Új privát üzeneted érkezett!

nekem bergon babakocsim van vagyis megint azt vettem és szeretem ha nagy, hogy a gyerek kényelmesen elférjen benne és legyen nagy és levető kereke!így befér az autóba és nekem nem okoz gondot a járműveken való közlekedés sem!pedig nélunk is sokan vannak a buszon, villamoson!Nagyon jól téliesíthatő, egy mozdulattal sportosítható és a legnagyobb fekvőfelülettel rendelkezik, hatalmas bevásárló kosara van

Kép
Kép
20100310
 
 



Kép
Kép
20100310
 
 


rengeteg fajtája van és nagyon sokféle külsővel rendelkezik

Kép
Kép
20100310
 
 

 
 

heni köszi! az az igazság, h olyan babakocsit keresek most, ami a lehető legkönnyebb és a lehető legkönnyebben irányítható, iszonyú kicsi, de van bevásárlóhálója. ez most nem a babónak kell, hanem ketteskének :)

KépKépKép
dongó
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok a zavarásért!
Tavaly ilyenkor én februárra vártam a harmadik babámat. :wink:
Volna néhány eladó kismamaruhám:

Kép C&A-Yessica L (44-46) Nagyon csinos darab.
Kép Készítői fölső. Nagyon kényelmes!
Kép Kép Készítőtől 40-es farmer naci. Hátul zsebes. Nagyon szerettem!
Kép Kép Készítőtől mályva színű naci-L-es Ennek nincs zsebe, de nagyon kényelmes. Jól megy hozzá a csíkos felső.
Kép C&A-Yessica XL (48-50)
Kép Rövid ujjú zöld felső

Minden ruha jól megkímélt állapotban van!!! Ezeket csak most a harmadik babavárásomnál hordtam.
Van ezeken kívül még két nagyobb méretű nadrágom is. Egy farmer és egy drapp kord.

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


Van ezeken kívül még egy eladó hordozókendőm (illetve egy nagyobb és egy kisebb) és egy vadiúj kengurúm is. Kék színű.
A kendők ára: 2000Ft.
A kengurúé: 3000Ft. (A márkája nem tudom mi, de akit érdekel megnézem. Azt tudom, hogy olasz.
Akit érdekel, írjon a majorneedina@gmail.com-ra.

A nacik ára: 4000Ft
A fölsők: 1500Ft
(de megegyezhetünk!)

Ha kell mérek is! Vagy mutatok képet amikor rajtam volt.

Köszönöm a figyelmet!

Kellemes babavárást mindenkinek! Most jön a legjobb rész! Élvezzétek ki!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina
 
 


annica
ki az orvosod a jánosban?


jajj holnap 8:45-19:15 ig suli
meg ma is voltam a pszichón
jajj nagyon jó volt :D :D :D :D
de egy picit lógatnám is a pacskert már
pusz

Az élet egy csoda

Kép
yilonne
 
 


anicca,
hu.. nagyon tetszik a kismamarucis oldal!! :D
Na kiváncsi vagyok, milyen tapasztalatod lesz velük. Én is kinéztem csomó felsőt, szerintem én is rendelek.
Én mindíg a mérettel vagyok bajban. Normál ruciban 38-ast hordok... de a kismamarucik valahogy sokkal sokkal nagyobbak. :?

Nem tudom ki mesélte, hogy rendelt a Vampiregang.hu-ról.
Na, én is rendeltem, kismama és baba rucit is.
MEGAGIGA NAGY CSALÓDÁS volt!! Ilyen szar minőséget még az életemben nem láttam!!! :evil: A kismamapoló 1x volt rajtam, mosás után ( 30 fok ) az egész oldalsó varrás elfordult, totál csálé az egész!! Azt már meg sem említem, hogy az én 180 cm-hez az M-es méret inkább hálóingre hasonlít, mint pólóra!
A lányom bodyja már viselet közben annyira kinyúlt, hogy huzogatnom kellett neki folyamatosan, mert valamelyik válla kilógott!! :shock:
Szóval nekem nagyon nem jött be. Jópofa, de kritikánaluli a minősége!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


jaj a bohémmamis hordozók csodaszépek
csak meg is van az áruk
meg nem is értem h hogyan kéne használni
Kép
yilonne
 
 


de beleszerettem egy utolsó darabos zöldbe
jajj
annyira én-Zsombi stílus
jajjjj
most mi legyen
yilonne
 
 


hát én nagyon szeretem a babazsákot.
a hogyan hordozzunk részben le van írva, h hogyan kell használni, de végtelenül egyszerű ám. nekem zanzibarom van, de asszem azt már nem lehet kapni. ici- picire össze lehet hajtogatni, így nagyon kis helyen elfér, amikor használaton kívül van.

KépKépKép
dongó
 
 


Yilonne: Dr. Balog Imre az orvosom
Nekem is nagyon tetszettek a bohémmamás babazsákok - gondolkoztam hogy könnyü lenne vajon varrni egyet?? Mert van ám otthon anyagom... De nem tudom, annyira azért nem vagyok profi varró :lol:

Na, reggel voltam afp-s vérvételen, szóval az is le van tudva. Most nagyon álmos vagyok, mert már 6-kor keltem - amit nagggggyon ritkán szoktam :wink: De csak túlélem ezt a napot is, csak annyira nincs kedvem dolgozni - de hát ez van. :roll:

Kép
anicca
 
 


Dongó és Jánosos lányok!

1.
/ Olyan kérdésem van, hogy szülés után a csecsemősök ha kérem éjjelre beveszik szájhúzás nélkül a ababát, vagy inkább azért azt szeretik ha nálad van?
Csak mert az Istvánban nekem az nem jött be hogy 12 órás vajúdás és szülés után / este 8 kor született meg a baba/ szinte 1-2 óra múlva azonnal a kezembe nyomták a babát, megmutatták hogy kell ellátni a köldököt, meg pelenkázni holott még azt sem tudtam fiú vagyok-e vagy lány a fáradságtól és hiába kértem éjjelre nem vették be, ami iszonyú fárasztó volt nekem. Én azt gondolom hogy / főleg akinek hosszú és nehéz volt a szülése/ jó ha beveszik éjjelre ha kéri.
A János kórházban ez hogy van???
Amúgy azt én sem szeretem ha üvegajtón keresztül nézhetik a családtagjaim, úgyhogy ez jó amit írtál.
2./
Ja még valami: Ez komoly hogy szülésznőt már most kell választani??? Mert az Istvánban kb: a 30-34.hét körül kell, pedig az is nagyon zsúfolt hely!!!!!!?????


3./
Ja és az Istvánban nekem kellett baba ruhákat bevinni/ ez nem volt baj/ és minden nap én öltöztettem meg pelusoztam, ez a Jánosban hogy van??? Hagyják hogy én csináljam vagy a csecsemősök öltöztetik?Engem nem zavart hogy én öltöztettem mert mire hazamentem megtanultam mindent vele kapcsolatban.
Szóval alapvetően az Istvánnal csak a csecsemős napokkal volt bajom, a szülés álom volt.

4./ A szülőszobában ugye egydül vajúdhatok, nem még másik három szenvedővel? bocs a asok kérdést, még lesz sok később ha nem fárasztalak!


Anicca!

Balog Imréről csupa jókat hallottam. Mikor mész genetikai uh-ra, 1 hét múlva? Én dr. Szuromihoz járok. Jövő hét elején megyek afp-re, aztán kb: 1 hét múlva genetikai uh. alig várom mert még fogalmunk sincs mi a baba neme. De persze azt várom inkább hogy minden a legnyagyobb rendben legyen a pocakban mert a genetikau uh-ig még nem tudok megnyugodni, az másodlagos hogy mi a neme, de azért nagyon kíváncsiak vagyunk arra is!


Honeymon!

Én sosem bíztam a rendelős ruhákban, akárhányszor rendeltem életemben mind hatalmas csalódás volt, így soha többet!
Hiszen se az anyagát, se a méretét se a szabását nem látom pontosan, úgyhogy én csak akkor veszek meg valamit ha felpróbálom! Sajnálom hogy neked se jött be, de hát ezek sajnos ilyenek....
csézjang
 
 


Sziasztok!

Sajnos nekem nem múlik a hasfájás, úgyhogy holnap megyek dokihoz. Remélem nincs baja a picúrnak. Nagyon sokat stresszeltem mostanába. :cry:

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Csézjang: eddig én is nagyon elégedett vagyok vele :D Én genetikai uh-ra október 14-én megyek, szóval még két hét. Azt különben általában hány hetes terhesen csínálják? 18-20. hétben? Én akkor pont 19 hetes leszek. AFP-re különben menjél be pontosan 7-re, ha tudsz, mert akkor biztos nem kell sorba állni (én ma öt perccel 7 után érkeztem, és 15 percet vártam és amikor h8-kor elmentem már nagyon sokan vártak kint). Ja és vigyél magaddal pisit :wink:

Kép
anicca
 
 


Anicca!

Nekem a kisfiamnál 17 hét 6 naposan volt genetikai uh, és akkor tudtam meg azt is hogy kisfiú, úgy tudom a 18.hét körül van genetikai uh, ez lehet 17 hét pár nap vagy 19-20 hét is, orvosa válogatja, mindneki másképp csinálja.Igen nekem is vinnem kell pisit, aztán már alig várom a genetikai uh-t! Te sem tudod még a nemét???
csézjang
 
 


Sziasztok!

Nem nagyon van időm visszaolvasni :?
Remélem, mindenki jól van :wink:
Mi igen. Csütörtökön megyek genetikai uh-ra;)
Végre sikerült apával zöldágra vergődni, és megvan a kisöcsi neve;)
Apa önző módón :lol: , nem csak a vezeték, de a keresztnevét is örökíteni szerette volna, én meg nem vagyok ennek híve :wink: .Szombaton esküvőn voltunk, és 3 pohár pezsgő és egy jagermuki után kibökte, hogy mi lenne, ha MÁRK lenne öcsibogyó neve :lol: Én csak narancsleveztem, de rögtön emeltem poharam a remek ötletre :lol:

málna2162
 
 


Csézjang: Én sem tudom még a nemét, múlt csütörtökön voltam az orvosmnál uh-n de nem nagyon akarta megmutatni magát a pici :wink: De ráér, legkésöbb márciusban megtudom :lol: De azért remélem a genetikai uh-n kiderül...

Kép
anicca
 
 


honey, én rendeltem onnan, a póló rám is hatalmas lett :-) De épp most van első alkalommal a mosógépben, akkor nem túl jók a kilátások. :?

viggi79
Kép
viggi79
 
 


csézjang:

a jánosra alapvetően az jellemző, amit már írtam: az van, amit te szeretnél. ha te estére beadod (ált. be szokták adni az anyukák) akkor beadod, ha nem akarod beadni, akkor nem kell. nincs szájhúzgálás ilyesmi. az van, h 10ig kell beérkeznie a babának, ha nem marad veled éjjelre.

adnak babaruhát, de én vittem is be és átöltöztettem, ha nagyon gáz cuccot adtak rá. mármint nem külsőleg, hanem pl az anyaga nagyon daróc volt, akkor adtam rá sajátot. pelust ilyesmit vinni kell és mivel egészt nap veled van, ezért ezt te intézed. tehát van minden szobában pelenkázó és ha kéred megmutatják, h mit hogy kell. egyébként meg van gyerekorvosi meg orvosi vizit, jön a csecsemős nővér és csekkolja, h minden rendben van e, de alapvetően békén vagy hagyva.

vajúdni mindenki a szülőszobában vajúdik egyedül. (mármint a férjével vagy dúlával vagy akármivel). itt nincs külön vajúdó, ha megérkezel, h jöttél szülni, rögtön a szülőszobádba kerülsz.

azért kell most szülésznőt választani, mert egy szülésznő 5 extra szülést vállalhat egy hónapban. tehát hamar betelik a lista.

kérdezz nyugodtan! szuromi és balogh nagyon jó dokik! nekem baltschik a dokim, maximálisan megbízom benne!

KépKépKép
dongó
 
 


Sziasztok!

Hogy telt a hétvégétek????

Szabccsi:Múljon el mihamarabb a hasfájásod,nem lesz semmi baj!!!!!

Málna:Márk nekünk is nagyon tetszik,de a mi vezetéknevünkhöz nem jó.
Roptál sokat az esküvőn??????
Kisfiad is veletek volt?Ő hogy bírja a bulikat?

Ígértem,hogy lefotózom a nadrágokat.Nem felejtettem el csak nem volt időnk hétvégén.
De ma este megkérem apát csináljon fotót.

Szent Imrések:Szeretném tőletek megkérdezni,hogy (tudom még messze van) CTG-re a kórházba kell majd menni?Ti hova jártatok?
Előre is köszönöm.

Szoktatok járni játszóházba vagy ringatóra vagy hasonló zenés foglalkozásokra a gyerekekkel?

További szép napot

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Dongó!

Tehát már akár a 18 heti genetikai uh-n is/ amire 2 hét múlva megyek/ akár felvethetem Szurominak a szülésznő választás témát? Na erre kíváncsi leszek, megkérdezem majd tőle.
Neked is mondta valaki hogy már most válassz szülésznőt?Vagy ezt honnan tudod, hogy ilyen korán kell?
Gondolom a doki itt is ajánl egyet mint más kórházakban, legalábbis az Istvánban nekem a dokim ajánlott egyet akivel ő szeret dolgozni, és tényleg bevált az ő kettősük. Ez itt is így van?

És mi van ha netán a végén kiderül hogy császárra lesz szükség? akkor nem ciki ha már választottál szülésznőt?/ hisz ahhoz nem kell/

Ja, egyébként az tök megnyugtató volt amit írtál, hogy itt simán be lehet adni éjjelre a babát ha fáradt vagy, nem néznek rád csúnyán.Főleg ha többen is beadják, mert egyedül olyan ciki lenne, mintha rossza anya lennék, pedig szerintem ez nem ezen múlik...
csézjang
 
 


hát elég sok a jánosos barátom (van egy zárt fórumunk, meg sok barátnőm szült már a dokimmal) és ez szájhagyomány útján terjed. pontosabban nekem fix volt , h melyik szülésznőt akarom és akik javasolták mesélték, h ha későre hagyom tuti nem ér majd rá.
nekem császár volt a második, tudtam, h 70% h az lesz, mégis választottam. és azért ott is elkél.
ő fogad, intézi a szükséges dolgokat, ő csinálja a ctgét a 36. héttől, előre egyeztetett időpontban) bejön a császárra, ő segít az első szoptatásnál, mert így császárosan is lehet, háton fekve, ügyetlenül, de lehet, rád néz amíg bent vagy stb.

szerintem kb 80% beadja éjszakára a babát.

KépKépKép
dongó
 
 


Dongó: Köszi mégegyszer a Jánosos tippeket :D Én nem gondoltam hogy kéne szülésznöt választani... Szóval az a baj, ha nincs elöreválasztott szülésznöd, akkor nem figyelnek rád annyira? De akkor mennyit kell fizetni a szülésznönek?

Kép
anicca
 
 


Köszönöm Szilvi aranyos vagy, remélem tényleg túl leszek rajta, vagy legalább megnyugszom, hogy nincs baj.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


szabccsi: hogy/hol fáj? biztos nincs semmi komoly!

málna: a márk nagyon jó kis név!!!!

szilvi: mi járunk tücsökzenére a kisebbik fiammal. most kezdtünk egy 10 hetes kurzust.

anicca: nem arról van szó, h nem figyelnek rád annyira, csak elképzelhető, h te egyedül szülsz és akkor okés mert tuti nem kell rohangálnia, de ha mondjuk telt ház van, akkor lehet, h csak villámlátogatásai lesznek.

ezt neked kell tudnod, h ez fontos e neked vagy sem. lesz e bent veled valaki? férj, dúla stb.

ár: amennyit gondolsz tényleg.

KépKépKép
dongó
 
 


Sziasztok!

Nem nagyon tudok most reagálgatni, de azért van pár dolog amit olvasgatva nagyon elkezdett járni az agyam.

Egyrészt a kórházi körülmények, kórházválasztás:
Mamacka! szerintem a Kútvölgyivel nincs igazán gond, sőt, nagyon jónak tartom. Össze is szedtem a pozitívumokat.

Pozitívum:
- A terhesgondozás alatt a vizsgálatokra, vérvételre, stb. általában nem sokat kell várni, nincs tömegnyomor.
- AFP-s vérvételnél nem csak AFP-t néznek, hanem valami kombinált, 3-as tesztet csinálnak és betegségre nézve kockázatbecslést állítanak fel.
- Az ügyeletes szülésznő hozott homeopátiás szereket és illóolajokat a vajúdás megkönnyítésére.
- Kellemes, barátságos volt a szülőszoba, férj első pillanattól velem lehetett.
- Szülés után azonnal megkaptam a babámat, még a köldökzsinóron lógva tették a mellkasomra, mellemre.
- Mérésre, fürdetésre férj is mehetett a babával és a gátvarrás után újra visszakaphattam Lucát és szopizhatott, illetve próbálkozhattunk.
- Húsvéti baba lévén kaptunk nyuszis rajzot a táblájára. :) Ez csak azért fontos, mert mutatja a kedves, emberi hozzáállást.
- A baba a nap 24 órájában velem lehetett, fürdetésen, csecsemőorvosi viziten is.
- Semmit nem kapott a baba a tudtom nélkül.
- A babákat, ha nagyon szükséges volt pohárból itatták.
- Volt mellszívó is, a használatát is megmutatták, bár én ott nem használtam azt.
- Barátságos, plexi, tolható babaágyacskákat kaptak a babák.
- Gyakorlatilag semmit nem kellett vinni, mindent adtak amire szükség volt baba ápolási szerek, pelenka, babaruhák (még válogatni is lehetett ), hálóing, betét, stb.
- A csecsemősökhöz éjjel-nappal be lehetett menni segítséget kérni, ott is lehetett szoptatni, adtak szoptatós párnát, párnát a sajgó gátunk alá... És bármikor kicsit be lehetett tolni a babát, ha pl. wc-re, zuhanyozni kellett menni, stb. Első éjjel én is pár órára (éjfél után) a csecsemősöknél hagytam a babát, mert nagyon rosszul voltam. Hajnalban hozták Lucát, ahogy ébredt.
- 2 ágyas, nagyon kellemes, szépen felszerelt szobába kerülhettem, ahol a férj éjjel-nappal velem lehetett.
- Nem volt tömeg, nem volt átjáróház, családias hangulat.
- Abszolút bababarát és szoptatáscentrikus az osztály.
- Állítólag nagyon jó szülésznők vannak, homeopátiát használnak és természetes módszerek követői.

Nálam csak az orvosválasztással volt szerintem probléma, meg, hogy nem választottam szülésznőt. Most mindenképp meg kellene tennem, mert az új dokim (aki szintén csodálatosan emberi és természetes hozzáállású), márciusban fog menni síelni, így ez kicsit megijeszt... Legalább a szülésznőm választott legyen.

Amit sajnáltam/sajnálok, hogy nincs pl. kád a szülészeten, de mivel most privatizálták és átalakítják, remélem, hogy esetleg márciusra már lesz rá lehetőség. Ha méregdrága magánszülészeti klinika lesz, akkor ez a minimum... (Én még pont a tb finanszírozásba beleférek. :D )

Jó hallani, hogy ilyen pozitív változások vannak a Jánosban, én Lucával még nem mertem oda menni, pedig a volt dokim ott van. Csak ezért váltottam...

Mamacka! Nagyon felvillanyoztak a hordozós linkeid! :D Azóta csak hordozó ügyben olvasgatok, érdeklődöm. (A Mamamin is beindultam újra. :)) Én mindenképp szeretnék még vmit a kistesó hordozására. A Liliputi később jó. Nagyon jópofa ez a rugalmas kendő is.
Te kérdezted, hogy akkor régit típusú Liliputim van-e? Nem. Már az új fajta, alvócsuklyás. Nagyon jó, kényelmes, de azért nekem picit hajlott a derékpánt és nem is elég hosszú a párnázása derékon. De azért szeretem! :) Ilyen van nekünk:
Kép

biribon
 
 


Dongó! Ugyanúgy fáj mint mikor megjönne, a hasam alja (ahol a picúr van), és a derekam.
Van aki azt mondta, hogy magnézium hiány! De lehet a stressztől is!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Nem folyamatosan fáj, csak időközönként, főleg ha ülök!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Valaki járt/jár kismama jógára? Mik a tapasztalatok?

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Viggi:Én jártam a fiammal,és nagyon jó volt.Mondjuk én előtti is jógázgattam.Most is menni fogok ha elindul itt ahol lakom.
Szerintem próbáld ki,nem veszítesz semmit!

Nem emlékszem(kicsit hosszú idő lenne visszanéznem) de egyszer valaki felrakott egy nagyon jó kis kismamás pólót valami jópofa felirattal.Segítenétek ki volt az?Köszi

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Szabbcsi! Szerintem nem lesz semmi különösebb probléma. Ilyenkor annyi minden fájdogálhat, sajoghat... :( Én 10 hetesen majd meg haltam a keresztcsonti fájdalmaktól.

Szilvi! Szerintem Viggi volt, de pont most merültek fel problémák azzal kapcsolatban. Honey is rendelt, de nagyon nem jó a minősége. :( (Pár hsz-szel ezelőtt írtak róla.)

biribon
 
 


Dongó és Jánosos lányok!

Tényleg kell / ajánlott/ a császárhoz is szülésznő? Ezt nem is gondoltam. :shock:
Egyébként szívesen veszem a Jánosos lányok szüléstörténeteit, illetve császárélményeit, tényleg érdekel minden ezzel kapcsolatos dolog./akár priviben is ha ezzel esetleg untatjuk a többieket, bár engem is érdekel más csajok más kórháztapasztalata./

Ja Dongó miért volt császár neked a második ha megkérdezhetem? És az jó élmény volt? Nem fájt semmi közben/utána?/
Én eddig a sima szülést éltem át, de elég nehéz szülés volt, úgyhogy lehet hogy másodszorra császár lesz, fene se tudja.
csézjang
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk tegnap Frankfurtból. Tök jó volt, bár keveset aludtunk.
Elkezdtem visszaolvasni a hsz-okat, de nem hiszem, hogy ma a végére érek.
Holnap jelentkezem, és megpróbálok visszamenőleg reagálni én is.

Minden újonnan csatlakozónak üdvözlet! Boldog, gondtalan babavárást mindenkinek!

Egyébként kicsit szomorkodtam, mert az én hozzászólásaimra sem sok válasz szokott jönni. :( Remélem ettől még nem kell kirekesztve éreznem magam! Én azért próbálok mindenkinek reagálni, aki nekem ír, vagy olyat, ami engem is érint.

Ja, képzeljétek, 16. héttől már igencsak érzem a pici mocogását, szinte minden nap, van hogy többször is. :D :D :D
Szerintem igen aktív lehet. És ami engem is megdöbbentett, hogy Férjecském is érezte, amikor rátette esténként a kezét a pocimra. Ez olyan hihetetlen! Azt hittem, ő majd sokkal később fogja csak érezni. Nagyon örülök neki! :D :D :D

Na folytatom az olvasást, míg Férjecském hazajön, aztán holnap jövök remélem!

Üdv és szép estét mindenkinek! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


sziasztok
csak bejelentkezés
Zsombi változatlanul este aktív
szép lesz az UH-n ha majd végig alszik
szóval a nappal az enyém az este az ővé
érdekes
kis átfedés van, lefekvéskor
ha nem alszom el rögtön akkor néha elkapom

na puszi mindenkinek

Kép
yilonne
 
 


másik fórumon írták be ezt a storyt:

Egyszer egy jól keresö apa úgy döntött, elviszi vidékre 7 éves
kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is
vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt,
hogy milyen szerencsés családban él.

Egy egyszerü falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy
éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa
megkérdezte fiát.

-Nos, mit gondolsz erröl az útról?
-Nagyon jó volt apa!
-Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?
-Igen.
-És mit láttál meg mindebböl?
-Azt, Apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk
van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák
árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi
udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül
láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog
családként élnek. Te és Anyu viszont egész nap dolgoztok, és alig
látlak titeket.

Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:
-Köszönöm Apa, hogy megmutattad, milyen gazdagok is lehetnénk.
yilonne
 
 


Szabccsi!

Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond!!! Nekem is görcsölget időnként (pl. most) és aggódom is egy picit, de mindig emlékeztetem magam, hogy Alexával VÉGIG görcsöltem, egész terhesség alatt, és nem volt semmi baj. Jelentkezz, ha voltál dokinál!

Kép
Kép
detty74
 
 


dizzy: szuper, h érzed a baba mozgását. nekünk esténként a férjem ráteszi a pocakomra a fülét, és hallja a buborékokat, meg kicsit már mintha érezné a mozgolódást.

csézjang: úgy volt, h a dokimmal azt beszéltük meg, h benne van a pakliban, h kétesélyes lesz a második szülés. én a nagyobbik fiammal 11 óra alatt negyed ujjnyira tágultam ki, amikor elment a szívhang, tehát a méhszájam sose nyílt ki igazán.
szóval du 5kor a 39. hét elején elment a magzatvíz. bementünk a kórházba, ott volt a szülésznőm. ctg, szülőszoba. jött egy doki, megvizsgált. kb 5 perces fájások. a dokim épp rendelt, este f9re ígérte h jön, addig figyeljük, h hogy alakul a tágulás, vajúdás. ha halad a dolog, akkor szóba jöhet a természetes út. csak abban az esetben lehet ilyen kicsi korkül-nél császár után természetes, h ha halad a szülés. hosszú-órákig tartó vajúdást, tágulást nem bír ki egy olyan heg, amit 20 hónapja vágtak.
bejött a dokim, f9kor. semmi tágulás, a baba fent, pocak fent. megbeszéltük, h kb 10 óra múlva is itt tartanánk, és akkor császár lenne a vége, szal nem tököltünk.

nekem nagyon jó élmény volt az egész. a gyógyulás másodszorra nem volt olyan sima, mint elsőre, amikor a 3. napon már kb semmi de semmi bajom nem volt. sajnos most kicsit elbénáztam. megemeltem valamit és nem kellett volna, kicsit fájt miatta.
de azlrt 1 héttel később már a játszón voltam a két gyerekkel. :)

KépKépKép
dongó
 
 


szilvi,
ha van választott szülésznőd, akkor általában hozzá kell járnod CTG-re (persze ez is szülésznője válogatja ) , ha nincs választott, akkor a kórházba kell menned a megadott időpontra! Elég vacakok sajn a gépek. Illetve 2 nagyon vacak, 1 vadi új. Szerencse kérdése hova kerülsz.

Bocs, hogy megint szóba kerül, de pont friss cikk a babanet nyitón. Ajánlom figyelmébe mindenkinek.

http://babanet.hu/teto/maguk_mar_megint_itt.html

Egyébként a mostani ÉVA magazinban van egy 4 oldalas cikk az oltásokról. Húúú nagyon jó, mert minden szemszöget boncolgat! Ajánlom figyelmébe mindenkinek, akit foglalkoztat az oltás kérdés.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Szilvi: igen én rendeltem, de valóban nem olyan jó minőségű. :-(

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Honey!

Elolvastam a cikket és még mindig futkos a hideg a hátamon!

Kép
Kép
detty74
 
 


Honey, érdekes ez a cikk, de lehet hogy én értem félre. A kisfiú egy oltástól lett beteg vagy az oltás hiányától? Erről csak 2-3 mondat szól, de nem egyértelműen. Borzasztó, ami most van valóban... így legyünk okosak.....

Én ezt olvasgattam http://giulio.freeblog.hu/ Egy háziorvos írja, van benne szó az új influenzáról is, hogy higany is van az oltóanyagban és hogy a tünetek nélkül meghalt férfi mekkora reklám a gyógyszergyártóknak, hisz mindenki érezheti, hogy nincs biztonságban.....

No én megyek a védőnőhöz, most először. Kapok kiskönyvet is végre talán. :)

Kép
Kép
ginnie
 
 


Jó reggelt csajok!

Én 15-16 hetes vagyok most és néha olyan furcsa bugyborékolst érzek a hasamban, gondolom ez a baba de nem mondanám rá egyértelműen hogy rúgást érzek hisz még olyan pici, hanem olyan pici mocorgásokat. :) A kisfiamnál is a 20.hét után volt tök jó mert akkor már minden nap és erősen éreztem, most is ezt várom majd. :)

DONGÓ!

Fárasztanálak megint pár kérdéssel:

- Az jutott eszembe hogy a Jánosban fel lehet vetetni az uh.-t cd lemezre, vagy itt nem szokás? / Nem baj, ha nem szokás csak kérdezem /
Az István kórházban 5 éve amikor született a fiam ott vittem kazit és felvette a dokim a 12.heti és 18.heti uh-t is, tök jó volt, nem tudom ez a JÁnosban is így van-e, mert nem kérdeztem és nem is mondták.
Ha nem szokták itt nem baj, akkor majd elmegyek a 20.hét után egy 4D uh-ra ahol felveszik.
2 Hét múlva megyek a 18.heti genetikai uh-ra a Jánosba, és ha fel lehet vetetni akkor viszek lemezt.

Még pár kérdés:

- A Jánosban sima szülés közben végig ott lehet apa, ugye?
- Szülés után rögtön az anya és apa kezébe is adják, meg is foghatja és együtt maradhatunk hárman picit ugye?
- Magyarul lazán kezelik hogy apa ott van a szülésnél ugye? Nem rőltetetnek rád semmit?
- Beöntést adnak szülésnél?/ ettől fosok, egyszer kaptam egy műtétnél de többször nem szeretném.../
- És császárnál?
- Császár után apa kezébe adják először a babát?

Köszi, sokat segítesz a válaszaiddal!!! - Cséz
csézjang
 
 


Sziasztok!

A kórházakhoz nem nagyon tudok hozzászólni, de szívesen leírom, hogy Zalaegerszegen milyen volt a szülészet, ha valakit érdekel...

Yilonne,
nagyon tetszik ez az írás, szeretném én is megmutatni a gyerekeimnek, hogy milyen nehéz, de egyben csodálatos a vidéki élet, most épp ezen dolgozunk a férjemmel és az elkövetkezendő 50 évben sem fogunk unatkozni...remélem, hogy mindezt együtt csinálhatjuk végig...
danyuci
 
 


ja...én sosem merek ruhát rendelni...és mostanában nem is vásároltam semmit :oops: most más a cél :wink:
danyuci
 
 


Nem tudom ki mesélte, hogy rendelt a Vampiregang.hu-ról.
Na, én is rendeltem, kismama és baba rucit is.
MEGAGIGA NAGY CSALÓDÁS volt!! Ilyen szar minőséget még az életemben nem láttam!!! Evil or Very Mad A kismamapoló 1x volt rajtam, mosás után ( 30 fok ) az egész oldalsó varrás elfordult, totál csálé az egész!! Azt már meg sem említem, hogy az én 180 cm-hez az M-es méret inkább hálóingre hasonlít, mint pólóra!
A lányom bodyja már viselet közben annyira kinyúlt, hogy huzogatnom kellett neki folyamatosan, mert valamelyik válla kilógott!! Shocked
Szóval nekem nagyon nem jött be. Jópofa, de kritikánaluli a minősége!


Honey
Ez tök jó, hogy írod!
Azért ilyenre figyelhetnének!

Biribon
Az a rugalmas nekem is nagyon tetszik meg a megvart kendő is! Pedig nem vagyok kendős.

Nekem is ugyanolyan Liliputis van csak szürke mi szeretjük.

Most próbáltam a Bamberoot Hááát nagyon kényelmes és meglepődtem, mert én magasabb árra emlékeztem. A hordozós héten 17000 volt. Persze ez is marha sok de én húsz felett tudtam



Ha gondolod nekem egyik barátnőm ott szül és nagyon elégedett a dokijával. Megkérdezem a nevét!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


- AFP-s vérvételnél nem csak AFP-t néznek, hanem valami kombinált, 3-as tesztet csinálnak és betegségre nézve kockázatbecslést állítanak fel.


Ilyenn van az Istvánban is, ezért ott nagyon ritka a fals rossz eredmény!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


2 ágyas, nagyon kellemes, szépen felszerelt szobába kerülhettem, ahol a férj éjjel-nappal velem lehetett.


Ezért kellett fizetned?

Ki volt a dokid?

Nagyon jókat írtál a kórházról!

Az ember kedvet kap szülni! :)

El is küldöm barátnőmnek had örüljön! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Jó hallani, hogy ilyen pozitív változások vannak a Jánosban, én Lucával még nem mertem oda menni, pedig a volt dokim ott van. Csak ezért váltottam...


A Jánossal én is hasonlóan érzek!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Biribon

bocs figyelmetlen voltam azt hittem a Kistarcsairól írsz...


A barátnőm ott fog szülni.


De valóban a Kútvölgyiről is jókat hallottam én is!

Van azért pár jó kórház! Az embernek fel kell mérnie, hogy mik a vágyai és a kórházban mik a lehetőségek és így választani.

Az Istvánnak is vannak hátrányai. A legnagyobb hátránya az iszonyatos tömeg!
Meg a nonstop látogatás bár ezzel nekem nem volt bajom. No meg a gyerekágyas osztály.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: