Új privát üzeneted érkezett!

Vadszi!

Hát együtt érzek veled, mert mi is első babások voltunk a családban férjemmel, így mindent meg kellett venni ami összesen több százezer forint volt / pedig nem vagyunk gazdagok/csak a babakocsink volt 100.000.- ft, és hozzá még a többi, légzésfigyelő, cumisüvegek, ruhák, kiságy, járóka...........borzalmasan sokba került, általában mindenből a jobbat vettük ez igaz, de azért nem a legdrágábbat.
Mi bezzeg mindenkinek kölcsön adtuk később ezeket mert mindenki utánunk szült a családban :? így nekik feleannyit sem kellett költeni a babájukra, persze szívesen adtam ,de mi szívtuk meg férjemmel mert nekünk senki nem segített és ingünk gatyánk ráment ha még hosszá vesszük a terhesgondozásokat és a szülést is. :?

Én már az 5. héttől nem dolgozom, nem is tudnék az állandó hányások miatt, kiírt az elején az orvos vészes hányás miatt, és így utána már vissza se mentem.
csézjang
 
 


én mindkét terhességemmel a 36. hétig dolgoztam. az elsővel mondjuk 36 órát tanítottam, az horror volt, de azt iszonyat jól bírtam. másodiknál csak heti 3 napot dolgoztam.
most is két napot dolgozom, ill. fordítok is, azt meg amikor bírom és hát nemtom meddig fog menni, sztem februárban már biztos minimálban fogom nyomni, de lehet, h csak márciusban lesz rá lehetőségem.

hasznos dolgok:
-nyilván az evidenciák, tehát kiságy, (ikeás legolcsóbb), pelenkázó (abból is ikeás van, komódos, de a legolcsóbb is bőven szuper lenne, a barátnőmnek az van és iszonyat kényelmes), eteőszék majd később (ikeás 3000ft kb), babakocsi (teljesen dönthető sportkocsi, a lényeg h kicsi és könnyű legyen), hordozó (mert a kórházból anélkül már ki se engednek (kölcsön kaptuk), pelenkázószivacs és hozzá való huzat(ikea), pelusok (ikea), légzésfigyelő (kölcsön)
-hálózsák

-kicsit extrábbak:
-kád helyett sokkal de sokkal jobban bejött a biztonsági babfürdető. a gyerekeim imádták és nekünk se szakadt le a derekunk
-2. gyereknél vmilyen hordozó eszköz pl kenguru, h amikor a nagyobbik elrohan a játszón, tudd követni a másikkal rádkötve

felesleges volt (nekünk)
-pelenkadzsinn (a használt pelusoknak) helyette 100x olcsóbb és egyszerűbb az illatosított zacsi, + az újszülött kaki nem büdös, majd később...
-babakompról én úgy tudom nagyon káros, így szóba se jött
-minden olyan babazokni, amit nem a h&m ben vettem, mert csak azok nem csúsztak le
-téli overálok, csak ezt használtam télen: rugi+pulcsi+ http://www.labzsak.hu a legolcsóbb fajta. a gyereknek csak az arca lóg ki. szuperül bevált.

dizzy: én olvaslak!

KépKépKép
dongó
 
 


Kép
babafürdető

KépKépKép
dongó
 
 

 
 

dizzy,
én is mindig mindenkit elolvasok! :D
Apa bent lesz a szülésen? - csak hogy mert ennyire utálja a kórházakat

yilonne,
NE VEDD MEG azokat a cuccokat, ha nem akarsz kidobni 5 ezer Ft-ot! Én pontosan ugyan ezeket rendeltem! Még a minta is ugyan ez volt!! :D De most ott hever a szekrény mélyén, mert szarráment 1 mosástól. De amúgy sem néz ám ki olyan jól, mint életben!!
A kismami polónak nincs is ilyen fazonja! Full egyenes és olyan mint egy hálóing. Übertrampli! :?

dong,
H&M zokni: UFF!! Teljesen egyetértek veled!!
Ezektől a lábzsákoktól dobtam egy hátast!!! :shock: :shock:
Mondjuk pont ez hiányzott nekünk anno. Örök probléma volt, hogy beöltöztetem a gyereket, mert el kell jutni a kocsihoz valahogy télen. De a kocsiban full ráolvad a gyerekre az overál. Ha kiszállunk, azonnal ráfagy az izzadság a hidegben.
Szóval szó se róla, nagyon praktikus!!

vadszi, csezjang
Anno mi is első babások voltunk. Egyszer, unalmamban és kiváncsiságból összeadtam, hpogy mibe kerül egy gyerek "indulása". Terhesgondozás, boritékok szülés után, köldökzsinórvér levétel + összes babacucc. Nálunk 1,3 millióra jött ki!!! :shock:
Pedig semmi márkás dolgot nem vettünk. Tény, hogy semmit nem vettünk használtan, de a légzésfigyelőt leszámítva mindenen próbáltunk spórolni.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


honeymoon: a lábzsákokból nekünk a legolcsóbb 8900ftos van. egy oveáll kb a fele, de van 6-7-8 ezerért is, szal annyira nem drága.
sztem, ha sok mindent veszel a teszveszen, vagy ikeában a töredékéből ki tudod hozni. persze az orvoson nem tudsz spórolni.
asszem 2.3. gyereknél jön rá az ember, h ami(k) az elsőnél vérremenően fontosak voltak, az(ok) annyira egyszerűen is megoldhatóak :) :)
de, ez nyilván az a tanulópénz, amit nem lehet megúszni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dongó 2009.09.29 21:47-kor.

KépKépKép
dongó
 
 


Sziasztok!

Hulla vagyok csak jöttem elújságolni,hogy jó lett az afp érték. :D

Jó éjt

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Köszi csajok, megnyugtat, hogy azért olvasgattok! :)

Detty!
Köszi a privit! Igyekszem válaszolni!

Honey!
Hát azzal még harcolnom kell kicsit, hogy Apuci bejöjjön a szülésre... Én nagyon szeretném, de ő fél és tart tőle, hogy nem fogja bírni, meg rosszul lesz. Már egy tűtől is rosszul van, meg egy orvosi köpenytől. Próbálom győzködni, meg az ismerősök is, eddig mindenki pozitív tapasztalatokat mondott az apás szülésről. Majd meglátjuk, azért erőltetni nem fogom. Ha nagyon nem akarja, akkor hagyom inkább, nem akarom, hogy rossz élménye legyen. Bár szerintem ha bejön, nem fogja megbánni.

Na megyek, jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Szilvi!

Gratula a jó eredményhez! Mostmár biztosan jól fogsz aludni! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


szilvi: gratula!
dizzy: az események úgyis magukkal sodorják és ha így lesz, be fog menni!

KépKépKép
dongó
 
 


Bocs,de én is csak ritkán jövök,próbálok olvasni is,de nem indig megy.
Látom már a kelengyék is szóba kerültek.Hoztam egy listát,lehet belőle szemezgetni.
Hiányzik belőle a bab mérleg (szerintem csak bérelni érdemes) és a légzésfigyelő,baba őr.
Az tuti,hogy nekünk is kevés volt a 6 body és rugi,mert vagy pisis lett vagy lebukta a kis drága.Nem győztem mosni.A növekedési ütemük is más.Gyuszika több,mint egy hónapig tudta hordani az 56-os rucikat,mert 49 cm-el született és nagyon lassan gyarapodott az elején. Szóval nekünk megérte,hogy több rucink volt.


az újszülött ruhatára:
- 2db pólyahuzat és betét
- 5-6 db kombidressz (56-os méret)
- 5-6 db rugdalózó (56-os méret)
- 2 db pamutsapka
- 2 db meleg sapka
- 2 db pulóver vagy kiskabát
- 2 db hálózsák
- 1 db kocsizsák
- 1 db meleg takaró
- 1 db könnyű takaró
- 2 db kapucnis törölköző
- 20 db textilpelenka
- 2 db lepedő
- 2 csomag mini nadrágpelenka, vagy
- 30 db textilpelenka és egy csomag műanyagpelenka
- 3 pár zokni

Eszközök:
fürdőkád, vízhőmérő, hőmérő, lázmérő, rácsos gyermekágy, matrac, pelenkázó asztal, szekrény vagy lap, kislábas a kifőzéshez/sterilizáló, jénai kispohár, teáskanál, babaszappan tartóban, kamillatea, 10*10 cm-es steril gézlap, 1 csomag steril vatta, 1 doboz vattapálca, gyógyszertári csomag.

Mit vigyünk magunkkal a kórházba?:
Okmányok:
- személyigazolvány, tb kártya, gondozási könyv, házassági anyakönyvi kivonat, vagy az apaságot elismerő nyilatkozat
Tisztálkodási eszközök:
- 2-3 db törölköző, fogkefe, fogkrém, pohár, tusfürdő, sampon, testápoló, nagy nedvszívó képességű betét, wc papír, dezodor zsebkendő, fésű, hajkefe, pohár evőeszközök, szalvéta, 3-4 db hálóing, hosszú köntös, két pár papucs (zuhanyozáshoz is), 3 db melltartó, melltartóbetétek, bimbóvédő krém, 4-5 db bugyi (esetleg egy hasleszorító bugyi is), 2-3 db textilpelenka, írószer, jegyzetfüzet, olvasnivaló, szénsavmentes ital, szőlőcukor, rágcsálnivaló


További jó babavárást mindenkinek!

:D

Kép
Kép
a.m.
 
 


eszembe jutott még pár dolog:
amit nem vettünk, és 1 percig sem hiányzott:

-pelenkázótáska
-vízhőmérő (kéz beledug, ha kellemes mehet a baba)
-sterilizáló

ééés én pizsamás vagyok, nem hálóinges ezért frászban voltam, h a kórházba elől gombolós HÁLÓING kell, míg vki meg nem nyugtatott, majd magam is meggyőződtem róla, h nem KELL hálóing, csak a listát írók feltételezik, h egy nő alapvetően hálóingben alszik. szal én mindkétszer pizsamát vittem és tökéletes volt. a pizsama felsőmet a szoptatáshoz meg simán felhúztam és kész.

szal aki pizsamás, az sztem tök feleslegesen vesz 3 szoptatós hálóinget.

bimbóvédő krémnél pedig én a PureLan -ra esküszöm. jó drága, de nem kell lemosni. a Medela terméke.

KépKépKép
dongó
 
 



Kép
Kép
20100310
 
 


nekem fiút mutatott ki a jónás módszer

Kép
Kép
20100310
 
 


tényleg jó oldal heni! bár nekem meg azt mondja a jónás módszer, h bármi lehet hehe. a bármiből nálunk eddig mindig fiú lett :)

KépKépKép
dongó
 
 


Ezer bocsánat, hogy megint ilyen soká jövök, de extrém pocsék napjaim vannak, sok szempontból! Most nem akarlak ezzel terhelni benneteket,mert nem akarom rontani a hangulatot, de a mai adalék az összes többihez, hogy megint pocsék alacsony lett az afp-m (tudtam előre, még sosem érte el a minimum szintet), mehetek megint a genetikára, ülhetek ott fél napot, hiába volt alacsony minden terhességnél, hiába tuti jó a kombinált teszt eredményem, ez a protokoll!
Mondjuk kicsit rezignáltan vettem tudomásul a dolgot, amikor a dokim mondta a telefonban, előtte kiterítve az összes eddigi afp leletem (5db) és közölte, ,hogy a MOM érték 0.45 (Kamillánál 0.42 volt), a másik érték mg talán 15 (?) és ez azért alacsony. Próbált nyugtatni (nem nagyon kellett), hogy szerinte nincs semmi baj, én vagyok úgymond gyári hibás, ezért kell ezt minden alkalommal végig játszanunk. De azt mondta, ne haragudjak, muszáj elküldenie genetikára, minél hamarabb...
Most megyek majd hozzá csütörtökön a Bolgárkerék u.-ba, ott Czeizel doki gépével fogja csinálni a genetikai uh.-ot a dokim, aztán adja a beutalót a Baross u.-ba ( nem tudom, hogy amit az ország legjobb gépén nem látnak-mivel ott voltam 12.heti uh.-on és kombinált teszten is-azt majd hogy látján a Baross-ban, de mindegy). Ez a protokoll, meg a magyar egészségügy!
És bár mondtam neki, hogy ezen az értéken most nem vagyok hajlandó egyenlőre kétségbeesni (erre Ő, hogy kár is lenne), azért persze egy ilyen eredmény beülteti a bogarat az ember fülébe, úgyhogy most minimum csütörtökig tuti tövig rágom a körmöm...
(szerintem meg csak annyi van, hogy kislány, Kamilllánál volt ilyen alacsony a MOM értérkem, a fiúknál 0.7 volt mindig és sok helyen olvastam, hogy a kislányoknál alacsonyabb a MOM, de persze lehet, hogy hülyeség)!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok!

Túl vagyok az orvosi vizsgálaton, nem azért görcsöltem mert kinyílt a méhszáj hála istennek C3000 lett az eredmény.
Írt is a dok Magnéziumot.
Az ülőmunka miatt van, sokat ülök, óránként kell tartanom szünetet és legalább 10 percet járkálni,
Amúgy aranyos a picúr, elkezdte simogatni a hasam, olyan volt mintha kapargatná, aztán rúgott egy nagyot! :)
Most legalább megnyugodtam!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Sziasztok!

Szabccsi :)
örülök, hogy minden rendben!

Nevekről: már akartam írni a múltkor is, de mindig elfelejtettem. Sokan írtátok, hogy tetszik a Virág név, de a Győzikés Virág jut eszetekbe róla. Mondjuk nekem eszembe se jutott, de nem is nagyon követtem figyelemmel a showt. Azt akartam ezzel kapcsolatban írni, hogy mikor Nándorommal terhes voltam, és kiderült, hogy fiú lesz, apája javasolta a Nándor nevet. Én nagyon ódzkodtam tőle, mert a fősulin volt egy Papp Nándor nevezetű tanárom, akit nem annyira csíptem, és attól féltem, hogy mindig rá fogok emlékezni, ha kimondom a nevét. Na, hát amióta megszületett, napjában többször is kimondom a nevét, mégsem gondolok az egykori angol tanárra, nekem a Nándi az már az én Nándim. Szóval akit ez tart vissza, sztem nem kell ezen parázni, szinte minden névvel lesz valami, ami valakinek nem tetszik, vagy kifogása van (pl a Zuram nagynénje első körben kijelentette, hogy a Nándor nagyon komoly név. naja, de csak 18 éves koráig lesz gyerek, utána remélhetőleg több évtizeden keresztül komoly felnőtt ember lesz. A Csongorra azt mondták, olyan, mint a Zsombor, és hát igen, már a szülőszobán 3x kérdezték meg, hogy akkor most Csongor vagy Zsombor... A Nimródot nem nagyon reklámoztuk még, úgyho gy "panasz" se érkezett)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!

Megkérdezhetem, hogy mi a baj a H&M zoknikkal? Nekünk van 3 pár, és azon kívül, hogy az egyik a tépőzár miatt kicsit kibolyhosodott, nagyon jók, ez nagyon szeretem.

Nekünk tulajdonképp nem volt olyan dolog, amire utólag jöttünk rá, hogy felesleges. Eddig azt hittük, hogy a Captiva kuka (amit a bébiőrhöz adtak ingyen) az, de most, hogy nincs pénzünk a bele való betétre, rájöttem, hogy mennyire praktikus. Most kihordom a pelusokat a konyhai szemetesbe és hiába csomagolom be egy zacskóba, az egész konyha kakiszagban úszik időnként. Állítólag normál szemeteszsákot is bele lehet fabrikálni, kipróbálom, mert ez a helyzet így nagyon rossz. Egyébként az igaz, hogy az újszülött kaki nem büdös, de amióta Alexa normál kajákat eszik, minden pelenkázás gyomorpróbáló, főleg terhesen.

Mi kaptuk az elektromos hintát, ha jól emlékszem Graco márkájút, és nekünk is nagyon bejött. Igaz, naponta max. 2xfél órát volt benne Alexa (nem akartam, hogy megszokja, hogy abban alszik), de semmi baja nem lett tőle, már jár, és nem imbolyog. Szóval, nekünk is bevált.

Nekünk viszont a babafürdető nem jött be, Alexának kényelmetlen volt, igaz, nem volt ilyen design-os, mint a képen (valami 300 Ft-os darab volt). Így én inkább görnyedtem.

Én használom a pelenkázótáskát is, főleg mivel heti kétszer anyámnál vagyunk majdnem egész nap, és a váltás ruhát, kaját, stb. valamibe tenni kell.
És nekünk a sterilizáló is kellett, főleg Alexa nem szopizása miatt.

Huh, nem akarom teleírni az oldalt, befejezem. De ebből látszik, hogy ami valakinek felesleges, az másnak nem, úgyhogy tényleg egyéni megítélés, hogy mit veszünk meg.

Kép
Kép
detty74
 
 


detty: pont azt írtam, h a h&mes zoknik szuperek! csak az a jó. nekünk.
hát igen, mindenkinek más vált-válik be, ezért jó, ha minél több tapasztalatot írunk le. mindenkinek mások az igényei életmódja :)

szabccsi: örülök, h megnyugodtál! pihenj sokat!
márta: nmem lesz semmi para! hajrá kislány!!!

KépKépKép
dongó
 
 


Dongó!

Bocs, tiszta hülye vagyok, vagy elfelejtettem olvasni. Mentségemre szóljon, hogy megint borzasztóan fáj a fejem (a héten "még csak" 2. nap), és ilyenkor a bal szememre nem sokat látok. Szóval, OK, akkor hasonló a véleményünk. Kár, hogy a közelünkben nincs H&M, mert megint kellenének Alexának zoknik, de nem akarok olyan venni, ami mindig lecsúszik, vagy túl vastag, és zavarja a cipőben.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Itt lehet megrendelni a Világra jönni filmet ha valakit érdekel!

Ez az amit yilonne belinkelt!

Nekem holnap megérkezik ha minden igaz!

http://www.fo.hu/hu/film/akcios_dvd/vig ... _jonni_dvd

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


detty!itt van a kukához utántöltő
http://www.teszvesz.hu/item752603468_an ... 55_ft.html

Kép
Kép
20100310
 
 


http://www.teszvesz.hu/item753814451_an ... minta.html
ez egy ingyenes minta a kukához ki tudod próbálni :wink:

Kép
Kép
20100310
 
 


Ruhácskáknál kell figyelni, hogy mi a praktikus, mert az, hogy kis cuki az édeskevés!

Én nagyon ajánlom a H&M-es holmikat!
A zoknik itt a legjobbak! térdik fel lehet húzni.
A bodyk is szuperek! Vállon patentos, alul rendesen babafenékre szabott és az anyaga olyan, hogy harmadik gyereket is kiszolgál. Nem nyúlik tartja a színét! A csónaknyakú bodyk hamar kinyúlnak. Még nagyon jók a Tescoban kapható Cheerokie. Jó ár és aránylag jó minőség.
De én nagyon sok ruhát turiban vettem. Különlegeseket lehet találni és már nem éri az embert meglepetés.



Babakocsiból én használtat vennék (25000-ért már szuper kocsikat lehet kapni), mert sokkal olcsóbb és később ha eladod a pénzednél maradsz.
Én a Peg Perego Veneziát ajánlom. Lehet hozzá autósülést is venni.
Én a Bergont nagyon nem szeretem. Borzasztó nehéz irányítani! Igaz, hogy nagy a babának de azért azt a mamának emelgetni és tolnia is kell.





Hordozókról már írtam.



Babaápoló szereket sem kell venni ráérsz a gyerek egy éves kora után. Addig a gyógyszergyári a legjobb. Egyedül a Sudokrémet ajánlom! Nagyon jó a pelenkás kiütésekre. Pikk-pakk elmulasztja a gyulladást.

Pelenka
Ki kell próbálni. Mindenkinek más jön be. De én nem veszem a méregdrága Liberót! Dm-es pelust, tescos pelust, Lidlis pelust használunk.

Etetőszék.
Szerintem az ikeás olcsó etetőszék tökéletes. Nem kell űrbázist venni méregdrága pénzért. Tök felesleges pénzkidobás.

kád
Szintén ikeás. Tökéletesen megfelel... amúgy elég hamar már együtt fürödtünk a nagykádban.

Pelenkázó. Lehet csak feltétet is venni a kiságyra. Nekünk ez van.


Utazóágy. nekünk van, a nagymamánál és nyaraláskor ezt használjuk....



Most mennem kell majd még agyalok mi fontos...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Na szerintem a szagzáró kuka is tök felesleges... már bocsánat. Fél évig semmi szaga a kakinak, utána meg én egyszerűen belekötöttem egy zacskóba, hogy ne jöjjön ki a szag. No meg úgy sem őrizgetjük a lakásban hetekig.


Légzésfigyelőnk van. Angelcare a legjobb szerintem.
Ezt is lehet használtan is venni.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Tegnap reggel visszarepültem, szép volt Berlin.

Mindenre most nem tudok reagálni :)

Szabcsi, nagyon örülök, hogy semmi probléma! :)
Jógázni nagyon szeretnék, most októbertől keresek is egy jó kis kismamajógás helyet, ezen kívül még úszni szeretnék.

Dongó, én is jobban kedvelem a pizsamát, nem beszélve arról, hogy kigombolható felsővel is lehet kapni :)

Heni, nekem itt nem engedte a Jónás módszert ( a linkelt honlapon...), azt írja, már nem ingyenes a kalkulátor :(

Minyu, a Virág névvel én is pont így vagyok, nem is tudtam, hogy Győzike lányát így hívják, de hát nem is érdekel :)
Igazad van szerintem a nevekkel......


Más:
Adott a terhesgondozós doki beutalót EKG-ra, ma elmentem az Istvánba, jó nagyot néztek, hogy mit keresek ott, de megcsinálták, egy egyszerű EKG. Ez pontosan mihez kell? Fogalmam sincs, annyira nem értem ezeket a kórházi dolgokat....és belgyógyászatra is küldtek, amit viszont a házidokim kell megcsináljon, mármint a szűrést. Ez is miből áll? Azt mondták a terhesgondozóban, ezek kellenek az AFP-hez......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.09.30 09:41-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Nos, nekünk nincs annyi pénzünk, és nem is ragaszkodom mindenből az újhoz, légzésfigyelőt és babamérleget kapunk kölcsön. Van egy -két dolog, pl babakocsi, amiből érdemes jót venni, de olyan széles a választék, hogy találunk majd pénztárcánkhoz megfelelőt, vagy kispóroljuk :D
Első babásként nincs szándékomban mindent élsz nélkül megvenni, ehhez meg nagyon köszönöm a tippeket :). És mivel egyszerre sok pénz lenne kiadni, hónapról-hónapra szerzem be a dolgokat, igaz, még nem kezdtem el....

Kép

Kép
ktouch
 
 


ktuch!
engem megvizsgált és meghallgatott a háziorvos semmi egyéb

Kép
Kép
20100310
 
 


És egy pocakfotó, egy hete készült, most megint mintha már nagyobb lenne.... Kép

Kép

Kép
ktouch
 
 


Hű, milyen sokat írtatok, azt hiszem rátapintottam valamire ezzel a vásárolgatós témával :-).
Hát, nekünk nemhogy milliónk, de pár száz ezrünk sem lesz a vásárlásra, pedig első baba. De szerencsére fogunk kapni néhány dolgot használtan, főleg ruhákat.

Én is úgy tervezem, hogy még januárban is dolgozom, de majd meglátjuk hogy bírom.

Dizzy! Én is mindig lejegyzetelem amire reagálni szeretnék, mert mire a végére érek, elfelejtem, hogy mit akartam írni. :-)

Apás szülésről: Tegnap este nagyon fájt a derekam, az egész keresztben. Párom elkezdte simogatni, rajta tartotta a kezét (iszonyat meleg tud lenni a keze), és pár perc után elmúlt. Mondtam is neki, hogy mostmár biztos vagyok benne, hogy azt akarom, hogy ott legyen a szülésnél! Egyébként nálunk nekem van kórház és fehérköpeny allergiám, nem tudom hogy fogom bírni, már ez a sok vizsgálat is kikészít!

Ja, és most várok az afp-re, remélem holnap reggel meglesz és este mehetünk uh-ra. Izgulok, hogy jó legyen.

Heni! Megnéztem a linket, a kínai fogamzásnaptár szerint lány lesz. Jaj, de örülnék neki!!! :lol:

Szabcsi! Ez nagyon jó hír, hogy minden ok a méhszájjal. Én is ülő munkát végzek, lehet hogy azért van néha a derékfájásom és hasszurkám. Egyébként hajnalban meg a vádlim szokott begörcsölni néha, pedig szedem a magneB6-ot.

Tegnap én is éreztem valami buborékszerűket a hasamban! Szerintem már ő mocorog! :D

Kép
aniko20
 
 


Teljesen véletlenül találtam rá egy fórumra, ahol azt taglalják, milyen veszélyes, ha elöl tapad a méhlepény. Korai vérzések, leválás, stb.
Nekem is azt írták le a 12. heti Uh-n, hogy elülső helyzetű méhlepény, de nem mondta a doki, hogy gond lenne, és azóta sincs semmi panaszom.
Most rendesen megijedtem. Mi a véleményetek erről? Honey, te írtad, hogy neked is így volt az előző terhességnél. Okozott valami gondot?
Eddig azt hittem ez tök normális, csak akkor van gond, ha lent, a méhszájnál tapad. :shock:

Kép
aniko20
 
 


Sziasztok, olvastalak Benneteket, de nem volt időm hozzászólni, nagyon sok munkám volt az elmúlt napokban, tegnap este is csak 7 körül szabadultam...

Viszont most már itthon, mivel tanulok a jövő héten kezdődő vizsgáimra és pihenek a ma reggeli amnio után. Minden rendben ment, még kísérleti alany is voltam és áldoztam egy kis vért a Down kór kutatás érdekében...

Már nem is tudom ki volt, aki szintén megy. A tapasztalatom, hogy egy kicsit kellemetlen, de pár percet vesz igénybe, gyorsan, szinte futószalagon megy a dolog. Én ugye célirányosan a Papp doki betegeként reggel relativ gyorsan végeztem, amikor eljöttem iszonyú tömeg várt még kint. És a záró eredményre is még várni kellett... Szóval a vizsgálat gyors a várakozás meg tipikus, ahogy a magyar egészségügyben... :roll:

Közben megjött az AFP eredményem is, és minden rendben a doki szerint! Hepa is negatív. Mondjuk ezt tudtam volna a vizsgálat nélkül is... :wink:

Nagyon sok hasznos dolgot írtatok, Lányok! Dongó, engem nagyon érdekel az a babfürdető, mivel hátfájós vagyok. Van egy szög, amit nem tudok tartani és iszonyú fájdalmam keletkezik. És ez általában a babfürdetés-hajlás szöge :roll: , a keresztfiam fürdetésénél tapasztaltam. Azt hittem leszakad mindenem... :cry:

Szabcsi, örülök, hogy rendben vagy! Csak így tovább!

Nálunk is várható a kispapa részvétele a szülésen, pedig ő sem nagyon bírja a vért. Ja, aranyos volt, azt mondja, hogy a másik gondja az lesz, hogy nem ő irányít! Poénkodtunk azon, ahogy elkezdi utasítani a jelenlevőket, hogy mit, hogy csináljanak... a vérében van a drágámnak! :lol: :lol: :lol:

KépKép
stike
 
 


Aniko!

Nem engem kérdezél ugyan, de amit tudok, leírom Neked! Szóval nekem a most 1 éves kislányomnál volt elöl tapadó méhlepényem. Ha nincs ráírva az uh.-os eredményedre, hogy takarja vagy fedi a belső méhszájat, akkor nincs semmi gond. Ha részben takarja, annak pedig változik a helyzete. A 18-19. heti uh.-ig nem is igazán van jelentősége a következő miatt: Képzelj egy egy nem felfújt lufit, amire rajzolsz egy x-et. Ahogy elkezded fújni a lufit, az x szépen kezd távolodni a lufi aljától, mire eléri a lufi a teljes nagyságát, akkor már egészen távol kerül tőle a rárajzolt x. Pont így működik a méhed is. Megtapadt rajta a méhlepény, de ahogy nő, tágul a méhed, úgy távolodik a méhszájtól felfelé. vagyis, amikor, mondjuk a 12. héten részben méhszájat fedő méhlepényt látnak, a 18. héten már távolabb van tőle, a 32. héten pedig még messzebb. Baj akkor van, ha a méhszájhoz túl közel tapad meg a méhlepény és az egész terhesség alatt rálóg. Ilyenkor befektetik a kismamát a kórházba és általában a szülésig ott is tartják a terhespatológián. Ilyenkor biztos a császár, mert ahogy kezdene kinyílni a méhszáj, akkor egyből leválhat idő előtt a méhlepény, ami súlyos oxigénhiányhoz, keringésleáálláshoz vezethet a magzatnál. Úgyhogy ilyenkor betöltött 37. hét után császár! Semmiképp nem várják meg a szülés megindulását!

Márti
borossné becz márta
 
 


Tök jó h ennyi hasznos dologról beszélgettek!Szaladgálok a gép meg a gáztűzhely között h olvassam!kiságyat már megkaptuk gyönyörű szép!légzésfigyelőt is!a tescos bodyk tényleg szuperek!holnap megyünk doki+uh! alig tudunk már aludni!hátha megmondják h mi lesz!tuti vasárnap tescoval kezdek! :D bár nagynénémnek két kislánya van 4 és 1 éves a barátnőmnek fél éves kisfia ugyhogy tuti elleszek látva egy két jó dologgal! :) !apa azt mondta ha szeretném bejön a szülésre!de én mondtam h ő döntse el! :lol:
bettiny22
 
 


Ja engem a védőnő küldött belgyógyászatra már vagy két hónapja! :oops: Azt mondta menjek le az sztk ba nem kell beutaló sem! :roll:
bettiny22
 
 


huh, megpróbáltam mindenkit végigolvasni, nem egyszerű feladat. :-)
Azt hiszem én is jegyzetelni fogok, mert mire végére érek, elfelejtem, mit akartam hozzászólni...
Mindenesetre mindenkinek köszi a bevásárlós tippeket. Nagyon hasznosnak találom. Én sajnos az "imádok minden kacatot megvenni" kategóriába tartozom. Tulajdonképpen kisebbfajta csoda, hogy még semmit nem vettem, de hát építkezünk és oda nagyon kell minden fillér. Már csak azért is mert a baba érkezte előtt szeretnénk beköltözni.

Tegnap voltam először kismamajógán. Nagyon vicces volt, tetszett, légzéseket gyakoroltunk különböző mozgásokkal kombinálva, sőt még táncoltunk is. :-)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


márta, nagyon profin leírtad az elől tapadó méhlepény témát!!!!!!

viggi79
Kép
viggi79
 
 


autósoknak ajánlom!
http://www.teszvesz.hu/item753133872_bi ... akcio.html
nagyon szuper én is vettem

Kép
Kép
20100310
 
 



Kép
Kép
20100310
 
 



Kép
Kép
20100310
 
 


Hú heni!tudnál nekem licitálni az övre lécci ha ráérsz?
bettiny22
 
 


mamacka kezet rázhatunk! én is turi + h&m ! azok a ruhák kb 4 éve bírják a két fiút és akinek kölcsönadtam! plusz tök szépek.

minden másra ikea!

és babakocsi: peg perego. tökre nem éri meg többszázezerért venni.

KépKépKép
dongó
 
 



igen betty leveszem neked licit nélkül most azonnal ha gondolod és küldöm utána privibe az adatokat hogy utalhass én meg kérem privibe a címedet hogy meg tudjam írni neki hogy oda menjen a csomag

Kép
Kép
20100310
 
 


Hüha, sokat írtok - mindent elolvastam, de most nem érek rá mindenkihez visszaszólni...

Köszi mindenkinek a bevásárlós tippeket. Tegnap találkoztam egy barátnömmel, akinek 3 lánya van - tölük nagyon sok mindent kapunk, kiságyon kívül tényleg majdnem minden fontosat. Annyira örülök, mert ahogy ti is írtátok, nagyon sok pénz ha mindent meg kell venni.

Ktouch! nekem hasonló az alkatom mint neked és kb. akkora a hasam is :wink: . Szóval nem nagy, nem veszik még észre de azért én észreveszem hogy nött.

Szép napot mindenkinek!

Kép
anicca
 
 



Kép
Kép
20100310
 
 


ktouch: nagyon helyes poci! jó volt berlin? ekg: háziorvos végezte nekem. azért (is) fontos, h ha pl császár lesz, tudják, h minden ok a szíveddel.

stike: a biztonsági babafürdető a brendonban is kapható. nekünk olcsóbb változat is van, de az nagyon nem vált be. amúgy teszveszen is tuti van használt belőle.

viggi: kismamajóga szuper! a barátnőm járt, 45 perc alatt szült meg :)

ja és még a pelenkatároló: az illatos zacsikról már írtam. pl tescoban is lehet kapni, vagy a dmes uzsonnazacskók is tökéletesen zárják a szagot és SOKKAL olcsóbb, mint a pelenkatároló és ahhoz a 3000 ftos utántöltő.

KépKépKép
dongó
 
 


http://www.teszvesz.hu/search.php?strin ... gory=12000
itt vannak peg perego babakocsik hátha valakit érdekel
Betty levettem neked az övterelőt amint ír a csaj küldöm az adatok priviben használd egészséggel! :wink:

Kép
Kép
20100310
 
 


stike itt találsz biztonsági babafürdetőket
http://www.teszvesz.hu/search.php?strin ... rdet%C5%91

Kép
Kép
20100310
 
 


ha valmit szeretnétek én szívesen rákeresek nektek a teszveszen és bárkinek tudok licitálni bármire ha ezzel tudok segíteni

Kép
Kép
20100310
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: