Új privát üzeneted érkezett!

Vicky, a mi babánk is keresztben van :wink:

Nóri, a táppénzem baromi nagy kavarás mellett baromi kis előnyhöz juttattot volna. Mivel nem saját vállalkozásban dolgozom, nem úgy ugrál a könyvelő, ahogy fütyülök ill. ahhoz túl kicsi helyen, hogy csak bevágtattam volna, hogy mától táppénzen vagyok. Remélem a hosszú távú előnyök, amiket kialkudtam sokkal több nyereséget hoznak, mint ami most "elveszett".

KépKép

KépKép
beneildi

Csajok, néha kicsit belezavarodok a dolgokba a táblázatnál. Szóval ha valakinek már kiderült a baba neme, vagy neve, vagy valami nem jól van, most itt az alkalom! :lol:
Kép
Vendég

Sziasztok,
csak egy gyors infóáradat, és már megyek is, este visszaolvasok...
Voltunk dokinál, úgy néz, ki, hogy kiscsaj lesz nekünk is...

NB: 5,0
BDP:45,0
HC: 153,9
AC: 131,1
FL: 27,2
TAD 41,8

úgy tűnik minden ok a babóval.
Később jövök.
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Hű, lányok vannak többségben!!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Megnéztem a kínai szerinti besorolás alapján 6 embernek bejött a neme, 2-nél nem. (Viki, Csilla)
Vendég

Valamelyik nap én is néztem, csak kár, hogy nincs meg mindenkitől ez az infó is... csinálhatjuk lassan a statisztikát a rosszúllétek, kaja kívánás stb szempontból is... :lol:

Kép
Kép
ronci

4-en kívántak savanyút, ebből kettő kisfiú lesz, a másik 2 még titok
3-an hánytak, mindháromnak kislánya lesz
4-en édeset kívántak, ebből 2kislány, 1fiú és 1 titok

A többinek semmi köze a baba neméhez!
Vendég

Zuzmoo: csak óvatosan a nagy mellénnyel, meg hogy mindent bírsz. Én is azt hittem, de ma. Na ma megijesztett a testem. Reggel Apeh, aztán laptoppal, kajával a hátamon rongyoltam át a városon (kb fél óra gyalog) Alapítvány dolgoztam, aztán éreztem hogy valami nem stim. Görcsölt a pocim, és elkezdett verni a víz, éreztem valami nem stim. Gondoltam ebédhiányom van, elmentem ebédelni. Az ebédlőben már majdnem lecsúsztam a székről. Uh, ritka szarul voltam. Elvonszoltam magam az Alapítványig, és ott lefeküdtem a hotelszobában. Hoztak vizet. Pihentem egy fél órát. De a pocim se érezte jól magát. Aztán Wc-n barnás foltok az alsón. Uh, beijedtem, de rendesen. Mondjuk Zsolti is megrettent, mikor elmeséltem. Berendeltem a Zsoltit, hogy vigye haza a holmimat, haza is jöttem, pihentem. Ebédeltem. Újra. Most jobban vagyok, de be vagyok sz*rva. Lehet, hogy Pammutnak igaza van, és lassabb tempóra kell kapcsolni?

Vazze csajok, olyan lelkesek vagytok, tisztára szégyenlem magam, hogy én csak felhasználó vagyok a csapatban.

Edit: ez a 4 kg hízás ez nem maradandó. Elvileg ez már székrekedés (bár eddig számomra ez volt a normális gyerekkorom óta), tehát jöhetnek a praktikák: mézes reszelt alma, vízbe áztatott lenmag, szilvalekvár (vízzel hígítva olyan, mint a szilvaszörp).
Jah, fitoterápia: vizesedésre zsurlótea, vashiányra csalán (ezzel óvatosan), max egy pohár főzet (egy kanál fű, rá forró víz) naponta. Ha finomra akarod akkor egy kis menta, vagy citromfű jó ízt csinál mellé.

Nóra, aminek szeme van – volt még életében -, azt nem eszem meg. Tisztán környezetvédelmi megfontolásból. A Föld jövője fontosabb, mint az én pocakom. Ok, mostanában Zsolti annyira unszol Omega 3 meg minden, hogy amit kifog halat, na azt mostanában megeszem. Kb havonta egyszer. Mellesleg rengeteg gyümölcsöt (egy ismerős hobbija a gyümölcsfák, van vagy 50 db, de azt mondja macerás elvinni a piacra, meg ott finnyákolnak a vásárlók, inkább ha megyek szed nekem ingyért), tésztát, főzeléket, feltétként meg ált rántott sajt, gomba stb, meg köles, lencse stb fasírt (a köles kifejezetten finom, még az én szakács párom is elismerően szól róla, pedig mindig leszólja főző tudományom).

Ildi: gratu a pici lányhoz. Óh, azok a rózsaszín kisruhák!!!

Boruska: állítólag ugyanazzal a vonóval egyfajta gyermek készülhet. Tehát legközelebb a postásra bízd!

Nóri!
Mi meg pont a másodiknál akarjuk levetetni a vért. Addigra talán a költözés is lefut.

Lara! Nekem ugyan nincs tapasztalatom, de én is inkább a szeptemberre szavazok. Hogyan szoktatod be pici baba mellett? Elvinni oviba, hazahozni, szerintem macerásabb, mint mindkét gyerekkel. Addig is lehet belőle kis csicskás: kincsem, hozd ide anyának a pelenkákat, egy pohár vizet stb. Kis segítőkészséget tanul, meg hogy a családban többen vagytok, és nem ő a legkisebb, de nagyon fontos szerepe van. Nem? Naiv vagyok?
Nóri! Viheti oviba, mert most indultak a bölcsi-ovi kombinált ovik, ott pedig fogadni kell. Egyébként a jogszabály szerint akkor jogosult óvodás normatívára a gyermek után az ovi, ha az ovikezdés évében dec 31-ig betölti a 3-at. Viszont ha január-júniusban akarod oviba iratni a gyermeked, akkor január-június időszakra nem kap az ovi a gyermek után állami támogatást, tehát meglepődnék ha fogadnák. Ilyenkor csak a nagyon protekciós gyermekeket fogadják.

Tehát a tapasztalatok alapján legközelebb hánynom kell, ha lányt akarok. Rá fogok hajtani a földi gyönyörök eme paradicsomára.

zarja

Hello Csajok! Húzós napom volt jó sok melóval, de legalább gyorsan tel a nap :lol:

Gratula a csajszikhoz :P

Nóri! Én lehet nem jól töltöttem ki a tábli vagy nem látod vagy ilyesmi, de én is hánytam és úgy néz ki kisfiam lesz :lol: Nagyon nem lehet általánosítani most már tudom :oops: Talán majd a pocak formájából :wink: (tudjátok a hegyes csak hasra hízós az fiú, a deréktól hízós nagy kerek az lány :roll: ) Nekem csak a pocakom van, máshova nem híztam, sőt hátulról nem is látni, hogy babát várok sőt a macifülem (a zsírgombóc a derekamon) még kisebb, mint baba előtt...

Köldökvér. Nekünk nincs rá pénzünk sem és nem is igazán néztem utána, hogy hol tart most az orvostudomány ebben a részben.

bellerreni
Eger

A köldökvérrel kapcsolatban én most azért nem vetetem le, mert ebből az alomból már van egy és ha az orvostudomány oda fejlődne, hogy életeket lehet vele menteni, akkor a kinyerése is továbbfejlődik addigra. Szerintem! :roll:
Vendég

Végigolvastam a gmail-es doksikat.

Hörr. Két háromezer Ft a kismamajógára. Ha ennyi lenne be se néznék a terembe. Egyébként a normál jógaórának megfelelő áron van, annyi, hogy nem havidíjat fizetsz – tekintettel arra, hogy a kismama (?) kevésbé ér rá – hanem alkalmanként.
Szülésfelkészítő: hm, ezt azért még én is beterveztem – Pécsett.
A többi szolgáltatás tényleg pénztárca és időfüggő.

Ezer apró cikkek tárháza. Nos nekem ez az érzésem, hogy az érzelmeimre apellálva tengernyi marhaságot kívánnak velem felvásároltatni. Erre meg alapból megorrolok, úgyhogy a gyakorlati listákat nagyon köszönöm. Cserébe felrakok egy xls táblát, ezen azok vannak, amiket én válogattam össze (tehát gyakorlati tapasztalat nincs mögötte) egybehangzik Nóri, Ildi gyűjtésével. Ha valakit érdekelne… De szerintem sokkal hasznosabb: felrakok egy tb kisokost, meg egy Tgyásost.

zarja

lucababám: A lakhelyemet átírnád Buddapestre? És a korom most még 29, de a baba születésekor már 30 leszek. Nevet még nem választottunk. Egyébként nagyon jó a tábla, lassan több a lány benne, pedig az elején a fiúk voltak többségben.

Köldökzsinór-vér: Mi sem vetetjük le, mert drága és nem igazán tudom, hogy mire lehet majd használni.

Nekem kezdettől fogva mindenki lányt jósolt, állítólag nem hegyes a pocakom, de én ezt nem nagyon tudom megállapítani.
vicky79
Budapest III. kerület

Na igen. Nálam nem jött be a kínai. Az egy vonóval egyfélét viszont igen. A hányás megint nem, mert a fiammal hánytam. Hegyes pocim volt, viszont híztam a csípőmre is. Úgyhogy ember legyen a talpán aki ezekből bármit kiokoskodik.

Elmentünk ma a szemüvegemért. 4-ig van nyitva az üzlet, 15.34-re értünk oda. Ki volt írva, elnézést, ma csak fél 4-ig vagyunk nyitva. Megértésüket blablabla. Alig voltam pipa. Tegnap hívott a nő hogy készen van. Nehéz lett volna hozzátenni, hogy ma nem lesz ott 4-ig?
Gondoltuk hogy holnap elmegyünk az UH előtt -sajna nem egy településen, nem egy irányban van-, de kilőve, mert fél 9-kor nyit, mi meg 9-kor már máshol leszünk.

Viszooont! Van kismamafarmerom. Nagyon-nagyon örülök neki. C&A-s, indigókék, nagyon kényelmes és 10 rugó volt. 5 rugót megspóroltam volna, ha egyből ide megyünk és nem a vaterán próbálkozom. :)

Kábé egy hete nekem is bőgőmasinás időszakom van. Hol ezért, hol azért sikerül. Tegnap ugye a veszekedés-kibékülés miatt. Feszült is a poci egész nap tegnap, nagyon szar volt.

Eszter, vegyél vissza a tempóból, annyit nem ér semmi, mint a kis pöcsös épsége a pocakodban. Remélem azóta nem volt barna.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Viki! Már 100x átírtam, szóval nem tudom, mi történik... Tudom, mert már többször szóltál miatta! :oops:

Eszter, ezt olvasgatva Te jutottál eszembe.
http://holdudvar.babahaz.hu/
Meg az, hogy mennyire más elképzelésem van az ideális szülésről, mint nekik. Én nem akarom "megélni" a fájdalmat, meg spirituális mélységekbe kerülni a szülés élménye által. Én szeretném, ha a legkevésbé fájna és hamar túl lennénk rajta. :roll: :oops: Maga a szülés szerintem csak egy lépés, de a lényeg nekem a baba. Nem hinném, hogy többnapos együtt zenélve-ordítva vajúdás jó lenne bármelyikünknek. :oops:
Vendég

Zarja Nem akarnálak ijesztgetni, de a helyedben megmutatnám magam egy dokinak, mondjuk holnap. A barnás foltok egyes dokik olvasatában már a vérzés kategóriába tartoznak. Légyszi ne könnyelműsködj! Egy UH, egy méhszáj kukk és akkor mindent tudni fogsz. Inkább most fektessenek le, minthogy baj legyen. OK? Az az 5 hét szar volt a kórházban, de sok mindent láttam, kb. 10 terhességre elegendő para mennyiséget gyűjtöttem be.

Szana Hacsak lehet tavasszal vidd agyerkőcöt oviba. Engem se szerettek vele nagyon, de sokkal jobb. Betegség szempontból is meg beszoktatás szempontból is. A sok udvari játék között könnyebben szoknak be. Hogy miért jó az óvó néniknek, ha szeptemberben egy félcsoportnyi "újonc" bömbizik, egymást bizonytalanítva? Egyébként az én nagyfiam is majd 4 éves volt, mire oviba ment. Nem lett belőle hátránya.
pammut

Eszti, itt áll világosan, hogy a Braxton Hicks kontrakciónak pont most jütt el az ideje! Azért a barnázás nem olyan jó!
http://babaszoba.hu/articles/hetrol_hetre/23
Vendég

Ja és voltam doki bácsinál. Azt mondta H1N1 oltást NE adassak be. Ő se adat. Lázcsillapításra algopyrin, calmopyrin, paracetamol. 38 felett láz a láz, 39-40 a magas. Aszonta ne legyek lázas! Édes.

A méhszáj változatlanul 3100. Ez a para kicsit jobb. Mondta, ha görcsölök, sokat keményedem az azért nem jó, legközelebb csak a 28. héten nézne méhszáj állapotot. Állítólag a sok tapi se jó.
Most egy kicsit nyugodtabb vagyok.

És az ésszerűség határain belül tevékenykedhetek, de csak óvatosan. Az őszi kerti munkákat nem javasolta :) . Mintha emberem odaengedne :) . Még a gyerekeim is figyelnek, hogy ne hajolgassak sokat, ne emeljek nehezet. Aranyosak nem?
pammut

A tavaszi beszoktatással nekem csak egy bajom van: mire beszokik, bezár az ovi. Akkor meg szeptemberben kezdődik az egész elölről. Nem? :roll:
Vendég

Hali Lányok!

Végre hazaértünk!
Majdnem másfél órát ültünk a Jánosban, mire sorra kerültünk az ultrahangon. De megérte! Olyan cuki volt a manó! :) Ahogy a hasamhoz ért az UH-fej, máris ott virított a kis buksija. Nem sok adatot kaptunk, de az is valami. A hsz. végén írom azt is. Mondtam a dokinak, hogy nézzen már a lába közé, ha hagyja, de nem nagyon akarta a poronty. Azt mondta a doki, a vizsgálat végén visszanéz, hátha kicsit jobban látszik majd. Apának magyarázott mindent, hogy mit látni, ők látták az egyik kezén az ujjacskáit is. :) A kölök feneke a medencém felé van (érzem is, sztem a hólyagomon csücsül), így nehezen látható a neme, de azt mondta az orvos: "jó eséllyel kislány"! Hát láttátok volna Apa arcát! Nagyon örült neki! :D

És az adatok:
BDP: 42mm
HC: 160mm
AC: 124mm
TAD: 40mm
FL: 27mm
Ép koponya, gerinc, hasfal, rekesz. Négyüregű szív. Telődő magzati gyomor és hólyag. Hiánytalannak tűnő, mozgó végtagok. Ép magzati vesék. 3 eres köldökzsinór.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kati, de jó! Hátha Lili lesz! :-)
a tábla közepe szinte tiszta rózsaszín! :lol:
Vendég

Csajok, napok óta húsvéti kaját kívánok. Sonkát, tormát, kaszinó tojást és francia salit. Asszem megvan a pénteki vacsi. Nyammmm! :mrgreen:
Vendég

Sziasztok lanyok!
Tuleltem az elso munkanapomat. Ami jo.
Viszont iszonyat faradt vagyok, ami nem jo. :(
Nagyon remelem, hogy birni fogom. Rengeteg mindent atalakitottak. Csak kapkodtam a fejem egesz nap.
Nyolc ora tomeny loti-futi allas, osszesen 20 percet ultem egesz ido alatt, plusz, amikor pisilni mentem. Az utolso oraban kicsit kezdtem ugy erezni, hogy hamarosan kipottyan belolem a gyerek, annyira nyomta a mehszajamat belulrol, de biztosan csak az erzekeim csalnak.
Majd jobb lesz ez, csak hozza kell szokni. :roll: :roll:

Senki sem hiszi el, hogy babat varok, szerintem sokan meg nap vegen is azt hittek, hogy szorakozok. Ugyanis a hat fokos benti homersekletnek koszonhetoen egesz nap 34 reteg ruha van rajtam, abban meg harminc hetesen sem vettek eszre, hogy terhes vagyok, nemhogy ilyen pici-pocit. Az uj munkatarsak teljesen osszezavarodva probalgatnak velem beszelgetni, nem ertik, hogy mi van, mert a feluk arrol tud, hogy most van babam es maternity leave-rol jottem, a masik fele meg ugy tudja, hogy most lesz babam es maternity leave-ra megyek. :lol: :lol:

Az en Erik babam harantfekvesu, szerintem jo sokaig meg igy is marad. Kristof is harantfekvesu volt, majd 27 hetesen mar fejvegu lett, de 30 hetesen ismet keresztben fekudt. Vegul 33 hetesen a midwife mar fejvegunek tapizta es ugy is maradt.

Gratula a kislanyosoknak, kisfiusoknak! :D
Ma az egyik kollegamnak volt egy erdekes beszolasa, miutan mondtam, hogy meg egy fiam lesz. Azt mondta, hogy: "sajnalom..."
Kicsit furcsan pislogtam ra, hogy megis mi a fenet sajnal ezen???
Vendég

csuppancs: Én a teszveszen a gatyámat 1700 Ft-ért vettem és most is egyre licitálok, az 1500 Ft. Ha szerencséd van, akkor jók is méretben és állapotban. Nekem szerencsém volt.

lucababám: Bocsi, én már nem emlékeztem, hogy már írtam.

pammut: Akkor neked eszerint kinyílt a külső méhszájad? Kell pihenned?

kakti: Gratula a kislányhoz.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, ne viccelj, én érzem magam szarul, hogy mindig szólni kell miatta! :oops:
Vendég

Én is erősítem a kivételek táborát. Első baba és lány. :D

Kép
Kép
molmar

Nem tom mi legyen a mai rosszulléttel, mert a védőnőt elérni nem tudtam, doki meg ugye ma rendelt - Komlón. Holnap viszont megyek bejelentkezni a kaposvári védőnőhöz, akkor elbeszélgetek vele, és pénteken úgyis megyek Komlóra, akkor beugrom a főturkászhoz is.

zarja

Viki, nekem nem volt szerencsém. Viszont ezt megnéztem, ha muszáj deréknál betoldható, úgyhogy elvileg kiszolgál végig és utána is tudom hordani az elején, magyarul megérte az árát. Már csak a szárából kell levágnom, mert hosszú.
Az a gondom ezekkel a neten vásároltakkal, hogy nem biztos hogy mindenki ugyanott mér, ahol én gondolom és lehet hogy emiatt nem lesz jó. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zarja Azért addig is kíméld magad, pihenj amennyit csak tudsz, fekve.

Viki Engem már ezzel e méhszáj lelettel engedtek ki egy hónapja a kórházból, dokim azt mondta ujjbegynyire van nyitva a külső méhszáj. Én örültem, mert nem romlott. Az '1'-es érték igazándiból azt jelentené, hogy belefér az ujja. Kicsit szubjektív. 2. gyerekemet az elejétől 2100 méhszáj értékkel hordtam. Csak az utolsó 1-2 hétben változott.
Mint veszélyeztetett kismama amúgyis pihennem kell, de doki azt mondta, nem kell úgy, mint a kórházban (Kb. 22-23 óra fekvés :? .) Ésszerű határok között tevékenykedhetek. Csinálom a dolgom, aztán ha érzem, hogy fáj a derekam, húzódik a hasam, hányingerem van, akkor elfekszem. Néha majd egész nap, máskor meg egész aktív vagyok.
pammut

fgh
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 21:26-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Nóri, küldtem privit a táblába adatokkal!

Az ovira visszatérve, akkor én egy nagyon protekciós gyereket láttam be nem töltött 3 évesen. Erről ennyit.

Kakti! Szép eredmények és gratu a lányhoz!

Bea! Örülök, hogy túlélted az első munkanapod.

Kép
Kép
molmar

Nálunk is alakul ezaz egységes ovi-bölcsi. Nem lelkesedem. A kényszerből kialakított vegyescsoporttól is bedobták a törölközőt az ovinénik, a nagyokkal nem bírtak, majd minden szülőt pszichiáterhez irányítottak, pedig csak unatkoznak a nagyobbak. Ez csak romlani fog, ha még pelusos tipegőkkel is kell foglalkozniuk. Márpedig egy kisfalusi oviban mind együtt lesz. Picurkától 7 évesig. Elképzeltétek? Én nem szeretném :( . Annyira más igényeik vannak.
pammut

Sok óvónő szereti a vegyes csoportot. Saját elmondás szerint mert "Nem kell a nagyokkal foglalkozni" :evil:
Vendég

csuppancs: Nekem azért volt szerencsém, mert volt egy nadrágom,ami még nem kismamás volt. És ugyanazt a yessica márkát adta el egy csajszi és ugyanabban a méretben. És ez még próba cseresznye alapon ment, de pont jó lett, csak a szára hosszú. Ő sem vágta le, hogy később el tudja adni. Erre persze nekem pont ugyanott kell felhajtani. Szóval véletlen volt, mert én is alacsony vagyok. De most én sem vágtam le, bár nem biztos hogy továbbadok rajta. Ha lesz még egy gyerek, akkor ne kelljen megvenni. Most meg ezt lemértem és elméletileg ugyanakkora amire most licitáltam. Remélem ez is jó lesz. Talán kettő már elég lesz a végéig, pláne hogy nem járok dolgozni. Lefotózod majd a tiédet? Persze pocakkal. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Gratula mindenkinek, akinek mutogatos kedvu babaja van, es turelmet a tobbieknek!
A kinai horoszkop nekem sem jott be...
Nalunk egyaltalan nincs bolcsi, de a GYES-t csak 2 eves korig adjak. Aztan oldjak meg a mamak... :evil:
Csanad kicsit lenyugodott, mar nem kalimpal olyan eszeveszetten. Most mar meg ettol parazok. Mindig kell talaljak magamnak valami ragodni valot. :?
geri79

Viki, így persze más. Én teljesen vakon vettem. Az elsőt nagy lelkesedésemben már melóban felvettem, jónak tűnt, aztán a hazaút során kábé ötször álltam meg felhúzni, mindenáron el akart hagyni. :)
A második tök jól nézett ki és éppen csak kicsi, de szorítja a hasam alját, tehát kieső. Kábé az a fazon mint amit ma vettem, csak ennek rugalmas az övtartó része.

Majd lefotózom persze magammal együtt. :) Te amúgy hogy tűröd fel? Kifelé, vagy befelé?
Először húztam a számat az üzletben, mert egyik fazon és szín sem tetszett igazán, aztán szerencsére megláttam ezt és szerelem első látásra.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Akkor csak Pammut Bori, andee73, Zuzmooo és Erusverus nem tudja a baba nemét?
Vendég

csuppancs: Kifelé van felhajtva és nem is nagyon tetszik így, de mostanában sokan hajtják kifelé a gyatyát és tényleg elég alacsony vagyok. Egyébként én is húzogatom, mert ha szorosabbra gombolom, akkor szorít, így viszont lecsúszkál. De nagyon szeretem egyébként.
vicky79
Budapest III. kerület

Geri Ne aggódj! Ahogy a mi napjaink sem egyformák, Csanád aktivitása is különböző. Vannak csendes napjaik. Amikor az én babám is érezhetővé vált egy-két napig nagyon eleven volt, azóta kicsit kevesebbet mozog. Szóval csak nyugi! Próbálj vele kapcsolatot létesíteni! Ha sikerül, akkor ha rákoncentrálsz nemsokára visszajelez :D .
pammut

Írtam kisregényt, erre elszállt. :twisted: Ennyit a reggeli gondolatokról. Látom Pammut, Te is korán keltél :D Megyek, megnézem a gmailt, már tök kiváncsi vagyok, mi gyűlt ott össze.

Nekem is van egy füzetkém, egy lánytól kaptam, kb. 30 A4 oldal, és a szüléssel, kisbabával összefüggő összes személyes tapasztalatát összefoglalja. Elég érdekes - persze csak elsőbabásoknak - , mert csupa olyasmi van benne, ami egyelőre ismeretlen. Nem tegnap készült (a Triumph kismama melltartó ára 1500 Ft volt...), de azért hasznosnak tűnik. Gondolom a büfizetés körüli teendők nem mennek ki a divatból. Ha találok valakinél olyan szkennert, amit nem kézzel kell adagolni, elküldöm a közösre.

Szép napot mindenkinek!

Kép
juci-77

Juci, az én irományom is most szállt el :evil:

De én csak Eszternek akartam írni, hogy pihenés ezerrel!!! és nem munka, hanem tényleg pihenés.

KépKép

KépKép
beneildi

:oops: Izé, jól esett az aggódás, :oops: igazatok van. Főleg hogy úgy néz ki, kedvesem hazahozott valami vírust. Tegnap ő se volt jól, és ma már én is érzem a manduláim.

Egy gondolat. Ugye minden családban van már egészségpénztár? Ha tényleg egy vagyont fogunk elkölteni gyógyszertárban, akkor már egészségpénztáros számláról. Van ahol a munkáltató ad béren kívüli támogatásként, de akkor is érdemes, ha nem a munkáltató fizeti, hanem te vagy a férjed a saját leadózott fizujából tesz félre x összeget havonta. Év végén Szja bevallásban tudjátok a félretett összeg után érvényesíteni a 30%-os adókedvezményt, ami jóváíródik az egészségpénztáros számlátokon. Olyan, mintha 30% kedvezménnyel vásárolnál. Megéri még így is.

zarja

Jó reggelt!

Az egészségpénztár nem adódik össze semmivel SZJA szempontból? Úgy, mint biztosítás, felsőoktatási tandíj...stb.? Nekem van, mert a régi cég tett rá, de azt már elköltöttem és így pénz nincs rajta.
Mivel napszemüveget is lehetett venni rajta, idén megleptük magunkat két drága darabbal.
Amíg itthon voltam Lucával, a védőoltások árát fizettem vele.

Azt tudjátok, ha elveszik valami írás, a vissza gombbal 90%-ban visszajön? Tehát ha mondjuk csak az az oka, hogy belekattintasz valaki profiljába írás közben véletlenül, akkor VISSZA nyíl és már meg is kapod! :D
Vendég

Csajok, a mi postánk mikor jut el arra a szintre, hogy interneten nyomon lehet követni a csomagot? Az amcsi cuccokat tegnapelőtt adta fel a csaj és már az Európába tartó gépen van a csomag. Azt is percre pontosan írja, mikor vámkezelték...stb.
Egy batár csomag (2 ismerős cuccaival együtt) expressz (5napon belül itthon van) került 15eFt-ba. Ráadásul szombaton is házhoz hozzák. Elképesztő. Bezzeg nálunk... :roll:
Vendég

Juci Én hétközben fél 6-kor kelek, mert indítom a gyerekeimet. Az első transzport 6.40-kor lép ki az ajtón, a második 7.15-kor. Közben ha éppen 2 reggeli, tízorai és vasalás között van egy kis luk, idelesek :D . (Időjárás megnézése címén :lol: .)

Zarja Nekünk még nincs egészségpénztárunk. Abba miképp lehet belejutni? Mire lehet használni? Mennyit érdemes havonta beletenni?
Egyébként jobban vagy? Pocakfájás, görcs ilyesmi nincs ugye? Ha lenne, egyél magnéziumot, ha van otthon. Én puszta megelőzésből 2x500 mg-t eszek, de lehet dupláját sőt baj esetén akár négyszeresét is. De a hangsúly a pihenésen van. Ja, torkodra meg C vit, méz, tea, fokhagyma, oscillococcinum - tetszés szerint :D . És annak is jót tesz a pihi.
pammut

Nekem az a technikám, hogy wordbe vagy jegyzettömbbe írok és ide csak bemásolom. Ez azért is jó, mert ha sokat kell visszaolvasnom, akkor nem felejtem el, hogy mi volt és kinek mit szerettem volna írni. És csak akkor törlöm ki, mikor már itt megjelent. Ezt azóta csinálom így, mióta hosszú üzeneteim szálltak el és már nem is emlékeztem mit írtam.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, ezen a visszagomb se segített :wink: nem idegesített, de amikor a kisregény száll el, na az szokott :wink:

Én is ezért utálom a magyar postát... ott csak szívatni tudják az embert. Egy profit orientált cég meg képes felhívni, hogy hol kószálok Monoron és utánam hozzák :wink: erre a szintre a magyar posta soha nem fog eljutni szerintem...

KépKép

KépKép
beneildi

Vendég

Jó reggelt pocakosok!

Zarja tényleg nem szabad ezzel szórakozni, szigorú pihenés legalábba amig jobban nem leszel... Engem is érdekelnének az egészségpénztárral kapcsolatos kérdések.

Én is beszereztem már 2 kismamanacit is. Az egyiket egy kismamaboltban a másikat meg a C A ban (nem tudok tenni és jelet :lol: a billentyűzet nem engedi) Úgyhogy remélem ezekkel kihúzom. Az egyik olyan, hogy lehet állítani a pocakját ha nagyobbra kell majd, a másik meg jó pamutos betét van a pocakrészébe és nyúlik elég sokat. Majd meglátjuk mennyit :lol:

Pont ma reggel néztem, hogy hát egyre nagyobb a pocakom :lol: Pedig én vagyok a legutolsó a sorban és mégis úgy gondolom, hogy egyáltalán nem kicsi a pocakom :lol: Már van olyan felsőm ami feszül rajtam, vennem kell kismamafelsőket mert lassan nem tudok mit felvenni felülre :oops:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

Nóri Egyes cégeknél már van ilyen csomagkövető itthon is. Na, az nem a postával szállíttat. Bár rájött a posta is, hogy megéri nekik futárszolgálatot működtetni. Nem sokkal drágább, biztonságosabb, no meg házhoz hozza, telefonon megkeres, ha nem vagy stb. Az utóbbi időben, ha rendeltem valamit, mindig futárral kértem.

Apropó. Aki vezet, autózik és még nincs autós övterelője, annak melegen ajánlom. Olyan kényelmes, nem nyomja a pocit és hirtelen fékezéskor nem a babát nyomja az öv. Kis netes utánjárással egész tűrhető áron beszerezhető.
pammut

lucababám: Elküldenéd nekem még egyszer a gmailos felhasználónevet és a jelszót? Sajnos nem találom, biztos véletlenül kitöröltem.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?