Új privát üzeneted érkezett!

Angie, imában és Rátokgondolásban nem lesz hiány :roll: ezt ígérem!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nagyon várunk a hírekkel! Danyuci
danyuci
 
 


Angie!


Nagyon nagyon drukkolunk neked, és várjuk majd a JÓ híreket!

Én azt hiszem lányok hogy ez az influenza dolog egy kicsit fel van fújva, egy orvos is így nyilatkozott a múltkor a tévében, hiszen a sima influenza is veszélyes terhesen, úgyhogy én nem oltatom be magam / mert még nem igazán van ez szerintem kipróbálva terhesekre/ csak bízom abban hogy nem kapom el.

Viszont úgy meg nem élhetem az élhetem -és nme is akarom-hogy állandó rettegésben élek. Viszont remélem hogy az óvodás gyermekem nem szedi össze, vagy én a boltban vagy akárhol, de ez nem kivédhető. Én túl sokat ezekkel a betegség dolgokkal nem foglalkozom mert különben az ember megőrülne annyi baj történhet velünk. Nemigaz??? :wink: Legyünk pozitívak!
csézjang
 
 


Szép hétfőt, Kismamik! :)

Remélem mindenki jól van!

Honey!
Osztom, amit Vivi írt a haematomáról (vérömleny). 3x4 cm-es volt nálam. Nekem sem tudták megmondani, hogy mitől alakult ki. Ráadásul én még csak az 1. babámat várom, tehát nem lehet a többedik gyerek miatt. Egyébként csak találgatni tudtak, okozhatja komolyabb stresszes állapot, vagy ha nagyon megerőlteted magad, sokat emelgetsz, cipelsz, ilyesmi...

Heni!
A lándzsás útifűről én is sokaktól hallottam, hogy jó a köhögésre. Meg citrom sok mézzel is jó.

Angie!
Örülök, hogy túl vagy a vizsgálaton! Pihenj, nehogy baj legyen!
Én is imádkozom és drukkolok Neked a jó eredményért!

Mindenkitől kérdés:
Hogy lehet dvd felvételből képet kiszedni, elmenteni? Nekem eddig nem jött össze. :(

Jó olvasni, hogy ilyen sok jót írtok az Istenhegyiről! Én is osztom a véleményeket, korábban már írtam róluk. Nem tudom, nekem miért nem kapcsoltak át 4D-re. :cry: Lehet, hogy szólnom kellett volna? Egy fiatal doki volt, Lintner Balázsnak hívták.

Egyenlőre ennyi, remélem még jövök!

Szép napot mindenkinek! :)

Kép

Kép
dizzy
Pócsmegyer
 
 

 
 

Angie, nagyon drukkolunk és bízunk a jó eredményben!!!
Köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalatokat!

Na, és végre átléptünk a 15. hétbe!!! Vonalzó szerint is... :lol:

KépKép
stike
 
 


Valaki írt már a Timmermann Gáborral kapcsolatban az MDK-n, összefoglalná a tapasztalatait, mert holnap úgy tűnik ő rendel, amikorra időpontom van... Előre is köszönöm! :roll:

KépKép
stike
 
 


Stike!
Nekem Alexával 3-ból 2x Timmermann Gábor csinálta az UH-t. Nagyon kedves volt, mutogatott, magyarázott és elég sokáig nézegette a baát ahhoz, hogy mi is kiélvezzük a dolgot.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!
Ha megkérlek szépen, leírnád a hagymatea receptjét? Jól jönne, ha netán terhesen elkapnék egy ilyen köhögős nyavalyát...

Szabcsi!
Rosszullét, nekem is volt úgy, hogy enyhült, meg nem volt, aztán másnap meg visszajött, de ez már annak a jele, hogy csak megválsz már végre az émelygéstől! Nekem már csak enyhén van, vagy éppen nincs.
Vendég
 


Honey, nahát ez érdekes! Nekem is a harmadiknál volt vérrög! De én nagyon megjártam, mert emiatt, meg az amnionszalag miatt a lepény nem akart leválni magától szülés után. Aztán csak kijött, de nem az egész. És utána olyan sokáig kapartak.... Maga a szülés, amikor bementem a szülőszobára, onnan a megszületésig 20 perc volt és a kaparás meg 45 perc!!! És sokkal rosszabb volt, mint a szülés, főleg mert több mint kétszer annyi ideig tartott! Amit a mai napig nem értek, hogy miért nem altattak el... mert mást ilyenkor elbódítanak... hát ha valaki elvetél és műszeres befejezést csinálnak, azt is altatásban csinálják és 15 perc az egész!!! Szoval kicsit kínzásnak éltem meg...
Honey, úgyis kaki idő van, épp esik! ne akarj kimenni!!! :P :P :P :P :P
Vendég
 


stike,

Engem 1x vizsgált. Nekem kicsit túl lazának tűnt, de alapvetően alapos volt.
Ami nagyon jó, hogy magyaráz közben!!! Ahhoz képest, hogy én agykamratágulat kontrollal voltam nála, elég lazán kezelte a dolgot.
De pl az Istenhegyin Gasztonyi doki - aki amúgy egy genetikus félisten - mindig úgy vizsgál, hogy összehúzz a szemöldökét és nem szól egy büdös szót sem. Csak hogy "lejet öltözni" ...úgy kell nála rákérdezni, hogy most mi a szar van... "ja, minden rendben" ... De addig megőszülsz mire ezt kimondja! :evil:

dizzy,
hát emelgetésben van/ volt részem bőven. Ráadásul Flóra minden reggel, ébredés után jön hancúrozni a mi ágyunkba. Véletlen ugyan, de jó párszor Beleesett a hasamba páros kézzel... :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Angie!!!! De jó, hogy írtál! Sokat gondoltam Rátok!!! Az hogy tovább nőtt a redő... az már szerintem nem mérvadó, nem? hisz a baba is nőtt... vagy rosszul gondolom? Nem tudom. Te jó ég, hogy még ez a méhszájon levő lepény is... nem is tudtam, hogy olyan lent van! Te tudtad, vagy csak most közölték? Durva! Lehet, ha nem ide mész, meg sem csinálják a biopsziát! Azért lehet, előbb lesz eredmény. Szomszéd csajnak 2 nap múlva megvolt, aki ugyanide ment biopsziára!
1:2-höz és negatív lett? Az nagyon durva! Nagyon imádkozom!!!!!!
Vendég
 


vivi,
JESSZUSOM!!! Nem altattak el, vagy bódítottak el kaparás közben?! :shock: :shock: Ez több mint emberkínzás!
Nekem számtalan ismerősöm van, akinél kellett kaparást csinálni szülés után, de kivétel nélkül mindenki kapott érzéstelenítést vagy ahol komlikáltabb volt ( a 45 perc nem semmi! ) , ott altatást!

Igen, az idő miatt nem fáj a szivem. Csak Flóra már úgy megszokta a sok programot (minden nap megyünk valahova), hogy szerintem 2 hét után rommá unja itt magát!
Olyan helyen lakunk ( brutál meredek) , ahol sajna a bébiszittyót meg sem tudom kérni, vigye el sétálni.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!

Dizzy:Fekete Tiborhoz jártam a Sotén.Aranyos volt,nem egy beszédes pali.Nem fogadtuk fel mert úgy gondoltam én rendesen fogok szülni,így csak szülésznőt fogadtunk fel,Hajagos Orsit.Vele a mai napig tartom a kapcsolatot.
Nem tudom még milyen nemű a bébim,de remélem a 18.heti uh-n megmutatja magát.

Vivi:Sotéról egyezik a véleményünk.Voltam már 3 éve a Szent Imrébe,szép a szülészete.Egyébként én is ott születtem de az nem most volt,nemsokára 25 éve.Ja és ami nagyon szimpi a Szent Imrébe,hogy CSAK üvegajtón keresztül lehet nézni az újszülötteket.
A Sotén azt hittem elkapunk valami nyavalyát vagy a gyerekem megfázik,kint a folyosón hideg volt a szobákba nagyon meleg.

Honey:Arctartást nekünk úgy diagnosztizálták,hogy reggel mikor beértünk a kórházba(szépen elfolyt itthon a magzatvíz minden rendben volt),megvizsgált az ügyeletes doki és mondta:"jéééé egy orrlyuk",mondtam neki igen,számítottunk rá,hogy az is lesz a gyereknek. :D
De,hogy ez császár,nem ellenkeztem mert mondta a szülésznőm,hogy muszáj mert különben megfulladna a gyerek.

Vadszi:Nekem csak jót mondtak eddig az Istenhegyiről.Én ma jelentkeztem be,október 8-én megyek.

Ktouch:Rakott mákos tészta nagyon jól hangzik.Mit dolgozol?

Heni:Köhögésre én a gyereknek lándzsás útifüvet szoktam adni,meg mellé vagy hársfateát vagy hagymalevél teát adok neki.Nagyon szereti mindkettőt.

Angie:ÖRÖMKÖDNI gyere legközelebb!!!!!!!!!!!Szorítok nektek!

Stike:Én a Timmermann-nál voltam amikor bevéreztem(oda tartozunk),de nekem nem volt szimpi.

Sziasztok

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Yilone:Neked akartam még válaszolni.
Nekem azt mondták,hogy az afp már elavult,persze azért muszáj megcsináltatni.
Nekem ajánlotta egy anyuka ő is a Nyulasihoz jár,hogy ő megkérte ha már nem ad képet a babáról akkor had fényképezze le a monitort,nem ellenezte a dolgot.Még jó,hogy nem mondott nemet szerintem,belefér a 10.000ft-ba,nem?????

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Hello Lányok!

Ma voltam Uh-on, mert csak ma volt hely az elkövetkezendő 1 hónapban...mondtam, hogy AFP a 16. héten kellenne...á....az nem gond, ha nem akkor van. Naaa most erre mit mondjak? Aztán gondoltam majd visszahívnak...és képzeljétek.......megcsinálták....már most félek az eredmény miatt. Szerintem ez az egész egészségügy egy nagy VICCCCCC!
Még jó, hogy ebben dolgozom, igaz nálunk egy Vivi féle tévedésért fejek hullanának, ha az illető panaszt tesz...

Bocs...morogtam :oops:

De olyan jó volt látni, ahogy mocorog.... :lol: :lol: :lol: és már mekkora...továbbra is marad MAszatka...a lábait még össze is kulcsolta, nehogy lássak valamit :wink:
danyuci
 
 


Vivi, nem altattak...na Te szegény már könyvet írhatnál az EÜ-ről :evil:
danyuci
 
 


Csézjang, hát igen. Fiamnak is beadattam anno influenza ellen oltást, erre egy vagy két hét múlva totálisan influenzás tünetekkel mentünk orvoshoz!!! Mondtam is Neki, hogy dehát beadattam az oltást... azt mondja, hát ez nem is influenza!!!
HONNAN TUDJAM, HOGY NEM KAMUZOTT??? Nem??? Akkor azt mondtam, sokra mentem az oltással, ha egyszer egy ugyanolyan tünetekkel járó másik (???) betegséget meg elkapott...
Soha többet nem adatok be nekik ilyeneket... nembeszélve a bárányhimlő elleni oltásról, mikor a fiam kórházba került vele, rendesen piszkált meg beszólogatott az orvos, hogy a gyereken spórolok, hogy nincs beoltva?!?!? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Dizzy, emelgetéstől is lehet vérrög???ÖÖÖÖÖÖÖÖÖ.... ezt jó tudni.
Honey... hát igen. Mindenki kiakad, akinek mesélem a kaparást. De nem értem!!! Szoval jobban kiabáltam, mint szüléskor!!! és az volt a válasz, hogy ne haragudjak, de ezt muszáj megcsinálni!!! Nem értem...hideg ráz, ha rágondolok...
Vendég
 


szilvi17 írta:Vivi:Sotéról egyezik a véleményünk.Voltam már 3 éve a Szent Imrébe,szép a szülészete.Egyébként én is ott születtem de az nem most volt,nemsokára 25 éve.Ja és ami nagyon szimpi a Szent Imrébe,hogy CSAK üvegajtón keresztül lehet nézni az újszülötteket.
A Sotén azt hittem elkapunk valami nyavalyát vagy a gyerekem megfázik,kint a folyosón hideg volt a szobákba nagyon meleg.

Na igen, ez nekem is nagyon megnyugtató volt!!! A Sote-n meg fű-fa-virág bemegy nagycsaládostól... ja és más is mondta, hogy marha hideg van a folyosókon! Nem is értem!!! A Szent Imrében, mikor február végén szültem, vittem a vastag köntösömet meg zoknit.... na szerintetek hányszor volt rajtam zokni? És a köntöst is gyorsan lecseréltettem.

szilvi17 írta:Arctartást nekünk úgy diagnosztizálták,hogy reggel mikor beértünk a kórházba(szépen elfolyt itthon a magzatvíz minden rendben volt),megvizsgált az ügyeletes doki és mondta:"jéééé egy orrlyuk",mondtam neki igen,számítottunk rá,hogy az is lesz a gyereknek. :D
De,hogy ez császár,nem ellenkeztem mert mondta a szülésznőm,hogy muszáj mert különben megfulladna a gyerek.

De durva!!! És mi van, ha még nem folyt el a víz? Akkor hogy veszik észre!!! Jajj... és ha az első így volt, van esély, hogy megint ez lesz, vagy nem függ össze?
Lányok, akit kapartak, mindenkit altattak??? És azt hogy csinálják, ugyanott maradsz, ahol szültél, a szülőszobában, vagy átvisznek a műtőbe??? Érdekes....
Az elsővel is kapartak ,de az csak egy-két perc volt. Másodikkal szerintem nem is, mert ott egyben kijött a lepény, és láttam én is a saját szememmel (még kamerával is felvettük), hogy minden kijött...
Vendég
 


szilvi,
lehet igazi szőke kérdés, de az arctartás amikor a babának nem a buksija teteje hanem az arcocskája készül beilleszkedni a szülőcsatornába?

vivi,
én nagyon gondolkodom Flóra bárányhimlős oltásán. Majd meg is kérdezem mártit neki erről mi a véleménye...

3 napja annyira érzem a mocorgást hogy csak na!!! :D :D Tök jóóó, olyan megnyugtató.
Eddig is éreztem, de ez most más. Ezek már egész komoly rugások! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


danyuci írta:Hello Lányok!

Ma voltam Uh-on, mert csak ma volt hely az elkövetkezendő 1 hónapban...mondtam, hogy AFP a 16. héten kellenne...á....az nem gond, ha nem akkor van. Naaa most erre mit mondjak? Aztán gondoltam majd visszahívnak...és képzeljétek.......megcsinálták....már most félek az eredmény miatt. Szerintem ez az egész egészségügy egy nagy VICCCCCC!
Még jó, hogy ebben dolgozom, igaz nálunk egy Vivi féle tévedésért fejek hullanának, ha az illető panaszt tesz...

Hát igen.... egyébként ezt találtam pont az Istenhegyi honlapján:

"A tarkóredő mérés
Az első trimeszteri (a terhesség első harmada) genetikai ultrahang-vizsgálat során mérik a tarkóredőt. A leleteken általában NT (Nuchal Translucency) rövidítésként szerepel, de használják a nucha, tarkóredő, vagy nyakiredő kifejezéseket is. Az NT mérést 11-13 hetesen kell elvégezni. A magzat tarkójánál, a bőr alatt folyadék gyülemlik fel. Bizonyos rendellenességek esetén (Down-szindróma, egyéb genetikai rendellenességek, szívrendellenesség) jóval több folyadék található ezen a területen, így tarkótáji ödéma alakul ki, ami magas NT értéket ad. A tarkóredő értéket általában 3 mm-ig tartják normálisnak, azonban a mért érték sok mindentől függhet. Az egyik ilyen tényező, hogy a tarkóredő vastagsága a baba méretével együtt nő, így természetesen más eredményt kapunk, ha valakinél méréseket végzünk 11, 12, illetve 13 hetesen. Az ultrahang eredményeknél figyelembe kell venni az emberi és egyéb tényezőket, így nem mindegy, hogy ki és milyen készülékkel végzi a vizsgálatot. Azon felül, hogy a mérést végzőnek gyakorlottnak kell lennie, figyelembe kell venni azt is, hogy az egyes szakemberek mérései között következetesen lehet különbség, ezért az eredményt mindig a mérést végző orvos, vagy szonográfus méréseinek átlagához kell viszonyítani. Az ultrahang készülékek között a képfelbontásban van különbség, természetesen minél jobb a felbontás, annál pontosabb diagnózis adható. Sajnos a jó minőségű ultrahang készülékek igen drágák, így sok helyen nincs lehetőség ezek beszerzésére. A tarkóredő mérés során a magzatnak semleges pózban kell feküdnie, mivel ha a fejét előre vagy hátra hajtja, az NT eredmény a tényleges értéknél kevesebb, illetve több lesz."
Pont ezekről beszélt az MDK-s orvos! Hogy lenne egy nagy púp a gyerek nyakánál hátul, a megvastagodástól!!! És ugye az előre-hátra hajlás... arról viszont még nem hallottam, hogy valamelyik babánál a babával együtt nő, valakinél meg nem... ????
Vendég
 


Vivi!
Persze, szívesen leírom a hagymatea receptjét, de még el kell kérnem anyutól, mert én csak nagyjából tudom.

Nekem 12 nappal a szülés után volt műtétem, mert valami trutyi (nem a lepény) nem tudott távozni, és kitakarították a méhem. Engem még akkor is altattak, pedig szerintem ez kevésbé durva, mint a kaparás. És az egész negyed óra volt (az altatási procedúra hosszabb).

Honey!
De jó, hogy írtad, hogy Flóra is csinál ilyeneket!!! Alexa is naponta belefejel, beletenyerel a hasamba, de egy 10,5 hónaposnak még nem tudom elmagyarázni, hogy nem szabad. Igyekszem védeni a hasam, de van, hogy váratlan, vagy egyszerűen nem tudok védekezni.

Képzeljétek! Kicsit szégyellem, de elfelejtettem, hogy ma kell mennem vizsgálatra a dokimhoz. Még jó, hogy csak fél 6-ra, így nem késtem le, de csak azért jutott eszembe, mert reggel szólt az emlékeztető a telefonomban. Egy hete még eszembe jutott, de mostanra totál kiment a fejemből. Mennyire más ez a terhesség, mint az első volt!!! Remélem, szegény tesó nem vesz észre semmit a dologból!

Kép
Kép
detty74
 
 


Danyuci, szerintem jókor vették le az afp-t, mert a 16. hétben is lehet venni, nem??? Sztem lehet a 16. hétben és a betöltött 16 hét után is, nem?
Vendég
 


Vivi, a doki mondta, hogy korai, mert ugye UH szerint még egy héttel hátrébb vagyunk...de ha nincs időpont, jó lesz ma is...én csak erre pöccentem be picit...de már lehiggadtam, minden oké!
danyuci
 
 


Vivi!
Megnyugtató függetlenektől ilyeneket hallani, hogy ilyen rossz eredménnyel is születnek egészséges gyerekek. Az orvosok sok mindent tudnak mondani vigasztalásként, de ha egy érintettől hallja az ember, akkor az más fajta pozitivitást ad. Te tutira tudod az ismerősöd 1:2-es eredményét? Ott miben volt az eltérés? Tarkóredő és vérben, vagy az orrcsontban is? Az enyém elég összetettnek tűnik. Legalább ha az orrcsontja határozottan látszana (de hátha csak pisze orrocskája lesz :) )
Vendég
 


detty,

óóó de még mnnyire más!!
Amikor Flórával voltam terhes és pont 16 hetesen elmentem babamoziba jött a férjem is - most Flóra jött csak velem. :D
Anno figyeltem a szonográfus minden mozdulatát, 30 percig rá voltam tapadv a képernyőre és zokogtam, amikor meghallottam elöszőr a szívhangot.....
.... most nem figyeltem, mert azzal voltam elfoglalva, hogy Flóra egyenként paszírozza szét a kitett cukorkákat és az összes ajándék csokit megrágcsálta kívülről. ( a végén 15 szelet csokival távoztunk, mert ugye ciki odaadni más kismamának, amit már valaki kívülröl, papirostul megrágott :D ) 11 perc után én mondtam, hogy "Meg van mindene? - mert hogy a mérésre sem tudtam figyelni - Ok. Akkor köszönöm, ennyi elég is lesz!!"
Valahogy nem marasztaltak ők sem minket továb! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


detty,
amúgy meg tényleg nagyon vigyázz ezekkel a hancúrokkal! Flóra is azért landolsokszor a hasamban, mert kiszámíthatatlan hogy merre esik. :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Köszönöm az infókat az istenhegyiről.
Még egy kérdésem lenne, hogy mennyi lehet ott egy uh? 4d-s uh. Aki már csináltatott, az írja meg. Dvd-vel meg mindennel együtt.

Képzeljétek. Tegnap szembesültem a tényel, hogy tényleg nőtt a hasam. Az egyik nadrágom nem ért be, egy másik meg nagyon szorított. Pedig én nem úgy látom, nem érzem hogy nőtt volna.
Este annyi féle fura dolgot éreztem a hasamból. Hol nyilalást, hol meg tompa puffanásokat. Mondtam a férjemnek, odarakta a fülét és azt mondta, hogy bugyogást hall. de csak ott hallotta ahol a baba van. Szóval tuti őt éreztem.
Mondta, hogy reggel biztos rosszul leszel, mert nagyon ficánkol.
Úgy is lett, hánytam reggel. Pedig már majdnem egy hete nem hánytam!

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Amúgy az afp, az csak egy sima vérvétel nem?
Én jövőhéten megyek vércukor terhelésre. Aztán 3 hét múlva afp.
18 hetesen genetikai uh.
Lesz még valami?

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


vadszi,
igen, még sokminden lesz. folyton van valami. :wink: :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Jaj, olyan gyönyörű lány babaruhákat láttam a teszveszen. Koplett csomagot. Nem rossz áron. Ha tudnám, hogy lány lesz rögtön megvenném. Nagyon tetszi, áron is van.
Már úgy vennék valamit....
bár a párom folyton mondja, hogy ne vegyek (ne nézzek) semmit, mert fiú lesz. De én lánynak érzem. :oops:

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Sziasztok!

Sikerült eljutnom a dokihoz, bár azt hittem, péntekig egy dugóban fogok állni a hátsó ülésen ordító gyerekemmel.

Csak egy gyors szívhang ellenőrző UH-t csinált, így méreteket nem tudok, de nőtt, az látszott.

Kaptam beutalókat, egyet vérvételre (teljes vérkép, AFP, toxoplazma, Hepatitisz), másrészt a 18. heti genetikai UH-ra, bár addig még megyek hozzá egyszer, de időpontot kell kérnem.
És sajna a szívbetegségem miatt megint mehetek a Szív- és érsebészeti klinikára. :( :( Igaz, amúgy is menni kellett volna, mert 2 hete volt két rohamom, de ha épp nincs, nem érzem olyan sürgetőnek. Így viszont megvan a kényszer, mert kell egy igazolás, hogy megszülhetem természetes úton a babát (Alexánál is kellett).

Beszéltünk az influenzáról is. A dokim még nem tudja, hogy mi lesz az oltással, de azt mondta/kérte, hogy írassam fel a Tamiflut a háziorvosommal, és vegyem is meg (bár drága), mert az egyetlen módja, hogy ne legyen baj, ha esetleg elkapom, az az, ha az első tünetek megjelenésekor beveszem a gyógyszert. Kicsit megijesztett azzal, hogy valami konferencián volt arról szó, hogy a kismamáknál súlyosabb a betegség lefolyása, és a szövődmények is több esetben jönnek ki. Neki nem hiszem, hogy érdeke lenne akár a gyógyszer eladása, akár az oltás beadása, vagy az én ijesztegetésem, szóval megint nem tudom, mit csináljak.

A migrénem miatt - ami épp kezdett kijönni - rákérdeztem az Algopirinre: napi kettő, ha nagyon kell, akkor három engedélyezett, és a Paracetamolt is mondta (ez meglepett).

És a jó eredmény ellenére elküldött az integrálra is, mivel nem szeretném megcsináltatni az amniot, csak ha nagyon muszály. Szóval, még arra is kell időpont.

Kép
Kép
detty74
 
 


Honey!
Köszi! Már nincs olyan lelkiismeret furdalásom! A dokim is mondta, hogy akinek már van egy gyereke, főleg ha még kicsi, akkor kevesebb figyelem jut a pocaklakónak. Pont arra gondoltam, hogy ha ez így megy tovább, egyszer csak a kezembe nyomják a tesót, és azt sem fogom tudni, hogy hogy jutottunk el odáig.
Egyébként pont egy hónap van Flóra és Alexa között, legalábbis a vonalzók szerint!

Kép
Kép
detty74
 
 


sajnos nekem immunbeteg a kisfiam már mindent megpróbáltunk nem jár oviba sem most kezdte volna de ma már lázasan vittem ismét a gyerekorvoshoz ismét amtibiotikum és most is fáj a füle amiket írtatok már mind kipróbáltuk most kakukkfű teát vettem már semmilyen gyógynövény nem maradt ki a homeopátiásokat is szedtük már de nem vállt be megint marad a feltöltés sajnos már nem tudom mit csináljak vele

Kép
Kép
20100310
 
 


hát erről az influenza-összeesküvésről hallottam én is
durvákat
amúgy az egész világban ez megy
nem, az orvosnak valószínű nincs érdekében, de a konferenciát tartóknak már igen
(bár orvosokat is támogatnak néha gyógyszercégek)

félelemben tartják az embereket
és mi meg sem tudjuk állapítani h jogosan v sem
ami a videón elhangzik simán lehet igaz, és simán lehet kitaláció
de ha csak 1 százaléka igaz.....

holnap megyek vérvételre
lehet h elavult az afp, de tudom, hogy minden rendben van odabent
nem vagyok hajlandó parában élni


Kép
yilonne
 
 


yilonne
 
 


Jó reggelt! Én konkrétan öt orvos véleményét kérdeztem meg az oltásról. Mindegyik egyértelműen lebeszélt róla.
Az, hogy a kismamákra, kisgyerekekre és krónikus betegekre veszélyesebb, ez minden infulenzáról elmondható.
Amúgy már csak az a része is érdekes, amit tegnap a háziorvosomtól hallottam, hogy eddig az mondták, hogy születéstől fogva kaphatnak a gyerekek ilyen oltást, és lásd csodát, tegnap óta csak két éves kortól adják.

Ha nem jó az újszülöttnek, akkor a magzatra milyen hatása lehet!

Én nem kockáztatok, inkább extra mennyiségű vitamint, rendszeres kézmosás.

Amúgy ezt az "összeesküvés elméletet" én már hallottam orvostól és védőnőtől is, tehát lehet benne igazság.
Az a szomorú, hogy egy kis pénzért mit el nem követnek emberek.

Amúgy minden orvos az általa felírt gyógyszerből, oltásból stb. jutalékot kap a gyógyszer gyáraktól, tehát az eladás, az ő érdekük is.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


AZ lehet, hogy a felíró orvos jutalékot kap, nem tudom, de a nőgyógyászom nem írta fel azt a gyógyszert, amit be kell venni, ha elkapom, hanem azt kérte, hogy írassam fel a háziorvosommal, és legyen itthon, mert ha elkapom, az első 24 óra a legfontosabb és ez a gyógyszer megakadályozhatja, hogy eldurvuljon a vírus a szervezetemben. Szóval, anyagi érdeke nem fűződik hozzá, hgy én megvegyem. Mindegy, én felíratom, és ha esetleg elkapom, akkor be is fogom venni. Nálunk a kerületben egyre többen kapják el bizonyítottan ezt a vírust (tegnap a tanítványom elmesélte, hogy náluk az Allianz-nál mindenkit elküldtek tesztre, még az aznapi ügyfeleket is, mert az egyik kolléganőről kiderült, hogy megkapta). Persze, én is inkább a megelőzésben hiszek, és szedem a vitaminokat, meg a Bérest, és az oltást sem fogom beadatni.

Kép
Kép
detty74
 
 


Ja! És az újszülöttnek nem azért nem jó az oltás, mert bajt okoz neki, hanem még nem bizonyított, hogy náluk használ is valamit. Ezért nem ajánlják nekik, feleslegesen nem adnak nekik semmit.

Kép
Kép
detty74
 
 


detty,
igen, pont egy hónap van a lányaink közt! :)
Milyen szív betegséged van? Persze csak ha publikus...


Ma megint nagyon fáj a hasam abban a pontban, ahol eddig is fáj. :cry: Csak tudnám mi ez a szar?! Pedig tegnap szinte egész nap feküdtem. Itt volt a bébiszittyo, ma pedig elvitték anyósomék Flórát.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!

detty

Az orvosokat nem a gyógyszer gyártók, hanem a gyógyszerforgalmazó cégek támogatják, úgynevezett visszatérítéssel.
Minden felírt gyógyszer után az orvosnak visszatérítenek bizonyos összeget. Ezt csak azért tudom, mert az előző munkahelyem egy szemsebészettel foglalkozó cég volt, és ott is ez ment. Gyógyszerre, műtéti segédanyagra, lencsére, mindenre.

A nőgyógyászod azért nem írta fel, mert nem nőgyógyászattal kapcsolatos a gyógyszer, tehát nem írhatja fel!

Nekem sem a nőgyógyászom, sem a háziorvosom nem fogja se felírni, se beadni. A párom mikrobiológus, Ő meg határozottan ellenzi.
Ugyanolyan cirkusz, mint a madár influenza. Valamelyik volt egy német csatornán, hogy sokkal nagyobb pánikot keltenek kelet Európában ezzel az influenzával, mit amekkora baj van:(

málna2162
 
 


Ma kaptam pár jó hírt,megérdeklődtem avírusszerológia eredményemet,mert Debrecenben csinálják,és mire az eredmény ideér,az majdnem 1 hónap.Szóval 3 -nál átestem rajta,a rubeolát meg du megtudom,akkor lesz kész.Egy idegeskednivalóval kevesebb.Amin ledöbbentem legjobban,hogy a bőrgyógyászaton az asszisztens olyan nyafogással adta meg ezt a telefonszámot,hogy mondom,ilyen nincs./hallottam,ahogy beszélnek,keressem meg én,stb/Pedig tudja,én is a kórházban dolgozom,dehát amúgy is,ez olyan nagy teher?Már csak a kombinált teszt eredményét várom,és így haladunk szépen előre.Szép napot nektek!És jó eredményeket mindenkinek!!

Kép
pandi34
 
 


Honeymoon :)
még eszembe jutott egy dolog ezzel a hasfájással: mikor Csongival voltam teres, egyszer több napon keresztül nagyon élesen fájt a hasam. Igaz, ez már az utsó trimeszterben volt, és valszeg elnyomott valami ideget, mert uh-val sem találtak gondot, és aztán egyik napról a másikra elmúlt, addig viszont eszméletlenül fájt.

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


minyu,
igen én is gondoltam már ilyenre, mert a hematóma, ha van is egyáltalán, hátul van. + ha jól tudom a hematóma nem fáj...
Viszont ahhoz még elég picurka a maga kis 150gr-jával, hogy bármit elnyomjon. Nem tudom... lövésem sincs. :shock:

pandi,
de jó! Akkor már 3 dolgot tutira kihúzhatsz!
Rubeola is rendben lesz szerintem, mert egyrészt a 30 éve tartó oltás miatt már alig van rubeola. Másrészt ha jól emlékszem, neked csak hónaaljban volt kiütés, nem?!
A Rubeola apró pöttyei meg elsősorban arcon, és felsőtesten jelentkeznek + általában lázzal és nyirokcsomóduzzanattal jár.
Szóval reméljük, csak valami nyári strandos dologról van szó...

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Málna!
Én nem az oltásról, hanem az influenzát kezelő gyógyszerről beszéltem (valami Tami izé, nem tudom a pontos nevét). És tudom, hogy az orvosok kapnak visszatérítést a gyógyszerek után, de most nem ez volt a lényeg. Mindegy, kezd rossz irányba menni ez a téma, inkább hagyjuk. Úgyis mindenki azt csinál, amit akar, a fő, hogy se a babának, se a mamának ne legyen baja.

Kép
Kép
detty74
 
 


elaludtam a vérvételről :( majd holnap
yilonne
 
 


Honey!
A betegségem neve mitrális prolapsus (nem tudom, így írják-e, de valami ilyesmi), MPS-nek rövidítik. Tulajdonképp annyi, hogy az egyik billentyűm tönkrement, nem zár rendesen, és a vér a folyásiránnyal ellentétesen (is) áramlik. Emiatt néha begörcsöl a szívem, és késszúrás szerű fájdalmat érzek, meg elkezd össze-vissza verni a szívem. Kihagy 2-3 ütemet, aztán helyette 2-3 hatalmasat üt. Sajnos csak billentyűcserével lehet gyógyítani, de mivel még nem ment totál tönkre, ezért nem javasolják a műtétet. Anno a barátnőm testvére diagnosztizálta a dolgot, és kedvesen annyit mondott, hogy nem ettől fogok meghalni, de az biztos, hogy ezzel együtt. Vagyis a hátralévő életemben küzdeni fogok vele. Az igazi baj, hogy nekem normál, nyugodt állapotban is 100 felett ver a szívem, ami nagyon megterheli, és emiatt kell "engedély" a kardiológustól, hogy megszülhessem a babát természetes úton. És szülés közben még antibiotikumot is adnak (minden vérző dolognál, pl. foghúzás, nagyobb vágás, ilyesmi, kell.), mert egy esetleges fertőzés még tovább ronthatja a billentyű állapotát. Hát ennyi.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!


A kaparás - altatás témához csak annyit hogy nekem egy kolléganőm szült nemrég és a szülés után pár héttel visszamaradt valami a méhében, de altatásban műtötték meg, szóval tök humánus és rendes volt a dokija, semmilyen fájdalmat nem érzett. El se tudom képzelni hogy valakit ne altassanak a XXI.században... :?

A Szt. Imre Kórházban nekem pont az nem tetszett hogy üvegfalon keresztül nézhetik az újszülöttet, de a másik véglet sem, / ami nekem volt az István kórházban/ hogy ezer ember betódulhat a kórterembe hogy megfogdossák a gyerekeket.

Valahol a kettő közt lenne az igazság, például engem az nagyon megnyugtatott hogy az 1 napos babámat megfoghatta anyukám és a családtagjaim is, nekem ez szuper érzés volt, sőt szülés után 10 perccel is beengedték őket a szülőszobába, amikor még csak letakarva feküdtem a szülőágyon és a mellemen szuszogott a 10 perce született meztelen ordító babám. Leírhatatlan érzés volt hogy ezt minden családtagom átélhette velem. /Persze elsősorban a férjem./
Viszont az már nem tetszett hogy a kórterembe betódult a rengeteg embertömeg/ az én családtagjaim tök tapintatosak voltak és kevesen/de volt akinek még a huszadik szomszédja is bejött, és közben azt nézték az idegen férfiak hogy én hogy szoptatom a babámat, hát fel tudtam volna rúgni őket. Szóval valahol a kettő között van az igazság.

Most a János Kórházban fogok szülni, fogalmam sincs ott mi a szokás, de nem is érdekel annyira, 3 napot kibírok akárhogy, én nem kórház hanem orvos szerint választottam a János Kórházat, és annak idején az István Kórházat is. Szerintem ha szuper az orvosod, tök mindegy hogy melyik kórházban vészeled át azt a pár napot szülés után.Nem??? :D


Ja egy kérdésem van csajok. Ha a kisfiam esetleg összeszedi az oviban a bárányhimlőt akkor attól 14 hetesen mi bajom lehet vagy a babának? hozzáteszem hogy voltam 5 évesen bárányhimlős. Ki tudja ezt???
csézjang
 
 


Hűha, Detty, hát nem egyszerű ezzel a betegséggel! Reméljük minden rendben lesz a szüléssel is! :)

Lányok, jöhetek jó hírekkel?

Először is ami ugyan jó, de jobb is lehetett volna: mi is a fiús mamák táborát erősítjük! Kétség sem fér bele, hogy ez az izgő-mozgó pindurság a pocakomban 3 lábbal rendelkezik! :lol: :lol: :oops:

Most voltam az MDK-ban, nem a Timmermann doki vizsgált, hanem a Kondér Béla. Elég normális volt. Az eredmények:

méhlepény hátsó falon, magasan a méhszáj felett.
magzatvíz mennyisége átlagos, köldökátmetszetben 3 ér látható.
Szívműködés ritmusos, 150/min frekvencia.
Ép koponya, normál agyszerkezet. Oldalkamrák normális tágasságúak. Négyüregű szív.
Gerinc végig követhető, zárt csigolyaívek. Jól telt gyomor és hólyag. Zárt hasfal és mellkas. Zárt rekeszizom.
Négy végtag ábrázolódik. Vesék területén kóros elváltozás nem észlelhető. Magzati anomália: nem látható!!!

BPD (fejátmérő) 35 mm
HC (fej körfogat) 121 mm
AC (has körfogat) 103 mm
FL (combcsont) 19 mm
HUM (felkarcsont) 20 mm
Becsült súly: 140 gr

Számított terhesség: 15+1, biometriai adatok alapján: 16+1. (jól belehúzott a kicsi)

Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam, de egyszerűen nem tudok betelni vele!!! Kaptunk kb 10 perces videot, sok 4D rész nincs benne, mert nem lehetett látni a lényeget: arcát. De szopizott, és járt körbe, mint akit üldöznek... lehet, hogy neki ez is volt az érzése, szegénykémnek, az UH fényétől... :lol:

Most gondolkodhatunk a névben, mert idáig lányra voltunk felkészülve... De ha más nem, akkor remélem a Katica napon fog megszületni és ezt jelezték nekem a katicabogarak korábban... :roll:

Na, eldugulok, megyek készülni a vizsgámra. Bár, ki nem sz..ja le most!!! :oops:

KépKép
stike
 
 


Alig gyözöm olvasni, sokat írtok lányok :)

Angie-nak sok drukk ++++++++++++
Annyira remélem hogy nincs semmi baj++++++++++

Nem is tudom már mihez szóljak hozzá: szerintem is túlzásba viszi ezt a rémiszgetést az új influenzával kapcsolatban... De hát franc sem tudja...

Én jövö hét csütörtökön megyek megint az orvosomhoz, UH is lesz - tök jó lesz megint látni a picit. Utána (2 hét múlva) meg AFP. Ja és sikerült végre összeszednem magam és fogorvoshoz is kértem idõpontot - akkor legalább azt is elintéztem...

Szép napot mindenkinek!!

Kép
anicca
 
 


Sziasztok!

Most először kicsit fáj a fejem, lehet hogy fronmt jön? Inkább akkor szokott....na meg a monitorbámulás, ajjaj, assistance-ban dolgozom, utasbiztosítási háttérügyintézés, segélyszolgálat....

Tegnap voltam én is dokinál, nekem is csak sima ellenőrző UH volt, hallottam a szívdobogását, nagyon meghatódtam :), és megtudtam, hogy valójában egy héttel kevesebb, 11 hetes méretű, de Afp-re csak jövő héten kell mennem.

Yilonne, én is osztozom a véleményedben, meg abban, hogy biztos vagyok benne, hogy minden rendben van, és én sem vagyok hajlandó parában élni, nem is teszem, sőt....olyan de olyan boldog vagyok.....! Hú, én eléggé puffadok, evés után úgy megdagad a hasam, hihetetlen.....
Szóval terhesgondozás megoldva, már csak egy jó kórházat és szülészorvos vagy szülésznőt kell keresnem...feltéve, ha kórházba fogok szülni....

Kép

Kép
ktouch
 
 


Stike: Gratula a szép eredményekhez!! :D

Kép
anicca
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: