Új privát üzeneted érkezett!

dongo,
igen, tök igazad van. Nem kellen már sterilizálni.
De én úgy vagyok vele, mint a légzésfigyelővel. Minek vigyem le a pincébe, ha 5 hónap múlva vehetem elő. :lol:
Ha meg már elöl van, miért ne dobjam be a cumisüveget, heti 1x. Abból baj nem lehet. :D
Főleg, hogy néha lusta vagyok azonnal elmosni. :oops:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


ktouch
réka ezt írta:
A jóga tanfolyamokra folyamatosan lehet csatlakozni, két időpontból is választhatsz most: hétfő 16.00 - 18.00, szerda 9.00-11.00 vagy szerda 16.00-18.00.
Ez a 90 perces jóga mellett mindig egy 30 perces dúlai konzultációt, kérdés-feleleket is magában foglal. Ezt fontos részének érzem a jógával való felkészülésnek.
Egy alkalom 1.800.-, de bérlettel a két óra 1.600.- (8.000/5 alk.)
Szoktam kérni, legalábbis megfontolásra ajánlani, hogy egy látogatás/próbaóra után köteleződjetek el egy 5 alkalmas bérlet erejére, hiszen ez az abszolút minimum, ami alapján el lehet bármilyen eredményt is érni. Természetesen ez nem kötelező.

pelenkázótáska
én nem értem h mit tud a pelenkázótáska, amit egy bármilyen táska nem?
ezért nem vennék +egy táskát
vonalzóóó!!!
Kép
yilonne
 
 


Köszi yilonne, szerintem szerdán én is elmegyek hozzá :)

Mi hétfőn megyünk felkészítőre a Napvilágba :)

Kép

Kép
ktouch
 
 

 
 

Sziasztok!

Elnézést kérek a zavarásért, csak benéztem hozzátok nosztalgiázni. Én 2009 februárra voltam kiírva harmadik gyerkőcömmel, aki a két fiú után most kislány lett.
Tavaly ilyenkor vettem egy szuper kismamafarmert, és most szeretném eladni 4500 Ft-ért. Teljesen olyan mintha új lenne, a pécsi Régió Üzletház kismamaboltjából való Mam mystic L-es farmer. 2 in 1 naci, ami később átalakítható csípőnadrággá, szerettem nagyon de táppénzen itthon már nem hordtam.
Ha valaki érdekelne a gabikiss@gmail.com címen megtalál!

A nacit megnézhetitek:
http://media.babaszoba.hu/csevego/90/40 ... 534090.jpg
http://media.babaszoba.hu/csevego/13/41 ... 534113.jpg
http://media.babaszoba.hu/csevego/07/41 ... 534107.jpg

Mégegyszer elnézést és problémamentes szép terhességet kívánok mindenkinek!
(és ő az én kis Céklafejem :-)

Kép

Gabi
gabin1
 
 


szép jó reggelt!

ktouch, azért novemberben is jössz valamelyik nap napvilágba?

Kép
yilonne
 
 


yilone: ez a jóga hol van?
honey: persze, praktikusan gondolkodsz :), még az is van, h a skacok megtanultak 6 hónaposan pohárból vizet inni, ha szomjasak így a cumisüveg nekünk kimaradt. ezért nem volt pelenkázótáskára se (cumisüveges rész benne), se sterilizálóra szükség.
amúgy meg nyilván jó dolog, csak írtátok, h sokba kerül első gyerekesnek lenni, de nem feltétlenül, sztem.

ööö még az jutott eszembe, mamacka meg a több gyerkőcösök, h van az a vicc, de milyen igaz!

h az első gyereknél, ha a cumi leesik a földre, kifőzöd, a 2. nál lenyalod te, a 3.nál a kutya hozza vissza, te meg szemrebbenés nélkül adod vissza. nyilván túlzás ez (meg én nem is használtam cumit muhaha) de van benne vmi, nem? :lol: :lol:

KépKépKép
dongó
 
 


Na, kukk :)

Jóóóó, sokmindenről esett megint szó :) és úgy látom, itt is érvényesül, a kinek mi jön be szlogen. De sztem nagyon jó, ha ennyi minden szóba kerül, mindenki kimazsolázza a neki szükséges dolgokat.

pelustáska sztem azért praktikus, mert a babakocsira fel lehet lógatni, nekem olyan van, ami belül műanyag, vagy nejlon, vagy mi, és bizony volt már úgy, hogy nem csavartam rá a cumisüvegre rendesen a kupakot... Nem tudom, kinek mekkora kézipoggyásza van, de nekem a "munkábajárós" táskám nem volt akkora, hogy váltás ruha, pelus, törlő, stb beleférjen. Ált. adnak hozzá egy puha széthajthatós pelenkázó alátétet, ez akkor praktikus, ha kemény helyen tudod pelusozni (pad stb) De erre a célra lehet kapni eldobhatósat is, ami talán kisebb helyen elfér. Nekem van pelustáskám és sima hátizsákom is, ez utóbbi egy egyszerű kisebb sporthátizsák.

sterilizálás: még néha én is bedobom a cumisüvegeket, főleg, hogy 3 hónapja Csonginak elég kitartó szalmonellája volt...

kismamatorna:
na, ez az, ami nagyon kéne, de most egyszerűen nem tudok rá időt szánni. Van egy dvd-m (Nándival ugyanez volt videón) amit egy SOTE-s gyógytornásznő tart. Háááát, nem mai darab, ráadásul nagyon viccesen beszél a hölgyike, viszont abszolút kímélő módon átmozgat. Nem lesz tőle izomlázad, de most sztem nem is a kondi a lényeg, hanem az izmok nyújtása, lazitása, az izületek átmozgatása.

ktouch :)
jaja, mikor még mi voltunk picik, nem volt ilyen, de tudod sokminden nem volt, ami megkönnyíti az életet (sose felejtem el, anyukám teljesen fel volt lelkesülve, hogy a body milyen jó találmány, nem csúszik fel, nincs kinn a gyerek dereka stb...)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Mamacka, Honey! Nektek is köszönöm a megnyugtatást, aranyosak vagytok! Sokmindenre jó az internet, de néha jobb lenne nem elolvasni dolgokat, nem? :D
Ktouch! Én 7 és fél hetesen kaptam kiskönyvet, egy héttel később voltam az első "igazi" tanácsadáson, ahol laborba, belgyógyászatra (EKG) és fogászatra is kaptam beutalót. Úgyhogy nekem a legeslegelején csinálták az EKG-t. (Az már más kérdés, hogy nekem tök mindegy mikor csinálják, "normális" úgy sem lesz, mert ha én orvost és rendelőintézetet látok...nem is mondom mennyi volt a pulzusom meg a vérnyomásom. Úgyhogy otthoni vérnyomásmérésre ítéltek, persze tök normális értékek lettek. )
Tornával kapcsolatban: Én még "rendes", nem túl ugrálós aerobikra járok mindig, mint ahogyan előtte. Persze a hasizom gyakorlatokat nem csinálom.
Ja, és képzeljétek, napok óta nem fáj a fejem! Vadszi neked fáj még mindig?

Kép
aniko20
 
 


minyu: én a fiúkat, amióta tudtak tudnak állni, állva pelenkázom, előtte meg eldobható alátét. italok babakocsi alján, váltás ruhát csak akkor viszek, ha vmi extra messzi helyre megyünk, van, h akkor sem, nem szoktak vizesek/koszosak/ lenni annyira. pelus, úti popsitörlő simán zacsiban. szal nekem belefér, h nincs. igazából, a környezetemben senkinek sincs. viszont a babakocsimnak óriási kosara van. a váltás ruhánál sokkal (!) fontosabb kincsek férnek el benne, mint teherautó, markoló, óriás lapát és gereblye, vödör, kislapát, kb 3 autó........ :lol: :lol: :lol: :lol:

sztem ez olyan, mint a napirend, v a babakocsi, nem? nem lehet megmondani, h mi a legjobb, legtutibb, mert ahányan vagyunk annyi igény és rendszer. mindenkihez más illeszkedik jól :)

én rubint rékára tornáztam, de egy idő után marhára idegesített a szövege. akkor lenémítottam, de úgy meg zene híján marha uncsi volt.

KépKépKép
dongó
 
 


Márta,
drukkolok-nagyon...

Jóga,
irigy vagyok, mert a környéken nincs és nagyon hiányzik...

Kicsit azt érzem kilógok a sorból mivel nem pesti vagyok és sokmindenre nem tudok reagálni...ez van
danyuci
 
 


Danyuci!

Igen, én is így érzem, mivel én sem pesti vagyok. Ott olyan sok a lehetőség: mindenféle kismamabolt, bababolt, H&M, jóga, több kórház. Na de a 14-15 ezres Uh árakat például nem irigylem, itt 7 ezer! És épp hétfőn voltam Pesten, meg is állapítottam újra, nem tudnék ott élni (bár egy évig tanultam ott, és koleszban laktam). Nekem túl sok a nyüzsi, a forgalom, rohanás, stb. :)

Kép
aniko20
 
 


Jó reggelt!

Tőlem a gyerekorvos kifejezetten kérte, hogy Alexa egy éves koráig mindent sterilizáljak, főleg nyáron, mert akkor a bacik is jobban szaporodnak. Meg hát nem egy nagy kaland elmosás után betenni egy "tálba" és azt be a mikróba. Az elején én is arra gondoltam, hogy majd kifőzöm a cuccokat, de már a víz forralásakor is olyan vízköves lett a lábos, hogy borzalom, és utána a cumisüvegek is. Úgyhogy jött a mikrós sterilizáló.

Én babakocsit nem használok, mert a lányom nem marad meg benne 3 percnél tovább, így praktikusabb a pelenkázótáska. A homokozó játékoknak meg a Decathlonos golyós táska.

Tegnap este a hsz-eknek köszönhetően megnéztem, és nekem is mellső falon tapadt a méhlepény. Most utánanéztem, és mindenhol az volt, hogy ez így OK. Csak ne legyen a méhszáj közelében.

Ma vagy holnap fog megjönni az integrált teszt eredménye, jó lenne már túllenni rajta. És ma megyek a szívklinikára is... :(

Kép
Kép
detty74
 
 


Aniko,
így jártunk, azért próbálom tartani a tempót... :oops:
danyuci
 
 


Ja...nekem sincs még APF eredményem, kicsit aggódom is miatta, mert a védőnő szerint már ideje lenne, de biztosan csak elkeverték a papíromat-hát köszönöm :roll:
danyuci
 
 


Én sem pesti vagyok így nem tudok sok mindenhez hozzászólni.
Ma voltam AFP-n jövőhét szerdán megyek 3-ra az eredményért

Kép
Kép
20100310
 
 


én sem pesti vagyok, viszont dunaharaszti nagggyon közel van pesthez, szóval csak az előnyeit élvezem, dolgozni bejárok (autóval 20 perc), meg ha valami olyat akarok vásárolni, amúgy meg nagyon nyugis helyen lakom. Nyilván ez Szigeszentmiklósra is érvényes.

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Épp most szaladtam át a védőnőkhöz, nincs még AFP eredmény. :(
Múlt héten kedden vették le. Tehát nem tudunk este uh-ra menni, a jövő hét nem jó, mert elutazom, így marad a két hét múlva, okt.15., ugyanis csak csütörtökönként van.
Pedig már olyan kíváncsi vagyok:!: :roll:

Kép
aniko20
 
 


Sziasztok!

A sterilizálásról:

Szerintem kifejezetten nagyon jó találmány, 1 perc az egész ahogy bedobod a mikróba, és több időd marad magadra és a babára, szerintem nagyon jó dolog, mindenkinek csak ajánlani tudom, én imádom/ imádtam/ hiszen azért 1 éves koráig ajánlott a babának mindent sterkózni.

Hálóing vagy pizsama:

Kíváncsi lennék mindenki véleményére ezügyben mert én második szülésemre már nem hálóinget akarok vinni/ mert utálom/ hanem pizsit./Első szülésnél szentírásnak vettem a védőnők és a könyvek javaslatait és hálóinget vittem sajna...../

Ti mit vittetek/visztek?/ Nekem az nem világos hogy pizsiben hogy lehet szoptatni, ez a felhúzogatás nekem olyan macerás, az elölgombolós hálóingben könnyű volt szoptatni, csak éppen utálom a hálóingeket mert olyan nyanyás, és nem lehet szépet kapni, meg kényelmetlen is.
Márciusban már jobb idő lesz, így hát azon gondolkodom hogy rövidgatyás pizsit vennék, ami elöl gombos is, de olyat biztos az életben nem találok sehol. :?
A sógornőm most szült 3 hete ő azt mondta hogy sima nyári rövidgatyában volt meg egy pólóban, de ez olyan fura volt nekem mert mondta hogy úgy szoptatott hogy levette a pólót és szopis melltartóban volt egész nap. De én ahhoz kicsit szégyenlős vagyok, hogy tök levetkőzzem fölül egész napra, úgy értem nem is a szégyenlősség miatt, hanem minden szoptatásnál öltözgetni-vetkőzgetni olyan macerásnak tűnik, egyszerűbb csak odatenni a babát a cicire ha kigombolom a hálóruhát.
Ti miben lesztek vagy voltatok a szülés utáni napokban a kórtermetekben??? :roll: :roll: :roll: Nálatok ez hogy történt???? :shock:
csézjang
 
 


Szerintem is az elöl gombos pizsama a legjobb megoldás, de én a rövidgatyásban biztos fáznék. Én sem használtam soha életemben hálóinget, de ha nem mondjátok, fel sem merül bennem, hogy nem kell annyira ragaszkodni a szentíráshoz.

Kép
aniko20
 
 


Csajok!

Most olvastam a neten hogy egy csomó lány a Kínaiban vette a kismama nacikat tök olcsón, tényleg lehet ott kapni ilyesmit?

Megmondom őszintén hogy én nem nagyon járok kínaiba maximum csak apróságokat venni néha-néha, de ha tényleg tök jó nacikat lehet kifogni kemény 2 ezer forintért ahogy írják akkor benézek holnap. Van valakinek tapasztalata a kínai boltos kismama nacikról? Csinosak legalább???

Megmondom őszintén nincs kedvem / se pénzem/ 3-4 hónapra tízezreket kidobni kismamaruhákra. Arról nem is beszélve hogy rájöttem hogy hülyeség volt kisfiamnál is 5 éve egy csomó felsőt venni méregdrágán/ tipikus első gyerekes terhes voltam :lol:/ mert azóta több kolléganőmön láttam hogy ők nem dobáltak ki pénzt ilyenekre hanem simán megvették a NEM kismama csini felsőket a C&A-ban, Takkoban vagy Nem Yorkerben és azt hordták szülés után is, én meg tehettem el a szekrénybe szülés után a sok és mellesleg tök drága kismama felsőimet mert utána többet az életben nem veszem fel ugye.... :? ti benéztetek már kismamaruha ügyben a kínaiba? ÉS ha igen melyikbe?
csézjang
 
 


Hát én már elég sok kínaiban jártam, de sehol sem láttam kismama nadrágokat, bár lehet hogy Pesten van ilyen. Viszont most ugrottam be egy turiba, ahol előzőleg szóltam, hogy tegyék el nekem, ha találnak valamit. Kis híján rám akartak sózni két kb. XXL-es farmert, hogy úgyis fogok még hízni. (M-es a méretem)
Jó vicc, nem? Mondtam, hogy remélem akkora sosem leszek. :lol: :lol: :lol:
Szerencsére szerintem olyan a divat, hogy simán lehet olyan fölsőket kapni, ami nem spec. kismama, de a szabása miatt tökéletesen megfelel most is, később is.

Kép
aniko20
 
 


csezjang!

Pont ezt akartam írni neked!! Tegnap voltam NewYorkerben meg Pimkie-ben és alig hittem a szememnek! Mintha csak kismamis cuccok lennének!! :D 4-6000 Ft körül mozogtak a pulóverek, hosszúujjú felsők. Érdemes benézni.

Én is a kigombolós picsit javaslom... bár ez nagyon ritka, vadászni kell. Sajna hálóingből több ilyen van az tuti.

Csajok,
tudtok olyan használt babaruci boltot ahol be is vesznek ruhákat.
Tagnap pakoltam Flóra szekrényét és egy 120 L-es zacsival szedtem össze kiváló állapotban lévő tündibündi rucikat. ( van amin még a cimke is rajta volt , mert 1xsem volt Flórán )
El akarom adni őket, mert hogy tuti kukis nálunk a következő... 3. gyerkőc meg nem hiszem hogy lenne.
Viszont arra baromi lusta vagyok, hogy egyenként lefotózzam őket és feltegyem vaterára vagy ilyesmire.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Viszont pizsamákat nagyon jókat lehet kapni, jó áron a kínaikban! És általában nagy a választék is.

Kép
aniko20
 
 


Sziasztok! Most csak egy témában reagálnék gyorsan Anikónak és annak akit érint. Én úgy vettem észre, hogy van egy kis kavarodás az elöl fekvő lepény és a mellső (elülső) fali lepény közt.
Csak, hogy sokan feleslegesen ne aggódjanak.

"A magzatot tápláló méhlepény a legváltozatosabb helyen tapad a méhfalhoz és az esetek túlnyomó többségében ennek az elhelyezkedésnek semmilyen befolyása nincs a terhesség kiviselésére. A leírásokban ilyen a mellső vagy hátsó fal, a fundus vagy valamelyik oldalon való tapadás emlegetése.
Veszélyes helyzetet jelenthet, ha a pete alsó pólusánál, azaz a méhszáj környékén vagy annak területén van a tapadás. Az elől fekvő lepény súlyos szövődmény, már korán vérzésekhez vezet; egy súlyosabb vérzés pedig anya és magzata életét is fenyegeti. Az előlfekvő lepény kórházi kezelést igényel."

A kavarodás abból származik, hogy a mellső oldalon fekvő lepényt sokszor keverjük az elöl fekvő lepénnyel, mert az elnevezés kicsit megtévesztő szerintem. Mert sokan az elülső oldalon fekvő lepényt elöl fekvőnek hívjuk. Szóval akinek mellső (elülső) fali lepénye van, az nem elöl fekvő lepény orvosilag. Az elöl fekvő meg nem mellső falit jelent...

Majd még jövök vmikor. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2009.10.01 11:16-kor.

biribon
 
 


Köszi Biribon! Így már teljesen világos, és belegondolva, tényleg logikus: mellső(elülső) nem ua. mint elöl fekvő. Tehát orvosilag nem szemből nézik (állva), hanem alulról a dolgokat (fekve) :lol:
De laikusok számára tényleg megtévesztő a két elnevezés, és biztos sok félreértés származik belőle.

Kép
aniko20
 
 


Hú, nekem még mikróm sincs.... :P

Nekem azt írták: Placenta a mellső falon, alul tapad, na erre mondták, hogy ne nagyon emelgessek.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Tényleg, igazatok van...én is láttam kismamaruhákat kínaiban, sőt ott helyben felhívtam az ismerősömet, mert tunikás farmerért nyafogott és pár ezerért láttam ott, de mindennek már több, mint egy éve...mindenesetre én is körülnézek majd...

Honey,
esetleg védőnőn keresztül nem tudnád értékesíteni a ruhákat? Nálunk szoktak ilyenmiben is közreműködni...
danyuci
 
 


A brendonban kapható INFANTINO KENGURUT használta valaki???

Mert ma séta közben azon gondolkodtam, hogy egyszerűbb egy hordozót beszereznem, mint egy másik babakocsit, mert Gabus nem fogja bírni a napi boltbajárást sétával...kendőzni nagykabátos időszakban...másik gyerek közben kirohan az útra...

Esetleg mit javasolnátok, amit legalább fél évig tudnék használni???

Eléggé kimerítettük a hordozós témakört, de most mégis tanácstalan vagyok :oops:
danyuci
 
 


Ktouch,
szerintem ha semmi panaszod nincs, akkor nem gond, csak biztosan közel a méhszáj, de szerintem felesleges aggódnod...ne cipelj nehezet, de úgyis hátizsákos vagy...akkor meg semmi gond :lol:
danyuci
 
 


Nálunk a szülészeten tilos a pizsama csak a hálóing van engedélyben szerintem jobb is

Kép
Kép
20100310
 
 


Danyuci!

A Mamamin ezt írják az Infatinóról:

Megnéztem ma a Babaáruházban az említett Infantino Side Rider kengurut. (stílusosan Maclaren babakocsival érkeztünk )
A body szélessége a terpesznél 10-12 cm-rel kisebb, mint a Scootababy hordozóé.
A bélése 100% műszál, a külseje, ha jól emlékszem, 65% műszál. A pánt mindenhogy a nyakamba csúszott. (MT-nél valamelyest lehet fixálni speckó kötéssel)
A pánt hosszúságát nem igazán tudtam jól beállítani, csattal záródik. Elvileg valahogy be kell lőni, hogy mi a jó hossz gyerekkel együtt, és utólag becsatolni. Csak így átbújni tudtunk alig rajta. Valószínűleg ez az a rész, ami gyakorlással javítható.
A nagyobb gond, hogy mivel ez a csat csak egyik oldalon van, csak a bal oldalamra tudtam egyedül feltenni a hordozót, (én jobb oldaldalon hordozom csípőn) mert ha jobb oldalra veszem fel, akkor kell egy második személy a háton való becsatoláshoz.
A képes leírásában is csak bal oldalra mutatja a felvételt az ábra, de a fotókon jobb oldalas kép van. (talán a negítav?)
Vannak rajta "biztonsági elemek". A baba lábait állítható szélességű hurkon kell átdugni, (és nem simán csípőre tenni és felhajtani a bodyt) Jázmin ez ellen végképp tiltakozott, így inkább kihagytam. Egy biztonsági övet lehet(ne) becsatolni valahol a baba mellkasa előtt is.


Érdemes ott hordozó ügyben olvasgatni. Minden féle hordozót kipróbáltak már, mindenről van tapasztalat. Szerintem nem merítettük ki még a témakört. :D :wink:

biribon
 
 


Biribon,

nem tudom összerakni a képet...én arra a táska szerű valamire gondolok, amibe csak bele kell fektetni a babát...vagy nem egyre gondolunk?
Megnézem majd ezt az oldalt, köszi a tippet...Danyuci
danyuci
 
 


Akkor nem tudom. Táska szerű vmi? :roll: Illetve, igen, hátizsák szerűen kell felvenni... Vagyis nem hátizsák, mert oldalra kell felvenni. Oldalhordozó.

Én ilyet találtam a Brendonon:
Kép
Kép

Szerintem erről írnak a Mamamin is.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2009.10.01 13:55-kor.

biribon
 
 


Én teljesen pizsi-párti vagyok. De a szülésre praktikus a hálóing, mert állandóan vizsgálnak, meg miegyebek.. Szóval én a szülésre viszek egy hálóinget, egyébként pizsi..

Nekem is a SOTE-s torna dvd van, de úgy unom már. Egyébként tényleg jól átmozgat, de lassú a tempó és állandóan "lélegezzünk jó mélyet".. :)

Kép

Kép
monccs
 
 


Honey:Lehet,hogy hülyeség de miért nem mész ki a bababörzére és adod el a lányod kinőtt ruháit?! :D
Ha jól emlékszem akkor a I.kerületbe a Mészáros utcába van egy gyerek turis ott vesznek be ruhát is.Kb.1 éve voltam arra,egyébként a mamám arra lakik ha gondolod megérdeklődöm,hogy ott van e még a bolt.
A harmadik alternatíva pedig,ha nekem lányom lesz akkor veszek át tőled.Mit szólsz???? :D :D :D

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Nem erre gondoltam...csak nem tudtam belinkelni és képet sem enged betenni. Majd próbálkozom...
Köszönöm :)
danyuci
 
 


Ja, vagy erre a babaerszényre (sling) gondoltál? Ezt is kengurunak nevezi...

Kép

Kép

biribon
 
 


Ezt most kaptam.
Egy barátnőm tesója gyerekorvos és kikérdezte a véleményét a dologról!







„Igazság nincs, csak valóság.

Az pedig, mivel gyorsan pörög a betegség és gyorsan pörögnek a reakciók, eléggé változékony.

A jelenlegi, általam ismert komoly ajánlások mondják is, hogy nem örök érvényűek ezek, van úgy, hogy hetente változnak.



Ami fix.



A vakcina valóban elölt, teljes vírust tartalmazó készítmény, aminek több a mellékhatása, mint a split készítményeknek (ebben vírus darabok vannak csak).

A magyar vakcina ilyen csak, a nyugatiak nem. Ezt egyébként az Omninvest cégvezetője úgy tálalta, hogy az ő oltóanyaguk egyedülálló a világon, mert jobb védettséget ad - ez amúgy valószínűleg igaz - ezért nem kell újraoltani senkit.



3 év alatt a vakcinát nem próbálták ki, tehát ilyen kicsiket csak különösen indokolt esetben fognak oltani, pl. immunbetegségek esetében.



A vakcina vizsgálati ideje nagyon rövid volt, ezért mindenre nem biztos, hogy fény derült. Persze ez objektív, sietni kellett, hiszen most jön a szezon és bármikor robbanhat a járvány. Tehát nem rosszindulatból lett így, hanem most ezt dobta az evolúció.



Terheseket nem szabad oltani, punktum.



Szerintem a következő a valószínű.

Beoltják a veszélyeztetetteket (egészségügy, immunkárosodottak stb.) és nyilván azokat, akik paráznak és már ott állnak sorban a rendelő előtt. Aztán a járványhelyzet függvényében egyre többen oltatják be magukat. Szerintem a gyerekeket nem nagyon, pont a fentebb említettek miatt (amúgy Sebő Zsuzsival, aki a választ írta, sok mindenben egyet értek). Aztán előbb-utóbb kiderül, hogy mi van ezzel a védőoltással. Ha nem lesz jó gyerekeknél, és muszáj lesz oltani, akkor gondolom hoznak majd külföldi oltóanyagot, de ez már nehezen belátható. Én mindenesetre az egészséges gyerekeknek nem nagyon javaslom ezt az oltást. Ugyanis akikre ez a betegség igazából veszélyes, azok a csecsemők, ők pedig nem olthatók. Az mondjuk egy helyzet, ha van egy csecsemőd és nagyobb gyerekeid, hogy oltsd-e a nagyokat a kicsik védelmében.



Az idősek pedig úgy néz ki lehetnek jobb helyzetben. Mert, hogy 1957-ben volt egy H1N1 járvány és aki akkor megkapta a kórt, most védett.



A H1N1 alapvetően nem veszélyesebb mint a szokvány influenza. De nagyon ragadós. Szóval, ha nem is öl meg arányaiban annyi embert, az abszolút szám lehet magas. Még az is lehet, hogy gyengül a kis dög, mint Dart Vader. Mindenesetre azt komolyan kell venni, hogy a WHO a legmagasabb fokozatú riasztást rendelte el.”

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Biribon
Ez olyan mint az én erszényem! :)
Én szerettem az elején meg a járni tanulós időszakban.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Danyuci
Szerintem jó a babaerszény. (ilyen a Premax is)
De félévesen már nem kényelmes neki fekve, bár addigra talán már lehet benne ültetve is.

Nekem volt egy időszak, hogy még ültetve nem akartam, mert nemigazán ült magától, fekve meg nem fért bele. Ekkor mi már a Liliputit használtuk.


Elejétől fél éves korig szerintem neked az lenne legjobb amit legutóbb belinkeltem. Kendő de nem kell kötözgetni, a háta össze van varrva két oldalt karikás.

http://tunderlatta.hu/kategoria/close_babahordozo.html
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


No szerintem a sterilizáló is felesleges pénzkiadás.
Én nem is nagyon fertőtlenítettem csak indokolt esetben, betegség vagy ha nagyon koszos lett. Vettem egy sterilizáló folyadékot ezzel le lehet mosni törölni ha nagy a gáz, de legtöbbször inkábbb csak kifőztem ecetes vízben

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Állítólag új kórházigazgató van / vagy lesz mostanság, aki semmilyen formában nem támogatja az alternatív szülést!! Meg akarja szüntetni az Imrében az összes alternatív módszert és szobát!!


Azzal jól betenné a kaput a kórháznak!
Túl sok ott már az alternatív szemléletű doki.


Body
Engem nem zavart sosem hogy használt, azért van a mosópor. A kókuszmatrac az más, azt nem lehet tisztítani. De az meg a corában elég jó áron van. Nem volt hétezer mikor mi vettük.


yilonne
Nekem ma megjött a film!
Este meg is nézem ha jut rá idő és még a szemem is nyitva tudom tartani.



Kicsit elkenődtem szakmailag....
Ma volt az ösztöndíjam konzultációja és nem voltak túl lelkesek, eléggé lehúzták, én meg már ezen dolgozom sok-sok hete. Azt hittem lassan a végére érek és haza költözhetek anyukámtól és a gyerek végre járhat az oviba, de úgy néz ki messze van még a vége... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Kitartás, mamacka!!!

Kép

Kép
ktouch
 
 


Anita
Nekem maximálisan megfelelt.
Amúgy az Anita cég eredetileg mell-műtött nőknek készít protéziseket, csinos fehérneműket, fürdőruhákat. Ebből adódóan fontos az anatómia a mell jó alátámasztása. Később kezdett el kismamaruhákkal, melltartókkal foglalkozni, de a tapasztalatokat mind átmentette ezért olyan kényelmesek.
Nem tudom, hogy akinek negatív volt a tapasztalata (bocs de most nem tudok hirtelen visszakeresni), pontosan mi is az amit kritizált, amit nem tartott megfelelőnek.
Mondjuk csipkecsodákat és férjvadító felszerelést ne ott keressünk. De ha kényelmes, jó minőségű fehérneműre van szükségünk akkor érdemes elnézni.

Nekem a normál melltartóim is onnan vannak. A merevítősöket én nem is tudom hordani, ezeknek merevítő nélkül nagyon jó a tartásuk.

http://wcs.oisz.hu/42399/fehernemu/anit ... a-kft.html
http://www.mimnet.hu/0100_hun/0100_info ... asp?id=693
http://www.anita.com

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

18. heti uh. megvolt! Doki bácsim szavaival élve: Tökéletes a baba, mint a többi!!! Szóval most nem vagyok már úgy betojva a genetikától. Doki bácsim minden porcikáját alaposan átnézte, minden mérete tökéletes, nyitogatta a száját és egy percre sem állt meg!
Éééés: kisfiú!!!

Köszi a drukkokat!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Rengeteget irtatok! Tegnap is csak olvasó üzemmondban voltam.
Ma pedig bepotoltam a lemaradást.
Köszi a tippeket, hogy mi kell és mi nem kell.

Anikó: Köszi az érdeklődést, nekem se fáj pár napja. Bár hozzáteszem, hogy én 2 naponta megiszom egy ampulla kálciumot. És!! azóta a lábam se akar folyton begörcsölni.

Én is pizsi párti vagyok. Utálom a háloinget, mindig rámtekeredik. De nem tudom fehérváron mi a helyzet ez ügyben. Majd egyszer megkérdezem a doktornőt.

Képzeljétek, végre jó hír. Az egyik ismerősenk van 4 zsák babaruhája. Német, nagyon jó minőségűek. (a németeknél nincs nagyon gagyi cucc) Azt mondta menjek nyugodtan ki és válogassak. Csak majd vissza kell adni. De legalább ezt nem kell megvenni.

Az elöbb csörgött a telefonom a hálóban. Bementem felkaptam és hasrafeküdtem mint régen. Aztán éreztem, hogy valami fura...
Mintha egy labdán feküdnék.... Tök jó volt érezni!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Sziasztok!

Megjött az integrált tesztem eredménye, és nem hittem a fülemnek, aztán a szememnek sem. A Down-kór kockázatát 1:47000-hez mondják (a Kombinált tesztnél ez még csak 1:3800 volt), az Edwards maradt kevesebb, mint 1:50000.
Tudom, hogy minden terhesség más, de Alexánál az Intergált 1:1600 volt, és azóta egy évet öregedtem. Úgyhogy nem értem, de örülök neki.

ELjutottam a kardiológushoz is. Na, ez már kevésbé pozitív. A billentyűm állapota nem romlott ugyan, viszont a szívem túl gyorsan ver. A szülés után kapok béta blokkolót életem hátralévő részére, de az is lehet, hogy a szülést sem lehet megvárni, mert a terhesség még jobban felgyorsítja az amúgy is ultra gyors szívverésemet.

Valamire akartam reagálni is, de kiment a fejemből, és Alexa közben felébredt.

Kép
Kép
detty74
 
 


Nem nagyon emlékszem, de tudja már valaki biztosra, hogy lánya lesz? Vagy ez egy fiús topic lesz?

Eszembe jutott: hálóing. Én csak a szüléshez vittem hálóinget, vagyis inkább egy nagyon hosszú pólót. Találtam elöl kigombolható pizsiket, azokat vittem be a gyerekágyas napokra. Viszont egy barátnőm tanácsára vittem "normál" ruhát is: pamut szabadidő nadrágot és inget. Így nem volt gond a szoptatással, és sokkal jobban éreztem magam, amikor a látogatók közé nem pizsiben mentem ki.

Kép
Kép
detty74
 
 


Márti :)
nagyon örülök, hogy minden ok. És a kisfiú :mrgreen: Színezlek majd kékre :) Most lesz szavazás nevet illetően, vagy már választottatok, csak titok megint?

detty :)
csak várd ki, sztem néhány hét, és jönnek a rózsaszín hirek is, de fiút sokkal könnyebb megállapítani. Ha nem látnak semmit, akkor még lehet, hogy csak lábaközé kapta a cuccost.

Honeymoon :)
Még egy régebbi topictársamnak (Nándi topicja) van bababoltja, és asszem bizományiba átvesz cuccokat. az iwiwen is fenn van, a klubboknál: Branto bababolt, vagy Rostásné Floch Ágnes, vagy itt a babaneten Flocika, de nemtom, mennyit babanetezik még.
Én még nem voltam náluk, de nagyon aranyos csajszi, egy próbát megér.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Mamacka, jó ez az ANITA link, itthon merre lehet ezeket a termékeket megtalálni? Nálam sem a csipke a lényeg, úgyhogy szívesen próbálok ki ilyen egyszerű és kényelmes alsókat.

Honey, itt a mi környékünkön elég sok a használt babaruha bolt (13. ker, Újlipótváros), lehet, érdemes egy kört futni. Van vagy 4-5 üzlet 500 méteres körzetben! :roll:

KépKép
stike
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: