Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta!
Azért vigyázzál mert ahogy minden terhesség más a tej is más. Wish is így van ezzel. Meg akikkel együtt szültem nekik a második volt már nem görcsöltek tudták mi a dolguk és hamar rengeteg tejük volt. :)

Kitartás hamarosan találkozol a kisasszonnyal.

Hunci!
Örülök hogy jól sikerült meg hogy elégedett vagy a dolgokkal. Azt gondolom én is hogy a rendszer kell a gyerekeknek főleg egy ilyen közösségben máshogy nem működik.

Tudom nekem még nem járnak közösségbe de akikkel beszéltem én is úgy látom hogy nagyon fontos hogy az ember tudja elengedni a gyerekét. Most én is úgy gondolom ez a kulcsa az egésznek.
Anyura kell otthagyni ott maradnak szívesen (szívesen hagyom ott) anyósnál nem akarnak (nem is szívesen hagyom ott).

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kriszta :)
Úgy van, ahogy Zsebi mondja. Vasárnap szültem és kedden már 60-akat fejtem ki a mellemből és ez nem koppanásig volt, csak hogy ne feszüljön annyira. Azóta is elég jól van tejem, bár ugye fejek farkasoknak minden este és ott látom, hogy ingadozik a mennyiség. van hogy miután Zsófi jóllakott még lefejek 220-at, máskor meg csak 40-50-et.
Egyébként nem tudom mennyire ettől van, vagy mennyire a gyereken múlik, de Zsófi az első perctől fogva sokkal jobban alszik éjszaka, mint Balázs aludt. Jellemzően 11-12 órát alszik, egy vagy két felkeléssel. Egész pihentető :D

Emma :)
Két üvöltő gyerek... Hát igen, nem az anyaság legfelemelőbb pillanatai. De amikor Balázs Zsófit puszilgatja, vagy bábozik neki valamivel, Zsófi meg rámosolyog és tágra nyílt szemekkel nézi, az mindent megér :)

Hajni :)
Valahogy átsiklottam a bejegyzéseden, bocsi. Szerintem nem bonyolult a kendőt kötögetni, a férjem is egyből megtanulta és sokszor ő hurcolja benne Zsófit. Beismerem én is azt gondoltam, hogy bonyolult. De tele van bemutató videókkal a net, egyet kiválasztottam, 2-3 alkalommal gyakoroltam egy plüssállaton vele, aztán már ment is. Na meg az sem mindegy, milyen kendővel próbálkozik az ember, a nandummal sokkal nehezebb kötni, mint a gypsymamával.
Kangurut ne használj inkább, az nem olyan jó a gyereknek ortopédiailag, inkább mei tait. De azt is csak akkortól, mikor már tartja magát, mert oldalról az nem támasztja meg.

wish
 
 


Sziasztok!
Itt van egy pár nyaralós kép. Vannak nagyon aranyos képeik ezek talán egy pár kedvenc de nehéz volt a feladat hogy párat válasszak ki. Édes mikor bazároznak, mikor a parton rohannak mikor egymást ölelik. :) Nagy élmény volt ez a két hét.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 

 
 

Jajj, Zsebi, de aranyosak! Mindig úgy elérzékenyülök, ha ilyen szép képeket látok! Nagyon szépek! :lol: :lol: :lol: Az első kép a kedvencem, tündériek! :lol:

dkata
 
 


Hunci,
az nekem is magas,hogy miért nem lehet body!És bili miért nem lehet?Nálunk van egy kislány,aki csak a saját bilijét hajlandó használni!Inkább az,mint a pelus!Reggelihez és uzsihoz kapnak teát vagy ha ezen kívül megszomjazik?Én is vízpári vagyok!
A bölcsis ruha tényleg nagyon jó dolog,én most érzem ezt csak igazán,mivel most nincsen!Napi 2 váltás ruha/gyerek!


Hajni,
hát ilyen helyre én sem vinném őket!Mondjuk nálunk is van olyan,pl.múlt pénteken,hogy délután minden szülő pelenkázta a gyerekeket,mert mindenki be volt kakálva!De ez igen ritka szerencsére!
Kaja közben nálunk sincsen játék,a plüssöket a székük alá kell rakni,ez érthető.

Zsebi,
nagggggyon aranyosak a gyerekek!

Andi
Kép
aanda
 
 


Zsebi,
jaj, tényleg irtó helyesek! Nagyon jó lehetett nekik/nektek! Rózsaszín babakocsija Olivérnek is van! :oops: :D

Emma,
az enyém is simán kibírja, hogy nem alszik, de ha leteszem, 1,5-3 órát alszik ált. Úgyhogy én leteszem! 8) :lol:

Hunci,
hát tényleg kinek a pap... :wink: Remélem, találok majd olyan ovit, ahol ott merem hagyni a gyerekeim... :roll:

Wish,
én is úgy bírom őket, mikor O. simogatja B. fejét, hogy "jóvan Bankus, jóvan!" :lol: Meg ahogy dugja bele az arcába a csörgőt, a kicsi meg nézi nagy szemekkel, olyan édik! :D

Volt ma doktornéni, Blanka megkapta az első 2 szuriját meg a rotát is. Szegényke de sírt! :cry: Mivel kerek 6 kiló, közölte, hogy ne adjak neki igény szerint szopit, csak 4 óránként. Szerinte hagyja addig üvölteni, különben kövér lesz! :shock: No, gondoltam, akkor kövér lányom lesz! :lol: Bár remélem nem akar kislány létére Olivér nyomdokaiba lépni, ő pont 6 hetesen elérte a 6 kilót... :roll: SZóval teszek képet a kishurkámról meg a kiskópéról is persze. Ja, és megint a hinta a megmentő, csak abban hajlandó nappal aludni! 3 kiló múlva viszont kihízza, jaj, mi lesz! :roll: :lol:

Kép

Kép
20140901102739
 
 


Jajj, Hajni, de édi-bébi ez a kislány! Ebben a virágosban meg főleg!

Mennyit változott Olivér (én annyira arra emlékszem, mikor a kocsiban láttam), olyan szép, igazi kisfiú már! Még a vonalzódon is sokkal babásabb! Tiszta apja! :lol: :lol: :lol:

dkata
 
 


Hajni!
Nagyon aranyosak a gyerköceid. Olivér nagyon sokat nőt és már nem babás az arca. :)

Itthon volt babakocsijuk de kiszekálták a lelkemet hogy nekik a babakocsi kell így mivel láttunk elfogadható áron vettünk ott nekik egyet és csak rózsaszín volt. :)

Köszönöm a dicséretet mindeninek.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kata :)
Jól emlékszem, hogy Bálint hamar átaludta az éjszakákat, ugye? Mit csináltál, felkeltél éjjel fejni, mikor feszült a cicid?
Zsófi tendenciózusan egyre később kel(t) éjjel, tegnap pedig kilenctől hétig aludt. Lehet aludt volna tovább is, de mikor hétkor nyikkant egyet végre kikaptam az ágyból és gyorsan mellre tettem. Utána aludt még kilencig :shock:

Hajni :)
Zsófit ma 5040 grammnak mértük fürdetéskor, amivel megduplázta a születési súlyát. Szóval hízik nagyon, olyan hurkái vannak, hogy csak na. De nekünk nem mondta a doki, hogy emiatt koplaltassam. Ez micsoda hülyeség.
Jaj, még régebben akartam neked írni, hogy a Waldorf ovi van délig,a Montessori szerintem egész napos.

Zsebi :)
Úgy örülök, hogy véletlenül összefutottunk :D

wish
 
 


Wish, igen, 4 hetes korától átaludta az éjszakát, napra pontosan. De olyan rendesen, 10-12 órában. Volt, hogy felkeltem fejni, mert nem tudtam aludni, annyira feszült és fájt. A gyereket ébresztgetni szándékomban állt, mert ő 1 hónapos korára még a születési súlyát se nyerte vissza (és persze az, hogy kimaradt az éjjeli evés, az nem tett jót se a súlygyarapodásnak, se a tej mennyiségének). Mindenesetre azt mondta mindenki, nehogy ébresszem, örüljek hogy alszik. :lol: Szándékoztam tejszaporítás céljából felkelni fejni, hát ezt nem sokáig bírtam, bevallom őszintén. Úgyhogy én aludtam (az is jót tesz a tejnek), és csak akkor keltem, ha fájt és feszült. Gyerek meg soha többet nem kelt éjjel, de tényleg soha, azóta összesen 2 éjszaka volt alvással probléma. :lol: A tej meg kitartott rendesen ettől függetlenül, kb. 1 hónapja hagyta abba a szopit Bálint. :lol: (Szerintem ahogy a gyerek beállt az étkezésekre, úgy termelődött a tej is, mert igény szerinti szopi ide vagy oda, nekem teljesen rendszeresen evett, így kérte.)

Jó annak, aki egy ilyen délig ovit meg tud oldani, akkor az konkrétan nem dolgozik, nem?

dkata
 
 


Sziasztok,

Még mindig 2in1 :lol:

Zsebi, Wish,

Nagyon vigyázok és bízom benne hogy tényleg jobban megy majd a szopi, csak jobb felkészülni...Máténál valahogy nem is gondoltam bele, majd meglátjuk alapon indultam neki, aztán meg is láttuk
:oops: :oops:

Zsebi, tüneményesek a gyerkőcök a nyaralós képeken !!

Húúú, de szeretném ha Viki is 1 hónapos korától átaludná az éjszakát.....az nagy csoda lenne nekem....ilyenben nem is merek reménykedni.....ha fél vagy 1 éves korától tenné, akkor is hálás lennék és nagyon szerencsének érezném magam :lol: :lol:

Hajni,

Igazi kis vasgyúró lett Blankából, de én sem gondolom hogy 'koplaltatni' kellene.....később nyilván kinövi majd, vagy ha nem, akkor elég majd rajta gondolkodni....
a szerkója is nagyon édi, a hintában meg szinte ül már, jól látom ?? Gondolom nem jól......

Bölcsis story-k tényleg elég horrorok...nálunk az oviban is több gyerek még pelusos- ugye fél évig mi is azok voltunk) és van cumi is-nekünk is benn van alváshoz még mindig, meg plüssállatokat is hoznak, akinek kell....igaz, ebéd alatt nem lehet játszani, de ez szerintem normál....
Teát Máté is oviban ivott először, de én nem bánom, reggel ihat nyugodtan, azóta néha itthon is kéri-csipkebogyóban utazunk, attól még issza a vizet is benn is meg itthon is,
A bölcsis ruha ötlete nekem is tetszik, nálunk is a napi 2 póló+ 1 nadrág megy a mosásba :oops: :oops:
Épp most zavartam el apát venni még kisgatyákat meg melegítőket Máténak, mert mindig hiányunk van...

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Wish!
Nekem ugyan négy hónaposan álltak át az éjszakai átalvásra, de én egy jó darabig még keltem és fejtem aztán mikor láttam hogy ez nem csak véletlen hanem stabil akkor szépen elhagytam.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi, édesek!

Hajni, aranyos és nagyon szép gyerekek.Blanka bébi óriási!
Hajni, megkérdezhetem, hogy a miből lesz a cserebogár dvd megvan-e?Írtad korábban, hogy majd meglesz...most adja a spektrum, de össze-vissza.átmásolnád nekem és elküldenéd?kifizetem utalással, de úgy szeretném megnézni.
Vendég
 


Köszi csajok! :D

Kata,
télleg apja a gyerek! :D Remélem a kicsi már inkább engem részesít majd előnyben... :lol:

Emma, Wish,
tegnap se sikerült megúszni az üvöltést, bár "csak" az egyik sírt torkaszakadtából. Belepakoltam Blankát a mei-taiba, úgy bealudt, mint állat! :lol: Erre megbátorodtam, Olivérrel nagy kört tettünk (félóra kb. ), visszafelé bementünk a játszóra. Ott aztán rákezdte, hazáig abba se hagyta (kb. 10-15 perc )! Úgy sajnáltam Olivért, annyira szeretett volna játszani! És olyan ügyes volt, csak egy kicsit hisztizett, de látta, hogy muszáj mennünk... Hazafelé a zebrán míg vártunk, kb. 30 szempár fordult egyszerre hátra, kínomban csak nevetni tudtam...
Emma,
nálatok van még szopi? Hozzátápit mikor kezded?
Wish,
én szinte minden reggel fejek. Ma viszont túl hamar eleludt B., hajnal 3-kor kikaptam, aztán inkább megetettem, mert már kész volt a bal mellem. Aztán fél 8-ig nyomta. Fura, hogy Olivér 10,5 hósan aludta át először az éjszakát, Blanka 6 hetesen. Biztos ez is 2. gyerek szindróma. :lol: Csak a mellem nem állt még át...

Kriszta,
jól kihúzod most...! :D Ki fog híradózni? A hintában fekszik, de tényleg ülésnek tűnik a képen, ahogy most megnéztem. :roll:

Hunci,
mingyá' írok privit!
20140901102739
 
 


Hajni,
gyönyörűek a gyerekek!Ekkora hülyeséget hogy mondhat már az orvos!Olivér is nagy baba volt,emlékszem!

Kriszta,
akkor Ti ezek szerint nem 3 évesen kezdtétek az ovit,hanem hamarabb?Úgy tudom,hogy a mi ovinkban nem engedik a pelust!
Basszus,ha az enyémek mennének oviba,görcsölhetnék a szobatisztaságon!
Sajnos még minig ritkán szólnak!

Ma itthon pihizek,sül a rakottkel! :)

Andi
Kép
aanda
 
 


Wish,
most látom, Zsófinak nagyon boldog első névnapot! :D Lesz ajándék?

Anda,
Olivének esze ágába' sincs szólni... :roll:
20140901102739
 
 


Hajni :)
Nem most tartjuk Zsófi névnapját, hanem májusban, de köszönöm, hogy gondoltál rá :)
Balázs akkor szól, hogy Kaki, amikor már nyomja :D Bár örülnék, ha már szobaszita lenne, de esze ágában sincs. Sok vele egykorú gyerek már az, de Balázs még csak fürdés előtt pisil a wc-be egyébként mereven elutasítja. Idézem: "Balázs, mindig csak pelenkába pisil. Majd is." Azért legkésőbb kamaszkorában biztos ciki lesz már :D

Kata :)
Vagy nem dolgozik, vagy bébiszitter megy a gyerekért. Én adnám szívesen waldorf oviba, de ez a dél ez nehéz ügy. Balázsnál még ok, mert itthon leszek, de Zsófinál már nem. És a bónusz, hogy a waldorf ovi csak 4 éves kortól kezdődik.

wish
 
 


Hajni :)
Ma két ajándékot is kapott Zsófi (nem tőlünk :oops: ) Úgyhogy lehet, hogy revideáljuk nézeteinket és mégis most tartjuk ;)

Kata :)
Ezt most találtam, szerintem jópofa, bár nem fából van.
http://www.boyonex.hu/
Ha rákeresel a nevére, akkor találsz webáruházakat, ahol árulják.

wish
 
 


Wish,
köszi! :lol:
Hát akkor ha mégiscsak most van Zsófi-nap, sok boldogságot neki! :lol:

dkata
 
 


Szasztok,

2in1 :cry:

Tegnap azt mondta a doki hogy ha vasárnapig nem történik semmi akkor reggel szépen menjünk be, ő 8-tól ügyeletes, és majd 'jól' megvizsgál.....utána sétálhatunk egyet - aki nem ismeri, a János kórházban a séta az gyakorlatilag egy erős hegyi túra :lol: - és meglátjuk hogy az meghozza-e az eredményt. Azt mondta nem akarja megindítani a szülést burokrepesztéssel meg ilyenek, de ha el akar indulni, akkor ennyi rásegítés elég lesz.....
Úgyhogy drukkoljatok vasárnap !!! :lol: :lol:
Wishnek küldök majd sms-t...

Közben már szinte üresre vasaltam a vasalós kosarat- már másfél éve nem volt üres :lol: :lol:

Aanda,

Mi januárban kezdtük az ovit, Máté áprilisban töltötte a 3. évet, szóval igen, 3 hónappal korábban...
Ebbe az oviba elvileg 2,5 évtől felveszik a kicsiket, és mivel fizetős, igy még jó hogy belefér a nem szobatisztaság...de tudom hogy az államiban nem lehet, és ott kell hogy betöltött 3. év legyen....mi részben ezért is mentünk fizetősbe....már nem tudtuk megoldani tovább az otthonlétet, én már 2 év után visszamentem dolgozni....

Mi is persze próbálkoztunk ezerrel nov-decemberben hogy ne kelljen pelussal menni, de kb két hét után beláttam hogy nem kell erőltetni.
Szegényem is rosszul érezte magát mert mindig bepisilt, hiába mondtuk hogy nem baj....szóval nem érdemes nagyon küzdeni....a fiúk sajnos egy kicsit lassabbak mint a csajok úgy általában - még Zsebiéknél is lassabb volt Balázs Esztinél, pedig ők nagyon ügyesen, korán átszoktak....

Wish,

Akkor én is csatlakozom a boldog névnapi kívánságokhoz Zsófinak :lol: :lol:

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!
Kitartás és megy a drukk a kisasszonynak hogy bújjon elő. :)
Nem tennél fel még egy utolsó pocakképet?

Nekem van még a kosaramban ha gondolod kivasalhatod. :lol: :lol: :lol:

Wish!
Zsófinak sok boldog névnapot (most már nem tudom hogy mi a helyzet).

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


"Tóth Viktória Klára megérkezett ma 12.30-kor. 4200 gr, 57 cm. Baba és mama jól vagyunk. Kriszta és Viki"

Isten hozott Viki baba, sok boldogságot az életben! Kriszta, gratulálok, szép nagy baba :D Sok tejcsit kívánok!

wish
 
 


Pont Krisztára gondoltam hogy vajon mi lehet vele. Mikor láttam hogy Wish írt utoljára mondom hátha megvan a kicsi és tényleg.

Kriszta!
Gratulálok nagyon nagy babód lett. Sok tejcsit nyugodt éjszakákat kívánok. Gyere minél előbb és mesélj hogy alakult végül a dolog. :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kriszta, gratulálok a kislányodhoz! Sok tejcsit kívánok! NAgyon szép nevet választottatok neki! :lol:

dkata
 
 


Kriszta,
gratulálok, tényleg nagy bébi! Szép neve is van! :D
20140901102739
 
 


Kriszta

szívből gratuálok a kislányodhoz, sok tejcsit kívánok :D

Kép
zsuzsi73
 
 


Isten hozta Viktóriát!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Kriszta!
Gratulálok és sok boldogságot kívánok Nektek!!!

Kép
bandika
 
 


Kriszta,

GRATULÁLOK!!! :)

Andi
Kép
aanda
 
 


Kriszta
Gratulálok, és nagyon sok boldogságot kívánok!
Ildi

Kép
petyaanya
 
 


Nagyon nagy itt a csend. :(

Krisztáék már lehet otthon is vannak ha a kicsi lány nem sárgult be. Remélem hamarosan jelentkezik.

Írjatok lányok kivel mi a helyzet?

Velünk semmi különös gyorsan telnek a napok ma belegondoltam egy év múlva megyek dolgozni először :( a gyerekek meg már majd egy hónapja ovisok lesznek furi lesz az biztos.

Prímán bicikliznek már olyan nagyokat sétálunk délelöttönként. Nem gondoltam hogy ennyi idősen már ilyen nagy távokat meg fognak tudni tenni.

Akinek nagyjából az enyémmel egy idős a gyereke leírná mit eszik meg reggelire a gyerköce és mit ad tízóraira? Nekem megint nem akarnak enni :( hátha találok jó ötletet...

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
bicóznak már a gyerekeid???
Rendes kétkerekűvel?
Mi még csak ott tartunk,hogy 1 hónapja járunk babakocsi nélkül és 1 hete motorral!Most értünk el arra a szintre,hogy nem száguldoznak ész nélkül!Megállank az út szélén és csak 10-15 méterre mennek előre!Nyár elején csak akkor tudtunk lemenni motorozni,ha Apa is itthon volt!Tavasszal kapnak bicót!

Nálunk a reggeli itthon tej,ill. kakaó,6 körül.A bölcsiben esznek vmi kenyérféleséget 3/4 8-kor.Hétvégén később esznek,általában azt eszik,amit mi:kakaóscsigát,vajas-mézes kenyeret,kalácsot.Tízóraira gyümilét kapnak vagy gyümölcsöt.Enyémek nyáron nem ettek,most megint van étvágyuk.Adok nekik Béres Activál Kid-et.

Ma éjjel alig aludtunk:óránként fent voltak felváltva!Újabban átmászkálnak éjjel és csak akkor tudnak visszaaludni,ha bent maradok a szobájukba!Nem akarom,hogy velünk aludjanak,mert kényelmetlen,de visszaköltözni sem szeretnék a szobájukba,elég volt másfél évig velük aludni!Mit csináljak?

Andi
Kép
aanda
 
 


Zsebi :)
Válogatnak, vagy csak nem akarnak enni? Egyik sem könnyű eset.
Nálunk reggelire szendvics van, felvágottal, kencével, lekvárral, mézzel, mikor mi kerül rá, ha olyan, akkor van mellé paradicsom, paprika, uborka is. Meg egy fél bögre kakaó és két szem tic-tac. A második azért, hogy ne fájjon Zsófi hasa :D
Tízóraira gyümölcsöt eszik mindig.

Anda :)
Hát szerintem határozottság és türelem kell hozzá. Nálunk eddig egyszer fordult elő, hogy Balázs éjjel átjött, akkor visszavitte a férjem és visszaaltatta. Nem tudom, hogy mit csinálnék, ha rendszeres lenne, én csak egyedül (a férjemmel) alszom jól, a gyerekek mocorgására mindig felébredek, ha mellettünk alszanak. Ha nem ébrednék fel, akkor nem zavarna.

wish
 
 


Sziasztok!
Vagyok én is, csak kicsit sűrűbben telnek a napok manapság, mióta Balu is bölcsis lett!!!! Nem (volt) egyszerű a beszoktatás, csak kis lépésekben haladtunk. Az első héten nem sokáig volt el nélkülem, ebédelni a 2. hét keddjén maradt ott először, aludni pedig csütörtökön. Sírás még mindig van reggelenként, de már csak akkor mikor megérkezünk a bölcsibe és addig tart míg engem lát. Napközben már jól érzi magát, van, hogy nem is akar hazajönni. :D
Kilencen vannak a csoportban, 6 lány és 3 fiú, de délutánra csak négyen maradnak. Kisfiam már udvarol, tegnap megpuszilgatta az egyik kislányt, ma pedig rámászott egy másikra, azt mondta, hogy lovagolni akart. :lol:
A mi bölcsinkben is a szabadban alszanak a manók és szinte az egész napot kint töltik. Én nagyon meg vagyok elégedve mindennel, a gondozónénik kedvesek, türelmesek, nem erőltetnek semmit a gyerekekre. Remélem, a reggeli nyöszörgés is elmarad hamarosan és akkor minden tökéletes lesz!

Kérdés: Ti beadatjátok a H1N1 elleni oltást? Én nem tervezem, de még nem végleges a döntés.

Kép
bandika
 
 


Andi!
Igen két kerekű rendes biciklin nyomják de természetesen pótkerékkel. :) nálunk másfél éves koruk óta nincs babakocsi de tudod náluk ezzel nem is volt gond soha nem rohangáltak el a gyerekeim.

Nálunk pont a motor a legnagyobb lelki fájdlom hogy az utcára nem engedem hogy lehozzák mert a cipőjüket nagyon lekoptatják vele de itthon azzal vásárolnak a kiskonyhánál. :)

Alvás nálunk Balázs ilyen bár nem jön át de ha felébred ugye mindig odamegyek és sokszor meg is kell várnom míg visszaalszik van hogy én is elalszom de mikor felébredek hogy kényelmetlen a ágya akkor megyek a helyemre. :)

Wish!
Nem nem azt mondják hogy ezt nem eszik meg hanem semmi nem kell pl túrórudi az már gáz nem? Lent a szabadban elég jól esznek de az meg az ebéd rovására menne ha akkor mindig a "reggelit" ennék meg. Szóval nehéz ügy.....

Bandika!
Azért szerintem nagyon ügyes a kisfiad és szuper hogy csak ennyien vannak egy csoportban. Te mikor mész vissza dolgozni?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Bandika,
Örülök,hogy sikerült a beszoktatás!
Nam akarlak elkeseríteni,de nálunk Arnika még sokszor most is hisztizik,pedig imád bölcsiben járni.Rossz neki az elválás,de 1-2 perc után már meg is nyugszik és megy játszani.
Hány gondozónő van a 9 gyerekre?
Én nem akarok oltatni.

Zsebi,
milyen bicótok van?Mert nekünk azt javasolták,hogy ne a 12-es kicsit vegyük meg,hanem a 16-ost,mert az több évig is jó lesz.
A szép sportcipőjüket én is sajnálnám motorozni,ezért egy gagyiban vannak.Kínaiban vettem és vastag gumi az orra,sztem direkt motorozni tervezték. :) Asszem egy ezres volt darabja.

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi!
12-es biciklink van szerintem nekik még bőven jó éppen leér a lábuk hogy behajtsák magukat ha nagyobb lenne szerintem nem tudnának elindulni egyedül. Jövőre még biztos jó nekik.

Nekünk is volt motoros cipő csak kinőték és már augusztus közepén nem akartam újat venni. :oops:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi

nálunk a reggeli még mindig tejpép, kb 200 gr. ez fél 8-kor van, aztán legközelebb lent eszik, pogácsát szoktam pékségben venni. 3-4 db-ot eszik meg, 10 körül. aztán délig megéhezik simán.
mi du. eszünk gyümölcsöt, 3 db-ot. almát, körtét, banánt, mikor mit.
érdekes, hogy nálunk soha semmi sérülés nem keletkezett a cipő orrán a motorozástól, pedig sokat motorozik.

Aanda

én épp ezért nem mertem még mindig levenni a rácsot, mert félek, hogy elkezd Olivér mászkálni.

ezzel kapcsolatban érdekelne több vélemény, hogy mindenkinek mászkál a gyereke, amikor már nincs fent a rács?

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi
3 db-ot? 3 almát/körtét stb.?!
Mászkálástól mi is tartunk, így várunk még a rács-leszereléssel

Zsebi
nálunk őrület nagy motorozás van, de Zalán úgy csinálja, hogy semmi baja a cipőinek

Okt. 12.-től kezdjük a családi napközit, először heti 2 délelőttel. Csigabiga lesz a jele :)

B drágám mindig rosszabb és rosszabb éjszaka, volt, hogy 1,5 óránként szopizott, most kicsit bekeményítettem, mert én is kivoltam, meg neki is fájt a hasa délelőtt. Most meg a ciciim fájnak, hogy kimarad jópár szopi.................

Orsi teljesen eltűnt?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Zsebi,
Már dolgozom, a beszoktatás alatt 2 hétig szabin voltam.

Andi,
2 gondozónő van és van egy tanuló lány, aki besegít.

Zsuzsi,
Mi pont a hétvégén tervezzük leszerelni a rácsot, majd beszámolok.

Kép
bandika
 
 


Emma

igen, mindig 3 db gyümölcsöt kap du. leturmixolva. sajnos csak így eszi meg, így viszont bármennyit. Zalán nem szokott éjszaka felébredni, ha Boldizsár felsír?

Bandika

a párom is mondja állandóan hogy szereljük le a rácsot, de Olivér du. még mindig 3-4 órát alszik, félek, hogy ennek vége lenne.

Orsit én is hiányolom nagyon, Orsi, ha olvasol minket, jelentkezhetnél, hogy mi van veletek.

Kép
zsuzsi73
 
 


sziasztok

Krisztáéknak sok boldogságot!

egy hétig nem volt net :evil:

rács:H már 15 hós kora óta nagyágyban alszik, kezdetben át-átjött, majd szépen leszoktattuk és nem jön át, alszik.
Vendég
 


Hajni!
Mi 25 hónaposan szedtük le az ágy rácsot éjjel még soha nem jöttek át sőt napközben is nagyon ritka ha felkelnek hogy kijönnek maguktól inkább szólnak hogy anya. :) Szerintem gyereke válogatja hogy mászkál-e :)

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
jó lenne,ha használtam tudnék venni 12-es bicókat!Azért akarok egyből nagyobbat venni,mert egy vagyonba kerül 2 db bicó.

Zsuzsi,
először biztos,hogy mászkálni fog.Nálunk inkább Márk jön át,Arni alszik.Ha felkel,szól.Pár napja megint nincsen mászkálás,Márk csak reggel jön át,de mindig óracsörgés előtt megébred.

Emma,
majd számolj be a családi napköziről,kíváncsi vagyok!Beszoktatás alatt hogyan oldod meg,hogy ne vigyed a kicsit?

Orsi nekem is hiányzik!

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok,

Nagyon köszönjük a sok-sok gratulációt !! Szerdán jötünk haza, nem vagyunk sárgák de az első napok elég zűrösen teltek. Gondoltuk Máté nem megy oviba, hogy barátkozzanak, hát ez nem volt olyan jó ötlet, szerdán délután még ok volt, de a csütörtök totál katasztrófa,, szegénykém annyira kifordult magából, erre persze mi is....túléltük, pénteken zokszó nélkül ment oviba...

Hétvégén névnapoltunk- hosszú távon jó lesz hogy együtt van Viki szülinapja és Máté névnapja, de most ez nem nagyon hiányzott....

Napirendünk alakul, de még elég sokat fenn vagyunk éjszaka és a tejcivel is küzdünk egyelőre....szerda délután indult be, de tegnap estig nem tudtuk átlépni a bűvös 40-es határt....Közben szombat vasárnap már egyre többeket tudtam fejni igy már lefejt tejjel pótoltunk 3 x is, hogy ne legyen éhenkórász a drágá
m, neki ugye kellene 70-80akat szopni hogy gyarapodjon is...
Egyelőre megállt a fogyás (3880 gr volt tegnap este) de még nem nyertünk vissza a súlyból.
Ma reggel már evett 60-at és utána 3 perc alatt még fejtem 20-at...szóval nagyon bizom benne hogy a hét végére már minden frankó lesz...

A kérdésem viszont az, hogy csütörtök délután óta nem volt kakija, mikor még kijött a meconium vége....ez normál, vagy mégis nagyon éheztettem a drágámat ???

Délután/este próbálok majd képeket feltenni, mert most mennem kell etetni....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Ja, a vonalzót is meg kell még csinálni....

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Andi!
Mi az egyiket használtan vettük a másikat az Ázsia Centerben 10.000 forintért elég jó konstrukció szeretik is. Az a baj hogy a nagyobbat hiába is vettem volna meg az enyémek nem tudtak volna vele menni ezeken is a legalacsonyabban van az ülés és éppen elérik a lábukkal a talajt hogy behajtsák magukat meg a biztonságérzetükhöz is kell.

Kriszta!
De jó hogy jelentkeztél. Hamarosan beindul a tejed is azért neki elég nagy mennyiség kell hogy ilyen nagy bébi. :)
Szerintem nem gáz a kaki de már rég voltak az enyémek kicsik. De valami olyan rémlik ha nincs több napig az nem baj mert azt jelenti hogy sokat hasznosít az anyatejből...

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Kriszta!
Szívből gratulálok Vikihez :D
Puszi!
"Fanni"

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Zsebi,
reggelire Olivér tejet eszik (3 dl ), tönkölypépet szórok bele. A tápszert már elhagytuk. Gondolom nem adtam túl nagy ötletet! 8) :lol:
Nagyon ügyesek, hogy bicóznak, enyémnek nincs kedve tekerni... :roll: :lol:

Bandika,
szuper bölcsitek van! Én is hasonlót keresek oviban. Merre található?

Emma,
családi napközi is jól hangzik, engem is érdekel a beszámolód!

Kriszta,
tejci megjött? Kakival mi újság? Biztos jól hasznosít!

Én is kérek tanácsot! 3 hét múlva elutazunk pár napra Stockholmba barátokkal, családdal. Olivér már rég nem használ babakocsit, de egész napos túrára szerintem gyalog alkalmatlan. Ti mit vinnétek neki, babakocsit, fellépőt, ülős fellépőt vagy motort? És akkor a nappali alvása is még lóg a levegőben...
20140901102739
 
 


Hajni

a nyáron voltunk Ausztriában, s nem vittünk babakocsit, nagyon megbántam. Motort vittünk Olivérnek, amivel esett épp ott egy akkorát, hogy orrán száján ömlött a vér.
Ha legközelebb mennénk valahova, biztosan vinnék még legalább 1 évig babakocsit.

Kép
zsuzsi73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: