Új privát üzeneted érkezett!

csézjang:
az uhás kérdésre nem tudom sajnos a választ, mert én csak magánrendelésre járok, és ott a dokim csinál uhát minden esetben. képet nyomtat róla. a kórházban még sosem voltam hivatalosan uhán.

szülés közben egész végig bent lehet az apa. nem kell venni semmilyen szülős ruhát vagy ilyesmit, papucsot kell vinni csak. nincs rátok erőltetve semmi. azt nem tudom, h azon nyomban az apa kapja e meg a babát (mivel nem szültem természetesen), de 2 órára együtt hagynak benneteket.

ha császár, akkor az apa nem lehet bent, a szülésznő viszont az apával együtt fürdeti le, méri le stb, tehát az apa azonnal látja a babát. kiemelik megmutatják az anyának, adhat neki egy puszit és már viszik is az apának. utána meg ahogy összevarrták az anyát odateszik melléd/rád a babát kb fél-egy órára napszaktól függően.

beöntés: ha szeretnél kapsz, ha nem szeretnél nem kapsz. én az első szülésnél kaptam, a másodiknál meg mondtam h egy hete van hasmenésem (tényleg) így nem különösebben szükséges. nem is kaptam.

KépKépKép
dongó
 
 


van amúgy szülésfelkészítő tanfolyam minden kedden 5 órakor, 7 témát beszélnek át körbe-körbe, tehát bármikor csatlakozhatsz. itt mindent megbeszélnek a kórházi szokásokkal, szüléssel, újszülöttel, szoptatással stb kapcs. az egyik vezető szülésznő tartja.

KépKépKép
dongó
 
 


Sziasztok!

Tegnap kicsit eltűntem, Pesten voltam egy értekezleten.

Dizzy! Mi is voltunk a nyáron Frankfurtban. Kölnben volt a főhadiszállásunk, és onnan vonattal mentünk át, érdekes élmény volt a város. Nem tudom, hallottad-e már, hogy Mainhattan-nek szokták hívni (Majna menti Manhattan).

Szabcsinak és a többi hasfájósnak üzenem, hogy szorítok értük, ne legyen semmi gond. Néha nekem is szokott fájni a hasam, de szerencsére hamar elmúlik.

Anicca! Olvasom, hogy rendeltél a MonaMamától, remélem neked is tetszeni fognak a cuccok, én meg vagyok velük elégedve. Szerintem nagyon jó minőségű anyagokat használnak. Nekem is 38-as a méretem normál ruhából, és ezekből is jók lettek a 38-asok! Úgyhogy ne félj te sem rendelni, honeymoon, ha gondolod!
Egyébként a többi netes ruharendelés nekem sem jött be eddig, ezért is féltem ettől is, de úgy tűnik, ez bevált!

Nem tudom, nekem elég furcsa, ti már most vásárolgattok babakocsit, hordozót, egyéb cuccokat? Nekem azt mondták, hogy a 28. hétig ne vásároljak semmit. Egyébként meg még furcsa is lenne számomra, még nem érzem itt az idejét, de lehet hogy csak amiatt, hogy első baba. Pedig még babonás sem vagyok.

Na, most megyek, van egy nagyon-nagyon határidős munkám. Mindenkinek szép napot!

Kép
aniko20
 
 

 
 

aniko20 írta:Nem tudom, nekem elég furcsa, ti már most vásárolgattok babakocsit, hordozót, egyéb cuccokat? Nekem azt mondták, hogy a 28. hétig ne vásároljak semmit. Egyébként meg még furcsa is lenne számomra, még nem érzem itt az idejét, de lehet hogy csak amiatt, hogy első baba. Pedig még babonás sem vagyok.


Én sem vásároltam még semmit. Szerintem böven ráér... Persze nézegettem a kínálatot stb. Én sem vagyok babonás, csak furcsa lenne ilyen korán bevásárolni mindent.

Szép napot mindenkinek!

Kép
anicca
 
 


Szerintem is túl korai még vásárolgatni,nem azt mondom,egy-egy apróság belefér,én még egyáltalán nem vettem semmit.Babona ide,vagy oda.Neten rendelni én sohasem mernék,pláne ruhát,az a tuti,amit élőben megnézhet az ember,még az sem 100%,de így könnyen ráfázhatok,úgy gondolom!A mai világban...Képzeljétek,Apával megbeszéltük,elmegyünk a Géndiagn.közp-ba genetikai uh-ra.Dr Hajdu Krisztinához kértem időpontot okt.21-re,már nagyon várom!!!!

Kép
pandi34
 
 


Asszem azután leszek nyugodt igazán,ha már ennyi minden közül választhatunk ebben a fejlődő világban..Vivi,rég voltál,mi van veled?

Kép
pandi34
 
 


Én is Vivit hiányolom.... Mintha írt volna valamit, hogy elutaznak, de nem mernék rá megesküdni.

Kép
Kép
ginnie
 
 


én sem vettem még semmit, egy darab rugdalózón kívül, azt nem bírtam otthagyni :-) Néha szoktam otthon nézegetni, nagyon aranyos! :-)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Mamacka!

Teljesen egyetértek, az Istvánnal az volt a bajom nekem is, hogy borzalmas tömeg volt és orrba-szájba jöhettek a látogatók, amitől megőrültem, és a csecsemősökkel volt nekem is bajom.
A szülésem után 10 hónapra szült a testvérem a BM kórházban és amikor meglátogattam tisztára kiakadtam hogy tök nyugisan feküdt a kórteremben, sehol egy látogató, csöndben szoptat és pihen, este ha akarja elviszik a babáját...tök kiakadtam hogy ezt így is lehet? Akkor döbbentem rá hogy mennyire nem voltam tisztában a dolgokkal az első szülésemnél, mert elsőre szerintem az István kicsit durva, amikor amúgy sem vagy képben szülés után, és még jönnek is csőstül az embetömegek....ezért megfogadtam hogy másodszorra egy kevésbé zsúfolt helyen szülök./ Egyébként mint már sokszor írtam a szülés nagyon jó élmény volt csak az nem ami utána jött az Istvánban..../

Én sem vettem még semmit a babának, de ennél a második terhességnél már nem is annyira vagyok bezsongva mint az elsőnél, / bár akkor is csak a 6.-7.hónapban kezdtünk vásárolni / de második vagy többedik terhességnél már szinte minden cucc megvan ami az első babától megmaradt, szinte semmit nem kell majd venni, ez hatalmas előny szerintem.
Most vettem elő a napokban a zsákokból az elrakott babaruhákat és gyönyörűek mintha most vettem volna őket és a divat se változott 5 év alatt mert ez nem olyan nagy idő, így nem vagyok lemaradva semmiről, nem is akarok szülés előtt nagyon vásárolgatni maximum csak 1-2 ruhát, mivel minden egyéb: kiságy, járóka, fürdőkád, babakocsi pelenkázó stb...megvan még hálisten tök jó állapotban.
Az első gyereknél persze természetes hogy amikor elkezdtünk vásárolgatni a 6. hónap körül, tök be voltunk izgulva férjemmel :) minden sz@rt megvettünk, már bocsi, olyasmit is amit nem is kellett volna, de hát pont ez a szépsége az első babás izgalmaknak. :lol:
A másodiknál már könnyebben szelektál az ember hogy mi kell és mi nem, de ez tök természetes hisz senki nem úgy születik hogy előre tudná milyen lesz egy kisbabával az élet.
Ja rról nem is beszélve hogy második/többedik gyereknél már nem is annyira van időd rohangálni a boltokba hisz már otthon vár egy gyermek, már nem kószálsz olyan szabadon a pároddal ide-oda mint amikor az elsőt vártátok. Persze ez nem azt jelenti hogy én nem izgulok nagyon most a második előtt, csak talán nem annyira mint 5 éve. :D
csézjang
 
 


Lett kiskönyvem, voltam a védőnőnél. :) Nagyon aranyos volt. Elvileg 3 kg-ot híztam, bár a cipőmet és a farmeromat csak 70 dekának vette. :)
A vérnyomásom 110/60 volt, mindig ennyi szokott lenni, úgy tűnik, ez nem változott. Bár hétvégén elég rosszul voltam, fel se nagyon keltem, szédültem, stb. Akkor alacsonyabb lehetett lényegesen.

Megkérdeztem az influenza elleni oltásról. Azt mondta, hogy ha ő lenne most terhes, tuti nem adatná be, és másik két nő nőgyógyásza is lebeszélte a várandósokat. Azt mondta, neki is az a fura, hogy 6 hónapnál fiatalabb csecsemőket nem oltanak, miközben más, hasonló fertőző betegségek ellen pedig igen. Tehát a babák immunrendszere nem lehet kifogás itt.

Kép
Kép
ginnie
 
 


Csézjáng: Engem tökre érdekelne pl. hogy mik azok a cuccok amiket anno vásároltatok, de végülis felelsleges volt?? csak mert annyira züzavaros, nehéz tudni miket tényleg fontos beszerezni. Meg a többi második-harmadik-többediket váró anyuka, jó lenne hallani tapasztalaitokat ezzel kapcsolatban! :D

Kép
anicca
 
 


Pandi:Én is Hajdú Krisztinához megyek,október 8-án.
Én is már alig várom.


:D

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Pont ezért nem kell csomó mindent előre megvenni szerintem,amikor megvan a pici,akkor derül ki hogy mi kell,amit tényleg használni is tud az ember,illetve szükség van rá.Nekem sajnos abszolút semmi cuccom nincs,ugye a lányom is már 9 éves,és én úgy gondoltam,nemigen leszünk már többen,mindent elajándékoztam.Most ha majd eljutok a boltokba ez ügyben,szerintem el fogok ájulni,mennyi minden változott,a múltkor pl a pelenkákat nézegettem,ajándékba akartam vásárolni,de nem volt egyszerű.Ami tuti ugye azok a nagyobb dolgok,kiságy,babakocsi,kiskád,pelenka,textil,1-2 rugi,bady,és nagyjából ennyi,meg még pár apróság,ami utána kell.Egyébként nem is rossz ötlet ezen gondolkodni..istenem,de rég volt 9 éve...

Kép
pandi34
 
 


Szilvi,szurkolok neked,és remélem,beszámolsz részletesen!Ugye 15000 most a sima uh?Annyit hallottam.De egyébként mindegy,csak minden jó legyen!

Kép
pandi34
 
 


mamacka írta:
2 ágyas, nagyon kellemes, szépen felszerelt szobába kerülhettem, ahol a férj éjjel-nappal velem lehetett.


Ezért kellett fizetned?

Ki volt a dokid?

Nagyon jókat írtál a kórházról!

Az ember kedvet kap szülni! :)

El is küldöm barátnőmnek had örüljön! :)


Én a Kistarcsaiban szültem;)

2 ágyasban votam, aminek SAJÁT fürdőszobája van! Hűtő, tv, klíma(nyáron kellett is;)) Ez volt 5 éve 3000.-/nap, de ha jól tudom most is ennyi. Baba velem lehetett mindig.Csak a vizsgálatokra vitték el, és ha kértem, mert pihenni szerettem volna;)
Van családi szoba, ahol anya-apa-baba lakhat az 10000.-/nap;

málna2162
 
 


Mamacka

Amit "elfelejtettem", hogy a szülőszobák fantasztikusak;)
Mindenféle hiperszuper dologgal fel vannak szerelve, sarokkád, szülőkerék, szülőszék. Nyugtató színnel van kifestve, beviheti a kismama kedvenc zenéjét;). Van külön vajúdó, ha épp foglalt lenne a szülőszoba;)
A 2 ágyas szobákat előre kell jelezni a kezelőorvosnak, hogy legyen helye a kismaminak;)

málna2162
 
 


Anicca!

Hálisten nem sok felesleges dolgot vettünk férjemmel, mert elég értelmesen próbáltuk átgondolni hogy minek van értelme és minek nincs, egy valamit szerintem semmiképp ne vegyél, mert nem tesz jót majd a baba gerincének és ez a bébikomp. / mi nem is vettünk a gyerekünknek./ Úgy tűnik mintha könnyebben járna benne a gyerek, de csak erőlteti a pici lábát, rengeteg kisbaba könyvben és újságban olvastam, és teljesen egyetértek ezzel, hogy a bébikomp fölösleges rossz a gyereknek, a kisgyerekek ha elérik a megfelelő kort tökéletesen elkzdenek tipegni, nem kell ilyen műanyag kütyü nekik, és pénztárca-valamint helykímélő is ha nem veszed meg./Bár ez csak 1 éves kor körül aktuális majd./

Amit hibát mi talán elkövettünk, hogy rengeteg kiababa ruhát vettünk, na ennek semmi értelme, mert szinte hétről hétre kinőtt mindent! A kezdő 56-os és 62-es méretekből bőven elég pár darab, de ez szerintem egészen 1 éves korig igaz. Szóval elég sok pénzt kidobtunk erre, mert szó szerint pénz kidobás volt, hiszen sok suhát fel sem tudott venni, mert máris kinőtte. :(
Ezért nem veszünk most már mi sem, talán csak 1-2 darabot a meglévő többihez.

Ami hibát még elkövettem mert nem tudtuk, / ezt a szülőszobában/ hogy csak 1 hálóinget vittem a szülés utáni napokra, na ezt is már másképp fogom csinálni, és az az egy ugye véres volt és tejes, undorító, alig vártam hogy a férjem hazavigye aztán kimosva visszahozza.
Szóval mindenképp legalább 2 váltás hálóinget vagy pizsit vigyél.

A másik:

Nem vittem/ nem gondoltam hogy kell/ szoptatós melltartó és melltartóbetét a kórházban, miközben láttam, hogy a többi csaj mind vitt, ezért tiszta tej foltos volt napokig a hálóingem, tök égő volt ahogy kinézett, és mivel nem volt se melltartóm se betétem, a tejbelövellés utáni tök érzékeny mellemet dörzsölte a hálóing, annyira fájt amikor hozzáért, majd besz@rtam, irigyeltem a csajokat akik puha melltartóbetétet raktak be a szoptatós melltartójukba mert nekik nem fájt így a mellük és persze nem volt ronda foltos a hálóingük... :?
Ilyen és ehhez hasonló apróságokat tudok még majd neked mondani, majd még folytatom, csak most mennem kell, ja ami kell a babának szerintem mindenképp:

-kiságy, járóka/ nekünk tök jó nagy farácsos volt/, cumisüveg sterilizáló/ esetleg cumisüveg melegítő, de mi alig használtuk a cumisüveg melegítőt, inkább meleg vízbe raktam a cumisüveget ugyanolyan jó/ pelenkázóhely betéttel amire teszed a babát/, kiskád, pár kisruha, pár kis hálózsákocska, én éjszakára abba tettem a babát hogy szabadon mozoghasson a pici lába, 4-5 db. cumisüveg, popsikrém, alkohol és hintőpor köldökápoláshoz, így nagy hirtelen ezek jutnak eszembe, majd még gondolkodom rajta csak most mennem kell, szia!
csézjang
 
 


Sziasztok!

Kár, hogy összekeverted, mert már úgy örültem, hogy így felvillanyozódtál... :D (És hogy végre kaptam nem is egy reakciót. :wink: :D )

Egyébként, igen, az fizetős volt, de amikor hazamentem annyira nem foglalkoztak a fizetéssel, és amikor kérdeztem, hogy akkor hogy és mennyit fizessek, annyire nem kaptam konkrét válaszokat, hogy végül feladtam és fizetés nélkül jöttem el. :oops: Valahová talán lehetett volna utalni... :roll:

Ginnie! Gratula a kiskönyvhöz! Jó későn. :D

Én sem vásárolgattam még ilyenkor Lucával, csak kb. a 30. héttől. :) Most meg nagyon nem fogok, mert minden van (kivéve, ha fiú lesz), csak a hordozókat tanyulmányozom előre. :)
Csézjang jól írta le a helyzetet, hogy az első babaával terhesen még álmodozva, párral andalogva sétálgattunk a bababoltok előtt, most már nem nagyon... :)

Nekem a pocakom nem nagyon nő... :roll: Egy barátnőm már gyanakodva kérdezte, hogy de ugye magzatmozgás van és Lucával is ilyen későn kezdett nőni a hasam? Hát, igen. Nagyon későn 20. héttől kb. És kb. akkortól éreztem biztosabban a magzatmozgásokat. Most is érzek már vmiket, de nem feltűnően és nem hosszasan. Ahogy érzek vmit és elkezdeném figyelni, máris nincs semmi mozgás. Mindegy, jövő héten vmikor genetikai UH majd akkor minden kiderül. még az AFP eredményekre várok.

Na, ilyen pocak nélküli képet lehet még rólam csinálni... És nem húztam be a hasam, csak kicsit kihúztam magam. :roll:

Kép 17 hetesen
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2009.09.29 12:13-kor.

biribon
 
 


Én már lassan mindent megvettem a pocakban lévő picúrnak!Rengeteg pénzbe kerül úgyhogy úgy gondoltam nem hagyom a végére!Nekem a nagyfiamnak volt kompja és nagyon szerette és mivel nagyon fejlett volt 5 hónapos sem volt még és használta!Semmi bajt nem okozott 8 és fél hónaposan elindult!
Nagyon jómozgása van nagyon sportos hajlékony nem görbe a lába kiválló mozgása van bukfencezik szabályosan 3 éves korától cigánykerekezik szóval ügyes és semmi káros hatása nem volt a kompnak!
Én ennek a picúrnak is fogok venni,mert szerintem nagyon szuper dolog!

Kép
Kép
20100310
 
 


Szerintem a kompról ugyanúgy megoszlanak a vélemények, mint a babaúszásról, meg még egy csomó dologról. Nekünk nincs, már csak azért sem, mert nincs elég hely a lakásban, hogy Alexa gurulhasson vele. Így nem is került szóba, hogy kell-e.

A cumisüvegmelegítő szerintem jó dolog. Alexa kb. 3 hetes korától nem akart szopni, így a lefejt tejet kapta meg. Mivel az anyatejet nem szabad mikróban melegíteni, kezdetben én is a melegvizes tálban való melegítéssel próbálkoztam, de rendszeresen túl forró lett, mert nem volt időm figyelni, ellenőrizgetni. Néha 10 percig öntögettem egyik cumisüvegből a másikba a tejet az erkélyen, éjszaka, a rettenetes hidegben egy szál hálóingben, mert csak az érdekelt, hogy kapjon már enni a gyerek. Vagy sokszor nagyon lassan melegedett a hűtőből kivett tej, Alexa meg úgy ordított, hogy utána alig tudtam már megetetni. Egy idő után nem bírtuk tovább, és beruháztunk a melegítőbe, és nagyon nem bántam meg.

És nálunk az egészből kifolyólag az elektromos mellszívó is szükséges volt (kezdetben egy kölcsönkapott kézit használtam, de napi 6 x 45-60 perc fejéstől pár nap alatt ínhüvelygyulladást kaptam, és nem bírtam tovább használni a kezeim).

Tényleg, Ti mit gondoltok a légzésfigyelőről? Mi kaptunk egyet kölcsön, szombaton adtuk vissza, és nem tudom, hogy a tesónak is szerezzünk-e egyet.

Kép
Kép
detty74
 
 


Hát Biribon!Most megnyugodtam!kb ugyan ekkora az én pocakom is!csütörtökön leszek 18 hetes!
bettiny22
 
 


Detty!én is kaptam egyet kölcsön,én nagyon örülök neki,biztos jo hasznát fogom venni!de gondolom akinek már van babája az biztos más véleményt is tud
bettiny22
 
 


Igen, igen légzésfigyelő, azt kihagytam!

Na igen, mi azt is vettünk, de nem használtuk, mivel kisfiam nem volt hajlandó kiságyban aludni, kizárólag nagyágyban mellettem... :D
Mi csak a légzésfigyelő azon részér használtuk ami az a voki-tokis hangfigyelő, hogy ha messze megy a baba idősebb korában akkor halljam a konyhából vagy a kertből is.

Ja bébikomp ügyben gondoltam hogy lesz egy kis vita, de természetesen mindenki maga dönti el, hogy jónak találja-e a gyerekének vagy sem, szerintem fölösleges helyfoglaló, de ha valaki esküszik rá, ám vegye meg. Ahányan vagyunk annyifélét gondolunk, mindnekinek egyéni ízlése szerint, nemigaz?

Igen a cumisüveg melegítő jó dolog, mi mondjuk valahogy nem nagyon használtuk/ pedig megvettük /de hasonló elven alapul mintha belerakod a meleg vízbe a cumisüveget. Szóval ez is egyéni dolog és pénztárca függő hogy valaki megveszi-e de jó találmány szerintem is.
csézjang
 
 


ginnie,
a sztori lényege az volt, hogy a kisfiu egy tök hétköznapi baciba halt bele, pedig lett volna ellene oltás, ha a dokija jobban tájékoztatja.

Én anno nagyon meghülyültem. Már a 17. héten, ahogy megtudtam hogy lány, csomó cuccot vettem neki. A 30. hétre lényegében mindenünk meg volt. És nagyon nagyon nem bántam meg, hogy nem az augusztusi 40 fokban, giganagy pocakkal kell a boltokat rónom. Most sem tervezem, hogy a csúszós decemberi hideg napokon rohangáljak babacuccokért
Most csak annyiban lesz másképp, hogy a babarucikat januári leárazásokon akarom megvenni. Mondjuk 1-2 apróságon kívül nem is nagyon kell más.
Azzal nem igazán értek, egyet, hogy akkor vásároljunk, ha a baba megszületett. Mert sok mindenre lesz erőnk és kedvünk, de erre nem hiszem...

dettyvel egyetértek mellszívó és cumisüvegmelegítő ügyben is. Ha valakinek sokat kell fejni (én is fejtem folyamatosan, szinte minden szopi után ), akkor tényleg a gépi jó!!!

Akár milyen nehéz ellenállni 56-62-es méretben ne nagyon vegyetek a babáknak csinirucit (farmert, fodrosszoknyát stb ) , mert ilyen picinek még rohadt kényelmetlen!!! Többnyire úgyis rugiban lesz!

Nekünk az egyetlen felesleges dolog a kenguru volt. 1x sem használtam. De hozzáteszem, nem is járok BKV-val...abban az esetben más lenne a helyzet.

Szülés utánni szopi hálóingből, pizsiből tényleg kell szerintem minimum 3, de inkább 4 darab!!
Melltartóbetétből nem nagyon kell betárazni szerintem, nehogy úgy járjatok mint én. Nekem pl. soha életemben nem csöpögött a mellem, még szopi közben sem (mégis 9 hónapig szoptattam) .
Így kidobtam kb 5 ezer Ft-ot, mert ajándékozhattam el a betéteket.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Ja igen... én légzésfigyelő nélkül létezni sem tudnék! Még most is Flóra alatt van. Majd akkor veszem ki, ha itt a kistesó.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Na, holdkompot én sem vennék. Lucának sem volt, most sem szándékozunk venni. Én is sok rosszat hallottam róla, bár szeretik a babák nagyon. :)

Légzésfigyelő szerintem is alap dolog. Életet menthet! És szerintem nem csak az újraélesztési tanfolyammal elvégzésével érdemes használni. Hiszen sokszor már maga a sípolás helyrezökkenti a baba légzését, vagy, ha a szülők felkapják a gyereket. Csak a legsúlyosabb esetekben lehet szükség újraélesztésre. Persze az is hasznos. Azért mindig lehet hallani itt-ott légzéskimaradásban meghaló egyébként teljesen egészséges csecsemőkről. Itt Miklóson is meghalt egy 9 hónapos baba. A játszóról is az egyik családnál valószínű, hogy a légzésfigyelő mentette meg a babát. Akkor miért akarnánk pont a légzésfigyelőt kihagyni a szükséges felszerelések közül? Én nem tudtam volna nyugodt lenni légzésfigyelő nélkül. Luca 1 éves koráig használtuk. Persze, ha vki egy ágyban alszik majd a babával, akkor nem lehet használni, meg akkor a baba is kevésbé hajlamos a légzéskihagyásra.

Egyébként van már a babára tehető, mobil légzésfigyelő is. Azt lehet bárhol használni, mózesben is, stb.

A Chicco kenguru nekünk is felesleges volt, gyakorlatilag használatlanul adtam el, de ennek ellenére más babahordozót fontosnak tartok. De a kenguruk nem jók!

A cumisüveg melegítő tényleg jó. Nálunk is lefejt tejet kellett melegíteni és ugyanaz volt a helyzet, mint Dettynél. :) Mi olyat választottunk, amit a kocsiban is be lehetett dugni, így útközben is nagyon hasznos volt. Igaz, úgy elég lassan melegített. De hálózatról tényleg gyorsan. De ezt szerintem inkább akkor érdemes, ha cumisüvegből, lefejt tejjel etetjük a gyereket.

Én kézi fejővel fejtem, nekem az jött be, pedig próbáltam mást is. És nem fájt soha a kezem. :) A tejem meg első időszakban pár hétig úgy ömlött, hogy csak kagylós tejgyűjtővel tudtam létezni és az abban összegyűlt tej elég volt Lucának. Aztán a fejést mindig azzal kellett csinálnom, nagyon sok tej összegyűlt így.

Bettiny! Engem is kicsit megnyugtatsz. :) Az elején csak ahhoz képest volt nagyobb a hasam, hogy eleve, puhább, lazább pocakkal kezdtem, mint Lucánál.

Honey! Utólag is boldog születésnapot Flóra babának! :D :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2009.09.29 13:48-kor.

biribon
 
 


:lol: :lol: :lol:
Ez még naaaaaagyon ráér...d előrelátóknak: kórháziés baba kelengye lista
http://www.kismamalinkek.abbcenter.com/ ... b+list%E1k

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Nekünk jó sok ruha kellett, mert nem volt kedvem állandóan mosni. :) És nálunk állandóan kifolyt a pelusból a kaki, így volt, hogy napi 4 váltás ruha kellett. Ja, meg sokat bukott Luca, így azért is váltottuk a ruhákat.
És első időszakban tényleg csak rugdalózókat használtunk. 3-4 hónapos korig.

biribon
 
 


Anicca:A babának való felesleges és értelmes dolgok vásárlásáról nekem is ezek jutottak eszembe amiket leírtak a lányok.
De viszont ami még SZERINTEM negatív,nagyon káros a babának az az elektromos bölcsőhinta.Nekünk Fisher Price-os volt,szipi szupi a gyerek imádta.1 éves volt amikor elkezdett járni,nekem elégé furának tűnt a járása de gondoltam most kezdett el járogatni ez belefér.De 2 hónap múlva még mindig úgy járt.Elvittem egy nagyon jó ortopéd szakorvoshoz,és ő mondta,hogy befelé dől a bokája,Salus szandit és cipőt veszünk neki mióta ez kiderült. Valaki ajánlott nekünk egy alapítványt,Dr.Vass Miklós alapítványt,szuper rendesek és imádják a gyerekeket.Az egyik ortopéd orvos ott mondta,hogy nagyon káros a babának ezek a hinták.Mondtam neki,hogy amikor megvettük épp azt mondták,hogy jó az idegrendszernek,mondta a doki persze mert el kell adja.Már akkor eladtam mert kinőtte a Levi de a második babának biztos nem veszünk ilyet.
Mindenki maga dönti el csak leírtam a tapasztalatomat. :D

Pandi:Nekem a barátnőim mondták,hogy 14.000ft a 18.heti genetikai uh.

Detty:A Leventének nem vettünk légzésfigyelőt,viszont most szeretnék,de kamerásat.Nézegettem már de horror áraik vannak.
Elég nagy a házunk így nem lehetek minden pillanatban ott ahol a két gyerek.Ha épp főzök mondjuk a gyerekek a nappaliba szeretném látni,hogy mit csinálnak.Nagyon kedves kisfiú a gyermekem(néha ördög) de nem lehet tudni,hogy jó szándékból mit rak a pici fejére vagy akárhova.De nem akarom az ördögöt a falra festeni,csak szeretnék előrelátó lenni. :D

Kép

Kép
szilvi17
 
 


biribon,

Igen.. aki azt állítja, hogy elég egy újszülött babaának 4-5 rugi és 4-5 body az még sosem vezetett háztartást!! Vagy max nem zavarja, ha agyerek hányás vagy sz@rszagú.
Amíg csak szopi volt, Flóra is olyat tudott produkálni, hogy befolyt a lábujja közé!! :lol: :lol:

Köszönjük a köszöntést! :wink:

Döbbenet lapos a hasad!! De ez még nem jelenti azt, hogy a babó ne lenne jó helyen! :D

Itt egy oldal a dúlákról:
http://www.module.hu/

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honey:Boldog 1.születésnapot kívánok Flórának. :D

Biribon:Te is milyen vékony vagy.Hány kilót híztál az előző terhességednél,és mennyi ment le??????
Nagyon csini vagy.
Tegnap utolért a falánkságom. :D
Egész nap ennék,de próbálom magam türtőztetni.

Délután megyünk az afp eredményért,kíváncsi vagyok milyen lett.

na megyek olvasom egy kicsit

Kép

Kép
szilvi17
 
 


szilvi,
na az elektromos bölcsőhintáról is megoszlanak a vélemények. :D
Nekünk is volt, szintén F.P. Flóra imádta!!! Ez volt az egyetlen mentsváram, ha már végkép semmit nem tudtam kezdeni a nyűgösségével. Ezz még a hasfájáson is segített.
Mi kb 6 hónapos koráig használtuk. és Flóra 7 hónaposan felállt, 9 hónaposan elindult. Tegnap volt 1 éves, és nem csak hogy fut, de kiválóan focizik!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!
hjúúú, úgy látom, itt a vásárolgatós, listaletöltős időszak.
Én már elkezdtem vásárolni (apája szerint bizsereg a tenyerem), de csak olyanokat, amit extraolcsón megkaptam (pl kiságyat vennünk kellett, mert Csongi még használja az övét, és 4000 pénzért sikerült kókuszmatraccal együtt beszerezni - használtan) Első babánál asszem kb félidőben kezdtünk el vásárolgatni, és elég hamar meglett minden, de jól is jött, mert 33 hetesen bekerültem a kh-ba 5 hétig. Volt nagy riadalom a családban, sógornőmék Nyíregyházáról jöttek Pestre, csak azért hogy bevásároljanak, hiába mondtuk, hogy kész a gyerekszoba, csak a piperecuccok kellenek, azt meg születés után úgyis felírja a doki. Teljesen elámultak, mikor odaértek hozzánk, hogy tényleg minden megvan (na, jó, mosdatószivacsunk nem volt és vízhőmérőnk sem :D ), mert ők anno úgy voltak vele, hogy majd az utsó 2 hétre hagyják a vásárlást, és a kislányuk pont 2 héttel hamarabb érkezett, így apa rohangált mindenért. (halkan megjegyzem, végül kiengedtek a kh-ból, és Nándi szinte terminusra pontosan született...)
Node, ha valaki babonás, azzal sincs baj, úgyis meglesz minden, de én tuti nem bírnám ki, hogy ne vegyek semmi.

Ami nekünk nagyon bejött, az a légzésfigyelő, engem megnyugtatott, hogy ott figyel a baba alatt (sajna a mi környezetünkben is volt bölcsőhalál), a fejő (már a kh-ban, mert 2 nap alatt iszonyatosan bedurrant a cicim. 1. Avent volt, aztán Csonginál vettünk elektromos Medelát, mert lustultam :) ) szopismelltartó, de ezt célszerűbb a végefelé beszerezni, hátha addig még nől a cickó, és a melltartóbetét nálam is nagyon jól jött.
Juj,és még biztos sok apróság van, ami tök jól jött.
Sztem egyáltalán nem korai már most nézelődni hordozó, babakocsi kiságy részen, ezek elég sokba tudnak kerülni, és jó, ha az ember szétnéz, hogy mi a felhozatal hol olcsóbb, hol jobb , szebb stb.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Anyukák - köszi a tippeket!! :D

Én valahogy nem gondoltam hogy feltétlenül kéne a légzésfigyelö - pláne hogy nem annyira nagy a lakásunk...De hát ezek szerint azért érdemes lenne gondolkozni rajta mégis...

Kép
anicca
 
 


anicca,
ha jól tudom bérelni is lehet légzésfigyelőt.
Amúgy szeintem ez nem lakásméret fügvénye.
én kb 15 cm-ről néztem a takaró szöszeit, hogy emelkedik e rendesen, és vesz e levegőt a gyerek. :lol: :lol:

Amit most tuti fogok venni, az szoptatós felső. Flóránál nem volt, és mivel mi állandó jövő-menős emberek vagyunk így nagyon hiányzott, ha pl a kocsiban vagy valahol "nyilvános" helyen akartam szoptatni.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Hát, nekünk az első gyerekünk lesz. Úgyhogy nagyon sok mindent kell vennünk. Pontosabban szólva mindent. Sajnos senkitől nem fogok kapni semmit. Nincs olyan ismerősőm, rokonom.
Egyedül anyuéktól számíthatok segítségre. Apu célzott már rá, hogy a babakocsit majd ők...
Szóval szerintem mindenből megvenni az újat iszonyat drága.
Egyszerre nem tudunk annyi pénzt kiadni. Ezért gondoltuk, hogy mindent megveszünk szép lassan. Lépésről lépésre.
Decemberben ott a karácsony, és nagy a család, túl sok babacucc már nem fér bele. Januárban meg már nem biztos, hogy tudok dolgozni. Februárban már nem akarok. (Ti meddig godoltátok?)
Szóval táppénz mellett sok pénzt kiadni nem nagyon lehet. Szóval marad megint október, november a nagyobb dolgok megvásárlására.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Vadszi: Nekem is elsö baba, de szerencsére sok mindent kapunk majd barátoktól használtan. Kiságyat, babakocsit azért biztos vennünk kell.

Én azt mondtam itt bent hogy január végéig vagyok - majd meglátom. Igazából nálunk az ösz a húzós, mert egy kolleganöm novemberben megy el (szintén szülni), így novemberben-decemberben még nagyon számítanak rám. Szóval január már igazából mindegy, majd meglátom hogy érzem magam. Ha jól vagyok, akkor valszeg marad a január vége.

Kép
anicca
 
 


Én is igy gondolom. Ha jól vagyok tudok még mozogni, akkor visszamegyek még januárra is!

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


sziasztok

hát én most bizniszeltem le 2000ért két hordozókendőt
amúgy nem akarom hullára vásárolni magamat
szép lassan jelentkeznek az emberek, h ki mit ad
babakocsi, mózes, fürdetőkád már tuti van az egyik évfolyamtársamtól
meg ő sokmindent ad majd még
neki most 8 hónapos a kislánya
szóval a rucikat majd mástól
de van egy másik ismerősöm aki meg mindjárt szül és fiacskája lesz
szóval ő is ígért dolgokat
meg karácsonykor is gondolom inkább Zsombi kapja majd a csomagokat az én nevem alatt :roll:

Kép
yilonne
 
 


Ezt nem hiszem el!!!
Írtam egy kisregénnyi hozzászólást, már majdnem mindent megírtam, közben véletlenül rákattintottam egy linkre, és eltűnt az egész!!! ÁÁÁÁÁ! :evil: :evil: :evil:
Most kezdhetem előről! :cry: :cry: :cry:
Na majd remélem hamarosan a végére érek. :?

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


yilonne
 
 


Kép
+1
Kép
yilonne
 
 


Halihó!

Sikerült végigolvasnom mindent, íme a reagálások-remélem érdekel valakit! :)

Otthonszülés:
Jó sok hsz-t írtatok róla, sokakkal egyetértek, de szerintem mindenki a körülményeihez képest döntse el maga, hogy neki mi a jó. Én nem mernék otthon szülni, de ennek gondolom legfőbb oka az én macerás esetem, ami mindenképp szigorú orvosi ellenőrzést igényel, és részemről felelőtlenség lenne bevállalni, hogy itthon szüljek. Talán ha minden rendben lenne, másképp gondolkodnék, de lehet, hogy akkor sem fordulna meg a fejemben.

Oltások:
Valószínűleg én is csak a kötelezőket fogom beadatni a gyerkőcnek, amit nem muszáj, azt nem.

C&A, H&M:
Szerintem nem valami olcsók ott a cuccok, jókat azért lehet találni, meg ha szerencséje van az embernek, akkor ki tud fogni 1-1 akciós cuccot, akkor megéri.
Frankfurtban voltunk mindkét helyen, 29-49 Euro között mozognak a kismamacuccok. Ennyiért nem vettem, viszont a H&M-ben találtam egy leárazott rövidujjú kismamafelsőt 9,95 Euroért. Azt megvettem, szerintem jó áron volt, és csini.

Szerintem jó dolog, ha a párunk is elkísér a vizsgálatokra, és kiveszi a részét, amiből csak lehet. Így ő is közelebb érzi majd magát a picihez. Az én férjem irtózik a kórházaktól és az orvosoktól, vizsgálatoktól, mégis amikor csak teheti, elkísér a vizsgálatokra, bejön velem a dokihoz, együtt intézünk mindent. Nagyon érdekli, hogy mi van a babával, és izgatottan várja a vizsgálatokat, csak a várakozást viseli nehezebben.

Szabccsi! Honey! Ktouch!
Gratulálok a jó eredményekhez! Csak így tovább! :)

Csézjang! Minyu! Vadszi!
Szörnyű lehet ez az állandó róka komázás, meg rosszullét! Együttérzek Veletek, bár szerencsére én nem tapasztaltam meg ezt az oldalát a terhességnek. Remélem már jobban vagytok, és hamarosan megszűnnek a tünetek!

Heni!
Vigyázz nagyon magadra, és pihenj, amennyit lehet! Bár gondolom ezt gyerkőc mellett nem igazán lehet.

Ginnie!
Drukkolok, hogy minden ok legyen!
Lázcsillapítót nekem is az Algopyrint mondták, meg az Aspirint.
Viszont ha valaki hosszú utazásra indul, ajánlatos bevenni egy Astrix tablettát, mert ez meggátolja, hogy trombőzist kapjatok a mozdulatlanságtól, kényelmetlen testhelyzettől. Nekem legalábbis ezt tanácsolta a dokim a frankfurti útra.

Dongó!
Üdv köztünk! Boldog babavárást! :)

Anikó!
Neked is üdv, és hasonló jókat!
Mainhattan? Ezt még nem hallottam, de jópofa. :)

Frankfurt nagyon jó volt, bár nem nagyon pihentünk.
Csütörtök hajnalban indulás, kora este értünk oda.
Péntek autókiállítás. Nagyon jó volt, sok tuti járgány. De nagyon elfáradtam, reggel 9-től este 7-ig non-stop gyaloglás...
Szombat kilátó látogatás, városnézés, shoppingolás, :) repülőtér látogatás, kilátókról fel- és leszálló gépek kukkolása. Itt sem kevésbé fáradtam el.
Vasárnap hajnalban pedig go haza. Szóval jó volt, csak az alvás hiányzott, de most igyekszem pótolni. :wink:

Detty!
Várom a válaszod a privire, ha van időd! Kíváncsi vagyok, mi történt Veletek azóta!

Tegnap voltam AFP, vércukor, vércsoport, Wassermann, egyebek miatt vérvételen. Szerencsére nem kellett végigvárni a sort, mivel ugyebár kismamák soron kívül bemehettek. :lol: Ugye milyen jó kismamának lenni? :D Pedig kb. 50-en voltak, én a 47-es sorszámot hűztam. Azt hiszem várhattam volna egy ideig, szerintem rosszul is lettem volna az éhségtől...
Állítólag 1 hét múlva lesz eredmény. Remélem minden rendben lesz.
Okt. 8-án megyünk a nődokimhoz, valószínű azutáni héten meg a 18. heti UH-ra. Már nagyon várom, olyan régen láttam a babókámat! :( Viszont annyiból már jobb a helyzet, hogy legalább már minden nap érzem a mocorgást, és így tudom, hogy jól van. Olyan jóóóó érzés, ahogy ficánkol! :D :D :D

Az AFP-vel kapcsolatban találtam egy linket, szerintem érdemes megnézni!
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=593

(Mellesleg ez volt az a link, amit az előbb véletlenül megnyitottam! Már itt tartottam, és idáig írhattam mindent újra! :evil: ) Na de sikerült! :) Gyors voltam, ugye?
Azért bevallom, fel kellett jegyzetelnem, hogy mikre kell reagálnom, ennyi minden nem ment volna fejből! :wink:

Na remélem mindenre, mindenkinek reagáltam! Örülnék, ha az én Hsz-aim sem maradnának reakció nélkül! Remélem olvastok engem is, és számíthatok Rátok! Eddig elég sok írásom reakció nélkül maradt. :( Pedig én igyekszem mindenkihez szólni pár kedves szót!

Szép estét mindenkinek! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Ylonne!
Nagyon tutik ezek a cuccok! Én is szeretnék ilyesmit! Ez volt, amit netről rendeltél?

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Sziasztok
bocs az ismételt eltűnésért
Megvolt az első munkanapom, hááát mit nem mondjak érdekes volt, főleg hogy közölték 2012ben kivonul a cég, tehát már nem lesz hova visszamenjek majd melózni, és végkielégítést kapok pff komoly nagyon, két gyerekkel hol találok majd munkát:(

Remélem mindenkinél minden rendben az én kicsikém szerdán megmozdult, azóta meg sem áll:)

Hétfőn megyek dokihoz, kiváncsi vok most megvizsgál e

Állatorvos állítólag a szomszéd szrinte megnézte de a kutya nincs már itt szerencsére.

Kép

Kép
andrea001
 
 


dizzy
nem nem, ezeket most találtam
a netről csak kendőt rendeltem hordozósat, de azt magánszemélytől
csak sima fehéret, no de 2db 2000ért mindenképpen megéri
ezen a fenti oldalon azért vannak necces dolgok is, szerintem
de ez a kettő vicces:)

ma már reggel is meg délután is mocorgott a drága
lehet aktivizálja magát néha nappal is? persze most is csak relaxáció közben
szóval rájött h ezzel zsarolhat érzelmileg
na jó, relaxálni nekem is jó :lol:

Kép
yilonne
 
 


andi ne izgulj, mire visszamennél sok minden változik még a világban
gratula a mocorgáshoz
Kép
yilonne
 
 


Dizzy!

Én mindig olvaslak! :)

Örülök, hogy jól sikerült a kiruccanás (irigyeltelek is érte) és igyekszem válaszolni a prividre!

Kép
Kép
detty74
 
 


mindjárt félidőőőőőőőő
yilonne
 
 


Dizzy!

Válasz elküldve!

Kép
Kép
detty74
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: