Új privát üzeneted érkezett!

jó reggelt csajoook!!!

munkásan telik a nap, de olvaslak titeket! 8)
Nóri!

CSúcs babakocsi, tényleg favorit :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!

Ami az ovit illeti:
én 3 évig dolgoztam a szakmámban (óvónőként) - a múlt évezredben -, és sosem voltam a vegyes csoport híve. Sztem baromság, és csak a kényszer szülte.
Viszont évekig védett voltam mindenfajta betegséggel szemben. 1997-ben hagytam fel az óvónősködéssel, és egészen tavalyig egyszer sem voltam hosszabb ideig beteg (a térdműtétemet és az azt követő rehabilitációt kivéve). Tavaly is csak a hülye influenza-oltás után betegedtem meg. Szóval ez is egyénenként változó.
De ma megnyugtattak - más forrásból is, hogy tök jók az UH-s adatok, és szépen fejlődik a töpörtyű. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hello Csajok!

Mar csak egy nap van hatra, es otthon vagyunk!!! Ma le kell foglalnom magam valamivel, kulonben egesz nap csak az orat bamulom...

Most jutott eszembe, hogy kellene valami telikabat fele is, hiszen a tel legkemenyebb reszein mar pont akkora lesz a pocak, hogy a normal kabatom semmi keppen nem fog beerni (mar most is feszul). :roll:

Tovabbi szep napot mindenkinek!

Kép

Kép
editmk

Elovasgattam az infókat a gmailon, tényleg nagyon jók. Meg sikerült a táblát is kijavítanom és elküldenem. Köszönöm Nóra még egyszer a segítséget.

Én is megmutatom ez én favorit babakocsimat, de lehet hogy már megtettem.

http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosit ... t_kod=1788
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, nekem tetszik :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Feltettem a táblát a Picasa-ra is, így kb két mozdulat megnézni. Meg átküldtem e-mailben is, egyberakva az elérhetőségekkel. De azt érthető okok miatt nem teszem ki a fényképalbumba. Ok?

Viki!
Jó színe van a babakocsinak. Én valamiért nem szeretem a sötétkék, komor babakocsit. Legyen piros, narancs, vagy türkiz. De ne valami borús szín! :oops:
Vendég

Viki!

Ez is jópofa, bár nem tudom, beférne-e a liftetekbe!
http://bebibolt.hu/index.php?main_page= ... ts_id=3708
Vendég

valaki észrevett olyat, hogy a derekára hátul rakódik a cucc???
:shock: :shock: :shock:
nekem rakódik le a szexi angolszalonna réteg :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri: Ezt is néztem, szerintem beférne, de nem tudom. A másik annyiban tetszik jobban, hogy annak átfordítható a tolókarja és ennek a funkciójának szerintem jó hasznát látnánk. Eddig ezt az egyet láttam, ami hordozós és átfordítható egyben. Nekem is a szinesek tetszenek, ez a narancs-szürke jó lesz kisfiúnak is, ha lenne még egy baba és az fiú lenne.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok Csajok!

Megjöttünk az UH-ról, minden rendben a kis tökössel. És nem, nem repedt meg a lábaköze az elmúlt 5 hétben, pedig titkon abban reménykedtem. :) Mondta az asszisztenscsaj, hogy jó lesz középsőnek. :) Neki is azt mondta a férje a második kislány születésekor.
Ficánkolt és ahogy a tegnap esti motoszkálás alapján sejtettem, a jobb oldalamon van a fejecskéje, a balon pedig a lábija. Mondjuk a nőci koponyavégű fekvést írt a papírra, hát nem tudom. Majd ma felhívom a dokimat, megkérdezem hogy elégedett-e ezzel a vizsgálattal, ha nem, elmegyünk még 2 hét múlva a főmuftihoz is.
Egyébként zárt a koponya és a gerinc, a gyomrocska és a hólyag is folyadékot mutat, megvan keze, lába, ujjacskái. Épek a vesék, szabályos négyüregű a szív és átlagos mennyiségű vízben uszizik. A lepény továbbra is hátsó fali, részben a fundusban tapad. Na hogy ez mit jelent, még nem néztem utána, melóznom kéne, csak meg akartam írni.
A többi adat:
BPD 45 mm
HC 164 mm
AC 139 mm
Femur 27 mm (ez a combcsont?)

A lelet szerint 19 hét a kora, szóval gondolom nem lesz kicsi, mert a mensim pontos volt, úgyhogy amiatt nem lehet több mint amennyi.
Kaptunk képet meg dvd-t is, a képet majd beszkennelem otthonról.
Amúgy baromi ficánka, nem is értem, miért nem érzem még jobban. Mindenesetre hatalmas megkönnyebbülés volt amikor az UH fejet rátette a doki a hasamra és láttam a mocorgást odabent. Már olyan paráim voltak, hogy borzasztó. Ráadásul ember reggel megjegyezte, hogy nem is nagy a hasam. :(
Ő amúgy végig röhögött magában, szerintem már összeállt a fejében a legújabb focista kinevelésének a terve.

Én szoktam SMS-t, vagy e-mailt is kapni postán küldött csomagokról, sőt megadják a csomag számát is, internetes követéshez. A múltkori szombati munkanapon meg felhívott a postásfiú, hogy haza, vagy a céghez hozza-e a csomagomat. Persze ez nyilván emberfüggő is.

Ja, és fog a farmerom, már tiszta feketék az ujjaim.
:lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csilla!

Szép méretek! Fej alapján tényleg idősebb! Comb alapján nem feltétlen. De ugye kis hapsi, szóval lehet 4kg körül lesz inkább. Bár ilyenkor még semmi sem mérvadó.
Az én lányomnak kisebb a feje és hosszabb a combja. A kettő jó, ha együtt jár, ha már nem lesz túl okos, legyen szőke, hosszú combú. :lol: :lol:
Vendég

Nóri. Ez jó volt. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

sziasztok kismamik...
én ma reggel döbbentem rá, hogy nem jönnek rám a nadrágok... legalábbis nagyon kevés, és nem combban, hanem csak pocakban nőttem már 12 centit... úgyhogy még nincs sem bandázsom, sem kismamancaim, illetve csak egy térdgatya, de itt az irodában elég hideg van, így nem tudom felvenni. Szóval az egyik pamut spagettipántos toppomat vettem fel bandázsként, kettéhajtva, pocak alá lehúzva, mert a nacim cipzárát nem tudom felhúzni sem, nemhogy begombolkozni... szóval kicsit tuning a megoldás, de egyenlőre jó. Hétfőn kapok 2 bandázst és 2 őszi-téli gatyát... addig kihúzom valahogy.

Juci... úgy látom a Bába család mindkettőnknek ismerőse... :) kicsi a világ...

Csajok... van valakinek valami esernyőre csukható, de a háttámla teljesen ledönthető tipusú babakocsi ötlete? Hordozó van, illetve lesz meg gyerekülés is, csak kocsi kéne, ami a mi kicsi kocsinkba befér....

Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Barbi, azt tudod, milyen hordozót kapsz?
Vendég

A babamozgással kapcsolatban a doki mondta mikor csinálta az uh-t, hogy nagyon ficánka, csak győzzön utána menni, hogy meg tudja nézni, hogy minden rendben van-e. Utána bekapcsolta a szívhangfigyelőt és a kis drágám belerúgott az uh fejbe úgyhogy egy jó nagy csattanás után inkább úgy dönött a doki, hogy kikapcsolja mert megsüketülünk :lol: Ajjajj, ha kint is ilyen lesz :lol: De legyn csak ficánka, csak egészséges. Amúgymeg azt mondják, hogy úgy jó a gyerek ha eleven :twisted:

bellerreni
Eger

Reni, azon gondolkoztam éppen a vizsgálat közben, hogy úgy látszik a kicsi is olyan ficánka lesz mint a bátyja. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát úgy fest a miénk egy nyugisabb baba. Mocorog-mocorog, de egyenlőre csak módjával. Pedig már Apuka is kérdezte, mikor lesz érezhető-látható a mocorgás? :D Mondtam, legyen türelemmel, mert anyuka dagadt és ennyi hájat átrugdosni nem egyszerű. :D Különben is, a lába még mindig a jobb alsó sarokban van.
pammut

reni: Hát a szívhangfigyelést az enyém sem nagyon szereti. Én hétfőn a védőnőnél azonosítottam be, hogy amit én szoktam érezni, az már ő. Amikor megnézte a szívhangot, mindig arrébb mászott és éreztem is. Szóval most örülök, hogy mégsem vettem meg a doppleres cuccot. Ha kell, akkor a védőnéni úgyis megnézi.
vicky79
Budapest III. kerület

pammut: Hát azért az enyém sem viszi túlzásba a mocorgást. Reméem nyugis babáink lesznek idekint is.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát nekem a kis édes sikeresen elaludt a hólyagomon úgyhogy ez elmúlt 2 órában 10 percenként mentem csepegeteni, mert kb 3-4 csepp ami kijött... Meg egy kicsit feszített is ott odalent. Megcirógattam, megsimogattam, meg most ebédeltetem és úgy tűnik, hogy arrébb vackolódott be, mert most nem érzem azt a feszítést :lol:

bellerreni
Eger

Ó, Reni, Milánnak is az a kedvenc szórakozása hogy elzavar pisilni, aztán ott meg semmi. Mire visszaérek a szobába, akkor megint kezdi. Tegnap mondtam neki, hogy ez egyáltalán nem mókás. :lol:
Megyek a vaterára narancssárga szopipárnát venni. :P

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

sfc
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 21:28-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Nóri,
a hordozó a PegPerego angol megfelelője, M&P. 0-13kg-ig jó asszem.

Barbi

KépKép
hbarbi80

Nóri: legutóbbi infó szerint nekünk is kukacos lesz! Azért a 18. hetes genetikai UH-n még rákérdezek ha lehet. A kínai naptár nem jött be, enni pedig mindent kívántam - édeset is savanyút is.

Megvan az AFP eredményem is, de csak annyira emlékszem, hogy talán 1,4. Jövőhét szerdán megyek 18 hetes UH-ra
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zuzmooo 2010.07.09 22:08-kor.
zuzmooo

Ja itt a bébiről a kép, amit tegnap kaptunk.

Barbi

Kép

Barbi

KépKép
hbarbi80

Molmar, Nóri, elméletileg csak a 3. betöltött életév után szabad az oviba felvenni a gyereket. Ám, hogy erősítsem a szabályt, Hanga 2 éves és 10 hónapos volt, amikor oviba ment. Az óvoda kérte, hogy ne várjuk meg a 3 évet…szerintem gyerekhiány volt, én sem értettem, de mivel annyira mondták, hogy jöjjön jöjjön, így nem vitatkoztam. De ilyenről se előtte, se azóta nem hallottam, ez nagyon egyedi eset. Bár most, hogy olvasom a többieket, akkor nem is az...
lara

Lányok!

Kaptam babakocsis jótanácsot:
ha valaki BKV-zik majd a manóval, gondoljon arra is, hogy lehetőleg olyan legyen a babakocsi, hogy cserélgetni lehessen rajta a részeket (pl. a hordozót ne a teljes kocsiba kelljen bepattintani), mert amúgy sem könnyű a cucc gyerekestül, de ha feleslegesen cipelsz egy rakat szerelvényt, akkor még nehezebb lesz.

Ami a derék-dolgot illeti:
akikkel már taliztam, láttatok: nem vagyok egy nádszál termet. Sőt! De mindig is olyan voltam, hogy bár nagydarab vagyok, de mindig volt formám (nővérem szerint mint egy antik görög kancsó). Szóval volt csípőm, volt mellem, de volt derekam is. Na, az első kettő van még most is, de a derekam eltűnt! Teljesen! És ez elkeserít... Olyan vagyok, mint egy cethal... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Barbi, azért kérdeztem, mert az akkor kompatibilis a Peg Perego kocsikkal. Abból van egy nagyon jó, az ismerősöm használta újszülött kortól:
http://www.vatera.hu/peg_perego_venezia ... 50439.html

De itt gondolom gyorsan kell dönteni. 75.900Ft volt az eredeti ára, de a 35e sztem nagyon jó ár és szép is.
Vendég

kakti Ne keseredj el, nekem az első dolog ami eltűnt a derekam volt. Megvan az, csak a pocak alatt :D . Majd a tavasszal előkerül :lol: . Mi vagyunk az a típus, akikről hátulról is látni, hogy kismama :D .
pammut

Itt vannak régebbi típusok olcsóbban is.
http://www.teszvesz.hu/search.php?strin ... gory=11999
Vendég

Kakti, ennél nagyobb gondod soha ne legyen! Ha mexületik a baba, majd ismét látszódik az a derék!!! Most ennek van itt az ideje, mindenki deréktalan itt szerintem :D
lara

Barbi, most vettem csak észre az UH képet, nagyon édes a picur, nagyon jó felvétel, olyan szépen látszik rajta!
lara

Most látom, hogy a januáriak méregetik a haskörfogatot. Hát én megmértem (ők ilyen 106cm körül mérnek) nekem 76cm... :roll: :oops: Mondjuk a szalagavatóra amikor mérettem, 54cm volt. :shock: Volt egy 37kg-s lány az osztályban, neki 1cm-rel nagyobb volt. :oops: :oops: Bezzeg most! :lol:

Update: ezt ülve mértem, állva jóval több, 83cm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.24 14:24-kor.
Vendég

Nóri!

102cm, tegnap mértem poénból...kár volt.... :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Barbi, cuki a babó!

boruska

Edit, Te januárinak számítasz... :lol: :lol:
Vendég

Én tuti meg nem mérem a kerületemet, amíg nem kell :lol: .
pammut

Most jovok a dokitol, kaptam valami hashajtot... Nem is tudtam hogy lehet szedni ilyenkor, de ezek szerint...

Kattkat, koszi, mar pakolaszok ossze-vissza, elmentem a dokihoz gyogyszertarba, es meg a nap fele hatra van... Sebaj elmegyek majd Tamas ele a munkaba, nem art egy kis mozgas.
Repulovel megyunk, de atszallassal, igy Londonban kell toltenunk az ejszakat (meg szerencse hogy a barataim mar varnak igy nem kell a repteren szerencsetlenkednunk) mert igy volt olcsobb a jegy. Szoval hivatalosan csak szombat reggel erkezunk, de mar holnaptol szamolom, mert az is valtozas, hogy itt hagyjuk Skot foldet es talalkozom a barataimmal!

Kakti, nekem is eltunt a derekam, en sem vagyok egy nadszal termet, de azzal nyugatom magam, hogy szules utan majd csak vissza all minden az eredeti helyere....

Ja amugy en vegig hanytam 6 hetet es egyfolytaban edesseget ennek, szoval ezek szerint lanyunk lesz. Aztan lehet kedden jon a meglepetes kuki.... :-)

Kép

Kép
editmk

Nem iiiiis, a doki szerint 02.01, csak a netes kalkulátor szerint 01.29 :roll: :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Én nem sokkolom magam haskörfogat méréssel :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Edit!

Már említettem párszor, hogy fogtok Ti még szuszogni, meg lihegni, amikor amikor Szabina (02.21 azért ő, mert tábla szerint ő az utolsó, aki kislányt vár) beelőz Titeket! A lányok sietősebbek! :lol: :lol:
Azt én már most megmondom, hogy nem vagyok hajlandó túlhordani a gyereket! Szóval ajánlom neki, hogy ehhez tartsa magát!
Vendég

Eszter!

Hol a fenében vagy? Ajánlom, hogy ne dolgozz ma!! Inkább meresztgesd a feneked otthon! Hallooooood?! :lol: :lol: Pihenés!
Vendég

Edit: hát, én csak előre gömbölyödöm, és mintha a hurkás sonkáim meg kezdenének eltűnni. Ha ez tényleg igaz, hogy várandóság alatt felhasználom a rejtett combos tartalékaim, akkor a fejem fogom a falba verni, hogy miért nem vágtam bele előbb.

Egészségpénztár: tehát amit adott évben befizetsz, annak 30%-át max 100.000 Ft-ot a fizetendő adódból átutaltathatsz az egészségpénztári számládra.
Figyelni kell:
Ha éves jövedelmed meghaladja a 6,4 millát nem jár az adókedvezmény
Tehát max 300.000 Ft-ot érdemes erre a számlára félretenni évente, mert 30%át írják jóvá, max 100.000 Ft-ot
Figyelni kell, hogy van e önkéntes nyugdíjpénztárad, ugyanis a kettő adókedvezmény együtt nem haladhatja meg a 120.000 Ft-ot.
Szinte mindegyik banknak van egészségpénztára, a neten a google-be beírod, akkor még összehasonlító táblákat is találsz.
A patikában én csak azzal fizetek, a legtöbb gyógyszer, vitamin, babaápolási cucc elszámolható rá.

zarja

Pihengettem, óvatosan duhajkodtam ma. És ma végre először megyek kismamajógára.

zarja

Sziasztok!

Nem tudom, mi van ma, illetve az utóbbi napokban, Bori iszonyú nyugtalan. És roppant akaratos lett, sajnos. Most elég nehezen kezelem, nehéz átállni, hogy 5 év után határozottabban kimutatja, mit akar. Csak hát sokszor nem egyértelmű, mit mutat, gyakorta én sem találom ki, mit akar, mi lehet a gondja. Amúgy oroszlán... Talán rátesz a betegsége is, meg a várható front is. A számítógépet egész nap bírná kezelni, rossz, hogy tiltanom kell már tőle (olyan helyekre is kóborol, hogy félek, véletlenül elállít valamit), s ráadásul ha nemet mondok neki, azt hiszi, nem értettem meg, mit akar. Akkor aztán jön a dühroham, s nem mindig sikerül ebből hamar kibillentenem. Iszonyú türelem kellene most hozzá, de nagyon nehezen megy.

Babakocsi: már nem is emlékszem, milyenünk van... Talán Chicco? Képeket kerestem róla (téliesített és nyáriasított változatok is), beszkennelem ide. 6 éve a régi bababörzén vettük, ott is nagyon érdemes ám körülnézni!!!!!!!!! Most ősszel szokott lenni, ha jól tudom, október 17-én lesz a BNV területén. Szóval nekünk nagy, batár, bolygósítható első kerekekkel, amelyek emlékeim szerint felfújhatóak, a karja nem átfordítható, van hozzá lábzsák, vízszintestől 3 vagy 4 fokozatban állítható ülővé, nagy tárolója van alul és összecsukható. Kétfunkciós, lapra szerelhető.

Kép

Kép

Kép

Valami ilyesmi, de nem pontosan: http://www.vatera.hu/chicco_babakocsi_153259350.html

http://gyor.olx.hu/chicco-ketfunkcio-ba ... d-38678813
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.09.24 16:03-kor.
ktc

Sziasztok!!! most jelentkeztem be a dokimhoz, de még holnap délelőtt fel kell hívnom, hogy este akkor még beférünk-e...párom csak akkor hiszi el, hogy lány, ha Ő is látja..mert a 18.hetest nem láttuk ugyebár.. ugyhogy "muszály" mennünk.. :lol: :lol: mert addig nevet sem kap kicsi Hangánk, merthogy mi van ha fiú??? :lol:
De én már eléggé biztosra veszem, hogy Hanga lesz az egyik neve a kiscsajnak. :lol:

Kép
Kép
ronci

ktc!!! biztos nem könnyű a lányoddal folyamatosan...én már lehet feladtam volna. keresztanyukám fia beteg, tolókocsis, csak az ujjait meg a fejét tudja mozgatni, ugyhogy nála is mindig találgatni kell, hogy mit akar mondani, merthogy próbál beszélni, de csak hangokat tud kiadni és pl. nekem mindegyik egyforma..30éve csinálják együtt az egészet... és tovább él mint bárki hitte volna. :lol: vagy 20évvel. :lol: és remélem még vagy 20-al.
ép elmével, tehetetlen testtel nagyon nehéz lehet, mégis boldognak tünik, többet mosolyog mint bárki akit ismerek...
Bori lelkébe meg még nehezebb gondolom bele látni, bár tényleg nem sokat tudok a betegségéről csak amit tanultam illetve amit a filmeken láttam..na mindegy minden elismerésem én néha a keresztfiamtól a falra mászok 3nap együttlét után...

Kép
Kép
ronci

Sziasztok Anyucik!!
Néztem a hozzászólásokat, és pont nekem is ez a parám, hogy
mostmár tuti, hogy Ő mocorog bennem, és érzem is, de azért vannak olyan napok pl., ma és tegnap amikor szinte semmit nem érzek!!
És ilyenkor aztán beindul a fantázia....... :oops:
De szerencsére többen is vagyunk így?!
Ti hogy áltok, a nevekkel?
Többségben fiúsok vagytok ha jól láttam..
Mi még nem tudjuk, nem akarja megmutatni...
De talán hétfőn

Kép
bettike830

Sziasztok Lányok!

Jó rég nem írtam, de mint említettem, festés előtt álltunk, úgyhogy volt nagy rámolás; elég pici a lakásunk, egy szerencsénk, hogy van egy lambériás padlásszobánk, ahova felrekesztettünk egy csomó cuccot, mert ahhoz ugye nem kellett hozzányúlni. A mesterek rászolgáltak a nevükre, nagyon ügyesen dolgoztak, és 1 nap alatt lezavarták a dolgot, így csak 2 napot/éjszakát töltöttem a barátnőmnél, aztán haza is költöztem, mert egyáltalán nem volt festékszag, meg azért apa is hiányzott. Ügyesek voltunk, hiszen már szinte mindent vissza is pakoltunk, kitakarítottunk. Szerencsére itt volt anyósom Szegeden, aki nagyon sokat segített. Jövőhéten meg anyukám is eljön (szüleim a Dunántúlon élnek...) :) Június végén voltam otthon utoljára, azóta ők már többször meglátogattak, ami nagyon jó, de a többieket is hiányolom...

Örülök, hogy mindenki jól van. Nekem is enyhültek azok a kisebb görcseim, jövőhéten meg megyek újra a védőnőhöz + terhestanácsadásra + genetikai uh-ra, úgyhogy mozgalmas lesz az elkövetkező pát nap. Picikénk is mozgolódik, bár szerintem még elég ritkán érzem (szintén mellső fali lepény), meg csak egy-két apróbb rúgást, és csak ülve vagy fekve.

Nóri, most jut eszembe, hogy szeretnélek megkérni, hogy a táblázatban jelölheted, hogy mi is kisfiút várunk. Szóval a Réka név sztornó. Helyette még nem tudok mást mondani... Előbb-utóbb csak meglesz az igazi! :)

Kép
erusverus

Betti, én is minden nap másként érzem a picikét, és persze nem egész nap, hanem pl. reggel három-négy rúgás, délután is, este meg általában jobban beindul, de akkor sem órákig, hanem mondjuk fél órán keresztül olykor-olykor rúgkapál. De van olyan nap, hogy a reggeli pl. "kimarad". Na, akkor én is mindig kicsit aggódni kezdek, folyton azt várom, hogy jelezzen. :)

Kép
erusverus

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?