Új privát üzeneted érkezett!

Vikus, üdv köztünk! Egyelőre nincs min aggódnod, úgyhogy nyugi, aggódni csak bő egy év próbálkozás után szabad elkezdeni - de akkor sem muszáj, és nem is érdemes:) De ha megnyugtat, szerintem is nyugodtan kérjetek egy spermiogramot.

Vayacon, örülök a türelmednek. Nagyon jók az olyan időszakok, amikor az ember el tudja fogadni, hogy nem ő irányít, hanem a baba. Írj majd, hogy mi lett a párod eredménye.

Lilla, hatalmas ölelés, a Marci tényleg gyönyörű! Ilyen babáért én is szívesen várok:)

Bumi, gratulálok a Nagynéninek is! Ismerkedj az unokahúgoddal vagy unokaöcséddel, mert hamarosan szükséged lesz a gyakorlatra:)

Nálunk nincs sok változás, leszámítva, hogy kb. 2 hete mindketten meg vagyunk fázva, és a felső légúti megbetegedések teljes palettáját be tudjuk mutatni. Éjszaka egyikünk sem alszik, de ez nem az utódnemzés miatt van így... Nics sok esélyünk ebben a hónapban, mert a legfontosabb napokon a lázzal voltunk elfoglalva, nem egymással, de ha mégis összejönne, azon fogok izgulni, hogy nehogy beteg legyen... Ah, hülye vagyok én már:)

A párom egyébként volt urológusnál. Nincs herevisszere, viszont az urológus szerint annyira széttartóak az eredményei, hogy az egyszerűen nem lehetséges. (Kevesebb, mint fél év alatt volt 2,2 millió és 40,5 millió is az összszám, a motilitáspedig volt 11 és 72 % is.) Szerinte a klinikán, ahol eddig voltunk, lehet, hogy rossz a gép, és most beutalta a páromat egy újabb spermiogrammra egy másik kórházba. Hát kiváncsi leszek, mi sül ki ebből... Mindenesetre ha ott sem lesz jobb az eredmény, akkor a hivatalos orvostudomány helyett átadom gyógyításunk jogát a homeopátiának:)
ilyenisvagyok
 
 


Vayacon!
Szerintem biztos jól fogysz dönteni!

Ilyenis!
Hát ezek az eltérő eredmények valóban furcsák,meglepőek.Remélem a köv. vizsgálaton kimutatják a jó eredményt! :)

Bumi!
Te mikor mész legközelebb dokihoz?

Zsó???Hiányollak mostanába! :)
horváth beáta
 
 


Sziasztok!

Vikus!
Üdv itt! Szerintem is nézessetek egy spermiogramot. Nem árt tudni, hogy mi a helyzet az előzmények miatt. Ha nincs gond, megnyugodtok, ha pedig van valami, akkor időben tudtok lépni.

Vayacon!
Én a helyedben nézetnék egy IR-t, és utána belevágnék az inszembe. Akar spontán ciklusosba is. Ha spontán ciklusban csinálják, és TB támogatott helyen, akkor nem kerül semmibe.

Ilyenis!
Sajnálom a betegséget. Jobbulást!

Bea!
megy a drukk!

Én holnap megyek cisztanézőbe.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 

 
 

Bumi!
Akkor neked is drukk holnapra.Remélem, már eltűnt a cisztád és belevághatsz a lombikba!!!
horváth beáta
 
 


Vikus,
túl korai lenne még bármi rosszra gondolni, de egy spemiogram sosem baj. Megnyugtathat, vagy ösztönözhet egy esetleges probléma megoldására, ahogy a többiek is írták. Ja és túlélhető :D A férjeink elmondása szerint.

Ilyenis,
nagyon furcs ez a nagy kilengés az eredményekben. Nem csodálom, ha a doki is azt feltételezi, hogy a gép car :? Vagy a fene se tudja, talán minden egészséges férfinek ennyire eltérő, csak eszébe se jut vizsgáltatani és nem is tudja :shock:

Bumi,
megy a drukk! Minden ciszta monnyon le! :wink:

Vayacon,
a spontán esély mindig megvan szóval hajrá boldog órák! :D Az anyagiak miatt megértem ha vártok...nem egyszerű ez válság idején. Az IR tekintetében semmi esetre se menj a MensMentisbe...ott fucsa mód mindenkinek mindig rossz az eredménye... Egyébként a kolléganőm is a Természetgyógyászunk kezelte ki az IR-ből. Szóval még arra is van természetes megoldás...

Bea,
akkor Te már szurizod magad? Súúúú de szorítok!!!! :D

Nekem megjött, és csúszik minden a későn levett vér miatt. Ahogy számolom, csak november eleje-közepén lehet az inszem. Én sem bánom, mert valahogy azt érzem, hogy addig is lehet még spontánkodni :wink: Ja, azt persze teljesen kizárom, hogy bármi összeférhetetlenségi gond lenne közöttünk. Nem lehet és kész :?

Szép estét!
T
tapedli
 
 


Bocs, hogy ide pofátlankodok, de ha valakit érdekel olcsobban ferulant, akkor irjon privit. Boltban 8500-9000ft/doboz én 7300ért tudom beszerezni!
köszi
Vendég
 


Sziasztok!
Hál isten eddig minden okés 6-8 db 12-14mm-es tűszők mind a két oldalon. :) pénteken ultrahang és valószínű hétfőn lesz a leszívás.

Bumi?
Eltűnt a cisztád???
horváth beáta
 
 


Bumi?

Bea, szuper hírek! :wink:
tapedli
 
 


Sziasztok!

Kikészültem, de teljesen. Most érzem azt, hogy elegem van az egészből.
Ciszta még mindig ott van, és gyakorlatilag kihajítottak a Kaáliból, hogy menjek nőgyógyászhoz, csináltassak valamit a cisztámmal, és utána ha rendben vagyok menjek vissza.
Már ott a pultnál kiakadtam, és ez később sem lett jobb. Jól kisírtam magam. Kész vagyok az erőmmel.
Most azt gondolom, hogy nem műtetem meg magam egyelőre, nincs hozzá erőm. Aztán majd lehet megváltozik a véleményem, de most ennyi. holnap megyek természetgyógyászhoz.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Köszi csajok!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Bumikám!
nagyon sajnálom, hogy így elkeseredtél :( Nem akarok semmi közhelyeset írni, így csak pár bíztató szót szeretnék. Talán egy éles fordulat kell a sikerhez és a természetgyógyász lesz ez az út. A ciszták a kínaiak szerint régi sérelmekből alakulnak ki...ez a lelki hátterük. A természetgyógyász majd megszabadít ezektől. Van továbblépés innen is! Ne add fel! :wink: Van benned rengeteg erő, csak kell egy kis mankó, amire átmeneti ideig támaszkodhatsz.

Ha felkerested a természetgyógyászt, írj mi volt!
tapedli
 
 


Bumi szegénykém téged sem kímél a sor. Nem túl szimpatikus eljárás, amit a Kaáli csinál. A természetgyógyász jó ötlet hidd el, nálam szkeptikusabb ember kevés létezik, de nekem nagyon sokat segített. Tudod, nekem cseppeket írtak fel, és sokkal jobban veszem azóta az akadályokat. Szóval engem nagyon megerősített és még a spontánban is bízom pedig már mióta próbálkozunk.. De valahogy el tudom hinni, hogy sikerülhet.

A spontán inszemben én nem annyira hiszek, meg gondolom ezzel is ellőnénk lehetőségeket azt pedig nem szeretném. Akkor már inkább várunk még és év vége, jövő év eleje felé nekikezdünk a gyógyszeresnek. Bár ez az eredményektől is függ, mert ha rosszak lesznek és nagyon minimális az esélyünk akkor valószínű belekezdünk most.

Ilyenis jobbulást Nektek. A spermiogrammnak érdemes utánajárni nekünk annak idején 5 millió után lett 23 és azon is csodálkoztak mondván hogy félremértek valamit. Igaz egy másik orvos azt mondta,hogy lehetséges ilyen eltérés.

Bea de jó van kiért drukkolni. :lol: :lol: Olyan jó lenne ha sikerülne megérdemelnéd már. sikerülni is fog, érzem tudom. :lol:

Bea, Zsó írt, hogy szünetelteti a fórumozást, azért nem jön. Reméljük bejön neki a fórummentesség.

Tapi november mingyá itt van :wink: Addig spontánkodjatok ti is ki tudja a babó lehet mégis igy akar jönni.
vayacon
 
 


Bumi!
Sajnálom! :( Ez felháborító, hogy beszélnek/viselkednek az emberrel :twisted: , mikor ugyis szörnyű min megyünk keresztül!!!Mintha te tehetnél arról a fránya cisztáról!
Nem is csodálom, ha úgy érzed elfogyott az erőd.Én is vmi ilyensmit éreztem első lombik után .... De erős csajszi vagy, jól kisirod magad ( ami kell is,nekem is segített a sírás megkönnyebbül az ember ) kicsit feltöltődsz, pihensz lelkileg-testileg és majd máshogy látod az egészet!!!
Remélem segít a természetgyógyász!Ne add fel!!!Nagyon szorítok érted a továbbiakban is!!! :)

Kösz csajok a drukkokat!Jól esik nagyon!
horváth beáta
 
 


Bumi, drága Bumi,
nagyon sajnálom. Mind kiakadunk előbb utóbb, a saját tehetetlenségünknél csak az a rosszabb, ha mások igazságtalansága társul hozzá - és Veled pont ez történt.
Amikor olvastam, hogy mit mondtak a Kaáliban, és főleg hogy milyen hangnemben, nagyon csúnya felszólító igealakokkal illettem az összes ott dolgozót:) És azt is gondolom, hogy aki ilyen taplóságot mond, az dolgozzon szeméttelepen, ahol keveseknek lehet ártani!!
Hát őszintén nem értem, hogy miért nem javasolnak legalább valamit, hogy mégis mit csinálj a cisztáddal. Mintha Neked kéne tudnod! Mintha Te tehetnél bármiről is. Ott nem nőgyógyászok ülnek? Olyan szánalmasan együgyűek!
Én azt mondanám, ne hagyd magad sürgetni. Csak akkor operáltasd meg a cisztát, ha lelkileg már megnyugodtál, és úgy érzed, hogy ez következik, ezt szeretnéd. Hallgasd meg a természetgyógyászt, aztán majd meglátod, merre indulsz el. Dönts úgy, ahogy Neked megnyugtatóbb, és ha szükséges, nyugodtan tarts egy kis szünetet.
És ne haragudj, hogy későn olvastalak, és csak mostantól tudok Rád gondolni - de ezt teszem!
ilyenisvagyok
 
 


Sziasztok!nagyon köszönöm az üzeneteket!jövő hét pénteken megyek a dokimhoz,mert nem jött meg megint a mensim,április óta megjött időre 2x,azóta megzizzent múltkor 50napig nem jött meg,most 36-nál tartok,azt mondta a dokim nincs peteérésem.de ilyenkor is teherbe eshetek ha nincs peteérésem?húúú de új vagyok!a sperma vizsgálatot a sima urulógus is megcsinálja?úgy hallottam a mintát beis lehet vinni!minap elgondolkodtam nem birnám ki ha doki face to face megmondja,h gáz van,strucc politika!mindenkinek szép napot ! :D :P
vikus82
 
 


Vikus peteérés nélkül nem lehet teherbe esni az mindenképp kell hozzá. Szerintem nem minden urológusnál lehet spermavizsgálatot csinálni kérdezzétek meg. Ha közel van a hely asszem egy órán belül akkor be lehet vinni az anyagot.

Én megkaptam egy állást úgyhogy nálunk biztos halasztódik az inszem. Azért spontán próbálkozunk aztán ha véletlenül összejön majd magyarázkodom.. A baba az első! Ki tudja, hátha az új munkahely hoz majd szerencsét. :wink:
vayacon
 
 


Vikus!
Nálam sem ujdonság a késői mensi.( nekem volt még az elején mikor terveztük a babát hogy 3 hónapig meg se jött ) most hol 32 napra hol 49 napra jön meg.szerintem ha nincs peteérésed akkor nem eshetsz teherbe!Persze én már hallottam aki az ellenkezőjét állította.spermavizsgálatot andrológus csinál.igen én ahol eddig jártam mindenhol lehet vinni a mintát csak max másfél órán belül oda kell érni vele!
horváth beáta
 
 


Természetgyógyász: állapotfelmérés volt. Hát elég sok eredményem nem volt jó.Merthogy 55 és 65 % között kéne lennie a vizsgált értékeknek, és ha felette van, akkor túlműködsz, ha alatta, akkor alulműködsz. Valami elektromos kütyüvel nézte, az egyik végét, egy réz hengert, a kezemben kellett tartani, a másik elektródát pedig a kezem és a lábam ujjainak 1-1 pontjához érintette. Aztán meg gyógynövénykivonatokat tartalmazó fiolákat tett a kezemben tartott réz hengerbe, és ezzel is megnézte, hogy változik e az érték. Ha attól jó lett, akkor az a nekem való gyógynövénykoncentrátum.

A lényeg, hogy ne igyak szénsavas ásványvizet, ne egyek/igyak tejtermékeket (kefír az mehet). Szednem kell Vironalt, Gynexet, meg Chlorellát, innom kell a következő gyógynövénykeverékből készült teát:fehér árvacsalán, palástfű, cickafark, körömvirág, fekete nadálytő gyökér, és végül irrigálni a Női cseppek nevű szerrel. Ja és el kell mennem csináltatni egy Candida tesztet.
Ha annak az eredménye megvan, azzal kell visszamennem. Mindenesetre a renyhe bélműködésemet orvosolni kell.

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Vikus,
csak peteéréssel lehet teherbe esni, hiszen az érett pete tud megtermékenyülni..

Vayacon,
nekem most két munkahelyem van, két 4 órás állás. Sajna viszont olyan, mintha két 8 órás lenne...Éjjel-nappal dolgozom. De szép is a kötetlen munkaidő! :? Ezért arra készülök, hogy keresek 1 db 8 órásat és végetvetek ennek a hajrának. De az inszem meglesz, mert nem akarom ezt a két dolgot összekapcsolni. Ha sikerül, 4-5 hónapig mindenképp dolgozni szeretnék csak lassabb tempóban. Akkor meg nincs értelme ezen törpölni :D Az egyik cég ahol dolgozom 7 éve a munkahelyem, mindig arra gondoltam, hogy majd jól bedolgozom magam és mehetek szülni. Na ez nem így megy. Az agyam valószínűleg ráállt szépen a "még ne most, mert..." állapotra és ez nem szerencsés. Most csak azért rizsázom erről, mert azt írtad, hogy spontán úgyis áldott állapotba kerülhetsz még addig. Erről jutott eszembe, hogy vigyázz nehogy az én példámat kövesd :? Jaj és a lényeg, gratulálok az új munkahelyedhez! :D

Bumi,
ez szuperságos! A mi dokink is hasonlóan vizsgál, Ő is géppel mér értékeket. Ugyanúgy fiolákkal keresi meg a megfelelő szert. Annyiban más, hogy nem a teákon, inkább a gyógynövénykivonatokon van a kezelés lényege itt, ezért kell azután cseppeket szedni. Nagyon drukkolok, hogy a cisztád mielőbb monnyon le!!! :D
tapedli
 
 


Tapikám tök igazad van, csak hát tudod a kényszer nagy úr. Sajna mi elég sz@r anyagi helyzetbe kerültünk, így nem is nagyon tehetek mást, muszáj elvállalnom a munkát. Hát fura az ember, de valahogy örülök is neki, hogy végre nem kell annyira várnom a babát. Bocs hogy ezt írom de ti is tudjátok milyen az a reménytelen vágyakozás. Szóval adok most egy pár hónap pihenőt magunknak (persze a spontán próbálkozás marad) de utána amint lehet teljes gőzzel babagyártás. Nekem mindig is fontosabb volt a baba illetve a család mint a karrier, tehát szerintem ezzel nem lesz gond.

Köszi a gratulációt és hajrá karrierromboló bébik, jöjjetek csak! :wink: :lol:
vayacon
 
 


Sziasztok Lányok!köszönöm a válaszokat!sok ismerősöm aki baba problémával küzd és nehezen jött össze,ők mind az AVIVÁRA esküsznek én 3-án megyek!ha vki teheti próbáljátok ki,ártani nem árt!és nagyon dicsérik a Györgyteát!amit egy bácsi csinál,a neten meglehetnézni(babaváró csomag)
Bumi!nagyon sajnállak,h igy viselkednek veled,kitartás!Szép napot
vikus82
 
 


Bumi!
Remélem most majd kikúrálnak és hamar elmúlik a cisztád!

Voltam Uh-on, 15-17 mm sok-sok tüszőcske még ma 2 gonal+1 cetrotid holnap tüszőrepesztő, hétfőn leszívás!!!!!Drukkoljatok ám!!!
horváth beáta
 
 


Bea!
drukkolok ezerrel! :wink: A leszívás után jelentkezz!

T
tapedli
 
 


Beus? Hová tűntél? Sok szép petike lett?? Jelentkezz! :D
tapedli
 
 


Tapedli!
Jövök, csak pihiztem. 21db petesejt lett :) holnap telózok,hogy hány termékenyült meg.aztán ha minden okés csütörtökön beülti.
Hát eléggé fáj a hasikám megint! :( remélem nem lesz kórház megint!Nyomatom a vizet ezerrel.de csak leszívás után kezdett el jobban fájni addig nem.
Majd jövök holnap mit mondtak.
horváth beáta
 
 


Bea,

hát gratulálok a népes sereghez :D Úgy látszik, Te nagyon jól stimuzható vagy. Remélem mind megtermékenyülnek! Hajrá petikék! :wink:
Víz, víz, víz, víz....+fehérje, fehérje, fehérje....tudod.
tapedli
 
 


Bea, ez szuper!!!! Gratulálok nagyon! Nem vagy semmi, hogy ilyen sok jól megtermett tüszőt kibírtál a hasadban:) Én most a 2-3 petesejttől (ill. a gyógyszer mellékhatásaitól) is félek, pedig én csak Clostit kezdek szedni:)

Ma éjszaka szorítok, hogy minél több sejtecske sikeresen randizzon, szépen nekiinduljon a növekedésnek, és csütörtöktől még min. 38 hétig a hasadban maradjon. Ezek tudják, hogy egyszer már jó helyük volt ott, vissza fognak kívánkozni, meglátod:)
ilyenisvagyok
 
 


Sziasztok!

Visszanéztem hozzátok!Nem semmi sokk ért minket 2 hete szerdán,tanulságos történet,gondoltam,megosztom veletek!

Ugyebár a januári legutolsó eredményünk 25mill/ml volt,70%gyorsan mozog,20%közepes,10%lassú.Morfológiát soha nem néztek,ami nekem mindig bökte is a csőrömet,de hát nem okoskodtam.

Most,hogy bejelentkeztünk a klinikára(SOTE I:Női),elküldtek minket andrológiára,az Urológiai Klinika egyik orvosának magánrendelésére mentünk,mert a klinikán 2 hónap lett volna a várakozás.
És itt jött a hidegzuhany:18-20M/ml,ez még nem olyan nagy baj,de!majdnem 100%-ban kóros alakúak!!!És a mozgásuk is igen gyatra,progr.gyors:5 %.75%nem mozog.
Teljesen összeomlottunk.ICSI-re kell számítani.Megismételték a vizsgálatot a női klinikán is,holnap megyünk konzultációra,ott azt is megtudjuk,milyen lett.
Hát én aznap egész este+éjjel sírtam,annyira kétségbe voltam esve,de hamar összeszedtem magam,mert felhívtam az onkológusomat,"megengedte",hogy lombikozzunk.Azt mondják,a terhesség maga egy óriási hormonterhelés,a stimuláláskor pár nap alatt kiürülnek a hormonok,nem olyan kockázatos,meg különben is,már 8 éve jól vagyok,és ha lesz kisbabánk,még jobban leszek!

Vayacon,
téged külön megkövetlek,hogy annakidején okoskodtam,nem értettem,miért nem mentek rögtön műtétre,miért kell annyi orvoshoz menni.Már látom,neked volt igazad!Lehet,hogy nálunk is tök felesleges volt a műtét és ez az OGYEI egy csalók gyülekezete!Mert,hogy nem romlott ennyit a sperma fél év alatt,az egészen biztos.azt mondta ez a doktor,hogy amit az OGYEI-ben gyulladásra utaló jelnek láttak,az nem gyulladás volt,hanem kereksejtek(kóros alakok).Hát igen,így járunk,ha nem hozzáértő vizsgálja a spermát.Nem mindegy,hogy ez asszisztensnő nézegeti a mikroszkópban,vagy egy egyetemi tanársegéd.

Szóval teljesen át kellett állítani magunkat,semmi spontán baba,semmi inszem,csak ICSI jöhet szóba,de ezt még holnap megerősítik.

Azért picit vissza is olvastam.
Bea,
nagyon szurkolok!Hű,mennyi petesejt!Vigyázz magadra!

Bumi,
megértem,hogy elkeseredtél.De menj tovább!Csak eltűnik aza a ciszta.Nekem sem szimpatikus,hogy így elküldtek és nem segítenek!

Most ennyit írtam,Lányok,még lehet,hogy jövök,mert hiányoztatok,ez az igazság! :wink:
Vendég
 


Zsó!
Olyan jó, hogy jössz megint!Te is nagyon hiányoztál! Sajnálom ami veletek történt... :( hihetetlen, hogy mekkorát tudnak tévedni és hogy félrevezetik az embert ( mi az, hogy az asszisztens nézegeti a spermát! :twisted: ) mi pedig csak bizakodunk, bizakodunk!De hát akkor kiben bizzon már az ember nem?Még jó, hogy Te utánanézettél!!!Erős csajszi vagy amin te túlmentél le a kalappal!De fel a fejjel!Örülök, hogy az orvosod nem mondd ellen a lombiknak, jó hogy majd belevághattok!Nagyon nagyon drukkolok!Majd gyere mit mondtak!

Ilyenis!
Ne fél a clostytol nem lesz baj! :)

Köszi csajok,hogy így drukkoltok!Telóztam délelött. 12 termékenyült meg csütörtökön megyünk majd 9-re. :) Kicsit többre számítottam,hogy multkor 20 ból 19 jó lett.De sebaj a lényeg hogy legyen amit visszakaphatok!!!Ma sokkal jobban vagyok mint tegnap. :) de nem kiabálom el,mert az elsőnél is beülti után lettem rosszul. :(

Szép napot mindenkinek!!!
horváth beáta
 
 


Sziasztok!

Zsó!
Örülök, hogy jöttél! Bár a híreidnek nem nagyon. Sajnálom, hogy így jártatok. Egyébként az ICSIvel nincs semmi gond, nekünk alapból azt mondták, hogy csak az lehet. De mindig szép embrikéink lettek, csak épp nem tapadtak meg.


Bea!
Gratula!Tudod, hogy a minőség a lények. Mennek a drukkok!!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Szia Zsó,

egész egyszerűen nem találok szavakat erre a hanyag hozzáállásra, amit veletek műveltek! :evil: Elképesztő, hogy hogy lehet ilyen a mai világban. Azt, hogy a koncentráció milyen, már otthoni tesztekkel is lehet ellenőrizni, miért gondolták, hogy csak erre az infóra van szükségetek?! Annak, aki a mikroszkóp elé ül kellene a legjobban tisztában lenni azzal, hogy ez csak egyetlen infó a sokból. De az a doki, aki pusztán erre alapozva műt!!!! :twisted: Hát ez nem semmi... Viszont annak nagyon örülök, hogy az ICSire zöld jelzést kaptatok. Minden rendben lesz meglátod a hormonokkal is! Egy olyan nő, aki ennyi mindenen átment minden gond nélkül végigcsinál egy stimut! Mostantól pedig ne tűnj el! :wink:

Bea,
szupi hírek! Hajrá tovább :wink:
tapedli
 
 


Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. A párom most volt andrológusnál és a következő eredményeket kapta:

Spermiumok száma: 30M/ml
Mozgás: A:10%, B:5%, C: 10%, D:75%
Alaki rendellenesség: 6% norm
Vitalitás: 40%
Peroxidáz teszt - fvs:0,1 M/ml

Esetleg tudjátok, hogy a MacaVibe kapszulából mennyit kellene szedni?

Segítségeteket nagyon köszönöm!
Pitypang_

Pitypang
Kép Kép
pitypang_
 
 


Szia Pitypang!

A 30M/ml nagyon jó eredmény! Amennyiben a progresszív gyors a 75%, akkor tökéletes a párod eredménye :D

Nem írtad le, mit jelöltek A, B, C, D-vel, így egy kicsit nehéz megmondani jó-e :) Ha a nem mozgó sejt 75% az sajnos baj. Egyébként a mozgékonysági gondokra nagyon jó a L-carnitine hatása. A Maca-vibe-re rá van írva a javasolt mennyiség ha jól emlékszem. De annál hatékonyabb is van, a FER14-et sokan dicsérik. Viszont jó lenne tudni a teszten mit jelöltek a betűkkel, mert lehet, hogy semmi bogyó nem kell :D
tapedli
 
 


Pitypang,
látom,az alakkal is nagy gond van.Én a magam részéről nem bízom az ilyen maca-félékben.Amúgy a férjem szedett 3 hónapig Fer14-et,de nem volt jelentősége valószínűleg.(történetünk pár hsz-sal feljebb)

Oké,Tapi,nem tünök el.Holnap megyünk konzultációra.
Vendég
 


Zsó, úgy örülök, hogy újra itt vagy! Hiányoztál, de remélem, Neked jó volt a fórum-böjt. A híreknek viszont kevésbé örülök: ez tényleg nagy szívás... Főleg az időveszteség, meg a felesleges műtéti tortúra, meg a hamis remények a bosszantók benne. Pedig a januári eredményetek olyan jó volt! De az meg mégis jó, hogy van megoldás. Ki tudja, lehet, hogy ez az ICSI a Ti utatok. És ha meg mégsem, a spermiumszám bármikor feljavulhat spontán is...

Ezt a morfológia kérdést tényleg nagyon hanyagul kezelik mindenhol: nálunk is már az első vizsgálaton szar volt, de rácuppantak a rossz mozgékonyságra, és azóta a morfológiát egyáltalán nem is nézik, üres az a sor a leleten.Most mi is egy másik kórház másik főfőfő urológusánál próbálkozunk. A mi új orvosunk a leletek széttartását azzal is magyarázza, hogy a klinikán, ahova eddig jártunk, lehet, hogy rossz a gép... Jó, nem? (Csakhogy a párom kivizsgálása csúszik, mert közben nálam ovuláció-indukció van Clostival, és a páromra otthon is szükség van:) Szóval biztosat még sokáig nem fogunk tudni. Sőt, szerintem sosem.)
ilyenisvagyok
 
 


Sziasztok,csak gyorsan jelentem,hogy a második spermavizsga valószínűleg jobb eredményt mutat(részleteket nem mondtak),mert kértek mégegy vizsgálatot,annak eldöntésére,hogy IVF legyen,vagy INSZEM!Ez óriási!
Az onkológusomtól pedig muszáj lesz kicsikarnom egy írásbeli véleményt,hogy vállalhatok terhességet és IVF kezelést,ha szükséges.

Ilyenis,,hova jártatok eddig és most?Ha nem akarod,priviben is megírhatod,bár szerintem ez nem ciki :roll:
Vendég
 


Zsó!
Örülök a jó híreknek!!!Látod lehet inszem is szóba jöhet!Hajrá!!! :)
horváth beáta
 
 


Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Sajnos nem tudom mit jelölnek a betűk, de valószínűleg a 75% a nem mozgó, mivel a doki jól lehangolt bennünket. :(

Amúgy a Sote I-re járunk, ma is volt a párom egy újabb vizsgálaton. Jövő szerdán lesz eredmény és akkor meglátjuk, hogyan tovább.

Mégegyszer köszi, majd még benézek!

Ja, közben engem is kivizsgálnak, megvolt a teljes hormonprofil, eredményt nem tudok, de borítékolom, hogy itt is van gond, ugyanis meglehetősen szélsőségesen menstruálok. 30-46 napig bármi lehet. :( :( :(

Szép napot!

Pitypang
Kép Kép
pitypang_
 
 


Zsó, ez szuper, háthahátha... Tök jó lenne, ha legalább meg lehetne próbálni az inszemet.
Bea, délelőtt elfelejtettem megírni, hogy örülök a jó hírnek, ez aztán a nagyon sok megtermékenyült petesejt! Gondolj arra, hogy hiába kevesebb ez, mint a múltkori, más nőknél gyakran csak 1-2 vagy 3 indul el, és még abból is születnek babák. Holnaptól nagyon drukkolok!
Pitypang, ne keseredj el, ezek az eredmények férfiaknál nagyon változnak. Mág ha 1 hónap múlva is ugyanezt mérik, akkor is ráérsz búsulni. A motilitásra saját tapasztalat alapján jól hat a proxeed: nálunk a 11% volt a legrosszabb és 72 % a legjobb eredmény. Mondjuk ez meg akkor ugrás, hogy azt gyanítják, a gép is rossz lehet:) Szóval fogalmam sincs, mi használ valójában és ezt mivel lehet hatékonyan mérni:)
ilyenisvagyok
 
 


Zsó,
hát nem semmi milyen széles határok között mozgatják az érzelemiteket/idegszálaitokat. Remélem 20 év múlva nevetve tudunk majd az ilyen napokra visszagondolni... Viszont szupi, hogy az inszem is esélyes!! Juhújj, hajrá előre :wink:

Ilyenis,
olyan klassz, hogy mindig pozitív vagy! Maradj így lécci! :D Drukkolok ezerrel az indukciós-ovulációs-otthonteljesítős napokhoz :wink:

...én is most ovulálok és itthon teljesítünk az inszemig :D

Pitypang,
azt a 6% norm sort én nem is néztem meg elég alaposan :roll: Hát az tényleg nem hangzik jól, de valóban nem szabad keseregni. Majd a következő eredmény többet mond.
tapedli
 
 


Pitypang,
mi is a SOTE I.-re járunk!És mi is ma voltunk!9-re mentünk és majdnem 11 volt,mire végeztünk!Úgyhogy lehet,hogy találkoztunk!
A férjemnek jövő csütörtökön lesz vizsgálata,aztán majd eredményt hirdetnek,hogy végül inszem lesz,vagy lombik.
Az előző spermavizsgálatot ti is a Rusznál csináltattátok?
Vendég
 


Mmzsó!
Akkor tuti találkoztunk, mert mi kábé fél 10-től fél 12-ig voltunk ott. :)
Nem, nem Rusz csinálta, hanem Kopa Zsolt. Ruszhoz csak november 2-re adtak volna időpontot. Ide meg volt egy kis protekciónk! :)

Pitypang
Kép Kép
pitypang_
 
 


Pitypang,
ez vicces! :wink:
Kopa nevét is ismerem.Ruszhoz nekünk is majd'2 hónapot kellett volna várni,de végül elmentünk a magánrendelésére,20 ezerért :shock: nem kevés,de megérte,legalább eljött az Igazság Pillanata....mondjuk a férjem azóta is teljesen maga alatt van,szegénykém...
Tegnap az Urbancseknél voltunk konzultáción.Olyan blazírt egy ember,gyorsan és halkan beszél és teljesen "érzelemmentes".Engem nem zavar annyira,de a férjem kiakadt,hogy hogy lehet,hogy egy orvosban ennyire nincs empátia.Lényeg,hogy segítsenek (szerintem).
Ti mikor mentek konzultációra?A Macát a Kopa ajánlotta?
Legközelebb egyedül megyek azt hiszem,mármint konzultációra,mert majdnem 2 órát vártunk azért ,hogy 1,5 perc alatt közöljék velünk a dolgokat,ezért a férjemnek luxus szabadnapot kivenni.
Vendég
 


Szerdán megyünk konzira, fél 10-re. Bízom benne, hogy nem kell órákat várni, bár sajnos sok a rossz tapasztalat ez ügyben. :( :(

A Macát itt olvastam a fórumon, Kopa elküldte a férjemet hormonvizsgálatra és citogenetikára is. Majd ezek eredményével kell még hozzá visszamenni. De amúgy ő valami 3 hónapos gyógyszerkúrát emlegetett, amire majd visszatérünk, ha meglesznek a leletek.

Én sem bírom az érzelemmentes pasikat, de az ő szemszögükből nézve, képtelenség lenne mindenkivel empatikusnak lenni és mindenki gondját magukra venni. Csak hát nekünk sz.r. :( De tényleg az a lényeg, hogy segítsenek!

Neked miért kell onkológustól engedély? Visszaolvastam az összes hsz-od, de nem találtam. Aztán gondoltam, biztos régebben írtad, de azt meg nem tudom megnézni.

Pitypang
Kép Kép
pitypang_
 
 


Sziasztok lányok!

Csak egy gyors bejelentkezés. A héten kezdtem az új melóhelyen, nagyon húzós, nem biztos, hogy fogom bírni. Főleg úgy, hogy gyereket szeretnék. Majd elválik.

Nekem szerintem a napokban meg fog jönni, már vannak jelei sajnos. Most valahogy elég nehezen viselem. Valószínűleg azért mert a munkahelyen sem jöttek be teljesen a számításaim. Jó lenne, ha végre már valami pozitív dolog is történne velem.

Ja ma voltam a bmc-ben is 24.napi hormonvizsgálaton. Erre közölték hogy azt már szeptembertől nem csinálják meg. Meg lehetett volna várni az eredményeket de nem volt időm rá. Valószínű a férjem fog elmenni érte.

Zsó sajnálom a rossz híreket, de állítólag a spermiogram tényleg nagyon tud változni. Örülök hogy másodszorra pár jobb híreket kaptatok. Szorítok nektek.

A többieknek is drukk. Elnézést a panaszkodásért, ígérem legközelebb pozitívabb leszek. :wink:
vayacon
 
 


Sziasztok!
Megvolt tegnap a beültink 3 embrikét kértünk vissza 8,7,7 sejteset és 6dbot lefagyasztottunk 7,6 sejtesek.jól vagyok picikét fáj néha a hasam de enyáltalán nem vészes! :(
Képzeljétek 4 csajszival voltam és az egyik közel lakik mint én és 52 petesejtje lett életemben nem hallottam ilyen meg a Török is mondta nem is volt ilyen még az országban.És 19 termékenyült meg neki és csak 2 lett jó!Ugy sajnáltam szegényt.elég rosszul is volt mondtam ha nem bírja menjen kórházba valószínűnek tartom ő túlstimus lett. :( 1ső lombikja volt.
majd ritkán de azért jövök!
Puszi
horváth beáta
 
 


Bea,
gratulálok!Vigyázz magadra és szorítok,hogy sikerüljön!Bátor vagy,hogy 3-at bevállaltál!Mit mondott Török,3-nál hány % az esélye a hármasikreknek?
Sajnálom azt a csajszit az 52 petesejtjével,rémes!

Vayacon,
sajnálom,hogy nem tetszik a munkahely.Nagyon kifacsarnak,ugye,azért írtad,hogy nem fogod bírni?
Hogy érted,hogy szeptemberben már nem csinálják meg a 24.napi vv-t?
Ugye azért,ha lesz eredményetek,elkezditek a kezeléseket,ha azt mondják,kell segítség?Mert akkor hátha gyorsan sikerül és mehetsz táppénzre..

Pitypang,
azért kell a papír az onkológusomtól,mert 8 éve mellrákom volt :roll: .A mellrákra meg hatással vannak a női hormonok,ezért csak teljesen gyógyultan szabad terhességet meg IVF kezelést vállalni,így is van egy minimális kockázata a kiújulásnak.Ezért kérnek szakvéleményt,amelyben leírja a dokim,hogy gyógyultnak nyilvánított.
Vendég
 


Egyébként szerintem most szerdán nem volt bent a Murber dr.,legalábbis nem láttam.Viszont volt egy inszem,azt az Urbancsek csinálta.Lehet,hogy egyedül volt,azért kellett olyan sokat várni.A másik meg az,hogy kicsit rosszulszervezik,szerintem ezt a 3 mondetot elmondhatta volna nekünk,utána mehetett volna a műtőbe...mindegy,nyilván ezer felé kellett koncentrálnia.
Remélem,nektek nagyobb szerencsétek lesz szerdán!
Vendég
 


Sziasztok!

Zsó!
Tök jó, hogy inszem is mehet! Remélem tényleg csak elnéztek valamit!


Bea!
Nagyon ügyik vagytok! Tapasztd csak a bébikéiteket!

Vayacon!
Sajnálom a menzit, és remélem, hogy mégiscsak jó lesz az új munkád!

Pitypang!
Sajnálom, hogy ti is ilyesmivel küzdötök!

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 


Tapi!
Tök vicces lenne, ha most sikerülne a babó spontán. Én mindenesetre drukkolok!

Ilyenis!
Ti hogy álltok most?

Bumi
http://www.fertilityfriend.com/home/19d4c8

"A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy bonyolult, kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész." Paulo Coelho
bumi1979
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: