Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lilinek és Botinak Boldog Hófordulót kívánunk! :D

Éjszaka szépen aludtunk, és kint van a jobb felső 1-es csücske! :D

Verus, nagyon helyesek a gyerekek együtt, Vinci mackó csudipofi! :D
Rossz éjszakát sajnálom! :(

Eszter, igen, igazad van, 5 év múlva se lesz jobb a helyzet, sőt lehet hogy rosszabb lesz...... :roll: És ha mérlegelem a dolgokat, akkor tulajdonképpen minden adott, egyedül a nagyobb lakás hiányzik, az meg folyamatban van :roll:

Taliképek fantasztikusak, nagyon jók a hintázós képek! Zsu, rólad nincs is kép? :(
Na és Lénát nem ér rejtegetni, nagyon gyönyörű kislány, tessék még több képet hozni! :D

Halas kérdés, nekem pont az ellenkezőjét mondta a védőnéni, hogy tengeri halat adjak! Egyébként én is így tudtam! :roll:

Bogi, nagyon örülök, a szuper éjszakának! :lol: Annak viszont nem, hogy Füge nem evett jól reggel! :(
A köhögés nagyon lassan múlik el! :x
Én nem kaptam semmilyen oltási tájékoztatót! :twisted: A dokinő mondta a prev-et, és a rotát amikor legelőször kijött megnézni Bebét!

Julcsi, köszi az infót az oltásról, mindenképpen be fogjuk adatni Bebének!
Marci is milyen pindurmanó volt, és most kész férfi! :D Nagyon jók a képek, Marci is kis huncutmanó! :D

Nila, éjszaka minden ok volt! Nagyon nem jó, hogy Apa már dolgozik, és közbe még ilyen fájdalmai vannak! :?
zsu83
 
 


na, puff! azt, nem olvastam ezek szerint :)Ladmon! ézrezz csak ilyen vágyakat, feldobod az uncsi reggelemet, mikor Vinnyó alszik...

eszembe se jutott volna, hogy polcporszivó tartozék :lol: :lol: :lol: ez király! létezik olyan amúgy? mert akkor akarok...bár lehet, az orrszívóból kell olyat gyártani :):) mikor már nem kell...


a mózeskosaras kép naggyon jóó! az az élvezet, és az a kacsintós vigyor! láccik, hogy huncutságon jár az esze :)

Tök jó, Vinci elaludt, és a gennyó gonnok jött a ház körül füvet nyírni...de olyan hangerővel..na meg itt csak minimális gaz van, meg kutyizé..nem is értem mit nyír...folyton a kerítésnek nyomja a nyírót, és akkor szörnyű hangja van....egész délelőtt ezt csinálja, mert megáll, fújtat nagyokat, közben jár a gép, aztán madzagot cserél....ááááááááááá, csukhatom az ablakot! a lenyírt gazt, meg simán otthagyja, és tök szemetes a környék miatta....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lkverus 2009.09.30 08:59-kor.

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Ladmon és mindenki, a menjugate adagolásáról:

2 hónaposnál idősebb, de 12 hónaposnál fiatalabb gyermekek részére két, egyenként 0,5 ml-es adag oltandó, az oltások között legalább 2 hónapos intervallummal. (A Menjugate egyéb vakcinákkal való együttadása tekintetében lásd a 4.5 pontot).
12 hónapos, vagy ennél idősebb gyermekek, serdülők és felnőttek részére egyszeri, 0,5 ml-es adag oltandó.

Emlékeztető oltás szükségességét a korlátozottan rendelkezésre álló adatok miatt nem állapították meg. (lásd 5.1)

És asszem 1 éves kor alatt olcsóbb.... de ez nem tuti info... nekem ha jól emlékszem 2.700 Ft volt az első, még szólt is a dokinéni aszisztense, h maximum mennyit kérhetnek el érte és legyek résen (ha nem veszik figyelembe a kort akkor 6.000 is lehet)!

KépKép
hugic
 
 

 
 

Éjszakánk extra ...car volt... :( Még az elején sem volt soha ilyen car.... Már este belázasodott és 6-tól hajnali 2-ig szó szerint 20 percenként keltem hozzá. Folyamatosan 38-39 fokos láza volt. Aztán 2-től 5-ig aludt és aztán evés után még 8-ig. De még mindig lázas és nagyon nyűgös szegénykém... :(
Hát ez a mai nap még biztos ilyen lesz... múltkor is egy napig lázas volt az oltás után... és annyira zokogott szegény, nagyon megviselte. De most már túl vagyunk rajta és remélhetőleg egy darabig nem kell a gyerekorvost felkeresni...

Azt írták a kiskönyvébe, hogy 14 hónaposan kell a következő oltásra menni, márciusban. De azt nem tudom, hogy mire.
Én azt olvastam az agyhártyagyulladással kapcsolatban, hogy az oltást egy éves kor alatt 3-szor kell ismételni és ajánlott, a többi oltással együtt beadatni. De aki egy éves kor után oltat, annak már csak 1 kell. Szóval aki most adatja be, az 1 éves koráig még kétszer el akarja vinni???? Én valószínűleg márciusban fogom azt is beadatni.... :roll:

Bocsi, hogy továbbra sem reagálok egyenként, eléggé hulla vagyok...
Minden Babóca csodaszép és egyre szebb lesz! :D

Panna
pandusika
 
 


Móni, köszi cikket! Én félévesen felesbe kaptam a tehéntejet :shock: (300 millit kakaóval, esténként, van egy tippetek miért kell nagy önfegyelemmel átalakítani az étkezési szokásaimat most, felnőttkoromban??? :oops:), és olyan kruppom volt, hogy 2 éves koromban a Szent Lászlóban voltam wellnessen úgy, hogy senki nem jöhetett be látogatni és a kedvenc maicmat ott kellett hagyni, mert fertőző osztály volt... Komolyan mondom, emlékszem erre. :cry:
Anyámnak elküldöm ezt, hátha abbahagyja a miért nem adsz fűszert, sót, vegetát, cukrot a gyereknek témát. :roll: :( Szerinte megfosztom szegényt a jó ízektől, amilyen kegyetlen egy anya vagyok... :x :?

Nila: Tesóm ezzel jó sokat szenvedett. Végül úgy oldotta meg, hogy egy ideig mindig ott volt vele, amíg el nem aludt és nem engedte felállni... Aztán magától is megszokta és már egyedül alszik el Adél.

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Zsu:Örülök a jó éjszakátoknak és gratula a fogacskához!!! :lol:

phpBB: Kép
andrea17
 
 


Andrea, köszi hogy hiányoltál! Apa itthon van, és Ő is használja a laptopot, a nagy gép meg bedöglött! :x

Panna, sajnálom, hogy Hannát ennyire megviselte az oltás! :cry:
zsu83
 
 


Andrea, köszönjük! :D
zsu83
 
 


Panna:Mennek a gyógypuszik Hannának és remélem a mai napotok azért jobb lesz!!!!+++++++++++++

Julcsi:Én is elolvastatom Anyuval...nekem is mindig nyomja a gombot,hogy miért ilyen ízetlen szarokat adok szegény gyereknek....

phpBB: Kép
andrea17
 
 


Zsu:Az jó,hogy Apa otthon van :lol: csak az nem,hogy nem enged a gép elé :wink: :)
Nekünk sajna ilyenkor reggel sosincs itthon :(

phpBB: Kép
andrea17
 
 


Nekem a dokinéni azért ajánlotta, hogy adassuk be most már (és Tesóm is ezt mondta), mert jön a tél és biztos, ami biztos... Szóval én beadatom és ismétlőt is fogok. De látszik, hogy ezügyben is megoszlanak a évlemények, akárcsak rotát illetően.

Jobbulást Hannának, lázcsillapító nem segít, Pandus?

Huhh, Gyerek polcot pakol, huhh, kezdődik nálunk is... :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


julcsi:anyukáinkkal ez a gond,teljesen más elvek alapján kajáltattak minket,enyém is jön a bezzeg amikor ti kicsik voltatok dumával,már nem is vitázom vele,meghallgatom és csinálom úgy,ahogyan akarom.gyerekdoki is mondja mindig,hogy amikor mi voltunk babák,tök másképp ajánlott a szakma mindent,de ahogy fejlődik a orvostudomány,úgy változnak a dolgok is.én próbálok hallgatni a dokira és a védőnőre is,bár nem mindenben értenek egyet....keresem a középutat.

andrea,julcsi:megpróbáltam én is visszanyomogatni,de sír kegyetlenül...amíg ott vagyok vele,nem hajlandó még a száját sem befogni...de akkor próbálkozom tovább,mert nem akarom most elrontani és rászoktatni a ringatásra,mert azért lesz ő még 100kiló is,elég nehéz lenne kivitelezni...

zsu:éljen az új fogacska!mit csináltok ma?

mai menü:rakott kel,a babának pedig répa-cukkini-krumpli husikával!

Kép
nilabali
 
 


Ebéd kész, még töltött alma is lett, mert sok volt a túrós töltelék,
Füge megetetve, alszik.Penge vagyok mi....és folyik rólam a víz.

hugic:ezért jó afórum és az anyukatársak

andrea:jaja, de a foga miatt tuti nem fogja..Hát nem tudom mi lesz így a reggeli tápival.. :shock: Jön a májkrémes kenyér? :D

ikverus
:saajnálom a rossz éjszakát. Ügyi vagy a kilókkal...én nem állok mérlegre. :oops:

julcsi:kösz hogy megerősítesz!! én is így gondoltam.Nagyon helyes Marcibogyes és ténleg sokat változott, de picinek is édi volt. A mózeses kép a csúcs :lol:

zsu:ügyik vagytok!!!!! gratula a fogacskához.

panna: jobbulást nektek és sok gyógypuszi!

Boti,lili boldog hófordulót!!


nilababa:akkor ti sem vagytok nagy reggelizők..pedig én is azt gondolnám hogy 10 óra alvás után éhesek..Az oltásra kíváncsi vagyok mit mond, mert az enyém azt mondta hogy nem tud semmit, még nem kaptak tájékoztatást. Amy levele alapján inkább nem adatom be, magamat meg sem, apa azt mondja hogy ő igen, melóigal túl sok emberrel találkozik és nem a legjobbakkal.

millye:ilyen jó szunyátok van?

Kép
budabo
 
 


panna:szegény Hannát akkor jól megviselik az oltások!++++++++!nekünk 15hósan lesz a következő oltás,és egy év körül a meningo cuccos!

julcsi:jó is a polcpakoló gyermek!nálunk már elég vicces a nappali,mert tök üresek a polcok,csak a sakktáblák maradtak lent,mert azok Bazsi kedvencei,imád rájuk mászni...így tanul sakkozni.múltkor apa sakkozott a barátjával a konyhaasztalnál és kiabál nekem,hogy vigyem ki Bazsit és tegyem az etetőszékbe,hogy lássa hogyan sakkoznak,mert meg kel tanulnia :lol:

Kép
nilabali
 
 


budabo:Májkrémes kenyér!!!!!!!!Na erre is lecsap majd ladmon.... :lol: :lol: mit fogsz kapni tőle...... :lol: :lol:

phpBB: Kép
andrea17
 
 


Hát Ladmon..köszönöm!Megerősítetted bennem azt hogy jó az ha az ember "maradian neveli "(etetés szempontjából)a gyerekét..nem kell fűszer ,tejtermék,stb ennyi idős korba..majd eszik ha nagyobb lesz,hisz előtte az élet.(de lehet én látom hülém)
Nekünk az oltás megvan,kombinálva kaptuk meg.

Bogi csúcs szuper vagy :shock: :shock:
:D

Májkrémes kenyér?tegnap találtam egy nagyon jó cikket,majd megkeresem,pont erről hogy sok kisbaba májkrémes kenyeret eszik mert "jaj de édes ahogy nyalogatja",közbe a májkrém tele van mindenféle caral(bocsánat)de kevernek bele,bőrt disznófület,stb kerülnek bele olyan dolgok amiket nemigen tudnak eladni,és hát valahogy el kell használni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsancy 2009.09.30 09:26-kor.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 


bogi:ha még ideér ma a doki ezt is megkérdem,hogy nem kaphatna-e valami mást reggelire,tejpépet,vagy valamit,mert Bazsi általában 11-12órát alszik és ma is képes volt 80-t reggelizni.én a H1N1ről még mindig nem döntöttem,az tuti,hogy a baba nem kapja meg,hogy mi beadatjuk-e az még elválik.
nagyon ügyes vagy,hogy már kész a kajád,én is nekiálltam már,darálthús rotyog és a káposzta is benne van a vízben,Bazsi ebédje is mindjárt kész.

Kép
nilabali
 
 


andrea:ááááá,a májkrémes kenyér már lefutott ügy....

Kép
nilabali
 
 


El se hiszitek, de 6-7 év alatt is iszonyat sokat változott a babaetetési szokás....néha csak ámulok! Anyukám engem is nyüstöl...próbálok én is középúton haladni...a régi védőbanya minden szarért leszúrt, aztán meg mikor az utcán találoztunk szinte az ellenkzőjét mondta mindennek...elolvastam ladmon, amiket küldtél, köszönöm, tanulságos....néha viszont úgy érzem, túloznka, és nagyon arra mennek, hogy vedd mega jó kis tápszert, iszonyat drágán, mert minden más ezt-azt okoz.....hát, nehéz ezt eldönteni mi a jó igazából...volt a joghurtos botrány is, mikor kitlálták, mi minden mérgező van a joghurtokban, krémtúróban, amelyeket már 30 éve szünk nap mint nap....ez is csak ezért volt(vagy nem), hogy vegyük meg a másik márkát, mert azt épp nem tudták eladni egy ideje...figyeljétek meg, majd 5 év múlva az a kaja, mait adunk a csemetéknek, vagy az a tápszer tök káros anyagokal lesz tele, mert már annyira fejlődött a tudomány, hogy
ezt is képesek kimutatni, és kifejlesztenek egy sokkal egészségesebb, sokkal drágább cuccost!
Ne legyen igazam!

Na ezek után lehet mégse próbákljuk ki a kecsketejet :wink:

rakott kel!!!!én is akarok!!!!!imádom!!!!
nekem husos rakott tészta lett a mai menü.(tegnapi vacsimaradék)

felébred ksi Vincim, megyek, tízórai, és játékidő ebédig...aztán majd lehet jövök, bár ha kitiltotok.....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


nilabali:francba arról lemaradtam :wink: :lol:

phpBB: Kép
andrea17
 
 


ikverus:Van abba is igazság amit te mondasz.....aztán döntsük el mi a jó......

nálunk a mai menü:borsós tokány,rizs
Hannácskának:paradicsomos krumpli csirke husival

phpBB: Kép
andrea17
 
 


hahóóóóóóóóóóóó,
basszus na erről is lemaradtam!!! :lol: :lol: :lol: mármint a csatáról!, de kár, látom már lezártátok!! :lol: :lol: :lol: hihihi, olvastam azt a 3 oldalt, amit képesek voltatok írni, miután elmentem zsírt égetni.......... :shock: :shock:

ladmon, képzeld ebben melléd álltam volna, de csakis azért,mert egyszerűen meg nem bírnám inni, se a kecsketejet, se a frissen fejt bocitejet.!!! :lol: :lol: tehát a gyerek sem kapna....én a hígított,bolti változatot jobban kedvelem!!
De amúgy vicces, mert Verus sok mindent úgy csinál,mint én, valószínű a sok gyerek miatt már sokkal lazább, rutinosabb. Hamarabb ad ezt meg azt a gyereknek,mint mondjuk egy első gyerekes...............sót én is teszek,de csak egy picit a kajájába. Amúgy meg megeszi a bolti sótlant is, lehet,h hülyeség belerakni.....na mindegy!

Anno, a másik két gyereknél, de főleg az elsőnél, már elég korán kaptak ugynevezett feles tejet, fele tej,fele víz. Erik is kapott ezt nem tudom pontosan,de olyan 8-9 hónapos kora körül.......nem tápszereztem tovább......... :roll:
Boti most megint más, már tápszerezünk, meg szopi is van még,valamennyi, egyre kevesebb.

Tényleg olvastam,h nem akarnak reggelizni, már nálunk is ez nem az első alkalom,h nem issza meg a tápszert reggel 8, fél 9.....hanem alszik (,már ha korán kel olyan 6 körül) és utána gyümi,+ később délben főzi....

Kép
kaandi
 
 


andrea! azt is én robbantottam, vagyis a new védőnénim:) de jó vicc volt! Ladmon egyből ugrott :):):) Olvasd vissza!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Köszi lányok!

Julcsi: de, folyamatosan kapja a lázcsillapítót, de sajna csak fél fokkal viszi le a lázát.... :( Már kapott egyet reggel 5-kor, de hamarosan letelik a 6 óra, úgyhogy 11 körül adok neki még egyet.... nagyon megviseli szegényt...

Panna
pandusika
 
 


hehehehe a májkrémes kenyér is Ikverustól jött :D :lol: 8)

Szoktátok nézni a vacsicsatát? tegnapiban Császár Előd olyan jó főételt csinált :shock: nekem legalábbis bejön, ki fogom egyszer próbálni.

Kép
budabo
 
 


Ja és Köszi a köszöntéseket, LILIKÉNEK is boldog hófordulót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
milyen nagyok már!! :shock: :shock:

mindjárt felkel én meg itt ülök és olvasok,ahelyett,h dolgoznék! :cry: :cry:

Kép
kaandi
 
 


panna:nekem azt tanácsolták hogy két féle kúpom van itthon és felváltva adjam őket. Fürdetés?

Kép
budabo
 
 


óóóóóóóó, kaandi! Lemaradtál, pedig vártalak!!! De így, hogy nem támogattál volna :) monoklikkal távozok! :lol: :lol:
Amúgy hogy őszínte legyek, én utálom akecsketjet, meg az igazi tehéntejet, sőt a boltit is, csak kávé, vagy kakaó formában vagyok képes meginni.... de a nagyok pl az igazi tejet imádják!!!! Kecsketejet kostóltam, aztán soha többé nem ittam :):) de ez csak apróbetű :lol:

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


szegény Hannácska! Jobbulást!!!

Kép
kaandi
 
 


Hannababának jobbulást!+++++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


sajnálom Verus a csalódást, amúgy más téren melletted állok!! :wink: :lol: :lol:

Kép
kaandi
 
 


[quote]s írta:ajnálom Verus a csalódást, amúgy más téren melletted állok!!

Jaaajjj, tudjuk, tudjuk.... májkrémes kenyér... :lol:

Tényleg kár, hogy nem jöttél melegében...

No, megyek én is, mert miattatok ebédhiányos leszek (oszt még véletlen lefogyok.. :D )

ladmon
 
 


Tegnap este óta képesek voltatok 2 oldalt írni? Ez nem ééééér! Képtelen leszek egy izgő mozgó gyerek mellett így reakciózni :(

Julcsi-79 nagyon aranyosak a képek! A mózeskosarat jól kinőtte a fiad!!! Helyes kisfiú!

Zsu83 a fiam még nem lépked az ágy mellett csak a kiságyában... szerintem az még nem annyira stabil neki. ééééés mit válaszoltál a védőnőnk kistesó ügyben? Gratulálok a fogacskához!

Lkverus nagyon helyes a kép Vinciről! Édesen eljátszanak vele a gyerekeid!

Gerendai Zsuzsi nagyon jók lettek a tali képek! Léna pedig nagyon édesen keltegeti apát!

Andrea17 köszi! Ahhoz képest, hogy nem eszik rendesen én is meglepődtem, hogy hízott :shock:

Budabo micsoda jó éjszakátok volt :shock: ügyesen aludt Füge... nálunk meg aki éjszakai bagoly naná, hogy fél 10-kor kel fel... pedig jó lenne inkább ha egy kicsit hamarabb is le tudnám tenni aludni....

Cserkészkolbász a fiam szeret hintázni sikítozik meg magyaráz közben és nevetgél... Boldog hófordulót Lilinek!

Kaandi Boldog 8 hónapost Botinak!

Nilabali húúú szegény párod! De remélem nem tört el? Hogy sikerült megzúznia a bordáját? Férjem már sokkal jobban van!

Pandusika jaj nagyon sajnálom!!! Küldöm a gyógypuszikat!!! ++++++++++

Nekem minjárt kész az ebédem ... székelykáposzta.... most enni fogok belőle... remélem nem kavar be a fiamnál

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


ladmon:mit főzöl?ma jön haza apa?lehet,jobb is lenne,ha nem ebédelnél,ha fogynál kicsit-bár szerintem minek-jobban elférnétek ketten az ágyban :lol: :wink:

bogi:én nem szoktam nézni,de elmondhatnád mi az a kaja!

millye:ti még alukáltok?

Kép
nilabali
 
 


millye.székelykáposzta ide is jöhet!apa elesett bicóval,de nem tört el neki!mikor alszik el Andris?

tényleg,lkverus,honnan van az a cucc amiben Vinci sétizni volt tegnap apával?nagyon édi benne!

Kép
nilabali
 
 


Nilabali már nem... 8) én 9 órakor keltem arra, hogy ugatnak a kutyák :evil: a fiam fél tízkor kelt mert bementem megnézni és felkeltettem... :? de az ebéd mindjárt kész van...

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


millye,hát én is pont ezt mondtam, ennyit írni!!! :shock: :lol: :lol:

nálunk rakott kel, de késő du.ra :lol: :lol: :lol: úgy néz ki,

Botimanónak meg próbálkozom ismét egy kis sütőtökkel,.hátha bejön most neki.
Most kelt fel és nem akarta meginni a tápit.... :cry: :cry:

Bogi,nagyon irigy irigy irigy vagyok a megaszuperüberjó éjszakáért, hogy csináljátok,ÁRULD el mester a titkot!! :lol: :lol: :lol:

Kép
kaandi
 
 


Zsancy, szerintem várd meg, amíg tök stabilan áll Lulu, és utána nézegesd inkább, hogy szépen áll-e, addig nem mérveadó. Adri pl eleinte a lábfeje másik oldalán ácsorgott egy csomót - azaz nem a talpán, hanem a lábfej tetején. Én nem tudom megcsinálni, de neki összejött :D

Áhhhááááá Andrea, meg Bogi, akkor nálatok járt az álommanónk! Ugyanis Adrika tíz perc sírás-tíz perc csendet játszott egész éjjel. Mármint én fél háromig emlékszem rá, hogy még átmentem hozzá nyugtatni, de Tomi szerint fél négykor is volt még akció, na ez nekem már totál homály, és persze mosottcar vagyok. De az ebéd már csak arra vár, hogy alágyújtsak 8)
Éjjel kísérletezgettem is, hogy hagytam sírdogálni kicsit (fél óra, egyébként nem is sírt vészesen, csak épp annyira, hogy totál lelkifurdalásom volt tőle, hogy miért nem megyek oda), próbáltam, hogy nem veszem ki, csak simizem, még cicit is kapott (éjjel már nagyon rég nem adok neki), ringattam, énekeltem, sétáltam vele, semmi nem használt. Tíz percre hajlandó volt az ágyában csöndben feküdni, aztán újra nyekergés, sírás, üvöltés. És reggelre látszik a bal felső egyes és kettesnél a fehéredés, de még nem szúr. Tegnap még csak duzzadt volt neki.

Ladmon, az eddig is úgy volt, hogy a második gyereknél a TGYÁS annyi, mint a GYED?????? bakker, én eddig abban a hitben éltem, hogy ha GYEDről megyek TGYÁSra, akkor kb ugyanannyit kapok, mint Adrival :shock: de nem értem, hogy jön ki amúgy. Ha jövő augusztusban pl születne egy babám, akkor nem a 2009-es naptári évet átlagolnák? Amikor az év több mint felében még normális zsé van? na jó, látszik, hogy egy álomvilágban élek. Csak erre a kérdésemre senkitől nem kaptam még épkézláb választ. Meg tiszta hülye is vagyok az ilyen TB dolgokhoz, ilyesmivel sose dolgoztam. Na jó, mindegy, nem izgatom magam ezen. Megbeszéltük, hogy lesz tesó, legfeljebb nem eszünk :D

Marci bébi is milyen kis tündérmanó volt már újszülöttnek is :) imádom a mosolyát :)

Nila, nem tudlak bíztatni... Adri is mostanában inkább ácsorogna alvás helyett, én is megint többet ringatok, mint eddig :roll: éjszaka nem jött be a visszanyomkodom fekvésbe, de mostantól így fogom próbálni, mert már marha nehéz :roll:
Bazsi pucértánca csudaédi, most néztem csak meg :)

Hanna baba, remélem, hamar meggyógyul!!! Panna, kitartás!

hú megint kajacsata :) lehet, hogy évek múlva megint más lesz a vélekedés, de abban bízom, hogy óvatossággal nem hibázhatok nagyot.

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Nila - én is úgy csináltam, mint BadáliuszMami: ott maradtam mellette, és finoman lefogtam a mellkasánál h ne fordulhasson meg és ne állhasson fel. Egy idő után (2-3 nap) már nem kellett ott maradnom :) De persze az olyan anyukák nincsenek ehhez hozzászokva, akiknek a csemetéi az elejétől fogva, bárhol, bármikor maguktól képesek elaludni, ugyebár? :wink: kitartás, pár nap és megoldódik!

Magam is azt gondolom, h sok minden csak reklám kérdése. A babavilágban volt, h anyuka mesélte, h ő ugyan nem főz a gyereknek, 1. mert nincs rá ideje (1 gyerek mellett? :roll: ), 2. a bolti üveges kaja ellenőrzött minőség, biocucc stb. Hát én dolgozm itthon Marci mellett, napi 2-3 órát, és a háztartásom sem úszik már és így is akad 5 percem, ezt-azt megpucolni és egy kis vízben megfőzni.... és mi sem halunk ám éhen, pedig én nem rendelem a kaját, hanem magam főzök. Azt meg ugyanúgy nem látom, h ki is ellenőrzi és hogyan h a claushipp féle kaják hogyan is készülnek. De az alma püré íze teljesen más volt, mint az én sima reszelt almám (a múltkor a buszon hazafelé ezt evett, mert utazáskor azért elég hasznos holmi ez, vészhelyzetben sztem, de nap, mint nap nem adnám a gyereknek).
Mondjuk én eszem májkrémet, meg párizsit is mert szerintem finom és nem akarom tudni miből készült, mert tudom h gusztustalanságból.

Ha már itt tartunk: csirkehús (csirkemellet adhatunk ugye a picinyeinknek). Az emberek többsége azt gondolja, h a csirkemell, tiszta szép, színhús stb. Van egy ismerősöm, akinek gazdasága van, csirkék és sertések. A múltkoriban (elég régen már sajna) beszélgettünk erről, mesélte h mennyivel táposabbak a csirkék, és sokkal több oltóanyagot, tápot stb. kapnak, mint a sertések, mert malackák jóval ellenállóbbak a betegségek ellen, mint a baromfik.... néha olyan pipicicit veszek a boltba h itthon mikor tisztogatom.... hááááát, néha az jut eszembe, inkább vega leszek.... :shock:
Na jól feldobtam a témát??? Gyere Ladmon :lol:

Bogi - szerintem szomorú, h fórum kell ahhoz h az ajánlott védőoltásokról tájékozódjon egy anyuka. Nem tudom pl., Ti tudjátok-e, de a védőnők feladatai közé tartozik, h pl. a baba 6 hetes koráig hetente egyszer meg kell látogassa a babát-mamát és ha kell jótanácsokkal lássa el stb. Persze, tök jó, h van ez a fórum, de elszomorító, h innen kell tájékozódni, meg a netről stb.... :( sokx furcsálltam, h védőbanyának meg ilyesmi hívjátok őket, de most már megértem miért. A múltkor is totál kiakadtam, mikor írtad, h a júniusi nem fogadott hívásod után augusztusban keresett fel :twisted: éééésss felveszi a fizetését!!!! GGGGGGRRRRRRRRRR :twisted:

Na léptem dolgozni, Marcus alszik :)

KépKép
hugic
 
 


Nilabali mármint este mikor alszik el? Általában féltíz körül, de tegnap fél tizenegykor :shock: komolyan mondom nem tudom, hogy hol van benne az elem... de nem rosszalkodik meg nem sír... tegnap betettem a kiságyba és nem aludta hanem játszott.... hiába fektettem le felállt és énekelt :shock:

Kaandi bezzeg most, hogy mi itt vagyunk ők gyorsan eltűntek... Nekünk sem jön be a sütőtök... írhatnám úgy is, hogy nekünk a burgonyán kívül semmi nem jön be... :? Én is ierigy vagyok Bogira!!!!

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Izéééé :oops: iccaka nálunk is szuper volt, az utóbbi kettő: 21:00-07:00 :D éljen, végre.....

Pandusika, mielőbbi jobbulást nektek!!!!

KépKép
hugic
 
 


a mackószerkót nagmamám rendelte még Andrisnak úgy 7 évvel ezelőtt Otto katalógusból......majd lefotózom hátulról is, hát nagyon édi :):) igazi macis, mindkét menőmanóm hordta, imádtuk! És majdnem jó Vincire is, még icipicit nőnie kell bele, a nagyok sétáltak már benne, mikor hordták...

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Hugic én tudtam, hogy "a védőnők feladatai közé tartozik, h pl. a baba 6 hetes koráig hetente egyszer meg kell látogassa" de csak onnan, hogy a mi védőnőnk minden héten jött... én kaptam oltási értesítőt is ami szintén a védőnők feladata... meg sok minden mint amikor havonta elviszed mérni és megcsinálja a fejlődési tesztet rajtuk.... de tudom, hogy nem mindenhol van így... én szerencsés vagyok mert itt nagyon jól működik a gyerekorvos is és a védőnői hálózat is...

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


naaaaaaa három rossz éjszaka után kijárt már két jó alvás. Fogunk még nincs kinn fen,úgyhogy lesz még itt nem alvás....Titok nincs. Napközben alszunk 2*.-1.5 órát. Egész nap megy,áll, mászik, szóval ez lehet titok...Estére hulla. Most is a járókában volt amíg főztem, de a végére már feküdt a párnáján és simán elbírt volna aludni...

hugic: ez a nőszemély nagoyn idegesítő, terhesen sem jártam hozzá. Igen ez lenne a dolga, dehát ő ilyen. Dokinőt többet felhívom ha kérdésem van és elég készséges telcsin keresztül. Elvileg szerettem volna hogy jöjjön havonta-kéthavonta fügét megnézni, de hiába mondtam nem jön, nem vette a lapot. Mindegy, nagyon nem idegesít, ha bajom van úgyis hívom.

nilababa: csirkemell lefektet tepsibe-borsoz,sóz - rá almát reszel - ez szerintem kihagyható,vagy akár őszibarackal is jó lehet - na most bajban vagyok hogy a tejföl vagy a füstölt sajt a következő és a tetejére császárszalonna katonák és megsüt. Nekem bejön a gyümi-hús kombináció.

stelly: gratula a foghoz, sajnálom a rossz éjszakát. Álommanót klónozzuk!

millye: ki tudja miért van ez nálatok,hogy ilyen későn fekszik Andris. Nekem a terhesség alatt a homeos doki azt mondta, hogy elképzelhető hogy Füge éjszakázós baba lesz, mert Laci is én is éjszakáztunk, még terhesen is jártam éjszaka dolgozni, nem voltam túl jó alvó...stb és tessék, ez nem jött be. Legalábbis idáig.

Kép
budabo
 
 


Védőnő meg gyerekorvos nálunk is egész normális, eleinte hetente volt látogatás (gyerekorvos meg védőnő felváltva jöttek), egész normálisan tájékoztatnak, de ez az állapotfelmérés-dolog messze nem olyan részletes, mint Millye-éknél. De így is asszem, szerencsés vagyok.

Ti hogy melegítitek a gyerek kajáját? Mert én eddig forróvizes lábasban, de barátnőm elbizonytalanított, hogy simán lehet mikrózni. :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára stelly 2009.09.30 10:21-kor.

KépKép

KépKép
stelly
 
 


ja még védőbanya:...vicces volt amikor eljött 6 hós körül hogy beszéljünk a hozzátáplálásról és hiába mondtam neki hogy ezen már túl vagyunk amit ő mond, szinte ráförmedt hogy neki az a dolga hogy ezt elmondja...ja és akkor volt a szokásos anyatej téma..na akkor fogadtam meg hogy többet nem hívom,nem veszem, nem engedem be. Megyünk oltásra majd ott lát minket.

Kép
budabo
 
 


stelly:tudom nem engem kérdeztél, de én is szoktam mikrózni, de általában jó előre kiveszem a hűtőből és akkor nem is melegítem.

Kép
budabo
 
 


tudjátok mit csinál az én fiam?? Bakker! csikorgatja a fogát!!!! itt ül, néz rám édesen, és felfújja a pofiját, és borzasztó csikorgatós hangokat ad ki, aztán meg vigyorog, mint a vadalma :) hajrá felsőfogak! :) úgy láccik, élvezi, hogy van neki :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Bogi, jójójó, klónozzuk az álommanót légyszi!!! (gyártsunk akkor a horrormanó örökbérleteseknek is, hátha ő az erősebb :lol:)
(nyikk épp most szerkesztettem ki a megszólítást az előzőből :oops:)

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Jajj de nem bántam meg az anyatej / bébiétel melegítőt, h megvettük... most nem lesz lelkifurdim a mikrozás miatt :lol: (na ebben is lesz néhány különböző vélemény :lol: )

KépKép
hugic
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?