Új privát üzeneted érkezett!

Én is hozhattam volna képeket, de már bent vagyok :(

Jesszus, ne beszéljünk még a szülésről :)

boruska

Csilla, ezt tapasztalatból mondod, vagy csak úgy sejted? Engem nagyon izgat, hogy mihez, és milyen fokú fájdalomhoz tudom hasonlítani, szeretem tudni, hogy mire számíthatok.

Képek nekem is a neten vannak.

Kép
zsizell

Állítólag a vesekő "megszülése" hasonlít leginkább a szülési fájdalomhoz. Bár szerintem ez egyéntől is függ és a vesekő méretétől is. De anyukám szokta mondani: a szülési fájdalom az egyetlen fájdalom, aminek értelme van!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

hát vesekövem még nem volt. úgyhogy azt szintúgy nem tudom elképzelni, mint a szülést. :shock:

Kép
zsizell

Ne is akard! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Látom lázasan készülődtök a talira. Sajnálom nagyon, hogy nem tudok menni, a másik topiccal is igyekeztem anno részt venni a talikon és összehasonlíthatatlanul más úgy csevegni, ha már személyesen is találkoztunk – talán lesz egyszer egy hétvégés időpont is.

Vádligörcs vs. szülési fájdalom: nem tudom, bár akinek könnyű szülése volt az tuti vádligörcsre szavaz. Na de szerintem szülés és szülés között óriási különbség van. Pl. a nővérem hipergyorsan, extra fájdalmak nélkül szült 3*, de ismerek olyat – és cseppet sem irigylem-, aki másfél napig vajúdott nem épp fájdalommentesen.

Vallás: én római katolikus vagyok, de amióta túlestem a kötelező elsőáldozás, bérmálkozás dolgokon; abszolút nem gyakorlom a vallásom. Férjem református, na ő aztán abszolút nem foglalkozik a témával, Jázmint pedig nem kereszteltük meg, mondván majd ő eldönti mit szeretne. Bennem még élénken él a kötelező hittan, mise stb- járás…brrrrr. Templomi esküvőnk sem volt, sőt tulajdonképpen nem is volt olyan igazi normális esküvőnk, csak két tanús polgári. Bár terveztük, de aztán nem lett belőle semmi – mondjuk még nem mondtam le róla…csak halasztódik.

Szex: nemrég kezdtünk visszarázódni kicsit, ugyanis az első trimeszterben olyan szintű undorom volt a dologtól, hogy nagyon leredukálódtunk a heti 1-re mi is. Szerencsére azóta visszatért a vágy részemről is. Amúgy az első terhességem alatt emlékszem én is ki voltam bukva, amiért ritkultak az alkalmak; de a férjem akkor nagyon parázott, hogy a kicsivel történik vmi – vagy csak ez volt az indok :lol:; most viszont szó sincs ilyesmiről.

Nóri, ez a történet elég felkavaró volt. :cry:

Kép
Kép
szana80

Zsizell, tapasztalat. Amikor nem tudod hogy éppen nyújtsd, vagy hajlítsd a lábadat, na az nekem sokkal rosszabb mint a szülésem volt. Igaz hogy szülőszobára érkezéstől 4 óra múlva kint volt a fiam, szóval nem volt túl nehéz.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

kakti: Nekem is volt már vesegörcsöm, hát tényleg nem kellemes. Mondjuk én addig görcsöltem, amíg a vesémből a vesemedencémbe le nem ment egy 4 mm-es kő, de utána nem jött ki. Mondjuk előtte már volt kövem, de nem is tudtam róla és úgy is tűnt el, ahogy jött. Nekem a vesegörcsnél az volt a legnehezebb, hogy ne tartsam bent a levegőt. Hogy fogom ezt a szülés alatt megtenni??? Remélem valami szülésfelkészítőn annyira belém verik a légzési technikát, hogy akkor is eszembe fog jutni.
vicky79
Budapest III. kerület

Tényleg Lányok!

Létezik olyan igazán jó szülésfelkészítő valahol, ahol nem csak elméletben beszélnek a légzéstechnikáról pl.?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát csajok, én végig jógáztam, meg légzéstechnikáztam és hát mondhatom sz@rt sem ért. Vagyis ott és akkor nem fogsz ilyeneken gondolkodni... :oops:
Én legalábbis nem gondoltam!
Most csak röhögök magamon, hogy apát is elrángattam csoportos nyögésre! :lol: :lol: Lényegében újat nem tudtak mondani, de ha akkor nem mehetek, bele is halok, az tuti! :roll:
Vendég

Sziasztok csajok!

Hát irigy vagyok, jó talit nektek, és valaki egyen helyettem egy fini krémest!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Ronci A felsőlégúti nyavajákra használható a Bioparox orrspray. Ezt lehet orrba és/vagy szájba is fújni, felületaktív antibio. Bár recept nélkül kapható, jobb ha ilyesmire doki is bólint (bár ennek tájékoztatójában ha jól emlékszem benne van, hogy kismamik is használhatják).
pammut

Sziasztok!

Jaj lányok, ne beszéljünk még a szülésről! Én még nem akarok megszülni, egyelőre csak pocakot növeszteni! :shock: :P

Nóri! Ez a babahalál nagyon durva! :shock: Amikor ilyen felelőtlen szülőkről hallok, totál ki tudok akadni! :evil:

Szex: hmmm... Nálunk egyelőre tiltólistán van, bár már a hétvégén volt próbálkozás :wink: Az első trimeszterben beteg is voltam, szarul is voltam; szóval akkor a gondolata is elborzasztott. Még egy egyszerű simit is nehezen viseltem akkoriban. Most már azért a közérzetem is jó, így lehetne próbálkozni... :wink:

Reni! Én úgy gondolom, nem rossz ez a babakocsi és az ára sem olyan vészes, ahhoz képest, hogy mik vannak hozzá. Én is nézegetem már a kocsikat, de igazából nekem ki is kéne próbálnom, hogy dönteni is tudjak. Ezért is szeretnénk elmenni egy bababörzére, mert gondolom lesz ott sok babakocsi, amiket ki lehet próbálni és akkor lehet ki is választjuk a megfelelőt.

Akik a talira mennek, kívánok kellemes beszélgetést, jó sütizést! Remélem lesz még tali és akkor remélem én is tudok menni.

Kép
Kép
molmar

csajok, a szülésznők általában gyors elmondják a lényegét, miért fontos, hogy vedd a levegőt... meg mikor és hogy nyomjál... túl sokat erre szerintem se lehet készülni. :wink: úgyse nagyon tudod elképzelni a helyzetet...
nekem mondjuk, ami segített, de az sok embert nagyon kiakasztott, kölcsönkaptam Kandász Andrea Szülőszobás sorozatát... na ott lehet mindenféle nyikk nélküli vagy ordítós szülést látni, nekem segített a folyamatot jól megérteni, meg kialakítani egy kicsit elképzelésem, mit és hogyan szeretnék. Szerencsére könnyen és gyorsan szültem, így szerintem a vádligörcs is tud olyan elviselhetlen lenni...
amúgy a vajúdás nagy része bírható, a vége és a kitolási szak keményebb, de az meg viszonylag gyorsan zajlik az előzőhez képest, szóval no para :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Ronci, most hogy Pammut mondja, tényleg nekem is ezt a Bioparoxot ajánlotta a doki :lol: torokra és orrba is használható.

KépKép

KépKép
beneildi

Ja, mindenesetre senki ne úgy képzeljen el agy szülést, mint a vészhelyzetben.
A boltban állva elfolyik a víz, tolókocsival megérkezel vonyítva a sürgősségire, ágyra tesznek, betolnak. Végig ordítasz. Ordít a doki is, hogy NYOMJON! Apuka meg szuszog a háttérben. Erőlködsz, majd besz@rsz, gyerek kint ámen!

Általam ismert emberek szülés előtti napokon jósló fájásokat éreznek, ami elmúlik. Így ha nem folyik a víz, pár órát vacilálsz, hogy ez most egyáltalán az-e. Megnézed az internetet, felhívod a szülésznőt/dokit. Hajat mosol. Leszeded apáról a kabátot meg a sporttáskát, mert még Te törölközőben vagy és vizes a hajad.
Megnézed, nincsenek-e vízkő cseppek a csempén és 100%-ig higiénikus-e a budid pereme alatt.
Kocsiba be. Ott már szorítod a kapaszkodót és anyázol a kátyúk miatt. 980szor küldöd el apát melegebb éghajlatra, ha megkérdezi, hogy vagy.
Beérsz. Rossz a lift. Szülészet a 4. emeleten. Felsétálsz egy jó 50perc alatt. Közben 50 ember megkérdezi, hogy szülni mész-e? :twisted:
Beérsz. Ha dokid ott van, remek. Ha nincs, a konyhás nénitől kezdve a takarítóig mindenki megvizsgál. CTG, beöntés, burok repesztés, oxy. Sorrend tetszőleges.
Kész vagy, átöltözöl. Apuka lemegy a kocsiba a cuccért. Majd lemegy, vesz ki pénzt az automatából. Itt tetszőleges idő eltelik. Közben aki arra jár, megvizsgál.
Egyszer csak eltűnik a méhszáj, ágy átalakít. Jön doki. Mondják, mit kell csinálni. Apukát felmosod, vagy ordítasz, hogy "Jenő, ne most ájulj el!" Gyerek kint. Remek.
Ezután még legalább 1óra, míg vége. Esetleges stoppolás, lepény-megnézik (gyönyörű!!!) nagyjából összeraknak, hívják a betegszállítót és ennyi.
Mire észbe kapsz, már valami 12éves szoszemszült védőnéni próbálja mutogatni, hogy szoptass!
Vendég

Sziasztok!!!
Aki nem megy sütizni, mindenki beszerezte már a net előtti sütizés kellékeit??? :lol: :lol:
Most úgy érzem már kicsit jobban vagyok, de lehet ez csak a férjem hatása, hogy végre itthon van... és ráadásul egész héten, mert holnap-holnaputánra szabit vett ki.. Bevettem az oscillococcinumot, hát érdekes kis gyógyszer: bele kell önteni a nyelved alá egy kis tartályból, kis kristályokat...Azt írják, hogy kacsák szívének és májának az örleményéből van, merthogy állítólag a kacsákban szinte az összes influenza vírus fellelhető, ezért segít ez megelőzni, meg gyógyítani is a tüneteket..érdekes...meg ki próbáltam a tengeri sós spraymet is.. :lol:
Figyeljetek már! a 18.heti uh-ra csak betöltött 18.héten lehet menni? mert én pénteken töltöm de holnap akarunk menni.. már itt van az afp eredményem, amit azért nem értek, mert tök negatív, meg mindenre kisebb az esély mint 10000 ill.50000, de pl az afp értékem tök alacsony: mondtrátok itt, hogy 0,7től jó, nekem meg 0.53... a többit meg sem néztem csak hogy minden negativ.. akkor meg minden rendben, így van??? csak ezt nem értettem...

Kép
Kép
ronci

Nóri, ez tetszett :)

írnod kéne :)

boruska

ronci:
oscillo:egy csomót használtam, és nekem működött
de jó volt, amíg nem tudtam ezt a kacsás sztorit :(

boruska

Nagyon jó kis leírás. :)
Én még nem szereztem be sütit, fél 5-ig melózom, csak utána tudok virtuálisan csatlakozni. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nem konkrétan kacsákból van gondolom ez sem, mint egyik más homeos cucc sem. Itt az információközvetítésen vagy mi a szöszön van a hangsúly.
Nem szereted a kacsamájat? :wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

pammut, Ildi köszi a tanácsot, demostmár ezekkel úgy érzem rendben leszek..sokat javultam reggel óta is!!! szerencsére. ja és ma vetettem le toxoplasmára vért megint, mert a múltkorit a labor elfelejtette...még jó, hogy egy külön kémcső vér csak amiatt ment be, miközben múltkor 1kémcsőnyiből megnézték nekem a hepa b-t, a hiv vírust, meg a toxoplasmat is.. érdekes.most mindenhez 1 külön kémcsőnyit küldtünk, de még így is kihagyták..de most meg ismételjük... :lol:

Kép
Kép
ronci

A neten ezt írták, a dobozban lévő leíráson meg az van, hogy a készítmény hatóanyaga: 0,01ml anas barbariae hepatis et cordis extractum. a hepatist tudom, hogy máj, az et az az és, a cordis az a szív ugyhogy gyanúsan abból van.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

De amúgy nincs vele semmi baj, olyan mintha kristálycukrot öntenél a szádba: állagra is meg ízre is. :lol:

Kép
Kép
ronci

boruska!!!! neked nem lesz 18.heti uh.??? hogy csak olyan soká mész uh-ra?

Kép
Kép
ronci

vagy a 9.20 az szeptember 20-at jelöl?

Kép
Kép
ronci

Ronci, Csilla,

Nagyon is szeretem a kacsákat, de nem megenni! - a kedvenc állatom, és hatalmas gyűjteményem van belőle!
(nem élőben, persze, hanem figurák, ill. minden kacsás cucc jöhet)

Szerintetek milyen formájú rágókája / játéka / fürdősizéje / rugdalózója lesz a babának? Hát persze, hogy minél több kacsás! :D :D

boruska

ronci, nem, nálunk nincs olyan, voltam 16. héten, és majd a 20.-on megyek újra

a 9 20, az az időpont

Mert kell vmi konkrét a 18. héten?

boruska

Nóri! Nem semmi vagy!!! :lol: :lol: :lol: Még most is vigyorgok! De gondolom mire odakerül a sor, vigyorgás helyett vicsorgás lesz. :wink:

Ronci örülök,hogy javulsz! Nem véletlenül a kombiteszted nézegeted? Ott vannak ilyen értékek... De ha oda van írva az érték mellé, hogy AFP akkor az lehet... :roll:

Kép
Kép
molmar

Ronci, a hatóanyag nyilván az, de én erre gondoltam konkrétan:
"a homeopátiás szerek többsége esetén az adott készítmény anyagtartalma vagy elenyészően kicsi, vagy – a magas potenciáknál – annyira csekély, hogy még a legkorszerűbb vizsgálati módszerekkel sem mutatható ki."

Boruska, tééényleg, az egyiptomi képen is éppen kacsavadászol. Kiment a fejemből.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Boruska, asszem a genetikai UH-t a 18-20 héten kell csináltatni. Neked nyilván a 20-on lesz.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ronci! Utánanéztem: anas barbarie=pézsmaréce vagyis ahogy ismerjük némakacsa. Érdekes, hogy mikből nem csinálnak dolgokat. Én egyébként nem szeretem a kacsahúst, meg a libát sem.

Boruska! Neked ezek szerint a 20. héten csinálják a genetikait. Ez is jó időpont. :)

Kép
Kép
molmar

Ananácska, reggelente én is figyelem a hasam és soxor aszimmetrikus, majd szépen lassan középre vándorol és ott marad. Viszont érezni nem érzek semmit, csak lassú vándorlás…
Nekem az első kettővel melsőfali lepényem volt. A harmadik harmadban látszott kivülről is a mozgás, ahogy húzogatta a lábát. Most hátsó fali lepényem van, én is a babamozgás miatt örülök ennek, talán igy gyorsabban és még jobban fog látszódni a mozgás.

Vicky, igen gondolkodom, hogy kéne csinálni valamit ezzel a táppénzes papirral, mert minden hónapban ott ülni nagyon durva, ráadásul egyre több beteg lesz, ahogy jön a hideg idő. Legközelebb úgy csinálom, hogy azonnal megyek az ajtóhoz, nem nézek semerre és benyitok.
lara

Lányok!
Nem akarok nyafogni, de egy-két napja úgy érzem a hasamat, mintha egy követ cipelnék. Nehéz is, kemény is.... Ez lenne az úgynevezett haskeményedés? És mit lehet tenni ellene? Pihenés? Magnézium? Vagy mi? :shock: Már gondoltam arra is hogy esetleg a beleim gázosak... :oops: Most teljesen tanácstalan vagyok. :cry:

Kép
Kép
molmar

A szülésre visszatérve, én a vádligörcsös típusúra szavazok. Mától beprogramozom a kis agyamnak, hogy max. egy erős vádligörcsöt engedhetek meg magamnak szülés gyanánt. Punktum. :lol:

Amúgy meg készülődök lassacskán a talira. Hamarosan látjuk egymást.

Ja, van valaki,akinek magas a vérnyomása? Nekem sajni az, az imént már 183/105 volt!!! ajajjjj

Kép
zsizell

Boruska!!! EZ t nálunk konkrétanígy hívják, hogy 18.heti genetikai uh.
molmar: konkrétan az értékeim:
AFP: 0.53 MoM
hCG: 0.37 MoM
SP1: 0.47MoM
PAPP-A: 0.79 MoM

VZR számított kockázat kisebb mint 1/10000, negatív

21 triszóma kockázatának becslése:
életkorom alapján: 1/559, negatív
a mért szérum alkotók koncentrációinak eloszlása alapján: kisebb, mint 1/10000, negatív
a mért sszérum alkotók koncentrációinak együttes eloszlása és az anya életkorának figyelembe vételével a kockázat kisebb, mint 1/10000, negatív

18-triszóma kockázatának becslése: a mért szérum alkotók koncentrációinak együttes eloszlása alapján a kockázat kisebb, mint 1/50000, negatív

A Debreceni egyetem csinálta.

Kép
Kép
ronci

Hú, Zsizell, arra már keményen gyógyszert kéne kapnod. Nem mondták? Én 150-nél már kaptam anno.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

zsizel!!!

Mennyiiiiii?????

Kép
Kép
ronci

Ronci, a VZR mi? Az a nyitott gerinc?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ha automata mérővel mérted akkor mérd meg még egyszer aztán pedig a másik karodon is! aztán meg mostantól naponta háromszor mérni és ha többször is magas, akkor futi a dokihoz!!!!

Kép
Kép
ronci

A Vzr igen a velőcső záródási rendellenesség

Kép
Kép
ronci

Ronci!
És mikor vették le a vért ezekhez a vizsgálatokhoz? Mert az sem mindegy ám! Bár mondjuk az előbb hülyeséget írtam. Kombiteszt 12. hét, négyes teszt (ebben nem vagyok biztos) 16-18. hét. Esetleg 20.? És a kettő együtt integrált teszt. Nekem négyes vagy integrált tesztnek tűnik, amit írtál értékek alapján. Mondjuk én nem tudtam csináltatni négyes tesztet. :?

Kép
Kép
molmar

Zsizell! Hallgass a lányokra! nem lehet viccelődni ilyen magas vérnyomással!

Kép
Kép
molmar

molmar: nekünk ez a sima afp teszt..
akinek van már afp-je: az nem ilyen? kevesebb dolog van ráírva? nekem még ez az első, ugyhogy nem tudom.. 16.hét+3nap menstruáció szerint, a vérvétel napja.

Kép
Kép
ronci

most megmértem a másik kezemen, 156/80. fél órával vagyok később. azt hiszem méregetem még holnap, meg ma este, aztán ha így marad, lemegyek a házidokihoz.

Kép
zsizell

Ronci, nekem csak afp van a papírra írva. :? Bár gondolom azért nem foglalkoztak a te afp-del, mert a többi értéked nagyon jó és mint ahogy már többször szó volt róla, sz..rt sem ér az afp.

Kép
Kép
molmar

Zsizell! A terheség előtt is magas volt a vérnyomásod? És a védőnő mennyit mért eddig?

Kép
Kép
molmar

Huh Zsizell! Ezzel tényleg nem szabad játszani...

Hát Csajok! Kellemes pletyózást meg jó sütizést akik mennek a talira. Én meg megint egyedül leszek otthon, mert embőc kocsiért utána meg úgyis renoválás, takarítás és társai úgyhogy biztos nem látom estig. :cry: De nem baj, gyűjtögessen csak a kinézett babkocsira :lol:

bellerreni
Eger

Soha nem volt magas a vérnyomásom. mindig álom 120/80 volt. A védőnő már jó fél hónapja mérte, akkor 130 fölött volt, még mondta is hogy ebből baj lehet, ha feljebb megy. Hát rászólt. Ma kaptam ezt a csuklómérőset, mert éreztem, hogy valami nincs rendjén. És rögtön elsőre kijött a 183, másodikra meg 181, vagy fordítva. De ez ugyebár ingadozik. Persze a 156 sem túl rózsás. Ha holnap is így marad, irány a doki. Most viszont irány a tali :) . Jó sütizést a net előtt ülőknek is! Puszi

Kép
zsizell

jó szórakozást a talin!!!

molmar: hát nálunk állítólag mindenkinek ilyen afp-t csinálnak. a védőnő eleve ezeket az értékeket várta, mert már előre be voltak írva a kiskönyvembe, hogy ezeknek ekkor, meg ekkor érkezik az eredménye..tiszta furi, hogy ennyire más mindenhol!!!

Kép
Kép
ronci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?