Új privát üzeneted érkezett!

Biribon
pl. Nekem mikor elfolyt a magzatvíz 11 órát vártak a fájásokra csak utána kötötték be!

Az a baj, hogy a jó kórházak hamar felkapottak is lesznek.

A Bajcsy messze van tőletek? Mert az még annyira nem felkapott viszont a szemlélete sokat változott nagyon pozitív irányba mióta lecserélték a komplett orvosi gárdát. Felújították a szobákat, nincs átjáróház, van kád és egyéb alternatíva (szülni nem, de vajúdni lehet kádban)

Nézd meg hátha!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Suiasztok!

még indulás előtt egy pár sort.
Mamacka, itt is megköszönöm neked az ajánlást, örök hálám :)

A kisbaba is nagyon széééép, gyönyörű :)!

Yilonne, köszi az útvonalat.


Tegnap elmentünk a párommal az ingyenes genetikai Uh-ra, minden teljesen rendben van, mindene megvan, 7,41 cm, ezúttal a nyaki redő 1,75 mm, nem sokkal különbözik az előzőleg mérttől (1,9), combcsont világít :), koponyaszerkezet gyönyörű, méretei szerint3+5 (volt a tegnap), és kuki gyanús :D de ez még majd kiderül....

Csak a méhlepény van mélyen tapadva, vigyáznom kell az erőlködéssel, továbbá nem tudom ez mit jelent....de szerintem jó lesz minden, és mintha írtátok volna, hogy később még feljebb is jöhet...

No, majd jelentkezem!

Mindenkinek szép őszi napokat kívánok!

Nagyon jó volt látni a kis lényt! Párom teljesen elérzékenyült tőle.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Ktouch!Örülök a jó eredményekhez és a tiédnek is Honey!Mamacka a kistarcsai korház tényleg jó a szülészetét nézve!én is oda tartoznék!csak nőgyógyász nincs megfelelő!!! :?
bettiny22
 
 

 
 

Jó reggelt mindenkinek!

A kórházas témához nem nagyon tudok hozzászólni, békéscsabai lévén. Itt nálunk Békéscsabán a kórház jobban felszerelt talán, mint Gyulán, ahol én fogok szülni, de én úgy gondoltam, hogy inkább az orvoshoz ragaszkodom.
Mindenkinek gratula az eredményekhez, aki uh-n volt, én is drukkolok, hogy jövő csütörtökön mehessünk (ha addig meglesz az afp eredmény), már nagyon kíváncsi vagyok, szeretném tudni, hogy fiú-e vagy lány. (Lányt szeretnék, bár láttam a táblában inkább még a fiúk vannak többségben.)

(ez a vonalzó nem számol magától tovább?)

Kép
aniko20
 
 


Ja, és tegnap írtam, hogy én még nem éreztem mocorgást. Nos, tegnap este lefekvésnél próbáltam figyelni kicsit. Nem vagyok benne biztos, de gyanús, hogy őt éreztem. :lol:

Kép
aniko20
 
 


Üdv Anikó!Nekem is először 16 hetesen volt gyanus,utána beindult a pici!mi is csütörtökön megyünk,remélem már látni fogjuk h mi lesz!
bettiny22
 
 


Honeymoon!
Nem kell ezzel semmit sem csinálni ugyan így volt a nagyfiammal is ugyan ennyi idős volt a terhesség is!
És a végén a kisfiam a 43. héten született meg burokrepesztés mellett.
Ezzel sem lesz semmi már nem fáj de sajnos a pihenést nem tudom megoldalni a nagyfiam mellett!

Kép
Kép
20100310
 
 


Heni!

Akkor legalább a fájdalom már nem kínoz...De azért nagyon vigyázz magadra.
Az első néhány oldalon olvastam, többen is írtátok, hogy volt az elején vérzés, pecsételés. Elmúlt, akinek volt? Mert az is "idegesítő" lehet ám.
Minyunak előre is köszönöm, hogy bevesz a listába.
Vadszi! Nekem is sokat fáj a fejem, és a vérnyomásom rendben (100-110), csak a dokinál magasabb, mert elég izgulós vagyok. Ha jól emlékszem, valaki írta itt a kalciumot, ki fogom próbálni, hátha segít.
Én először ráfogtam az elevitre, ezért abba is hagytam, de most is fáj, amikor nem szedem.

Kép
aniko20
 
 


Biribon!

Látom, neked kislány lesz, és március 8. Nekem március 7., remélem követhetlek, és nekem is rózsaszín csíkom lesz :D

Kép
aniko20
 
 


Sziasztok!

Egy gyors kérdés, tudom, hogy már volt róla szó, írtátok is, de még egyszer megkérdezem, hogy terhesség alatt melyik lázcsillapítót lehet szedni? Algopyrin? És az Algoflex nem jó? Még szerencsére nem vagyok lázas, remélem nem is leszek, de elkezdett fájni a torkom és tüsszögök is egy kicsit, jobb előre tudni az ilyesmit.

Akinek azóta lett meg a szép eredménye, annak grat! :)

Egyébként nekem is a méhszájhiz közel tapadt a méhlepény, mint Ktouchnak, emellett egy kezdődő miómát is látott a doki kedden az UH-on, de ezekkel nincs most teendő, csak havonta kell ellenőrizni. Tényleg úgy érzem, hogy minden összejön ezalatt a terhesség alatt. Hematóma, mióma, rossz helyen tapadó lepény, rossz vérvételi eredmények... Mégis úgy érzem, hogy egy év múlva már játszóra megyünk. :)

Kép
Kép
ginnie
 
 


anikó: pont én írtam a kálciumot. :lol:
Egyébként én is Anikó vagyok.

Egyébként engem is kinoz a hányinger. Sőt, elég gyakran hányok is még. Bár már csak reggel hál istennek.

ktouch: gratula a jó eredményhez, és jó utat!

Heninem meg szórítok, hogy semmi baj ne legyen.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Vadszi! Ja jó, akkor kalciumozzunk együtt! :-)

Ja, és volt szó az álomkorról... hát aludni azt én is tudok, de most élvezzük ki szerintem, mert a végefelé már ki tudja...

Azt hiszem honeymoon írta, hogy attól is függ, ki mikor érzi a mocorgást, hogy hol tapad a lepény. Úgyhogy eszembe jutott, hogy nekem elöl, azért nem érzem olyan aktívnak biztosan.

Ginnie! Az algoflex úgy tudom nem jó, csak az algopyrin.

Kép
aniko20
 
 


csak az algopyrin jó

Kép
Kép
20100310
 
 


De jó, hogy most mindenkinek jó eredményei vannak. Angie még nagyon sokszor eszembe jut!

Olyan fura, hogy a SOTE-ról (I vagy II, ebben az esetben mindegy) nem ír senki, pedig ezek direkt női klinikák. Én tavaly eljöttem az I-ről, de nem a kórház, hanem az orvos miatt, akit lecseréltem.
A II-n teljesen normálisak voltak a körülmények, bár a vízben szülés akkor pont nem volt megoldható, mert azokban a napokban készült el a kádas szoba. Most már gondolom kész, de én nem vagyok vízimádó, ezért nem ragaszkodom a kádhoz. A zuhanyt kipróbálnám szívesen (sokan mondták, hogy fájdalomcsillapításra nagyon jó). Alexával sajnos végig fekve kellett vajúdnom, mert sokáig nem illeszkedett be a feje a kijárathoz, és félő volt, hogy ha állok, akkor talán nem jól fog beilleszkedni. Azt sem tudták megmondani, miért nem tud leszállni, így - utólag tudtam meg - sokáig a fejem felett lebegett a császár, de vártak, és egyszer csak közöltem, hogy olyan érzésem van, mintha nagy dolgom lenne. Erre megnézett a doki, és azonnal öltözni kezdett (mire felvette a zöld köpenyt, a baba feje majdnem kint volt), és 3 tolásra kint volt Alexa. Nem volt rajta a köldökzsinór és a mai napig nem tudják, hol és miért akadt el. És hát igen, a fekve vajúdás nagy szívás, nagyon fájt, rettentően szenvedtem. Időnként sikerült feltérdelnem, de a szívhang figyelő mindig elcsúszott, amire rohant be a szülésznő, és a legtöbbször visszaparancsolt fekvésbe. Ezt az egyet szeretném most elkerülni, de a dolog többi része maradhat úgy, ahogy tavaly. :)

Én kipróbáltam Vadszi kalciumos tanácsát, de nekem sajnos nem jött be. Azóta is szinte minden nap fáj a fejem, és nem hiszem, hogy a szülésig elmúlik.

Remélem, a hányás és a rosszullétek mindenkinek megszűnnek most már!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Mi a véleményetek az új influenza elleni védőoltásról? Beadatjátok?
Engem nagyon megijesztett ez a múltkori fiatal, minden betegség előzmény nélküli férfiról szóló híradás.

Kép
aniko20
 
 


aniko,
nekem anno elöl tapadt a leényem és én csak a 22. héten kezdtem érezni a mocorgást!! Szóval no para!! Előbb -utóbb érezni fogod! És lesz idő, amikor még sok is lesz! :D :D

Heni, huu ez nagyon durván hangzik! Ilyet még nem is hallottam, hogy valaki ilyen korán kinyíljon és tulhordja a babát! :shock:
Így már értem, hogy nem spilátod túl ezt a kérdést...

detty,
én sem vagyok vízimádó, de a meleg vizet, tust csak javasolni tudom!!!
Én tus alatt, labdán vajúdtam 1 órát és ezalatt majd' 3 újnyit tágultam! Szóval nagyon tuti!



Oltást én tuti nem adatom be magamnak, és Márti javaslatára Flórának sem.
Viszont a környezetemben ( apa, nagyszülők) mindenki beoldatja magát!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


sziasztok!
hónapokkal ezelőtt bejelentkeztem, de aztán vérezni kezdtem és kétséges volt, megmarad e a baba. szerencsére minden oké, azóta túl vagyunk a 12. heti uhán is és teljesen megnyugodtunk. így csatlakoznék. remélem nem leszünk velem együtt így túl sokan!

szóval, nekem a 3. babám lesz ő (van két fiam, 3 éves és 17 hónaposak, nagyon jófejek) én 30 éves vagyok és tanár :) budapesti.
mindkét fiamat a jánosban szültem, úgy láttam, h senki nem fog ott szülni közületek. csak ajánlani tudom.

hiperszuper szülőszobák, mindegyikben van kád, labda stb. végig ott vajúdhatsz és elképesztően profi orvosi, szülésznői gárda van! a szülés után is szuper volt az a pár nap, amit ott töltöttem!

ha vkit érdekel honlapjuk is van: www.golyahaz.hu

a két fiam császár volt, (samuval 11 órán át vajúdtam és végül elment a szívhang, jónással viszont csak 4 órán át megfigyelték, h tágulok e, de mivel egyáltalán nem, viszont a hegem nem bírt volna ki egy hosszú vajúdást, a dokim a császár mellett döntött.) így most biztos, h 3. is csaszi lesz. március utolsó heteiben valamikor.

valaki írt a fejfájásról: sajnos elég tipikus tünet az első felében a terhességeimnek végig volt, most nem viszont most meg a hányinger játszott be rendesen. én néha bevettem algopipynt és hát mást asszem nem is nagyon lehet vele tenni. a megnövekedett hormonszint miatt van.

KépKépKép
dongó
 
 


szia dongó!
üdvözlünk a csapatban boldog babavárást!

Kép
Kép
20100310
 
 


dongó,
Üdv köztünk!!! :D
Te vagy az első, aki pozitív véleményt ír a Jánosról! Jó ilyet is hallani!!!
A tavalyi topictársunk majdnem meghalt ott, mert szülés után senki rá sem nézett és csak 4 nap után derült ki, hogy tályog lett a gátsebén és vérátömlesztésre van szüksége )
Örülök, hogy most már minedn ok veletek!!!

Itt egy összeállítás terheseknek a Szt. Imre honlapjáról. H1N1 A kismamáknak!!!


http://imreszul.neologik.hu/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára honeymoon 2009.09.26 20:51-kor.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!


Elnézést kérek, hogy bejöttem közétek, de van pár dolog,ami számunkra már feleslegessé vált, és szeretném eladni!

Babakád,
szoptatós póló (44-es brendonos, ciklámen színű),
szoptanít készülék,
pelenkázó, és fürdetőállvány 1-ben,
retrus nagykerekű sárga-kék babakocsi,
illetve ruhák minden méretben újszülött kortól.

Ha valakit érdekel, elérhető vagyok a trixi78@gmail.com e-mail címen, illetve pü-ben. Kérésre képeket küldök.

Köszönöm

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


köszönöm heni!!! (jajj, van egy dilim, internetes kommunikációban nem használok nagy betűt, mert így gyorsabb, de nem azért mert izé, nem tisztelem, csak így szoktam. remélem nem gáz!)

neked meg sok nyugit és gyorsan repülő időt! (az sokszor jól jönne, nem?)

KépKépKép
dongó
 
 


honeymoon: huhh ez gáz, bár sztem mindenhol történik ilyesmi. nekem meg a jánosos (ott szült, meg topiktárs ) barátnőimnek csak pozitív élményük van. én IMÁDTAM az ott szülést, levést stb.

KépKépKép
dongó
 
 


Már nagyon jól jönne ha március lenne és mehetnénk a kórházba hogy megnézzük a legújjabb kis családtagot! :lol:

Kép
Kép
20100310
 
 


heni,
igen én is így vagyok vele néha... de mivel valószínűleg ez az uccsó babánk, így probálom élvezni a terhesség minden percét.

dongó ,
hát igen... mindenhonnan van jó és rossz élmény is!
Probáltam megnyitni az oldalt, mert tök kiváncsi vagyok. De nem ment

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Szia Dongó!

Üdv közöttünk, én is nemrég csatlakoztam, és nagyon kedvesen fogadtak! :wink:

Kép
aniko20
 
 


én sem tudom megnyitni. :( majd próbálkozom.

mindenkinek köszi a köszöntést :)

KépKépKép
dongó
 
 


Detty
Én írtam a Sotéról csak nem pozitívat! :(
Kizárólag biztos császár esetén mennék oda, ugyanis nagyon jó sebészeik vannak csak véleményem szerint a kelleténél többször gyakorolnak... :(




Ma ellátogattunk családostul a hordozós hét rendezvényére!

Képek itt kedvcsinálónak:

http://s59.photobucket.com/albums/g3...view=slideshow

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


A II-n teljesen normálisak voltak a körülmények, bár a vízben szülés akkor pont nem volt megoldható, mert azokban a napokban készült el a kádas szoba.


Ott nem is lesz megoldható ugyanis egyenesen tiltják. Azon is csodálkozom, hogy be mertek engedni egy kádat!

Nem értem, hogy ha nem illeszkedett be rendesen a fej akkor pont javasolt az állva vajúdás!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka!

Nem értek hozzá, meg nem is emlékszem pontosan a dolgokra (valami mással voltam elfoglalva), de egyfelől attól féltek, hogy nehogy arcfekvéses legyen, ha esetleg rosszul csúszna le (nekem még nem szállt le a hasam szülés előtt), másfelől engem féltettek a szívem miatt, és emiatt nem szívesen vettek le a gépről. Kicsit tartok attól, hogy ez most is így lesz, pedig tényleg nem szeretnék még egyszer fekve vajúdni.

Ha nem engednék a vízben vajúdást, akkor minek vettek el egy normál szülőszobát, hogy betegyék a kádat? Egyébként szerintem ott is haladóbbak lettek az orvosok, mert amikor Alexát szültem tényleg nagyon kevés volt a császáros, és közülük a legtöbbnek ilyen-olyan okok miatt (általában betegségek, cukor, vérnyomás, stb.) programozott.

Nagyon jók lettek a képek, ügyes vagy, hogy ilyen jó montage-t tudsz csinálni!!!

Anikó, Dongó! Én is üdvözöllek Titeket!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Ja! És ahogy írtam, felettem is ott lebegett a császár, de a dokim tényleg az utolsó pillanatig várt, mert nem akart vágni! Pedig a szülésznő folyton kérdezgette, hogy mi legyen, de ő mindig mondta, hogy még várjunk. Szóval, lehet, hogy tényleg több a császár, mint máshol (én sehol nem találtam még erre vonatkozóan adatokat, de bárkinek elhiszem, hogy így van), de az én esetem nem ezt mutatja.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty
Vajúdni biztos engednek ha már egyszer van kád!
Tökre örülök, hogy ott is változik a szemlélet és, hogy vannak ilyen orvosok is! De szülni tuti nem engednek a vízben! Mondjuk egy csomóan a tolófájásnál amúgy is kivágyódnak a vízből!

A programon találtam két jópofa kendőt, illetve az egyik csak hasonlít... olyanoknak mint én akiknek macera a kötözgetés:

Engem mindkettő meggyőzött.



Je Porte Mon Bebe
http://tunderlatta.hu/termek/je_porte_m ... ermekKepek

Close babahordozó
http://tunderlatta.hu/termek/close_babahordozo.html

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


mamacka,
te biztos tudsz olyan helyet, oldalt, ahol találok picibabának való babzsákot. :D Leírod nekem, ha ismersz ilyet?

Képzeljétek, a párom legjobb gyerekkori barátjának ezekben született meg a babája! Pont Sotén. :D
10 órás vajúdás után sajna csaszi lett a vége. De baba mama jól vannak.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Lenne egy ötletem.. igaz nem saját, hanem az előző topicból merítem, de nyithatnánk egy új topicot a hasznos linkeknek - ötleteknek. Oda semmi mást nem tennénk be, csak belinkelt dolgokat.
Mert nagyon sok jó ötletet találtam már itt, de pl a hordozókendő még nem aktuális. De hogy 9 hónap múlva nem fogom megtalálni ezt az oldalt, az is tuti! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


igazad van jó ötlet!!!!

Kép
Kép
20100310
 
 


itt egy link a magzati fejlődésről

http://www.ehd.org/movies.php?mov_id=80 ... =38&cell=6

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


nagyon szuperek voltak a videók köszi hogy megosztottad

Kép
Kép
20100310
 
 


Honey
Mármint szoptatóspárnára gondolsz?
Nekem a Brendonos van, mert kuponnal olcsó volt. Lehet sokfélét találni a neten. Én azt tartom jobbnak ami hosszabb, nem azt a kicsi kunkori kifliszerűt. Már ha te is erre gondoltál???
A régi csapatban csoportosan rendeltek a többiek egy magyar készítőtől és úgy egész olcsó volt. Ha érdekel utána kérdezek

Szerint nem kell új oldal, hiszen ez is arra van, hogy információkat osszunk meg egymással. Én anno azt csináltam, hogy ami akkor épp nem volt aktuális de gondoltam később fontos lesz azokat szépen kigyűjtögettem egy world dokumentumba amit mindig elő tudtam venni. Jó kis anyag összegyűlt szoptatásról várandóságról.

Tulajdonképpen a hordozással sem korai már most foglalkozni, hiszen mire az ember ráérez, hogy mi az ami hozzá közel áll az is időbe telik.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Ezt én is ismerem nagyon jó!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Kedves Kismamik!

Előre is elnézést kérek a zavarásért! Smile
Gremese vagyok a "2007 szeptemberi babák" topikból.
Mei tai-okat készítünk, pontosabban a Gremese Mei Tai-okat gyártjuk.
Tudom, egy kicsit még korai hordozóról beszélni, hiszen mindenkinek még csak gömbölyödik a pocakja, de szeretném időben a figyelmetekbe ajánlani a honlapomat: www.mei-tai.hu . (A termékeket folyamatosan töltjük fel, egységnyi időnként új színkombinációjú mei tai-okat találtok az oldalon).
A honlapon megtalálható darabokon felül vannak más mei tai-ok más árfekvésben (kapucnis változatok is).
Ha valamelyikőtöket érdeklik ezek a hordozók, azok írjanak nekem privit, hogy igénybe tudják venni a babanetes kedvezményt. Wink

További kellemes pocakosodást! Very Happy

Gremese

Kép
Kép
Kép
gremese
 
 


csakk épp beköszönök
annyi minden írtatok reagálni nincs időm rohanok hétvégi suliba
este majd kirúgta a ház oldalát Zsombi
üdv az újaknak
gratula a jó hírekhez
ááááá
tohanok
pusz
Kép
yilonne
 
 


tábli:
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


sziasztok!

Dongó!

Nagyon örülök, hogy írtál a János kórházról és hogy jókat, ugyanis én az István kórház után most a Jánosban szülöm a második babámat, a kolléganőm is 2 hónapja szült ott és ódákat zengett a kórházról és az orvosokról, azt hiszem amióta felújították a szülészetet azóta sok minden megváltozott.
Ha hérhetlek írj még róla, mert érint engem is a dolog ha nem fárasztalak téged, illetve a többieket.
Bár én is szívesen hallgatok véleményeket minden kórházról, hisz mindenkinek máshol és másmilyen szülésélménye volt. :)
csézjang
 
 


mamacka,
nem, szopipárnánk már van, Flóránál is azt használtam .
Olyasmire gondoltam, mint amilyenek a pihenőszékek, csak ezek természetes anyagból vannak (a babzsákfotelekre hasonlítanak ) és ahogy beletszed a babát, felveszi az alakját, és így olyasmi érzés neki, mint amikor az anyaméhben volt. A Minimanoban lehetett anno kapni és "gólyafészek" névre hallgatott. Horror volt az ára, de mindenki - főleg a hasfájós babák anyukái, ódákat zengtek róla!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


minyu: beirnád nekem a Hunort is?

Jaj lányok ma megint nem vagyok jól. Mióta felkeltem folyamatosan hányingerem van, keverek a gyomrom. Már hánytam is.
Azt hittem ilyen rossz napom már nem lesz több. Tévedtem.. :cry:

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Lehene egy kérésem lányok?

Akinek van otthon baldahintartó vasa, az megmérné nekem?
Magasság, és a felső rész amiből a kör van hajtva annak a hossza?
Ha nem nagy kérés.....
köszönöm
Apa megcsinálná, van hozzá midene.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Sziasztok! Hú de sok hozzászólás megint :D

Dongó: Üdv! Nagyon örülök hogy jókat írtál Jánosról, hiszen én is ott szülök. És eddig sok rosszat (is) hallottam róla... Én sokáig gondolkoztam Imre és János között (mind a kettő ugyanolyan közel van hozzánk), de mivel az orvosom Jánosban van, végül nála maradtam és nem kerestem Imrés orvost. Eddig nagyon elégedett vagyok az orvosommal, szóval úgy gondolom jól döntöttem. De azért elég nyomasztó volt sok embertől hallani, hogy "hű, Jánosban szülsz???" :roll:

Csajok, én tegnap végül H&M-ben vettem 2 db kismamanadrágot - sztem nincs ott annyira nagy válasték, viszont a nadrágot legalábbis jók! Szóval érdemes azért benézni. Ja és MonaMama-n (www.monamama.hu) rendeltem pár felsőt és egy szoknyát - majd meglátjuk milyenek! Szóval most egy darabig elleszek ezekkel a ruhákkal azt hiszem :wink:

na puszi mindenkinek, sietek boltba!

Kép
anicca
 
 


Anicca
Milyen árban voltak?

Nekem van egy H&M-es kismamagatyám, de azt nagyon nagy akcióban vettem 1500 Ft-ért. Felsőt 1000 Ft alatt ugyanott.

Honey azt nem ismerem.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Én a Jánosba tartozom.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


jaj de jó, akkor vannak még jánososok.

nekem nagyon nagyon jó élmény volt mindkétszer, de tényleg. igaz, nem voltak elvárásaim (pl tudtam, h nem szállodába megyek és nem fogják lesni minden kívánságomat, de igyekeztem kihozni a legtöbbet az ottlétből).

nagyobbik fiamat úgy szültem, hogy még nem volt meg a felújítás, de a vajúdásom az egyágyas szülőszobában volt, szóval nem sokban különbözött a mostani viszonyoktól. akkor még nem volt választott szülésznőm, de a dokim (és a többi doki is, akikkel találkoztam- elég sokkal- mind nagyon nagyon felkészültek, emberségesek, kedvesek, jókedvűek -ez is számít :)- voltak.

a kisebbik fiammal már a hiperszuper szülőszobákon vajúdtam. ezek a szobák úgy vannak, h kb 20nm nagy, van bennük sarokkád, plazmatv, hifi, bent van a babának a tilitoli ágya, az apának fotel, ahol összebújhat az újszülöttel, labda, wc, zuhanyzó.

másodszorra választottam szülésznőt (most is!) amit MINDENKINEK javaslok, mert igaz, h mind szuper, de ha éppen 8an szülnek, akkor nyolc emberre jut 1 szülésznő. és amennyiben úgy dönt valaki, hogy szülésznőt választ, akkor kb már most itt van az ideje! (legalábbis a jánosban így van), mert nem lesz szabad kapacitásuk.

a szülés után együtt hagyják a családot kb 2 órára a szülőszobában, utána kerül le az ember a gyerekágyas részbe, ahol van alapítványi szoba (1-2 ágyas, ezekért fizetni kell) ill. 2-3-4 ágyas, amiért nem kell fizetni.

na igen, itt nem az üvegajtós látogatási rend van (ami nekem nem szimpi, de van aki meg azt szereti), szóval én voltam 2-ill. 1 ágyasban és soha nem volt ebből probléma. a szobatársammal meg tudtuk beszélni, h zavar-nem zavar a látogatás stb.
viszont az 1 ágyasban az apa kb egész nap bent ülhet, ha akar, mert nem tiltja semmi.

az egész gyerekágyas részlegre jellemző az (amiért én szerettem), h azt csinálhatsz, amit szeretnél. ha akarod veled van a babád egész nap és éjjel, ha akarod (mert pihennél) beadhatod éjszakára, vagy pár órára. ha akarod jöhetnek a látogatók a szobádba, ha nem akarod, fogadhatod őket a folyosón. ha akarod segítenek mindenben, ha nem akarod békén hagynak.

minden flottul megy. tudják mikor milyen gyógyszert stb kinek kell beadni. mi merre meddig.

nekem életem legszebb élménye kapcsolódik a kórházhoz. mindenki kedves, segítőkész és profi volt. csak ajánlani tudom. kérdezzetek bátran!

KépKépKép
dongó
 
 


megnéztem a hordozókendőket, mamacka, és tök jók, de azért az áruk se rossz :) :)
nekem liliputi háti hordozóm, baby björn kengurum, meg bohém mamás babazsákom van. ( http://www.bohem-mama.hu )
ill. van kölcsönben egy rugalmas kendőm, remélem összejön és megtanulom, h hogy kell kötözni és se bírok bíbelődni..
no meg a babakocsi. én peg perego ariában utaztam eddig, de most lehet, h hűtlen leszek.
sok gyerekes anyukák, van valakinek maclarenje?

KépKépKép
dongó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: