Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most jöttem Tengditől ,meglátogattam őket,mindketten jól vannak.
Tejci beindult,Ábel baba nagyon édes ksi csöppség.
51 cm-rel és 3240grammal születtet.

Tengdi szerint ez a szülése volt a legkeményebb.
mondta,hogy most egy darabig nem tud jönn,ez érthető is,majd informállak titeket.
most pedig teszek fel egy képet a kis manóról.

Kép Ábel Szilárd

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok,

Tengdiről van már vmi konkrétabb infó? Ma jön haza a kórházból ha jól számolom....

Nikike, hát ez a szegény kisfiú!!!!! :lol: Micsoda szülei vannak!!!!
Csajozik, iszik, száguldozik.....na majd továbbítom a gyámügynek a fényképet! :lol:

Baba, ez a kép rólatok hol készült? Még a kórházban? Ott voltak ezek a tologatós kiságyak....Roli kezén akkora az a kesztyű, mintha bokszmeccsre készülne éppen. :)

Tücsi, köszi-köszi, sztünk is jól sikerült Luca baba, csudaszép kisleány! :) Tegnap is voltunk csípő+koponya+hasi UH-on, a dokinéni is áradozott róla h milyen szép és formás gyerek....és tényleg az! :) Akkora szemei vannak, és olyan huncutul mosolyog állandóan, imádom h mindig vidám és jókedvű, és h nagyon barátságos mindenkivel.
Egyébként az UH eredményei tök jók, minden OK.

Gabi, ez a hallásvizsgálat kötelező, vagy ti elvittétek Nórit magánszorgalomból? Mert nekünk nem mondta a dokinéni h mennünk kéne...
Na és szeded már a More Milk-et, használ?
Én tegnap vettem egy újabb dobozzal a Brendonban. Itt nálunk az Akadémia Patikában 6700 ft!

Crissy, esetleg vegyél egy MAM cumisüveget, abban van egy szelep alul, és direkt úgy fejlesztették ki, hogy nem lesz levegős a kaja, ergo sokkal kevesebbet bukik a gyerek. Én kb. 1.5 hete használom, és sztem jobb mint az AVENT. Azóta csak ebből etetem Lucát. Mondjuk ő nem bukik sokat, bár vannak napok amikor idegesítően sok jön vissza neki, de ez ritka, engem sokkal jobban idegesített h állandóan csuklott kaja után. Amióta ezt a MAM-os üveget használom, alig csuklik evés után, mert szinte egyátalán nem nyel levegőt kajálás közben.
A sógornőmnek 7 hetes a kislánya, nagyon sokat bukott, mert hasonlóan mohón eszik mint Emma, ők is átálltak a MAM-ra, és azóta sokkal jobb a helyzet.
DM-ben lehet venni 1200-ért, van hozzá pótcumi is, sztem tök jó!

Ja, és az kizárt h Emma 2 hó alatt csak 1 centit nőtt....vmit elcseszett a védőnő.

Kép
szolnoki rita
 
 


Hát nagyon édi ez az Ábel gyerek, milyen picurka!!!

Kép
szolnoki rita
 
 

 
 

Sziasztok!

Kalandos napunk volt ma. A délelőttöt a kórházban töltöttük, mert egész éjjel 10-15 perces görcseim voltak, ami azóta is tart. Alig aludtam. És véres volt a váladékom is, igazából ezért indultunk el reggel. Délben haza küldtek. 1 ujjnyira nyitva van a méhszáj. 5 körül beszéltem a dokival és azt mondta, hogyha sűrűsödnek a fájások vagy hosszabb ideig tartanak, akkor menjünk be. Kiváncsi vagyok....

Kép

Kép
esztke
 
 


hajrá Orsi! már biztos elindult kifelé!

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!
A bababörzés tali szeirntem nagyon jó ötlet!! talizzunk előtte, aztán mindenki bevetheti magát a tömegbe!

Esztke! vigyél cumisüveget, mert Apának haza kellett jönnie érte, mert nekem csak a hazaengedés napján jött meg a tejem, addig csak cukrosvizet adtam neki, de azt is csak a 2 naptól összesen 3szor. De Crissy tőlem nem kérték az aláírásomat hozzá.

Kép
Kép
nikilány
 
 


A szülésről igyekszek rövieden és gyorsan írni, mert a szopizáson most túlvagyunk, és apa büfizteti, bár szinte sose semmi nem jön vissza - de ha nyöszörög kap még, aztán jön a fürcsi!

Szóval szerdán voltunk vizsgálaton a dokimnál, és már akkor láttuk a csúcsforgalmat a szülészeten.. aztán megbeszéltük hazafele párommal, hogy az nst-n ugyan voltak jósló fájásaim, amik 2 nappal azelőtt jelentekztek előszőr, és a doki ugyan nem javasolta, de gondoltuk még belefér a szombati esküvő békés megyében...

Aztán fél10kor a wcn pukkanás. kicsi folyás, és erős izgulás, hogy akkor ez most tényleg a MAGZATVÍZ??? teló dokinak, aki mondta, h írány vissza a kórházba. zuhany, hajmosás, és még két táska összapakolás után (annak ellenére, h már össza volt készítve a kórházi cuccom :) elindultunk, de semmi fájások.
A kocsiban összefolyattam egy türcsit.
Mire a kórházba értünk már átázott a nadrágom... tiszta ciki volt...
Doki megvizsgált, kapott egy nagyadat magzatvizet. Mire tisztára kétségbe esett, hogy akkor ma én is megszülünk...
Ő volt aznap az ügyeletes és mire én megszültem 6 gyerek is megszületett, de ennek ellenére sokszor meglátogatott, igazából nem éreztem hiányát. Viszont mire én kerültem sorra már láttam rajta a fáradságot. Énutánam, akivel szintén megszenvedett, még Nyíregyházára kellett utaznia, szóval nem írigyeltem...
De magamat sem. 10-11 fele értünk be a kórházba, rögtön kaptam a karomba kanült és kikötöttek az nst-re. Ezzel teljesen le is voltam blokkolva. Semmi mozgás, sétálás! Annyira gáz volt!! kétszer szóltam a szülésznőnek, hogy ez így nem jó, de az volt a válasza, h figyelni kell a babát. Akviel egyébként végig minden rendben volt, szóval akár el is engedhettek volna néha a géptől.
Fájásaim viszont nem voltak. A magzatvíz meg ahányszor megmozdultam folyt. Aztán ömlött. Így ez gáz volt, be is kötöttek asszem hajnali 3tól oxytocint, amiből két zacskónyit is kaptam, míg meg nem szültem. Viszont sem a fájások, sem a tolók ennek ellenére nem jöttek olyan gyakran és olyan erősen sem, ahogy a doki szerette volna. Ennek ellenére voltak és perceket tudtam pihenni két fájás között, ami angyon lelassította a szülést. Hunorért aggódtam, hogy így sokáig marad a csatornában, így mikor a doki mondta, h fogunk megszülni, mindent beleadtam! A tolókat nagyon figyeltem, és mikor elég erősek voltak, annyira nyomtam, amennyire csak tudtam. Egyébként a félnapos vajúdás alatt ekkor voltam szerintem a legéberebb, mármint a saját testemet ekkor érzékeltem a leginkább.
Az egész vajúdás alatt, hol felbukkantak az emberek, hol az óra múlt nagyon gyorsan. Nem igazán figyeltem kifelé. Amikor a tolásra került a sor, akkor próbáltam minden fájást megnyújtani, mert tudtam, hogy a kövire még várni kell.
gátamat is metszeni kellett, de volt pár próbálkozásom, hátha nem. szóval rendes volt a doki, hogy adott lehetőséget vágás nélkül megszülnöm. viszont a gátam annyira merev volt, hogy a doki szerint enélkül nem is tudtam volna kiynomni. hallani hallottam, de nem éreztem, csak azt hogy viszonylat nagy területet vágott. mire nagy naivan azt hittem, hogy a kövi tolásra kibújik. de még mindig nem, csak az azt követőre, mert arra megint nagyon öszpontosítottam, így párom szerint egyszerre kibújt a gyerek, nem külön a feje, aztán a teste, hanem egyszerre az egész baba.

Kép
Kép
nikilány
 
 


elküldtem, mert féltem, hátha elszáll.

... a pocakom rögtön eltünt, viszotn Hunorból csak a térdét láttam, ami tök lila volt. hát persze a frász kerülgetett, hogy akkor most baja van, és annyit baszakodott a szülésznő, mire leszívta az orrát, meg a száját, és senki nem mondott semmit, azt hittem percek teltek el ebben a félelmemben, de párom szerint csak pár pillanat volt. De nekem egy örökkévalóság, ráadásul felbukkant a csecsemős lány, aki rögtön el akarta vinni, na akkor azt hiszem kiabáltam, hogy látni akarom, pedig párom szerint csak szuszogtam, emg nyögtem a szülés alatt is. De azok a pillanatok, nekem az egész vajúdás alatt a leghosszabb perceknek tűntek!
Végre megkaptam! olyan nehéz volt, mikor a mellkasomra tették! nehezebb volt, mint amikor a pocakomban volt! A dokit ekkor már meghallottam, mondta, hogy nincs semmi baj a színével, csak nem láttam még elég csecsemőt :wink:
Szóval egy gyönyörűség volt! Annyria jó most visszagondolni rá! Az a pár pillanat, vagy perc, vagy bármi annyira jó érzéssel töltött el. láttam a Babám, és éreztem, és minden rendben volt vele. tényleg megismételném. azt a 9 hónapot meg a félnapos vajúdást azért a pár pillanatért megérte!!!
...

Kép
Kép
nikilány
 
 


Gratulálok Niki! Nagyon ügyi voltál!! 6 gyerek? Mi van? :shock: Nem semmi. Még jó, hogy elfértetek a szobákban. :lol: Jó egészséget és sok tejecskét kívánok! :wink: :D

Hajrá Esztke! Rajtatok a fórum szeme!! :wink: :lol:

Dia! Téged is várunk a beszámolóval! :D
cunci
 
 


... aztán elvitte a csecsemős lány, párom vele, mert a lelkére kötöttem, hogy egy percre nem hagyhatja egyedül. Aztán engem stoppolt össze a doki, ami maga volt a halál! Jobban fájt, mint a szülés! Az első pár öltésnél ordítottam, akkor még szerintem nem hatott annyira a helyi érzéstelenítés. NA ezt a részt szívesen kihagytam volna :)
De ezután megkaptam Hunort és végig velem maradt.
Cicire is tettem és szívta ezerrel, ahogy még 2 napit csinálta is!
Aztán nemsokára áttolt a szülésznő, akivel szültem, Ildikóval, aki nagyon sokat segített, jó volt vele, bár kicsit fura nőnek tűnt, de baromi nagy tapasztalata van, ezt vhogy láttam rajta.
Áttolt a 8as kórterembe, ami a folyósó másik felén van, a nőgyógyászati részlegen. Gondolom addigra megteltek a szülőszobák... hát ezellen nem volt erőm tiltakozni, de baromira nem örültem neki. Aztán végül is egy lánnyal voltam együtt, aki szintén terhes, csak trombozisos volt a lába. Vele jó volt, és jobb is volt, mert hétvége jött és canossajárás volt a szülészeten a rengeteg baba miatt.
Hozzám csak a szüleim és nővérem jött be, mert megtiltottam mindenkinek, hogy bejöjjön. A 3 nap alatt tudtam, hogy angyon fáradt leszek, mert Hunort nem akartam a csecsemősökhöz beadni. Hát nem is adtam, de nem is tudtam volna tőle elszakadni.

a szülésről "röviden" :) ennyit.
Most már mennem kell, de örülök, hogy ezeket a sorokat volt időm leírni. Most már igyekszek gyakrabban jönni. De még sokat pihenek, és muszály feküdnöm, mert nagyon fája gátsebem :(

Sziasztok!

Diának hatalmas gratula! Gondoltam rá sokat itthon is!
Hajrá Esztke, veled zárul a kör, igaz?

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!!

Bulcsú ma megkapta a 2 hós oltásokat+rotavírusost, és ráadásra du. megyünk és felvágják a nyelvét :( szóval ma aztán kap szegény a kínzásból...:( Viszont nagyon gyarapszunk 5450 gr. és 59 cm. Remélem nem lázasodunk be, bár nem csodálkoznék ennyi kínzás után :)

Nikilány gratula mégegyszer, nagyon ügyi voltál, és sok-sok boldogságot, na meg tejcit :-)

Lehet mára már Esztke is anyuka lett!! ?? :-)

Na majd du. jelentkezem hogy éljük meg a dolgokat....
tücsi85
 
 
 


Rita:

Eddig egy ciciből evett 90 körül. És elég volt neki. De most vasárnap óta nyűglődik az én jó kislányom sehol sincs, éjjel 3, 4 x ébredt, tegnap óránként. Ordításban tegnap volt a csúcs, 1,5 óránként szopott, de kb 1 óra múlva ordítás, hasa is fájt nagyon. De csak ma jöttem rá, hogy mi a gond. egyrészt a hasa attól fájt hogy kipróbáltam ezt a Mother Milk tejserkentő kapszulát, amit mások agyon dicsérnek, na hát nekünk a tej sem lett több de még a hasa is baromira fájt tőle. Aztán ma megmértem, evés után és kiderült hogy egy ciciből csak 60-at evett. Aztán rá a másik cicire és abból 50-et. Eddig csak egy ciciből etettem, egy idő után lecuppant róla, és már nem kellet neki, most is így volt , csak most 1 óra múlva ordítás, aztán rá fél órára ráraktam a cicire mert ilyenkor úgy bedühödik hogy nem kapja be. Úgy hogy ez volt a gond hogy kevés a tejcsi neki. Én is iszom a laktoherbet de nem minden nap, mert ha sokat iszom belőle attól is fáj a hasa. Viszont este két ciciből evett még is fent volt 3x. Nem tudom hogy mit csináljak, mert a 1,5 óránkénti cicizéstől sem lett a tejem több, pedig az aztán az igazán tejserkentő

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok

Hatalmas gratuláció minden új kismaminak!!!! Annyira édesek a picik!
Ügyesek vagytok!
Rita4 Luca kisasszonyka tényleg nagyon igéző szemekkel rendelkezik, és persze Hunorról is csupa csupa jót lehet csak mondani! Roland is annyira édes azon a kicsi képen ami a vonalzó előtt van!!!! Nem semmi kis csajszi/pasik anyukái vagytok!
Mégegyszer gratulálok!

Diának is szintén nagyon gratulálok! remélem mihamarabb regenerálódik a megterhelő szülés után! De a kiskrapekról feltett kép láttán csak azt lehet mondani hogy megérte! Üdvözlöm Andi ha beszélsz vele!

Eszter!

Bízom benne hogy már Te is az anyukák soraiba léptél! ha még nem akkor szorítok érted!

Niki

Hát igen élvezetes volt olvasni a beszámolódat! Jó újra a történeteden keresztű egy kicsit átélni a magunk szülésélményét!Talán nem agyok ezzel egyedül uyge lányok/asszonyok!?
:lol:
tényleg nem semmi lehetett az a babadömping aznap! Az orvost (kis volt a dokid?)azért kicsit szánom mert biztos nem volt kellemes egyik kismamitól a másikig rohangálni!

Cunci!
Bocsi az eltűnésemért de mire mindig átolvastam a sok sok hsz--t addigra Hanna felkelt és sajna nagyon "rákapott" a számítógépre (tetszik neki a billentyű kalimpáló hangja és a monitoron megjelenő színes képhalom, így ő is aktív részese akar lenni a gépelésnek és így ne megy). Azt meg nem akarom úgyhogy mire írhattam volna addigra kis is kapcsoltam a gépet! :oops:

Amúgy olyan szépen fejlődik, senki sme hiszi el hogy még csak 6 hónapos (ja 3 nap és 7) mert sokkal fejlettebbnek néz ki. Már természetesen nagyon sokat mászik minden felé, ha egy kicsit nem figyelünk már kint is van a szobából a folyosón, meg feláll és tesz egy két lépést (!) persze csak ha van járássegítő támasza! Már kint van a ördögi 5. és 6. fog (ezek nagyon megviselték, a homobogyó sme jött már be rá) ami miatt sajna Marcsinál tartandó taliról is lemaradtunk! A képek egyébként nagyon szuperek voltak!!!!!!!

Andy!

Tényleg még aktuális a képküldés a email címre vagy már lemaradtunk róla?
viccvucc
 
 


Folyt köv csak félek hogy kidob a rendszer!

Marcsi!

Remélem jól telik a nyaralásotok!

Mi sajna csak itthon vergődünk, már veresegyházára sem megyünk az anyósékhoz mert múltkor volt megint egy kis összezörrenésünk a macskák és a gyerek összefüggésében! Így már csak akkor megyek oda le a végleg leköltözünk (kb 1 hónap). addig a kispesti lakáseladást asszisztálom anyuéknak (kész rémálom, remélem soha többet nem lesz benne részem). Volt egy kész téboly időszaka az eladásnak és akkor a hajamat téptem volna. :twisted: Na mindegy már lassan túl vagyunk rajta, most már a költözés van hátra!

Ti akik már adtok pótlást a csöppségeknek, tudtok vmi ötletet hogy miket adjak neki, hátha valami plusz jó kaját tudok Hnnának adni ami nekem nem jutott eszembe eddig, mert ahogy 6 hónapos lett elkeztük neki adni az egyéb gyümiket és zöldségeket. múgy nagyon élvezi, és persze én is. Tehát várom az ötleteket és előre is köszi!

Most sajna mennem kell!

Mindenkinek szép napokat!!!!

vigyázzatok magatokra!!!

Kép

Éva
viccvucc
 
 


Andy, köszi a képet Ábelről, igazán formás, aranyos fiúcska.

Nikilány, feltétlenül írd le a szülésed otthon egy füzetbe, mert olyan, de olyan hamar megnő a lurkó, hogy az ember szívesen nosztalgiázik. Én is egy csomószor elolvastam a sajátomat, de őszinén arra például már nem emlékszem, hogy milyen volt Lotti újszülöttként. Főleg most, hogy ennyi picike született a környezetemben, Lotti egy langaléta. :lol: :lol:

Viccvucc, tényleg jó olvasni a szülést, jó rá gondolni, hogy egyszer nekünk is volt, és talán még lesz is.

Crissy, Lotti kb. 65 cm, és nem biztos, hogy van már 6 kiló. Szóval hosszú a drágám. Pont tegnap akartam beleszuszakolni egy 62-es tipegőbe, de nem tudta kinyújtani a lábát. :roll:

Tücsi, remélem Bulcsú nem lázasodott be, és jól is eszik. Te jó ég, az a nyelv felvágás nagyon durván hangzik.

Gabi, akkor te is jól "szenvedsz" a tejtermeléssel. Nálunk sem volt elég egy cici, úgyhogy egy jóideje kettőből kap. Viszont így meg egyikben sincs sok. Azt gondoltam, hogy 6 hónapos koráig csak szopizni fog Lotti, de - bár már lassan 5 és fél hónapos - lehet, hogy elkezdem hamarabb az almalevet adni neki. Annyit tepertem már, hogy legyen elég tejem, és amint egy kicsit is eltunyulok és nem fejek állandóan, egyből kevesebb lesz. Nálam ez a kereslet-kínálat nem jött be. Lotti egyfolytában dumál szopi közben, nézelődik, húzza a hajam, nem szopizik sokat. Viszont következő alkalommal meg sokkal többet szeretne, de nincs. Úgyhogy állandóan fejek, aminek jó kis ínhüvelygyulladás lett a következménye - már van elektromos mellszívóm - és állandóan szopiztatok. Tegnap viszont már azért sír, mert szopiztatni akartam, ő meg nem akart. Ennyit a gyakori mellretételről. Egy szó mint száz, szerintem fejjél, este pedig diktáld bele a lefejt tejet, hátha csak egyszer kel fel. (Este Lotti is mindig cumisüvegből kap, legalább így tudom mennyit eszik)
Lotti most már teljesen átalussza az éjszakát, ami ugye a tejtermelés szempontjából nem szerencsés, de nem bírok felkelni hajnal háromkor fejni...... :oops:

KépKép
trinky
 
 


Trinky eddig semmi gond nem volt, vasárnap óta van ez. Viszont most hogy belegondolok azóta vagyok beteg, lehet összefügg a kettő. Most már gyógyulok, kiváncsi vagyok lesz e valami változás.
Ma éjjel is 2 óránként fent volt. Szombaton meg még csak 1 volt fent éjjel. Reggelre viszont taknyos lett Nóra is. Lehet ettől ébredt eddig mert bujkált benne, csak találgatok.
Most szopizik, kíváncsi vagyok mennyit eszik most.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok,

Gabi, akkor most abba is hagytad a More Milk szedését?
Lehet Nórinak nem is attól fájt a hasa, hanem bújkált benne a takonykór??
A gyakori mellre tevésről annyit, hogy én is hiába tettem többször mellre Lucát, pont az ellenkezőjét értem el vele: még kevesebb tejem lett, mert egyszerűen nem bírt annyi újratermelődni 2 etetés között mint kellett volna....én is ezzel szenvedtem/szenvedek. Én csak esténként szívom le a tejet, hát sajna az elmúlt 2 napban már alig van mit lefejni, de legalább az 50 miliket ki tudja belőlem szopizni, nálunk már ez is nagy siker.
Bevallom, időnként a hócipőm tele van ezzel a fejéssel, mert általában este 10-11 után jutok oda h nekiálljak, és olyankor már hulla fáradt vagyok...de mindig arra gondolok h Lucának minden csepp tej aranyat ér, tehát csinálom amíg tudom.

Tücsi, Bulcsúnak miért kell a nyelvét felvágni? Na és mi volt, hogy bírta? (és te hogy bírtad?????)
Na és az oltástól belázasodott? Lucának 38-ra felment a láza 1 napra, de adtunk neki kúpot, aztán másnapra semmi baja nem volt.
Majd 28-án megyünk a következő oltásra, meg a 2. Rotát is beadják neki.

Tengdi már tuti otthon van, kiváncsi vagyok mi van velük....

Andy, küldesz mail címet, mert küldenék pár fotót neked!

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!

Bulcsú nagyon jól bírta a kiképzést, nem is nagyon sírt és nem is lázasodott be, nagyon ügyi volt, kis herkules :-) De azért nem volt egyszerű a tegnapi napunk :-) reggel ugye két combba szuri, aztán mondta a doki hogy a here zacsiban érez egy kis vizet, ami attól van hogy mikor még a pocimban ugye leszállt a here akkor jött vele egy kis víz is ami egyébként nem nagy gond de azért alá kell támasztanunk vattával hogy visszafollyon a víz:-) Szóval még ez is. Aztán fel kéne vágni a nyelvecskéjét mert eléggé le van tapadva :? Szóval du. vissza a rendelőjébe és nyissz :-) Mi jobban féltünk mint amekkora dolog volt ez az egész. Egyáltalán nem fájt neki, inkább azért sírt mert lefogták :-) meg kell hogy mondjam ezt az apjára bíztam meg az asszisztensre :-) Szóval jött egy két csepp vér és ennyi, és olyan édi volt utánna mert nyújtogatta a nyelvét, mintha felfedezte volna hoyg jobban ki tudja nyújtani :-) mert nekünk alul az in azért teljesen végig ért :( Na mindegy túl vagyunk a szadizos napon, és nagyon jól viselte :-)

Gabi kitartást neked a tejcihez, nemhiszem hogy a more milk miatt lenne kevesebb tejed, talán tényleg a betegség, és valamit érez benne a kis Nóri. Remélem vissza áll neked a tejci!!!

Várom már nagyon Diát kiváncsi vagyok a történetére!!
És gondolom Esztke is már anyuka, mert nagyon eltünt! Valakinek nincs valami infója??
tücsi85
 
 
 


Ja még Gabinak akartam mondani, hogy elég durva kiklépzést tart Nórika ezekkel a gyakori felkelésekkel....nem vagy hulla fáradt?

Én kezem-lábam összeteszem, és tudom h marha nagy mákom van Lucával, de már ott tartunk, hogy reggel 7 előtt nem is nagyon ébred fel!!!! Szinte mindig 10 körül alszik el Apán, általában f11-11 körül berakjuk az ágyába, és reggelig durmol megszakítás és felébredés nélkül. Ma 7:20-kor úgy kellett felébreszteni!!!

Szóval éjjel lazán alszik 9 órákat. Minden reggel nyugtázom h mekkora mázlink van, aztán lehet h ennek még bőven meglesz a böjtje. :roll:
Akkor tuti h ki leszek készülve, mert Luca annyira hozzászoktatott ehhez a nyugalomhoz és h simán tudunk mi is aludni, nem is tudom hogy bírnám az éjjeli kelést...

Aztán a reggeli kaja+kis játék után ő még visszaalszik, és általában f12-12 között ébred. :lol:
Délután már csak 2-szer 30 perceket, vagy egyszer 1 órát alszik, de ha fent van akkor is tök nyugis, csendben van, semmi feszkó nincs. Tök szépen eljátszik a pihenőszékében a lelógó játék-cimbikkel, meg beszélgetünk egymással, felveszem őt és viszem körbe a lakásba, nézi a színes tárgyakat, a hűtőmágneseket.
Tegnap pl. úgy takarítottam a fürdőben, hogy a pihenőszékét a fürdő ajtónál leraktam, nézelődött, dumált-magyarázott, én meg takarítottam.

Abban bízom, hogy megmarad ugyanilyen nyugis gyereknek!!!

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!

Rita, köszi a tippet, majd lehet, hogy kipróbáljuk azt a mam cumit, bár nuk-ot vettünk neki első perctől kezdve és azon is van olyan szelep, de majd meglátjuk.
Ja, és Emma ugyanolyan nyugis baba mint Luca. Én is összeteszem a két kezem, mert kb. 6 hétig nem ilyen volt, nem így indultunk neki, hanem óriási hisztikkel, de azóta vígan átalussza az éjszakákat. Este 10-kor letesszük, akkor még kb. 15-20 percet cumizik utánna kiköpi és alvás mostmár 7-7.30-ig. És napközben ő is nagyon nyugis, elnézelődik. Nálunk a kakival vannak problémák, most már rendszeressé vált, hogy 3-4 napig semmi, úgy kell kiimádkozni belőle! Hétfőn oltás, akkor megkérdezem a dokinénit, remélem, nem nagy a baj. A rotát mi is beadatjuk, de ő még csak most kapja az elsőt. Nálatok, hogy van, mennyivel kaja előtt-után adjátok be? Mert ugye a bukások miatt nagyon félek, nehogy visszabukja ezt is a kajával együtt! Ahhoz kicsit drága! :shock:

Nikilány, lehet, hogy tőled azért nem kértek aláírást, mert nem adtad be a csecsemősökhöz. Tőlem azért kértek, mert éjszakára mindig beadtam, mert hulla voltam és akkor kapott egy kis pótlást ha sírt. Lehet, hogy végül ezért nem lett tejem, ki tudja. :?

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 



NEM TUDOM BEÁLLÍTANI EZT A VONALZÓT :cry:
tücsi85
 
 
 



na jó feladom :-( Bocsi
tücsi85
 
 
 


Sziasztok

Tücsi
Örülök hogy Bulcsú jól viselte a megpróbáltatásokat! Ez még egy felnőttnek is sok lett volna! :shock: :shock:

Na rohanok is mert Hanna máris duruzsol.... :oops:


Éva

Kép
viccvucc
 
 


Sziasztok!
M tegnap katuk meg a 2 hós oltást, volt nagy sírás rivás. De 15 percig tartott csak. Utána kis alvás, majd du egész végig mosolygott Ricsike. este pedig 8-tól aludt 4-ig ami nálunk nagy szó mert ált éjjel 1 és 3 között felkell enni. Se láza nem voltsem nyügös nem volt:)))
Rita:mi sem alszunk sokat mert a párom éjjeli bagoly. Igy ált én éjfélkor még lefejem a tejem mert különben arra ébredek, hogy tejben úszom.
Ráadásul megjött de szerencsére a tejemet csak jó irányba befolyásolta mert még több lett és szerencsére a bébinek is ízlik:)
Itt írta közületek ugye valaki a babaúszást kőbányán? Volt is esetleg már? Milyen volt? Mi is gondolkodunk rajta.

Niki
nikike75
 
 


Sziasztok!

Csak egy kérdés hogy szerintetek normális hogy a kis asszonykámnak folyamatosan jönnek a fogai megállás nélkül? Anyósom mondta hogy van egy ismerőse akinek a gyerekének aki 16 hónapos még csak 2 foga van, nekünk meg már a 7. fog jön és mintha nem akarna vége szakadni, pedig jó lenne Hannának (nekünk is :shock: egy kis szünet).

Eszterről tud valaki infót? Bár ha jól belegondolok akkor már biztos hogy ő is a kismamik táborába lépett és ölelgeti egy napos kisbabóját!


Dia

Remélem jól boldogulsz otthon és tudsz pihenni! Ugye van segítséged?! Pihenj sokat!


Jó éjszakát nektek és a picuroknak is!
Kép
Éva

Kép
viccvucc
 
 


Crissy,

nekem is bukós volt Misi, bár ahogy nőtt ez elmaradt. Ne haragudj, hogy nem vagyok képben, de ha ő az első gyermeked szerintem nem kell annyira rohanni azzal a rotával. Ti úgyis mindig kezet mostok, persze más a helyzet, ha van egy állandóan tapizó nagyobb.
Nálunk kettő van, mégsem adattam be a harmadiknak a rotát csak az utolsó pillanatban. Akkor már nem volt annyira bukós.

A rota beadása előtt jól megetettem, aztán kb. fél óra is eltelt a beadásig, utána pedig kb. fél órát még kézben volt, nem tettem le, nehogy bukjon. Szerintem függőlegesen nehezebb.
Az oltóanyag kb. fél óra - 40 perc alatt felszívódik, utána már nem tudja kibukni.
Mi a K-vitaminnal is ezt csináltuk az elején, mert nem akartuk, hogy kijöjjön belőle.

Viccvucc:

A lányomnak 18 hónaposan megvolt mind a 20 foga, az első fiamnak meg 11 hónaposan jött ki az első három. Misinek a második fiamnak még nincs egy sem, pedig már 7 hónapos múlt 4-én.

(osztogatom itt a tanácsokat, aztán lehet, hogy már nem is emlékeztek rám.)
cukorka
 
 


Cukorka, nem baj az, hogy "osztogatod" a tanácsokat, azért van a fórum :lol:
Én a dokival akartam beszéni erről a rota-dologról, de ahogy megemlítettem, már írta is a receptet, merthogy három hónapos, akkor el kell kezdeni, mert 2 adag kell belőle. :shock: Sajnos, én nem értek hozzá, ő az orvos, ő fogja beadni neki, úgyhogy nem vitatkozhatok vele. :?
Látod, azt sem tudtam, hogy félóra míg felszívódik, köszönöm az infót.
Egyébként, az én lányom képes bármilyen pózban bukni, függőleges, fekvő, félig ülő, neki teljesen mindegy mikor és hol van. :lol:
Én nem tudtam kísérletezni vele, mert K-vitamint nem kap, tápszeres, a D-vitamint meg kaja előtt kell beadni neki úgyhogy azt nem tudja visszabukni.

Esztke már biztos anyuka! Jó lenne tudni róla! :D

Viccvucc, sajnálom Hannát (meg titeket is :lol: ) csak jön egy kis szünet szegénykének!

Dia, mi újság veletek? Hogy vagytok? :D

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok

Hát nem tudom mi volt az a péntek hajnali taknyosság. Mindenesetre jól kiszívtam az orrát, meg nasivin tengervízzel befújtam neki, és azóta semmi. És amóta csütörtök óta két ciciből szopik azóta semmi gond, alszik 2-3 órákat egybe, most éjjel már csak kétszer kelt azt hiszem kezd visszaállni. Szerintem volt egy fejlődési ugrása.

Rita sosem volt hasfájós és szemmel áthatólag a kapszula szdése alatt lett, azóta sem.

Most evett egy ciciből 110-et. Úgy látszik nekünk bevált ez a két ciciből szoptatás. Úgy örülök.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


hát először is tünemények vagytok lányok, nagyon nagyon jól esett a sok drukk és gartuláció, bár csak kutyafuttában olvastam el.

Épphogy feljöttem, nem is tudok maradni, elég nagy a káosz nálunk! :D Máté kölesgolyóval akarja Ábeét etetni, meg akarja tankolni, meg hasonlók, imádja, puszilgatja, nyalogatja :shock: ha hisztizik éppen és Ábelt meghallja felkelni, elmúlik a baja és nevetve ruhan hozzá. Imádom Őket mindkettő anygal, ahogy a picike ezeket tűri!!! csak néz...és békésen viseli a bátyust.
De hát minden pillanatban rajta kell lenni valaki szemének egyikükön, ( inkább Mátén ) :lol:

szülésem nehéznek nem volt nevezhető még így sem, majd a történet később, csak az oxi erősítette fel annyira a végén a fájásokat, ami eddig ismeretlen volt nekem, első kettőnél hangos nyögéseim voltak max, s azt gondoltam én majd most is így szülök, na ehhez képest a végén ugyan keresztetettem a hangom.

Kardos doki a lehető legjobb választás volt, nagyon elégedett vagyok vele, a szülésznő semleges, végezte a doplgát és kész.

Valójában ami nagyon nehezítit még a helyzetet, az aranyerem az valami iszonyat volt, talán ma kezd picit jobb lenni, de ülni mlég mindig nem tudok. És nem varrrás vagy vágás miatt, hanem aranyér miatt, ezt nagy fricskaként élem meg, :twisted:


nekem Mátéval a kígyóuborka és nagyobb mennyiségű kesudió ( nem pörkölt ) nagyon meglökte a tejem mennyiségét. Főleg utóbbi.


puszi nektek, majd ha tudok jövögetek...csak valami rend álljon helyre ebben a káoszban.......

Kép
Kép
tengdi
 
 


Crissy,

a rota második adagját 24 hetes korig kell beadni és a két oltás között 4 hétnek kell eltelni.

Mi a második adagot úgy kaptuk, hogy csütörtök volt és következő szerdán töltötte be a 24. hetet. Az első adagot pedig 4 héttel előtte.
Én azért vártam eddig mert Misi hasfájós volt és hát bíztam benne hátha erősödik addig is mert hallottam, hogy a rota nagyon nagy hasfájást tud csinálni.

Hát csinált is, az első adag után volt Misinek kb. olyan 20 perc - fél órája, hogy sikítva sírt, a dr.-nőt nem hallottam a telefonba.
Azt mondta adjak neki Nurofent, vagy Panadolt, de mire ezt lebeszéltük addigra már nem láttam indokoltnak, mert lecsendesedett a hasfájás, Misi is megnyugodott, a szirup pedig már akkor kezdett volna el hatni amikor már nem fájt semmije.
Persze végig kézben volt, szeretgettük, de láttam, hogy nagyon fáj neki.
Az oltást de. 10-kor kapta, és du. 5-6 felé jött ez a hajfájás, gondolom jól megcsavarta a beleit szegénykének, úgy mintha menne a pocakja, hiszen azokat a legyengített vírusokat kapta.

A második adagtól semmi baja sem volt, meg sem érezte.

Összességében nem bántam meg, hogy beadattam, mert májusban a két nagyon végigment egy fosás-hányás, amit a nagylány hozott haza az oviból. Misi szerencsére, - gondolom az anyatej miatt- kimaradt belőle. Illetve próbáltuk, hogy egy kicsit kevesebbet tapizzák.


Egyébként -tengdihez csatlakozva- nálunk is megy a nyúzás rendesen, sokszor úgy húzzák, illetve próbálnák, mint egy rongybabát, egy pillanatra nem lehet őket őrizetlenül hagyni.
Misi viszont a legnagyobb nyugalommal tűri az olyan puszikat amibe a feje kb. 20 centit kileng.
cukorka
 
 


Sziasztok!
Dia! gratulálok! várjuk ám a te történetedet is!
örülök, h a két fiú ennyire elvan egymással :)

Mi is megvagyunk. Párom rengeteget segít, és nagyon jó, hogy még a kövi héten is itthon lesz velünk.
Hunor rendes baba, de még nem egészen állt be a napi menet. Nappal egyenlőre többet alszik, mint este. Megettem 10kor, rögtön bealudt, és azóta alszik a Monty Pyton alatt... :? Bezzeg ezt este nem igazán csinálja, akkor többet van fent szopizás után. Lehet éjjeli bagoly lesz... csak hát bírjuk :)
Tejem van, ha teát iszom, annál is több. Fejem, de igyekszem naponta csak egyszer, hogy minél többet szopizzon Hunor. Néha lusta és csak játszana vele, de akkor már el kell vennem, mert nagyon tud utána fájni a cicim :(

Esztke! jó volna hallani róla vmit, hány napja "tűnt el"?

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!

Megjöttem, azaz jöttünk! Most csak a legfontosabbakat! Szept 10-én reggel 6:00kor megszületett Orsi. 3030g és 50 cm. Az egész 6 óra alatt lezajlott, csodálatos élmény volt.
Ma engedtek haza minket és most ismerkedünk az otthonnal. :)
Kicsit most zaklatott vagyok, mert nem tudom, hogy eleget eszik-e Orsi. Néha szopi után elalszik, d néha nem. Pedig a szopi után még egy kevéskét le tudok fejni és azt is megkapja. De egy alkalommal nem eszik többet 30g-nál. Szerintetek?

Majd jövök. Köszönöm, hogy gondoltatok rám...
Kép Orsi 2 naposan

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!

Esztke, Dia! Üdv a fedélzeten. Örülök, hogy ismét közöttünk vagytok. :lol: Ha ki pihentétek magatokat, kérünk bővebb beszámolót is. Egyelőre sok pihenést , és boldog napokat kívánok. Ezzel be is zárult a várandósok köre. :lol:
cunci
 
 


Esztke: hatalmas gratula nektek!Örülök,hogy Jól vagytok.

Tengdi: millió puszi ábel babának.

viccvucc: nem maradtál le,még várom a képeket.
andy11@freemail.hu, én univeres bébikajákat, nestlé tejpépet adok hannának,mindegyiket imádja,de már főztem neki céklát is.

aki szeretne fent lenni,kérek pocakos,újszülött,családos,tesós és friss képeket,amint összegyűlik nekilátok.

most mennem kell,meglepi hétvégén voltunk,férjem elvitt sopronba,előszülinapra és oda szervezte a barátainkat is,szóval nagy meglepetés volt,ahogy a szoba ajtón kopogtak be sorba,hanna jól bírta,

puszika

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Esztke, hatalmas gratula nektek, nagyon édes Orsi baba!!!! :lol: Nagyon sok egészséget és tejcsit kívánok nektek!!!!!

Cukorka, továbbra is csak azt tudom neked írni, hogy a dokink döntött úgy, hogy ha be akarjuk adatni akkor a mostani oltásnál elkezdjük. :roll:
Szerencsére Emma nem hasfájós, az első hónapban talán kétszer fordult elő, hogy hasfájósan sírt. Akkor espumisan cseppet javasolt neki a doki és nagyon jól bevált. És most a héten átálltunk a 4 óránkénti kajálásra, mert a 3 óra már úgy éreztem, hogy sűrű neki és azóta nagyban javult a bukás is! Talán szerencsénk lesz! Azt meg bevallom nem bánnám, ha picikét (de tényleg csak picikét :lol: ) megindítaná a pociját, mert engem rettentően idegesít, hogy csak 3-4 naponta kakil. Szerencsére őt nem annyira izgatja, ugyanolyan vidám, eszik, alszik csak engem idegesít. :?

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni! Dr Ferenczi Miklós elérhetőségére lenne szükségem, a régi mobil száma nem él sajnos.
Előre is köszönöm szépen!
Üdv.
Kicsy
kicsyke77
 
 


Sziasztok!!!!


Dia és Esztike!

Nagyon gratulálok nektek! Hát veletek tényleg teljes a BAjcsys topik baby-dömping! Sok pihenést és tejcsit kívánok! Amennyiben valóban képesek vagytok hogy a történeteteket bővebben is megosszátok velünk akkor várjuk azokat! Addig is jó ismerkedést a csöppségekkel!
Dia! Azt külön jó hallani hogy Máté ennyire odavan a kis Ábelért! csak így tovább Nektek! Az aranyérrel egyébként és is megszenvedtem, már bocsánat de a karfiol elbujhatott mögötte. Nekem valami sárga dobozos SPERTI PREPARATION KÚP 12 db-s kiszerelés 1800ft, de megéri (szoptatás alatt is alkalmazható, én már a szülés utáni napon elkezdtem), azt naponta kétszer (reggel és este kellett) alkalmaztam és hamar már csak egy kis bogyócska maradt a szülésre emlékeztető gyanánt! én ezt merem ajánlani!

Esztike! Orsi nagyon szép és formás baba! Jó ismerkedést az új otthonával!

Vigyázzatok egymásra!

Andy
Akkor előre is köszi és küldöm a képeket hamarosan csak pocakossal vagyok bajba mert nem igazán (ez nagy szívfájdalmam) csináltunk!!! Azért utánakutatok, csak ahhoz kell a férjem is mert az ő gépén van és ott megtalálni bármit is....! Ő most veresen csinálja a lakásunkat és csak ha holnap hazajön. :cry:
A többit igyekszem előbb elküldeni bár a sok közül olyan nehéz választani! A méret mekkora lehet csakhogy kicsinyítve küldjem e?!
Én azt hallottam hogy tejpépet ha szoptatok nem adhatok neki mert az tehéntej alapú és nem anyatejkompatibilis! :shock:
Én eddig gyümölcspépeket és párolt zöldséget adok neki amiket én csinálok mert ez gazdaságosabb mint az üvegesek, csak jó lenne egy kis változatosság (gyümi amit adok: barack, alma, szilva, körte-ezt módjával mert székrekedést okoz neki, áfonya, zöldségek: burgonya, répa, sütőtök, és adok csirkemellet is hozzá néha!) Ezen felül nem tudom mit adhatnék még neki.

Marcsi nem tudjátok meddig nyaral?

Baba-mama tali akkor esetleg lesz mostanában. Amúgy az októberi bababörze ha Kismamás akkor feltételne megyek mert azt szeretem! Ott tnyleg nagyon ó dolgokat jó áron lehet beszerezni!

Szép napot Mindenkinek!

Éva

Kép
viccvucc
 
 


ViccVucc
Lesz tali!Szept. vége Okt. elejére gondoltunk Marcsival.

Nem tudtok olyan oldalt vagy esetleg nincs olyan ismerősötök akinek már nem kell a játszószőnyegük és eladná vagy el ajándékozná?Néztem az újakat nagyon drágának találom.(az én pénztárcámhoz képest)Pedig annyira tettszenek!!! :)

Crissy
hogy áltok át a 4 óránkénti kajára??Roli is sokat bukik.Sűrűn és sokat.

Tegnap kicsit nyűgik voltunk.Egész nap aludt kb.3 órát.Szerintem megérezte az időjárás változást!!Este 3/4 8-kor pancsi,vacsi aztán 1/2 4-kor kelt föl először.Utána meg 7-kor.Van alvókája a kis drágának éjjel,de nappal nem tud aludni. :(
Most is el kezdett nyekeregni!Megyek el altatom.
Kép
baba0727
 
 


Esztke! Gratulálok, nagyon szép a kis Orsi!! Szerintem nem eszik keveset, ha neki most ennyi elég..., azt mondanám hogy ne mérd mennyit eszik, de tudom hgoy az ember az elején nem bírja megállni :-) Én sem mérem Bulcsút mert össze-vissza eszik, van hogy most hogy két hónapos még így is csak 80at eszik, aztán 160at szóval annyira változó..., nem lehet ezt követni, így inkább már én sem mérem, mert az ember begyógyózik, annyit aggódik ezen. Az a lényeg hogy hízzon, a többivel ne foglalkozz, vagyis próbálj meg ne foglalkozni vele, mert tudom nekem is nagyon nehéz volt leszokni a mérésről... :-) Így én csak esténként mérem hogy hízik-e de valamikor már azt sem ... :-)

Egyébként lányok, ez a szoptatás tényleg olyan stresszes számomra, oké hogy van tejem meg minden, de mindig ezen jár a fejem hogy úristen csak legalább 6 hónapos korig tudjam szoptatni, pedig hát hány gyerkőc nőtt fel tápszeren és semmi külömbség, de mégis ezt nem tudom kiverni a fejemből. Tudom hogy nem lenne az se gond ha nem tudnám de mégis ....

Várjuk ám friss anyukák a történeteket!!!!

Mostmár írhatjuk azt hogy MINDENKINEK JÓ BABÁZÁST!! :D

tücsi85
 
 
 


Dia, Esztke de jó, hogy jöttetek

Esztke, neked is gratulálok a szépségedhez. Nagyon édes kisasszony.

Dia, te is tegyél fel légyszi Ábelről frisset :D

Esztke mélyen egyetértek Tücsivel. Megnéztem a dokumentációimat :D és Lotti is össze-vissza evett. Én is meg voltam rettenve, hogy nem eszik eleget. Mostanra jutottam el odáig, hogy biztosan állítom, hogy a babák tudják mennyi kell nekik.
Ilyen idősen mint Orsi Lotti is egyszer 20-at, egyszer30-t, egyszer 80-at evett. És nem 8-12 szer, hanem 5-6szor. Olyan stressz volt bennem, hogy azt hittem vége a világnak, éhen fog halni a gyerekem. Erre persze még jócskán tett a csapból is folyó szotatási kényszer, meg a "játszótéri" anyukák, aki jól érezték magukat amikor látván, hogy bőgök a padon nem átallottak olyat mondani, hogy az ő gyerekük legalább 3X többet evett mint Lotti ilyen idősen. Szóval tényleg senkivel és semmivel nem szabad foglalkozni. Nincs két egyforma baba. Ha nem eszik mindig annyit amennyit te elvárnál tőle, gondolj arra, hogy neked sem mindig egyforma az étvágyad.
Lotti 3120 grammal született és most 6 kiló. Úgy, hogy szinte sosem szopik 120 grammnál többet, és van amikor csak 5ször eszik egy nap.Ja és nagyon mozgékony gyerek.
Bár már nem mérem, és azóta ezerszer jobban érzem magam. A férjem szét akarta kalapálni a mérleget,amikor az éjszaka közepén vittem mázsálni az éhes gyereket. Igaza volt.

Tücsi, Lotti 5 és fél hónapos, de még mindig azon stresszelek, hogy még két hetet húzzunk ki a szopival. Állandóan fejek, hogy legyen tejem, mert azt gondolom, hogy nem elég. (Pedig elég) Vettem tejpépet és itt van biztonségi tartaléknak. Ne aggódj, ha tápszert kell adnod Bulcsúnak.Attól még ugyanolyan jó anyukája vagy, és Bulcsú ugyanolyan jó kedvű baba lesz.
Szerintem a világ kicsit átesett a ló túlsó oldalára a szoptatás terén.

És igen, szerintem a szoptatás a világ egyik legnehezebb feladata, és azért nehéz mert mi tesszük azzá, az aggódással, ami persze természetes.

KépKép
trinky
 
 


Trinky,

Nagyon jól esnek szavaid, és jó ilyeneket olvasni. És tényleg sajnos az a baj hogy én teszem nehézzé a feladatot. Annyira tökéletesen akar csinálni mindent az ember, hogy ezzel rontja el.... :-(
Csak nagyon nehéz ezt legyürni magában az embernek....
Na de mindegy ne is beszéljünk erről, a lényeg hgoy még van tejem, és korántsem olyan rossz a helyzet mint ahogy átélem... vannak itt nálam többen is akik sokkal többet küzdenek a tejért... kitartást nekik... és stresszmentes szoptatást :-)

tücsi85
 
 
 


Sziasztok Lányok!
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Laurát császárral szültem és nem is tudtam szoptatni. Úgy éreztem, hogy én vagyok a világ legsz@rabb anyukája. :( Főleg akkor, amikor sírt és én nem jöttem rá, hogy mi baja.? Most más a helyzet. Eszter szintén császárral született, de már nem érzem azt, hogy nem is vagyok anya. Annak örülök, hogy itt van velünk és egészséges. Végre meg tanultam szoptatni is, és nagyon jó érzés. Persze előttem van az élő példa, hogy semmi baja nem lesz a gyermeknek , ha tápszeren nő fel. Laura 2 hónapos kortól kapott tápszert(addig tudtam fejni) és szépen fejlődött. Szóval lányok: Ha megy a szopi és van tejecske , HAJRÁ, ha nincs marad a tápszer. Én mindig arra gondoltam, hogy aki örökbefogad egy csecsemőt az sem tudja szoptatni és még is milyen boldog, hogy legalább gyermeke van. :wink: Puszi mindenkinek.
Marcsi! HIÁNYZOL!!!!
cunci
 
 


Sziasztok!

Na, túl vagyunk az oltásokon, Emma nagyon derekasan helyt állt. A Rotát sem köpte vissza és nem is fájt tőle a hasa. Azon "dühöngött" egy félórát kb., hogy lefogtuk, de aztán szépen lassan megnyugodott, mire apa jött már hatalmas mosollyal várta. És még csak be se lázasodott! :lol:

Lányok, én a szoptatáshoz nem tudok hozzászólni, de az biztos (és biztos, hogy Marcsi is egyetértene), hogy a tápszert is lehet ugyanolyan szeretettel adni és szerintem nem az a lényeg, hogy szoptasd hanem, hogy nagyon szeresd. Ha tápszert kell, hogy egyen akkor azt kell, nincs mit tenni. Mi is mindent megpróbáltunk, én is úgy éreztem az elején, hogy rossz anya vagyok, meg, hogy éhezik a gyerekem, de persze nem így volt és mostmár egyáltalán nem bánkódom, hogy így alakult. :D

Baba, én tápszerrel etetem Emmát és mi a dokinénivel közösen az első perctől kezdve kiszámoltuk, hogy mennyit egyen egy nap. Először kezdtük 6x100 ml-vel, aztán mikor a 4 kg-ot elérte lett 6x130 ml és egész idáig nagyon jól elvolt, teljesen beállt a napirendje, hogy ugyanakkor evett mindig, 3 óránként. Teljesen kiszámítható volt, de most, hogy már szinte egész nap fennt van úgy gondoltam, hogy kipróbálom, hogy a 6. üveget szétosztom a többiben és így 5x160 ml-re jön ki kb. a napi adagja és csak 4 óránként kapja, mert szerintem a 3 óra már nagyon sűrű volt neki és lehet, hogy azért bukott, mert ilyen hamar nem tudta megemészteni a kaját. :shock: De nekem szerencsém van/volt, hogy ilyen kiszámítható és, hogy simán kibírta a 4 órát,(előfordulhatott volna, hogy 3 óra múlva üvölt a kajájáért és akkor fuccs a tervemnek :lol: ) sajnos a szoptatásnál nem tudom, hogy tudod így kiszámítani, azt sajna nem tudtam megtapasztalni. :?

Marcsi, merre vagy????

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


mérleget azonnal vissza a kölcsönzőbe, vagy fel a padlásra lezárt lakat mögé!!!
saját tapasztalat.
Mátéval elképesztő mit görcsöltem két éve, sőt még másfél éves korában is kikölcsönöztem egyet, úgyhogy nálam méregetősebb anyuka nem hiszem, hogy létezett.

Most azt mondtam ezt nem csinálom végig.
Ábelt egy percre sem adtam le, ha sírt mellre tettem, elég gyakran, mert nem hiszem, hogy elég volt neki az előtej, mármint hogy pontos legyek egész rövid ideig volt elég, ez volt az első 1-2 nap. Aztán amióta rendesen szopizik fogalmam sincs mikor menniyt eszik, mennyi volt a csúcsa, és egy hónapos koráig nem is fogom méretni.
A pelusa pisis és kakis, később nálatok már a kaki az ugye ritkul, de ha elég pisis pelus van és a mérések alapján a pici fejlődik, akkor MINDEN A LEGNAGYOBB RENDBEN.

Tudom nehéz, de ahogy Trinky írta mi tesszük nehézzé ezt a világ legszebb feladatát, pedig akkora élmény és élvezet is lehet belőle!!!!!!!

wordben megírom a szülés sztorit és majd ha kész beteszem.

Jól vagyunk, igaz Ábel nem mindig akkor alszik, mikor gondolja, mert tegnap pl 3-szor keltette Máté csupa szeretetből......mire odatotyogtam addigra ő berohant a kiságyhoz....hiába még most gyorsabb nálam. :D na de nem sokáig!

Kép
Kép
tengdi
 
 


ja, és miután megszűntem görcsölni a szoptatáson, a vége az lett, hogy elapasztani alig bírtam atejem, mikor már annak volt itt az ideje.
Jetta nekem is tápszeres volt, de szoptatni sem tudtam volna nagyobb szeretettel, mint ahogy a cumisüveget tartottam neki.
Semmi bűntudat, semmi para lányok, egyébként Tücsi attól is lehet sírósabb egy kisbaba, ha anyuka hangulatában van valami gubanc. Akár egy görcs a szopi miatt....nem biztos, hogy hasfájásáll a háttérben.

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok

Hát a kálvária amin keresztül mentek azt nem irigylem! Valóban az lehet a gond amit Trinky mondott, hogy a mai világban annyira azt sulykolják minden (újság és egyéb fórumon) belénk hogy rossz anyák vagyunk ha nem tudjuk megfelelően szoptatni a gyerekünket. Én is kényszeressé váltam az elején és talán a mai napig a szoptatás terén. Borzasztó volt hogy mire Hannát valamelyest sikerült megszoptatni utána még éjszaka kellős közepén is fejtem a cicit hogy minél több legyen legközelebb. persze mindezt a pihenés rovására! Dehát akkor disszonancia van a két dolog között hiszen azt is tömik ezerrel hogy sokat kell pihenni! Na de egy kényszeresen szoptatni akaró kismama mikor is pihenjen mikor stresszeli magát és az duplán kimeríti. Persze a szoptatás jó de csak akkor ha mindketten élvezzük és felhagyunk mindenféle társadalmi elvárással. Abból amúgy is van elég a mai világban!
akinek megy a szoptatás az tegye boldoggá és elégedetté a babát és saját magunkat hiszen nem másról van itt szó- ha boldogok vagyunk akkor a poci is tele lesz és a lelkünk is feltöltődik. Ehhez pedig mindegy hogy szoptatunk vagy tápszerrel etetjük csemeténket. A lényeg akkor is ugyan az lesz!

Trinky

Azt külön borzasztó olvasni ami a játszótéren a többi kismamival estél át! Erre nincs szó! Talán ezrt is jó hogy én pl ha "magányosan" is de magam vagyok a kis Hannával és nem vegyülök a többi kismamival. nem vagyok egy introveltált típus de pont az ilyen "kedves" társaktól óvjon meg a jó szerencsém!
Ami infó szükséges számomra azt itt nálatok ugyis megkapom és így legalább nem érzem szar anyukának magamat!

A mérlegeléshez annyit hogy jó hogy nem vettünk drága pénzért mert én is csak bosszankodtam volna miatta, volt egy hónap mikor volt nálunk egy kölcsönbe de azt is csak este használtuk, bár az ideiglenes védőnőnk bepróbálkozott hogy mérjük legalább egy hétig minden etetés elött és után, de hát tegyen egy szívességet.... Amúgy is a bögyömbe volt/van! A mérlegtől és a védőnénitől is kvázi megszabaultunk. Most egyik sincs!

:lol:

Na szép napot mindenkinek!

Kép
viccvucc
 
 


Tengdi!

Igen sajnos lehet hogy Bulcsú is azért nyügősebb mert nagyon stresszes vagyok, de nagyon nehéz ezen túl tennem magam pedig nincs baj a tejtermelésemmel (szerintem). Na de egy szó mint száz megpróbálok nyugodt maradni, hátha javul a helyzet!!! Ki akarom ezt verni mindenképp a fejemből!!! Most ezen munkálkodok! :-)

tücsi85
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Ha valakinek van tapasztalata Dr. Varga-Horgosi Ágnessel kapcsolatban, megköszönném, ha megírná. Fiatal doktornőt keresek a Bajcsyban és közvetve sok jót hallottam róla.

Köszönettel mindenkinek
amélie
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: