Új privát üzeneted érkezett!

ktouch,
jó ha tudod, hogy a magyar oltási rend az egyik legszofisztikáltabb a világon! Tévedések elkerülése végget, nincs se gyógyszerész, se orvos rokon, SŐT semmit nem adattam be Flórának a szokásos oltásokon kívül.
De az tény, hogy ha akarod, a lehetőséged meg van bármilyen oltásra.
És hogy ismételjem magam, külföldön is a KÖTELEZŐ = INGYENES-t jelent ( EÜ által támogatott ) . Tehát ez nem feltétlen a rendszer dícsérete, hogy a többiért fizetni kell!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


minyu,
te fekszel még? Hogy vagy amúgy? Uh-ra mikor mész legközelebb?
Hematómával mi van?
Több kérdés nincs. :wink: :lol:

Én soha de soha nem mernék otthon szülni! A legideálisabb szülésnek is lehet bármikor nem várt fordulata! Egyéni tapasztalat... :?
De el tudom képzelni, hogy van aki annyira fél a kórháztól, hogy otthon nagyobb biztonságban érzi magát.
Amúgy az otthonszülést nem tíltják, csak sajna mivel nincsenek meg a rá vonatkozó normális irányelvek , nincsenek meg a felelősségi körök ( ellentétben pl a skandináv országokkal ) ezért nagyon nem szeretik a dokik.
Mert ha neadj' Isten meghal a baba - pl Geréb Ágnes esetében - akkor kezdődik az egymásramutogatás.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


jujj de felkorbácsolódtatok ezen az oltás meg otthonszülés dolgon
szerintem mindenki csinálja azt amit akar
én is csak azért tettem fel cikkeket, hogy olvassatok minél több oldalról
hogy lehessen gondolkodni... homo sapiens
szerintem birkamód követni valamit csak annyit jelent, h azt teszed amit a többség
a birkák, ha terelik őket, akkor mennek
ha az embereket terelik és ők mennek, akkor rájuk illik a birkamód követik.... kifejezés
ez nem ledegradálás, hanem egyszerű hasonlat
manipuláció - ellen-manipuláció
milyen információt kapsz a világról, aminek biztos vagy az eredetében?
tv, rádió, internet, szomszédasszony, iskolai professzor, anyukánk....
amit az orvos mond, azt az biztosítja, hogy van egy diplomája? amit olyan emberektől kapott, akiknek szintén van diplomájuk és így tovább... és senki sem tévedett közülük
sok (orvosi vagy tudományos, vagy történelmi...stb) tényt olyan kutatásokra, eredményekre alapoznak, melyeket később jó eséllyel megcáfolnak. ez így van, mióta világ a világ
és akkor jönnek szépen az ember életében a tapasztalati tények...
amikor kiderül h bizonyos betegséget nem tud meggyógyítani az orvos...majd meggyógyítod magad
amikor rájössz, hogy nem attól vagy valaki h szép házad, autód, jó állásod van (ahogyan azt sokfelől nyomják felénk)... mert lehetsz büszke mindenre amit elértél, s legyél is... de boldognak és egészségesnek sokszor elfelejtünk lenni
persze kapunk fájdalomcsillapítót... tablettában meg barátokköztben
és hogy keressük e, hogy mi a lényeg, hogy mi is az értelme ennek a valaminek, amit életnek, vagy tovább megyek létnek nevezünk??
...

Kép
yilonne
 
 

 
 

minyu írta:

mit jelent az, hogy divat?

hát, érdekes kérdés, és nem is tudom jól megfogalmazni, de sokkal bátrabbak a nők, mint mondjuk 15 éve otthonszülés témában.


Hát igen, lehetnek is bátrabbak, de nem a bátorságon múlik szerintem. Hanem a szabad akaraton, és mert megnyílt a lehetőség, külföldön ezt is több, mint 15 éve gyakorolják, és megteremtették a feltételeket is, itt még gyerekcipőben járunk.
Aki a kórházban érzi biztonságosnak, annak valószínű, hogy ott lesz komplikációmentes a szülése, aki meg az otthon biztonságát érzi a legjobbnak, annak meg otthon lesz jó a szülése. Ezt mindenki maga dönti, döntheti el. Ha te úgy érzed, hogy a neked a kórház jobb, akkor valószínű, neked ott lesz a jó. Én körbe fogom járni mindkét lehetőséget alaposan, előnyeit-hátrányait mindkettőnek, és belső érzéseim és alkalmasságom szerint döntök majd.
A lényeg, hogy belül mit érzel, egy komplikáció fellépésekor valószínű, a saját félelmeid jöttek elő, és azért nem tudod tovább folytatni a szülést, ugye az van, amit gondolataiddal megteremtesz. Magamra értem mind, csak jobb így első szám második személyben leírni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.09.22 15:37-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Oké, ha ingyenes az oltás, akkor miért nem kérdezik meg a szülőket, hogy beleegyeznek-e vagy nem? Miért oltják megkérdezés nélkül sokszor?

Kép

Kép
ktouch
 
 


yilone,
nem a témán kórbácsolódott fel az indulat - bár én a magam részéről nem érzem annak, se ellenségesnek - hanem csak egy apró szócskán, félreértésen. (birka) :D
Szerintem semmi baj nincs azzal ha 180 fokos ellentétben vannak a vélemények és ezt KULTÚRÁLT formában ki is nyilvánítjuk.
A topic nem csak arra szolgál, hogy folyamatosan drukkoljunk és smúzoljunk egymásnak, hanem hogy véleménytcseréljünk.

Nekem aztán hullára mindegy ki hogy szül, ki mit csinál a gyerekével, oltat vagy sem. Csak elmondtam a tapasztalatomat és a véleményemet.
Szerintem se minyu se én nem akarnánk soha lebeszélni senkit az otthonszülésről... ( én megértem a lelki okait ) pusztán csak ne felejtsd el azt az apró tényt, hogy azért nekünk már van pár szülési élményünk. És tudjuk, hogy csodás dolog ugyan szülni, de ku....ra kiszámíthatatlan!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


honeymoon írta:
Nekem aztán hullára mindegy ki hogy szül, ki mit csinál a gyerekével, oltat vagy sem. Csak elmondtam a tapasztalatomat és a véleményemet.
Szerintem se minyu se én nem akarnánk soha lebeszélni senkit az otthonszülésről... ( én megértem a lelki okait ) pusztán csak ne felejtsd el azt az apró tényt, hogy azért nekünk már van pár szülési élményünk. És tudjuk, hogy csodás dolog ugyan szülni, de ku....ra kiszámíthatatlan!


igaz, kiszámíthatatlan, de ez tőlünk függ!!!! minden tőlünk függ :) szerintem. Lehet, túl spirituális vagyok ebből a szempontból, de nem hiszem , hogy a dolgok véletlenül történnek, még egy komplikáció sem. :roll: Pontosan a lelki okai miatt.

példa: ismerősöm szülni készül, már előre irtózik tőle. Majd ott van a kórházban, és retteg, miközben vajúdik, kéri az Eda-t, amit viszont a doki feleslegesnek tart beadatni, majd hirtelen elmegy a szívhang...és érzéstelenítik, majd császározzák....megteremtette agyilag és lelkileg a helyzetet, mégpedig azt, hogy ne kelljen végigszenvednie azt, amitől annyira félt. Valami ilyesmiről van szó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.09.22 16:00-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Yilonne,
Szerintem senki nem korbacsolodott fel, max a birka szon, ami azert valljuk be, nem egeszen pozitiv, akarmilyen szovegkornyezetben van. Hacsak nem zoologiai.
A neoltassunk erveknel is fel lehet tenni ezeket a kerdeseket . Miert hiszel pont ezeknek a cikkeknek? Azert hidd el, a legtobbunk mar talalkozott ezekkel a cikkekkel, mar merlegelt, ketelkedett.
A kajaval kapcsolatos cikk szerintem tele van tulzasokkal , en amugy sem birom az ilyen hatasvadasz irasokat, inkabb beszeljen arrol, hogy oke, akkor hogyan ?( pont most olvastam egyebkent elelmiszeripari fuziokrol, es ott olvastam azt, hogy a cikkben emlitett General Foods 1995 ota nem letezik , csak mint kavetermekek markaneve. erdekes. ) EBben a temaban is megkerdezem, hogy ezeket a cikkeket miert nem kerdojelezed meg? Miert hiszed el amit leirnak?
bubb
 
 


ktouch
Nem értem mire gondolsz: "A megkérdezés nélkül sokszor." Max 1 alkalmat jelenthet - a kórházit. ( de pl az Imrében is szólnak előre) és minden átlagos tájékozottságú szülő tudja, hogy kap oltást a gyerek a kórházban. Tehát ez sem a tudtod nélkül történik.
A többire pedig neked kell elvinni, és ahogy korábban írtam, alá is kell írnod egy papírt.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


én nem mondtam egy szóval sem h elhiszem
csak belinkeltem, mert hasznosnak vélem
mint ahogy elmentem afp-ra egy hete ó, mert hasznosnak vélem

engem nem különösebben érint h mi van az eperjoghurban, mert nem eszem
sem a mcdonalds kaja nem jut el hozzám
viszont a mellet h bifidusz eszenzisz érdemes erről is hallani
és mindenki tegyen/egyen ahogy akar
de akkor én kérek elnézést, majd nem untatok mindenkit már közismert cikkekkel
nem folynék bele a vitába h melyik a túlzó a reklám ahol a savasodásra gyógyszert javasolnak, vagy a cikk, ami arra buzdít h tudd h mi van abban amit megeszel

Kép
yilonne
 
 


ktouch,
na azért a "tőlünk függ" dolgot megkérdezném attól az anyától, akinek meghalt a babája otthonszülés közben, vagy akinek tavaly súlyosan oxigénhiányos lett, pedig a legprofibb bába-szülésznő volt mellette!
Sokmindent tudunk befolyásolni, többet mint gondolnánk, de NEM VAGYUNK ISTENEK!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


ktouch,
aki ennyire fél a szüléstől, a fájdalomtól, az fél otthon is és fél a kórházban is. Mert az agyában már előre ott van a félelem! De azért azt erősen kétlem, hogy az ő félelme állította le a baba szivét! Viszont abban már biztos vagyok, hogy ugyan ebben a helyzetben a baba otthon meghalt volna!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


honeymoon írta:ktouch,
na azért a "tőlünk függ" dolgot megkérdezném attól az anyától, akinek meghalt a babája otthonszülés közben, vagy akinek tavaly súlyosan oxigénhiányos lett, pedig a legprofibb bába-szülésznő volt mellette!
Sokmindent tudunk befolyásolni, többet mint gondolnánk, de NEM VAGYUNK ISTENEK!


Ez igaz, valóban nem. De az sem a legprofibb szülésznő hibája, amiért meghalt, nem gondolod? Ő azért volt ott, hogy segítsen. És el lehet olvasni, hogy történt, és miért történt, és nem úgy, ahogy a média tálalja. Valószínű azóta ők is megértették, hogy mi miért történt.

Arról bezony nem szól a fáma meg a statisztika a médiában, hogy a kórházakban hány gyerek hal meg és lesz oxigénhiányos.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.09.22 16:16-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


okok de kórházban is haltak meg babák
ne csináljunk úgy, mintha nem
amúgy meg én csak azért nem a bifidusz reklámot teszem fel mert azt hirdetik helyettem a tv-k
ezt az oldalt pedig nem
ennyi
mióta világ a világ halnak meg csecsemők születés közben
és vannak háborúk, férfiak vernek nőket, anyák halnak bele szülésbe, sőt vannak gyermekek is akik betegségben, balesetben halnak meg "idő előtt"
keleti felfogás szerint az a lélek aki gyermekként hal meg, tanítani jött minket
más példa
ugye borzalmas, szörnyű dolog, hogy nekem egyedül kell felnevelnem stb a gyerekemet...ühüm csak éppen a hozzáállásommal az elmúlt hónapokban nem egy nőnek adtam reményt...sok mindenben.... akkor most rossz az ami velem történik, vagy sem?
minden csak felfogás kérdése (ami persze nem egyenlő a struccpolitikával)

Kép
yilonne
 
 


honeymoon írta:ktouch,
aki ennyire fél a szüléstől, a fájdalomtól, az fél otthon is és fél a kórházban is. Mert az agyában már előre ott van a félelem! De azért azt erősen kétlem, hogy az ő félelme állította le a baba szivét! Viszont abban már biztos vagyok, hogy ugyan ebben a helyzetben a baba otthon meghalt volna!


De ugye a félelme miatt eleve nem szült volna otthon, fel sem merült benne, mert előre tudta, félt, jelezte neki. Erről van szó....neki ott volt a legjobb, neki ez volt a legjobb választás, a kórházban, márpedig véletlenül és ok nélkül semmi sem történik.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Ismét egy idézet valakitől, akivel teljes mértékben egyetértek, szinte helyettem fogalmazta meg, csakhohgy megértsétek az én szepmszögemet is:
"én is egyre biztosabb vagyok abban, hogy érezni fogom, nekem és a babámnak hol lesz a legjobb, hol érzem majd magam tökéletes biztonságban. Addig is, míg ezt eldöntöm, szívesen járok olyan anyák és kismamák körébe, akik megosztják velem tapasztalataikat. Az ő történeteik is azt tudatosítják bennem, hogy nem annyira a hivatalos „terhesgondozásra" van szükségem, hanem főleg azokra a támogató nőkre – és persze esetenként férfiakra is, de talán máshogy –, akik azt erősítik bennem, hogy bízzak a testemben, a babámban, a megérzéseimben és a képességeimben. Ha egy könyvet sem olvasnék el a szülésről, akkor is mindent „tudnék", hiszen sejtszinten, genetikailag van belém kódolva, hogy mi hogyan történjen. Az én feladatom csak annyi lenne, hogy elhiggyem, mindez bennem van, hogy csak befelé fordulva fogok rátalálni minderre önmagamban, mert senki kívülálló nem tud annyit tenni a kisbabámért, mint én magam."

Kép

Kép
ktouch
 
 


persze és sajnos hogy halnak meg babák kórházban is, és lesznek oxigénhiányosak is. De van olyan helyzet ami ott azért kiküszöbölhető, otthon meg nem.
Sőt, sajnos az oxigénhiányos babák tekintetében ( statisztika szerint ) az Imre a vezető kórház. Leginkább azért mert annyira császárellenesek.

ktouch, yilone,
Értsétek már meg végre, hogy én NEM VITATKOZNI akarok veletek, sőt! Meggyőzni sem!! Bár nem is értem, hogy miért kardoskodtok ennyire az otthonszülés mellet, amikor eddig úgy tűnik egyikőtök sem döntött mellette.
CSAK a tapasztalatomat írom le.
Csilliárdnyi szülést végignéztem a neten. És összehasonlíthatatlanul szebbek, nyugodtabbak és harmónikusabbak az otthonszülések!!! De ennek ellenére én soha nem merném választani!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


szerintem allatira nem kell megsertodni azon amit irtam. Azert irtam azt, hogy nem toled hallottunk eloszor ezekrol a cikkekrol, velemenyekrol, mert az jott le a hozzaszolasodbol, hogy azt feltetelezed. Es mellesleg a Homo Sapiens sem arulkodott tul sok toleranciarol. Egyszeruen ra akartam mutatni arra, hogy az ellenkampanyok is lehetnek ugyanugy manipulaciok, de ezt mar azt hiszem tultargyaltuk, remelem megerted.
Hozzam amugy nem jutnak el a teves reklamok, mert nem nezek tevet :)
Ertem amit mondasz, es van is igazsagod, de nagyon nagyon kategorikus vagy, csak ennyi zavart. Bantani semmikepp nem akartalak.
bubb
 
 


ktouch,
csak hogy te is értsd az én álláspontomat: olyan dokit választottam előzőleg, aki isten a homeopátiában, férfi létére képzett dúla!! kizárólag a természetes szülés, azon belül is a LeBoyer (bocs ha nem így írják! ) gyengéd szülés híve!
Elterveztem, hogy én négykézláb, vagy szülőszéken szeretnék szülni, csöndben, gyengéden, félhomályban. Vittem egy halom gyertyát, relaxos zenét, illóolajat. ÉS EGYÁLTALÁN NEM FÉLTEM a szüléstől, nagyon vártam! Semmiképp nem akartam fájdalomcsillapítót sem, sem semmilyen más beavatkozást. - És ezt előre közöltem a dokimmal.
Minden így is kezdődött,a terv szerint haladtunk, teljes háborítatlanság. ( talán ennek köszönhető, hogy 2,5 óra alatt tágultam 0-ról 10 cm-re )
Aztán éreztem, hogy jobb lesz nekem hanyatt fekve, mert nagyon elfáradtam - hiába volt a terv! És végül egy teljesen előreláthatatlan dolog miatt zuhanni kezdett a baba szívhangja.
Ha ott nincs vákum és egy csapat orvos, most nem szuszogna a másik szobában Flóra.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


honeymoon írta:
ktouch, yilone,
Értsétek már meg végre, hogy én NEM VITATKOZNI akarok veletek, sőt! Meggyőzni sem!! Bár nem is értem, hogy miért kardoskodtok ennyire az otthonszülés mellet, amikor eddig úgy tűnik egyikőtök sem döntött mellette.
CSAK a tapasztalatomat írom le.
Csilliárdnyi szülést végignéztem a neten. És összehasonlíthatatlanul szebbek, nyugodtabbak és harmónikusabbak az otthonszülések!!! De ennek ellenére én soha nem merném választani!


Kedves Honey, én sem vitatkozom :) Véleményt cserélünk, nem?

Meg tapasztalatot. Köszi nagyon, hogy megosztod.
Viszont amit már korábban is írtam, itt a fórumon kevesen szóltak hozzá, akik keveset paráztak, és félelmek nélkül, bízva önmagukban csinálták végig. Ezeket a véleményeket is hiányolom. És kissé orvoscentrikusnak tűnik az egész, ami hangsúlyozom, NEM BAJ, ez csak egy észrevétel.

És mitől fordult rosszabbra? Miért történt az ami történt?

Jó hír, és őszintén örülök neki, hogy vannak már jó kórházak is, ahol figyelembe veszik a kívánságokat és nem akarják ránk tukmálni az egyéni döntésüket.
Perzse, nem döntöttem, de közel érzem magamhoz, az hogy, hogyan döntök, még a jövő zenéje, és sok mindentől függ :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


En nem gondolom hogy szornyu, az ami veled tortenik. Megint a prekoncepciok :) Szerintem csodalatos, hogy egyedul vallalod, es biztos vagyok benne, hogy fantasztikus elmeny lesz.
bubb
 
 


Hú, megyek haza és biciklire pattanok, majd irány a Critical Mass!

Köszönöm a hozzászólásokat, reakciókat, tartalmas volt a mai nap :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


Sziasztok!minyu engem kihagytál!egyenlőre ami biztos h márc 4re vagyok kiirva jövő hét csütörtökön talán az is kiderül h hovább kékül a tábla v inkább a női nemet erősítjük majd!utánna doki váltás lesz valoszinű!édes aranyos de nagyon megkéri az árát!fiú név az amibe megegyezünk az a Vince.a lány még nagyon nem akar eldőlni!Angie mielőbbi felépülést és reméljük vhol fent leszel nemsoká!
bettiny22
 
 


holnap teszek fel én is fényképet de ne ijedjetek meg nem vagyok vékony de legalább 8 hónapos terhesnek nézek ki megijedt még a dokim is de képzeljétek alig híztam valamit :oops:

Kép
Kép
20100310
 
 


egyet értenék ktouchal abban: ez eszmecsere, nem vita
nem kardoskodom az otthon szülés mellett, csak beszélek róla, mert érdekel, és tapasztalatot cserélnék róla
homo sapiens-szel csak annyit gondoltam érzékeltetni h gondoltam megosztok valamit, ami nem biztos h eljutott mindenkihez, csak hogy együtt tudjunk gondolkodni
témát vetettem fel és kíváncsi voltam a véleményetekre
eszmecsere
kategórikusan nem jelentettem ki h szerintem pl otthon kell szülni v ne egyél chipset
szerintem is túlzó és igen manipulatív hangvételű az étkezéssel kapcsolatos cikk (mint sok más ehhez hasonló írás v film)
de érdekes téma, és érdemes róla beszélni, szerintem
amúgy én sem nézek tévét 2 éve, de néha, ha van lehetőségem belepillantok, már csak azért is h ne legyek szélsőséges
yilonne
 
 


ktouch,
annyi történt csak, hogy amikor a kitolás megkezdődött, a babám amúgy sem pici feje (37 cm) nem pont a csúcsán illeszkedett be a szülőcsatornába, hanem egy nagyon pirinyót átlósan elfordítva. Ilyenkor az a "nagyon pirinyó" is iszonyat sokat számít. + Túl sokat intimtornáztam előtte, és volt egy pont a hüvelybenetnél, amit kézzel kellett kitartani a dokinak, mert képtelen voltam ellazítani.
Így a szokásos fél órás kitolás helyett 2,5 óra lett, éy a szívhang már 60 volt. ( 120-160 közt normális)
Vákum kellett, különben nagyon komolyan sérült volna... ha egyáltalán életben maradt volna.

És én tényleg full pozitívan álltam hozzá, apával együtt jártunk szülési poziciókat tanulni, kívülről tudtam milyen illóolajok hasznosak stb. Szóval én full a természetes részére koncentráltam végig.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


én egyet értek azokkal akik az oltás mellett döntenek, amúgy én beadattam Bálintnak plussz oltást a meningot meg prevenárt és nem bánon, sőt a picinek be fogom még a rotát is, Bálint 3hós volt mikor 10 napot a László kórházban voltunk nomád körülmények közt, mert a Heim Pálban az egynapos alvás légzés vizsgálaton elkapta a gyerek a rotát a szomszéd szobában lévő gyerektől, kicsit sem voltam dühös......

Nagyon fáj ma a hasam, ha ez nem múlik reggel felhívom a dokim

Kép

Kép
andrea001
 
 


Sziasztok!

Holnap megpróbálok visszaolvasni,úgy látom ma nagyon pörögtetek. :D
Apámék felújították a kecójukat és segítek nekik pakolni,berendezkedni.
Voltam reggel afp-n,remélem minden oké.
Délután meg elmentem uh-ra.Minden rendben van a picivel,de nagyon kis szégyenlős,nem mutatta mit rejt a lába között.
16hetes 3 naposnak néz ki a méretei alapján.
Nagyon megnyugodtam,mert egy picit féltem valami baj van.

Na megyek aludni,hosszú volt ez a mai nap.

Jó éjt

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Andrea!
A Rotát a Heim Pálban kapta el Bálint???? Ez nem semmi! Pedig, ha egy gyerekről kiderül, hogy Rotája van, még egy kórházból is kötelesek átvinni a Lászlóba! Legalábbis, amikor Alexával az I. Gyerekklinikán voltunk lázzal és hasmenéssel, akkor azonnal letesztelték Rotára, mert ha az lett volna, mehettünk volna a Lászlóba. De más volt, szerencsére.

Mi van a kutyás dologgal? Kint volt az állatorvos? Bálint jól van?

És a hasad? Remélem, nem fáj már!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Honeymoon :)
sokat pihenek, de egyszerűen nem tudok feküdni állandóan, mert már nincs segítségem. Amikor Csongi nyugisabb, akkor fekve játszunk (mármint én fekszek) il. h kinn vagyunk a kertben, akkor is csak ücsörgök, ő meg rohangászik.
okt. 5-én megyek legközelebb dokihoz. Nemtom mi van a hematómával, azt reméltem, hogy majd az Istenhegyin megnézik, de Gasztonyi nem mondott semmit róla. A vérzés után 4 nappal voltam a dokimnál, akkor már ment össze egy picit, azóta nem láttam, nem vérzik.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Lányok, tegnap voltam dokinál és megint ideges vagyok... A Down-szűrésem eredménye 12 hetesen 1:670 lett, amire a telefonban annyit mondtak, hogy tök jó, mert negatív, de tegnap az orvosom megijesztett, mert mondta, hogy ez köztes érték, vagyis nem éri el az 1:1000-et, így nem 100% a negatív eredmény. De ezt miért nem mondák azok, akik a vérvételt csinálták???? Most már elvileg csak a 16. hétben mehetek ismét vérvételes tesztre, akkor a Négyes tesztet csinálják, addig meg itt ülök és idegeskedek, hogy akkor most mi a fene van.... Tegnap az UH teljesen jó volt, szépen látszott a babának mindene, szíve 4 üregű, koponya zárt, stb., minden olyan, mint amilyennek lennie kell. Eddig boldog voltam a negatív Down miatt, no most már annyira nem..... Ez tényleg borzasztó, főleg a várakozás.

Kép
Kép
ginnie
 
 


ginnie,
Hány éves vagy? Mert az nagyon nem mindegy ebben az esetben. Az uh-n a nyakiredő , orcsont ok volt?

Most picit rajtam is para van, mert 1 napja nem érzem egyáltalán mocorogni a babót. :shock:
Most nagyon messzinek tűnik még a péntek.... :? Bárcssk itt lenne a szívhanfigeyelőm.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok, minden ok, de most nincs időm, holnap utazunk.
Akit érdekel a H1N1 körüli hisztéria, az nézze meg:
2009. szeptember 23-án (szerdán) 18:25-kor a Duna TV műsorában
Dr. Lenkei Gábor elmondja az igazságot a veszélyesnek feltüntetett
H1N1 vírusról, és a védőoltásról.
Vendég
 


andi,
a rotát én most már nagyon sajnálom, hogy nem adattam be! A következő babó tuti megkapja az oltást, mert ugye a naygobb tesótol könnyebben szed össze mindent.
A férjem elkapta most tavasszal.... húúúúúúú nagyon kemény volt látni, hogy ez a vírus egy 90 kg-s, megtermett férfiemberrel mit tud művelni!!! 9 kg-t fogyott 5 nap alatt!!
Én csodálom, hogy egy baba ezt túléli!!!
És most olvastam, hogy a gyerekek 85%-a megkapja 3 éves koráig, mivel olyan ellenálló a vírus. :shock: :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Érdekes ez a Dr Lenkei.
Én , amikor olvastam a könyvét ( Cenzúrázott egészség ) , akkor egy istennek tartottam. Nem is szedek azóta antibiotikumot.
Viszont láttam a vele való, több sorozatból álló beszélgetést, ami arról szólt, hogy beperelték és hogy meg akarják vonni az engedélyét. Háát érdekes volt az embert más megvilágitásban is látni.... :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


ginnie, én úgy emlékszem 1:150 körül számít csak negatívnak, és azt hiszem nekem 1:870-hez lett, arra azt mondták, hogy jó

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Az Istenhegyin ezt írják:
Negatív eredmény: Ha a rizikó kisebb, mint 1:150, negatív eredményről beszélünk. A negatív eredmény nem zárja ki a rendellenességek meglétét, mindössze azok alacsony valószínűségére utal.

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Honey, 34 éves vagyok, és az orrcsontot a dokim már a 10. hét környékén látta, a nyaki redő pedig 1,3mm volt. Szóval mindkettő rendben, ezek után nem is akartam kombinált tesztet, de amikor ott voltunk a rendelőben, gondoltam, miért ne. Lehet, hogy megspóroltam volna magamnak egy csomó idegeskedést.

Viggi, igen én is így tudom, a leleten is az szerepel, hogy negatív, de ezek szerint tényleg van olyan, hogy eléggé negatív és nem eléggé negatív... Számomra ez vicc már.

Kép
Kép
ginnie
 
 


Sziasztok csajok!

Honeymoon, csajok !

Látom sokat írtatok, én teljesn mértékben Honeymoonnal értek egyet, mivel nekem is pici probléma merült fel szülésem nevezetesen nagyon nehezen tudott kibújni a babám mert nagy tömör baba volt széles vállal nagy fejjel, az orvos úgy nyomta ki belőlem 12 órás vajúdás után hogy tiszta sötétlila volt a gyerekem, nehezen tágultam, és jó nagy gátmetszéssel tudták csak világra segíteni.
Szóval ha mindezt otthon vállalom be, tuti nem tudtam volna megszülni, és a későn jövő orvosi segítség miatt agykárosodott vagy halott lenne az én ma 4 és fél éves kisfiam! Szóval otthon szülést soha!!!
Természetesen mindenki maga dönti el mit mer bevállani és mi mit ér meg neki.

Más téma.

A rota vírus ellen a kisfiamnál még én sem adattam be, de elhatároztam hogy most tuti beadatom a következő babánál, amúgy én a kötelező oltásokon kívül semmi másra nem oltattam be a kisfiam, még bárányhimlőre se mertem, annyi rosszat hallani róla. Fene se tudja mi a jó megoldás.


Ja egy kérdés: AFP-re ugye nem kell éhgyomorra menni? Úgy emlékszem azt mondta a dokim. :shock: :roll: :roll: :roll:
csézjang
 
 


Ja, a kötelező oltásokat viszont úgy érzem tényleg kötelező beadatni minden szülőnek minden ember érdekében./ leginkább saját babánk érdekében, hisz nem véletlen találták ki a kötelező oltásokat nemigaz ???/

Honeymon, Minyu!

az én problémám is az hogy hogyan altassam majd a két gyerekemet, mert a fiam nem túl jó alvó és ha a pici is ilyen lesz hát nem fogják hagyni egyáltalán egymást aludni, az meg király lesz, mert mindkettő fáradt és nyűgös lesz másnapra, a fiam meg reggel oviba megy, férjem meg dolgozni, úgyhogy az egész család hulla lesz reggelre.
Így hát fogalmam sincs hogy még hogy oldjuk meg....azt hiszem két külön szobában fognak aludni, én meg majd rohangálok éjszaka köztük....KIRÁLY LESZ!!! :? :D :D
csézjang
 
 


Sziasztok!

Ginnie, egyáltalán ne idegeskedj emiatt!!!!

Én ma voltam védőnőnél, nagyon kedves volt, kaptam kiskönyvet, és csini kis mappát, amiben tarthatom a papírokat, meg valami csomagot is, reklámokkal természetesen meg magazinnal. 90/60 a vérnyomásom, és megdícsérte a véreredményeket, főleg a fehérvérsejt tartalmat, még senkinél nem látott ilyen jót, és ez azt jelenti, hogy semmiféle gyulladás nincs a szervezetemben...:D
Na , kellett kicsit dicsekednem, mert eddig nem volt nagyon mivel :)

Szép napot nektek!

Ja, hétvégén én is utazom Berlinbe egyet barátnőzni....
Honey, köszönöm, hogy elmondtad, biztos nem lehetett kellemes, és örülök, hogy minden rendben van :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.09.23 11:57-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Andrea nekem is napok óta fájdogál a hasam.
Most kellett volna megjönnie, és ugyan úgy görcsölget mint akkor, csak nem folyamatosan.

Ezért is kérdeztem pár napja, hogy másnak is van-e ilyen, de senki nem válaszolt, és most már én is meg voltam ilyedve, hogy csak nekem van ilyen gondom.

Anyukám szerint ahogy nyúlnak a méhszallagok azt érzem.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


szabcsi,
nekem az első babánál volt ilyen!!! Szinte végig!!!

Bekajáltam nagyon, még csokit is ettem, pedig nem is szeretm.
Most ledőlök, hátha el kezd végre mocorogni.
Akik már érzik a mocorgást: volt már olyan, hogy egy hosszabb ideig egyáltalán nem éreztetek semmit?
udom, hogy ilyenkor még pici és az is számít, hogy merre fordul... de akkor is olyan idegesítő. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


És képzeljétek el, megvettem a tesz-veszen a bölcsőt, amiről lecsúsztam!!! :D
A csajszi valamiért újra indította az aukciót és azonnal lecsaptam rá. Kókuszmatraccal együtt!
Jövőhét szerdán hozzuk is el.
Bár a férjem hullára ki volt akadva , hogy miért veszek használt cuccot... :shock: ahelyett, hogy örülne, hogy spóroltam neki 20 ezer ft-ot!

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Heni,
neked az Angel Soung szívhangfigyelőd van?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honeymoon: De cuki az a bölcsö!! :D
Én is nézegettem bölcsöket, csak nem tudom mennyire van értelme, mert akkor bölcsöt is és kiságyat is kéne vennem :? De a kiságy(rácsos ágy) olyan nagynak tünik az elsö hónapokban...

Kép
anicca
 
 


Egyébként ezzel a kombinált teszttel kezd a hócipőm tele lenni... voltam dokinál és mondta, hogy szerinte semmi baj a gyereknek, de azért Ő ad egy beutalót az 1-es nőire, genetikai tanácsadásra, mondjam el, hogy össze-vissza mérték a nyaki redőt és akkor csinálnak egy uh-t. Mondom de a nyaki redőt már úgyse tudják megnézni. Erre azt válaszolta, hogy nem, de néznek bizonyos test-arányokat. És hogy úgysem akarnak majd megbökni, mert 32 éves vagyok, de akkor is, legalább megnyugtatnak mégjobban.
De szerintetek ennek akkor mi az értelme? Mert már épp megnyugodtam, hogy nega lett a teszt. És mi van, ha pont hogy valamit találnak, amin megint elkezdenek lovagolni és nem megnyugtatnak, hanem felidegesítenek?!?!
Meg mondja a dokim, hogy semmi nem biztos, sem a nyaki redő, sem a kombinált teszt, sem az afp, de még az amniocentézis sem!!!
Nagyon furán nézhettem, mert láttam rajta, hogy utána kézzel-lábbal próbálja magyarázni, miért nem biztos az sem. De könyörgöm akkor mi értelme van mindennek?!?!?
Nagyon tele van a hócipőm!
Teljesen más kérdés. Van köztetek nyelvész, vagy akinek van ilyen ismerőse??! Lenne egy kérdésem, de hiába tudom a választ, nem tudom elmagyarázni, mert nekem nem hiszik el, hogy miért úgy a helyes, ahogy....
Már fáj a fejem a sok alvatlanságtól.... ki vagyok merülve és délben nem tudok aludni, mert folyton agyalok valamin......
Vendég
 


Ja és pont most vettem észre (jó dolog ez a vonalzó :wink: ) hogy ma betöltöttem a 16 hetet. :shock: De gyorsan múlik az idö...

Kép
anicca
 
 


anicca,
igen, a babók sokkal jobban szeretik eleinte az apróbb, szűkebb helyeket.
Mi azért vettünk, mert eleinte a mi szobánkba fog aludni a baba - hogy ne zavarja Flórát - és a rendes ágy a mi hálónkba nem fér már be.
Viszont egy ilyen pici mózes ( 50 cm széles ) simán elfér még az én oldalamon is.
De az való igaz, hogy vennük kell majd rendes kiságyat, mert a bölcsőt kb 3-4 hónapos korára kinövi.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Vivi: ahogy így hallom ezeket a paráztatásokat a kombinált teszttel, nekem is kezd ebböl elegem lenni. Az tény hogy semmi nem biztos - szóval mindig lehet hogy olyan baja a babának, amit nem veszik észre...Ezért szerintem csak nyugodtan ki kéne várni a végét, örülni hogy most minden rendben van. Késöbb is ráérünk aggódni, ha _tényleg_ van rá okunk. De ennek így nincs értelme sztem... Szóval valahogy kezdtem úgy érezni, minél kevesebb teszt annál jobb...

Ja és én magyar szakot végeztem, szóval elvileg nyelvész vagyok - habár nyilván más mert nem az anyanyelvem :wink: De van sok (igazi) nyelvész ismerösöm, úgyhogy írd priviben a kérdésed, hátha tudok segíteni...

Kép
anicca
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: