Új privát üzeneted érkezett!

Benta, jó,hogy írod a hordozót. Már akartam kérdezni,hogy kabátos időszakban mennyire használhatók ki a különböző hordozók?

Zsu



Kép
bvigh
 
 


Sziasztok!
Az én tippem is Lorka!!

Tökmag, jobbulást!

Begane, Marcinak is jobbulást! Remélem, semmi komoly!

Nálunk minden oké. Zéti tegnap megkapta a 3 hós oltást. Szerencsére nem lázasodott be. Ma viszont nem nagyon akar enni. Legalábbis szopizni. Az előbb már spriccelt a tej a bal cicimből. Lefejtem. 160-at csak a balból. :shock: Kénytelen voltam cumisüvegből megetetni. Így már megette, úgyhogy nem a tejjel van a hiba. Lehet, hogy neki is alakulóban van a foga, ezért nehezebben megy a szopi. Mostanában akkorákat harap a cicimbe, hogy belilul.

Babakocsi: Nehéz téma. A fene se gondolta (legalábbis első gyerekes anyukák), hogy mennyi mindenre kell figyelni. Ma már én sem a mózeskosaras részbe vittem sétálni, hanem a hordozót csatoltam a vázra, mert a mózes már kényelmetlen. Titi-s anyukák, megbántátok ezt a babakocsit? Nekünk most baromira nem futja új járgányra, úgyhogy ameddig lehet, kihúzzuk ezzel.

Férjem náthás már pár napja, de szerencsére mi még nem nyeltük be. Neki is ki kell kúrálnia magát, mert 1 hét múlva elutazik 10 napra Oroszo-ba. Már előre fél, hogy milyen sokat fog változni Zéti ezidő alatt.

Kaja, nálunk tegnap volt csirkepöri és rizskoch. Ma tojáleves, túróstészta.

Tegnap az orvosi rendelőbe azt hitték, hogy 6 hónapos státuszra mentünk :D Nem kicsi ez a kölök sem...

KépKép
süni76
 
 


Lorka -ebben most biztos vagyok. Asszem. :lol:
Vendég
 

 
 

Süni: én eladnám a titi a teszveszen ha ennyire nem kell.ha megveszi vki, előre utalnak ugye, és míg értemennek vagy feladjátok, addig tudtok venni másikat.
Vendég
 


jelentem már fenyegetőzni sem jut időm. már nagyon, de nagyon-nagyon várom apát. ha nem lenne Anyukám itt, már rég elmentem volna a diliházba.
tejcsi mutatója ismét lefele áll. remélem kihúzzuk 7végéig, s akkor helyrelökjük. legalábbis ez a maximalista terv.
tippem nincs, Zsu-hoz hasonlóan nem mék én sem a többiek után.
tegnap a kicsi lányom juttatta eszembe a boltban, hogy tejcsi után kell mennem.
tegnap almaleves grízes tésztával vagy sajtos tésztával (ízlés szerint kinek mi), ma pedig krumplileves, túrógombóc. holnap zöldségleves nem tom mivel.
léptem, ne hari, hogy nem nagyon reagálok.

ja, Osanit mehet ahányszor tudjátok, csak mert homeós, azért kéne tartani az evéses szünetet előtte-utána.
s mivel nagyon pici golyóbisok, azért én már bepróbálkoznék azzal (ha kéne, de még nem kell), hogy pici műanyag kanállal direktbe beadom a szájába. tuti szépen elcuppogná, s amilyen kicsi, nem gond ha le is nyelné.

Kép
kissmanó
 
 


képek...na, majd a 9-est megpróbálom megtippelni elsőnek.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Na megkaptuk az oltást,az én amúgy érzékeny lelkű kisfiam alig sírt!
Mire felvettem az asztalról már talált is valami érdekeset aminek lehetett mondani hogy "heő"!
Benedek 5900gramm és 62 cm!
A szemészetre viszont el kell mennünk azt mondta dokibácsi!
Képzeljétek indulás előtt nem akarta elfogadni az éppen soron következő cicit!
Rettenetesen sírt pedig már éhes volt!
Ráraktam a másikra és abból meg evett jó sokat!
Nem tudom mi találta ilyet még sosem csinált!

Benta!
Na és melyik akkor a tuti babakocsi???? Elárulod?
Mert nekem is 3.gyerkőc na és én sem tudtam megint tökéleteset venni!
Apa szerint ez a quinny ami nekünk van csak kirakatba való!
Meghírdettem ha elviszik veszek másikat,ha nem, marad ez és tavasszal kap egy esernyőkocsit Peg Peregot néztem ki neki!
A suli Jázminnak is bejön ő is reklamált már az első héten hogy még csak állóegyenest tanultak semmi betűt meg egyebet!

Hordozót én is most cseréltem le ezt már szeretjük!
Úgyhogy van most egy "eladó"!


Na mennem kell felébredt a "nagyfiú"!
20140328174041
 
 


A homeós bogyóról jut eszembe. A múltkor a dokinéni azt mondta már nyugodtan betehetem Zalánnak a szájába oldalra az ínye mellé. Nem kellett, de azért én még nem merném.

Zsu



Kép
bvigh
 
 


Zsu,
én sem merem. Vannak spéci hordozós kabátok, egy vagyonért, de szerintem felesleges. Ősszel a bőrdzsekimet fogom hordani amit amúgy sem szoktam összecipzározni, télen meg a sportos kabátom melegít hátul, elől meg a gyerek. Vagy egy kötött poncsó, meleg sípulóver, ilyesmire gondoltam. Mondjuk nekem csak a délutáni tesóhurcolós időkre kell, autó mellett.

Kép
benta
 
 


Manó!

Húha, köszi a homeos hozzászólást, én el is felejtettem, hogy fél órát előtte utána várni kell...nem vártam...Na, majd ma...

Hordozós kérdés engem is érdekelne. Meg majd tudtok képet felrakni a mei tairól úgy, hogy baba is benne van? Nagy bajban vagyok ugyanis, mert Nol eddig fekve volt a kenguruban, már úgy nem lehet, mert lógna a csípője, viszont sima kenguru pózban meg nem bír lennni. Szerintem túl mozgékony, talán beszorítva érzi magát. (de lehet, hogy csak nincs hozzászokva) Mindenesetre hátha ez a kötős kenguru jobban beválna neki. És ott jobban lehet igazodni a kabátkérdéshez is majd gondolom.

Kép
Kép
tabati
 
 


Benta!

Jaaa!!! :shock: Én úgy értettem, hogy Noé hogyan fér bele a kenguruba kabátban? :shock:

Kép
Kép
tabati
 
 


Manó:
Légyszi írd le még egyszer, hogy kell a görög szénamagot.....
Nem találom!
Köszike

Banyoszka
banyoszka
 
 


Sziasztok!

Voltunk ma a gyerekorvosnál, hát sokkal okosabbak nem lettünk. Most a legújabb, hogy vizeletet kell gyűjteni, amit péntek reggel vigyünk be. Valami húgyúti fertőzésre gyanakszik...
A lényeg, hogy ma nem volt láza, nem szeretném elszólni magam. Bár általában estére szokott felmenni.

Valaki használt már ilyen vizeletgyűjtős tasakot? A gyerekorvos azt mondta, hogy este tegyem föl és reggel vegyem le. Csak ezek a tasakok 100 ml-esek, és szerintem ennél jóval többet pisil egy éjszaka. A másik dolog meg, hogy egész végig a pisiben legyen a kis fütyije.. hát nem tudom.. valaki tud nekem segíteni ebben?

Amint tudok jövök még és próbálok visszaolvasni

Éva

KépKép
begane
 
 


Éva
nem tudok okosat mondani, mi még szerencsére nem zacsiztunk sosem, bár egyszer Edinával szinte.
de símán jöhet húgyúti fertőzésből. járjátok végig a lehetséges utakat.

Banyoszka: titta szerencse írod a görögszéna magot. Nekem is aktuális lenne, bár inkább egy 12-14 órás alvás tenne csodákat. Le vagyok amortizálva. Na majd én minnyá visszakeresek, kb. tudom hol van.

gyümi meg zöldséglé: én inkább azt fogom tenni, hogy lereszelem a cuccosokat, kicsavarom kis gézben, s úgy megkapja a levet. Kicsit több macera, de tuti nincs benne cukor. S az üvegen lefő bio feliratokban sajna nem bízom meg 100%-ra.
Ja, s még valami. Mikor Gréti 6,5 hós volt, egy bébi paradicsomlevet vettem, üvegeset. Egy részét odaadtam a lánynak, a maradékot tesztelésre betettem a hűtőbe. Kíváncsi voltam, hogy ha azt állítják, hogy tartósítószer mentes, akkor meddig áll el. Hát jelentem 3 hónap múlva váltott némi kis ízt, de se nem forrt fel, sem penészgomba nem jelent meg. Ezek után millió %-ban tuti vagyok abban, hogy hemzseg bennük a tartósítószer. Egyedül a cseh Hamé márkájú barack püré nem állta ki az én próbámat, mert még vagy 2 üveggel, más márkákat is teszteltem, s 2 hét után mentek a kukába, hiába voltak felbontva, semmi romlás nem volt felfedezhető bennük.
Szóval jó ezekre is gondolni. Mi tuti nem fogunk üvegezni.

bocs, mára ennyi volt belőlem.

Kép
kissmanó
 
 


[quote="kissmanó"]
írta:
kissmanó
Görögszénamag: kb. fél lityó vízbe este belepakolok 2,5 evőkanál magot, azt reggel felfőzöm, úgy hagyom még vagy 2 órát, majd újból felfőzöm. Akkor leszűrés és iható. Én nem ízesítem, max töltök hozzá alkeszmentes sört, de ez az én agyszüleményem.
Egyébként a használatiján 3 decihez ír 2 ek. magot, s áztatás nélkül, de megdarálva. Darálni művészet, ha nincs elektromosod (nekem épp elromlott). A felfőzés, állni hagyás, újból felfőzés az az útmutatóban van.
Ja, s a kifőzött magokra még öntök egy olyan 1,5 deci vizet, s azzal újból eljátszom a 2x főzést, s csak aztán dobom ki a használt magokat.

Kép
kissmanó
 
 


Borcsa ma egész nap üvöltött!%!!! De iszonyat- tiszta ideg vagyok. Nem tudott aludni, de sehogy. Néha elvolt,de csak velem, kész vagyok. Fél órája áthoztam anyósákhoz, út közben legalább csendben volt, meg most végre elaludt a kocsiban, úgyhogy itt dekkolok, és próbálok lenyugodni. Ennyire pipa rég nem voltam, max az első hetekben egy-két nap, de akkor se biztos...

Noémi: én is csak lereszelem és kipréselem a reszelékből. Az almából meg csak a reszeléstől is jön már egy kevés.

Begane: nekünk a kórházban volt. Mindig hajnalban rakták fel kb 3-4 órát volt össz rajta, az alatt összejön annyi pisi, amennyi kell. Úgy volt, hogy felrakod, és bepelenkázod vele, de csak lazán rakod rá a pelust. Szerintem nem érdemes egész éjjelre, de így meg fel kell kelned olyan 3-4 óra tájban felrakni. Vagy ha szopizik Marci éjjel, akkor a szopi után-előtt.

Lehet, h nagyon műveletlen vagyoik, de mi az a rizskoch?
Én ma tojásos nokedlit gyártottam, tegnap almaleves volt és máj. Ez utóbbit anyós készítette, le is tudtam vele egy évig a májevést. :D

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Sziasztok!

En Marcellre tippelek. :D :D

Levek :

En nem adtam az elso kettonek sem, es most sem fogok. A hozzataplalast en ugy szeretnem, hogy az elejen szopi utan kinalom.
Igy pepeset kap, kiskanallal, vagy gyumit, vagy zoldseget. Kesobb pedig, ha mar kivalt egy etkezest, es esetleg szomjas utana, meg mindig szopizhat.
Meg kesobb, pedig, ha szomjas, kap vizet. Igy a levekre nincs is szukseg.
Mar azert varom, hogyan fog Lorka reagalni a kajcsikra! :D :D
Amugy kivaltottam a dm-es kuponra az 1-Ft-os Szentkiralyi levet, hat nem voltam elajulva (en ittam meg.)
A dm-es fel literes jobban nez ki, arra is volt egy kuponom, azt majd a nagyok isszak meg holnap reggel. (Reggel altalaban gyumolcslevel inditunk.) :)

Tokmag!

Remelem, mar jobban vagy! Gyere hamar! :)

Eva!

Lehet, hogy jobb, ha tisztaba teszed ejjel. Vagy hajnalban teszed ra a gyujtot, igy reggelre lesz, amennyi kell. Remeljuk, nem az a baj, hatha csak egy 3 napos laz virus. :cry:

Csillag!
Ma nalunk is nyuglodes volt, lehet, hogy az idovaltozas miatt. :?

Mano!
Koszonjuk a gorogszena receptet, en is elmentettem, pont par napja vettem egy zacskoval. :)

Agi

KépKép
lys
 
 


Csillag,
sajnálom a rossz napot, de ilyenkor gondolj arra, hogy holnap ennél csak jobb lehet! De ennék egy kis rántott csirkemájat, jaj.

Manó,
én 4-5 óra egybefüggő alvással is beérném.

Begane,
sajnos nincs tapasztalatom, nem tudok segíteni. Lehet, hogy zacsi helyett kibontanám a bébit, és várnám a pisit a steril vizeletgyűjtő dobozzal. Kis fújkálás, vízcsobogás tuti meghozza a pisit, B. legalább is elég gyakran pisil. Remélem nincs semmi baj nálatok.

Oltott babák hogy vannak?

Nekem ma annyira jó napom volt, hogy sminkelve mentem a fiúkért, végre :lol:

Benta

Kép
benta
 
 


Sziasztok!

Csillag, ez gondolom nem vigasztal, de mi is ezt játszottuk az elmúlt négy napban :( Dávid szokatlanul nyűgös volt, ma az első nap, amikor már legalább egyedül is elvolt egy picit és aludt is babákhoz méltó ideig :) De hogy mitől voltak az extra nyűgös napok, fogalmam sincs...

Begane: Dávid is kapott ilyen vizeletgyűjtő zacsit, de peluscserekor levették róla. Az egész éjszakás dolgot sajnos nem tudom hogy csináld, de ahogy Csillag írta, úgy nem lenne jó?
Mihamarabbi gyógyulást kicsi fiadnak!!!!

Vettem ma görögszénamagot (jobb később mint soha...). Tényleg borzalmas íze van. De nálam a csalántea még ezt is felülmúlja, úgyhogy hősiesen inni fogom :)

Tökmag gyógyulj meg minél hamarabb! Remélem pár nap és elmúlik!

Süni: nekünk is titi kocsink van. Egyenlőre mi jól elvagyunk vele. A hordozót és a mózest is szeretjük. Bár a mózes necces, hogy kinövi Dávid mielőtt féléves lesz... azért remélem, nem kell másik kocsit venni, van most elég kiadás...

Nagyon jó a babaszakácskönyv, köszönöm a linket :)

Manó: férjuraméknál leépítés van, ezért váltott. De azt mondta, már ideje volt, egy idő óta nem szerette már amit csinált. Remélem ez az új hely bejön majd neki :)

Jó éjszakát!
magdii
 
 


proba
preta
 
 


Manó! Nagyon köszi a szénamagos receptet,már agyon kerestem,de nem találtam,de mondjuk itt nyűglődött a kis oltott bébim az ölembe, lehet, hogy átsiklottam felette.
Te mennyit iszol belőle naponta? És mikor lehet észrevenni a hatását?

"Oltottkám" jól van,most nem lett láza/hőemelkedése szerencsére, és viszonylag még a nyűgössége sem volt nagyobb a megszokottnál.
5620 gr és 62 cm... Nem tudom, most kicsit meginogtam,hogy érdemes-e ennyit nyűglődnöm az anyatejért, mivel ugyan csak anyatejes Niki,viszont alig hízik.... De nagyon meg lettünk dicsérve a dokinéni által,hogy gyönyörűen felült, ahogy a kezecskéjénél felhúzta a doki (majdnem fel is állt),meg hason már nagyon szépen felnyomja magát,és állítólag már nagyon ott van a fogacska a duzzadt íny tetejénél.

Éva: A vizeletes zacsival kapcsolatban sok tanácsom nincs, nekem a fiamnál 1-szer kellett. Egyet azonban tudok, nagyon tiszta és száraz bőrre ragaszd, mert nekünk lejött és minden kifolyt belőle
:D .

Csillag:A rizskoch azt hiszem kész tejberizs felvert tojáshabbal összekeverve és úgy megsütve.Málnasziruppal vagy vaníliaöntettel szokták adni...(de lehet,hogy keverem valamivel
:oops: )

Banyoszka
banyoszka
 
 


Sziasztok!

Még mindig gányul vagyok, az éjjel is a rókavadászatról szólt. :roll:

Manó: háromhós adatokkal lógok- 5610g 59,5 cm (védőnő szerint...)

Noémi: szuper a babakocsi, megvetted már?

Benta: majd’ megszakadt a szívem ahogy olvastam, Beni nem fogad el tejcit… Remélem jövőhétre megoldódnak a problémák!
De jó, hogy Máté ilyen jól veszi az akadályokat! Remélem a lelkesedése elkíséri az egyetemig. ;)
És mi van a focival…?
Hát tegnap el kellett hívni egy barátnőm anyukáját (bébiszitter), mert annyira gányul voltam a sok hányástól, hogy nem bírtam el Adélt. Pár óra alatt aztán összevakartam magam, ő meg vigyázott a babára, holnap pedig szabadnapos lesz Peti, lesz már segítségem.

Cosmo: Adél sem bírja hason, de azért naponta pár percig erőltetem. Aztán ha görbül a szája, visszafordítom. :)

Zsu: és ha napközben nem a kiságyában aludna? Adél a nappaliban van ébredés után, egészen fektetésig pont azért, mert üvöltött a kiságyban.

Begane: remélem nem találnak semmit Marcinál!!

Süni: 160- at csak az egyik mellből…?! Azta…! Nekem ennyi soha nem volt benne szerintem. :shock:

Moncsy: miért mentek szemészetre?

Ági: Te mekkora kiszerelésben tudtál görög szénamagot venni? Mert én akkorát röhögtem, mikor Manó írta, hogy kb. 2 és fél kanál szénamagot beáztat- nekem egy irinyó pirinyó zacskóval van csak. :lol:
tökmag79
 
 


Bocsànat, de nem voltam biztos benne, hogy müködik-e a babanet, ugyanis ma délelött is és délutàn is irtam, de làtom, sehol semmi :shock: :twisted:

A lényeg: tipp Zéti baba

Begàné, remélem Marci fiadnàl megtalàlja egy lelkiismeretesebb orvos a làz okàt. A szomszéd baba 5 honaposan volt benn napokig a korhàzban, ismeretlen làzzal, mignem hugyuti fertozest fedeztek fel. Antibiotikumokat kapott, azota kutya baja. Azért ti egyszerübben is lezàrhatjàtok a témàt.

Többes anyukàk biztos tudjàk màr, nincs rosszabb, mint mikor betegeskedö babaszemek néznek ràd és kérik, segits rajtuk.
mi ma kardiologushoz mentünk, szépen elmagyaràztam a fiamnak, hogy ne féljen, nincs szuri, csak vizsgàlat. Persze a fél rendelö orditozo gyerekekkel volt tele, hàt a mienk is ràzenditett. Aztàn meg néz ràm a nagy bociszemeivel, össze-vissza tudtam volna csokolni :) Na itthon megkapta. Sajnos a csalàdban örökölhetö szivbetegség van, és utàna akartunk jàrni, de még tul korai.

Az Osanit tképp fàjdalomüzö?
Lehet, nàlunk sem a pocifàjàs, hanem a fogzàs az oka, hogy 3 napja 10-20 percenként felnyüszit a gyerek éjjel, mint egy kiscica - még sokszor nem is ébred fel, persze én rohanok, hogy mi van.
Hasfàjàsra gondoltam, mert emelgeti a làbait, de kinomban éjjel màr a dentinoxot is bevetettem, és ettöl egy oràcskàt végigaludt.
Ti honnan tudjàtok, hogy konkrétan kell-e màr vmi a fogakra? Nyàladzàs, ökölràgàs van nàlunk is, de màr régota.

Ez a hozzàtàplàlàs ekkora macera lenne, akkor meg minek vàrom én? Pedig néha màr unom a szopival jàro függöséget, föleg a fejést, de ez a gyümölcspasszirozàs... :shock:
Ti meddig fertötlenititek a cuccokat? egyéves korig mindent, a szürötöl a botmixerig?

Cumi: ti vàltottatok cumit 3 ho utàn? Mert vn olyan, ami 3-6 honapos korig tarto cumi, de nagyobb, és öklendezik töle. A tul kicsitöl meg àllitolag eldeformàlodik a foga? Igaz-ez?

Jo és hosszu éjszakàt!
preta
 
 


Benta, egy 4-5 oràs egybealvàsért a fél karomat odaadnàm. Na jo, a kisujjam. Utoljàra a szülést követöen aludtam ennyit a fàjdalomcsillapitoktol. Ez most màr igy marad?????

Tegnap inkàbb lefeküdtem koràn fejés helyett, és reggelre lett két tele cicim!
preta
 
 


Tökmag: Olyan jót nevettem,én is pont ezen gondolkodtam a görög szénamaggal kapcsolatban. Az a mennyiség jó,ha két főzetre elég :lol: :lol: :lol:
Gyógyulj meg !!!!!!

Benta: Hogy haladtok a kajálással?

Banyoszka
banyoszka
 
 


Tökmag, mire kitalàltam, miféle rokàra vadàsztàl :P
Azért sajnlom, csak a megfogalmazàson nevetek. Gyogyulj meg!!
preta
 
 


Tökmag: Jobbulást Neked! Szegény, nem lehet könnyű.
Köszi, hogy írtad, hogy Te Adélod se szeret hason lenni, kezdek megnyugodni... ez a henger egész jó megoldásnak tűnik. Ma én is többször hasra tettem így Petrát és a csúcs 5,5perc volt nyűglődés nélkül (nálunk ez nagy szó), sőt még mosolygott és dumált is, de aztán elfáradt a kis drága. De ez lesz a napi edzése most már :lol:

Csillag: sajnálom, hogy ilyen napod volt.

Nálunk is napok óta kicsit érzékenyebb a gyerek, Ő is sokat igényli, hogy dajkáljuk vagy legalábbis valaki folyamatosan rá figyeljen. Még szerencse, hogy ma egész nap itt volt vagy a majdnem sógornőm, vagy az anyum.

Holnap csípőszűrés, remélem, már végre minden rendben.
A férjem munkahelyén mindenki beteg, jó lenne, ha nem hozna haza semmit :evil:

Kép
Kép
cosmopolita
 
 


Sziasztok!

Megvan az új babaautó! Tök szuper, már ki is mostam!

Nehéz ügy ez a babakocsis dolog, de most úgy érzem ez jó! Aztán majd kiderül!

Áron ma - a többiekkel ellentétben nagyon jól viselkedett, hatalmasat aludt délután. Ő így reagált az időjárás változásra.

Mi is holnap megyünk csípő uh-ra. Nem tudom minek kell a szűrés után (talán mert faros volt), de semmi kedvem hozzá.
Feleslegesen basztatjuk szegényt!

Megyek is, mert korán kelünk!

Jó éjt!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Preta: én a szoptatásban egyedül a kézi fejést untam meg. Már bánom, hogy nem gépit vettünk...
Elszoktál a magyar szlengtől (róka)? :)

Banyoszka: neked is pirinyó csomag szénamagod van? :)

Cosmo: én is kipróbálom Csillag hengeres csodamódszerét, hátha Adélnak is bejön! Amivel talán még le tudom kötni, az a világító orrú kutyafeje... :)

Barátnőm mesélte, hogy párja munkahelyén megkapták egy csomóan a H1N1 oltóanyagot- aki kérte. Hát nem jártak túl jól, most olyan betegek, hogy csuda (és így a többiek is szépen el fogják kapni).

Csillag: lehet hogy a hülye idő miatt volt Borcsa hisztis, holnap tuti visszazökken álom babává. :)


Vasárnap megtörtént a keresztelő:

Kép
tökmag79
 
 


Tökmag: Igen, jó ha 2 adag kijön majd belőle :lol: :roll: :lol:
De mindegy ,megkóstolom,aztán lehet,hogy annyira rossz,többet nem is innék belőle :D
Nincs Adélról közelebbi kép a keresztelőrucijában? Olyan szépnek látszik, jó lenne közelebbről is megnézni!

Banyoszka
banyoszka
 
 


Csajok!
Ezen én szétröhögtem magam!
A múltkor valaki (talán Benta) betette ide, hogy mit nem tudsz,amíg nincs 6 hónapnál fiatalabb babád. Én megleltem a folytatást,jó nevetgélést! íme:

6-12 hónap között
- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
- a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis, és a vízszolgáltatás előreláthatólag!!! 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát.
- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan, mint futó vadra lőni..
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.
- a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele.
- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel.
- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal, na ez innentől csak ábránd marad.
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. … akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.
- lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.
- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.
- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz. 32 képből 1 sikeres.
- vetkőzni öröm, öltözni kín.
- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
- a " de én ezt így csináltam " mondat egy idő után kiváltja belőled a nagyigyilkos indulatokat.
- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

Banyoszka
banyoszka
 
 


Banyoszka: ezek az első (nem túl jól sikerült) képek, a többit még én sem láttam. :(
De ha lesz jobb, majd teszek fel. Nagyon édes volt a csaj. :)
tökmag79
 
 


ezek a magok akkor "egyen" szerelésben vannak, ez is rém kevés.

ma reggel megyek a wc-re, hát kit fogadhatok? a mikulást. hívta a franc.
persze alig látok ki a fejemből. most Anyukám csinálja a 10 órait a nagynak, legyen mit berakjon az iskolás táskába. tejcsi asszem ma még kevesebb mint a tegnap. a fáradtság mellé még a miki is. púp a hátamra.
na léptem megfőzni a szánateát.

Adél közelebbi képe engem is csigabigáz, de azért az ízelítő is klassz.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Az en gorogszenam 200 gr-os, ebbol azert kijon egy-ket adag.
Allitolag csiraztatni is erdemes, ezt talaltam a neten:


Lepkeszeg (görögszéna) csíra


vitamin: A, B, C, D
ásványi anyag: vas, szelén, lecitin,
hatása: a lecitin a központi idegrendszerre hat, serkenti és regenerálja az idegsejtek működését, serkenti az emlékezést. Tisztítja a verő erek beteg nyirokcsomóit, csökkenti a fehérvérsejt túlképződést. Csökkenti a pánik rohamokat, lázcsillapító, segíti az inzulintermelést, leköti a gyomorsavat. Szelén tartalma erősíti az immunrendszert, nagyon erős antioxidáns. Javítja az étvágyat, segíti az emésztést. Flavonoid származékokat és kollagént tartalmaz. Fiatalítja a sejteket. Karcsúsít, mert tisztítja a szervezetet és bontja a zsírt. Vízhajtó hatású.

Agi

KépKép
lys
 
 


Helló Csajok!
ÉLETJEL!!!! :)
Bocsi ó, az eltűnésért, de ki kellett még használnunk a jó idő utolsó napjait! De jönnék, ha még lehet... :)
Mi jól vagyunk, ma kapjuk a 3 hós oltást! :( úúúúútálooom!
Apropó, Manó: 3 hó: 6300gr, 62cm. Köszönöm!

Nálunkl tejecske van elég, bár kistökös mostanában nem akar annyit enni...lehet, hogy neki is a foga, mert alul az egyiknek már kint van a taraja. :D Ma jön a dokinéni, majd megnézi.

Preta: Az éjszakák mostanában nálunk is ilyenek, keljfeljancsi üzemmódban alszom, mindig nyüszög, felsír, de ahogy megsimizem, vagy kiveszem, már alszik is tovább.

Marci babának és Tökmagnak mielőbbi gyógyulást! :(

A Mikulást küldjétek jó messzire, minimum decemberig látni sem akarom!!! :)

Kép

Kép
mukkancs
 
 


Sziasztok!A mai kép:

Kép

Kép
kata840725
 
 


Rafael?

Kép
kissmanó
 
 


öööö...s mi lesz, ha holnap épp kell induljak a lány után a suliba?
pedig azt hiszem tudom a tuti tippet holnapra.
legalábbis most még meg vok győződve.
Kata: lécci holnap is így, időben tegyed fel. köszike :wink:

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

SAjnos nem ismerem fel a mai tippelhető babát,úgyhogy tényleg csak egy tipp: Rafael...

Niki este 10-től ma reggel 8.30-ig aludt!!!!!!!
Lehet, jót tett az oltás? :lol:

Banyoszka
banyoszka
 
 


ím egy szombati sétizésre készülő fotyó

Kép

Kép
kissmanó
 
 


Manó: Hát a mikulásért kicsit sem irigyellek!
Mi megyünk okt. végén egy kis utó-nyaralásra az őszi szünetbe, lesz medence is, úgyhogy borítékolhatom, nekem akkor és ott fog megjönni TUTI!!!!!! :D Soha nem bírtam még úgy nyaralni, hogy ne pont akkor legyen meg a bajom! (kivéve, mikor a nagyokkal terhes voltam, akkor meg azért nem pancsoltam)

Banyoszka
banyoszka
 
 


Nagyon jó ez a fotó, Manó!!!

Banyoszka
banyoszka
 
 


Manó: jók vagytok! Mikitől meg szabadulj meg minél hamarabb!!!

Én Dominikre tippelek, bár gőzöm sincs...

Borcsa kis nyekergés után, de alszik. Remélem, most kipiheni magát, és nem nyügizik majd egész nap!

Olvastam egy durva cikket a H1N1ről, felrakom, de nem tudom, h igaz.e, mindenesetre egy gyerekorvos írta, csak nem kamu...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Egy internetes napilap gyermekorvos tanácsadójaként hozzám intézett kérdését és az arra adott válaszomat olvashatják az alábbiakban:
"6 hónapos fiamat ajánlott-e beoltatni H1N1 vakcinával? (Tápszeres baba születése óta.)
A testvére 9 éves iskolás.
Oltás jeligére várom válaszát!"


A válasz:
A teljes vírust tartalmazó vakcina használata tilos volt eddig, műhibának számított a csecsemőkorúaknál. Hogy ez a (teljes vírust tartalmazó) új oltóanyag mit tesz majd a csecsemők immunrendszerével, milyen káros vagy súlyos mellékhatásai lesznek, az elválik az idők folyamán (ha lesznek olyan bátrak, akik kísérleti alanynak dobják oda a babájukat), mivel az új oltóanyagot a 3 éven aluliaknál nem is próbálták ki. Még a 9 évesnek sem adnék teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát, csak hasított (split) vakcinát. Kérem, nézzen be a www.natursziget.com lapra, ahol a kételyeimnek is hangot adtam már, bár eddig választ nem kaptam.

Dr. Sebő Zsuzsanna

Miért ellenzem?
Miért e nagy ellenkezésem az új, úgynevezett pandémiás influenzaoltással szemben?
Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a tömeges vakcinációt!
Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak. Talán Afrikában még használható...
Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze 40 (negyven!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.
Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.
Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma - hamis.
Ki vállalja a felelősséget?
Mit látok ebből házi gyermekorvosként?
Valóban nagyobb a betegforgalom, mint a korábbi évek azonos időszakában, de ennek a megnövekedett betegforgalomnak a 80%-át az iskolából kitiltott, hazaküldött gyermekek teszik ki, akiket valamilyen apró, őszi hurutos tünet miatt hazaküldtek a pedagógusok az ÁNTSZ-től kapott körlevél és a sajtó okozta hecckampány miatti félelmükben.

Nem javaslom az új oltást, mert eddig mindenütt azt oktatták, hogy 3 éven aluli gyermeknek nem szabad teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott. Kipróbálatlanul? Vagy majd most kipróbáljuk? Hát az én unokámon biztosan nem.
És a terhesek?
Veszélyeztetett és az elsőként oltandó csoportba tartoznak a terhesek. Teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinával nincsenek vizsgálatok, mi több, eddig tilos volt így oltani. "Nem lesz olyan gyártó cég, amely leírja, hogy terheseknek ajánlja, hiszen nem áll rendelkezésre elegendő információ, ugyanakkor tudjuk, hogy az influenzával járó lázas állapot megnöveli a szövődmények kockázatát" - mondta Falus Ferenc országos tisztifőorvos.
Ennek ellenére az első ütemben oltandók közé sorolták a várandósokat, méghozzá az ingyenes oltással !!!!! (teljes sejtes vírus!).
Most akkor olthatók? Vagy kinek a felelősségére olthatók a várandósok? Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?
Nem javaslom.
Nem javaslom az oltást, mert az ingyenes oltás mögött komoly anyagi érdekeltségek vannak, aminek a jelei már kiszivárogtak. Ehhez csak idézek: "Hát mindennek ára van" - derült ki Németh Zsoltnak, az Omninvest Kft. szóvivőjének szavaiból.
Öt éve - amikor a madárinfluenzától volt hangos a világ -, 15 évre szóló szerződést kötött velük a kormány. Eszerint 2 milliárd forint állami pénz ütötte a cég markát, amit saját 1 milliárd forintjukkal fejeltek meg, és fejlesztették ki a madárinfluenza elleni védőoltás technológiáját. Akkor ugyan elmaradt a világjárvány, ám a szakemberek kijelentették: csak idő kérdése, és törvényszerűen jönni fog...

"A cég persze nem veszi jó néven a szerinte igazságtalannak tartott bírálatot, hogy állami pénzen él. Úgy tartja: a fejlesztésre három éve kapott 2 milliárdért már megdolgoztak azzal, hogy 1100 forintért szállították le minden évben a szezonális influenza elleni oltást."
Azt az oltást, amelynek jó része évről évre megmarad, kárba vész.
Nem javaslom az oltást, mert nem véletlen, hogy hiányoznak a hiteles szakmai vélemények. Sem az infektológiai szakmai kollégium, sem az oltási tanácsadó részéről, sem a László Kórház infektológusaitól nem lehet állásfoglalást olvasni, hallani sem a szakmai lapokban, sem a médiában.
Köztudomású, hogy az influenza elleni oltottságban az egészségügyi dolgozók, köztük az orvosok a sor végén járnak, azaz nem oltatják magukat. Ez az adat megállja a helyét egész Európában.
Ugye, senki nem gondolja, hogy valamennyien felelőtlenül gondolkodó, tudatlan emberek?
Talán azt tudnám tanácsolni a bizonytalan laikusoknak, kérdezzék meg háziorvosukat, de ne arról, hogy ajánlja-e az oltást. Hanem kérdezzék ezt: "Doktornő, doktor úr, Ön beoltatja magát? És a gyermekeit, az unokáit?"

Jelen sorok írója egészen biztosan nemet fog mondani. Nem adok be teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát!
Dr. Sebő Zsuzsanna
gyermekorvos

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


köszike.
hát igen, én is jártam már párszor így a mikivel.
töj jó, hogy az oltás nem viselte meg a csajodat.

na, milyen a tea? vagy nem próbáltad?
én most töröltem be egy csészével, igaz 2/3 tea, 1/3 alkeszmentes sör volt benne.
fiam nyüszít, de nem akar szopizni. közöltem vele, hogy ha a múlt héten a semmiből visszacsiholta, akkor én a mostani még nem annyira drámai helyzetből nem kínálok neki más alternatívát, még akkor sem, ha én vagyok a hibás a fehér nedű balra eltűnésében.

Mukkancs: oké, jegyzetelek.
De ki írt még most a napokban?
Huppsz.....még ecce kérem szépen, nem tom ki volt, írja újra, priviben.

az este is 3 órán keresztül írtam egy árajánlatot, muszáj volt még az este elküldeni, de közben szopi, apának címkeresés, nagyokat ágyba parancsolni, szervezkedni, stb.

ja....ha apa is rábólint, akkor 2 hét múlva Téta megy "obiba".
Most fog nyílni egy magyar nyelvű magán ovi, 2 év az alsó korhatár, s a drága Anyukám azt mondta, hogy egy részét fizeti a havi tarifának. Olyan boldog a drágám, már akart öltözni, hogy menjen. Alig tudtam rávenni, hogy még nem lehet, de azért nem kell addig várni míg 3 éves lesz.

Kép
kissmanó
 
 


Mukkancs: hiányzik a tábliból az 1 hós adatotok.
Lécci-lécci!

Kép
kissmanó
 
 


Még nem próbáltam a teát, én balga este elfelejtettem beáztatni :oops: Mindig elfelejtek valamit.... :evil: Mennyi idő után lehet érezni a hatását? vagy ez hülye kérdés volt? :D

Aranyos lehetett Téta, hogy már rohant volna obiba :lol: :lol: :lol:

A tejecskéd eltűnéséhez most hozzájárulhat a mikulás is sajnos...

Igen, az oltás nálunk úgy alakult, hogy az elsőtől lett lázas és nagyon nyűgös, a másodiktól már inkább csak hőemelkedése volt, most meg szerencsére szinte nincs tünete...
De nálunk még nincs vége az oltás-sorozatnak, Niki még jövő hónapban is kap 1-et, a Meningococcus elleni 2. oltást (az elsőt 2 hósan kapta)

Banyoszka
banyoszka
 
 


Bréking nyúz! Rendkívüli hírek!

Első S. Benjámin Marcell Gömb éhségsztrájkoló Feneséges Herceg átaludta az éjszakát!!! Le se merem írni, mennyit aludt! Végre!

:lol: :lol: :lol:

Hülye anyja meg ott sertepeltélt hajnalban körülötte, hogy úristen, biztos valami nagy baja van!

Happy Benta

Kép
benta
 
 


Hip-hip hurrá a Feneséges Hercegnek!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Benta: Mit csináltál Vele este? Kivetted a Duracellt? :lol: :lol: :lol:
Gratulálok, osztozok az örömödben, további hasonló éjjeleket kívánok ! (magunknak is :lol: )

Banyoszka
banyoszka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?