Új privát üzeneted érkezett!

Tengdi!

Sajnálom, hogy ennyire nem jött be neked a szülésznő, nekem is ő volt bent, mikor szültem, nem fogadott volt, csak akkor ismertem meg, de velem nagyon kedves volt.....segítőkész, és már várta otthon a családja, de mégis bent maradt velem végig, igaz össz-vissz 3 órát voltam ott, utána már csak varrtak, akkor elbúcsúzott. Kedden szültem, szombaton jöttünk haza, de többször benézett hozzám és a babához, hogy hogy vagyunk, hallotta elájultunk, de mondta ez előfordul..pedig hangsúlyozom, nem fogadott volt, pénzt se adtunk neki, az orvos mellett nem tudtuk vállalni, pedig szívesen adtunk volna neki.
Viszont a burokrepesztés nálam nem "gyártott" megviselt gyereket, egy darab ránc, vagy véraláfutás se volt rajtunk. Kérdezték is, hogy császáros baba volt, mert annyira nem viselte meg egyáltalán a kijövetel. És repesztés után nálunk hamar jöttek a tolófájások, de én utána szülősámlin ültem. Ja és semmit nem kaptam, oxyt se....!Lehet hogy gyakran jár együtt vele, de nem törvényszerű. Sajnálom hogy nálad szükség volt rá..nem tudom milyen lehet a fájás oxy mellett gondolom nem kellemes.. :cry:
fruzsa7
 
 


Szia Baba!

Én már most alig vérzek két hét elteltével. Szerintem inkább menj orvoshoz, az abiztos, főleg, ha fájdogál is a hasad!!!!!

Fruzsa!
Hozzám egyszer nézett be, de ez nem is lényeges, azt hidzem neki nem jött be, mikor mondta Kardos doki, hogy külön kívánságaim vannak...vagy csak nem volt jó napja...ezer oka lehet...
persze, tudom, hogy nem törvényszerű az oxi burokrepesztés után, meg mondom nekem nem is az volt igazán bajom utólag, az a szülés előtti dilemmám vilt. Nekem az nst a mumus. Na de mindegy, több szülésem nemigen lesz.

Gabi
Igen, így oké az nst, megértem, ha időnként ellenőrzik a szívhangot...bár ez is kórházfüggő...van ahol csak akkor, ha gond van...
Igen, Kardos az nagyon oké...ha 10-15-el fiatalabb lenne asszem még bele is zúgtam volna :oops: :D :D :roll:

Kép
Kép
tengdi
 
 


Tengdi gondolhatod én meg 18 éves korom óta járok hozzá, ráadásul engem tanított az egészségügyibe. De nem emiatt járok hozzá, hanem mert anyukám is hozzá jár azóta amióta a Kardos végzett az egyetemen, és a tesóm dettó azóta. Úgy hogy nálam egyértelmű volt hogy őt választom.

Az én szülésemnél mondjuk így utólag jó hogy ment az nst időközönként mert amikor Nóra született akkor derült ki hogy anyakára és a hátára volt keresztbe tekeredve a zsinór úgy hogy a hónalja alatt ment át. Azt mondta a Kardos hogy volt már egy pár szülése de ilyet még életében nem látott. Jó lett volna lefotózni de arra nem volt idő, nehogy gond legyen. És az nst-n semmit nem mutatott belőle, nem esett le a szívhangja egyszer sem, szerencsére, de azt mondta hogy ilyen esetben már komoly szívhang leesések szoktak lenni. De úgy látszik ez az én szüléseimnél vonzza magát mert Rékának meg 2 volt a nyakára egyszer a vállára és egyszer a derekára tekeredve és ott sem volt semmi gond a szívhanggal.

Én 5 hétig véreztem most a szülés után.
Szerintem is menj el dokihoz, mert lehet nem húzódott még össze rendesen a méhed és azért vérzel még mindig

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 

 
 

Sziasztok,

Baba, sztem nem kell aggódnod a vérzés miatt, 4 hét az szinte semmi, ahhoz képest h én 8 (!!!!!) hétig véreztem!!!!
Úgy a szülést követő 4. héten megjártam éjjel 1-kor a Bajcsyt Lucástul (miután óriási mennyiségű alvadt vér távozott belőlem), aztán az 5. héten elmentem Kardoshoz hogy még mindig vérzek (de nem gyengén). Kaptam Ergam cseppeket (semmit nem ért, és a hasam egyszer se fájt tőle), de a 8. hétig tartott a vérzés....gondolhatod h már tökre ki voltam akadva, és marhára elegem volt. De aztán egyik napról a másikra elmúlt.
A 6 hetes kontrollon kérjél egy UH-t, de tuti semmi bajod nincs, csak te is hosszabb idő alatt tisztulsz ki, ennyi.

Tengdi, sztem a szülésznő nem bunkóságból kötötte rád az NST-t hanem azért h ő abszolút szakszerűen járjon el, neki ez a dolga. Az más kérdés h nem igazán vette figyelembe a kérésedet meg Kardos utasítását...de a lényeg h túl vagy rajta, ez már történelem. :)
Az jó amit Kardosról írtál.....mikor anyukámat először vittem hozzá, kijöttünk a rendelőből és közölte h milyen kedves és jóképű ez a doki.... :lol: Amúgy az! Marhára bírom én is!

Esztke, megnéztem: Luca 9-10-11 naposan 30-70 közöttieket szopizott ki, kb. 1 óra alatt, és ez bazi lassú evésnek számított, mindenki ezzel macerált h ezt a mennyiséget 15-20 p alatt meg kéne ennie. De Luca rettentő lassú evő volt és a mai napig is az.
Mindenesetre Luca 4 óránként evett akkor és most is, és a 30-70 mili tej mellé mindig kellett neki adni pótlást: vagy lefejt tejet vagy tápot, mert ordított h még éhes.

Mellszívót lehet kölcsönözni pl. a Minimanóban (14. kerület)

http://www.minimano.hu/kolcsonzes/10/

De ha megkérdezed a védőnődet, ő is biztos segít.

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!
Dia! köszi a történetet! Nálunk először vmi Bibi nevű szülésznő volt bent, és ő kötötte rám az nst-t. Azt hittem, hogy csak negyed óráig lesz rajtam, aztán hagynak, de mikor kétszer kértem, h vegye le, közölte, h ennek végig rajtam kell h legyen, és úgy rámszorította, h nekem is bemélyedt a hasamba Hunor fejénél. Azután azt piszkáltam mindig arrébb...
Szerintem ha nem lett volna dömping és több idejük lett volna rám, akkor beleegyeztek, h ne végig legyen rajtam.
Én még szeretnék szülni itt a BAjcsy-ba, de amiatt azért kivagyok bukva, h doki mellett még szülésznőt is kéne fogadni, h tényleg úgy legyen a szülés, ahogy én szeretném...
A második szülésznőm, akivel végül szültem, ő volt az Ildikó. Velem sem voltam egy hullámhosszon, de az ő gyakorlottsága azért jól esett. Viszont egyfolytában azt szajkózta, h ne mozgassam a karom, mert kijön a kanül. Basszus! AMikor vajúdok ezerrel már az oxytól, akkor baromira nem tudok odafigyelni rá.
szóval én sem a legjobb szülésznőket fogtam ki :(

Egyébként megvagyunk Hunorral, csak baromi hisztis :( Már kezd kőszikla szívem lenni :cry: Csak akkor hagyja abba, amikor felvesszük a karunkba. Ezt csinálja napok óta. Előszőr a frontra fogtuk, h biztos az viseli meg, így egyfolytában a karomba volt. Aztán hozzászokott, és azóta, ha nem alszik, vagy nem szopizik, akkor üvölt, mintha kínoznák... Ha melléfekszem és magyarázok neki, az se elég, és üvölt, míg fel nem veszem.
Szerintetek mit lehet még vele csinálni?
Alig várom, h nagyobb legyen és érdeklődő, mert még nemigen tudom lekötni a figyelmét, csak pár percre.

Rita!
Köszi a tescós tippet. TEgnap megvettem a téli felszerelést! kabát, meg kardigánok. De milyen igazságtalan, h 3szor annyi lány ruha van, mint fiú!

Baba! én is még vérzek egyfolytában... de szerintem is inkább menj dokihoz! Az a legbiztosabb.

Fruzsa! mikor mentek sétálni? szerdáig dolgozik a párom, így egyedül vagyunk! :)

Kép
Kép
nikilány
 
 


Köszi Rita az infókat. Orsi is így eszik kb. Éjjelente több a tejem, akkor van, hogy 70-80-at kiszopizik 45 perc alatt. De nappal főleg délután nagyon kevés van, akkor 30-40. De tegnaptól kapja a pótlást, és így álatlában ciciből 40-50 megy és 30ml tápszert kap még, illetve annyit amennyit megeszik. Aztán estére a fejésekből összejön annyi, hogy egy pótlást a lefejt tejből kap. :)
Eddig görcsöltem rajta, aztán úgy döntöttem, hogy attól még nem leszek rossz anya, ha nem tudom csak tejjel etetni, és még az is lehet, hogy megnyugszom és tejcsárda leszek... :lol: Csak a hülye védőnöm, már az 5. napon felidegesített, mert Orsi csak 20-30 g-okat szopizott és szó szerint azt mondta nekem, hogy én éheztetem a gyereket és azonnal adjak neki tápszert... teljesen kiborultam,aztán mostmár van, amikor 70 g-ot kiszív, szóval nő a tejem mennyisége.. Na, mindegy. Amúgy mi kb. 3 óránként eszünk.

Kép

Kép
esztke
 
 


Nikilány!
Sajnos el kell hogy szomorítsalak mert nem biztos hogy ez fog enyhülni, nekünk Bulcsú már lassan két és fél hónapos és minden este üvölt és nyügős már mindent kipróbáltam és sajnos semmi nem hat, így marad az idő :( Az idegrendszerem néha már nem bírja így én is, sőt már a férjem is néha kiborul nem is kicsit, de hát sajnos ez van... türelem, kitartás neked is!!! :-)

Esztke ez a védőnő bolond!! Még úgy emlékszem hogy Bulcsú egy hónapos volt talán, mikor mondta hogy ne aggódjak mert kb. 80 ra max. kalibrálva a pocijuk, persze minden bébinek más az igénye, de nem hinném hogy Orsi keveset eszik... Szoptasd minnél többet úgy fog nőni a tejci mennyisége!!!!

tücsi85
 
 
 


Szia Rita!

Nem tudom emlékszel -e még rám, ajánlottad nekem Kardos dokit.
most úgy áll a helyzet, hogy ma megyek hozzá, mert összejött a baba.
Bocsi, hogy így bepofátlankodtam, csak a másik topik már egy hónapja nem megy, örültem, hogy itt megtaláltalak :)

Mindenkinek Gratula a babájához :)

Ha gondolod megírom majd mi volt...
Úgy látom itt többen is Karodoshoz járnak, remélem én sem bánom meg.

további jó babázást!
avent02
 
 


Nikilány!

Mi csütörtökön megyünk oltásra, aznap biztos nem megyünk majd ki, hacsak nem viseli olyan jól, de ma és a következő két napban is szeretném sétálni vinni, ha úgyis egyedül vagy ha gondolod megbeszélhetünk egy sétás babakocsis talit, csak ugye ez evéstől is függ, bár mi 3-4 óránként eszünk, épp most egykor ettünk, ha minden jól megy 4-kor jön a köv. és utána leviszem. De priviben elküldhetem a a telszámom, legfeljebb sms-t küldők, ha lemegyünk.
Amúgy pont pénteken láttalak benneteket az ablakból sétálni, apa kezében volt Hunor, bordó babakocsi, csak nem akartam kiordítani, mert nem tudtál volna szerintem hova rakni.
Amúgy Beni pont ilyen volt másfél hós koráig, én hordozókendőbe kötöttem, nem maradt el csak kézben úgy is aludt, mert ha letettük, felébredt...baromi fárasztó volt, de most már kezd elleni, és aludni is, igaz vettem neki cumit is ami néha elaltatja. Csak az időt tudom ajánlani, ill. a hordozókendővel legalább a kezed szabad lehet.

A lényeg: ma 4 után szándékozunk lemenni, ti is jöhettek, ......

Kép :D
fruzsa7
 
 


Nikilány!

szóval azt akartam írni, hogy priviben cserélhetnénk számot..csak belebonyolódtam saját magamba... :D
fruzsa7
 
 


Nikilány

Ábel van, hogy 6 órát fenn van, ebből el-elszunnyad 10 perceket a kiságyban.
De rendesen csak a karomban alszik el, sokszor amint leteszem felébred seperc alatt.
Vagy cicin alszik el, de meg kell várni, hopgy ez mély alvás legyen, mert nagyon éber baba.
Azonkívül hasfájós is.
Én felveszem és míg nem tudok beszerezni hordozót, addig fél kézzel teszek ezt azt.
Nem hiszem, hogy egy ilyen picike baba tud manipulálni, valamiért szüksége van rád, a közelségedre, próbáld megadni neki. Ábelnél kísérleteztem, s volt olyan, hogy elaludt, s ha kb 2 méterre eltávolodtam felébredt. Akkor nem kellett fogni, de mellette kellett lenni.
Persze mindenkinek más a tűréshatára, volt, hogy estére én is anyáztam már....de inkább szaladjon a lakás, viszont olyan hamar fel fognak nőni, s én szeretném minden percét kiélvezni a dédelgetésnek....én még Mátét is szoktam.

Pont emiatt iszonyú káosz van nálunk... :oops: nem szívesen venném a váratlan vendéget most.... :lol: na de próbálom figyelni Ábel szokásait, s kialakítani egy napirendet, akkor könnyebb és tervezhetőbb lesz kicsit az élet.

vagy nem??? :shock: majd elválik...én bízom benne

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Megjöttem! Meggyógyultam végre.
Köszönöm, hogy aggódtatok értem! (már aki aggódott) :wink:
Szerencsére Bogi nem kapta el!
Ma voltunk orvosnál, 6kg20dkg, és 63cm. Oltást is kapott, amit szó nélkül eltűrt!
Rakok fel majd néhány friss képet.

baba, Dia!
pü. ment!

Dia!
Ábel csuda helyes kislegény!

Évi!
Régen láttunk Hanna babáról friss képet! (vagy csak én vagyok vaksi?!)

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Egy friss kép:
(a többit majd holnap)
Ez még az elutazásunk előtti napon készült.

Kép

Nagyfiam és kislányom

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok Lányok!

Eslő hosszu utunk megvolt a hétvégén, elutaztunk Hévizre. Ricsi szerencsére végig aludta odavissza az utat, sőt majdnem az éjszakákat is.:)
Az nst-hez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy rajtam is rajtam volt 5 órán keresztül, de én ennek csak örülni tudok, mert igy vettük észre hogy a fájásoknál esik Ricsi szívhangja és ezért is kellet a császár:(

Niki
nikike75
 
 


Esztke, ne foglalkozz a védőnővel, felejtsd el. Dehogy éhezteted!
Egyébként én eléggé ki voltam akadva h tápot kell adjak Luccnak, én annyira úgy készültem h tejbár leszek, dőlni fog belőlem, és ihajj-csuhajj, de ez csak az első 3 hétben volt igy, és ugye Luca sem erőltette magát az ügy érdekében. De hát minden nem lehet tökéletes, és beletelt vagy 2 hónapba mire ezt hajlandó voltam elfogadni.
Amúgy Orsi még annyira pici, tuti h nagyon kifárad a hosszú szopizástól és már alig van ereje a további szopihoz, viszont üvegből könnyebb nekik szivni, a kaja meg kell...uez volt/van nálunk is. De ettől még simán lehetsz tejcsárda pár nap múlva, addig meg add a pótlást ha kéri. Sztem a lényeg h egye meg amit szeretne, túletetni úgysem tudod, és ha tele a pocak, akkor nyugi van. Pláne ha nem hasfájós.

Olvasom amiket írnak a fiús anyukák, ez a hülye hasfájás nagyon szar dolog, sajnálom a gyerekeket+szülőket is!!!! Szerencsére Luccnak nem fáj a pocija, kakilni is rendszeres tud, ezek szerint ez nagy adomány!

jó éjt,
R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Ja, Marcsi: tök jó ez a kép! Vicces! És Bogi nagyon cuki!
Hány év van köztük?
Ismerős a dolog, én 36 leszek novemberben, a legkisebb húgom 14 lesz szintén nov-ben. :lol:

Kép
szolnoki rita
 
 


nagyon nagyot nőtt Bogi!!!!
szerencse, hogy nem kapta el a náthád, nálunk persze hogy Máté belemászott, most azt sem tudom hogy különítsem el őket.... :evil: s persze Máté közérzete sem jó, több figyelemre vágyik nyűgösebb....de már sikerült odabújnia Ábelhez reggel, remélem valahogy csak megússza a picuri...

Nikike
rajtam hiába volt, mert nem lehetett hallani, tehát ha romlott volna a szívhang sem veszi észre senki....meg folyamatosan akkor sem kell...de mostmár ejteném a témát...el szeretném ezt a részét felejteni....inkább arra akarok emlékezni, mikor unatkoztam vajúdás közben....eleinte....tényleg így volt....

Kép
Kép
tengdi
 
 


sziasztok!

Rita
Csaba és Boglárka között 23 év a különbség.
:)

Megpróbálok néhány képet feltenni.
Kép olvasok

Kép anyuval a tengerben

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Még kettő:
Kép kirándulunk apával

Kép nagyival az étteremben

bocs ha sok voltam! :roll:

további szép napot!
baba!
próbáltalak hívni, de ki vagy kapcsolva!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!
Csönd van! Hunor itt alszik a hordozókendőben! :) Így közelről érezhetem a szájszagát :lol: A D vitamintól már nem babaszaga van, hanem fura szaga. Nektek is más szagú lett a babátok?
Éreztem, h az a jó neki, ha a kezünkben van, de órákig tartani gyenge vagyok. A háztartás nem is érdekelne, de a karom nem bírja. Meg a tanácsok, miszerint ha hozzászokik, akkor sose fogom tudni lerakni...
Ez a kendő azért jó dolog, bár kicsit összenyomja szerintem... Minden mozdulatát úgy érzem, mint mikor a pocimban volt :)

Bogi mekkorát nőtt! Fürcsizett a tengerben?

Dia! hát nem irigyellek a náthás Máté miatt... gyógyuljon meg mihamarabb!

Fruzsa! megy a privi!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Nikilány
Nem fürdött Bogi a tengerben! Csak a lábacskáit lógattuk bele és a kezeivel pancsolhatott benne.

Dia
Jobbulást kívánok Máténak!

Csajok! Most akkor legyen tali vagy ne legyen????????? Mikor??????????? Jöttök hozzánk vagy menjünk máshova?????????

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!
Marcsi! Miért nem fürödhetett a tengerben? Nem volt olyan tiszta? A sós víz elvileg fertőtlenít is...
Legyen tali! Nekem jó ötletnek tűnt a bababörze alatt talizni, de többen írták már, h nem mennek a tömeg miatt... szóval, akkor nálad lehetne megint? :roll: :D

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!

Talán még emlékeztek rám, pár hónapja írtam ide, de úgy éreztem nagyon kilógok közületek. 2 hónap próbálkozás után, egy petefészekkel sikerült teherbe esnem, holnap megyek dokihoz.

Lányok ha időtök engedi, írnátok nekem a kórházról? Szülészetről, szülésznőkről, csecsemős nővérekről? És még ami eszetekbe jut.
Hálásan köszönöm előre is.

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok, kicsit eltűntem, most visszaolvasok......

Esztke, a védőnőt tíltsd ki a lakásból. Ezt nagyon komolyan mondom. Ekkora bunkót. Nem elég, hogy ilyenkor elesett az ember, még szemétkedik is. Nyugi Orsi nem éhezik. Semmi baj nincs a hízásával. Lotti két hét alatt hízott most 10 dekát. Ez van. Ne mérd mindig, és nyugi képes vagy arra, hogy tejcsivel etesd. Hidd el nekem jó?

Rita, a férjed is nyugodjon meg. Örülök, hogy te már legalább megnyugodtál. Nem malacokat nevelünk, úgyhogy úgy gyarapodnak, ahogy nekik éppen jó. A lényeg, hogy gyarapodnak.

Tengdi, hát át tudom érezni az NST-s bulit. Rajtam egész vajúdás alatt ott volt, ráadásul feküdnöm kellett. Nem is tudtam, hogy lehetett volna máshogy is..... így nagyon gáz volt. Mindenesetre hős vagy. Ábel meg gyönyörű.

Marcsi annyira édes Bogi. Különösen kedves nekem, mert hasonlít az én hajas babámra :lol: Ő is szöszi. Nagyon jó a tesós kép. Először azt hittem ő a férjed :oops: :oops:

Susy, gratulálok. A csecsemősök olyanok mint tengdi írta. kb. 2 normális van közöttük. A szülésznők jó fejek, de ugye mint láttuk kifoghat az ember rossz napot. Orvosod lesz?

Niki, én is a hordozókendőt javasoltam volna. Miért tartod a kezedben? Hogy kötötted meg? Gondolj arra, hogy Hunor még csak most jött ki a jó meleg biztonságos helyről, és minden új neki. Ölelgesd minél többet. Hat hónapos korig nem lehet elkényeztetni a gyereket. Megértem azt is, hogy néha besokalsz. Én is voltam és vagyok is így, ilyenkor jön jól egy férj, vagy valaki aki megnyugtat.
Nekem nem lett szagos Lotti a vitamintól.

KépKép
trinky
 
 


Fruzsa, nagyon édes Benjámin. Tökéletes :D :D

Marcsi örülök, hogy meggyógyultál.

Esztke, bejött az infacol? Ha az nem, akkor ajánlom az espumisant. Nálunk egyedül ez vált be. Nyugi már csak 2,5 hónap van a hasfájából. 3 hónaposan általában elmúlik :D :D Na jó, van, hogy hamarabb...

Avent, nekedi is gratulálok a babához.

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!

Susy, gratulálok a pocaklakóhoz! :lol: Nekem a fogadott orvosom Palczert Miklós volt, a szülésznő meg Tóthné Móni. Ők mindketten nagyon kedvesek voltak, de akikkel utánna találkoztam ők is nagyon aranyosak voltak! A csecsemősöktől mindent kérdezni kell egyébként nem nagyon foglalkoznak az emberrel. De szerintem nagyon jó választás a Bajcsy kórház. Én örülök, hogy ott szülhettem.

Esztke, hasfájásra nekünk is az espumisan vált be. A héten meg kipróbáltunk egy homeós bogyót (nux vomica, napi 1-2x5 bogyó) a bukásra, székrekedésre, haspuffadásra ajánlották és úgy néz ki beválik! Legalábbis a kakis pelusokból úgy látjuk. Persze lehet, hogy semmi köze hozzá. :shock: Náluk ezt nem lehet tudni!

Egyébként velünk minden rendben. Emma már 170 ml-t eszik napi ötször. Ma voltunk először babaúszáson a Köszi tanuszodájában. Hát elképesztő volt ahogy tetszett neki minden, örült mindennek. Még akkor is vigyorgott amikor a tanárnál volt és fújkálta az arcát. :lol: Most olvastam vissza, hogy sokan írtátok, hogy jártok/járnátok. Esetleg volt ott ma valaki, vagy szoktatok menni. Azt tudom, hogy Andyék járnak, de ő írta, hogy ma pont nem lesznek, de rajta kívül valaki esetleg??? Nekem annyira rossz az arcmemóriám, hogy fényképek után biztos nem ismernélek meg benneteket személyesen. :lol:

Szép éjszakát mindenkinek...... :D

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok

Nagyon-nagyon régen nem voltam,de mindig olvaslak benneteket,úgy ahogy képbe vagyok.

Először is mindenkinek gratulálok..gyönyörűek a babák és szépen nőnek...

Crissy,Andy..szerintem együtt voltunk babaúszáson.
De csak a babátokról ismertelek meg benneteket..már ha ti voltatok...
Crissiben biztos vagyok...tegnap egymás mellett álltunk amig vártuk,hogy bemenjünk.apával voltatok ugye??
Remélem tényleg ti voltatok és most nem csinálok magamból hülyét :oops: :lol:

Mi jól vagyunk Lili már jövúőhéten 6 hónapos!! :shock: hihetetlen...

Remélem nem zavartala benenteket.
Puszi NEktek

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk tanácsadáson, és hát Bulcsú úgy nő mint a gomba, 6050gr. és 62 cm. Az alsó karja már olyan mint Popeyeé :-) A hasfájásunk kezd alább hagyni, már nem adok neki semmit rá. Az esti elalvással küzködünk mint egy kicsit, de remélem hamarosan az is beáll már.

Susy: Nekem Dr. Boros Edina volt a dokim, és választott szülésznőm Bányai Nóra, mindkettővel tökéletesen meg voltam elégedve, profik voltak, nem voltam ágyhoz kötve az nst miatt a vajudás alatt sem, és Nórát tényleg csak ajánlani tudom, fiatal és nagyon kedves, és szülés után még számtalanszor bejött hozzám és segített mindenben!! A csecsemösöket valóban neked kérned hgoy segítsenek, jöjjenek! Teljesen meg voltam elégedve a kórházzal, tökéletes választás a Bajcsy!!

tücsi85
 
 
 


Sziasztok!

De jó, hogy többen is előkerültetek! :)
Nagyon örülök nektek! Törpiri! Dehogy zavarsz! Gyere máskor is!

nikilány
Bogi fürödhetett volna a tengerben, hiszen gyönyörű tiszta volt a víz. De én hidegnek találtam! :roll:
Tali természetesen lehet nálunk, ha gondoljátok! Én szívesen látlak benneteket! Jó lett volna a héten, hiszen gyönyörű idő volt!(csak lesz még ilyen) De lehetünk a lakásban is ha kint fujj van!

Susy
Gratulálok a pocaklakóhoz! Remélem most már jössz sűrűbben!?! Az én orvosom dr. Szécsényi István volt, a választott szülésznőm pedig Deákné Nyirkos Zsuzsa. Mindkettővel tökéletesen meg voltam elégedve!

Trinky
Köszönjük a dícséretet! Lotti is ilyen "hajas baba"? Én már kezdtem aggódni, hogy Bogi ilyen "kopasz"! :wink: (Nem is az! Csak szőke) Hát igen! A fiam már felnőtt férfi, akár a saját gyerekét is tarthatná a kezében!(bár még bőven ráér, szerintem)

szép napot mindenkinek!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


tücsi
Gratulálok, hogy Bulcsú ilyen szépen fejlődik!

És persze mindenki másnak is gratula! Hál'Istennek, hogy ilyen szépen nőnek, fejlődnek a babáink! :)

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Törpiri, Andy nem volt tegnap babauszin, azt hiszem megint vidéken vannak. Mi apával voltunk együtt, Emmán lila bugyogó volt rajtam meg fekete úszódressz. Nem tudom sajna, hogy ki lehettél, annyian voltunk ott és baromira zavart az a tumultus meg a nagy meleg. :oops: Alig vártam, hogy bejjebb mehessünk. :?
Körbeírnád magatokat kicsit, hátha beugrik. 8)

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Crissi kicsit félreérthetően irtam..tudom,hogy Andy nem votl tegnap de bennetek biztos voltam...
Pont mellettetek álltunk amig be nem mentünk..a nagy fiammal voltam...

Szemüveges,vörös...a fiam is szemüveges...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Fiam meg is jegyezte,hogy milyen édes hajasbabátok van...onnan ugrott be,hogy én ezt a babát már láttam....és most gyorsan visszakerestem a képet :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Iiiiiiiigen, így már tudom!!! :lol: Neked akarta lekapni a szemüvegedet az a kisfiú, ugye?

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Igen :lol: :lol: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Akkor egy Lili kép :lol:

Kép

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulációt, és az infót is. Van orvosom, Dr Nagy László, ő csinálta a műtétet is, nagyon meg vagyok elégedve vele. Örülök, hogy ilyen sok jó szülésznő van, legalább lesz ki közül választani, bár nekem nagy esély van császárra is.

Igyekszem jönni majd, de egyenlőre nagyon hulla vagyok, egyfolytában aludnék, és a hányinger is non stop, ráadásul még felújításban is nyakig benne vagyunk.
Még egyszer köszi mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon édes a Babája!
Tegnap voltunk 2 hetesek és megmértem Orsit pucéran és 3200 g. A kórházból 2814 g-mal jöttünk ki, jó sokat hízott. :D Egy kicsit furi napunk is volt, este 5 órát aludt és utána 20g-mal többet evett mint szokott, aztán meg nem aludt 2 órán keresztül, akkorra megint éhes lett és adtam neki enni, de csak a felét ette meg, mint amennyit szokott. Éjszaka is 30g-mal kevesebbeket evett, de eggyel többször fent volt. Lányok Ti hogy bírjátok/bírtátok a 24 órás műszakot? engem eléggé megvisel, főleg estére vagyok nagyon ki...

Kép már így elmocorgunk alvás közben :)

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!

Esztke, nagyon édi Orsi! Luca ilyen pici korában még nem mocorgott semerre, csak feküdt kinyúlva vagy összekuporodva mint egy kis béka, meg se mozdult alvás közben...bezzeg most!!!!!
Este 10-kor egészen az ágy végébe tesszük le, reggel 6 felé már az ágy másik végénél alszik, a feje koccanásig, és tiszta ideg hogy nem tud továbbkúszni, na akkor szoktam felébredni hogy nyöszörög, és lejjebb húzom. És alszik tovább. :)

Én is hulla fáradt voltam az első hetekben, este 7 körül már totál ki voltam nyúlva, 11-kor bedőltem az ágyba és sztem ugyanabban a pózban keltem hajnalban etetni. De nyugi, ez kb. 1 hónapig tart, utána abszolút megszokod...persze én könnyen dumálok, mert el vagyok kényeztetve, mivel Lucc ilyen pici korában csak 1-szer kelt fel hajnalban. De a napi pörgéstől, etetéstől, házimunkától, meg mindentől én is ki voltam nyúlva...

Crissy, a babúszással kapcs. van pár kérdésem:

- hol van pontosan?
-minden nap lehet menni? és több időpont van 1 nap? csak azért kérdezem, mert nyilván 2 etetés között érdemes úsztatni, de nem közvetlenül kajálás után, gondolom az nem tesz jót a babának.
- mit adsz Emmára, azt a pelust amibe nem megy víz, illetve amiből nem folyik ki a cucc?
és kb. mennyi ideig tart egy ilyen foglalkozás?
- honlapjuk van esetleg?

Mert a férjem is teljesen be van indulva h viszi Lucát úszásra, ő már 1 hónapos korában vitte volna. Van aki azt mondja h 5 hós kortól javasolt, dokinéni aszonta hogy legalább 1 kötelező oltása meglegyen és akkor vigyük, azon meg már rég túl vagyunk...de majd 7főn megyünk megint dokihoz, és megkérdezem újra h akkor most vihetjük-e?

Kérdés: Luca új mániája (kb. 1.5 hete kezdte) hogy az öklét állandóan tömi a szájába, kaja előtt, közvetlenül kaja után, szóval állandóan. A cumit is kiveszi a szájából, és inkább az öklét gyűri.
Na most vagy felfedezte h jéééé neki van keze amit kiválóan lehet rágcsálni, vagy esetleg az ínye már kezd keményedni és azért csinálja? Szerintetek? Gabi, Crissy nálatok is csinálják a gyerekek?

Már próbálok Luca kezébe adni olyan dolgokat amiket rághatna, de még picike hozzá, egyelőre csak véletlenszerűen tapizza a dolgokat és inkább nézegeti őket.

Kép
szolnoki rita
 
 


Rita!

Olyan vicces amiket írsz egyből Bulcsúra ismerek!! :-) Ugyanazt csinálja, koccanásig kúszik és utánna tiszta ideg hogy nem tud tovább menni :D hát megzabálom, a másik meg kb. 3 napja Bulcsú is eszi az öklét állandóan :-) Szerintem felfedezte hoyg van keze :-) Tök jó olvasni, hogy felfedezhetőek ugyanazok a dolgok a bébikben!!

Jaj és képzeljétek elaludt tegnap fél 11 kor este és reggel fél 8 kor kelt!!!!!!!!!!!!!!!! hát felkeltem és most nem tudtam mivan, most vajon felkeltem éjszaka csak nem emlékszem rá ??!!! :-D két és fél hónapja előszőr aludtam egyfolytában 8 órát!!!!!!!!!!!!! hihetetlen!!!!!!!!!!!! az élet apró örömei!!!!!!!!!!!!:D

Esztke, na aggódj én is nagyon kivoltam komolyan olyan fáradt voltam hogy tisztára magamba zuhantam már csak bőgni tudtam :-) de tényleg olyan másfél hónapos korában már teljesen jól bírtam, sőt már kelek még akkor is mikor már ő nem :-D Kitartás!!!

tücsi85
 
 
 


Sziasztok!

Rita!
Mi 2 hósak vagyunk, de nálunk is megy az ököl majszolása, sőt nálunk Beni így jelzi hogy éhes, nem nagyon sír legfeljebb nyöszörög, de oldalra fordul, ököl a szájba, és szó szerint szívja..erre kelek éjjel, hogy hallom ahogy cuppog vele. Mi nem előre hanem oldalra vándorlunk éjjel. Keresztbe fekszik, de akkor is ha hajnalban magunk mellé vesszük. Egy H betűt képezünk így hárman az ágyban.

Csütörtökön megkaptuk az oltásokat, szegénykém úgy sírt, levegőt alig vett. Estére egy kis hőemelkedése is lett, kapott fél kúpot, védőnő azt mondta 38-tól adjak, pedig úgy tudom 38, 5-től kell, popsiban mérve. Na mindegy, most már nagyjából normális a hője, bár még mindig elég meleg az egész teste. Kicsit nyűgös.

De pont 10 cm-t nőtt két hónap alatt és pont 2 kilót, most 60 cm, és 5020 g (születés: 50 cm, 3020 g). Nikilánnyal és Hunorral is összefutottunk a tanácsadáson a dokinéninél, ők is szépen gyarapszanak, de majd ezt elmondja ő.


Esztke! Orsi nagyon szép baba.

Szép napot!
Fruzsa


Kép
fruzsa7
 
 


Rita

Babúszás a köszi-ben van szerdán 18-19-ig.és szombaton..2200/alkalom.

itt a honlap,ezen minden rajta van :wink:

http://www.aquakids.hu/

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Ne aggódj Esztke, hozzászokik majd a szervezeted meg a szülést is kipihened mostmár lassan és utánna jobb lesz! :wink: És nagyon édes Orsi!!!!

Rita, nálunk Emma ugyanilyen! :lol: Teljesen elmocorog hajnalra, arra kelünk, hogy dünnyög mert nem tud továbbmenni! Olyan édes, megzabálom, fel sem ébred arra, hogy visszarakom a helyére! :lol:
A babausziról én is Andytól érdeklődtem először. Mi a Köszi tanuszodájában voltunk, ott ahol Törpiri is írta, de lehet, hogy nem fogunk oda járni, mert a 18 ker-ben lakunk és elég messze van így babával. Egyébként én nem aggódom a kaja miatt, mert ha épp olyanja van akkor Emma bukik orrba-szájba még órákkal kaja után is, ha jó napja van akkor meg egyáltalán nem bukik. Úszógatyót ott vettem az oktatóktól, nagyon édes, a pociján meg a két lábán össze lehet húzni zsinórral és nem folyik ki a kaki. Majdnem mindenkin ez volt, 2700 Ft és nagyon sokáig jó rájuk. Mi szeretnénk menni most szerdán is, de a férjem jobban szeretne szombaton mert akkor 8-12-ig van és talán jobban eloszlanak az emberek. Szerdán az volt a baj, hogy ovis csoport van előttünk és csak egy pici öltöző jut a mamáknak-babáknak, meg sokat kell várakozni a dög meleg folyosón, férjemnek ez annyira nem tetszett, de ki lehet bírni. De valószínű hogy megnézzük jövőhéten a szombatot is hátha kicsit jobb. De szerintem érdemes elvinned ha ti szeretitek a vizet, mert akkor baromi jó családi program!!! :D

Ja, és az öklét sokszor tövig nyomja a szájába és már öklendezik meg bukik tőle de akkor is!!!!! :shock: Én teljesen ki vagyok rá borulva, de hiába adok oda bármit nem fogadja még el ő sem. Nálunk is az van, hogy sokszor még a cumit is inkább kiköpi csak betehesse az öklét!!!! :roll:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a bíztatást! Tegnap Orsi olyan jó kislány volt, egyszer vagy negyed órán keresztül csendben elnézelődött az ágyában. Este viszont szegény nagyon megszenvedett , 5 órán át fenn volt, eleinte még nem is volt gáz, de a végén már nagyon keserves volt és akkor akkorát kaksizott, 3szor is. Nagyon fájhatott a pocója. Én voltam a ludas, mert kicsit fűszeresebbet ettem. :( Bár nem is gondoltam rá, ilyen knorr porból készült bolognait ettem. De Szegényke egész éjjel küzdött a pukikkal... Viszont a hajnali szopiknál 90 g-okat kiszívott és nem kellett pótolni neki... :D Tegnap is csak 3szor kapott tápszer pótlást a 8 kajából és 2szer kapott pluszban lefejt tejet. Ki az akinek még vegyesen eszik a babája? CSak a tapasztalatokra lennék kiváncsi.
Az az igazság, hogy nem mindíg figyelek oda, hogy rendesen egyek, pedig az az egyik kulcsa a sok tejcinek és tegnap odafigyeltem és lám lett is sok tej.... :D

Orsi is szokta cuppogtatni az öklét, amikor éhes... De nem nagyon szeretném, ha ez megmaradna illetve azt nem szeretném, hogy az ujját szopja. Az első pár napban elfogadta a cumit, de aztán nem adtam neki pár napig, mert azt mondják, hogy rontja a szopás technikáját és azóta nem is veszi el. Majd meglátjuk....

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!
A kendő bevált! Most is abban szuszog :)

Esztke! tényleg barom a védőnőd! Szerintem ne etesd egyáltalán tápszerrel. Persze nem tudom, h elég-e Orsinak a tejcid, de ha leépíted a tápszerről, akkor a tejed is jobban beindulna. Pl. fejd minden cicizés után, még akkor is, ha pár mili jön le. Persze egyél, igyál sokat, és ha Orsi nem is enne 3 óránként, te akkor is fejhetnél. Én így csináltam pár napig, meg ittam a tejserkentő teát, és úgy beindult hogy csak na! Azóta nem is iszok minden nap teát, és nem is fejem már 2 napja, de Hunor több ideig van a cicimen, és így már azt érzem, h elég neki, és a cicim is kiürül. Szóval remélem beállt a kereslet-kínálat... Azért még néha fogom fejni, h biztos legyek, h elég jön ki.
Csütin voltunk mi is mérlegelésen, és 3740 g vagyunk! (3510 g született) Szépen nő, és hurkásodik :)

Egyébként én is hulla vagyok. Ma este már kétszer a sírás jött rám, annyira fáradt voltam. Persze Apát sem akarom mindig fárasztani, mert ő is fáradt és most már dolgozik :(

Fruzsa! Sajnálom, h Beni ennyire rosszul tűrte az oltást :( Jövő hétre majd megint megbeszélhetünk talit!

Tök jó, h ennyien vagyunk megint! és hogy van újból pocaklakó! :) Gratulálok!

Marcsi! azért érdeklődtem, h fürdött-e, mert Apa azzal nyaggat, h jövöre menjünk Görögországba, de szerintem az még messze lesz Hunornak. Erre te pont írtad, h voltatok Bogival. Aztán meg azt hittem van vmi tiltás, h nem lehet a babát a tengervízbe tenni...
Úgyhogy már nem tudok mit mondani Apának, h miért ne menjünk... most már csak az anyagiakon fog múlni! :roll:

Megyek aludni! Hunor végre elaludt!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Programajánló:
Babahordozó Hét, www.hordozo.hu programok menü alatt
Mi vasárnap mennénk.
(Orsi! vasárnap lesz beszélgetés a hozzátáplálásról)

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!
nikilány
Jövőre szerintem már nyugodtan mehettek! Bogi már most is nagyon jól bírta! Az utat végig aludta, a városnézést (kenguruból)apa vagy anya hasán nagyon élvezte, és imádta a tengerbe lógatni a lábacskáit! Tehát sokkal jobban tolerálta, pontosabban élvezte az egészet mint ahogy én gondoltam! Jövőre is szeretnénk menni (remélem lesz rá keret)és akkor már nagyokat fürödhetünk együtt!

esztke
Orsi nagyon aranyos kislány! Szépen fejlődik! Még olyan újszülött formája van. Bogi is nem rég volt ilyen pinduri, most meg már kész nagylány! :) Valóban nagyon gyorsan felnőnek!

Gyönyörű az idő, apa is itthon van, szóval: :D

Mindenkinek szép napot, és kellemes hétvégét!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!

Csak benézetem gyorsan...

Kedden, megszületett Kende. 48 cm és 2820g. Tegnap jöhettünk haza.
Egyelőre még nincs nagyon tejem, de próbálkozok folyamatosan...

Imádom... :D

Lili

Kép
édi16
 
 


Édi gratulálok!!!Sok boldogságot és sok tejcsit :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Gratula Édi!

Sok tejcsit és egészséget!

Kép

Kép
esztke
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: