Sziasztok!
Olvasok én is, csak az írásra nem nagyon jut idő...
Túl vagyunk a második mellgyulladáson, és nagyon remélem, hogy nem jön a következő.
Ma már nem kell antibiotikumot szednem, de a bal mellem már 2 napja egy kicsit fáj - noha nem annyira, mint gyulladáskor. Inkább a bimbó alatt, a mélyben. Sajnos a bimbóim felváltva vannak kisebesedve - lanolinozom ezerrel, az sokat segít, meg van itt egy MultiMam nevű cucc, ami egy kis lapocska, rajta géllel, azt rá kell nyomni a mellbimbóra (tök hideg), és rajta hagyni minél többet. Antibakteriális, antigomba meg minden. Ez arra jó, hogy ha repedés lenne rajta, akkor a fertőződést megakadályozza.
NA hát ezeket használom ezerrel, és most jól is néznek ki a bimbók, de a bal még mindig őrülten fáj, amikor elkezdem a szoptatást.
Mióta vannak ezek a gyulladások, azóta a szopi menetrendje kicsit felborult, de remélem, vissza fogunk rázódni. Először is éjszakánként is 3 óránként kért enni, pedig előtte nagyon kényelmes volt, hogy mindig volt egy 5-6 meg egy 4-5 órás alvása.
Na mondjuk a gyulladás mellett ez a 3 óránkénti evés pont jó volt, de azért lassan visszaállhatnánk....
A másik, hogy nem hajlandó kiszívni a tej végét (gondolom az már túl nagy munka, nem éri meg neki), hanem elkezd mérgeskedni a mellen úgy, hogy még éhes. És még tej is van benne, mert ilyenkor 30-40 ml-t ki tudok fejni oldalanként.
Ez azt hiszem attól van, hogy az első mellgyulladásnál a dokinéni tanácsára nem adtam enki arról az oldalról (a másodiknál már nem csináltam ezt), és emiatt pótolni kellett tápszerrel, és egy új (Aventes) cumisüveget használtam, amiből dőlt a lé sajnos...
És ettől ellustult.
Most is kap néha pótlást, főleg ha mérgeskedik és nem hajlandó enni, de most már más üvegből, és csak anyatejet.
MErthogy éjjel azért néha le kell szívnom, nagyon feszülnek a mellek.
tényleg, akartam is kérdezni, hogy ti mit csináltok éjaszaka, ha pl. 6-8 órára bealszik a bébi? Fejtek? Mert én nagyon félek a következő mellgyulladástól, nem merem olyan hosszan bennehagyni a tejet.
Valaki kérdezte, hogy miért öntöm ki naponta az így lefejt 110 ml tejeket - hát mert sajnos nincs megfelelő mélyhűtőnk.
De viszont: most vettünk egyet (egy kicsit, 50x50x60 cm-s), úgyhogy napi 160-180 ml-t kb. lefagyasztok. Mindezt azért, hogy amikor novemberben 2 hétre megint kórházba megyek a műtáét miatt, és nem szoptathatok majd a gyógyszerek miatt, kapjon mégis valami kis anyatejet is a tápszer mellett...
Jimbone: ilyesmi velem is sokszor megtörténik sajnos (kúp nélkül is, csak sima pelusozásnál, jellemzően éjszaka, mert biztos türelmetlen vagyok kivárni, hogy kinyomjon mindent), de hogy négyszer!!! Te szegény!
Oltás: itt a pneumo kötelező. A rotát nagyon ajánlják, azt hiszem beadatom. Az influenzát magamnak és a férjemnek beadom, mert decemberben repülünk haza, és nagyon-nagyon parázok attól, hogy a repülőn, a sok emberrel összezárva összeszedi a baba.
Remélem, az anyatejen keresztül én meg tudom védeni...
Itt egy ma reggeli fénykép arról, hogy szereti az oroszlánt. (Korábban félt tőle, de mióta az apja elmesélte neki, hogy az oroszlán Afrikában lakik, és az egy olyan hely, ahol nagyon meleg van, azóta nagyon érdekli.
)