Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok! Iszonyat sok a hozzászólás, nagyon nehéz végigolvasni, azért most megtettem! :-)
Angie nagyon-nagyon drukkolok neked!!!!
Ma voltam az istenhegyin kombináltat csináltatni, szerintem is nagyon profik, én csak ajánlani tudom!!
A baba nem volt valami együttműködő, nem engedte megmérni a nyaki redőt, úgyhogy kellett egy fél órát sétálnom, aztán újra próbálkoztunk. Addigra már nagyon-nagyon kellett pisilni :-), de másodszorra sikerült. Minden ok!!!
Nyaki redő 2,3, orrcsont látszik, úgyhogy örülünk!!! :-)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


viggi, stike
Gratula a jó eredményekhez!!!!

csezjang,
ha tutira voltál bárányhimlős, akkor no para!!!! ELMÉLETILEG a bárányhimlőt nem lehet 2x elkapni. Bár már volt rá példa. De ha újra fertőződnél - AMI KIZÁRT - akkor is már van bizonyos szintű ellenanyag a véredben, így a babának nem lehet baja!!
Amúgy is a kritikus időszakon már túl vagy.

Én úgy döntöttem bejelentkezem az Istenhegyire már most.
Mert 25-én a 18. heti genetikai uh-t vivi és sokak által rettegett szonográfus nő fogja csinálni. :? És benne alapból, vivi története nélkül sem bízom. Így tuti ami tuti a 19. héten elmegyek Gasztonyi dokihoz az Istenhegyire.

Egyébként vivi, most hogy így belegondolok az előző terhességemnél, meg most is, ez a csaj mindig mindenkinél nagyobb méreteket mért. Nem csak nyakiredőben, vagy nálam az agykamratágulatnál, hanem úgy általában a babák méretében is.
Flórára is azt mondta 4400 gr lesz és húúúú de nehéz lesz, aztán "csak" 3800 gr lett.
A mostani babát is mániákusan 1 héttel nagyobbnak mérte, pedig tudtam, hogy nem lehet. Szóval neki mindenre így áll a keze.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Mennyiért csinálják az Istenhegyin?

Kép

Kép
ktouch
 
 

 
 

ktouch,
hát őszintén szólva fogalmam sincs...

Tavaly, amikor Flórával voltam uh-n az 1. 14 ezer volt a második 7500 Ft volt. De az alapvetően genetikai tanácsadásnak minősült (agykamratágulat miatt )
Szerintem 10-12 körül lehet a sima genetikai uh.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


A kombinált teszt 28000. Nem olcsó...

viggi79
Kép
viggi79
 
 


De szerintem megéri.

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Sziasztok, szerintem az Istenhegyi honlapján ott vannak az uh árak, nem?
Honey, egyébként tudtad, hogy máshoz is lehet a Fehérvárin időpontot kérni uh-ra? Pl. csütörtökön van egy ORVOS, aki 11-14 óráig rendel! Én tuti hozzá megyek ezekután!!! Ha érdekel a neve, leírom! Mi most megyünk 17:30-ra gyerekorvoshoz, a 3-ból 2 gyerekem taknyol, a kicsi meg lázas. De nem magas és jó a kedélyállapota.
Vendég
 


vivi123 írta:Sziasztok, szerintem az Istenhegyi honlapján ott vannak az uh árak, nem?
Honey, egyébként tudtad, hogy máshoz is lehet a Fehérvárin időpontot kérni uh-ra? Pl. csütörtökön van egy ORVOS, aki 11-14 óráig rendel! Én tuti hozzá megyek ezekután!!! Ha érdekel a neve, leírom! Mi most megyünk 17:30-ra gyerekorvoshoz, a 3-ból 2 gyerekem taknyol, a kicsi meg lázas. De nem magas és jó a kedélyállapota.


Nem, pont az árak nincsenek, vagy annyira béna vagyok, hogy nem találom....

ha erről van szó: http://www.gendiagnosztika.hu/

Megtaláltam!!! 28.000, hű ez azért sok.....

Kép

Kép
ktouch
 
 


ktouch,
de az a kombinált teszt (vérvétellel együtt) , a sima uh fele annyi az tuti!!!!
Mondom, nekem anno a genetikai uh a 18. héten (a vérvétel nélkül) 14 ezer volt a kontroll pedig már "csak" 7500.

vivi,
én nem a Fehérvárira megyek, hanem a dokim magánrendelőjébe. De ott is ez a nő a szonográfus, mivel ő az Imre hivatalos szonográfusa.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


vivi,
jaj nagyon sajnálom a takonykórt!!! :(

Bocsi de ezt fel kell tennem. Imádom őket!
Apa és az ő kis klónja. :D Állítólag a 2. gyerek már inkább az anyukára hasonlít.... remélem. :D

Kép

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honey, cukorfalat! :D

Kép

Kép
ktouch
 
 


Sziasztok!

Igyekszem reagálni mindenkinek!

Vivi!
Igen, azt mondják, lehet nehéz dolgok emelgetésétől vérömlenyt kapni.

Csézjang!
A bárányhímlő miatt tényleg ne aggódj, terhesség alatt csak a rózsahímlő veszélyes. De ha meg már át is estél rajta, akkor nincs jelentősége, nem kapod el a bárányhímlőt.

Szilvi!
Köszi az infókat!

Vadszi! Ktouch!
Az Istenhegyin a 18. heti UH 14 000 Ft, a külön 4D UH 12 000 Ft. A kombinált pedig valóban 28 000 Ft. Remélem segítettem!

Honey!
Gratulálok! Nagyon szépek vagytok! :)

Stike! Viggi!
Gratulálok a jó eredményekhez! :)

Valaki múltkor kérdezte, hogy hol lehet olcsó, jó babacuccokat venni. Nekem eddig egy csomóan ajánlották a Tesco-s babaruhákat, mert hogy 100% pamut, elnyűhetetlen, és szépek is. Asszem 5-ös csomagolásban vannak, de ez nem biztos.

Én változatlanul álmos és kómás vagyok egész nap, pedig mostanában elég sokat alszom. :oops:
A puffadás nekem is mindennapos, sokszor majd szét durranok...

Na egyenlőre ennyi...

Szép estét mindenkinek! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 


Sziasztok!

Én is sokat gondoltam Angie-ra. Remélem, hamarosan jó híreket kap majd és boldogságtól repkedve tér vissza beszámolni!

Stike, Viggi! Gratula a jó eredményekhez! :D

Honey! Nagyon szép kis családod van! Nálunk is mindenki azt mondja, hogy tiszta apja Luca... :roll:

Nekem jövő héten lesz az AFP. És után én is bejelentkezem az Istenhegyire genetikai UH-ra.

Na, jó éjt! Elnézést, de nem reagáltam túl sok mindenre, de késő van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2009.09.16 11:38-kor.

biribon
 
 


Sziasztok!

Tegnap én is túlestem a nyaki rendő vizsgálaton, végre! :)

Nekem ennyi minden nincs leírva, hogy hol tapadt a lepény meg stb. ennyi van az enyémen.

CRL: 63 mm
NT: 1,6 mm
BPD: 19 mm
Szívműködés látható
Csontosodási magvak láthatók.

Amúgy nekem is elmagyarázta a doki, hogy a nyaki redőt csak nyújtott állapotba lehet pontosan mérni, és most együtt működő is volt a picúr egyből kihúzta magát, tudta így előbb szabadul! :)

Nekem csütörtökön CRL-nek 49 mm mért ő, most 70 mm-et, aztán pedig 63-et, azt mondta, hogy valamit elnézhetett csütörtökön, mert ennyit nem nőhetett egy hét alatt, így inkább a 63-at írta be a genetikai UH papírba. Mondta, hogy jobb is, hogy a nyaki rendőnek nem állt neki, mert lehet szerzett volna nekem egy rossz hetet. Tisztelem mert legalább beismeri, hogy ő is tévedhet!

Nektek ennél részletesebb a 12 hetes UH ami kötelező, és csak a maszek UH-k ilyen részletes leírásuak?

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Szabccsi!

A 12. UH-n, amit a dokim csinált a kórházban a hivatalos genetikai szűrésen, na, azon sincs több dolog, mint a tiéden. Nekem ez kicsit fura, mert tavaly az MDK-ban annyi mindent leírtak!!! Ezért is döntöttünk úgy, hogy a 18. hetit itt is, ott is megcsináltatjuk, abból baj nem lehet, főleg hogy a kórházi olyan rövid, hogy a baba észre sem veszi, hogy ultrahangozzák, és máris vége.
És megnéztem az én papíromat, nekem is ennyi volt pont a CRL! :)

Ma először fájdogál a pocakom (középen lent), azt hiszem, kicsit megerőltettem magam Alexa emelgetésével. Nem tudom, mit csináljak, nem tudom nem felemelni egész nap. Igyekszem csökkenteni, inkább letérdelek hozzá, ha ölelés kell neki, de hát vannak alkalmak, amikor az emelés elkerülhetetlen.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Sajnos az utóbbi napokban nem tudtam írni, nagyon hazavágott a megfázás. Most már egy kicsit jobb.
Tegnap voltam az orvosomnál megbeszélni az 1., pozitív és a 2., már negatív kombinált teszt eredményét. Az elsőnél 3 mm lett a nyaki redő, a másodiknál 1,8, viszont a PAPP-A szintem túl alacsony, ezért mindenképp javasolja a doki az amniocentézist. Nemsokára töltöm be a 34-et, emiatt is.
Valaki volt már ilyenen? Nagyon félek attól a bizonyos 1%-os vetélési kockázattól.
jbarbi
 
 


Sziasztok! Barbi, most akkor az van az eredményre írva, hogy pozitív? Neked olyan bonyolultan hangzik az eredmény. Másnak ott van, hogy down szindróma ennyi az ennyihez, meg hogy patau kór ennyi az annyihoz. És hogy negatív vagy pozitív. :o
Ne félj attól az 1%-tól, hiszen az annyira kevés!!! Hol csinálják az amniot? Utána mindenképp feküdj csak, napokig, erre figyelni kell! De utána megnyugszol ja és még azt is megtudod, fiú vagy lány! Ezt tudtad? Én is biztos, hogy megcsináltatnám, ha pozitív lenne az eredmény! Remélem, pénteken már én is tudom az eredményt!!!
Vendég
 


Barbi!
Hol csinálták a kombinált tesztjeidet, és miért kellett kétszer?
A pozitív eredményednek mennyi lett az aránya, és mennyi konkrétan a PAPP-A szint? A szabad ßHCG-vel nincs gond?
Nem tudom, mennyire követed a topikot, de itt én vagyok az egyetlen, akinél kromoszóma vizsgálatot hajtottak végre eddig, és talán még Stikének lesz magzatvíz vétel. Nekem lepény mintavétel volt, mivel nekem annyira rossz lett a kombinált eredményem, hogy nem bírtam volna kivárni a magzatvízvételig még két hetet, és annak a 2-3 hét alatt elkészülő eredményét.
NEM kell félnek a vizsgálattól, bár szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy ki és hol csinálják. Én a legtutibb helyre mentem az ország leggyakorlottam és legelismertebb genetikusaihoz, akik már több ezer ilyen beavatkozást végeztek. Azt mondják, hogy az orvos gyakorlottsága jelentősen csökkentheti a kockázatot. Azt az 1%-ot egyébként az utóbbi idők tapasztalatai alapján már nagyon sok helyen 0.5%-ra reduklálták. A beavatkozás teljesen fájdalommentes, az érzéstelenítés fáj kb annyira, mint egy normál szuri. Az érzéstelenítő felszívódása után éreztem izomláz szerű fájdalmat a hasvalamban, ahol a tűt bevezették, még éjjel is fájt, de másnapra teljesen elmúlt.
Te miért választottad az amniócentézist? A chorionboholy mintavétel még szerintem simán beleférne (hány hetes vagy?), és annak 3-4 napon belül megvan az eredménye, mert azt már nem kell tenyészteni, a magzatvizet pedig utána még tenyésztik, azért van később kész az eredmény.
A tarkóredő nálat teljesen normális, így szerintem nincs félni valód, főleg, ha a PAPP és a HCG sem tér el nagyon. Orrcsont látható volt?
Nálam sajnos nem, és emiatt érzem majdnem 100%-ra, hogy az én babám beteg.

Vivi!
Az előző oldalon írtam neked az 1:2 és mégis negatív végeredményes hozzászólásodhoz kapcsolódóan. Láttad?
Vendég
 


Angie! Ne haragudj, tudom, csak valamit biztos rosszul írhattam, vagy Te érttetted félre, mert én arra reagáltam, amit Neked mondtak az Istenhegyin, hogy volt már 1:2-aránynál negatív eredmény..... bocsánat, ha félreértetted!
Egyébként én úgy tudom, lepénybiopsziát csak az Istenhegyin csinálnak már! És a szomszéd csaj azt mondta, hogy ott az amnio is előbb megvan.
Vendég
 


Az 1. tesztem pozitív lett, 1:100, a 3 mm-es nyaki redő miatt.
A 2. tesztem, amit a Bolgárkerékben csináltak, negatív lett, 1:520. De mindkettőnél fel van tüntetve a szabad-béta-HCG és a PAPP-A fehérje értéke, és az utőbbi túl alacsony.
Az amnio-t a SOTE 1.-en csinálják, jövő keddre van időpontunk, de azt mondták, az 1. alkalom csak elbeszélgetés, aztán megmondják, mikor lesz az amnio. Az biztos, hogy napokig feküdni fogok utána, én nem kockáztatok. Azt nem tudtam, hogy akkor a baba neme is kiderül! Már nagyon szeretném tudni!

Drukkolok, hogy Neked pénteken csak jókat mondjanak!
jbarbi
 
 


Vivi!
Igen, félreértettem, és bizakodtam is azóta egy ici-picit, de már akkor nem :(
Amniót nem csinálnak az Istenhegyin, már nem is emlékszem az okokra, pedig mondták.

Barbi!
Szerintem nincs amiért aggódnod! Nem írtad, hogy mi a helyzet az orrcsonttal, és meg tudnád írni a pontos PAPP és HCG eredményeidet? Te nyugodtan bizakodhatsz az 1:520-as eredményeddel. Nekem 0,53 lett a PAPP-A, és azt olvastam, hogy 0,6-tól felfele normális, de van ahol 0,7-et vesznek határnak.
Vendég
 


Barbi!
Még annyit, hogy állítólag a magzatvíz vizsgálatnál tovább kell feküdni, mint a lepénynél. Nekem 10 percet kellett, és utána viszont zéró fizikai munka, no szex és maximálisan kímélő életmőd egy hétig. A magzatvíznél azért kell tovább, mert én úgy tudom, hogy ott két féle gond állhat elő: a magzatburok megrepedése a szúrástól, vagy a tű által bevitt fertőzés (ami elég ritkán fordul elő a mai óvatos világban). Ezek az orvosok nagyon óvatosak, és nekik sem mindegy, hogy milyen a statisztikájuk. Tehát, biztos lehetsz, hogy maximális óvatossággal fogják csinálni.
Ha nagyon aggódsz, és nem tudsz semmit arról az emberről, aki csinálni fogja (utána nézhetsz itt a neten), akkor nagyon tudom neked ajánlani Hajdú Krisztinát.
Vendég
 


Angie, köszönöm, hogy írtál!
Az előbb Vivi kérdésére írtam választ, közben írtál Te is nekem, még annyit írok erről, hogy az én döntésem volt, hogy a Margit Kórházas pozitív eredmény után megcsináltatom a MDK-ban is. A 3 mm miatt.
A PAPP-A az 1. tesztnél 746.00 miu/L lett, 0.30 MoM
a 2. tesztnél 936.00 miu/L 0.35 MoM
Egyik sem jó, mert 0.6 MoM alatt van.
A szabad-béta HCG 0.88 MoM lett, majd 0.99, erre nem mondtak semmit.
Az orrcsont látható volt mindkettőnél.
Én már elkezdtem a 14. hetet, ezért nem lehet már chorionbiopszia.
jbarbi
 
 


Sziasztok!

Tegnap mesélte egy tanítványom, hogy a feleségének most volt amniocentézise. Ők nem csináltattak semmilyen tesztet előtte, mert az anyuka már negyven felett van (nem sokkal, azt hiszem), így mindenképp mentek az amniora. Ugyan csak a sráccal beszéltem, de az elmondása szerint egyáltalán nem fájt a vizsgálat, és a csaj másnap már tanított otthon egy kicsit, de két napig azért inkább feküdt. Ők is csak azt sajnálják, hogy olyan sokat kell várni az eredményre.

Kép
Kép
detty74
 
 


detty, nem tudod, hol csinálták neki az amnio-t?
jbarbi
 
 


Barbi!
Szerintem milliónyi oka lehet annak, hogy eltér egy hormon vagy fehérje eredmény. Ha minden más értéked jó, akkor én a helyedben nem aggódnék, mert azzal ártasz a babádnak. A ßHCG-d teljesen jó, orrcsont van, tarkóredő rendben, így neked majdnem biztos, hogy rendben lesz a végeredmény.

Nekem az életem egy pokol az utóbbi pár hétben (pedig nem vagyok egy könnyen leeresztős típus, és egy másabb beállítottságú ember szerintem megőrülne ilyen bizonytalansági állapotok között). Ha isteni csoda folytán (mert én már CSAK ebben bízom) mégis negatív lesz a végeredmény, akkor biztos vagyok benne, hogy nem tettem jót a babának az utóbbi hetek feszültségével, és azzal, hogy direkt nem foglalkoztam a pocakommal, hogy ne élljem bele magam, ha beteg és el kell búcsúzzak Tőle. Pedig már a mocorgást is éreztem, de már nem akartam érezni a rossz hír után, mert nem akartam szoros kapcsolatot vele, hogy ne legyen ezért is nehezebb a tőle való búcsúzás. Szőrnyű dolgok ezek, főleg azok után, hogy több mint egy éve vártunk Rá, és annyira de annyira boldogok voltunk, amikor megtudtuk, hogy beköltözött hozzánk, és főleg, miután megmondták, hogy nagyon kislány gyanús.
SENKINEK NEM KÍVÁNOM, HOGY ILYEN LELKI VÍVÓDÁSON KELLJEN ÁTMENNIE!!!!
Vendég
 


barbi,
nekem sajna számtalan ismerősöm van, akinek csináltak amniot. Többek közt anyunak is 23 éve - pedig akkor az uh kép még csak egy nagy fekete massza volt!!
Senkinek semmi baja nem lett tőle!!! Nincs köztük olyan, akinek elment volna a babája emiatt.

Szóval nyugi!! Szerintem elenyésző a kockázat!


Van köztetek - rajtam kívűl - akinek már keményedik a hasa?

Flóránál is a 14. héttől keményedtem, most ezt 2 héttel tovább húztam. Hiba szedem a Magne B6-t, semmit nem ér. Főleg hajnalanta keményedig, de annyira, hogy ma reggel teljes bizonyossággal ki tudtam tapintani a babó egész pici testét!! :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Bocsánat Lányok, hogy a hangulatot letöröm az amúgyis parás időszakban. Ezért is nem nagyon akarok jönni közétek, hogy nem rontsam a levegőt, de ez most nagyon kikívánkozott belőlem.
Már csak a végeredménnyel jövök!
Sziasztok!
Vendég
 


Angie, én is bízom benne (legalább is akarok bízni), hogy rendben lesz minden. Az a baj, hogy nagyon stresszelős vagyok. Sokat vagyok egyedül, mert táppénzen vagyok, és van időm agyalni. Nem élném túl, ha elveszteném a babát, évek óta vártunk rá (1. baba) és csak inszeminációval sikerült.

Épp ezért nagyon is együttérzek Veled. nem kívánom, hogy leírd az eredményeidet, biztos felkavarna Téged, majd visszakeresem. Mikorra ígértek eredményt?
jbarbi
 
 


angie,
teljes mértékig átérzem amit írtál!! Ne szégyeld magad, szerintem ez tök normális emberi reakció!!
Én hajszál pontosan ezt ettem tavaly, amikor Flóránál kiderült az agykamratágulat és amikor rögtön utánna megjött a papírom a friss rubeolafertőzésről. Pedig akkor én már 21 hetes voltam. ( csak a 24. hétig végeznek megszakítást )
Onnantól kezdve egy darab babás újságot vagy netes oldalt se voltam hajlandó megnyitni, elfordultam a bababoltok láttán.

Szóval ne aggódj, szerintem bárki más is ezt tenné! Próbálj a lehető legjobban a kisfiadra koncentrálni, ő talán enyhíteni tud az aggodalmadon!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


honeymoon!
Köszönöm a bíztatást, ez nagyon jól esett! Nem is gondoltam, hogy ilyen régóta csinálnak amnio-t. Csak ez a várakozás kikészít.... bár igyekszem lefoglalni magam.
jbarbi
 
 


Sziasztok, Jbarbi, én is a SOTE I-re megyek 30-án amniora, a dr Papp Csaba fogja csinálni, genetikus és állítólag nagyon jó, de a barátnőmnek valaki más csinálta és legalább annyira meg volt vele elégedve vele most is, már így másodszorra. Ha gondolod megkérdezhetem a nevét, hogy legyen legalább 2 választásod! :?

Biztos vagyok benne, hgoy a SOTEn is mindegyik felkészült szakember, aki ezzel foglalkozik, hiszen nem mindenkinek adják oda ezt a feladatot pont a kockázatok miatt!!!

Angie, mindenképpen bizakodunk a pozitív eredményben és erőt szeretnénk küldeni neked, hogy átvészeld ezeket a várakozással teli napokat!!!

KépKép
stike
 
 


stike, ez nagyon jó hír. Kezdek nyugodtabb lenni. A SOTÉ-n lehet választani, hogy ki csinálja az amnio-t? Kérlek, ha tudod, majd írd meg, ki csinálta a barátnődnek.
Nem tudod, kb. mennyi ideig állhat fenn a vetélés veszélye?
jbarbi
 
 


jbarbi írta:Az 1. tesztem pozitív lett, 1:100, a 3 mm-es nyaki redő miatt.
A 2. tesztem, amit a Bolgárkerékben csináltak, negatív lett, 1:520. De mindkettőnél fel van tüntetve a szabad-béta-HCG és a PAPP-A fehérje értéke, és az utőbbi túl alacsony.
Az amnio-t a SOTE 1.-en csinálják, jövő keddre van időpontunk, de azt mondták, az 1. alkalom csak elbeszélgetés, aztán megmondják, mikor lesz az amnio. Az biztos, hogy napokig feküdni fogok utána, én nem kockáztatok. Azt nem tudtam, hogy akkor a baba neme is kiderül! Már nagyon szeretném tudni!

Drukkolok, hogy Neked pénteken csak jókat mondjanak!

Barbi! Bocs, hogy ennyit értetlenkedtem, de már akkor értem. És akkor Te kétszer fizettél?!?!? Remélem, nem!
Igen, ebből megmondják, ha akarod tudni a nemét. Ja, de az életkor bizonyos kor után ront az átlagon! Ezt is vedd bele...
Vendég
 


Angie&Barbi: Nagy drukk++++++
Nagyon sajnálom hogz ezt át kell élnetek, de azért nagyon bízom benne minden rendben van/lesz

Mindenkinek szép napot! :)

Kép
anicca
 
 


Jaj Angie... nagyon megértelek! És megértem, ha csak olvasgatsz már minket, de jó volt, hogy kiírtad magadból... én is hiszek ebben a csodában! Mindenképp gyere a hírekkel!!! Továbbra is imádkozom Értetek!
Honey, nekem még nem keményedik, de jó esélyem van rá, hogy amikor annyi idős terhes leszek, mint Te most, keményedni fog... hármaskával is már 20 hét előtt keményedett.
Vendég
 


Vivi!
Szerencsére nem fizettem 2x, az 1. teszt a Margitban ingyenes volt, a 2.. nál fizettem az UH-ért a MDK-ban 12 ezer Ft-ot. De ezt rászántam.
jbarbi
 
 


vivi,
és te szedtél rá valamit?

Én anno a szokásos Magne B6-ot + Salbutamolt kaptam. és a 27. hét környékén egy Briophyllum nevű homeos cseppet is, mert akkor már volt hogy brutál erős, rendszeres 5 perces keményedéseim voltak. :shock: Mégis a 41. hétig full zárva voltam.
De jobb lenne most is inkább megelőzni a bajt...
Én ilyenkor csak a babát sajnálom. :( Tényleg ki lehetett tapintani hasfalon keresztül hol a feje és a popója.

Stike, barbi
Papp Csaba nagyon jóóó doki!!! 3 barátnőm (akik nem is ismerik egymást ) függetlenül is hozzá járnak és mindegyik áradozik róla.
Az egyik mára van kiírva. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Angie és Barbi!

Remélem minden oké lesz nálatok! AZért gyertek, hogy tudjunk rólatok...a mi kis problémáink eltörpülnek a tieitek mellett...szívesen meghallgatunk benneteket bármikor! Nagyon szorítunk Nektek!

Honey, ez a keményedés nem hangzik jól...vigyázz magadra!
danyuci
 
 


Barbi!

Felhívtam a tanítványom, és kikérdeztem. Ők is a Baross utcában voltak, és ők is Papp doktornál. Kell egy előzetes bejelentkezés (erre időpontot telefonon kell kérni - ha kell a szám, azt is el tudom kérni a tanítványomtól), utána van vele egy elbeszélgetés, és akkor adnak időpontot az amniora is. Ő is agyon dícsérte a dokit, és azt üzente, hogy nagyon rendes a pasi, és hihetetlen profi.

Ha kell a doki száma, szólj, és elkérem Neked!!!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Meséljetek arról, kérlek, hogy a keményedés mit jelent, miért rossz?

Kép

Kép
ktouch
 
 


Méh összehúzódás, de még ilyenkor nagyon korai. Kb 6 hónaptól normális, asszem. Illetve attól is függ, mennyire sokszor van. Ha túl sokszor, akkor koraszülés is lehet.
Ja, én is magne b6-ot szedtem, nem mulasztotta el, de valamivel kevesebbet keményedett. Én valami 3x2-t szedtem! De hallottam olyat, hogy valaki abbahagyta a 38. héten és nemsoká meg is szült :wink:
Vendég
 


Nekem nincs keményedésem, de a dokim hétfőn azt mondta, hogy kezdjem el szedni a Magne B6-ot. Alexával is kellett, de akkor azért, mert a vádlim folyton görcsölt. A 38. héten tényleg abba kellett hagyni, hogy ha esetleg megindulna a szülés, akkor már a gyógyszer ne fogja vissza, de ennek ellenére én pont a betöltött 40. héten szültem, a kiírt napon.

Kép
Kép
detty74
 
 


Angie, Stike, Barbi!

Minden drukkom a Tiétek! nagyon szorítok!

Papp Csaba nagyon jóóóó!!! Itt laknak Miklóson, a barátnőm nála szült, csak jókat mesélt, nagyon alapos. koraszülött lett a baba, de minden rendben velük!

Honey!

Szép a család! Ne aggódj! A fiúk jobban hasonlítanak anyára!

Jövök még!

Márti
borossné becz márta
 
 


Barbi, ahogy a lányok is mondják, 2 napot szoktak ajánlani teljes pihenéssel! A barátnőmnél a Csaba Ákos vette le a magzatvizet. Itt van az egyetem munkatársairól egy lista.

http://www.sote.hu/intezetek/munkatarsak/?inst_id=62

Genetikai tanácsadás
Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, 1088 Budapest, Baross u. 27. Tel: 459-1500/4250, 4207

Tényleg, a SOTEn szoktak lenni szülésfelkészítő előadások, arról nem találtam infot a honlapjukon, tud valaki erről valamit? Vagy valahol? : :wink:

KépKép
stike
 
 


Márti, akkor elárulok valamit, hamár így összejöttünk... szóval csak még egy info: én itt dolgozom Szigetszentmiklóson!! De mivel még nem mondtam el a munkahelyemen, így még nem akartam nagyon itt sem reklámozni, főleg ennyi miklósival!!! :lol: :lol: Nagyon kicsi ez a világ itt!!! Úgyhogy a részleteket majd 1-2 hét múlva, ha már itt is bejelentettem... :wink:

KépKép
stike
 
 


sziasztok
bocsi az eltűnésért, de Bálint nagyon beteg volt pár napig, ma már kicsit jobban van, remélem nem fog vissza esni. Homloküreg és arcüreg gyulladást kapott, közben nálam megint vissza tért a hörghurut, de most megállapították hozzá a légcsőhurutot.
Lányok kitartás nektek nem kívánom ezt senkinek amin ti átmentek.

Kép

Kép
andrea001
 
 


Lányok, köszönöm a sok infót! detty, Neked külön köszönöm, hogy még telefonáltál is miattam! :)

Időpontunk már van a SOTE genetikára, jövő kedden megyünk.

Ez a keményedés ijesztően hangzik, remélem, nem jön elő nálam is. Jobbulást mindenkinek!

Most már nem bírok ülni, mert időközben becsípődött a derekamnál valami ízület, már csak ez hiányzott. Muszáj lefeküdnöm.
jbarbi
 
 


detty74 írta:Nekem nincs keményedésem, de a dokim hétfőn azt mondta, hogy kezdjem el szedni a Magne B6-ot. Alexával is kellett, de akkor azért, mert a vádlim folyton görcsölt. A 38. héten tényleg abba kellett hagyni, hogy ha esetleg megindulna a szülés, akkor már a gyógyszer ne fogja vissza, de ennek ellenére én pont a betöltött 40. héten szültem, a kiírt napon.


Nagy füttty!!!! Ez igen, tudod, ez nagyon ritka,kb. 2 %-a a várandósoknak :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


detty74: irod, hogy az előző terhességednél mindig begörcsölt a vádlid. Pont igy vagyok vele én is. Már hetek óta. van hogy éjszaka arra kelek. Azt olvastam hogy kálcium hiányra utal. Tényleg? nekem a magne nem használ.
Lehet masszírozni? A párom szerint nem. Vagy tudsz/tudtok rá valamit?

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: