Új privát üzeneted érkezett!

Viki!

Van már végleges nevetek?

Ildi!

Nektek publikus már? Akár gmail szinten?
Vendég

Sziasztok lányok,

akinek van egészségpénztára... annak szól ez az üzi, a többiek ugorjanak át rajta nyugodtan...
Lehet, hogy már megkaptátok, ha igen, akkor bocsi, le vagyok maradva...
Ma írtam nekik, hogy babaápolási cumóból miket lehet elszámolni... hát szép kis listát kaptam.
Ugyan ezt Vitamin EP-tól kaptam, de majdnem ugyanez számolható el a többinél is.
1254489843.7479.doc

Egyébként ezekhez szerződés nem szükséges, (akár a Tesco-ban is megvehetőek a cuccok.) csak annyi van, hogy az EP nevére kell kérni a számlát, a tagsági kóddal, és névvel feltüntetve.

Ennek örömére meg is rendeltem a légzésfigyut, meg bébiőrt mert most szettben akcióban van, amit kinéztem.

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Lara, simán verik. Huh, de ismerek egy Kunigunda nevű lányt, nekem ez is sok...

Éjszaka: én is össze-vissza álmodok, és általában nagyon nyomasztó dolgokkal. Régebben is voltak fura álmaim, és nem telt/telik el úgy egy éjszaka, hogy ne álmodnék, de ez most nagyon durva.
Min. 2x még most is felébredek minden éjjel, mert ki kell mennem wc-re, és ilyenkor érzem leginkább, hogy nyúlnak a szalagok, mert úgy feszül sokszor a hasam alja... Napközben nem érzek ilyet. A visszafekvés utáni rugdalózás odabentről nekem is ismerős. Nem mindig, de volt már párszor, hogy éreztem akkor is. Nekem jó érzés volt, nem okozott gondot az elalvásban. :)

Kép
erusverus

Nóri: Még nincs végleges nevünk, a párom még a hétvégén nézi tovább a listát.

Barbi: Most sajnálom igazán, hogy nem tartalékoltam többet a kártyámon. Sajnos nekünk elment a nagyja a stimus gyógyszerekre, bár enélkül nem tudtuk volna kifizetni.
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok, én is szeretnék belekukkantani abba a közös gmail-es fiókba. Megkérhetnék valakit, hogy segítsen?

Kép
erusverus

Barbi!

Melyiket veszed és mennyiért?
Vendég

Nóri

Álomvirág légzésfigyu + BabyPhone (HC115) bébiőr 23e

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Helló Lányok!

Indulok a dokibácsihoz! :D
Este jelentkezem, hátha belátunk a lába közé! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csilla!

Nagyon jó a recept! Kicsit alakítottam, mert nekem sok volt a vaj a krémben. Én több pudinggal csináltam. Meg majd 2* annyi csoki kellett rá (jó vastagon öntöttem :lol: )
De úgy látszik tökéletes. A piskóta is isteni, puha lett! :lol:
Alig várom, hogy rádermedjen a csoki!
Vendég

4D: Én a Praxisban voltam a Hajdú Krisztinánál. 12eFt volt. Kaptam 2db fekete-fehér képet és egy DVD-t. Ott inkább a genetikai részre mennek rá. Annak idején Lucával a Brendonban voltam babamozin. Ott 13eFt volt 1 CD tele képpel, 1 kinyomtatott színes fotó, 1DVD a teljes vizsgálattal. Ott sokkal szebben látszott az arca. Meg eleve színes volt.
Az Istenhegyin ugyanaz a gép van. Én a Magzat Diagnosztikai Központról hallottam jókat, meg a Genesisről, ha a képek szépsége számít.
Én is oda mentem volna 2., de a vesemedence tágulat miatt a Hajdú doktornő visszarendelt minket a 32. hétre. 3db 4D-s vizsgálatot meg fölöslegesnek tartok.
Vendég

ERusverus, leirtam neked egy privát üzenetben, hogy tucc belépni!

Kakti, majd irj, hogy mit láttatok!!
lara

Lányok! Lehet hogy holnap megveszem a babakocsit. Nagyon nem vagyok még biztos benne, mert túl korainak érzem, de 10.000 Ft-tal olcsóbb és abból még annyi mindent lehetne venni. Szerintetek megvegyem? Pont ilyet szeretnék, még a színe is ugyanaz és 1/2 évig használták (mondjuk azt megkérdezném hogy miért, de lehet hogy majd meg is teszem).
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Azért, amit mondtam. Kinőtte a gyerek a gyerekülést és könnyebb, kisebb kocsit vettek. Amúgy meg nem fél évet, hanem kb 9 hónapot használták akkor. De azon nem múlik semmi. Úgysem fogja azt mondani, hogy nekik nem jött be! :roll:
Ha minden stimmel, próbáld ki egy kicsit, milyen tolni. Aztán vágj bele. Olcsóbb nem lesz. Sőt.
Én is megrendelem a miénket! Lehet, hogy 2hét múlva már meglesz.
Vendég

Amúgy meg akkor a szívhang figyelővel együtt már 20eFt-ot megspóroltál! :lol: :lol:
Vendég

Nóri: Köszi, közben leütöttem, mert teszveszes aukció volt. Holnap már be is tudják nekünk hozni. Valószínűleg mi is veszünk majd egy kisebbet, de addig jó lesz ez. Ha holnap itthon lesz, akkor lefotózom.
vicky79
Budapest III. kerület

Tényleg, erre nem is gondoltam. Nem is hiányolom, mert csak idegesíteném vele a gyereket. Hogy valamit ennyire utáljon, mint a szívhang figyelést!
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, örülök hogy tetszik a süti. Ez egy régi recept, régen sütöttem már meg én is, de nekem is vannak olyanok, amiket alakítgatok, csak általában elfelejtem felírni. :)
Én az Uzsokiban születtem anno.

Viki, azt a szénhidrát diétát el lehetne kérni Tőled?

Nekem az a mákom, hogy szinte undorodom az édestől. Tegnap este sütöttek palacsintát a fiúk mire hazaértem a suliból, de még a fele sem csúszott le. Olyan "gej" édes volt a nutella, hogy nem ment. A múltkor bezzeg a 70 % kakaótartalmú marcipános elefántos csoki 850,-ért táblája, no az lecsúszott egy este alatt. :oops:

Még holnap suli van, délután el akarunk menni mi is babakocsinézőbe.
Ma már azt hittem megbolondulok a sok üléstől, marha kényelmetlen volt. Viszont előadás alatt ficánkolt a kis szaros. Meg tegnap este vezetés közben hazafelé az autóban.
Éjjel arra ébredtem, hogy hirtelen meg akartam fordulni és akkorát belenyilallt oldalt a hasamba, azt hittem becsinálok. De szerencsére gyorsan el is múlt.

Tök jó, a csoportunkban van még egy kismama, csak ő áprilisban szül. Vele együtt már 5 csoportbabánk lesz. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Senki nem ragált a fiúnevünkre... :? Nem tetszik csajok? De most őszintén?

Én is most említettem az embőcnek, hogy holnap ha nem lesz sok dolga elmehetnénk babakocsinézőbe. Majd meglátjuk mit talál ki kifogásnak... :lol:

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Reni, megmondom őszintén, nekem az "amerikából jöttem" nevek nem jönnek be, de ha Nektek ez tetszik és anyakönyvezhető, akkor miért ne?
Te kérdezted. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs: Konkrét diétám nincs, csak táblázataim, hogy miben mennyi szénhidrát van. 160-180 gr-ot ehetek naponta. Ha kellenek a táblák, akkor szólj és átküldöm őket mailben.

Szóval megvettük a babakocsit. Állítólag van olyan része, amit még nem is használtak. Most 2 hónapos a babájuk és vettek másik babakocsit. Hamar megvették és kiderült, hogy a csajszi nem tudja könnyen összecsukni a csomagtartóhoz. Igazából csak a hordozó részét használták autós ülésnek, de egy 2 hónapos bab még nem hiszem, hogy agyonvágta volna. :) Teszek fel képeket róla.

Kép Kép Kép Kép Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, jó lesz az is, köszi. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ismerősi körben van Robin nevű legényke. Nekem mindig Robin Hood jut róla eszembe :D . Kicsit nehézkes a vége, sokszor azt hiszik, hogy Róbert, mert ugye Robinak hangzik. Egyébként szép. Csak én hagyományos-név párti vagyok. Megint kezdem csokorba gyűjteni a szóbajöhetőeket. Az első, hogy képzeletemben meg tudjam szólítani azon a néven a kisembert.
pammut

Nekünk is alakulnak már a nevek, de még rágjuk azt a kb. 10 db-ot, ami bent maradt. Kaktinak köszönöm a táblát, ezt használtuk kicsit kibővítve.
vicky79
Budapest III. kerület

Na, hazaértem! :?
Jó, jó... Ennyi időbe belefért még egy kutyasétáltatás, egy könnyű vacsi, egy teafőzés, néhány telefon a családnak és most már itt vagyok.
Ami a gyereket illeti: úgy feküdt, mint egy kifli. :D A gerince az égnek, a lába, arcocskája lefelé. Azt mondta a Dokibácsi, hogy jelenleg akkor tudná megmondani a nemét, ha felnyitná a hasamat. Így aztán megállapodtunk benne, hogy inkább nem akarom tudni. :D Amúgy viszont minden rendben van vele, a magzatvíz is megfelelő mennyiségű, a placenta is rendben van. Szóval minden OK. Épp csak képünk nincs még mindig... :?
Hazafelé a metrón egy hülye kis fruska simán odébblökött, mikor készültem leülni, így a Batthyány tértől az Örsig állva utaztam, miközben Poronty épp készült kirúgni a ház oldalát. De persze az összes, aki ült, becsukta a szemét, vagy elfordult. Pedig most már látszik, hogy nem csak a hájam nagy... :?
Ja! Mindezt megfejelte még a mai kis Skype-beszélgetésem... A dolog ott kezdődik, hogy tegnap időpontot foglaltam 4D-s UH-ra a MiniManóba (http://www.csodabent.hu) október 21-én reggelre. Erre ma Skype-on kaptam egy hívást (illetve írásos beszélgetést), hogy ma jelezte a doktornő, hogy jövő héttől nem vállalja a szerdai napokat! (Azt hittem, felrobbanok!) Na, hosszas egyezkedés után (amibe még befigyelt egy szombati időpötty is), sikerült megegyeznünk egy okt.19. hétfő reggelben. Szóval 19-én megint kuksi! Utána nem zaklatom már ennyit, mert megsüketül! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni!

Nekem a különleges hangzású nevek nem annyira passzolnak a köznapi vezetéknévhez. A Balogh is ilyen, csak azért mondom.
Mondjuk a Tóth Zsolt is elég monoton hangzású nekem, és bár maga a Zsolt név jobban tetszik a Robinnál, a Tóth Robin jobban tetszik hangzásra a Tóth Zsoltnál. Ez érthető? :oops:
Vendég

Csuppancs! Köszi az őszinteséget. Ezt vártam... :lol:

Nóri! Értettem mit akartál mondani. Hát nem tudom... Akkor inkább maradjon a Zsolt??? Az a baj, hogy embőc elzárkózott eddig minden öteltemtől. Ez az első amire azt mondta, hogy talán... :roll:

Na majd meglátjuk... A vak is aszondta :lol:

Jó éjt mindenkinek.

bellerreni
Eger

Reni, szerintem a Barnabás is tök jó, és a Tóth-hoz még passzol is. Én mindenképpen hosszabb keresztnevet adnék neki a vezetéknév rövidsége miatt. A Kakti féle naaagy hatalmas táblázatot nem nyálaztátok még át apával? Abban biztosan megtalálnátok ami mindkettőtöknek tetszik.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Azt lehetne csinálni, hogy elolvassátok a neveket (már csak a fiúkat kell legalább :-)) és felírjátok sorrendben a legjobban tetsző neveket külön-külön. Aztán egyesítitek a pontokat. 1. helyezett 5, 5. helyezett 1 pont. És amelyik a legtöbb pontot kapja, az a nyerő.
Egyébként én is valami vegyes(ebb) hangrendű, hosszabb nevet választanék. De a Ti dolgotok elnevezni. Én nem hagynám, hogy bárki beleszóljon kérés nélkül!! Csak azért mondjuk el mi is, mert bizonytalan vagy. DE! Ha tuti Robin lesz, legyen az. És imádni fogjátok a kisfiatokat! :D
Vendég

Lara: Yeti, ezen jót vihogtam. Ehhez zenét is tudok ajánlani: na nekünk egyből ez jutott erről eszünkbe: http://www.aljaskuszobab.hu/videok_itt_jon_a_yeti.html

Kandida: majd szólunk a fiúknak, hogy erre is írjanak valamit.

Reni: a Robin valahol lánynév, olyat ami nem egyértelmű minden nyelven nem adnék a babónak. Nálunk szóba jött még: Zalán, Kara, Keve, Rajmund, Zoárd, Zsombor, Botond. Én tuti, valami különlegest keresnék egy általános vezetéknévhez. De szerintem te is :D Bár neked inkább az Alexet tudnám javasolni, vagy a Richárdot. Nem inkább az Alex.

Megvettem a takarót, hozzá huzatot, lepedőt. Szerencsém volt, mert bababoltban ezek iszonyat drágák, erre kiderült, hogy a mozgássérülteknek van egy varrodájuk, és ilyeneket is varrnak. Bementem erre kiderült, hogy az egyik eladó, az Alapítványos munkatárs anyukája, így mindent munkavállalói kedvezménnyel kaptam meg.

Lassan összeáll az ágya legalább...

zarja

Most egy hosszú panaszáradat következik. Nyugodtan ugorjátok át. Ne haragudjatok lányok, de muszály volt kiírni magamból, nincs senki akivel megbeszélhetném. :cry:

Nagyon haragszom a férjemre :evil: Elve pocsék kedvem volt, mert ma kellett ott hagynom a barátokká vált munkatársakat, az eddigi munkámat, és a betegeimet rábízni másra... Csak arra vágytam, hogy ha hazaérek, egyek valami finomat és hozzábújjak a kedvesemhez. :cry: Erre csak egy üres lakást találtam. Mikor felhívtam a férjem, kiderült, hogy lelépett a 7végére pecázni. Még csak nem is szólt. Pedig utálja a pecát, soha nem ment még (gondolom most is inkább a sör motiválta és nem a halak). Tegnap is sörözni volt a haverjával, nem is találkoztunk. A múlt 7végén is a bátyámékkal volt szüretelés címén, de csak vasárnap este jött haza részegen :(
Mostanában olyan szép őszi idő van, hetek óta szeretnék elmenni az erdőbe sétálni, de soha nem találkozunk. :cry: Gyakorlatilag végig pityeregtem a délutánt egyedül :cry:
Azután sütöttem magamnak egy csomó sültkrumplit, hátha jobb kedvem lesz, de csak azt értem el vele, hogy minden olajszagú és már a hasam is fáj :( (így jár aki mohó)
Most hogy olvasgattam a nevekkel kapcsolatos hozzászólásaitokat, még az is eszembe jutott, hogy kb egy hónapja kérem, nézze át a névlistát, de még csak el se kezdte. :(
Ha mondom hogy milyen babacuccokat néztem a neten, mindig csak az a válasz, hogy ráérünk még.
Valahogy kezdem úgy érezni, mintha kapuzárási pánikban lenne, vagy nem is tudom. De olyan mintha menekülne a felelősség elől.
zuzmooo

zuzmoo: nem tudom, Ti hogy szoktatok problémákat kezelni, de én a megbeszélés híve vagyok. Amit leírtál, az valóban nem egy várandós párját féltő, felelősségteljes leendő apára utal, de mielőtt teljesen kétségbe esel, jó lenne tisztázni, a férjed mit él meg. Lehet, hogy tényleg fél a rá szakadó felelősségtől, meg új életformától, és most úgymond "ki akarja élni magát", amíg lehet. Mondjuk szó nélkül akkor sem lehet lelépni. Talán az megoldás lehete, ha elmondod neki, Te hogyan élted meg az elmúlt heteket, mi esett rosszul és kérdezd meg, ő hogyan látja mindezt. Talán fel se fogja, mennyire megbánt, márpedig most fokozottabban oda kellene figyelni Rád. A pasik néha nagyon más optikán keresztül látják ugyanazt a valóságot.

Lányok, köszi a biztatást súlygyarapodás ügyben. Ma találkoztam egy barátnőmmel, lelkendezett, hogy milyen jól áll nekem, hogy úgy kikerekedett az arcom :roll:

Amúgy végre-valahára megvan a menyasszonyi ruha (2 héttel a nagy nap előtt, itt volt az ideje), álomszép. Vettem hozzá gyönyörű cipőt, amit majd puccos nyári ruhákhoz is lehet később hordani. Mondjuk ezt pont nem akartam, de beleszerettem, nem tudtam otthagyni. A csaj azzal biztatott, festhető, úgyhogy ha világos cipőként kiszolgált, csinálhatok belőle feketét. Utánaszámoltam, mit kóstál ez a 15 fős családi esküvő, hát fajlagosan elég húzós :oops: Anyunak mondtam, tolmácsolja a családnak, nem kell nászajándék, ha szánnak ránk valamennyit, azt majd költsék a gyerkőcre. Aki amúgy hihetetlen aktív volt a héten, esténként komoly bulikat rendezett odabenn.

Kép
juci-77

Zuzmoo, lehet, hogy furi, de azért neki se egyszerű. Rohansz dolgozni, aztán dokikhoz, teljesen felfordult az életed, valószínűleg te se úgy viszonyulsz hozzá (ez normális). Ő is be van pánikolva, és valszeg nem tudja, hogyan kéne ezt veled megbeszélni, fiúknál ez nem olyan nagy divat. Mikor ilyen értetlen a Zsolti, és nem hajlandó meghallgatni, akkor levelet szoktam írni neki. Ez általában nagy zokogással végződik nálam, ahhoz, hogy tudjam, hogy elolvasta, a levelet átkonvertálom képpé és felrakom neki háttérképnek a gépre. Tuti hogy ha hazajön rácuppan a gépre (szerintem ez miniden pasinál általános) , tehát ha ilyenkor otthon vagyok akkor általában a konyhában várom meg,hogy elolvassa, ha nem vagyok otthon akkor nincs gond. Hogy hatásos legyen, igyekszem nagyon kedvesen viselkedni vele, hogy legalább lelkiismeretfurdalása legyen. Ez többnyire meghozza azt, hogy este tv nézés után, közben felhozza csak úgy a témát, hogy rossz neki hogy így gondolom, de ő meg úgy éli át. Ha már elmondta, egyrészt nem vaktában tapogatózol, másrészt ha már látod a problémát akkor már lehet keresni a megoldást. A levélben sose vádolom, mindig úgy irom, hogy én hogy élem meg a mostani helyzetet, és hogy mi a bajom vele. és hogy én milt szeretnék. Így van lehetősége neki is elgondolkodni ugyanezekről.

Sok sikert a problémák tisztázásához.

Mellesleg szerintem azt ne várd, hogy együtt fog veled babaruhákat nézegetni. Ez egyszerűen nem érdekli őket. Utánna járni meg még nagyobb teher, de biztos hogy örül neki, csak nem tudja lekezelni magában a helyzetet. Ő se volt még hasonló szituban sem.

Ha megnyugtat nálunk a szex téma az ütközőpont. Én igényelném (uh, de mennyire olyan vad álmaim vannak) őt meg zavarja, hogy 2-en vagyunk egy bőrben. Így nem is olyan jó vele mostanság, ha véletlenül le tudom teperni. A megoldás még keresés alatt...

zarja

Lara, köszönöm a segítséget!

Kép
erusverus

Sziasztok!

Gyakorlott anyukák!
Jól gondolom-e, hogy egy babakocsi mózes része (akár merevfalú, akár textil) praktikus lehet olyan esetben, ha mondjuk vendégségbe megyünk (vagy nagymamihoz, dédihez) és a manócska aludni szeretne, de pár órára nem viszünk magunkkal utazóágyat vagy nem akarjuk a harmadikra felcipelni a teljes babakocsit. Apával most ezen vitatkozunk. Mert a 4 babakocsiból egyet már ejtettünk, de a háromból az egyiknek nem cipelhető a fekvős része. Beteszem nektek a három kocsi linkjét. Megtennétek, hogy véleményeztek (ilyen szempontból)?

1. GRACO Quattro Tour DeLuxe
http://bebibolt.hu/index.php?main_page=product_info&cPath=115_230_232&products_id=3374

2. BERGON Q12 Camarelo (képek, mert leírás nem sok van)
http://www.bergon.hu/tkepek.php?p_id=150&kep_id=1531

3. PIERRE CARDIN 682
http://www.babakocsit.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=39&category_id=3&option=com_virtuemart&Itemid=58

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni, nekem is kicsit amerikás a Robin, de ettől függetlenül jó név, nagyon jó hangzása van.

Lányok, kérlek, véleményezzetek nekem is egy nevet, de őszintén, mint Reninek: Nadin.
Nekem nagyon teccik, és arra lennék kíváncsi, hogy nagyon külföldies hangzású-e vagy nem annyira gáz..

Vicky, nagyon jó a babakocsi!!

Kakti, jót nevettem a hasfelnyitáson, nem értem miért nem vállaltad :wink: Hátha okt19-én mutogatósabb kedvében lesz a baba!

Zarja, nálunk is versenyben van a Zalán és a Rajmund..

Zuzmoo, egyetlen megoldás van. Ha hazajön, akkor mondd el neki mindezt amit leírtál! Beszéljétek meg! Lehet, hogy ő nem is gondolja, hogy kicsit többet kellene rád figyelni, lehet, hogy azt hiszi, hogy minden rendben és te határtalanul boldog vagy. Ami fontos, hogy ne kiabálva vagy vádaskodva mondd el és a párod józan legyen és olyan legyen a körülmény, hogy épp tudjon rád figyelni, pl. vacsi alatt vagy mondd neki, hogy üljön le, mert beszélgetni akarsz vele. Meg fogja érteni és változtatni fog!!!

Kakti, azt biztos, hogy egy mózeskosár nagyon kényelmes ilyen célra. Feltéve, ha sokat mentek majd ilyen helyre. Ám az is lehet, hogy amikor vendégségbe mentek, akkor egyszerűen felviszed a lakásba vagy a folyosóra a babakocsit és ha elálmosodik a baba, egyszerűen beteszed a babakocsiba. Ha igy nézzük, mind1, hogy a mózeskosárba vagy a babakocsiba fekteted a vendégségbe, nem? Én mindig a babakocsit vittem fel ilyen helyekre, senki nem mondta, hogy nem engedi meg, hogy bevigyem a lakásba. A kerekét meg lehet törölni, ha valaki nagyon aggódna emiatt!
lara

Sziasztok!

Ma reggel elmentem kismama-jógára - ez az első kísérletem a jógával, és 8 év tánc és 8 év kondi után elég lanyha dolog, de ha nem testmozgásként fogom fel, akkor érdekes - legalább ilyenkor valóban a Bucira koncentrálok, és nem mindefelé, munkára, tennivalókra.

Az apa témához: apja nálunk is eléggé távolítja, igazából nem tud mit kezdeni ezzel az információval - pl egyszer sem tapizott meg, amikor mondtam, hogy mozog, mert most éppen hideg volt a keze, vagy kitalált valamit. Szerintem azért, hogy tudjunk még szexelni - ha egyszer megmozdul 'alatta', tuti kiborul :)

Kicsi fiú nálunk is jól beindult, most már van vmiféle napirend. Mondjuk rendszerint egész nap rohanok, olyankor csak kis mocorgásokat érzek, amikor megállok, vagy leülök. De este 10-11 körül, amikor ágyba kerül, akkor nagy bulit csap, különösen ha bekapok valami lefekvés előtt (mostanában semmi izgalmasat, azt kell mondjam :) pár szem szőlőt, vagy egy pohár tejet, narancslevet), na olyankor bedurvul. Tegnap volt először, hogy akkorát rúgott, hogy az már AÚÚÚ kateriába tartozott. Az a menet, hogy ilyankor bíztatom egy kicsit, hogy táncikáljon még az anyának, és akkor még jobban rákezdi :)

Ma délután megyek családi szülinap-ünneplésre, ami a múlt héten betegség miatt elmaradt. Remélem, jó hangulatban lesz a lassan 5 hónapos Zsófi, és gyömöszölhetem egy kicsit!

Na, bocs, hogy hosszú voltam!

Bori

boruska

Ja, Kakti a hasfelnyitásra: éjjel azt álmodtam, hogy a védőnőtt kijött hozzám, és mondta, hogy nézzük meg a babát, vágott egy 10 centiset a jobb oldalanom, és kikapta. Egész nagy volt, kék szeme volt, meg fekete haja. Mondta, hogy ne aggódjak, visszarakja, növögethet még, fényképet nem akarok csinálni? Én meg aggódtam, hogy OK, hogy visszarakja, de mi lesz, ha elfertőződik a sebem? mert csak úgy belevágott késsel. Erre lefújta vmivel, hogy majd meggyógyul :) Na, ha ez nem beteg :)

A naynéném, Isten nyugosztalja, ő jutott róla eszembe. Gyerekkorában mindig kihúzogatta a földből a répákat, hogy megnézze, hogyan nőnek - utána már hiába dugta vissza :)

boruska

kakti: Lehet hogy jól jött volna a mózes része a babakocsinak, de a miénknek nincs. Majd alszik arra a kis időre a hordozóban. Én még mindig nem hiszem, hogy a hordozó annyira káros lenne a babákra, hiszen a méhben sincsenek teljesen vízszintesen. Én ezért nem fizettem kb. 40.000-rel többet.

lara: A Nadin egész jó név, csak tényleg olyan arabos hangzású szerintem.

Hazaértünk a babakocsival, nagyon szuper. Ám már most megmutatkozik egy hibája...rohadt nehéz! Vagy 10 kiló üresen hordozó nélkül! Szerintem a többi sem könnyebb, de azért nem számítottam ekkora súlyra és még a kocsit külön is hozta a párom a hordozótól. Azt én hoztam és az is elég nehéz. Szóval nem tudom, hogy mennyivel lehetett volna könnyebb kocsit venni, de szerintem figyeljetek a súlyára. Ezzel én ki fogok combosodni. De legalább masszív. :D És kiderült, hogy még garanciális jövő márciusig, mert két garijegy van benne és ugyan a 6 hónapos van kitöltve, de az egy régebbi rendeletre hivatkozik és van annál újabb, ami a másik papíron volt. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, már a liftbe is bepróbáltuk és beférek mellé.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, örülök, hogy teccik a babakocsi, amit vettetek. Sokat fogod majd előreláthatólag emelgetni? Mert ha nem, akkor végülis mind1, hogy milyen nehéz.
A Nadin arabos hangzású? dehát francia név... :) Köszi a véleményt!
lara

lara: Bocsi, akkor csak nekem tűnt annak. Lehet hogy mostanában láttam valami francia nyelvterületen élő arab babát valami műsorban és azért ugrott be az. A babakocsit alapvetően csak akkor fogom emelgetni, mikor a lifttől leviszem és oda fel. Meg ha bkv-znom kellene vele, de akkor szerintem kivenném a babát a hordozóval és megkérnék valakit, hogy tegye fel a kocsit összecsukva. Talán ez lesz a megoldás, amíg a gyerek majd belefér a hordozóba.
vicky79
Budapest III. kerület

Lara!

Nekem tetszik a Nadin. Ráadásul egy Bercel és egy Hanga mellett nem lehet Margit a 3. Ti már tudjátok, hogy kislány?
Vendég

Lara: nálunk már nyert a Bulcsú, csak Reninek írtam választéknak. Bár ha apának nem lenne beleszólása, akkor Zalán lenne. De így mindketten erre adtuk a szavazatunk.

Szal, bánatos vagyok. Hiába vettük meg a hiper szuper Brendonos variálható kiságyat, asszem utálni fogom. Megvarrtam a fejvédőt (édes lett, bár végtelenül egyszerű) és hát és képzeljétek el nem tudtam felkötni. Alacsony vagyok hozzá, és egész egyszerűen nem értem át a másik oldalra. Még nem próbáltam, de most bepánikoltam, hogy mi lesz, ha majd magas lesz, ahhoz, hogy pelenkázzak? Eddig erre még nem is gondoltam. Ugyanígy jártam a hiper új konyhaszekrénnyel, azt is megcsináltattuk, fogantyú meg minden, mindent végig beszéltünk, egyet felejtettek el nekem mondani. Hogy legújabban magasabbak a konyhaszekrény sablonok, mint régen. Beszerelték a szuper konyhaszekrényt, és kiderült, hogy olyan piszok magas, hogy egyszerűen nem érem fel kényelmesen. Nem tudtam rajta kenyeret szelni, húst vágni, zöldséget aprítani, gyúrni, mert olyan magasan már nem tudtam erőt kifejteni. Erre itt ez a dög kiságy. Ha ezzel is így járok, akkor nekiesek láncfűrésszel és levágom az alját!

Nálunk Zsolti bácsi esténként finom levendulás olajjal kenegeti anya pociját (hátha nem lesz csíkos, és még kellemes is), belülről meg Bulcsú baba próbálja lekövetni az apja mozgását. :)

Kakti, lehet, hogy nagyon egyszerű vagyok, de ha a mamánál aludni akar a babó, nem alhat a felnőttek ágyában? Ez is lehet alternatíva nem? Arra a két órára.

Nadin: olyan Ezeregy éjszaka meséi hangulatú. Én nem adnám a gyermekemnek, mert magyar gyereknek magyar név dukál. De hangzásilag szép, kellemes.

zarja

Eszti!

Magyar gyerek, magyar név???? A Lucával hogy számolnál el??? :lol: :lol:
Mondjuk apósom is beszólt annak idején, hogy miért nem szép, ősmagyar nevet adunk neki, mint az Erzsébet, vagy a Mária. Ja, persze. Ősmagyar. Akkor már miért nem Ráhel, vagy Rebeka? Annyira ősmagyar az is! :lol: :lol: Mondjuk a Noémi is héber és sztem nem annyira héber hangzású. Bár a Noé meg az... :roll: De nálunk először kikötés volt apa részéről, hogy héber név nem lehet. (Jesszus, a Noémit nem is tudja... :oops: ) Ő 2.-nak Rékát akart!
Vendég

http://www.nevenapja.hu/nevek/nevek_jelentese.html

Itt van pár név jellemzése, az alapján, hogy milyen személyiség lesz a viselője!
Vendég

kakti: Ha nem gond, hogy használt a babakocsi, találtam egy tök jót, ami mózeses. Bár nem tudom a színe jó lenne-e, mert inkább lányos.

http://www.teszvesz.hu/item761353349_mu ... ml#gallery

A többiek is megnézhetik, akik kifejezetten mózesosat keresnek olcsóbban.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó lett!
Kép
Vendég

AD
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 21:57-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat: Egyáltalán nem látszik rajta a használat. Azt mondta a pasi, hogy egy párszor tologatták benne a gyereket a kertben és a hordozót autósülésként használták. Van olyan része, ami még ki sem volt bontva. A baba most 2 hónapos és a kocsi márciusban lesz 1 éves. Sajnos ezt ki kell fogni, de nekünk nagy szerencsénk volt vele. Szerintem próbálj meg nem aggódni, talán a hidegfront altatja a babádat. Idősebb terhes csajsziktól is hallottam már, hogy néha órákig nem mozdulnak meg, de hát nekik is kell aludni valamikor. :)

nóri: Összefutott a nyál a számban.
vicky79
Budapest III. kerület

Vendég

Sziasztok!
Köszönöm amiket írtatok. Természetesen a megbeszélés lenne a megoldás, de most biztos nem tudnék higgadtan beszélgetni, pár perc alatt veszekedésbe fulladna a kísérlet. :( Azt hiszem várok vele néhány napot, hogy lehiggadjak és addig hátha a férjecském is elgondolkodik rajta.

Nóri: nagyon guszta a süti. Én ma képviselő fánkot ettem :D

Viki: tök jó, hogy már megvana babakocsi és hogy ilyen jól sikerült választani :)

kattkat: biztos sokszor lesz még okunk aggódni valamin. Próbálj meg csak a pozitív dolgokra gondolni :)
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?