Sziasztok!
Csak most tudtam jönni, Lilla baba 3/4 12-kor aludt el.
Már itthon nyűgös volt, az előadáson csak fokozódott, aztán itthon csúcsosodott ki egy 3 órás sírásban. Sehogy se volt jó neki, se kézben, se ringatva, se mellen, sehogy.
Csak sírt, sírt és sírt.
Jól összevesztünk a párommal is miatta, mert szerinte hagyni kellett volna sírni, szerintem meg nem.
Aztán csak sírva aludt el, úgy, hogy simiztem a hátát jó sokáig. Ha kivettem a kiságyból, még jobban sírt. Az ad reményt, hogy ennél rosszabb már nem nagyon lehet.
Tinu: Én is úgy emlékszem, hogy azzal magyarázta az éjszakai ébredéseket, hogy már minden érdekesebb a szopinál napközben, éjszaka meg pótolja a kiesett alkalmakat. Még azt is mondta, hogy érik az idegrendszer, változik a baba, és semmi köze nincs ahhoz, hogy mit és mennyit evett előző nap.
Az előadás lényegét kb. 3 mondatban össze tudom foglalni:
- teljesen normális, akárhányszor is kel a baba éjszaka
- rendelődj alá teljesen a babának, és szolgáld ki maximálisan, magad a végsőkig háttérbe szorítva
- lehetőleg aludj vele, úgy könnyebb
Ónodi Ági eléggé érdekes egyéniségnek tűnt nekem.
Én azután mentem oda hozzá, hogy Tinuék már haza mentek. A háti hordozásról szerettem volna kérdezni. Képzeljetek el egy közepes nagyságú termet, benne eléggé sok emberrel, mindenki kendőket próbálgat. Az első, amin megakadt a szemem, hogy a koszos linóleummal borított földön van egy kisbaba, aki még mászni sem tud, a fél popsija kiáll egy rongyos tetra pelenkából, valami natúr rékli volt rajta, egyéb semmi. Mint kiderült, ő volt Áginak a babája. Beszélgetett egy párral, azt mondta, mindjárt jön, és segít nekem. Addig is kössem fel a hátamra Lilla babát, mert a gyakorlatban jobban látja, mi a kérdésem. Ok, rendben, én úgy tanultam, hogy leteszem a babát valahova a kendőbe, és felhúzom a hátamra. Le is tettem az egyik asztalra, amikor odajött hozzám, és mondta, hogy eddig és ne tovább, mert ők egy másik iskola elkötelezettjei, és ők a hátukra lendítik a babát, meg is mutatta, hogyan. De a részleteket nem árulhatja el, ad egy névjegyet, és menjek el a tanfolyamára.
Kösz, nagy segítség volt... Utóbb láttam, hogy másoknak is a névjegyét osztogatta, úgy, hogy közben szoptatott csípőkötésben, és fél kezével fogta a szoptanít készüléket. Érdekes látvány volt.
Ettől függetlenül megtanulnám a hátra lendítést, mert akkor bárhol a hátamra tudnám kötni Lilla babát. Ma elől hordoztam, és majd leszakad most a derekam.
Akiket érdekel a Mei-tai: a hordozás hetén rengeteg-féle Mei-tai-t meg lehet nézni, ki lehet próbálni, kint van az összes nagyobb gyártó.
Annus: Köszönöm a meghívót a blogba, úgy látom, rengeteg olvasnivaló van ott is. Nagyon jók a talis képek, az tetszik a legjobban, ahol a sok baba együtt van egy takarón, az tündéri.
Most megyek aludni, és reménykedem egy jobb éjszakában.
Réka