Új privát üzeneted érkezett!

Lola: találtam egy lányt a babaszobán, aki új, címkés kötött bla-bla sapit árul. Felvettem vele a kapcsolatot. Olcsóbb, mint móciban. 1800-ért adja.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Jöttem megosztani veletek a jó hírt!!!
MA MEGSZÜLETETT ANGIÉK KISFIA CSANÁD!!!!3990G ÉS 53CM,ÉS NAGYON ARANYOS!
Ennyit tudok egyenlőre,ha lesz még infóm jövök egyből.Reggel összefutottunk oviba menet,kérdeztem még egyben?Erre Angi mondja hogy már nem sokáig,gyalog jöttek oviba és párszor visszafordult Angi hogy nem tud menni,mert jöttek a fájások.Szerencsére én kocsival voltam,így hazavittem Angit 8 után és 12 után meg is lett Csani :lol:

Mi sajna betegek vagyunk múlt héten kezdte Levi felsőléguti gyulladással,és mág mindig nem jött rendbe,levegőt alig tudott venni,már jobb azért a helyzet,de le a kalappal elötte,olyan kitartóan és ügyesen szopizott..oltása így csúszik jó pár hetet...férjem jött utánna ő is göthös lett,Dorka már jól van,én úgy néz ki megúsztam,kopp,kopp....
Sajna a tanulás így nem megy,pedig nagyon kéne,7-én vizsga és még alig tanultam rá....Sztem tuti nem fog sikerülni,pedig olyannagyon jó lenne már túllenni rajta...

Nah mennem is kell Nagyfiú éhes,ha tudok jövök,de ha van kis időm tanulok,ha vége ennek az időszaknak gyakrabban jövök!!!

Ági

Kép

Kép
ági01

Szívből gratulálok Anginak és családjának a kis Csanád érkezéséhez! Jó egészséget kívánok és gyors felépülést!!!

Akkor közel jártunk a 4 kilóhoz. Ki nyert akkor a tippelési versenyben? Súlyban, időben? Én e hét végére tippeltem és 4 kiló fölé.

Ági: köszi a "hírhozást"! Akkor egész kalandosra sikeredett a szülés! :)

Most megyek, fürdetek!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Nagy-nagy gratula Anginak és családjának a pici Csanádhoz!!! Jó egészséget és sok-sok tejcit kívánok!

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Jajjjj de jó hírek!
Legifjabb topiklakónknak, kicsi Csanád üdvözlet!!!!!
Nagyon sok boldogságot kívánunk mi is Angikának és a 4 tagú családnak! Gratulaaaaa!

Most az előtte lévőkre nem is reagálok, még a szőröm is áll....

Csajok, visszanézegettem a tippeket, én 3980-at tippeltem, Cseriviola 4005-öt, Cirmike pedig 3960-at, ezért NYERTEEEEM!
Betti eltalálta hogy fiú, de az nem ér, mert volt segítsége!!!! :D
Centit pedig nem mindenki tippelt...

Úgy örülök azért is, mert Angika hétvégén akart szülni és nem sokkal húzta tovább!

Ági01! Jobbulást Levinek és köszi a hírhozást! Ha küld Angika képet esetleg tegyél majd fel!
A kocsiban nem szenvedett nagyon Angika???? De izgi...

lola77

GRATULÁLOK ANGIÉKNAK ÉS NAGYON-NAGYON SOK BODLOGSÁGOT KIVÁNOK A KICSI FIÚCSKÁHOZ!!!!

hugodugo

KÜLÖN GRATULÁLOK AZ ÜGYES GYORS SZÜLÉSHEZ!!!!!

hugodugo

Sziasztok!

Szívből gratulálunk Csanádhoz!!!!!!!!!!!!!!
Sok tejcit,jó egészséget mindnyájuknak!

Ági01
jobbulást a családnak!!!!!!!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Cirmike
köszi,hogy ilyen gyorsan visszahoztad a tortásdobozt.
A hajad amúgy most tényleg nagyon csini,jól áll,akartam már mondani szo este is.... :wink:
Réka édes a képeken,nagyon örül az ajándékoknak,látszik :D

Betti
jobbulást a fogadnak++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mnzsani,Zsanka,Jutte,Melus
Boldog névnapot a Mátéknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Melus
nagyon jók a képek,Petra még mindig milyen édes pofikat vág..... :P
Mindhármotoknak boldog szülinapot előre,utólag!!!!!!!!!!!
Képet majd kérünk ám a kisasszonyról a bulija után :D
Alexandrából amúgy rendeltél már?

Mire a mai termést végigolvastam,elfelejtettem,hogy mit akartam még írni..... :evil:
Mondjuk már nem leszek itt sokáig,csak várom,hogy a képeket feltöltse a gép fényképnek :wink:

Sziasztok,jó éjt:Erika

cseriviola

Jutte
a balettot ki tartja a közművben?
Mindig pénteken van?Hánytól?mennyibe kerül?Laura ruhája saját?
Tényleg olyan balettos alkat Laura,nagyon jól áll neki!

Köszi a válaszokat,szia:Erika

cseriviola

Sziasztok,

köszönjük a köszöntéseket a Mátém nevében!

CSANI ÉRKEZÉSÉHEZ GRATULÁLUNK! KÍVÁNUNK SOK-SOK BOLDOGSÁGOT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET!!

Majd holnap jövök bővebben, most annyira fáradt vagyok mindjárt összecsuklok :( :(

sziasztok
Zsanett

Kép

Kép
zsanka

Nagy-nagy gratula Angikának és a családjának a kis Csanikához.
Kívánunk neki sok boldogságot és egészséget és persze sok-sok tejcit :-)

CSilla
lexyca

Most csak gyorsan,mert bekakált a másik gép és a hálószobaiból írok, de innen meg nem látom a gyerekeket!

Szupi hír!

Gratulálunk Angiéknak Csanád érkezéséhez! Sok tejcit és mihamarabbi hazatérést kívánunk!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Nagy gratula Csanád ékezéséhez! Jó egészséget, sok tejcit kívánunk!!!
v.erika

Mátékáinknak meg puszi a buksijukra!!!
v.erika

Sziasztok!

Micsoda hírekre jöttem.

Gratulálunk Csanád baba érkezéséhez.Igazi kis vasgyúró lett.
Anyukájának gyors felépülést,sok tejcit kívánunk!!

Ági
Jobbulást a családnak.
Remélem csak görbül majd a vizsgajegyed!

Jutte
Ilyet is ritkán hallani hogy gari legyen a tömésre.Gondolom akkor feljegyzi,hogy miket tömött.Ez nagyon jó.
Muffin reciket sajna nemtudok.Én mindig a csodálatos csokis muffint csinálom. :D Ha kell megadom a receptjét,nagyon egyzserű.
Próbáltam már sós muffinokat is a netről,de nem izlettek,nekem a süti az édeset jelent. :lol:

Lola
Ügyi vagy hogy szinte eltaláltad Csani méreteit.
A talin Istike Angika pocija alá állt,csak bámult felfelé,mikor megszólalt,hogy:"az micsoda"??Szegény Angi zavarba jött,aztán elmondtuk neki hogy odabennt van Csani baba,a Julcsi kistesója.
Látott már terhes pocit,de gondolom már elfelejtette.
Soma lelkes még a suliban?Olyan izgalmasak lehetnek az első hetek.Nemsokára Ő fogja olvasni Noénak az esti mesét.
Ja amugy durva hogy ilyen borsos ára van a sapiknak.

Erika
csodálatos tortát sütöttél megint.Bizti nagyon-nagyon fincsi volt.

Csilla
Igaz mi még nem vittük Istit a cirkuszba,mert sózott fenekű a lelkem.De én sem hallottam sok jót róla.
Azért jövőre lehet elmegyünk.

Emeseanyu
Olvasom tegnap megint takaritós nénit játszottál :D Utána nagyon jó végig nézni a tiszta lakáson.
Remélem sikerül elmenned az úszásra.
Vigyázok a gyógyszerrel,többet nem is kellett bevennem,mára nem is fáj annyira.
Jegeltem,picit feldagadt de egyáltalán nem feltünő.

Szilvia
Bogarak tűnjenek el de rögötn.Fúj de undoritóak lehetnek tényleg.
Áron nyügősebb még mindig?

Betti

Kép
berna23

Nagy nagy gratula Anginak a nem is olyan kicsi Csanád babához!!! Jó egészséget és sok boldogságot kivánok!

Erika,
Császár Kata tartja a balettot, az egyik képen ő áll Laura mellett. Pénteken 16:30-tól kezdődik, elvileg háromnegyed órás. 1800 ft/hó, a tütüt a barátnőjétől kapta és a balettcipőt is, a felső úszódressz.

Most mennem kell, jön a kazános éves ellenőrzésre.

Judit
jutte

Jó reggelt, sziasztok!

Este ideültem, hogy szépen írok jó sokat Mindenkinek, aztán olyan rosszulét kapott el, hogy majd leestem a székről.Én úgy elkezdtem szédülni meg émelyegni, hogy alug értem el az ágyig..Aztán még rámjött a fulladás is, úgyhogy kellemes óráim voltak..

Angikának és Csani babának gratulálok!!!Üdv idekint Nagyfiú!!!Jó sok tejcit és gyors hazaengedést kívánok Nektek!!!!

Máték Boldog Névnapot Kívánok Nektek, sok-sok puszival fűszerezve!!!!

Hát..Egyre jobban nem jutok semmire. A kisfiam úgy viselkedik, mint egy kis pulikutya, bármenrre megyek, jön utánnam.Tegnpa extra nyügi volt egész nap. Hisztizett a szobájában a földön.Bemnetem, hogy összepakolok..Amerre mentem 1-1 játokot elteni odajött és kapaszkodott a LÁBAMBA..Mosogatásnál is ugyanez volt..
Na meg a játszótér.Lemnetem velük délután.Bius tök ügyin elhomokzott, Antó meg nincs el a babakocsiban.Ki kellett vennem, de lentenni nem merem, mert rögtön enné a homokot.Kezemben meg sajtkukacoskodik, nyomja-tolja magát...Evéssel szenvedünk..Első pár falat tök jól megy, többibe belecsap elfordul, másra figyel, hajolgat ki a székből, valami mindíg kell, hogy a kezében legyen, azt élvezi, hogy mindíg ledobálja, ha nem veszem fel visít, ha meg felveszem újra ledobja és néz utánna. Egyszerűen képtelenség etetni.Estére már nagyon kiborultam ezen...

Cirkusz..Hát én is tök másra számítottam.Nagyon kicsi volt, nagyon állatmentes volt..Volt egy bűvész nő a Piroska..Hát én még olyan mogorva nőt nem láttam..Beszéltük is apával, hogy tutira a selejteket hozták id..1 jó rész volt az egészben, egy pici fiúka tigris jelmezben. Biusnak azért tetszett, ő azóta mesélgeti.Végéra már kicsit únta, de addíg elég jól elvolt..Viszont rablás, ami ott megy.Félre értés ne essék, nem sajnálok semmit a gyerekektől, de egy popcorn 600 Ft volt, egy Jupik üdítő (kicsi) 400. A Kubut már meg sem mertem kérdezni..
Viszont a Csilláék nyertak a tombolán.Kis mázlisták.. És Vivi tünemény volt, nem semmi, hogy hogy elvolt végig..Mi Antót lepasszoltuk Hugimnak, egész jól elvolt, amikor odaértünk érte, akkor ébredt pont fel..

Hugi!

Sajnálom, hogy nem úgy sikerült a hétvége, ahogy eltervezted, de majd legközelebb sokkal jobb lesz és a lényeg az, hogy együtt voltatok.. A vasárnap esti mérelg szerint 5 kg ment le..De lenne még bőven leadni való.Most a héten már akarok menni tornázni, meg iszom a zöldteát, meg reggel gyümi, este 6 után lehetőleg nem eszem...Annyi csini ruhát néztem ki..:)

Folyt.köv. csak küldöm nehogy elússzon...

Kép Kép
joosneagi

Hugi!

Karácsony téma...Biusnak közeleg a szülinapja és kérdeztük, hogy mit szeretne.Erre ő: tortát és karácsonyfát.. :)

Gabi!

Nagyon helyesek a fiúk a képeken. Ügyes Geri, hogy így elvan a homokozóban, homokevés nélkül..:) Jó, hogy nektek is van kertecskétek, ahova ki lehet őket vinni. Köszi a fogköves infót.Amikor én voltam, akkor ezt csak a Farkas Zsuzsa csinálta és ő nagyon jó..Hozzá szívesen mennék, majd valamelyik nap megérdeklődöm.Szerencsére elvileg rossz fogam nincs, pár hónapja voltam dokinál.Elvileg tömésre mentem, kiderült nem kell, de cserébe leszedte a doki a fogkövet, mert hogy attól fáj a fogam, mert gyulladt tőle az ínyem.Potom 12 ezer..Hú..És 6000-res tömésre készültem.. :(

Kép Kép
joosneagi

jöttem néhány képpel(már nagyon régen raktam) Kép Kép Kép

Kép
berna23

Jutte!

Egyszerűen tüneményes a kis balerinád..Azt is meg tudnád mondani, hogy hány éves kortól lehet oda járni?

Ági!

Sajnálom, hogy betegek vagytok, remélem gyorsan túl lesztek rajta.Antó is ilyen picinek volt nagyon beteg, ez szörnyű..A tanulás meg, hú.. Most már az utolsó írásbelitek lesz, vagy ez már a szóbeli?

Cirmike!

Nagyon jól a képek, Réka nagyon csinike és látszik, hogy örül az ajándékoknak..Biztos nagyon fini vlt az a szép torta.. :)

Kép Kép
joosneagi

Hát ez az Istike kisfiú is gyönyörű kispasas, nem véletlenül ült be mellé Bianka a vonatba.. :)

Kép Kép
joosneagi

Köszi Ági
Tegnap még fodrásznál is volt az úrfi.Majd lefotózom,hátha úgy mégjobban bejön Biusnak. :D

Kép
berna23

Sziasztok!

Betti: örülök, hogy jobban van a fogad. Ma már enni is biztos tudsz rendeset! Te, ne beszélj ilyeneket a csokis muffinról, mert leájulok a székről! :) Édi lehetett Istike Angi pocakjával.
Fel is hívom anyósékat, hogy holnap elmennék Emesével az úszásra, de elég korán mennek, át kéne vinnem legkésőbb nyolcra a kicsiket anyósékhoz. Majd meglátjuk. Mondjuk felkel mindig mindkettő,mire elmegy Emese suliba. De lehet, hogy csütörtökön megyek, akkor később mennek.

Jutte, Cserieri: mi jártunk ehhez a lányhoz balettra, nagyon aranyos, kedves, de nekem nagyon nem tetszett, hogy szokszor volt variálás az időponttal. Volt nem egyszer, hogy odamentünk potyára a balettra és ott tudtuk meg, hogy nem lesz különböző okok miatt.
Dechatlonban nagyon édi ruhákat lehet kapni. Nem tütünk van, hanem rózsaszín h.ujjú t. dressz és kis balett szoknya, lány esésű, amit fel kell kötni rá.

Lola: örülök, hogy összefutottunk tegnap. Dórika még sokáig mondogatta "Noát". :) Emese nagyon élvezte az angolt. Annyira fel volt dobva. Azt mondja, egyáltalán nem volt fárasztó másfél óra.
Gratulálok a Csani súly tipphez! :)

Jági:
szegény... pedig este mikor taliztunk, még nem volt gond. Látod, látod. Ha este így megszédülsz, akkor egyél meg egy banánt. Az jó laktató. Egyszer volt, hogy én is elájultam kamasz koromban, szintén fogyókúra. Nem tudom, mennyi idő telhetett el, amíg magamhoz tértem. De ezt Te két gyerkőc mellett nem tudod megtenni!! Ja, Ági ismerős, amit pulikutyáról írtál. Csak nekem kettő csinálja ugyanezt. Mulatságos volt előbb is, wécéztem, hagyján, hogy nyitott ajtónál, a két kicsi meg elém ült le a wc küszöbére. Háttal voltak nekem, őriztek engem! :) Cukik voltak, de kicsit abszurd...

Nemsoká jön egy nőci Oroszlányból, megvettem egy next cicás pulcsit Dórinak, 500 forintért és tök ari, el is hozza nekem, mert dolga van Tatabányán. Házhoz hozza. Örülök neki, segítség és postát is spóroltam.

Na megyek, rendezem a csemetéket, kisebb vita megy valami játékon! :)

Sziasztok

Szilvia

Jé, már 24 órás majdnem a kis Csani! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Cirmike
Klassz Rékád új vonalzója
Harmadik vonalzó nem lesz?
na csak poénkodtam...

Kép
berna23

Betti: még mindig nagyon cukker Isti nagyfiú! Jópofa a barna pulcsija. Szomszéd kisfiúval ugrál, vagy rokon gyerkőc? Tényleg, hogy van azóta sóginőd?? És Apósod?

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emeseanyu
A kisfiú Istvánka kisbarátja.Andriska.Ők laknak a másik utcában,ő az a nagy kisfiú,akitők kapjuk a ruhákat,pedig egyidősek.
Apósom teljesen rendbejött,ezerrel melót keres.Biztonsági őr munkakörben.
Sogornő is jól van,már 17 hetes,mióma icipici szerencsére.
Jövőhéten mennek genetikaira(18hetesre),de a doki azt mondta hogy áá akkor még nem tudni milye lesz a lába között.Majd a 28 hét körül megmondja.Tiszta hülye.

Kép
berna23

Most egyébként beterveztem hogy kibirnám hogy csak a szüléskor derüljön ki a kistesó neme.
Aztán majd ha ott tartunk lehet ki se bírom.Istinél is igy voltam.

Kép
berna23

Éredekes egy doki, nekem Biust 17 hetesen mondták tök tutira ...

Kép Kép
joosneagi

EDB-Anyu4

Wc: Biusra mindíg akkor jön rá a wc-zhetnék, amikor én vagyok bent,Ilyenkor hozza a bilijét és beül velem szembe és úgy végzi dolgát...

Kép Kép
joosneagi

Wc:
Amióta Isti bölis,csak azóta van rá módom egyedül végezni a dolgom.Mikor bébi volt is bébihordozóba jött velem.
Azóta meg jól elszemtelenedett.
Mindig tépi nekem a klotyópapírt,ő húzza le.Kicsit kellemetlen fő
leg mikor piros napok is vannak.Olyankor kérdezi is,de őszintén válaszolok neki hogy mi az.

Nagyobb fiús-lányos anyukák mikor szoknak le a gyerekek arról hogy az anyjukkal menjen a Wc-re??

Kép
berna23

Csajok!

Mikortól adtatok a gyerkőcöknek túrót-tejfölt??

Kép Kép
joosneagi

Ági: túrót lehet 8 hós kortól, meg natúr joghurtot, én krémtúrót is csináltam magam, de már olyan 11 hótól adtam boltit is. Tejfölt 1 éves kora után javasolják, mert elég zsíros és megterhelő. Keverhetsz natúr joghurtba gyümit is, ilyesmiket.

Betti: nekem kb. Emese 3 éves kora óta nem kisérgetett wc-re, ha jól emlékszem.
Tényleg dinka a doki,van akinek még előbb is meg tudják mondani a baba nemét, ha egyértelmű. Persze nem lehet általánosítani. Én Dórinál és Bencénél tudtam biztosra, Emesénél egyszer tippelt félidőnél a Varga, de utána már úgy fordult, hogy nem lehetett látni. De bejött nála is a tippje! :) Bencénél is ő mondta meg, hogy krapek!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Jági
Én 8-9 hónap fordulóján.Először aktiviátés sajtot adtam.Utána befigyelt már mindenféle savanyitott tejtermék.
Van aki egy éves koron túl ajánlja csak.
Szóval mindenki máskor kezdi el.
Nálunk senki nem allergiás a családban.Istinek nem is volt soha kiütése semmitől.Bátor is voltam néhány kajánál.

Kép
berna23

Ja, nem is mondtam, hogy ma van a 8.-ik házassági évfordulónk!! Puszi Apának innen is! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Úrtisten és laptető!:) Laptetős enerdzsiket Huginak és Cserierinek küldöm!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!!!

Micsoda jó hír:
GRATULÁLOK ANGINAK A KIS CSANÁDHOZ!
Milyen gyorsan mehetett minden... De jó Ági is segédkezett... :lol:

Csajok,
Köszi a bókokat, a hajam a fodrászom műve!!!
Egy kis smink meg muszáj egy kozmetikus tanulónak... :lol:

A torta fini volt, mindjárt megeszem az utolsó szeletet belőle... :D ma voltam reggel futni a Cseke tónál 2 kört... ugyhogy szabad...

Most a páratlan hét van: tehát nincs gyakorlat, de suli igen, megyek is délután.

Betti,
Roli arról hogy utánam jöjjön a wc-re kb. 3 éves kora után szakott le. Egyébként el fogja felejteni a mensivel kapcsolatos dolgokat sztem... legalábbis nem fogja mondogatni meg ilyesmi.

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

EDB-Anyu!

Grat az évfordulóhoz!!Lesz ám vasalás este, gondolom...:)

Köszi a túrós tanácsot..És natúr jogival csináltad a krémtúrót?

Kép Kép
joosneagi

Ja, délután nem volt semmi bajom, 10 körül ültem ide este és 1-ik percről a másikra tört rám a rosszulllét..

Kép Kép
joosneagi

Ja egyébként a Lilypie vonalzó már hosszított verziót ír, így nem fér ki 2 gyerek.
Májusban még tudtam csinálni Rolinak újat akkor "URL"-es elérhetőséget adott most mást... ami k. hosszú
Vagy akkor még nem volt korlátozva a karekter hossz?

Szóval most nem tetszik a nem egyforma, de ez van, Rolié olyan jó!
Rékáét is megcsináltam tök jó újra, új fotóval. De hosszú lett!

Vmi ötlet?
Nem akarok sehova se regisztrálni...

Köszi:
C.

Kép
[KépKép
cirmike77

Na össze-vissza olvasgatok és írok, bocsi...

Szilvi,
GRATULA ÉN IS A HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓHOZ!!!
Csinálsz vmi különleges vacsit? Pezsgő bontás?

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

C irmike: fotóval Nekem se fér ki a 2 gyerek... :(

Szilvianyu:Gratula a ház.évfordulóhoz, hétvégén se mentek kettesben valahova...? Mármint ebéd-vagy vacsi?
Ma megyek a sulihoz akkor viszek pár üveget is...

BEtti: Istike csudi vagány a képeken, úúúgy bírom!

Gabi: mi baja a gépeteknek?

J.Ági: tuti a fogyókúra utóhatása volt a szédelgés, basszus! Még jó hogy este otthon, nem az utcán... De az 5 kg az széééép eredmény! Ügyi vagy!

Judit: NEkem van egy muffin reci gyűjtemény, átküldöm NEked mélben (én is úgy kaptam) majd megírom benne, hogy melyiket csináltam meg belőle: az egyik túrós tudom hogy fini, annó a bölcsi g.néni is elkérte a recit. Meg a sósakat vendégvárónak szoktam, néha vacsira, azok is finik!
Mi a mélcímed???

Jaj, Moncsi, nem írtam meg az Avont, na gyors megyek elküldöm mindjárt priviben! (Nem baj ha késő, akkor majd legközelebb...)

Léptem is, bocsi...

lola77

Sziasztok!

Köszi a ház.évfordulós gratokat. Nem nyitok pezsgőt szerintem, én nem szeretem. Az uramnak veszek egy jó bort, azt szereti! :) Majd megyünk vacsizni valahova, nem biztos, hogy hétvégén, amikor kedvünk lesz, értitek!?? Én a vadvirágra gondoltam. Tényleg, Lola, voltatok ott múltkor? Milyen volt?
Nem lehet kettesben menni. Emese is szeretne jönni. Tudom, kéne kettesben is lennünk, de rossz érzés, ha kizárom valamiből. Kicsik még nem értik annyira, ők maradnak szerintem valamelyik mamával.
De aztán az is lehet, hogy nagy családi összeröffenés lesz, elhívom anyuékat, tesómékat, és akkor tudnak a kicsik is jönni. Majd meglátom.

Esti vasalás: tegnap volt, de most ruhákkal! :) Majd meglátjuk. Fáj egész nap a fejem. De tényleg!!

Most volt itt a lány, aki hozta a pulcsit. Nagyon aranyos volt. Fel is jött és egy forinttal sem kért többet, mint a pulcsi ára. Pedig Oroszlányból jött. Dórikának tetszett a cicás pulcsi, azzal aludt most el. Bence is alszik. Úgyhogy most gyorsan kiteregettem, felmostam, mosogattam.

Na megyek is, kicsit netezek, amíg alszanak.

Lola: okés, talizunk a sulinál. Köszi előre is az üvegeket.

Gabi: tényleg, mi baja a gépnek?

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Vonalzó: régóta van a 255 karakter, ami számomra azért bosszantó, mert három gyereket meg végképp nem enged. Egyedül a mostani helyen sikerült nekem, pedig máshol annyira szépek vannak!!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Emeseanyu
Nagyon Boldog 8. házassági évfordulót kvánok Nektek!
8éve is ilyen szép idő volt,mint ma?
Édes Dórika,aranyos hogy a pulcsival aludt el.
Isti egy hete kutyamániás,van neki egy randa nagy plüsskutyája,na most azzal alszik.Persze én is meg a hajam is kell neki,plusz cumi,meg a kutya.Már igy is alig fértünk el. :)

Jági
Nem is reagáltam a rosszullétedre.Vigyázz magadra.Remélem hogy mostmár ha jobban ehetsz nem fog előfordulni.
"koplalástól" nem lett kevesebb a tejcid?
5kg :arrow: ez nagyszerű

Megint csodát tett velem az aarnika homeós bogyó.Hihetetlen de szinte teljesen beforrt a fogam helye.Tegnap a vérszivárgást is nagyon hamar elállította.
Ajánlom mindenkinek.

Végre enni is tudok(spagetti az ebéd ma).Tegnap kutyául voltam,szinte csak ittam.Nagyon nem bírom az éhezést.

Betti

Kép
berna23

Szilvi,

Boldog Házassági Évfordulót kivánok!
Ajánlom az Advil Ultrát, nálam bevált, mindig elmulasztja a fejfájásomat és akkor este lehet vasalni ezerrel:)

Ági,
Biusnak gondoltad a balettot? Nem hinném, hogy van kikötés hány éves kortól lehet menni. Úgy láttam, hogy Laura korosztálya volt a legkisebb az első órán.
Szerintem egy próbát megér. Aztán ha nem tetszik neki, nem viszed többet.
Tavaly még nem volt 3 éves Laura, mikor kezdödött az oviban a néptánc. Az óvónő azt mondta, hogy még kicsi hozzá, majd jövőre vigyem. De Laura szeretett volna menni, kipróbáltuk és nagyon tetszett neki, egy óráról sem hiányzott egész évben. Szerintem úgyis a gyerek dönti el, hogy érett-e már rá vagy sem. Ha nem figyel oda és nem akarja azt csinálni, amit a többiek, akkor még várjatok vele, ha igen, akkor hajrá balett.

Kettő körül ébresztem Mátét, megyünk logopédushoz.

Judit
jutte

sziasztok, ezt most kaptam email-ben...érdemes elolvasni :evil:

Ne ámítsuk magunkat! Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli, aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal, aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is. Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".

Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött maffia, az ízipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.

Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből.

(A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak "folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak, amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik.

A Danone Actimel "szuperegészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.

A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz-, szén-dioxid-, karamell-, foszforsav-, citromsav-, nátriumbenzoát-, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggővé tesz.

Korunkban húszezer élelmiszeradalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. *Az íz az ételek lelke.* Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják íz-lelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.

A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden.

A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer. Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia dolga." Már akinek.

NE FELEDD, AZZÁ LESZEL AMIT MEGESZEL!

KI - KI VONJA LE A TANULSÁGOT, S TEGYEN MEG MINDENT A CSALÁDJA EGÉSZSÉGÉÉRT!

KépKép
szilvia1981

Sziasztok!

Betti: igen, nagyon szép idő volt akkor is. Rövidujjúban voltam, és nem fáztam. Emese már a pocakomban volt, 6. hónapban voltam! :)
Hú, akkor most egyél dögivel! Tényleg, arnica. Tavaly kellett volna nekem is szednem a fog műtétnél... de eszembe se jutott!

Jutte: köszi, lehet, bevetem még az advil ultrát! :)

Lola: nem értem utol előbb Bencét, felébresztette ám Dórikát! :) (előbb beszéltünk telefonon és mondtam, hogy le kell tennem, mert Bence szalad a k. szoba felé felébreszteni Dórikámat).

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvi: sok mindenben igazad van, igaza van a cikknek, de ennyi erővel szinte már semmit nem ehetünk. Mondják a zöldségekre, gyümikre is hogy káros, húsokra, tejre, mindenre. Én magam részéről nem szoktam zacsis levest csinálni, nagyon riktán, tán évente egyszer, joghurtot azért szoktam venni, de manapság már az igazi gyümölcs is megfizethetetlen... Á... durva ahogy van!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvi,
Boldog házassági évfordulót :D Remélem elmúlik a fránya fejfájás, és lehet vasalni :wink: (hát....múltkor említetted, hogy amíg itthon volt Gábor egy hétig, biztos vasaltunk ezerrel...nna nekem pont akkor volt meg :evil: így kimaradt néhány nap :? ) Úgyhogy gyógyszer be, fejfájás mondjon le! :lol:

CSANÁD SZÜLETÉSÉHEZ SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK

Betti,
rohadt bogarak itt vannak....muszáj volt kinyitnom az ablakot, mert mostam, beposhadnak a ruhák, és a bejárati ajtót hiába nyitom ki :? :evil: kb fél órát volt nyitva, mire észrevettem már három dög volt bent a függönyön, ablakon.....ha belegondolok, hogy bejönnek a szobába, elájulok. Úgyhogy mostantól nem érdekel nem nyitok ablakot. Undorítóak, nézd meg a neten (bogyómászó poloska) :evil:

Lola,
írtam privit

Jági,
vigyázz a fogyókúrával, nehogy az egészséged kárára menjen.

sziasztok

KépKép
szilvia1981

Szilvi!
Ok, vigyázok, de már nem csinálom.Vasárnap volt az utolsó napom, mostmár csak próbálok odafigyelni, hogy 6 után ne egyek, meg reggelire gyümit..
Nem semmik ezek a dögök, megnéztem én is..Pfújj.

Én pici vbarna dögökkel szenvedtem , megtámadták az összes fűszeremet.Renget fajtát halmoztam fel és mindent ki kellett dobnom, mert mindenbe, még a dobozosokba is belemásztak, belették a petéiket..Azután, amikor onnan kiírtottam őket, pár hétre rá a teás szekrényben jelentek meg, onnan mehetett az öwszes tes, volt pár féle meg kakó, meg forró csoki, minden..De hogy mik lehettek, mert lisztben nem volt...Azóta nem is merek venni fűszert, csak ami éppen kell, de így meg tutira nincs otthon valami..

Kép Kép
joosneagi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?