Új privát üzeneted érkezett!

bim-bam :lol:
csak azt nem értem, minek kell minden héten kijönnie, amikor csütörtökönként az első hat hétben be kell mennünk hozzá 1x mázsálkodni :?: kicsit túl van pörögve....Sztem ma már nem jön, majd várhatom holnap is :evil: Nem érdekel, ha jó idő lesz, nem fogunk itthon dekkolni.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Enyémek is azt csokólgatják :twisted: . Nagyon kész vok tőle, pedig mindenkinek megmondtam az elején, kézmosás, és ha beteg messzíre kerüljön el. Enyém szüleimnek ez nem okozott problémát megérteni.
Anna ez nem kötelező, de remélem nem köpi ki mert 17 e volt.
Nah megyek, viszek magamnak váltó polót is, mert múltkor ott cart le a Zora azt jöhettem haza szaros polóban, faca volt :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri sz@ros poló :wink:
ruha ötletben rám számíthatsz! minden nap viszem ki!
Tényleg: az esővédő hogy tetszett Zorának? Hason v. háton szoktad betenni a kocsiba??

na, megyek, megnézem mit művel a kisfiam odakint... :wink:

madaran

Na nálunk a védőnő:szerencsére nem túl lihegős típus de lehet,hogy csak velem nem..ajtócsapkodás meg ilyesmi bejátszót.. :roll: ezt már pocakosan irtam...
Ha kijön én soha nem megyek be... :lol: ezért kapják a lóvét .
Én lemérem a méreteket és az iwiwen megirom :lol: ez is elég :wink:
Most mi a sz@rt tud ujjat mondani?Mondjuk Nolival is csak a h@lyeség jött belőle :twisted:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Na ma rá jött a szófosás... :oops:

Apa igaz itthon volt 1 hétig de(jobb lett volna ha nem lett volna)
Férfiak...ha van valami bébiként viselkednek.... :oops: fájt mindene ...
köhögöt,orra folyt stb...
Szóval nem jutottam el a fodrászhoz meg a manikürös-pediküröshöz sem :oops: Jó buli volt :twisted: Veszekedtünk egy csomót... :oops: csak feltartott a napi rutinunk jól felborult..ááá szóval élveztem :evil:

Azért egy nap elmentem magamnak vásárolni pár rucit vettem magamnak mély ülepű gatyát ..teljesen beleszerelmesedtem...erre a szomszéd amikor felvettem na ne már..egy 2 gyerekes anyuka...hogy járhat ilyenbe?????na szerencsére Gábor is hallotta és elmagyarázta neki a dolgokat :wink: :lol: :lol:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Na megjött a kajcsi... :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Akkor asszem én is zabbantok, jó étvágyat!!

bimbam :lol: a mély ülepű gatyák nekem is tetszenek! Kit érdekel a gyöpös szomszéd?!
nálunk api besegít, ha itthon van, én imádom, ha nem vagyok egyedül. Akkor többet megyünk-jövünk is. Tegnaptól övé a fürdetés is! :wink: Zsigi is láthatóan jobban élvezte, mint velem, úgyhogy ezennel átadtam.

madaran

Zsizsa, nálunk a legtutibb módszer a vakond ellen: a macskánk! :) Még meg se jelenik a túrása, a cicus már hozza a vakond-tetemet ajándékba a lábtörlőnkre! :lol: : :lol: Persze az is lehet, hogy másokat szabadít meg a jószágtól. :roll:
De jól hangzik dbea ötlete is - az azért állatvédőbb megoldás!

Madaran, nálunk is csak annyit szokott mondani a védőnő, hogy délelőtt jön - mi is strázsálunk egész d.e... :x Meg 1x mondta, hogy lehet, hogy d.u. jön, ezért d.e el is mentünk máskálni, erre mégis pont akkor jött... Jófejek ezek a vnők! :?

Kép

Kép
hmbori

Anett, milyen olajjal kenegettétek Máté fütyijét?
Egyébként hogyan lehet megkülönböztetni a szűkületet a letapadástól????

Zsizsa, szeretem a rövid és velős hozzászólásaidat :lol: Ilyenkor biztosan teleírsz egy fél oldalt :wink:

Irdab, anyós... :roll:

Anna, én tegnap csináltam amerikai palacsintát, tök ugyanaz a receptje, mint Zsizsáé. Pici teflon sütőben ujjnyi vastagon elkentem a masszát, és nagyon finom lett!
Csináltam hozzá csokikrémet: http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... ecept=9673 és tejszínhabot nyomtunk a tetejére. Próbáld ki, ISTENI!
Vendég

Sziasztok!

Reggel sikerült úgy összehoznom a dolgokat,hogy eljutottunk zenebölcsibe+tornára is :)
Az éjszakánk is jól sikerült :) Viszont tegnap nem volt kakink+ma sem eddig.

Zsizsa,vakon :evil: nálunk is vannak és eddig még semmilyen módszer nem segített :cry:

Anna,odaért a védőnő?Hozzánk sztem holnap jön..de fel is hívom mikor,mert mennünk kéne cipőbeszerző útra a hétvégi lakodáréra :wink: És tegnap bezséltem a menyasszonnyal és megváltozott a lagzi helyszíne,így a szállásunk közvetlen ott lesz ahol a dínom-dánom :) Nagyon örültem neki,mert így 2 háznyit sem kell sétálgatnom Zsombival,hanem ha van vmi csak felmegyünk az emeletre és kész :)

Bim-bam,melyik az az ülepes gatya?Az úgynevezett török gatya? :roll: Azok nekem is tetszenek.

Irdab,de jó neked,hogy van farmered ami rád megy.Nekem nincs :cry: Pedig lassan be kell szereznem egyet,mert csak 1 gatyám van ami rámjön,de azt meg nem csípem igazán..
Nálatok sem múlik a hasfájás?A sókat próbáltad amiket írtam...mintha egy kicsit enyhülnének nálunk a görcsök...vagyis kevesebbszer vannak...de hogy elmúlni mikor fognak :roll:

Kép
Kép
tundi24

Zsizsa!
Végre valamiben nem értünk egyet :lol: :lol:

Csajok..én csak itt pislogok..Írjátok a kajarendelést,meg a kell e vasalni a gyerekrucit ..
Elolvastam oszt vigyorogtam egy jót.
Úgy el tudom képzelni amint Zsizsa 3 gyereknek és 2 felnőttnek kaját rendel :lol: :lol:

Szóval tudjátok az nálunk úgy van...hogy kéne valami kaját főzni most is,mingyá oda is vágok egy adag pörinek valót,majd ha átrendeztem a kecót akkor szaggatok kb 1kiló lisztből nokedlit.Ez nálam kb 10percet vesz igénybe mosogatással együtt :lol:
Szóval..nekem muszáj főznöm.Most képzeljétek el.Jön haza a Fanni a suliból a párom a melóból ..nem mondhatom nekik,hogy ma nincs kaja,valamit minden nap kell csinálni,ha mást nem akkor melegszendót...de azt is csinálni kell,nem lesz kész magától.
Vasalás...Én majdnem mindent kivasalok.Nem azért mert a Regi kicsi.Én egyszerűen nem bírom ha gyürőtt a ruha.Ez az én dilim.
De komolyan,itt ülök a mocsok tetején a rumliban,a Szabi behordott egy rahedli koszt kintről.EZ nem zavar,de a vasalatlan ruci az igen :lol:

Zsizsa!
Vakond..
A szomszéd ráköltött egy rahedli pénzt a vakondjaira.A föstölőtől kezdve az uh-s riasztóig mindent megvett.Azok kb 1-1 hetekre átkötöznek mindig hozzánk.De mivel minket nem zavar így tovább is állnak,vagyis vissza mennek a szomszéd gyönyörű parkosított kertjébe
:lol:

mimi12

Mimi: én is főzögetek itthon, csak az a baj, hogy nagyon kevés ötletem van :lol: Próbálok olyanokat csinálni, amik gyorsan megvannak, de azért még bele kell rázódni a dologba, főleg most a puffasztó étel-mentes korszakban. Most döbbentem rá, hogy eddig mennyi borsót, babot, karfiolt, hagymát meg ilyeneket ettünk :lol: :lol:
Holnap szerintem tojásos nokedli lesz a menü. Csak az a bajom, hogy friss salátával szeretem, az meg nem annyira van, helyette nem tudom milyen savanyúsátot tudnék mellétenni. Szerintetek?

Lányok, aki elpakolja a lefejt tejet, mibe rakja? Jól emlékszem, hogy lehet a gyógyszertárban valami zacskót kapni? Mintha valaki írt volna ilyet..

Bea

Kép

Kép
dbea

Na ma végül is nem lett oltás, mivel a kisasszonynak kicsit piros a torka, és kicsit taknyos is. Mára jött elő a takony. A drágám biztos ezért nyüszögött egész éjjel.
És gyötör a lelkiismeret h biztosan tölem kapta el :cry:

Holnap megyünk csípő, hasi uh-ra.
Remélem ott nem szedünk össze semmit.

Anna nagyon hálás lennék érte ha minden nap segítenél öltözési szaktanácsot adni, ebben nagyon béna vagyok :oops:

Tündi nem vettem meg még a sókat, hanem kitartóan fejek elő. Kicsit mintha enyhült volna, illetve én az infacolt is adom neki.
Te előfejsz vagy nem?

Mimi te f@ca csaj vagy én nem. Én is megfőznék ha Zora nem kellne fel minden zajra, de valamit ki kell majd találnom, mert ez hosszú távon kivitelezhetetlen :roll: :cry:

Adri

Kép

Kép
irdab

Tünde :lol: nem jött persze. Úgyhogy holnap is várhatjuk. Nem tom miért nem tud idetelefonálni előtte fél órával a rendelőből.
Na, akkor így tuti a buli szombaton! Visztek hordozható kiságyat? Miben fog aludni Zsombi?
mi gondolkodunk, hogy be kellene szerezni egy összecsukhatósat, mert úgy is jönni-menni fogunk. Már most nézegetem a belföldi babás helyeket!!!

Adri :lol: Akkor potyára mentetek! És mit lehet adni Zorának, hogy elmúljon a baci???

Nem is írtam csajok, mert nem teljesen ide tartozik, de Apumnak jobbak az eredményei, úgyhogy nagggyon reménykedünk.

madaran

Csilla :lol: Köszi az ötletet (mm. hogy kis serpenyőben is lehet +csokimáz... :P :P :P ) Bacccus, valamikor muszáj lesz csinálnom! hamar vissza fog jönni az a -9kilcsi.... Pedig alig eszem valamit, kekszet viszont igen (győri jó reggelt + az új kedvencem: zabfalatok)...

madaran

Irdab,
nálunk apa vasalja reggelente a saját ingjét :lol:

Madaran,
a védőnőnek törvényi kötelezettsége a baba 6 hetes koráig hetente kijönni, neked meg kéthetente vinni mérni. Aztán van aki betartja, van aki nem. Hozzám is jön hetente. Nekem még ezt egy gondozási tervben alá is kellett írnom. Egy pld. nála, egy nálam.

Tündi,
Levi csütörtökön kakilt utoljára. Azért már nem ártana. De a kamilla tea sem használ.

Nekem ma nagyon jó fiam van, szinte aludt egész nap. Kíváncsi leszek az éjszakára. Bár apa felajánlotta, hogy alszik ő Levivel (holnap nem dologzik, jönnek anyósék, meg egy rokon Rigából), és ha Levi felkel, csak szól, hogy jöjjek szoptatni, és ha kész, már mehetek is vissza az ő helyére, és ha véletlen fent marad Levi, majd ő virraszt vele. Bár nem tudom, igénybe veszem-e.

Ééés a nagy hír: (Hmbori, neked külön is írom :lol: )
Holnap reggel fél 8-ra megyek az anyakönyvvezetőhöz névmódosíttatni. Na ezt a 10.000-est épp nem terveztem a hétre a másik 30 mellé, amit a lányomra ki kellett adni, de már nem érdekel. Végre lesz rendes neve a fiamnak, de ezt is csak úgy sikerült összehozni, hogy a lányom ovistársának az anyja ott dolgozik, és feltűnt neki a név, és így elértek az óvónénin keresztül.
Aztán ha kész (gondolom megint vagy 30 nap), cserélhetjük az összes igazolványt.

Mimi,
nincs valami jó ötleted arra, hogy hogy tudjuk a kutyust leszoktatni az ugrálásról??? Már Lilit feléri, tegnap az arcára ugrott rá, és Lili gyakorlatilag már fél a saját kutyájától, meg kell fogni, amíg reggel kimegyünk a garázsba, vagy Lilit kézbe venni. Rám, meg a férjemre már nem ugrál, a férjem egyszer kétszer elkapta a grabancát, úgy, ahogy az anyja csinálná, rám is hallgat, de ugye Lilit még nem veszi komolyan. Viszont ez így nagyon nem jó.
Egy könyvben olvastam, hogy egy kutyának tökéletes büntetés, hogy ha lelocsolják vizipisztollyal, ha rosszat csinál, mert váratlan, neki kellemetlen, ugyanakkor teljesen ártalmatlan büntetés. Már erre gondoltam, hogy kap Lili egy vizipisztolyt, mert máshogy ő még nem tud erélyes lenni, de a vizipisztolyt tudja kezelni.

Főzés-vasalás: Én Levi és Lili cuccait kivasalom, a textilpelusokat is. Főzés úgy van, hogy ha van miből, akkor csinálok, de olyan nehezen találom ki, hogy mi legyen. A férjem eszik mondjuk a munkahelyén, Lili az oviban, tehát magamról kell gondoskodnom. Aztán néha jó a tojásrántotta, néha egy melegszenyó, de ma pl. apuval főzettem. Szecsuáni csípős csirkemell volt. Szerencsére Levinek semmitől nem fáj a hasa, csak a bolognaitól lett nagyon kiütéses.
Ja, és múlnak határozottan a tejkiütések is.

Na megyek fürdőszobát takarítani, holnap ugye vendégeink lesznek. (Domestos Zéró tökéletesen oldja a 4 éves vízkövet. :lol: Vagyis így vettük a házat, hogy ilyen volt a csaptelep, és eddig nem bírtam leszedni. Csak gumikesztyű kell hozzá, mert amúgy gyilkolja a bőrt is.)

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Adri!
Azért 24évesen friss házasként első gyerek mellett,ültem én is a vasalatlan tetején és semmit nem tudtam megcsinálni :lol:
De szerintem senki nem úgy születik,hogy rögtön puccos házisárkánnyá válik :lol:
Mellesleg mindenkinem van hibája vagyis gyengéje.Én pl nagyon rendetlen vagyok.De komcsi..Most pl átrendeztem a lakást,szééép rend tisztaság lett.De holnapra tuti szana szét lesz minden.Jaa és csak a nappaliban lett rend,a Fanni szobájába dobáltam mindent.Szegény ő meg épp csak tud mozogni a szobájában.No az ágyát kell majd felszabadítani alváshoz :oops:

Lina!Állj ott mikor mentek ki,ha látod ugrik,rúgd ki a hátsó lábait.Nyugi nem lesz semmi baja ha nyekken kicsit.De jó lenne ha Lili tenné helyre.Nem volna kedvetek esetleg valami hétvégi oktatásra elmenni,ahol pl Lili irányíthatná a kutyust?
No megyek nokedlit szaggatni...

mimi12

Mimi,
a kutyasulin gondolkodtunk, csak amit ismerünk, arról mondta a tesóm, hogy az összes kutya szabadon van, és úgy oktatják őket, és nem tudom, hogy mennyire tenne ez jót Lili lelkivilágának. Itt ahol lakunk van olyan lehetőség, hogy akár házhoz jön az oktató, és saját környezetben képzi a kutyát, vagyis szerintem a gazdit, hogy hogyan tanítsa a kutyát (csak kérdés mindezt mennyiért, még nem mertem megkérdezni...)

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Egy másik fórumra tették fel, de a főzés témához tökéletesen illik:

Süteményrecept (gyesen lévő anyukáknak):

Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 fokra.
Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint.
Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: "Nem szabad, Öcsi!"
A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral.
A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből, és mossuk le a falat.
Mérjünk ki 3 evőkanál kakaót.
Ismét vegyük el a margarint Öcsitől.
Fürdessük meg a macskát.
Tegyünk hintőport és ragtapaszt a karmolásokra.
Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliáscukrot és 30 dkg lisztet.
Vegyük ki a füstölő plüssmacit a sütőből, és nyissunk ki minden ajtót és ablakot, szellőztetés végett.
Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és biztosítsuk a férjünk főnökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az előbb.
Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra.
Adjunk a tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót (közben álljunk ellen a kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit durvára vágjuk).
Engedjük ki a macskát a sütőből.
A tésztát öntsük alaposan kivajazott tepsibe.
25 percig közepes lángon süssük.
Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitől.
Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon.
Dobjuk ki a macskát az udvarra, amíg még képes elfutni.

Bevonómáz:
Keverjük össze a következő hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin.
Vegyük ki azt a kurva plüssmacit a grillsütőből, és dobjuk el.
Jó messzire.
Magyarázzuk el kedvesen a rendőrnek, hogy fogalmunk sem volt róla, hogy őt fogjuk fejbe találni, miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni a szomszéd ház tetejéről.
Tegyük Öcsit a járókába.
Adjunk a mázhoz 5 dl tejet, egy kevés sót, és lassú tűzön forraljuk 2 percig.
Nyissunk ajtót a csengetésre, és magyarázzuk el a szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a spájzablakán.
Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befőttek és a takarítószemélyzet
költségét.
Kössük ki Andikát az asztallábhoz.
Távolítsuk el a szénné égett sütiket a sütőből.
Dobjuk ki.
Kapjunk idegösszeomlást.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!
Na oda a tegnapi szép rend...

Lina!Hívd fel kérdezd meg,annyit megér a dolog.
A kutyasuliban viszont bizony van olyan foglalkozás mikor a kutyákat el kell!! engedni,kicsit futkároznak játszanak majd be kell hívni őket.Ennek az a lényege,hogy pl az utcán ha szólsz neki ne csesszen rád,hanem menjen oda.
Viszont megmondom frankón dunsztom nincs ilyen esetben mit lehetne tenni.
Próbálok úgy gondolkodni,hogy te vagy az anyjuk,Lilinek is és a kutyának is :lol:
Vagyis neked kell a kutyát meg rendszabályozni,pont úgy mint az anyjának.Ha te bünti nélkül hagyod akkor elkanászodik és lökött gyerek lesz belőle.
Próbáld meg azt,hogy ha felugrik Lilire ráncigáld meg a nyakánál a bőrét de úgy tisztességesen.Ne játéknak vegye,hanem tényleg szidás dorgálás legyen,és utána küld pl a helyére vagy menjen odébb.
És jó lenne ha Lili is kivenné a részét ebből a grabanc ráncigálásból.Logikusan bele gondolva..Mit csinálnak a kutyakölykök??Játszanak egymással,egymásra ugrálnak.Ha a másik nem védekezik az további ugrálásra készteti a ugrálós kutyát..
Na jólvan...kora reggel nagyon friss vagyok :lol:

mimi12

Sziasztok lányok!

Az éjszakánk szerencsére nagyon jól telt, este 7-kor bealudt Emmus és fél 1-ig szunnyantott, utána kelt 4-kor, majd 7-kor és most is alszik. Szegénykém egész nap nem tudott kaksizni, erre reggelre nyakig kaksis lett, persze mosdás, ruhacsere, de legalább megkönnyebbült a drágám :).
Ma is szép idő ígérkezik, süt a napocska :).

Anna, ez igazán jó hír, drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!

Mi ma várjuk a védőnőt, hozzánk is jön minden héten, fél 10-12 között bármikor érkezhet. Nem bánom, hogy jön, mert lelkes és különösen az elején sok hasznos tanácsot adott, meg még biztosan ad is majd.

Adri, a rota ezek szerint oltássorozat? Mennyi oltásból áll? Zorának jobbulást!

Kép
angelita

Mosás, vasalás: nekem ezek a kedvenc házimunkáim :). Szinte nincs olyan nap, hogy ne menne a mosógép. Baba ruháit és a textilpelusait vasalom, meg a férjem ingeit is- a múltkor úgy belendültem, hogy két hétre való inget kivasaltam neki :).

Kép
angelita

Sziasztok!
Linácska :lol: De jó, hogy sikerül elintézni végre a névváltozást!!! Röhej,hogy ismerős nélkül még mindig sehol nem lenne az ügy!
A védőnőhöz nálunk hetente kell menni méricskélni, én inkább azt nem bánom, annak látom értelmét.
Kutyi: a miénk is ugrabugrált. Szerintem is az a lényeg, hogy Lili megtanulja lekezelni. nálunk 2 éves koráig ment, aztán valahogy abbamaradt az ugrálás meg a rágcsa (minden mozgathatót szétrágott és széthordott a kertben :evil: ). De ez tudom, hogy nem nyugtat meg...
Domestos Zéro :wink: :wink: én is használom...
Ja, és a süti recept is naggyon jó :wink:

Nálunk a változatosság kedvéért be van borulva és várjuk a védőnőt....
na, megyek teregetni, hátha nem szakad le az ég egy darabig :roll:

madaran

na, küldök Kajla kutyáról néhány képet. A napokban készültek, mikor Zsigivel sétiztünk...

Kép
vágta

Kép
vágta csatakosan

madaran

Mimi,
már mondtuk Lilinek, hogy ha ugrik, csapjon az orrára. Na de az minden, csak nem csapás. Férjemre, rám már nem nagyon ugrál, sőt, ha a férjem meglátja, akkor már megy is a helyére. Viszont rágcsálni nem rágcsál. Tudja, hogy mi az övé, és csak azokkal játszik.

Én felhívtam reggel a védőnőt, mondta, hogy most nem, és jövő héten is szabin lesz. Már 6 napja nem kakilt Levi, úgyhogy most már kicsit erősebb, kicsit cukrosabb kamillát kell neki adni, ha ez se használ, de láthatóan nem görcsöl, akkor nincs további teendő. Úgyhogy most hül a kamilla, egy fél óra múlva megitatom vele, mert kb. egy óra múlva jön anyósom. :lol: Erre gyúrunk a férjemmel, hogy majd ő kiszedi a hat napos kakiból :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

mi ez a pangás csajok???? Gyertek mááá!
Átnézek a szeptemberiekhez béjbiket nézni...

madaran

Lina :lol: azért nem semmi ez a kaki dolog! Hova fér el bele ennyi kaja!!!??? Egy heti nem kevés mennyiség!
Ma még nálunk sem volt, de naponta kb. 3X azért tele van a pelus.

madaran

Sziasztok Lányok!

Nekünk megint nagyon car éjszakánk volt. Marcus hol másfél hol kétóránként szopizott aztán nyüglődés és ez ment egész éjszaka.

Lányok ti hova mentek mentetek uh-ra a kicsivel? én csak okt 12-re kaptam időpontot, röhej.

Lina jó a recept. de jó, hogy lesz "rendes neve" Levinek. Sajnos a mai világban ismerős nélkül nem nagyon lehet semmit intézni.

Képzeljétek tök ideg vagyok az Államkincstárra. A könyvelője a cégnek minden papírt beküldött várom, hogy küldik a pénzt aztán kiderült, hogy a csajszi az Államkincstárnál beteg lett és nem adta át a papírjaim hanem valahova elsülyesztette. Így most egy hónapot várnom kell mindenre jó mi? :shock: kivagyok teljesen.

Nem indulnak valami szerencsésen a dolgaink Marcusommal. :oops:

Mosás vasalás: én is minden nap mosok igaz vasalni csak hétvégente de akkor mindent és mindenkiét kivasalom még a férjem alsónaciját is :oops: nekem is ez a gyengém azt szeretem ha a szekrényben minden renben van eltéve. Mint írtam Marci éjszaka van fent nappal meg jól el van és sokat alszik így van időm a házimunkára. Viszont főzni csak ritkán szoktam mert Anyum főz :lol: Ez viszont nagy segítség.

Hát itt a védőnő nem nagyon szeret kijárniJázminnál sem sűrűn volt Marcinál meg egyszer idáig.

Itt is be van borulva pedig mennem kellene boltba és még esővédőt nem szereztem be a kocsira. :oops:

Mindenkinek szép napot
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok!

Bocs, elúsztam mindenfélével, de már vagyok újra. Akit érdekel, én is szívesen átküldöm szkennelve azt a pár oldalt, ami az 1-3 hós korszakra vonatkozik az Anya, taníts engem-ből, de persze lehet, hogy azóta már Linácska is postázta a küldeményeket.
Ezek az ötletek azért jók, mert fejleszthetők, alakíthatók. Ákos szerencsére nyugodt, figyelmes baba, ezért én erőszakolás nélkül tudok vele játszani ilyeneket.
Irdab, dbea és akit érdekel
Amit ebből a könyvből vettem:
a baba nem mindig alszik már el evés után :lol: - nagy felfedezés, mi? Szóval én kialakítottam egy hozzávetőleges ütemtervet:
1. délelőtt elég sok dolgom van, tehát akkor a kiságy oldalára tett 1-2 színes, csillogó vagy köralakú tárgyat nézegeti. Megmutogatom neki, felhívom rá a figyelmét és megyek a dolgomra. Ha picit nyűgös, nem veszem fel, hanem előbb megpróbálom hasra fordítani. Ilyenkor néha már álmos, előfordul, hogy bealszik. Nálunk reggel van egy kis zene is, babazene vagy Sting, de mindig valami nyugis, ami megalapozza a napját.
2. Hozzávetőlegesen a kora délutáni alvás előtti tisztába tevésnél a pelenkázón hagyom kicsit meztelenkedni, eközben pancsolós könyvet nézegetünk, hagyom, hogy lassan fixálja a színes ábrákat, vagy babamagazint, arcképes újságot mutatok neki. Én is folyamatosan beszélek hozzá, ahogy Milagros is írta, és ráérősen hagyom, hogy ismerkedjen a dolgokkal.
Van egy kis oroszlánja is, aki mindig végignézi a pelusozást, és mindig ugyanoda ül. Már nyújtogatja érte a kezét, és felvidul, ha meglátja. Így gyorsabban tudok dolgozni én is...
A kezecskéit a látószögébe emelem, süti-süti pogácsázunk, picit tornázunk (csípő!) és átmozgatom picit. Hasra fektetem, egy tárgyat mozgatok tőle nem messze stb.
4. Délután kikocsizunk, de ha nagyon nyűgös, hamarabb is kiviszem levegőzni. A délutáni hosszabb séta (kb. 1 óra) változó sikerű: vannak sírdogálások, és vannak nagy alvások is. Itt is van egy kis színes virágokból álló függő, amit nézegethet a kocsiban, de megmondom őszintén a rendes autót jobban szereti, mint a babakocsit. :wink: Énekelgetek neki, mondókázok, mesélem, mit látunk.
4. Az este szerintem mindenhol ugyanaz, viszont az esti (nálam kb. fél 9-9-es) etetés utáni büfinél mindig ugyanazt az altatót éneklem el neki kétszer.
Ja és az etetéseknél is mondókázom, de nem túl lassút, hogy el ne aludjon rá (Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet, Háp-háp-háp... stb.).
A könyv azt írja, hogy az unatkozó csecsemőt ne kapkodjuk fel, de az önálló játékra meg kell tanítani a babákat: irányítsuk a figyelmüket a játékra, színes sálra stb., de aztán ne zavarjuk meg nézelődését és másnak se engedjük. Nálunk változó, Ákoska mennyit "bír": van hogy egy fél órát is elnézelődik, van hogy negyedórát, de végig nyugodt és kíváncsi.
Még vannak ilyenek, hogy megnyugtatásul simogassuk egyes testrészeit, pl. orr-fül, de azt nem próbáltam, illetve hogy meztelenül tegyük meztelen testünkre vagy az apjáéra.
Hát eddig jutottam, nekem a rendszer kialakításában játszik szerepet ez a könyv: ki kellett alakítanom teret és időt a játékra, és lassan is megszokja, mikor mi jön. Engem is arra sarkall, hogy ritmust, ismétlődést, biztonságot vigyek a napokba. Nekem bevált, de persze nekünk is vannak nyűgös napjaink, amikor semmi sem jó, de szerencsére egyenlőre ez a ritka. Kop-kop.
Na, jó hosszú voltam, de remélem, akad jó ötlet benne.
Mindenkinek szép napot, még jövök!
goldplast

Sziasztok Lányok!

Gp: jó ez a napi rutin nálatok. Jó lenne ilyen nálunk is. :lol:

Remélem hamarosan visszafordul nálunk ez a felcserélt napszak, nemtudtok rá valami jó megoldást? Hogyan lehetne visszazökkenteni Marcust?

Lányok nálatok szeretik a cumit a bébik? Mert az enyém teljesen rákattant amíg anyós itt volt tömte bele, hogy ne sírjon mert az árt neki :evil: Most meg nem tudom leszoktatni róla. :oops:

Üdv
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Beus,
mi szoktunk Levinek cumit adni, főleg akkor mikor azért nem tud elaludni, mert hason forgatja ezerrel a fejét. Ha megkapja cumit, akkor lenyugszik. Lili még mindig cumizik, de én nem bánom. Inkább, mint az ujját szopja. Levi nem cumis annyira, sőt, de néha jól jön. Viszont néha már megtalálja az ujját is.
Azért az anyakönyvezésben csak azért kellett az ismerős, mert a minisztériumnak lett volna egy kérdése, de én csak címet adtam meg. Az anyakönyvveztő meg helyettes volt, és véletlen látta meg egy kolleganő, akinek feltűnt, hogy ilyen nevű ovistársa van a lányának, és az óvónénitől elkérte a számom. Csak egy szerencsés véletlen.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, sikerült elintézni a névváltoztatást? Annyira bosszantó lehet Nektek, hogy ennyi macerával jár ez - meg főleg, hogy ilyen sok időbe telik, mindenhol a sok várakozás...

Csípő-uh-ra mi maszek dokihoz mentünk, de legalább azonnal fogadott, nem kellett hónapokat várni - ja, és utazni sem kellett, mert amúgy Érdre kellett volna mennünk, de ez az ortopédus kijár ide, Diósdra! És nem olyan vészes az ára sem, 5e Ft volt.

Beusmimi, sajnálom, hogy nem sikerült zökkenőmentesen intézni a papírügyeket! De ne keseredj el, ha a kezdet ilyen döcögős, a folytatás lesz szuper!
Én még nem adtam Bettinek cumit. Bár néha látom, hogy tátog - és hiába kínálom neki a cicit, vagy kiköpi, vagy csak cumizik rajta: vagyis lenne igénye a cumira. Szóval sajna nem tudok tanácsot adni, hogyan lehetne Marcust leszoktatni. De miért is akarod leszoktatni? (Esetleg fokozatosan egyre kevesebbet add neki oda, a végére hátha megint megszokja, ha nincs cumija.)

Goldplast, Te vagy a megtestesült mintaanya ezzel az előre átgondolt, kidolgozott napirenddel és foglalkozásokkal! Le a kalapom előtted! És irígykedem is, mert nagyon jól hangzik az egész! (Az én Bettim sajnos nem marad meg egyedül, hiába kapcsolom be neki a forgót az ágyban - és hogy egyedül nézegessen valamit félóráig? Kizárt! :( Csak akkor tudok "elszabadulni" a saját ügyeimet intézni, ha elalszik.)

Egyébként ma nálunk is szuper jól telt az éjszaka. Kb. 10 körül aludt el Betti, aztán csak 2kor kelt, aztán 5kor és 7től folyamatosan ébren volt 10ig, azóta van 1 kis időm. De most megint ébredezik - ez már tuti az éhség miatt lesz!
Egyébként már a hajnali ébredése előtt megindult a tej a cicimből, úgyhogy már vártam, hogy keljen! :) Napközben is általános, hogy fogja magát a tej, megindul - még jó, hogy a melltartóbetét felszívja! Erről még nem volt itt szó, mindenki használ?

Kép

Kép
hmbori

Gp!
Nálam már eleve ott bukik el a könyv,hogy ne kapkodjuk fel az unatkozó csecsemőt.
Már bocsi ,de honnan tudjuk,hogy egy 1-2hós csecsemő unatkozik??És amúgy is!!Szerintetek ha az ősember letette volna a kölkét akkor most itt írnánk??
Emlősök vagyunk,ráadásul főemlősök.
Annyi a különbség a majom és köztünk,hogy a majom még meg őrízte önzetlenségét,és ösztönösen tudja mi a dolga,és nem ilyen idióta könyvekből akarja a gyerekét nevelni.
Már bocsi de tényleg!!Ez a ne vegyük fel,annyira felháborít.Ja meg tanítsuk meg az önálló játékra???Egy védtelen kis csecsemőt???Mégis mit kéne egy 2hósnak játszania??
Szarnak ők még a játékra,nekik az anyjukra van szükségük,nem a sok bugyuta drágábbnál drágább csilivili fityegőre.
Amúgy a Regi is sokat van a járókában,sőt egyre többet-De szigorúan addig míg nem sír.Ha sír felveszem ,megetetem,vagy magamra kötöm.
Ja csak még egy gondolat....
Szerintetek egy sivatagban őserdőben élő ember leteszi a gyerekét?Kiszolgáltatja a ragadozó állatoknak??

mimi12

Szia, Mimi, :)
bírom a stílusod. :D Amúgy meg nem abból a könyvből nevelem ám a gyereket, hanem a szívemből.
Ahogy írtam is, inkább a rendszeresség ötletét adta számomra a könyv, amitől viszont többé-kevésbé kiegyensúlyozottak és kiszámíthatóak a napjaink. Tudod, mindenkinek más válik be, nem vagyunk egyformák. Amúgy pedig sajna (?) nem vagyok már ősanya, és bizony ő sem őscsecsemő, így szüksége van a barlangon kívül másra is, és ezt bizony a szüleinek kell megteremtenie. Ahhoz viszont anyának és apának is idő és pihenés kell, és akkor tudok neki én is adni: szeretet, törődést, odafigyelést, ha nem csak felkapom, hanem teljes szívemmel és jókedvemmel fordulok felé.
Ja és önálló játék: szerintem viszont elképesztő, hogy máris mennyit figyelgetnek a babák. Miért lenne káros, ha egy kis nyüszizésnél (nem sír, nyüszi!), amikor sokszor meg is nyugszik, és nézelődik tovább, nem kapom fel? Nekem nagyon tetszik, hogy ő ilyen kíváncsi, és szívesen mutatok neki a világunkból dolgokat - sokszor nézelődünk a kertben is, amikor a karomban van.
Szívesen beszélgetek erről bárkivel, mert lehet, hogy nem csinálom jól (honnan is tudnám, első baba), de akkor jó lenne tudni, mi a helyes középút.

Szép napot!!!!!
goldplast

sziasztok

Előkerültem én is, csakhát a kisfiam leköti minden időmet na meg a fözés mosás takaritás csajok én 1 hete nem vasalom Boti ruhácskáit egyszerüen nincs időm mindenre, és ráadásul mindig jön valaki én már nagyon unom.
D.e hivott a védőnő is h ő ma meglátogatna de montam neki h ma nem jó meg holnap sem egyszerüen nincs erőm végighalgatni most, nagyon rendes meg minden de nagyon tutyi mutyi és amire valamit elmond az kb fél ora.
Ráadásul az utolsó 3 éjszakánk is car volt ugye a fiam 2x eszik éjszaka és utána nem akart vissza aludni csak sirdogált hasfájos a kicsikém habár most már javult egy kicsit

Linácska
nem tudom h a tápszerét mivel csinálod sima csapvizet foralsz vagy béby vizzel mert először én is sima csapvizet foraltam és azzal csináltam és utána mondta egy ismerős aki a vizmünél dolgozik h inkább vegyek béby vizet mert a csapvizbe nagyon sok a vas és ugye az székrekedést okoz és igaza volt amiota béby vizzel csinálom naponta 3x 4x van kaki.

Margit
Vendég

Sziasztok!

na én ott tartok, hogy már sokszor a felvevés se számít. teganp este 3 órát ordított Réka. Közben néha bealudt 5percre. Nálunk most ez kezd rendszeressé válni. Most már 1,5 órát tologattam a babakocsiba, majd elalszik, de csak 5 percekre.
Fogalmam sincs mi a baja, de ki fogok készülni :cry: Tegnap már én is sírtam.

Réka most is ordít. nem tudtok valami tuti szert: görcsoldó, nyugtató??? vagy mi csináljak

Bea: tejzacskó van a gyógyszertárban. Ha esetleg kell, nekem van egy 18 db-os madela márkájú (2-őt használtam belőle) 3620 Ft volt.

2800-ért el is postázom neked.

Kép

Kép
ádibaba

Goldplast :lol:
nekem nagyon tetszik, hogy ilyen tudatosan is lehetne rávezetni a béjbit a dolgokra. Asszem én lopizok néhány ötletet!!! az állandóság kialakítása sztem is nagyon fontos, attól nyugodtak!

Mimi :lol: Tényleg kijöttünk már a barlangból!!! :roll: Az unatkozó csecsemő pedig arra vonatkozik, hogy ha csöndben elvan, nézelődik, nem kell felkapkodni!!! Legalábbis én így értettem. én sem szoktam a kis gögicsékre felvenni. Hiszen az olyan, mintha beszélne, nem? Ösztönösen mindenki tudja, mi a jó neki és a babájának. attól, hogy az ember lánya néhány ötletet merít egy könyvből még nem válik idiótává!
Ja, én nem érzem magam majomnak, sem ősanyának, sem sivatagban, sem őserdőben... :wink: :wink:

Zsigi épp egy macival beszélget, eszem ágában sincs felvenni!!!

madaran

Madaran, Zsigi egy macival beszélget? De édes lehet, kár, hogy nem látjuk. Az enyém egy oroszlán mancsát pofozgatja, miközben mélyen a szemébe néz. Bátrak ezek a kicsik! :lol:

Ádibaba - Sajnos én nem tudok látatlanban tanácsot adni, csak drukkolok, hogy Réka jobban érezze magát. Mit próbáltatok pocakfájás ellen? Nálunk az Infacol + A Mimi által javasolt "előtte picit lefejni" vált be, de persze más oka is lehet a sírásának. Én is nagyon nehezen viseltem azokat a napokat 2-3 hetes kora táján. Tarts ki, jobb lesz!

Ákoska holnap lesz 5 hetes! (Anyája meg végre előkotorja azt a vonalzót, vagy készít újat) :oops:
goldplast

Gp!
Te jól csinálod :wink:
Nem is rólad írtam véleményt,hanem a hasonló könyvekről.
Az a baj,hogy ezek átlagban írnak de a gyerekek meg nem egyformák..Ami a tiédnek jó,az enyémnek nem bizti,hogy beválik.
Amúgy igen kijöttünk a barlangból,viszont az újszülött gyerekeink pont olyan fejletlenül esetlenül születnek mint anno a barlangban élőké :wink:

No mi meg voltunk hasi+koponya uh-n a Heim Pálban.Minden okés,tetőtől talpig végig nézték szegény Regit uh-val,szegényke kétségbe esetten végig sírta az egészet,de a lényeg tényleg az hogy rendben van.Ja és volt án ma nálunk is a védőnő,úgy látszik ez ilyen védőnős nap volt :lol:

Madaran.Én sem veszem fel a Regit ha nézelődik,sőt én is szoktam sírni hagyni,mert persze,hogy nem tudok mindig ugrani.
Én inkább azon akadok ki,hogy néhány iromány azt súgalja,hogy egy 2 hós baba unalmában sír.Szerintem ők még nem unalmukban sírnak.
Egyébként meg higgyétek el,nagy ám az isten állatkertje :wink:
Néha nem is kell messzire mennem,csak a szomszédokat lesnem :oops:
Épp ma volt egy affér,vagyis vélemény nem egyezés.
Valahol olvastam,hogy a tehéntej mennyire veszélyes lehet,és az arra allargiásaknak akár asztmát is okozhat később.Vagyis aki gyerek ként nem bírta,az figyeljen minden gyanús jelre.
No meg olvastam régen,hogy akár felső légúti betegséget is okozhat...No ezt mondtam isminek és majdnem le hülyézet,hogy ez hülyeség,és ha valaki nem bírja a tejet azon már kicsiként kijön..
Háát nekem végül is hót mindegy:Nem az én gyerekem ekcémás és állandóan beteg :roll:

mimi12

Ádibaba:

Nekünk is gázok a napjaink,2 napja én is bőgök. Nem tudom eldönteni eleget eszünk vagy nem. Ha cicizik ráetetek: bukunk. Ha nem etetek rá 1 órát kibír utána sír akkor adok neki megint : bukik. Nem keveset. Most megemeltük az ágyát a fejénél lehet segít, de a
z abaj ha bukik nyeli vissza és félre és fuldokli. Szóval pompás nagyon. Nem hagyhatom egyedül a bukás miatt semmit nem tudok csinálni aludni sem, kivagyok totál.

Mondjátok meg hogyan etessem, hogy jó legyen? Mert ami van a cicibe azt odadnám neki csak mikor? Hogyan csinálok jót? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nem tudom mit tegyek. A védőnőnk egy .........................
Na megyek vacsizni most apa etet és büfiztet.
nikó

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy csak így bepofátlankodok, az egyik barátnôm ajánlotta, hogy itt próbálkozzak, mondjuk ô a júniusi babások közt van... Szóval egy kis "közvélemény kutatást" tartok.. A kisfiam augusztus 3.-án született, 38. hétre, nem is ez a lényeg, hanem, hogy nagyon keveset van el egyedül, kb. naponta 20 percet, a többiben viszont csak kézben hajlandó meglenni, de azt is csak úgy, ha közben rázogatom... Sajnos már próbáltam a kengurut, az erszényes hordozót, a vibrálós széket, a hintát, a babkocsiban altatást, de semmi nem vállt be... esetleg itt köztetek van hasonló problémája, vagy valami tanáccsal tud szolgálni? Már ki vagyok egy picit merülve az egész napi hurcibálástól. egy kicsit félek, hogy mi lesz késôbb amikor nehezebb lesz, bár már most sem bírom fizikailag...
Elôre is köszi a válaszokat...
veny

sziasztok!

Ma rohangálós napunk volt délelőtt,délután meg vendégeink voltak.Lagzira cipők végre beszerezve :wink:
Viszont apát nem enegdték pénteken szabira,holnap meg megint vmi 24órás vmin lesznek,így hulla fáradt lesz pénteken,így vezethetek én :roll:

Védőnő:nálunk ha nem jön hétfőn a doki nénivel,akkor szerdán szokott du-tán...ezért is mentünk ma de.vásárolni...errefel hív,hogy itt van a kapuban...ja mondom mi meg nem vunk itthon...így holnap de jön :D Amugy bírom,nagyon rendes,csak már sokszor elmondtam neki,hogy ha más időpontban jön,mint megbeszéljük akkor csörgessen meg.

Lina,tegnap végülis lett kakink,de ma megint semmi :roll: PEdig eddig naponta többször is volt,nem tudom,hogy most miért nincs neki :cry: Anyósék megérkeztek?Levi betermelt neki? :P

Ádibaba,mit használtok hasfájásra?A mi módszerünk: espumisan/most infacol-előfejek 20-30ml-t és evés után adom a schüssler sókat.+cseresznyemagos párna.De nemsokára az angol vízhez fogunk nyúlni.Nálunk szerencsére 3órás sírás nincs...Remélem nálatok is megoldódik hamar a dolog!

Beus,nálunk is cumizik Zsombi,de én nem bánom,mert megnyugtatja.Előbb utóbb úgyis leszoknak róla.Én pl 6éves kormig cumiztam este :oops: :oops: :oops: :oops: a fogaim nem rosszak,nem állnak szét..stb...sztem ezen ne aggódj.Nálunk is van,hogy másfél-2 órát is fent van Zsombi,és nyüglődik...habár lekopogom egy kis ideje nincs ilyen....
Nem tudom,hogy alszotok éjszaka?Mármint van ami világít?Nem pattan ki a szeme a fényre szopi közben?
Zsombi is sokat alszik nálunk napközben,de mostmár éjszaka is kezd.Remélem nem szólom el magam!!!!!!

Anna,nagyon szép a kutyusotok! :) Utazóágy:igen van :) Még Lucának vettünk,mert mi is megyünk mindig ha lehet,na meg anyósékhoz is vittük,mert ugye ők nem itt laknak,(80km)és oda nem 1 napra szoktunk menni,de Luca szinte soha nem aludt benne,hanem köztünk vagy napközben is az ágyon volt.Zsombi viszont minden este abban alszik a hálószobába :wink: és ha megyünk vhova akkor természetesen visszük.Sztem jó.

Mimi,jajj de jó,hogy minen oké Regivel! :)

Adri,hogy van Zora?Mi is beadattuk anno a rota ellenit Lucának,és most Zsombi is megkapja majd.Én is féltem,hogy kiköpi,de szerencsére nem tette :wink:

Angelita,a rotából 2 oltás van.2x 18ezer ft.[/u]

Kép
Kép
tundi24

Niko,
tedd le hasra Grétit, ha félsz attól, hogy a bukástól fuldoklik. Én is tartok ettől, úgyhogy mind a két gyerekem hason altattam, persze van légzésfigyelőnk. Ha bukik, ki is folyik.

Margit
Én pi-vizből csinálom a tápit. Ez a forralgatás nekem nem jön be, utána hűteni... Babavizet nem veszek, nem vagyok biztos benne, hogy az jó. A pi-víz az tisztított csapvíz, ráadásul apukám feleségének ilyen boltja van, tehát csak hozok egy kannával, ha elfogy, megyek újra, és nem forralgatom, csak mikróban melegítem magát a vizet, és úgy bele a tápit.

A fiam 6,5 napja nem kakilt. Már adtam neki a gyerekorvos javaslatára Laevolac-ot. Végül is az csak cukorszirup, kárt nem okozunk azzal a 2 ml-el, de hátha hat. Hogy ezért van-e nem tudom, de most már csak 70-80 g-okat szopik, és nem is akar többet. Ha pótlást csinálunk vagy nem eszi meg, vagy eszik 20-at max. aztán vissza is jön.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Már megint nem olvastam napok óta semmit, visszaolvasásról pláne szó sincs, mert most meg mellgyulladásom lett, és tegnap estig 40 fokos lázzal feküdtem... :? Nem vagyok a szerencse fia mostanában..
De kezd hatni az antibiotikum, és már egész jól vagyok.
Viszont baba mellett el sem tudom képzelni, hogy fogok valaha újra képbe kerülni.... :)

Addig is mindenkinek és a babáknak is mindenféle szépet és jót!
bikmakk

Bikmakk,
most az a legfontosabb, hogy rendbe gyere!!! Aztán úgyis egyre jobban belerázódsz a dolgokba, és még a fórumozás is bele fog férni :lol:
Mondjuk én is úgy csinálom, hogy ugye egy hatalmas nappali-konyhánk van egyben, a gép itt van az asztalon folyamatosan bekapcsolva, és főleg étkezések közben netezek. A netezés nálam mondjuk 97%-ban ezt a fórumot jelenti, meg max egy két hírportált megnézek, hogy valamennyire képben legyek, mert este nem is tudom mikor néztem utoljára hiradót.

Tényleg, valamelyik nap felhívott a barátnőm, hogy 274 Ft-ét tudn a eurót venni, és az jó-e, megéri-e..., aztán mondtam neki, hogy őszintén szólva fogalmam sincs, ha most az életem múlna rajta se tudnám megmondani, hogy hol áll az árfolyam, és milyen volt az elmúlt hetekben :lol:

Az éjszakánk viszont ma kimondottan jó volt, 8-kor evett Levi, fél 10-kor családilag elaludt a két gyerek a kihúzható kanapén (ÉÉÉS, Lili kérte, hogy fektessem mellé Levit, aznap már másodszor), aztán mindenki ment a helyére, 10-kor én is lefeküdtem. Negyed 3-kor evett Levi úgy 10 percig, de mivel végre kialudtam magam, a tejem is visszajött (két napig most kicsit kevesebb volt), szóval bezabált, fél 5-kor még kérte úgy kb. 5 percre, és még mindig alszik.
Szerintem azért jött ki ilyen jól, mert úgy du. 4-től ébren volt, csak a hazafele tartó kb. 20 perces úton szundított egyet. Ez így annyira jó lenne. Tényleg du. már nem nagyon kellene hagynom órákat aludni. De felkelteni meg nincs szivem.

Ma anyunál leszünk, ott nincs net, addig írjatok sokat. Piroska, Barátodildi, meg aki még régen írt, meg mindenki!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Niko, szerintem nem mindig azért sír egy gyerek, mert éhes. Az igény szerinti szopinak ez a hátránya, hogy automatikusan etetik a babát.
Próbálj rájönni mi lehet még a sírás oka. Nálunk sokszor szorította a pelus gumija a combját, vagy csak én kellettem neki, a kezemben rögtön elcsendesedett. Ha semmi nem használ, akkor jöhet a cici.
(Egyes vélemények szerint, ha a félig emésztett tejre ráiszik, az is okozhat hasfájást nekik.) Persze soka senki nem fogja megmondani a frankót, hacsak valamelyik törpe el nem szólja magát :lol: :lol: :lol: addig is csak találgatni lehet és próbálkozni.
Vendég

Siasztok!

Vagyunk mi is sajna betegek vagyunk.Atinak is nemrég szivtam ki az orrát.
Emiatt az éájszakánk sem volt túl jól.3óránként kelt és nagyon keveset evett.
Én már jobban vagyok csak 1 napig fájt a torkom.

Ma mi sem leszünk itthon páropm nagynénjénel leszünk.Talá tudok egy picit pihenni.
Vendég

Sziasztok!

Huu de be van itt nálunk borulva..nem tudom,hogy tudok ma jönni,most kitakarítom az autót,közbe majd jön a védőnő...dél körül megyek az egyik mesterért szereli tovább a gardróbunkat,4re jön a kozemtikus uncsitesóm...be kéne pkaolnom holnapra,vasalni is kellene....huha...tényleg sűrű nap lesz :D

Sissi,jobbulást nektek!És próbálj meg ma pihenni!

Lina,nálunk is megy egész nap a gép,és amikor tudok ideülök és fórumozok.Én is ide írok+a szolnokiakhoz.Néha megnézem iwiw-et aztán kb ennyi,na meg msn ha vki ír :wink:
Lili ezek szerint kezd feloldódni Levivel akpcsolatban:) Bepisiléssel hogy álltok?

Bikmakk,jajj te szegény..remélem hamar helyrejössz!És ahogy Lina is írta ahogy belerázódsz a dolgokba,majd ismét tudsz jönni,de néha azért tényleg jelentkezz ám :)

Mi viszonylag jól aludtunk,de tegnap megint nem volt kaksi...remélem azért ma már lesz.....

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Olvasó üzemmódban voltam...

Csajok sokan el tünedeztk..Ágota,Piroska,Benner,Kata ,Kandi,Jimbone és még a többiek!!!!!

Beus:Noli nagy cumis volt már az u.h.n is szopizta a kezét..Csillus hát nem igazán fogadja el de néha már a szájába teszem fölleg,hogy hasfájós lett ez..valamennyire megnyugtatja.

Madaran:apa besegít mindenbe csak beteg volt és ilyenkor olyan mint egy csecsemőőőőőőőő.

Tündi:igen olyan az a gatyó :wink: van amelyik buggyos és felül szük de a másik fazon az amikor az ülep bő leér a comb középig de iszonyú jó :lol: :lol: :lol:

Madaran:jó,hogy neked is bejön ez a gatya stilus. :P Ma szülői lesz abba megyek biztos lesz ott is pár konzervatív anyuka...hagy borzoljam az idegeket :wink: Apukádról a hírek nagyon jók örülök neki :P A kutyi aranyos :lol:

Irdab:jobbulást Zorának.

Sissi:Atikának is jobbulást..persze azért neked is :wink:

Bikkmak:kitartást..pihenj sokat jobbulást neked is :P

GP:Nekem igy 2 gyerekes anyukának is jó volt,hogy leirtad..mindig tanul valamit az ember :wink: Szereintem minden oksi veletek.
:P :P :P :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!
Marci is kicsit hasfájós, amikor nagyon tekergett ma reggel adtam neki egy kis kamillateát, remélem beválik.

Mimi: szerintem tud unatkozni egy baba. Marci is szokott unatkozni, van, hogy csak azért nem alszik, mert igényelné a vele való foglalkozást és nekiáll sírni. Én nem szoktam felkapkodni őt, inkább időről időre bemegyek a szobájába, megsimogatom, megnyugtatom, és ha megnyugodott, akkor kimegyek.
Persze ez csak akkor áll, ha nem más miatt sír.

GP Ági: kipróbáltam a játszós délelőttöt :lol: Hát nagy siker nem volt, de ha csörgetem Marcinak a csörgőjét, akkor már követi a szemével, de hosszan lekötni nem tudom, mert Anya sokkal érdekesebb egyelőre :lol: :lol: :lol:

Bikmakk: gyógyulást Neked!!!!! Ne aggódj túl lesztek ezen a rosszabb időszakon, és utána már minden rendben lesz!!!

Védőnő: a miénk a héten még nem jelentkezett...

Nikó: nálunk is ez volt, rögtön ahogy hazajöttünk a kórházból, a gyerek sírt, fogalmunk sem volt mi a baja. Éhes, nem éhes, mije fáj... Mi ezért kölcsönöztünk mérleget, így legalább tudom, hogy eleget eszik-e Marci. Vagy ha mégsem, akkor tudom, hogy hamarabb fog kelni, mert korábban kevesebbet evett. (Bár igaz, hogy nálunk nagy bukások nincsenek)

Bea

Kép

Kép
dbea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?