Új privát üzeneted érkezett!

Most folytatom... :oops:

Szóval Tökmag!

Ne keseredj el nagyon, látod sokunknak sikerült. :wink: Most délután is szopiztattam fekve és naggyon jó volt. :D

Hozzátáplálás!

Megkérdeztem a védőnőmet és azt mondta, hogy amíg van anyatej és nem kell tápszer, addig nem táplálunk hozzá. Ha 6 hónapig lesz, akkor csak utána kezdjük el. Úgyhogy én most megint rakosgatok el a fagasztóba, hogy előbb ki tudjak mozdulni Noé nélkül, mint fél év. Már nagyon viszket a talpam. :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


már van 19 résztvevő?
hurrá

Tabati: látod, mondtam király a fekve szopi.

Niki: már akartam házilag csinálni mei tait. ismét kedvet kaptam hozzá. Lilkó hatalmas lett mióta nem mutiztad

Kép
kissmanó
 
 


Manó!
Már beleszámoltam Tabatit is mert mára igérte a képet.Eddig nem jött meg.Reggel 9-ig várok,ha nem jön akkor "csak" 18.

Kép
kata840725
 
 

 
 

Kép

Kép
kata840725
 
 


Helló!

Íme a mai alma evős fotó:

Kép

Ma is nagyon nyűgös volt - úgyhogy mégsem az alvás a probléma...csak tudnám mi.
A kezét nagyon rágja, de fogacskának még nyoma sincs..szóval ez kilőve!
aludt is napközben, sétáltunk is, foglalkoztunk is vele....

Csillag, akkor nálatok jobb volt az alma fogadtatása! :) Remélem holnap már nem lökdösi kifelé a nyelvével! :) EGyébként írtó aranyos volt...

Magdii, mi újság? Régen voltál!
Tökmag, hogy állsz a tejecskével? Remélem azért nem jelentkezel, mert Adéllal vagy összebújva, és már csak akkor jösz, amikor minden oké!

Niki, azért gyere nézz be gyakrabban! Nagyon édes Lili baba, tényleg nagy lány lett! A kendővel mi volt a gond? Miért váltottál? (bár ez nekem jobban tetszik, de Te a kendővel is csini voltál)

Manó, akinek nem tetszik a társaságunk annak toll a fülébe....
Anuknak eddig is voltak furcsaságai...úgy látszik megunt minket...vagy lehet nem is tudja, hogy "le lett csekkolva"

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Manó, Kata,
köszönjük a sok munkát! Izgalmas lesz.

Ma elfelejtettem Máté névnapját /ebben nem vagyok jó/, így délelőtt kirándultunk egyet a suliba, vittünk be ünnepi nasit. Így láthattam Mátét olvasásórán, nem vette észre, hogy az ajtóban állok. Cuki volt, az én édes pici fiam, a padban, komoly iskolásként. Most született.

Suli után meg játszóházaztunk,aztán ettünk egy hatalmas fagyit, ez volt az ünnepelt kívánsága.

Szülinapja is közeleg, ahogy Manó kedves felhívta rá a figyelmem, megvan a program is, ide megyünk:

http://www.bakonyikalandpark.hu/index.php

Tortát nem enged sütni, ragaszkodik a Szamos marcipántortájához. Helyes, én is imádom :lol:

Niki,
gyönyörű a MT, milyen fajta?

Én is az elmúlt napokat hordozó kereséssel töltöttem, 2 fajta között vívódtam, aztán a vaterán jött velem szemben az igazi, a nevető harmadik, ez lett a győztes:

http://www.vatera.hu/kenguru_esprit_carrier_way_fekete_153543610.html

Zsír új, és félár, mint a boltokban. Azért nem Mei Tai, mint a Nikié, pedig azok tetszettek még nagyon, Lys, nálad is láttam, mert nekem az autóból ki-be esetére kell, amikor délutánonként a nagyokkal futjuk a köröket. Így a lényeg a gyors fel-levétel volt. És gyönyörű a cucc, hiába, Espirit :lol:

Mi ma barackot nyaltunk, az enyémet szopogatta kiscsillagom. Utána fél órán át cuppogot, nyalta a száját.

Küldjetek kanalazós képeket!!!

Szoptatás: én már nem merek semmit se mondani, miután múlt héten minden szoptatás után kellett már táp kisfiamnak, nem is kevés, erre napok óta megint csak szopi van :o Ki érti ezt?! Persze megvettem a plussz cumisüveget, a cumisüvegmelegítőt, remélem ott fognak porosodni a polcon.

Tökmag,
mi a helyzet?

Manó,
jó vásárt csináltál!

Csillag,
a gabonából mehet, ami gluténmentes. Nektek, mivel távol leszel, érdemes egy kaját avval kiváltani, mert hiába álltok neki gyümölcsözni, azzal még sok idő eltelik, mire teljes adag lesz belőle, és nem is laktató. Irass a dr-ral Sinlacot, ezt szokták szeretni, mindenmentes. Olyan nagyon szokniuk se kell, mert könnyű, allergénmentes és finom.

http://www.pirulapatika.hu/230049947/adatlap

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak__60803-tulajdonkeppen-mi-az-a-sinlac

Mindenkinek elismerésem, akinek sikerült végigolvasni!

Kép
benta
 
 


Noémi,
teljesítetted a kívánságom :D ! Nagyon helyes a kisfiad!

Kép
benta
 
 


Sziasztok!

Csajok, köszönöm az együttérzést és kitartás a többi tejkereső anyunak!
Sajnos a kvízből kimaradunk. :(
Kata, nem akartam húzni az időt (mondtam, hogy küldöm a képet), de tegnapelőtt lementem a gyógyszertárba, hogy vegyek homeós tejserkentőt és összeszedtem valamit. Annyira sz@rul vagyok, hogy holnap le kell mennem a dokihoz kenetet venni, nem- e ez a hülye vírus…
Nagyon gányul vagyok, alig kapok levegőt és szinte állandóan hőemelkedésem van, így biztos nem tudok minden nap gép elé ülni, főleg hogy Peti folyamatosan dolgozik a hét végéig és minden nap éjjel ér haza. :(
De azért majd rátok kukkantok, hogy áll a tippelgetés!

Tej még mindig kevés, de képzeljétek, Adél nem is akar többet enni, úgy néz ki, mintha elég lenne ez a mennyiség. De ez napi kb.100-150ml. Ez baromi kevés!! Megetettem kiskanállal, de kibukta a felét. Nem értem… Most megint bérelhetünk mérleget.

Kata: köszönöm a hófordulós köszöntőt! :)

Banyoszka: próbáltad kiskanállal etetni Nikit? Nekem bejön- Adél sem eszik cumisüvegből.

Süni: nagyon formás, szép babó a kisfiad!

Benta: ahova mentek fiad szülinapja alkalmából, egy köpésre van tőlünk (vagyis ahol felnőttem), apu már mesélt róla, alig várja, hogy elvigye az unokáját! :)
Majd mesélj, milyen volt!

Noémi: cuki a kép Áronról!!

Manó: mi a gond Edinával (írtad, hogy panaszkodtak rá suliban)?
tökmag79
 
 


Tökmag: Nem,kiskanalat még nem próbáltam, csak poharat. De az nem volt nyerő. De az az érdekes,hogy Nikinek is elég, ami van, nem reklamál többért, és Ő is bukik,pedig eddig ez nagyon-nagyon ritkán fordult elő. Ezért gondolom, hogy az Ő pocija sem volt tökéletes....
És teljesen átrendezte a napirendjét, aminek kicsit sem örülök.
Eddig este elaludt szépen cicin, most nem, még utána játszana, dumál,nagyon nehezen lehet elaltatni.És eddig gond nélkül aludt este 9-reggel 8-9-ig, most már hajnalban ébred :? Gondolom most előbb megéhezik,pedig este "kiszívatom" vele mindkét cicit, tehát a kettőből ma 150 gr-ot evett. de napközben 70-90 gr-kat eszik, és simán elvan ezzel 3 órát, sőt, délután 4-et is! Úgyhogy végképp nem értem,mi romlott el!


Ja,és jobbulást Neked!

Tényleg Manó, mi a gond a lányoddal?
És mi újság tej-fronton?

Banyoszka
banyoszka
 
 


kössz lányok az érdeklődést. kisborjam úgy döntött, hogy megregulázza az ciciket. juszt is tejet akar csiholni belőlük. a tökéletes ideálistól már csak mérföldekre, de nem fényévekre vagyunk mint tegnap reggel. már hallom amint kortyol s nyel szíváskor, s nem csak a semmin cummog. jól eső érzés. és tök jó, hogy ilyen konok. ma jön az Anyukám. Segítséget nyújtani. Tündéri nő, imádom (na jó, mikor nem megy az agyamra...de kezdjük egyre jobban kezelni egymás rigolyáit).

Edinám a múlt héten 3x is házifeladat elvégzése nélkül ment suliba. És "elfelejt" dolgokat. Pl. apja megkérdezte, hogy egy adott verset nem-e kell megtanulni, szerinte nem. Pedig biza kellett volna :evil:
De azért itthon feljlődő tendenciát mutat, persze közel sem tanulás-olvasás-matekozás témakörökben. Tegnap felmosta a szobáját, nappalit, folyósót meg a konyha étkezős részét. Ma meg folytatni akarja. Hát így ha tisztaság lesz a házban, ha a két kicsi kisajátít magának.

S hogy miért kakukkolok ilyen órában? Mert az este 1/2 10-kor lefeküdtem. Igaz, fél órával utána előadtam a morgós kutyát, s rámecseregtem életem párjára, oly hangosan beszélt telefonon a londoni ösmerőssel (jövő 7en utazik az autókért), hogy nem tudtam aludni. Az előbb meg le voltam szivattyúzva, Gézu kajált, nekem meg ihatnékom támadt. Most hűl a teácskám. S mindjárt kell ébreszteni apát, hisz 6 óra nálunk elmúlt, Edináék 1/2 8-kor kezdenek. Egy román sulival kell megosszák az udvart az órák közti szünetekben, s így intézték el a román-magyar konfliktust. A románok 8-kor kezdenek.

Benta: a határon túl még a pépekből is van olyan amit felírhat a doki? Nálatok nincs teljesen elb...va az eü rendszer mint itt. Hát remélem inkább itt ébrednek fel s felfejlődünk, mintse lerombolják ott az egészet a mi szintünkig.

Tökmag: remélem csak a frász írattad veled, hogy gatyázol a mit nyaltál be témában, s hamar kikerülsz belőle, s nem lesz ok az aggodalomra. Nehogy átadd Adélnak :!:

Amadea: ti mennyi idő alatt kerültetek vissza csak anyatejre?

Benta: jó kengurut vettél, na az autózás miatt van nálunk is ritkán használva a bébjárgány. De szombaton meg vasárnap is itthon magamra kötöttem a kendőt, aztán a a színhelyen belenyomtam a fiam. Az emberek :shock: :shock: néztek minket. Ja, mert alapból négerek lennénk, azokat sem bámulják meg alapból ennyire.

Noémi: Grétának a 4-ik szemfoga már oly rég készül kibúkni, hogy ihajj. Egyszer megindul, rendesből mindennel ott dörzsöli az ínyét, aztán leáll. Hiába no, mocorog a fogcsíra. Lehet mégiscsak ez van Áronnál is. Azért ne vesd el ezt a lehetőséget. Inkább pár napig próbáld meg napi 2x-3x adni az Osanitot. Hátha. Ha 3 nap után nem nyugtatja meg, akkor tényleg máshol keresd a hunyót.

Na léptem, mindjárt szól a telefonom ébresztője, s nem kéne Gézut meg Tétát is felzörgesse. Én meg megyek ismét vízszintbe.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!
Már csak 2 óra csajok és indulhat a buli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
kata840725
 
 


Sziasztok Jó reggelt!

Elöször is köszönöm a képdícséreteket!

Sosi!
Tejkiütés nekünk is volt nagyon durván,nekünk a babe gyermek arckrémje csodát tett!
Söt a fejét is azzal kenem!

Tökmag,Banyoszka,Manó!
Drukkolok a tejcsinek nagyon!
Nekem is volt olyan hogy kevesebb volt,föleg most sulikezdés elött!

Tökmag!
Jobbulást neked!
Nálunk is bújkál valami,csajoknak sem túl jó a hasuk és az enyém sem az igazi!

Benta!
Tök jó a kenguru,én is néztem ugyanezt,de végül egy ilyet vettem,csak kékben:

http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_ ... &cikk=WO16

Ha jól emlékszem majdnem egyszerre van a középsöink szülinapja!
Én viszont úgy sütöm neki a tortát:Kinder buenosat!

Noémi!
Nagyon szép Áron!

Süni!
A Te Bébid is csodaszép!
Nekünk is van már járókánk 1 hete és imádjuk!
Rácsos és emelhető,ja és gurul is!

Kata!
Remélem az én képeim is megérkeztek hozzád!
Már nagyon várom a kitalálósdit!

Tegnap megjött a csajok emeletes ágya,nagyon szuper lett,és nagyon jól aludtak az éjjel!

Na megyek mert felébredt a bébim!
20140328174041
 
 


várjuk kata várjuk

kendőt kinőtte a csöppöm rugalmas volt és az 7kilóig tart biztosan...eladtam...most már csak meg kéne tanulnom a hátamra csapni a kölköt...mert az nem megy...nyuszi vagyok...

Kép
Kép
mniki84
 
 


Igen Moncsy megérkezett.Már csak 1.5 óra.

Kép
kata840725
 
 


Sziasztok!

Megijedtem nagyon tegnap, mert Lorka hanyt. O keveset szokott bukni, es most minden kijott belole. Nem tudom mi lehetett a baj.
Szerencsere ejszaka jol aludt, 1-kor felkelt potolni.
Ugye olyan nincs, hogy csak ilyenkor derul ki, hogy valaki refluxos?
Lelki szemeim elott lejatszodott, amikor Dani elkapott tolem egy virust, es annyit hanyt, hogy mehettunk infuziora. :( :(
Szerencsere ezt megusztuk.
Szerintetek lehet attol, hogy ketszer is megetettem delutan ugy, hogy csak 2 ora telt el? Na mindegy, nem agyalok tovabb.

Amadea!
Nekem is van nehany Avon cuccom, sajnos egy testapolo es egy kezkrem is lebukott a paraben teszten.
Viszont a Naturals termekeik jok.

Tokmag!
Gondolunk rad, gyogyulj meg gyorsan! :roll:
Szerintem egyenlore nem kell felni ettol a H1 virustol, azt mondjak, altalaban gyorsabb lefolyasu, mint egy rendes influenza.
Persze ijesztgetnek, hogy meghaltak tole, de erre normal korulmenyek kozott nem nagyon van esely. Az influenzaba is belehaltak mar elmaradottabb szocialis helyzetu szemelyek, vagy akik eleve sziv- stb. betegek voltak.

Noemi!
Nagyon edes Aron az almaval!! :D
Tok jo ez az etetoszek! Vagy pihiszek?

Agi

KépKép
lys
 
 


Lorka 4 honapos! :D

KépKép
lys
 
 


Lanyok!

Hogy tudom megvaltoztatni a profilom? Tok bena vagyok, de nem talalom. :o
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lys 2009.09.22 08:09-kor.

KépKép
lys
 
 


ott fent segédletek legördít profil...

Kép
Kép
mniki84
 
 


Koszi!

KépKép
lys
 
 


Na, már csak fél óra. s indul a parádé.

Kata: akkor másnap reggel azért annyit írjál, hogy előző nap volt találat vagy se? Mert tényleg oké, hogy ne tudjuk kié volt a helyes, de kéne tudni, hogy folytatódik vagy se az előző napi feladvány.
S ha folytatódik, akkor ismét megy az 1 tipp aznapra, s akkor persze mindenki más nevet kell írjon :wink:
Ja, s a táblázathoz: szerintem az összesítésnél csinálj még egy oszlopot. Abba pedig jegyezd azt is, hogy az adott játékosnak volt-e egyáltalán találata. Azaz külön oszlopba vezesd azt, hogy van-e elsőként beérkező tippje, s másik oszlopba, ha helyes volt a játékos tippje még akkor is, ha nem elsőnek tippelte a helyeset. Ezt azért gondoltam el, mert mit teszel, ha első helyen holtverseny alakul? Valahogy meg kéne különböztetni. Így lehet mondjuk 2 játékosnak is 5-5 helyes első telitalálata, de azon felül az egyiknek még plusszba helyes 3 találata, csak később ült a géphez, míg a másik játékosnak csak 1 helyes, de késői találata.
Vagy már nagyon túlspirázom a témát?

Kisfiamat az éjjel kicserélték. Tök mosolygós, magyarázós. Olyan mint a régi Géza. Mondtam is neki, hogy konokságból jól vizsgázott.
Igaz én is bevetettem újból a görögszénamag teát (továbbra is pfújjj).

Ági: tegnap Gézum is bukott vissza (nem rengeteget, de amennyit megevett, ahhoz képest minden csöppért kár).

Ami a H1N1-et illeti, nekem az a véleményem, hogy itt bazira nagyon szólhat arról az egész, hogy a gyógyszergyártók kísérletezgettek, hagytak kiszabadulni egy újabb vírust, s felfújják az egészet tömegkatasztrófára, hogy majd jöjjenek az ellenoltással, s azon hatalmas összeget kaszáljanak. Tudom, a vélemények megoszlanak, lehet velem nem egyetérteni, de nem én vagyok az egyedüli aki így gondolkodik. Én továbbra is a rák bármilyen válfajától jobban parázok.

Niki: ahonnan én vettem, ott 1 éves kor, vagy 10 kiló az ajánlott határ a rugalmas kendőre.

Moncsy: kinder buenos receptet ide, de ízibe. Én asszem holnap csinálok svéd mandulatortát. legalábbis tervben van, tegnap kaptam a receptet.

Kép
kissmanó
 
 


tényleg: Lorkának az első éve első harmada mával lezárul :wink:

Kép
kissmanó
 
 


Okés Manó.Hozzászólásba képek beillesztve.9.59-kor küldés.

Kép
kata840725
 
 


:wink: :wink:

Kép
kissmanó
 
 


Mindenkitol elnezest, akit nem erdekel, szerintem erdemes elolvasni, nagyon durva. (H1N1)
Foleg a vedooltasos resz!!!


"*Tegnap reggel a Kossuth Rádióban hallottam,* hogy bár a felnőtteken végzett
tesztek eredményei még nem ismertek, elkezdték veszprémi önkéntes
gyerekeken tesztelni a H1N1 vakcinát. Mivel a vakcina le van gyártva,
rövidesen beindul a marketing gépezet, ami el fogja adni Önnek, nekem,
minden embernek.
*A számtan példa: *Amennyiben egy millió fertőzött emberből a
sertésinfluenza megöl 500 embert, hányat fog megölni 10 millióból? A
helyes válasz természetesen 5000, és ez a hivatalos WHO által publikált
arány a jelenleg ismert H1N1 változat veszélyességét illetően.
Ez ugye elméleti szám, de ennyi halálos áldozata lenne egy minden magyar
állampolgárra kiterjedő influenza járványnak. Jegyezzük meg ezt a
számot, mert még visszatérünk rá.

*Mit felejtettünk el 33 év alatt?*
*Talán többen olvastak arról, hogy 1976-ban* volt már egy sikertelen
sertésinfluenza-oltóanyag kampány, ami több száz ember idegrendszerében
okozott helyrehozhatatlan kárt, miközben sokakat megbénított. Az orvosok
még nevet is adtak a tünetnek: /Guillain-Barre szindróma/. Nem tudom,
miért nem a Mérgező-Védőoltás szindróma nevet kapta - talán túl beszédes
elnevezés lett volna.
*Mindenesetre tény, hogy az orvosok nem voltak tisztában az oltóanyag
hosszabb távú hatásaival és ez emberek százainak életét tette tönkre. *A
tagadás mit sem segít a dolgon. Emlékezzünk csak az autizmus és a
csecsemőkori védőoltások kapcsolatára. Azt is évtizedeken át tagadták,
mire 2003-ban az Egyesült Államok kormánya elfogadta a higanyt
tartalmazó oltások káros hatásairól szóló tanulmányokat, és azóta
folyamatosan vonják ki ezeket az oltóanyagokat a használatból. Az emberi
szervezetbe bejutó anyagok határértékeit meghatározó amerikai
kormányhivatal, az EPA (Környezetvédelmi Ügynökség) 2003-as adatai
szerint egy 2 hónapos csecsemő a megengedett higanydózis 129-szeresét
kapta az oltásokkal. Nem csak az amerikai csecsemő, hanem a magyar is,
csak az ÁNTSz nem ért rá ezzel foglalkozni, mert a vitaminok
betiltásával van elfoglalva.
*És persze van egy csomó dolog, amit sem az ÁNTSz, sem a gyógyszeripar
nem szeretné, ha Ön megtudná:*
1. *A védőoltás, amit rövidesen rászabadítanak a gyerekeinkre,*
lóhalálában készült el. Állami és ENSz rendeletek biztosították,
hogy a gyártás előtt ne kelljen a szokásos teszteket elvégezni a
rövid és hosszabb távú mellékhatások tekintetében.

2. * A védőoltás olyan adalékanyagokat tartalmaz, *amik azonnal
gyulladásos tüneteket okoznak a szervezetünkben. Ezek miatt
várhatóak a korábban is nagy arányban jelentkező idegrendszeri
elváltozások.

3.*A védőoltás akár meg is növelheti a tényleges influenzával
kapcsolatos halálozási arányt *amiatt, hogy megváltoztatja
(elnyomja) a szervezetünk normális immunválaszát egy igazi
vírusra. Nincs semmi statisztikai bizonyíték arra vonatkozólag,
hogy bármi előnye származna azoknak, akik beoltatták magukat
korábban, más járványok esetén. Ezt nem méri senki.

4. *Az orvosok a mai napig nem tudják,* ténylegesen mi okozta az
1976-os paralízises megbetegedéseket a védőoltást kapott emberek
között, ennek ellenére ismét be akarnak oltani mindenkit.

5. *Ha Ön vagy családtagja belehal a védőoltásba,* vagy komolyan beteg
lesz tőle, a gyártó cég nem felelős ezért. A kormány teljes
mértékben átvállalja a felelősséget tőlük és fizeti őket
mennyiségi és nem minőségi alapon. A kormányok felelősségét itt
most nem minősíteném.

6. A D-vitamin, messze hatékonyabbnak bizonyult minden influenza
védőoltásnál, de mindenki jobban jár, ha ezt Ön nem tudja meg.

7. *A gyógyszergyártó cégek, akik érdekeltek az oltóanyag gyártásban,*
milliárdokat tesznek zsebre a következő hónapokban, amit az
adóhatóság megemelt adók formájában vesz ki az Ön és az én zsebemből.

8. *Amikor itt lesz a járvány és elkezdenek az emberek belehalni *a
betegségbe, sokan közülük olyanok lesznek, akik kaptak az
oltásból. Az orvosok pedig ezt is meg tudják magyarázni szokásos
"gyógyszerlogikájukkal": a megmentettek száma sokkal nagyobb, mint
azoké, akiket elvesztettünk. Persze a megmentettek száma nem
ismert, az egy fikció. Mivel a krónikus betegek közül legelőször
azokat oltják be, akiknek a legsúlyosabbak a betegségtünetei, nem
is lesz nehéz megmagyarázni, hogy amúgy is meghalt volna. Krónikus
betegségnek minősülnek az idült légúti betegségek, a krónikus
szív- és érrendszeri betegségek és veleszületett vagy szerzett
immunhiány.
9. *Ha valamire, egy dologra jó lesz a következő hónapok védőoltás
kampánya: *a hatóságok fel tudják mérni és be tudják azonosítani
azt a birka tömeget, amelyiket bármikor, bármilyen veszéllyel
megijesztve sorba lehet állítani védőoltásért vagy bármiért, amit
el akarnak adni nekik. A későbbi ilyen kampányokat olcsóbbá teheti
egy ilyen címlista.

10. * Az elmúlt hónapokban millió szám fertőződtek meg emberek a H1N1*
vírussal és gyógyultak meg anélkül, hogy bármi kezelést kaptak
volna. A legtöbben észre sem vették, hogy influenzások voltak,
mert a H1N1 fertőzés lefolyása enyhébb a korábban megszokott
influenzákhoz képest.

11. *Az egészségügyi dolgozók mindössze 30%-a adatná be magának
vakcinát, *miközben a 70%-uk nem, vagy még gondolkodik. A legtöbben
(60%) a várható mellékhatások miatt aggódik. Ez derül ki 1500
egészségügyben dolgozó angol nővér körében végzett felmérésből.

*Számoljunk tovább:*

*Hány embert kell beoltani a vakcinával, hogy megmentsünk *EGYETLEN*
életet a sertésinfluenza következményeitől?*

*Figyelem! *Ez a kérdés sosem fog a vezető médiákban elhangzani. Mivel a
becsületes válasz nem az, amit az emberek hallani szeretnének...

*A válasz mindenesetre elég egyszerű.* Amennyiben feltételezzük, hogy a
vakcina 100%-ban hatékony (ami azt jelenti, hogy megakadályozza a
halált, ami egyébként bekövetkezett volna), egy élet megmentéséhez 2000
embert kell beoltani. Ez az arány számos médiában megjelent, mint ennek
az új vírusnak a veszteségi aránya.
*Mivel azonban nincs 100%-os hatékonyságú oltóanyag *(messze nincs),
nézzünk egy hasonló esetet. A szezonális influenza oltóanyagok esetén
1%-os hatékonyságról beszél a tudomány. A halálos esetek 1%-ában
hatékony, amire a tudomány lelkesen tapsol, mert "minden egyes élet
értékes". Viszont ha ezt az arányt az új influenza oltóanyaga sem
szárnyalja túl, a képletünk úgy alakul, hogy *200000 embert kell beoltani
*EGYETLEN* élet megmentése érdekében.*
*Ha ezt beszorozzuk egy oltóanyag költségével, azt kapjuk, hogy
*EGYETLEN* élet megmentése a H1N1 vírussal szemben 200-800 millió
forintba kerül,* attól függően, hogy melyik patikában szerezte be az
ember az oltóanyagot.
Az oltóanyag gyártói persze optimistábbak nálunk. Szerintük a halálos
esetek közel 10%-ában lehet hatékony a védőoltás. Ha nekik lesz igazuk,
10 embert mentett meg a 200000-ből a vakcina, miközben tudja Isten,
mennyit öl meg a vakcina maga ebből a 200000-ből.
* Kinek ennyire értékes 1 élet?*
Az egészségügyi politika persze nem a józan ész alapján működik. Az
politikai alapon működik. A politikusok pedig aszerint működnek, hogy
"csinálni KELL valamit". A reformok reformját is megreformálják, mert
azt várja el tőlük a választó, hogy változtassanak, mert most nem jó.
Ezért ők csinálnak valamit, mert az jobb, mint semmit sem csinálni vagy
mondani. Mellrák ellenes program rákot okozó sugárzással tesztelve,
tanulási nehézségek pszichiátriai tesztelése és kezelése drogokkal,
éppen ilyen kényszertevékenységek, amit politikai kényszercselekvések
szülnek.
*200000 embert beoltani egy teszteletlen oltóanyaggal annak érdekében,
hogy megmentsünk egyetlen életet, miközben ennél jóval több fog
belehalni az oltásba magába, szintén elgondolkodtató - nem? *Ha a józan
ész alapján közelítjük meg. Persze politikai és pénzügyi szempontból ez
a helyes választás. Ha nem teszünk semmit, nincs pénz és még le is
váltanak a következő választásokkor.
*Lássuk: az Ön esélye 1:1 arra, hogy egy teszteletlen vakcinával oltják
be, miközben 1:200000 az esélye annak, hogy Ön lenne az a szerencsétlen,
aki belehal egy sertésinfluenza fertőzésbe. *Amennyiben ezt szeretné más
megközelítésbe helyezni, ennek több nagyságrenddel kisebb az esélye,
mint annak, hogy Önt villámcsapás végzi ki az élete során (1:5000).
*Matematikailag kifejezve: abban reménykedni, hogy a védőoltás védi meg a
sertésinfluenza okozta haláltól kisebb, mint annak, hogy telitalálata
lesz a lottón.* És mellesleg a lottózásnak nincsenek várható
idegrendszeri károsodást okozó mellékhatásai.
A lottóra szokták mondani, hogy az egy adófajta azon emberekre kivetve
akik nem tudnak számolni. *A védőoltás pedig most egy olyan adónemmé
lépett elő, amit azok az emberek fizetnek meg, akik nem értenek az
egészséges élethez.*(Forrás:Natur Hírek szept 2.)
*Az influenza védőoltás nélkül is túlélhető. *Rendszeres kézmosás, napi
fél óra mozgás a szabad levegőn, folyamatos belső tisztítás és
tápanyagokban gazdag teljesértékű élelmiszerek fogyasztása bőséges
mennyiségben, este egy hideg vizes zuhany tökéletes védelmet biztosít.
És a mellékhatásai is kellemesek. Például a férfiak potenciája, a nők
életkedve egyaránt visszatér tőle. Ez mind nem mondható el a vakcináról.
**Ha úgy érzi, a fenti okfejtésről másoknak is olvasniuk kell, akkor
küldje tovább barátainak, szeretteinek!*"
*
:cry: :cry:

KépKép
lys
 
 


csajok én tavaly ilyenkor már tudtam hogy Lili van!!! jajjjj nagyon pityergős szmályli :cry: nagyon nagyon halovány volt a 2 csík de ÉN LÁTTAM!!!

Kép
Kép
mniki84
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
kata840725
 
 


6. -os fotó Áron! Lehet még egyet tippelni, vagy csak 1 nevet lehet most?

Banyoszka
banyoszka
 
 


hú ez nehéz---- :shock:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Banyoszka!
Első nap az 1. képet kell kitalálni.És igy tovább. :D
De ha igy akarjátok ahogy Banyoszka hát legyen. :D

Kép
kata840725
 
 


szerintem az 1-es képre kell ma tippelni.
szal a 6-os kép odébb van.

bakker....végül lehet tudni kik az induló versenyző bébek?
mett nehhhhhhééééééééézzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Kép
kissmanó
 
 


Egy nap csak egy tipp.
De mivel ez az első nap,tehetsz egy tippet az 1-esre ha Manó is egyetért.

Kép
kata840725
 
 


éééssss akkó adva van a kérdésem, hogy ugye Domi is rajta van?

irul-pirul, de asszem jó ha 1 képet (a sajátomon kívül, persze) felismerek :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
kissmanó
 
 


Na, ez nem volt nekem világos, hogy bármelyik közül lehet 1 tipp,vagy csak az 1..és így tovább-ra.... Akkor már elsőnek elszúrtam :D Mindegy, akkor vegyétek úgy, hogy rosszul tippeltem az 1-es képre.

Banyoszka
banyoszka
 
 


amúgy a 9-es meg a 11-es tippelős most nálam. máskülönben a többire így kapásból nem vállalkozom.

Kép
kissmanó
 
 


Kata!
Szerintem is 1 nap 1 tipp, mert így is elég nehéz :D , kaphatnánk annyi segítséget, hogy mely babákra lehet tippelni? (Csak, hogy olyat ne írjunk, aki nem is vesz részt a játékban).

Amúgy szerintem az első Csillagék Borcsája. :wink:

KépKép
amadea
 
 


Banyoszka: nem, jöhet még 1 tipp, hisz ha valami téves infó miatt indul balul a kvíz, az csak kedvet szeghet.
Főrendező Anyuci: lehet ezt a kivételt tenni most a rajt után?

Kép
kissmanó
 
 


Szóval segítségképpen az induló versenyzők:BENJÁMIN,NOÉ,LILIEN,RAFAEL,ZÉTI,PETRA,ÁRON,GÉZA,DOMINIK,NÁNDI,BORCSA,MARCELL,ZALÁN,BENEDEK,KARCSIKA,NIKI,LORKA,NÓRA,EMMA.

Kép
kata840725
 
 


hú, atyám: Amadea...ezt jól bevállaltad. tied a mai első tipp.
tényleg, azt is díjazni kéne....hisz én itt gatyázok, más meg belevág a közepébe.
szal részemről a fair play díj az Amadeáé.

Kép
kissmanó
 
 


Én tudom az 1,5, 9,11,12,16,-ost,

Banyoszka
banyoszka
 
 


Köszi lányok, akkor a helyesbített tippem az 1. fotóra Kissmanóval egyetértve Amadea Nórija!

Banyoszka
banyoszka
 
 


Banyoszka: tudod, vagy sejted?
mert ha tudod, akkor én már nem is pályázom meg csak az utolsó helyet.

Kép
kissmanó
 
 


Szerintem tudom :lol: De majd kiderül, lehet, én fogok a legjobban meglepődni!

Banyoszka
banyoszka
 
 


Banyoszka: igazat kell adnom.
Akkor csatlakozom

1-es fotó Nóri.

Kép
kissmanó
 
 


AKKOR AZ ELSŐ HELYES TIPPELŐ 3,AZ ELSŐ TIPPELŐ HA NEM TALÁLTA EL 2,A KÉSŐBB HELYESEN TIPPELŐK PEDIG EGY PONTOT KAPNAK.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kata840725 2009.09.22 09:37-kor.

Kép
kata840725
 
 


na, beazonosítottam az utolsó fotót. így most tiszta szerencse, hogy a játék végéig nem lehet tudni melyik babók derültek ki a helyes tippel. így van esélyem az uccsó képre :wink:

Kép
kissmanó
 
 


Kata: de hát tippelt Banyoszka az 1-es képre, hogy az Nóri.
Amadea szerint Borcsa az 1-es.
Kissmanó (jómagam hehe) is a Banyoszka véleményét osztja. Nóri van az első fotyón.

Kép
kissmanó
 
 


Na,mindenki eltűnt? :shock: :lol:

Banyoszka
banyoszka
 
 


én itt lennék.

Kép
kissmanó
 
 


Banyoszka: asszem ketten lennénk a kíváncsi fáncsik. :roll:

Kép
kissmanó
 
 


Hát, én ettől a játéktól azt reméltem, jócskán felpörög a topic, lehet, tévedtem! :(

Ja, Mukkancs írt válasz sms-t, küld Ő is fotót, de azt hiszem, ezzel már elkésett. Én még tegnap délelőtt dobtam rá az sms-t, azt reméltem, hamarabb reagál majd :?
De biztos nem volt ideje!

Banyoszka
banyoszka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?