Új privát üzeneted érkezett!

Hát lányok, tényleg bunkók az emberek :) Még jó, hogy mi meg ilyen jófejek vagyunk :wink: :wink: :wink:

Nekem azt mondták, hogy majd a mászás lefárasztja és fog nagyobbat aludni. Így is volt, akkor kezdett el aludni kétszer 1-1,5 órát. Aztán mondták, hogy majd ha megy, akkor alszik egy nagyot. Hát a járás nem fárasztja le, hogy többet aldujon. Pedig úgy megy néha körbe-körbe az asztal körül, mint akinek meg kell tennie naponta adott km-t :):)

dytke

Sziasztok!

Alvás... Gyerekeim kb 1,5 éves korukra lettek jó alvók. Akkorra átaludták az éjszakát este 8-1/2 9-től reggel kb 1/2 8-ig és ehhez jött még a délutáni 1-1,5 óra. Addig teljesen rendszertelenül és kiszámíthatatlanul aludatak. Éjszaka 2-3 alakalommal volt kelés és szopizás, de utána nagyon rendesen visszaaludtak, csak ritka esetben kelett dajkálni őket. (vagy csak az idő szépíti meg az eseményeket?! :roll: )
Eszter 9 körü l alszik el, normál esetben 2-3 alkalommal kel fel, de ma pl nem számoltam mert ennél jóval többször...Reggel 7 körül ébred, amikor a tesók kezdenek készülni az iskolába. Napközben 3-4 alkalommal alszik, de legtöbbször csak fél órát.

Testsúly.
Az elmúlt években én is mindig azt kaptam, hogy miért vagy ilyen sovány....Olyan is volt, aki azt mondta, így majd nem is tudsz szülni. Első alkalommal a hányások miatt 43 kg lett a súlyom a végén feltornáztam magam 55-re. Most 50 körül lehetek és most azt mondják kicsit meghíztál nem??? Szóval vannak kedves emberek. Ha sovány vagy az sem tetszik nekik, ha felszedsz pár kilót akkor rögtön kárörvendenek....

De nagyon jól megtanultam nem foglalkozni velük...

Kép
becsengo

Becsengő, akkor adnál nekem órákat, hogyan nem kell velük foglalkozni???

mtunde

Sziasztok!

Én nem merem leírni, hogy Adél mennyit alszik, mert vagy megköveztek, vagy Adél elromlik. Éjjel általában 9től reggel fél 8ig, nem kel éjjel, csak ha kiesett az ágyból a cumi és/vagy a maci. Nappal is alszik van, hogy 2x másfél órát, vagy egyszer 2-3 órát. Remélem holnapra nem romlik el. Azt látom, hogy próbál átállni az egyszeri alvásra, de ha korán kel (7kor), akkor nem elég neki. Ma negyed 9-kor kelt és egy negyed órája aludt el. Igaz levittem és húztam az időt, mert elaludt volna előbb is.

Valaki kérdezte a 7 kémcső vért, szerintem ez első labornál normális, Adélnál is ennyi volt.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Én kérdeztem a 7 kémcső vért... akkor ezek szerint tőlem is ennyit vettek? Én olyankor annyira rémült vagyok és nem merek odanézni, hogy valószínűleg nem vettem észre :)

A súlykérdés nálam is vicces, ha vékony vagyok, akkor mindenki sajnálkozik, ha kicsit felszedek, akkor a párom szól, hogy vigyázni kéne, ne hízzak :lol: Ergo akármilyen vagyok, az valakinek tutira nem jó :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Zsófi is sokat aludt nappal, kb egy éves kora óta alszik egyszer, ha jól emlékszem. Azt nem tudom, hogy kéne rávenni, hogy tovább aludjon :roll:
Vendég

Róza éjjel 10-11 órát alszik, délután 1-2 órát. Én nem bírok korán kelni, így ha Róza hat-fél hét között ébred és szopik, nincs mese, még vissza kell aludnia, így általában kilenckor kelünk :) Volt másfél-két hét, hogy csak fél 8 és 9 között kelt fel szopizni, na azt nagyon bírtam, de most a betegséggel elszállt. De, a jövő úgyis ez lesz :)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Bocsánat, hogy így eltüntem, de van mentségem :wink: Költöztünk vidékre és nem volt netünk. Mostanra sikerült elintézni, hogy legyen. Rengeteget írtatok csak az utolsó oldalt olvastam vissza.

Boldog születésnapot kívánok én is Zsófinak és Kamillának!!! :D

Bunkó emberekkel nekem is volt már tapasztalatom :D De én is megtanultam nem foglalkozni velük :D Két fülem van egyiken be másikon ki. :lol:

Levi is 1 másfél órát alszik nap közben. Este 7-kor alvás reggel 6-kor kelés. Néha felkel enni éjjel néha nem változó.

Még rólunk annyi, hogy Levi már magától mindenhol kapaszkodva megáll mindig keresi a helyet hol tud felállni. :D Gyorsan mászik. A múltkor kétszer körbemászta a szobát majd rácuppant a papucsomra :shock: :lol: Alig bírtam kivenni a szájából :lol:
Kezét fogval már lépést megy is. Kér a kezével ha kell neki valami és mondja közben hogy "agggy" :lol: Már egy kicsit több főzit is megeszik, a gyümiket imádja :D Két fogunk van és annak is már egy hónapja, hogy kibújt, következő fognak pedig még nyoma sincs.

Igyekszem jönni sűrűbben mostmár :D

Sziasztok Anita

anitapo20

Lányok, megjöttem a dokitól.

Hajdú Krisztina kedves volt és alapos. Megnyugtatott a rossz Afp miatt, az uh-on minden rendben.

És: KISLÁNY.

Úgy látszik, mi ilyet tudunk - hányos-alacsony afp-s- lányos babavárást :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi! Gratulálok a kislányhoz! Hol voltál ma Hajdú doktornőnél? Az Istenhegyin?

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Ildi: gratulálok, nagyon-nagyon jó lesz, Apának meg pláne :wink:
Vendég

Köszi szépen :lol:

Gabi! igen az Istenhegyin voltunk. Én a kórházba akartam menni, de Apa ragaszkodott a jobb géphez és az időponthoz... Mivel az Afp megint elég gyengus volt, nem bántam meg, így jó alaposan megnéztek. Meg jó volt látni 4d-n is, no meg hogy a neme is megvan így dupla az öröm. Bár nekünk az Istenhegyi út innen a világvége, Apa lehozta nekem a kocsit Budáról, onnan meg hazajöttünk Lilluval :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi, gratulálok a kislányhoz!!!

anitapo20

Anita - Levi nagyon ügyes, és gratula a fogakhoz!!!!

Ildi- akkor nálatok nőuralom lesz :):) Örülök, hogy minden rendben!!!!

Gabi - én nagyon irigy vagyok Adél alvására, de mondd meg neki, hogy emiatt ne romoljon el :):)

dytke

Ildi, Hajdú Krisztina szakértelme tényleg megnyugtató. Nálunk az integrált teszt eredménye volt elsőre köztes érték, de mivel a doktornő egyértelműen mindent rendben talált, sokkal könnyebb volt így kivárni a második eredményét, ami meg már teljesen megfelelő volt.

Kép
Kép
szalamandra

Testsúly téma: én épp most csinálom a káposztalevels kúrát, ehetetlen szerintem de nagyon kitartó vagyok. Nálam az a baj hogy Kristóffal mikor teherbe estem már volt rajtam magamhoz képest 5 kg feleslegem (71kgról indultam)így a szülés után hiba "fogytam" viszza a szülés előtti állapotra így is fogynom kell kicsit. 3 nap alatt 2,5 kilót fogytam. Igyekszem majd a kúra után is "normálisan" étkezni és nem fogok egy tábla csokit egy ültő helyemben megenni.

Alvás téma: Kristóf este 9től reggel 7ig alszik, általában nem ébred egyszer sem. Nappal ő még kétszer alszik 1,5 órákat. Lehet hogy ő is lassan átállna a napi egy alvásra de mivel a tesóért 1 és 2 között megyünk a suliba muszáj délelőtt egy kicsit aludnia.

Ildi-gratulálok a kislányhoz. A párom is lányt szeretett volna másodjára is, nagyon elkeseredett amikor megmondták hogy fiú lesz de szerencsére most már nem cserélné el a kis gazfickónkat.

Rólunk- jövő pénteken megyünk a fejlődésneurológiára Kristóffal de azóta mióta írtam ezerrel kúszik és magától feláll ha van mibe jól megkapaszkodnia. Azt hiszem nálunk ki fog maradni a mászás téma de talán így mégsincs lemaradva a kortársaitól.

Evés- Kristófnak nagyon jó étvágya van. Viszont nem tudom hogy nem kellene-e egy kicsit változtatnunk az étkezésén mert még az 5-ből kétszer kap tápit (reggel 7kor és este 9kor) Ezen kívül délelőtt eszik vagy joghurtot kiflivel vagy túrót gyümölccsel, ebédre főzeléket husival, uzsonnára gyümölcsöt vagy tejpépet. Nem kellene az esti tápi helyett már teljes adag tejpépet adnom neki??

Kép

Kép
tüni75

Nekünk annak idején azt mondták, hogy a reggeli és esti tápszer maradjon egy éves koráig. Zsófi mikor felébredt, kapott tápszert, aztén reggelizett velünk, vacsora ugyanez, evett velünk, aztán este még tápszert is ivott. Persze ezek a reggelik és vacsorák velünk még nem voltak teljes értékű ékezések, csak azért volt így, hogy szokja.
Vendég

Tüni: én úgy tudom, hogy 1 éves korig kell a napi 500 ml tápszer. Adél is úgy eszik, ahogy Zsófi evett. Ébredéskor tápszer, aztán vajas kenyér felvágottal, tízóraira gyümi, ebédre főzelék, uzsira gyümi, este vacsi velünk és lefekvés előtt tápszer. Ő még nem ehet semmi tejterméket, 8-án megyünk orvoshoz, majd meglátjuk, hogy kivizsgálás lesz vagy megpróbálkozunk óvatosan a savanyított dolgokkal.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Igen, én is úgy tudom, hogy 500 ml tápszer naponta. Pálmi kb. 300-at iszik... reggel felkeléskor és este lefekvés előtt. Néha mostanság adok egyszer napközben is.

Na ha ilyen jó a Hajdú doktornő, majd én is hozzá megyek. Majd ha aktuális lesz rákérdezek ki ez és hol rendel, addig úgyis elfelejtem :)

Ildi,
jaj de jó neked, mi is kislányt szeretnénk! De igazából az volt fontos, hogy a két gyerekből az egyik kislány legyen, és az már megvalósult, úgyhogy bárhogy lesz úgy lesz jó :)

Susy,
hogy érzed magad?

Kép

Kép
sz.veronika

Ja és itt egy kép a kis bukósisakosomról, mert akkorákat koppant, hogy kellett tegyek ellene valamit. Az első egy hét ellenkezés után most már hordja :) Viccesen nagynak néz ki benne a feje :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Édes :) Bocsánat a kérdésért, de így meg fog tanulni esni?

Amikor Zsófi felállt, és állva játszott, jó nagyokat esett, az első pár hétben kipárnáztam körülötte mindent, így esett, de nem ütötte meg magát, viszont nagyon hamar megtanult esni :)
Vendég

Sziasztok!

Az 500 ml a összes tejtermék. Pontosan nem tudom, hogy az mennyi kalciumot jelent, de ez a lényeg. tehát ha kap már tejterméket is, akkor az is hozzáadódik a tápszerhez. Nálunk a 10-11. hónaptól alig itták már a tápszert, de joghurttal-túróval stb megvolt a kellő mennyiségű tejtermék.

mtunde

Sziasztok!

Tegnap voltam orvosnál, minden rendben, még fiatal nagyon a terhesség így szívhang nem volt, 7- én kell mennem újra.

Kaptam képet is.

Kép

Kép
Kép
susytunder

Susy, 5+4-nél tökéletes ez az eredmény :lol: gratulálok itt is hozzá! Vigyázz a Picikétekre és magadra is.

KépKép

KépKép
beneildi

Panndi,
nem látom mi a különbség abban, ha párnára esik, vagy úgy esik, hogy a fején van egy bukósisak. Mindkét esetben esik, de nem üti meg magát, illetve a párnán a testét sem üti meg, a bukóval viszont igen, ergo tudni fogja, hogy az azért nem jó :) Bár szerintem már most is tudja, mert mikor esik, szorítja a szemét és húzza be a fejét :) De ha rosszul gondolom - mondd, hogy te hogy gondolod...

Susy,
de jó, már képed is van róla! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Vera - én sem adnék Ambira bukósisakot. Mikor megtudtam, hogy van ilyen, jót nevettem, hogy mekkora baromság. Bocsánat, nem téged akarlak ezzel kritizálni, szíved joga azt adni Pálmira, amit akarsz, de szerintem tök felesleges. Úgy vannak kitalálva, hogy nem lesz semmi bajuk, ha beverik a fejüket. Akkor van gáz, ha utána hány, szédül, mert az agyrázkódás, de ahhoz elég nagyot kell esnie. Ilyenkor még elég sok víz van a fejükben,ami védi az agyukat, nem véletlenül találta ki ezt így a természet.
De még egyszer, félre ne érts, véletlenül sem akarlak megbántani. Ez csak az én véleményem.
Egyébként mi is felnőttünk bukósisak nélkül :)

Susy - egyre jobban kedvet kapok a kistesóhoz, már csak apával kell megvitatni, hogy ő mikor szeretné :) és most én vagyok laptetős :wink: :wink: Remélem jól vagy, és biztosan hallani fogod a szívecskét 7-én.

Tüni - örülök, hogy Kristóf úgy tűnik mégsincs elmaradva. Úgy tudom (javítsatok ki, ha rosszul), hogy ha kimarad a mászás nem olyan nagy baj, az a lényeg, hogy akkor utána sokat másszon. Játszani kell vele négykézláb majd, és akkor nem marad ki a mászás. Úgy tudom, hogy iskolás korig kell hogy másszon, mert ez a mozgás hiánya okozhat diszleksziát.

dytke

Sziasztok!

Ildi - Gratula a kiscsajszihoz!!!!!

Susy - Idézhetem az egyik tanítványomat? : "Ugye nem bej, ha még nem mondom azt, hogy de aranyos!?" :lol: Remélem jól vagy és én is biztos vagyok benne, hogy 7-én hallani fogod a kis szivecskét.

Dytke - Metnél végül a hordozós progira? Mi lejöttünk Tatára szerdán, mert apának Siófokra kellett mennie 3 napra. Nem akartam egyedül lenni Pesten.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty - végül nem mentünk mi sem, igazán a mai program érdekelt volna, de kiderült, hogy az nlc szoptatási tanácsadója tartja, vele meg most éppen levelezek :):) És amúgyis vendégeink voltak ma.

dytke

Dytke,
a másik topikban egy kislánynak betört a feje egy ilyen eséstől... Pálmi feje akkorákat koppant, hogy nagyon rémisztő volt, padlólapon, betonon is mászkál, és már többször is nagy hasznát vettük. Az számomra nem kérdéses, hogy jó, ha megvédi a fejét. Az lehetett volna esetleg kérdés, hogy így megtanulja-e, hogy ha nincs rajta a sisak, akkor fáj, de szerintem azt már megtanulta... meg azért a kezének, popójának fáj mikor elesik.

JA, képzeljétek most tapintottam ki az első fogát! :) Még csak egy kis csücske van kint :)

Kép

Kép
sz.veronika

Vera- nektek is jó későn jön a fogatok, nekünk sincs még egy sem. Pálmi nem nyűgösebb , nem viseli meg a fogzás??

Arról hallott már valaki hogy adjunk a babáknak Kalcikidet (vagy valami ilyesmi a neve) ahhoz hogy beinduljon a fogzás?? Bár Kristóf jól el van így is, mert mindent rág (kifli, babakeksz, darabolt gyümölcs)

Kép

Kép
tüni75

Tüni,
hát annyi van, hogy régen végigaludta az éjszakát, most meg többször felsír. Volt jobb és rosszabb éjszaka is, elég változó.

Szerintem felesleges sürgetni a fogzást, ahogy anno az én dokim mondta, minél később jön ki, annál később romlik el :lol:

Enni meg így is tud mindent. Ez egyébként állítólag genetika, legfőképp az anyától függ, hogy az anyukának mikor jöttek ki a fogai. Ez persze nem tudom mennyire igaz, csak hallottam. De nálunk bejött!

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Susy, de jó, hogy már képet is kaptál a piciről. Majd gyere, hogy mi volt hetedikén. :D

Nálunk pedig jön a harmadik fogacska! :D Szerintem egy két nap és át is tör neki. Már előre félek, mert mikor az alsó kettő jött ki nagy sírás volt előző este. Remélem most az egyfog nem viseli meg nagyon. És már mikor kapaszkodva feláll Levi pár lépést megy oldalra, főleg ha valami kell neki és nem éri el. :lol: Meg állásból lehajol a játékaiért a földre úgy, hogy egyik kezével kapaszkodik a másikkal pedig nyúl a játékáért.
Ma azt játszotta, hogy felpakolta a játékait az ágyra majd le. Majd meg ettem közben :lol: :lol: :lol:

anitapo20

Vera - azért írtam, hogy ez az én véleményem, szíved joga azt adni a gyerekedre, amit akarsz :)
Gratula a fogacskához!
Én is úgy tudom, hogy minél később jön ki, annál tovább is lesz kint .

Ambi annyira ügyesen esik, hogy mi a felállást és járást összesen 3 eséssel megúsztuk, az is akkor volt, mikor már nagyon álmos volt este. Ha seggre ül, de nem tudja megtartani az egyensúlyát, akkor gurul, mint egy kis kamikáze harcos :):) Nemrég leesett a teraszról a legalsó lépcsőfokra (3 lépcső) és semmi baja nem lett, csak az alsó fogával megütötte a felső ajkát, de nem is vérzett, csak picit piros lett. De se horzsolás, se semmi

dytke

Dytke,
akkor tényleg ügyesen esik Ambi.
Most tegnap Pálmi is úgy esett, hogy hanyatt vágódott, de a földreéréskor oldalra rántotta magát és a feje végül nem is ért a padlóhoz (bukó épp nem volt rajta) Úgyhogy remélem már nekünk sem kell sokáig a bukósisak.

Mostanság Pálmi meglepően sokat eszik magához képest - pedig pont fogzásnál nem szoktak enni, nem? :lol:

Anita,
nagyon ügyes Levi! Harmadik fogacskához meg kitartás! Kened neki valamivel?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, szerencsére nem nagyon viseli meg Levit a fogzás. Így nem is kenem neki semmivel csak akkor mikor látom, hogy fáj neki (az első két fogunknál ez az áttörés előtti estén volt akkor nagyon sírt). Dologél van itthon szerencsére az múltkor segített neki.
Levi is azóta eszik többet mióta van foga. Tegnap például megevett kb. 250 ml főzeléket egyszerre. Ez Levinél soknak számít. :)

Mi még fejbeverősen esünk. Remélem hamar rájön a technikára, hogy hogyan kell esni.

anitapo20

Anita,
a 250 ml főzi nálunk is soknak számít, 190 ml-t szokott, vagyis egy üveges bébikaját.

Viszont mostanság pl. frutapurából benyomott 300 ml-t :shock: , és most a napi 300 ml tápszer helyett eszik vagy 600-at + még 3-szor 190 ml rendes kaját!

Ma voltunk kerti partin, Pálmi megismerkedett a kutyusokkal. Eddig még nem érintkezett állattal, kutya nem volt az elérhető közelében, csak cicák, de azokat is csak messziről látta.

Négykézláb vagy egy órán át rohamtempóban mászott a kutyusok után, de azok elszaladtak előle, de aztán kifáradtak és hagyták magukat végül megfogni :) Hiába fogtam meg a kezét, hogy simogatni kell a kutyukat, püfölte őket :lol: mint ahogy minket szokott csapkodni :) Még jó, hogy rá se hederítettek a kutyusok, féltem, hogy rámordulnak vagy odakapnak. Azért sokáig nem hagytam, de jó volt, hogy nem félt tőlük. Még akkor sem, amikor ugattak.

Kép

Kép
sz.veronika

Nem bántásból írtam ám én sem. Nyilván nem párnával a nyomában járkáltem egész nap, szóval kanapéról meg egyéb tárgyakról leesett, azt csak akkor tettem köré, ha sokat állt egy helyben. Nekem fura lenne, ha itthon bukósisakban járkálna :roll: De ez csak az én véleményem, a párnás módszer kb két hétig működött, aztán már nem tettem párnát sehova. Fruzsinak még ennyi sem lesz, mert Zsófi úgyis odébb vinné :lol:
Vendég

Sziasztok!
Lehet hozzátok egy olyan kérdésem, hogy mit kell csinálni ha még mindig semmi, és nem is lesz?
Jó, tudom, kérdezzem meg a dokit, de nekem nincs választott orvosom, mindig a rendelőbe megyek.
És jövő7en vasárnapra vagyok kiírva. De mi van akkor ha akkor se lesz semmi? :shock:
Akkor csak besétálok és szólok, hogy ma kellett volna szülnöm?
Vagy csak egyszerűen várjak?
Olyan furi, hogy nem tudom, hogy mikor lesz, és tudom (!!!!) hogy hülyeség, de olyan, mintha nem is szülnék nemsokára.
Igazából még nem aggódom vagy valami, csak a bizonytalanság borít ki.

Andi

KépKép
wertzuz

Andi, egy hetet várnak, addig nekem anno Zsófival naponta kellett CTG-re járnom, aztán megindították a szülést.
Vendég

Panndi,
és most lassan 5 hónap tapasztalata alapján milyen ez a kicsi korkülönbség? Mostmár mindjárt neki kell állnunk a tesónak és még utoljára körbekérdezek :)

Wertzuz,
Mégha nincs is választott dokid, a rendelőben csak mondanak valamit? Mikor voltál bent utoljára és mikor lenne esedékes a következő alkalom? Nekem ilyenkor a végén már 2 hetente, utolsó 2 hétben meg hetente kellett mennem. De én is úgy tudom, ahogy Panndi mondja, hogy ha túlhordod a kiírt időn túl, akkor megindítják a szülést egy héttel később.

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika: az elég válasz, ha azt mondom, hogy most sem védekezünk, és szeretettel várjuk a harmadik babát? :wink:

Én nagyon szeretem, hogy ekkora a korkülönbség. Fruzsi nagyon stramm és türelmes kisbaba lett, :) Tegnap este fél órán keresztül együtt játszottak, hangosan kacagtak :lol: Zsófi hiányolja, ha nem látja, szeretik egymást :) Persze vannak nehéz pillanatok, van olyan, hogy mindkét lány egyszerre sír, de szerencsére ez ritka. Én nem bántam meg, és most is úgy gondolom, hogy a következő két baba is jöhet egymás után, ahogy szeretnének :)
Vendég

Panndi,
köszönöm a bíztatást :)

Lányok,
Pálmi, ha magától alszik el, tehát nem én teszem a kiságyba kifejezetten aludni, akkor mindig úgy helyezkedik el, hogy a fejét valami magasabb helyre teszi. Most is így aludt el, az ülőgarnitúrán dögönyöztem, aztán hasra fordult, felmászott a végéig és a karfára letette a fejét. Simiztem a hátát, egyszer csak látom, hogy alszik! :) Esetleg tegyek mostmár az ágyába párnát? Egy könnyű kis párnától nem lehet baja már ilyen korban, nem?

Kép

Kép
sz.veronika

De édes, ez tök aranyos szokás :)

Zsófi a párnát a mai napig csak gyűrögeti, meg átöleli, szóval nem tudom :)
Vendég

Na jó. hát akkor beteszek neki ma egyet, kíváncsi vagyok mit kezd vele :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, szerintem Pálmi már elég nagy egy kisebb párnához. Lillu is párnás, ha elveszed tőle, a takaróján alszik :wink: én nem alakítottam, neki sokára lett csak párnája, egyszerűen ilyen. Lehet Pálmi is igényelné.

KépKép

KépKép
beneildi

Wertzuz - elvileg a ctg-det mindig meg kell néznie egy dokinak. Én már az utolsó két hétben (dokim javaslatára) minden nap mentem, egyik nap ctg másik nap ultrahang. De ha a dokim éppen nem ért rá, vagy nem volt ott, mindig mondta, hogy úgy ne menjek haza, hogy nem mutatom meg orvosnak. Melyik dokiknál jártál már vizsgálaton? Esetleg ha tudod a számát (ha nem, biztosan akad itt valaki, aki igen) hívd fel holnap. Nekem is úgy volt választott dokim, hogy a kórházba jártam hozzá (nincs is magánrendelése). Ha akarod megadom a számát, nyugodtan felhívhatod (Aszódi Melinda), készségesen segíteni fog. Ne aggódj! Én az utolsó hét utolsó napjaiban is teljesen zárt méhszájjal járkáltam, aztán két nap túlhordás után megindult a szülés.

Anita - gratula Levinek a foghoz. Jó neki, hogy nem viseli meg. Ambi üzeni neki, hogy irigyli :)

dytke

Akkor én vagyok az ellenpélda: a kiíírt időpont előtt hetekkel egy ujjnyira nyitva voltam, és egy hét túlhordás után indították.

De szerencsére Fruzsit nem kell noszogatni :)
Vendég

Sziasztok!

Ma voltunk genetikai uh-on, 7re odaértünk, mi voltunk az elsők. Picúrkámat 11+2 -nek látták, éppen, hogy tudtak mérni tarkóredőt. Nagyon kis virgonc volt, és minden rendben vele. Ülőmagassága 47 mm, buksija 17mm. Pindúrka, de édes. Csütörtökön vérvétel (kombinált teszt). Az első laboreredményemet ma kaptam volna meg a dokitól, de 8kor, mikor végeztünk és felhívtam, mondta, hogy csak fél 10től van benn :) Így majd csütörtökön keresem fel.

Megyek pihizni, mert reggel korán keltünk.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Sziasztok!

Vera, az eséseknél pont, hogy ténlyeg azt kell minél hamarabb megtanulniuk, hogy a fejüket hogyan tartsák el, hogy az ne ütődjön meg. Egy bukósisak tompíthatja ezt a reflexet/tanulást, szerintem azt figyeld, hogy ha esik, akkor a fejével mit csinál? Kiteszi-e a kezét, ha előre esik, és a lényeg, mert úgy tud betörni a fej, hogy ha hátra esik, akkor a fejét próbálja-e visszatartani. Ezek a dolgok az esésekkel együtt tudnak kifejlődni. Nem tudom, hogy az ismerősöd gyereke milyen körülmények között törte be a fejét, de én is afele hajlok, hogy azért sokmindent kibírnak. Nálunk is kő van, beton, aszfalt, nagyokat esett Villő, tehát tudom, hogy azért aggódik is az ember rendesen! Pláne, hogy nálunk Benedek nemegyszer fellökte őt direkt...

Gabi, örülök, hogy minden rendben!

Panndi, nem semmi bevállalósok vagytok!

mtunde

Gabi, ez jó hír :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?