Sziasztok!!!
Emlegettetek, hát itt vagyok!!!
A MÁV-ban tényleg nincs terhespatológia, viszont, ha nagyon szükséges, a nőgyógyászati osztályra felvesznek kismamákat. De én úgy tudom, ritkán.
PIC sincs, de ahogy Virga írta újszülött intenzív van, ahol szükség szerint 3-4 inkubátor van. Ide főleg koraszülöttek (általában 33.hét után született babák), kisebb súlyú ikrek kerülnek, illetve minden olyan baba, akinek oxigénre, monitorizálásra vagy csupán szülés után egy kis adaptálódásra van szüksége. Amikor azonban valamelyik babának olyan súlyos az állapota, hogy lélegeztető gépet igényel (merthogy ez nincs), vagy sürgős műtétet, vagy extrém koraszülött (bár ilyenkor már sokszor a szülőszobáról elszállítják) vagy bármi egyéb vészhelyzet alakul ki, akkor a Cerny mentő átviszi a gyerekklinikára.
Az intenzívre kerülnek még a sárga babák, vagy csak éjszakára vagy állandóra felvéve (ez a sárgaság mértékétől függ), a lázas babák, a bármilyen fertőzést elkapott babák, a vénás gyógyszert kapó babák, stb. Ide az anyukák 7 órától 22 óráig pontosan 3 óránként jöhetnek szoptatni, éjszaka cumisüvegből esznek, ha anyuka fej tejet azt kapják, ha nem tud, akkor központi női tejet. Látogatók ide egyáltalán nem jöhetnek be, csak üvegen keresztül nézhetnek be.
12 kórterem van a gyerekágyas osztályon, 3 fizetős szoba van, ebben két ágy van, akár apuka is ott alhat végig, van benne tévé, és ide a látogatók is bejöhetnek. A többi szoba 3 ágyas, oda látogató nem mehet be.
A fizetős szobát, ha jól tudom, a dokival kell megbeszélni, de természetesen, ez sem garancia, mert ha éppen mindhárom foglalt, akkor hiába, minimum meg kell kell várni, amíg onnan hazamennek, addig marad a 3 ágyas. Császár után viszont mindenképpen egy csszáros kórterembe kerül az anyuka és csak ha már fel tud kelni, kb. 12 óra múlva megy át másik szobába.
Ha érdekel még valami, kérdezzetek nyugodtan, de gondolom az alap dolgokkal ti is tisztában vagytok.
Ezek csak a tömör tények voltak, rosszat, kritikát érthető módon nem írhatok, ha valami cikibb dolog érdekel, a profilomban lévő e-mail címre írjatok!
Egyébként én is itt szülök majd, ha minden jól megy február közepén. Most vagyunk 11 hetesek!
M