Új privát üzeneted érkezett!

angie-nek kitrartást. Gondolok rá sokat!
Hamarosan úgyis jön ha nem is hozzánk egy másik szobába.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Mi egy tásrasházban lakunk. 2 szobánk van. 1 háló és 1 nappali.
Egyenlőre úgy tervezzük, hogy pár hónapig a hálóban alszunk, aztán majd mi kiköltözünk a nappaliba. ennél nem jut eszembe jobb.

A Virág név nekem is nagyon tetszett. A lista legelején szerepelt. De a családom folyton piszkált vele. Mert mindig a Győzikéjék jutottak eszébe róla. Viiiraaaaag. Ahogy ők mondják. Igy erről sajna letettem.
De már van új lánynevem. (fiú még mindig nincs) és ezt nem mondom el nekik. Amúgy ha lány lesz ez lesz és kész!!!
Apának is csak azért mondtam, hogy szokja mert ez lesz.
már mondtam amúgy: Jázmin
De ha fiú lesz.... :shock: :oops: :roll:

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Nálunk Alexa kezdettől külön szobában aludt a macska miatt (összesen másfél szobánk van), és valószínűleg kistesó is egyből ott fog aludni. Talán akkor Alexa is kevésbé fogja kivételezésnek éreznia tesó helyzetét. Csak attól félek, hogy ha kistesó éjjel felébred enni, akkor Alexa is fel fog ébredni??? Mert az nagy szívás lenne... Vagy tesó első nyikkanására szaladhatok be, hogy Alexa ne ébredjen fel. Ajaj! Kellene egy nagyobb lakás!

Kép
Kép
detty74
 
 

 
 

Angie! Én is mielőbbi gyógyulást és kitartást kívánok és megértem, hogy nem lesz szíved jönni.

Honey, és a többi kisgyerekesek is persze! Ezt ismeritek? http://sugarshop.hu/kinalatunk/tortak/szulinapi.html
Mi rendszeresen innen hozunk tortát szülinapra, hihettelen frissek és finomak, lehet variálni a méretkellel, ízekkel és tényleg pont úgy néznek ki, mint a képeken. :) Szerintem kisgyerekek imádnák! :)
A fürdéses ötletet köszi! IMádok fürdrni, de nem mertem. :)

Vadszi! Mesélj majd, ha megjött a vércukor eredményed. Mennyi löttyöt kellett innod? És kaptál hozzá zsömlét is?

Detty, nekem nagyon ritkán, aszt hiszem kétszer volt ilyen, de tényleg borzasztó. Én úgy gondoltam, hogy valami kaja okozta vagy idegesség, nem tudom. Nekem éjjel volt mindkétszer de szenvedés az biztos. Sajnos okosat nem tudok mondani rá.

Nálam sokkal inkább a puffadás az, ami előjött, de borzasztóan. Semmi nem használ, Espumisan vagy Rennie deflatin, egyik sem. Reggel minden oké, ebéd után kezdődik és egész estig egtart. Amit írtam, hogy emiatt estére akkora a hasam, mint egy 5-6 hónapos terhesnek... :S

Kép
Kép
ginnie
 
 


tábli:
Kép

Ha valaki nem látja magát, vagy javítsak valamit, akkor sikítson!

detty :)
húúú, nincs ötletem, de biztos a kaján változtatnék először. Ez eléggé durva. MInden nap megy a hasad? Háziorvos nem kért székletminta elemzést? Ja, most látom, hogy 2-3 naponta. Hát ez igy is nagyon rossz.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok Lányok, nagyon pörög a topik... szerencsére! :)

Én is a teszveszre vagyok regisztrálva, az övlehúzót is onnan vettem, egyelőre jól szuperál. A ruhákat is nézegettem, de kicsit nehéz abban eligazodni. A C&A-ban majdnem vettem egy barna kord nadrágot a hétvégén, de sajnos kopott volt egy részén, így ott maradt. Az kb 8000 Ft volt. Nem olyan vészes.

Nagyon dilemmázom, hogy bejelentsem-e a munkahelyemen a terhességemet. Még nem akkora a hasam (mivel eleve volt), hogy észerevegyék, de a gatyáimat nem tudom begombolni és azt előbb-utóbb ki fogják szúrni. Annyi bő felsőm meg nincsen, hogy takarjam. Lehet, hogy azt kellene venni... :lol: Mit gondoltok, ne aggódjam csak vágjak bele?!

Egy-két témára reflektálok, aztán vissza dolgozni:

fürdés, szerintem is lehet, én úszom 2-3 alkalommal egy héten, tehát élő példa vagyok!

kilók: kezdeti 3 kilót egyelőre tartom, tök jó, meg vagyok elégedve vele. Gondolom a mozgás, a rendszeres étkezés, sok gyümi és víz miatt lehet. Bízom benne, hogy így is marad és nem szállnak el a kilók velem, velünk... :?

cicik: nekem is megdúzzadtak és szép eresek lettek, néha úgy bedurrannak, hogy csak lesek!!! A páromnak nagyon tetszik... pedig eleve nem voltak kicsik (80C, azt hiszem...)

széklet: amennyire székrekedésem volt az első időben, annyira nincs mostanában. A gond most inkább az, hogy ha megindul, akkor azonnal megoldást kell találnom. Szóval ez sem a legjobb... :roll:

Nevek: nálunk egyelőre a Dávid a befutó. Páromnak mondtam, hogy a második neve lehet az övé, Attila, így Dávid Attila lenne. Azért nem engedtem az övét elsőnek, mert Attilából túltengésem lenne, apám is az! Imádom mindkettejüket, de a sok az sok... :oops:

hirtelen ennyi... nagyon sok a dolog, megyek... aztán majd jövök! :lol:

Angie - kitartást és sok erőt a közeljövőhöz! Gondolunk rád!

KépKép
stike
 
 


Gyorsan, ha már itt a tábla, a legújabbak közül nem látok fent senkit, biztos nem küldték el az adataikat... viszont sokakról régen hallottunk:

kaviár, ercsi, barackvirág, a.m., pandi 8)

Merre vagytok, mi ven veletek??? :wink:

KépKép
stike
 
 


Angie! Sok erőt! :(

Honey! Köszi! Legalább egyvki nem utasítja el ezt a nevet. :)

biribon
 
 


Rákerestem a neten a Bence Bendegúz névre és elég sok előjött. Tehát több embernek eszébe jutott ez a párosítás. :) :oops: Nekem még mindig tetszik, de nem akarom, hogy kellemetlenül érezze majd magát miatta...

biribon
 
 


biribon,
mi pont így vagyunk a Mór-ral. Az az egy név, ami mindkettőnknek nagyon tetszik... de nem akarjuk, hogy szegényt a Mórickás viccekkel szivassák. :?
Az egyik ismerősünk kisfia most született. Ő a Dávid Bendegúz nevet adták neki. :D

ginnie,
ismerem őket, mert a volt osztálytársam ( Horváth Eszter) csinálja, Nagy cukrász családból származik.
Sajnos számomra amilyen szépek, olyan ehetetlenek a tortáik. Apunak rendeltünk a 60. szülinapjára, de kb 4 szelet után a kukában landolt... pedig nem volt olcsó. Tömény vajkrém az egész. :x Nekünk olyan érzésünk volt, mintha kinyaltunk volna egy margarinos dobozt.
Szóval nagyon nem volt jó tapasztalatunk vele. :?

detty,
na pont ez a dilemmánk nekünk is!! Már ami a szobát illeti. Sajna ahogy a környezetemben látom, még a legmormotább gyereket is felébreszti a kistesó. Az elején mindenképpen!
Én már előre rettegek, mert a kialvatlanság, anno nálam nagyon komoly depit és személyiségváltozást okozott! :shock:

Ilyen hasgörcs, hasmenés nálam is volt még Flóránál, de nem ilyen hosszútávon. Nekem 3-4 hétig tartott. Nem igazán tudtam mitől volt és azt sem hogy mitől múlt el.

minyu,
jaaaaaaaj de irigykedek a kecóért! :) Nekünk is nagyobb felé kéne mozdulni. De az még 2-3 év tuti.

vadszi,
hehehehe! Na nálunk is pont a Győzikés műsor miatt nem lett Virág! Ezért lett Flóra... mégis csak virágot jelent! :wink:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!

Na újra itt! :) Jó sok időbe telt, mire mindent végigolvastam péntek óta. Már tegnap elkezdtem az olvasást, de ma értem a végére. Na nem non-stop olvastam! :D Nem vagyok ilyen pocsék olvasó! :lol: De nagyon sokat írtatok, szerencsére, nem győztem olvasni meg lapozgatni.

Bubb!
Üdvözöllek én is köztünk! Kellemes babavárást!

Angie!
Nagyon sajnállak! Komolyan mondom, könnybe lábadt a szemem, ahogy olvastalak! Érthető, hogy nincs erőd közénk jönni, de kívánom, hogy minél hamarabb felépülj testileg-lelkileg, és visszajöhess egy kis pocaklakóval! Sok sikert Nektek!

Lányok! Nagyon aranyosak a pocis képek! Végre rólam is készült már, csak azt várom, hogy átküldjék e-mailben, és akkor teszek fel én is! :)

Sok jó, hasznos dolgot írtatok.

Néhány hozzászólás tőlem is:
Ami a cickókat illeti, nekem 75 B volt, most egy számot nőtt nekem is, aminek mindketten nagyon örülünk. Én elég kicsinek tartottam azelőtt.

Puffadás nálam is hasonló. Reggel alig látni a pocit, estére meg akkora, mint egy medicinlabda. :) Na jó, kicsit túloztam...

Nekem hasmenésem nincs, inkább székrekedés, de mostanában viszonylag rendben mennek a dolgok.

A bababörze engem érdekelne, biztos sok jó, hasznos dolog van. Majd megpróbálom megfűzni férjecskémet, hogy elmenjünk. Bár nem nagyon rajong a vásárlásért...

Matracban én is inkább előnyben részesítem a kókuszt, mint a szivacsot. A szivacs állítólag hamar besüpped. De azt hiszem, ezen a két fajtán kívül van más is. Például mi most vettünk új ágyat, meg matracot. A matrac alapból bonell rugós, de van benne kókusz réteg is, meg szellőzés is, és téli-nyári oldalas. Nagyon jó, kényelmes. Nem tudom, vajon gyerekágyba is lehet-e ilyesmit kapni?

Én is igyekszem naponta kenni magam testápolóval, remélem nem fogok nagyon kirepedni. Bár a hajlamom megvan rá, anyukám eléggé kirepedezett, és a mai napig eléggé látszik neki (2 szülés után). Nekem már korábban is voltak csíkjaim, amikor hirtelen híztam 4-5 kilót, kizárólag hasra, derékra. Később sikerült lefogynom onnan, de picit azóta is látszanak a csíkok. Remélem nem lesz sokkal rondább. Bár ez a babatéma nem a szépségről szól. Nekem testápolóban a Nivea intenzív vált be (sötétkék), meg a Johnsons baby olaj gél (fürdés után vizes bőrre kenve). Én eddig minden más testápolótól ugyanúgy kiszáradtam, nagyon száraz a bőröm.

Ami a neveket illeti, lánynevünk már van: Viktória. De hát állítólag fiú lesz, abban még nem jutottunk dűlőre. A Bence nekem is tetszik, meg Tamás, Miklós. Majd meglátjuk...

Nekem ezekhez az internetes vásárlós oldalakhoz eddig még nem volt bizodalmam, mindig féltem tőle, hogy befürdök vele, és nem is olyat veszek meg, amilyenre számítottam. Legalábbis egyik ismerősöm folyton rápacsált, és a feltett képhez képest sokkal rosszabb állapotú cuccot kapott meg. Szerintetek érdemes ezeken vásárolni? Tudjátok ajánlani?

Megvolt a lagzi szombaton, tök jó volt! :) Szerencsére nagyon szép volt az idő, a buli is jó volt. Táncikáltunk, ettünk-ittunk, hajnali 4-re kerültünk ágyba.

Csütörtökön meg irány Frankfurt 4 napra. :) Barátlátogatás, autókiállítás, bámészkodás... Úgyhogy megint nem tudok jönni egy darabig, de csütörtökig még leszek.

Ja, és mindenkinek gratula a jó eredményekhez!

Na majd még jövök!

Szép napot mindenkinek! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


első gyerekesek átlagéletkora 30 év (lesz az 31 is mire megszülünk)
és én vagyok a legfiatalabb
na ezt nem gondoltam volna
(összetettben ercsivel holtverseny)

külön alvás téma
én az együttlét híve vagyok
akkor érzem h mi történik a babával (gondolom én a nagy tapasztalatommal)
szerintem együtt fogunk aludni, és ha enni felébred csak "összekapcsolódunk" és kész is
nem kell kikelni az ágyból, meg ilyenek
nekem megnyugtatóbb is
amúgy is fura lesz h szülésig a testem része a kis lurkó, aztán meg a másik szobában van

afp és nemibetegség teszt negatív!
jajjdejóóóóóóóó

UH-ra két hét múlva kaptam időpontot

ktouch
én is oltásellenes vagyok
ha van vm infóm, akkor szólok priviben
amúgy én nov 2től megyek Geréb Ágiékhoz és lenyomom az egész hetet, mert azon a héten szünet lesz a suliban
(ahogy most áll, sajna egyedül megyek, apa tuti nem tud egy hétig kimaradni :( )

Kép
yilonne
 
 


ktouch, yilonne,
megkérdezhetem miért vagytok oltásellenesek?
Most elsősorban a már jól bevált, nagyon régóta használt, kötelező oltásokra gondolok...

Mi is az együttalvást terveztük - mármint az egy szobában alvást ( az egyágyban alvásnak nagyon nem vagyok a híve! )
De hiába terveztük így Flóránál is, mindhármunknak rossz volt.
Így 2 hét után, amikor beállt már egy rendszer az éjszakákba, átraktuk a saját szobájába. Ő is nyugisabb lett és mi is tudtunk aludni.
Most ezt nem tudjuk megtenni, mert ha nem minket, akkor Flórát fogja felébreszteni a pici. Akkor meg inkább minket... :)

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Nekünk sem jött be az együttalvás. Persze, nem a mi hálónkban próbáltuk (már írtam, hogy a macska miatt nem lehet), hanem egy párszor én aludtam Alexánál (pl. amikor a férjem beteg volt és féltünk, hogy engem is megfertőz). Én alig aludtam valamit, borzasztó volt. Alexa nagyon mocorgott, nyögdécselt, én meg folyton felpattantam, hogy megnézzem, mi van vele. Teljesen kialvatlan voltam, másnap már bevállaltam a betegség kockázatát is.
De most, hogy ketten lesznek, nem akarok kialvatlan lenni, attól én is depis és ingerült leszek, az meg senkinek nem jó. És hát Alexa mellett esélyem sem lesz a pihenésre két etetés között.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Ginnie, hasonlóak a tüneteink, a puffadást illetően, de nem foglalkozom vele, nem szedtem semmit, ez van, elfogadom :D

Dizzy, veled meg a székrekedéses dologban hasonlítok, általában már okés, néha rosszabb, néha jó, attól is függ, mit eszem, ezért igyekszem sok-sok rostosat enni, és az tényleg jó.

Oltás: Arról tudok, hogy valami ürüggyekl elviszik a babát, és beoltják, pfúj, ez nagyon szemétség, de könyörgöm, egy naposan beoltani egy ilyen szerrel egy ilyen apró kis immunrendszert!!!!:shock:
Megpróbálok nagyon nagyon figyelni erre....azért is vagyok oltásellenes elsősorban, mert itt Magyarországon nagy a maradiság ebben, mint sok más dologban is, megkövesedett elméletek miatt tönkretesznek egy egészséges immunrendszert, fejlődést, és fogalmuk sincs, mennyi problémát okoznak, ráadásul nem is akarnak változtatni ezen, hasonlóan rengeteg más dolgon, a fejekben nagy káosz van, és az a link is, amit yilonne publikált tegnap asszem, ott is szépen le van írva, hogy zajlik ez az egész....
Itt van egy sztori, hogy mennyire rosszul sült el az oltás (BCG): http://vegagyerek.blogspot.com/search?q=olt%C3%A1s
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.09.22 12:40-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Sziasztok!

Yilonne:Hova mentél a Nyulasihoz?
Örülök,hogy minden rendben veletek.

Bubb:üdv,köztünk! :D

Pandi:5km?!Nem vagy semmi.Én a fiam születése előtt aktívan sportoltam de kicsit ellustultam,biztos nem menne nekem még 3 km sem. :D

Minyu:Csini kismami vagy.És még csíkod sincs.Én a fiamnál kizebrásodtam sajnos.Igaz nem is kentem magam minden nap.Az utolsó hónapban kezdtem el csíkosodni,és az utolsó 2 hétben nagyon durván.
Egyébként nálad ez genetika vagy ennyire vigyázol az alakodra??
Nem vagyunk benne a táblázatba,legalábbis én nem látom.
Adatok:Pest megye,Szent Imre,2.(Levente),március 12.

Andrea:Gratulálok a bilizéshez a kisfiadnak,nagyon kis ügyes.

Honey:Én inkább vaterázni szoktam néha napján.De a legjobb szerintem a babaszoba.Édesapádnak jobbulást!!!!!!!!!!!!!!!!
Először a szobánkba fog aludni a pici.A Levi is velünk aludt egy szobába néha köztünk(de nem bírtuk pár éjszakánál tovább) vagy többnyire mellettem apa meg lent a nappaliban aludt a kanapén.
3 hónapos korába átvittük a szobájába,azóta sem aludt velünk.A szobájába van egy egyszemélyes ágy azon szoktunk aludni ha épp valamiért nem tud aludni(de ez nem sokszor fordult elő még szerencsére).Hogy a pici meddig fog velünk aludni na azt nem tudom még.Én úgy gondolom,hogy a nagyobbik gyereknek aludni kell vagyis nem fogunk az ő esti ritmusán változtatni.Mondjuk ő már 2 perc alatt is elalszik,azzal nincs baj már.
Lehet,hogy 1évesen fogjuk őket összetenni nem tudom.Majd kialakul.Annyi dolgot meg fogadtunk a fiamnál,hogy így fogjuk csinálni meg úgy ezt nem adunk neki enni,meg azt nem.És tök másképp lett.Szóval majd kiderül akkor abban a pillanatban. :D

Angie:Minden jót kívánok nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Voltam ma az afp-n.
Remélem minden ok.Jövő héten lesz kész az eredmény.

Tegnap voltunk a gyerekkel orvosnál,gennyes torokgyulladása van és a bal fülére is elkezdett ráhúzódni.A kedve szuper,egyáltalán nem látszik rajta,hogy beteg lenne.Olyna kis szívósak ezek a kis lurkók.
:D

Na megyek mert főznöm kéne.

További szép napot

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Ktouch!
A dolgon sokat nem változtat, de nem egy, hanem kb. 4 naposan oltják a babákat. A SOTE-na valamikor a hazamenetel előtt, és nem titokban csinálják, hanem megmondják, hogy elviszik őket orvosi vizsgálatra, leveszik a vért az anyagcsere-szűréshez és beadják nekik a BCG-t. Ha valakit később engednek csak haza, akkor később is kapja az oltást.
Biztos vannak kirívó esetek, amikor oltástól valamilyen szörnyűség történik egy gyerekkel, de olyan is van, amikor nem kapja meg egy gyerek az oltást, és a betegség miatt lesz nagyon nagy baja. Most a bárányhimlő elleni oltásra gondoltam konkrétan. Két gyereket is ismerek, az egyiknél az oltástól lépett fel szövődmény, de meggyógyult a kisfiú, a másik kisfiú pedig a bárányhimlőtől szenvedett maradandó károsodást. Így legyen okos az ember!

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Én pont most jöttem a háziorvostól mert az ingadozó vérnyomásom és a puffadás már kikészít, ha nem rá gyógyszer.
Elmagyarázta, hogy a terhesség alatt az izmok ellazulnak, ezzel együtt a belek fala is ezért van a puffadás, tehát azt mondta, hogy beszedhetek 3 doboz espumizant is, nem fog hatni, úgyhogy én is belenyugszom. :)

Viszont csomó okos ötletet mondott az étkezésre, ha érdekel benneteket leírom.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szabcsii, írjad csak.


Kicsit off leszek, de még pár gondolatot megosztok veletek:
A fő elvem a tudatosság. Nem szeretem, ha birka módra terelnek és manipulálnak minket, egyszerűen utánanézek mindennek, körüljárom a lehetőségeket, alternatívákat, pro - és kontra véleményeket, majd eldöntöm, hogy mi a jó és mi a rossz, ne mondják meg nekem, sajnos nem bízom a rendszerben. Ez van. Azt meg, hogy ez van ezt kell szeretni, rühellem ezt a közhelyet, mert tudom, hogy mi a jó nekem és gondolkodom. Ha ez van, attól még nem szeretem, hanem megpróbálok változtatni, ha meg nem lehet, akkor sem szeretem. Ezt manapság már nem támogatják, főleg itt ebben ez országban, nagyon igyekeznek egy buta -birka társadalmat Kinevelni, legyengíteni. És még valami, megpróbálok a legkisebb mértékben függni a rendszertől.

Szóval valami ilyesmi. Bocs, kicsit elragadtattam magam, csakis magamra értem, és remélem, nem voltam sértő senkivel szemben, eszembe sem jutna, nem ez a szándék...csak meséltem kicsit arról, hogy mit gondolok :).

Kép

Kép
ktouch
 
 


Itt van például még pár dolog, ami a tudatossághoz kapcsolódik: a hivatalos protokoll szerint a születés után 6 hétig kötelező beadni a BCG-oltást!

Nem 4 naposan, satöbbi, nem mindegy!

Idézet, amivel egyetértek:

"le kell szögezzem, hogy én nem az oltások teljes mellőzése mellett vagyok, hanem az ellen, hogy a gyerekeket ész nélkül oltsák, már néhány naposan, néhány hónaposan, sokbetegséges, kényelmi szempontok alapján összevont oltásokkal, leginkább a gyógyszerlobby érdekeit szem előtt tartva!!! Európa, és a világ más fejlett részeinek oltásmetodikáját, tapasztalatait, a GYEREKEK ÉRDEKEIT teljesen figyelmen kívül hagyva!!!
Arról viszont igenis mindenkit lebeszélek, hogy a kötelezőkön túli plusz oltásokat beadasson a gyerekének, mert minden egyes plusz oltás tovább gyengíti a gyerekek immunrendszerét! Ezt bármely homeopátiás orvos megerősíti! (mi sajnos tudatlan első gyerekes szülőként a Nagynak még beadattuk az agyhártyagyulladás ellenit is, amit én már nagyon megbántam...)"

Kép

Kép
ktouch
 
 


szilvi
nyulasihoz a fehérvárira járok, ott voltam ma is

ktouch leírta kb a gondolataimat, így nem nagyon fejteném ki én is
olvassátok el a cikket: http://www.ketezeregy.hu/oltas/index.html

amugy a ketezeregy.hu -n érdemes körbenézni amúgy is

én már most sem tudok rendesen aludni...a macskám szerintem szoktat a gyerekhez, mert igen gyakran felébreszt, egyszerűen csak a jelenlétével, vagy néz, vagy dorombol
egyáltalán nem zavar és nem leszek tőle kialvatlan
ma ol 6 órát aludtam... jó meditáltam háromnegyed órát, de semmi bajom
szerintem rá van állva erre az ember szervezete ilyenkor
persze aztán van h kell aludjak sokat
próbálok korán lefeküdni

szerintem nekem hiányozna a kis Zsombor, ha nem lenne mellettem
nyugtalan lennék h mi van vele

másik cikk:
Egészségpolitika
A boldogság gazdaggá tesz!
[2009.05.08. 09:32]
Előfordul, hogy a nagy válságok kifejezetten pozitív hatással bírnak a társadalomra, és ez az egészségügy egyik legizgalmasabb paradoxona – véli Kopp Mária professzor, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgatóhelyettese.
A német bombázásokat átélt angolok közül kevesebben lettek öngyilkosok, és a világháború után tíz évvel nőtt az élettartamuk. Természetesen ennek részben az is az oka, hogy egészségesebben táplálkozott a lakosság, hiszen nem volt hús, zsír, de ez a tény önmagában nem magyarázza a pozitív változást. A feltételezések szerint az összetartozás-élménynek volt komoly védőhatása. A válságnak tehát lehet haszna: megnőhet az emberek közötti összetartozás-érzés. Segíthet kilábalni a jelenlegi helyzetből, ha a pénztőke helyett a társadalmi tőke erősítése kerül előtérbe....
http://mu-hely.4room.hu//showthread.php?t=34#post46

Kép
yilonne
 
 


mai utolsó cikk, de ez azt gondolom életbevágó, nekünk főképp!!!!

Megetetett társadalom

Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium
ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti
citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja,
bármennyire
tiltakozik is. Az édeset idomított
baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".

Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött
maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal,
ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés
szabadsága,
a kulináris önrendelkezés joga. Nem
azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik...
http://mu-hely.4room.hu//showthread.php?t=31#post43

Kép
yilonne
 
 


ktouch
nagymértékben egyetértek a szöveg írójával és bizonyos mértékig veled is.
DE! manipulációnak nevezni, azért nagy badarság lenne...
majd ha meg lesz a babód, és olyan szerencsés leszel, hogy olyan a védőnénid mint nekünk... na akkor meglátod, hogy igenis milyen magas fokú a tájékoztatás az oltások előtt.
Azon túl, hogy bármilyen kötelező és nem kötelező oltásnak utánna tudsz nézni a neten (OEK) , minden egyes oltás előtt egy minden információt tartalmazó listát kapsz az adott oltásról. És csak akkor adják be az oltást a gyereknek (nálunk legalábbis ) ha aláírással jelzed, hogy elolvastad és megértetted !!

Én azóta nem tudok maximálisan negatívan ítélkezni az oltások felett, mióta kiderült, hogy anno a pocakomban Flóra egészségén az én 30 évvel ezelőtti rubeolaoltásom őrizte meg. (átment rajtam egy rubeola vírus, de voltam oltva )

Az tény, hogy nagyon korán oltják a babákat ( mindenféle oltással ), viszont az is tény, hogy ezzel próbálják meg kivédeni egy esetleges járvány mielőbbi terjedését.

És ha igazán őszinte akarok lenni... hát inkább legyen sírós , nyűgös, esetleg lázas a gyerekem pár napig, mint hogy egy gennyes agyhártyagyulladás félig bénává tegye!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Magas vérnyomás ellen: só mentesen, fehérkenyér abszolút kerülésével, csak kifli és zsemle, és ez is csak reggelire.
Amúgy a szénhidrát is kell a gyereknek ezért rizs és burgonya.

Hús, gyümölcs és zöldség bármennyi és (húson kívül) bármilyen formában.

És ami a legfontosabb heti egy kg. tengeri hal (na mondjuk ő lazacot mondott), de úgye mi ennyit nem keresünk, szóval tengeri hal, (ettől amúgy Einstein is lehet a gyerek, és az idegeinek nagyon jó). :)

Mivel én hízásra hajlamos vagyok és most sem vagyok nádszál, és félek a magas vérnyomástól, mától megpróbálom betartani!

Mondtam apának én mától lazacot eszem, ő pedig zsíroskenyeret hagymával! :lol:

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Hát igen, de a "mindeféle " járvány már nem olyan, mint régen volt, a kétezeregyes cikk nagyon jól leírja, hogy miért voltak járványok, és miért nincsenek. Hogyhogy külföldön mégsincs járvány, amivel annyit riogatnak, pedig csak ajánlott és nem kötelező oltások léteznek? Ezt nevezem begyöpösödésnek. És sajnos nem csak lázat meg nyűgöt okozhat, hanem maradandó agyi károsodást is, szóval nagyon jól meg kell gondolni a dolgokat. :) és ne engedjük magunkat mindenfélének alárendelni.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Minyu: írtam privit, mert hiányzom a tábliról :wink:

ktouch - yilonne: Köszi a linkeket. Igazából valamilyen szinten egyetértek veletek ami a rendszer illeti, de oltások után nem nagyon néztem még, szóval... nem is tudom. Nehéz kérés.

Ktouch: korábban írtad, hogy nem nagyon követed azt hogy mit szabad-mit nem, mindent mértékkel. Én is ennek vagyok a híve. Annyira tanulságos figyelni pl. hogy Finnországban illetve itt mit szabad-mit nem a terhesség alatt. Hát mondanom sem kell, nem igazán ugyanazt mondják. :lol: Itt sok orvos mondja, hogy pl. egy-egy pohár vörös bor kifejezetten ajánlott: hát F-ban megköveznének érte :roll: Ott meg kávé ivással nem annyira szigorúak. Szóval ezek után úgy vagyok vele, hogy mindent mértékkel. Próbálom egészségesen élni, táplálkozni, jól érezni magam - ezzel csak nem árthatok a babának.

Még a nevekrõl: nekem tetsik a Bence Bendegúz, tök cuki. Ábel is nagyon tetszik: söt, ha magyar név megfelelne nálunk Ábel lenne a befutó fiúnál :D . Almához mit szóltok mint lánynév? Szerintem tök szép, de ti mit gondoltok? Alma egy finn lánynév is, azért lenne nagyon jó.

Kép
anicca
 
 


mindent mértékkel alapelv amúgy is
szerintem ha figyelsz magadra, akkor érzed h mit lehet, mit nem
én pl 2 hónaposan ittam egy jegeskávét és úgy bedobogott a szívem, hogy csak na... na az ilyen jelekre érdemes odafigyelni
ok-okozat
mindennek ami t teszel/eszel meg lesz a következménye
ha jót eszel/teszel jó következmény, ha rosszat akkor rossz
tehát ha rossz a következmény, érdemes megkeresni az okot, okokat
persze ez így dedósan hangzik...de akkor miért is nem használjuk??

meg persze érdemes utánaolvasni a dolgoknak
magyarán nem árt más példájából is okulni
de elhinni nem muszáj mindent

én ma halat eszem :D

(reggel végül céklasalátát, vöröslencse-főzeléket, lepényt és piskótás-körtés-csokipudingot kapott apa
persze csak jó alapanyagokból
nagyon örült :) )

Kép
yilonne
 
 


húha, én lassan kezdem hülyének (birkának???) érezni magam, hogy minden kötelező oltást beadattam a gyerekeknek, és Pocaklakónál is ezt tervezem, sőt, egyes plusz oltásokat is beadattam. :roll: :roll: :shock: :shock: :wink: :wink:

anicca :) szilvi :)
kiegészítem a táblit :) majd dobk fel újat :)

alvás: mindenki másképp csinálja. Én sem tudok együtt aludni a gyerekekkel éjszaka, ráadásul nekem az az elvem, hogy a "nagyágyikó" az az apáé és anyáé. Ennyi intimitás nekünk is kell. Ugyanakkor legkedvesebb barátosném 2 évig együtt aludt a nagyfiával és neki meg az lett volna rossz, ha nem hallja szuszogni maga mellett :)

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Én is Honeyval értek egyet, inkább legyen sírós a baba pár napig, mint hogy nagy baja legyen egy betegségtől. És ha ezen múlik, én is beállok a birkák közé. Nem minden olyan rossz, mint amilyennek
leírják, és nem kell mindent a mostani nagy divat szerint elítélni. Ha manipuláció, akkor két irányú is lehet...

Ktouch! Akkor talán fontold meg, hogy otthon szülsz, mert a kórházban a szülés alatt nem biztos, hogy minden úgy fog történni, ahogy azt elképzelted. Nekem szó nélkül belémnyomták a gyógyszert szülés alatt, nem kérdezték, akarom-e, és utólag derült ki, hogy mit kaptam, és hogy talán az életemet mentette meg.

Kép
Kép
detty74
 
 


Miért ne lennének külföldön járványok? Influenza és az ittenihez hasonló betegségek ugyanúgy megvannak. Több évig éltem külföldön, és jó párat én is megkaptam, a gyerekek, akikkel foglalkoztam, szintén. Ja! És ott is voltak szinte kötelező oltások!

Kép
Kép
detty74
 
 


Minyuval értek egyet az oltás témában.

A kötelezőket mindenképpen be fogom adatni a picúrnak.

Kevésbé fogom hibáztatni maga azért, mert egy rendszer által elfogadott, és évek óta bevált módszer miatt baj történik, minthogy én döntöttem úgy, hogy inkább nem és abból lesz a baj.

De ezt mindenki maga tudja és érzi.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szabccsi!
Megfogalmaztad, ami nekem nem ment! Köszi!

Kép
Kép
detty74
 
 


Köszi minyu :D

Én is most ráálltam halevésre. Különben is imádom, csak valahogy mégsem eszek sokat... van mélyhütöben most egy 4 kilós lazacfilé 6 szeletbe vágva, szóval egy darabig elég lesz :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anicca 2009.09.22 14:17-kor.

Kép
anicca
 
 


Igen, a mindent mértékkel elv a legjobb :)

Alma nagyon szép, még magyarul is.

Finnországban más okai is vannak, hogy pl. a pohár vörösbort tiltják....ott nagyon szigorúak az alkohollal szemben, és igazuk is van,. Én azt hallottam, hogy hétközben nem siznak, de hétvégén mindenki részeg...:D :D

Múltkor ittam két korty vörösbort, nem esett jól, éreztem is, és nem is éreztem magam jól tőle, szóval többet még két kortyot sem iszom.

Ne érezd birkának magad, Minyu, nem vagy az, csakmert nem tudsz róla, ezért kell tudatosan élni :) Nem árt óvatosabbanak lenni.

Egyben biztos vagyok: ha egészségesen táplálkozol, és a család is, nem lehet baj!!! A baj az, hogy rengetegen nem táplálkoznak és nem élnek egészségesen, a baj inkább onnan származik, nem az oltások nem beadásából!

Szabccsii, hát akkor kitűnően étkezem :D no fehér kenyr, liszt, csak teljes kiőrlésű, no hús, csak hal, rengeteg gyümölcs és zöldség, és rizs és burgonya, meg sok gabonaféle és hüvelyes, ugyanis a vega konyhában a "hús" a lencse, bab...a burgonyát is eszem sokat, nagyon szeretem, natúr főve, sülve, pürében, és sok egytálételbe is beleteszem.

Úgy döntöttem, megosztom veletek a blogomat:

Akinek kedve van, olvassa: www.tunderfonal.blogspot.com

Yilonne, én most októberben megyek az első hétfőre a Napvilág Születésházba én csak úgy tudom megoldani, ha minden hónapban elmegyek egy napra :)

Hát nekem eszembe sem jutott a Virág névről Győzike, őszintén , engem ez nem befolyásol, annyira távol áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.09.22 14:30-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


detty74 írta:
Ktouch! Akkor talán fontold meg, hogy otthon szülsz, mert a kórházban a szülés alatt nem biztos, hogy minden úgy fog történni, ahogy azt elképzelted. Nekem szó nélkül belémnyomták a gyógyszert szülés alatt, nem kérdezték, akarom-e, és utólag derült ki, hogy mit kaptam, és hogy talán az életemet mentette meg.


Fontolom bizony, de nem csak tőlem függ, nagyon sok feltételnek meg kell felelni, remélem, minden rendben lesz, bízom benne nagyon :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.09.22 14:20-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


detty74 írta:Miért ne lennének külföldön járványok? Influenza és az ittenihez hasonló betegségek ugyanúgy megvannak. Több évig éltem külföldön, és jó párat én is megkaptam, a gyerekek, akikkel foglalkoztam, szintén. Ja! És ott is voltak szinte kötelező oltások!


Igen, de itt tbc, tífusz meg ilyesmi járványokról és ezek elleni oltásról beszélünk....ilyen már nincs, a kétezeregy cikk világosan leírja, miért nem...

Amúgy nem tudtam, hogy "divat" elítélni....ne haragudj, én nem elítélek, csak megfontolok, bocs, ha elítélésnek tetszett. Nem ítélkezem én, ki vagyok, hogy ítélkezzem??? Egy senki, nincs jogom, én csak és kizárólag magamról beszélek.
És tényleg nem tudom, mi divat és mi nem, nem vagyok divatos....én csak én vagyok, és tiszteletben tartom a mások véleményét, ítélkezés nélkül.

A napokban hallottam, hogy az "otthonszülés divat", na ettől is hanyatt vágódtam rendesen, még hogy miiii? :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.09.22 14:28-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


upsz, idézem a saját hozzászólásom :) bocsi, és nem találom, hol lehet törölni

Kép

Kép
ktouch
 
 


Ktouch: Hááát, a finnországi ivási szokásokról tudnék rendesen mesélni. Szóval oké hogy szigorúak (mint hogy az állam), vagyis csak bizonyos boltokban árulhatnak alkoholt illetve sört este 9 után nem vehetsz már közértben stb. De attól még az emeberek hozzáállása sajnos nem ez. Szerintem sokkal jobb akár gyakrabban inni egy-egy pohár bort vacsi mellé (mint itt) mint berúgni minden áldott pénteken :? . És egyetértek hogy terhesen igazából jobb nem inni semmit, viszont az hülyeség hogy egy pohár bor néha-néha ártna a babának (néha úgy érzem F-ban így gondolnak).
ja és bele is kukkantottam a blogodba, köszi a linket! :D Tökjó vegakajalinkeket gyüjtöttél össze, mindjárt át is nézem öket. Párom vega, azért én sem eszek sok húst - otthon kizárólag vegakaját fözök. :D

Kép
anicca
 
 


anicca írta:Ktouch: Tökjó vegakajalinkeket gyüjtöttél össze, mindjárt át is nézem öket. Párom vega, azért én sem eszek sok húst - otthon kizárólag vegakaját fözök. :D


Köszi :) Nagyon szeretek főzni :)
a Cukor bors só-ban meg saját receptjeim vannak :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


Koszi megint :)
En nem adnek dupla keresztnevet, ezt leszamitva tok jo a Bence Bendeguz. :)
Honey, tuti lesz masik bolcso addig! Miert szeretnel bolcsot amugy? En is gondolkodtam rajta mar Julival is, de nalunk az elozo lakasban 2 fekvoalkalmatossagra nem volt hely, a bolcsot meg ugy gondoltam onmagaban nem eleg. Gyors felepulest apukadnak!
Nalunk 1 halo, 1 nappali van, mivel nem akartunk kikoltozni mi a nappaliba, kettevalasztottuk egy toloajtoval a halot. MOst epp aruljuk a regi lakast ( a jelenlegi az anyosomeke) es szeretnenk egy nagyobbat venni, de nem tudjuk osszejon e idoben. Ha nem, hat kenytelen lesz valaki kikoltozni a haloba. Vagy valakik. Majd sorsolunk :D
De allitolag megszokjak a gyerekek a kisteso bogeset. Nekem az ismerosok legalabbis ezt allitottak.
Nekem is volt egyszer ketszer hasgorcsolesem, hasmenessel kiserve brutal szar, en szoloeveshez kotottem, amit egyebkent bir a gyomrom.
En imadom ezt a sugarshop uzletet, kb almaim uzlete, en imadom a szines edessegeket, ( tudom allati egeszsegtelen) voltunk ott mar parszor, neha kell azert bunozni :)
Minyu, akkor sikitok:
bubb 34, Budapest, Peterfy, 2 ( Juli ) marc 21, meg nincs
En ruhat nem igen vettem meg teszveszen, max halozsakot, pont azert, mert a minoseg annyira nem latszik a kepeken. Ruhakat inkabb az indexes forumon es a babaszoban szoktam, ott rakerdezek, ha nem mondjak kulon, es azert ott jobban ismerik / megbiznak egymasban az emberek.
Frankfurt? De kiraly! Jo utat nektek!
En nem vagyok egyagyban alvas parti, legalabbis hosszu tavon, persze azert elofordult, hogy a hajnali kajalasokba belealudtunk mikor meg egesz pici volt, de amugy nagyon nem tudnek ugy pihenni rendesen. De tudom, hogy sok embernek meg bevalik.
Szilvi, gyogyulast Levinenk is, gyorsat!
Alma, Abel, Miklos, Virag szuper nevek, a Mikit en is kineztem.
Szabccsi, ezen jot rohogtem, vegul is a lazac ara t be kell hozni valahol :D
Ezzel az oltasellenes kampannyal nekem az a gondom, hogy nem TUDJUK biztosan,(mivel nem ertunk hozza) hogy karos, talalhatunk cikket ugyanugy arra vonatkozolag, hogy miert rettenetesen fontos beoltatni a gyereket. Emiatt en nem megyek szembe a rendszerrel a kotelezo oltasoknal, es meghallgatom az orvos velemenyet a valaszthato oltasokkal kapcsolatosan, es probalok utanaolvasni, aminek aztan sok ertelmet nem latom, mert annyira egymasnak ellentmondo dolgokat olvasok... szoval igen, nehez tema. Azert azon is erdemes elgondolkodni, hogy azert nincsen nagyon regota ilyen olyan jarvany, mert a nagytobbseg beoltatja a gyereket. Es az a keves aki nem oltatja be, az a nagytobbseg dontesebol profital.
Gratula az egeszseges etkezeshez ktouch , yilonne!
Szerintem az otthonszulest nem engedik elso gyereknel, de lehet, hogy nem emlekszem jol.
bubb
 
 


Bocs nehol elfelejtettem neveket irni, most latom!
bubb
 
 


Ktouch!
Bocs, lehet, hogy félreértettelek (remélem), de én egy kicsit elítélőnek éreztem a hsz-edet. Főleg, ami a birkákat illeti, akik követik a rendszert (speciel akkor én birka vagyok, és ez rámnézve elítélő). A véleményedet tisztában tartom, mert mindenkinek lehet és kell is legyen véleménye, de a véleményeddel másokról mondasz nem túl kedves ítéletet).
Erről ennyit, nem akarok vitázni. Annyit nem ér az egész.

Kép
Kép
detty74
 
 


ktouch :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nagyon félreértettél. Igazából én a hozzászólásomat erősen cinikusnak szántam. Egyáltalán nem érzem magam birkának, sőt úgy érzem, eléggé körültekintően utánanézek az oltásoknak, mielőtt beadják a manóknak. Csak 1 (2-3) cikk alapján nem hagyom magam befolyásolni.
Viszont én is úgy érzem, egyre nagyobb divat otthon szülni.

Azert azon is erdemes elgondolkodni, hogy azert nincsen nagyon regota ilyen olyan jarvany, mert a nagytobbseg beoltatja a gyereket. Es az a keves aki nem oltatja be, az a nagytobbseg dontesebol profital.
juuuuj de egyetértek :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára minyu 2009.09.22 14:59-kor.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Bubb, engedik, ismerősöm most szült 16-án, az orvosok 3 UH-n kislányt mondtak, és megszületett egy kisfiú, Ákos, gyönyörű :D
Csak mindeféle más feltétele van :)

Ezzel csak az a baj Bubb, hogy ez a rendszer itt elavult, ezért tényleg meg kell fontolni, de persze, mindenki úgy tesz, ahogy jónak látja :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


minyu írta:ktouch :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nagyon félreértettél. Igazából én a hozzászólásomat erősen cinikusnak szántam. Egyáltalán nem érzem magam birkának, sőt úgy érzem, eléggé körültekintően utánanézek az oltásoknak, mielőtt beadják a manóknak. Csak 1 (2-3) cikk alapján nem hagyom magam befolyásolni.
Viszont én is úgy érzem, egyre nagyobb divat otthon szülni.


Ja, bocs....:D én nem tudom, így nem látszik a mimika, nem érzem, a cinikusságot....

Mitől divat? miért gondolod, azt, hogy divat? mit jelent az, hogy divat?

Szerintem meg ez hülyeség, hogy lenne divat az, amit egy ország nem fogad el, és szinte tilt?

Kép

Kép
ktouch
 
 


detty74 írta:Ktouch!
Bocs, lehet, hogy félreértettelek (remélem), de én egy kicsit elítélőnek éreztem a hsz-edet. Főleg, ami a birkákat illeti, akik követik a rendszert (speciel akkor én birka vagyok, és ez rámnézve elítélő). A véleményedet tisztában tartom, mert mindenkinek lehet és kell is legyen véleménye, de a véleményeddel másokról mondasz nem túl kedves ítéletet).
Erről ennyit, nem akarok vitázni. Annyit nem ér az egész.


No, akkor azt már nem vetted figyelembe, amit alatta írtam, hogy nehogy valaki ezt magára vegye :) Főleg itt nem :) Én általánosan írtam ezt, a nagy tömegekről. És már előre kértem, ne vegye ezt senki sértésnek, és bocsánatot is írtam, meg hogy ne haragudjatok....... bocsánat, de tényleg....A birka-társadalmat pedig egyesek akarják megvalósítani, nem magam véleményeként írtam, hogy te meg ő birka....
Valószínű, félreértetted, és az jött le neked, hogy én magas lovon ülök, és emiatt ítélkezem....ááááááá, utálok magyarázkodni, de őszintén gondolom.

Amúgy főleg a BCG-ről írtam:
Európában a régi EU tagállamai között mindössze három állam - Belgium, Franciaország, Olaszország - ír elő kötelező oltásokat: Belgium egyet, a másik két állam négyet - de négy különbözőt. Mindössze ajánlott oltások léteznek, az ajánlások azonban országról országra különböznek. Sehol sem ajánlanak azonban annyi oltást, mint ahány Magyarországon kötelező. A BCG oltás Franciaországban kötelező ? valószínűleg Pasteur iránti lojalitásból. Ez az oltás többnyire az ajánlott oltások között sem szerepel sem Európában sem az Egyesült Államokban.

Ezeknek az adatoknak simán utána lehet nézni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktouch 2009.09.22 15:07-kor.

Kép

Kép
ktouch
 
 


Angie: nagyon sajánálom sok erőt kívánok....

Én úgy tudom a bcg adják megkérdezés nélkül....

Teszveszen ki kell fogni, én vettem már totál klassz ruhát, meg olyat is ami a kukában landolt....

Annyit írtatok teljesen elfelejtettem:)

VOltunk ma a fejlesztésen, az első 20 percben még vigyorgott is, na d tána, közölte elég volt hagyáááá máááá fejebe, ami azt jelente fejezd be megyek haza apához:) pff onnantól kezdve teljes ellenállás:)

Kép

Kép
andrea001
 
 


ktouch,
sajna el kell hogy keserítselek, de igenis van még a mai napig TBC. Nem véletlen az évenkénti kötelező tüdőszűrés sem!!

A kötelező egyébként ebben az esetben is ugyan azt jelenti mint az oltásoknál: NEM KELL ÉRTE FIZETNED!! Nem pedig azt, hogy pisztolyt szorítanak a fejedhez, hoyg adasd be.
Az más kérdés, hogy ha jól tudom, kötelező oltások hiányában az ovi / bölcsi elutasíthatja a gyerek felvételét még akkor is ha jogosult rá.
Gondolom nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a vírusok idővel mutálódnak. Ezért bizonyos fertőzéseknek ( pl bárányhimlő - összehasonlíthatatlanul sokkal több hal bele a valós szövődménybe, mint ahányan esetleg csak sérülnek az oltás miatt) sokkal-sokkal magasabb a kockázati faktora mint pl 20 évvel ezelőtt.
Ehhez jön még hozzá az, hogy sajna a mai világban nem biztos, hogy anya otthon tud maradi a gyerkőccel 3 évig, mert pl nyomja őket a hitel. Így akár 1-1,5 évesen is bölcsibe kerülhet. Na pont ezért kezdik el előbb az oltásokat!
Hogy arról mobilitásról már ne is beszéljek, ami a mai világban van! Gondolsz egyet és 15 óra múlva a világ másik felén lehetsz! Ez hatalmasat lendít ám a vírusok terjedésén - lást sertésinfluenza.

Összeségében mindenkinek szíve joga mit adat be vagy nem a gyerekének, de azért lássuk be, nem kell minden mögött állandó összeesküvéselméletet látni!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Szerintem meg ez hülyeség, hogy lenne divat az, amit egy ország nem fogad el, és szinte tilt?

Elvileg sztem nem tiltja senki és semmi, legfeljebb sokan nem nézik jó szemmel. Én személy szerint nem ítélek el senkit amiatt, hogy otthon szeretne szülni (van olyan ismerősöm, aki 3 gyermekét otthon-albérletben szülte és olyan is, aki nem tervezte, de mégis úgy sikerült, mert nem ért ki a mentő időben...) ugyanakkor én nem merném kockáztatni a gyerekem életét, talán túl sokat voltam kh-ban, és túl sok olyan esetet láttam, amikor tényleg azon az 5 percen múlt, hogy ott a műtő a szülőszoba mellett.
Viszont ma délelőtt volt a Duna tv-n egy doki, háááát, kinyílt a bicska a zsebemben, mert nagyon elítélően fogalmazott nemcsak az otthonszülés tekintetében, hanem pl a dúlák tekintetében is (konkrétan: semmi értelme, hogy ott legyenek... Persze, pasi volt az illető.)

mit jelent az, hogy divat?

hát, érdekes kérdés, és nem is tudom jól megfogalmazni, de sokkal bátrabbak a nők, mint mondjuk 15 éve otthonszülés témában.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


na, mánmegint én nyitom az oldalt 8)
nagyon ráérek ma...

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: