Szia Törpi
Nagyon szívesen segítünk
Nem tudom, hogy mennyi időm lesz most, mert a kisfiam mindjárt felkel. De amíg tudok, írok. Majd folytatom.
Szóval ha az alapoktól kell a segítség, akkor leírom a kellékeket.
-ecsetek
lapos, széles ecset a szalvéta felragasztásához
és egyéb vastagságú ecsetek a festéshez. Én 0-10-ig vettem minden méretet. Sőt! Vettem festékboltban kisebb fajta mázolóecsetet is, ha pl. nagy felületet kell lefesteni.
-festékek
Lehez arkill és hobby festéket is használni. Ezek szép fényesek, de drágák és kicsik.
Éppen ezért mi már áttártünk egy másik lehetőségre. Mégpedig a diszperzit és a színezőpaszta használatára.(Aquakolor vagy Faust színező) Ha fehéret akarunk festeni, akkor csak simán a diszperzitet használjuk. Ha színeset akarunk, akkor hozzákeverjük a színezőt. Ennek az a hátránya, hogy nem fényes. De erre meg az a megoldás, hogy veszünk egy fél liter csónaklakkot és átkenjük vele a keretet. De a szalvétára nem megyünk rá ezzel ,mert beszívja és tocsogós lesz. Vagy simán decoupage lakkal kenjük át a festéket, de kicsit drága erre.
-decoupage rgasztólakk
Ezzel a szalvétát is fel tudjuk ragasztani, illetve ahogy írtam az előbb, át is tudjuk kenni vele az egész képet, egyéb műveket, hogy fényes, tartós legyen.
De van aki nem ezt használja, hanem a Plextol nevű anyagot. Ezt is hobby boltba, művészellátóban lehet kapni. Ez kicsit folyékonyabb a dec. ragasztónál.
Illetve van aki faragasztót használ. Azt mondják az is jó, én még nem próbáltam.
-sablonok, szalvéták
ezt tetszés szerint megveheted hobby boltba.
-aztán itt van a nagy kedvenc, a porpasztell kréta...ez egy másik fejezet. Erről később, ha érdekel.
-gipszpor, illetve fakeret, cserepek...és minden a világon, amit ki akarsz díszíteni
amelyik jobban tetszik, arra dolgozhatsz
Most hirtelen ennyit tudtam írni. Ha ezek megvannak, mit szeretnél még tudni? Kérdezz nyugodtan és válaszolunk
Koda