Új privát üzeneted érkezett!

Ronci! Én a múlt hetemet töltöttem el ilyen tünetekkel, ráadásul Borival együtt. Ami nekem bevált, az a mézes hársfatea, Bioparox, kamillás gőzölés, nyak betekerése egy könnyű sállal, méz nyalogatása. Sajna feküdni nem tudtam, Borival kellett folyton foglalkozni, de mindig jó melegen felöltöztem, s ha nem volt muszáj, nem mozdultunk ki itthonról. Mondjuk az arc-és homloküregemre ment a nátha, 1 hét után kezdett igazán ürülni. Én is gyógyszer-ellenes vagyok (alapból is, nem hogy most), de amikor nagyon nyomta a fejem a nátha, egyik éjjel bevettem egy Rubophent (de bármilyen paracetamol tartalmú izé jöhet, nekem van még Ben-U-Ron is), és utána tudtam aludni, másnapra sokkal jobban lettem. Úgyhogy ne csak láz esetén gondolj a tablettára, a nagyon rossz közérzet sem tesz jót. (Nekem sem volt még tán hőemelkedésem sem.) Mielőbi gyógyulást kívánok neked!!!!!!!!!!

Pammut, valóban fáj a szívem érte, de szerencsére nem végleges a megválás, megvan a lehetőség, hogy ha a kislány már nem tanul tovább, nem zongorázik többet, s közben nekünk sikerülne nagyobb lakásba vagy családi házba költöznünk, oda már visszajöhet. Mondjuk úgy 10-15 év múlva. De addig is használják, karbantartják, jó helyen van.

Reni, furcsa ilyet írni, de irigy vagyok a kilóidra. Nekem még mindig csak az az egyetlen kiló pluszom van... Lehet, nem fogok sokat hízni a végére, de valahogy az én képzetemben a hízás az egészséges terhesség jele. Mint a nagy pocak is. Ez utóbbi egyelőre jól halad. Tudjátok, nekem Bori után ezek a vesszőparipáim (Borkával a terhesség végére egyetlen kilóval voltam több, mint a kezdetekkor. Az volt ő.)
ktc

Látjátok, senki sem elégdett a kilóival - nekem meg túl gyorsan jönnek fel - az se jó, sőt :(

boruska

Na igen, csak én azt sem tudom meg mondani mikor voltam utoljára 60 kg, mint Reni most....
Na jó, de meg tudom, amikor váltam az előző férjemtől, csak akkor 56 kg lettem a végére... :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Edit, Te már voltál férjnél? Mármint előtte? Meddig tartott? (már bocs, hogy kíváncsiskodom)
Vendég

én 23 évesen voltam utoljára annyi :)

boruska

de jó, hogy Nóri megkérdezte helyettem :)

boruska

Voltam! Ja, sajna. Nem gáz. 2007. novemberében mentem férjhez előszőr 5 és fél év együttélés után. Aztán 2008.02.25-én váltam el. A drága bebukott. Hogy csajozik. Esküvő után másfél héttel. :shock: :shock: Rekord házasságom volt...

Edit

Kép
ézsóné

Jesszus, sajnálom! Valami piarista volt?
Vendég

Nem. Zenész volt. Jobb, hogy bebukott olyan gyorsan, ugyanis épp ugy döntöttünk, hogy abbahagyom a fogamzásgátlót, és akkor jöhet a bébi. Szarabb lett volna, ha terhes vagyok és bukik be. A megcsalás az amit megbocsátani nem tudok. Az a másik olyan mértékű megalázása, hogy ha az illetővel együtt maradsz utána, akkor te nem veszed saját magad ember számba sztem..

Edit

Kép
ézsóné

Na csajok, azért ne haljon meg a fórum. Rossz volt, nem kicsit, nehéz volt felállni, de elmúlt, azóta megérkezett Pandamaci az életemben, és várjuk a kispandánkat :lol: :lol: :lol:

Edit

Kép
ézsóné

Csajok, nem tudtok valami jó őszi programot a környéketeken? Szívesen elmennék még a családdal egy hétvégére valahova, mert a szokásos februári wellness asszem idén kimarad. Sőt a síelés is.
Valami jó gyerekprogram lenne jó, vagy ha ismertek szállodát, ami gyerekbarát, hát nagyon örülnék...
Vendég

Sajna így most nem jut eszembe Nóri. De majd agyalok.

Edit

Kép
ézsóné

Pedig Szeged rajta van a listán, csak nem találtam olyan szállodát, ami értelmes áron van, vagy legalább megéri az árát. Ha kifizetek 30eFt-t egy éjszakáért, abban legyen benne a kaja meg valami wellness részleg a gyereknek. De itt csak sima szobát találtam ennyiért, ami nem éri meg annyira. Főleg, ha esik az eső végig...
Vendég

Ilyenkor ősszel én két helyre szeretnék mindig elmenni (még egyszer sem sikerült) 1. a Velemi gyesztenyeünnepre (szelíd gesztenye!) ez csak okt. 10-11 lesz 2. a Vitnyédi sajtünnepre szept 19. Mindkettőn van mindenféle program, bár talán a gesztenyés a nagyobb szabású.

60 kg. Tán ált. suliban. Vagy mondjuk középsuli elején :oops: . Azóta a 70 kg egy álomsúly.
pammut

Edit! Megértelek az előző házasságoddal kapcsolatban. Én is hasonló nézeteket vallok.

Nóri! Nézd meg Egert. Gyönyörű a környék is és szerintem van olyan szálloda ahol van wellnes és nem lesz olyan drága. És a környéken szívesen körbevezetnélek benneteket. :D Vannak szép helyek ahol lehet sétálni meg sok hasonló dolgot.

A súlyomról csak annyit, hogy majd nézzetek meg 1-2 hónap múlva. Bebálnulok :lol: Most csak azért ennyi a súlyom, mert mielőtt terhes nem lettem elég sokáig versenyszerűen foglalkoztam a fitness-modell kategóriával... :roll:

bellerreni
Eger

Nóri!
gulliver.hu. Ez egy licitálós oldal, de lecsaphatod azonnal, ha tetszik a szálloda. és az ár is megfelel, és rengeteg ajánlat van
próbáld meg, hátha

Kép
bettike830

Nóri: ha nem gond nektek elutazni az ország másik végére, érdemes megnézni Nyíregyházán a sóstói állatparkot. Ha jól tudom az ország második legjobbjának tartják. Nem messze tőle ott van a strand és az élményfürdő is.
http://www.sostozoo.hu/
http://elmenyfurdo.sostort.hu/
zuzmooo

Köszi!

Egy csomó jó ötlet van benne... A jövőre nézve is. Velemen találtam aranyos szállást is, még apjukkal is egyeztetek.
Vendég

csajoooook, kérdezhetek vmit? aki nem akar ne válaszoljon :shock: :shock:
szóvaaaaal, csak én vagyok hp, vagy nálatok is elő szokott fordulni, elég gyakran :oops: hogy nagyon elhanyagoltnak érzitek magatokat az uratok részéről? :roll: :roll:
én most többet igényelnék mint nem terhesen, dehát ezer a dolog, de ez engem nem indig hat meg....ti hogy vagytok ezzel?

Edit

Kép
ézsóné

Edit!

Már megint nagyon egy húron pendülünk... Én is tiszta depi vagyok, mert az utóbbi két hétben nagyon sok munkája volt és este sem mindig volt otthon. Olyan jó lenne néha csak úgy hozzáérni vagy hozzábújva tv-zni vagy hasonló. Tudom, hogy ebből van a pénz, de ha a hét elején nincs otthon csütörtök körnéykére már elfogy a türelem és mindig veszekedés van belőle, hogy nincs otthon velem... :cry:

bellerreni
Eger

etttehj
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 20:40-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Reni!

Én nem tudom, totál ugy érzem néha, hogy púp vagyok a hátán, meg mindig csak nyafogok.. :roll: :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Edit!

Csak azért van, mert ultraérzékenyek vagyunk babóca miatt. Örülök neki, hogy sok munka van, mert nálunk tényleg abból van a pénz, ha csinálja, de mégis... Olyan egyedül tudom érezni magamat, hogy az csuda... :roll: Főleg, hogy én az irodában is sokat vagyok egyedül. Nagyon várom már a kis szaros megérkezését, legalább nem leszek egyedül... :lol: Engem ez a gondolat mindig kihúz a depiből, de ha mégsem megnézek valami szerelmes vígjátékszerű valamit, jól kibögöm magam és utána sokkal jobb... :lol: :lol: :lol: Próbáld ki hátha neked is bejön. De olyat nézz aminek szerelem és happy end a vége, nehogy olyat ami mégjobban befordít... Ha más nem, elmegy vele egy csomó idő... :lol:

bellerreni
Eger

A páros dologgal kapcsolatban, én hálistennek annyit jövök megyek, meg a párom is, csak este talizunk és akkor együtt vagyunk és nekem ez most elég is!
És szegényke ő is dolgozik épp eleget, én se nyaggatom.
ha nagyon nem bírom zaklatom telefonon, vagy nem hagyom aludni :lol:

Kép
bettike830

Edit!!! Én is akarom egyfolytában, hogy hozzám érjen, de mondjuk neki onnantól, hogy haza jön és mondjuk Tv-zünk egyfolytában a pocimon van a keze..meg Ő is "masszírozza bele az olajos krémemet.. éjjel is, én mindig olyan voltam, hogy folyamatosan hozzá kell érnem, ugyhogy ez most is meg van..sex: ha akarom akkor is van, meg ha ő akarja akkor is van, ugyhogy mi ezt nem hanyagoljuk... :lol:
Napközben meg mikor dolgozik, akkor akármi történik egyből felhívom és elfecsegem neki.. és nekem így jó.. :lol:
Most ebédeltem, krumpli pürét, meg fini, puha sült oldalast..és még csak nem is volt kövér. csak icipicit. Hát én csináltam.. /pl. ezt is már megírtam Sanyinak sms-ben, hiába van ausztriában, mindent elfecsegek neki/

Kép
Kép
ronci

Én is szoktam hisztizni, bár én most el vagyok kényeztetve – mióta itthon vagyok. Esténként is találkozunk nemcsak kéthetente. Szal nincs nagyon érvényes összehasonlítási alapom. Nekem most kifejezetten jó.

Nóra: a környéken nekem Somogy most:
Ajánlom: http://www.meseszallo.hu/ kifejezetten gyermekes családoknak. És ha már erre vagytok érdemes megnézni http://www.kalandpark.hu/.

zarja

Hát érzelmiek terén én nem vagyok mérvadó. A kórházi 5 hétben azt hiszem eléggé befordultam, így naphosszat elvagyok egyedül. Meghát engem ölelget ám 3 édes kölök is. Apa kevéssé ér rá. Munkamániás. És hát épp eleget foglalkozom én magammal meg a nyűgjeimmel.
De ez a fokozott szeretetigény teljesen normális, különösen első babásoknál.
Kattkat A haematoma mostani történet volt, elvileg teljesen felszívódott (remélem a jövő keddi UH is ezt támasztja majd alá), de azóta egy frászban élek. Még jó, hogy Babó már mocorog, ez némileg megnyugtató :) .
pammut

Lányok!!
Mocorgás....
Én még mindíg nem mondhatom 100%-ra, hogy a kicsit érzem.. :cry: :cry:
A kolleganőim azt mondják ez már az lehet,de nem olyan intenzív, és nem is tudom..

Kép
bettike830

tdzx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 20:41-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Bettike, nyugi, ez szerintem természetes. Én tudom, hogy érzema babát, dokitól-meg védőnőtől kaptam egy kérdőjelet a magzatmozgásra. Szóval jól elhitték :)

KépKép

KépKép
beneildi

de már nagyon várom én is a látványos rúgásokat :)

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!!
Én is a rúgásokat várom nagyon!!!
De azt mondják már nem sok!
Kattkat, velem pont egy idős vagy!!!!!! :lol: :lol:

Kép
bettike830

Bár nem emlékszem pontosan Lillunál mikor erődödtek nagyon a mozgások, de még dolgoztam és akkor már nagyon éreztem... szóval ez tuti, hogy a 24. hét előtt volt és az már tényleg nem sok :)

na megyek, mert ma görcsölgettem, ezért pihentem és ez most nagyon látszik a házon :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

ildi!!! Szedsz magnéziumot?

Kép
Kép
ronci

srzh
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.08 20:43-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok,

Szánom-bánom, de nagyon beúsztam a visszaolvasással…illetve nagyjából figyelemmel kísértem az eseményeket, de amikor friss volt nem volt időm írni, mostanra meg elfelejtettem a témák nagy részét.

Ami megragadt – valószínűleg az aktualitásának köszönhetően – az anya-lánya, anyós-meny téma. Én anyuval most már tök jó viszonyban vagyok; viszont anyósomtól már a hideg futkos a hátamon. Most kb. 2hónapja szóba sem állnak velünk – na nem mintha eddig olyan szoros lett volna a kötelék. Hiszen az elmúlt 3 év alatt 1* látogatta meg az unokáját (Jázmin 1 hónapos korában, akkor is vásárolni jött Bp-re); de ha mi nem megyünk akkor bezzeg megy a sértődés. S persze a környezetében azt terjeszti, hogy mi nem engedjük/visszük oda Minót, pedig ő aztán a minta nagymama. Anyuék sem jönnek, de hozzájuk legalább bármikor vihetjük Minót – pl. vizsgaidőszakban élni fogok ezzel a lehetőséggel.

Nevek, mi hétvégén kezdtünk ezen gondolkodni, kiálasztottunk 2fiú és 3lánynév befutót – csak el ne feledjük, mire aktuális lesz :lol:

Iwiw,
Reni, Barbi és Kakti akiket egyelőre jelöltem.

Nóri,
A Meseszállót személyesen ugyan nem ismerem, de múltkor egy anyuka ódákat zengett róla a játszótéren.

Súly: szerdán a védőnő 53kg-t mért, tehát 3,5 kg hízás eddig.

Ronci,
Jobbulást!

Apa törődése,
Nem is tudom, én úgy érzem, hogy most valahogy jobban lelkesíti a várandósságom, mint az elsőnél. Figyelmesebb is, bár hozzáteszem az előzőnél sokszor állt a bál, mert nem volt az. Szerintem még élénken él emlékeim az az időszak…:lol: Elég kevés időt töltünk együtt, de akkor igyekszik. Na jó mindent külön kérvényezni kell, mert magától nem jut eszébe, de bármit kérek megteszi.

Kép
Kép
szana80

Én is nagyon várom már az erősebb rúgásokat! Tegnap este filmet néztem, akkor nagyon ficánkolt, de csak belülről éreztem, kívülről még nem lehet. Tudom, hamarosan az is eljön, csak győzzem kivárni!
ktc

Edit: én azt hiszem tényleg a HP kategóriába tartozok mostanában. Az a bajom, hogy nem tudom mi bajom :shock: Néha az se jó ha hozzám bújik, meg az is idegesít, ha csak ül a szoba másik végében a számítógép előtt és rám se néz. Szóval teljesen megkattantam. :roll: remélem ez hamarosan elmúlik, mert saját magamat nehéz elviselnem. :roll: :lol:

Ma én is görcsölgettem, de azt hiszem már egész jól el tudom különíteni, ha csak szélgörcs, vagy a szalagok húzódnak.

A rugdalózást már nagyon várom! A múltkor még a fonendoszkópomat is elővettük, de persze nem hallottunk semmit :D
Nagyon vágyok egy olyan doppler elven működő szívhang-hallgatóra, de a Zuram szerint felesleges pénzkidobás :(

súlygyarapodás: otthon nem mértem még, de most csütörtökön megyek a védőnőhöz és kiderül mennyi a plusz.
zuzmooo

Kattkat!
Sajna én is ki vagyok párnázva rendesen... :oops:
De azért előbb utóbb igy is csak megérzem a manócskám :roll:

Kép
bettike830

Sziasztok,
nem vagyok túl aktív mostanában itt, de máshol sem, egy csomó dolog aggaszt, főleg anyagi jellegűek, és töbször riadok fel éjjel, hogy te úr isten, ezt meg ezt hogy fogjuk kifizetni... borzalmas. Nem tud valaki valami melót, amit most, és majd a baba mellett lehetne csinálni? Tudom, hogy örülök majd, ha lyuk van a seggemen, ha meglesz a baba, de akkor is... sajnos muszáj.
Nem akarok ezzel terhelni senkit, úgyhogy nehari, ha most egy darabig nem jelentkezem, de nem vagyok valami társalkodós hangulatban... remélem hamar elmúlik. Szeretnék szerdán menni a talira, de most nem ígérek semmi...
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80

Sziasztok!

Jó sok minden történt veletek, én picit eltűntem, mert apával egymásra szántuk a hétvégét, hétközben olyan kevés idő jut :( Érdekes, bár elég lobbanékony a természetem, azon soha nem stresszelek, hogy meddig dolgozik, mert tudom, hogy értünk, meg a jövőnkért csinálja, úgyhogy türelemmel várom haza.

Monogramok tekintében mi is jók leszünk. Bence: FB (én a felügyelő-bizottságra, párom a Fővárosi Bíróságra asszociált :D ), Hanna Barbara pedig FHB.

Ma kényszerpihin voltam, mert két napja esténkét bekeményedett a pocim, és jobb oldalon sugárzó fájdalalom is volt, de olyan, hogy se kiegyenesedni, se egyedül lefeküdni nem tudtam, mert a hasizmom addig se tartotta a súlyomat, amíg végigdőltem volna az ágyon :oops: Apa mozgatott, mint valami zsákot. Napközben is nyilalgatott tisztességesen. Kis hipochonderként felhívtam a védőnőt, a dokim asszisztensét, meg beugrottam a sebésztetre, nehogy vakbél legyen. Azt mondták, akut gyulladás nincs, de valóban nem százas a dolog ott a vakbelem helyén, úgyhogy drukkoljak, hogy ez méhszalag legyen, mert ha nem javul, akkor befektetének kivizsgálni. Na neee. Majd csütörtökön megkérem Hajdú doktornőt, hogy a bébi után alaposan nézegesse át a többi dolgot is.

Manómozgás: olyan furi a dolog. Kb. négy napja, néha minha rúgna. Semmi pici buborékolás, meg bugyborékolás, hanem egy rázkódás. De csak egy. Utána próbálok figyelni, persze semmi, csak a nagy nyugi.

Ronci, remélem a gyógyulás útjára léptél!

Kattkat: Üdv a klubban :)

Kép
juci-77

Sziasztok!
Bujos tema: en nem igazan vagyok bujos, terhesseg elott se voltam, most se vagyok az. Nem igazan ertekelem, ha pocak mustra van, meg anyam se merte eddig megsimogatni. Paromnak neha szolok, hogy na most, ha akarja, tegye ra a kezet, mert rugkapal, de baboca meg mindig bojkottalja, ha rateszi a kezet, abbahagyja a mozgast, ugyhogy nem eroltetem. Csak neha van szeretetehsegi rohamom...De szerencsere a parom bujos, ugyhogy megvan az egyensuly.
Kilok: hat, mar jonehany eve 54 voltam, de most tavasszal lefogytam 48-ra(amennyi utoljara 7.-es koromban voltam), de sajna az a 6 kilo vissza is jott. De ha ugy vesszuk, a tavalyi sulyomhoz kepest nem hiztam. Ugyhogy ezzel vigasztalom magam, amikor nagyon kiakaszt a merleg. Pedig en tenyleg baromira vigyazok, mit eszem, de nem sok eredmenye van... :cry:
Babamozgas: baboca 17. heten egy nagy rugassal kezdte, es azota sem agyja alabb. :lol:
geri79

Juci!

Anyámat 24 hetes terhesen műtötték vakbéllel. Genny volt a hasüregében. Rohadtul nem ott fájt, ahol kellett volna. Meg arra fogták, hogy úgyis terhes, ne rinyáljon. Csak azért nyitotta ki a doki, mert péntek volt és nem akarta, hogy hétvégén esetleg berángassák, ha valami mégis lenne! :evil:
Szóval tessék ezt komolyan venni. De nem ijesztgetni akarlak, 1973-óta kicsit modernebb a technika. Igenis járj a nyakukra. Attól még nem vagy hülye és nyávogós, hogy babát vársz!

Remélem azért eljössz szerdán! :D
Vendég

Barbi, ne aggódj!
Nem tudom, mennyi részletetek van, vagy mennyiből kell kijönni, de nagy bűvész trükkökre képesek az édesanyák. A melóhelyeden nem lehet valamit bűvölni?
Rendesen be vagy jelentve? Mert akkor a TGYÁS nem lesz annyira rossz. Később esetleg vissza tudsz menni 4órában, ha nagyon rossz a helyzet. Bár tudom, hogy anyóssal nem rózsás a kapcsolat, szóval nem egyszerű... Párod nem tud plusz melót vállalni esetleg?
Vendég

Köszönöm a drukkokat, de már vettem be egy panadolt, mert átléptem a 37 fokot, 5 perc múlva már 37,3volt, ugyhogy úgy döntöttem, hogy inkább megpróbálom megelőzni. Az orrdugulás rosszabb, mint volt, de már annyi teát megittam, hogy lehet aludni se fogok... :lol: :lol:
Barbi!!! sajnálom, hogy rossz a helyzet, annyiból ismerős a helyzet, hogy a válság kezdete óta mindig ott van a fejünk felett, hogy becsődöl párom cége...és ez jó rossz..építőipar: nem a legbiztonságosabb mostanság..
de még konkrétan ilyen helyzetbe nem kerültem. sajna munka ötletem se nagyon van.. :(

Kép
Kép
ronci

Én nem mondhatnám, hogy elhanyagolt lennék, inkább én hanyagolom néha el és lelkiismeret furdalásom van emiatt. Mondjuk nekem nem kell nélkülöznöm apa társaságát szerencsére.

kattkat: A versenysúlyom nekem is 55-56 kiló körül volt. Még akkor mutatott ennyit a mérleg, mikor érettségiztem. Nekem bizonyos mozdulatokra zsibbad a bal kézfejem, de nem tudom hogy ez mitől van, nem olyan régóta érzem. Kíváncsi leszek, hogy mit mond a doktornő szerdán. Igen mi vagyunk kb. egy idősek. Én elméletileg 10-re vagyok kiírva de a vonalzóm 1 napot mindig csúszik.

bettike: Engem is mindenki ezzel nyaggat, hogy érzem-e már. És vannak néha furcsa érzéseim, de nem jelenteném ki, hogy ez már ő.

Szívhang-hallgató: én is szerettem volna, de a babám mindig annyira megijed, mikor a szívultrahangot bekapcsolja a doki, hogy inkább nem kínzom. Szerintem hasonlót érezne akkor is, ha a dopplerrel nézném meg. Pedig egyre még licitáltam is, csak nem én nyertem meg.
vicky79
Budapest III. kerület

Ronci: remelem, mar jobban vagy. Az biztos, hogy hatekonyabb igy a gyogyszer, mintha mar felment volna jo nagyra a lazad. Ha nem akarsz tobb gyogyszert bevenni, de a laz meg megy felfele, a vizeslepedo nem tul kellemes, de hatekony, de csak 38 fok felett erdemes kinlodni...
Barbi: ne legy igy elkeskenyedve. Tudom, konnyu ezt mondani, de a dolgok lassan mindig ki szoktak alakulni valahogy, es biztos, hogy meg fogjatok talalni a megoldast. Ne ragd magad, az ritkan segit, es olyankor az ember csak a pohar ures felet latja, en csak tudom....
geri79

Sziasztok lányok.Kimamák

Roncsi kedves jobbulást kivánok.
Remélem hamar kipihened.

Ézsoné kedves,együtt érzek veled,az én házasságom már a nászuton véget ért,de azért mi probáltuk helyrehozni,csak sajna nem sikerült.De már nem bánom.
Azota sokkal boldogabb vagyok,megtaláltam a szerelmem az életben,és boldog vagyok.

Képzeljétek én hiztam egy kilot,tökre örülök,

Mindenkinek szép estét kivánok.

Kép
magdimokuci

Barbi! Csatlakozom az előttem szólókhoz: ne hagyd el magad. A rémesen látott jövő helyett a mostra, a babára, magatokra koncentrálj. Tedd fel a kérdést magadban: Mi a gondom EBBEN A PILLANATBAN? Nem a jövőben, nem a múltban, hanem ebben a pillanatban. Szerintem nem találsz aggódni valót. A jövő úgyis alakul, olyan nincs, hogy sehogyse legyen. Nekem elhiheted, szerintem nálam rosszabb anyagi helyzetben senki sincs a csapatban. És én már 3 éve (amióta gyesem van) ezt csinálom, s babó születése után mindössze az ő 11 ezer forintos családi pótlékával lesz több pénzünk... Tudom, ne legyek a példa, de hidd el, sok mindent meg lehet oldani. Munkáról: nagyon sok mindent próbáltam már, bele is kezdtem pár dologba, de az időbeosztásom elég szűkös, mozgási lehetőségeim Bori miatt korlátozottak (hétközben 9 és dél között tudnék valamit csinálni, de ha ezért valahova még utaznom is kéne, épp odaérnék, fordulhatnék is vissza). Most épp vasalok, raktam ki még tavasszal hirdetést, s egy anya-lánya páros jelentkezett, néha jelentkeznek, ha ágyneműt vagy nagyobb dolgokat kell vasalni. Ez is pénz, s én szeretem ezt a házimunkát. De segítettem már be lépcsőház-takarításba is, s nem szégyelltem a tanítói diplomámmal. Sajna magántanítvány nem jöhet szóba, mert csak délután tudna jönni, akkor meg Borcsi is itthon van, tőle nem lehetne tanítani, akkor vele kell foglalkozni. Egy kedves barátnőm hírlevelére iratkozz fel a www.okoskismama.hu oldalon, tőle sok ötletet lehet kapni.

Nóri: programok: www.elevengyerekek.hu és http://csaladiprogramok.hu/
szállás: http://www.csaladiudules.hu/
ktc

Barbi: én bevállaltam egy munkát a várandóság és pici ideje alatt, de már most erősen félek, hogy hogy fogom ellátni. Nekem ez a rémálmom. És én is fosok a pénzügyektől, olyan adóssággal indítjuk a Lucát, hogy örülhetünk, ha lesz hol laknunk. Én most inkább a táppénzes időszaktól félek, mert nálunk – éljen a központosítás – Egerben számfejtik a bérünket. El tudjátok képzelni, mire odaér a táppénzes papír, meg mire leszámfejtik… Min 2-3 hónap. Utána meg indul a Tgyás. Ugyanezzel a sebességgel. Egyébként gondolkodtam, és arra jutottam, hogy akkor úgyis alacsony fogyasztásra állunk át. Meg az anyu mindig azt mondta, hogy úgy még nem volt, hogy ne lett volna sehogy.

Csajok, én valahogy egyáltalán nem várom, hogy a Luca erősen rugdosson. Ma is olyan aktív volt, hogy alig bírtam másra koncentrálni. Mi lesz, ha ereje is lesz? Zsolti erre megfenyegetett, hogy vigyázzak ám a lányára! Nem ám oda nem figyelni rá, mert kikapok!

Juci, én is megnéztem a monogramokat, nálunk ha fiú lesz akkor MKB lesz! Bankárt nevelek belőle! A lányka meg MKL, míg a Luca meg nem születik értelmetlen, de majd utána.

zarja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?