Új privát üzeneted érkezett!

Szerintem tök jó, ha elvan egyedül. Sok anyuka mondja a jászón, h irigy-irigy, mert az ő 3-4 éves gyereke nem tud egyedül játszani.
Maja meg eljátszik magában, persze mi is játszunk vele :-)
pumuklii
 
 


Adri, Szofi: nagyon-nagyon eltérőek lehetnek a gyerekek temperamentumukat tekintve (ez a veleszületett személyiségrész). Így lehet tök normális az is, ha a gyerek elvan magában, meg az is, ha a szociális ingerekre kifejezetten kihegyezett. Meg azért egyre inkább ez is lesz, egyre jobban érdekli a babákat a szociális inger, sőt játszani is sokkal izgibb úgy, ha más jelen van. Van olyan baba, aki szereti, ha izgisek körülötte a dolgok, vagyis az a jó neki, ha mások izgalmasabbá teszik számára a játékot és van baba, akinek az már túl sok inger (főleg az anyuka nagyon beavatkozó) és köszöni szépen, inkább csak magában szeretne játszani.
A témában jó könyv Stern: A csecsemő személyközi világa. Bár lehet, nehezen követhető, kicsit inkább szakkönyv, de azért vannak benne teljesen érthető részek (a példák :lol: ). Ott nagyon plasztikus, hogy mennyire inkább az a lényeg, hogy a két lény (anya és gyereke) hogyan passzol egymáshoz! A babák olyanok, amilyenek, nagyrészt veleszületett az ingerkeresés stb., ehhez az anyuka valahogyan illeszkedik és az a kérdés, hogy jól vagy rosszul. De ez tök ösztönös, normál esetben egy anya jól illeszkedik a babájához.

Szofi: én be fogom adatni az oltást Tücinek és magunknak. Csongor nem is kaphatna, mert még 6 hós nincsen. Elsősorban azért, mert Tüci bölcsibe jár. Ha nem járna, akkor nem adatnám be.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,
akkor már én is kérdezek... babát mennyi az az idő, amíg lehet sírni hagyni? (ha tudom, h azért sír, mert azt akarja, h foglalkozzam vele, vegyem fel? 5 perc? 2 perc? 10?

másik - sütőtök is szezonális? Vagy pl. 2 hónap múlva lehet még kapni? Mert lehet, azt is fagyasztok akkor le...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára emese1979 2009.09.23 10:50-kor.

emese1979
 
 

 
 

Boro nem jatszik magaban.. elvan 15-20 perceket hintazassal,de utana uvolt ha nem foglalkozik vele valaki, ha van foglalkozas,akkor nyugi van, de amig fent van o aktivan mozog es jatszik,gondolom elfarad :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Adri
persze, hogy vidd emberek közé. :-)
Maja ugye 2.5 lesz, de elég ritka, hogy játszik valakivel a kertben, még kicsi hozzá biztos. Párszor van, hogy együtt rohangál valakivel, egymás kezét fogják, sütnek-főznek lenn. De inkább még magukban vannak. Ezért tök jó nekem, hogy tud egyedül játszani.

Tinu, te mit mondasz?
pumuklii
 
 


hu tenyleg.. ha nem lesz akkor be kell szereznem :shock: van a taroloban egy nagy fagyaszto lada.. megtoltom tokkel :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti és ezeket megfőzöd (a sütőtököt nyilván sütöd) botmixer és kész? Vagy tápszert is teszel bele?

Nem tudom elképzelni pl. hogy a főtt répa hogy lesz folyékony...

Kép

Kép
adraci
 
 


szofi, én postán tudok küldeni, ha kell!
Vendég
 


Lili mostanában már nem alszik annyit, mint pl. 1 hónapja....
Szóval ő kb. este 8, f9-től alszik f7-7ig. Aztán talán még tud a 2. kajáig aludni 2-3 órát (ez tegnap pl. nem volt meg), aztán kb. még 2x 1 órás alvása van, Szóval kb. ő olyan 15-16 órát alszik egy normál nap....ha nyügi-túlpörög akkor max.13, ha olyan álmosító az idő, akkor max.17...
Nem is olyan rossz igazából.....
Csak mostanág kicsit több volt a nyügis nap....na, megyek mert Liló teregetni akar... :roll:

Kép
mozza
 
 


Jó reggelt! Hát csak nem megjavultunk, megjavultunk, babanet? :) :)

Netti: kösziköszi a képeket, írhatnám, h szépek voltatok, de ez még nyilván most is így van :wink: És, érzel vmi változást péntek óta? :lol:

Gyöngyi, Annus, köszi a jókívánságot: hát végül nem sikerült a lagzin bulizni. Amúgy az esküvő a Barabás villában volt, gyönyörű hely!! Minden nagyon szupi volt, a táncoslábú rokonság alig várta, h vége legyen a vacsinak, mentek mind ropni. Mi meg altattuk Gergőt a babakocsiban bent, kint, tologatva, állva, hason, háton,... de sehogysem tudott elaludni. Így végül hazajöttünk. Nem akartunk bekavarni neki. Hát ez van. Majd ha nagyobb lesz, bulizunk. :roll:

Nozavi: gyönyörű ország Svédország: én is és férjem is volt már. Egy baj van csak vele: hideg vaaaan! Azt meg sajna nem bírjuk. A fiad ffi a javából! (távirányító, foci)
:lol: :lol:

babauszi: víz alatti fotókat honnan szerzitek?

Ja, Emese, asszem te írtad, h csomók vannak a mellekben? (bocs, ha nem..)
Na nekem az első két hónapom azokkal telt. Mindenhogy próbáltam, először csak gyengéden masszírozni, a védőmanci is segített, meg mindenféle irodalom csak gyengéd masszázst javall. De lósz...rt sem ért. És úgy döntöttem, hogy mivel a mellgyuszis sógornéimnak anno az ügyeletes doki 5000 N-nal nyomorgatta nekik, míg kimasszírozta, h én sem leszek rest. Nekem ez jött be: oldódtak is a csomók. De másnak ajánlani nem merem... Persze a melegborogatás kell mindenképpen. Nah remélem, elmúlik hamar!

KépKép

Kép
hase
 
 


Tinu, értem. Akkor a férjem nyilván a migyerekünkre mondta, hogy neki ez az igénye. De valami olyat is mondott, hogy akkor később is sokkal szociálisabb lesz. Meg még sok sok pozitív dologgal érvelt a foglalkoztatás mellett. Korán volt még :? Na ha hazajön jól kifaggatom.

Kép

Kép
adraci
 
 


Mozza,
szomszédokkal sikerült beszélni? Plusz legalább olyan adót hallgassanak, amit ti is kedveltek

Gergő este f9-9-től reggel 6-7-ig alszik (több felvonásban, így 1-2 óra mínusz). Nappal 0-tól 3 óráig szunyál összesen. Totál változó. Szóval Eszter, majd vinném Álmoshoz kis alvástréningre Vagy Fruzsihoz? :wink: :lol: :lol: :lol:

Susycat szépek vagytok

Ja: kint van a második fogacska is. Ha hagyja magát fotózni, hozok képet

Mindenkinek jobbulást és gyógyulást!!! :(

KépKép

Kép
hase
 
 


Mozza, ez az alvásmennyiség és a rendszer is sztem teljesen rendben van!

Ha valakinek van feleslegbe 2 Konakion, küldjön már nekem! Pénzt utalom bankszlára. Nagyon köszi!

Kép

Kép
adraci
 
 


Sziasztok!

Szofi,
nekem van Konakion fölösben, holnap elhozom.

Gyöngyi,
ez tényleg brutál drága, akkor marad az erzsébeti uszi.
Holnap mit hozzunk???

Riki fotója valóban szenzációs, már alig várom, hogy mi is kipróbáljuk.
Előtte szerintetek kell nagykádazni vagy egyből mehetünk, majd ott szoktatunk?

Esztó,
köszi a felvilágosítást, most már legalább ezt is tudom :) Álmi ismét csodaszép a fotókon.

Incike, Nóri,
köszi a választ, akkor megnyugodtam.

Nekünk meg kajolni kellene, erre most aludt be a Gyönyörűségem. Emese, hogy lesz ebből így harisnya? :lol:

KépKép
novygirl
 
 


Lehet, buta kérdés (de hát én kislány voltam anno...):
fiúra nem ciki harisnyát adni hidegben?

KépKép

Kép
hase
 
 


Miért nem elég 1 doboz konakion nektek?
pumuklii
 
 


Csajok heeelp!!!
az oltás után lehet hasmenése Álmosnak? nyakig összefosta magát...

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Csilla,
vállaljuk az alvástréninget :D

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Adri: szerintem egy csecsemőnek bőven elegendő az a szociális inger, amit az édesanyja szolgáltat számára. :lol: Bocsi, ebben nem értek egyet a férjeddel. Már korábban volt ez téma, és akkor már leírtam, hogy szerintem nem kell feltétlen az anyának elmászkálni otthonról, ha nem akar. Nos, szerintem egy gyereknek sincsen szüksége rá, hogy elmászkáljanak vele otthonról. Jó ideig nincs rá szüksége. Nem véletlen, hogy az óvoda 3 éves kortól van. Persze már korábban is lehet társaságba vinni a gyereket, de szerintem 1 éves korig ez nem kell téma legyen.

Emese: hát hallod a sírásán, hogy mikor kell felvenni, nem? :wink: Csongi is először egy ideig hangol, nyüffög. Mikor már tényleg rákezd, akkor azért perceken belül felveszem. Persze vannak esetek (pl. autóban), amikor nem tudom azonnal elhallgattatni. Ez van. Egy-egy alkalommal még nem okozol traumát. A rendszeresen ismétlődő történések vezetnek traumához (ez a legújabb álláspont trauma-ügyben).

Most mennem kell főzni. Á, mindenki engem akar hirtelen.

Kép
Kép
tinu
 
 


Pumukli, mert csak 5 van benne. Az elsőt 2 hetes korában kellett beadni, aztán 4 hetente. És az pont nem elég 6 hóig. :?

Csilla, én már most adtam AM-ra harisnyát, mert itthon hideg a tappancsa és hűvös a lakás. De nagggyon vagány kék-csíkos Siesta harisnyája van. Olyan éééédes! Gondolom te sem rózsaszínt adnál rá, mert az lehet ciki... :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


Hase,
egyáltalán nem ciki, ha megfázik, az a ciki... :)

Pumukli,
egy dobozban 5 db van, és addig kell adni, ameddig kizárólag anyatejezik a babu. Első héten egy, 1 hósan egy, majd havonta, fél éves korig. Szóval plusz 2 kell még.

Ja, és Netti, tényleg nagyon szép vagy, gratula még1x.

KépKép
novygirl
 
 


őőő semmi valtozas pentek ota :wink:

Adraci,en max vizzel higitom ha suru,de pl a sutotok tko kremes allagu lett!! Boro igy szereti :D nem kap semmit bele, semmibe se! szepen megeszi :roll: ezzel nem malackodik ugy mint az uveges bebikajaval..nm is ertem :shock:

Netti
Kép
maumau
 
 


Na jó, lehet, hogy kéthetes az az egyhetes, csak már nem emlékszem ontosan :oops:

KépKép
novygirl
 
 


Adri,
a répát én pl párolom, botmixer, nagyon pici jana baby vizet adok hozzá, és máris pürés :)

Sütőtök télen is van elvileg. azért én is betárazok, bár már nem tudom hova tegyem...

Én most sütőtök alma kombinációt csináltam, nagyon izlik neki. Barackot mivel lehet párosítani? bármivel?
Azt mondták hogy sütőtököt és répát ne adjak sok egymást követő nap, mert besárgul :roll:

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Mozza,
tök jó a pancake, de bakker, mire ekkora adagot megsütök lassú tűzön, este lesz... :lol:

Alvás: Kamilla éjszaka max. 9-10 órát alszik - ált. 9-kor alszik el és reggel 6-kor kel (ma ugye egy órával tolódtunk :? ). Az első evés után még visszaalszik úgy 1,5-2 órára, a második evés után már csak 1 órára, du. pedig az evések között max. 30 percet szunyókázik, így a napi mennyiség 13-14 óra. Az végülis tűrhető...

Baba-foglalkoztatás: azt hiszem Ranschburgnál olvastam, h a babáknál már 5-6 hónapos kor körül elkezdődik egyfajta szeparációs szorongás, ami először abban nyilvánul meg, hogy a baba sírni kezd, ha "a másik legfontosabb", vagyis az anya kimegy a szobából (vagy csak eltűnik a baba látóteréből). Na, nálunk most ez megy, ezért egy ideje mindent együtt csinálunk: eszünk, főzünk, fürdünk, stb. Az egyetlen időszak, amikor Kamillát egyedül lehet hagyni a kiságyban, és hosszabban eljátszik sírás nélkül egyedül, az kora reggel, az első evés utáni 1-2 óra.
Ő amúgy nagyon igényli a társaságot, a nyüzsgést: tegnap pl. lementünk a Moszkva térre (Mammut, Millenáris) és lelkesen bámulta az embereket, a villamosokat, az autókat, folyamatosan ment a hőőő, meg a heee, meg brummogott, sikítozott... :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
zsüci
 
 


Tinu, az én kérdésem elsősorban nem arra vonatkozott, hogy vigyem-e a gyereket társaságba vagy sem (mert ebben egyetértek azzal, amit te mondasz) Szerintem Szofi is azt kérdezi, hogy hagyjuk-e magában ellenni, 'játszani' vagy igenis legyünk ott vele, amikor csak lehet és mittudomén, lapozgassunk neki képeskönyvet, adjunk a kezébe dolgokat (fogás fejlesztése), énekeljünk neki angolul stb, stb.

Kép

Kép
adraci
 
 


Huh, Tinu, hát igen, a bölcsi miatt lehet, hogy muszáj... Elég gáz lenne, ha Tünci hazahozná...
Mondjuk ki tudja. A mi dokinőnk azt mondta, hogy 2-3 nap alatt rendbejöttek a kis betegei egy tök átlagos influ tünetei után. Mikor akarod beadatni? Meg sztem azért beszélj Te is a dokiddal... :roll:

Csanin egyelőre nem látok lelki depressziót amiatt, hogy hagyom egyedül játszani... Azt nem tudom mennyire illünk össze, mert hát ő szemmel láthatólag nem az én temperamentumomat örökölte, de tudatosan igyekszem tiszteletben tartani az övét. Mellesleg sokszor elég kényelmes! Anyukám mondta, hogy reméli, azért mejd még kioszt nekem az élet egy zsófikát is! :wink:

Panndi, elküldenéd? Mindjárt megírom a címem priviben.

Sütőtök sztem van egész téálen...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Mégegyszer megkérdezem, hátha sikerrel járok :)

Az oltástól lehet hasmenése Álmosnak?

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó
gőzöm nincs :-)

Akkor rákérdezek a konakionra, azt hittem 1 doboz és kész.
pumuklii
 
 


Eszter, nemtudom a hasmenest :roll:
de a barackot almaval adtam Boronak!
errol a sargasagrol meg nem hallottam :D
mi tegnap repaztunk ma tokozunk.. holnap majd eszik akkor almat krumplival :D

amugy a repat parolom es botmixer meg kis viz ha kell, a sutotokot sutom es botmixer,az alma is mixerrel keszul! krumpli parolas es mixer :)

Netti
Kép
maumau
 
 


Adri: a baba úgyis jelzi, ha szüksége van arra, hogy más is ott legyen. Vagyis sír, ha egyedül érzi magát. Ez elég jó útmutató. Ha nem sír, akkor nincs rá szüksége. PErsze lehet, hogy akkor meg röhög, ha anya odamegy és foglalkozik vele. És megint sír, ha már túl sokat macerálták. Mondjuk én a babafejlesztéssel sem értek egyet. Egy normál környezetben egy baba fejlődik - megfelelő érzelmi, fizikai környezetben. Ha nem lenne egyetlen játéka sem, akkor is fejlődne, mert attól még a környezet tele van "fejlesztő" érdekességekkel. Pl. a hordozott babáknál ugye nem kérdés, hogy mennyi inger éri őket. :lol: Énekelni meg inkább magyarul énekelnék. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Nekünk egy doboz kellett és kész, csak mi is kaptunk, szóval nekünk maradt.
Vendég
 


Köszi csajok :)
akkor figyelem továbbra is, nem tudom mitől lehet.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Esztó, lehet!! Diszpepszia! :wink:

Jaj, Novygirl, most látom, hogy te is írtál nekem Konakiont. Adri, te jössz holnap a talira? Mert akkor Novygirl odaadja neked, én meg kaponm postán Pannditól. De ha Adri, nem jössza, akkor az lenne a jó, ha Panndi neked küldené, nekem meg Novygirl oda tudja holnap adni...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi, akkor ne hozzam??? Ha nem kell, akkor odaadom Adrinak, úgyis megyek ma postára. Nekem van egy original dobozzal, és csak kettő kell, így marad még három felesbe, szívesen odaadom.

KépKép
novygirl
 
 


Na, ezt jól megkutyultuk :lol: Akkor panndi postázzon, én meg hozom :wink:

KépKép
novygirl
 
 


Na itt!
Csak Iza még nem aludt el...remélem elalszik gyorsan...

na éjjel sokat köhögött,kapott köptetőt és azért.Minimálisan kell még szívni az orrát!
Kérdés:ha ma délután,éjjel és reggel nem köhög,és csak kaja előtt szívom neki akkor mehetünk:::Ha igen,akkor Szofi!Hol talizunk??Menjek elétek?

Nekem még van receptem is a kanokainhoz...de mi már eszünk mást is.Akkor kell v nem kell neki.Mert nem váltom ki ha már nem kell!

Riki nagyon csúcs a víz alatt!!

Álmi gyönyörű mint mindig!Hasmenést nem tom...

Már kiszabtam a mei tai felét,jó lenne megcsinálni....

Csilla gartula a foghoz!!!

Dóri!!!???


Őőőőő.na olvasok és jövök még!!!

annus11
 
 


novygirl, ha van még feles én is vennék tőled Konakiont!

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Adraci!
Szerintem-jelzem ez az én véleményem, anyukám 1etértésével, mondjuk ő azért inkább ért a témához :roll: - nem feltétlenül kell mindig újabb és újabb játékokat kitalálni és nonstop játszani a babával. Pl. amikor a járókában van lent, megfigyeltem, hogy ha be is alszik, van olyan 15-20 perces ébrenlét az alvások közt, amikor figyel, dumál a játékainak, majd simán magától bealszik. Ilyenkor én nem játszom vele, hagyom, hogy saját magát elfoglalja. Egy ébrenléti 1,5-2 óra ha itthon vagyunk úgy néz ki, hogy van egy kötelező szakasz, amikor még türelmesebb kaja után, ilyenkor házimunkát csinálok, Lili meg jön velem, közben dumálok, énekelek neki stb., aztán ha végeztünk jön a 'megajátszás', amikor mutogatom a könyveit, tornázunk, vagy megszem minden porcikáját (imádja ha belefújok pl a pocijába, vagy csikizem a tappancsait), aztén jön egy kis ölbelét, a már kezd nyügi lenni, ha még ilyenkor sem álmos, akkor megint jön egy passzív ébrenlét...pl. jön velem fürcsizni-közben éneklés, duma....ilyenkor elkezd ásítozni....és ugrás az ágyba.
Szóval szerintem nagyjából fele-fele arányban kell foglalkozni direkt vele és passzívan magad mellett hagyni, hogy ellegyen, nézelődjön....ezt is nagyon élvezi ám...
Ha nonstop játszok vele pl., akkor hamarabb kifárad, viszont ól túlpörög és sokkal nehezebben alszik el.
Szóval szerintem mint sok minden másban itt is meg kell találni a megfelelő arányokat.
Ez persze függ AM igényeitől is....de totál könnyen kitapasztalható.
Ja, és Lili is igényli naponta, 2 naponta, hogy legyen valami nagy program...menjünk valahova, vagy jöjjön valaki (nagyik pl.) játszani.
Én úgy tervezem, hogy kb. 1 éves korától anyum ovijába ha van vm. program, műsor, akkor be fogom vinni, hogy ismerkedjen a Világgal.(bábosok szoktak hozzájuk menni stb.)

Én egyke vagyok, lehet hogy ebből is fakad, de nagyon szerettem egyedül is játszani otthon. Sztem kell ilyen is és olyan is. Függ a babától, meg attól hogy épp milyen napja van. (ha azt akarja, hogy többet foglalkozz direkt vele, akkor sztem úgyis jelzi :roll: )

Kép
mozza
 
 


Annus, én úgy tom, hogy nem kell Konakion:
-akinek a tápláléka 50%-ban vagy nagyobb arányban tápszer
-csak tápszert eszik
-hozzátápisok

Panndi, akkor lőhetem priviben a címet?

Tinu, köszi asszem értem, amit mondasz. :D Én is magyarul éneklek, a férjem angolul, de ő úgy is beszél. :lol:

Esztó, ezt a hasmenést én sem vágom, mondjuk én még csak anyatej alapú kakit láttam, ami háááát; elég folyékony. :roll:

Kép

Kép
adraci
 
 


Én is tudok postázni konakiont!
Csak írjon privit akinek kell, benne a címmel, és postázom!
Ingyé' persze. :roll:

Kép
mozza
 
 


Adraci!
Én is naponta vagy fél órát min. angulul beszélek Lilihez.
Azt olvastam, hogy a korai szakaszban, amikor ugye kialakulóban van, a hangképzés, és a hangok formálását-kiejtését tanulják, ill. ismerkednek vele jelentősége lehet ezeknek a 1/2 órás angolozásoknak is. Ugye nem véletlen, hogy pl. a francia gyereknek a világ legkönnyebb dolga kiejetni a némaH-t, mi meg vért izzadunk, mire a nyelvórán végre sikerül....
Szóval nem is igazából az angolon, hanem a más típusú hangokon, illetve azok képzésén van a súlypont...elvileg ettől könnyebben és szebben fog majd idegen nyelveken is beszélni....mivel úgy nőtt fel, hogy napi rendszerrel újszülött kora óta hallotta. :roll:

Kép
mozza
 
 


Mozza, én sem úgy gondoltam, hogy non-stop játszani vele.
És nálam is foglalkoztatásnak számít a ruhateregetés, hajmosás-szárítás, főzés is, mert akkor csak engem figyel, én meg dumálok neki, ő reagál; tehát van közöttünk interakció. Szerintem ez fontos.

Kép

Kép
adraci
 
 


Ja és mi is ezt tudjuk a korai idegen nyelvvel való megismerkedésről. :wink: Ezért csinálja a férjem.

Kép

Kép
adraci
 
 


Adraci!
Sztem ugy. úgy csináljuk akkor! :roll:
Ja, még a sírást is kérdezted: én csak akkor megyek be, ha már eleget aludt és azért sír, mert már fel akar kelni, vagy ha hallom a sírásán, hogy valami gond van....de ilyenkor sem mindig veszem fel.
Ha lefekvés után 15 perc múlva felsír, akkor bemegyek csekkolni, de hagyom az ágyban és kimegyek...ha max. 15 perc alatt meg tud nyugodni, akkor én bizony hagyom....
És én akkor is ágyikóba teszem, ha már vagy 2-3 óra ébrenlét után elkezd nyügizni és sírdogál....kb. 5 perc alatt ilyenkor bealszik.... :roll:

Kép
mozza
 
 


Adraci!
Köszi!Hát nekünk 2 kaja a pép,3 a szopi...na lehet h én már nem adok neki,nem hiszem h baja lenne neki...

Na nálunk is az van kb mint Mozzánál(kivéve a fürcsis részt :lol: )Felkel,eszik,utána 1,5 órát kibír általában.Én előbb leteszem játszani,aztán én is megdögönyözöm(bár mindig ezzel kezdem ha felkel,össze vissza puszilgatom 8) És utána úgyis látom rajta h álmos vagy nem.Tegnap vacsi közben megint elaludt!De úgy,hogy mire adtam volna a köv kanállal beájult :shock: :lol: :lol:
Most meg betettem a kiságyba még játszott picit,aztán láttam álmos,de picit nehezebben aludt el...de alszik! :wink: :lol:

Emese!
Én lemaradtam!Milyen könyvet akarok rendelni :oops: :lol:

Huu,tök sok mindent esznek a babók Eszti,Netti!Én nem merek,vagyis nem tudom hogy kezdjem....Most egy pépes kaja helyett adjak neki mást?Vagy tízóraira?Ma mondjuk egész jól szopizott!Még ebéd után is picit ivott!
Szóval azt nem tom h melyik kajánál és mit hogy merre....pedig annyit olvastam már a dologról....Nem tom mért nem merem elkezdeni,főleg h Iza jó evő!Neki mindegy szerintem mit adok!

Na mennem kéne a varrnivalóhoz...apa focizni van!Majd később jön :lol:

annus11
 
 


Annus, en pep helyett gyumolcsot adnek inkabb amugy, az termeszetesebb sokkal. ha pepet mersz adni akkor gyumit miert nem?? :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti, ez azért nem egészen így van.
Azt olvastam, hogy 2dl anyatej helyett 4 egész almát kellene megennie egy babának ahhoz, hogy a tejben lévő energiabevitelhez jusson.

Mozza, én is tudomásul vettem, hogy AM nem olyan, hogy beteszem az ágyba és már alszik is. (pontosabban este ilyen, de napközben nem) Ezért hagyom kicsit nyüszizni, mielőtt elaszik.

Kép

Kép
adraci
 
 


Annus,
délelött próbáld ki pl a barackot, vagy almát pép helyett. Aztán szép fokozatosan jöhet a többi. én úgy csináltam ahogy a védőnő tanácsolta. Először piciket, kostoltatni, aztán szép fokozatosan kiváltottam az ebédet főzelékkel (sütőtök, répa, répakrumpli) és az uzsi meg gyümi. De nyilván, ha még szopizik akkor nem kell ennyi kaját kiváltani, de mi tápszeresek vagyunk ugyebár.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


de hülye vagyok...várom, hogy megpuhuljon a krumpli, erre be se kapcsoltam a főzőlapot...

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: