Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok

Fogyás - hizás és szüés után fogytam 10 kg és vissza hiztam 5 kg de állandoan szénhidrátot ennék amiota megszültem már nem tudom h hány kg csokit ettem meg de sokat az biztos és a kenyér állandoan kenyeret ennék még a krumplihoz is.
Kedden voltam 6 hetes kontrolon azt mondta a doki h minden rendbem de a sebem még érzékeny na meg nagyon kiboritott ott nézegeti a papiraimat még meg is jegyzi h hát ahoz képest h agytrombozisom volt teljesen zavartalan volt a terheségem és elkezdi ajálami a fogamzásgátló tablettákat holott szülés előtt beszéltük meg h nekem nem lehet szedni na mindegy most valami Farmatex vagy mi csudát ajánlot de én nem teláltam rola semmit ti esetleg halottatok rola :?: pesszárium .

Boti nagyon jol van még mindig sárga de azt mondták h nem igényel kezelést .
küld is nektek képeke Kép Kép t

Margit
Vendég

Margit :lol: Boti ééédes!!! nem is tűnik sárgának :shock:
Erről a Farmatexről nem hallottam...

Jimbone :lol: 5800 g!!! nem semmi! Nem mondta, hogy fektesd többet hason?
Oltások: Mi sem adatunk be semmit a kötelezőkön kívül... Ez az oltás mizéria az agyamra megy!!! 2 millió oltásra számítanak!! :roll: :shock: ez tényleg sokkoló! Azért ilyen gyenge és beteges mindenki, mert minden sz@rral beoltatják magukat...

na, megyünk a védőnénihez...
a

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Hogy rakjátok egymás alá a 2 vonalzot :?:
Vendég

Margit,
üss a két kód közé entert :lol:

Mi is dokibácsiztunk ma, majd még írok, de most csak fél kezem van.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska köszi :lol:

Margit
Vendég

Margit

http://www.sagerpharma.hu/cikk.php?id=24
Pharmatex -ként keresd.
Ez kölső szer, nem szívodik fel, nem kerül véráramba, azért ajánlotta neked is az orvos

Kenderike
Kép
kenderike

Na szóval a bukás miatt voltunk doktorbácsinál. Első körben kapott kajasűrítőt, Nutritont, és ha ez sem elég, akkor majd kivizsgáljuk jobban.
Akkor elviszem majd a Heim Pálba az egy éjszakás kivizsgálásra. Doktorbácsi mondta, hogy nyugodtan intézzem, adja a beutalót.
Egyenlőre nem akarom feleslegesen nyúzni, meg szúrkáltatni, de ha nem múlik, akkor muszáj lesz.
Amúgy Levi 6250g és továbbra is 60 cm. Most két hét alatt 250g-ot hízott, ami kb. pont jó, nagykönyv szerint heti 150-et kellene, attól egy kicsit elmarad, na de hogy olvad bele akkor egy évesen a korosztályába????
Irattam Rota receptet is, most hogy egy kis plusz pénz állt a házhoz, gondoltam akkor mégis beadatjuk.

Viszont a köldökzsinórvért futárral szállíttattuk, az előzetes tájékoztatás szerint olyan 7-8eFt-ra jött ki, most meg kiküldték, hogy 15680Ft, köszi, 178 km-re, amire a benzinköltség kb. 3000, vagy annyi sincs. Úgyhogy ennek még utánanézek. Meg hogy utaljuk át, és utána majd küldik a számlát. Szerintem ez fordítva szokott történni, hogy kapok egy számlát, amit utána x napon belül ki kell fizetnem, nem?

Oltás: én a H1N1 ellenit egyikünknek sem szeretném beadatni. Tegnap beszéltünk róla a háziorvossal, ő sem javasolja, vagyis ilyet nem mondhat, de azt mondta, hogy ő nem adatja be az biztos. Azokat, amiknek már megfelelő múltja van, azokat beadatom, de ilyen nagyon újat nem szívesen.

Na megyek, megpróbálok altatni és aludni, mert délután még játszóházba kell vinni Lilit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Lányok!

Szépek a babák!

Fogamzás gátlás: hát én nem szedhetek tabit nagyon felbrítja a hormonháztartásomat és majdnem mindtől hányok. :shock: :(

Nekem az anyum az Országos Onkológián dolgozik ott az egyik főorvos javasolta, hogy adassam be magamnak a picurkám végett és ha lehet akkor Jázminnak is a h1n1 ellenit . Hát eltérők az orvosi vélemények. Viszont én a prevenárt is beadatom Marcusnak. Jázmin is megkapta. Így is beteges nem szeretném ha még fülgyulladást és hasonló dolgokat is elkapna. Sajnos én hajlamos vagyok a felső léguti betegségekre és Jázminom is örökölte ezt sajnos. Nekünk a gyerekdokink is javasolta a prevenart és a bárányhimlő ellenit is. Pedig homeós doki és csak a legvégső esetekben ír fel antibigyót a gyereknek mégis javasolja ezt a két oltást.

Sajnos az ember lánya nem tudja mit csináljon mert teljesen eltérőek az orvosi vélemények. Bennem bennem van a félsz mi van ha mégis elkapom és Marcusnak baja lesz. Inkább beadatom magamnak. A munkahelyen az egyik kollégáknak a felesége elkapta három napig hulla lázas volt hát ezt nemszeretném.

Én nagyon paramami vagyok.

Olyan jó éjszakám volt Marcusom 9 kor elaludt fél 2-kor, 4-kor és 7-kor kelt fel. Olyan jó volt kicsit többet aludni. :lol:

Tényleg lányok mikor csinálunk baba talit? ha már mama tali nem volt. Olyan jó lenne személyesen is találkozni akivel lehet. Vagy ezt csak én látom így?

Na jó megyek mert nyüszög a kispasim

Mindenkinek szép napot
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Én vettem homeo-s immunerősítőket, meg influ megelőzőt (oscillococcinum), meg c vitaminos rágótablettát.
Ezeket Milu is szedi, meg én is. Oltást tuti nem adatok, ezzel úgy érzem mégis teszek valamit...

Én is úgy gondolom kicsit túl van hisztériázva ez a h1n1 (hozzáteszem én nagyon féltem a gyerekeimet tőle). Ám ha visszaemlékszem, egyre erősebb és agresszívabb volt eddig is az influenza vírus. Emlékszem eleinte lábon is ki lehetett hordani, az utóbbi években már fekvőbeteget csinált mindenkiből. A h1n1 után is jön majd a következő, még durvább vírus....

Milán ma volt először bölcsiben, egyelőre csak délelőtt. Jobb volt, mint amire számítottam, szépen eljátszott a dadusokkal és a gyerekekkel. Ugyan kiosztott pár pofont a sírós kislányoknak :oops: Valahogy nem szereti ha valaki hangosan visít vagy sikolt vagy sír... Olyankor ideges lesz, és szerintem így akarja elhallgattatni.
Végig ott voltam vele, nem is nézett rám de ott kellett ülnöm a fal mellett, mert amikor kimentem az egyből feltűnt neki.
Szépen megebédelt, egy nagy tányér levest is evett, amit itthon sosem szokott! Most meg itt szuszog az ágyában :)
Biztató, hogy amikor kérdeztem legközelebb is megyünk-e hatalmas igen volt a válasz!

Adri, folttisztító a DM-ben van, zöld kisvödörben. Saját termék ha jól emlékszem, és 1000 körül van az ára.
Vendég

Beus,
én bármikor benne vagyok egy taliban.
Már gondoltam rá, hogy a munkahelyemen szoktak szervezni kismama napot, és olyankor az egyik nagyobb tárgyalót berendezik játszóháznak a gyerekeknek.
Épp eszembe jutott, hogy ha kiadnák nem túl horribilis összegért, tök jó babás talit lehetne ott tartani, és ugye még csak egy csomó szivacs kellene, ahol babák-mamák elfetrenghetnének, nem is kellene a csomó játék. A terem előtt van szupi kávézó, annak ellenére, hogy a munkahelyem, szerintem tök hangulatos hely.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kép

Apaert odavan (mondjuk ez vica-versa mukodik:)).

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Baratnom 10 honapos kisfia ismerkedik Zaraval. :)

Kép

Kép

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Beus: Szerintem is jo otlet ez a talalkozo. En benne vagyok mindenkeppen. :)

H1N1: Nekunk azt mondta a gyerekorvosunk, hogy ezt is felfujtak ugy mint anno a madarinfluenzat is, es hogy szerinte ebben leginkabb a gyogyszergyarak keze van. Mondtam hogy voltak tajekoztaton az oltoanyagrol ahol persze a gyogyszergyarak kepviseloi is ott voltak, es persze, hogy azt mondtak, hogy kivetel nelkul mindenkinek adhato az oltas...
Hat mi kihagyjuk az tuti... En eddig sem oltattam magam soha influenza ellen es nem is emlekszem, hogy voltam-e valaha influenzas (ha voltam is akkor is csak kis gyerekkent).

Orew

orew

sziasztok lányok!

aranyosak a babafotók!
Orsi, Emmusnak is elől megy el a bébihaja és hátul van neki meg oldalt :).

Oltásuk közül mi a pneumót adatjuk be a kötelezőkön kívül, de azt is inkább csak 1 éves kora után, amikor elég 1 oltás.
Az új influenza ellenit egyelőre mi szülők kihagyjuk.

Kép
angelita

En tervezem, hogy magm beoltatom az influenza ellen. Az aktualis szezonalis es a h1n1 ellen is. :roll: Kicsit bennem is van felsz, hogy uj oltas, de nagyobb a felsz bennem, hogy valamit elkapok es a gyerekek elkapjak tolem. Timi beoltasat majd a gyerekorvosra bizom, hogy o dontse el, bar a szezonalis influenza ellen azt hiszem beoltatom, mert most szeretnek vele kozossegbe jarni es nem lenne jo ha valami komolyabb bajt hozna haza kistesonak. :roll:

Robit eppen most jelentettem be oltasra. A 2 hos oltassal fogja az elso rota elleni vakcinat megkapni. Timi nem oltattam be anno ez ellen, neki a prevenart fizettuk ki... Viszont amikor 10-11 honaposan elkapott egy komoly hasmenest utana meg lett a tudogyulladasa, akkor ugy voltam vele, hogy bar megkapta volna. :( Szoval most mivel a prevenar mar igyenes, Robinak ezt beruhazzuk.
Meg a meningitec nevu oltast kapta meg anno Timi, ezt is be szeretnenk most adatni. A baranyhimloset Timinek nem adatom be, mert terhesseg szempontjabol talan jobb ha atesik rajta, de ha adom akkor is csak ovi elott kozvetlenul, mert az a jo minel tovabb ved.

Talian benne vagyok barmikor, megha ide ritkan is jutok el, azert szivesen megismernee Titeket. :lol:

linacska:
Mi is kaptuk ezt az anyatej suritot, de eddig nem tudtam magam ravenni, hgy hasznaljam, annyira termeszetellenesnek tartom az anyatejbe tenni. :oops: Persze ra fogom magam szanni, ar ugy vettem eszre, hogy a savlekoto is sokat segitett mar eddig, meg a megemelt agy is nagyon jo.

Ma voltunk gyogytornan, sajnos nem usszuk meg a komolyabb eziranyu idotoltest sem. :cry: A Deveny tornat javasolta a gyogytornasz no, meg oda is fogunk hozza 2 hetente menni... Azt, amit o csinal en itthon tudom csinalni, a Deveny torna az nem vegezheto ugy tudom csak szakember altal...
Szoval most keresek jo helyet, jo gyogytornaszt, aki kimasszirozza a kotott izmait Robinak. :(

orew:
Annyira cukik a mosolygos kepek!!!!

cscsi:
Orulok, hogy jo a bolcsis elso benyomas... En is nagyon gondolkozom egy heti 1 alkalmas jatszohazas 4 oran Timinek... Meg nem dontottem, de nekem jo lenne az az egy delelott csak Robival. :roll:

ltigram:
Orulok, hogy a sargasagra nem kell mar ezeles. Azt hallottam nagyon jot tesz ha sokat van levegon, meg az is ha a lakasban delutan feny alatt van minel nagyobb borfelulettel. :roll: Mondjuk ez utobbit kicsit furcsallom, de artani nem art gondolom. Kiprobalhatod...

orvosvaltas... szerintem sem rossz ebben az esetben...
Nekem meg mar megint uj vedonom van hetfotol, pedig azt aki a terhesseg alatt es az elso hetekben volt nagyon nagyon megszerettem es nagyon profinak tartom. :( :cry: Sajnalom, hogy vedonot nem lehet szabadon valasztani. :(

baratodildi

Ildi,
nekünk, mivel szopik Levi nem kell anyatejbe tenni a nutritont, hanem gél formájában elkészíteni, és szopi előtt két kiskanállal adni neki. Utána pár perc múlva szoptatom. Attól függetlenül, hogy Robi üvegből kapja a tejet, szerintem csinálhatjátok így.
Mondjuk ezt az első adagot Levi valahogy kitolta a szájából, mire észrevettem, hogy nem is nyelte le. De addigra már szopiztunk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Taliban én is benne vagyok.Én viszon tvszinű Márkot is vinném,mert nincs kire hagynom.

Oltás:az influ ellenit tuzti nem adatom be.
Márk a prevenart a meningitiszest és a bárányhimlő elleneit kapja meg.A bhimlőset most adattam be neki.

Bea:képet majd teszek fel.

Baba fotók nagyon jók.
Vendég

Szerintem ha megfelelő helyet találunk a talira jöhetnek a nagyobb tesók is, nem???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska: Szerintem siman johetnek. Nekem semmi kifogasom nincs ellene, elvegre ok is szerves reszei a forumnak, legalabbis a torteneteitekben mindenkeppen. :)

Orew

orew

De jó ötlet a tali :lol: :lol: Mi is benne vagyunk.

Csilla :lol: Milu pofozza a sírós kislányokat!!! :lol: :lol: ez tetszik!

Orew :lol: Zara nagyon aranyosan érdeklődve figyel már!

Linácska :lol: ha a mhelyed is jjjjjjó. Hol van pontosan?

Ma éjjel egyszer 5, aztán 4 órát aludt Zsigipocak!!! :wink: most is durmol.

Tegnap megmázsálta a védőnéni, már 5kiló a szentem! Azért megnyugtató ez a gyarapodás. Az utóbbi napokban fájt a mellem, azt hittem kevesebb is jön belőle. Tegnap folyamatosan fejtem is, most okés...

hu, lehet, hgoy ma elmegyünk kirándulni valahová, api szabad! :wink: :wink:

Tündi :lol: Kikapcsolódós hétvégék, hmmm! Egyszer mi is voltunk így Zalakaroson, szépen elmentünk a 4 napra meg arra a másfél órás előadásra, aztán nem vettünk jogot. Nem kötelező, viszont kihasználtuk az occcsót. MOst is elmennék, ha lenne ilyen. A pezsgős előadást meg végigröhögtük. Anyuéknak van Hévizen ilyen befizetett apartmanjuk, azóta sem tudnak kiszállni belőle, eladni nem lehet, jó nagy ráfizetés. Ráadásul alig tudták kihasználni, mert ugye előre nem tudhatod, jó lesz-e az a bizonyos hét... :?

Oltásról már leírtam a véleményem: csak gyengébb lesz tőle az ember. Semmi értelmét nem látom, hogy a természetes immunitást befolyásoljuk.

madaran

Jimbone 4x :?: :?: :?: :?: Te szegény! Legalább jobban van???
na, nyökkög enyém béjbi is, megnézem a makkagyártás eredményét...
azért a fal az durva!!! :shock:

madaran

Sziasztok!

Szerdán voltam(kicsit megkésve) 6 hetes kontrollon! Egy kis hártyadarab volt bent, de az állítólag nem baj! A doki nénim kiszedte, észre sem vettem! Amúgy hál' istennek mindent rendben talált! Már próbált "rávenni" A negyedikre! :lol: De ezt mi kihagyjuk! :roll:
Utána délután voltunk tanácsadáson! 3930 gr 55 cm. Szerintem szüléskor a hosszát elmérték, mert baromira sokat nőtt, többet mint kétcenti, meg egy hónaposan kisebbnek mérték 53cm-nél!
A dokinénim, amikor voltunk nála, megfogta a Dominikát és tisztára el volt töle ájulva, hogy hiába hogy piciként született nagyon formás, minden tesztrészét( fülecske, kezecske) külön megsasolta, hogy milyen formás! A kis huncut persze úgy vigyorgott rá, hogy elolvadt a dokinéni! :lol:

A találkozó szerintem is jó ötlet! Jó lenne mindenkivel találkozni, hiszen nagyon jó kis társaság alakult itt ki!

jimbone: Donát jól kitolt veled! :lol: Hú, biztos fáradt vagy ma, ez után az éjszaka után!

Szép idő van, azt hiszem megyünk kifelé a francba! Kihasználjuk ezt a szép napot, ki tudja meddig élvezhetjük még! :(

madaran: Zsigi szépen fejlődik! Gratula!

csilla: Jó pofa Milán, hogy neveli a hisztis hölgyecskéket! :lol:

orew: nagyon édes Zara! Látom ő is apukája kezében nagyon jól érzi magát!

Na tegnap marha jól jártam! Délután pont úgy jön ki az evés meg a hiszti, hogy megbeszéltük apával, hogy kicsit korábban megy mindennap dolgozni és akkor annyival hamarabb jön haza! És vagy ő elmegy a nagyokért óviba, suliba, vagy ha éppen befejezzük a hamit, akkor mi is megyünk vele! Nem szereti délután a kismanó, ha vezetek! :twisted: Tegnap 5-kor apa még sehol, pedig indulni kellett volna már! Felöltöztünk, hogy addig berakom a hordozó, meg bezárok és csak jönni kell apának(motorral jár dolgozni)és indulhatunk is! negyed hat, apa sehol! Hát fogtam magam és elindultam(a telefonján persze nem volt töltve, hívni nem tudott) hogy én megyek értük! De kellett 5 perc vigasztalás, hogy el tudjunk indulni Domival! Szerencsére odafelé nem volt gond, elalukált! Pont odaértem a gyerekekért! De baromi ideges voltam, mert persze még sorompót is kifogtam(és persze itt mindig soká nyit!) Na mindegy, odaértem hajszálra, ez a lényeg! De vissza felé induláskor becsatolom a picurt és elkezd hisztikézni, beleadva apait-anyait! Kicsatolom, ringatás, sikeült megvigasztalni! Na beteszem a helyére, becsatolt, megint balhé! Ezt játszottuk 15 percet, de a végén már kézben sem volt jó! nagy nehez sikerült elindulnunk, de persze a sorompónál kitört a balhé, még jó hogy hátul mentem, kikerülve a nagy forgalmat, félre kellett állnom, mert nagyon kiabált a bébi és zavart! Szóval 10 perc pihenő, utána ismét indulás! már csak 2 percre voltunk itthonról ,amikor megint balhé, de már nem álltam meg, hazaig balhézott!

kovisziszka

Sziasztok!

Nagyon jók a babafotók! :) Ma apa szabin van majd lehet én is teszek fel. Egész jól állunk bukás terén, nincsenek nagy bukások és cicit csak a fürdés előtti etetésre kap. Több nincs is sajnos. Ma reggel mértük pucéron: 3940g .
3480-al jöttünk haza és tegnap voltunk 4 hetesek. 90 -et eszünk a tápszibol, a sokszor keveset nem jött be mert úgy sírt a 60 tápszi után , hogy még éhes. Levegőt se vett annyira kiborult.

Szeretném megkérdezni, hogy van 2 doboz bontatlan MILUPA MILUMIL HA START tápszerünk, mivel bukósak lettünk váltani kellett így ez nem kell. De nem veszik vissza a patikába. 3000.- eladnám ha kell valakinek.

Oltás: Mi a kötelezőn kívül a pneomót adatjuk be mást szerintem nem. Magamnak sem adatom be az influenzát, a reggeli műsorba volt egy gyerekorvos ő azt mondta csak ha veszélyeztettek vagyunk akkor oltassuk magunkat és a babát is. Na megyek gyantázni végre a lábam mert már belehet fonni a szőrt rajta lassan. :lol:
nikó

Sziasztok!

Olvasok én is, csak az írásra nem nagyon jut idő...
Túl vagyunk a második mellgyulladáson, és nagyon remélem, hogy nem jön a következő.
Ma már nem kell antibiotikumot szednem, de a bal mellem már 2 napja egy kicsit fáj - noha nem annyira, mint gyulladáskor. Inkább a bimbó alatt, a mélyben. Sajnos a bimbóim felváltva vannak kisebesedve - lanolinozom ezerrel, az sokat segít, meg van itt egy MultiMam nevű cucc, ami egy kis lapocska, rajta géllel, azt rá kell nyomni a mellbimbóra (tök hideg), és rajta hagyni minél többet. Antibakteriális, antigomba meg minden. Ez arra jó, hogy ha repedés lenne rajta, akkor a fertőződést megakadályozza.
NA hát ezeket használom ezerrel, és most jól is néznek ki a bimbók, de a bal még mindig őrülten fáj, amikor elkezdem a szoptatást.

Mióta vannak ezek a gyulladások, azóta a szopi menetrendje kicsit felborult, de remélem, vissza fogunk rázódni. Először is éjszakánként is 3 óránként kért enni, pedig előtte nagyon kényelmes volt, hogy mindig volt egy 5-6 meg egy 4-5 órás alvása.
Na mondjuk a gyulladás mellett ez a 3 óránkénti evés pont jó volt, de azért lassan visszaállhatnánk....
A másik, hogy nem hajlandó kiszívni a tej végét (gondolom az már túl nagy munka, nem éri meg neki), hanem elkezd mérgeskedni a mellen úgy, hogy még éhes. És még tej is van benne, mert ilyenkor 30-40 ml-t ki tudok fejni oldalanként.
Ez azt hiszem attól van, hogy az első mellgyulladásnál a dokinéni tanácsára nem adtam enki arról az oldalról (a másodiknál már nem csináltam ezt), és emiatt pótolni kellett tápszerrel, és egy új (Aventes) cumisüveget használtam, amiből dőlt a lé sajnos...
És ettől ellustult.
Most is kap néha pótlást, főleg ha mérgeskedik és nem hajlandó enni, de most már más üvegből, és csak anyatejet.
MErthogy éjjel azért néha le kell szívnom, nagyon feszülnek a mellek.

tényleg, akartam is kérdezni, hogy ti mit csináltok éjaszaka, ha pl. 6-8 órára bealszik a bébi? Fejtek? Mert én nagyon félek a következő mellgyulladástól, nem merem olyan hosszan bennehagyni a tejet.

Valaki kérdezte, hogy miért öntöm ki naponta az így lefejt 110 ml tejeket - hát mert sajnos nincs megfelelő mélyhűtőnk.
De viszont: most vettünk egyet (egy kicsit, 50x50x60 cm-s), úgyhogy napi 160-180 ml-t kb. lefagyasztok. Mindezt azért, hogy amikor novemberben 2 hétre megint kórházba megyek a műtáét miatt, és nem szoptathatok majd a gyógyszerek miatt, kapjon mégis valami kis anyatejet is a tápszer mellett...

Jimbone: ilyesmi velem is sokszor megtörténik sajnos (kúp nélkül is, csak sima pelusozásnál, jellemzően éjszaka, mert biztos türelmetlen vagyok kivárni, hogy kinyomjon mindent), de hogy négyszer!!! Te szegény!

Oltás: itt a pneumo kötelező. A rotát nagyon ajánlják, azt hiszem beadatom. Az influenzát magamnak és a férjemnek beadom, mert decemberben repülünk haza, és nagyon-nagyon parázok attól, hogy a repülőn, a sok emberrel összezárva összeszedi a baba.
Remélem, az anyatejen keresztül én meg tudom védeni...

Itt egy ma reggeli fénykép arról, hogy szereti az oroszlánt. (Korábban félt tőle, de mióta az apja elmesélte neki, hogy az oroszlán Afrikában lakik, és az egy olyan hely, ahol nagyon meleg van, azóta nagyon érdekli. :) )
Kép
bikmakk

Madaran,
a munkahelyem a Déli pályaudvarnál van a Krisztina körúton. A kávézójába idegenek is bejöhetnek, és rögtön a kávézó mögött van az a nagy tárgyaló (3 db), amit esetleg ki lehet bérelni. Nem tudom ilyen célra odaadnák-e, de végül is gondolom mindegy, hogy miért fizetnek. Amúgy fogalmam sincs, hogy mekkora összeg lenne, vagy lenne-e egyátalán, de utánakérdezhetek. A Délitől amúgy gyalog oda lehet sétálni, és a 18-as villamos (vagy ami helyette van most, valami 41 talán) ott áll meg előtte, a Mikó u. megálló.

Bikmakk,
ez a gyulladás nem lehet jó. Én símán hagyom éjszaka akár 6-7 órát is, nagyon feltelik, de nekem soha nem gyulladt még be. Ilyenkor hagyom max. 5 percet az egyik cicin Levit, hogy nehogy nagyon belakjon, és tutira egyen a másikból is, abból már annyit, amennyit akar. Így a másodikat szívja ki teljesen :lol:

Kovisziszka,
nálunk nincs az az éhség, vagy egyéb baj, ami el nem múlna az autóban. Csak ne legyen piros lámpa, előttem balra kanyarodó, vagy 30-as tábla, és előttem olyan autó, aki be is tartja :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Bikmakk: En este szoktam fejni, kb 2-3 oraval az utolso etetes utan, mert Zara van amikor 8 orat is alszik utana es ilyenkor volt mar olyan, hogy hajnalra annyira fajt a mellem, hogy aludni se tudtam tole, no meg elkezd szivarogni is egy ido utan es akkor tocsa keletkezik az agyon...
Ugyhogy en fejek es le is fagyasztom ami lejon.
Hetfon pl koncerten voltam es nagyon jol jott Davidnek, hogy volt itthon tej, meg napkozben kiolvasztottunk 120ml-t, amit Zara be is tolt 3 oraval azutan hogy elmentem itthonrol. :)

Bim-bam, Goldplast, Agi merre vagytok? Reg voltatok.

Jimbone: Kup... Nekem baratnom meselte, hogy ok az elso ilyen alkalommal egy egesz dobozt elhasznaltak mire az utolsot vegre nem kakilta ki a kisfia. :)
Szoval azt hiszem ez nem egy egyszeru feladat. :)

Udv,

Orew

orew

Hali!

Nehéz napokon vagyunk túl, Ágit nagyon megviselte ez a sok front, ennyit még sosem sírt, és nem lehetett megvígasztalni. :(

Influ elleni oltás: a családunkban egyszer fordult elő, hogy az orvos rábeszélésére a nagymamám közös megegyezéssel megkapta, és ez volt az utolsó alkalom is. Annyira beteg lett tőle, mint még soha addig influenzától, két hétig szenvedett, nagyon durva volt. Ez jó kis negatív reklám volt a családban, nem is adatta be azóta senki. (Barátnőm egyik kollégája ugyanígy járt, három hétig nyögte az oltást. Lehet, hogy nem ez az általános, de engem eltántorít. Amúgy sem vagyok az az oltáspárti alkat, mint már észrevehettétek. :wink: :lol: )

H1N1: azt hallottam, talán a tévében, hogy 120 emberen tesztelték, és majd 5000-t fognak megfigyelni még az oltás beadása után, amikor elkezdődnek a tömeges beadások. Hát, nekem ez a 120 ember kevés. Mi van azokkal a mellékhatásokkal, amik 1000-ből egy embernél fordulnak elő, vagy még ritkábban, viszont jóval durvábbak, mint egy esetleges hőemelkedés vagy bőrpír. Szóval még véletlenül sem szeretnék kísérleti nyúl lenni egy nem kipróbált oltásnál (nem is beszélve a fentebbi sima influ oltásnál leírtakról). Ja, és beleolvastam itt egy-két topikba, és érdekes módon minden orvos megtiltotta a kismamáinak, hogy beadassák maguknak. Oké, mi már nem vagyunk terhesek, de akkor is.

Autózás: Ági utálja, mint ahogy az összes többi gyerekem is tette. Mivel a férjem vezet, így én szoptatok útközben (Ági bekötve, én is bekötve és föléhajolok, azért a lógós cicinek is vannak előnyei :lol: ).

Bikmakk,
én egy kicsit fejnék csak éjjel, hogy ne feszüljön a mell. Teljesen semmiképpen, hogy nehogy szaporítsad a tejet.

Bukás: nekem minden gyerekem nagyon bukós volt, szerintem a lenyelt tejadag negyedét mindig visszaköpték, volt, hogy többet is. Nagyon erős a tejleadó reflexem, ezért rengeteg levegőt nyeltek szegények, és a büfivel jött a sok tej. Viszont mivel szépen gyarapodtak, ezért nem aggódtam. Ágival teljesen ugyanez a helyzet. Tegnapelőtt mértem, és 5,41 kiló volt a kisdrágám. :lol:

Folttisztító: Denk Mit, Oxy Energy. Mi is már jóideje használjuk, és nagyon bevált.

Mennem kell, Ági felébredt. Babák édesek! :D

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

sziasztok!
Tegnap Dobogókőn kirándultunk, ezért nem voltam. iszonyat hideg volt, de jól felszerelkeztünk... :lol:
Ma is el kellene menni valamerre.

Sokan tényleg elmaradtak.
Kandi, Rilla, Noki, Flake :cry:

Sziszka :lol: Mi jövő héten megyünk a 6 hetes kontrollra, visszük persze Zsigit is...

Linácska :lol: Részemről a hely okés, api felvisz.... A kérdés, hogy mikor??? Nekünk a hétfő, péntek vagy hétvége (szombat) a legjobb...

KÉrdés: az lehet, hogy 6 héttel a szülés után mintha meg akarna jönni, pedig végig csak szoptattam?? Reméltem, hogy néhány hónapig nem lesz... Megjött már valakinek, aki csak szoptatott, vagy nincs is összefüggés? :?: :?:

madaran

Madaran,
az a teljesen tökéletes női működés, ha szülés után 6 héttel megjön. Függetlenül attól, hogy szoptatsz, vagy nem. Na szerintem ez nagyon kevés nőnél van így, de ez a "tankönyvi".
Én Lilit nem csak szoptattam, és 5 hónap 13 nap után jött meg.

Talira nem lenne jobb a hétvége? Mondjuk egy szombat? Akkor apukák is ráérnek, ha van kedvük jöhetnének is (mondjuk gyerekpásztornak, még mi dumcsizunk :P ), könnyebben tudnak minket fuvarozni, már akit kell.

Mi most, hogy rosszullettem beszéltünk a háziorvossal közben az oltásokról, ő sem javasolta. Azt mondta, aki élt 52-ben, az ezen már túlesett, akkor is elkezdtek vaktában oltogatni, és találtak összefüggést az akkori oltogatás, és az 56-57-es tömeges gyerekparalízis között, meg más idegrendszeri tüneteket is okozott. A H1N1-ről azt mondta, hogy nagyon enyhe lefolyású általában, egy a gáz, hogy ha fellép a tüdővérzés szövődmény, ami ugyan nagyon ritka, viszont tuti, hogy 80%-ban végzetes.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sehol senki???? :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nahát, mi ez a kihalás itt? :( Mindenki megfagyott? :lol:

Madaran, nekem tegnap jött meg először, vagyis szülés után 10,5 héttel úgy, hogy csak szoptatok... Én is reméltem, hogy több évig nem lesz, de így alakult. Lehet, hogy a tabletta is közrejátszik benne, nem tudom. :roll:

Taliban én is benne vagyok - bárhol, bármikor! :wink: (Csak ne jövő szombaton, mert akkor esküvőre megyek...)

Nálunk semmilyen extra hír nincs: Betti szépen fejlődik, kedvesen elbeszélget velünk, d.u. általában nyűglődés van, de az éjszakák jól telnek, 1-2x kel enni. Minden nap levegőzünk a kertben, sajnos egyre hidegebb van - lassan a sétálás következik, hogy mozogjak is, ne fagyjak oda a székhez...

Mimi, tudsz a környéken baba-mama tornát? Kerestem a neten, de nem igazán találtam... :roll:

Kép

Kép
hmbori

Hmbori, a Virányosi közösségi házban van baba-mama klub, a elején kondicionáló tornával. Kedd és csüt délelőtt.

Első gyerkőccel 6 hetesen jött meg nekem, Mirával még eddig semmi...
A hétvégéken mi elég aktívak vagyunk, rosszul viselem az itthon döglést:). Ma is megyünk kirándulni, aztán déltán lehet hogy táncház! Mira jól van, kicsit szörcsög. Zora ellenben totál megfázott, nem tudom holnap hogy lesz így ovi, pedig egy pedikűrre be vagyok jelentkezve. Kismancit simán odaviszem, de a nagylány tuti nem bírja ki az 1 órát.

Kép
Kép
Kép
oui

Sziasztok!

Hát tényleg nagy itt a pangás :( Gyorsan jöttem reggel, nehogy valamiről lemaradjak, és legyen időm visszaolvasni :D

Találkozó: én is a hétvégét pártolnám, különben nagy az esélye, hogy nem tudok elmenni :cry: :cry: Nem tudom mennyire terveztétek hamar, de nem lehetne november elején? Mondjuk az első novemberi hétvégén? Addigra mindenki babája meglesz két hónapos, ha jól számoltam, és bátrabban lehet már őket cipelni ide-oda.

Tegnap mi is kirándulni voltunk, Kóspallagon jártunk. Rettentő hideg volt, ötkor, mikor indultunk haza volt 11,5 fok. Nem csoda, hogy majdnem megfagytam. Marcibaba úgy nézett ki mint egy nagy hóember, annyira be volt bugyolálva, de szegénykémnek a keze így is nagyon hideg volt. Azt hiszem kesztyűt is kell majd vennem.

Én holnap megyek a hathetes kontrollra, kíváncsi vagyok mit mond az orvos, de terveim szerint este már kádban fürdök :lol: :lol: :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Én is előkerülök :) Csak a szülinapi készülődés+a buli kicsit lefoglalat.De jól sikerült nagyon :) Luca örült az összes ajándékának :) Zsombi is jól viselte,mert végigaludta az egészet :wink:

Taliban mi is benne vagyunk,nekünk is htévége lenne a jobb,mert apa akkor van itthon és ő lenne a fuvaros,én ugyanis pesten nem merek vezetni,főleg nem két gyerekkel :roll: :oops:

Menszi:nekem Lucával 3 hósan jött meg,most még nem jelentkezett,remélem egy ideig nem is fog még :wink:

H1N1:nekünk doki néni nem javasolta,de amugy sem adatnám be..szerinte egy kis politika is van emögött a mizéria mögött

Jimbone,megkaptad már a mei-tai-t???Nekem azt mondta,hogy csütörtökön postázza,másnapra ált itt szokott lenni,de nem érkezett meg.Ma írtam neki emailt.
Ha megérkezett kipróbáltad már?

Orew,tiéd megvan már?Nagyon édes Zara :)

Bikmakk,nagyon édes Dani :) Akkor mostmár jó haverok lettek az oroszlánnal :wink: Apa jó "idomító" volt :wink:

Anna,hát mi is kihasználjuk az alkalmat a kis kiruccanásra :) De semmit nem fogunk venni az tuti!!!!

Adri,hogy van Zora cicikéje?Azért vmit mondhatna a doki nénitek,vagy elküldhetne valahová.Emlékszem egy ismerősöm mondta hogy nekik is volt ilyen,de sajnos nem emlékszem,hogy mit mondott,hogy mi ez...hülyeséget meg nem akarok írni!!!

Kép
Kép
tundi24

Rakok képecskét :)

Kép

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok lányok!

Lucának boldog szülinapot, Isten éltesse sokáig! Nagyon édes a fotón :)!

Tegnap mi is kimozdultunk, nagyszülőknél voltunk, Emmus nagyon jól viselte az utazást (bealudt, mint mindig :) és az ott töltött idő alatt is szinte végig szundított.

Az oltásokkal kapcsolatban én is írtam, de ahogy látom, nem jelent itt meg. Mi babának a pneumo ellenit tutira beadatjuk, de csak 1 éves kora után, hogy elég legyen egy oltás és ne 3 kelljen.
A h1n1 ellenit nem tervezzük mi felnőttek.

Itt szépen süt a nap, séta tervbe van véve. Majd jól felöltözünk, mert a szél azért rendesen fúj.

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Kép
angelita

Sziasztok!
Na sűrű programjaink voltak a héten,meg sok minden történt.
A páromnak megszűnt a munkája.Anyagilag talán egy ideig még nem lesz gáz,mert van biztosítása és lesz majd a munkanélküli is...így nevetséges módon a kettő együtt több lesz mint a fizuja volt...
Szomorú mindenképp de legalább ráér nyugiban munkát keresni és legalább itthon lesz velünk egy kicsit...

Tündi!Nagyon Boldog szülinapot Lucának!!
Tök édes a képen :lol:

Bori!Nem tudok így fejből tornát a környéken...Ha nem felejtem el,megkérdem a védőnőmtől,hátha ő tud valamit.

Oltások!
Én 100%-an Madarannal értek egyet!
Kinyírják az immunrendszert,legyengítenek beteggé tesznek..
Mellesleg nem értem????És most senki ne sértődjön meg,de ez annyira kiakasztó!!!!!
Ha valaki félti a gyermekét bármitől,akkor legyen szíves és olvasson utána a dolgoknak,olvassa el a betegtájékoztatót!!!Ezt neten is el lehet érni!!!
Szóval most őszintén!!!Tegye fel a kezét az aki beadatna a gyerekének egy olyan oltást,ami 2hónapja még csak nem is létezett,tegye fel a kezét aki magának ezt beadatná...
És mellesleg de nem utolsó sorban!!!Melyik az a felelősség teljes orvos aki beoltana bármilyen influenza elleni oltással egy gyermeket,holott feketén fehéren le van írva,hogy az új 18éves kor alatt NEM ADHATÓ!!! a rég meg talán 3 éves kor alatt!!!
Tényleg az embert felháborítja a sok felelőtlen orvos!!!

És a többi..én sem a Szabit sem a Regit nem oltatom be semmi extra ellen...Szerintem többet árt mint használ...Mióta nagyüzemben oltanak minden xar ellen azóta sokkal több a beteg allergiás ember.
Próbálják a környezet szennyezésre meg hasonlóakra fogni,de az oltóanyagoknak is rengeteg köze van a sokbeteges emberhez!
Pl a lányom(a nagy)is kapott agyh elleni oltást anno,és onnantól let allergiás beteges..Onnantól folyamatosan felsőlégúti nyavajája volt.És tudom van akinek semmi baja nem lesz tőle,de az érzékenyeknek lehet.A húgom lányai pl minden kötelező után ekcémásak lettek...
A Reginek a kötelezőt is próbálom húzni ameddig lehet...
Hála égnek kicsit taknyos lett,elkapta a Szabitól,és addig nem engedem míg teljesen rendben nincs...
Van neki néha véres széklete(no erre valaki írhatna valamit..),nem durva de előszőr megilyedtem,de csak olyan csíkocskák vltak a kakiban.
Én arra tippelek,hogy azzal van összefüggésben,hogy én mit eszek..
Mondtam a védőnőnek,ő azt mondta,hogy lehet a k-vitaminból több kell neki,vagyis sűrűbben..
Mondtam a gyerekorvosnak,az is csak a karját tárta szét...
Na most majd holnap holnap után elmegyünk és fogok kérni egy széklet vizsgálatot.Addig míg nem jön eredmény addig bizony nem engedem!!!,hogy beoltsák..Ugyanis ha van pl valami fertőzése akkor még súlyos reakciót is okozhatna az oltás.
No meg úgy gondolom,ha Japánban is túl élik a gyerekek,hogy 1éves kor után lesznek beoltava akkor a mieinknek is jó lehetne.(ott állítólag mióta 1éves kor után oltanak,vissza eset SIDS-es esetek száma)
Ja és a Regi széklete..Azt viszont megfigyeltem,hogy ha picit véres neki akkor előtte óránként eszeik,vagyis lehet csak túleszi magát..Tejet nem iszom,sok tejterméket sem fogyasztok...
Még tippeltem arra,hogy amit én megeszem csirke húst esetleg azt nem bírja???De erről meg még én nem hallottam...

Adri!
A babák cicije hormonálisan is bedagadhat,sőt tejecske is lehet benne.Ez tök normális lehet!!!Én nem értem???Ezt a gyerekorvos nem tudta?
Viszont ha nem múlik akkor mutasd meg valami hozzá értőnek.

mimi12

sziasztok

1 kérdés mi számit a gyerekeknél láznak :?:

Botit nagyon melegnek találom és mértem neki a honaj alat 37,5 volt.

Margit
Vendég

Margit!
Ne hónalj alatt mérd,hanem a popsijában.A popsiban mért eredményből 0,5-öt(fél fokot)le kell vonni.De alapjában hónaljban a 37,5 az hőemelkedés.A babáknál is ua számít láznak mint a felnőtteknél ,38 felett.
Viszont a babák egy sírástól izgés mozgástól is hőemelkedésesek lehetnek,vagy ha szomjasak,vagy melegük van.
Szóval ne ilyedj meg rögtön!!!Lehet nem lázas,csak pl kimelegedett az alvásban,vagy hasonló..

mimi12

Margit, miért mértétek a lázát? Tapasztaltál nála valami szokatlant, ami miatt betegségre gyanakszol?

Sissi, jól emlékszem, Atinak volt piros a nyaki redőknél? Mivel kezeltétek? Emmusnak is piros, véletlenül láttam meg, mert egyébként olyan tokája van a leányzónak, hogy nem is látszódik. (Pedig olajozom, hintőporozom, de ezek szerint nem túl hatékonyan...)

Kép
angelita

Angelita!
Fürcsi előtt babaolaj,és napközben is törülgesd le néha.Lehet befolyik bepálik stb..
Én is most elkezdtem a Regi fülénél(füle mögött) olajozni,mert neki meg ott pirosodik.Egyszerűen nem tudom jól megtörülni.

mimi12

Sziasztok!

Angelita:a doki nekünk Betadint tanácslt,de nekünk már nagyon csúnya volt.
Fürdéskor nagyonalaposan mosd ki és hamar rendeb jön.Én kentem rá bepanthent is,csak akkor még 30 fokok voltak.

Tündi:Boldog szülinapot kivánok Lucának!!!!

Margit:38 alatt nem adj neki semmit.

Mensi:Márknál 10hósan jött meg,most sincs még semmi és remélem nem is lesz.
Vendég

Sziasztok!

Luca nagyon édes a szülinapi képen, és a torta is tök jól néz ki!

Mimi, sajnálom a férjed munkahelyét, de hátha talál valami jobbat. Addig meg legalább együtt a család..
Sógornőm középső gyerekénél is volt véres széklet, de ő a tehéntejre volt érzékeny. Mármint ha az anyukája ette. Akár csak sajt formájában is. Azt írod, te kevés ilyesmit eszel - de lehet, hogy más kaja is hasonlót válthat ki, ha arra érzékeny, nem tudom. (Aztán kinőtte.)

Margit: vagy mérheted a fülében is fülhőmérővel, abban az a jó, hogy nagyon gyors. De ott is 0,5-ot le kell vonni.

Bori: a séta tök jó dolog! Mi minden nap megyünk, bár már egyre jobban be kell öltöztetnem Danit. Nekem is jól esik egy kis mozgás, ő meg vagy elalszik szinte azonnal, vagy nézegeti a fákat, ahogy megyünk..

Jó nektek, hogy taliztok... :)

Oltás: mi, mint ahogy írtam, saját magunkat beoltatjuk h1n1 ellen, mert nem akarom, hogy a repülőn elkapja a baba, amikor megyünk haza. Az anyatej remélhetőleg meg fogja védeni...
Egyébként az influenza oltások mindig olyanok, hogy csak pár hónapja léteznek.... Merthogy az influenza minden évben mutálódik, és az új forma ellen kell az új oltást mindig megcsinálni. A gyártási technológia ugyanaz, de maga az elölt cucc, ami benne van, az mindig az aktuális ellen van csinálva. Tehát mindenki, aki bármilyen influenza oltást beadat magának, az olyat adat be, ami "csak pár hónapja létezik"...

Képzeljétek, itt No-ban nincs BCG oltás (TBC ellen). Mivel Mo-n azért ez a betegség sajnos eléggé jelen van az utóbbi időben, kérdeztem a gyerekorvost, hogy külön kérésre nem lehetne-e beadatni (pénzért). Azt mondta, hogy nem lehet, mert nem is létezik No-ban ez az oltás, már réges rég kivonták, mert olyan sok a szövődménye.... :shock:
És ha nagyon akarom, akkor Mo-n próbáljam meg elintézni, ha hazalátogatunk....
bikmakk

Gyönyörűek a gyerekek!
Vendég

H1N1
Mi biztosan nem adatjuk be... apa szerint az egész influenza-dolog el van túlozva... igazából nem másabb, mint a hagyományos influenza...

Találkozó
Jó lenne... csak mi olyan messze vagyunk :cry:
Vendég

Sziasztok!

Minden bébi gyönyörű!

Nekünk tegnap nagyon rosz napunk volt folyton csak sírtunk de nagyon keservesen egész ma délig. A déli etetés után elaludt és most ébredezik. [/img]
nikó

Bikmakk!

Közben eszembe jutott,hogy ettem tejfölös lilahagymát,meg ettem majonézt,amit én csináltam tejfölből,meg tojásból(bár abban csak sárgája van)..Én a csirke húsra tippeltem amúgy.De lehet a tejtermék lesz..
Na majd ki kísérletezem,csak nehéz figyelni mikor az ember 3-4embernek főz,és a végére azt sem tudom mi van a kajában :lol:

BCG oltás.Ez már réges rég köztudott,hogy a BCG oltás igen káros és tök felesleges.
Amúgy nem tudom mit parázol emiatt??A barátnőm Münchenben lakik,ráadásul kórházban dolgozik és ott Németországban sokkal több a BCG-s mint itt Magyarországon.Állítólag évente több száz gyereket szűrnek ki az iskolákban.De valószínű megvan az oka,hogy miért nem oltanak ott.
Talán lehet nagyobb(több) az oltás mellékhatása mint a betegség várható szövődménye.
AMúgy meg pont írni is akartam,hogy kb a BCG puklijával egyszerre jelentkezett a Reginél a néha véres széklet..Vannak oltások amik fehérjét tartalmaznak,oszt csodálkozunk miért allergiás a gyerek.
ŐŐŐ influ oltás..Mindenkinek a saját magánügye,hogy vállalkozik e a kísérleti nyúl szerepére.
De attól hogy ti be lesztek oltva attól még a gyerek elkaphatja.
Amúgy meg simán lehet,hogy Rajtunk is a H1N1 ment át,ugyanis rajtam kívül mindenki beteg volt,és egyedül a Szabinak volt hőemelkedése.

mimi12

Kép
Kép
Vendég

Kép
Vendég

Ágotaszépen kerekedik már Villő :D
Mennyi most a súllya?
Irjál is egy kicsit magatokról.
Vendég

Sziasztok!

Már nagyon régen írtam, gondoltam adok egy kis életjelet magunkról.
Jól vagyunk, Hajnus fejlődik szépen már 5710g a súlya és szépen emelgeti a buksiját is.
Hihetetlen hogy holnap már 2 hónapos lesz de gondolom ezzel mindenki így van hogy milyen gyorsan repül az idő.
Teszek fel róla képet is:
Kép Hajnusom
Majd még olvasgatok...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?