnálom, hogy ennyire összejöttek a dolgok. Próbálj meg ne parázni a dolgokon, remek anyuka leszel. Meg fogod oldani és ha gond van, akkor "mi tapasztalt anyukák" :) itt leszünk neked.

trix: Mi is drukkolunk neked és a babáknak.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Párom hívott, hogy nem mondott semmi okosat neki a doki, megnézte, talált egy érzékeny pontot, ahol fáj, nem mondott semmit, nem adott rá semmit, bízom benne csak megerőltetés. Hétvégén apukámmal hordókat mostak, meg pakoltak, meg bort fejtettek...lehet megerőltette...és remélem mihamarabb elmúlik a fájdalom.

Vicky, köszi a biztatást, tudom rátok számíthatok... csak hát tudod milyen az, amikor nincs segítséged...

remény73
 
 


remény: Remélem a pároddal minden rendben lesz. Tudom, a szülők 200 km-re lesznek nálunk is. Én nem nagyon bánom, mert lehet hogy nem segítség lenne csak az akadékoskodás. Majd zargatom a kisgyerekes barátnőmet.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy beleszólok, de a "cukros" kismamiknak szeretnék írni egy-két dolgot.
Ahogy már régebben is írtam, én is a terhesség alatt cukros lettem, és 150g-os CH diétára és éjszakai és reggeli inzulinra lettem beállítva. A terhesség alatt soha nem bűnöztem, és szerintem Ti se tegyétek. Mert nem véletlen, hogy annyira oda kell figyelni.
Nekem hetente kellett járnom ellenőrzésre.
Ti híztatok eddig a terhesség alatt?
én amúgy sem kis súllyal kezdtem, de a terhesség végére a kezdő súlyom volt, mármint semmi plusz nem volt rajtam. Betartottam mindent és a baba is egészségesen jött a világra. Azért azt hozzá teszem, hogy egy héttel előbb, mert a méhlepényem már annyira el volt használódva. Az orvos mondta is, hogy örül, hogy ilyen szépen tartottam a diétát, mert ha nem tartottam volna, lehet, hogy előbb "tönkre ment" volna a méhlepény, ami több rossz dolgot is eredményezhetett volna.
Szerintem és ez egy jó tanács, inkább tartsátok be, a fennmaradó időt meg édesség és nasi nélkül is ki lehet bírni. Sok gyümölcs van, meg végül is húst-hússal ehettek bárhogyan. Igen és az is fontos, hogy tényleg kb három óránként együnk.
Nem megbántani akartam ezzel senkit.

Üdv
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta
 
 


kriszti: Nekem is hetente-kéthetente van ellenőrzés és nem hogy nem híztam, még mindig 4 kilóval vagyok kevesebb, mint az elején. A bűnözést meg ne úgy értsd, hogy nekiállunk édesség hegyeket enni. Néha egy-egy kocka cukormentes csoki, vagy szénhidrátszegény süti (amit most kipróbáltam, az egész jól sikerült). Én már a 15. héttől inzulinozok és ez jobb már nem lesz a végéig. A méhlepény is rendben, de persze egyikünk sem akar rosszat a gyereknek, csak szerintem egy kicsit túlzásba viszik a dokik az aggódást. Hallotunk már olyan kismamáról, aki cukorbetegként esett teherbe és neki a 10 alatti cukorérték volt a cél, nekünk meg a 7 alatti. Hát én amíg 7 alatt tudom többségében tartani a cukrom, addig nem aggódom. És a diéta legalább arra jó, hogy a kívánós rohamok elkerülnek, mert bármi jól esne, amit nem ehetek, rögtön az jut eszembe, hogy a babának nem tenne jót. Most én pl. a szőlő miatt kínlódom, de majd eszem jövőre. Ja még kérdezni akartam, hogy te mikortól adtál inzulint, mennyit és mennyi lett a végére? Csak kíváncsi vagyok hogy mi lehet a végén a legtöbb, mert Remény adagjai megijesztenek egy kicsit.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Kriszti, a bűnözés tényleg nem azt jelenti, hogy falom az édességet. A doki azt mondta minden ehető, csak számoljam bele a mennyiségembe. Kipróbáltam a palacsintát, de emelt, kipróbáltam a rántott dolgokat, emelt, most a fánkot, semmi bajom tőle. Nem eszek édességeket, de próbálok változatosan enni, és ebbe néha 1-2 finomabb falatot belevinni. Eszem a gyümölcsöt köztes étkezésre korpovit keksszel, főétkezésekre kenyeret, ami emelt, így azt próbálom kitapasztalni mi nem emel. Ilyen a croassan tej nélkül. Eddig kenyeret ettem felvágottal, zöldséggel, de sokszor voltam reggel 7 felett.
Biztos voltál úgy, hogy többen voltatok, akár valami ünnep volt, s ették előtted a finomabbnál finomabb dolgokat, s te ehetted a kimért adagod. Na sokáig tudja tartani az ember magát, de vannak időszakok, mikor már nem megy. Na ilyenkor van néha, hogy eszem a saját kajám, rá 1 órára mérek, s ha ez 6 alatti, engedek a kísértésnek, de ez ritkán van, havonta 1-2 alkalom, s benyomok 1-1 pici sütit, vagy fánkot, vagy ha úgy alakul, s kibírom estig, a pótvacsimnak eszem meg. Utána persze mérek 1 órára, s ha még mindig jó vagyok, s 7 alatt azt gondolom nem ártottam vele.
A dokim tud róla, s amíg ő azt mondja jól csinálom, azt gondolom nem ártok a babának. Senki nem akar ártani neki.
Nincs is gond napközben, a reggeli a gázos, de azt meg sokszor nem tudom kiszámítani mit egyek, hogy 7 alatt legyek, mert annyi mindent kipróbáltam.
Kell étkezési naplót vezetni, nézik a dietetikusok, 3 hetente vizelet és vérvizsgálat, kajás vérvizsgálat kontrollok, de a dietetikus sem érti a reggeli 7 feletti, de 8 alatti értékem.
Én úgy gondolom, hogy nem teszek rosszat, és a bűnözés sem túl gyakori.

Sok kismama jár erre az ellenőrzésre, és van akiknek sokkal rosszabb az eredményük, a doki elégedett velem, tudja mikor mit eszek, látja, azt gondolom addig nem gond...

Azért köszi, hogy megosztottad velünk a cukros véleményed, nem haragszik senki...
Én eddig a terhesség alatt 6 kilót híztam, de alapból nem vagyok túlsúlyos, jelenleg 62 kiló vagyok, és 56 voltam az első védőnői vizsgálaton. Sógornőm 13 kilót hízott, pedig nem volt cukros...és a 8-10 a normális, és azt gondolom én ebbe bele fogok tartozni.

remény73
 
 


Én nem is tudom, hogy Ti hogyan csináljátok lányok!
Cukor nélkül is annyi mindenre kell figyelni.....
Próbálom betartani, hogy én sem eszek szőlőt, 18 óra után max. zöldséget eszek, minimális kenyér, köret, nem nasizok, stb.... és mégis jönnek fel a kilók :cry:

Nekem mondjuk a cukrommal nincs baj (legalábbis úgy gondolom, eredmény csak hétfőn lesz), inkább a savam kínoz.
Soha nem gondoltam volna, hogy a paradicsom-paprika vacsora majdnem a vesztemet okozza. Túlzás nélkül lepergett előttem az életem :cry:
Szóval mostmár se gyümölcs, se zöldség :cry:
Akkor mégis mit egyek, hogy vitamint juttassak be a babámnak?

Bocsánat, hogy hosszú voltam, nem panaszkodni akartam, csak én is ki vagyok most akadva!
Egyszóval minden elismerésem Nektek, hogy akár bűnözve, akár bűnözés nélkül, ilyen kitartással és odafigyeléssel csináljátok végig ezt az egészet.

Kép
akire79
 
 


Trix!
Nagyon örülök, hogy itthon vagy!
Reméljük hétfőn sem tartanak bennt. A lényeg, hogy a babák jól vannak! Vigyázz Magatokra!

Remény!
Sajnálom ezt a sok problémát, ami mostanában megtalál Titeket! Kitartást, ha Ádám megszületik, minden rendben jön! :lol:

Hát eléggé kihalt a fórum....
Remélem mindenki pihen és jól érzi magát!
Nekem holnap suli lesz Szolnokon, reggel 4-kor kelek, így el is teszem magam holnapra!
Jó éjt Kismamik......

Kép
akire79
 
 


Sziasztok!

Igazatok van Nektek is, csak azért írtam, mert aggódom. A saját példámból indultam ki, hogy még akkor is, ha betartod akkor is fennáll a kockázata a méhlepény öregedésnek, hamarabb, mint a "normál" terheseknél, és ez elég sok kockázattal jár. Nálam pl az utolsó két napban nagyon rossz volt a CTG-m és ezért is kellett megcsászározni, meg a méhlepény nagyon elöregedett már. Igaz a baba burokrepesztés után sem akart kijönni, és így lett császár. Fájásaim semmi sem volt.
Nekem is a 7 alatti értéket kellett mindig betartani. 16 hetesen tudtam meg, hogy terhességi cukrom van. A terhelésesem 10,8 lett ami nagyon-nagyon magas. Megpróbáltuk csak diétával, de így is csak 7,8-ra ment le, így kellett az inzulin. Hála nekem csak kétszer kellett szúrnom magam reggel 6:30-kor és este 21:30-kor. Kezdetben reggel 4 egységet adtam magamnak a végére pedig 26 egység volt. Este kezdetben pedig 7 egység volt a végére pedig 14 egység. Szóval azért eléggé változott. Főként, amikor meg voltam fázva, akkor sokkal többet mértem ugyanannál a kajánál, az is nagyon befolyásolja.
Amikor bent feküdtem volt egy nővér, ő is a terhességénél cukros lett és ő egy nap összesen 90egységet adott.
Nektek hány egységet kell szúrni és mikor?

Szóval tényleg kitartás nektek erre az időre, én is volt, hogy szenvedtem, pont ilyenkor jönnek be a jó dolgok, nekem is esküvő, karácsony stb, de kibírtam.

Sok sikert Nektek és örömteli perceket még kismamaként majd lassan anyukaként! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta
 
 


Kriszti, nekem kezdetben 6-4 volt, most napi 4-szer kell adni, 20-10-10-4 a jelenlegi.
A 4 az éjszakai. Ma emeltem önkényesen 18-ról 20-ra, mert két napig 7 felett voltam. Szerintem változó, kinek mit adnak, s mennyit kell adni. Meg szerintem a doki függvénye is, ki mit tart megfelelőnek.
Az én dokim azt vallja, hogy az inzulin növelése nem árt a babának, de inkább emeljek, mint elszálljon a cukrom. Mostanság sokszor vagyok depis, gondolom ennek is van hatása a cukromra...

Nekem tényleg köztes időben nincs gond, meg korábban sem volt nagyon, így csak a reggelivel volt mindig gond. Kipróbáltam rengeteg kenyérfélét, egyszer jó volt vele másszor magas, így mindig kísérletezek a reggelivel, napközben meg arra jöttem rá, hogy mikor nagyon aggódok, mert anyukámnál ettem komplett ebédet, s nem tudom pontosan mennyi CH van benne, mert mikor én főzök mérek mindent. De még nem volt gondom azoknál az ebédeknél. Ha főztem, és magasat mértem kiszámolt CH esetén, akkor azokat kiiktattam az ebédből. Így nem eszek rántott dolgokat, mert a rántott cukkini emelt, pedig pontosan mértem a panírt is. Így rántott húst már nem is próbáltam, csak natúr halakat és húsokat. A köretek is változó, van mikor jó, van mikor emel, s van amit ritkábban eszek emiatt.

remény73
 
 


Sziasztok!

anyuéktól írok............nincs sok idő.....

cukortémáról annyit hogy én könnyebb helyzetben vagyok mint ti (meggyőződésem hogy nem is vagyok cukros csak vmit nagyon elcsesztem a vv. előtt) de ettől függetlenül tartom a diétát, nem mondom hogy nem csábulgatok el én is de azért semmit nem viszek túlzásba. ezt így tényleg nagyon nehéz csinálni, áldom szerencsémet hogy én nem lettem inzulinos pl., mert így is elég gáz hát még ha szurizni is kéne, remélem nem is fog kelleni egyáltalán.
Igaz az én cukromat nem nézik olyan körültekintően mint a tiéteket de eddig ahányszor nézték mindig tökéletes volt, pedig aztán nem is ettem előtte keveset, sőt még gyümölcs is.
én is csodállak titeket hogy ilyen ügyesen kezelitek a dolgot én félig-meddig benne vagyok, tudom miről van szó, mennyi lemondással jár milyen macerás, stb..... de tényleg sok mindent kibírtunk már a kis pocaklakónkért így ez a legkevesebb amit megteszünk érte hogy egészségesen jöjjön a világra! :)

dita75
 
 


kriszti: Azért a te adagjaid is brutálisak lettek a végére. Szép kilátások. Én a 15. héttől adom az inzulint és nekem 4 reggel és 3 este. De szerencsére még nem kellett emelnem és ritkán megy csak 7 fölé.

dita: Én is áldom a sorsot hogy legalább már nem most kell a tűvel megbarátkoznom, de azért jobb lett volna, ha nem kell. Így viszont mindenki mondja, hogy tök jól nézek ki, meg milyen sokat fogytam. Ez azért jól esik.

Megyek, mert megyünk a babakocsiért. Majd hozok róla nektek is képet.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Hazaértünk a babakocsival, nagyon szuper. Ám már most megmutatkozik egy hibája...rohadt nehéz! Vagy 10 kiló üresen hordozó nélkül! Szerintem a többi sem könnyebb, de azért nem számítottam ekkora súlyra és még a kocsit külön is hozta a párom a hordozótól. Azt én hoztam és az is elég nehéz. Szóval nem tudom, hogy mennyivel lehetett volna könnyebb kocsit venni, de szerintem figyeljetek a súlyára. Ezzel én ki fogok combosodni. De legalább masszív. :D És kiderült, hogy még garanciális jövő márciusig, mert két garijegy van benne és ugyan a 6 hónapos van kitöltve, de az egy régebbi rendeletre hivatkozik és van annál újabb, ami a másik papíron volt. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, már a liftbe is bepróbáltuk és beférek mellé.

Mutatok képet:

Kép Kép Kép
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Bemutatom a gyerekszoba függönyét...
Kép

ez pedig a hálószobáé:
Kép

remény73
 
 


Remény: Jók lettek a függönyök. Hogy vagytok egyébként?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky, tetszik a babakocsitok, aranyos, csak ne lenne oly nehéz...főleg ha a baba is benne lesz...
A mi hordozónk az alus, így némileg könnyebb, de babával már az sem lesz könnyű...

Köszi, vagyogatunk. Ma reggel a cukrom 7,1 lett, de ebédem 4,6 és a vacsim még nem néztem. Igaz ma elaludtam, s 1 órát csúszott az inzulinom reggel, így lehet ez is közrejátszott, nem tudom. Ebédre meg grillcsirkét ettem krumplival és kovi ubival, ezt gyakran ehetek ahogy elnézem.

Még van mit csinálni a lakásban, de a gyerekszoba már ha azt veszem kész, majd ha tudom mikor szülök teljesen feldíszítem. (játékok, ágynemű)

remény73
 
 


remény: Emlékszem milyen a hordozód, attól ez nem sokkal nehezebb. A babakocsi lehetne egy kicsit könnyebb, de már mindegy. Örülök, hogy jól vagytok.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Ja igen, emlékszem, hogy pont akkor vettem meg, mikor találkoztunk, s talán meg is fogtad, tehát érezhetted a súlyát.

Páromnak még fáj a mellkasa, de már jobban van picit, remélem idővel elmúlik. Most meccset néz, s olyankor nem fontos semmi más...remélem a fiam nem bolondítja majd el. Ahhoz képest, mikor megismerkedtünk azt vallotta nem nagyon néz semmi ilyesmit...

remény73
 
 


Sziasztok!

Remény! Jobbulást a párodnak és fel a fejjel. Én még nem tartok ott mint Ti Vickyvel, de szerintem nagyon ügyesen csináljátok. Én a súly miatt vigyázok a kajával állandóan, de csak így szimplán is nagy szenvedés az egész. Szépek a függönyök!

Vicky! Nagyon jól néz ki ez a babakocsi. Mi is megvettük már a három csajszinak, de ahhoz csak sportülés van, így még keresek olyan autósüléses-hordozót amit rá lehet rakni a babakocsira.

Dita! Jó érezd jól magad anyudéknál és kapcsolódj ki!

Trix! Ugyanazokat kívánom itt is mint az ikresben. :lol:

A véleményetekre lennék kíváncsi a kiságyakkal kapcsolatban. Ki mekkorát vett? 60*120 vagy 70*140? Illetve rácsos ágy vagy átalakítható ágy?
A következőn gondolkoztam:
A gyerekszobába csak egy szekrény és 3 db 70*140-es átalakítható kiságyat lehet berakni+ egy pelenkázó szekrényt. Ez jó is lenne, de felmerül bennem, hogyha betegek vagy elején az éjszakai szopihoz jobb lenne, ha lenne bent egy kinyitható kanapé nekem. Illetve mivel szobakutyusunk, úgy tűnik megmarad, így nem tudok a nappaliban szoptatni, mert biztos kíváncsiskodna és felugrálna. Szóval most arra gondoltam, hogy veszek 3 db 60*120-as kiságyat, ami kb a gyerekek 2 éves koráig jó és utána kapnak valamilyen ikres ágyat. Így nekem a szobájukban lenne egy "ágyam" ha valami gond van, illetve egy ráccsal a kicsi kutyusom ki lenne zárva, de nem lenne teljesen külön. (az ajtót nem akarom becsukni, mert féltékeny lenne).
A másik kérdés pedig az lenne, hogy a kiságyban lévő fejvédő anyag csak addig kell amíg a magas állásban altatjuk a babát? Utána vesztek falvédőt a rácsok mellé?
Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem csak most kezdtem el járni a boltokat és felmerül bennem néhány kérdés.

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske! Mindenképpen jó, ha van egy ágy neked is a gyerekek szobájában az első fél-egy évben. Javasolják is, hogy az első 3 hónapban legyünk a babák mellett éjjel is, s ha külön alszanak, aludjunk mi velük. Így én a kisebb ágyat és a kihúzhatós ágyat javasolnám neked, de ez csak az én véleményem. Ha a gyerekek járnak, s már biztonságosan közlekednek a legtöbbször saját ágyba költöztetik, de egyik ismerősöméknél 2 éves kor körül kerültek saját ágyba, ami nem kiságy, a másiknál már 1-1,5 évesen. Mi is úgy tervezzük, hogy 1,5 évesen megkapja azt a kihúzható ágyat, amin most én fogok vele lenni.

A kutyát, hogy csak félig rekeszd ki, vagy olyan rács, amit az ajtóhoz fel lehet szerelni, vagy fúrással, vagy kapható nem fúrásos változat is. Később a gyerekek mászkálását is védheted vele, így az később is használható.

remény73
 
 


tigriske: Én is a kisebb ágyat fogom venni (a nagyobbiktól nem férnénk olyan jól el), de én átalakíthatót szeretnék. Nekem is lesz egy kanapém a gyerekszobában, hogy tudjak ott aludni ha kell.

Panaszkodni jöttem. Én akartam, hogy végre érezzem a gyereket, de 5 órától fent van! Nem tudom mi lehet vele, mert tegnap alig mocorgott, most viszont hajnaltól nem hagyott aludni. Teljesen fel volt pörögve. Még most kezd el pilledni egy kicsit. Hogy nekem semmi sem jó!!! :D :oops:
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky, hát én is mostanában inkább csak nyomakodást érzek, pedig néha 1-2 mocorgásnak örülnék...De gondolom nálam már egyre kisebb a helye, s nem tud úgy mocorogni....Kedden megyek vizsgálatokra, remélem minden ok lesz...

remény73
 
 


Tigriske!

Én a nagyobb ágat vettem, de csak azért, mert okos volt a pelenkázó megoldása.
Ha 3-at kellene vennem, akkor biztos a kisebbet venném, hogy beférjen a szobába egy ágy nekem is.
Én alsó állásban is a fejvédőt fogom használni, mert nálunk nincs hideg fal, körbe vagyunk fűtve, és a fejvédő csak azért ell, hogy be ne verje a kis buksiját a baba.


Remény!

Jobbulást kívánok a családod minden tagjának!
És biztos vagyok benne, hogy meg fogjátok oldani a baba körüli feladatokat is!
NEVER GIVE UP!!!


Vicky!

Nekem mindig reggel 1/2 4 és 6 között szokott brutálisan kapálózni a fiam. Már megszoktam. Bár ahogy nő, egyre jobban fáj.
Mondjuk szerintem szeretne befordulni, csak nincs elég helye nálam. Én biztatni szoktam. De ha énekelek neki, akkor megnyugszik.

Kép

Kép
vevikk
 
 


REMÉNY
szívesen átadnék egy kis mocizást abból ami nálunk van.
Miló örökmozgó. Jelenleg is a jobb oldalamon annyira kitolta magát hogy vagy 5 cm-rel nagyobb annak az oldala a hasamnak és hiába simizem nem akarja magát visszarendezni, nyomakszik, furakszik....

Jobbulást a családnak!

Király a függöny!

TIGRIS
Elég a kisebb ágy, de neked legyen mindenképp. EGy fotelágy nem sok helyet foglal nekem is az van.

Kép

TRIX
örülök hogy a babákkal minden ok!

dita75
 
 


dita: Jó a fotelágy. Csak lehet hogy neked is kéne mellé valami falvédő, mert olyan szép színe van ennek a falnak. És ha hideg is, akkor nem lesz kellemes oda bújni, nem?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!!!

Remélem mindenkinek kellemesen telik a hétvége. Mi Apával végre megvettük a kiságyat,matracot,kádat meg egyéb apróságokat. Jól jártunk a Máriába mert most ha van törzsvásárlói kártya akkor az első számmal számolnak mindent. Pl. a matracon 6900-7690 ár volt feltüntetve és ha van törzsvásárlói kártya akkor 6900. Kiszámoltuk,hogy igy most sokat lehet sporolni. Remélem érthetően irtam le. :? :? :? :?
vicky nagyon jó kis babakocsi tetszik. Mi elhalasztjuk a babakocsi vásárlást jövöre.
Most már én is elkezdek gondolkodni hogyan tehetném a babaszobát jobban babásá mert most csak a csupasz falak meg a kiságy meg egy komod van bent semmi más+ majd kapunk egy kinyithatós kanapét jövöhéten szombaton.
Lusta modon nem olvastalak titeket viszza,de majd megteszem igérem.

Találkozom még valakivel kedden a Jánosba??

Puszi

UI: most jutott eszembe,hogy szoktam nézni a babavilágot és mindig megdöbbenek,hogy miért 12 karikás,de tegnap rájöttem. Láttam 2 kis fütyit+ egy kis cuncit tehát most már értem!!

Kép
Kép
colin
 
 


Colin, ügyik vagytok. Mi már mindent megvettünk, így nekünk ez sajnos most nem kedvez, pedig tényleg nem rossz anyagilag...

Szerintem vegyetek valami bordűrt, s ragasszátok fel, már azzal is kicsit hangulatosabb lesz a szoba. Mi a tapéta miatt nem vettünk, helyette lett a függöny és a falvédő, ami utóbbi mégsem lesz egyenlőre feltéve. Még a kiságy lesz kicsit feldíszítve és ennyi lesz a babaszoba hangulat...
Tudom lehetne még díszíttetni, de most ez kimarad...sok dolog miatt.

Lehet a párom megy a felkészítőre, szimpatikus neki a szülésznő, s az előadás, de én úgy vagyok, aznap reggel kiderül sima vagy császáros szülés lesz. Ha van esély a simára, akkor én is megyek, ha nem, akkor csak lehet a párom, ha eljut addig :)

remény73
 
 


VICKY
Itt alszom már másfél hónapja! :wink: :lol:
Amúgy a szopipárna van a fal felől de nem hideg a fal.
A sárga párna meg ha a másik oldalamra fekszek az van a hasam alatt abban is valami kis gyöngyféleség van, tök jó kényelmes.

COLIN
Hát ez nevetséges! Mi is voltunk tegnap a Máriában anyuval kiskádért, pelenkázószivacsért, stb..... és a barátnőm kódjával vásároltam akinek 10 % kedvezménye van és a második árat ütötték be, amikor reklamáltam elhajtottak. Amúgy van 5% - os törzsvásárlóim is de a 10 % az dupla annyi, nem mindegy mennyit spórol az ember. Ha nem anyuval vagyok lenyúlják a pénzem mert ő 50 Ft-ért is visszamegy úgyhogy kiharcolta hogy nézzenek utána mert nekünk van igazunk hogy jár a kedvezmény. Anyu szerint tisztában volt a csaj hogy átvert minket, de visszaadták a pénzt, mondjuk így sem annyit mint amennyi járt volna mert egyszerűen annyira sötétek hogy még a matek sem megy nekik, de már ezen nem álltunk le vitatkozni. Eddig 3x voltam a Máriában és mindháromszor középkorú hölgyek segítettek, ők nagyon aranyosak ezek a fiatalok, főleg van egy pasi is kakit sem érnek, tök bunkók. Anyával nem tudtuk hogy melyik kádat válasszuk mert a kádállvány már megvan és kellett volna segítség erre flegmán szólt vissza a pasi neki hogy mindjárt jön, mintha valami szivességet tenne, hát nem ez a dolga???
Anya mondta hogy ide nem jövünk többet, úgyhogy egyedül kell majd mennem ha még kell valami mert azért nekem ettől függetlenül szimpi a bolt, mert van minden és jó áron, max mindig megkeresem a kedves középkorú hölgy eladókat és akkor nem lesznek ilyen nega élményeim. :)
Majd tegyél képeket a szerzeményekről.
Mi amúgy végül kacsás kádat választottunk és ugyanolyan kacsa van az újszülött szűkítőn is. (zöld) meg egy kék pelenkázószivacsot vettünk még. sajnos nem volt idő nézelődni, mert anya férje kint várt ránk a kocsiban siettünk. úgyhogy lehet hogy ha még lesz erőm egyszer felmegyek körülnézni, bár már nagyon nem kell semmi olyan amit itt ne kapnék meg ugyanannyiért. Leginkább gyógyszertári holmik kellenek és kórházi cuccok, babaápolási szerek. Na meg a babakocsi árának a fele.

dita75
 
 


Amúgy hogy vannak ezek az árak a Máriában hogy két ár van rajta?
Nem úgy van hogy az első ár az amikor ott a helyszínen vásárolsz és még abból jön le ha kedvezményed van, a másik ár meg ha házhozszállíttatod? Én legalábbis ezt gondoltam. De biztos van aki tudja hogy mi a rendszer. Most már kiváncsi vagyok!

dita75
 
 


Dita, mi piros kádat és barna kádállványt vettünk anno ott. Én is írtam nekik a múltkor, mert volt internetes rendelésem, s abból le is vonták a kedvezményt, de a kádból és az állványból nem. Tudom, nem az a 250 Ft, ami lejött volna, de azért nem hagytam annyiban. Visszaírtak vigyem be a blokkot, és megnézik, de mostanában nem megyek, minden megvan, amit meg akartam venni. A kórházi pakk összeállítva, csak a cuccokat kell még kifőznöm. De még nincs kész a lakás, így a kifőzés is várat magára...de már látom az alagút végét :)

remény73
 
 


dita: Hát ha eddig nem hiányzott a fal felől semmi, akkor tényleg nincs rá szükség. Ezt a máriát már én is meg akartam nézni, de most már nem vagyok benne biztos. Hol van ez pontosan?
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky, nem semmi a szervezetem. Reggel ugyanarra 7,1-et mértem, amire vacsinál 4,2-t.
Valamit reggel nem érzékel a szervezetem az inzulinból, vagy a fene se tudja, de délutánra, estére szupik az értékeim...

remény73
 
 


Ja a Mária Bababolt az a Lehel tér és a Nyugati közt van félúton. Én régebben metróval mentem és visszasétáltam, legutóbb elmentem az 5-ös buszig 1 megállót mentem és átsétáltam a bababolthoz.

Amúgy tényleg jó, sok minden van, árban sem rossz, főleg ha a törzsvásárlóidra megkapd az 5%-ot.
Érdemes neten rendelni, ha tudod mi kell, mert ott tuti megvan az 5% személyes átvételnél...

remény73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?