Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megérkeztünk.majd visszaolvasok,de most még nincs rá időm,
Édinek gratulálok a babához és jó egészséget kívánok.
vonattal jöttünk haza,hanna egy angyal 2,5 óra és nagyon jól bírta.
anyuméknál éjjelente sírdogált,de gondolom az új hely,remélem itthon visszarázódik,mert ott sokat kellt éjjel,de csak cici és aludt tovább,egy hét végig a friss levegőn nagyon jó volt.

két hét műlva is megyünk,akkor nagyszüleimnek lesz 60.házassági évfordulójuk.úszni most nem jutottunk el már pár hete,szóval nem engem látattál,de igyekszünk menni,csak most kell a lóvé,mert nem tudom mikor kapom a gyedet.

tényleg ha 09,,04 megigényletem,akkor azért most a hó elején várhatóm,mik a tapasztalataitok?

ki mit ad a babának enni?

bababörzére én is tervezek menni,csak sokáig nem tudok lenni,mert sulim lesz,de azért nem hagyom ki.

taliban benne vagyok,egy hétköznapi nap.
marcsi ha nálad lehet akkor arra szavazok,nagyon jó volt az első is.

örülök,hogy jól bírta a manóka a nyaralást.

tengdi: hogy vannak a fiúk?máté jól viseli,hogy nem csak ő van már? és te regenerálódtál?

esztke: ti hogy vagytok?

persze remélem mindenki jól van,képket még mindig várok,de nem nagyon jönnek.

na most lépek,hanna elaludt és állok neki pakolászni.

puszantás mindenkinek

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok!
Pénteken mi is meg kaptuk a szurikat!Szerencsére még csak hőemelkedése sem volt!!Sőt....nagyon nyugodt lett tőle(Mondjuk mindig nagyon nyugis baba)Nagyon anya hiányos lett azóta.Ha leteszem már üvölt.. :D
De édes. Nagyon sajnáltam szegénykémet.Le kellett fognom a két kis kezét.Mellé guggoltam,a kis dréga még mosolygott is rám addig amíg nem szúrta belé a doktor néni.Szegénykém úgy sikított és közben nézett engem...jajj...majd meg szakadt a szívem. :)
Én is benne vagyok a taliban!!Mi bármikor rá érünk.

Én már nagyon hozzá szoktam a 24 órás műszakhoz.
Mondjuk Roli nagyon jó baba,mert egyszer kel föl éjszaka cicizni,utána csak reggel.Este 8-kor fürdetünk és 9 után már apára is jut időm.
Jóéjt mindenkinek!!
baba0727
 
 


Kép
baba0727
 
 

 
 

Gratulálok Édi a kis Kendéhez! Szorgalmasan fejj, bármilyen unalmas, fárasztó, esetleg fájdalmas....akkor beindul a tejed.

Nekem a tali börzén nem jó, mert nem jutk el, marcsinál szuper lenne, de hát nem tudom nem illetlenség-e a nyakára járni... :D :roll: nekem csak októberben és csak akkor, ha Andy el tud vinni minket, s nem lesz beteg Máté. Na pusztán ennyi ami nekem szükséges, hogy összejöjjön, de persze ne hozzám alkalmazkodjatok, én csak jeleztem, hogy rám így lehet/nem lehet számítani.

ALVÁS??????????????????
Én személy szerint 2007 január óta nem aludtam át egy éjszakát sem, s egy kezemen meg tudom számolni hányszor aludtam egyfolytában azóta is öt órát.
Úgyhogy azt hiszem viszem a prímet a csapatban...bár szívesen lemondanék erről a kiváltásgról.
Máté a mai napig nem alussza át az éjzsakát, csak alegritkább esetben, de az is mindegy, mert mióta olkyor elvétve megesik, akkor már kismama voltam, így nekem pisilni kellett kelni, illetve most meg itt van Ábel.

Hááát nagyon pokoli időszakon vagyunk túl.
Ábel hasfájós, napi több órát van kézben, mint nem, illetve kb fele fele. Mát belázasodott, szinte fuldoklott a takonytól, nagyon féltem, nehogy Ábel elkapja, így külön szobában aludtunk, első éjjel legalább két órát. :shock: :twisted:
Ki volt készítve egy póló, amit felvettem, ha mentem Mátéhoz, akinek persze most csak anya volt jó, hiszen ő is még oly pici a maga két évével. Aztán ha sikerült elaltatni, másik póló fel, nehogy a bacikat átvigyem Ábelhez, mosdás, ahol Mátét megfogtam megpusziltam...eddigre Ábel többynire ébredt, vagy ha ő aludt el, akkor Máté ébredt. Persze az sem volt jobb, ha egyszerre.

Nappal fél órát sikerült aludni, következő éjjel már vagy négyet, de akkor már sírtam dühöngtem, mert azt mondtam ilyen nincs, hogy amint lefeküdtem, s betakaróztam és elhelyezkedtem Máté felébredt. Komolyan mointha valami démon szállta volna meg, aki ki akarna velem cseszni, ezt szó szerint kell érteni, abban apillanatban, amint elhelyezkedtem az alváshoz.

Na de ez nem elég, mert nekem olyan szinten be van gyulladva a csípőízületem, hogy csak falnak támaszkodva tudok járni, talán már egy fokkal jobb, de a legdurvább része éppen ezekre a napokra éjszakákra esett.

És egyedül voltam a két kicsivel, :roll: apuka csütörtöktől tudott szabit kivenni, de az éjjeleken ez nem nagyon segített...hiába kelt ő is, aludt egy szobában külön tőlünk Mátéval.
Hihetetlenül embert próbáló időszak volt, remélem már elég lassan, de mostmár túl leszünk rajta.
Az ilyen arra jó, utólag persze!!!, hogy ha jönnek nehezebb helyzetek, az ember belegondol, hogy mi volt 2 hetes gyerekágyasként vele meg a két kicsivel, és akkor nem is tűnik olyan nehéznek ami akkor van.
Úgyhogy mi nagyon kikaptuk az elmúlt napokat!

Kép
Kép
tengdi
 
 


na kartam még írni, de hív a nagyfőnök.

Susy gartulálok a bébihez!

Most te vagy egyedül kismama ugye?

Kép
Kép
tengdi
 
 


Tengdi: Nem irigyellek! Nem semmi már két gyerekkel. Meggondolandó, mikor vállaljuk a kistesót. Bár szerintm mindegy...

Nekünk sem volt ma könnyű éjszakánk, szegény Orsi szó szerint szenvedett, megint ehettem valamit ami nem jött be neki. Szegényke kaja után másfél órával elkezdett nyögdösni, erőlködni és egy egy kis puki miatt mindez, de nagyon sajnáltam. Most sokkal több a széklete is, mint szokott és éjjel amikor tisztába raktam, akkorát kaksizott, hogy 1 méterrel arébb köttt ki a padlón... úgy ugrottam el, de így is kaptam belőle....
Most áttérünk az infacolról espumisanra, kiváncsi vagyok jobb-e. Meg vettünk cseresznyemag párnát. Majd meglátjuk.

Mintha olvastam volna régebben itt a fórumon, hogy van egy nő aki kijön házhoz babamasszázst tanítani vagy tartani. Írna erről valaki? Mennyibe kerül, kit és hol kell keresni? Köszönöm!

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!
Szép napot mindenkinek:)
Esztike: Erika az a csecsemős lány a kórházból aki kimegy házhoz maszirozni. Nálunk is járt és Ritáéknál is. Ha gondolod priviben elküldöm a számát csak akkor jelezd légyszi hogy küldjem.
Nagyon édes minenki babája, hiheteteln hogy tellik az idő.
A bababörzére jön valaki?
Marcsi talijára én is szívesen mennék, ha addig újra lesz bátorságom vezetni:(
Kép

Niki
nikike75
 
 


Hello,

Esztke, Széki Erika az a bajcsys csecsemős akivel összecimbiztem, itt a száma: 20 403-6933
Ha hívod, nyugodtan hivatkozz rám, hozzánk sokáig járt, nagyon jóban lettem vele, rengeteg dologban segített: szoptatás, masszírozás, Luca köldökét mindig nézte+kezelte. Csak ajánlani tudom! Lucát a mai napig masszírozom esténként és imádja. :)

Édinek gratulálok a kisfiához, a legjobbakat kívánom!

Én tuti megyek a börzére, elsősorban 74-es ruhákra akarok vadászni, meg vennék egy jó kis overállt. De Lucát nem viszem, nem hinném h neki való az a tömegnyomor ami ott van.

Crissy, és Törpiri kösz a babaúszásról az infókat. De mi nem oda fogunk menni, hanem a 10. kerületbe a Borsika utcába. Ugyan én itt lakom keresztúron a számozott utcák egyikében, de ez nagyon közel van hozzánk, alig 10 p kocsival.
Kicsit drágább, de nekünk nagyon szimpi. Ha holnap engedélyezi a dokinéni, jövő 7végén elmegyünk "merülni". :)
Itt a honlap:
http://www.babauszas.hu/

Tengdi, ezt jól kifogtad! :roll:
DE most már csak jobb lehet!

Figyeljetek, ti nem vagytok egy kicsit beijedve ettől a hülye H1N1-től? Mi a férjemmel tuti beoltatjuk magunkat amint lehet, de ver a víz h Luca elkapja...pedig ez egy ugyanolyan influenza mint az összes többi, és állítólag csak az amúgy is beteg és gyenge szervezetet viseli meg jobban, de mégis...holnap erről is kifaggatom a dokinőt.

Még vmi: hozzátok milyen gyakran jár a védőnő? Luca 3 hós elmúlt 3 napja, de a védőnő több mint 1 hónapja felénk se nézett, holott abban maradtunk h hív és jön....ennek úgy 3 hete, na azóta is hív. Megvagyok nélküle, de azért ez érdekes nem??? Vagy ha beteg, vagy felmondott vagy mittudomén akkor illene másnak felhívnia, nem? Pont lett volna 1-2 dolog amit megkérdeztem volna tőle, érdekelt volna a válasza.

További szép napot!
Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!

Először is a legfontosabb! Boginak kibujt az első foga! Pontosabban még csak a csúcsa van kint. De lényeg, hogy már áttörte az ínyét! Drága kis manóm, nem is sokat nyafizott! Bár csak mindíg ennyivel megúsznánk!

édi
Gratulálok! Kicsi Kende, Isten hozott! Sok boldogságot, jó egészséget és sok tejcsit kívánok!

Andy
Üdv, itthon! Örülök, hogy minden rendben ment! Hannus hogy áll a fogacskákkal? Hogy bírja? Használtok valamit, hogy könnyebben átvészelje a fogzás fájdalmait? (homeos bogyó? ecsetelő?)
Természetesen lehet nálunk a tali! Szívesen látlak benneteket! Csak kérlek most ti szervezzétek meg! (kinek mikor jó?) Nekem egyenlőre bármikor megfelel! (hétköznap)

tengdi
Nem semmi amin túljutottatok! Reméljük most már minden rendben lesz! Jó lenne, ha ti is el tudnátok jönni!
nikike
Gyertek ti is a talira!
Rita!
Én is tartok az új influenzától! Nem is magamat féltem hanem Bogit! Majd megkérdezem a védőnőt/doktornőt mit javasolnak!?!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Csajok a 68-as méret után melyik jön? 71? 74? :oops:

Évi!
Remélem ti is jöttök a talira!!!???!!!

Andy
szerintem megint hozhatnád Hannus kinőtt ruháit!
Bogi ebédre gyümölcsöt és tápot eszik, uzsira tejpépet. Ti már főzelékeztek?

Szép estét mindenkinek!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


marcsi:
gratula a fohoz,nekünk még nincs,szóval bogi megelőzőtt minket.most semmi gond a fogzásssal megállt,de van itthon minden ha szükséges.okés viszek rucikat van bőven.milyen tejpépet adsz neki?
okés akkor feldobok egy dátumot,mondjuk október 26.hétfő,aztán meglátjuk kinek jó és kinek nem.

tengdi.persze hogy viszlek benneteket.már alig várom hogy tudjunk együtt sétálgatni,+ esztke is ha csatlakozik


hanna már eszik tejpépeket,főzeléket és minde féle gyümit,úgye a suli miatt kellett,de ízlik neki,tejem is van még,

méretek: 68-74-80-86-92-98

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Andy
Bogi Milupa vaníliás tejpépet kap. (ezt írta fel a doktornő) Hanna milyet eszik?
mi mindenetek van fogzásra? Mit érdemes venni?
köszi a méreteket!
küldtem pü-t!

Évi!
Ez a kérdés neked is szól! Hiszen Hanna baba már benne van a sűrűjében! Nektek mi vált be? Mi segített a picinek?

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Fogzásra dentinox gélt vettem és chaomilla vulgaris ch 15 homeós bogyó,ez jó nyugtalanságra is.
este 1*5 bogyót összetörni és vízzel beadni lehetőleg nyelv alá.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok,

Édi nagy gratula a csöppséghez. Hosszú boldog életet kívánok neki, és jó sok tejcsit :D

Tengdi, aszta, jó húzós lehetett. Máté jobban van már? A csípőddel mit tudsz csinálni? Gondolom pihenni kéne vele.......

Marcsi, gratulálok a fogacskához. Nekünk sincs még, de valami készülődik mert Lotti egyfolytában a szájában van. Egyelőre dologellel kenegetem, de én is vettem neki dentinoxot. Meg ami még jó az a hűtőrágóka. Ebből van egy kéz formájú, meg egy cumi-szerű. Meg van egy spéci fogzásra való rágókánk is, amit nagyon szeret Lotti.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=44

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=44

Lotti már nem bírja ilyen jól az utazást. Olyan hosszú, hogy már lassan be kell hajtogatni a hordozóba, úgyhogy kap egy autósülést, amit háttal is be lehet kötni. Szinte soha nem alszik a kocsiban, egyfolytában szórakoztatni kell, ami 3 órás útnál kissé fárasztó. Minden kreativitásra szükségem van. Utoljára 4,5 hónaposan volt az, hogy végigaludta a hazafelé tartó utat. Azt hittem ez mindig így lesz, de tévedtem :D :D

Rita, én nem oltatom be Lottit, és mi sem megyünk oltásra. Annyira új a vakcina, hogy ki tudja milyen mellékhatásai vannak. Inkább óvintézkedéseket teszünk. vettem claraseptet kézmosásra, Itthon mindig váltócuccban vagyunk. Nem BKV-zunk, mert néhány ember iszonyat bunkó és nem tudja, hogy nem illik másra köhögni. Iszunk aloes löttyöt, ennyi.....
Nekem amúgy kicsit sántítanak az influenzával kapcsolatos hírek. Egy kicsit pánik keltésnek érzem, de ez csak az én véleményem.

Csajok nem kell valakinek Nestlé banános tejpép, meg egy zacsi sinlac? Múlt héten nyitottam fel mindkettőt, amikor tejválság volt, de egy kanálnyi hiányzi belőllük, mert Lotti egyáltalán nem volt hajlandó megenni. Inkább éhezik, de tejcsin kívül ilyen pótlót nem akar enni. Pedig még csak a baracklénél tartunk, tehát alamit ki kell találnom ínségesebb napokra. Ráadásul abból a cuisüvegből, amiben a sinlac volt, már tejcsit sem hajlandó inni. Megsértődött rá :D

KépKép
trinky
 
 


Andy, szerintem most már kapsz gyedet attól az időszatól, amikor lejár a tgyás. Az adójóváírás részt beikszelted? Nyilatkozott a férjed, hogy a családi pótlék felét, nála számolják el? Fontos! Én a múlt héten szembesültem vele, hogy mostantól nagyon össze kell húznunk magunkat. Nem-nem lettem ideges...... azt hittem kinyírok valakit. Na nem azért mert sokkal rosszabb lesz a helyzet, hanem azért mert bár a max gyedet kaphatnám, mégsem kapom. Apjuk lesz a családfenntartó a tanári fizetésével....... új helyzet, még meg kel szokni.

KépKép
trinky
 
 


Törpi, nagyon nagyon nőtt Lili, gyönyörű :D :D

Esztke, Orsi is nagyon édes, élvezz ki minden percet, mert pillanatok alatt nagylány lesz. Észre sem veszed és már ott sétál melletted. :D

KépKép
trinky
 
 


éééés akkor bemutatom Lottit, Marcsi itt az én szöszim :D

Kép

KépKép
trinky
 
 


már irányít :D

Kép

KépKép
trinky
 
 


sziasztok!

Trinky
Köszönöm a fogzással kapcsolatos infókat! Mi a különbség a két gél között? :oops:
H1N1: Én azért frászolok mert párom kamasz fia nem nagyon tartja be a higiénia alapvető szabályait! De most majd ráveszem, hogy ha hazaér mosson kezet és öltözzön át! (páromnál és nálam ez természetes)
Clarasept? Gondolom fertőtlenítő kézmosó?! :oops: Hol vetted?

Jajjj, de éééédes a Te Lottikád! Igazi hajas baba! :D (Mint Bogi)

Szép napot! vigyázzatok magatokra!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok

ma van a negyedik napja hogy nincs kaka, éjjel már eléggé ki volt 2 óránként ébredt, durrogtatott, de semmi, persze cicizett is. ÉS még mindig semmi. Gondoltam adok neki egy kis kamillateát, de hát nem kell neki, gondoltam próbálkozom egy kis hipp gyümölcslével, na arra öklendezett. Vettem neki másik cumisüveget az avent helyett, ezt már jobban elfogadja, de még mindig nem az igazi.

Tengdi nálunk mindenki beteg volt apán és Nórán kívül. Pedig aztán Réka meg Norbi nyúzta rendesen Nórát hiába mondtam hogy ne menjenek közel hozzá. Nem kapta el, szerintem őket védi ilyenkor az anyatej.

Susy nagy gratula neked. Én a Kardosnál szültem, és a Sipos Erzsi volt a szülésznő. Maximálisan megvoltam elégedve úja mindkettőjükkel. A kórházzal sem volt rossz tapasztalatom. Csecsemősök nem jöttek hozzám, de ha kérdeztem akkor válaszoltak. Összességében nekem minden szuper volt azalatt a két nap alatt.

Rita nekem is állandóan tömködi a kezét a szájába, szerintem a foga is jön, meg meg találta a kezét és tetszik neki

Édi nagy gratula nektek, sok tejcsit kívánok.

Rita nekem azt mondta a gyerekdokink, hogy ő nem ajánlja mivel nagyon új az oltás és nem volt idő a tesztelésére. Általában egy új oltást sokáig tesztelnek, és csak utána hozzák forgalomba, de itt erre nem volt lehetőség és sok ismeretlen mellékhatásra lehet számítani. Amúgy is ez a vírus pont olyan mint a sima influenza sőt még gyengébb a simánál, és inkább a legyengült szervezeteknél okozhat nagyobb galibát. Ezt egy olyan ismerőstől hallottuk aki a férjem munkatársának a felesége ő azt ANTSZ-nél dolgozik. Szóval én rájuk hallgatok és sem a gyerekek sem mi nem kapjuk meg az oltást.

Minden gyerkőc nagyon édes
Kép Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


trinky: nálunk hanna megeszik mindenféle tejpépet és banános is volt már,mennyiért adod őket?érdekelne?
adójóváírást nem ikszeltem a munkahelyem javaslatára,azt mondták majd év vége gelé írjak nekik levelet és így akkor tuti nem kell fizenem vissza.

hát én is elvagyok keseredve,hogy így lecsökkent a bevételünk,még nem tudom hogy jövünk ki belőle,hisz csak a lakáshitelre nem lesz elég a gyed,síralmas.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Köszönöm még egyszer a gratulációt és a válaszokat is. Szerintem szülésznő ügyben még foglak titeket zaklatni.

Gabi
Azt írod 2 nap, annyit vagy a kórházban szülés után?

Még azt szeretném kérdezni, hogy lehet kérni EDA- t? Illetve milyenek a szülőszobák?

Marcsi
A pici lányoddal tengerparton voltatok? Mivel utaztatok és hogy bírta? Milyen volt a szállásotok?

Azt hiszem valóban én vagyok az egyetlen kismama most. :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok

susy igen én két napot voltam bent, elvileg 3 nap. Csütörtök délben született Nóra és vasárnap lehetett volna haza menni. De a sztreptococcus szűrése negatív lett neki így megkérdeztem a dokimat és a gyerekdokit hogy elmehetnénk e már szombaton, főleg hogy nekem itthon volt 3 gyerek akik már nagyon vártak haza. Így én már szombaton hazajöttem. A szülőszobák nagyon szépek, én a sárga színűben szültem, a neten fent vannak róla képek és tényleg úgy néznek ki ahogy a képeken.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Jó reggelt!

susy
Igen, tengerparton voltunk. Kocsival mentünk. Kb.8 óra volt az út(megállásokkal együtt). Bogi szerencsére nagyon jól bírta! Csak enni kelt fel. :) Apartmanban laktunk, ami egy ismerősünké. Szóval nagyon klassz volt!
Megyek, mert végre felébredt a kisasszony! :)

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!
Mi van ezzel a családi pótlékos dologgal?
Én ma kaptam a munkáltatómtól egy nyilatkozatot, de még nem jött családi pótlék, majd 1 hónap múlva kb.
Most már azt hiszem követnem kéne az eseményeket...

Gabi! lehet már próbálkoztál vele... én azt vettem észre, hogy infacol-ra Hunor többet kakil, és büfizik föl. Lehet ez Nórit is meghajtaná kicsit... Szerintem elég, ha 2-3-szor adsz neki. Én minden második cicizés előtt adok csak neki.

Trinky! jól értem, h fél évesen még csak anyatejet kap?

Kép
Kép
nikilány
 
 


Niki,

A családi pótlék szeptember 1-jével adóterhet nem viselő járandóság lett.

Továbbra sem kell majd adózni a családi pótlék után, de ezentúl majd be kell vallani a rendes éves adóbevallásban, és beleszámít az éves összes jövedelembe. Ennek az a következménye, hogy az éves jövedelmet feljebb tolja. Ezért az éves jövedelem már a magasabb adósávba is belenyúlhat, így pedig a családi pótléknak megfelelő összegből legfeljebb 18 százaléknyi részt – vagy természetesen ennél kisebb hányadot – elvon az állam. (Hiszen az eddig 18 százalékos szja-val terhelt jövedelemből egy rész a 36 százalékos kulcs alá kerülhet.)

Ha a családi pótlékot egy olyan szülő kapja, aki házastársával vagy élettársával él együtt, akkor a családi pótlékot megfelezve mindkét személy bevallja. Ha egyedülálló szülő kapja a családi pótlékot, akkor csak a családi pótlék felét kell bevallania, így azt kell hozzáadnia az adóköteles jövedelmeihez.

Akkor nem minősül adóterhet nem viselő járandóságnak a családi pótlék, ha többek között tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek után magasabb összegű családi pótlékról van szó, vagy ha a családi pótlékra saját jogon jogosultként jut hozzá az illető, vagy ha nevelőszülő kapja a juttatást.

A kapott családi pótlékról, a házastárs vagy élettárs nevéről, adóazonosító jeléről nyilatkozni kell a munkahely felé, hogy az a mától élő új szabályok szerint figyelembe vehesse a bérből történő szja-levonásnál a családi pótlékot.

Igen, még "csak" anyatejet kap a drágám (ha belegondolok, hogy 3 hónapos korában majdnem feladtam ez igen nagy teljesítmény:-)) A déli szopi után elkezdtem neki az almalevet adni, majd a baracklevet. Szép lassan ismerkedünk az új ízekkel, de semmiféle anyatejkiegészítőt nem hajlandó megenni, pedig a múlt héten nagyon kevés tejem volt. Megjött :roll: :roll: és más ízű lett, meg kevesebb, így nem akart enni, ezért éhes volt, utána meg nyűgös. Hiába próbálkoztam mindenfélével, egyszerűen nem ette.....

KépKép
trinky
 
 


sztem ez a h1n1 is a sajtó által jól felfújt dolog, a gyógyszermaffiának, lobbinak..... meg nagyon jól jön. A fegyverkezésben van alegtöbb pénz a világban, második a gyógyszeripar. Ezek után szerintetek kinek érdeke, s kinek nem, hogy az emberek makkegészségesek legyenek???....eszem ágában sincs beoltatni egyik gyerekem sem, főleg nem kísérleti állatként!!!!!!! merthogy még a tesztelés folyik...

Kép
Kép
tengdi
 
 


képzeljétek nekem 11 vagy 13 hónapos volt Máté, mikor megjött, nem emlékszem, de már azt hittem klimaxolok egyből a szülés után :shock:

Susy
szuper a Bajcsy, én csak azt csinálnám másként, hogy választanék szülésznőt is...ha az aranyerem nem fájt volna, de nagyon, akkor azt hittem volna valami üdülőben vagyok.... :lol: persze úgy, hogy kaját hoztak be, mert a kórházi.... :roll: de hát a semmiből nem nagyon lehet többet, jobbat....nem az ő hibájuk....

Lotti, Nóri, Lili...nagyon édesek, jó lenne még egy kislány is, csak ne lenne az utolsó két hónap a terhességből, meg több lenne a pénzünk...de attól félek, Ábellel még két éves koráig sem tudok itthon lenni...egyelőre bele sem akarok gondolni...

Kép
Kép
tengdi
 
 


Trinky
ne is mondd az utazásokat!!!!
Mátéval rémálom volt, úgy 6 hónapos korától...már előre irtóztam....nem is tudom kettővel hogy lesz majd....és nem akarok senkit elkeseríteni, meg hát nem is biztos, hogy másnál is így lesz, de ha piciként jól viselik az idegen környezetet, az nem biztos, hogy később is így lesz...sokkal könnyebb egy 3 hónapos babával elutazni, mint egy egy évessel...
de gyermeke válogatja, nálunk Jettával sosem volt sehol gond, még élvezte is szerintem...Mátéval volt, hogy haza kellett jönnünk nyaralásból.....14 hónapos korában és egyébként is rosszul tűri, napközben semmi gond, de éjjel minden kijön rajta...órákat fenn van...

semmit nem lehet csinálni a csípőmmel, mert a szoptatás miatt semmit nem szedhetek...mostmár jó 2 hét elteltével iszonyúan kiakasztó.... :twisted: és Máté csomóolyan dolgot csinál, amit nem tudna, ha idejében oda tudnék érni....ma délelőtt már sírtam elkeseredésemben. :cry:
Míg Ábelt pelenkázom a csuromvizes pelust kiveszi a kádból, és ömlik belőle a víz a szőnyegre, s tócsában áll.....mire odasántikálok...
aztán a sampon a teában köt ki, mire odasántikálok...szemetest kiapkolja, mire odasántikálok...nem tudom felöltöztetni csak iszonyú harc árán, mert leszalad...azt hiszi játék....Ábel orrsprayjét a saját orrába dugja, ami nem is érdeklene, ha nem lenne totáltakony....és ez így megy óráról órára...mert vagy nem érek oda idejében amit csinál...vagy mert otthagyok valamit, mert olyan de olyan lassan tudok mindent csinálni, hogy azt sem tudom mit kezdejek, mosogatni, kiteregetni, öszesöpörni, vagy pakolni....és ha a pakolás marad utoljára, akkor Máté hozzájut valamihez, amihez nrm kéne...
ideges és feszült vagyok ettől a tehetetlen sánta állapotttól, aztán utálom magam, ha Mátén csattan, pedig mit sem tehet semmiről.... :(

Kép
Kép
tengdi
 
 


Lányok/asszonyok! :wink:

Senki nem reagált a feldobott időpontra!!!!!!!!! (október 26. hétfő)
Kinek jó???????????

(nekem ok! okt.27.-én oltásra megyünk)

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Jaj! Szegény Dia! Nagyon sajnállak! Így tényleg nem lehet egyszerű!
Kitartás!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!

Egy kicsit le vagyunk maradva, azért megpróbálok visszaolvasni. Apa most itthon van kéthét szabin, kihasználjuk! :oops: 8)

Édi, gratulálok!! Isten hozott Kende! Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!!!!

Rita, a védőnő nálunk utoljára július közepén volt. Egyszer voltunk bennt a dokinéninél akkor lecsapott Emmára és kutyafuttában összeírta a 3 hós adatait, de ennyi. Pedig nagyon sokat látom őt itt a telepen, mindig itt megy el a házunk előtt, de be se csenget.

Marcsi, gratulálok Bogi fogacskájához!!! :lol: Nekem is dentinox gélt ajánlottak a gyógyszertárban, már bevásároltunk, meg homeós bogyót is vettünk neki, de még nem kapja őket.

Andy, nem tudom, most hol tart a "tali-szervezés", úgy látom, hogy senki nem reagált, de nekem most úgy néz ki, hogy jó az okt. 26! Remélem, Emma is így fogja gondolni! :wink:

Trinky, ha nem bunkóság, megkérdezhetem, hogy miért nem kaphatod a max. gyedet? De tényleg csak akkor válaszolj ha nem bunkóság, nem akarok senki pénztárcájában kutakodni, csak már előre parázok a gyedtől! :oops: Lotti nagyon édes baba, gratula hozzá!! :D

Törpiri, neked elfelejtettem írni a múltkor, hogy nagyon aranyos Lili baba!!!!

Gabi, nálunk rendszeres volt, hogy 3-4 naponta kakilt Emma és nagyon sokat bukott, de vettem neki homeós bogyót (nux vomica) napi 1-2-szer kapja és azóta mindennap kakil egyszer (nálunk ez már nagy szó!!!) és jóval kevesebbet bukik! Régen az espumisan cseppet kapta, de az csak arra volt jó, hogy nem fájt a pocija és egyáltalán nem zavarta a ritka kaki. Nóri nagyon-nagyon tetszik! Annyira vagányan ül a pihenőszékben!!!! :lol:

Emma már 5500 g volt vasárnap, lassan 4 hónapos lesz, azt mondta a dokinénink, hogy mivel tápszeres így már el lehet kezdeni neki a hozzátáplálást. Kiváncsi leszek majd, eddig csak a tápszer jött be neki, semmi tea, víz, stb...... :?
Szombaton voltunk szüreten, nagyon aranyos volt, elhancúrozott mindenkivel és nagyon jól bírta. Csak addig nyűgösködött amíg a babakocsiban volt, ahogy átkerült az utazóágyba csend lett! 8)

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Na, mire befejeztem Marcsi is megérezte, hogy mit fogok írni! :lol: Nekem egyenlőre jó az időpont, nagyon szeretnék most eljutni!

Tengdi, nagyon sajnállak! Nem lehet egyszerű a két gyermekkel, pláne a csípőproblémáid!!!! Nagyon át tudom érezni, nekem a mai napig nem múlt el a szülésből adódó farokcsont problémám csak enyhült egy kicsit de ha felállok vagy leülök akkor nagyon érzem! Kitartás!!! :wink:

Bocsi, ha sok voltam! :oops:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


dia: nagyon sajnálom,hogy ígyen fájdalmaid vannak,ha bármiben segthetek csak szólj,de tényleg.
puszi a fiúknak.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Az előbb még azt elfelejtettem, hogy voltunk tegnap csípőszűrésen. Csípőficama nincs, de vissza kell vinnünk ultrahangra, mert azt mondták, hogy a jobb oldala 80 %-ban kötött. Tudja valaki, hogy ez mit jelent????? :shock:

Jön valaki a Köszibe babauszira szerdán vagy szombaton?

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


crissy: sajna mi nem tudunk menni,így hónap végén nincs rá keret,de remélem tudunk majd egyszer ott talizni.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok..


Nem tudom ki irta,hogy fáj még a farokcsontja..ja már látom Crissi..el kell hogy keseritselek nekem még mindig fáj...pedig nem rendesen szültem..és mégis :cry:

Mi elvileg megyünk holnap úszni... :wink:

Tengdi ezt még olvasni is rossz..nagyon sajnálom,hogy ennyire megszenvedtek :cry:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


aranyosak vagytok az együttérző soraitokkal, köszönöm!!! Remélem lassan túl leszünk rajta, bár Máté nagyon lassan gyógyul, illetve inkább úgy tűnik visszaesik. Most pl fél 4-től fenn vagyunk, egyszerre ébredtek, így apukának is kelni kellett....hát azt beszéltük remélhetőleg, ha lemegy a nátha Mátéról, s rendesen kap levegőt, akkor megszűnik ez az áldatlan állapot. Ki porszívózzuk az orrát, és 10 perc múlva dugig van....s lázas is lett ismét pár láztalan nap után.

Andy
annyira aranyos vagy! Hát majd abban tudsz segíteni, ha Máté meggyógyul, hogy Ábellel és a babakocsival nem tudok lemenni a pár lépcsőn, míg nincs rendben a csípőm, s ha meg tudjuk beszélni, hogy együtt megyünk sétálni, akkor elénk jöttök, meg hazakísértek. Előre is köszi Neked! De míg beteg, addig nem, nehogy Hannára átragadjon.
Nem azt gondoltam,, hogy nem viszel el Marcsihoz, :D hanem hogy amiatt nem tudsz vinni, mert nektek nem jó az időpont...így értettem, hogy ha Andi elvisz....bár pontosabb lett volna, hogy el tud vinni.

Marcsi
nekem jó az időpont, ha nem jön közbe betegség...

megyek, mert keltek, persze ismét egyszerre....fél 7 után sikerült elaludniuk....

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Új vagyok itt, tudnátok segíteni?. Dr Palczert Miklósról érdeklődöm. Bármilyen tapasztalatot szívesen veszek, de főleg a tarifája érdekelne! Kevés információ van róla a neten.
Köszönöm
szkítia
 
 


Szia Szkítia!

Én júniusban szültem nála! Küldtem privit!

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok!
Trinky köszi az infót! és tök jó, hogy ennyi ideig tudod szoptatni! nekem is ez a vágyam! csak azt hittem ennyi idősen már hozzá "kell" etetni... de látom, ez sem törvényszerű.

Dia! Nagyon sajnállak! kitartást kívánok! Máté vajon Ábel miatt ennyire "rossz"? Lehet, hogy azért csinálja mert mégjobban igényli a figyelmedet?

Marcsi! Nekem jó az időpont! Akkor már pár nap híján 2 hóanposak leszünk!! :)

Holnap megyünk reggel ismét mérlegelésre! szerintem már el fogja érni a 4 kilós súlyt,mert dög nehéz :)

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!!

Dia! Kitartást! Lehet, hogy tényleg lelkileg "beteg" szegény, nem is gondolná az ember, hogy mennyire megviseli őket, hogy az eddigi 100%-os figyelem most már nem csupán rá irányul. Szerintem amint hozzászokik kutya baja sem lesz! :)

Marcsi: Mi még nem megyünk a talira, de a következőn mindenképp ott szeretnénk lenni.

Lenne egy kérdésem: mikorra alakul ki nagyjából a baba napirendje, mert nálunk folyamatosan változik még, egyszer 2 és fél, másszor 4 órát is alszik. A doktornő azt mondta, hogy ne keltegessem, csak akkor, ha már 4 órája alszik, de csak nappal. Éjjel hagyjam aludni annyit amennyit bír. Szóval mikorra várható egy kis rendszer?

Képzeljétek, már 1 napja nem kapott tápszert Orsi, igaz a lefejt tejből majdnem mindíg kell pótolnom, de úgy örülök. De szerintem estére kell pótolnom, majd meglátjuk, szorítsatok, hogy még több tejci legyen...

Kép

Kép
esztke
 
 


Esztke, nagyon drukkolok neked a tejcsi miatt, én annyira sajnáltam, hogy nekem nem jött össze! Nálunk kb. a 6. hétre alakult ki napirend és nekem is ugyanezt mondták, hogy csak akkor keltsem ha már 4 órája alszik. Aztán már nem tudom mikortól de átálltam arra, hogy 3 óránként felkeltettem. Tudod, a tápszernél könnyebben kiszámoltuk a dokinénivel, hogy mennyit kell egyen egy nap (150 g/testsúlykg) és onnantól már csak arra figyeltem, hogy azt megegye estig, legkésőbb 10-ig. És most is így van. Először a 11 órás etetést hagyta el, aztán a hajnali 2 órást fokozatosan tolta egyre kijebb és most már 8-ig alszik este 10-től. És napközben is ugyanakkorra esnek az etetési idők, eleinte muszáj volt felirogatnom, hogy mikor mennyit evett, mert belezavarodtam, de most már nem kell, mindennap ugyanúgy van! :D
De azt hiszem, szoptatásnál kicsit nehezebb így kiszámítgatni, főleg, ha nem szopizik mindig ugyanannyit! :? De gondoltam, azért leírom, hogy nálunk, hogyan volt!

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


este 10-től reggel 8-ig alszik Emma?????? 3 hónaposan!!! egy Isten áldása ez a kislány! :D
Jettánál uez volt anno 20 éve, bár előtte 8-10-ig 2 órát ordított bármit csináltam, de 6 hetes kora óta átaludta az éjszakát. ÓHHH azok a régi szép idők!!!

Esztke
az én véleményem, tehát nem biztos, hogy így van, hogy egyfelől gyermeke válogatja ezt a napirend témát, van akinek nagyon bejön és kell, van amelyik gyermeknél nem lehet teljesen megvalósítani...annyit tudsz tenni, hogy a fürdetést fix időre teszed..meg a sétát, .én mondjuk plusz mínusz fél órát ráhagyok, mert nem akarok merev poroszosan katonás lenni, az szerintem a másik véglet.
aztán megfigyeled van-e olyan etetés vagy alvás, amikor szinte biztos, hogy felkel enni ( Pl Ábelnél a hajnali fél négy, majdnem pontban ekkor, esetleg negyed négykor kel...bár most Máté éjjeli sírása az elmúlt napokban ebben is kavart kicsit )és idővel elkezdenek a szopik ritkulni, s hosszabbat alaszank két etetés között.
Azt gondolom ez indulásnak jó, s ebből a baba kialakítja magának ami számára megfelelő, persze picit lehet rásegíteni.
Nálunk muszáj lesz egy eléggé kötött napirend, mert különben nem fogok bírni magunkkal, a kétgyerekekel, kell egy kiszámítható rendszer.
Csak sajnos ebbe olyan sok minden bele tud szólni!!!!

Nikilány
Hát elég nehéz Máténál eldönteni, mert eleve abban akorban van, mikor felfedezi a világot, s már elég önálló ehhez..már a tehességem vége felé az utolsó hónapban jöttek ezek a húzásai...ami pancsolás azt mind imádja...csak eddig jobban oda tudtam figyelni..s kivédeni...at gondolom inkább életkori sajátosság és mindezeket csak azért nem tenné meg, mert mondjuk nem lenne Ábel fürdővize a szobában, ha nem lenne Ábel... :D de szemetesben ugyanúgy turkálna...valójában nem rosszat akar, nem is tudja egy résézéről, hogy "rosszat" csinál...ezt is meg kell tanulnia...mi tartozik ebbe a kazegóriába.

Viszont a betegsége sztem összefügg azzal, hogy kevesebb figyelmet kap. Persze kell hozzá vírus is meg minden, de lső körben is akkor lett beteg, mikor már Anyu is férjem is visszamentek dolgozni, s hárman maradtunk itthon...a hasfájós öcsike pedig ugyancsak lefoglalt...s most a férjem 3 nap szabi után megint visszament dolgozni, s egy napot megint csak hárman voltunk, s megint visszajött a láza...
Látszólag ugyan nem viseli meg a kistestvér, érkezése, de ez nem téveszt meg, ami neki jut belőlünk szülőkből, az sokkal kevesebb és bárki más is jön, már megoszlik a figyelem közöttük, nem csak ő van. És ez valahol lecsapódik, ez mindenképpen érinti lelkileg, még ha különösebb látszata nincs is.

Na lassan lefekszem, Máténak 38,9 volt estére a láza, most alszik már, Ábelnek már nagyon időszerű lenne kelni, s ilyenkor nem tudom hogy járok jobban. Mert ha lefekszem s negyed fél óra múlva kelni kell, akkor nekem rosszabb, mintha le sem feküdtem volna...

Kép
Kép
tengdi
 
 


Tengdi, szerintem is Isten áldása Emma, :lol: :lol: azt hittem rosszabb lesz, mármint úgy értem, hogy hosszabb időszak lesz nála az éjszakai felkelés, mert mikor megszületett nagyon "rossz" kislány volt ám! 8)

Törpiri, hát jót dumáltunk ma a babauszin, ugye?? :wink: Emma ma nagyon nyűgös volt, már amikor megérkeztünk és át akartunk öltözni akkora balhét csapott, tőlünk zengett az egész uszoda! :roll: Aztán az a karúszó végképp kicsapta nála a biztosítékot, nem tudom miért erőltette rá a csajszi, a múltkor azt mondták, hogy jó pár alkalomig ő még nem kap ilyet. Úgyhogy gyorsan kereket kellett oldanunk, ne tudd meg a felöltözésnél is micsoda ordítás volt! Még jó, hogy ott volt anyukám segíteni! :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Tengdi, elfelejtettem, hogy Máténak sok-sok puszika, hátha gyógyul tőle!!!!! :D

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok

Nekünk is még csak mostanában kezdett kialakulni a napirendünk. Általában Reggel fél8 -3/4 8-kor eszik aztán egy kis nézelődés, utána alszik olyan 9-től kb fél órát, megint nézelődik beszélgetünk akkor 10-től alvás egy fél órát, ¾ órát. Aztán kaja van fél 12-körül vagy délben, megint nézelődik beszélget, és alvás olyan fél 2 felé max 1 órát, fél 3-3 között kaja, utána fent van, é fél 4 felé megint alszik kb 1 órát. Aztán olyan fél 6-6 felé kaja, fél 7-kor alszik egy fél órát, és 8-kor fürdés, fél 9-kor kaja. Fél 10-kor alszik el és eddig 1 –kor ébredt, utána pedig 4-kor. Most éjjel az 1 órás evés kimaradt és csak 4-kor ébredt. Éjjel sosem teszem tisztába, csak nyöszörög és már etetem is nem ébred fel rá, utána alszik is tovább.
Anyatejes babáknál nem nagyon lehet kiszámítani hogy mennyit eszik. Nóra is teljesen magától alakította ki ezt a napirendet, de kitudja meddig lesz ez így.
Most még úgy néz ki hogy elég a tej, tegnap is egyszer megmértem és 140-et evett Nóra. És elvolt vele 3,5 órát. Az anyatej hamarabb kiürül, ezáltal hamarabb éhesek lesznek, könnyebben megemésztik. Míg a tápszer jobban eltelíti a gyomrot, nehezebben emészthető, így kibír akár 4 órát is. Nekem Nóra nagyon sokáig két óránként evett, kb szeptember második felében kezdett el megváltozni.

Tengdi jobbulást nektek.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Crissy,
ha tornáztatjátok egy picit Emmát, semmi gond nem lesz a csípőjével. Mi fürcsi után masszírozzuk, meg "békáztatjuk" és nagyon jót tett neki, pedig a kórházban azt mondták, hogy combredőasszimetriája van és nagy valószínűséggel terpeszpelus kell neki. Utána mikor mentünk már minden oké volt.

GYED: azért nem kapom a maxot, mert bár a fizetésem alapján járna, de mivel a bruttó keresetem valamennyivel meghaladta az 1.250.000 Ft-ot, ezért nem vehetem igénybe az adójóváírást, így kb 70 ezer lesz a gyed 80 valamennyi helyett.....

Biztosan el kell kezdenetek hozzátáplálást már? Találtam egy tök jó oldalt egy dietetikus nőtől és ott azt írtja, hogy egyáltalán nem kell siettetni a dolgot tápszeres babáknál sem. Hadd érjen a gyomra. Elküldjem az infókat?

Muszáj azt a karúszót felvenni? Egyáltalán minek? És ha én nem akarom? Jó fejek amúgy ezen a babaúszáson? Ha erőszakosak, inkább nem megyünk, mert nálunk is ordítás lesz.

Esztke, egyetértek Tengdivel napirend ügyében is. Nekünk Lotti alakítja ki magának folyamatosan. Emlékszem már én is nagyon vártam, hogy legyen valami rendszer. A legelső, hogy kb. mindig ugyanabban az időpontban fürdetjük, mindig ugyanolyan rend szerint, Utána kaja és alvás. A séta a másik fogódzkodó. A többi meg majd kialakul, és folyamatosan változik. Lotti ma hat hónapos :lol: és ott tartunk, hogy tudom, hogy két alvás között jó esetben 2,5 órát van fent. Az éjszakát fullra átalussza, napközben kb. 2-3 szor alszik. Kétszer rövidet, egyszer hosszút. Ám ez minden nap változhat, olyan sok mindentől függ. Mikor kel fel reggel, milyen a kedve, megyünk-e valahová, stb.

Marcsi, nekem is jó az időpont előre láthatólag.

Tengdi, tök természetes, hogy most Máté ilyen. A húgom és sógornőm is most szült. Egyik fiú négy, a másik 3 hetes. Mindkettőnek van egy két éves nővére. Mindkét lány másként reagálja le. Az egyik sikítozik az alvó testvére mellett, le kell ápolni a köldökét, mellszívóval le kell szívni a cicijét, a pelenkázón kell tisztába tenni, a másik éjszakánként felkel, sírdogál, de napközben semmi baja. Minden gyereknek fel kell dolgoznia, hogy ott a tesó, és nagyon nehéz nekik, mert még picik. Amit tudsz szerintem, hogy minél többet vagy Mátéval, jó sokat ölelgeted, és van olyan amikor csak ketten játszatok. Bár ezeket már biztosan csinálod. Na nem is akarok tanácsokat osztogatni, én az egy gyerekes :oops: :D

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!
Kedden mi is voltunk koponya és has ultrahangon és csípőficam szűrésen!Szerencsére minden rendben van!
Nagyon szépen növünk,már 58 cm és 4300g.
Most egy kicsit félek,mert 2 napja megfáztam hőemelkedésem volt és egyfolytában fújom az orrom.Remélem Roli nem kapja el.Mondjuk egyre többször kell szívnom az orrát és reggelente úgy kelünk fel,hogy rá van száradva a cucc a nózijára.A védőnő azt mondta,hogy ne aggódjak amíg nem sárga vagy zöld.Neki fehér,szóval gondolom,hogy a tej lehet az.
A segítségetekre lenne szükségem.Van a Rolinak egy narancssárga pulcsija és mosás közben összefogott pár fehér rucit.Hogy tudnám ki szedni belőlük a foltokat?Már 2 napig áztattam cloroxos vízben,de nem használt semmit.
Marcsi!Nekünk jó az időpont!

Kép
baba0727
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: